Významná šance

Autor

https://www.litterate.cz/vyznamna-sance/

 

V uplynulých týdnech jsem se poměrně hodně snažil burcovat Alternativu, aby se sjednotila. Napsal jsem na toto téma celou řadu článků, nastínil různé možnosti… ale také jsem sám za sebe odmítl dělat z Kydů jedenapadesátou politickou stranu, která by těm ostatním jen užrala pár hlasů, ale jinak k ničemu nebyla.

Tvrdil jsem, že je nutné zapomenout na minulost a není už možné poměřovat spojence podle toho, co dělali před deseti lety. Tvrdil jsem a tvrdím, že jediné, co zde máme společné, je právě tento blog a každý, kdo sem přijde s dobrou vůlí, ten je spojenec. Tvrdím, že spojenectví je třeba budovat přes další blogy a blogery.

Dneska bych chtěl popsat, proč jsem tak říčnej do hentoho sjednocování, odpouštění a urychleného formování skutečné politické síly, která by se opírala o skutečně masovou podporu voličů. Chci popsat, proč je na místě spěch. Podle mě máme totiž šanci, která do Kotlinky přijde jednou za 500 let.

Doba se fakt změnila. Přečtěte si něco od Ivana Davida a Miroslava Macka. Oba mají svůj mediální dosah a není problém si o nich udělat obrázek. Oni jsou už v podstatě stejní. Přitom jeden byl ČSSD a druhý byl ODS. Tváří v tvář největší krizi za třicet let se původně akademické debaty poměrně hodně zkonkretizovaly. Stejně jako se ve dvacátém století vyzkoušely takřka všechny utopické vize filozofů století devatenáctého. Vyzkoušel se Marx i Nietsche. Masaryk i Smith. Stejně tak už dneska víme, jak dopadly vize Klause i Zemana. Víme, jak si politici představují svobodu slova, víme, jaká je globalizace, vyzkoušeli jsme evropskou solidaritu, neviditelnou ruku trhu, vyzkoušeli jsme liberální demokracii i své transatlantické přátele. Rozdíl mezi Miroslavem Mackem a Ivanem Davidem se víceméně setřel a protože jsou oba dva chytří a a inteligentní lidé, není divu, že došli k velmi podobným závěrům.

Zároveň se také ukázalo, že u nás v republice prakticky není žádná proruská kolona. Není tu žádné hnutí starostů či politiků, kteří by bránili dodávkám zbraní na Ukrajinu. Nejsou tu stovky ruských neziskovek, které by učily ve školách, že jsou jen dvě pohlaví a Putin je frajer. Není tu žádná strana, která by chtěla přijmout jako měnu rubl. Neběží tu žádný stipendijní program pro tisíce českých studentů na Lomonosově univerzitě. Vrcholem proruskosti je konstatování, že Putin je pro Rusko dobrý prezident a vrcholem ruského vměšování do naší zemičky je Puškinova cena pro Nohavicu.

Mnohem víc lidí by si u nás přála českého Orbána než českého Putina. A toho ruského Putina tu nechce prakticky nikdo a málokdo si dělá iluze, že spojení s východní velmocí by bylo nějak kvalitativně lepší než spojení s velmocemi západními. Vítek Rakušan musí vyrábět ruské šváby z lidí, kteří si přejí korektní vztahy s Ruskem.

Nedávno jsem psal, že se tomu vlastně nedivím. Proč by Putin korumpoval Zemana, Salviniho nebo LePennovou, když se domluvil s indickým Módim a saúdským Salmánem? Tihle jsou terno, a ne nějací pofidérní politici, kteří už deset let nejsou schopni uchopit reálně moc. K čemu se zabývat Vyvadilem, když nic nezmůže a nikdy se to nezmění? Módi zařídí nákup ruské ropy. Vyvadil neudělá vůbec nic. Kamarádit s Chameneím, to je terno. Mít telefon na Erdogana, to je super. Ale k čemu je kamarádšoft s Marinou, která neustále prohrává prezidentské volby?

Zároveň sledujeme v přímém přenosu, jak se nám všechny ty západní neziskovky i se všemi Sorosy, Římskými kluby, Aspeny, politiky, novináři i Evropskými hodnotami, historicky znemožňují. Jak dokázali uvalit protiruské sankce na nás samotné, místo na Rusko, jak dokázali odzbrojit Evropu i USA v ohni ukrajinské války, jak nás zadlužují nad jakoukoliv míru a jak umějí jen mávat rukama a vysílat signály.

