Nižší desítky traktorů

Autor

Včera jsem celý den sledoval cvrkot na německém fejsbůku. Stálo to za to. Dozvěděl jsem se o jejich protestech docela zajímavé věci, které bychom měli vědět. Ale než se dostanu k tomu, co jsem viděl, začnu s tím, co jsem neviděl. Neviděl jsem totiž žádné pořádné zpravodajství v českém majnstrýmu. To ticho bylo tak ohlušující, že jsem měl pocity jako při první demonstraci v záři 2022.

Tehdy Václavák zapraskal ve švech… Pod koněm se stavělo pódium, ale žádný pražský libtard vůbec netušil, co se bude dít. Václavák se pak naplnil během půlhodiny a v davu uvízly stovky nic netušících lidí. Tenkrát měla policie nejvíc práce s vyváděním zkolabovaných nebo zpanikařených fiflen, kterým jejich oblíbená majnstrýmová média jaksi neřekla, co se chystá.

Stejné ticho bylo i včera. Nejdůležitější zpráva dne – na jakémsi moskevském předměstí nefunguje topení. Že německá vláda ještě přitvrdila a urychleně schválila všechno, proti čemu zemědělci protestovali, to nám žádný režimní intervjuk neřekl. Že se většina protestujících nesvolala přes odborové centrály (protože tam mají ve vedení také hodně (sebe)Středulů a málo Dufků), ale spontánně se připojili přes sociální sítě, to nám jaksi také zůstali dlužni. Prostě zemědělci se do toho pustili (povzbuzeni holandským příkladem) a ostatní se přidali.

A tak si čeští dopravci museli sami zjistit, přes které hraniční přechody se nedá přejet. Naštěstí máme henty internety a bez problémů se bez České televize obešli. Obešli se i bez Seznam zpráv a Novinek… jejich šéfredaktorům gratuluji, promeškali další příležitost ukázat, že k něčemu jsou. Ale nezlobím se. Hodně lidí zjistí, že je lepší číst dezolátské weby. Kdo chce čerstvé zprávy bez příkras a eurohodnotného zabarvení, ten čte alternativu.

Třeba takové Parlamentní listy to měly zpravodajsky moc hezky pokryté a jako jedny z mála na protesty upozorňovaly už předem. Jardovi Polanskému posílám zdvižený palec. Šídlovi, Kubíkovi, Komso Moláčkovi, Bartkovskému a České televizi posílám zdvižený prostředníček. Jsou zbyteční jak francouzská šlechta v předvečer útoku na Bastilu. Se stejnými důsledky na jejich profesní budoucnost. Přesně takhle totiž vypadá situace v Německu…

Ministr hospodářství a životního prostředí Habeck (spojení průmyslu a životního prostředí, to mohou vymyslet jedině zelení libtardi) už pořvával na mikrofon, že jestli si někdo myslí, že z toho bude převrat, tak nebude… Tvářil se u toho jako takový soft Dolfi, který právě převzal Verantwortung za celé Německo. Vláda přitvrdila a odmítá ustoupit, protože přes grýndýl prostě nejede vlak. Ať zhyne svět, jen když omezíme uhlík v atmosféře. Ať zhyne demokracie, ať zhyne Německo, ať si Rusko zbrojí a roste jak chce, zelené náboženství prostě musí zvítězit. Habeckovi už chybí jen výrok, že německý národ si státníka jeho formátu vůbec nezaslouží a tím pádem si nezaslouží existenci.

Protestující ovšem hodlají také přitvrdit. Podle německého Grundgesetz (základního zákona) mají právo na generální stávku, pokud je ohrožena demokracie. Vláda s nimi nevyjednává, naopak demonstrativně odhlasovala to, proti čemu protestovali, ergo demokracie je ohrožená, generálštrajk mohou vyhlásit. Začínají se přidávat i dělníci u Siemensu… to je ta firma, která kdysi byla skoro ve všem jednička, ale bohužel měla nad továrnami komíny a pracovala s fůůůj věcmi a tak je zapotřebí je zavřít a outsourcovat do Číny… samozřejmě bez dělňasů. V Číně jsou levnější a nesmějí stávkovat.

Mimochodem… myslím že u nás také moc nemluvili o tom, že protestující už o víkendu Habecka nepustili z trajektu, když se vracel z dovolené.

Přátelé!

Právě pro to, co se teď děje v Německu, jsem volal po protestech u nás. Doufal jsem v to, v co doufali i Němci. Že se nakonec lidé spontánně přidají. Tak jak se to teď v Německu stalo. Oni tam už také protestují delší dobu. Stejně jako u nás. Nebyly to nijak malé protesty, ale tamní mééédia jsou stejně promořená libtardy, jako tady u nás. Tam také protestovaly vždycky jen nižší desítky traktorů a nižší tisíce lidí. Intervjuci tvrdili, že prostesty organizovaly proruské síly a nepřátelé demokracie. Teď se ucho utrhlo.

