Straší lidi válkou...

Autor

Přátelé, loni na podzim jsem napsal článek, který jsem uvedl nadpisem „Proč neřeknete rovnou, že vám docházejí Ukrajinci?“ Byl to článek velmi emotivní, protože jsem v něm popisoval své osobní znechucení nad výrokem našeho náčelníka generálního štábu Karla Řehky, že se musíme připravovat na válku velkého rozsahu. Ve článku jsem tenkrát vyjádřil myšlenku, že to s Ukrajinským vítězstvím nebude asi tak horké, protože kdyby bylo Rusko skutečně před kolapsem, nebyl by k přípravám na velkou válku důvod.

Mimochodem, byl to článek, za který jsem pak byl cemperován a který si pak do huby vzaly i Novinky a další pravdomluvní novináři.

Tehdy jsem tvrdil, že Ukrajina na bojišti ztrácí spousty životů a je dokonce možné, že ruská propaganda tak moc nelže, když uvádí, že poměr ztrát je 7:1. Tvrdil jsem, že jestli to takhle půjde dál, budou brzy na řadě další slovanští podlidi, aby bojovali za henty evropské hodnoty. No co si budeme povídat, jsem dezinformátor par excelance a byl jsem za to patřičně pranýřován.

Získané zkušenosti veřejného zostuzování se teď ohromně hodí při honu na prezidentského kandidáta Babiše. Čtenáři Novinek se to velmi dobře naučili a uplatnili to při řvaní a blokování v Jablonci či pískání v Děčíně. Kampaň teď díky nějakému magorovi dostala úplně nový (a ostrý) náboj. Vládní činitelé sice toto verbální lynčování odsoudili, ale jedním dechem dodali, že si za to Babiš může sám, protože straší válkou…

Fiala řekl, že jsme ve válce.

Černochová řekla, že jsme ve válce.

Řehka řekl, že se musíme připravovat na válku velkého rozsahu.

Řeporyjec řekl, že mu mobilizace nevadí a že by Ukrajince klidně vyměnil za Čechy.

Ale Babiš straší lidi válkou…

Včera pak Tomáš Zdechovský uvedl toto:

„Válka trvá již 11 měsíců, stále nekončí a odehrává se kousek od hranic našeho státu. Od začátku roku jsem se vydal už po několikáté na Ukrajinu za účelem humanitární pomoci a pochopení současné situace. Ukrajinci jsou připraveni se bránit, ale dochází zásoby lidí, kteří jsou schopni bojovat. Bez pomoci okolních států by mohla být Ukrajina v mnohem horší situaci, než je dnes…“

Když jsem 23. listopadu řekl, že Ukrajině docházejí Ukrajinci, které je možné vrhnout na frontu, tak jsem byl dezinformátor. Vidíte, stačily dva měsíce a Zdechovský to řekl na plnou hubu. On to určitě brzy smaže, ale na fejsbůku už to lítá všude a já to tam mám na profilu taky, takže se na to můžete podívat. Ukrajině dochází zásoby lidí…

Kdo se zajímal o informace ze schůzky NATO v Ramštajnu, tak si to myslím také užil. Pokud Ukrajina nedostane obrovské množství válečného materiálu, tak neobstojí. Hlavně potřebuje velké množství tanků. Tak nějak vypadaly výstupy. V zájmu zajištění těchto zbraní na chvíli povolila jednotná informační fronta, podle které Ukrajina vítězí a Rusům docházejí náboje, jídlo, lidi a Putin umírá. Trvalo to jen chvíli, ale kdo není úplně vymaštěný, tak musel vidět, že Ukrajina potřebuje v podstatě kompletní novou armádu, protože tam na východní frontě to zřejmě vypadá jinak, než píše Girkin.

Ale Babiš straší lidi válkou…

Vidíte, jak snadné to bylo? Stačil jeden bilbórd v podstatě přebraný od SPD – nezavedu Česko do války… a volební náskok pro Pavla je v podstatě pryč. Ještě minulou neděli vypadal Pavel impozantně a neporazitelně… To má z toho, s jakými lidmi se tahá… Až bude Kolář analyzovat svůj třetí neúspěch v řadě, tak bych mu doporučil zaměřit se na Řeporyjce, Zdechovského, Pribáně, Cempera, Petra Lukavce, Jana Tunu a další… Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel. Všem jmenovaným děkujeme za jejich příspěvek ke zlidštění Andreje Babiše a posíláme klíčenku.

Děkujeme všem, co Babišovi blokovali cestu na setkání s voliči, děkujeme všem, kdo pískali a nebo dělali jiný bordel. Děkujeme Lukačevičovi, že to jeho intervjuci natočili a ještě se tím chlubili jako nejvyšší morálkou. Sociální sítě a blogerská veřejnost se postará, aby to už nikdy nezmizelo a aby to v této republice viděl pokud možno každý. Podaří se nám to… už to nedokážete vymlčet.

A to máme ještě týden kampaně před sebou...

