Opačný rozhovor

Autor

Jak jsem se dostal na návštěvu k našemu exprezidentovi? Věřili byste, že po týdnech a týdnech pečlivého plánování? Děkuji tímto svému šafáři, který se právě tohoto jednání ujal a dovedl ho ke zdárnému konci. Miloš Zeman totiž rozhodně není prezident na odpočinku. Jeho kancelář není jen jakási tečka za jeho dlouhou a úspěšnou politickou kariérou. Je tam cvrkot, který se asi vůbec neliší od jeho pracovního dne ve funkci. Když jsem přišel na domluvenou schůzku, právě se tam balil štáb nějaké slovenské televize a nebyl jsem jediný, kdo čekal na setkání se starým Ještěrem.

Víte, co vás hned po vstupu do jeho budoáru zaujme? Ten kontrast mezi tím, jak ho vykresluje Česká televize a jaké to je ve skutečnosti. Viděl jsem pár záběrů, které měly evokovat, že Zemanova kancelář je jakési doupě, nezařízené pro jeho invalidní vozík… a vůbec, určitě to za těmi dveřmi vypadá hrůzostrašně. Tak ne, vypadá to tam elegantně, vše bylo dobře zorganizované, příjemný mladý muž se mě ujal, usadil na pohovku a nabídl mi občerstvení. Pak si mě převzal Jiří Ovčáček, odvedl mě o dvoje dveře dál a už jsem seděl proti Milošovi.

Hele… on nás ještě pořád všechny strčí do kapsy. Tělo už není nejmladší, ale hlava mu slouží jako zamlada. Opět, ten kontrast, když ho nějaký novinář natočí (v co nejhorším světle) a když ho vidíte naživo, ten úplně bije do očí. Když ho porovnám s vizáží stepního orákula, Džamily Stehlíkové, tak z toho Zeman jednoznačně vyjde jako vítěz. Prostě byl usměvavý a vypadal tak dobře, že jsem přestal věřit i posledním zbytkům zpráv, že by snad tento člověk někdy neměl pod kontrolou alkohol. Nevypadal o nic hůř než abstinent Karel Nešpor. Nechal jsem si podepsat jeho knihu „Jak jsem se mýlil v politice.“ I v osmdesáti má lepší rukopis než já, co jsem polovičního věku. Kdo máte moji knihu, tak můj podpis znáte.

Myslel jsem, že s ním udělám rozhovor. Pečlivě jsem si nachystal celou řadu otázek na jeho dlouholeté působení v politice, ale ono to dopadlo spíš naopak. On se ptal mě… Nejprve pochválil moje psaní, prý normálně chválí jen to, co napíše sám, ale u mě udělá výjimku. Ocenil, jakým způsobem píšu o našem premiérovi i prezidentovi a ujistil mě, že na ně má podobný názor… a pak se mě ptal na demonstrace…

On je pořád OFF. Ví o fšech fšechno. Vlastně si se mnou jen doplňoval některá bílá místa ve svých úvahách. Znal prakticky všechny řečníky a otázky pokládal tak, že už vlastně věděl odpovědi, každá otázka byla k věci… jeho přehled je naprosto neskutečný. Vůbec se nedivím, že ho novináři nesnášejí. Vždycky je převyšoval o tři hlavy a ať dělali cokoliv, on byl ten, kdo se něco dozvěděl a oni odcházeli poraženi.

Zajímalo ho, jak Jindra Rajchl buduje stranu, každý postřeh šel přímo na komoru o půlce jeho lidí věděl to, co o nich ví Jindra… prostě tam sedíte a zjišťujete, že vaše představy o jeho politickém talentu byly značně podceněné. Chtěl jsem se ho zeptat, když stál v prezidentské volbě proti Drahošovi a sice vyhrál v prvním kole, ale papírově měl jeho soupeř podporu ostatních neúspěšných kandidátů a měl vlastně vyhrát… chtěl jsem se ho zeptat, jestli to tehdy měl pod kontrolou a nebo sám považoval své vítězství na nejisté… nezeptal jsem se ho, ale bylo mi jasné, že to pod kontrolou měl. Dodnes ví, kde se co šustne… o Drahošovi nejspíš věděl víc, než o něm věděla jeho manželka i senátor Papoušek, který se tak tetelil, až uvidí Zemana odcházet…

Vlastně jsem mu pořádně zvládl položit jen jednu otázku. Když se stal v roce 1998 premiérem, byla naše země také ve špatné situaci. Krachovaly banky, vláda musela založit konsolidační agenturu… Ptal jsem se ho, kdy byla podle jeho soudu horší situace. Tehdy, nebo dnes? Odpověděl, že dnes je situace jednoznačně horší, protože tenkrát alespoň měl k dispozici vládu profesionálů, kdežto teď nám vládnou naprostí amatéři.

