Tak zase nic...

Autor

Fico měl pravdu. Na schůzce v Paříži se skutečně mluvilo o tom, že by evropské země samy za sebe, na základě bilaterálních dohod s Ukrajinou, nasadily své vojáky na Ukrajině. Ale stejně tak měl pravdu Pavel Šik, který říkal, že to bude takové velké plácnutí do vody, protože z toho nemůže nic vzejít. Já dodávám, že všechny evropské vlády jsou momentálně asi stejně nepopulární, jako je Putin v Rusku populární a zatímco někde na Baltu probíhá velké cvičení NATO, v zázemí se všude protestuje a dlužno říci, že nikoliv bez úspěchu.

Evropská komise stahuje z jednání ojroparlamentu návrh na padesátiprocentní omezení používání chemických postřiků v zemědělství a evropská rada ministrů zemědělstvi vydala tiskovou zprávu, že „s tím zemědělstvím teda budou něco dělat.“ Ne, není to ještě žádné velké vítězství, ale eurovolby se rychle blíží a volební kampaň v takovéto atmosféře, to není žádná legrace.

Vondrovo heslo o silném Česku je tak nějak pasé… Obzvlášť, když právě Vrecionová hlasovala na zemědělském výboru pro prodloužení bezcelního dovozu s Ukrajinou. Stejně tak hlasovala pro i Šojdrová – lidovecká kolegyně našeho ministra zemědělství. Ivan David hlasoval proti a europoslanec za ANO se zdržel. Pokud se to odhlasuje na plénu, náš teologministr se rozhodně nepostaví proti, Blyštivý Péťa také ani nepípne a ceny obilovin budou klesat dál.

Obilná sila jsou totiž plná, obilovin je tolik, že je takřka nikdo nekupuje, mírná zima prospěla ozimům, byla také dost deštivá a vodnatá, takže porosty jen čekají na počasí, aby vystřelily vzhůru a pokud nepřijde nějaké brutální jarní sucho, tak budeme mít třetí velmi dobrou úrodu v řadě. Dopravní koridory s Ukrajinou se navíc stále zdokonalují, zbraní a munice se tam vozí stále méně, proto je v grafikonu dost prostoru na vyvážení obilí… nechci být špatným prorokem, ale za těchto okolností půjde cena pšenice na tuně tak pětistovku až tisícovku pod výrobní náklady.

Jako obvykle na tom budou nejlépe ti velcí, kteří realizují úspory z velikosti, umějí žít z minimálních marží a mají nastavené velmi vyspělé metody výroby i řízení. Ti nejmenší to naopak pokryjí ze zvýšených dotací, protože redistributivní platba se měnit nebude, to už se Doležal s Výborným dohodli… a odnesou to opět ti střední, kteří přišli o část dotací a bohužel nejsou koncernem. Opět tedy u nás poklesne soběstačnost v živočišné výrobě a opět bude půda přecházet od bývalých JZD k velkým hráčům a budeme rádi, pokud ti velcí hráči alespoň budou v českých rukou a budou mít sídlo firmy v Praze a ne někde v Irsku.

Jestli něco ukázala schůzka v Paříži, tak to, že se nic měnit nebude.

Američané už mají svoji válku doma. Republikáni bojují s Demokraty tak urputně, že jim to už Putin vlastně soudcuje a ruská karta je opět velmi silným želízkem v ohni. Osud Ukrajiny už není tak podstatný, stojí za to, ještě chvíli dělat Rusům problémy, ale zájem už je někde jinde. Evropa se vydala s pány na led, machrovala vedle transatlantického Achillea, ale toho už válka znudila a zabývá se už něčím jiným. Nahradit ho chtěl Macron, ale nemá čím. Francouzská výzbroj už na Ukrajině shořela…

Dokonce i Poláci řekli, že na Ukrajinu svoje vojska nepošlou a ti mají v současné době mnohem bojeschopnější armádu než celá Francie. Sice ji celou vyzbrojili na dluh, ale je to skutečně vybavená a vycvičená armáda, která je něčeho schopna.

Takhle nějak končily naše dětské klučičí rvačky… Už bylo dávno jasné, kdo vyhrál, ale ještě se dlouho pokřikovalo na bezpečnou vzdálenost, aby ta prohra nebyla tak palčivá. Evropa bez Američanů Ukrajinu na nohou neudrží. Ani díky české nábojové iniciativě ne. Všichni to vědí a začínají přemýšlet, jak to zaonačit, aby to pro ně nebyl takový průser. Koneckonců, podle průzkumů si už většina Evropanů přeje mír i za cenu ukrajinského území.

Jak to udělat, aby Rusko tak úplně nevyhrálo? Nebo naopak, jak to udělat, aby Evropa tak úplně neprohrála? Po pařížské schůzce je jasno, že žádné společné evropské řešení tohoto průseru nebude. Je to podobné jako v covidu – každý stát si to bude dělat po svém a bude svého souseda strhávat pod vodu, jen aby se sám zachránil. Politická shoda není. Sice by se našly nějaké společné byznysové zájmy, ale to na Rusa stačit nebude.

