Politické investiční riziko

Autor
Štítky

Můj včerejší článek o tom, že další demonstrace má být spojena s nátlakovými akcemi u kterých se předpokládá trochu něco víc, než se jen sejít a zahulákat si, přinesl očekávané reakce. Je to celé špatně, hloupost, nebude to fungovat, je to zcela mimo realitu, atd, atd. Ještě nedávno se mluvilo o potřebě nabrousit vidle, mluvilo se o generální stávce, říkalo se, že demonstrace je bezzubá a ejhle, jakmile jsem řekl, že teda jo, tak bylo najednou ticho od všech siláckých řečiček. A to jsem neřekl ani slovo o násilí, ba naopak.Víceméně jsem mluvil o pasivní rezistenci, kdy zbraněmi má být odhodlání vydržet a květiny v rukách.

Ne, že bych čekal něco jiného. Velmi podobně vypadaly komentáře loni v srpnu, když jsem psal o první demonstraci. Nemá to cenu, nikdo tam nepřijde, zbytečná konfrontace se státní mocí, apod, apod. Když pak lidi přišli, ti stejní diskutéři začali radit, jak s celou tou energií co nejlépe naložit.

I včera jsme se z diskuse dozvěděli, co všechno je na tom špatně, ale samozřejmě žádný jiný použitelný návrh se nekonal. Kromě apelů na generální stávku, ovšem bez jakéhokoliv návodu, jak přesvědčit pracovníky v celé republice, aby přerušili výrobu. Stejné je to se všemi ostatními apely. Můj nejoblíbenější je, že musíme založit televizi, která bude vysílat pravdu. Samozřejmě opět bez jakéhokoliv kontaktu na někoho, kdo by na něco takového měl peníze a hodlal je tímto způsobem vyhodit z okna.

Jediný použitelný nápad měl můj dobrý kolega a zakladatel Litterate Alef Nula. Místo blokování vládních budov by byla lepší ulička hanby před těmito budovami. Ať si pan premiér pěkně poslechne od davu okolo, co si o něm myslí. Samozřejmě zcela bez násilí a bez jakéhokoliv porušení zákona…

Hele, já samozřejmě nevím, jak to toho 16. dubna dopadne. Nevím, kolik statečných se doopravdy najde. Nevím, kdo opravdu ukáže odhodlání. Myslím, že nebudu daleko od pravdy, že nakonec zůstane jen hrstka věrných. Ale tak to v dějinách bývá. David se musí postavit Goliášovi a porazit ho, aby ostatní dostali odvahu. Takhle to je v henté Bibli napsané. Goliáš chodil a provokoval. Ukazoval svaly, říkal, že s nikým nebude mít slitování, posmíval se, že dezoláti si na něj stejně netroufnou, harašil působivými zbraněmi a ono to fungovalo. Nikdo si netroufl ho vyzvat na souboj. To musel přijít mladej sekáč, který nevěděl, jak je to nebezpečné a Goliáše srazil. Pak teprve dostali odvahu i všichni ostatní.

Vidíš Jindro, kromě českého Trumpa ti dávám ještě další přízvisko… Zahraješ si na Davida.

Já ale dneska chci upozornit na něco jiného.

Když jsem si včera přečetl diskusi, tak se fakt ukazuje, že jedinou cestou je politická strana. A to ještě strana českého typu, tedy spíše malá, stojící na nemnohých aktivních nadšencích a aktivních lidech, protože masová participace veřejnosti se nekoná. Už vím, proč to u nás nejde bez charismatického lídra a notné dávky štěstěny. Je to víceméně jen náhoda, že se někomu tu a tam podaří prolomit vymlčování velkých médií a to ještě jen za cenu toho, že je mu okamžitě nasazena čepice s čerty. Dalším způsobem je být miliardář a mít nekonečné peníze na marketing a třetím způsobem je kolaborace se Sorosem, Aspenem, Bilderbergem, Římským klubem, Uršulou Leyenovou, Bidenem… (nehodící se škrtněte). Jestli tu někdo znáte ještě jiný způsob, tak byste s ním měli rychle vylézt, protože nám jaksi dochází čas.

Přitom všechno kromě Aspenu je riziko jako sviňa. Babiš by mohl vyprávět, jaké to je, deset let schytávat ty největší podlosti od pravdomluvných novinářů, užít si pomalé soudy a když jste nakonec označeni za nevinného, stejně máte pořád nálepku tuneláře.