Ani jedním slovem to přímo neřekl, ale z jeho otázek pro mě celkem jednoznačně vyplynulo, že i on by si přál změnu v kurzu dřív, než až za dva roky. Dal mi pro Jindru Rajchla celou řadu dobrých rad (které jsem Jindrovi zatepla převyprávěl), zhodnotil dosavadní vývoj a vybídl nás všechny k ještě většímu úsilí. Na okraj toho si posteskl, jak málo výrazných osobností dneska v politice je… Proto to také vypadá, jak to vypadá. Máme 200 poslanců a když v politice nejsou pořádné osobnosti, tak se tam holt dostanou i lidé průměrní, podprůměrní, ba i Markéta Pekarová Adamová. Stejné je to v krajích i městech…

Za poslední rok jsem se ve veřejném prostoru celkem ostřílel. Z Radka Bartoníčka nebo Ivany Svobodové se mi nohy fakt nerozklepou. I k Zemanovi jsem šel naprosto klidný… ale odcházel jsem nervóznější, než jsem přišel. On je prostě dobrej a vůbec se nedivím, že dosáhl v této zemi i nejvyššího postavení. To nebyla žádná náhoda. Strašně bych si přál, aby někdy došlo na televizní debatu mezi ním a Petrem Pavlem… ale je mi jasné, že to Kolář nikdy nedopustí. Příliš by byl vidět ten kontrast.

Stejně tak mě vůbec nepřekvapuje, že v jeho kanceláři je provoz jako na Hradě.

Řekl mi, ať ho zase někdy přijdu navštívit… Udělám to, protože se musím domluvit rozhovor s Martinem Nejedlým. Musím zjistit, v čem spočívá to jeho Kainovo znamení, že se s ním nesmí nikdo scházet, ba ani Don Pablo ne.

…. a Ovčáčka jsem pozval na zabijačku. Že přijede…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihu (nebo knihy) z nabídky.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (383 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Máte rádi belgickou čokoládu?, prý k její zvláštní chuti příspívají kakaové boby "amelonado", které chutnají po višních a ořechách. Tak tyto boby se do Belgie dovážejí z Konga, dříve Belgického Konga. A jsme doma.
Tíhle oslím můstkem jsem se chtěl dostat k mému dnešnímu tématu a tím je:
 

Belgická genocida v Kongu

Na fotce je Leopold II. a příslušníci Force Publique, kteří drží ruce useknuté v zápěstí, ta menší bude asi dětská...
 

Aleje nesoucí jméno Leopolda II a sochy k jeho slávě jsou v Belgii poměrně častou záležitostí... Belgický král, který zemřel v roce 1909, je v Evropě stále uctíván. Na jeho rukou snad není ani kapka krve, ale muž, který si přivlastnil Kongo, aby ho vykrvácel, má na svědomí asi 10 milionů mrtvých. Patří k největším masovým vrahům historie.

V 19. století se Leopold II, konstituční panovník Belgie, snažil přesvědčit vládu, aby kolonizovala některé oblasti Afriky. Jeho pokusy však nebyly úspěšné. V 80. letech 19. století se rozhodl využít jím založenou humanitární organizaci "Mezinárodní africké sdružení", aby mohl své plány uskutečnit. Záměry krále Leopolda byly všechno jiné než humanitární. Kongo tehdy bylo zemí plnou zvláštních zdrojů, které mu mohly nabídnout jak velké příjmy, tak nízké náklady. Pod záminkou humanitárních účelů se mu podařilo legálně vlastnit konžské království.
Nový název kolonizovaného konžského království zněl Svobodný stát Kongo. Leopold nemohl svůj nový osobní majetek ekonomicky podporovat z belgických veřejných prostředků, a tak si jej vydržoval z prostředků své nové země. Konžané měli Leopoldovi, jeho podporovatelům a belgickému státu platit za to, že jsou jejich otroky. Budovy v Belgii, jako například Královské muzeum střední Afriky, tak byly postaveny z otrocké práce Konžanů.
To nejhorší však mělo teprve přijít. Svobodný stát Kongo nebyl jen velkým zdrojem lidské práce. Byla to jedna z nejkrvavějších evropských kolonií v Africe, patrně ta nejkrvavější.

