Není to nějak obráceně?

Autor

Není to nějak obráceně? – litterate.cz

Od chvíle, kdy Pelosiová dosedla v Tchajwanu na letiště, tak se naše pravdomluvná média tetelí blahem, jak to Amerika těm žluťákům nandala. Asi nejhezčí komentář na toto téma jsem našel kdesi v hlubinách fejsbůku – Před časem jsme s napětím sledovali, jak Američané přistávají na Měsíci. Teď s napětím sledujeme, jak přistávají na Tchajwanu.

A těch analýz, co už stihlo vyjít… Nejvíce se překonávají Kmentonoviny… stejně jako Ukrajina drtivě vítězí nad zlým Ruskem, stejně tak teď Tchajwan vítězí nad zlotřilou Čínou.

Jedna věc je fakt. Pokud Čína nespustí nějakou asymetrickou odpověď podle svého plánu, tak pořádně ucouvla. To není mrknutí, to je zpátečka. Tohle nespraví žádné sankce na Tchajwan ani ukončení plánů na továrnu v USA. Nespraví to ani výhružky, ani předvolání velvyslance, nespraví to vůbec nic. Sto šedesáté osmé poslední varování.

Pojďme si to dneska připustit. Čína couvla. Stalo se to, co jsme viděli a nic dalšího nebude. Trocha ohňostroje nad moře, pár přeletů stíhaček, ale žádné skutečné říznutí do stávajícího uspořádání. Čína se jen trochu víc přimkne k Rusku a neamerickým spojencům. Neříkám, že to tak je, pojďme si jen říci, co by to znamenalo.

Je v takovém světě ještě vůbec Rusko nějakou čínskou onucí? Když si ruský medvěd troufnul a čínský drak s výhružným funěným zalezl do sluje? Když si netroufli na ostrůvek, který leží kousek od jejich břehů a mají nad ním převahu po všech stránkách? Srovnání Ukrajiny a Ruska je mnohem rovnější než srovnání Číny a Tchajwanu. A když k Ukrajině předáte americké družice, americké poradce, americké zbraně a americké peníze, tak je Rusko přece v celém tomto konfliktu ten slabší. A přesto si Putin troufnul a hraje partii, ve které má stále převahu. Rusko, které má HDP jako Itálie…

Mimochodem… nějak se přestalo mluvit o ukrajinské ofenzívě na Cherson a začalo se mluvit o ruské ofenzívě na Krivoj Roh. To je přesně obrácený směr ne? Asi ty mosty přes Dněpr nebudou tak poškozené, když přes ně směřuje technika pro ruskýho útok. Stejně tak se nám Rusové nějak tlačí do Adějevky, na Soledar a dalšími směry. Ale tohle jsme už víckrát viděli. Tři týdny se neděje nic, tři týdny Ukrajinci hlásí, jak okupanty zahánějí a jak připravují ofenzívu jakou svět neviděl a pak najednou přijdou o další velké město prakticky ze dne na den.

Zpátky k Číně…

Pokud bychom připustili, že Čína se svými obrovskými zdroji prostě uhnula, tak je vztah Číny a Ruska mnohem rovnější, než jsme si mysleli že? Moskva a Peking jsou skuteční partneři, kde ani jeden nemá navrch. Říkají nám, že se Sitting Ping tváří v tvář americkým letadlovým lodím připodělal, ale v praxi to znamená, že Rusko má v Číně mnohem větší slovo než se to jevilo. Putin možná u Sedícího Míčka neprosí, ale normálně se domlouvají a… je to neuvěřitelné, možná Putin mentoruje čínského prezidenta.

A dvojnásobně to znamená, že se Rusko a Čína potřebují, protože jak by vypadala Čína, kdyby jí Rusko nekrylo záda? Jak by vypadal zbabělý drak bez odvážného medvěda?

Samozřejmě existuje jednodušší vysvětlení. Čína něco udělá, ale podle svého scénáře, v čas, který si sama zvolí. Něco se ale stát musí, protože pokud vše zůstane tak, jak je to teď, tak je Čína mnohem slabší, než se dělala a bude to mít vliv i na jejich vnitřní situaci. Vzhledem ke všem těm palcovým titulkům v čínských novinách, tak skoro není možné, aby se nic dalšího nestalo.

Příští týdny nám ukáží. Těžko hodnotit zemi a režim, který se zcela vymyká našemu stylu logiky a chápání. Těžko hodnotit pouze podle zpráv, které někdo přeloží do angličtiny. Ale každopádně, pokud se něco nestane směrem z Číny ven, stane se něco směrem z Číny dovnitř. Sitting Ping má za tři měsíce volby. Myslím, že nebudeme čekat dlouho. Symbolika této návštěvy byla obrovská.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (44 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Na druhou stranu co meli Cinani delat? Tu starou zdrapaninu sestrelit a poslat 82 letou Nansy predcasne do vecnejch lovist? Americky demograti jenom drazdej. Tohle bylo moc dlouho pripravovany gesto. Cas Ciny teprve prijde. Vidlaku vis jak je to s vnimanim casu v zemi stredu? Ty mivas pocit, ze vsechno se musi resit okamzite. To je zapadni zlozvyk. Ti zluti kluci maji more casu, ktere pracuje pro ne, ne proti nim. Americani si vyrabeji nepratele takovym fofrem, jak nikdo jinej. Zapad se riti do ekonomicky katastrofy takovou rychlosti, ze to snad ani neni mozny. Cina se docka, jen se neboj!