Celá ta obrovská síla soft power, kterou naši bratři USáci třicet let budovali, najednou generuje jeden průser za druhým.

Jasně, mají zatím všechno v rukách, ale nejsou schopni ničeho. Nejsou schopni dosáhnout ruského pádu, nejsou schopni snížit ceny energií a benzínu, nejsou schopni ani pořádně vypnout dezinformační weby. Nejvíc se jim teď daří vzbuzovat proti sobě nenávist a nedůvěru. Novináři, politici, Pánkové, Jandové, Kartouzové… mají fůru peněz, mají moc nad sociálními sítěmi, ale už jim to k ničemu není, protože nemají schopnosti. Rusko tváří v tvář Západu dokázalo přesněrovat dodávky ropy a plynu, dokázalo se domluvit na všech stranách, snížilo dodávky, vytvořilo nejistotu a Gazprom se topí v penězích. Nám naši politici doporučili, abychom se nemyli.

Tihle všichni teď dělají všechno pro to, aby se definitivně zdiskreditovali. Aby ukázali beze vší pochybnosti, že jsou neschopní, neznalí, hloupí, neschopní plánovat a vnímat souvislosti. Děje se to přímo před očima. Mávající premiér je už naprosto ikonický a dávno překonal Milouše Jakeše. Ale krásně zapadá do společnosti Leyenové, Trussové, Bidena a jim podobných.

Přátelé! V této zemi není žádné Putinovo bratrstvo, které jen čeká, až americkým neziskovkám a jejich českým přisluhovačům zakroutí krkem! Není tady nic. Pusto a prázdno. Rusko se zaměřovalo na jiné, důležitější hráče. Není tu ani žádná orbánovská neziskovka! Je tu jen hafo západních kašparů, kteří tu teď hromadně přicházejí o kredit! Rusko s budováním svého podhoubí ještě ani nezačalo! Čína se také moc neangažuje, zřejmě jsme pod její rozlišovací schopnost.

Je tu jeden Babiš, jehož ANO nejvíc připomíná politickou sílu, ale on má s Německem a USA společného víc, než je zdrávo. Spíš to vypadá, že ho do své zkázy strhnou sebou, než aby se od nich oddělil.

A pak je tu Okamura, pro kterého bylo před posledními volbami důležitější zabezpečit teplá místečka, než se pokusit ty volby vyhrát.

A pak nějaké nové (a možná i nadějné) strany.

Toť vše. Nikdo a nic víc.

Když končil Sovětský svaz, tak tady už dávno měl Západ svoje želízka v ohni. Dobře zaplacená želízka. Ale teď, když končí Západ, tak tady nikdo svoje koně nemá. Nikdo! Fakt nikdo! Není tu proruská kolona, není tu pročínská kolona, není tu nic a nikdo, kdo by chtěl ve jménu svého impéria uchvátit moc. Dokonce tu není ani žádná pročeská kolona. Ta se zatím hádá o detailech a pečlivě lustruje, kdo je dobrý Čech a kdo není.

Kdy byla v této zemi tak jedinečná příležitost, abychom se moci chopili my sami? Abychom předběhli všechny protektory z Arábie, Ruska, Číny nebo globálního byznysu? Až se Západ definitivně znemožní, vznikne krátké vakuum. Noví rektální alpinisté se brzy najdou a poběží na Moskvy, Dubaje i Pekingu, aby si nechali naší zemi udělit v léno. Ale při trošce štěstí by to nemuseli stihnout.

Jak často máme my tady uprostřed Evropy takovou šanci? Jednou za 500 let? Jak často jsou všichni naši sousedé tak slabí nebo nevšímaví, aby dali alespoň chvíli pokoj? Jak často se stane, že jde jedna velmoc do prdele a druhá má úplně jiné starosti v jiné části světa? Kdy naposled se impérium kymácelo, aniž by bylo nutné zařídit to pomocí cizích vojsk, přecházejících naše území?

V brzké budoucnosti nás čeká krátké období bezvládí. Západ bude na huntě a Východ bude mít jiné starosti. Máme šanci tu udělat Střed. Náš Střed. Budeme mít krátkou šanci na českou cestu dějinami. Už dvakrát nám nevyšla. Nepodařilo se husitským hnutím a nepodařilo se nainstalovat ani socialismus s lidskou tváří. Budeme mít novou příležitost.