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (288 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

V posledních třech letech slýcháváme z ČT a ostatních médií velmi často výraz "dezolát".
Jsou jimi označováni lidé, kteří nesouhlasí s ekonomickou devastací naší země ze strany vlády Petra Fialy, se systematickým omezováním svobody projevu, zaváděním cenzury a rozdmýcháváním válečných nálad, jež mohou velmi snadno vyústit v eskalaci ukrajinského konfliktu do celé Evropy. Což by byla pro naši zem absolutní zkáza.
Nemohu s tímto označením ani na minutu souhlasit. Jsou to jen lidé nenásilně se hlásící o svá práva, jež naši demokracii nijak neohrožují. Naopak, oponentura vždy a za všech okolností demokracii posiluje.

Z mého pohledu jsme názornou ukázku ohrožení demokracie mohli vidět včera v Jablonci nad Nisou, kde skupinka odpůrců jednoho z prezidentských kandidátů zablokovala cestu na místní náměstí, kde se měl setkat se svými podporovateli.
Nezaznamenal jsem jediné prohlášení ze strany politiků naší vládní pětikoalice, že takové jednání je v demokratické společnosti nepřípustné. Nikde žádné vystoupení ministra vnitra, že se to nebude opakovat a že zabezpečí nerušený průběh prezidentské kampaně. Žádné zděšení Mirky Němcové, žádný proslov od naší "národní kulturní fronty", která má demokracie plná ústa na každém svém teatrálním vystoupení.
Nedávno jsem četl článek, že nemůžeme současnou euroúderku porazit, pokud nebudeme ochotni použít stejné zbraně, jaké používají oni. S tím nelze než souhlasit a já jsem k tomu připraven.

Věřím, že až sáhneme k podobným nátlakovým akcím ve formě blokací veřejných činitelů, tak se to rovněž obejde bez jakékoliv reakce ze strany špiček našich represivních složek v čele s ministrem vnitra Rakušanem. Že to budou blahosklonně tolerovat stejně jako včera v Jablonci. Že nám poskytnou rovné podmínky pro uplatnění našeho názorového postoje. Dozvíme se to už za pár týdnů. 🙂

Americký naturalista Edward Abbey kdysi řekl:
"Každý vlastenec musí být připraven bránit svou zem před svojí vládou."
A já s ním naprosto souhlasím.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Názory lidí:
- Už se našli filuti, kteří výraz posunuli na vyšší úroveň: deZolé. Kdo občas sleduje komentáře na Seznamu, ví.
Mě zaujal komentář Vidláka, kde popsal strategii Babiše. Ten si sjíždí vlastní lajnu a čeká, až se nepřítel vysílí sám. Mně se ta strategie docela zamlouvá. Raději Babiš, než Pavel. U Babiše se jistý model chování dá očekávat. U Pavla ne.

- Prosím vás, nevíte někdo, který ministr hraje na mobilu letadýlka?
Já jen abych věděl, kdo doporučil paní Černochové nákup těch F-35.

- Ježíšmarjá, snad nějaký ministr na mobilu nehraje i ponorkové bitvy.…

- Jurečka, teď přilepenej na mobilu ve sněmovně pořád

- Vyčetl jsem někde, že jediné plus těchto letadel je to, že mohou nést jaderné zbraně. Proto nám Deep State poručil je zakoupit.

- Dodnes jsem nepochopil, jak se mohla na tak exponované ministerstvo dostat šílená amatérka Černochová, jejíž jedinou kvalifikací bylo do té doby žvanění v poslanecké sněmovně.

- Jde to od USA.....jsou před bankrotem a potřebuji peníze, hodně peněz !! Proto nemají ani zájem na ukončení konfliktu na Ukrajině....proto jejich LNG plyn...proto sabotaze na Nord stream.....atd atd....1+1 si v tomto případě musí dát dohromady každý..…

Průměrný počet slepic: 4.8 (123 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty podporují na místo presidenta toho generála,který je očividně NEOmarxista včetně svoji Jahody!Marxisté ve formě KSČM funkcionářů záměrně doposud pomáhají rozbití a zničeni této strany buržoasnich funkcionarun na padrť i když je stále dál v totálnim rozkladu!Ta strana chce umírat dal z prodeje nemovitostí,které možná patří dále nám lidu!
Tomu lidu byly zbraně odebrány a odzbrojování dále pokračuje zůstanou jen slepě patrony!
Je to možná strašlive odhaleni pro majitele moci,ale dav cítící,že jim bude odebráno VŠE včetně hotovosti a jejich aktivit bytu a zlatá najednou pochopil,že se podporou války múze dostat ke zbranim,které mu byly odebrany!
Proti komu je pak může obrátit nemá dnes vláda naprostoum jistotu!Tak jen do toho vládní slepenče !

INFLACE,HYPERINFLACE a rup ho VALKA!

