Tři procenta

Autor

Inflace klesá, řekl nám Blyštivý Péťa ve svém projevu. Inflace klesá a už brzy si zase nakoupíme, co hrdlo ráčí. Majnstrým už přetéká grafy, které ukazují, že inflace už není ani dvacet ani patnáct procent, ale jen sedm. Radujte se občané, naše vláda to zase všechno skvěle zvládla. K tomu jsme vám přesunuli potraviny do jiné sazby DPH a Prouza slíbil, že hytlermarkety od nového roku zlevní. A kdyby zlý a nenasytný Andrej vydal rozkaz, mohl by Agrofert také zlevnit a všechno by bylo v pořádku.

Ano, inflace klesá. Ale drahota neklesá ani trochu. Už dva roky jen roste. Já jsem dlouhá léta kupoval chleba za pětadvacet korun. Dneska ten stejný stojí pětačtyřicet. Inflace klesá, ale přeloženo do lidštiny to znamená, že ceny stoupají pomaleji. Inflace by musela být záporná, abychom se vrátili k předchozím cenám. Cena chleba se s klesající inflací nijak nesníží. V tom nejlepším případě zůstane stejná.

Fiala slíbil, že porostou mzdy… ale vliv na to má stejný, jaký má na růst cen. Jak říkají libtardi, vláda neurčuje ceny, takže za inflaci nemůže. Nemá na to vliv. Za vysoké ceny může Veľký Bocian, protože když on byl ve vládě, tak sice měl stejné pravomoci jako Fiala, ale Babišova vláda za drahotu může a basta.

Lidl teď předvedl velkou slevovou akci, kde na svých tablech jasně ukázal, jak zlevnil – přesně o ta tři procenta, o které klesla DPH u potravin. Je to samozřejmě naprosto směšná sleva. Z kuloárních drbů jsem se dozvěděl, že Lidl podal žalobu na Bohumíra Dufka, prý za poškození dobrého jména. Myslím, že Dufek může být bez obav. Nemohl poškodit něco, co neexistuje.

Jestli v poslední době něco pomohlo alespoň částečnému zlevnění potravin, tak to byly informace o maržích obchodních řetězců. Pomohlo to, že jsme o nich natvrdo řekli, že jsou oligopol. Pomohlo ukázat konkrétní případy, kdy jsme zřetelně viděli rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou. Pomohla názorná ukázka sýra, který výrobce prodal za dvacet korun a hytlermarket ho prodával za padesát. V té chvíli už nepomohly kecy Tomáše Prouzy, že obchodní řetězce přežívají jen tak tak a jejich marže jsou nejnižší možné. Nikdo už mu to neuvěřil.

Zveřejňovat nákupní ceny a porovnávat je s prodejními, to byla v posledních dvou měsících nejúspěšnější taktika… co jsem říkal, kdo to říkal, já jsem to říkal. Donutit obchodní řetězce, aby odkryli karty. Stejně jako byli před nimi donuceni k témuž prodavači úvěrů. Je třeba v tom pokračovat. Udělá to totiž podstatně víc, než ta tři procenta o které vláda snížila DPH. Poukázat na nenažranost zahraničních centrál, nebát se slova oligopol. Nebát se opakovat, že nikým nevolený Tomáš Prouza je mocnější, než celé ministerstvo zemědělství (a také je to asi nejlepší dezinformátor v našich luzích a hájích).

Když se mého receptu nechopil Marek Výborný ani před ním netáhlo Nekula, chopili se toho alespoň někteří potravináři a Parlamentní listy. Jestli tu někdo něco doopravdy udělal pro zlevnění potravin, tak je to Jarda Polanský a ti, kteří riskovali ukončení dodavatelské smlouvy. Ministerstvo zemědělství můžeme zrušit. Za rok uděláme průzkum, jestli si toho někdo všimnul.

Mně osobně je jedno, jestli někdo pravicově pustí na náš trh další prodejce (třeba ty polské), nebo jestli levicově založí státní maloobchodní řetězec, nebo jestli pofrancouzsku použije zákon o cenách a maximálních maržích, nebo počesku využije již zavedené zaklekávací metody na malé firmy, ale trvale prostě není možné, aby na nás rejžovala banda spřízněných obchodníků, kteří samozřejmě vůbec nejsou kartel.