Leopolda II. poháněla neukojitelná touha po moci a bohatství a celý konžský národ nepovažoval za nic víc než za zdroj, který je třeba využít. Za jeho vlády se Svobodný stát Kongo stal pro místní obyvatelstvo peklem na zemi. Miliony Konžanů byly nahnány do pracovních táborů a vystaveny krutým pracovním podmínkám, zatímco jiní byli zabiti nebo zmrzačeni za odpor nebo neplnění královských kvót. Vykořisťování bylo tak kruté, že počet obyvatel Konga klesl během Leopoldovy vlády, mezi lety 1885 až 1909 z 20 milionů na 10 milionů. Tato temná kapitola belgických dějin však stále není příliš známá. Mnoho lidí nikdy neslyšelo ani o králi Leopoldovi II., natož o zvěrstvech, která v Kongu páchal. Genocida v Kongu je jedním z nejvíce přehlížených zločinů na africkém lidu ze strany evropské země.

Když Leopold Kongo kolonizoval, měla tato země mnoho zdrojů nerostného bohatství. Většina zdrojů, jako je měď, zlato a diamanty, by však kolonizátorům přinesla dobré příjmy až za nějaký čas a bylo by nutné investovat peníze. Leopold si zvolil jednodušší cestu, rozhodl se, že hlavními konžskými produkty budou kaučuk a slonovina. Ukázalo se, že tyto produkty jsou sice velmi výnosné, ale pro místní obyvatele je příliš obtížné je sbírat. Jediným způsobem, jak je přimět k tvrdé práci s minimálními náklady, bylo použití síly. Král Leopold najal armádu složenou z evropských a konžských vojáků, Force Publique, aby místním obyvatelům vnutil svou svrchovanost.

Na vesnice byly uvaleny kvóty na dodávky kaučuku a k prosazení těchto kvót, které bylo nereálné naplnit, byly povolány Force Publique (veřejné síly). Nesplnění kvót se trestalo násilím a smrtí. Force Publique ničila vesnice, znásilňovala ženy, brala rukojmí, mučila a vydírala lidi. Muži, kteří nedokázali naplnit své kvóty, byli zmrzačeni a zabiti. Někdy byly celé vesnice, které nedokázaly naplnit své kvóty, vypáleny do základů jako lekce pro ostatní vesnice. Ženy a děti byly brány jako rukojmí, dokud muži nenaplnili určené kvóty. Ženy byly znásilňovány.

Konžská genocida je jednou z největších masových vražd v moderních dějinách, která čítá osm až deset milionů zavražděných a miliony dalších těžce zraněných. Mrtví z Konga, oběti belgického krále Leopolda II., mizeli beze stopy. Doslova se rozplynuli ve vzduchu.

Muži z jednotek Force Publique tradičně na rozkaz svých evropských důstojníků usekávali "neposlušným" dolní končetiny, ruce, nohy, nebo dokonce hlavy. Zmrzačené části těl obětí někdy i jedli. Bičování vesničanů a vypalování celých vesnic bylo rovněž rozšířenou teroristickou taktikou. Mnoho Konžanů umíralo na přepracování a neléčené nemoci, jako byly neštovice a spavá nemoc.

Sexuální násilí na ženách bylo na denním pořádku. Konžské ženy byly zcela bez ochrany, zejména když nemohly platit státní daně. Bílí muži a strážní unášeli mladé dívky a ženy, koho se jim zlíbilo. Znásilňování, sexuální mučení a nucené sexuální otroctví je nejvíce zamlčovanými zločiny konžské genocidy.

Belgičtí koloniální úředníci a jejich strážci používali znásilňování a sexuální mučení v masovém měřítku během dravého běsnění, které charakterizovalo kaučukářský režim krále Leopolda II. ve Svobodném státě Kongo.

