On to nepochopil

Autor

Dnes by měla být prezidentem jmenovaná nová vláda. Vsadím se, že se Ještěr neudrží a svůj proslov patřičně Fialovi okoření, vyjmenuje všechny výhrady, které vůči Modroptákovi a ostatním má, upozorní na bezprecedentní situaci a přidá pár štiplavých poznámek o tom, jak ve volební kampani všichni věděli přesně co mají dělat a co Babiš dělá blbě a teď nevědí vůbec nic. Klasika. 

Jak bude nová vláda úřadovat, to jsme viděli předevčírem. Babiš a spol. svolali mimořádnou schůzi sněmovny, která měla odhlasovat plošná opatření proti rostoucím cenám energií vynulováním DPH. Nová sněmovna to smetla ze stolu a novopečení zhůbci správci země to vysvětlili tím, že budou pomáhat adresně těm, co to potřebují a ne těm, co to nepotřebují. 

On to Fiala totiž vůbec nepochopil... 

Své vysvětlení začnu jednou zajímavou informací. Naše firma si umí nakoupovat energie  na burze napřímo. Nepotřebuje žádné prostředníky typu Písařík. Má udělanou vlastní distribuci. Nakupujme si sami, máme na to celé oddělení,  uměli jsme nakoupit s předstihem za dobré ceny, takže letos se nás zatím zdražení nedotklo. Za nové ceny jsme nakoupili až energii na příští rok. Cena za plyn je 440% vyšší, cena za elektriku je o 280% vyšší. Ne, nedělám si srandu. 

Samozřejmě v předchozích letech byly naše ceny za plyn i elektriku směšně nízké. Mnohem nižší než cena pro domácnosti. Ale teď je to naopak. Domácnosti jsou alespoň trochu chráněny složitou tvorbou tarifů díky kterým sice všichni sáhneme hluboko do šrajtofle, ale rozhodně ne tolik, jako velké firmy. A buďte si jistí, že takové obilné silo v sušící sezóně spotřebuje víc plynu než zbytek vesnice okolo něj za celou zimu. Zemní plyn se používá na výrobu hnojiv, zemním, plynem se suší, topí, zemní plyn pohání všechno. A co nepohání zemní plyn, to pohání elektřina. 

Co si budeme povídat, běžný člověk je zajímavý jen jako volič, jinak na něj sere pes, takže modré straky si řekly, že se mohou na nějaké nářky občanstva vykašlat. Novinářům zavřou hubu nějakým opatřením na které si nikdo nesáhne, objeví se pár dojemných reportáží, jak nějaká osamělá babička dostala příspěvek na energie, který ji zachránil a samozřejmě se bude mlčet, že statisíce rodin s dětmi pěkně platí, platí a platí aniž by jim někdo pomohl. ODSácká normálka. 

Dneska jsem také mluvil s jedním kolegou, jehož žena pracuje v Kyjovské nemocnici. Samozřejmě Babiše nevolili.. protože on nezvládnul covid, on mohl za to, že nemocnice byla plná, že museli sloužit celou zimu dvanáctky a pořád kokola,  prostě je to Babišova vina. A až teď, když šel Babiš od válu, tak zjistili, že sice makali jak při totálním nasazení, ale měli covidový příspěvek 500 Kč za směnu, dostávali covidové prémie, měli lépe placené přesčasy a v konečném důsledku zase nebyli tak přetížení, protože všichni dostali covid a tři týdny byli doma na nemocenské na plnou mzdu a odškodnění. Manželka mého kolegy si za to totální nasazení vydělala na Kodiaqa. Děti už jsou z domu, hypotéku už mají splacenou, tak si za přesčasy a prémie koupila dost drahé auto. 

A včera se dozvěděla, že mzdy a prémiování se vracejí na předcovidovou úroveň, za covid dostávají ne 500 Kč denně, ale 500 Kč měsíčně. Nemocnice prý musí hledat zdroje na mzdy jinde, což znamená, že prémie nebudou. Jo, nebudu vás napínat, už si vzpomněla, k čemu jí Babiš byl dobrej a už ho volit bude. Protože jakmile zmizel, zmizely i prachy. 

