Skalický podle Vidláka

Autor
Štítky

Moji dlouhodobí čtenáři vědí, že se v mých textech v dobrém mluví především o těch, kteří mě navštívili. S kým se setkám u sebe doma, ten to u mě má dobré. Píšu o tom, co vidím a kdo mě nechá nakukovat, ten se v mých textech vyskytuje. Kdo mě nakukovat nenechá a nestojí o moji přítomnost, o tom píšu jen tehdy, když se ve veřejném prostoru nějak proslaví. Což zpravidla bývá nějaký pořádný průšvih. Často o mně říkají, že kopu tu za Rajchla, tu za Babiše, tu za SPD, ale ve skutečnosti kopu za všechny, kteří jsou ochotni se se mnou bavit a kteří něco dělají. Kdo nic nedělá, o tom nemám co napsat. A kdo mě kromě mluvení ještě pozve na nějakou svojí akci, kdo mi občas zavolá a řekne mi, na čem pracuje, kdo se mě občas zeptá na názor, kdo mě nechá nakukovat do zákulisí, ten se v mých textech vyskytuje skoro furt.

Osobně si cením především pracovitosti a ochoty dělat tu nevděčnou a drobnou mravenčí práci, která není nikde moc vidět, ale na které to všechno stojí. Vždycky říkám, že můj blog se stal známým ne díky nějaké mé ženialitě, ale díky ochotě každý den napsat článek, i když nemám náladu, i když mám jiné starosti, i když mi nevycházejí plány, i když bych nejraději všeho nechal.

Kdo to dělá stejně, ten je mi sympatický, s tím sdílím společný úděl a s tím chci spolupracovat. I když je má blogerská činnost o skládání slov, mám rád přímočarost v činech. Nevysedávám na schůzích, kde se donekonečna dohadují o programu, který si pak stejně nikdo nepřečte. Nesnáším motivační žvanění a myslím si, že v člověku ten duch buď je a nebo není. Je doba lídrů, nikoliv ideí. Jestli mi nevěříte, tak mi řekněte, která politická strana u nás nestojí na konkrétních lidech, ale na dobře sepsaném manifestu. Ukažte mi takovou stranu kdekoliv na Západě. Ukažte mi volby, ve kterých lidé volili ideje a ne osobnosti.

Žijeme v době, kdy věci organizují kluci s informacemi, ale bez programu. Ale to není divné. Všechny velké programy devatenáctého století byly ve dvacátém století vyzkoušeny a v tom lepším případě dopadly jen blbě. V horším případě kvůli nim vytekly potoky krve… Liberalismus jako poslední z nich, teď právě krvácí z tepen ukrajinských a ruských vojáků…

Proto, když jsem psal pozitivně o Babišovi, vyzdvihoval jsem jeho pracovitost. Když píšu o Rajchlovi, vyzdvihuji jeho pracovitost. A hádejte co vyzdvihnu u Honzy Skalického, kterého jsem u sebe hostil o uplynulém víkendu? Ano správně, jeho pracovitost.

Honza Skalický, bývalý šéf Ředitelství vodních cest, dnes zastupitel v Děčíně jako nestraník za ANO (ale oni s ním vyběhli, protože chtěl dodržet předvolební slib o spolupráci Foldynovi), spoluzakladatel Národní rady obnovy a její největší motor, spoluzakladatel Kudy z krize a také spoluorganizátor loňských demonstrací na Václaváku, kam přivedl henten tým odborníků. Patriot Ústeckého kraje, propagátor dokončení zesplavnění Labe, dezolát, buldozer a trochu blázen.

„Vidláku, organizuju teď jednu konferenci o henté obranné smlouvě. Ty jsi také její odpůrce a vidíš v ní stejná nebezpečí jako my. Nechceš také přijet? Já to organizuju.“

„Jasně, přijedu, ale rád bych si nejprve trochu pokecal u vína…“

Slovo dalo slovo, o víkendu jsme povídali celou noc a předevčírem jsem byl v Ústí nad Labem na té jejich akci.

Přátelé, doporučuji vaší pozornosti člověka, který ví, jak to chodí ve vysokých funkcích, ministerstvech, a který se dlouhá léta snaží, abychom využívali jedinou cestu, která nás bez hranic a omezení propojuje se světovými moři. Který se snaží o poslední tři jezy, které nám znovu umožní využívat stoletou smlouvu o svobodné plavbě Labské. Člověka, který je na naší straně ohledně zahraniční politiky a který dlouhá léta obtěžuje mocipány, aby otevřeli tu jedinou cestu, která by nám zbyla, kdybychom opravdu chtěli vystoupit z EU. Labe.

Měl jsem ho doma i s manželkou, udělal jsem si na něj názor osobně a jako obvykle budu víc věřit svým očím a uším, než případným varováním z hlubin internetu od lidí, kteří s ním nikdy neprohodili ani jednu větu.

Seděli jsme a povídali si o ekoteroristech, politicích a podplacených novinářích, kteří se neúnavně starají, abychom směrem ven žádnou svobodnou cestu neměli. Povídali jsme si o děčínských loděnicích, které postavily 1200 říčních plavidel a dnes skomírají, protože není politická vůle a odvaha ke třem chybějícím hrázím. Povídali jsme si o ekologii podle mého gusta, rád jsem se nechal okouzlovat vizemi na lodní dopravu z Hamburku až do Pardubic, která by ušetřila mraky kouře z výfuků kamionů, miliardy peněz za opravy silnic od přetížených náklaďáků a umožnila by nám znovu vlastní obchod se světem. Ne přes německé prostředníky. A to nemluvím o vzpruze pro znevýhodněný region, impulsu pro turistický ruch a dalších výhodách.