Jestli začátek roku něco ukázal, tak to, co doopravdy umí tato vláda. Umí tři procenta. A to ještě Prouza kňučel na celou republiku a upozorňoval, že energie zdražily (zřejmě nejen domácnostem, ale i těm novodobým chrámům konzumu) a tak se ve skutečnosti půjdou ceny zase nahoru. Ceny obilovin sice setrvale klesají, ale bohužel, aby se ze zrníčka stala hovězí svíčková, k tomu je zapotřebí tolik elektriky, že v tom ta pšenice zas tak velkou roli nehraje.

Žijeme v době, kdy ceny takřka nikdy neklesají. Jen se znehodnocují úspory. Přesně o hodnotu té inflace. Představte si, kdyby Fiala ve svém projevu neřekl, že klesá inflace a tak už porostou mzdy, ale řekl by, že inflace je už jen sedm procent takže jsme všichni z úspor zaplatili nižší nedobrovolné daně než loni…

Jestliže chleba zdražil takřka na dvojnásobek, tak mzda mi na dvojnásobek nevzrostla. Ani náhodou. Dobře nebude, až inflace klesne na nulu, ale až mzdy dorovnají ztrátu. Do té doby následky inflace beze změny trvají. Letos se k nim přidají ještě následky ze zvýšení daní a zdražení regulované složky elektřiny.

Je jen malou útěchou, že si česká koruna vedla dobře. Dokonce lépe než samotné euro. Aleš Michl to asi nedělá úplně špatně, i přes veškerou kritiku. A dokonce, i kdyby teď přišel Andrej Babiš, vykoupil minoritní akcionáře ČEZu, vystoupil z lipské burzy a ceny elektřiny by klesly, skutečně líp by možná bylo až někdy na konci jeho funkčního období. Do té doby se ovšem nejspíš stanou další katastrofy, které způsobí euroelity zcela odtržené od reality, takže z toho zase nic nebude.

Jediné, co zažívá konjunkturu, je šedá ekonomika. Čili ty obchodní vztahy, ve kterých nefiguruje stát. Ani jako regulátor, ani jako výběrčí daní. Nikdy nebylo tolik stánků a hospod, kde „jak na potvoru nefungovaly platební terminály“ a muselo se platit hotovostí. Co je v hotovosti, to se nemusí danit. To se dá v hotovosti zase pustit dál. Osobně si myslím, že ani digitální měna tohle nezmění. Lidi prostě budou používat něco jiného. Jak jinak to také dělat, když stát uvaluje na podnikatele tolik břemen, že se prostě nemají šanci legálně uživit? K tomu si přidejte bankovní praktiky, které vám klidně zruší účet bez udání důvodu… co můžete udělat jiného než jít do poloilegality?

Ale ta tři procenta jsou přesná… za tolik stojí všechna naše demokracie. To je maximum, co dokáže udělat naše vláda která má legitimní i legální moc vzešlou z naší ústavy, voleb a společenské úmluvy. Víc se dělat nedá. Zbylých devadesát sedm procent (moci?) mají hytlermarkety, nadnárodní korporace a evropský žalář národů. Můžeme se maximálně pohádat, jestli nás budou dřít z kůže v korunách a nebo v éčkách.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (378 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu článku...

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

je spousta levných peněz, které se k nám nasunuly v době O úrokové sazby a lidé si jako bez rozmyslu nabrali půjčky a hypotéky, na které neměli. Dokud z nich všechny levné peníze stát nevytáhne-lépe nebude. Říká se, že Češi jsou finanční negramoti (neříkám to já, ale Lukáš Kovanda) a něco pravdy na tom bude. Pokud nemám jistou práci a tím pádem jistotu, že budu mít na splácení, půjčku na dovolenou a vánoční dárky bych si brát neměl, ne? Ale toto se u nás neděje. Každý si připadá jako milionář, ale neuvědomuje si, že to nejsou jeho peníze, ale peníze banky a ty bude muset několikanásobně vrátit. Takže ti, co mají v hlavě mozek a ne z piva kostku, ti i tuto těžkou a pro všechny zlou dobu zvládnou.