Toto jednání přežilo i do dnešního Konga, které je zemí s jedním z největších počtů znásilnění a taktik sexuálního mučení, které mají své kořeny v éře kolonizace. A přesto zůstávají tyto problémy z velké části přehlíženy a zamlčovány.

 

Zpracováno podle několika zahraničních článku.
 
Několik fotek dokumentujících drastickou realitu jsem dal do přílohy, která, aby tady nerušila provoz, je umístěna na "Kydech" ve včerejší diskuzi, stačí kliknout na tento odkaz, zpět se dostanete jednoduše  "návratem na předchozí stránku":
Průměrný počet slepic: 4.7 (103 hlasů)

a podobná hovada dnes po Nás chtějí před černoušky klečet a blekotat o respektu 🫣

Průměrný počet slepic: 4.8 (74 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

těm vašim černouškům, že to vyžadují? já ne. akorát se jim nedoneslo, že střední Evropa v tom nejela.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Pokud 5demolice dělá rozpočet

stejně jako počítá lidi na Václaváku,

pak se nemůžeme divit,

že to tu jde od deseti k pěti.

 

 

Na dnech NATO byli lidé, kteří byli

zvědaví, proč technika NATO na Ukrajině

tolik hoří a padá!

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (129 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to asi 2 roky, kdy jsem spatřila před budovou soudu Džamilu s malým "štábem", kterak se nakrucovala před objektivem a fotila se... Nedalo mi to, protože jsem si okamžitě vybavila její výpady vůči Zemanovi. Nějak jsem to nemohla nechat "jen tak". Přešla jsem ulici, slušně pozdravila a sdělila jí, že její výpady proti Zemanovi jsou trapné a že ona jemu nesahá po kotníky. Zůstali "paf"... a pak už jsem jen za sebou slyšela někoho z nich pronést "milou" nadávku... A mně se ulevilo, že jsem to "dala", to rozhodnutí mi totiž chvíli trvalo - nechtěla jsem propásnout příležitost, když už mi ji osud postavil do cesty. :-))

Průměrný počet slepic: 4.8 (158 hlasů)

hezký 😁😁👍👍

Průměrný počet slepic: 4.5 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

gratuluji! Potěšilo mě, že Ještěr je ve formě. A na rozhovor s "arcizloduchem" Nejedlým se těším.

Průměrný počet slepic: 4.7 (94 hlasů)
Trvalý odkaz

hrobařů české státnosti, nedávno diskutovaný Macek je proti němu břídil.  Zemanova Oposmlouva byla na cestě k dnešní politické rozhazovačně-rozkrádací bramboračce opravdovým mílníkem. A samozřejmě, prezidentské trenky, kauza Hitler je gentleman a milost pro Kajínka nebudiž zapomenuty.

Průměrný počet slepic: 2.1 (82 hlasů)

Tehdejší opoziční smlouva znamenala, že opozice s vládní stranou je schopna se dohodnout i přes rozdílné názory na mnoho problémů. Nynější vláda se s opozicí není schopna dohodnout na ničem.

To že si vláda a opozice rozdělily koryta, to se dělo vždycky, dnes si všechna koryta dělí jen vládní politici.

Nejvíc rozzuřila opoziční smlouva Lidovce, a další malé strany, protože přišly o vyděračský potenciál malých stran.

Ostatní pitomosti, které píšete nestojí ani za komentář.

Průměrný počet slepic: 4.6 (94 hlasů)

zase bijete černochy...

Průměrný počet slepic: 2.1 (16 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

třeba to, že s Babišem úspěšně blokovali asi největší pohromu- hrozící příval Afričanů a Arabů, ale ne, tady základní pravidla diskuze nefungují. Tady jsou mozky vypnutý :-)

Průměrný počet slepic: 2.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

V jednom předvolebním medailónku líčil, jak se ve svém bezbřehém optimismu snažil v prognostickém ústavu vytvořil matematický model fungování společnosti.
Chtěli prý do toho zahrnout všechny možné i nemožné faktory, aby docílili správné prognózy :-)
Vůbec si nebyli vědomi, že je to x-krát složitější, než dlouhodobá předpověď počasí.

Výsledek: Naprosto zbytečně ztracený čas a vyhozené peníze

Ps: a vůbec, kdo jiný mohl pro svůj národ udělat víc než on ve vrcholných funkcích, kdyby jen párkrát zajel na dovolenou do Švýcarska a trochu se kolem sebe porozhlédl. Také jeden z těch, co si myslí, že je chytřejší než celý národ dohromady.