Ostatní snahy jsou na tom ještě hůř. Kromě nepřetržitého nasazení sračkometů ještě přibyla kriminalizace, podávání trestních oznámení a vůbec využití jakéhokoliv klopýtnutí a jakékoliv rétorické chybičky k brutálnímu zásahu. Jen se snaž milý začínající politiku, užij si tu cestu mediální žumpou, užij si tu cestu za zviditelněním, abys vůbec mohl mít šanci na zvolení… my se na to budeme pěkně od gauče dívat, předem budeme vědět, že je všechno v prdeli a kdybys náhodou uspěl (tak jeden z deseti) tak se pak přidáme. Až už to nebude nebezpečné a bude stačit jen provolávání slávy. Ale to je také známá věc… zviditelníte se v televizi a hned máte stranu plnou (neúspěšných) politických turistů.

A následně tě politiku samozřejmě zepsujeme, jak je možné, že se teď rozhoduješ sám, že nebereš v potaz hlas lidu (který na tebe celou dobu, co jsi se snažil uspět, házel bobek), jak je možné, že jsi se odrodil, jak je možné, že jsi byl ochoten k dohodě s politickými protivníky… Já se tomu Vidlácky nedivím ani trochu. Jaký má smysl, brát ohled na ty, kteří se dívají v přímém přenosu na zkázu tohoto státu a stejně vědí, že nic nemá smysl? Libtardi si myslí, že situace je nadmíru výtečná… těm se člověk nediví. Ale vidět, jak jde všechno do háje a umět si představit, co se s námi brzy stane a přitom být fatalista, to je fenomén, který si zaslouží pořádné prokydání.

Loňská inflace stála lidi na úsporách minimálně 150 miliard. Dovedete si představit, kdyby se o rok dřív z této ztracené částky jen jedno či dvě procenta dostalo alternativním politikům a blogerům na zvyšování dosahu, tak se tahle vláda nejspíš vůbec nedostala k moci?

Každý trochu úspěšný politik nakonec k tomuto bodu dojde. Zjistí, že skutečná podpora je velmi vzácné zboží, které skoro není k mání. Že je velmi snadné žádnou podporu nemít. Podstoupil obrovské riziko, dostal se na úroveň, kdy může začít něco dělat, ale dostal se tam sám. A pokud si přečte podobnou diskusi, jakou jsem měl včera pod článkem, tak je mu jasné, že je to jen na něm. Že nemá žádnou masu o kterou by se mohl opřít. Nemá to, co mají Maďaři – schopnost nadpolovičně hlasovat pro Orbána a podporovat ho, i když má problémy.

Každý zemědělec, který má traktor, pokud si přečte včerejší diskusi, tak si sakra rozmyslí, jestli má někde v Praze blokovat dopravu a nebo vysypat vlečku hnoje před úřad vlády. A pokud Kydy čte i Vítek Rakušan, tak musel být včera nadšený.

Proto nad námi média stále vítězí. Prostě nám vyrábějí riziko. Ať už dehonestace, nebo kriminálu. Masová podpora a solidarita se nekoná. Tím pádem to ustojí jen lidé výjimečných vlastností. Kterých z principu není moc. Ti si tím celým projdou, řádně je to poznamená a ještě vědí, že stačí drobná chybička a jsou v tom zase úplně sami. Jak jinak má pak naše politika vypadat? Nečekejte, že když někdo nese toto obrovské politické investiční riziko, tak se pak radostně rozdělí o výsledky práce, kterou si v podstatě oddřel s pár lidmi sám, tak trochu navzdory národu a veřejnému mínění.

Naštěstí sleduju, že těch aktivních přibývá. Hodně jich přibývá a přibývají rychle. Nejen na úrovni demonstrací, odpor se formuje i jinak. Protože právě to bude rozhodující. Jak jsem už mnohokrát psal, pravda nemusí zvítězit, ta prostě zbude, až se všechno ostatní prošustruje. Pokud se bude hledat řešení, tak se nadělá spousta chyb, hodně se toho pokazí, někdy z toho kouká i pěkný průšvih, ale nakonec to správné řešení zbude. Protože to prostě nepůjde jinak.