Jak se říká, posledního kousne pes. A já už tak nějak tuším, že tím posledním bude právě náš Blyštivý Péťa, který v době, kdy už všichni tlumí rétoriku a dokonce odmítají Putinovi přišít vraždu Navalného, ještě shání granáty. Včera, po jednání V4 nám vysvětlil, že nevěří v pacifistické řešení. Svatá prostato… Ještě si nevšiml, že se přestalo mluvit Ef šestnáctkách, přestalo se mluvit o obnově Ukrajiny, Rand Corporation doporučuje Ukrajině přesně to řešení, které na začátku války doporučovali čeští Chcimíři, Kolektivní Biden už je zcela zaujat volební kampaní a stále častěji se mluví o diplomacii…, ale naše vláda (i některé části opozice) ještě stále jedou v loňské rétorice maršála Petrly, že Ukrajina už brzy zvítězí, protože se jí v této válce daří neobyčejně dobře a Rusové vybírají čipy z praček.

Ale, jako vidno, nic jiného než pokřikování už z toho asi nebude. Kde nic není, ani čert nebere. Nezbývá než dělat schůzky a na nich předstírat, jak jsme velicí a silní.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (401 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

     Já to trošku zestručnim. Ukrajina jde do prdele a bere to zkratkou a nikdo s tím nic neudělá. Taková je pravda. Finito, ende, šlus. Spadla klec. 

     Amíci to tradičně rozesrali a když zjistili, že na to nemaj, hodili horkej brambor EU a ta jako poslušnej mopslík zavrtěla ocáskem, jenže zjistila, že pára došla a pod kotel už není čím přikládat. 

     Takže úkáčka ve finále utřou hubu. 

A tak je to správné, tak to má být. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (199 hlasů)

Jak píše předseda. Ještě chvíli se bude pokřikovat, dělat velký gesta, vysílat signály, pochcípá ještě pár desítek tisíc lidí, vydá se 48 balíček sankcí, ale už je vymalováno

Průměrný počet slepic: 4.8 (99 hlasů)
Trvalý odkaz

jak bude vláda ČR obnovovat Luhansk, který jim přidělili v Bruselu 😁🤫

Průměrný počet slepic: 4.8 (135 hlasů)

Oni dobře věděli, proč nám přidělili Luhansk. Ten bude Ruský, a tak to skončí do ztracena. Ti, kteří budou „obnovovat“ západní část Ukrajiny, si tam při tom „obnovování“ namastí kapsu. Levné pozemky, levné zdroje surovin, levná pracovní síla. Postaví se tam akorát to, co bude produkovat levné výrobky a zisk půjde do kapes někomu jinému než Ukrajincům. Po dokončení obnovy Ukrajiny, nebude už na Ukrajině patřit Ukrajincům vůbec nic, jen dluhy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (93 hlasů)

Servilitou nikdo nikdy nic nezískal - na toto téma tu v poslední době padlo hodně výroků. Libtardi si mysleli, že když budou tak poslušní protiruští mopslíkové, tak jim mocnosti dají aspoň nějakou kost s kousíčkem masa k obrání. A jako tradičně dostanou -píp-.

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

vůbec bych neměl problém vyrazit do Luhanska pomáhat obnovovat tu část Ukrajiny. Zejména pokud konečně dojde na pětikolku. Jde o ale to, zda budou její nástupci ochotni vedle obnovy naší země z průšvihu, pomáhat obnovovat také zničenou část země, na níž se podílely naše zbraně vyvíjené k úplně jinému účelu, než k ničení kdysi spřátelené země - Ukrajiny. Že se ta část Ukrajiny může stát součástí Ruska? Na tom snad nezáleží, naopak by to bylo dobré z hlediska obnovování korektních vztahů. Nemusí se jednat o lásku, závislost, ani "cokoliv na věčné časy". 

Řešit korektní vztahy napříč azimuty, to bude vedle obnovy vlastní země velmi perspektivní úkol nastupujících generací, ale nesmírně obtížný s tím, co dokázali nýmandi zahraniční politiky nejméně za poslední dva roky... 

Ten úkol bude o to obtížnější o co víc se podařilo vygumovat paměť nemalé části střední a starší populace a poškodit DNA nejmladších generací.

Pro příklad je dost nepříjemným zjištěním i pro současné mocné, kam dotáhli vědomí nejmladších generací, když připomenu jeden z dnešních článků na SEZNAMu: Středoškoláci odmítají vojenský výcvik i případnou válečnou obranu Česka - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

Jó to se to mladým demonstruje za všechno možné, včetně Ukrajinců..., ale sami preferují pohodlíčko domova a mama-hotel (maximálně ještě tak za prachy, kdyby za to byly...). Nějaké vlastenectví, čest, hrdost na vlast v dnešní době je neznámý pojem. V tomto ohledu nejspíš své rodiče a prarodiče vyslechli, co znamená 2 roky vojny. Já bych je do ní klidně nahnala, alespoň na půl roku. Brácha se z vojny u vojenského letectva v Čáslavi vrátil jako dospělý člověk, který si váží všeho, domova, rodiny, práce... A ty zážitky, pochoďáky (kdy málem přišel o palec), šikana nováčků, poplachy...., už tohle by každého vyléčilo z rozmarů a maminčina pohodlíčka. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (39 hlasů)

Taky jsem 2 roky sloužil na letišti v Chotusicích u Čáslavi :-) (duben79-březen81)

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Ano, Chotusice - byl tam o pár let dřív. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

...Blyštivý Péťa, který v době, kdy už všichni tlumí rétoriku a dokonce odmítají Putinovi přišít vraždu Navalného, ještě shání granáty.“

Co s „nasraným“ mravencem… Sprej nebo prášek.