A já bych chtěl, aby se jí tento národ chopil. Bez ohledu, že je to jen malá šance. Proto volám po sjednocení. Je to třetí či čtvrtá šance za celé naše dějiny. Tak ať to neprosereme.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

At jde vše po pořadku.Nepotřebujeme politicke formace oni potřebuji NAS voliče!Stači z prvni vody zkusit naformulovat co vlstně chceme jako voliči! aaaaaaa

To je tady na webu zkusmo možne a to pravě hned a teď, pokud šef bude tu kakofonii chtit komentovat a představiji si ho jako obrovskou čočku.Brzy bude nutne podle dnes ještě neexistujiciho zakona vas všechny nutno zavřit do hladomorny digitalniho koncentraku což by byla odměna vytvořena za kakofonii obrovske rozptylky,ktera je zaměrné jakoby někym neviditelnym nastavovatelem chytremu,ale zubožovanemu lidu oveček,které se vydaly do kapitalismu pro vlnu,ale dodnes nevi,že pod paprsky rozptylky budou ty ovečky tzv individualiste sami oholeni a čekaji je galeje!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Têm naš člen AA teamu SV zavolal a vysvětloval po lopatě jejich vysokym funkcionařům co si dohod!ibanksteři 2932019 a co to s nimi uděla když se zabejčci a tak zůstanou! áaá áawáa Bylo to marne!Jdete na to stejně!aa Vy si musite a chcete to zabejčeni. jednoduše taky zkusit!?

Na vašeaam mistě by

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Tak co to matea a kedlubnou ,vždyt to neni nebezapečne probrat se programy našicqh zastupců ať tu je ten Rudy vitr a YURI ukroZELI.No a Bernard by mohl dat koment zda je v lesea dost ponrav pro ten převrat a zda jeho pani mu je už radji dnes umi začit připravovat!

Vlada neomarxistu řika,že vam to pry všem bude chutnat jak bramborllupinky!
Tak to vidite jak mi zas blokli hlas lidu.v půli slova a co vedle našel se tam nejsky můj zastupace nebo se ten přechod od kapitslismu do jaksetobudejmenovat přece jen uskutečni!
Ono ja bych se nebala revoluce chefe ,ale toho nikym netraktovaneho nesmyslu co by mohlopřijit po ni!A vo tom to je!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Tak co to mate s kedlubnou ,vždyt to neni nebezapečne probrat se programy našicqh zastupců ať tu je ten Rudy vitr a YURI ukroZELI.No a pan Bernard by mohl dat koment zda je v lese dost ponrav pro ten převrat a zda jeho pani mu je už dnes umi začit hezky po praci. připravovat!

Vlada neomarxistu, řika,že vam to pry všem bude chutnat jak bramborllupinky!
Tak to vidite všichni jak mi zas blokli hlas lidu qqqwaaaas.v půli slova a co vedle u Nuly našel se tam nejsky můj zastupce nebo se ten přechod od kapitslismu do jaksetobudejmenovat přece jen uskutečni o nas a bez nas?!
Ono ja bych se nebala revoluce chefe ,ale toho nikym netraktovaneho nesmyslu co by mohlo přijit po ni!A vo tom to je!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Têm naš člen AA teamu SV zavolal a vysvětloval po lopatě jejich vysokym funkcionařům co si dohod!ibanksteři 2932019 a co to s nimi uděla když se zabejčci a tak zůstanou! áaá áawáa Bylo to marne!Jdete na to stejně!aa Vy si musite a chcete to zabejčeni. jednoduše taky zkusit!?

Na vašeaam mistě bybyc

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Nerozumiem tej fascinácií Orbánom. Je to populista v pôvodnom zmysle slova, zistí čo ľudia chcú počuť a hneď im to naservíruje. Začínal ako pro-EU, dnes je trendy byť protisystémový a prorodinný tak prehodil výhybku. Medzi časom stihol vytiahnuť poistky proti zneužitiu moci (súdna moc, mediálna kontrola) a nechal krajinu ekonomicky zaostávať. Pre mňa je to len pokrytecký diletant. A to že nemožno skorumpovať konkrétneho človeka a ohroziť tým celú krajinu je výhoda, nie chyba. Nemám chuť počúvať nejakého "silného vodcu", aj keby nakrásne hlásal všetko čo chcem počuť. Najlepšie časy rýchleho rozvoja malo Československo v dobách keď sme mali ako-tak funkčnú demokraciu a nejakú normálnu víziu čo chceme dosiahnuť. Za mňa sú príklady úspešnej politiky krajiny ako Estónsko alebo Litva, vraciam sa do nich pár krát za rok a ten posun dopredu je vždy doslova hmatateľný.