Tomuto postupu dnes téměř nic nestojím cestě a ideolog pan ŠWAB to tak chce! Jeho známé heslo se dost podobá Únoru 48!Možná má pan lidovyv dřevorubec berrnard pravdu jakmdostaneme samopaly a kulomety do almary a k tomu výcvik nadšených mladých NEOmarxistu to bude vládní buržoasie koukat v demokracii čumilú!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (19 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten program deklaroval jako pomoc voličům!Slušně jsme ho chtěli PLNÉ podporovat a celá SV chtěla,aby dokázal tady s námi voliči komunikovat ve formě přiznivych komentu,nebo tady aspoň poslat SVEHO komentátora,aby se ukázalo,že umí organizovat HAFO SVYCH voliču!
To,že se tu nikdo od něho doposud neobjevil má být snad znakem pohrdání nasi podane ruky míru a prosperity?
Kde to jsme?Ptáme se v programu voličů pod legendární značkou PNZ ktery stale visi k diskusi v článku o té Šrot nemovitosti,načančane k prodeji!
Krátce se tu objevila Anna 2 prý ne z KHS,co znak KHS znamená to nevím JA pouzivam KSH a to holenkove znamená Kazatele Sociálních Hodnot!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rajchl má tady sice v zásadě pravdu. Tohle ovšem není nic nového pod slunce. Historie se bohužel opakuje.
Ovšem, zásadně nesouhlasím s vírou Vidláka a řady dalších, že Babiš je alternativou ke svému oponentovi.
Naivní.
https://zdeneksipek.substack.com/p/iluze-volby

Průměrný počet slepic: 3.3 (19 hlasů)

Nikde v článku nevidím viru či naivitu autora a vyjádření důvěry v obrodu volbou pana Babiše. Jen srovnává jejich projevy. A jestli je dobrý ten nebo druhý je dnes irelevantní kvůli uspořádání druhého kola. Někdo rozhodl - a tady se naskýtá otázka jak je organizováno sčítání a vyhlašování výsledků - a do druhého kola jdou dva kandidáti. A kdo chodí k volbám musí zvážit ne koho by tam chtěl vidět, ale koho z představených dvou zvolí. Ve vašem článku nastiňujete jak nekvalitní lidé jdou do politiky. Odpověděl bych slovy klasika - a není to málo Antone Pavloviči? Vzdychat nad nemorálností politiků je málo, změna nastane až do volby vstoupíte sám a zaznamenáte volební vítězství.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

k Pavlovi! Jiná, bohužel není! Takže - buďto Babiš, anebo Pavel, a to se všemi důsledky!

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na vědomí
Toto je shrnutí požadovaných změn v Ústavě, které by nám určitě moc "pomohly"! Část článku.
Stále nějaké útoky...

od Štěpán Cháb (celý článek případně na PP)
No, citujme si příslušnou část novelizace:

(3) Parlament vyslovuje souhlas
a) s vysláním ozbrojených sil České republiky mimo území České republiky,

b) s pobytem ozbrojených sil jiných států na území České republiky.

(4) Vláda rozhoduje o vyslání ozbrojených sil České republiky mimo území České republiky a o pobytu ozbrojených sil jiných států na území České republiky. Bez souhlasu podle odstavce 3 tak může rozhodnout nejdéle na dobu 60 dnů, jde-li o

a) plnění závazků z mezinárodních smluv o společné obraně proti napadení,

b) účast na mírových operacích podle rozhodnutí mezinárodní organizace, jíž je Česká republika členem, a to se souhlasem přijímajícího státu,

c) účast na záchranných pracích při živelních pohromách, průmyslových nebo ekologických haváriích,

d) ochranu života a zdraví, ohrožení majetkových hodnot nebo bezpečnosti České republiky.

Další změnou je to, že Vláda ČR může povolit průjezdy nebo přelety zahraničních armád. Nově opět bez souhlasu Parlamentu.

Vláda ČR se zásahem do Ústavy zbavuje povinnosti složit účty celému Parlamentu v rámci pohybů armády. Preventivně. Z bezpečnostních důvodů. Myslíme na vás, na vaše životy, na vaše štěstí. Tak nějak se novelizace prodává

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dnes po debate na ctcku, Babis, podruhe ho volit nebudu. Je to smutne, ze jediny dalsi kandidat je Pavel, ale Babis prezidentem byt nemuze, nedokaze vyjit s nikym. Je li destrukce programem alternativy, klidne at ho voli kdo chce. Jestli je Pavel tak spatny ze je Babis lepsi, tak at je CR radsi rychleji ve srabu zvolenim Pavla, na co ty katastrofy kterymi se tu strasiva oddalovat, tak at jsme tam at muzem ven.

Jo jasne blokace demonstrace, kdo vi jak to bylo, verim tomu ze uplne stejne odpudivi umi byt i fanousci Babise.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Pod fotografií, která mi mailem přišla je Pekarová-Adamová a tento text:
Jak je ta čeština díky diakritice krásná:
Sup i čas, to letí.
Supi často letí.
Su piča století.

Průměrný počet slepic: 4.7 (92 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale s diakritikou (dĺžne, mäkčene, atď) to nemá nič spoločné.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Včelka měla na mysli interrupci. Nebo interpunkci, teď nevím přesně...

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

Diakritika - Háčky, čárky a další znaménka v okolí písmene měnící jeho výslovnost či význam.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

"Děkujeme všem, co Babišovi blokovali cestu na setkání s voliči, děkujeme všem, kdo pískali a nebo dělali jiný bordel. Děkujeme Lukačevičovi, že to jeho intervjuci natočili a ještě se tím chlubili jako nejvyšší morálkou...."