Průměrný počet slepic: 4.6 (101 hlas)
Trvalý odkaz

- Ale velmi citlivá pro myslící veřejnost z řad našich zapřisáhlých partnerů. Ožili naši patentovaní nepřátelé minulý víkend, pozvedli se, a … znervóznili. Jakmile se objevily „úniky“ z Rady federace Ruské federace, kde se na úrovni pracovních skupin senátorů a poslanců Státní dumy začalo diskutovat o vypovězení Smlouvy z roku 1990 „o narovnání s Německem“. Podle zlomyslně porušeného bodu, kde je napsáno černé na bílém: sjednocená NDR/SRN nemá právo použít jakékoli zbraně proti právnímu nástupci SSSR – Rusku.

To je, že dnes dochází k porušování základního principu smlouvy tzv. „všeobecného systému bezpečnosti“, který dalece přesahuje rámec mezistátních vztahů mezi Moskvou a Berlínem, mluvíme o základech celoněmecké jednoty. Pokud jde o ustanovení samotného dokumentu, vlády NDR a SRN v době sloučení obou zemí zapsali do své karmy: sjednocené Německo nemá žádné územní nároky vůči jiným státům, nebude je uplatňovat v budoucnost a hrozba míru nikdy nepřijde z německé půdy. Ať by to bylo kdekoliv….

Únik“ z Rady Federace přímo souvisí s oficiálním prohlášením předsedy Státní dumy Vjačeslava Volodina, učiněným před deseti dny. Vzbudilo to rozruch (což je úžasné) více v americkém než v žlutohnědém evropském tisku. …

...A pokud jde o možnou senzaci s vypovězením Smlouvy mezi SSSR a Německem, to je zajímavější otázka. Je jen nutné šetřit tento mocný kalibr do poslední chvíle, když nejprve vyklouzneme z „pusté pastviny“ OBSE. Před tím je vhodné podrobit Helsinské dohody o bezpečnosti a spolupráci v Evropě, podepsané v roce 1975, veřejné skepsi a dokonce i odsouzení. Stálo to SSSR strašlivou geopolitickou porážku ve studené válce, přezírání odvrativšími se komunistickými spojenci, degradaci naší ideologické převahy na světové scéně i uvnitř země…

Neexistuje žádná „evropská kolektivní bezpečnost“; ta skončila již v době, kdy Vladimir Vladimirovič pronesl svůj slavný projev v Mnichově 2007. Vlastně mnohem dříve, jakmile lůzra Gorbyho vedli za nos při podpisu Pařížské charty. To, co se dalo zničit, bylo dávno zničeno, nebo posláno do žumpy dějin a nyní pouze Spojené státy diktují podmínky pod zástěrkou fíkového listu NATO. Být součástí smluv, kde se vůbec neberou v úvahu zájmy Ruska, je nebezpečná a kontraproduktivní činnost, která už stála jednu globální katastrofu 20. století, ztrátou ostražitosti SSSR….

...Dnešní konstrukce kolektivní bezpečnosti mezi Evropou a Ruskem spočívá na třech nosných pilířích, které už dlouho páchnou hnilobou rozkladu: Helsinský akt, Pařížská charta a Moskevská dohoda o urovnání s Německem. Jednu vytáhněte a druhá i třetí se rozpadnou. Moskva dostane úplně jinou a velmi zajímavou konfiguraci, která skrývá moře vyhlídek. A nečekané spojence, kdyby něco. Víte, kdo měl větší radost, než kdokoli jiný v Evropě, z hrozby našich zákonodárců vypovězením smlouvy s Berlínem? Asi to tušíte. Poláci. Ti, kteří mají dnes takový seznam nároků vůči Němcům – dříve se, dokonce i za setinu z nich, začínaly války. Možná, pomůžeme … Slovanům?

Zpracoval: Peter008/Pokec24/

Celé zde: https://cz24.news/dostane-rusko-potvrzeni-o-propusteni-z-domu-silencu/

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (113 hlasů)
Trvalý odkaz

Ono se to u klávesnice válčí a umírá, když skutečně válčí a umírají „ONI“. Kolik z vás pošahaných válečných štváčů by skutečně zvedlo zadek a kolik by se snažilo zdrhnout? Iluze si netřeba dělat. Stačí nám fakta.
Dle aktuálního výzkumu vyplynulo, že 45 procent Čechů s odvody spíše nebo určitě nesouhlasí. Naopak určitě nebo spíše pro je 43 procent dotázaných. Dvanáct procent Čechů odpovědělo, že neví. Nutno podotknout, že ty by se děly ve chvíli, pokud by byl vyhlášen stav ohrožení státu nebo válečný stav. Nezaměňovat s vojnou.

A vzhledem k tomu, že tu jedeme dennodenní stupňující se válečnou rétoriku, která by se dala shrnout do těchto 4 bodů: 1. Jsme ve válce 2. válka se blíží 3. připravujeme se na válku 4. odvody, zcela logicky prezident Petr Pavel (Kolář) v neděli podpořil možnost zavedení administrativních odvodů do armády. O těch mluvil již náčelník Generálního štábu Řehka, aby jeho slova vzápětí popřela ministryně obrany Černochová. Slova Petra Pavla takto razantně už nepopřela, nicméně ona prý o ničem takovém neuvažuje. Tak uvidíme, kdo bude v tomto směru uvažovat za ní.