A samozřejmě jsme si pokecali henté další obranné smlouvě v dlouhé řadě podobných smluv, která má chránit naší bezpečnost, když ji málo chrání obranná smlouva NATO a předtím ji málo chránila Varšavská smlouva a předtím ji málo chránil Vůdce a předtím ji málo chránila Velká Dohoda.

Diskutovalo se před plným sálem, Bureš TV byla přítomná a bude z k dispozici záznam. Hlavním hostem byla Daniela Šenarová, která zpracovala odbornou analýzu celé té smlouvy, obeslala všechny poslance i senátory a upozornila je, že její přijetí by mohlo být vlastizradou. A přidala jednu poznámku, že jeden odstaveček ve smlouvě se dá vykládat rovnou jako pozvání amerických vojsk a není už nutné předstupovat před sněmovnu s novou žádostí.

Jaroslav Foldyna k tomu řekl, jak se smlouva projednávala narychlo, jak se na ní všichni tetelili a jak byla nakonec schválena víc než ústavní většinou a jen SPD hlasovala proti.

Já k tomu dodal, že nám tato smlouva osvítila celou politickou scénu. Vyjasnily se pozice úplně všech a podle toho můžeme přistupovat k příštím volbám. A vůbec jsem to celé tak průběžně glosoval a dělal Vidlácké postřehy…

Se Skalickým jsme se pak shodli, že naší svobodu může chránit jen tento národ. Všechno ostatní je prostě placení výpalného. Koneckonců, když se podíváte na naší ekonomickou situaci, tak to sedí úplně dokonale.

Je to ještě předčasné, do krajských voleb je ještě rok a něco, ale sledujte ho. V alternativních (a kupodivu i majnstrýmových) médiích se celkem běžně vyskytuje. Dodržel své slovo, i když to znamenalo ztrátu místa prvního náměstka primátora v Děčíně. Je stejný dezolát jako my všichni, není líný přejet republiku, když si chce popovídat s Vidlákem, v jeho kraji ho všichni znají, protože si pamatují lepší časy s lodní dopravou. Ideální konkrétní člověk do konkrétního regionu, i když si myslím, že bude schopen přesahu do celorepublikové politiky. Koneckonců máme tu ještě Odru i Moravu.

Dostal jsem od něj volňáska na pokukování. Tož budu pokukovat a občas poreferuji, jak to tam vedou.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350 Kč, může si na oplátku vyžádat moji knihu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (212 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

----------------------------------

Mysleli jsme, že Topolánka v

blbosti nikdo netrumfne…

A přišel Fiala.

--------------------------------------------------------------------

 

Podle Jeffreyho Sachse čeká Ukrajinu osud evropského Afghánistánu! Zničená země napumpovaná americkými a západními zbraněmi, s vyvražděnou mladou generací a etnicky rozvrácená s nestabilní centrální vládou v Kyjevě!

Američané chtěli z Ukrajiny udělat západní “vazaliát”, ale nebrali v potaz, že na Ukrajině žijí Rusové, kteří to nedovolí! Výsledkem bude úplné vyvraždění celé mladé ukrajinské populace, která zahyne v etnické válce! Není to americká krev, na životech Ukrajinců západním kurátorům nezáleží!

Americký ekonom, akademik, analytik veřejné politiky a bývalý ředitel Institutu Země na Kolumbijské univerzitě Jeffrey Sachs, kde dosud působí jako univerzitní profesor, natočil naprosto vynikající a výstižnou analýzu příčin vypuknutí války na Ukrajině, která shrnuje roli Spojených států na destabilizaci Ukrajiny, jenž se měla stát součástí západního světa, přestože nepopiratelně je součástí toho ruského. Ukrajina je hranicí mezi východním a západním světem, přičemž tou hlavní dělící linií je řeka Dněpr. Je to hraniční země, která odděluje katolickou a protestantskou Evropu od Pravoslaví a je to země etnicky natolik nesourodá, že není možné tuto hraniční zemi vzít a připojit ji násilím celou k východu nebo k západu...

https://aeronet.news/…na/

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (55 hlasů)

Vážená paní Májo, 

pan Vidlák již včera nestihl odpovědět na Váš dotaz, zda se strana PRO rozpadá. Na dotaz asi nejlépe odpoví stránky strany PRO, které pana Rajchla prezentují až téměř v "jakešovském" stylu osamělého kůlu v plotě (viz obrázek níže). Z vedení strany totiž odešli lidé z organizace Pro Libertate, kteří se významně podíleli na vzniku strany PRO (například JUDr. Tomáš Nielsen, který byl 1. místopředsedou strany PRO). A proč odešli? Protože původním cílem bylo vybudovat "stranu, která si v každé situaci zachová vysokou odbornou úroveň a politickou kulturu, která se nepropůjčí k heslům bez reálného obsahu jen za účelem získání voličů". To se však zřejmě nepodařilo, protože "Současnou prezentaci strany PRO určují lidé, kteří do strany přešli z předchozího politického působiště". Například pan Rajchl původně působil v Trikoloře. Celé vyjádření Pro Libertate si můžete přečíst zde. 

Nelze vyloučit ani další odchod, protože třeba dnes pan Rajchl nehezky káral pana Vacka (aktuálně pověřeného 1. místopředsedu strany PRO) za to, že pan Vacek prohlásil, že strana PRO je stranou "západních demokratických hodnot“. To se panu Rajchlovi moc nelíbilo, protože to asi jeho obdivovatelé zrovna slyšet nechtějí. Také byl za tento výrok pan Rajchl zle zkritizován skutečným vlastencem panem Jiřím Havlem z webu Paralelně. 