Ale z řečí o tom, jak nic nemá smysl, z toho nikdy nic nevzejde. Nemá jak. Pokud jsou demonstrace špatně, tak je zapotřebí, aby někdo, kdo to rozpoznal, začal dělat něco jiného a lépe. Setkal jsem se s mnoha lidmi, kteří mi to tak říkali, ale následně nic neudělali. Říkal jsem to už loni, zopakuji to zase: Můžete se přidat k tomu, co existuje, se všemi riziky z toho plynoucími… a nebo si počkat, až to někdo bude dělat líp. S rizikem, že se třeba nedočkáte a přijdete brzy o další část svobod i peněz. Ostatně, v březnu se překvapení nekonalo, rozpočet je stále v největším mínusu všech dob. Vláda to má vymyšlené dobře. Přivede nás všechny na buben dřív, než lidem dojde, že se prostě spojit musí, musí demonstrovat, musí dělat nátlakové akce, musí se politicky učit, musí se vzdělávat a musí být připraveni.

Dumejte, dumejte. Máte na to čtrnáct dní.

PS.

Přátelé, i přesto že jsem v březnu zastavil prodej knížek a nežádal jsem o žádnou podporu (chtěl jsem dořešit reklamace), stejně se mi nějaké peníze sešly. Výpis z účtu je už nahrán v objednávací aplikaci, takže ti, kdo mi v březnu poslali něco na účet, si mohou vyplnit adresu a já jim knihu pošlu. Zasílací aplikaci najdete přímo na Vidlákových kydech. V záhlaví klikněte na „objednat knihu“ Děkuji všem, ale prosím vás, v této chvíli mi další peníze neposílejte. Dejte mi ještě pár dní. Pak přijdu s tím, co už delší dobu slibuju a naznačuju.

Každopádně, snažil jsem se vypořádat všechny nedodávky nebo chyby. Minulý týden v pátek jsem odesílal poslední várku knih. Pokud ještě někdo nedostal, co dostat měl, prosím ozvěte se mi.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (160 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Je policie nástroj represe, nebo má „pomáhat a chránit“?

Myslím si, že je to prosté: občany = daňové poplatníky by měla policie hýčkat, chránit a pomáhat jim, protože ti to všechno živí – dokonce i tu policii. Ty, kteří chtějí rozhodovat o miliardách od občanů = daňových poplatníků či dokonce o miliardách z Evropské unie, ty by měla policie hlídat, ti by se jí měli bát. Jiná možnost není. Je mi líto, ale je to tak.

Je důležité, aby si ti, kteří budou kandidovat do příštích voleb, už konečně uvědomili, že být poslancem neznamená mít nadstandardní plat, jezdit po zahraničních cestách a ukazovat se v médiích. Znamená to především trvalé sledování, kontrolu, stres = trvalý strach.

Takže na úvodní otázku odpovídám: ano, je to dobře, že českým parlamentem začal obcházet strach. Strach obchází už nějakou dobu celou českou společností a není důvod, aby ho byl parlament ušetřen. Strach patří k životu, mobilizuje nás, často i zachraňuje. A pořád platí to jednoduché poznání, že kdo nepodvádí, nekrade, ten se nemá čeho bát.

Průměrný počet slepic: 4.8 (69 hlasů)

Parlamentáři se lidí nebojí, mají moc, peníze, armádu, policii a soudy a kašpárka na hradě, kerej jich sviňárny legalizuje.
Vemte jim to a bude mír.

Průměrný počet slepic: 4.6 (53 hlasů)

Vypadá to tak,že se budou muset vytvořit buď politické formace nové,nebo pokud si chtějí stávající zachovat přizeň voličú budou muset přijmout do svých 34 let nedostatečných programu program vytvořený nejprve samými voliči z SV a tak teprve vznikne jednota a návod na a naděje na zménu!
Pokud sami voliči nepochopí, že ho budou muset nejen vytvořit,ale i podporovat svými hlasy pak je POLICEJNI STAT bude nutit si to dříve nebo později rozmyslet, anebo voliči skončí v gigantickém digitálním koncentráku,kde volby budou bankstery zrušeny.To ukazuje heslo usurpatoru moci zla.

NEBUDETE NIC VLASTNIT a BUDETE ŠTASTNI

jako vládní heslo NEOmarxisticke vlády tyranie a konec Japonec!Tak má někdo jiný návrh,tak tady napište návrh sveho řešení, když to nikdo z intelektualu dodnes po 34 letech prý neumí.

No ni?