A jak by řekl Sobota ve svém děkovném projevu za obdrženou sošku:
..."a děkuji opicím, že se z nich v pravěku mohli vyvinout vyšší narovnaní savci, to jest lidé, a děkuji Darwinovi, že na to přišel, poněvadž jinak bych nevěděl, komu mám ještě poděkovat..."
:-))

Průměrný počet slepic: 4.4 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Andrej Babiš má pravdu, opravdu hrozí zatažení ČR do války na Ukrajině, ale je to naplánováno trochu jinak, než jak se píše na billboardu! Vláda Petra Fialy potřebuje prezidenta na své straně, protože po vyhlášení válečného stavu vládou se prezident stane automaticky vrchním velitelem vševojskových sil AČR!
Právník spatřuje Pavla jako (p)rezidenta NATO v ČR a dokládá to na záběrech z volební demonstrace v Ústí nad Labem, kde vlála obrovská vlajka NATO! Česká touha a přání války se naplňuje, po více jak 100 letech opět mohou jít Češi na frontu! Novotnému by mobilizace českých synů nevadila, raději by voliče AB vyměnil za vrahy!

V Ústí se mávalo vlajkami NATO a EU! Petr Pavel bude prezidentem NATO a nikoliv ČR, jeho demonstrace jsou toho hrozivým důkazem
Pokud by totiž na Hradě byl prezident, který není pod kontrolou vládní pětikoalice, mohl by prezident jako vrchní velitel v době válečného stavu zablokovat veškerá vojska a nepustit je do ciziny, a to rozkazem vrchního velitele ozbrojených sil, který nemůže civilní vláda v době válečného stavu přehlasovat, zrušit, nebo jinak anulovat. Jedná se opravdu o přípravu na válečný stav. A to jak ten zmocňovací zákon pro vládu na vysílání vojsk do ciziny, tak i plán na instalaci generála do funkce prezidenta a vrchního velitele.

A hádejte, proč ta vláda chce tu pravomoc na 60 dnů bez souhlasu sněmovny? Protože potřebují mít kontrolu nad vysíláním vojáků do ciziny i bez vyhlášení válečného stavu. Takže bez ohledu na to, jestli vláda vyhlásí nebo nevyhlásí válečný stav, tak bude mít pravomoc na posílání vojáků na Ukrajinu, a to až na dobu 60 dnů bez souhlasu parlamentu. A část debilního českého obyvatelstva, jehož fašizace dosáhla maxima, se do této války proti Rusku těší.

Nejprve debilizace národa a hned potom fašizace a hurá do války. Stejně jako v roce 1914 před I. sv. válkou
Dobře se podívejte na video z Ústí nad Labem. Zblbnutá česká veřejnost s vlajkami NATO během voleb českého prezidenta. Tyto obrázky vidíme nejen na severu Čech, ale i v Praze na demonstracích na podporu pětikoalice, prostě vlajky NATO namísto těch českých jsou všude. Toto je ideová příprava obyvatelstva na válku. Nejprve na Ukrajinu půjdou speciálové, tedy profesionální čeští vojáci, kterým bude řečeno, že jde o zahraniční misi. To bude první fáze. Druhou fází bude povolávání řadových vojáků AČR, a to na základě zmocňovacího zákona na 60 dnů.

Starosta Novotný vzkazuje, že vymění voliče Andreje Babiše v ČR za Ukrajince a vrahy. Po chvíli na nátlak lidí komentář smazal. Takové podporovatele má generál Pavel
Pavel Novotný napsal na Twitter názor, že by mu nevadila mobilizace v ČR a posílání českých synů na Ukrajinu a voliče Andreje Babiše v ČR by vyměnil za Ukrajince a migranty, za 18-leté Syřany s iPhone telefony, a dokonce za vrahy! Ano, vyměnil by české občany a voliče Andreje Babiše za vrahy. Po chvíli tweet smazal. Generál Petr Pavel si přitom volni v listopadu přišel v rámci předvolební kampaně pro podporu právě i od Pavla Novotného

Toto nelze nazvat nijak jinak než důsledkem debilizace a následné fašizace českého obyvatelstva. Takové výroky má starosta městské části Prahy a místní ho opravdu zvolili demokraticky a není pravda, že nevěděli, kdo to je, že by neznali jeho názory a slovník. Ti obyvatelé té městské části totiž s jeho názory souhlasí! Chápete? To není exces, to je nastavené zrcadlo společnosti.

Ten Pavel Novotný je obrazem v nastaveném zrcadle té společnosti, té populace a těch lidí, kteří ho volí. Je to proces, na jehož konci je fašismus, vyměňování občanů ČR za vrahy a cizince, nazývání občanů šváby a dezoláty. Fialova vláda prohloubila fašizaci ČR za jediný rok do takové míry, že vláda už si rovnou říká o zmocňovací zákon na posílání českých vojsk do války a rovněž ta vláda chce blokovat opoziční weby a dokonce kriminalizovat jejich redaktory. Stačil pouhý rok! A pokud národ za 5 sekund 12 nepřijde v druhém kole prezidentských voleb k rozumu a nehodí to Andrejovi, i když víme, že se skřípáním zubů a čelistních kloubů, tak máme do několika měsíců v ČR válečný stav a první vojenské ztráty české armády na Donbasu. Fialova vláda se totiž s Pavlem jako prezidentem už před ničím nezastaví.