Takhle je to i s tím plošným zrušením DPH na energie. Tady vůbec nejde o nějaké rodiny a babičky. Tady jde o velké firmy. O ty, kteří opravdu za plyn platili a platí stamiliony a miliardy. Ti mají skutečný problém. Těm se hroutí byznys, protože situace bude všude podobná. Čtyřnásobné zdražení, to se projeví hodně. A je velký rozdíl, jestli z toho dvacet procent ušetříte. (Nebo je na energie nižší DPH?) Každopádně mít dvacet procent nebo nemít dvacet procent, to je čtyřicet procent. Na domácnosti sere pes, ale jak konkurovat ruskému výrobci hnojiv, aha? 

No a tohle teď Fialovi přijdou říct. Že to nezvládl. Že je debil a že bude lepší sponzorovat Babišovo ANO než modroptáky. Že bude lepší se ušpinit s Andrejem než dělat lidská práva s Fialou, protože lidských práv se nenažereš. Představte si, že doteď platili v absolutních číslech na DPH z energií třeba milion korun. Při čtyřnásobném zdražení to budou v absolutních číslech čtyři miliony korun. Doteď státu stačil milion. Kdyby Fiala odpustil 3/4 z DPH, tak by stát měl pořád stejné peníze, ale firmám by to slušně pomohlo. To jen tak na okraj. 

V disciplinovaném Německu si dovedu představit, že firmy drží hubu a krok a poctivě platí a platí a platí. Oni tu poslušnost mají v sobě. Tak jako byli poslušní Hitlerovi, tak jsou poslušní Zelenému údělu. Tak jako za Druhé světové, tak i dnes budou bojovat za svého vůdce až do hořkého konce. Ale u nás to takhle není. U nás už dneska řvou tisíce lidí disponující velkými penězi, kteří to velmi brzy vyventilují spoustou kanálů až z toho bude na úřadu vlády slušné haló. 

Fiala je neuvěřitelnej. Ještě ani není u moci a už si zařídil mocné nepřátele. Už se postaral, aby ho neměli rádi ani lidi ani podnikatelé. Ještě ani nezačal a už si spousta zdravotních sester a doktorů vzpomněla, že Babiš vlastně nebyl zase až tak špatnej. A až Válek začne úřadovat, to budou teprve koukat. 

Velmi brzy si také lidi vzpomenou na Nečasovu vládu, vzpomenou si, jaké to je, když jsou ve vládě asociálové a protože košile je vždycky bližší než kabát, budou jakékoliv apely na dnešní utahování opasků ve jménu budoucího blahobytu vzbuzovat trpký smích. 

A nakonec Fiala stejně to DPH vynuluje. A omluví to nějakou supertrapnou historkou o tom, že Babiš chtěl DPH snižovat špatně a nová vláda ho sníží správně. 

Skoro mám chuť poradit všem ambiciózním politikům z periférie, že teď přišla ta správná chvíle vstoupit do ANO. Babiš se bude zaměřovat na komunální volby, bude mít zájem tvořit nové buňky, navíc teď celé ANO vypadá dost ubitě. Kdo vstoupí teď v době krize, ten může být rychle vynesen do hodně vysokých funkcí, až si Andrejko dojde pro Orbánovskou většinu. 

I když se mluví o tom, jak lidi finančně negramotní, ono to není pravda. Obzvlášť když budou platit víc a dostávat míň. Velmi rychle si všichni vzpomenou, k čemu byl Babiš dobrej. Jen tak dál Fialo, jen tak dál. 

 

PS.

I Rakušan začal pěkně. Ještě ani nenastoupil a už se odporoučel policejní prezident. Jsem si celkem jistý, že nebude jediný. Každý jiný politik by chvíli počkal, pak by nechal udělat hloubkový audit, z něj by vyplynulo, že policejní prezident práci nezvládá a tak by "krče rameny" policejního prezidenta odvolal. Audit je audit. Rakušan to udělal mnohem přímočařeji. 