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

A to stojí hned v prvním bodě SV PNZ,jako změna vadného režimu dřevního kapitalismu implantovaného ODS staropresidentem,který musí už_uu

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

Vidíte ,ze Mazalové nespí ,oni nás zadupavaji do mrtva cenzurou.Škoda že nikdo z voličú neřekne panu Reichlovi,že bez referenda by Ústava vúbec neměla platit a je tedy ilegální
!Zvláště taková,která umožňuje vadnému nasazenému režimu krást dvě třetiny platu a penzí instalováním dřevního kapitalismu bez přivlastkú neboli skrupulí,aby se její instalatér ODS a spol.vyroba šišatych kol se mohla vymlouvat,že to tak chtějí voliči ,což je bohužel pravda💥🇨🇿!
Ty demonstranty by mohl misto nic produkujících hesel,navést, aby chtěli SOCIALNI STAT jako to mají sousedí.,kteří válku prohráli a teď si vysoustruzili platy a lebedil si v blahobytu jak kràva.
Jeho demonstranti se totiž jen chtějí mezi sebou bit ostrými myšlenkami a když přijdou domu brodic se ve vlastní krvi,zjistí že jim jimi zvolení "zástupci" dávají svým KAPITALISTUM vykrádat jejich kapsy na plech za vedení Pirátu,kteří mají zločin už v názvu a Neznabohú z KDU ČSL,kteří přešli na nabozenstvi SATANISTU a okrádají kostelní babičky,které pak nemají ani na svíčky aby jim jednu rožli.
Je mi záhadou proč doktor jako ON neumí a neví jak na to nastolit jiný režim ,který by měl v ústavě i SOCIALNI STAT, jako náš vzor Německo a zda ta ústava fakt vúbec platí,když je bez referenda a napsat to, zda ta jeho PRO to prosazuje a jak to má a bude odsouhlašovat dál!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Vidíte že nikdo ze starších si nechce vsimnout,že hlavní cíl režimu jsou jejich dnes pouze třetinové peníze nicméně inflaci a vykrádáním jejich hodnoty.Jsem tedy jak to vypadá Kazatelka Sociálních Hodnot a proti odpustkum i na komíny v republice(KSH).Nikdo ze zdejších lidových komentatorů ani TADY nedovede prozatím definovat co je to SOCIALNI STAT a jakými se řídí jinde než u nás záměrně chybějícími zákony pro SV Společnost Voličú a občané se dáváji dokonce ohlupeni propagandou GŘ s radostí rabovat už 34 let vylupovánímsvych platu a penzí,ocumuji svúj chlívek čili demokracii čumilu a freneticky tleskají zavírajícím se vratum blahobytu a v dusledku ohlupovani funkci GŘ veřejnoprávní televize porušující zákony ,která mohla být už dávno zrušena ,nyní podporují dál kandidaturu stejného GŘ a jeho monopolu na informace ,aniž by pochopili,že bude nutno bojovat o jim inkasovany lup miliard z našich TV poplatku ,které jsou vyplivnuty na jejich OHLUPOVANI a to celé SV,kdy se ten ředitel nezmúže ani na propagaci svého šefa,tedy investora SV ,který ho platí v nezaslouzenych milionech a on se nechce rozdělit, aby tady hned ráno mohla fungovat naše internetová televizeABJ to jest "ABY BYLO JASNO!"
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Budete chtít taky změnu režimu,který vás a vaše děti hodlá bez jakýchkoli mantinelu rabovat na plech a po skončení demonstrace na vás a váš projev to SV pod pódiem zapomene,neboť si bude myslet že to co je tu za chlívek dokážete vyhubit??
Hezky je i váš web,barevný, no ale proč není opatřen diskuzními rubrikami pod každým článkem a nevyzyva k diskusi s odkazy třeba na zdejší lidove komenty,které i vás zajímají a budou se přímo dotýkat vašeho dalšího života v režimu gangsterskeho rabování,které beze změny režimu nikdy neskončí a vy se stanete dalšími oslíky po smrti zdejších diskutujících,kteří stále nechápou,že jsou jen cílem rabujících Monster,které si ke všemu sami platí a je i k tomu zločinu rabování svou mocí i opakovaně zvolili !
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Někdy se bojím, že nebudu bulet
Až Bože zjistím, že svět ztratil kule
Někdy se bojím o Tvoje dary
Že než je poznám, budu už starý

Někdy se bojím průvanu z dveří
Že až se zavřou nebudu věřit.
Někdy se bojím o svoje tělo
Že jednou zjistí, že není co chtělo

Ref:
Nech mi jen vodu, slova a písně
Chci po Tobě málo, tak netvař se přísně
Neber mi víru, neber mi nebe
Neber mi, prosím, neber mi Sebe

Někdy se bojím o kamarády
Že se jich zřekneš, budeš stát zády
Někdy se bojím, že přijdou fámy
Někdy se bojím, že zůstanem sami

