Oni to dokázali...

Autor
Štítky

Tak se nám Fiala setkal v Bílé chýši se strýčkem Joem. Podle fotek byl náš Nutelliér na vrcholu blaha a Joe Biden vůbec nevěděl, o koho jde. Podobných vlezdobruselků tam má denně celé zástupy. Před návštěvou u Ó Nejvyššího se Fiala ještě zastavil v centrále CIA, kde se buď dozvěděl nové notičky a nebo mu tam vysvětlili, že Ukrajina už je game over. Co to bude, to se dozvíme, až přijede domů a spustí se mu v hlavě program, co mu nahráli. Možná budeme překvapeni, jak velký upgrade mu nainstalovali.

Nekupte to za čtyři sta miliard korun… Do toho ještě jednání o firmě Westinghouse a samozřejmě o další pomoci Ukrajině, která nesmí prohrát, protože to by byl konec úplně všeho. To bychom scény z kábulského letiště mohli vidět třeba i na Ruzyni. Tedy, na letišti Václava Havla, což by bylo úplně dokonale symbolické.

Fiala musel na svou návštěvu asi hodinu čekat, protože Biden přijal iráckého premiéra. Ano, toho Iráku, který už je spíš provincií Íránu, protože většina obyvatelstva jsou Šiíté. Irácký premiér jednal s Bidenem jako rovný s rovným. Český premiér byl od první do poslední fotky lokaj.

Přes toto všechno musím konstatovat, že ti liberálové jsou vlastně neuvěřitelní borci. Ano, jejich vládnutí je naprosto tragické. Migrační vlna, hroutící se zdravotnictví, obrání obyvatelstva o třicet procent úspor, zvednutí nákladů na živobytí, likvidace průmyslu a zemědělství v přímém přenosu, návrat vymýcených nemocí, statisíce lidí nemají doktora ani zubaře, lidé kolem mě už mají běžně dvě zaměstnání, pošta funguje týden od týdne hůř, Brno snad už nikdy nebude plynule průjezdné…

Hele, a třiceti procentům voličů to vůbec nevadí!

Mladí se nikdy nevzmůžou na vlastní bydlení, nemohou si dovolit děti, hodnotu jejich vysokoškolského vzdělání nejdokonaleji ilustruje Danuše Nerudová, kterou tihle mladí zvolí do europarlamentu… stejně tak dnešní mládež nikdy nebude mít důchod a veškeré jejich úspory i investice vezmou za své přesně tak, jak vzaly za své ty naše v minulých dvou letech… ale oni stejně jsou hrdí na to, že Fiala mohl očichat nohavici spícímu Joeovi.

Včerejší večer na twitteru, to byly přímo orgie hrdosti na naši vládu a našeho premiéra.

Můžeme se nad tím ošklíbat, můžeme se tomu posmívat, ale je třeba objektivně uznat, že vládní spin doktotoři jsou prostě dobří. V dějinách se mnohokrát stalo, že lidé zapomněli sami na sebe a byli ochotni snášet neuvěřitelné věci pro svou víru. Byli ochotni se vzdávat majetku, byli ochotni se sebepoškozovat, obětovali své děti modlám, pálili na oltářích drahocennosti, obětovali své životy pro iracionální víru… Stačilo jim to jen správně vysvětlit. Jak vidno, dnešní moderní grýndýlové náboženství není o nic horší než Baalův kult. Předtím jsme zase dlouhá léta sledovali, co všechno jsou lidé ochotni obětovat pro ideál globalistické ekonomiky.

Lidé si kdysi kvůli víře ukládali omezení. Chodili po kolenou, dobrovolně se zavírali do klášterů, žili na sloupu, nebo se nechali omezovat od vrchnosti a dnes se to děje zas. Zejména mladí si nechávají nakládat břemena k neunesení. Skoro každý si sám a dobrovolně vloží na šíji jho v podobě hypotéky a jejich život se stále více podob životu starověkých otroků. Nemá smysl o ničem přemýšlet, nemá smysl se o něco snažit, nemá smysl vidět světlo na konci tunelu… stačí jen tupě čekat a modlit se, aby člověk nedostal zlého pána.