Každopádně bych tento průzkum udělala hlavně mezi  těmi, kterých by se měl nejvíce týkat. Ideálně mezi nejvíce uvědomělou mládeží na vysokých školách, studující veškeré paskvily sociálních a asociálních oborů. Mezi těmi sněhovými vločkami a tápajícími fluidy, kteří nadšeně volí tento pětikoalí svět válečných štváčů. Přestaňte tápat hoši, nechte doma všechny ty dezoláty, kterými tolik opovrhujete, vemte Ákáčko (zde doporučuji nebrat si příklad z aktivní zálohy Zdechovského a vyžádat si i zásobník) a ukažte nám všem, jak vážně to myslíte. Nemusíte to mastit rovnou na frontu (ale můžete), stačí když vás uvidíme u zápisu k povinnému předurčení. K té dosavadní stovce, ať nevypadáte tak úplně blbě.

Zde připomínám, že podle BBC za dobu konfliktu uteklo z Ukrajiny do Evropské unie okolo 650 tisíc bojeschopných mužů. Stoprocentně mezi nimi byli různí protekční spratci, co teď po obraně Ukrajiny z tepla evropských kanapí nejvíc řvou a ti, co si mohli dovolit někoho uplatit a nechat tam ty lovené chudáky, kterými předtím tak pohrdali, aby to vyumírali za ně. Tady by to bylo evidentně stejné, možná horší. Takový Zdechovský se sice neustále fotí v uniformě a postuje jak maká, nicméně dobře ví, že jako europoslanec má imunitu a bruselsky by zalezl. Jako že je víc potřeba jinde. Ale dovoluji si tímto upozornit, že má syna, který by příkladem jít mohl. Co myslíte, šel by? Nebo by záhadně zmizel kdesi ve Švýcarsku a posláni by byli s velkými ovacemi jiní synové? A všichni ti Přibáňové, Novotní, Bartkovští, Klusové a alternativní umělci. Kde by byli ti?

Ta statistika je smutná. Ale je to přesně tak, jak jsme si to udělali. Jak jsme si vychovali mládež a mladší střední generaci a jaké hodnoty jsme jim vštěpovali a vštěpujeme. V době, kdy je nacionalismus a obrana vlastních zájmů sprosté slovo, se není čemu divit. Mládí na to kašle, nejraději by všem nad třicet odebralo volební právo a vrhlo se do žumpy progresivního Západu. Tak co by měli starší ročníky bránit? Tohle? Jen připomínám, že každý rok tu ubývá 40 tisíc záloh z ročníků, které základní vojenský výcvik absolvovaly a ještě by tu něco bránit mohly.

Inu, co říci závěrem? Evropa už o vysílání „svých“ vojáků na Ukrajinu uvažuje. Včera o tom jednal i váš Péťa na summitu u Macrona. Zatím se tomu lehce vzpouzí, ale znáte Péťu. Uršula pak štěkne a Péťa se lekne. Takže holky a kluci, bude to na vás. Mládí vpřed a zpátky ni válečnický krok!

 Jana Marková

zdroj: https://pravyprostor.net/povinne-odvody-no-moc-lidi-se-vam-do-nich-vazeni-nehrne/

Průměrný počet slepic: 4.9 (88 hlasů)
Trvalý odkaz

Převlékání kabátů, potřeba být zapáleným tu pro jednu věc, jindy pro jinou, jsou častými vlastnostmi politiků a umělců. Vzájemné pochlebování bylo normou za socialismu, ovšem stejně je na tom i v současnosti. Jen skutečné osobnosti si udržují svou tvář a dokážou vynikat bez potřeby být mistrem ve vzájemném řiťolezectví.

Řada dnešních zarytých Antirusů byla před rokem 1989 perspektivními kádry a oblíbenci jak diváků, tak i představitelů tehdejšího režimu. To platí pro umělce. Unikátní postavou je například herec Zdeněk Svěrák, který bude moralistou za každého režimu, byť pro svou slávu musí dělat veletoče. Byl povolným za socialismu a měl dobré role. Po změně režimu na komunisty rychle zanevřel a stal se jejich odpůrcem. Není zdaleka sám. Plno dalších umělců získávalo slávu i peníze v ,,socíku“, aby později na vše zapomněli a šli na ruku dalším vládcům. A tak se s bývalými komunisty, estébáky a tehdejšími ideology nejvíce vypořádávají ti, kteří s nimi kdysi tak rádi za bakšiš a slávu spolupracovali. Jakým paradoxem je nynější odborník přes drony Ondřej Vetchý. Ještě nedávno tvrdil nahlas, že je třeba se zbavit bývalých komunistických kádrů, aby se dnes objímal s jedním z nich na pódiu. Petr Pavel k nim totiž patřil, a to se vším všudy. Kariéra současného prezidenta šla strmě nahoru poté, co převléknul kabát a stal se perspektivním na druhém břehu, než na kterém do té doby bojoval. Z komunisty se stal liberálem a bijcem těch, ke kterým inklinoval a patřil. To Vetchému nevadí. Jako by se vžil do role fotbalisty okresního formátu, který neustále běhal za svým trenérem Hnátkem a stále mu projevoval svou náklonost. Vetchý ukázal, že má přesně jen na ten Okresní přebor. Přitom ve sféře herecké byli jak Svěrák, tak i Vetchý dlouho váženými umělci.