Tuhle vládu zachrání jedině válka na Ukrajině a Putin v Užhorodu. Tuhel skvadru udrží u moci jedině silný protektor, silný pocit ohrožení či přímá okupace této země. Jinak podle mě nemůže vydržet ani do jara. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (189 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Chceš-li býti v právu
musíš píti kávu.
Musíš chodit na Letnou
pak ti funkce přilétnou.
S Mikulášem chodit v létě!
Pak nebudeš na babetě
jezdit v dešti do fachy.
Vždycky jde jen o prachy.
Prodáš Vaška, prodáš koně
budeš mávat na balkoně
lidu, co jde kolem káby,
s fezem chlapi, v burce baby.
Pod muzeem krychle.
Zapomínej rychle.

Průměrný počet slepic: 4.8 (65 hlasů)

Teď se budeme smát vaši bezmocnostlzti.Klidne si pište članky a stěžujte si do své "vrby",to můžete,ale pozor nemůzete a ani neumite dát návrh na řeseni do sve bumagi PNZ,takže se nezdržujte a hodte si raději mašli!

Dá nam aspon nějaky navrh do PNZ "preceda" SPD,nyni jen zuboženy táborový řečnik v Parlamentu,ktery žadne dalši voliče prý nechtěl a protože zcela ignorantsky odmitl posilit svůj nedostatečný program,ten totiž přinesl sice pěkných ,ale naprosto slabych sotva 10%

Bude to soudruh doktor Skala ,který se tu mezi námi doposud neobjevil,abychom mu vysvětlili novou bibli značky PNZ,denes už slavnou bombu tzv PROGRAM NARODNI ZACHRANY,ten misto toho ve své TV bavi sve sympatizanty historkami jak se pusinkoval s FIDELEM a dohazoval mu šťavnate soudružky a propaguje web KUDY Z KRIZE ,kde mu jeho kámoš odoperoval diskusni rubriky,takže vytvořil dalšiho bezkulečnika a to pod i snad jeho články!

Bude to KSČM, kde věrchuška PRY to zavedla tak daleko,že vypadli z Parlamebntu a nyni odmitaji jakoukoli spolupraci s volicči a jejich HALO noviny jsou dávno po smrti,kdy hofec redaktoru se schovává a neobjevi se tu mezi námi,aby jsme jim možná vysvětlili,kde hraje muzika!?
Mám pokračovat,tak co sim drazi moji nešťastnici,kdy zacinajici digitalni koncentrak nedal slovo ani malym zviřatům a vam pred nosem z nedostatku solidarity vytnekloval dokonce cely web www,nwoo,org a nikdo ani nekniknul,nebot diskuzi tam nejprvre ZAKAZALI a pak ho zabili pry do mrva !

Průměrný počet slepic: 2 (29 hlasů)

On v članku odhaluje,že Babiš byl na velké firmy milosrdna sestra?Podivejme se a kodiaq u sestry byl i v kapse!

Neni tpo proklatě slabé kafe ˋ,když se už leta krade ovcanstvu dvě třetiny platů. Co měl radši napsat je podle nazoru domnivam se většiny domorodcú,že by doporučil panu Babišovi,aby do svého pry neexistuhjiciho programu zařadil nynějsi prima dynamit PROGRAM NARODNI ZACHRANY PNZ ,když mu jeho nestacil dobit se k moci.
Bude mit náš Šefvidlák odvahu to udelat a tak zajistit Babišovi diskuzi ,která ho vynese raketově v předčasnych volbách do politickeho nebe mamisto ,aby lhostejně doporučoval čekni a brzy i devastaci i sveho webu tak jak se to stalo pry i nedostatkem solidarity webu www.nwoo.org nebo jak nebo co?

Průměrný počet slepic: 1.2 (9 hlasů)

MI -poluautorovi PNZ planu doba a vai ochrany,Ukradli mi pimeno a chteji me zabit !nemohla by ji dat rouku pre- oko?To necha- bojovat za na- a -ebe AMERIKY LID,ktery -e dne zacal v ramci -ve legendy-vobody branit -vemu vybijeni?

Podepiuji tam pry z donuceni papir,ze jou vichni ochotni byt poku-ni kralici a HROMADNE obeti majitelu velkych penez,kteri chteji vydelat na mrtvolach n-tanych Americanu a informace "jak je pozabijeji"zatajovat dalich 54 let a dali to k -oudu,ktery ma zjitit jak -e -talo,ze byla ta -
-makulatura povolena pichat po 108 dnech -tudia 328 000 li-tu papiru "zatajenych vyzkumu" pry novych koncentracnickych na-ledniku pana doktora MENGELEHO?