Průměrný počet slepic: 5 (38 hlasů)

Nebyl by tam nejaky ten program nas kde by v nem nemohli krast ti zli apita?isti dve tretiny platů v důledku zmeny režimu? No a nějake to heslo na demonstraci,by zrana nebylo na vzpamatovani?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.2 (9 hlasů)

kam čert nemůže, tam strčí bábu.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Reichl a jeho strana PRO pry chce, za presidenta TAJWANCE!
aááaaáaaa
Tak mi mili voliči,že půjde vše do ....?
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Pry jedini kdo maji dnes v politice tzv hodnoty jsou fašsisti! aaAaaaaa

Co myslite měl konečně aspon jednou pravdu damy a pani nebo ne?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Na druhou stranu co meli Cinani delat? Tu starou zdrapaninu sestrelit a poslat 82 letou Nansy predcasne do vecnejch lovist? Americky demograti jenom drazdej. Tohle bylo moc dlouho pripravovany gesto. Cas Ciny teprve prijde. Vidlaku vis jak je to s vnimanim casu v zemi stredu? Ty mivas pocit, ze vsechno se musi resit okamzite. To je zapadni zlozvyk. Ti zluti kluci maji more casu, ktere pracuje pro ne, ne proti nim. Americani si vyrabeji nepratele takovym fofrem, jak nikdo jinej. Zapad se riti do ekonomicky katastrofy takovou rychlosti, ze to snad ani neni mozny. Cina se docka, jen se neboj!

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Cena pšenice na globálním trhu v posledních měsících značně klesá. Od poloviny května zlevnila zhruba o 60 procent a propadla se zpátky na úroveň z doby před válkou na Ukrajině. Pokles ceny se ale nepropsal do cen pečiva či mouky v Česku. Podle pekařů jsou na vině čeští zemědělci a drahé energie. Zemědělci zase tvrdí, že na konečných cenách potravin v obchodech mají malý vliv.

Podle prezidenta Agrární komory Jana Doležala mají však zemědělci na ceny potravin jen omezený vliv. Do cen se totiž promítají nejen výkupní ceny zemědělských prvovýrobců, ale také „náklady a přirážka zpracovatelů, náklady na přepravu a skladování, a především náklady a přirážka obchodních řetězců,“ řekl Novinkám.

Prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza má však ve věci jasno: velcí čeští zemědělci situace zneužívají ve svůj vlastní prospěch.

„Ihned po zahájení ruské války proti Ukrajině masivně zdražili mouku, bez ohledu na to, že byla namletá z loňské levné pšenice, a vymlouvali se na rostoucí ceny na burze, kterým se prý musí přizpůsobit. Když ale ceny na burze padají, tak čeští agrobaroni nijak nezlevňují, a dál si navyšují už tak vysoké zisky,“ řekl Novinkám.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

kterou dlouhodobě nesnáším. Dokonce v mých žebříčcích přesahuje i manželku Oty, mého kámoše a to už je co říct.

Je to v současné době hned po tom dementovi a jeho neviditelné černošce, nejmocnější člověk v USA.

Já vím, jde o politiku, proto bych já politikem nikdy být nemohl. Jelikož být na jejím místě, tak mi žádnej připrcatělej číňan nebude říkat, jestli smím na taiwan, nebo na mácháč. A jestli mi řekne, že můžu na ten mácháč, hádejte, kam bych zaletěl.

Kdepak, přátelé. Vidlák má jisté politické ambice, ale pokud by mě někdy v budoucnu postihlo něco podobného, tak mě rozhodně nevolte, pokud si nepřejete třetí světovou.

Průměrný počet slepic: 2.4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

"A když k Ukrajině předáte americké družice, americké poradce, americké zbraně a americké peníze, tak je Rusko přece v celém tomto konfliktu ten slabší. A přesto si Putin troufnul a hraje partii, ve které má stále převahu. Rusko, které má HDP jako Itálie… "

Vidláku, vy si sice hrajete na nestranného, který věci ostřížím zrakem sleduje a pak nestranně komentuje, ale kecáte. Z vás čiší antiamerikanismus a obdiv nad Putinem.

Když Putin během pár dní ostřeluje Kyjev, je to vynikající stratég. Za pár dní se dostal tak daleko. Když se pak po pár týdnech ze západu stahuje, má vymyšlenou další obdivuhodnou strategii. Opět vymyslíte, proč je génius.

Já jsem se zde nikdy netajil tím, že u mě je to připrcatělej zmrd, kterého nesnáším. Dle vás, když útočí, je to borec, když ustupuje, jde o strategický ústup, když padal rubl, s tím počítal, když stoupá, proto to dělal.

Mě někdy přijde, že kdyby se Putin šel vysrat do kopřiv a u toho si popálil prdel a pytlík a pak jel na nějakou konferenci a tam díky popáleninám si nemohl sednout, tak vy byste zde z toho na něj udělal oslavný článek, jaký je to kabrňák, jelikož všichni ostatní sedí a on stojí, tudíž je převyšuje.

(tak a za takovouto kritiku by mě Alef vyrazil)

Průměrný počet slepic: 1.6 (21 hlas)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

A teď třeba napište, co byste dělali po probuzení v Kremlu v posteli Putina, a v zrcadle uviděl Vladimíra Vladimíroviče.
Vzal čepici do ruky, oprášil rubášku,nazul láptě a jel na okružní cestu po světě s nabídkou omluv, souhlasem s rozdělením Ruska na 34 republik a garantovanými dodávkami surovin za ceny, které určí odběratelé?
Rozpuštěním armády a ustavením protektora?
Nebo byl chlap, co po facce v hospodě nebo navážení kreténů do dětí a manželky řekne dost, a jde se rvát?

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

Víte, já nechodím do hospody s chlapy, kteří po šestém pivu citují Kanta. Většinou jde o lesáky, lešenáře, popeláře, takový ten póvl, kterým vy opovrhujete. Já je mám rád, protože jsou čitelní.

A facek v hospodě si troufám tvrdit, že jsem zažil víc, než o kolika vy jste četl. A netvrdím, že bych vždy vyhrál, ale v drtivé většině jsme pak se soupeřem se usmířili a šli na panáka.