Aktuálně se k celé patálii vyjádřil pan Rajchl v tomto státnickém projevu, kde musím vyzdvihnout klid a rozvahu s jakou se JR se vzniklou situací vypořádal. V tomto projevu se pan Rajchl mimo jiné i zmínil o odchodu asi tří členů. Tím se tak trochu ostýchavě přiznal k již zmíněnému odchodu lidí z Pro Libertate. 

Takže asi tak to aktuálně vypadá se stranou PRO. Ale třeba bude pan Vidlák vědět více. 

Milkman

P.S. Abych se nechlubil cizím peřím, tak významnou část informacím jsem zjistil jen díky panu Česnekovi. 

Kůl v plotě

Průměrný počet slepic: 3.3 (46 hlasů)

Děkuji za info.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

mile jste mne překvapila. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 2.2 (16 hlasů)

Nedala jsem včera žádnou slepici - věnovala jsem se pouze těm odkazům, neslepicovala jsem, takže asi "zklamu"... Jinak - zatím bych žádné závěry z toho nedělala, Rajchl zatím, na rozdíl od Fialy a jeho maňásků, nijak nezklamal, takže si počkám, jak se vše vyvine. 

Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)

..v PRO se děje něco úplně normálního, lidé si řeší svou představu a pokud není naplňována, hledají dál a jinde. Důvody mohou být velice osobní, nebo nadneseně vyššího společenského dopadu. V novém společenství se lidé hledají, nacházejí a míjejí.

Jde i o to, jak si to vyhodnotí GURU toho shromáždění, jak přečte důvody odchodu části lidí, nebo předpoklady dalšího vývoje, tentokrát, protože chce proniknout do opravdu vysoké politiky, jak bude schopen respektovat "zbytek" politické scény, zda chce se všemi bojovat, nebo hledat společný zájem ne pro uzavřenou komunitu, ale celou občanskou společnost, nebo si JEN řešit další, svůj osobní profesní úsek života. To se teprve ukáže podobně, jako u dalšího občana, kterého zmiňuji v dalším odstavci.

V diskusi se objevil názor na pana Skalického, jako "skokana ze strany do strany". V jeho případě bych zatím nebyl tak příkrý, protože vidím zcela specifický odborný zájem, se kterým prochází mezi stranami, protože právě tu odbornost vidí jako zásadní a když to stranu kde očekává podporu své odbornosti, nezajímá hledá dál. Není to nic, co by jej spojovalo s dokonalou plachtou PePa. Ale pochopitelně uvidíme.

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

Koukám, že to pan Hejnic řekl i za mě, jenom sofistikovaněji. Cítím to stejně.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Vážený pane Hejnici, 

ohledně pana Skalického můžete mít samozřejmě pravdu. Osobně toho člověk neznám, takže ho nechci soudit. Jen mi prostě přijde divné, že tady pan Vidlák doporučuje člověka, který byl 10 let v ODS, což je strana, kterou asi místní čtenáři moc nevolí. 

Pokud jde o PRO, tak podle mého názoru jsou události posledních dnů jen špičkou ledovce v podobě řady problémů, které strana PRO má:

1) Fakticky se rozpadly orgány strany PRO, neboť z 8 lidí je polovina pryč a nejvyšší orgány PRO (revizní a kontrolní komise)  jsou nyní nefunkční.

2) Odchod těchto lidé (a jejich vyjádření) naznačuje dlouhodobé rozpory uvnitř PRO, které pan JR zcela zjevně nebyl schopen vyřešit tak, aby "neprobublaly" na veřejnost. To je rozhodně manažerský i politický debakl. 

3) Pan Rajchl dopustil, aby ti lidé z Pro Libertate odešli tak, aniž by byli nenápadně nahrazeni někým jiným ze strany PRO. Těžko věřit tomu, že se všichni čtyři ráno probudili a z ničeho nic odešli ze strany PRO. Já to vnímám jako personální bídu v PRO, kdy JR není schopen sehnat někoho "s příběhem" do vedení. To naznačuje určitou neochotu nějakých významnějších osobností se s JR spojovat. 

4) Dalším problémem strany PRO (nyní spíše už "Strana fanoušků JR") je neschopnost JR dohodnout se s dalšími představiteli opozice (a to dokonce ani té mimoparlamentní). Že JR k ničemu nepotřebuje parlamentní opozice (=ANO a SPD) je úplně jasné. K čemu by jim byl, protože oni nemají problém se dostat do PS PČR. Stejně tak ANO ani SPD fakticky předčasné volby nechtějí, protože by jim třeba strana PRO mohl obrat nějaké voliče (obě strany v zásadě cílí na stejnou voličskou skupinu). Takže ANO a SPD jen se zájmem sledují, jak se Jindra Rajchl bude dál a dál znemožňovat sliby, že ta příští demonstrace už určitě, ale určitě tuto vládu smete. Jak dlouho mu to budou jeho příznivci věřit? Někteří možná až do voleb. Pan Rajchl to ještě navíc bezelstně přizná ve svém videu, že na demonstraci poslal pozvánku i představitelům opozičních stran - jinými slovy řečeno, zcela zjevně se mu nepodařilo jejich účast osobně předem dojednat nějakým obratným politickým jednáním. Co k tomu dodat, politický matlal a ještě se k tomu sám přizná :-)  Stejně tak odbory. Pokud nemá na své straně odbory, tak mu těžko bude věřit jeho volání Česko proti bídě. Evidentně se s ním nechce zahazovat ani pan Středula, protože pana Rajchla správně vyhodnotil jako politického kašpara bez šance na získání nějakého reálného politického vlivu.  