Průměrný počet slepic: 4.5 (57 hlasů)

.. byli naši předkové v roce 1848 - tedy poté, co byla zrušena ROBOTNÍ POVINNOST (neplést se zrušením nevolnictví Josefem II 1. listopadu 1781 )

Do té doby poddaní vykonávali sezónní práce, za což dostávali zaplaceno, a panstvo mělo vůči nim povinnosti. Takže v případě neúrody otevírali své sýpky.

Po roce 1848 se méně finančně gramotní bývalí poddaní stávali obětí lichvářů, což řešili útěky ze zadlužených gruntů do měst, někteří i odjížděli do kolonií, zejména ze Slovenska a Podkarpatské Rusi.
Venkovskou lichvu v Českých korunních zemích zlikvidovaly až družstevní záložny, tzv Kampeličky. Když lid zjistil, že družstevní hnutí, iniciované Katolickou církví (papežská encyklika RERUM NOVARUM) funguje, začala vznikat skladištní družstva, později, s vynálezem LOKOMOBILY Družstva pro hlubokou orbu, mezi válkami elektrizační družstva elektrifikovaly 3/5 českého venkova.

V bývalých Uhrách (Slovensko a Podkarpatská Rus) byly po Velké válce (První světové válce) lichvářské velkostatky, které měly jediného koně - kobylku, kterou pan statkář zapřahal do bryčky, když jel do města. Všechny sezónní polní práce pro něj totiž vykonávali dlužníci..

Rok 1989 byl něčím podobným - také jsme měli "robotní povinnost", ale bylo o nás postaráno. Skutečná, funkční finanční gramotnost vzniká až po jedné - dvou generacích.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

 plesá, ve vládě máme esa a proto inflace klesá. Péťovi se čelo blyští, vláda maká až to sviští. Často mě však napadne, jak to všechno dopadne. Eufórie má se zvrhne, snad se vláda samou prací nepřetrhne.

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebylo toho víc, např.:

1. nebyly Úřady práce

2. nebyla nezaměstnanost

3. nebyli bezdomovci

4. nebyli žebráci

5. nebyli LGBTI

6. nebyli nepracující Romové

7. nebyly sociální dávky motivující nezaměstnanost

8. nebyly neziskovky

9. nebyly privatizované nebo zrušené továrny a zničená nebo zprivatizovaná zemědělská družstva

10. nebylo tolik lidí s depresí a úzkostnými stavy (šestinásobný nárůst psychofarmak)

11. nebyli nevítaní přistěhovalci

12. nebyla neúcta k seniorům

13. nebyla neúcta k osvoboditelům

Průměrný počet slepic: 4.8 (262 hlasů)

Uplynulo pár dní z nového roku a témat, která se stávají aktuálními, tu máme ažaž. Stačilo, aby Petr Pavel zmínil ,,nutnost“ přijmout euro a už je to ústřední téma pro Pětikoalici. Bezvýznamní Top09 v čele s nepříliš inteligencí opatřenou Pekarovou Adamovou nebo na hranici volitelnosti balancující STAN samozřejmě cítí možnost České republice uškodit a udělají vše proto, aby se jim to podařilo. U Pirátů už by nic jiného ani nikdo nečekal. ODS se na oko snaží vypadat jako s přechodem na euro nesmířená, ale politika je divadlo.

Přes 70% Čechů se české koruny zbavit nechce, což ovšem vládu nezajímá. Ji vůbec názor národa netrápí. Přestože lze korunu považovat za úspěšnou měnu, což paradoxně nemá moc společného s prapodivnou ekonomikou České republiky, liberálové touží po euru. Dokonce i v televizi ekonomové vedou spory o tom, jak moc by euro bylo či nebylo výhodné, mimo kamery víceméně přiznávají, že by pro nás tato měna nebyla ničím všespásným, spíše naopak. V podstatě jsou pro něj především eurohujeři, také ti, kteří exportují a směny jim berou čas a nepatrnou část zisku. Petr Pavel a většina Pětikoalice patří k těm prvním.