Průměrný počet slepic: 2.5 (69 hlasů)

Taky znám jednoho vševěda, který je přesvědčený že stačí okopírovat něco co funguje na základě někdejších i nynějších privilegií, a že to bude fungovat stejně, i bez těch privilegií. Pořád s tím otravuje.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

Cituji z dnešního článku na portálu gmx.ch:

Auch andere Republikaner beklagten sich in den vergangenen Tagen, dass Amerika nicht länger mit offenem Ende das Scheckbuch für Kiew zücken dürfe. Es ist Wahlkampf in den USA, und mit jedem Tag, an dem die nächste Präsidentenwahl im November 2024 näher rückt, dürften populistische Botschaften dieser Art zunehmen.
I další republikáni si v posledních dnech stěžovali, že Amerika už nemůže bohulibě vytáhnout šekovou knížku pro Kyjev. V USA je volební sezóna a s každým dalším dnem, který se blíží k příštím prezidentským volbám v listopadu 2024, bude pravděpodobně přibývat populistických zpráv tohoto druhu.

Mám velkou Radost, milý Freude, že mohu přitlačit alespoň slovem tam, kde je to nezbytně zapotřebí :-)
Protože o důvěře k bližnímu jako základu svornosti pro budoucí prosperitu kázal již kníže Svatopluk svým synům:
"Když se budete mít rádi a když se na všem dohodnete, bude v zemi klid" řekl Svatopluk. - Jak jinak a lépe než společným hlasováním?

Průměrný počet slepic: 2.5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Ač jsem Zemana a jeho ČSSD nikdy nevolil, měl jsem před ním respekt. Pak přišla Opoziční smlouva - pakt rozdělení sféry vlivu dvou politickoekonomických mafií, a já na něj i na (svého) Klause včetně ODS zanevřel.

Ovšem při pohledu zpětně, při porovnání s tou bandou ignorantů, nadržených zaslepených svazáků a vyložených hlupáků co nám vládnou dnes ......... ;o/

Průměrný počet slepic: 4.7 (71 hlas)

tak to mám v sobě nastaveno úplně stejně

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Opoziční smlouvu vidím jako primitivní pokus o konkordanci na české politické scéně.

Jako konkordanční demokracie (latinsky concordantia = „shoda“, „svornost“) se označuje typ lidové vlády, jehož cílem je zapojit do politického procesu co největší počet aktérů (stranysdruženímenšiny, sociální skupiny) a přijímat rozhodnutí dosažením konsensu.

Více viz Konkordanční demokracie na wikipedii.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

vydláždila cestu. Ten styčný bod Klause a Zemana už byl hodně na levé straně politického spektra. Ti co chtěli nechat peníze těm, kteří je prací vydělávají, vyrovnaný rozpočet atd., postupně vyklidili pole a vznikla taková míra přerozdělování, sociálních programů a dávek, že to samotnou Sociální demokracii vyndalo z parlamentu. Prostě už neměli lidem co slíbit.  Za nimi to zabalili novináři- kdo by se s tou kontrolou politiků patlal, když je těch kauz tolik, že už nikoho nezajímají, .. a na Fialu bylo zaděláno.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

S pozváním na zabíjačku jste mi to, Vidláku, vzal z huby. Věřím, že když by to bylo jenom trochu možné, že by se na košt Zeman zastavil. To by si pak musela dát Vaňová lajnu dlouhou jako Svoboďák, aby se ji vrátila forma :-).

Průměrný počet slepic: 4.4 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

bych podepsal. Mluvit umí opravdu skvěle, kdyby jednal tak jako mluví, to by byla paráda, ale...

Proč jako premiér prodal Transgas? ČS? KB? Unipetrol? MUS? OKD? ....

Podle mě to dlouho byl největší škůdce národa, možná ještě je, pokud ho Babiš s Fialou dosud nepřekonali.

Průměrný počet slepic: 3.4 (36 hlasů)

Dávno nevěřím na ty pohádky o všemocném panovníkovi, prezidentovi, premiérovi, diktátorovi....

kteří tvořili stát a jeho politiku. 

Vždycky je to přece klaka schopných nebo všehoschopných vypočítavých psychopatů.