Tohle se podařilo. Perfektně se to podařilo. Lidé přijímají otroctví s potleskem. Stačí jim dát pozlátko premiérovy fotky s Joe Bidenem. Není nutné je honit se zbraní v ruce, není nutné je poutat řetězy a přeřezávat jim šlachy na patě. Oni jsou rádi. Jsou šťastní z evropských hodnot i systému evropských emisních povolenek, které fungují úplně stejně jako středověké odpustky. A ti, co proti nim kážou, dopadají stejně jako Mistr Jan.

Jo, v dějinách se tyhle kulty občas povedou… Hrdost je víc než plná lednička. Evropské hodnoty jsou víc než mír a transatlantická vazba je stejně dobrá jako sto dvacet volů a pět set hřiven stříbra. Lokajství je víc než svoboda a jedna fotka v Bílém domě zajistí víc voličů než splněný volební program. Hrdost…

Jo, je správné, když lidé žijí skromně ve jménu klidného života. Že přestávají hrabat pod sebe, aby měli čas chodit na ryby a radovat se z přírody. Pivo ze sedmého schodu a špek z udírny mohou být lepší než oběd v hotelu Hilton. Když má někdo práci na osm hodin denně a může její starosti nechat na pracovišti, tak je to šťastný člověk. Ale být hrdý na to, že budu v ještě větším stresu a ještě k tomu budu mít díky grýndýlu méně, být hrdý na premiéra, kterému jsme jeho schůzku krvavě zaplatili nepoužitelnými stíhačkami (kdyby alespoň dojednal tu jadernou elektrárnu.. klidně od Westinghauzu), mít radost z černého kašle a svrabu… ne to není zdravá skromnost. To je fanatismus.

Přiznejme si to… Novodobí kněží to fakt umí. Umí to tak dobře, že je všechny naše církve už dávno napodobily a mluví už víc o klimatu než o Bohu.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (470 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Český premiér a náčelníci našich tajných služeb si odletěli do USA pro instrukce, jak se dále chovat. Na stole leží plno nových událostí a evropská modrožlutá hlásná trouba Bílého domu si musela nechat nalít do hlavy další postup, jak dále.

  Situace na Ukrajině je tristní a Rusové převzali iniciativu. Technika, munice a především peníze jsou přesouvány na východ Evropy způsobem připomínajícím vyplňování černé díry. Lidé už si všimnuli jistého ústupu ukrajinské armády ze slávy a z ,,dosažených“ pozic i vysoké demoralizace jejích příslušníků. Změnila se oslavná rétorika a všichni víceméně čekají, co vše si chce Moskva vzít zpět. Spokojí se s pobřežím Černého moře? Nebo vyslechne i žádosti separatistů až v Moldavsku? A jak bude reagovat Zelenskyj na klesající popularitu mezi ,,svými“? Je tedy třeba se domluvit, jaký přístup zaujme Česká republika k těmto událostem.A není to jediná problematika, o které se Fiala potřebuje informovat.

  Další konflikt hoří na Blízkém Východu. Izrael začal rozšiřovat své území na úkor Palestinců a čistí Gazu. Zároveň podráždil Írán a zabil  na území Sýrie dva významné představitele armády. Očekávaně přišla odveta, o jejíž účinnosti se polemizuje, protože ani jedna ze stran nepřizná jakýkoliv neúspěch. Íránci dlouhodobě stojí v oblasti proti zájmům USA a mají tendenci se s nimi tak nějak škorpit, Izrael je zase takové dítě Američanů na pobřeží Středozemního moře. Teherán má blízko k Moskvě, takže může jít o pokus strhnout pozornost zase jinam. I když je to od nás dále, je třeba se asi k tomu nějak postavit a Fiala netušil jak, nebo nechtěl udělat chybu. Je třeba se poradit.

  Velitelé tajných služeb potřebují také nějak nasměrovat. V České republice se vzedmula malá vlna odporu proti vládě a zemědělci na chvíli zazlobili. Přestože jim vzápětí vládní úředníci vystavili vysoký účet, který vysoko přesahuje hodnotu kupky hnoje vysypané před úřadem vlády, nespokojenost s liberály osídlujícími Strakovu vilu a Pražský hrad je na svém maximu. Popularita vládního kabinetu klesla údajně ke 2%, což považujeme za nesmysl vzhledem k nárůstu preferencí ODS a Pirátů. Dokonce by se prý ve Sněmovně udrželi i STAN, což naznačuje sebevražedné úmysly českých občanů. Pokles zaznamenalo ANO, čemuž se nelze divit, když jeho předáci vyhlašují neochotu spolupracovat s SPD.