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Napiši tomu čertovi Purtinovi,aby okamžite povolil rozpadavajici se EU vinou pani LEJNO "prcedkyni" nikym nezvolene Evropskym parlamebtem,pry ale přesto jim zvolené prýy 7 hlasy a to včas tenSPUTNIK V než ji rozbije EU na sračku!,

lasickou vakcinu VICTORY ,kterou pry už začali vyrabet i v AMERICE, a je odzkoušsena ve vice než 70 zemich světa .
No může si pospišit,ale on prý nechce pustit papalašum z EU plyn,no je to slo6iték,složite a tak ti přeji JA SAMA mnoho uspěchů v tvem podzimnich webuech!
Čeká se prý i na OMIKRON,ktery ma tu spoušt ve svete PRY zastavit,vi někdo něco o tom,kromě nové vlwdy?
Co vy válečnici alternativy NATO??

Průměrný počet slepic: 1.3 (4 hlasů)

Amoxicillin Online Canada <a href=https://apriligyn.com/>do i need a doctor prescription to buy priligy</a> Amoxicillin Dosage For Sinus Infection

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vláda vydrží dlouho a to je moc dobře. Každý musí pocítit její tlak až se prohne. Může si přitom říkat, že si utahuje opasky pro budoucnost aby zmoudřel.
No, zmoudřel, to se čekat nedá, ale aby byl opatrnější. A stále musíme mít na mysli, že lid takto nevoli. To za lid volili soudci, kteří umožnili renesance Národní fronty. A aby to nebylo málo, dokonce dvou.
Bude to trvat nejméně dva roky. První se to hodí na Babiše a na Putina (plyn) a druhý na komunisty - bez nich to nejde.
Když se sype EU, proč by se němala sypat ČR, která sama rozhoduje minimum.

Průměrný počet slepic: 4.5 (56 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy jste, příteli, se vším hned hotovej! Ale bacha na propagandu. Jim stačí jejich ČT a pouhej 1 měsíc šít ve dne v noci zase do Babiše, jako že to způsobil on a to Vaše prohnutí se mine účinku a Babiš ještě bude rád, když skončí jenom v teplákách. Vzpomeňte na majstrštyk Moravce a Kantaru CZ s Pirátama, dokonce i náš vidlák tomu uvěřil a co hůř, dosud věří.

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)

Nechme pracovat čas, počkejme si co přinese. Máte pravdu v tom, co píšete, ale to se netýkalo šrajtoflí voličů. To se týkal pohádek, výmyslů, polopravd a lží. Byla to vlastně taková reakce.
Ku podivu i ČT je závislá na podpoře posluchačů.
Za rok - vidět to ale bude již brzy - si tady na Vidlákově dvorku povíme co a jak. Rok uteče jako voda. A pak, kavárna si může najít nové a málo políbené favority.
Bude to hezký rok.

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)

příteli, ale šrajtofle & Fiala, to je sakra jasná přímá úměra! Hlavně je jasná těm, o kterých zrovna píšete, že se mají prohnout. Pamatujete co psal vidlák o tý jeho nedávný zabíjačce, jak tam měl ten mladej úspěšnej střední stav, kterej volil Fialu a v co svojí volbou doufaj? Tak to prostě je, jakou přímější úměru od Fialy k šrajtofli ještě chcete jako důkaz? To opravdu nechápu, ale Vaši výzvu samozřejmě přijímám?

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

In reply to by blbíš (neověřeno)

Trvalý odkaz

samozřejmě, že se prohnou, ale účinek toho prohnutí se mine Fialy a jeho boys, protože viníkem bude jen a pouze Babiš (tedy kromě Putina, samozřejmě!)= to jsem myslel tou propagandou!

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Propaganda je na nebývalém stupni vývoje, je téměř hotovo! Ten rok a půl byl test davu, kam až lze v současné historické epoše zajít....

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

proč Švejdara vyhodil?
Nehodí se do vašeho křivého vidění světa.