Co museli dělat němečtí dezoláti? Vydržet!

Také tam měli různé kecálisty, kteří věděli, že to nemá cenu. Také je uklidňovali šéfové hospodářských a obchodních komor. Šéfové odborů se tam také třesou na teplá křesílka a spíš protestům překáželi, než by je vyvolávali. Také tam měli různé novinářské svině a řeporyjce Novotné, které se tomu posmívaly. Také tam mají Jeníky Cempery, kteří udávají jak na běžícím pásu. A také tam lidi vlečou po soudech za nevymáchanou hubu.

Jenže Němci prostě vědí, že ani Scholz ani Habeck nejsou nadlidi. Nemají žádné právo rozhodovat, která informace je dobrá a která je špatná. Nemají žádné právo určovat, která zpráva je vhodná pro plebs a která není. A také vědí, že jim to nikdo nevybojuje, vědí, že hýbat Německem, to je běh na sakra dlouhou trať a jsou prostě důkladní.

Zřejmě také jsou poněkud statečnější, než my tady doma.

Teď se jim ten svah slušně utrhl. Trvalo to dlouho. Museli dělat demonstrace, museli se angažovat na fejsbůku, museli si na to posbírat peníze, museli vydržet nezájem veřejnosti, museli vydržet tlak od vlády i médií. Museli se podporovat, protože to bylo pořádné psycho. Teď sklízejí plody své dlouhodobé a systematické činnosti.

U nás to bude stejné. Musíme vydržet. Musíme protestovat tak dlouho, dokud se to prostě neutrhne. Je třeba svolávat demonstrace, je třeba jezdit po sálech a sokolovnách, je třeba vyjednávat na všechny strany, je třeba se pravidelně připomínat na Václaváku a čekat na to, co se včera stalo v Německu. Je třeba tu práci zaplatit.

Ne, nevím, jestli z toho v Německu padne vláda. Osobně bych si myslel, že tak daleko to ještě není. Ale když padala Bastila, také si ještě nikdo nemyslel, že monarchii je ve Francii navěky odzvoněno… Ale jedno vím. Německá vláda má problém. Obrovský problém. Neskutečně velký problém. Už dlouho žádný kancléř nečelil něčemu takovému. Oni teď budou mít svých starostí dost.

Už před půl rokem jsem psal, že Fialovi bude konec, až jednou zavolá do Berlína a tam mu nezvednou telefon, protože na něj nebudou mít čas. Jednoho dne prostě nepřijdou notičky a čekání na signál bude marné. Stejně tak mu nezvednou telefon v Bílé chýši, protože migrace z Mexika, válka s Hamásem, konflikt s Čínou a problémy v Hormuzském průlivu i v Rudém moři…

A francouzský telefon? Ten zvoní u Babiše… Eman si s naším Andrejem rozumí. Stejně jako s Orbánem. Ale teď bude i Macron poněkud zaneprázdněný. Jeho premiérka rezignovala…

Řekl bych, že se to blíží. Když se to tady stalo naposled, tak si Jakeš postěžoval, že zůstal jako kůl v plotě. Také se mu tehdy Gorbi nějak odmlčel.

Prosím všimněte si, že v Německu, Holandsku a vůbec ve starých zemích EU, je odpor proti vládě ještě silnější, než u nás. Lidi jsou tam z grýndýlu ještě vzteklejší, než tady. Jsou naštvaní z migrace a evropských hodnot. Tak moc, že v Holandsku vyhrál Wilders a v Německu Habeck nemůže vyjít na ulici. To jen libtardí mééédia ještě udržují iluzi, že je všechno jinak. A také na to dojedou. Už brzy nebudou zákony na ochranu novinářů, ale zákony na ochranu před novináři. Uvidíte.

Kdy že jsou ty volby v Rakousku?