Průměrný počet slepic: 2.7 (10 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

a ještě se nechcete jmenovat Horni Uhry!
Je to pravda?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Preto, že Maďaři jsou více sví, mají svůj charakter. Tedy, myslím tím národ, nikoliv jedince. To o Slovácích se říci nedá.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

tady mezi nas přimo,kdo to je to vlastně ta oksmura,rajckl,kelner,david,no a hned uvidite živě a co a jak! aaaaass no to by byl mumraj,kdyby jsme se jich zeptali doporučenym holubim dopisem ve vši slušnoti co maji za PNZ tj Program Narodnich Zajmů a to tady jakoby nezavisle asiosobněáa!?
Tak co šaáaa to by přece bylo tady taky OK a mohli by kluci spolu mluvit!
No ni?Co vy na to šefe a ostatni lidovi komentatoři?aaaaaááa?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

včerejší diskuzy nikdo nečte, odpovím dnes na post Pepy Slámy.

Monokultury. Ano, jsou ošklivé a jelikož každý druh stromu má své škůdce, když vám na jednodruhový porost vlítne te správný, je celý porost v prdeli. Bojovat proti škůdcům můžete tím, že budete pěstovat smíšené lesy. Pochopitelně, pokud vám napadne smíšený porost lýkožrout smrkový, buky ani duby vám nesežere.

Potíž je v tom, že když pěstujete hospodářský les, ze kterého na konci chcete vytěžit kvalitní dřevo, tak tam míšení stromů vám dost bude dělat problémy. Když budete mít monokulturní smrkový desetiletý porost a vlítnete tam na první zásah, musíte ho prořezat dost fest, aby se ani ti zbylí vzájemně nedotýkali. Je to z toho důvodu, že on pak má dost světla, tudíž jim hezky rostou spodní patra větví, tudíž se k nim nedostane vysoká, které ta kůra v tomto věku stromů tak moc chutná. Když půjdete prořezávat monokulturní bukový porost, tak tam naopak to necháte dost nahusto. Vyřežete dvojáky a pak stromky, které ty ostatní přerostly. Jelikož tito úspěšní, kterým se povedlo ostatní přerůst, tak nad nimi začnou roztahovat větve a když je tam necháte, tak oni se rozvětví a své konkurenty pod sebou udusí. Budou dost košaté, ale budou mít dost krátký kmen a kolem nich nic nepřežije. Takže, pokud vy chcete, aby jednou vaši prapravnuci měli kvalitní bukovou kulatinu, tak to nebudete dělat jako u toho smrku, ale musíte to nechat dost nahusto, aby ty mladé stromky měli málo světla, spodní větve jím tím pádem budou odumírat a suky zarůstat a ony se horkotěžko svými špičkami budou snažit jít nahoru za tím světlem a vám se povede z nich nakonec vypěstovat nádherně vytažené dřevo.

Jasně, zní to hezky mít smíšené porosty, které budou odolbější proti škůdcům. Ale má to svá negativa. Dělal jsem např mix borovice smrk. 50 na 50. Tam je problém, že ta borovice má dost řídkou korunu, tudíž pod sebe pustí moc světla, tudíž ten smrk vedle ní stojící nemá důvod odhazovat spodní větve. A zažil jsem toto mnohokrát, kdy jsem kácel stoletý smrk, kterému kousek nad mojí hlavou trčí větve jako kráva a já ten strom musím zpracovat do sortimentů. U takového vím, že mi to žádná pila nevezme, že to musím nakulit do dvojek a to, co tam sto let rostlo, půjde do viskózy.

Pepčo, já vás chápu. Představa krásných smíšených odolných lesů je velice lákavá, ale pak od nich nesmíte chtít kvalitní dřevo.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

já myslím, že tady u nás v čr to máme hezky rozdělené. Vy, když se dnes budete chtít kochat přirozeně rostoucí přírodou, máme zde několik národních parků (k nám teda teď nejezděte, pokud nemáte rád horko).

A pokud byste někdy potřeboval stavební dřevo, obraťte se na nás. My jsme sice lumpové, co tu přírodu ohýbají, ale zase vám jsme díky tomu schopni dodat krásné rovné a bezsukaté dřevo. A až si pak z toho našeho dřeva necháte udělat tu novou střechu, tak pak zase můžete odfrčet se dívat tam, kde to dělají přírodně. A tam, s krásným výhledem, držkovat na nás, kteří to přeci dělají blbě.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

proč vlastně nepíšete na jedničkový litteráte? Jak jsem se dočetl, tak jste si posypal hlavu popelem a bylo vám všemohoucím zakladatelem odpuštěno. No, že vám není hanba.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

to jako, že tam už nejsem zabanován? Alef mi odpustil mé smrtelné hříchy a mohu se vrátit?