Průměrný počet slepic: 4.7 (68 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Včelka píše: "Pokud by totiž na Hradě byl prezident, který není pod kontrolou vládní pětikoalice, mohl by prezident jako vrchní velitel v době válečného stavu zablokovat veškerá vojska a nepustit je do ciziny, a to rozkazem vrchního velitele ozbrojených sil, který nemůže civilní vláda v době válečného stavu přehlasovat, zrušit, nebo jinak anulovat."

Je to blbost. Naši armádu řídí generální štáb, v jeho čele je náčelník generálního štábu a ten je podřízen ministru obrany. Takže se dá říct, že armádu řídí vláda.
Vyslat naše síly do ciziny nebo povolit pobyt cizích vojsk u nás může jenom parlament nebo v některých případech vláda. Prezident ani náhodou.

Včelko, nastuduj si to. Mateš lidi a děláš ze sebe trubce.

Průměrný počet slepic: 2.8 (25 hlasů)

Co je přeposláno, to je dáno. Nezměnila jsem nic z toho. Čti pořádně (nebo to bude ten metanol...) :-).

Průměrný počet slepic: 3.3 (19 hlasů)

Tak pro připomenutí jak to bylo doteď a kdo schvaloval vyslání českých vojáků do zahraničí:

Až 1200 českých vojáků na východě NATO. Senát schválil armádní mise
Zdroj: https://www.denik.cz/z_domova/cesko-ukrajina-nato-armada-20220810.html

Senát schválil výcvik ukrajinských vojáků v Česku. Proti byla Hamplová a Kovářová
Zdroj: https://www.forum24.cz/senat-schvalil-vycvik-ukrajinskych-vojaku-v-cesk…

Sněmovna schválila vyslání českých vojáků do nové jednotky NATO na Slovensku
https://denikn.cz/minuta/844676/

Senát schválil vyslání vojáků do mnohonárodní jednotky NATO na Slovensku
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/senat-schvalil-vyslani-vojaku-do-mnoh…

Senát schválil vyslání vojáků do jednotky NATO na Slovensku. Potvrdit to ještě musí sněmovna
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/senat-nato-slovensko-ukrajina-rusk…

Sněmovna schválila mandát pro působení vojáků AČR na Slovensku
https://mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/snemovna-schvalila…

Vláda schválila vojenské mise na příští dva roky. Sníží se celkové počty vysílaných vojáků
Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/vlada-schvalila-vojenske-mise-nyni-je-proj…

Vláda jednomyslně schválila vyslání českých jednotek do Afghánistánu
https://cesky.radio.cz/vlada-jednomyslne-schvalila-vyslani-ceskych-jedn…

Senát schválil mandát pro zahraniční mise armády
https://mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/senat-schvalil-man…

Vláda schválila armádní mise, na východ NATO by mohlo jet až 1200 vojáků
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/vlada-schvalila-armadni-mise-na-vycho…

Parlament schválil zahraniční mise českých vojáků na příští rok
https://cesky.radio.cz/parlament-schvalil-zahranicni-mise-ceskych-vojak…

Můžeš sem prosím Včelko dát nějaké odkazy, kde český prezident schválil nějaké vyslání českých vojáků někam, nebo kde vetoval rozhodnutí vlády nebo parlamentu o jejich vyslání?
Prosím pěkně.

Průměrný počet slepic: 3.4 (20 hlasů)

Český prezident je oximoron, nesmysl a fantasmagorie.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Píše se to oxymóron.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

V komentáři mluví, o válečném stavu, to je něco jako nouzový stav, dochází při něm k úpravě pravomoci dle zákona.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Milý metanole!

Nemáš pravdu a víš to, pouze manipuluješ s fakty. Všechny schvalovačky parlamentu ČR na vyslání vojska ČR na mise, byly provedeny v mírovém stavu. Zatím nám nikdo válku oficiálně nevyhlásil, takže právně dle zákonů ČR o použití armády v míru rozhoduje parlament. Zatím, protože až bude naší zemičce vyhlášena válka od jiného státu, nebo naopak ČR vyhlásí válku jiné zemi, pak ihned získá president ČR podstatné pravomoce coby vrchní velitel armády a může rozhodovat o použití armády či způsobu obrany státu a generální štáb je povinen jeho rozkazy ihned a přímo plnit (jinak se stanou vlastizrádci).

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Pleteš se můj milý. Prostuduj si prosím tuhle stránku. Je tam popsáno co dělá prezident v době míru i v době trvání válečného stavu. Nic z toho co tu píšeš prezident udělat nemůže. Neztrapňuj se takhle veřejně.
https://www.mvcr.cz/mvcren/article/kdo-je-kdo-organy-odpovedne-v-cr-za-…

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Tím, že lež preposles, se stane pravdou?

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

To je lží jenom pro vás - to vaše "pravda" je samá lež. Taky volíš špicla, že.....?

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč si myslíte, že Libor volí Andreje Babiše?

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne, Bureše opravdu nevolim. Ty snad ano?

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Babiš na špicla ani pro rozvědku nestudoval. Víme, že byste si to přáli naopak, ale bohužel.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Babiš působil jako agent STB.