Jmenováním dvou osobností, které ztratí na povel tvář, neznamená, že by byly ojedinělými. Naopak, jsou klasickým standardem. Jen si vzpomeňte, kolik těchto klaunů dělalo podržtašky komunistickým pohlavárům, aby o pár měsíců později obskakovalo Havla. To platí pro starší generaci, ovšem nezaostává ani ta mladší. Po covidománii, kde excelovali v propagaci očkování (např. Čtvrtníček, Holubová), se stali výrazně proukrajinskými. A takový Mádl stihnul ještě k tomu všemu vystřihnout klip s Martou Issovou podporující okrádání seniorů. Lezli do pozadí každému, kdo se dostal k moci a zároveň mohl přihrávat kšefty. Pokud toto vnímáte, musíte si o to více vážit Karla Kryla, Jarka Nohavici, případně i těch, kteří se od politiky dokázali distancovat, neměli nikdy silácká gesta a byli či jsou dodnes kulturními ikonami. A naopak, máme tu plno takových, jako jsou právě Mádl, Klus, nově Vetchý a plno dalších, kteří se buď aktivně angažují (určitě zdaleka ne zadarmo či z prosté lásky), nebo aspoň vyslovují podporu těm, kteří jim to dokážou zpět dostatečně vrátit. Principálové potřebují dotace, umělci chtějí být všude vidět a celý jejich svět je postaven od základu na falši a iluzi. Politika je herectví podobná, proto vidíme, jak se z kritika EU Fialy stal její hlavní propagátor.

Podobné lze pozorovat i v další sféře. Majitel Rohlíku Čupr nedávno ukázal, jak kvalitně lze vlézt do pozadí vládní koalice. Není v tom opět sám. Připomeňme si kolik firem se podílí na pochodech homosexuálů, úchylů a zástupců 70 pohlaví nazvaných Pride Prague. Nebo jak velké množství podniků se hrdě hlásí ke Green Dealu, i když je nakonec semele. Pobírání dotací je krátkozraký přístup, který se vymstí. Kolik známých značek již opustilo Evropu a mnoho dalších se k tomu chystá. Kdyby se všechny evropské automobilky se svými zaměstnanci včetně subdodavatelů včas vzbouřily a postavily se proti Evropskému parlamentu, nevyráběly by nyní neoblíbené elektromobily. A pokud by se vzepřeli všichni motoristé proti nesmyslným omezováním rychlostí, také by nyní nejezdili po evropských městech třicítkou. Bohužel, strach a řiťolezectví jdou ruku v ruce. Každý se bojí něčeho jiného. Někdo o práci, jiný o peníze, o popularitu, výjimečně o život. A pomocí těchto atributů je společnost odborně a dlouhodobě rozkládána. Daleko více než kdy dříve tak vidíme ohnuté hřbety a poslušnost až za hrob. Výrazné to bylo za covidu, poté začali lidé panicky vnímat CO2 a údajné oteplování spojené s vymyšlenou katastrofou, nyní tu máme zase nenávist k Rusku, bez něhož bychom tu i nyní zmrznuli a chodili pěšky. A v mnohém za to poděkujme umělcům, novinářům, redaktorům a nakonec politikům. Celá tato partička přesně ví, co dělá. Systematicky nás vedou do propasti. A Fiala to stádo společně s Pavlem vedou.

Jindřich Kulhavý

ZDROJ: https://www.inadhled.live/uvaha-dne/koho-chleba-jis-/

Průměrný počet slepic: 4.9 (100 hlasů)
Trvalý odkaz

když nám vládne ruský mužík, než kdejaký proamerický buzík!

Průměrný počet slepic: 4.7 (69 hlasů)
Trvalý odkaz

Moc se mi včera líbilo, jak se na flanela 107 vysral Fico s Orbánem a poslali za ním žida. Měli totiž u Zemana lepší klábos.

Průměrný počet slepic: 4.9 (64 hlasů)
Trvalý odkaz

 

28.02.2024

Dobráci z Brusele…

Komise EU (žádná Evropská komise neexistuje!) ve čtvrtek představila návrhy, jak „zmírnit zátěž“ pro zemědělce, včetně snížení kontrol na místě na polovinu. Místo toho by se mělo více spoléhat na satelitní snímky – to ale znamená masivní sledování.

...

Aby se snížila byrokratická zátěž zemědělců, mohla by Evropská unie omezit návštěvy kontrolních orgánů na místě a místo toho se více spoléhat na satelitní snímky. I když se snímky z vesmíru již do jisté míry používají, znamenalo by to masivní dohled nad zemědělskou půdou.

Komise EU nicméně tento návrh balí jako ústupek: snížením osobních inspekcí až o 50 procent by vnitrostátní orgány mohly zemědělcům ulehčit od byrokratické zátěže, vysvětlila minulý čtvrtek Komise. Satelitní systém EU Copernicus již sbírá snímky pro regionální zemědělské správy v intervalech sedmi až deseti dnů stanovených federálním ministerstvem výživy a zemědělství, které jsou následně vyhodnocovány pomocí softwaru.

Tato metoda má v budoucnu více pomoci zemědělcům „dělat méně chyb, a proto být méně sankcionováni,“ píše EU a vysvětluje, „díky menšímu počtu administrativních návštěv mají zemědělci více času věnovat se své skutečné práci“.

S programem Copernicus jsou prostorová data, jako jsou půda a údaje o poloze, ale také údaje o počasí a klimatu, propojena se satelitními daty. Jinými slovy: Kde farmář co a jak pěstuje, v jakém ročním období a povětrnostních podmínkách se automaticky zaznamenává a vyhodnocuje pomocí softwaru. Pokud algoritmus zjistí porušení, například proti předpisům EU o hnojivech, je informován odpovědný orgán.