Ref:

Někdy se bojím o svoje básně
Tak nějak to cítím a nevím proč vlastně
Někdy se bojím a nesnáším pózu
Někdy se bojím o selský rozum

Někdy se bojím srdcí, co zebou
Někdy se bojím, že nepohnu s tebou
Nejvíc se bojím, nejvíc mě děsí
Že jsem tě ztratil, a nebo že nejsi.
https://www.youtube.com/watch?v=BiIw2ZekbXM

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Politici u nás nemají žádnou odopovědnost. Pokud se jim opravdu neprokáže vědomá lumpárna, tak nejhorší co se jim může stát je to že je znovu nezvolí. A to jak jistě uznáte je málo, i každý poslední kolben ručí za (i neúmyslné škody) do výše 4 platů ....

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jako dobrý ... ale chlapi ... chcete podporu a přitom se vyhraňujete s kým jo a s kým ne. Není to nálepkování, co se nám nelíbí a budeme sami nálepkovat?
No ... můj děda zažil konec války v Berlíně coby totálně nasazenej. Dědové 2 mých kamarádů skončili v zajetí ve Stalingradu. A přesto se po válce nenenáviděli. Všichni si prošli peklem.
Chtěl jsem jít 14tého, ale kašlu na to. Přijdu, až se proberete.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Hraničáři, říkáte hlouposti, je to Vaše právo, ale na to právě pětikoilka sází. Rozeštvat!!,Oslabit. Rajchl pořádá demonstraci, SE VŠEMI RIZIKY NA SVÉM TRIKU a se snahou, být, co nejúspěšnější!! Jistě, má svou taktiku, jak toho dosáhnout! Chci mu věřit, že ví, proč to dělá!!!!! Zkuste to taky. NIKDO JINÝ zatím NIC podobného nezkouší a my ,musíme zkusit vše, co jde! Jinak vyhraje ta fialová hrůza. KOALICE,až po VOLBÁĆH!!!

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

Uz je zajimava predstava ,jak povyseny ted na Trumpa a Davida zaroven , Rajchl ,vede a bojuje v cele, jim pozvanych a cetnych protestujicich zastupu .
Jak stoji poprve ve svym zivote ,v prvni rade protestujicich a jak
/vyzbrojen taky prakem ???/, smele a bez bazne zahanbuje ty mohutne Goliase nasi vladni politiky..
A vitezi nad nimi na cely care..Kdyz.
Zadny Goliasove to navic nejsou a nebudou.
Kdyz nemuze bejt aspon uspesnej, treba jako taky legendarni z povesti ,Napoleon z Farmy zvirat.
Preju opravdu hodne stesti a uspechu. Budou hodne zapotrebi..

Průměrný počet slepic: 3 (9 hlasů)

Přijď, až bude hotovo k plnému stolu a nech si ještě proplatit cestu. A musí být hezké počasí! Přesně o takových tlachalech píše Vidlák...

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Jachyme, trefa přímo na komoru.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy ste ty co nejradsi vyskoci z ukrytu , ze zadu zakerne hryznou a zase pryc.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Zatímco takový farao se s tím nemazal a opozici prostě rozsekal na řízky, Mojžíš si myslel, že se dá jednat s lidmi, kteří sotva vylezli z otroctví, jako s inteligentími bytostmi. Dosáhl toho, že každou chvíli pyskovali a fňukali. A cloumala s nimi nostalgie po egyptských hrncích. Vzdychali: "Jó, tehdy byl svět ještě v pořádku, práce byla, bydlení bylo, červený papriky byly...
40 let....

Průměrný počet slepic: 3.3 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Rajchl:
Takže pobočky české pošty se zavírají a současně se budou otvírat pobočky ukrajinské firmy Nova pošta?

No, nechci si hrát na konspirátora, ale v podstatě jsou možná jen dvě vysvětlení:

1) státní firma musela ustoupit, aby se vytvořilo místo pro novu soukromou společnost, na jejímž úspěchu má někdo eminentní zájem (hodně napoví, zda čistě náhodou Nova pošta nezíská do pronájmu uvolněné pobočky České pošty)

2) tam, kde státní firma vedená managementem dosazeným ministerstvem vnitra zásadně prodělává, dokáže soukromá firma vedená schopnými manažery solidně vydělávat

V obou případech však nese plnou odpovědnost jeden jediný člověk.
Dozimetr, Putin v pytli na mrtvoly, lži ohledně zásahu u Národního muzea a teď zdevastovaná pošta.