Dalším tématem rezonujícím naší společností je nový zákon o zbraních. Jeho projednávání podezřele koliduje s událostmi kolem střelby na civilisty. Střelné zbraně se rázem dostaly na černou mediální listinu a z lidí vlastnících zbrojní průkazy jsou potencionální vrazi. Je třeba říct, že většina zločinů za asistence zbraní se týká nelegálně vlastněných. Každý, kdo ji má povolenou, si váží té možnosti a velmi zvažuje, kdy ji použít. A pokud ji pozvedne proti jinému člověku, pak jedině v nutné sebeobraně. Bohužel, i v takovém případu je střelec často potrestán či perzekuován, čímž je potlačována samotná podstata práva na přiměřenou obranu.

Ukrajincům u nás žijícím by se mohla zvýšit možná finanční podpora, jejíž částka za určitých okolností přesáhne 30 000,-Kč. Placeno z našich daní. Návrh leží na ministerském stole. Pomalu začíná stát za úvahu, má li cenu pracovat. Jsme totiž tím nejodíranějším národem v Evropě, a to jak českou vládou, tak i bruselskou šlechtou. Přidejme ještě nadnárodní společnosti rabující naše peněženky, vše pod dohledem Pětikoalice. Nenávist k Ukrajincům má své kořeny nejen v historii fašismu v jejich rodné zemi, nově se proti nim obrací ti, kterým už došlo, co si sem Fiala & spol. přivedli a dávají tomu přednost před svými občany. Stačí je pozorovat v ulicích. Zdaleka ne všichni jsou špatní, řada z nich tu dobře pracuje (déle, než trvá válka), ostatní však klidně mohou přijet jako turisté, ale to je asi tak vše.

Pětidemolice se bude snažit prosadit korespondenční volby. Opozice chce obstrukcemi a tlakem na Ústavní soud zabránit tomuto způsobu voleb. Argumentů má v ruce dost, ale ani podvody kolem zvláštního způsobu hlasování v Rakousku či USA, kde dokonce se volby opakovaly (Rakousko), nebo došlo po machinacích k vytvoření tzv. Bidenovi křivky a skokovému zisku hlasů volícího Bidena (USA) novému zákonu nezabrání. Bohužel právě tyto ,,možnosti“ korespondenční volby liberálům vyhovují. Navíc jen těžko lze chápat, proč by volby u nás měly být umožněny dlouhodobě žijícím Čechům mimo ČR. Rozhodli se žít jinde, to je jejich právo, ale zároveň se vzdali života tady, proč by ho měli tedy mít právo ovlivňovat, když mohou mít zkreslené představy o skutečné realitě?

Máme tu první dny s novými silničními pravidly a utaženými šrouby týkajících se postihů řidičů. Proč mi má stát mluvit do toho, jestli se chci poutat, například? Speciálně u řidičů je by to měla být jejich věc. I když v tom asi nebudete všichni souhlasit. Proč není místo stálých omezování kladen důraz na lepší výchovu nových řidičů a na kvalitnější výuku a připravenost? Zároveň jsou rušeny VTP a jakýkoliv prodej vozidla se stává komplikací. Budete potřebovat digitální identitu, jejíž sama podstata je postavena na budoucí jednodušší manipulaci s námi občany a s ještě dokonalejším špiclováním. Opět za tím stojí především Piráti.

V hospodách, nálevnách a restauracích je smutněji. Pivo opět razantně podražilo a z našeho národního nápoje se stává luxus. Jenže Češi už dávno nejsou těmi, čím bývali, a na zdražení zareagují místo defenestrace snížením počtu návštěv v restauračních zařízeních. Zdražily se i obědy a večeře, takže očekávejme další zavřené provozovny.

Nakonec máme jednu otázku. Protiruské vystupování vlády a ministra zahraničí Piráta Lipavského zavání vyvoláním války proti Rusku. Přitom nicotnost ČR v poměru k Ruské federaci je zjevná, její výzbroji i ekonomice nesaháme ani po kotníky, a i přes Fialou vydávaná prohlášení o odpojení se od ruských nerostných zdrojů jsme na Rusku stále závislí. Kam až tedy necháme zajít tuto vládu ve vytváření nevratných škod způsobených na současné i budoucí generaci?

Uplynulo pár dní a už vnímáme mrazení zad. Nebude to dobrý rok.

AUTOR: Jindřich Kulhavý 4. ledna 2024👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.8 (183 hlasů)

flanel, dnes má sako, ale pro mě je to jenom pako.