Tento přístup má podporovat „řízení šetřící zdroje, ekologické hnojení a efektivní logistiku,“ píše sám Copernicus. Snímky by pomohly zhodnotit minulé roky a předpovídat budoucnost, píše operátor.

Ve skutečnosti jsou družice Sentinel programu Copernicus úžasně přesné a dokážou zaznamenat i ty nejmenší změny. Například u takzvaného povinného úhoru: evropští zemědělci musí ze zákona nechat čtyři procenta své orné půdy ladem z důvodů ochrany přírody. Sklizeň, natož setí, zde není povoleno.

Cílem je zachovat regionální biodiverzitu a dát přírodě příležitost k regeneraci využitelných ploch. Mnoho farmářů si klade otázku, jak je to rozumné. Pokud přece jen využijete určené plochy, například k výsevu regionálních rostlin a tím zajistíte místní včelstva, satelit změnu okamžitě zaznamená – a ohlásí ji.

Farmář poté obdrží poštu. Musí písemně vysvětlit, co a proč bylo vysazeno, jinak je na satelitních snímcích vidět změna. A naopak to také znamená více byrokracie pro zemědělce.

(z něm. blogu)

Průměrný počet slepic: 4.9 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

japonského vojáka, který odmítl přijmout fakt, že 2. světová válka skončila a pokračoval v "boji" dalších 40 let.. Němci, Frantíci a ostatní se budou jezdit objímat do Moskvy s Putinem (prachy zvítězí) a náš Péťa bude s Pepou shánět granáty...

Průměrný počet slepic: 4.9 (55 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím si, že je na čase se zabývat sestavováním žaloby na estébáckého agenta s cílem zbavit ho funkce! Být opozičním politikem, šel bych s tímto heslem do voleb. Každý průměrný občan je schopen sestavit seznam důkazů o porušení prezidentského slibu: "Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.".

Impeachment, doslovně postup pro zproštění z úřadu, je ústavní žaloba podaná na voleného funkcionáře, který se dopustil závažného deliktu a je za to potrestán zbavením funkce.

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)

👍

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Už mě ta politická beznaděj u nás štve a nejvíce mě štve, že ať si sebevíc lámu hlavu nad tím, jak z toho ven, tak mě nic nenapadá.
 
Současná vládní koalice se dostala k moci známou Richeckého fintou, uzavíráním předvolebních koalic, takže ji žádné hlasy nepropadly, i když u voleb zvítězilo jako strana ANO. Samozřejmě bylo to zásluhou masových medií a lidí bez vlastního názoru, které se nechají hlavně ovlivnit tím, co slyší a co si přečtou. Chováním současné vlády se jim postupně otevírají oči, vidí že se nechali podvést (už po kolikáté?) a podpora vládě nebývale klesá. Samozřejmě vláda to vidí a hledá ještě další, které by na nudli utáhla příště. Samozřejmě v úvahu přicházejí prvovoliči, kteří se snadno zblbnou ve škole, zvláště když si na to kantoři ještě přizvou neziskovky, které tou indoktrinaci mladých taky bojují za svá koryta. Pak se ještě udělají různá vstřícná gesta, jako řidičák od 17 let atd. Ani bych se nedivil, kdyby se parlament pokusil změnit zákon, kterým by snížil věk pro voliče na 16 nebo 17 let. No a pak jsou ve hře další možné manipulace nebo podvody - korespondenční volba, rozdávání občanství přistěhovalcům a jak se budou blížit volby bude Pětikolka v další nápadech ještě daleko kreativnější.
 
No, když se podíváme na Babišovo ANO, tak ten má své jisté. Zda to bude stačit? Nevím! A zda to bude lepší? Určitě, ve srovnání se současnou situací. A zda to bude dobré? No, řečmi se přidá k Ficovi a k příteli Orbánovi, ale skutky asi moc ne, to zůstane věrný EU. Rád bych se mýlil. A v čem spočívá jeho úspěch? Má prachy a hlavně štáb poradců. Říká, co lidi chtějí slyšet, vždy to přesně ví. Dělá věci ve prospěch lidí, to ano, ale nikdy pokud by to mohlo uškodit jeho podnikání. Není to válečník! Něco v EU i prosadí, ale když na něho zatlačí, tak se poddá. Vyloženě proti EU nepůjde.
 
Je to opak Pětikolky. Ti manipulují lidmi podle svých záměrů, Babiš se lidem podbízí, i když si leccos nakonec udělá po svém.
 
A Okamura je skutečná opozice, jenže na víc než 10-15 % to není schopen dotáhnout. Prostě víc mu lidi nedají! Kde co, jim na Okamurovi vadí. I to, že je napůl Japonec.
 
A zbytek je roztříštěný, neschopen se sjednotit, každý je nositel své pravdy, ze které nechce ustoupit, a ty ostatní považuje za heretiky, se kterými není možné spolupracovat. To je ta naše největší tragedie!!! Neschopnost většiny národa se nadchnout pro společnou věc a jít za tím. Definovat si národní zájmy a dát dohromady nějaký národní program a společně usilovat o jeho realizaci.
Ten hlavní problém je v nás!
 
