Vlastně mu rozumím...

Autor

Já vím, že se budu trochu opakovat, ale v zájmu nových čtenářů je to nutné. Já dám na osobní dojem. V dnešním světě mediálních lží, faulů, klamů a polopravd existuje podle mě jediná cesta, jak se nezbláznit. Pokud chci zjistit, jaký někdo doopravdy je, prostě se s ním musím setkat a mít možnost nerušeného soukromého rozhovoru. Už hodněkrát jsem se přesvědčil, že i krátké setkání dá jinou perspektivu a vždycky přinese nový úhel pohledu. Vždycky po takovém setkání vznikne článek, který se snaží zachytit to nejpozitivnější, co jsem si z rozhovoru odnesl. Ani tentokrát to nebude jinak.

Jak jsem vám avizoval, vše se podařilo a v tomto týdnu jsem se setkal s Andrejem Babišem, kandidátem na prezidenta, bývalým premiérem i ministrem financí, který v posledních deseti letech dělá našim vždy pravdomluvným mééédiím přinejmenším polovinu čtenosti. Klikací jistota. Jméno Babiš táhne. Všichni ti Šafrové a Kmentové by bez něj umřeli v bídě, protože by neměli o kom psát knihy a nikdo by jim jejich obskurní Fóra 24 neplatil. Kdyby Babiše nebylo, museli by si ho vymyslet.

Možná jste zaznamenali tiskovku, kde Babiš novinářům České televize říkal, že má ještě celou řadu schůzek, mimo jiné s jedním blogerem… tak to jsem byl já…

Chtěl jsem čas na nerušený rozhovor a dostal jsem ho. Od první do poslední minuty. Tentokrát jsem nenechal nic náhodě a přinesl jsem si manuál se spoustou bodů, které jsem chtěl probrat. Ano, přesně to všechno, co Andrejovi nemůžete zapomenout a z čeho ho pořád obviňujete. Jeli jsme to bod po bodu. Probrali jsme všechno. Domácí situaci, politiku, energie, Evropskou unii, grýndýl, Čapí hnízdo, prasárnu novinářů s jeho synem, ba i na covid zbyl čas. A protože s Babišem se mluví rychle a k věci, mohli jsme chvíli i jen tak nezávazně hodit řeč o minulosti i budoucnosti.

Hele, mluvil jsem s jedním z nejvytíženějších lidí v této zemi, fakt nevím, kdy budu mít znovu takovou příležitost, takže si nehodlám vystřílet všechnu munici jedním článkem. V příštích dnech uvidíme věci nevídané a uslyšíme neslýchané, tak ať si užiju také trochu překvapení.

První věc, která by asi měla zaznít… už vím, proč dokázal vybudovat Agrofert. Dokáže rychle vyhmátnout jádro pudla a od formálních řečí o počasí přejde za chvíli k věci. Velmi rychle se zorientuje, kdo rozhoduje a kdo je jen stafáž. Ano i k byznysu patří úvodní zdvořilosti a různé tanečky či čechrání peří, ale nakonec vždycky dojdete k té smlouvě a tam je to „má dáti – dal“. Nakonec si musíte říct, kdo, komu, co, za kolik a kdy. Vždycky velmi rychle rozpoznal, kdo je jeho partner, případně soupeř a kdo je jen podržtaška, co machruje a jednání s ním je ztráta času.

On to tak dělá i v politice a z toho plyne dobrá půlka věcí, které se vám na něm nelíbí. On prostě neřeší nic, co podle něj není podstatné a vždycky se snaží, aby to bylo win-win, protože dohoda, kde nejsou spokojené obě strany, ta prostě nevydrží. On řeší, co považuje za důležité a neřeší to, co chce opozice nebo novináři. A tím je vytáčí.

Jeho přístup ke grýndýlu vypadal tak, že spolu s Poláky vyjednal pro naší republiku, že sice budeme snižovat emise (aby se vlk nažral), ale nemáme žádný konkrétní závazek na snižování emisí (ale koza zůstala celá). Seděl proti mně a říkal: „Ano, chceme snižovat emise, ale ne za cenu zničení průmyslu. Přidali jsme se k závazku, ale nemuseli jsme dodržet žádná procenta.“ Prostě maximum možného v té chvíli.

Babiš nereaguje na novinářské nedouky, kteří tu dlouhatánskou úmluvu, ve které je ještě dvacet dalších věcí, nečetli ani z rychlíku. On prostě řeší, co je v té úmluvě přesně napsané a co je podle něj podstatné pro ČR. Řeší jaké jsou tam podmínky, výjimky, co za to bude a co to bude stát. A neřeší to ani s fialovými politiky ani s tupými intervjuky, ale naopak to řeší s právníky.

Porovnejte si to se současnou vládou… ti hladce a bez boje odsouhlasili zákaz aut se spalovacími motory + emisní povolenky i pro domácnosti… Se nedivte, že jsou v Bruselu oblíbení. Jdou jim na ruku a nic nechtějí.

Když pak Babiše novináři tepou, proč podepsal grýndýl, tak prostě ucedí mezi zuby, že nic takového nepodepsal. Posmívají se mu za obecný závazek snižování emisí a samozřejmě si nenechají vysvětlit, že tam žádné konkrétní číslo není.

Ptal jsem se ho na jednu nejmenovanou vysoce postavenou dámu, která to v evropské hiearchii dotáhla hodně vysoko… S tou, co máme problém. Řekl mi, že z jeho pohledu jsou evropští komisaři vlastně úředníci. Jsou nevolení, dosazení členskými státy a jejich práce je úřednická. Připravují podklady. Bohužel si osobují víc moci než by měli a kecají do vnitřní politické situace v jednotlivých členských státech. „Vidláku,“ říkal, „rozhodování se v EU musí dělat hlavně v Evropské radě kde jsou premiéři a prezidenti. Tam se doopravdy přijme nebo nepřijme to, co chystá komise a evropský parlament. Tam se předseda Evropské rady ptá, jestli se k textu ještě něco má přidat… a jde o to, jestli se premiér ještě s něčím přidá.“

Takhle Babiš vyjednal zrušení migračních kvót a vyhádal těch hentěch 42 miliard peněz navíc, jak se o tom pořád mluvilo. Prostě byl tam, kde se to rozhodovalo, místo aby se venku fotil. Fialovi se do takové práce nechtělo a tak si na to udělal naprosto neviditelného ministra pro evropské záležitosti, který svojí práci pochopil tak, že má mlčet a kývat.