Průměrný počet slepic: 4.5 (52 hlasů)

14. nebyly sirupy

15. nebyly dámské vložky (ani ty hnusné obvazové)

16. nebyly jízdní kola

17. nebyly auta

18. nebyly automatické pračky

19. nebyly barevné televize

20. nebyly mikrovlnky (dokonce jsme ani nevěděli, že něco takového existuje už od 40. let)

21. nebylo maso (i když jeden prezident říkal "Maso bude")

22. nebyla spravedlnost (podobně jak dneska)

atd...

a k těm vašim bodům:

4. žebráci byli skoro všichni (kromě Štaidla s Gottem apod)

9. továrny byly ukradené

11. a co Rusi od 68 roku?

12. Pusťte si Kryla - Důchodce

13. Plzeň osvobodil Patton

i k dalším bodům bych našel výhrady...

Průměrný počet slepic: 1.9 (61 hlas)

Každá doba má své pro i proti.

Za komančů sice bylo hovno, ale víceméně furt sranda. Já tehdy hlady netrpěl a pitný režim jsem dodržoval na 100%. A taneční zábavy a akce kdejakého spolku, těch bylo přehršel. Sice jsem neměl video, ale měl ho kamarád a ty videopárty u něho, kdy každý donesl něco dobrého do huby a krku, to také mělo své kouzlo.

Ano, materiálního dnes máme daleko více. Ale ty nejistoty, to vnitřně rozežírá podstatnou část společnosti. Lidé se uzavřeli do sebe. Radost ze života se vytratila. A selfíčko z Hurghady pro chlubení na facebooku to nevytrhne. Komunisti sice ideové odpůrce popravovali, ale celkově jsou dnes lidé na sebe zlí daleko více, i bez té šibenice.

Já bych dnes už sice neměnil za starou komunistickou dobu, ale vzpomínky si uchovávám většinou dobré.

Průměrný počet slepic: 4.6 (68 hlasů)

Za komančů bylo lepší jen to, že jsem byl mladý. To co píšete - pitný režim, akce a zábavy se dějí pořád se vstupným i třeba jen 100 Kč včetně ochutnávky, klidně i vstup volný s dvouletou přestávkou padající na vrub Babišovi. Scházíme se též pokaždé u někoho jiného, např. pokaždé když udím, tak to hned koštujeme zapíjíme u nás a pěkně u toho řveme pokoušejíce se o zpěv (to jsme dělali i když Babiš zakázal zpívat a cestovat přes okresy, například když jsme rožnili vepře, tak měli všichni co přijeli bumážku "ošetřování zvířete" a měli jsme z toho velkou srandu, když to policajti s protaženejma ksichtama kontrolovali).  V Hurghadě jsem nebyl, ani nechci, zato v Římě nebo Paříži několikrát, ale už tam taky nechci, když jsem tam byl naposled, už tam byl pěkný bordel. Jestli je někdo uzavřený do sebe, tak se to tomu Babišovi a jeho následníkům fialovým povedlo a je k politování. To, co bylo dobré za komančů mám pořád a není to rozhodně zásluha komoušů.

EDIT: A fandím Vidlákovi, protože to dělá taky tak, přestože o sobě tvrdí že je levičák, což se mi jeví jako kravina.

Průměrný počet slepic: 2.3 (36 hlasů)

Ty máš z toho Babiše alergické osypky. Já ho sice taky nemusím. Ale podle tebe on ten Babiš musí mít obrovskou moc skrz celý svět, že dokázal za pseudochřipky uzavřít většinu států světa. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.8 (47 hlasů)

Že vás pořád "iritují" ty dámské vložky...:-), já nevím, kde jste žil, ale u nás v drogerii je normálně měli..., kolo měl můj brácha taky (Favorita), i já jsem na něm jezdila. Na to, jak amíci bombardovali naše závody, si nemusím pouštět Kryla. Ten zemřel v 94. zhnusený poté, co se odtud raději vrátil do Německa.

Sirupy? :-))) My měly jako děti sifonové bombičky a dělaly jsme si limonády ze sirupů...(nejraději zahradní, lesní směs...), opravdu nevím, kde jste žil, my na malém městě.