  To vše jsou ale především obvyklé politické hrátky, daleko podstatnější je pro tajné služby sledování alternativní scény, na jejímž pódiu se hlásí o pozornost noví herci. Máte tu ambiciózní seskupení Přísahy a Motoristů sobě s hlavní tváří Filipem Turkem (už se na něj vrhnula média), Stačilo v čele s Kateřinou Konečnou a momentálně popularitu i díky usilovné práci novinářů  ztrácející PRO Jindřicha Rajchla. Ani Svobodní nezůstávají nominací svých osobností do voleb moc pozadu a ekonomka Šichtařová je dlouhodobým kritikem systému. Je tedy třeba eliminovat šance na proniknutí nových a pro liberály nebezpečných tváří do politiky, od toho máme tajné služby.

  Kolem všech těchto subjektů se to hemží námi dezoláty, proruskými živly a euroskeptiky. Tedy aspoň tak to vnímá vláda a proliberální média vlastněná západními korporáty. A jistě pochopíte, že je třeba již zasáhnout. I za komunistů měla STB podchycena všechny protisocialistické živly a v kotelnách si usadila své tajné agenty. Ty získávala do poslední možné chvíle z řad demonstrantů odchycených při Palachově týdnu v lednu 1989 i v prvních okamžicích tzv. Sametové revoluce. Jenže to trvalo už jen pár dní a vzápětí se tajné služby transformovaly v jiné a nyní se jejich náčelníci učí místo od KGB nově od CIA. A ta, jak víme, sídlí v USA, byť by možná stačilo se sejít na americké ambasádě v Praze.

  Celá ta cesta Petra Fialy a jeho nosičů vody do USA připomíná ostudné předávání reportu svým pánům a skutečné získávání instrukcí nehodné premiéra kdysi  hrdého samostatného státu. Fiala už mnohokrát ukázal, že mu je osud České republiky ukradený a je pouze zmocněncem USA pro Střední Evropu s úkolem ji vydrancovat v zájmu USA. Modrožluté šílenství vlády je průvodním jevem podřazenosti našich představitelů vedení ze zámoří. Pokud hledáte místo českého občana v této mašinérii, pak jeho označení je asi jako povinný investor bez nároku na zisk. Ponížení českého národa převyšuje to, ke kterému už ani nemůže být ani přirovnáno v nedávné minulosti. Tedy jeho situaci po roku 1968 a vyhlášení poslušnosti Komunistům z Kremlu V něm se mnohé změnilo a my jsme se stali opět otroky cizí mocnosti, tentokráte Bílého domu. Naše kolaborantská vláda i prezident se chovají mnohem hůře, než tomu bylo za protektorátu. Ano, je důvod se stydět za osazenstvo Pražského hradu i Strakovky. S čím se tedy Fiala vytasí po svém návratu?


Jindřich Kulhavý   16. 04 2024

Průměrný počet slepic: 4.7 (217 hlasů)

Fašizace Bruselu v přímém přenosu odhalila policejní zásah a pokus o rozpuštění ohlášené a dopředu povolené mezinárodní konference NatCon! Místní eurosocialistický starosta nechce Orbána a ani Farage ve své čtvrti a začalo vyhrožování majiteli hotelu, dodavatelům občerstvení a nakonec policie zabarikádovala vstup! Jsme svědky zrodu euro-fašismu v jeho nejzrůdnější podobě!
V této chvíli již musí být všem lidem, kteří nemají klapky na očích, naprosto a bezpochyby jasné, že celá Evropa se transformuje obrovskou rychlostí do fašistického svazku, kde mocenské souručenství bude definováno jednotným názorem a jednotnou politikou. Kdokoliv se odchýlí od oficiálního názoru, bude umlčen, rozpuštěn a zlikvidován. Jedná se o naprosto věrnou kopii fašizace a nacifikace Evropy ze 30. let minulého století.

to je jen úryvek článku, celý článek viz zde:
https://aeronet.news/fasizace-bruselu-v-primem-prenosu-odhalila-policejni-zasah-a-pokus-o-rozpusteni-ohlasene-a-dopredu-povolene-mezinarodni-konference-natcon-mistni-eurosocialisticky-starosta-nechce-orbana-a-ani-farage/

Průměrný počet slepic: 4.8 (81 hlas)

Bruselští eurobolševici mají plnou hubu svobody a demokracie, ale jen pro sebe!