Babiš prostě neřeší úředníka. I kdyby ten úředník měl pocit, že je ředitelem zeměkoule. To jen blyštivý Péťa se nechá grilovat od unijního nýmanda, kterému dali post vyjednavače, který si myslí, že má moře po kolena. My tady z toho děláme vědu, ale Babiš ne, protože ví, kde se doopravdy něco řeší a co je jen záře reflektorů. Babiš chodil tam, kde se skutečně dodělává výsledek, kde se skutečně rozhoduje a kde je možné něco získat a nebo něco ztratit. Na Evropskou radu, kde sedí všechny hlavy pomazané. A to je náhodička… přesně o to se žádný intervjuk nezajímá, protože ten potřebuje ty fotečky, fangličky, ten ruch a cvrkot.

Babiš chce zájmy České republiky táhnout dohromady především s V4. „Chápete Vidláku, že 65 milionů lidí pro náš region prosadí víc?“ Chce, aby se v tomto formátu pokračovalo. Fiala se vyhřívá v záři blesků z fotoaparátů a je pochválen Timmermansem, protože během předsednictví nic nechtěl, všechno odkýval a ještě dělá všechno pro to, aby se V4 rozpadla a ztratila společnou vyjednávací sílu. Jasně, že se to papalášům v Bruselu líbí.

Ono je to tam v Unii stejné jak tady – ono je tam prostě štve, že Babiš místo aby mlčel, tak požaduje úpravy. O EU jsme se bavili vlastně nejdéle…

Co se týče covidu… Na začátku byla celoevropská hysterie a Babiš se nějak rozhodnout musel. Pak se toho chytli různí šizuňkové, protože to vypadalo jako velmi dobrý kšeft… a teď si Babiš píše s profesorem Beranem. Ukazoval mi to v mobilu… Za víc slov to zatím nestojí, ale k tomuto tématu se ještě vrátíme.

Pak jsme se dostali k vládním nápadům, jak naplnit děravý rozpočet. Tady Babiš zcela jednoznačně a natvrdo řekl, že nepodepíše žádné zvýšení daně z nemovitosti, které chce teď vláda zavést. „Napište tam Vidláku, že jsem za svého za svého působení zrušil daň z převodu nemovitosti, aby se na to nezapomnělo.“ Ohledně českého snu – mít vlastní domeček, tady jsme oba dva byli na stejné vlně.

Co se týče války na Ukrajině… Babiš chce mír. Tečka. Chvíli jsem kolem toho kroužil, ale vždycky mě vrátil k tomu stejnému. Chce mír a má plán, jak na to půjde. Jo… Babiš není ani trochu proruský. Ani trochu! Však jste to v posledních dnech slyšeli sami.

Když jsme se krátce bavili o budoucnosti, tak byl kupodivu docela optimista. Vidí leckde nové příležitosti, vidí spoustu možností, co by se dalo dělat a hlavně, co se v posledním roce udělat mělo a neudělalo. On by ceny energií řešil odkupem akcií minoritních akcionářů ČEZu. „Řekněte Vidláku lidem, že kdyby byl ČEZ ze 100% státní, mohla by být cena elektřiny 1.500,- Kč/MWh. Kdybych byl premiér, udělal bych to takhle.“ V tomto ohledu počastoval fialovou vládu nepublikovatelnými slovy. Od této chvíle už jsme si v podstatě notovali. Já ztratil trému a Babiš trochu roztál.

Kdo je Babiš?

Babiš je realita možného. Chce aby se EU vrátila k původnímu určení, protože v takovém světě začínal podnikat. K základním čtyřem svobodám – aby lidi mohli cestovat, pracovat a obchodovat. To je podle něj cesta k prosperitě. Volný pohyb osob, zboží, služeb a kapitálu. Bez omezování našich firem. „Štve mě Vidláku, že jsme v Unii už tak dlouho a pořád jsou naše firmy na trhu v západních zemích znevýhodněné.“ Tomu se chce věnovat.

Ne, Babiš nebude z EU vystupovat, ale bude chtít, aby se vrátili k tomu, co fungovalo. Nechce, aby nám z Bruselu kecali do domácích věcí. Obzvlášť ne ti v Evropské komisi. Chce, aby české zboží mohlo na západ stejně hladce, jako západní sem. To je jeho cesta. A považuje to za dosažitelnou metu.

S Babišem dostanete prezidenta, který bude tam, kde se doopravdy rozhoduje a kterého vždycky bude víc zajímat znění smluv, než pochvala od Uršuly van der Leyenové. Se vším, co toto sdělení obnáší. A bude jednat podle geopolitické reality. Žádná těšínská jablíčka v tom nikdy nebudou. Ví, jaká je ekonomická realita naší země a nebude ji přeceňovat.

Zeman novináře štval, protože je prostě cíleně provokoval. Babiš je bude štvát tím, že se s nimi bude v podstatě míjet. Oni nikdy nepochopí, jak Babiš přemýšlí, protože chtějí řešit jen to pozlátko. To je jednoduchá a laciná práce. Nikdy si s ním nesednou nad smlouvu, co má dvacet stran a nenechají si vysvětlit, co který paragraf vlastně znamená. Babiš na Hradě bude znamenat prosazování reálně dosažitelných českých zájmů, k čemuž je zapotřebí, aby ztichly kanóny a existovaly oboustranně výhodné dohody. Vždycky bude politiku chápat především jako umetání cestičky pro naše podniky a naše zboží. To jsou zbraně, kterým rozumí.

Když jsem se ho ptal, jak by sám sebe charakterizoval, tak řekl: „Když vidím tu mediální nenávist proti mě, když proti mě poštvou nemocného syna, tak napiště, že Babiš je debil, který neměl lézt do politiky. " Když jsem viděl ten cvrkot kolem něj a nahusto popsaný kalendář, tak jsem mu vlastně naprosto rozuměl.

Tolik na první dojem. V následujících dnech se k němu ještě několikrát vrátíme.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (397 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Tak je to preci jen pravda co se o vas rikalo. Vy a Babis, Babis a vy. Vse kolem Basty byla jen kourova clona, jen pro vysperkovani pointy jak je Babis vlastne skvely. Chyby se prejdou par slovy, relativizuji se. Kam jsme to dopracovali.

Průměrný počet slepic: 2 (107 hlasů)

Jo jo Vidlák už je asi placený agitor stbáka Babiš, vybavil se dokonale

Průměrný počet slepic: 1.7 (92 hlasů)

Proč máte ten dojem:-)?

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ovšem co tam nestojí v odůvodnění je,proč jste se Babiše nezeptal na využiti to hlavní otevřít příležitosti OSLOVIT VOLICEa zahájit s nimi diskusi tady na vašem webu a MY mu mohli přímo buď jemu nebo jeho jim jmenovanému zastupujícimu emisaru položit NASE otázky!
MY jsme taky jeho lidi a tak doufáme,že to oduvodnite a sepisete v další palbě z vašeho dělá či snad pušky pravdy?!Ten článek vypadá jako by to byla jen s prominutím , slepá patrona!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (30 hlasů)

MY BYCHOM!