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)

asi  jsem si to vymyslel. ;-)

Průměrný počet slepic: 1.5 (22 hlasů)

já jsem nedostatkem netrpěl. Jen to cestování bylo slabší, kdyby otevřeli hranice, tak dnes řídí ČSSR generální tajemník KSČ Štěpán

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

Brácha si přál Favorita a dostal ho k Vánocům - kolo mělo tyč, v šesti letech jsem nedosáhla na šlapky, takže jsem na něm jezdila s levou nohou pod tyčí... Kolo bylo skvělý, ale pak po letech (brácha byl na intru, tudíž jsem si ho často brala já) nám ho ze sklepa ukradli. Mohla jsem za to, protože jsem ho postavila jen pod schody. Nebyli jsme bohatí, byli jsme tehdy na tom všichni podobně, ale přání mu rodiče splnili, možná si na něj i půjčili.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Favorit, Favorit rozsekat a zahodit. Chceš-li míti pohřeb dneska, kup si kolo značky Eska!

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

to bylo, myslím, takový divný kolo. Něco jako skládačka.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

zřejmě nejvíce chyběli ty damské vložky. Jinak mele maximálně tu svojí polopravdu. Za komančů to sice stálo za hovno, ale za vlády dnešních kapitalistů je téměř všechno bohužel ještě citelně horší.

Průměrný počet slepic: 4.6 (42 hlasů)

mohl jste to alespoň naveršovat, to by bylo fajn :-)

Jenže se budete divit, já ty vložky skutečně potřeboval, poradil mi to jeden kamarád. Protože se za komunistů nedaly koupit reprobedny, nebo jen velmi drahé a blbé, museli jsme si je vyrobit sami, takže jsem ty nejhorší vložky, které by dnes dámy nepoznaly, že jsou to vložky a které vypadaly asi tak jako hranol z vaty 30x 5 x 2 cm omotaný fáčem, používal jako tlumení. Přilepil jsem to herkulesem na stěny bedny zevnitř. Dodnes 2 bedny mám a s oblibou ukazuji mladým dámám, co komouši nabízeli jejich matkám a ty mají děs v očích :-))) 

PS: když byl nedostatek (nebyl pořád), tak jsem je samozřejmě dámám nevykupoval.

Průměrný počet slepic: 2.9 (28 hlasů)

ale každý jsme žil zřejmě jiným stylem života. Můj otec po 68 roce na protest vystoupil ze strany. Nikdo mně nikdy nelanařil do strany, ale také mě nikdo nikdy neperzekuoval. Žil jsem na malé vesnici, kde si místní obyvatelé postavili v akci zet přepychový kulturní dům. Měli jsme tam bohaté JZD a kulturních akcí, zábav, plesů, čajů. Téměř každý týden. My místní svazáci, jsme získali v tom  kulturáku pěklnou samostatnou místnost. NV nám věnoval gramofon a tak bylo kde se scházet a flámovat. Byla to fajn doba. 1x za rok jsme provedli úklid obce a měli jsme klídek. Schůze SSM byly formální a tak se žilo.

Ani, co se týče jiných materiálních věcí, tak sem určitě nijak nestrádal. Já a mí vrstevníci - kluci, jsme jezdili na kolech převážně Favorit, někdo měl "jen" Esku. V 15-ti letech převážná část kluků proháněla malé motocykly. Já měl mustanga, ale převažovali Jawy 50/ 21.

Průměrný počet slepic: 4.9 (48 hlasů)

Také jsem měl Favorit, po dlouhém shánění a možná i podplácení jsem ho dostal od Ježíška, ovšem někdo mi z něj velmi rychle ukradl brzdy "Centrálky". Na Mustanga jsem neměl, bydlel jsem ve městě v králíkárně, ani by ho nebylo kam dát. Určitě jsme měli jiný styl života :-) 

Průměrný počet slepic: 3.2 (15 hlasů)

jestli nemá nějaké vložky. Lépe dvoje nežli jedny, musí dělat reprobedny. A co zbyde Božce, to je mu fuk, hlavně bedny, ať mají správný zvuk.

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

takhle je svět hned krásnější!