Výjimkou byli možná Svoboda, Husák, Jakeš. Ale ta verbež kolem nich! To byl výkvět bolševických psychopatů.

Tak, jako si vodili ti za oponou Havla, vodili si jiní Klause premiéra, vodili si Zemana premiéra.

To bylo vždycky řevu a nenávisti, když odmítali podepsat vazalské a otrocké smlouvy ČR tradičním kolonizátorům!

Na rozdíl od sběratele metálů tihle mají v hlavě víc, než kariéru a slávu.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

že by někdo vodil Zemana. Klause jo - donutili ho prodat Škodovku (což možná bylo dobře), pak podepsat Lisabonskou smlouvu a co nemůžu pochopit - tu amnestii. Havel toho měl včas nechat a byl by dnes hvězda, takhle se pěkně znemožnil.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Polský prezident v New Yorku prohlásil, že kvůli pomoci tonoucí Ukrajině se Polsko nenechá stáhnout na ekonomické dno a Varšava musí myslet na své zájmy! Volodymyr Zelenský přijel znovu s žebradlem do Washingtonu, ale tam na něho republikáni udeřili! Kde skončily naše peníze?

Velká láska mezi Varšavou a Kyjevem definitivně skončila a postupně se začíná ukazovat, že podpora Ukrajině a velké přátelství vzalo svůj konec po neúspěšné ukrajinské ofenzívě. Dezinformace o neporazitelné ukrajinské armádě se rozplynula a poslední hmatatelný ukrajinský úspěch ze srpna loňského roku, když ukrajinská armáda snadno a lehce vyhnala ruská vojska z Charkovské oblasti, je už i na americké kongresmany příliš vzdálená minulost, který je už zapomenuta. Žádné velké vítězství od té doby Ukrajina svým sponzorům nedodala a podle všeho již ani nedodá. Ve středu večer to celé začalo naplno tím, když polský premiér Mateusz Morawiecki prohlásil, že Polsko již nebude Ukrajinu vyzbrojovat…

Zelenský se dočkal v Kongresu odtažitého přijetí a republikáni pohrozili zablokováním další pomoci

Duda mluvil prorocky a Petr Fiala se za domácí úkol určitě díval a stahovaly se mu půlky strachem a obavami, protože Fialova vláda táhne kvůli Ukrajině ke dnu celou Českou republiku. V Polsku dupla vládní partaj na brzdy, protože se blíží volby. V Česku budou volby až za dva roky, takže se dá očekávat, že Fialova vláda bude ruinovat ČR ve prospěch Ukrajinců ještě dva roky.

Poslední informace z okruhu české vlády dokonce hovoří o krizi, že se peníze vyhrazené pro stavbu dálnic a silnic v ČR budou potichu přesouvat na sociální výdaje a výplaty důchodů, protože už není kde brát. A protože se blíží podzim a zima, tak Zelenský opět vyrazil s žebradlem a spojil návštěvu v OSN s cestou do amerického Kongresu ve Washingtonu, a tam se za zavřenými dveřmi podle amerických komentátorů a jejich zdrojů děly neuvěřitelné věci.

Za zavřenými dveřmi se kongresmani ptali Zelenského i na soukromé finance, kde prý jeho manželka vzala peníze na vily na Floridě a rovněž v luxusním resortu nedaleko Káhiry v Egyptě, který zakoupila podle americké CIA koncem července. Několik kongresmanů na Zelenského naléhalo, aby do příští schůzky připravil veškeré účetnictví vedení bojových operací a nákladů, protože bez toho prý další peníze nebudou…

Šéfredaktor AE News

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajina vítězně postupuje jen podle ČT, Fóra 24 a huličů v Respektu. Jeden krok vpřed, čtyři vzad

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Seymour Hersh: RUSKO UŽ NA UKRAJINĚ VYHRÁLO, ale mluvit o tom otevřeně je zakázáno 22. září 2023👉 @cz24news

Podle amerického novináře už žádná ukrajinská ofenziva neexistuje.

Americká rozvědka se domnívá, že Rusko konflikt na Ukrajině vyhrálo, ale administrativa amerického prezidenta Joea Bidena a americká média to skrývají šířením nepravdivých informací, říká americký novinář Seymour Hersh s odkazem na amerického zpravodajského důstojníka.