Je to tedy nestudovaný, ale pořád špicl.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Jestliže ze všech pravomocí prezidenta, které jsou vládní koalicí zpochybňovány, se o jedné nejzávažnější nemluví, má to svůj důvod.
Prezident je vrchní velitel ozbrojených sil a svým rozhodnutím, jehož následky jsou založeny v příslušných postupech v obálkách na všech stupních velení v armádě, při pošťouchnutí ostatními ústavními činiteli, ministryní války a jejím náčelníkem štábu, je to právě prezident, který má oprávnění završit jejich přání svým ústavně oprávněním rozhodnutím.
Toto nejspíš nedocvakává lidem, kteří neměli příležitost sloužit ani jako vojáci základní služby.
Žijte si chlapče ve svém bludu, případně i mí vrstevníci, kterým velí jejich děti a vnoučata a sami prožili život bez potřeby přemýšlet nad vývojem společnosti. Možná jsou také vojnou nepolíbeni a "hrdými majiteli modré knížky". Takových je také poměrně dost.
Abyste měl jasno, v armádě jsem prožil ne nejrůznějších velitelských stupních víc než dvě desítky let a to, na co se cvičilo, technika, se kterou se už tehdy cvičilo, to mě dovedlo na rozdíl od gen. Pavla, který měl příležitost na rozdíl ode mne vidět i výsledky bojových akcí in natura, že jsem se stal výrazným a zásadním "protiválečným štváčem".
Copak vedlo našeho vážného kandidáta, cvičeného za socialismu jako výsadkáře a následně rozvědčíka, v jeho relativním mládí, vysokými stranickými a velitelskými persónami prověřeného nadějného mladíka, ke změně politického a služebního zařazení. Co vedlo chlapce a chlapa, se zkušeností z mise v ostrém konfliktu, k navýšení svých služeb jeho osobě bývalému nepříteli, l nadšení rozvíjení bojových možností armád v nových zařazeních?
Kdopak mu dal úkol stát se zrovna v této době vrchním velitelem ozbrojených sil? Možná jsem z vašeho pohledu konspirátor a blázen.
Kdo tvrdí, že je normální, je podezřelý o opaku. Tak se tomu vyhnu.
Ale za normální nepovažuji otáčky jednotlivců. Ne na úrovni Babiše. Ten byl a je obchodník. Jeho vstup do politiky byl završením obchodních aktivit a nedělám si iluze ani o jeho kandidatuře, která už nemusí být obchodním artiklem, ale jeho změnou v politika za posledních deset let, kdy byl celkově jistě úspěšnější, než mnozí jiní.
V případě gen. Pavla to vidím jinak. Širší veřejnost, která nikdy nesledovala "pozadí a výšiny" vojenského postupu původně důstojníků socialistické armády, kteří přehodili výhybku a stali se budovateli kapitalistické armády. Pavel nebyl sám, bylo jich na úrovni GŠ a ve funkci ministrů několik. Mezi nimi je Pavel ten mladší a kdyby "jen" užíval bez pochyby zaslouženého důchodu, většina občanů by po něm ani nevzdechla. Pro starého lampasáka je prapodivné, že "človíček Pavel", důchodce Pavel, se v době odchodu do výslužby stal tak přitažlivým dávno před jeho vstupem do kandidatury na prezidenta (ne do politiky podle jeho vlastních slov). Kde se vzalo množství provládních novinářů, kteří vnitřně "lampasáky" nesnášejí?
Já vojákem z povolání byl dlouho a svým podřízeným z dnes už dávných dob jsem chtěl dokázat, že "lampasácké ruce a zelená hlava" dokáže dělat i něco jiného. Vším čím jsem byl do dnes jsem byl rád a poznal jsem hodně lidí v různých profesích. Ti lidé mě přesvědčili, že na určitou skupinu lidí se musím i já dívat jako na na zelené mozky. Ovšem nejen zelené, ale vypatlané, protože nepochopili, že válka není profese, válka je hrůza, kterou vojenští velitelé na nejvyšších velitelských místech rádi potvrdí svou opodstatněnost, když svou práci neodvedou politici. A když se jejich nejvyšším ve funkci stane v tomto případě generál, mám se o co obávat.
Ještě jednou ne jen Methanole, ale methanolové, proberte se a hodně rychle.

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)

Dědku, dobře TY!!!. Fakt skvělý od začátku až do konce. Není nad vaši zkušenost, cítím to z každé věty...
Máte jedničku podtrženou!
(Metanol má absťák :-))

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Dědečku, mýlíš se.

Jako vrchní velitel ozbrojených sil ČR prezident:
- schvaluje základní vojenské řády;
- jmenuje a odvolává náčelníka Vojenské kanceláře prezidenta;
- propůjčuje čestné nebo historické názvy vojenským útvarům, propůjčuje bojové zástavy;
- stanoví průběh základní nebo náhradní služby a vojenských cvičení; úpravu některých právních poměrů vojáků v záloze, vojenského kázeňského práva, vztahů mezi příslušníky ozbrojených sil a výkonu vojenské činné služby;
- stanoví způsob propouštění vojáků ze základní nebo náhradní služby a z vojenského cvičení; stanoví důvody, pro které lze prominout nahrazování zameškané základní nebo náhradní služby a vojenského cvičení, a služební orgán, jenž o prominutí může rozhodnout.