Bude se přepřahat. Všude. I u nás. Liberalismus je v posledním tažení. Ještě kope, ale už jsou to fakt jen křeče. Je to ovšem veliký organismus, který je prorostlý všude. Proto to ještě bude nějakou dobu trvat. Ale jak vidíte, nejsme v tom sami. Celý kontinent je těhotný změnou. Obrovskou změnou. Nemohu skončit jinak, než včerejší výzvou:

Zatnout zuby a vydržet. Nevíme, který kamínek rozjede lavinu, ale jak vidno, prostě je třeba se nevzdávat. Kdo bude sedět na gauči, ten do budoucího vývoje nebude mít co mluvit. Ti, co dneska z pohodlí domova mistrují ty, co se snaží něčeho dosáhnout, ti budou nadávat i dál… až zjistí, že na jejich názory zase nikdo nebral ohled, protože je neřekli v tu jedinou správnou chvíli, na tom jediném správném místě… Dějiny se na gauči nedělají… A nezapomeňte… demonstrace nikdy nic neřeší. Tedy až na tu poslední. Ta pak řeší úplně všechno.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (438 hlasů)

Komentáře

demonstrace v Práglu pořádejte v sobotu, to přijede z Moravy i odjinud  nejvíc lidí

Průměrný počet slepic: 5 (90 hlasů)

35 let od Sametové zrady jsme otroci v zemi, kde nám skoro nic nepatří, jsme zadluženi na 1000 let lichvářským úrokem u židobankeřů, bereme třetinové platy oproti západu, ale ceny jsou u nás mnohdy vyšší, než tam. O kvalitě potravin škoda mluvit. Jsme pátý největší vývozce elektřiny na světě a přitom naši lidé mají nejdražší elektřinu v Evropě. Ted nám chtějí vnutit Euro, aby se tady díky tomu radikálně zvedly ceny všeho a přitom jsme pomohli zachránit chcípající EU. To jsme to tedy dopracovali za 35 let pokrokového kapitalismu!
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (197 hlasů)

Snad se naši zemědělci dívají jak se to dělá .

Průměrný počet slepic: 4.9 (81 hlas)

👍

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)
Trvalý odkaz

 Komentář Štěpána Chába

Ministryně obrany Jana Černochová oznámila, že od nynějška Ministerstvo obrany nebude zveřejňovat podrobnosti z nákupů pro armádu. A to s ohledem na to, aby o nákupech naší armády nevědělo Rusko. Konstatuju, že to je přesně ten okamžik, kdy by měl začít bezprecedentní boj, aby ministryně odstoupila a svou další budoucnost zahájila úprkem skrz kanalizační systém hlavního města Prahy. Protože právě popřela politické zřízení České republiky a vrhla nás do nejistoty „lidově demokratických“ států, kde bují korupce a kde je občan jen doplněk k rejdům státní či polostátní mafie, na kterých se dá jednoduše vydělat. A ještě za to občana trestat, pokud se ozve.

Nyní se tlačí na ministra Jurečku, protože nechal tančit své hosty a sám tančil pod černou pietní vlajkou dlouho do noci po masakru na FF UK. Což je přesně v duchu lidoveckých měňavek, kdy se ctnosti dají na papír, na papíru se za ně i hyne, ale v realitě se k nim přistupuje s jistou liknavostí, když ne rovnou štítivostí. Jurečkova filištínská kratochvíle ze Sodomy a Gomory na MPSV je ovšem ve srovnání s novou akcí naší ministryně pro válečné výdaje učiněné nic. Jurečkovo morální selhání nikoho neohrozilo, jen ukázalo, jak se elita umí bavit i vedle těl zavražděných. Ministryně naopak ohrožuje samotný systém České republiky a staví vládu do role autokracie, tedy vlády bez kontrolních mechanismů, a tudíž patřičnou úrovní zvůle a svévole jednotlivých politiků. Od nynějška už si ministryně Černochová může utrácet z veřejného rozpočtu, za co chce, za jaké ceny chce, od zprostředkovatelů, od kterých chce.

Teď je otázkou, jestli je zcela na místě, že bychom měli věřit úsudku trochu nevhodně hysterické ministryně, která bez odpovědí začala vyvolávat třetí světovou válku, která zahájila svůj parádní boj proti OSN, kdy z něj chtěla při svém rétorickém cvičení na síti X vystupovat. Bude ministryně vše řídit s ohledem na státní rozpočet, nebo se začnou objevovat kamarádíčci ODS a její kmotři, aby se na vládě přiživili? Nebo můžeme doufat, že vedle ministryně sedí i svéprávní lidé, kteří její výlety do paralelních vesmírů vlastní mysli budou řídit ve prospěch České republiky? Podle nového vývoje o tom lze pochybovat, když jí nedali léky na uklidněnou, když se tu rozhodla vytvořit podobný systém mlčení a zamlčování informací, který se jistě odehrává v Rusku….