Vy ale srovnáváte nesrovnatelné. Když mi někdo vlítne do obýváku, s tím, že to dělám blbě, bude mě zachraňovat tím, že mi začne rozkopávat nábytek a u toho mi přefikne ženu, abych byl denacifikován, celý boj se odehrává na mém území, tak s ním já na paňáka nikdy nepůjdu. Já mám pouze dvě možnosti. Buďto zemřít, nebo toho sráče musím zabít. Celkem nechápu, čemu na tom nerozumíte.

Průměrný počet slepic: 2 (10 hlasů)

B52, mohlo by se teoreticky stát, že bychom byli navzájem na sebe tak nasraní, že bychom si šli po krku. Já bych vás chtěl rozsekat na kusy. Pokud byste mi ale zdrhnul domů, tak tam už bych vás nepronásledoval. Jelikož vím, že tam bych mohl vyděsit vaší ženu, vaše děti a ohrozit váš majetek. A oni mě nenasrali. Vy jste mě nasral. Pokud budu chtít někomu ublížit, budete to vy, rozhodně ne vaše žena, nebo vaše děti.

Když vidím ta rozmlácená města, tak vím, že tam žily také děti, které nikdy v životě neslyšely o ukrofašismu, či o Banderovi. Dnes nemají kde bydlet. Protože byl někdo nasraný na jejich otce.

A v tom možná je ten rozdíl.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

Každý vidíme to, co chceme vidět. Víte prd, kým opovrhuji - a určitě to nejsou lešenáři nebo popeláři. Od 15 jsem byl z domu na internátu, kde jsem se 100 km od baráku učil za dělníka.
Takže si zkuste představit, co jsem musel zažít, abych se aspoň trochu prosadil. A ten Zelenský je jako jeden hajzlík od Bruntálu, co všechny obíral v kartách o peníze.
Smrad, který všech ryl a provokoval, když to vypadalo, že dostane na budku, volal ostatní bruntaláky na pomoc.
Jednou jsem se taky nechal přemluvit a ty karty hrál. Nevím jak, ale obral jsem ho o všechno a nechal toho.
Druhý den přišli jeho pretoriáni na pokoj a chtěli ty peníze vrátit. Takže zase bitka.

No, a ten Putin asi musel slyšet a vidět co se děje příbuzným na Donbase, viděl, že někdo cizíma rukama chytá hady, a další po Rusech na Donbase je na řadě on.
Že při tom umírají většinou ti, co za nic nemůžou je, bohužel, pravidlo každé války. Viděl jste někdy fotky těch mrtvých dětí z Donbasu?
Ještě před invazí.
Kolik chybělo při rozdělení republiky, aby to nedopadlo stejně. Pár kriminálníků z kterékoliv strany umlátí rodinu, noviny a tv spustí kampaň, a už by to jelo. Jako na Ukrajině.

Tak si myslím, že někdy je dobré pro všechny ukázat, co ještě dovolím a co už ne. A mít aspoň trochu respekt a svoje místo na světě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Ta válka nezačala ruským bombardováním Kyjeva, pane Brrnande. Začala konáním té samozvané židácké věrchušky. Tihle židoameričtí obřezanci začali mordovat rodiny s dětmi na Donbase, tihle uspořádali Oděský masakr. A udělali to lidičkám, kteří v životě neslyšeli o tom, že by jako gojím měli sloužit Židům, neslyšeli v životě, že jsou jako gojím "semenem dobytčím". Střelba do vesnic a městeček na Donbase, silně předcházela zahájení denacifikace. Ale to přece víte, nebo ne?

A jak hodnotíte rozhazování těch "okvětních lístků" do Ruskem osvobozených měst? A pobíjení svých vlastních vojáků, kteří byli zajati? Aha, čtete jenom to, co napíší Novinky, Právo, posloucháte Český rozhlas. Všecko ostatní je podle Vás propaganda a desinformace, že?

Nerozumím tomu, proč se Spojenci za každou cenu ve válce USA a NATO vedené ukrajinskýma rukama chovají tak ohleduplně.

Z hlediska vyššího principu mravního i já schvaluji denacifikaci Ukrajiny!

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

" Začala konáním té samozvané židácké věrchušky. Tihle židoameričtí obřezanci začali mordovat rodiny s dětmi na Donbase, tihle uspořádali Oděský masakr. A udělali to lidičkám, kteří v životě neslyšeli o tom, že by jako gojím měli sloužit Židům".

Zajímavé.  Já se zde už mnohokrát vyznal z toho, že mám židovský původ a vy na mě vyvalíte toto. Touto argumentací mě chcete přesvědčit? Výborný nápad. Narvěte vegetariánovi do držky krvavý steak a asi se bude cítit podobně, jako já, po přečtení vašeho postu. Pak ale hodně rychle uhněte.

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

Vlastimile, můžeme mít rozdílné názory, ale vy jste zvolil argumentaci, jako kdybych támhle na koridě v Barceloně začal mávat býkovi hadrem před tlamou, nebo jako kdybych jako Žid šel požádat o ruku dceru pravověrného muslima.

Kurvá, Vlastimile, troška politické strategie, když někomu chcete říct váš rozdílný názor.  Takhle to ale fakt nefunguje. Pouze svého oponenta utvrdíte v jeho názoru, jelikož se nasere a blokne.

A víte proč toto píši? Jelikož jsem na této planetě už skoro 55 let a dostkrát jsem zjistil, že se mýlím a můj oponent měl pravdu. Ale ještě nikdy se mi nestalo, že před tím, než mě někdo přesvědčil o své pravdě, tak zvolil strategii mě nejprve nasrat. Pak se šprajcnu a když bude tvrdit, že 2+2=4, tak se s ním do krve pohádám.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Panre Berrnande, pozapomunul jsem na plemeno, ze kterého pocházíte. Omlouvám se. Stačí? 