Po dobu stavu ohrožení státu nebo válečného stavu disponuje prezident nařizovací mocí v rámci mimořádných opatření.
- Prezident je za válečného stavu povinen vyhovět návrhu vlády a nařídit mobilizaci, demobilizaci nebo nařídit mimořádné odvody (§ 44, 46 branného zákona).
- Je zcela v pravomoci prezidenta adresovat vojákům, kteří se nacházejí v zahraničí, výzvu, aby se po vyhlášení válečného stavu přihlásili do ozbrojených sil spojeneckého státu, v němž pobývají nebo do něhož se mohou přesunout. O tomto opatření rozhoduje prezident samostatně bez návrhu (§ 45 odst. 2 branného zákona). Jeho rozhodnutí se však vztahuje jen na ty vojáky, kteří mají dočasné úlevy ze služební povinnosti a existují okolnosti nezávislé na jejich vůli, které jim brání v možnosti nastoupit mimořádnou službu v AČR.
- Prezident udílí na základě vlastního posouzení žádosti občanů ČR povolení k jejich vstupu do ozbrojených sil cizích států (§ 54 branného zákona). Povolení, které může prezident kdykoli odvolat, pozbývá automaticky platnosti při vyhlášení stavu ohrožení státu nebo válečného stavu.
- Cizím státním příslušníkům může prezident udělit povolení ke vstupu do ozbrojených sil ČR i za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu.
- Prezident neodpovídá za přípravu a zajišťování obrany státu; odpovědnost nese vláda. Prezident je pouze informován a konzultován ve věcech přípravy a zajišťování obrany státu nebo při realizaci opatření, jež mají prověřit systém zabezpečení obrany státu.
- Úloha prezidenta v rámci přípravy strategických plánů obrany a bezpečnosti ČR má pouze konzultativní povahu.

Douč se to než budeš zase něco psát. To že jsi působil v armádě z tebe nedělá znalce zákonů. U zelených gum je to spíš naopak. Děláš ze sebe blba.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

To jsou dneska pohádky pro vlčata a jehňata.
Za covida vláda porušila zákon třicetkrát oficiálně! A co?!
A nic!!! Žádný soudy, žádný degradace, žádný vyhazovy, žádný zákaz vykonávání činnosti pro stát...
Dělejte dál hlupáky z inkluzistů českých univerzit.
Ti nerozeznají dojičku od dojnice!
Zaměstnce StB s průkazem od informátora s rozmlacenou hubou.

Zatím bez slepic

Je to přece úplně jasné:
"někomu" se vůbec, ale vůbec nehodí, pokud by prezident rozporoval kroky vlády. Proto udělají COKOLI aby tam měli svého " (bílého) koně". Takže se budou dít sviňárny nejtěžšího kalibru. A už to začíná:

údajný výhružný dopis Danuši
https://www.novinky.cz/clanek/volby-prezidenta-na-predkusu-pristane-bas…

a údajně je už vyhrožováno i Babišovi:
https://www.michalapetr.com/map-1575-kulka-pro-babise-a-pan-rakusan-ane…

Vůbec bych se nedivil, kdyby Babiš najednou odstoupil z "osobních důvodů", stejně jako mladý Klaus, který se zcela stáhl.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Včelko Májo, nebudeš se zlobit, když to zkopíruju na FB?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebudu. Klíďo :-)

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Hloupým lidem prodali bezpečnost, že můžou žít svobodně v krabičce od sirek ve vesmíru. Makají jejich generace cestou za mrkví na provázku a za ta staletí nebyli schopni si vybudovat trvalý prostor alespoň 1 ha gde by normálně smilnili mezi sebou. A tak věří, že život je špatný, mor je lék, válka je mír a volby povedou k jejich záchraně. A tak generace po generaci volí menší zlo až už narazí na samotného Satana, kerej jim to řekne rovnou. A stejně ho budou volit.

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

Jednoho dne jsem vstal a prohlásil, potřebujeme náš Český sen. Sen, kerý bude náš. NÁŠ. A ten se vrací, vrací se protože nebyl naplněn. Nějací imbecilové do něj hážou vidle a slouží cizákům, a považte, jen proto aby zaplatili své pojebané tributy.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Podle aktuálního průzkumu volebních preferencí je poměr hlasů Pavel:Babiš 46+7 : 29+9 (určitě pro + spíše pro). 9 procent neví koho bude volit.

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

Na hrobech předků buduješ kapitalizmus, kerej tvý předky zabil. Pliveš na jejich podíly ze země, jejich země.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

Tyhlety průzkumy jsou myslím tak akorát na manipulaci. Aby to vypadalo, že to bylo dáno, až to třeba nedopadne...Byly podobné když se volilo: Zeman versus stahovač králíků a také to vypadalo v neprospěch Zemana. Naštěstí tehdy to dopadlo dobře:-). Teď už mi optimismu trochu ubývá, nestojíme si tak dobře ani s volbou, ani na "poli bitevním". A rozhodně to není Babiš, kdo straší válkou! Na to jsou tu jiní! Vše se tak rychle vyhrocuje... Vzbuzuje to strach. Ale jak psal Vidlák, že svým odkopáváním a nenávistnými projevy, AB ohledně voleb nahrávají. Tak to asi ano, ale jestli nám to bude stačit. Kéž by!