5) Strana PRO na svých stránkách uvádí, že organizační strukturu tvoří krajské, městské a místní organizace. Kde jsou? Na www stránkách PRO jsou v lepším případě nějací lidé na úrovni kraje, ale jinak pusto prázdno. Takže Strana PRO není schopná vytvořit nějakou celostátní organizační strukturu, protože má prostě málo členů. Proč má strana PRO tak málo lidí ochotných se k této straně hlásit?

6) Ve stanovách strany PRO (článek 16) je zmíněna Rada odborných garantů (asi něco jako stínová vláda) - kde jsou ti lidé? Znáte nějaké odborné garanty strany PRO? Nikde nic. 

7) Stanovy strany PRO ostatně obsahují jedno humorné ustanovení, které zní:

  1. Politické grémium řídí politiku strany v době mezi zasedáními předsednictva. O svých rozhodnutích informuje předsednictvo, které jeho rozhodnutí může změnit.
  2. Politické grémium tvoří
    1. předseda a místopředsedové strany,
    2. prezident republiky, je-li členem strany a přijal členství v grémiu,
    3. předseda a místopředsedové vlády a komor Parlamentu, jsou-li členy strany,
    4. předsedové parlamentních klubů strany.

Nevím, jaká duševní porucha mohla autora tohoto článku vést ke snění, že by nějaký člen Strany PRO mohl být prezidentem, předsedou vlády nebo zastával nějaké jiné významné funkce. Podle mne tím chtěl JR zamaskovat, že ve skutečnosti žádné grémium není a stranu PRO řídí jen on a místopředsedové. Což není samo o sobě nic špatného, takž nechápu, proč tam má ty fantasmagorie o možných dalších členech grémia. Šašek.

8) Tyto a další chyby pana JR začnou dříve nebo později (jak u koho) vzbuzovat vážné pochybnosti ohledně kompetentnosti pana Rajchal k jakékoliv volené politické funkci. To se bude navíc stupňovat s tím, že JR samozřejmě vládu nikdy nesvrhne, takže i jeho současní podporovatelé začnou cítit, že to asi není ono. A to se ani nebudu vracet k té jeho poslední tiskové konferenci. Události posledních dnů prostě podle mne prokazují, že JR ztrácí nervy a začíná se bát, že se nedostane ani do toho EP. Tak snad po něm ve straně PRO zůstane alespoň ta pokladnička s příspěvky. 

Milkman        

Průměrný počet slepic: 2.7 (21 hlas)

Každodenně se potvrzuje zákeřná role pana Milkmana-Kroupy od seznamu že je to agent nasazený 

od serveru seznam.cz pro rozvrat zevnitř zde na Vidlákových Kydech.

Tato podezřelá osoba, která se zde objevila jako odborný teoretik, špehuje, analyzuje a soudí negativně 

každý náš sebemenší příspěvek v jeho v zákeřné snaze a pokusu dokázat a to dokonce prostřednictvím stránek fóra, 

že naše fórum je nedůvěryhodné, nepravdivé, že každý náš příspěvek je lež.

Zřejmý účel tohoto agenta od seznamu je zasít pochybnosti všem čtenářům 

kteří navštěvují stránky fóra o důvěryhodnosti našeho fóra.

Proto agent od seznamu.cz Milkman-Kroupa  analyzuje, konfrontuje a soudí negativně 

každý náš příspěvek nás vlastenců zde v našim Vidlákově.

V jeho obsáhlých příspěvků se nikdy neobjevila kritika serveru seznam.cz 

z prostého důvodu že on sám je podplacený agent od seznamu.

Naopak kdykoliv se objeví naše kritika ohledně zaprodaných novinářů mainstreamu od seznamu a jiné novinářské žumpy 

ihned startuje pro obhajobu této novinářské žumpy zesměšňováním naší kritiky.

Jeden z příkladů je včerejší reakce agenta seznamu Milkmana.Kroupy a jeho výsměch na můj důkazní komentář 

o dalším příkladu lží a mlžení mainstrýmu, v novinkach.cz kde píšou mlživý článek s titulem:

"Mladík v Plzni je podezřelý ze znásilnění 15leté dívky" místo správného titulu "Ukrajinec znásilnil 15letou dívku ".


Μůj včerejší související příspěvek  a ironická reakce agenta Milkmana která následuje viz zde:
https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2138434#comment-2138434

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)

Vážený pane Antoníne, 

asi jste o tom ještě nikdy neslyšel, ale o vině a trestu rozhoduje soud. Právě z tohoto důvodu se v tisku používá pojem "je podezřelý", protože to vyjadřuje odpovídající míru nejistoty ohledně závěrů o vině podezřelého. Má to i praktický důvod,  kterým je riziko žaloby ze strany podezřelého v případě, pokud by vyšlo najevo, že je nevinný (=soud obžalovaného zprostil obžaloby). Z obdobných důvodů se v tisku obvykle neuvádějí detaily o národnosti, etnicitě či vyznání osoby podezřelé ze spáchání trestného činu. Vy jste ale samozřejmě mazaný jak paní Liška od křivého dubu, takže si Vámi kritizovaný nadpis snadno přeložíte i bez toho, aniž byste potřeboval nějaké soudy. A mimochodem, ten nadpis na novinkách by i z hlediska formální logiky obstál jako pravdivý, protože Kategorie "mladík" zahrnuje i pojem Ukrajinec. Protože každý mladík může být i Ukrajincem, ale ne každý Ukrajinec může být mladík. A podezřelému je údajně 18 let.