Jakási nechuť k Židům je rysem národním, tedy českým. Poukazuji na díla Bezručova, Nerudova, K.H.Borovského... Je to ovšem věkovitý předsudek. Přesudek je zobecnělá zkušenost. S panem Berrnardem  ovšem žádnou osobní zkušenost nemám.

K ukrajinskému tématu bych rád dodal:

Amnesty International zveřejnila, že Kyjev porušuje mezinárodní válečné právo

Organizace pro lidská práva Amnesty International vznesla vážná obvinění proti Zelenského ozbrojeným silám. 

"Obranná pozice nechrání před respektováním mezinárodního humanitárního práva"

Ukrajina porušuje mezinárodní válečné právo a ohrožuje životy civilistů tím, že záměrně rozmisťuje vojenské vybavení a zbraně ve školách a nemocnicích. Ve zprávě zveřejněné ve čtvrtek to uvedla lidskoprávní organizace Amnesty International. Agnès Callamardová, generální tajemnice Amnesty International, zdůraznila:

"Zdokumentovali jsme, že ukrajinské jednotky ohrožují civilisty a porušují mezinárodní válečné právo, když operují v hustě obydlených oblastech."

Zřízením základen v civilních oblastech proměnila Ukrajina tato místa v cíle, na které Rusové mohli zaútočit. To způsobilo smrt civilistů a zničilo civilní infrastrukturu.

Mezi dubnem a červencem strávili zaměstnanci Amnesty International několik týdnů vyšetřováním ruských útoků v Charkově, Donbasu a Nikolajevské oblasti. Organizace provedla inspekci válečných dějišť, vyslýchala přeživší, svědky a příbuzné obětí útoků. Během těchto vyšetřování výzkumníci našli důkazy, že ukrajinské ozbrojené síly útočily z obydlených oblastí. K potvrzení incidentů byly také vyhodnoceny satelitní snímky.

Zpráva doslova uvádí, že aktivisté za lidská práva zaznamenali případy ukrajinských ozbrojených sil útočících na domy a používání zbraní na civilní infrastrukturu ve městech a obcích, včetně Donbasu, Charkova a Nikolajevské oblasti. Ukrajinské vojenské vedení navíc podle zprávy neevakuovalo obyvatelstvo ze sousedních budov, aby minimalizovalo ztráty z případného odvetného úderu ruských ozbrojených sil.

Experti Amnesty International také dospěli k závěru, že ve 22 z 29 škol, které navštívili v jihovýchodních oblastech Ukrajiny, se nacházel buď personál ukrajinských ozbrojených sil, nebo ukrajinské vojenské vybavení a zbraně. Zdůrazňuje se, že ukrajinští vojáci například v Oděse parkovali obrněná vozidla přímo v hustě obydlených obytných čtvrtích a v Bachmutu využívali jako vojenskou základnu univerzitní budovu.

Většina obytných oblastí, kde se vojáci nacházeli, byla míle od frontových linií. Podle Amnesty existovaly alternativy, které by neohrožovaly civilisty, jako jsou vojenské základny nebo hustě zalesněné oblasti v blízkosti nebo jiné stavby dále od obytných oblastí.

zdroj:https://exxpress.at/amnesty-kritisiert-ukrainische-armee-leben-der-zivilbevoelkerung-gefaehrdet/

https://www.amnesty.org/en/latest/news/2022/08/ukraine-ukrainian-fighting-tactics-endanger-civilians/

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by Vlastimil Čech

Trvalý odkaz

A mne by zajímalo, kolik tam bylo zbraní dodaných naší republikou a podílelo se na zabití tamních lidí. Je to zbabělec a skřet, ten, kdo toto dovolí a rozkáže. Genocida vlastních lidí....

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Bernarde!
I já mám židovský původ po matce, ale nepoužívám ho jako štít nedotknutelnosti.
I židé jsou lidé a jako takoví jsou milující i chybující. A do koncentráků šli na rozkaz chazarů z wolstrýtu, kteří ovládali loutku hitlera a de fakto zinscenovali všechny světové války a tu druhou i zpoza buku řídili. Pokud nevíte kdo to jsou chazaři, tak je to turkický kmen, který loupil celá staletí na konci hedvábné stezky (mezi Volhou a Donem), dokud je kníže Vladimír nerozprášil po cele jevropeji (prý diaspora). Po velké frantíkovské revoltě získali vládu nad jevropejí pomocí napoleona a jeho watrlo (ovládli londýnskou burzu).
Královna Victoria dostávala od rodšilda apanáž za to, že mu porodila devět bastardů. Po dobytí emeriky naplánovali, objednali, zaplatili a řídili všechny světové války a rabovali na vítězích i poražených. Židé jsou v tom za idioty, kteří se aktivně účastnili holokaustu, aniž věděli proč (aby v 90-tých letech byli chazaři nekritizovatelní - bo holokaus)!!!
Admine maž, bo za pravdu se dnes vraždí!!!

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Jan Drda a jeho Vyšší princip. To jsem měl vdycky rád.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Já to mám horší Berrnarde. Já nejsem ani tak rusofil a obdivovatel Putina, jako spíše euroapokalyptik. Ono je dneska těžké nevypadat jako putinovec, když EU i naše vláda dělají jednu pitomost za druhou a dělají jich tolik, že vedle nich ty ruské pitomosti vypadají jako Putinova genialita. 

Dám jednoduchý příklad... začala válka, Rusko se dostalo na Ukrajině do jakéhosi klinče a přestalo postupovat. Pak přišly sankce, které měly Rusko zdecimovat a srazit na kolena a ono se to nestalo. Pak začalo Rusko zase postupovat, jen to vypadalo jinak, než jsme si mysleli. Sankce nezabraly, Rusko to ustálo, rubl je pevnější než dřív, africké země se k Západu nepřidaly, Ukrajina už stála víc než Afghanistán, Rusko má stále náboje, jídlo i rakety, Putin si dál podává ruku se třemi čtvrtinami světa. Do toho Německo šetří plynem, My máme topení dvoj i trojnásobně dražší, prodáváme elektřinu do Lipska za korunu a kupujeme ji nazpět za sedm, atd... atd... Vidíte, už to zase dělám. Zase adoruju Putina. A přitom jsem jen poukázal na to, jak se válka projevuje v EU a jak se projevuje v Rusku. 