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

In reply to by Vlastimil Čech

Trvalý odkaz

Kdyby jste napsal,že Babiš zase může prohrát ,neboť dělá stejnou chybu jako jiní funkcionáři to jest nezajistí si podporu Společnosti voličů ignoruje její program a hraje tam nevšímala ,proto mu přes zas hrozí propadák atd!
ČSSD a KSČM mají ty funkcionáře podobné!Taky si mysleli,že voličům nezbude než volit JE a tak upadaly a upadaly!Komunisti dokonce když už jsou na dně tak ho dodupavaji dál a to nejen vadnými stanovami ,ale vyhodili ze sveho webu i šéfredaktora a odkopli diskuzní rubriky kde jim už žadne argumenty NEBYLY a po NEOmarxisticky nasadili jako kdysi cenzuru atd atd!
To,že se tady nesmí pan Babiš či jeho zastupitel objevit a argumentovat v jeho prospěch je fakt průser!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Milá Ančo z Komunistické Strany Hlupice, založte si blog. Získejte si značnou čtenost. Potom si na svém blogu plácejte své moudra. Prozatím jste jen dokázala býti v dvaapadesáti letech pannou. Žena s dětmi nemůže viset celé dny na diskusích. Děkuji.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Styx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vrazil tady hrát si na majitele webu a poroučet větru dešti a zneužívat absence solidarity a chce nasadit nahubek cenzury?
Poslouchejte zmetků,jsem jedina v České republice,která dokázala odhalit jakým mechanizmem jsou vykrádány příjmy tj platy a penze všech domorodců!Dostal jste mou ránu šípem do vašeho černého srdce a teď tu záclanite jako zástupce NEOmarxistickych darebaku,kteří nechtějí přikázat panu GŘ televize ,aby mechanizmus vylupování dvou tretin příjmu všem domorodcům vysvětoval dnem i nocí??
Potom JA nemohu za to ,že zde nikdo ty peníze tj opakuji chybějící dvě třetiny platů a penzí nechce a teď se brzy všichni dozví,ještě horší novinu Víte,že na platy vás dozorců toho Digi koncenraku ,který se tu snažíte realizovat nebudou dolary?
Povykladete zmetku jak Saúdové v Davosu teď zrovna deklarovali připravenost k přijímání plateb za naftu v národních měnách místo v dolarechVíte,že to bude znamenat pozvolný nastup hyperinflace!?O tom napište a vaše rady mi , si strčte do zadnice!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Jasně, a ty jsi "vystudovaný češtinář" :-)). A preventivně ses nechal špiclem postavit do pozoru.

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)

Dámy a pánové, občané této země, dovoluji si v souvislosti se současnou politickou situací, napsat několik faktických poznámek o občanovi Ing. Babišovi.

1. Od roku 1918 je prvním politikem v historii naší země, který vykonává funkci pro stát – tedy i pro nás, zcela zdarma! Celý jeho ministerský plat je automaticky odesílán na charitu.
2. Od roku 1989 je prvním ministrem financí, který sestavil vyrovnaný rozpočet a ještě skončil s přebytkem.
3. Všechny jeho firmy působící na území ČR, mají sídlo v ČR. Tedy zde platí daně. Za cca 20 let působení jeho firem, odvedl do státní pokladny daně v řádu miliard.
4. Jako fyzická osoba odvedl do státní pokladny daně z příjmu v řádu stovek miliónů.
5. Zaměstnává cca 35 000 lidí – tedy s jejich rodinnými příslušníky živí cca 100 000 lidí.
6. Soudruh Sobotka odvolal z funkce nejlepšího ministra financí pro „vícečetná podezření z daňových úniků“, aniž by dodal na stůl jediný důkaz v paragrafovém znění, dosvědčující skutečnost, že se Ing. Babiš dopustil trestného činu. Rovněž tak nikdo z těch pomlouvačů nepoložil na stůl jediný konkrétní důkaz v ostatních kauzách, ze kterých ho obviňují. Usnesení sněmovny je naprosto ostudné a neodůvodnitelné.
7. Soudruzi Sobotka a Kalousek, v době kdy vykonávali za tučný plat funkci ministra financí, zadlužili tuto zemi o cca 900 miliard. Soudruh Sobotka ještě navíc prodal OKD Bakalovi za 4 miliardy a ten následně vytěžil z OKD 114 miliard. Pak jim OKD hodil zpět na hlavu a opět Sobotka nařídil vládním usnesením Babišovi, aby do OKD nalil dalších 700 miliónů. Tak tomu říkám správa majetku v rámci řádného hospodáře ála ČSSD. Takový obchod může podepsat jedině debil nebo podplacený ministr.
Vyberte si:
Místo toho, aby Sobotka seděl v base za velezradu, neboť způsobil tomuto státu mnoha miliardovou škodu - byl premiér !!!
8. Obdivuji miliardáře Babiše, že do toho vůbec šel. Vždyť on nás, ani tuto republiku, ke svému životu nepotřebuje!!! Všichni ti pitomci, co protestují na náměstích některých našich měst, poslanci i senátoři, nesahají Ing. Babišovi ani po kotníky!
Neuvědomují si, že Ing. Babiš klidně může nejen odejít z politiky, ale také může převést všechny své firmy do daňových rájů - tudíž nebude zde platit daně a sám se může odstěhovat třeba do Švýcarska jako Bakala a vykašlat se na tento bordel jménem „ Česká republika“.
Děkuji za pozornost

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

Hezky to Stropnický sesumíroval:-)! A žádné lži to nejsou!

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

„To se neodpouští.“ Docent Valenčík odhalil, proč jdou proti Babišovi

„Babiš má především národohospodářské, tak trochu baťovské, myšlení a cítění. Tím překáží v době, kdy je snaha srazit naše hospodářství na kolena a dotlačit nejen podnikatele, ale i řadové občany k výprodeji svého majetku,“ analyzuje vysokoškolský pedagog, docent Radim Valenčík finišující kampaň prezidentských voleb. Pokračování kampaně Antibabiš je podle něj jen jedním z nepříliš významných faktorů toho, proč někteří lidé v osobě Pavla vidí změnu. „Ve skutečnosti je to jen plně ovladatelná a marketingově upravená figurka v rukou globální moci. S tím, že budeme muset čelit pronásledování lidí, kteří používají rozum a cítí zodpovědnost za budoucnost naší země a těch, kteří v ní žijí, musíme počítat,“ varuje.