.Nákup kulometů se neodehrál přes nákupní agenturu NATO SUPPORT AND PROCUREMENT AGENCY nebo přímo od výrobce, ale přes českého překupníka CB SERVIS CENTRUM z Borku u Budějovic. To znamená, přes zprostředkovatele. Jak by asi bylo těžké z vládní pozice zvednout telefon a domluvit se přímo s belgickým výrobcem? Asi hodně, tak jsme nakupovali přes překupníka z Borku u Budějovic, který jistě chtěl peníze za zprostředkování. Redaktor Jan Hrbáček z Ekonomického deníku přinesl informaci, že CB SERVIS CENTRUM vlastní Lubomír Havelka, člen vojenské kontrarozvědky za komunismu. Přičemž z ministerstva obrany mu zakázku pětinásobně dražších kulometů přihrál Lubor Koudelka, absolvent Vojenské politické akademie Klementa Gottwalda. Může to souviset. Ale i nemusí. Potrestala Černochová Koudelku za předražený nákup zbraní přes překupníka? Nepotrestala. Naopak, smlouvu s překupníkem v dodatku nechala navýšit o čtvrt miliardy. S Ministerstvem obrany už je kvůli podezřelému nákupu od roku 2022 ve sporu spolek Kverulant, který šlape státním institucím na kuří oka právě ve věci neplnění péče řádného hospodáře.

Nástupem do funkce člena vlády se z takového člověka nestává nadčlověk. Musí být kontrolován, musí být možnost jej kontrolovat. Spor Ministerstva obrany s Kverulantem, který se dožaduje přesného doložení všech skutečností nákupu kulometů, kdy se ministerstvo odmítá s těmito informacemi podělit i přes nařízení soudu, je podezřelý. Nakrmil předraženým nákupem náměstek ministerstva Lubor Koudelka svého druha z komunistické kontrarozvědky? Vedou to tady stále ještě ze zákrytu bývalé komunistické kádry?

Je veřejně dohledatelné, za kolik stejné kulomety nakoupily jiné země….

...Ministryně Černochová náměstka Koudelku nehnala k zodpovědnosti. Naopak, nechala projít Koudelkou podepsaný dodatek ke smlouvě, který sumu zvedl o čtvrt miliardy….

.Skrývá Černochová informace o nákupu kulometů kvůli Rusku, aby nevědělo, jakého v nás má mocného nepřítele? Nebo se za tím prostě skrývá kšeftíček z Ministerstva obrany a jeho zveřejnění by stálo několik byrokratických hlav? Včetně hlavy Metnara nebo Černochové?

Právě na takovém příkladu je dokonale vypsaný důvod, proč by Jana Černochová měla okamžitě opustit post hlavy obrany. Je naprosto nepřípustné, aby si udělala z obrany tradiční Palermo ODS, kde peníze tečou z kapes daňových poplatníků do kapes kamarádíčků a kmotrů samotné ODS. Ze strany ministryně je to do nebe volající zvůle. A neobhájí to žádným poukazováním na Rusko a na válku na Ukrajině. Demokratické zřízení, v kterém papírově stále žijeme, takovou zvůli zapovídá. To už to tady rovnou můžeme přejmenovat na odštěpný závod Ruské federace. No, když už začínáme likvidovat to základní z naší papírové demokracie?

Ano, jistě, Jurečka by měl chodit kanály, ovšem Černochová by těmi kanály měla odejít z postu definitivně. Ale mediálně se bude daleko víc řešit Jurečkova Sodoma a Gomora, ne Černochové nabourání samotného systému demokratického zřízení se svými kontrolními mechanismy. Teď co z toho je nebezpečnější. Že Jurečka v sobě nemá kouska úcty? Nebo že Černochová v neprospěch celé společnosti mění základní pravidla naší společnosti?

A teď je tu otázka. Jak až moc je poskakování kolem Jurečky šalebný taneček na zakrytí toho, že Černochová právě oznámila, že ukradne demokratickému zřízení jeho podstatu?

Jedno je už teď nad slunce jasné, s takovou budeme mít nejdražší armádu na světě. Nejdražší v tomto případě rozhodně neznamená nejlepší, nebo nejlépe vybavenou. Jen nejdražší.        Štěpán Cháb 8. ledna 2024👉 @cz24news


 

Průměrný počet slepic: 4.9 (194 hlasů)

.. jen místo nejlepších zbraní na světě mají zbraně, jejichž výrobci nejvíce vydělávají. Prezident Dwight D. Eisenhower před tím (vojensko-průmyslovým komplexem) varoval, Kenedyho přežil jen o 5,5 roku, jen umřel v posteli.

Proto mohou mít v Rusku DESETINOVÝ rozpočet na zbrojení (66 miliard USD) oproti USA (610 miliard USD), a přesto jejich zbraně budí respekt.