Nj, ale jestli je to tak, ještě jsem od něj neslyšel kouzelné slovíčko.

Ono to ale asi bude jinak, Zaubere. Vy jste si to krapet popletl. Ano, já tam byl zabanován, potom jsem si posypal hlavu popelem, bylo mi odpuštěno a hned potom, jak je mým dobrým zvykem, jsem udělal další průser a od té doby jsem tam nebyl. Člověk by měl mít nějakou hrdost, takže neobcházím kolem tohoto webu jako mlsný kocour, jestli by se mi náhodou nepovedlo vniknout dovnitř, ale, pokud by se v budoucnu něco změnilo v souvislosti mého přístupu tam, měl by mě tamější majitel to sdělit. Mail na mě má. Dokud se tak nestane, budu fungovat zde, s Aničkou v undergroundu.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Já jsem tam taky zabanován, a to jsem tam jen jednou mektnul. Od té doby končí mé příspěvky v propadlišti dějin, nikoli na skle. Litterate je chucpe, sorryjako.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

přibude asi mandaladan

Zatím bez slepic

Jestli mě paměť neklame, tak on sice je jedním ze strůjců toho ostudného dopisu Putinovi, ve kterém psali, že věří, že Ruská federace rozhodně nechce rozpoutat válku a pár dní na to Ruská federace tu válku rozpoutala, takže názorově jsme poněkud jinde, ale alespoň si můžeme svoje názory navzájem poměřit.

Hele, já mám v bytě jednu ženskou, zrovna dělá v kuchyni rizoto, taky mě občas dost dokáže nasrat, sem tam názorově nesouzníme, ale už to takhle děláme 30 let a já jí mám furt rád.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Já vás mám rád všechny pánové. Ale to víte, už nedělám jen v jedné hospodě.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

A je to jen tak jako křesťansky, trochu "mus", nebo to jde od srdce?;-)

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Řekněme, že po srdci přišel hlas rozumu. Už mám tolik čtenářů, že se nevejdou do jedné škatulky. A tak bylo lepší přistavět salónek. Tím pádem máte k dispozici svojí kanjpu kde si můžete prostě zanadávat, můžete tu plivat na podlahu a kouřit. A nikoho to neekluje.  Na Litterate si mohou zase užít hentu kultivovanou diskusi. Vyhovuje to podle mě oběma stranám. 

Já jsem byl i ve starých časech poměrně tolerantní, ale stejně to ode mě vyžadovalo občas zasáhnout i když jsem sám zasahovat nechtěl. Teď to mám snazší. Rozdělilo se to, moje texty dostáváte všichni, ale jdete si mnohem míň po krku. Jestli to takhle půjde dál, založím ještě třetí podnik - to bude vysloveně cukrárna pro jemné povahy. 

Takže ano, od té doby, co mi neprovokujete čtenáře na Litterate a co oni neprovokují vás tady, tak se mně osobně mnohem lépe dýchá. Tohle bylo řešení díky kterému si nemusím vybírat vás nebo je, ale mohu mít obojí.  A nemusím si vybírat, koho upřednostnit.  

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Mě se nikdy moc nelíbili takoví nemastní, neslaní, něco jako "já jsem malé poupě a já sedím v koutě".

Já měl vždy rád rebely. Ono s nimi je někdy těžké pořízení, ale alespoň nejsou nudní. Takže Alefe, když zase někdy na litterate objevíte vadný kus, zabanujte ho a já ho pak zde velice rád přivítám. Jak to bylo v tom filmu Černí baroni? "S vrahy netančím". Netančete s nimi, pošlete mi je sem a my si tady pak od podlahy zakřepčíme.  To mě bude děsně bavit.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