Řekl mi: ‚Válka skončila. Rusko vyhrálo. Ukrajinská ofenzíva už neexistuje, ale Bílý dům a americká média jsou nuceny nadále lhát,“ napsal Hersh na své stránce na platformě Substack.

Mnozí v americké zpravodajské komunitě se domnívají, že demoralizovaná ukrajinská armáda se vzdala možnosti proniknout přes silně zaminované, třívrstvé ruské obranné linie a přenést válečný konflikt na Krym a do čtyř oblastí obsazených Ruskem. Skutečnost je taková, že otlučená armáda Volodymyra Zelenského už nemá šanci na vítězství.

✔️Vojenský konflikt pokračuje, protože Zelenskij trvá na tom, že to tak musí být, řekl mi úředník s přístupem k čerstvým zpravodajským informacím. Jeho centrála ani Bidenův Bílý dům neprojednávají příměří ani se nezajímají o jednání, která by mohla vést k ukončení masakru.

✔️„Všechno je to lež,“ řekl úředník o ukrajinských tvrzeních o postupném postupu v ofenzivě. Podle něj hlavní jednotky ukrajinské armády po několika týdnech obrovských ztrát a malého pokroku spolu s děsivými ztrátami v tancích a obrněných vozidlech, aniž by to oznámily, odvolaly ofenzívu.

✔️Biden s podporou ministra zahraničí Blinkena a poradce pro národní bezpečnost Jakea Sullivana – ale s klesající podporou v Americe – proměnil svou neúnavnou finanční a morální podporu vojenskému konfliktu na Ukrajině v problém „udělej nebo zemři“ pro své znovuzvolení.

✔️Americký zpravodajský důstojník, se kterým jsem mluvil, respektuje intelekt Putina, ale odsuzuje jeho rozhodnutí zahájit vojenský konflikt s Ukrajinou. A on mi řekl: „Válka skončila. Rusko vyhrálo. Ukrajinská ofenzíva už neexistuje, ale Bílý dům a americká média musí dál lhát. Pravdou je, že pokud ukrajinská armáda dostane rozkaz pokračovat v ofenzivě, armáda se vzbouří. Vojáci už nechtějí umírat, ale to nekoresponduje s blouzněním Bidenova Bílého domu.”

Zpracoval: Janinna/Pokec24

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

že jsem myslel, že Zeman už všechno zabalil. I když jsem mu moc nefandil, tak jsem článkem příjemně překvapen. 👍

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

který ocenil magora Zelenského a chválil magorku Černochovou? Pokud ano, tak tenhle Zeman ať už jde do prdele, anebo definitivně do starobního důchodu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Jsou věci, které mu mám za zlé, a to je právě ocenění Zelenskýho. Pokud chválil i Černochovou nebo Pekarovou, asi mu nejspíš vyhrožovali. 

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

ale měl to coby starý chlap se svými zdánlivě pevnými a rozumnými názory zapotřebí? Takhle, zakončit jinak úspěšnou politickou éru. Fuj! Já jsem byl jeho letitým voličem a obdivovatelem. Obdivoval jsem jeho řečnické schopnosti, stejně jako ještě před ním Valtra Komárka.  No, v konečném součtu ani jeden z nich naší zemi, našemu národu nic obdivuhodného nepřinesl.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Souhlas, to zklamání tam je. Já třeba bych to prezidentování obětovala než abych vyznamenala Zelenskýho a chválila ty pi*use. Mně by za to nestála žádná funkce a žádné prachy. Zajímalo by mě, co by na toto Vidlákovi odpověděl... (taky jsem byla jeho volič).

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

Když shlédnu seznam cizích hlavounů držitelů, tak mezi ně ten zločinec zapadá.

A byla by chyba, kdyby tam s Buschem, Clintonem, Körbelovou a ostatními chyběl.

Neumím si představit to divadlo, kdyby mu ŘBL předával PePa

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

měl už v poslednícm roce prvného mandátu a ve druhém zcela zjevně  náběh na pořádnou demenci...sa to jsem ho volila To. jak skočil na účast jakokoliv ciziny na Vrbětivích , v rozbrabčeném, nehlídaném areálu bez funkčního plotu, zejména, když bylo vyšetřeno, kdo a co také tam kradl, je do nebe volající hloupost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

o Belgickém Kongu to byl větší masakr jak celej holocaust

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)