Pomlouvají režim v Severní Koreji, a nejraději by už byli, kdyby to stejné mohli zavést i v celé Evropě, protože potom by jejich pracně ukradnutou moc už nikdo neohrožoval.

Postupně k tomu spějí.

Jestli se jich zavčasu nezbavíme, máme se na co těšit!
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

Ve všech zemích EU – s výjimkou ČR – předvolební průzkumy drtivě vedou nebo jsou na druhém místě protiválečné a protiimigrační strany jako němečtí AfD, rakouští Svobodní (FPÖ), Švédští demokraté, Svaz pro sjednocení Rumunů (AUR), holandská Strana pro svobodu (PVV), Meloniové koalice Bratři Itálie, Liga severu, Forza Italia atd. atd. Sice hrozí, že někteří lídři jsou nastrčení globalisty a chtěli by zbankrotovat EU, např. Marine Le Pen, Geert Wilders a lesba Alice Weidel, ale snad si s tím voličská základna nějak poradí. Tady u nás řádí Fiala a jeho pětidemolice. Proto ve volbách EU se musíme všichni dostavit a hlasovat proti válečné, pro emigrační, pro ukrajinské  a  green dealové šílené politice Bruselu.
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (66 hlasů)
Trvalý odkaz

Svobodná diskuze? Kdepak, na Novinkách vás naučí, co je ten správný názor.
Zpravodajský portál Novinky.cz začal řídit diskuzi pod svými články. Pokud tam napíšete svůj názor, může se klidně stát, že bude označen za sporný obsah.
Ano, takhle si v Česku představují tu svobodu slova. Přesně za tohle se cinkalo klíčema…

zdroj viz foto zde: https://t.me/neCT24/54281

Průměrný počet slepic: 4.6 (84 hlasů)

na ten hnůj psát a zvyšovat jim sledovanost ?

Průměrný počet slepic: 4.7 (82 hlasů)

Já na novinky a seznam nepíšu a nezvyšuji jim obrovskou sledovanost kterou už bez toho mají. Obracet ale záda hlavnímu mainstreamu a tvářit  se že neexistuje je nesprávné ohodnocení nebezpečí totality, fanatismu a síly tohoto zaníceného liberálního média  seznam.cz. Novinky.cz a seznam.cz mají stovky a tisícovky komentářů každodenně naopak od našich V.Kydech kde naše komentáře nepřevyšují 100-150 komentářů denně. Cenzura a vymývání mozků od seznamu je jako kovaná a provádí se ve velikém měřítku.  Není náhodou ta tupost, fanatismus a  apatie mnoho z spoluobčanů kteří se seznamem.cz ovlivňují a někteří  jsou doslova plodem novinářské  žumpy těchto sorosových médií.  

Průměrný počet slepic: 4.6 (52 hlasů)

Naopak je dobré ten hnůj číst a vyjadřovat se k němu. Nedělám to úplně pravidelně, ale nevyhýbám se a stejně jako tady, pod svým jménem. Komentáře a tzv. diskuse provařených redaktorů a pisálků je třeba komentovat, protože jinak jsme zakonzervováni zde v Kydech, nebo v reakcích na nám oblíbená "sdělovadla". Lidé, kteří nemají čas sledovat mnohé z toho, na co má čas dezolát senior, protože u mladých doleze domů aby se postaral o děti, nebo zdřímnul před nástupem další práce a nejspíš hlavně SEZNAM prolítne v MHD na cestě za prací, aniž by dál přemýšlel. Zůstává ve vleku té hrůzy. Když aspoň zahlídne, že se tu a tam vyskytne jiný názor, než "očekávaný" může být že mu v hlavě zašroubuje. Je to jen naděje, ale existuje.