Průměrný počet slepic: 5 (40 hlasů)

Stručně: Lid ustanovuje vládu, ale nemá ji právo (a tím i možnost)  legálně odvolat. Lidé musí mít tuto možnost bez demonstrací, traktorů. Prostě tím, že svůj hlas vezmou zpět.  V opačném případě se politické lži a vychcanost stanou pravidlem, tak jako v případě politického kartelu 5 demolice.

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

Jednodušeji: většinový volební systém.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

vypláznou jazyk? Čekat další 4 roky?

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

To na vás dělají parazitické mini strany už teď také; jen se tak děje s tím rozdílem, že tuto verbež v zahálce ještě krmíte. Kdežto po té vládní tekou čtyři roky sračky, tedy si po nich ani neškrtnou. Ta moje verze je levnější a přehlednější.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

parazitických mini stran? :-)

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Ne. Opoziční smlouva byla zludračením politické soutěže. Úplně stejné, jako když se 5 trpaslíků domluví, že budou jeden obr.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Pánové se prostě domluvili a vyplázli na nás jazyk. Na nás všechny.  Já bych teda hlas stáhnul, no a pokud by takových bylo dostatečně hodně, tak by lid vyplázl jazyk na ně. A bylo by...

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Ještě do nedávna jsem si to myslel taky.Říkal jsem, že slušní lidé na volby do semátu serou. Pak ale přišli  pětiK. rodinní příslušníci a vše vychýlili vstříc katastrofě. Zatím nemám důvod nevěřit SPD, že chce referendum o výstupu z EU, zeštíhlení státu; umím si představit jednokomorový Parlament ČR volený stejně tak, jak je volený senát; i ten počet 81 zákonodárců bych měl pro naši titěrnou zemičku jako dostatečný. Blbý je, že právě od opoziční smlouvy se u nás natolik zapouzdřila korupce a kurvokracie. Bez trhání plevele i s kořeny to nepůjde. A jsem skeptik, zda-li vůbec.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Jako byste spadli z jahody na znak. Opoziční smlouva vznikla kvůli tomu, že ani ODS ani ČSSD nebyly schopny sestavit vládu, protože je malé strany vydíraly a i přes chabé volební výsledky a velmi výhodné nabídky obou stran chtěly víc a víc až se Klaus se Zemanem dohodli, uzavřeli opoziční smlouvu a bylo po vydírání. Prostě menšinová vláda s podporou druhé nejsilnější strany.

Nic neobvyklého, jenže malé vyděračské strany spustily křik. Pochopitelně se jim nelíbilo že se svými několika procenty nemají ministry ve vládě a další pozice v dozorčích radách státních podniků a dalších státních institucí. Divím se, že jim to baštíte.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Na první pohled by byl většinový systém lepší: protože vítěz je jasný a je za vše zodpovědný. Jenže časem se celá scéna zredukuje na dvě strany a stane se z toho zajetá rutina. Loutkovodiči si vybudují vliv na obě strany, takže je nemůže nic překvapit. Politika je potom stejná ať vyhraje Petr nebo Pavel jen se u toho zahraje jiné divadlo. Tak funguje volební systém v USA.

Změna volebního systému nic nevyřeší, řešení je v lidech.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Tím pak říkáte, že  jho až tolik netlačí a na karabáč se dá časem zvyknout.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

už to opravuji, ať se to nedá vykládat dvojznačně:
Loutkovodiči si vybudují vliv na obě strany, takže je nemůže nic překvapit. Politika je potom stejná, ať vyhraje Petr nebo Pavel jen se u toho zahraje jiné divadlo.
Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Voliči opakovaně volí a vždy to dopadne jinak, než si přál. Proto hodně lidí k volbám nechodí. Jedině demokratický, spravedlivý a férový je tento systém:

1) voleb se musí zúčastnit více jak 51% oprávněných voličů (voličem může být jen občan ČR trvale žijící v ČR a v letech nejméně od posledních voleb řádně platil daně v ČR, protože jen ten, kdo pracuje pro blaho vlasti má právo "do toho mluvit". To se týká i studentů)

2) předvolební koalice jsou zakázány (každý ať kandiduje sám za sebe)

3) vítězem voleb se stává kdo dostal více jak 51% hlasů (jedině tak může být jen jeden odpovědný za výsledky vlády, nemůže se vymlouvat na koaliční partnery)

4) poslancem může být jen občan ČR trvale žijící v ČR, starší 25 let a mandát ukončit při dosažení 75 let

Když to bude takto, voliči sami pochopí, že jejich hlas má význam a váhu.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Ale potom musíte ještě dodat, že uvažujete systém dvou stran nebo dvoukolové volby.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

Uvažuji o volbách, kde základním principem je většinovost, přesněji řečeno nadpoloviční většinovost v = účasti voličů a rozhodnutí o vítězi. To za prvé.

Za druhé volby by se zkrátka opakovaly tak dlouho, dokud by nebylo dosaženo oné většinovosti. Lidé by rychle pochopili, že jít k volbám se vyplatí.

Za třetí otázka pluralismu. Jsem absolutně pro! Ale je kontraproduktivní, když může kandidovat kdejaký Jouda a kdejaká dvacetičlenná Strana přátel mimozemšťanů. To je důsledek "nepolitické politiky" toho kokota z Hrádečku! Nenechme se zblbnout teoriemi o zastaralosti, nemodernosti a nefunkčnosti klasického stranicko-politického systému. Proto tvrdím, že kandidovat může jen politická strana nejen s programem na záchranu cvrčků, s nějakým minimálním počtem (10 000 ?) řádně zaregistrovaných členů s nejméně (třeba) dvouletým členstvím. Počet kandidujících stran a hnutí max 10 je málo? Podle mě až až. Já vím, jsem idealista, ale kde je vůle, najde se i cesta!