Měřítko Berrnarde, je to jen měřítko. Sluneční skvrny na slunci také nejsou černé. Jen září v porovnání s okolím o něco méně, že se jeví černé. Já nejsem z Putina nijak odvařený, já jen ukazuju, že jsme tady hloupější než v Rusku. Ono je dneska těžké milovat svojí vládu a svojí EU, když jsou tááák strašně blbí. Oni jsou tak blbí, že vedle nich Putin vypadá jako génius první velikosti. To není Putinem, to je zdejším kreténismem. 

Ale já se to můžu lehce odnaučit. Hned jak přijde nějaká ojrovláda, která to nakolejí a s Ruskem sehraje vítěznou partii... jenže tak nějak nevěřím, že se jí dočkám. A vy tomu nevěříte také. Stejně jako já dobře víte, že Rus vyhraje a zřejmě vyhraje víc, než nám bude milé. Akorát já na to už budu tak nějak zvyklý a vy budete víc skřípat zubama. 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Velice dobře napsáno vidláku. Sám bych to lépe nenapsal. Bohužel, žijeme v době, kdy je nutné opěvovat debilní EU a ještě horší Fialovu vládu. Kdo tak nečiní, tak je putinovec a snad i vyvrhel. Mimochodem, může mně někdo vysvětlit v čem je lepší Ukrajinec než Rus? Je je totiž vždycky viděl tak nějak stejně.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, také si to myslím. Ukrajinci jsou hin z Evropy a nechápou že obětovali potoky krve na organizaci, která v nich vidí jen takové trochu jinačí "rusáky". 

A jak bych si přál, mít tady nějakého Karla IV, kterého bych s radostí adoroval... a furt nic. A jen jsem se lehce zmínil o jednom nadějném charismatickém politikovi, hned mi hromada lidí vysvětlila, že tomu nerozumím a že je to hajzl. A takhle si tady žijem. Svým způsobem se mohu hezky vyjádřit jen o Putinovi. To vadí jen Berrnardovi. Když se hezky vyjádřím o Babišovi, Okamurovi, Rajchlovi a dalších, tak mi to dá sežrat půlka čtenářů. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle je typické vyhrožování Číně,aby nepodporovala Rusko,když ale USA může podporovat Ukrajinu,tak Čína může podporovat Rusko.Tímto vyhrožováním Číně,jen Čínu namíchly a umožnily Číně otevřeně podporovat Rusko.Tohle si v USA neuvědomily,odveta od Číny určitě přijde tak,aby to postihlo USA a ne Tachjwan

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

dokud se Čína nespojí s Ruskem a nenakopou těm americkým rozesíračům jednou provždy prdel, tak to bude stát v celém světě, potažmo v Evropě už jen na hovno.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Zauber.
Ono to k tomu spojení stejně směruje,jak někdo píše,že na DV je Čiňanů už mnoho.
Teď se teprve ukazuje jaká je to výhoda spojit se s USA,že Vás ožebračí o všechno,protože si spojení vynucují zbraní.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

milý zemědělče. Leč, pravda se dnes nenosí. Mně stačí, když se o ní alespoň klábosí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

já vás mám sice většinou rád, ale za ten blábol, až se spojí čína s ruskem jsem, vám udělil jednoslepici.

(hele, já taky, dle mé ženy, dost chlastám, ale ne takhle po obědě)

Průměrný počet slepic: 2.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

nejen za kompliment vám uděluji 3 slepice. Kur sem, kur tam. Já na to tak nekoukám.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

koukám, že tam mám průměr 2. Patrně mi nějaký lump vaší krásnou trojslepici dokurvil. To jsou ale lidi, co?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

zřejmě jsem špatně klikl.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

takto:
https://t.me/swodki/143512

zaujimavy kratky rolik. Vyda viac ako pisany opis situacie. Jednoznacne sa veci posuvaju. Ale na ukrajinsku ofenzivu to nevyzera.....

Cinania si dovolili to co nikdy. Ked pre 25 rokmi bol iny US cinitel na Tchajwane, preplavali US lietadlove lode prieplavom medzi pevninou a ostrovom. Cil pre zmenu su lode US v uctivej vzdialenosti a Cina si trenuje ostre strelby. Dokonca to sypu az do mora co patri vraj do japonskej vylucnej ekonomickej zony.
Asi to bude podobna facka ako ked Biden verejne oznacil v interview VVP za vraha. VVP mu odkazal ze mu zela pevne zdravie.
Cil Biden vyfackal sediaceho Pinga. O nejakej zdravici od Pinga k Bidenovi som ale nepocul :))