" Babiš a spol. svolali mimořádnou schůzi sněmovny, která měla odhlasovat plošná opatření proti rostoucím cenám energií vynulováním DPH. Nová sněmovna to smetla ze stolu a novopečení zhůbci správci země to vysvětlili tím, že budou pomáhat adresně těm, co to potřebují a ne těm, co to nepotřebují. "
Panenka skákavá, zase snaha o plošnou díru do rozpoču! Kterou zaplatí kdo?

Průměrný počet slepic: 1.7 (50 hlasů)

Vy jím jste. Jaká plošná díra, jen počkejte až nebudou mít rodiče na zaplacení tepla a ee, a budou Chtít po Vás příplatek či vyrovnání. Když v kancelech bude zima, protože nebude na zaplacení vysokých nájmů. Nebo si myslíte že Vás někdo bude dotovat. Strava taky jede nahoru, a myslíte si , že Vám bude někdo dávat stravenky, ...... Kolikrát Vám je nutno říkat, že NIC UŽ NEBUDE JAK BYLO. Anonymní trole. Malér je jeden... senioři a dříve narození co umí s penězi hospodařit to jakžtaž zvládnou, s Vámi to bude horší a nejhorší to budou mít mladé rodiny a ti co si nabrali hypoték na maxi sídla.
Měl byste si misto snahy o oblbování lidí, honem rychle najít normální práci, dokud ještě je. Protože aby to lidi utáhli, budou mít dvě i tři zaměstnání jako na západě od nás... a pak to teprve bude fičák... to si pište. Co dokázali modroftáci rozfofrovat za poměrně krátkou dobu víme, a jejich pokračovatelé vč. starostů a pirátů nebudou lepší. Uvidíte . Ale ono je nutné, abyste se přesvědčili sami... nic jiného Vás nenaučí/nedonutí myslet. sorry

Průměrný počet slepic: 4.7 (62 hlasů)

Mladí to budou řešit po svém, nebudou děti. Vadit to nebude, budeme dovážet inženýry, lékaře a další odborníky již hotové. Jen nesmí jít přes Minsk.

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

bude na ty inženýry, lékaře a další dělat? By mne zajímalo..... ukroši docházejí, ti co se uchytili makajísice jako šroubci, ale kolik jich sem ještě může dojít, když rodiny mají v dáli?

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

poslechněte si někdy přízvuk některých prodavaček v pražském supermarketu, anebo těch pomenších kulatějších mamin středního věku, co vám luxujou kancl a vynášej koše. Ditto ty party mladších školních děcek jedoucích ranní tramvají do školy....
Jen by mne zajímalo, kde a jakým způsobem tu vlastně bydlej, při současných cenách nájmů - ti mladší svobodní stavební dělníci bydlívali u nás v činžáku v malém bytě po pěti-šesti. Jak a kde bydlej tyhle nynější usazenější rodiny nevím. Ale daleko od města to nebude, když jezděj tramvajema.

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)

Platej to uplne stejne jako mladi Cesi nemajici v zaloze bytecek od rodicu nebo prarodicu. Oni si totiz ti Ukrajinci zas tak malo nevydelaj (samozrejme pokud neuvizli ve sparech nejake svoji mafie). Jedinej rozdil je, ze jejich pracovni tejden je ukrajinskej. Po-So 6-18 (s cestou)/7-17 (na stavbe). Drzet s nimi krok je pro nasince trochu ubijejici. Vim to, jedna takova parta mi prave vicemene dodelala baracek. Vcetne jednoho mladyho, kterej si pri zdejsim ucnaku chodil s touhle partou (kde dela jeho tata) privydelavat. Letos se mu to zhmotnilo v pomerne hezkou dvojkovou octu na ceskejch RZ.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

Absolutní souhlas.
Znám dvě Ukáčka co si zakoupili po starším baráku, samozřejmě na lontu. A dostali, divte se, hypošku-kamošku od české banky. A o práci se paradoxně nemusí bát, na rozdíl od místních.
Je v tomto státě něco divného,

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Bydlí tak, jak se v SSSR bydlelo do 60.let a ve velkoměstech i dnes - v komunálkách. To je byt 2+1, kde kuchyně a příslušenství jsou společné a v každé místnosti bydlí v jedné místnosti, ve 4+1 jsou to 4 rodiny. Před 1989 tak bydlívali mladí s rodiči.