Kromě toho si všímám, že výrazně kritických reakcí pod hnojem lepšolidí roste. Nemusíte se mnou mnozí souhlasit, ale ten nesouhlas vyplývá mnohdy ze zahleděnosti do své osobní "pravdičky". Je podhoubím rozdrobené opoziční scény.

I proto přidám, jak se i u mě stalo zvykem, odkaz na velmi zajímavé video z dílny "Hosté nové republiky" s panem Schneiderem a Lenkou Procházkovou. Myslím, že zrovna to je dnes hodně k věci.

(200) Hosté Nové republiky: Šepoty a výkřiky BIS (Schneider, Procházková) - YouTube  

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

ale největší sviňárna jsou provokatéři jako za komoušů!

Ti mají naprostá privilegia urážet ostatní diskutující a provokovat je k reakci, která i slušná je označena za "porušení pravidel" a poté k Banu, zablokování, zrušení účtu diskutéra. Skvělá výchova k samocenzuře! Také jsem se vysamocenzuroval až k "Váš účet je trvale zablokován za porušování smluvních podmínek." 

Vychovatelé na Iděsu jsou naprosto stejná svoloč! Tam ale chtěli ještě kopii občanského průkazu! Nevěřil jsem, co patrně rozumných lidí jim to poskytlo. Před několika lety tam nešlo napsat ani slovo "černoch" nebo "cikán". Ani na lapáku pro lehčí alternativu "Parlamentní listy" nešlo napsat slovo "covid" nebo slovo "vakcína". Už to ale napsat jde. Přesto raději používám slovo "kowid" " kowidismus"  K nemoci šílených krav je hned vedle. Podobný původ nemoci, vyšší stupeň likvidace svobod živobytí, slova, pohybu...

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

3 jednoslepice ? To tady každý večer tři Joudové číhají na Vidlákův komentář ? Doufám, že si ho aspoň přečtou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (43 hlasů)

hezkýýý

Průměrný počet slepic: 3.4 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

posuzujete společnost podle twitteru ?  to je blbost, v hospodě nadavají  úplně všichni   :)  Váš twitter čtou jen korporátní tupouni a na hypotéce není nic špatného 

Průměrný počet slepic: 2.2 (70 hlasů)

Už jen ta hantýrka kterou používáš proti Danielovi dokazuje že ožralej tupoun jsi ty. Jdi lépe psát své žvásty na forum24, seznam.cz a jinou novinářskou žumpu kam patříš, na tomto serveru V.Kydy nemáš zde co dělat.
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (62 hlasů)

pravdu máš :)

Průměrný počet slepic: 2.4 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

pokud chceš, aby lůza mlčela, dej jí pocit, že je někdo lepší. Že patří k elitě. pak můžou žrát trávu,ale budou tvojí věc hájit do roztrhání těla.

Proto se nám nadává do dezolátů, protože oni jsou ta lepší sorta. Sice jezdí ve 20 let starej fábii, nemaj na zubaře, všechny prachy co vydělaj padnou na nájem a jídlo, ale mají ajfouna a správnej názor.

Průměrný počet slepic: 4.8 (60 hlasů)
Trvalý odkaz

Těch 30% spokojených jsou obyvatelé pražska. Tam jsou platy o 1/3 vyšší, ti si můžou dovolit gryndýlovost a gender výzkumné ústavy. Všiml si někdo, že  by zjišťovací společnosti, co rozebírají vzorky tazatelů na tak nepodstatné blbosti, jako je vzdělání či spoření na důchod, se někdy optaly, zda jsou tázaní ze stověžaté? Ne. Potom je nabíledni, že to kurví výsledné skóre. Je to jako tady: za chvíli přijdou najatí studenti, kteří sem budou dávat mizerná hodnocení, aniž by se odvážili napsat svůj koment. Tohle jsou totiž ti kurvínci. Není divu, jdou ve stopách svých dědů - ti taky bonzy sloužili Gestapu a podobným řekněme...neziskovkám.

Průměrný počet slepic: 4.7 (52 hlasů)
Trvalý odkaz

     Ve druhém odstavci píše v první větě  ..... čtyři sta milionů..... Dle mého soudu to je čtyři sta, ale MILIARD. Za ještě nedodané a Bůh ví kdy, hypersoniky F 35.