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Musím kapku přehodnotit pozici Číny v regionu. Oni mohou udělat krok, ale v tom prvním kroku musí zlikvidovat korejskou a japonskou flotilu, k tomu asi i australskou. Protože jak vidno podle účasti na americkém havajském cvičení, Korea je silná a silně proamerická. To jsem nevzal do úvahy. Tedy nějaký konflikt s USA je pro Čínu konflikt s USA, Koreou a Japonskem + kdoví, kdo ještě. Takže asi půjdou dál cestou uždibování, dokud nebudou mít na 1 nepřátelský cíl natočené 3 rakety.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Hezký den všem.
Čím větší moc,tím menší povinnost nápravy. To je jedno z rčení z Werichovi pohádky O třech hrbáčích. Pokud si člověk uvědomí,že vše co se ve svété momentálně děje,je dlouhodobé plánováno entitami kterré tady na Zemi plánují pro nás Všechny v jejich područí naši budoucnost,pojďme si povídat. Osobně si myslím,že není otázka co který politik říká,ale zůstává,otázkou čí cíle sleduje. Je tu mnoho proměnných,ale v zásadě lze říci, že civilizace, jak ji známe ,se dere ke změně. Můžeme tu polemizovat jak a kdo bude mít navch,ale nezapomínejme,že původní myšlenka "vůdců Planety" je absolutně zotročit lidstvo pod totální kontrolou bez možnosti vzpoury.A všechny momentální události k tomu směřují. To jestli nějaký vysoce postavený politik má určitý názo, jiný vysoce postavený politik zase jiný,můžete si být téměř jistí,že jsou oba téhož názoru a to,..že je nás tu moc! a měli bychom se redukovat dle jejich výběru na Ty co budou čistí otroci,špinaví otroci a ty co mají zemřít.
Kdo z politiků opravdu bojuje "jen za svou zem a národ" ? Můžeme tu debatovat o Putinovi,nebo Bidenovi,nebo třeba o Le Penové ,Mcronovi a nebo třeba Trampovi, o komkoliv jiném. "o těch našich snad už ani nemá smysl nějak polemizovat". Myslím,že iluze o tom kam to celé směřuje už mnozí prohlédli.
Ať to dopadne jakoliv,cíl je naše zotročení elitami v jejich prospěch.
Aby to bylo opravdu k článku...padla Britská vláda,padla ta Italská a padají jedna za druhou. Myslím,že i ta "naše" už to má spočítané. Proč by neměla padnoout i ta Čínská pokud to povede k danému cíly?
Vše je naplánováno,ale mi důslední víme,že plány velmi často nevycházejí,"protože lidi jslou lidi" jak správně poznamenal opět pan Werich ve své předscéně osvobozeného divadla a máme momentálně asi jedinou možnost s tím něco udělat. Nedělejme si iluzi,že někdo je ten dobrý a někdo zlí. pořédJje to jedna a tatáž mince.. Jedinná šance je v tom,že si to uvědomíme a opravdu začneme spolupracovat. Vlastně tak jak to navrhuje vidlák.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by bubak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsme sice jak pytel blech, ale je třeba zkoušet, co se dá, i když je to mnohdy naprosto zbytečné, jako házet hrách na zeď.
Došlo mi v e-mailu:

prosba k občanům

Vážení lidé, občané České republiky, Slezané, Moravané, Češi.

Dovolte mi vám všem, seznámit se s otevřeným dopisem, adresovaný, panu prezidentovi České republiky Miloši Zemanovi. Tento otevřený dopis píšeme, kvůli nastalé, kritické situaci nás lidí a s tím i naší vlasti, našeho domova. S naprosto čistým svědomím můžeme říci, že tento dopis píšeme jen a pouze „díky“ naprosto diletantskému chování, rozhodování a z největší pravděpodobností i záměrně činěnými kroky současné vlády Spolu, pod vedením „premiéra“ Petra Fialy. Kdy se mimo jiné domníváme, že chování vlády Petra Fialy naplňuje právní podstatu trestných činů, jako

§ 309 Vlastizrada, §310 Rozvracení republiky, § 315 Zneužití zastupování státu a mezinárodní organizace, §406 Příprava útočné války, §407 Podněcování útočné války!

Naše vlast a naprostá většina z nás lidí, občanů České republiky, se tak dostali do existenčních, často neřešitelných problémů. Takových problémů, kdy si lidé, bohužel, sáhnou i na svůj život. Ano i toto je dnes realitou. Rádoby „naši“ zástupci, ti zástupci kteří všem lidem občanům České republiky složili tento slib…

„Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. “

… tento slib nejenže, jak píšeme i v dopise panu prezidentovi Miloši Zemanovi, tito „naši“ námi zvolení zástupci, poslanci a poslankyně, neplní! Ale přímo jednají v rozporu s tímto slibem nám lidem složený! Současná vláda Spolu pod vedením Petra Fialy zavlekla nás lidi a tuto zemi do krize, která tu nebyla od doby konce druhé světové války! „Premiér“ Petr Fiala, ministři Vít Rakušan, Marian Jurečka, Ivan Bartoš, Vlastimil Válek, Zbyněk Stanjura, Jana Černochová, Petr Blažek, Jan Lipavský, Josef Síkela, Martin Kupka, Vladimír Balaš, Zdeněk Nekula, Anna Hubáčková, Martin Baxa, Mikuláš Bek, Helena Langšádlová, Michal Šalamoun a všichni členové koalice „SPOLU“ jsou vinni za současnou situaci! Jsou vinni za katastrofální hospodářskou, ekonomickou, energetickou situaci v České republice!

Můžeme tedy říci, že tento dopis nevznikl jen z naší svobodné vůle, ale doslova a do písmene z donucení! Kdy nám lidem, občanům a podle Ústavy České republiky i jediným majitelům a správcům naší vlasti, České republiky jsou upírána naše základní práva kdy - Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné! Kdy nám lidem, občanům České republiky zbývá jediná a bohužel přímo zoufalá možnost a to přímo oslovit tímto způsobem prezidenta České republiky Miloše Zemana.

Jiná možnost nám lidem totiž nezbývá. Ano čtete dobře, jiná možnost nám lidem, jediným vlastníkům České republiky nezbývá. Jak je toto vůbec možné? Je to proto, že za celých třicet tři let, po takzvané „sametové revoluci“, „naši“ rádoby „svobodně a demokraticky“ zvolení zástupci, nebyli za celou tu dobu „schopni“ (záměrně nechtěli) uzákonit PROVEDITELNÝ prováděcí zákon o celostátním referendu. Říkáte si, že to není možné a že přeci v roce 2004 celostátní referendum proběhlo? A to o našem vstupu do Evropské unie? Ano máte pravdu. Ale toto celostátní referendum bylo vytvořeno účelově.