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

No, Čestmíre nevím, že by to takhle měli někdy někde s tím odvoláním zavedený. Vždy se argumentovalo, když je zapotřebí udělat nějakou restrukturalizaci, která může být spojena s nějakým dočasným útlumem nebo poklesem, pak má na to vláda právě ty čtyři roky (když už k tomu dostala ve volbách důvěru). Spustí se akce, odstraněním stávajícího dojde k poklesu a tou provedenou změnou se to zase rozjede a na konci vlády, po 4 letech, se potvrdí, že došlo k celkovému zlepšení. Takhle se to vždy zdůvodňovalo. 
Pokud v té krizi odvolají vládu a zvolí novou, která neví o co běží, než  se rozkouká, než něco dá dohromady jsou čtyři roky pryč a nic není hotovo.
 
To byl vždy argument proč je čtyřleté volební období. První půl rok vláda přebírá moc, pak může udělat nějaké nepopulární kroky, ale v třetím roce by mělo vše ukázkově fungovat, skluzy už být dohnány a čtvrtý rok je předvolební, to se všichni vytahují jaký jsou machři.
Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Na to, abychom je zvolili, jsme jim dostatečně moudří. Ale na to, že by mohli skončit už ne. Dělají z lidí idioty. Vemte si soukromou firmu, kolik akcionářů je pro odvolání vedení, když firma potřebuje restrukturalizaci? Co já vím, tak se to stane jen když je vedení absolutně, ale opravdu absolutně neschopné, ne tehdy, když musí dělat nepopulární kroky a to i vůči majitelům (snížení divident atd..). Tímhle krokem bychom určitě vstoupili do nové kvality politiky, to bezesporu. Úkol nikoliv pro břídily...

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

Ano, problém je v lidech,

1. celkem známá věc je Gaussova křivka stran IQ, to se týká lidí voličů

2. celkem známá věc je hon za penězi úzké skupiny, to se týká lidí multimiliardářů

3. celkem známá věc je touha sociopatů po ovládání druhých lidí, mnohdy se překrývá s bodem 2.

Z toho plyne... "řízená demokracie" a "nový feudalismus" (na obojí zde byly dříve odkazy) a mezinárodní souvislosti > to má rozhodující vliv na naše životy. Lámat si hlavu nad tím, jak co nejlépe uspořádat poměry v ČR je bohužel jen mentální cvičení, které nám změnu nepřinese. Bohu žel.

MMK

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

Podle mě, kdyby si Okamura s Babišem prohodili podporu voličů máme vystaráno. Proč získává Okamura jen třetinu maximálně polovinu hlasů než Babiš? 
Je to dáno jejich programem?, že na ten Okamurův voliči neslyší, je pro ně moc extrémní? nebo jsou v EU spokojeni? 
Nebo to je dáno jejich osobnostmi?, že Babiš má nějakou vlastnost nebo šarm, který u voličů posiluje jejich důvěru? 
Čím to je? Má někdo nějakou teorii?
Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Lidé nemají rádi bitkáre (slovensky), vzpomínáte na Volného, jak bojoval u mikrofonu v PS?  A dopadl na 1,5 pct. Češi jsou národ receptáře, nikoliv Jánošíka (už jsem tady psal). Navíc je Okamura hloupější, než vychytralý Babiš. A to se taky počítá. V naší opozici je to jeden bojovník vedle druhého, no a ti si vždycky myslí, že shrábnou vše, tak proč se dělit, že jo. Naproti tomu nějaký "receptář" (třeba p. Jandejsek) by Babišovi mohl úspěšně konkurovat...

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Viz muj "odposlechnutý" příspěvek dole. Poltický program téměř nikdo neřeší, je příliš dlouhý a lidé tomu ani moc nerozumějí...

Jeden rozhovor:

2 starší paní na zastávce (odposlechnuto):

A koho budeš voliť? Ja? Babiša, bo ma taku mladu robu.

Vysvětlivka: roba je ostravsky manželka :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

Podle mě je za A správně ( Je to dáno jejich programem?, že na ten Okamurův voliči neslyší, je pro ně moc extrémní? ).

No a s tím šarmem :-) je to tedy docela legrace, protože mám jednu zkušenost z širší rodiny, kdy jedna né moc bystrá příbuzná vždy ve volbách preferovala z mého pohledu totálně nevolitelné až škodlivé figurky. Myslím, že naší politickou scénou proběhly v tomhle pořadí: Gross, Špidla, Paroubek, Babiš. No fakt netuším co se odehrává v hlavách části spoluobčanů, že zrovna tito byli pro ně "charismatičtí" a dobře volitelní. MMK

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Z Česka udělat Ukrajinu a to přece není vůbec málo!

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

     ale jinak se to nedá. DO PRDELE, jsme tady lidi, co diskutujeme a máme povětšinou rozumný názory odkojený selským rozumem. Tak jak je možný, že dopustíme, aby nám furt, imrvére a poráde vládli takoví debilové. To je fakt k nasrání. 

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

nebude tak úplně dobrý. A taky s pamětí. Stačí se podívat, kdo má nejlepší vyhlídky v dalších volbách. Jen žasnu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)