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

     Díky za opravu. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Zběžně jsem projel Sezna a Fórum, ale nenašel jsem fotky Bidena a protektora fialy. Asi to musela být taková porce servility, že to bylo i pro tyto provařené presstituty nestravitelné a spokojili se jen s tkaničkovými, nikoli onucovitými obrázky.

Jestliže nám toto individum dělá nejmocnější personu ve státě, tak nejsme národ, nýbrž entita.

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

https://twitter.com/i/status/1779851154240811454
 

Fiala si to zřejmě s Joe taky užil :-),je na to přeci náležitě hrdý...

Průměrný počet slepic: 3.7 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

přivítala českého vo-a. Mít za premiéra vola je jasný nesmysl, kéž by nám zase vládnul kníže Přemysl.

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

tak to národ snáší trpce. Nepíše se mně to zrovna lehce, že toho vola v Česku nikdo nechce.

Průměrný počet slepic: 4.9 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

plná jedu, líp to napsat nedovedu. Náš bývalý signalista je dnes spíše análista. Až přeletí velkou louži, po chvástání zas zatouží. On nezná žádnou pokoru, vždyť má 2% voličskou podporu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (41 hlas)

ale jasně popisující cestu k prosperitě je článek:

Stát posiluje proti lidem

Jediná strana, která by mohla (ale nemusela) takové řešení prosadit jsou Svobodní, ale ta se do parlamentu nedostala, protože se všichni bojíte, aby nepropadl hlas. Všichni ostatní budou řešit prkotiny, důsledky, ale ne příčiny, i když by to náhodou mysleli dobře. Je tu ještě problém, že zmenšení státu by se nejvíc dotklo Prahy a tam jsou ti kapři, kteří by si měli ten rybník vypustit. Stačí se podívat na Slovensko, co se děje, když chtějí zrušit jeden škodlivý úřad, přestože na to má vláda mandát (také díky tomu vyhráli volby), takže naděje na nápravu je (díky těm, kteří nevolí Svobodné) malá.

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

protože chtějí Senát. Ptal jsem se dvakrát.

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

Senát je principiálně špatný? Proč?

Možná by se mohl snížit počet jak senátorů, tak poslanců, ale ani to asi nemá šanci projít stejně jako zrušení senátu.

Průměrný počet slepic: 2 (9 hlasů)

(až na pár nezávislých výjimek) v obou komorách. Proč? A i kdyby měl Senát převahu k čemu to bude, když PS to přehlasuje? Senát je zbytečný jak sáňky v létě...

Nabídněte senátorům odpovídající odstupné a poslední zhasne. A rád. No co si budem povídat, je to o trafikách.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Obráceně: udělat ze senátorství čestnou funkci, a zbude jich tam jak prstů na frézařově ruce.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Senát může zůstat a my můžeme zvolit ty Svobodné.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Kdy jednotlivé samostatné regiony mají různou velikost a při jednokomorovém parlamentu by zájmy menších byly snadno přehlasovány většími.

Například tradiční švýcarské  kantony mají pozoruhodnou variabitu od 16 tisíc (Appenzell Innerhoden) po 1.6 miliónu obyvatel (Zürich).

Švýcarský senát - Ständerat, Stavovská rada, Rada kantonů - má však jen 46 zástupců = 2x 20 kantonů + 6 polokantonů (rozdělených kantonů).

Každý federální zákon je projednáván Národní i Stavovskou radou separátně a musí být schválen nezávisle oběma komorami.

Ochrana menšin je respektována také při hlasování o Lidové iniciativě, pro jejíž schválení je zapotřebí nejen většiny hlasujících, ale i většiny kantonů (Ständemehr).