A zde… vše špatné pro něco dobré Domníváme se, že tedy za určitých okolností by bylo možné, takové celostátní referendum vyhlásit. A právě proto -Vážení, milí lidé, občané České republiky, Češi, Moravané, Slezané, tento otevřený dopis, prosba o pomoc hlavy státu, prezidentu České republiky Miloši Zemanovi. Žádáme okamžitou DEMISI vlády „premiéra“ Petra Fialy! A to z důvodů výše uvedených.

Vážení, milí lidé, občané České republiky, Češi, Moravané, Slezané, vlastenci. Prosíme vás, ze srdce prosíme přečtěte si přiložený otevřený dopis a pokud souhlasíte, prosíme o sdílení, váš více než důležitý podpis, případně podpisy vašich rodinných příslušníků, přátel a známých na podpisový arch. A tento podpisový arch prosíme následně zaslat na uvedenou adresu.: Lenka Tarabová, Seniorů 1610, Liberec 30, PSČ- 46311 a to do 31.8.2022. Děkujeme všem za vaše srdce.

Jeden za všechny všichni za jednoho – Společně jsme silnější – www.cestsvobodarespekt.cz

V Praze 8.července 2022
Vážený pane prezidente Miloši Zemane,

dovolte nám, Vašim příznivcům, voličům, v dnešní době však již i také některým Vašim dřívějším ne-voličům, tedy ne malé části občanů České republiky požádat Vás, tímto otevřeným dopisem o pomoc. Pomoc nejen nám lidem, ale také o pomoc naší vlasti, našemu společnému domovu. Vážený pane prezidente, máme na Vás velikou prosbu, chceme Vás požádat o pomoc. Jakou to pomoc máme na mysli, vyjadřujeme v následujících řádcích.

Přáli bychom si, kdyby to bylo jen trochu možné, abyste v co možná v nejkratším termínu odvolal vládu Petra Fialy, stanovil vládu odborníků, která by přivedla zemi až do doby řádných voleb v roce 2025. Ano víme, že toto bohužel podle ústavy není možné, pokud není naplněn některý z bodů článku 35 Ústavy ČR. Máme však za to, vážený pane prezidente, že to, co se dnes a denně odehrává v České republice pod vedením vlády „Spolu“, tedy „premiéra“ České republiky Petra Fialy a jeho ministrů, ministra vnitra Víta Rakušana, ministra zahraničí Jana Lipavského, ministryně obrany Jany Černochové a všech ostatních, je naprosto, ne neúnosné, ale již absolutně nepřijatelné.

Vážený pane prezidente, jsme si vědomi, že znáte více než dobře následující text, přesto nám dovolte jej zmínit. Je to text, který jste i Vy mnohokrát vyslovil, přesto jeho zmínění považujeme za více než důležité… „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. “

Vážený pane prezidente, my, níže podepsaní, máme za to, že tento slib, který skládají námi volení zástupci (poslanci a poslankyně ČR) v takzvaných svobodných a demokratických volbách, zástupci, kteří tvoří dnešní vládnoucí koalici, nejen nenaplňují, ale zcela evidentně a bezprecedentně porušují. Například slova předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a předsedkyně politické strany TOP 09 Markéty Pekarové Adamové, kdy tato poslankyně je schopna říci, že stát tu není od toho, aby se staral o lidi, tedy o občany České republiky, jsou tou pomyslnou třešničkou na dortu. Vážený pane prezidente, v naší zemi, v našem společném domově, v České republice, ve Slezsku, na Moravě a v Čechách, nežijí přece jen samí zdraví a soběstační lidé. V naší vlasti žijí spousty lidí, našich spoluobčanů, kteří se bez pomoci druhých a především bez pomoci státu prostě neobejdou, a jak zajisté sám víte, pane prezidente, není jich rozhodně málo.

Jsou to především invalidní důchodci, jsou to senioři, kterým již zdraví neslouží tak, jak by si přáli. Sám moc dobře víte, pane prezidente, co stáří přináší a jak je zdraví křehké. Věříme, že jste vnímal podporu nás lidí v období, kdy Vás trápil a oslaboval Váš zdravotní stav a věříme, že tato podpora pro Vás byl důležitá. Mnoho lidí, občanů, Vašich voličů, Vám přálo rychlé zotavení a radují se ze skutečnosti, že jste těžké životní chvíle zvládl.

Další skupinou, která rozhodně nežije v blahobytu, jsou samoživitelé s dětmi. Mnozí z nich se nachází ve více než svízelné situaci a nemálo z nich se navíc starají o trvale postižené, nemocné děti. A v neposlední řadě je nutno zmínit i naše neslyšící a nevidomé spoluobčany. A navíc s vědomím toho Vážený pane prezidente, přidáme krizi, jenž probíhá v České republice, energie, potraviny, rekordní inflace, kdy se toto neustále jen zhoršuje… tak slova výše zmíněná, která si dovolil říci představitel vládnoucí koalice, jsou naprosto neakceptovatelná a v rozporu s morálním kreditem.

Avšak jak již v dopise zmiňujeme, je toto chování jen pouhou třešničkou na pomyslném dortu. Vzhledem ke krizi, která nemá nejen v České republice, ale vůbec v Evropě v poválečné historii obdoby, jsou tu další a další věci, prohlášení a především kroky vládních činitelů, které naprosto odporují slibu, který byl nám lidem, občanům České republiky, dán.