Průměrný počet slepic: 4.9 (81 hlas)

.. než příprava agrese za mořem. Doposud to platíme tím, že mezinárodní obchody vypořádáváme v USD. Proto USA mohly bobtnat a růst, aniž by od svých vazalů a kolonií vymáhali Tribut Pacis. Až bude BRICS důsledně vyrovnávat mezinárodní obchody v národních měnách, tak USA už nebudou mít zdroje nejen na vydržování základen a úderných svazů letadlových lodí, ale nezbude jim ani na vydržování absolventů Aspen Institutu ve východní Evropě.

Jindřich Ptáčník by mohl vyprávět, jak na něj Boleslav I - Ukrutný udělal prostředníček místo 120-ti zvláště vypasených volů a 400 hřiven stříbra.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

Za to co dělá by měla jít Černochová  před soud za zneužití pravomocí veřejného činitele, ne do penze.  Nebo už tady máme  feudalismus a feudálové si mohou dělat cokoli si usmyslí ? 

A pokud se ukáže, že  "povídačly  dezolátů"  o tom, že na Ukrajině jsou fašisté jsou  pravdivé,  asi  by se mělo řešit i to, že tady někdo podporuje a dokonce  financuje fašismus.  A nejspíš by se to mělo řešit   nejen v budoucí kauze  Černochová, ale i u dalších  figurek, co myslíte ?

Pořád nějak nemůžu zapomenout na toho chudáka, který za kovidu ukradl dva rohlíky. Kauzu jsem pak už nesledoval, ale poslední info bylo, že půjde sedět na několik měsíců.  Protože jsem si nevšiml, že by tady byl feudalismus, všem se tedy musí měřit stejně a když se prokáže, že někdo ojebává stát ( =nás všechny )  o  stovky milionů, tak  mi vychází  trest  na  řádově  nějaký tisíce let v kriminále.

Průměrný počet slepic: 4.9 (66 hlasů)

Za kolik byl ten nákup nevím, ale vzhledem k faktu, že ho dodatek navyšoval o čtvrt miliardy, tak to zas tak málo nebylo. A takovouto zakázku zajišťuje jednomužné sročko se základním kapitálem 100.000???!!! To smrdí na sto honů!

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

Zde je celý článek i s cenami, takže si projděte, ať vidíte za kolik nakupovaly jiné státy...     https://cz24.news/…ba/

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, nevím zda jsem nečetl dostatečně pozorně, ale důvod stávky zemědělců mi zůstal utajen. Ale zelené náboženství to nebude, viz tagesschau:

Autobahnblockaden, Kolonnen und Schleichfahrten: In Deutschland haben am Morgen die Bauernproteste begonnen. Die Landwirte demonstrieren damit gegen die Streichung von Subventionen.
Blokády dálnic, kolony a brzdění provozu: V Německu začaly ráno protesty farmářů. Zemědělci demonstrují proti zkrácení dotací. 

Obwohl die Bundesregierung die geplanten Kürzungen im Agrarbereich teilweise zurückgenommen hat, gehen die Bauern ab heute bundesweit auf die Barrikaden. Auch andere Branchen wollen sich beteiligen. Polizei und Behörden rechnen mit starken Verkehrsbeeinträchtigungen. Auch Schulen und zahlreiche andere gesellschaftliche Bereiche dürften betroffen sein.
Přestože spolková vláda částečně stáhla plánované škrty v agrárním sektoru, zemědělci po celé zemi se počínaje dneškem staví na barikády. Zapojit se chtějí i další sektory. Policie a úřady očekávají vážné dopravní komplikace. Postiženy budou pravděpodobně i školy a řada dalších oblastí společnosti.

Konkrétně se jedná hlavně o tato dvě dotační zvýhodnění:

Bisher können sich Landwirtschaftsbetriebe die Energiesteuer für Diesel teilweise zurückerstatten lassen - mit einer Vergütung von 21,48 Cent pro Liter. Ursprünglich wollte die Ampel-Koalition diese seit 1951 gewährte Hilfe sofort komplett streichen. Jetzt bekommen die betroffenen Betriebe mehr Zeit zur Anpassung. In diesem Jahr wird der Entlastungssatz um 40 Prozent reduziert, in den Jahren 2025 und 2026 jeweils um weitere 30 Prozent. Für im Jahr 2026 verbrauchte Mengen soll es keine Subvention mehr geben.
Zemědělské podniky mohly dosud získat částečnou refundaci energetické daně za naftu – s náhradou 21,48 centu za litr. Původně chtěla semaforská koalice tuto od roku 1951 udělovanou pomoc okamžitě úplně zrušit. Nyní mají dotčené podniky více času se přizpůsobit. V letošním roce se míra pomoci sníží o 40 procent a o dalších 30 procent v letech 2025 a 2026. Na naftu spotřebovanou v roce 2026 by již neměly být poskytovány žádné dotace.