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

byla Sněmovna lidu a Sněmovna národů a k schválení zákona musel být souhlas obou komor. To mělo smysl. Ale jaký má smysl, že PS prostě přehlasuje Senát? Senát je zbytečný.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

a nejlepší je vláda 7 trpaslíků bez Sněhurky-premiéra.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jsem se po ránu cestou do práce zase vyděsil u sloupu s plakáty. D eurovoleb se nám hrne další Okamura - a za Zelené. Má příhodné jméno Osamo a zjevně to bude zelenáč jako řemen. V časech, kdy ještě za všechno nemohli Babiš a Putin, mívali všechno zlé na svědomí dva Japonci - Onose a Tosamo. Tosamo se zřejmě zkřížil s Okamury a výsledek (T)Osamo je na zelených plakátech. Takže jeden Okamura má vlastní stranu, druhý je u modrých strak a třetí je zelenáč. Pokud by se drželi klasické české šlechticko-papalášské tradice (část rodiny s režimem, část proti), můžeme v závislosti na vývoji situace další Okamury (pokud jsou ještě nějací k dispozici) očekávat u Rajchla a u Konečné.

Jinak si o průběhu voleb nedělám moc iluzí, dle soudruha Džugašviliho rozhoduje ten, kdo počítá hlasy. A hlasy tu počítají Pražáci.

Jen tak mimochodem - když si byli soudruzi z ÚV KSČ před plyšákem pro noty v Moskvě a přivezli své návrhy na personální změny, bylona politbyru v Moskvě už dávno rozhodnuto, že to "povede" Venca Flaška... Kohopak nám (tentokrát američtí) soudruzi vybrali dneska?

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Koncem 80. let minulého století se naše společnost ocitla na pokraji útesu. V listopadu 89 jsme učinili rázný krok vpřed. Tak co si kdo stěžuje.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

Rázný krok vpřed byl učiněn 1948, v devadesátkách jsme se začali hrabat z propasti, ještě teď si pamatuji ty opravené cesty skoro jak v Rakousku a ten boom nových fasád a opravených památek, které před tím samy padaly. Už jsme byli skoro venku a najednou socani pod vedením Miloše prodali naše banky, které před tím konsolidovala (zachránila) za naše peníze Klausova vláda,  a od té doby pokaždé když malinko povylezeme, tak přijde nějaký soudruh a pomocí nějakého balvanu třeba jménem COVID (před tím IPB, MUS, OKD, cukrovary, vinice ...), teď zase Ukrajina pod rádoby bohulibou záminkou nás zase srazí dolů. Navíc justice netrestá ani zjevně předražené státní nákupy kdečeho, o zbraních radši ani psát nebudu. Jako jedinou šanci vidím zmenšit stát na minimu, to by ale musely ve volbách vyhrát ti, kteří to chtějí a dokáží (což rozhodně ANO není), jinak dokud tu nebude skutečná revoluce, tak se nic nezmění a ta přijde, až bude opravdu zle a to je asi ještě daleko.

Průměrný počet slepic: 3.6 (22 hlasů)

Tak to máte nějakou selektivní paměť, neboť já si pamatuji na bezostyšnou rozkrádačku v letech 90., co se děla s tichým dohledem právě toho Klause. Toho, co například umožnil prodat vodárenskou síť, u Temelína byl možná s dalekohledem, ale hlavně, tihle jeho Kočárníkové, Langři, Rumlové, Macci...kradli po žebřiňácích, a když zrovna ne, svým diletantismem to umožnili. Tehdy nastala v tuzemsku ekonomická pohroma biblických rozměrů, která navíc zplodila Topolánky, Nečase a toho ministra dopravy Řebíčka, co si všechny práce zadával svojí firmě. Nebo se vážně povedli Bendlové a Gandalovičové. Ještě nic? Pořád chvála? Spolu s Klausovým nás tato jména stála bilióny Kčs, Kč. Přičemž jím podaná přihláška do EU byla jeho "majstrštykem". Jak říkávám, chce to více Pekaře, nežli Jiráska, pokud paměť selhává!

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Vždycky se najdou českoví pitomci, kteří to udělají. Převeďte na Č. Budějovice Budvar a město jej do roka střelí, jen aby mělo na lepší golfový hřiště a rozhledny. Tohle jsou věci, co stát nesmí pustit z ruky. Z jakého důvodu ČR (předsedou vlády byl Klaus) přenechala obcím tuto strategickou komoditu? To jako, že pro více demokracie? Pokud by to šlo se vzduchem, nechci domýšlet tu analogii. Když si Eisenhower zavtipkoval, že podpoří povstání v Tibetu, Číně hned došlo, že by byli se sladkou vodou ihned v prdeli, neboť tam pramení 5 veletoků, z kterých chlemtají její miliardové populace. Dnes se to prezentuje jako bezobsažný dalajlámistický vznešenosti, nicméně pro podporu tamního středověku se zřetelem, že buvol má větší hodnotu než žena? Ale hospodáři si okamžitě uvědomili, jaká karta je ve hře, byť jde o (ne)obyčejnou vodu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