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)

...rozkládat se uprostřed Evropy stát jménem Československoukrajinsko, možná že dokonce Ukrajinskočeskoslovensko.
Nacionalistickým (pozor - ne nacionálním !!!) skutečným vládcům tohoto prostoru to tak bude asi vyhovovat.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Ukrajincov tak husto nee, minimalne nie tych echt ukrajincov, co na mna pozeraju skrz prsty, ze ked som zo slovenskej rusinskej oblasti, tak to som ukrajinka, a zradzam sama seba, aj narod, ked po ukrajinsky neviem ani prd.
Ale rusini z ukrajiny su fajn ... akurat tych zase ukrajinski ukrajinci nemaju radi, a rusincinu neuznavaju za jazyk, vlastne ani za dialekt.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Napsal uživatel ema (neověřeno) dne Pá, 17. 12. 2021, 00:24

Jinak by si našli Státní dluh Česka, a netrousili kraviny.

I přes COVID průser je dluh v % HDP menší než v roce 2013 za nejlepšího škrtače Kalouska.

Jenom mentální retard po zakoupení učebnice Jak se naučit plavat snadno a rychle, odhodí záchranný kruh.

https://cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A1tn%C3%AD_dluh_%C4%8Ceska

Budu parafrázovat, neznalost (přírodních) zákonů neomlouvá.

Hlavně, že umí rozeznávat fejkňůůs.

Kdo nezná přírodní zákony, nemůže poznat fejfňůůůůs.

To je fejkňůůůs: „Nová sněmovna to smetla ze stolu a novopečení zhůbci správci země to vysvětlili tím, že budou pomáhat adresně těm, co to potřebují a ne těm, co to nepotřebují. "

Jak chtějí pomáhat adresně, když ještě neznají, kdo to potřebuje?

Ti potřební musí v lednu zaplatit zálohu, jinak je odpojí.

Kolik je potřebných?

Jaká je kapacita úřadů?

Jak dlouho to budou zpracovávat?

To je matematika obecné školy.

Rusnok to řekl dobře.

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

Vas problem je, ze zijete v predstave, ze pri vysirani jde o fakta. Jenze pri vysirani jde o vysirani, nic vic.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Máte fakta?

Nemáte, tak vysírejte.

Možná se vám uleví.

Možná to je zaražený prd?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Napsal uživatel jozka (neověřeno) dne Pá, 17. 12. 2021, 09:37

Francouzská vláda oznámila, že každému občanovi s čistým měsíčním příjmem do 2000 eur (51 tisíc Kč) vyplatí jednorázovou dávku 100 eur.

Ta má francouzským občanům pomoci čelit prudkému nárůstu cen pohonných hmot a energií.

První platby obdrží zaměstnanci podniků koncem prosince.

Státní zaměstnanci, studenti a důchodci peníze dostanou na začátku roku 2022.

Částka 100 eur (2550 Kč) bude osvobozena od daně a premiér Jean Castex uvedl, že celá akce bude vládu stát 3,8 miliardy eur.

To je podle něj mnohem méně, než by činily náklady na snížení daně z pohonných hmot.

Příspěvek se bude týkat lidí s nižšími a středními příjmy, dosáhne na něj zhruba polovina Francouzů, napsala agentura AFP.

„Věříme, že toto zvýšení cen je dočasné, ale nemůžeme dopustit, aby to zbrzdilo oživení ekonomiky.

Jedná se o mimořádnou odpověď na mimořádnou situaci,“ řekl Castex v rozhovoru pro televizi TF1.

Castex dodal, že částka 2000 eur (51 000 Kč) se bude počítat na osobu, nikoli na domácnost, a že vláda dodrží svůj cíl rozpočtového deficitu v roce 2022 ve výši 5 procent HDP tím, že platbu lidem
vykompenzuje novými příjmy a rozpočtovými úsporami.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/francie-prispeje-na-energie-az-polov…

Jistě ve Francii je jiná cenová úroveň, ale o přiměřené částce lze uvažovat?
Nemusí pršet stačí, když kape.
Tak asi.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Ehm... ja jsem nekdy o tomhle polemizoval?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

"NIC UŽ NEBUDE JAK BYLO"

Nic už nebude jako bylo za socialismu.
Ani tři zaměstnání nepomohou zaplatit účty, mladé rodiny co si nabraly hypotéky na své bydlení o ně přijdou (hádejte ve prospěch kterých přivandrovalců?), modroftáci ruku v ruce s lidovci, topáky, stanaři a piráty rozfofrují to málo co ještě zbylo po fofrácích ano a čssd. Dluhy taky navýší, bezpochyby.
My vlastně nejsme ve sporu, jen vy si stěžujete na nesprávném místě, jen chybně stále dokola preferujete a volíte své nastrčené tyrany domnívajíc se že volíte menší zlo, lžete sám (sama) sobě.