Jak je vlastně možné, že získává generál Petr Pavel, v podstatě voják tak zásadní podporu? Myslíte si, že logika může být tak jednoduchá, že lidé věří, že jsme ve válce, a proto potřebujeme v čele státu generála? Nahrává k tomu, že kampaň Antibabiš prostě zafungovala? Věří lidé, že je ochrání Pavel před ruským agresorem?

Ukazuje to zejména na sílu mediálního mainstreamu při manipulaci s lidským vědomím. Část lidí prostě není dostatečně odolná. K tomu přispívá i to, že role mediálního mainstreamu je spojena s působením vlivových sítí. Současná globální moc podstatným způsobem stojí na tom, že poskytuje určitému typu lidí inside informace o tom, jak vývoj v té či oné oblasti dopadne. Část lidí si zvykla, že když se podle nich zařídí, získá určitou výhodu. Vlivové sítě by se rozpadly či přinejmenším by se oslabila jejich role, pokud by se globální moci nepodařilo prosadit to, co v rámci těchto sítí avizovala. Proto, když vývoj nevychází podle jejích představ, žene situaci do krajnosti. Toho jsme dnes svědky právě na Ukrajině. Pokračování kampaně Antibabiš je jen jedním z nepříliš významných faktorů toho, proč někteří lidé v osobě Pavla vidí změnu. Ve skutečnosti je to jen plně ovladatelná a marketingově upravená figurka v rukou globální moci tak, jako jí je i Nerudová či Fiala a spol. Pokud má dojít ke skutečně změně, je nutné, aby lidé měli alespoň středně dobou paměť a naučili se používat rozum. V tom mohou významně pomoci nezávislá média a zvýšení kvality vzdělání. Toho se mocní tohoto světa nejvíce bojí. To, jak funguje současná globální moc a jak se to projevilo v prezidentské kampani, jsem podrobně popsal zde: https://radimvalencik.pise.cz/10707-stredula-a-nerudova-tak-funguje-glo… Čím více se tato moc prosazuje, tím více se zviditelňují její praktiky, tím větší část společnosti chápe, o co jde.
V čem udělal Andrej Babiš chybu? Už je na vyšších postech příliš dlouho, takže už lidi nebaví? Je málo loajální Bruselu? Mají lidé pocit, že je proruský?

Tlak proti Babišovi byl a bude obrovský. Není dostatečně poslušný vůči současné globální moci. Navíc používá rozum k vyhodnocení situací, a to se neodpouští. Největší chybu udělal v kauze „Velká vrbětická lež“, kde si nedovedl představit, do jaké míry byly vrcholné instituce státního aparátu ovládnuty cizí mocí. Nemyslím, že je proruský či že by byl vůči rozumným návrhům přicházejících z nadnárodní úrovně málo loajální. Ne všechny návrhy a instrukce přicházející z Bruselu jsou však přínosné.
Babiš má především národohospodářské, tak trochu baťovské, myšlení a cítění. Tím překáží v době, kdy je snaha srazit naše hospodářství na kolena a dotlačit nejen podnikatele, ale i řadové občany k výprodeji svého majetku.

Pane docente, proč najednou nikomu nevadí, že byl generál Petr Pavel v KSČ, když Andrej Babiš to měl na talíři pořád?
Dvojí metr je základní nástroj manipulace. Ten, kdo si to neuvědomuje, je pod jejím vlivem.

Projevil se velký rozdíl v tom, jak volil venkov proti městu. Volební mapa prakticky odpovídá prezidentským volbám z roku 2018, možná i 2013. Co si o tom myslíte?

Jednak je to tím, že volební preference jsou velmi setrvačné, pokud jde o jejich regionální ukotvení. Podobný výsledek bychom dostali i v případě, pokud bychom porovnali výsledek voleb do Poslanecké sněmovny posuzovaný z hlediska výsledků současné koalice a současné opozice, a preferencí vztahujících se ke kandidátům v prezidentských volbách. Jednak a zejména je to tím, že vlivové sítě spojené s poskytování kariérních výhod více působí ve velkých městech.
Větší podpora slouhů současné globální moci ve velkých městech je důsledkem rozdávání prebend těm, kteří tancují, jak se píská. V menších městech a na venkově není efekt vlivových sítí tak významný, a proto ani synergických efektů těchto sítí a mediálního mainstreamu není tak velký. Lidé jsou tam schopni vývoj chápat více z nadhledu a kriticky, protože se všichni vzájemně dobře znají a možnost působení vlivových sítí zde je omezená.

Fialova vláda vyhrála v podstatě už třetí volby po sobě. Kavárna je ve výborné pozici a hospoda je rozhádaná. Jak je to možné? Jak je možné, že při rekordní inflaci, zbrojení, ekonomické krizi lidi stále volí stejné kádry?

Kdo v něco uvěří, nerad se své víry vzdává. Aby byl odpor proti průniku současné globální moci do našich podmínek účinný, abychom se ubránili rizikům, které naší zemi hrozí, musí dojít ke dvěma věcem, které jsou vzájemně propojeny: Sjednocování lidí a sdílení perspektivní, realistické a přitažlivé vize. Ke sjednocování dochází. Přibývá nejrůznějších akcí, na kterých spolu před veřejností kvalifikovaně vystupují osobnosti, u nichž by se dříve nečekalo, že k sobě najdou cestu. Na náměstí i v sálech. To je velmi pozitivní fenomén. Odtud je již krůček k tomu, aby se z více míst začal rodit, obohacovat a propojovat program toho, jak prosadit změnu. K tomu nutně potřebujeme mnohem větší ideovou převahu, než máme dnes. Význam vědy a kultury pro úspěch hnutí odporu je stále podceňován, přitom jsme v obdobné, ne-li složitější situaci než v době, kdy k záchraně národa bylo nutné národní obrození. Současně je nutné vnímat i mezinárodní kontext.
Všechny země EU jsou vystaveny destrukčnímu tlaku. Třeba nyní ve Francii je snaha paušálně prodloužit dobu odchodu do penze s tím, že je to nezbytné pro „záchranu“ jejich penzijního systému. Přitom je to právě naopak.