Die ursprünglich geplante Streichung der Kfz-Steuerbefreiung für Landwirte hatte die Ampel-Koalition bereits in der vergangenen Woche zurückgenommen – wohl als Reaktion auf die heftigen Proteste der Landwirte.
Původně plánované zrušení osvobození od daně z vozidel pro zemědělce semaforová koalice již minulý týden stáhla - zareagovala tak na silné protesty zemědělců.

Ps: a potom že jen libtardi překrucují realitu :-)

Průměrný počet slepic: 3.1 (59 hlasů)

V Německu se lidé bouří a začínají obrovské stávky kvůli zvýšením daní a nesmyslům green dealu od vládnoucí v Německu party eko-šílenců.

... Stávka v Německu v pondělí  8. ledna byla jen první výstrahou, protože likvidace německého zemědělství jde ruku v ruce s likvidací celého německého ekonomického zázraku po II. sv. válce. Ani jedno odvětví německého průmyslu nezůstalo nedotčeno a je v propadu. Nástup Číny a demise ruských dodávek surovin do Německa jsou ty hlavní dva a stěžejní faktory propadu Německa. A co se stane v takové chvíli s appendixovou ekonomikou malé sousední země?

Proč jsou Němci nespokojeni s vládnoucí koalicí vedenou kancléřem Olafem Scholzem? Proč vypukla stávka? Nejlépe to výčtem důvodů pro protesty shrnul německý Bild:

DPH na plyn zvýšena ze 7% na 19%
DPH na centralizované zásobování teplem ze 7% na 19%
DPH pro restaurace ze 7% na 19%
DPH na školní a školkové stravování ze 7% na 19%
Zavedena daň z plastů (většina zemědělské produkce je přitom balena do plastů)
Zvyšuje se příspěvek na zdravotní pojištění
Náklady na pitnou a odpadní vodu vzrostly v závislosti na regionu
Zvýšená daň z emisí CO2 pro zemědělce
V závislosti na regionu se zvýšila cena pro občany za elektřinu a služby elektrické sítě
Zvýšila se daň z nákladních vozidel pro zemědělce
V platnost vstupuje “zákon o teple“, který uvaluje na obyvatele další výdaje
Bylo navýšeno mnoho pojištění (domy, byty, zemědělské budovy atd.)
V mnoha obcích se zvýšily daně z nemovitostí, včetně zemědělských.

To jsou jen úryvky článku, celý článek viz zde: https://aeronet.news/co-maji-spolecneho-stavky-v-nemecku-protesty-bavorskych-zemedelcu-a-snaha-general-prezidenta-petra-pavla-o-zavedeni-eura-v-ceske-republice-co-je-to-appendixova-ekonomika-a-jak-obvykle-konci/

Průměrný počet slepic: 4.9 (67 hlasů)

Příčinu bych viděl nikoliv v "zeleném šílenství", ale v závislosti na USA a jejich "mírové" politice.
Důsledek však může být velmi pozitivní: další růst preferencí AfD s možností realizace programového bodu 1.1.

Ale je na tom krásně vidět, že lidé musí hodně tlačit na pilu - anebo spolurozhodovat o osudu své země, pokud se chtějí mít dobře.

V tom výčtu již padl bod 10 a byl korigován bod 8 - mimochodem, jak je tomu v ČR:
- zemědělci nemusí platit daň ze svých (nákladních) vozidel?
- mohou požádat o refundaci daně za naftu (21,48 centu za litr)?
Odborník v oboru - Vidlák - by to mohl vědět.

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)

Takže šílené a nesmyslné rozhazování peněz na zelené fantasmagorie, podle Vás nemá žádný vliv na to že Německá vláda nemá dost peněz na to aby platila zemědělcům dotace na naftu a na to aby nemuseli platit daň z vozidel?

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

A bude to asi tím, že v naší domácnosti NEMÁME televizi. Už 11 let. Marně by jste ten krám u nás v domě hledali. Před 11 lety jsme ho odvezli k babi a stožár s anténou jsem odřezal. Co to přineslo: 1. Začali jsme spolu v rodině více mluvit, 2. Otevřel se čas pro užitečné věci jako je třeba zahrada. 3. Jsme ušetření Moravcovic žvástů a debilních reklam. 4. Vybíráme si MY na co koukat a na co ne, nikdo nám nic nepodsouvá.  Vřele doporučuji! :-) No a k Německu: Pokud by po útoku na Bastilu zůstala u moci šlechta, za pár let by byli zase tam, kde byli před útokem. Tím chci říct, že bez zásadní změny v politickém systému se nic doopravdy nevyřeší...přijdou jiní a asi ještě horší.