Jednání vlády je v mnoha ohledech neakceptovatelné i v rámci ukrajinské krize. I zde je nutno zmínit sociální sféru. Všichni jsme si vědomi závažnosti situace na Ukrajině, ale to jak se k tomuto obrovskému problému postavila vláda Petra Fialy, není rozhodně v pořádku. Pomoc lidem prchajícím před válkou je důležitá, a kdybychom ji odmítli, nebyli bychom lidmi. Není však možné, vážený pane prezidente, aby taková pomoc byla poskytována na úkor lidí, občanů České republiky. Taková pomoc nemůže býti v žádném případě prospěšná. Pane prezidente, mohli bychom Vám uvést stovky případů, o kterých víme my, níže podepsaní a vězte, že po celé naší zemi jsou podobných případů tisíce, kdy se již nedá mluvit o pomoci ukrajinským občanům, ale šikaně a diskriminaci vůči lidem a občanům České republiky. Ano, skutečně je to tak. Vláda Petra Fialy v žádném případě nejedná v zájmu všeho lidu podle svého nejlepšího svědomí a vědomí. Kdyby lidé, rodiny v České republice, dostali slovo v médiích, tak jsme si jisti, že by Vaše srdce bylo více než smutné zjištěním, v jakém stavu se náš společný domov, naše vlast, nachází.

Vážený pane prezidente Miloši Zemane, jsme přesvědčeni, že Vy moc dobře víte, že jsme to především my lidé, občané, kteří tuto zemi, naši vlast, Českou republiku, budují a živí. Bez nás lidí, by přece žádná Česká republika neexistovala. Jak je tedy možné, že se politici, kteří složili daný slib, chovají tak, jak se dnes chovají. Kdy nejenže nenaslouchají lidu své země, ale dokonce je bez jakýchkoliv skrupulí IGNORUJÍ, a ba i lidem a naší republice navzdory danému slibu ŠKODÍ. Bohužel, pane prezidente, je to tak. A opět bychom mohli uvést stovky příkladů. Kdybychom Vám, pane prezidente, měli tyto příklady v tomto dopise vypsat, nikdy bychom snad tento dopis nedokončili.

Proto naše prosba k Vám, vážený pane prezidente Miloši Zemane. Naše prosba směrem k Vám je totiž o tolik zmiňované svobodě a demokracii. Je tomu již 29 let, co zanikla Česká a Slovenská Federativní Republika, kdy se v naší ústavě v článku jedna píše … Česká republika je svrchovaný, jednotný a demokratický právní stát založený na úctě k právům a svobodám člověka a občana.

Kde jsou však ta práva a svobody občana, když za těch neuvěřitelných 29 let nemáme prováděcí zákon o celostátním referendu? Kdy lidé, občané České republiky – vlastníci České republiky, nemohou říci svým zvoleným zástupcům – „tak takto tedy ne, vážení poslanci a poslankyně, takto tedy ne“. Opravdu lze hovořit o demokracii pane prezidente, když my, lid vlastníci České republiky, nemáme možnost námi zvoleným politikům, říci výše zmíněná slova?

Nyní tedy na závěr tohoto dopisu naše prosba o pomoc, vážený pane prezidente Miloši Zemane. Prosíme Vás, abyste se ze své pozice, jako vrchní představitel státu zasadil o možnost tak , jak tomu bylo v roce 2004 při vyhlášení celostátního referenda bez prováděcího zákona, zda budeme či nebudeme součástí Evropské unie, vyvolat celostátní referendum o odvolání vlády Petra Fialy. Tato vláda v žádném případě NEJEDNÁ dle slibu daného nám lidem, vlastníkům České republiky, ba naopak tento slib hrubě pošlapává, a s tím i všechnu svobodu, demokracii a práva nás lidí, občanů České republiky a naši republiku poškozuje. Vláda nás a naši zemi zavlekla svým chováním a svými kroky do válečného konfliktu, porušuje mezinárodní práva, kdy my jakožto členský stát NATO posíláme zbraně jinému státu, který není součástí paktu NATO, tudíž jsme se tak stali nepřítelem a terčem Ruské federace. Přejeme si, aby byl konečně po 29 letech od vzniku České republiky v naší ústavě zakotven PROVEDITELNÝ prováděcí zákon o celostátním referendu. Takto vnímáme skutečnou demokracii. Bez této možnosti nelze o demokracii vůbec hovořit, což současná situace v naší vlasti jen podtrhuje.

Vážený pane prezidente Miloši Zemane, jste naší hlavou státu, jste naším prezidentem, miliony lidí Vám dali svou důvěru, dali svůj hlas. Proto Vás z hlubin našich srdcí velice prosíme, pomozte nám s tímto. Vidíte zajisté sám, že ti, jenž dostali důvěru a hlasy lidí, rozhodně nepracují podle „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. „Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí“.

Děkujeme Vám pane prezidente.

S pozdravem, přáním pevného zdraví a všeho dobrého Vám i všem co v srdci máte, my níže podepsaní lidé.

Jeden za všechny všichni za jednoho.

VYPLNĚNÝ PODPISOVÝ ARCH PROSÍM ZASLAT NA ADRESU.: Lenka Tarabová, Seniorů 1610, Liberec 30, PSČ- 46311

Otevřený dopis panu prezidentovi České republiky Miloši Zemanovi

JMÉNO A PŘÍJMENÍ MĚSTO D.NAROZENÍ PODPIS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by bubak (neověřeno)

Trvalý odkaz

vlády padají, jen ta naše mizerná nepadne. Proč? Protože má přece Babiše a stádo jakýchsi autistů, kteří chodí vyřvávat a bojovat s Babišem na jeho mítincích. Ostatní, normální občané jsou holt umírněnější a tak proti Fialovi a jeho vládě nechodí vyřvávat a dělat bordel. A vo tom to v tomhle absurdním Česku, tak nějak je.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

to je sice hezky a vcelku pravdivě napsané, ale chybu vidím v tom, že náš starý již definitivně zklamaný a poražený prezident, chce už jen v klidu dožít své funkce a tak kolaboruje s Fialovou vládou. Nedaávno jsem ho viděl v televizní debatě, jak vychvaluje Černochovou a to mě naptosto odrovnalo. Ano, i já jsem byl Zemanovým voličem, ale to už je dnes o ničem!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to tak, přesně, jak jsem psala: "...zbytečné, jako házet hrách na zeď....."

Zatím bez slepic