Paušální nedobrovolné prodloužení doby odchodu do penze ve skutečnosti zničí funkční penzijní systém a zahradí cestu k pozitivním reformám. Znemožní totiž zvýšit motivační roli penzijního systému k vytvoření podmínek pro dobrovolné prodloužení doby výdělečného uplatnění dle individuálních možností. Motivační roli penzijního systému jak vůči klientům tohoto systému, tak i vůči poskytovatelům zdravotních a vzdělávacích služeb, které zde hrají významnou roli. Podobné nebezpečí jako ve Francii, tj. zatlačení vývoje společnosti do slepé uličky prostřednictvím pseudoreforem, hrozí i nám.
Mj. Nerudová jako šéfka komise pro „spravedlivé důchody“ zde sehrála velmi neblahou roli. Na toto téma jsem nedávno poskytl obsáhlý rozhovor. Je to téma tak důležité, že upozorním na fundamentální materiál k této otázce. Zpracoval jej přední odborník na penzijní systém Jaroslav Šulc, obsahuje reprezentativní údaje a umožňuje každému, aby se v této problematice zorientoval. Bude to potřeba. Byl uveřejněn na stránkách hnutí „Kudy z krize“, které sdružuje odborníky z různých oborů a různých názorových proudů. Je to jeden z příkladů toho, jak se současné hnutí odporu vůči zlu sjednocuje a posiluje svou odbornou bázi.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

„Velel jsem mu. Usekněte mi ruku, nezvolím ho.” Pavlův nadřízený Hynek Blaško

Vadí mi, jak se ke kampani postavil a to, že v mnohých případech nemluvil pravdu. Mlží a má strach, aby to na něj neprasklo. Tak se o horkém kandidátovi na post prezidenta Petru Pavlovi vyjadřuje ze sídla Evropského parlamentu ve Štrasburku někdejší velitel Společných sil Armády České republiky, tedy bývalý Pavlův nadřízený, a současný europoslanec Hynek Blaško.

Překvapily vás výsledky prvního kola prezidentských voleb?

Ne. Předpokládal jsem, že to tak dopadne.

Petr Pavel s vámi sloužil jak v Československé lidové armádě (ČSLA), tak i v Armádě České republiky (AČR). Jak ho vnímáte?

Určitou chvíli byl dokonce mým podřízeným. Podle hodnocení, které jsem o něm slyšel, nebyl mezi kolegy moc oblíbený. Nyní se, pravda, prezentuje jinak.

Proč tak mlží a uvádí rozporuplné informace o své minulosti v ČSLA?

Je to nový mejkap. Místy bludy, které mu neznalý člověk spolyká. Řekne si, to je borec a kabrňák, ale opak je pravdou. My, co o tom něco víme, mu to nežerem.

Myslíte si, že mu komunistická minulost může u voličů uškodit?

Pochybuji. Máme třicet let po revoluci. Spousta z nás byla v KSČ, já tam byl taky. I když třeba každý za jiným účelem. Nicméně si myslím, že zdůrazňování bolševické minulosti se už dnes míjí účinkem. Všechno už je to passé.

Samozřejmě že někteří lidé s tím stále operují. Je to jejich problém. Mají na to právo. Je demokracie a nikdo jim ten názor brát nebude.

V druhém kole prezidentských voleb se tedy utkají Andrej Babiš a Petr Pavel. Koho podporujete?

Přestože mám vůči panu Babišovi některé výhrady, tak ho podporuji. Chci, aby vyhrál volby.

Některým vadí jeho slovenský původ a komolení češtiny. Vám ne?

Kdysi jsme byli Československo. Znám spousty Slováků, kteří pracovali za bolševika v Česku a na Moravě, přičemž tady spousta z nich zůstala. Totéž se stalo s Čechy na Slovensku. Byli jsme jedna republika a proč z toho chce dnes někdo dělat problém? Žádný to není.

Babiš dostal české občanství, tak co. Já na tom byl podobně. Můj otec sloužil v Česku, zůstal tady a já po něm získal české občanství, přestože jsem padesátiprocentní Slovák.

Proč se tak ostře vymezujete proti bývalému kolegovi z armády?

Vím, kdo je pan Pavel, a co je zač. I kdybyste mě na mučidla natáhli a ruku mi utli, tak mu to stejně nehodím. Tak se věci mají, a tak to bude. To, že z části národa dělá pitomce, to nejspíš patří k tomu klání.

Vadí mi, jak se ke kampani postavil a to, že v mnohých případech nemluvil pravdu. Mlží a má strach, aby to na něj neprasklo. Tak k čemu je nám takový prezident?

Babiš má zkušenosti ze zahraniční politiky a žil leta v zahraničí. Zná se s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem. Má dveře otevřené všude po Evropě. Pavel na tom tak dobře není. Má jednoznačná volba je tedy Babiš.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

„Kde jsou nyní všichni ti Kartousovi Čeští elfové, Vrábelovo Semantic Visions, ministerstva pravdy a ostatní cenzoři a narovnávači pravdy?“ ptá se komentátor, když se teorie o původu covidu v laboratoři ukazuje jako pravděpodobná. Prezidentské debaty se mu nelíbily, zejména to, že byli separováni favorité a „ti ostatní“. Rýpl si také do moderátorů, kteří pak vyzývají, aby se přítomní kandidáti trefovali do nepřítomných. A vyhození diplomata Petra Druláka považuje za děsivé.

Tak v posledním týdnu se konečně začalo něco dít. Josef Středula složil karty a podpořil Danuši Nerudovou. Mimochodem, deset dní před tím mu na účtě přistálo pět milionů korun od podnikatele z ODS a pak se Středula v kampani jak se patří rozšoupnul. Nebo naopak poplatil dluhy. Dostal snad náhlý záchvat sebereflexe?

V tomto případě slova klasika „follow the money“ a „prachy nesmrdí“, zdá se, dostávají ten správný rozměr. Vypadá to, že se celoživotní parazit, pardon odborář, nechal zlákat mamonem a co do role, odehrál podobný part jako v rámci minulé prezidentské volby Mirek Topolánek. Tedy pokus odebrat hlasy Babišovi, respektive Zemanovi, a pak je „dát“ některému z prorežimních globalistických kandidátů. Alespoň to tak na mě na první dobrou působí. Ne že by teda Andrej Babiš byl protiglobalistický, je dle všeho jen jinou stranou mince, ale z nějakého důvodu je „režimu“ míň po chuti. Nebo si snad někdo myslí, že by skutečný odborář sám za sebe podpořil liberálně progresivistickou jakože profesorku?
Věříte Středulovi, že nechtěl podpořit Babiše ani Petra Pavla kvůli jejich komunistické minulosti? A tak raději podpořil Nerudovou, jejíž otec byl ve svazcích StB veden také?
Ne, nevěřím, že to byl hlavní důvod.

V pondělí padl rozsudek soudu, že to, co Andrej Babiš udělal s Čapím hnízdem, není trestný čin. Jak pohlížíte na kauzu Čapí hnízdo? A co říkáte na Babišovy odpůrce, kteří se nedávno těšili, jak Babiš půjde do tepláků, ale nyní prohlašují, jak je vlastně lepší, že Babiš bude poražen ve volbách?