Každý jeden samotný z těchto skandálů by v minulosti sám o sobě stačil na okamžitou rezignaci ministra vnitra.

Jak dlouho je ještě necháme plenit naši zem?
16. 4. 2023

Názory:

-To je fakt nehoráznost,jak nám republiku rozkrádají pod nosem a jakým fofrem,že se nestačime divit. Ukrajinizace pokračuje?? Je mě z toho nevolno🤑

- Těch zemí co musí nařízením z USA a EU ustoupit a nechat vydělat Ukrajinské poště je několik. Ze západní evropy je to pouze Německo a potom snad všechny východní státy... spíše jde o to, jak se globalismus dokáže sjednotit a zlikvivovat během pár dnů či týdnů své pobočky, aby po Evropě umožnil podnikat Ukrajinské soukromé společnosti. Kde jsou schopni tito vlastizrádci každým dnem spadnout na to pomyslné dno? Nebo spíše, kolik za to zase dostali zaplaceno, že se nebojí páchat tyto zlodějiny za bílého dne...a my zase zůstáváme v klidu a děláme, že se nic neděje a všechno je v pořádku…

- Z ČR se stalo skladiště, montovna, školství katastrofální, sport totálně v úpadku, pozemky rozprodané, rozprodaná základní infrastruktura, všechno české se ničí, cizinci a zahraniční firmy to tady začínají ovládat.... a vláda vnímá české lidi jen jako čísla, otroky..
Tady neexistuje žádná logika..

- Jak jsme mohli si nechat zničit za rok a půl, naši krásnou zemi? Jak pár sracu mělo takový vliv? Jak je to možné, že jsme toto od počátku mohli dovolit? Na co se ještě čeká? Až tu už nic nebude k rozkradani? Proč opozice nedělá zásadní kroky? Proč Okamura jenom kecá a nic neudělá? Ráno zapnu televizi a vždy slyším nějakou novou svinarnu, kterou na nás přichystali 🙈co bude dál? UK se k nám nastehuji a nechají si Ukrajinu schválně zničit? Nebo co?

- Takže nakonec tu budeme mít vše pod ukrajinskou nadvládou. A naše vlajky už asi nikde neuvidíme. Jen ty jejich UA.

- Nechci být konspirátor, ale přesně toto mně bapaflo,když jsem se dočetla, že firma z UA Nová pošta bude expandovat do Německa, Polska a ČR. Vzápětí přišlo rušení poboček České pošty. Podobnost vskutku náhodná? Co ještě ČR uvolní pro aktivity UA?

- Ještě je ve hře obchod s velmi zajímavými nemovitostmi, které prošly rekonstrukcí a budou se rušit. Pro koho je to nachystáno? Mám v živé paměti, kdy se rekonstruovaly rekreační střediska a další lukrativní objekty České armády a následně se rušily a kupci byli předem známí. Pozor na to!

Průměrný počet slepic: 4.6 (39 hlasů)

Delikt Bojkovský
Známé pravidlo hovoří, že přestože se dvě věci dějí v ten samý čas, nemusí spolu souviset. Zkrátka, korelace neimplikuje kauzalitu. Shodu okolností však často zneužívají dezinformátoři. Například nyní se chystá Česká pošta propouštět a rušit pobočky, zároveň do Česka míří ukrajinská zásilková služba Nová pošta. Ta však ohlásila vstup na český trh mnohem dříve než bylo oznámeno rušení poboček, zároveň první pobočky ukrajinské společnosti se mají otevřít dříve, než dojde k onomu rušení.
S nesmyslem, že zrušené pobočky nahradí právě ukrajinský operátor, přišla například Karla Maříková z SPD. Přitom se jedná o absolutní nesmysl. Spoustu poboček má Česká pošta jen pronajatých. Ty se musí nejprve vyklidit a pak teprve majitel může hledat nové uplatnění. Ukrajinská Nová pošta navíc spíše bude dalším doručovatelem balíků. Jak víme z praxe, balíkové služby nepotřebují pobočky v centrech měst a své logistická střediska směřují spíše na okraj. Ke snadnějšímu doručení pak využívají výdejní místa v různých obchodech.

Průměrný počet slepic: 2.8 (25 hlasů)

Tady hlavně nemá ukrajinská pošta co dělat. Co bude příště? Nestačí vám, že na českém Národním muzeu je ukrajinská vlajka, jako kdyby to muzeum bylo jejich?
Nehodila by se i na Národní divadlo nebo Hrad...?