Průměrný počet slepic: 2.4 (13 hlasů)

kde píšu o socialismu.... by mne zajímalo. To je Vaše obvyklé zdůvodňování,když už nemáte čím dokladovat. A já si nestěžuju. Já jen upozorňuji na to co bude a co Vy svými odsudky odmítáte. Tedy zatím. Za rok... dá-li ten nahoře si to řekneme. Moje paměť zatím slouží a tak vím jak hospodařili "odborníci" prvních 20 let po hadráku. Sorry, já v té době už byla dospělá a musela sem se s tím potýkat a vyrovnávat. Vás to čeká, ač se šprajcujete a snažíte se jakoby chytat za slovo. Ale úplně blbě. I když Vás chápu, V jste v té době chodil do materdy v tom lepším případě. Takže se starali rodičové a šlo to mimo Vás.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

na Ježka s Klausem
pro mne budou ty 4 roky moc dlouhý
( pokud se dožiju )

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Že šušni budou pičovat sice nahlas, ale to sójové lattéčko za stovku si neodpustí. To by bylo vidět mezi jejich vrstevníky, že někteří už na to holt nemají a to nelze dopustit. Vidím to na vlastní oči v blízké pizzerce, kam si občas zajdu pro krabici.
Blbeček sotva odmaturovaný, jezdí Aixamem, ale sedí v pizzerce s "kamarády" a srkají tyhle předražený módní eko-bio-fair trade sračky.
A bydlí u maminky, nemohou se nějak rozhodnout, jesli jsou teplí nebo ne, nebo do které té party úchylů 56 pohlaví mají patřit.
Panebože... Ono se tam na zahrádce totiž smí kouřit. Tak při tom čekání na pizzu do krabice, jsem si jen sedl k volnému stolku poblíž téhle party asi pěti individuí. U dvou z nich nešlo na první dobrou a zrakem poznat, jestli je to holka, nebo kluk. Všeci v rukách šmrdlafóny.
Zapálil jsem si teda, ozvalo se "hééjkámo nehul to sem", usrkával nechutně předražené, prý "italské preso", rozuměj normální Segafredo, čili takový lepší vývar z Targusových ponožek - a asi čtvrt hodinky jsem poslouchal ty jejich kecy.

Ne, vážně si nemyslím, že bychom my, myslím naši generaci, nebo děcka ± starší-mladší o několik málo let - tedy víceméně moji vrstevníci - že bychom v jejich nynějším věku byli taky tak vymaštění.
Fakt nee, ani omylem.
Věřili byste, že oni fakt komunikujou ob jeden, nebo ob dva stolky na zahrádce hospody - mobilama?
A protože je tam wifizdarma, jako dneska už snad i v kanálech pod městem, tak místo zábavy u stolu, luxujou internet a přeposílají si "zajímavý" linky??
Že se tahle sorta mladých už vůbec nebaví o holkách, o motorkách, o technice, nebo kam pudou v sobotu večer ty holky lovit a klátit?

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

a mnozí další. Nakonec dojde i na press a bre veselo. Zatím si ještě foukaj. Uvidíme... tedy dožijeme-li. Ne-li, tak jim tohle "vítězství" bude houby platný, navzdory všem aktivistům a podolbě svoloči.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

"Velmi brzy si také lidi vzpomenou na Nečasovu vládu, vzpomenou si, jaké to je, když jsou ve vládě asociálové a protože košile je vždycky bližší než kabát, budou jakékoliv apely na dnešní utahování opasků ve jménu budoucího blahobytu vzbuzovat trpký smích."