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na vědomí...
Snažíme se všichni:-). Tak snad to musí zabrat:-)!
Sice při zmínkách o vině a covidu už vidím trochu rudě:-), ale podstata obsahu je, volme Babiše! Jinou snesitelnou možnost nemáme!

Článek:
Přidáváme dnes prohlášení iniciativy Zachraňme náš stát, se kterým se ztotožňujeme.

Iniciativa Zachraňme náš stát (ZNS) není fanklubem Andreje Babiše. Zásadně odsuzujeme jeho kroky zejména v době koronavirových restrikcí a lockdownů, stejně jako následnou politiku jeho vlády v podobě distribuování kompenzačních nekrytých peněz, které roztočily inflační spirálu. Zároveň ale dobře víme, že si na mezinárodním fóru, včetně Evropské rady, mnohokrát dokázal bouchnout do stolu a zastat se zájmů České republiky. Jeho protikandidát se horlivě hlásí k celé pokleslé progresivistické agendě, klimatickému šílenství a řinčení zbraní. Už dopředu inzeruje, že bude poslušným vykonavatelem cizích zájmů, jak byl ostatně celý život zvyklý.

U volební urny je každý sám za sebe. Volební akt je výsostně individuálním rozhodnutím. ZNS přesto prosí všechny zodpovědné občany, aby se nedali znechutit, aby ke druhému kolu prezidentské volby přišli a aby u toho zvážili, který z kandidátů je dosazován cizími silami, který z kandidátů nemá nebo snad i tají své názory, aby měl volné ruce ke službě svým loutkovodičům, a který naopak už nesl politickou odpovědnost, měl příležitost se vybarvit v dobrém i zlém a u nějž víme, co můžeme čekat. Je to volba mezi hrbolatou cestou a propastí. Nenechme o své zemi rozhodovat ty, kteří budou mít větší motivaci přijít k volbám. Rozhodněme my. Nemáme to snadné. Ale svou odpovědnost přijímáme. Přijměte ji také.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

nebo se alespoň nenechte jimi ovlivnit. Povětšinou je to jejich skrytý cíl. Lidé mají tendenci se přiklánět k očekávaným vítězům.... a průzkum tak působí na ne zcela rozhodnuté voliče. Je to účelný prostředek manipulace s lidskou myslí.

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

V tom případě by mě zajímalo, na základě čeho vidlak tvrdí, že "volební náskok pro Pavla je v podstatě pryč". Buď na základě průzkumů, tedy "účelného prostředku manipulace s lidskou myslí" nebo na základě ničeho. Reálná data k volbám mít logicky nemůže, protože ještě neproběhly.

Otázka tedy je, jestli je vidlák manipulátor, nebo lhář.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

Neznám větší lháře, a manipulátory se svými poskoky než máme dnes ve vládě.
Jarine, vy jste jeden z nich. Všichni tady vidí, koho vy chcete na Hradě a všichni tudíž víme, že patříte k poskokům této vlády a rád byste na Hradě nomenklaturního rozvědčíka-špicla vystudovaného za těch "správných komunistů", kteří měli a znali všechny ty páky a fígle, a kteří se přizpůsobili, překabátili, nabalili na sebe grázly všeho druhu a jako překabátění to tu brzy po hadráku rozkradli...., co umožnili Bakalovi, co dělali za kupónové privatizace, jak Koženému dovolili vybrakovat fondy a stáhnou o prachy obyčejné lidi.

Průměrný počet slepic: 3.3 (18 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

žádné neviňátko a kamarádil se s komunistickou nomenklaturou dost dlouho. A po sametové si taky pořádně nakradl.
Je to zloděj a vrah nevinných lidí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (16 hlasů)

každopádně, ať volby dopadnou jakkoli, ty zasloužíš nějaký metál za podporu Bureše. Kolik ty jsi tady toho napsala, to asi nikdo.
Všechna čest!

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

No supeeer, to ani nevím...(na metály si nepotrpím, ale nesnáším lež a křiváky, kterých je tu kvůli Vidlákovi požehnaně)
Vy dostanete metál od Pavla možná ještě tento rok, což by pro drtivou většinu národa byla zkáza.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je bohužel stejné na všech diskuzích. Už jsem to tu psala. A paranoia to není:-), to je fakt. Jsou to prostě úderky, které "operují" všude v diskuzích, aby je rozbíjeli. Nejsou to "normální" diskutující, jen s jiným názorem! Na ten mají všichni právo. Ale příspěvky těchto úderek jsou čistě "pracovní".
Používají k tomu vše co jim to umožní. Demagogii, pokroucené tzv. "pravdy", různé "zaručené" zdroje, falešné statistiky, urážky, hodnocení atd. Tady býval většinou klid. Nicméně už jim čím dál víc Vidlák stojí za to, aby zde tímto způsobem"zasahovali". Ideální by bylo na ně nereagovat, ale to se nám nedaří:-)

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)