Vzhledem k trvání a průtahům tohoto případu jako na selhání českého soudnictví. Vzhledem k výsledku jako na – snad zřejmě – důkaz určité nezávislosti. Jakkoliv se v souvislosti s průtahy zdálo, že na Andreje Babiše nic moc žaloba nemá, tak jsem takový výsledek neočekával.
A myslím, že ho neočekávali ani ti, kterým termín rozhodnutí soudu náhodou padl do klína krátce před začátek prezidentských voleb. Co se týká Babišových odpůrců, tak se jejich jančení, že sice byl Babiš osvobozen, ale to ještě neznamená, že nedělal nepravosti, dalo čekat. Asi jsem ani nečekal nějakou sebereflexi mainstreamových novinářů, omluvu za neustálé napadání v souvislosti s případem, který se vyvinul jinak, než očekávali, respektive než si v hloubi duše přáli.

Na Primě se nám utkal generál Pavel s Danuší Nerudovou. Andrej Babiš nepřišel. Odnesl jste si něco z tohoto střetu?

Předně ze všech třech těchto televizních střetů jsem si odnesl především to, že rozdělení na tři „vyvolené“ a ostatní je jednou obří mediální manipulací a ponížením zbylých pro média zbytných či zbytečných kandidátů. Ačkoliv na to soukromé televize mají bezesporu právo – tak jde o praktiku vysoce neprofesionální, novinářsky pofidérní a manipulativní. Překvapilo mě rovněž, že ani jeden z oněch tří vyvolených na tuto skutečnost v televizi sám nepoukázal. Ať už z důvodu, že mu to mohlo přihrát hlasy, tak především proto, že jde zkrátka a dobře o neférovou hru. To mi nikdo nevymluví. Na základě čeho televize rozhodly, kdo má a kdo nemá větší šanci? Na základě pofidérních průzkumů veřejného mínění, kterým věřím, jen když si je sám cinknu?

Ze dvou střetů jsem si pak odnesl další nevkusnou podprahovou manipulaci, kdy navzdory tomu, že se kandidát dopředu omluví, televizní manipulátoři ponechají jeho stoleček, často ještě se sklenicí vody a k tomu silně ponoukají, aby se ostatní k onomu absentujícímu kandidátovi vyjadřovali. To předvedl soudruh Řezníček v nevyvážené, neobjektivní a závislé nečeské České televizi. A pokud už to touhle cestou televize vedou, tak pak mají nechat diváky hlasovat, co se Primy týče, právě i onom třetím nepřítomném adeptovi.

Co se Primy samotné týká, tak mi provedení diskuse s fotbalovým publikem, za které by se nestyděl ani pan Soukup, přišlo velmi nešťastné – budu-li eufemistický. A myslím, že nejen mně. Co se týká kandidátů samotných, jejich argumentace, diskuse i otázky moderátorů, tak šlo pro mě na všech třech televizích o zklamání. Alespoň z toho, co jsem viděl. I když pravdou je, nedá se říct, že bych snad čekal něco více.

Z mého pohledu nejhůře vyšla z diskusí Danuše Nerudová, které vzhledem k tomu, že na to intelektuálně ani vědomostně evidentně nemá, jen uškodily. Andrej Babiš a Petr Pavel z té novácké vyšli, řekl bych neutrálně. Z mého pohledu se pak moderátor kafral více do hloubky v kontroverzích Andreje Babiše, přičemž zejména kontroverze a oportunismus generála Pavla jít na ruku každému režimu v zásadě přešel.

Co si myslíte o propuštění Petra Druláka z Ústavu mezinárodních vztahů. Dá se věřit, že to bylo kvůli nadbytečnosti?

Znepokojivé. Děsivé. Ale bohužel vševypovídající o naší současné „demokracii“ s přívlastky, která si už prakticky nezadá s kdejakou totalitou. Samozřejmě že nejde o nadbytečnost, protože kdyby to tak bylo, tak by se ze všech ministerstev, úřadů a ústavů muselo pakovat sedmdesát procent netáhel, parazitů a trafikantů, které tam z našich peněz nedobrovolně živíme. Můžeme si o Petru Drulákovi myslet, co chceme, ale co se rozhledu, analytických schopností a vědomostí týče, nevím o mnoha dalších tuzemských odbornících na mezinárodní vztahy jeho formátu.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Jo, tohle tu poslouchám už od doby, co dělám blog. A jakmile se s někým někde setkám, hned se dozvím, že jsem jeho placený agitátor. Už byste se měli konečně rozhodnout... jestli agituju pro Babiše, SPD, Rajchla, Hamplovou, Vrabela, Havla... nebo někoho jiného... Nějak v tom přestávám mít jasno.

Průměrný počet slepic: 4.7 (76 hlasů)

Tohle oni nerozlišují, to jsou mozky naprogramované ČT24, která 24 hodin denně za naše prachy slouží výhradně Sorosovi a Bakakovi, ale nikoliv nám. To jenom té hlasité vypatlané části národa, která tu byla vždycky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

A kromě nich jsou tu i ti "profesionálové" co to vše píší za mrzký peníz:-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Vidláku, přesvědčené a některé zdejší blázny nepřesvědčíte, ti, co majítrochu rozumu v hlavě, by prostě měli jít k volbám. Dobré by bylo, pro nás všechny opozičníky, podpořit Babiše, jinak jsme prohráli na mnoho let a to je pravda pravdoucí, ať si kdo chce co chce píše. Kalich hořkosti, je pro nás nachystán a záleží, jen na nás!!!!!!

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

Opozičníci,tak, jak dnes zacházejí s Babišem, BUDOU PO VOLBĆH ZACHÁZET S Vámi se vŠEmi!!!!!!!!!!! ROZUM´ÍTE TOMU????????

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

žádný vlastí názor, žádný argument, jen papouškování mainstreamu..
mě se článek líbil a děkuji

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Mylite se,Babis nikdy Stebak nebyl,overtime su to muzete sam,ty moznosti jsou.Osobne ho nemesis,ale z tech dvou zbylych kandidatu,je to mensi zlo.

Zatím bez slepic

Opravdu bez urážky, ale nevím jestli jste něco z toho článku vůbec pochopil...

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)

In reply to by My (neověřeno)

Trvalý odkaz

Díky, Vidláku, skvělý souhrn rozhovoru a těším se, o jaké věci půjde, doufám, že budou stát za to.
Jsem ráda, že tak, jak vše popisujete, odpovídá tomu, jak Babiše vnímám i já.
Inteligentní člověk, dnes už politik-byznysmen, který tomuto oboru rozumí, a kterému nikdo z dnešní vlády nesahá ani po kotníky, a to jak na české, tak evropské úrovni.
Který na sebe nenechá hulákat unijním buzerantem a nesklopí zrak jako Fiala.