Průměrný počet slepic: 4.9 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

Já se poseru, to je skvělý!

Ta svazácká hláška díky Vidlákovi zlidoví. ;o))

Průměrný počet slepic: 5 (37 hlasů)

Učil jsem se počty na ZDŠ,  prošel jsem středoškolskou matematikou na gymnáziu, vystudoval matematiku na VŠ a dotáhl to až na doktorát. Za celá ta léta jsem ani jednou nenarazil na termín vyšší/ nižší desítky, jednotky, miliardy .... Kde se tady najednou v hubách presstitutů a politiků tato blbá fráze vzala ???!!!

Průměrný počet slepic: 5 (44 hlasů)

sociálně vyloučený, nepřizpůsobivý, lidské zdroje, Rom, Afroameričan...? Odkud k nám přichází farizejství v podobě korektnosti? Odkud k nám přišel takový neupřímný a pokrytecký způsob komunikace? A bohužel nejen komunikace, ale také morálky a vztahů mezi lidmi? Z Ruska? Z Číny? Z Maďarska, Itálie, Nigérie nebo Finska? Odkud přicházejí ty různé normy a nepsané povinnosti u hereckého obsazení v poměru běloch:barevný, heterosexuál:homosexuál, v politice a ve firmách muž:žena? Kdo nařizuje že se nesmí říkat tohle a tamto, že tohle (co se dělalo stovky let) se najednou dělat nesmí a nikdo nechápe proč? Proč je nevychované a rozjívené dítě už ne zlobivé, ale ADHD? Kde se v posledních dekádách vzaly všechny ty liberální a lidskoprávní pitomosti, které lidem jen otravují život a za jejichž "neuposlechnutí" hrozí i kriminál? Jak se jmenuje ta Říše zla, ze které tato civilizační dekadence proudí? Jak se nazývá to Peklo, ve kterém stále tolik lidí spatřuje Ráj?

Průměrný počet slepic: 5 (42 hlasů)

tím víc kolem sebe kope a výsledek už je opravdu tristní. Ale pořád do USA míří a po tamější životní úrovni touží miliony lidí a ten problém podle mého není demokracie samotná, ale lidi, kteří se ji ve jménu různých ideologií snaží zlikvidovat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

vypadat chytře

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Já jsem náhodou včera v autě slyšel informace o stávce zemědělců. ČRO neopomněl několikrát zdůraznit, že tyto protesty zneužívá pro svoje zájmy krajní pravice.  :-)))))

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

v tomhle ohledu už je to přesně jak před sametem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

.. Mají stejné učebnice, jako Soudruzi z NDR, a tak dělají stejné chyby..

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem zachytil nádherný komentář redaktora TO pana Stoniše, který na otázku, zda by měl Jurečka odstoupit, řekl s pobaveným úsměvem, že je to úplně jedno, že je to jako vyměňovat okno na baráku určeném k demolici.  Boží!!!

Průměrný počet slepic: 5 (59 hlasů)
Trvalý odkaz

toto je odpověď na všechny naše otázky. https://aeronet.news/co-maji-spolecneho-stavky-v-nemecku-protesty-bavorskych-zemedelcu-a-snaha-general-prezidenta-petra-pavla-o-zavedeni-eura-v-ceske-republice-co-je-to-appendixova-ekonomika-a-jak-obvykle-konci/

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

před 30 lety by to vedlo k pádu vlády. U nás nebo kdekoliv jinde ve světě. Dneska ne. I kdyby na demostraci v Praze bylo 11 milonů lidí, vláda se bude za okny jen chechtat jak tam ti blbci mrznou. Kdyby byla generální stávka (což se u nás nestane), tak by to každá ZODPOVĚDNÁ vláda neustála, protože by to poškodilo ekonomiku zamě. Ale žádná stávka nemůže napáchat takový škody jako tahle vláda. Takže jsou v klidu.

 

Mimochodem, včera jsem zaslech v rádiu, jak si nějaký státní představitel stěžoval, že s nima majitel Liberty nekomunikuje a že léta vyváděl peníze mimo.

Co kurva dělal bernák? Na malýho živnostníka zakleknou. Tady jim utečou miliardy a klídek , cigárko? Nikdo nenese zodpovědnost?

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)

.. pár lidí zastřelí, a všechny hlasité pozavírají, za potlesku obecenstva. Mocní milují halasné gaučové generály a husary na kolečkových židlích..