Ale abych Vás trochu uklidnil, tak novinář nejsem, nebyl jsem a myslím, že ani nikdy nebude. Můžete pátrat dál. Až se trefíte, pošlu Vám originální agentský plášť neviditelnosti, který byl vyvinut v rámci společného projektu agentury DARPA a UMBRELA corp. Je to horká novinka a v ČR je jen pár kusů. Adresu psát nemusíte, díky chytrému čipu ve Vaší chladničce si již GPS lokaci zjistím sám. 

Milkman   

 

Průměrný počet slepic: 2.1 (20 hlasů)

Nezajímá mně vaše role a vaše příspěvky  osobo s přezdívkou Milkman, dále na vás už  nebudu reagovat. To co mně zajímá je to že  znásilnění té nešťastné dívky od Ukrajince má pokračování.  Pobouření lidé po znásilnění 15 leté dívky z Plzně od Ukrajince svolávají protest. Novinky.cz už  nemohli dále tajit identitu nestvůry z Ukrajiny, který nejenom znásilnil nešťastnou 15letou dívku ale pokusil se ji i zabít  a dnes  zveřejnili že pachatel je Ukrajinec. Uvidíme, jak dlouho ta diskuze viz níže která se rozpoutala na konci článku ještě potrvá, než ji zase uzavře  "pravdomluvný" server seznam.cz
https://www.novinky.cz/diskuze/krimi-lide-svolavaji-do-plzne-protest-patnactiletou-divku-znasilnil-ukrajinec-40440408

ps. Přidávám tento zajímavý příspěvek v diskuzi:

Michal Dort - Před 4 minutami
Pozve si tu dívku Pavel na hrad? Aby ji vyjádřil podporu, kvůli tomu že jí znásilnil a skoro zavraždil Ukrajinec?

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Vážený pane Antoníne, 

gratuluji k přelomovému rozhodnutí, že se přestanete zajímat o mou roli a mé příspěvky. Jistě se uleví mně i Vám. A Váš slib, že na mne nebudete již reagovat...co dodat. Jsem dojat a tiše pláči.

Milkman  

Průměrný počet slepic: 1.8 (16 hlasů)

No to teda bylo rychlý i pro seznam.cz. 

Jak jsem totiž předpokládal že  seznam.cz diskuzi uzavře, 

ono se to opravdu stalo a server seznam.cz uzavřel diskuzi viz níže. 

Kdo to asi byl kdo zavolal do seznamu  uzavřou tu diskuzi 

která se rozpoutala na konci článku který odhalil že pachatel znásilnění byl Ukrajinec?

Bylo to z Hradu? Byl to Zelenáč z Ukrajiny? Nebo to byl někdo jiný koho zde dobře známe? Já to ale nebyl :-)

 

diskuze uzavrena

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

se jednalo o něco poplivaného ukrajinského, tak by kariérní komouš z Hradu už hýřil aktivitou. Ovšem, zde se jedná o znásilnění (jen) české dívky chráněným nadčlověkem Ukrajincem, tak se na dívenku politici tradičně vyserou!

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Video amerického ekonoma, akademika a analytika veřejné politiky Jeffreye Sachse z českými titulky viz zde:
https://rumble.com/v367as7-jeffrey-sachs-prohlsil-e-usa-vytv-z-ukrajiny-evropsk-afghnistn.html

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, moc Ti děkuju, že jsi přes celou republiku přijel na debatu až k nám na daleký sever !!

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Vidláku, 

píšete o "tom" Janu Skalickém, které se nejdříve našel v ODS, pak hledal štěstí v ODA a nakonec kandidoval za ANO? 

Pokud to je ten stejný člověk, pak by mne zajímalo, jestli to pro Vás něco znamená, když někdo přeskakuje ze strany do strany? U mne by to přeci jenom vzbuzovalo určité pochybnosti o hodnotovém ukotvení takového člověka. Jedna věc je přeci odbornost a druhá věc je nějaká hodnotová stabilita? 

Nebo máte dojem, že ODS v letech 2006 až 2017 byla nějak zásadně jiná a lepší než je ta dnešní ODS?

Milkman 

Průměrný počet slepic: 1.6 (40 hlasů)

ty jsi měl v životě jen jednu ženskou ?

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

právě na tomto setkání občanů. V podstatě potvrdil to, co jsem se snažil dlouze vysvětlit v předchozích komentářích k jeho každodenním článkům.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

" kdybychom opravdu chtěli vystoupit z EU ". Ano, toto je začátek cesty k nápravě. Neříkám, že snadný, nýbrž ten nejdůležitější.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Co se děje na Parlamentních listech? Mrkl jsem na diskusi pod článkem o fotbalu Slávie s ukrajinou. Polovinu komentů nelze lajkovat, ač jsou napsány velmi slušně, objektivně a mají hlavu-patu. Měl jsem zato, že PL zůstaly vůči cenzuře imunní, ale tohle je první krok k ní.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Vážený pane Zappo, 

možná to nějak souvisí se změnou majitele PL. Někdy v červnu 2023 vyšlo najevo, že společnost Synot Invest podnikatele Iva Valenty prodala celý svůj podíl 70 procent v české společnosti Our Media vydávající web Parlamentní listy. Novými vlastníky Parlamentních listů se zhruba 300 tisíci čtenáři denně jsou herní vydavatelé a mediální podnikatelé Marek Španěl a Slavomír Pavlíček. Nebo to také může být technická porucha. Uvidíme v nejbližších dnech. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 1.7 (7 hlasů)