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

jenom plním přání. Já vím, je to blbý, ale mám to hned vymyšlený.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Nenapadlo by mě, že někdo udělá "vložkovou exkurzi" dnešním dámám, aby viděly...., že raději neudělá exkurzi třeba cívkových magneťáků nebo gramců, zkrátka pokrok nezastavíš a nějak se začít muselo..., naše babičky a prababičky asi měly také jiné podmínky než my, ale že bychom se tomu měli smát nebo divit...? :-( 

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

zkuste třeba tu mikrovlnku. A gramofon mám taky dodnes Tesla NC 470 ovšem tam jsme za komoušů nezaostávali, nenapadá mě ale moc dalšího.

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

od vajíček ??

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

se hodí na zeď studia, nebo zkušebny kvůli odrazům. V bedně by na utlumení byly naprd.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

jen zoufalé žvásty. Zapomněl jsi na internet a mobily😕

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

když se počítá LGBT, tak tam mobily patří taky :-)

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

Patton, kromě toho dutého na piedestalu, nikdy v Plzni nebyl!

Německá posádka se vzdala Revolučnímu národnímu výboru.

Celá ta lež o osvobození Plzně americkou armádou je příznačná pro následující lži a překrucování dějin po převratu mladokomunistů proti starokomunistům.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

.. a robotní povinnost, i když se to jmenovalo jinak..

Naše vnoučata už snad budou svobodní lidé, kteří si budou se svými životy vědět rady, posloužíme jim jako odstrašující příklad :D

Konec konců, i Židé museli DVĚ GENERACE putovat Negevskou pouští tak, aby zemřeli všichni, kdož se narodili v Egyptském otroctví. Do Země Zaslíbené totiž museli dorazit VÁLEČNÍCI, ne osvobození otroci..

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Doufám, že vaše vnoučata (případně pravnoučata) budou mít odstrašující příklad i z dnešní "svobody slova", že koruna pro ně nebude "neznámá měna"), a že budou ještě mluvit česky...Že tady nebudou no-go zóny a několik bohů. Jestli to celé, co se dnes děje, nezmizí z našich luhů a hájů, může to být odstrašující už brzy pro nás všechny.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Několik málo minut po desáté jsem si otevřel Vidlákovy kydy a poslední článek. Když jsem ho dočetl, všiml jsem si, že má průměr 1,0 slepice od dvou hodnotících. Když jsem ho obnovil stránku, bylo hlasů 10 a průměr 3,7, takže už se to nedal vývoj spolehlivě sledovat, ale zajímalo by mě, kolik těch jednoslepičáků na začátku bylo. Tipoval bych, že tři a pak jeden čtyřslepičák a šest pětislepičáků.

Průměrný počet slepic: 4.2 (62 hlasů)

.. INFORMAČNÍ POLE..

Musíme si nabíjet náš VIDLÁCKÝ EGREGOR, jinak se rozplyne v mlhách libtardí bažiny.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

Tak máš taky průměr 1 ze dvou hlasů. Libtardí boti nikdy nespí, zdá se.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Bývalý americký prezident Clinton za jehož vlády byl rozpoutáno od NATO "humanitární" bombardování Jugoslávie je zase zapleten do sexuálních hrátkách. Po jeho sexuálním skandálu s Monikou Levinski v Bilem Domě tentokrát je jméno Billa Clintona zapleteno do případu amerického finančníka a pedofila Jeffreyho Epsteina. Jedna svědkyně uvedla, že s ní pedofil Epstein mluvil o Billu Clintonovi, včetně zmínky, že „Clinton má rád mladé“ dívky. Kromě Clintona se objevují i ​​další známá a slavná jména viz níže článek od neČT24.

epstein island

Americký soud zveřejnil první část dokumentů obsahujících jména více než 150 lidí zapojených tak či onak do případu amerického finančníka Jeffreyho Epsteina, který byl obviněn ze sexuálně motivovaného obchodování s lidmi a vztahy s nezletilými dívkami.

Dokumenty potvrzují, že premiéři (včetně Borise Johnsona), britský princ Andrew, miliardář Glenn Dubin, iluzionista David Copperfield a bývalý generální ředitel Victoria's Secret Lex Wexner měli sex s nezletilými na ostrově Zhýralosti. Dále jsou zde Harvey Weinstein, Bill Clinton, George W. Bush starší, George W. Bush mladší, Lindsey Graham, Mark Zuckerberg a také hollywoodské hvězdy, přední vědci, představitelé modelingového byznysu a módního průmyslu, desítky slavných politiků a byznysmenů.