Průměrný počet slepic: 4.4 (35 hlasů)

>Nestačí vám, že na českém Národním muzeu je ukrajinská vlajka, jako kdyby to muzeum bylo jejich?

Pokud Vám vyvěšení vlajky ze solidarity se strádáním kvůli ruské agresi způsobuje obavy, že by to muzeum mělo být jejich, tak je problém na Vaší straně.

Průměrný počet slepic: 2.3 (25 hlasů)

státní vlajky. Podle vás si asi v noci vyvěsili v Bachmutu Ukrajinci ruskou vlajku ze solidarity ?

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)

Každá událost má kontext, který je nutné vnímat.

Schválně, napadá Vás nějaký rozdíl mezi tím co se děje v Bachmutu a co v Praze? Soustřeďte se na rozdíly, které mají vliv právě na symboliku vyvěšení vlajky cizího státu.

Už chápete, proč je to srovnání nesmyslné?

Průměrný počet slepic: 2.9 (21 hlas)

označuje vlastnictví. Bez vyjímky. Solidarita se vyjadřuje jinak.

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

S tím nesouhlasím. Jde jen o symbol. Vlajky cizích států se vyvěšují bežně a území státu se vyvěšením vlajky nemění. To je prostě fakt.

Průměrný počet slepic: 2.7 (14 hlasů)

Kdyby to byl "jen" symbol, tak to nevisí přes celou budovu, ale jen v menším provedení vedle naší velké vlajky.
Asi žiju ve státě chcípáků, kteří nemají žádnou hrdost, vy byste si ospravedlnil i Hitlera a jejich vlajku.
Nedokážu si představit, že Orbán by něco takového připustil. To je celé naše podpantofláctví a předposranost, hrdost žádná.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

>Kdyby to byl "jen" symbol, tak to nevisí přes celou budovu, ale jen v menším provedení vedle naší velké vlajky.
To je Váš názor. Podle spousty lidí (včetně mě) to ničemu nevadí.

>Asi žiju ve státě chcípáků, kteří nemají žádnou hrdost
Spíše ve státě lidí, jejichž ego není tak křehké, aby je uráželo vyvěšení cizí vlajky ze solidarity.

>vy byste si ospravedlnil i Hitlera a jejich vlajku.
Nemůžu si odpustit: https://cs.wikipedia.org/wiki/Godwin%C5%AFv_z%C3%A1kon

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

1. to je dávný zvyk, jistě i na mnoha místech popsaný, který každý vzdělaný člověk zná.
2. ve státě lidí, kteří si neváží vlastní státnosti a neznají nebo nerespektují pravidla
3. tím že vlajkou mává pluk Azov, Banderovci a podobní je to přirovnání zcela korektní. Navíc byste mohl svá moudra z odkazů aplikovat i na sebe, ale to byste nemohl psát, že ?

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Ad 1: https://bezfaulu.net/argumentacni-fauly/duraz-na-rozum/apel-na-autoritu/
Ad 2: To, že by mělo jít o znevážení státnosti je zase čistě Váš názor. A jaké pravidlo to porušuje?
Ad 3: Čeští nacisté mají ve zvyku mávat českou vlajkou. Přirovnání české vlajky k "vlajce Hitlera" je tím pádem taky korektní? Není. Je to nesmysl.

Průměrný počet slepic: 2.6 (15 hlasů)

pojmu nacista. České nemáme, jsou zde jen ti ukrajinští, pořádající různé Bandera party. O ukrajinských nacistech si můžete najít mnoho dokumentů od našich i západních oficiálních sdělovacích prostředků ještě před pár lety. Dnes se to samozřejmě říkat nesmí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Jste lhář. Z Vašeho příspěvku je, doufám, jasné proč to říkám.

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

Dnes se to říkat nesmí?
Vždyť jste to právě řekl. Nemáte strach? Tak jaképak nesmí?