o druhém banu nic nevím. Ale i tak se dá říci, že sice nevstoupíš 2x do stejné řeky, ale 2x do stejné Alefovi stoky se s prosíkem klidně dostaneš.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, z vás by zcela jistě byl skvělý až bezkonkurenčí politik. Máte skvělé vyjadřovací schopností, skvělou rétoriku. Pokud někdo někdy skutečně poslouchal projevy naší politické "elity", tak mně musí dát za pravdu. To jsou v podstatě idioti, kteří bez naučených frází nedokáží nic říci. No, možná je to tak i lepší. Já jsem volič "kolovrátka" Okamury, protože SPD vnímám jako jedinou schopnou opozici. Zajímavý fakt spatřuji v tom, že Okamura ve své někdejší politické straně si též něco sliboval od politické turistky Kláry Samkové. No. výsledek všichni známe. Vy Vidláku máte navíc "skvělého" boha - zakladatele, takže bych s vámi do party určitě nemohl. Nemám rád blbce, ale ani bohy. Co se týče Čechů a jejich sympatií k Orbánovi a nijakého vztahu k Putinovi, nalejme si čistého vína: Češi jsou a vždycky byli hlavně přizdisráči, když řekne Čech: ,,Orbán to dělá dobře," tak vlastně moc neriskuje. Ale nedejbože, když řekne Čech v demokratickém Česku: ,,Ten Putin to dělá dobře," tak si koleduje o veliký průser! Bohužel...

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak som bol opat na UA.
Prechod na UA bez problemov, v podstate to bol prelet a za 15 minut si clovek uz uziva vozdusnej trevogy.

Stale plati, ze pacani makaju piatok sviatok.
Zmena je vsak vsade citit. Nie su cerstve produkty - maso, ryby sa musia objednavat.
Cukriky dovezu ale nie cokoladove, bo teplo a chladiarensky voz ma velku spotrebu.
Pred bankou su rady take, ze sa neoplati v banke nic nedolezite riesit, abo tomu obetovat den volna.

Pacani uz zacinaju lozit kanalmi, aby nedostali povolavak. Siria sa zarucene spravy, kde je jednotka lovcov ludi.
Takze na futbal sa nechodi. Na oslavy sa nechodi. Na koncerty sa nechodi.
Cize sa koncerty rusia, kedze tam v podstate chodia len deti.

I zeny z Kyjeva to zacinaju mat tazke v okoli Lvova, pretoze na KPP su vasinou chlopci nasrati a zlost si vybiju pokial mozno nie na miestnych. Ale stale plati, ze zarucena studena sprcha na zlostnaka je, preco nie je na fronte on, ked je taky nabuchany.

Devalvacia je citit.
Soljarka je uz vsade, len niektore pumpy su tabu, pac tam clovek natankuje len raz.
Oslava narodenin ku ktorej som sa prichomejtol sa oficialne zacina hymnou, ktoru si zaspeivaju deti samotne. Potom nasleduje nejaky hymnus o Banderovi. A az potom oslava.

Vsetci pacani a aj ich deti vedia ze:
rusom dochadzaju rakety
ze v Chersone je uz peremoha
ze UA zacina vitazit

Dodrzal som zakladne pokyny prezitia v takejto spolocnosti, mlcal som a usmieval som sa :))

Na hranici cestou spat je badatelny vyslovene exodus maldych. Matky s detmi do pol roka, co este nemaju ani pas. Vsetko SPZ z Kyjeva.
Kazde take auto cca 20 minut blockpoint. Vzivote som tak dlho necakal v rade.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Ukrajincům a Zvedavcovi k jejich velkému a slavnému vítězství!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To víš, všichni, včetně oněch spojovatelů alternativy, mají přebujelé ego, plní pýchy, že vědí, co ostatní mají podle nich dělat a neustoupí ani o píď. Jedem případ u Bystřice p. H. se i ukázal jako psychopat, sociopat, co bez důvodu i fyzicky napadá lidi a trpí paranoiou, že je někdo placený troll a neustále všechny považuje za hlupáky, jenže on je tak hloupý, že to dokonce i říká nahlas :)

Nejsou na to připraveni, proto trpí a nemůžou se ani vyrovnat s realitou. Nechápu základní pravidla domluvy, proto se nesjednotí.

Sionisti všechny ovládají skrze peníze a pedofilii svých loutek, takže se ani nemusí domlouvat, stačí rozkázat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Každá dějinná událost je vždy spojena s výraznou osobností. Doma jsme měli Husa, jinde měli Krista, Césara, Janu z Arku, Marxe, Lenina ...
Podle svého vkusu si můžeme vybrat. Možná jsou výrazné osobnosti, ale nevím o nich. Asi působí skrytě. Veřejně vystupující osobnost, která hýbe současnými dějinami, je třeba Putin. U nás doma ale nikoho nevidím. Ta buď je, nebo se v krizové situaci objeví, ale lamentováním ji nestvoříme.

Zatím bez slepic