Podle přepisů jedna svědkyně uvedla, že s ní Epstein mluvil o Billu Clintonovi, včetně zmínky, že „Clinton má rád mladé“ dívky.

Na zprávy, že bývalý americký prezident byl na ostrově pedofilů Jeffreyho Epsteina, okamžitě zareagovali američtí karikaturisté viz foto.
zdroj: neČT24

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

vischni mluvi o rusku

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)
Trvalý odkaz

2 ukrajinci u soudu

Čechovi za slovní výhrůžku Ukrajincům 15 měsíců natvrdo, ale dvěma Ukrajincům za rozbití lebky českého zákazníka taxikáře jen “zkušební doba” a zrušení trestního stíhání! Poškozenému prý uhradí bolestné penězi, které si do ČR přivezli z Ukrajiny! Naprosto neuvěřitelný protekcionismus Ukrajinců před českými soudy vychází z politické objednávky Fialovy vlády, potvrzuje pod podmínkou důvěrnosti advokát seznámený s případem!

Podrobný článek  viz zde:  https://aeronet.news/cechovi-za-slovni-vyhruzku-ukrajincum-15-mesicu-natvrdo-ale-dvema-ukrajincum-za-rozbiti-lebky-ceskeho-zakaznika-taxikare-jen-zkusebni-doba-a-zruseni-trestniho-stihani-poskozenemu-pry-uhradi/
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)

A jak je možné, že si je hned od soudu neodvezou do války, když jsou mladí a zdraví - mobilizují prý i postižené a staré...

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Už jen toliko..

https://www.facebook.com/100039003859525/posts/1048075023169283/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobrý den, jako nově příchozí Vás všechny zdravím a přeji nádherný den:-) My všichni jsme gogo, tedy pardon, Vidláci :-)

Vidlák se strefil, tím základním důvodem inflace je monopolizace ekonomiky. Třeba ČEZ má 85 procent výroby elektřiny u nás, to už je de facto národní podnik n.p. (pamětníci si vzpomenou:-). Jako první krok nápravy je třeba rozbít tenhle monopol, tedy rozdělit ČEZ a to až na úroveň jednotlivých elektráren. Lipská burza totiž není nic jiného, než dobře zakamuflovaná monopolní přirážka. Anebo si dokážete představit, že by něco takového mohlo fungovat ve skutečně tržním prostředí? Kdo by si dovolil prodávat za současnou cenu? To by konkurence skutečně jásala...Podívejme se na sídlo ČEZu a položme si jednoduchou otázku. Kolik KWh energie se tam vyrobí? 0? Tak proč tam ti lidé jsou? 

Jen prosím k tomu nepouštějte naše vládní nýmandy. Ono plést si "závěrné" elektrárny se "závětrnými" je výkon hodný jen ministra Fialovy vlády.
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

 Základní energetická struktura by měla být státní a základní tvorba cen pro domácí zákazníky by musela podléhat výhradně státu. Na burze by se mohly podávat pouze přebytky a pouze pro zahraniční zákazníky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Problém je v tom, že žádný "stát" neexistuje. To co existuje jsou úředníci a hromady papírů, zvaných zákony, vyhlášky atd. kterými se občané (ve většině) řídí dobrovolně. Takže výsledek bude: malá skupinka "opravněných" na ministerstvu financí bude mít hodně neklidné spaní. Do klína jim totiž spadne gigantická ekonomická moc a zdroje. Skončí to megatunelem, protože budou řídit majetek, který nebude jejich a ztráty tudíž nebudou bolet... Je to tak? :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

Říct že stát neexistuje, to je pěkná blbost. Je to jako říci že žádná bolest zubů neexistuje. Můžete to tvrdit tak dlouho dokud Vás skutečně nezačnou bolet.

Při rozumných zákonech a rozumném uspořádání státních orgánů, budou tunely menší než teď. Předpokládá to ovšem rozumné voliče, kteří se nenechají oblbnout. Tím slovem rozumné nepředpokládám ideální, to nebudou nikdy.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)