Naše novinářská žumpa, štěnice neštítící se ničeho, placená od senzací, by si ani neškrtla, nebýt Babiše. Koho by vlastně měli? Na kom by se živili a čím? Vždyť by museli jít makat, a to nikdo z nich neumí.
Je nezajímá korupční kauza s "dozimetrovým Rakušanem", nebo že tu máme vystudovaného totalitního špicla kandidujícího na prezidenta..., ani hloupá kandidátka Čapuše nebo prase Novotný...
Je zajímá Babiš, protože mohou být všichni pospolu na jedné placené lodi, a protože vědí, že média by nic pozitivního o Babišovi ani nepřijala (to by jim Sereš dal).
Než Babiše, to už je pro ně lepší válka, drahota, úpadek životní úrovně a pěstovaná nenávist mezi lidmi.
Takže budu doufat, že nevídané a neslýchané věci budou stát za to!

Průměrný počet slepic: 4.8 (102 hlasů)

Na špinavou práci má Babiš jiné lidi. Třeba soudružku Jourovou.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Vidlák má pravdu v tom, že osobní setkání je nejlepší. U nás ve firmě před časem taky byl. Osobně jsem jej potkal jen na schodech, pozdravil ho a on mě. Nic víc. Naopak ta banda mladých cápkůkolem něj mě iritovala. Ani zabučet neumí. Ale chápů že mazat hejty na FB babiše je náročná práce.

babiš je typický kapitalista, maximalizující svůj zisk. Proto jste přece cinkali klíčema , ne? (já ne. S klukama jsme seděli va Zvonu na plzni a ti blbci venku mrzli a cinkali)

Každej na základě svých skušenností přehodnocuje své názory. pouze fanatik nebo tupec si pořád mele svou. A stakovým člověkem nemá cenu ztrácet čas.

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)

Bývalý velitel polských pozemních vojsk prohlásil, že Ukrajinci nedokáží porazit Ruskou armádu, ta šance podle něj byla promrhána loni v létě.
Ukrajincům chybí personál a polský generál proto navrhuje zahájit mobilizaci v řadách uprchlých Ukrajinců v Polsku.
Výrok generála vyvolal mezi Ukrajinci v Polsku zděšení a zvažují útěk z Polska do ČR.
Ani 100 Leopardů nedokáže Ukrajině vyhrát válku, neboť Rusové početně převyšují mobilizační schopnosti Ukrajiny. Mobilizace Ukrajinců v Polsku by měla být povinná.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Americká ministryně financí Janet Yellenová oznámila politikům kongresu, že dluhový limit USA ve výši 31,4 bilionu dolarů byl ve čtvrtek dosažen a je zapotřebí jej zvýšit.
Co myslíte, jak se takový dluh dá reálně splatit? Ať žije válka, zvláště když za nás krvácejí jiní!
Glosy na pátek 20.1.2023 Miroslava Macka (zakládající člen ODS). Je tam tho víc. Pro zájemce:
https://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=141334.
Snad mu i prominu Knižní velkoobchod

Průměrný počet slepic: 3.2 (18 hlasů)

Prosím, nepište o něčem, čemu evidentně nerozumíte. Zvyšování dluhového limitu je v USA prakticky každoroční kolorit. Chvilku jsou kolem toho tanečky, pak se limit zvýší a jede se dál. USA si stanovují dluhový limit v absolutní výši, tedy na konkrétní částku bez vztahu k HDP (které v nominále prakticky nepřetržitě roste). Pokud by něco takového (dluhový limit) existovalo i u nás, také by vláda každý rok musela žádat parlament o jeho zvýšení. USA vydávají dluhopisy ve vlastní měně (tedy v USD), nemohou tedy z technického hlediska zbankrotovat (to je mimochodem i jedna z výhod toho, že nemáme euro - po dobu, co dokážeme investorům prodávat dluhopisy v CZK, nehrozí státní bankrot). Staré dluhopisy splatí vydáním nových, válka k tomu netřeba. A možná vás to překvapí, americké vládní dluhopisy patří mezi nejžádanější na světě.

Průměrný počet slepic: 3 (9 hlasů)

Omlouváms , že píši o něčem čemu nerozumím. Vysvětlete mě prosím , proč u nás je tolik řevu při zadlužení nedosahující dluhové brzdy (55%HDP) a v USA je v pořádku , když jejich zadlužení je více než 154% HDP.
A jak to bude vypadat , kdyby 70% lidske populace opustilo USD jako rezervní měnu?
Opravdu se těším na odpověď nejen od Vás ale od kohokoliv.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by Dědek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože americké dluhopisy jsou žádané zboží. Podívejte se na výnosy 10 letych dluhopisů USA (cca 3.5 procent viz https://m.investing.com/rates-bonds/u.s.-10-year-bond-yield) a obdobných dluhopisů ČR (cca 5 procent viz https://www.kurzy.cz/cnb/ekonomika/statistika-financnich-trhu/kapitalov…). I s větším dluhem se tak financují levněji. Navíc, velikost trhu s US dluhopisy je zcela neporovnatelna s ČR. Když to prezenu, ČR hrozí, že se jeden portfolio manažer v Londýně špatně vyspí a řekne, že mu přijde ČR předlužena a české dluhopisy je třeba vyprodat, tak se v zápětí naše vláda financuje za násobek toho, co dnes. To USA opravdu nehrozí.Pokud někdy usd přestane být rezervní měnou, stane se tak postupně a trh se tomu přizpůsobí.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

A ty dluhopisy nejsou dluh? A ty 3,5 % úroků platí USA dlužníkovi a to také není dluh? A jaký je vývoj u držitelů USA dluhopisů u 70% světové populace? A budou mít země , které inkasují méně petrodolarů (nakoupí u nich země za jinou měnu) dost peněz na další koupi USA dluhopisů? Co s tím bude dělat bankéř v Londýně , když mu firmu přesunou třeba do UAE?

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Netrapte se tím. Můžete se spokojit s tím, že americké dluhopisy jsou nejpoptavanejsim aktivem a nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo změnit. Rovněž dolar jako rezervní měna nemá a dlouho nebude mít konkurenci. Komunisté prorokuji krach USA už aspoň 70 let a zatím zvládli zkrachovat jen oni.