Aha, já to tak nesleduji, komu co patří. V popiscích NĚKTERÝCH glos, proč nejde lajkovat komentář, to nenasvědčuje, že by šlo o šotka.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Nezměnily náhodou PL majitele? Něco tu proběhlo, takže bych se nedivila...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Tak já jedu postupně dolů a koukám, že už to bylo okomentované.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Asi jo, už o tom psal mlíko. Já ty transakce nesleduji, protože nikdy nevím, kdo je koho bilej kůň. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

odboural jste mě. :-))

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

na PL už půl roku frčí cenzura jak o závod 🫣 taky už tam 80% bývalých čtenářů nechodí

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Aby neodkoupili i aeronet... :-)) Kritika pětibídy je nežádoucí za všechny prachy...

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Co by pak dělalo těch spousta poctivých čtenářů a šiřitelů ruské propagandy?! Ne, to se nesmí nikdy stát.

Milkman 

Průměrný počet slepic: 1.7 (11 hlasů)

Tam, na rozdíl od těch "pravdomluvných" médií, vyjde článek i proti Putinovi. Článek proti Fialovi v těch jediných pravdomluvných a hodnotných médiích jsem ještě nečetla. 

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

tam už dost dlouho řádí Novinkomor! A přitvrzuje v cenzůře jako snaživá svazačka. Celou hromadu slov a slovních spojení nelze odeslat v diskusi. 

Je to tak rychlé, že člověk to nemůže být,  aby  tak  reagoval.

Nechápu zatím princip blokování slov a textu. Obvykle jsou to slova, která už řadu let zakazují Idnes a spol. a Novinky a spol. 

Očekávám v nejbližší době v Parlamentních listech jako podmínku vstupu do diskuse také kopii občanky, telefonní číslo, bankovní identitu a záruku obecního komisaře pro morální a politickou spolehlivost. Prostě souhlas Milionů milkmanů.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Děkuji, Vidláku, za krásná slova. Klaním se Vašemu úsudku, protože toto je ta největší zde prezentovaná idea, za kterou bojovali ve Švýcarsku již velmi dávno.
Teď o tom zrovna překládám jeden poučný článek na wikipedii. Vážit si názoru svých bližních, nejen vyvolených, sejít se k diskusi a společně vyvodit závěry.

A jak to štimuje s tím, že ideje k lepším zítřkům nepotřebujeme :-)

Není to spíše tak, že podstatné je obojí, ideje i tahouni? A uměním je zatáhnout za ten správný konec.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Švýcaři bojovali tak dlouho, až se z nich staly Roshieldovsko Rockefelerovy onuce. Spolu s bývalým impériem Británii bašta Domu Sion v Evropě 

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Občas, hlavně ve městech, zde ortodoxní Židy skutečně potkávám. Ale Čechů, Slováků a Poláků mnohem víc - takže Švýcarsko se zdá být baštou všech, komu to trochu myslí a chce prožít svůj život smysluplně :-)

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

😁😁 když myslíš......ale je tam hezky, nebo aspoň bývalo

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

taky udeřila do očí. Ve vnitřní polemice s establishmentem prosazovanou idejí o tom, kterak Ukrajinci na Donbase brání naši svobodu, jsem se zabýval alternativním scénářem:

Co by se stalo, pokud by se Ukrajinci loni v březnu poddali ruské převaze, nechali si vyměnit vládu a nadiktovat podmínky míru?

Vyšli jsme z toho (v mé hlavě) lépe než teď. Místo posílání zbraní na Ukrajinu a hostění miliónů migrantů by se Evropa musela zmátožit sama, rozumně se vyzbrojit a vytvořit odpovídající vojenské jednotky. Prostě se vojensky postavit na vlastní nohy, stát se, jak říkají Berňané, suverénem na svém území. 

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Sixto, 

já mám pocit, že tento progresivní přístup snad testovala Československá republika v letech 1938-39, ale výsledky byly takové nijaké. Dalo by se říci, že to skončilo někde na půl cesty, kdy první bod (poddat se nepříteli) se podařil,  ale již se moc nepodařilo to "nadiktování" podmínek míru, takže z původně suverénní země s vlastní vládou (ČSR) jsme se stali Protektorátem B und M a říšským protektorem na Hradě.

Ale na druhou stranu se tady v té době točily hezké filmy (například Kristián nebo Hotel Modrá hvězda), Gestapo bylo zavaleno udáním od poctivých vlastenců, kteří si uvědomovali dluh české národa Velkoněmecké říši, a pracující dělnictvo mělo dokonce vyšší příděly. A také sem tam někam zmizel nějaký ten soused se žlutou hvězdou na kabátu.

Škoda, že Ukrajinci nejsou tak přizpůsobiví, jako jsou Češi, protože by tak už dnes byli Ukrajinci nařádkováni na Náměstí nezávislosti v Kyjevě a slibovali věrnost Ruské federaci, stejně jako Češi v roce 1942 slibovali věrnost Říši.

Milkman 

 

Průměrný počet slepic: 1.8 (9 hlasů)

neúspěšně "U Madridu bojovalo za Prahu", v Československu a Francii testoval rapidním vyzbrojováním, společně jsme měli (podle původního francouzského konceptu) fašistické Německo zvládnout.