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zeptejte se olympijského vítěze Davida Svobody, jak to dnes dopadá, když člověk řekne vlastní názor, kolikrát se musí omluvit, opakovat co si nemyslí a ještě se najdou vyděrači, kteří od nej ihned tvrdě vyžadují peníze.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

Samostatné vlajky cizího státu bez té české na čestném místě na veřejné budově je porušením zákona o používání státních symbolů. Samostatná vlajka cizího státu může viset pouze na budově, která tomu státu patří. Typický příklad je velvyslanectví. A nevím o tom, že by Národní muzeum patřilo Ukrajině

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Anonyme Ty už musíš být takový fanatik že se z Ruska a Ukrajiny zblázníš nastěhuj se tam je jedno kam a neotravuj. https://www.youtube.com/watch?v=F1l_CqLNgps&t=192s
https://www.youtube.com/watch?v=Q_T4kaGeRpI
Africe se měří jinak než Ukrajině

Mnoho Afričanů navíc v souvislosti s válkou na Ukrajině poukazuje na dvojí metr Západu. „Proč musíme mít názor na Ukrajinu a ne na konflikty v Kamerunu a Etiopii?“ ptá se například v článku pro britskou BBC z 6. března alžírsko-kanadský novinář Maher Mezahi.

Politolog Prouza možnému motivu rozdílného postoje Afričanů rozumí. „Africe se nikdo nemůže divit. Když byly občanské války v Demokratické republice Kongo, zahynulo zde až do roku 2003 5,5 milionu lidí. V Evropě se o tom vůbec nemluvilo a nikoho to nezajímalo. Když byla genocida ve Rwandě, zemřelo 800 tisíc lidí a podle Rady bezpečnosti, kde to blokovala Francie, o genocidu nešlo. A kdo v dnešní době řeší Jemen?“ dodává pro kontext.Války

„My Afričané jsme v nevýhodě. Nemáme stejné prostředky. Války tady probíhají odnepaměti, ale nejsou tolik mediálně vidět jako válka na Ukrajině,“ řekl pro portugalskou mutaci serveru Deutsche Welle mladý architekt z Mozambiku Leopold Timana.

O dvojím standardu promluvil v televizi KTN News i významný keňský intelektuál, poradce a politický stratég Peter Kagwanja. „Je to věc 21. století. Vidíme kontrasty ve vyjádření přízně Ukrajině a dehumanizaci například Syřanů, kteří se stěhují do Turecka. Je důležité říct, že my v Africe nesnášíme dvojí metr,“ řekl.
https://www.aktualnikonflikty.cz/
https://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=57&t=603

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

„Jste zlý člověk.“ Pekarová čelí kritice opozice
Předsedkyně Poslanecké sněmovny čelí snaze o odvolání ze strany opozice. Hnutí ANO jí už dříve slíbilo „uličku hanby“.

Poslanci opozičních hnutí ANO a SPD se v úterý večer pokoušejí odvolat předsedkyni Poslanecké sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou. Už dříve předsedkyně poslaneckého klubu ANO přiznala, že proti pohodlné koaliční většině 108 hlasů nemají opoziční hnutí šanci, ale že i tak si Pekarová „musí projít tou uličkou hanby“.
Předseda hnutí SPD Tomio Okamura o předsedkyni Sněmovny řekl, že „její zapálenost je srovnatelná možná tak se svazáky 50. let“.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Zásadně s domácí vlajkou, která musí být na čestnějším místě.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Na základě čeho tvrdíte, že vlajky jiných států nesmí být vyvěšeny samotné?

Ani zákon Vám nedává za pravdu. https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2001-352#f2238117

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

V tomto odkazu se jasně píše "Vyvěšují-li se se státní vlajkou současně státní vlajky jiných států, umístí se státní vlajka vždy na nejčestnější místo". O vyvěšení vlajky jiného státu tam krom tohoto nic není. Pokud si najdete definici "státní vlajka", bude tam naše.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

>O vyvěšení vlajky jiného státu tam krom tohoto nic není.
Ani tam není nic o zákazu.

Navíc celá věta začíná "Vyvěšují-li se se státní vlajkou současně státní vlajky jiných států" takže pokud se nevyvěšuje státní vlajka, tak věta z odkazu ani není relevantní.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Pletete se. Vyvěšují se zcela běžně :) Stačí se podívat ven.

Zbytek je jenom osobní útok a Váš názor. Nic jiného.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

V tomto roce jsem byl jak v Polsku tak v Rakousku ohledně montáže oken na památkách a světe div se ani v jedné části pohraničí jsem neviděl ukrajinskou vlajku a docela mě to i zarazilo proč tam sakra nejsou tak jsem se jen tak blbě zeptal proč to a bylo mě odpovězeno, v podstatě stejnou rétorikou obyčejných lidí na vesnicích máme svých starostí dost co je nám po nějaké Ukrajině a většina z nich jen tak odešla domu a vytáhla vlajku vlastní země.
Takže pro poučení pokud se bude upředňostňovat zájem cizího státu nad vlastním tak se nic nezmění.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)