Fyzické násilí znamená, že jsi prohrál na vyšších prioritách řízení. Ne nadarmo se říká, že kanóny jsou posledním argumentem králů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

a  o násilí jsem nic nepsal

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák se mýlí v mnoha věcech, dnes mě opět pobavil svým "důrazem" na ochranu životního prostředí, když ministra ochrany klimatu povýšil na ministra celého životního prostředí - "Ministr hospodářství a životního prostředí Habeck". Nejen Švýcaři, ale i Němci zavedli sdružená ministerstva, porovnejte sami komu se to povedlo lépe:
17+1 členů české vlády se 14 ministerstvy vs
16+1 členů německého spolkového kabinetu s 15 ministerstvy resp.
7 švýcarských departementů se 7+0 členy vlády včetně spolkového prezidenta.

Němci i Švýcaři mají jedno 4-ministerstvo, zahrnující životní prostředí:
- německé Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz, nukleare Sicherheit und Verbraucherschutz (+ ochrana přírody, jaderná bezpečnost a ochrana spotřebitelů)
- švýcarský UVEK Eidgenössisches Departement für Umwelt, Verkehr, Energie und Kommunikation (+ doprava, energie a komunikace)

To zásadní, v čem se náš bloger mýlí, spočívá v převráceném vidění světa:
- národ je mnohem víc než jedinec
- důležitější jsou ideje než jejich nosiči
- Einstein teorii relativity nevymyslel, jen ji zformuloval

Nicméně zdá se, že Vidlák pochopil: Chce-li lidstvo přežít, musí své hospodářské aktivity hodnotit z pohledu ochrany životního prostředí.

Průměrný počet slepic: 2 (21 hlas)

Problém je v tom, že nynější politika zelených stran, životnímu prostředí škodí, a ne že prospívá a to za obrovské peníze, které právě na skutečnou ochranu životního prostředí chybí.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

A co třeba takhle: Chce-li lidstvo přežít, musí své aktivity hodnotit z pohledu odstranění vykořisťování člověka člověkem a boji proti imperialismu. Nebo takhle: Chce-li lidstvo přežít, musí své aktivity hodnotit z pohledu odstranění čarodějnic spjatých s ďáblem...tu nacistickou rétoriku ani nebudu uvádět. Pan Bern prostě naskočil a jede ... nu šťastnou cestu .. do pekel, kam jinam.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

poděkoval Antošovi, agentu stb Domino Gaškovi a pseudofanouškům Kladna za lepší angažná v Německu

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/schillerova-valka-reakce/r~e8bccbb8aed711ee9ae20cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-2&utm_campaign=Aktualne

 

Stačí říct že si takové výdaje na armádu nemůžeme dovolit a už je nařčena z proruské kolaborace.

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

že ty silnice nestavěla když byla ve vládě

Průměrný počet slepic: 2 (11 hlasů)

Nechce se mi rozšiřovat tuto debatu na téma kolik km dálnic bylo připraveno k realizaci za Babiše a kolik za nynější pětikoalice, ani o tom kdo vyzýval Babišovu vládu aby vydávala větší prostředky na pomoc podnikatelům při COVID ani na stovky navazujících témat ale to co v tomto případě řekla paní Schillerová považuji za rozumné. Ale chápu že asi máte strach z Ruska a chcete aby naše armáda měla víc tanků a letadel F35 a proto se Vám výrok paní Schillerové nelíbí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Už ani nevím co je pro nás nebezpečnější. Je to multikulturalismus, nebo European Green Deal? Je to podpora Ukrajiny ve válce s Ruskem? Je to politika našeho prezidenta a premiéra? Jsou to LGBT+ a genderismus? Nebo je to naše členství v EU? Nebo v NATO? Je to naše naprosto devastující zahraniční politika? Protože neumím zkopírovat do příspěvku více jak dva odkazy, musím je opsat. Oba se týkají jednoho velmi vážného a možná dnes už neřešitelného problému - imigrace:

1) Přes Ukrajinu proudí do Evropy islámští teroristé a chystají krvavou lázeň, varují Němci.

2) Eurokomisařka Johanssonová chce namísto omezení přílivu migrantů dostat do EU ročně o milion lidí víc.

Do Evropské unie (EU) podle unijních statistik přichází okolo 3,5 milionu legálních přistěhovalců ročně. Podle Johanssonové je to však málo vzhledem k tomu, že populace v členských zemích stárne, což se negativně projevuje na pracovním trhu.

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

To je ale pizda pitomá. Tak ať se mezi ně rovnou nastěhuje do Afriky.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Je třeba počítat s tím, že média jsou v rukou jedné skupiny lidí, která s jejich pomocí vytvářejí svůj obraz světa. Jak se praví v Protokolech sionských mudrců.

Uloha_medii

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)