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

Děkuji , že se tím nemusím trápit. Ale nebudu riskovat a budu investovat podle sebe. Když jsem s tím začal před 13 lety , tak mě investiční fond za 3 roky připravil o 30% vkladu. A tak jsem ho hned prodal a začal sám. Už 10let mám 15% roční zhodnocení a to je trochu víc než 3,5% z USA dluhopisů. A to nemluvím o tom , že před 13 lety stál 1 USD 33 Kč a dnes stojí 22Kč.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Pokud nekecate jako s tím dolarem za 33 CZK(viz https://www.google.com/search?q=usd+czk&oq=usd&aqs=chrome.2.0i131i433i5…), tak gratuluji k pěknému investičnímu výsledků. Sám mám průměr za posledních 5 let kolem 30 procent ročně, ale to není v delším horizontu udržitelné.Vladni dluhopisy obvykle nekupuji (mám jen české protiinflační), to je pro jiný typ investorů.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jen doplním, že USD byl naposled za 33 CZK v květnu 2002.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Teď omluva bez ironie. S tím dolarem za 33Kč to byla nadsázka. Skutečný vyvoj kursu:
říjen 2000 41Kč
říjen 2002 27,34
říjen 2007 18,64
říjen 2012 18,82
říjen 2017 21,91
říjen 2022 24,98 Kč
Pro mě jsou peníze prostředkem k životu a ne cílem života. O akcie se zajímám jen proto , abych zpomalil degeneraci mozku. 13.,14.a 15. průměrný důchod jsou příjemný bonus na jiné koníčky.
Stejně děkuji za slušnou diskuzi .

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Dědek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rovněž děkuji věcnou diskuzi a přeji šťastnou ruku při investicích.

Zatím bez slepic

... a jste si tím jistý?
Protože STRIPI na 20 let jsem měl nakoupeny prostřednictvím Böhm & Partner z Brna a jsem rád, že jsem se jich zbavil před splatností a překlopil i ten nízký obnos do komodity.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Jsem si jistý. US dluhopisy nedoporučuji jako výnosnou investici. Naopak píši, že jsou žádané a proto mají nízký výnos. Tedy, že se díky tomu vláda USA financuje relativně levně.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Dědek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Možná,to už tu bylo a kdo to nestihl si pustit nebo tomu nerozuměl si velmi brzy bude do dlaní śeptat JA TO VEDEL o,o,o!!!

https://youtu.be/LY1CQGFWy84)? ovšem pokud to cenzura záměrně nezkomollila ,aby to nefungovalo

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Ano u Petra Pavla jeho chyby přecházíte též a minulost bagatelizujete. Nejde o to, kolik mu bylo v roce 1968 let, ale o to, že když se potřeboval dostat na vedoucí místa v armádě, neohradil se proti jednání tehdejších politických zmetků a odsouhlasil jednomyslně tuto politickou aktivitu ve svém profilu, aby z toho mohl mít kýžený zisk a být politicky spolehlivý ve své době. Tím samozřejmě zneuctil lidi z Charty a v dnešních dnech jde dávat věnec na hrob Palacha, který se kvůli bezvýchodné situaci 1968 upálil, a Pavel tak opět chce profitovat a dostat se na vedoucí post. Je to bezcharakternost povahy, na kterou upozorňuje i jeho bývalý nadřízený Hynek Blaško. Navíc ho strká vpřed Petr Kolář jako lobista firmy Squire Patton Boggs, která hájí čí zájmy?? Naší republiky tedy určitě ne.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Franta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by Franta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by My (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proboha, četl jste vůbec ten článek? Vy jste snad vůbec nepochopil obsah... Pan babiš je pro mě teď ještě daleko volitelnější - a to jsem jeho voličkou nebyla. Vidláku, díky!

Zatím bez slepic

Naprostý souhlas nic jiného se nedá komentovat!!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Počkejte až Babiš prohraje, já se budu tak smát...je to téměř jistota, normálnějších lidí je prostě v republice více a Praha je velká :)

Průměrný počet slepic: 2 (50 hlasů)

Praha je vřed země od roku 1918. To měla poměřovací koeficient blboňů jako Brno. Od té doby zbytněla na přistěhovalcích za účelem držení lichvy, moci a penězokazisvětství. Je totálanál jedno gdo prohraje ve volbách, páč lidi už prohráli. A dělají že je to nesere.
Od doby, co se vládne v Prahe, sme si zkusili druhou světovou, penězokazisvětství co okradla všechny, ládování lidí do fabrik a zbytnění placených úřadů slouhů režimu, nehledě k opětovnému okradení země v hodnotách 30 bilionů po převratu v 1989.tém létě po harpagondechujckém kristu. Není na co být hrdý. Ze strachu se lidi podělali a všechno dali zadarmo harpagondechujcům a eště platí půjčky za to, co jim dali zadarmo. A todle neudělá žádné tupé zvíře ani gdyby ho mlátili palicí od rána do večera.

Průměrný počet slepic: 3.9 (42 hlasů)

Odepisuje rodilý Pražák, který prožil půlku života po celé republice, aby se vrátil do Prahy dožít. Praha je stejné "maloměsto", jako Hradec Králové, nebo Týn nad Vltavou. Jsou tu pracovití lidé vedle flákačů, jen ta koncentrace je odpovídající rozloze a hustotě obyvatel. Praha je městem mnoha centrálních úřadů, které vždycky přitahovaly neskutečné množství lidí z celé republiky. Někteří uspěli, někteří se stali přítěží, ale v Praze zůstali. Pokud za něco stojí, jsou z nich "PRAŽÁCI", pokud nestojí za nic, zůstávají "pražáky". Nic víc a nic méně.
To co je podstatné je, že občanská společnost dost nebezpečně a příliš dlouhodobě spoléhá na pozlátko voleb a to jí poskytují nositelé světla. Ti jsou v celé republice a nejkrásnější světýlka umísťují na ulice, když to jejich zaměstnavatelé POTŔEBUJÍ. Nemají potřebu svítit trvale třeba i méně blyštivě, ale na cestu, ne pro oslepení očí o svítí nejvíc o Vánocích, nebo před volbami. Abych nebyl příliš dlouhý, jako jednoznačné pozlátko vidím Pavla. Babiš umí také vytáhnout ozdoby, ale souhlasím s Danem, nemusí mít na to čas. Je příliš zaměstnaný "svou pravdou", připouštím možná i těmi miliardami. Sle není první ani poslední v této zemičce, o kterého se otírá vyděšená moc, protože zvládnul osobní nadhodnotu s neskutečným osobním obohacením a širší společenskou shodu, která se aktuální moci příliš nehodí. Ale to si přečtěte v delším a samostatném "prýhovoru" k Vidlákovu nadšení Babišem.

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

Hezká definice. Jen tak pro zajímavost - to, že je jako Brno, jste myslel jen jako bonmot, anebo máte nějaké informace o poměřovacím koeficientu blboňů v Brně? Kdybyste to zkusil nějak precizovat - kde jich je víc? Podle mně si Brno s prahou vůbec nezadá!

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)