Československo tenkrát, pokud mě paměť neklame, dávalo mezi 1936 a 1938 na zbrojení cca. 30% rozpočtu.

Tím ale analogie končí. Coby historie znalý jedinec jistě víte, že jedna strana obranného uskupení nakonec fatálně selhala a svého menšího spojence nejenom, že nechala na holičkách, ale přímo nutila ke kapitulaci. Daladier věděl hned, co to tenkrát bylo za prasárnu.

Takže střílíte sice do vlastních, ale naštěstí vedle.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

Vážený pane Sixto, 

nebylo to úplně přesně tak, jak píšete. Tzv. západní spojenci nás nenutili ke kapitulaci, ale k odstoupení značné části území, kde byla převaha německy mluvících obyvatel. Asi tak podobně, jako si Rusko nárokuje ty části Ukrajiny, kde je převaha rusky mluvících Ukrajinců. 

A pokud jde o fatální selhání obranného uskupení, pak si myslím, že je to do značné míry pojem z komunistické mytologie. Východiskem je znění spojeneckých smluv, které měly garantovat bezpečnost ČSR. Nejprve ČSR vytvořila v letech 1920-1921 tzv. Malou dohodu (blok vojenského spojenectví mezi ČSR, Jugoslávie a Rumunska) a pak v roce 1924 podepsala ČSR Smlouvu o spolupráci s Francií (která je základem verze, že nás Západ zradil). S Velkou Británií ČSR dohodu o vojenské spolupráci neměl (resp. jsem žádnou nenašel). Ohledně Malé dohody platí, že tyto státy spíše spoléhaly na vojenskou pomoc od ČSR než, že by byly nějakým přínosem pro bezpečnost ČSR).  Ohledně smlouvy s Francií z roku 1924 (a 1925) platí, že podmínky pro vzájemnou pomoc byly formulovány dosti vágně (podle jedné z verzí je to díky tomu, že česká diplomacie nechtěla být vtažena do případné války mezi Francií a Německem z důvodu sporu o okupované Alsasko). Takže text dohody byl takový, jaký byl a Francii umožňoval různé manévrování (stejně tak měla prostor pro manévrování s vojenskou pomocí i ČSR), což se nám v roce 1938 vymstilo. A Velká Británie, ta nám nepřišla na pomoc, protože žádnou takovou smluvní povinnost, měla snad jen spojeneckou smlouvu s Francií, takže by GB měla přijít na pomoc Francii v případě, že by válčila Francie (například ve spojení s ČSR). Pro rozšifrování celé tehdejší situace je rovněž dobré znát přesné znění Locarnských dohod z roku 1925, které se týkaly, mimo jiné, vágních garancí západních hranic Polska a ČSR. 

Jsou to asi jen takové detaily, ale mezinárodní závazky je dobré hodnotit zejména podle autentického textu smluv, které tyto závazky formulují. Takže já osobně preferuji spíše vyjádření, že nám Západ v roce 1938 moc nepomohl (=vysral se na náš), což není úplně totéž, jako tvrzení, že nás Západ zradil (=porušil závazný slib). Ale výsledek je samozřejmě dost podobný :-).

 A jaký to  má vztah k Ukrajině. Podle mne je Ukrajina v dosti podobném postavení, jako bylo ČSR v letech 1936-1939. Vedle sebe mocného souseda, který do světa vykřikuje, jak je ze strany svého souseda ohrožen a jaká probíhá genocida na místních Rusech nebo rusky mluvících Ukrajincích (nechci to nijak zlehčovat, je mi jasné, že ty vztahy tam byly všelijaké a byla tam i prolita krev). Tento soused zcela jednoznačně vojensky vstoupil na území vedlejšího suverénního státu a jeho část obsadil. Já tomu říkám válka, někdo speciální vojenská operace či ještě nějak jinak. 

Pokud je Ukrajina ve válce a byla vojensky napadena, tak jsme se

a) na Ukrajinu mohli  úplně vysrat, jako se na nás vysrala Francie či GB (stejně jako neměla GB smluvní povinnost pomáhat ČSR, neměla ani ČR smluvní povinnost pomoci Ukrajině při jejím napadení) nebo

b) poskytnout nějakou pomoc, humanitární, případně vojenskou.   

Na přístupu ČR mi nevadí, že Ukrajině vojensky a jinak pomáháme (až je otázka, zda na to vůbec máme). Vadí mi to neuvěřitelné hujerství, které předvádí Lipavský a Černochová. Ani jeden z nich si asi neuvědomují, že válka jednou skončí a bude třeba zasypat příkopy. Takže není příliš chytré ty příkopy ještě navíc zbytečně prohlubovat úplně debilními výroky těchto dvou, nebo zcela skandálním chováním těch pirátských imbecilů na magistrátu HMP. Nebo nějakým strháváním pomníků (v tom jsou ostatně Češi experti skoro stejně velcí, v jako v přejmenovávání ulic).

A pak si myslím, že je to především věc Ukrajinců, zda a jak moc chtějí bojovat za svou zem a nezávislost. A na nás, zda chceme stát stranou, pomáhat Rusku nebo pomáhat Ukrajině. A myslím, že celospolečenské shoda není ani na jednom z těchto přístupů.  

Milkman    

Průměrný počet slepic: 1.9 (12 hlasů)

akorát bych místo pitvání formulací v tehdejší smlouvě s Francií spíš poukázal na důvod, proč vznikala. Po první světové válce Francie hledala spojence na druhé straně od Německa, aby na případné opakování jeho agrese nebyla sama. My jsme byli nadějní, průmyslově vyspělá země s odhodlanými demokraty v čele.. proto nám na začátku dvacátých let pomáhali budovat armádu, dodali zbraně, zpočátku tu veleli francouzští generálové atd..  Ten závazek otevřít frontu z druhé strany tu byl, byl oboustranný a byl smluvní.