Když se začíná mluvit o Mírovi jako kandidátovi na presidenta, jsem docela klidnej, protože tohle je přesně to, na co spoléhám!
Nebo si fakt myslíte, že paměť u nás už nefunguje?

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

In reply to by blbíš (neověřeno)

Trvalý odkaz

A pokud, pak ne vice, jak 14 dni.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Štěstí je mít hodně dobré zdraví a velmi špatnou paměť.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

muška jenom zlatá :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

...no já Vám nevím, Stridore, ale po obědě jsem seděl u stolu takovej zakřiknutej, jako že jsem něco provedl, nebo měl udělat a neudělal, asi taky znáte ten provinilej pocit a ... a jak tam tak sedím a snažím se přemejšlet, tak jde kolem žena a prej, jestli jsem si ráno NEZAPOMNĚL vzít prášky!?! No samo, že zapomněl!!!

Myslíte si, že těch Vašich "14 dní" bude něco podobnýho?

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

In reply to by blbíš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem dostala takovej ten velkej telefon pro blbý. Načež jako nepoužitelnej pro běžný provoz, jsem jej přeformátovala na minipočítač a upravila buzení. Takže mám nastavené buzení 3xdenně na celý týden a furt dokola- prostě nekonečno a bez starostí. Akorát musím hlídat aby byl nakrmený EE.
No a prášky - v drogerce mají takovou krabičku s odděleními ráno, poledn, večer na 7 dnů. Což používán každý oddíl na všechny v jednom dnu a vydrží mi to na 3 týdny. Kdo má pořád na to myslet a hlídat. A taky mám přehled, jestli náhodou nezafungovala skleroza. Což se mi dřív jaksi stávalo.... njn nejsme nejmladší lepší to nebude, tak si to musíme ulehčit... :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě nemám velkou vilu
ještě nechci do civilu
důchodový nemám věk
tohle má být novověk?
Rakušani na mě klečí
vzadu vidím xicht prasečí;
Fijalovi vlasy vlají
buď ví hovno nebo tají
co přikázal protektor.
Je jak černý reflektor.

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

Takovým stačí najít si sponzory - a uživí se lehce. Nemusí s ničím na trh, neriskuje tak ani prodělek z dodání nekvalitního výrobku, ani z nesplnění termínu. Ba ani krach na burze ho nepoškodí.
Teď má před sebou navíc ten erární flám.

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Moje Jahoda přinesla tento týden tři zprávy.

V pondělí přišla s tím, že se odkládá růst platů na "někdy jindy". Sice jen 3 %, ale jsou to peníze. No co se dá dělat. To nějak dáme.

Ve středu přišla s tím, že nebudou vánoční odměny v prosinci, nýbrž v lednu. Přežijem, ne? Děcka jsou velké, takže dárků netřeba, stromek máme gumový už nějakých třicet let a filety namísto kapra taky žerem už nějaký ten pátek.

Dnes mi říkala, že prý mají zítra podepisovat novou kolektivní smlouvu, a že prý se mají těšit.
To už jsem jen hlesl - NO KURVA...

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)

Já letos mám půl stromku. Motor bude stát 230t, repas z fabriky.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Všichni již dlouho víme, že Jahoda je ve školství. Víme toho hodně, hodně.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky žiju pod jednou střechou s bakalářkou v.v.
Takovou, co toho ještě neměla za celý život po krk, no tak chodí už asi 10 týdnů denně zaskakovat za "nemocné" asistenty od inkludovaných děcek. A protože je fakt dobrá, tak chodí i suplovat do 4. a 5. tříd..
A věděli jste třeba, že na pozici asistenta u těchto děcek stačí maturita?
A že dotyční "asistenti" nemusí mít žádný, dokonce ani ten zkrácený peda-kurs? Takové to naprosté minimum, co by měl mít úplně každý, kdo chce pracovat ve školství s děckama - kór pomalejšíma ??
Když jsme po jejím prvním týdnu (po dlouhých letech od momentu, co šla do výslužby) o té škole dali řeč, tak sice ona nijak zhnusená nebyla, ale o to víc já.
Hlavně z toho, jaký materiál a jakým způsobem učí a vlastně i doživotně ovlivňuje moje vnoučata.
Čert aby to spral. Celé MŠk na jednu hromadu a hodil do teho handgranát.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)