a žrádlo má být pod kontrolou státu.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Hmm, bez vody nebudete mít ani jedno. Říká se tomu strategie.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

zadávali práci svojí firmě, to se děje tak nějak pořád, obzvlášt za kovidu se dařilo. Pořád nevidím nic srovnatelného s prodejem bank kromě konsolidační agentury (tam zmizelo hezkých pár miliard, ovšem já netuším, jak by to šlo udělat lépe), abych vám napověděl a vy nemusel vytahovat pouze milionové krádeže. Podle mně nás nejvíc stál Zeman (mj třeba odpustil Rusku dluh), pak dnešní squadra, pak Babiš a nakonec Gross, ještě tu jsou dvě arbitráže - NOVA a DIAG HUMAN, tam už nevím z hlavy koho přiřadit ale jsem si jist, že to byla práce socanů. Možný ještě kauza dopravního podniku v Praze. U ostatních jmen miliardy nevidím, vy možná ano, tak kde jsou?

Průměrný počet slepic: 2.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Každý má své nepřekročitelné. Spojení není možné? Jen proto, se přidrží nepřekonatelně u moci "SPOLU", nebo ANO SPOLU, nebo ANO ODS? Nepředvedlo ANO i SPOLU ve dvou až třech volebních obdobích, že dno se už začíná vzdalovat, ale úplně opačně, než bychom si představovali, protože už se nacházíme pod ním?

Neměli by chtít občané napříč společností návrat práce do regionů, návrat svobodné zahraniční politiky, pěstování plodin, které tu přirozeně rostou a své občany uživí, chovat kravičky, prasátka, kuřátka a slepice, což Český zemědělec umí? Mít kontrolu nad vodou, protože území ČR je rozvodím a má "své" vody dost? Nemají občané zájem na státní správě, která by řešila bez prostředníků zdravotnictví, ve školství by děti vedla k námaze, která jim umožní díky návykům vykonávat běžné práce, ke kterým má každý člověk nějaké vrozené vlohy? Zájem na státní správě, která by řešila sociální otázky úměrně k hospodářskému vývoji, který by neměl stagnovat? Na státní správě, která by zajišťovala bezpečnost prostřednictvím policie, složek integrovaného systému, armády budované pro zajištění obrany svého území, případně spolupráce se zeměmi podobného založení?

Na tom by se všechny uvedené a další neuvedené strany a hnutí mohly a měly shodnout pro zásadní změnu. To co je pro ně nepřekročitelné by si měli nechat až na "potom". Všichni vědí v čem se nemohou rozumět a o tom mohou diskutovat, ne se vyřazovat. Turek nemusí milovat Konečnou, ale měl by uvažovat proč ta KSČM ještě funguje, protože Konečná ví a respektuje pohnutky Turka pro vstup do politiky. Proč se otáčet za uplynulým a neřešit budoucí, když v podstatě mají doufám všichni stejný zájem, byť s využitím různých cest. Cyklostezka nemusí překážet dálnici, když jsou obě budovány pro uživatele. Jen se na těch různých cestách pokoušet chápat, necpat do palic, zbytečné rozdíly.  

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

že Nurtela v Bílém domě  vůbec nebyl (pozorný divák si jistě všiml, že limuzína s Fialenkem jede kolem bílé budovy, která u Bílého domu není  - ve skutečnosti stojí sólo uprostřed parku) , tak nevěřím, že cokoliv dobrého vyjednal. Maximálně dostal notičky, jak bude EU platit Ukrajině i za Ameriku, která už nedá ani vorla a Česká republika zacvakne nejvíce, protože mi na to přeci máme, že?

 

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Bílá budova nalevo od Oválného salónku je Eisenhower Executive Office Building, porovnejte s těmito snímky:

google.maps   quora  upi  istockphoto

oo

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

přijeďte podpořit pilnou prací přímou demokracii

anebo volte Švýcarskou demokracii.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)