Ukrajina? Ta neměla nic. Území, které nebylo jejich etnicky ani historicky, rozkradené hospodářství, nějaké staré zbraně a - slib Američanů. 

A protože my jsme svoji armádu naprosto úmyslně a cílevědomě zlikvidovali, jsme ve vojenských záležitostech zcela nesvéprávní a americký slib je i naším slibem. Ať to stojí, co to stojí, kdo je proti, toho zavřeme, je to přece pro tu demokracii.. ale až to Amíci zabalí, vsadím se, že v tom nebudeme ani o minutu déle.  Všechny ty vznešené kecy skončí jako když utne a jejich fialoví protagonisti se budou tvářit, jako by nikdy neexistovaly.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

dokonce jsem snad někde četl, že Francie hodně tlačila na to, aby nově vzniklá ČSR měla armádu (v tehdejším vznikajícím ČSR byly údajně názory, že armádu nepotřebujeme), protože stát bez armády je spojenec k ničemu (podle mínění Francie a něco na tom podle mně je). Takže se Francie výrazně podílela na budování naší armády a lidé z tehdejšího generálního štábu měli často vojenské francouzské školy. 

Ukrajina možná neměla nic (byť mám dojem, že okolí Charkova je významná průmyslová oblast a území zabrané Ruskem má významné zásoby nerostných surovin), ale podle mne celou západní Evropu vyděsilo, že by se v Evropě mohl beztrestně narušovat princip územní celistvosti a suverenity cizích států. Evropský mír byl na tomto principu dlouhodobě postaven. Speciálně takové Polsko muselo šílet z představy, že by se otevřela otázka hranic a nejrůznějších historických nároků. 

Proto je nám v Evropě relativně u prdele, jestli USA někde válčí bez souhlasu OSN nebo pod nějakými falešnými záminkami, protože to je někde daleko a žijí tam lidé, kterým nerozumíme a domu bychom je nechtěli. Evropa zlenivěla v blahobytu a navykla si na to, že za oceánem je strýček Sam, který má velký klacek a umí dělat ve světě pořádek.A najednou se kousek od nás jeden stát rozhodne, že bude ignorovat územní celistvost a suverenitu jiného státu a přijede tam na návštěvu v tanku. To byla právě ta situace, kdy se najednou začne válčit na našem dvorku a půlka států Evropy nervózní z toho, že by se zhroutil celý smluvní systém kolektivní bezpečnosti států. .

A pokud se chceme zbavit dohledu strýčka Sama, tak si bude muset EU vybudovat nějakou vlastní armádu (což bych nechtěl, protože je to je jen další krok vytvoření federalizované Evropy) nebo si každý stát v Evropě bude muset začít vytvářet vlastní obranné síly a navyknout si na to, že občas se do vlasti vrací zinkové rakve. 

Milkman    

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

to bych musel opakovat ruský omluvný příměr ke Kosovu. Němcům a Francouzům to Američani “vysvětlili”, a my už jsme se tak nějak automaticky přidali. Takže se nemůžeme divit, že náš premiér rozhazuje při projevech rukama, jako by nad nimi měl loutkovodiče.

To dokážu nerad pochopit, ale přesně jak říkáte: Proč přitom tak hujeříme? Proč musím poslouchat nechutnou informační kampaň, proč musí být jiné názory dehonestovány/ umlčovány/ trestány? Proč musí viset v čele Národního muzea žlutomodrá vlajka jako prase?

To si myslím, že za Protektorátu jsme si takhle odporně nezadali.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

To snad nebylo ani na celé Ukrajině tolik ukrajinských vlajek, jako bylo jednu dobu po celé Praze.

Když už se vláda rozhodla pro pomoc Ukrajině a je evidentní, že část voličů je proti jakékoliv pomoci a další část voličů je proti vojenské pomoci, tak má vláda denně makat na tom, aby lidem vysvětlovala, proč to dělá. A to nějak srozumitelně. Zejména pak v době, kdy hospodářská situace není úplně super a řada lidí může mít ekonomické problémy. To se pak nemůžou divit, že významná část voličů je proti pomoci Ukrajině, protože "sami máme málo". 

Místo toho třeba v Praze na magistrátu řeší, jak zakázat vystoupení Ruské umělkyně  nebo, kde by se dal ještě strhnout nějaký pomník či přejmenovat ulice. Zatleskat jim na tvář zleva u zprava.

Milkman   

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

ano,  je to náměstí plné vlastenců, kteří přišli vzdát hold svému soukmenovci a vůdci A. Hitlerovi.

V Praze žilo 150 000 Němců a další tři miliony toužících po říšském občanství prováděly vámi popisované činy udávání, hlášení, šíření propagandy v protektorátu.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

slibovali věrnost Říši na Václaváku pražští Němci a německy mluvící Židè, stejně jako třeba v Brně.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Slib věrnosti Říši proběhl dne 3. července 1942 v souvislosti s atentátem na RH. 

Ale jinak gratulujeme k pokročilé znalosti řadových číslovek, která prokazuje, že již nastal čas pro další rozvoj intelektuálních a duševních schopností. Pro tento účel zasíláme Slabikář a omalovánky. 

Držím palečky a těším se na další pokroky. 

Milkman 

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)