Zůstat doma znamená souhlasit

Autor

Podívali jste se na tiskovku Jindry Rajchla? Zdaleka nevyjmenovali všechny hříchy této vládnoucí garnitury. Nevyjmenovali dokonce ani všechny důležitější hříchy této vlády. Byli by tam deset hodin, kdyby se měli jen okrajově dotknout všeho, co Blyštivý Péťa dokázal dojebat. Jindra Rajchl mluví při setkání s občany tři hodiny a to v podstatě vždycky shrne jen aktuální průsery. Česko proti vládě!

Ale ať to vezmeme z kterékoliv stránky, Naše země je na tom ve všech statistických ukazatelích na nejhorších příčkách. Ať jde o zdražení energií, pokles reálných mezd, inflace, pokles průmyslové výroby a stavebnictví, nebo ať mluvíme o výpadcích v zásobování léky, počtech dětí bez svého pediatra, počtech lidí bez svého zubaře… prostě všechno ukazuje, že jdeme do háje.

Vláda zcela nepokrytě říká, že její prioritou je podpora Ukrajiny a naše ceny energií jsou tak vysoké, protože bychom jinak poškodili Německo. Chystají se nám zavádět emisní povolenky domácností, schválili dohodu o migraci, která z nás jako tranzitní migrační země, udělá cílovou migrační zemi. Zavádějí nám povinnou solidaritu, což je jen jiné slovo pro krádež a další zdanění.

Vládní politici si běžně fetují kokeš a nepovažují to za problém. Prezident si na ústavní soud dosazuje komouše zapletené do justičních zločinů a kamarády ve střetu zájmů. Pavel Novotný vám názorně předvedl, jak si on představuje rovnost před zákonem. Velká média lžou jako když tiskne, přímo před vámi. Jejich novináři se vám vysmívají do očí a mlží, i když si realitu natáčíte na kameru.

Fórum 24 nepokrytě oslavuje Banderismus na Ukrajině a vyzývá k jeho ještě větší podpoře. Úplně jsem si představil třicátá léta a tu radost, že konečně zase máme pořádné bijce, kteří půjdou proti Rusku a nám stačí je jen podporovat. Bohužel jsem v hodinách dějepisu dával pozor a vím, co následuje po vyzývání démonů. Musím tam jít, protože Šafrovo Fórum už tvrdí, že UPA vedla heroický odboj proti genocidní nadvládě Moskvy, a že ho dělali vraždění civilistů a rozvěšováním dětí po stromech je vlastně oprávněné. Tohle u nás prostě nesmí zvítězit. Nesmí. To by nám Pánbůh neodpustil.

Také jsem nevyjmenoval všechno, jen to aktuální a do nebe volající.

Nenutím nikoho, aby mě následoval. Nenutím nikoho, aby si myslel to samé, co já. Ale já osobně tam jdu, protože zůstat doma, znamená souhlasit. Tentokrát se fakt po kenedyovsku neptám, co může moje země udělat pro mě, tentokrát to já dělám pro svojí zemi. Já vím, že se tu teď zase rozjede diskuse, jestli je Rajchl ten prav a zase se dozvím, proč právě on není řešení, ale já se na to prostě hodlám dívat obráceně. Pokud bych tam nešel, tak říkám vládě, že je všechno v pořádku. Pokud bych tam nešel, tak říkám, že Rajchl je horší než tahle vláda.

Pokud tam nepřijdu, tak říkám, že to vláda dělá dobře. Říkám, že mi její kroky nevadí a říkám, že vláda má ve stejném duchu pokračovat. Pokud tam nepřijdu, tak dávám vládě mandát, aby svoje záměry dovedla až do konce. Pokud tam nepůjdu, tak chci, aby celý ten grýndýl a emisní povolenky udělali, aby přijali euro (nejlépe rovnou digitální), říkám jim, aby válka na Ukrajině pokračovala a aby pokračovaly přípravy na naše válečné zapojení přesně podle slov Řehky a Černochové. Říkám jim, že mají nakupovat stíhačky a tanky a mají ořezávat důchody. Říkám jim, že mají zvedat spotřební daně. Říkám jim, že mi nevadí jezdit od čerta k ďáblu a shánět antibiotika. Říkám jim, že mi nevadí mrznout, jen když bude Amerika zase veliká a Německo nebude poškozené.

Pokud tam nepůjdu, protože mám zrovna oslavu narozenin, tak říkám, že moje narozeniny jsou důležitější než budoucnost této země. Pokud tam nepůjdu, tak souhlasím s tím, abych o příštích narozeninách měl zase menší reálnou mzdu a zase menší reálný důchod. Pokud tam nepůjdu, tak chci, aby Blyštivý Péťa dovládl, aby si připravil zákony, díky kterým ho budou v elektronických volbách volit mrtvé duše spolu se šestnáctiletými utřinosy, kterým Pekarová Adamová ve školách vysvětlí, že volit Pětidemolici je cool. Ale běda, kdyby chtěl mezi studentíky přijít Okamura!

Pokud tam nepůjdu, tak souhlasím s tím, aby se prezident guma říkal u památníku obětem komunismu, jak si váží těch, kteří se nebáli porušit tehdejší právo a vystoupit proti rožimu, aby pak vzápětí obhajoval komoušského soudce, že musel soudit podle tehdejšího práva. Tohle nám přinesla líbodémo. Dvojí kilometr.

Nejít tam, znamená souhlasit s jejich politikou.

Ale já tam půjdu. Půjdu tam, abych řekl, že chci demisi vlády a po ní předčasné volby. Půjdu tam abych řekl, že nechci úřednickou vládu, ale chci, aby se znovu rozdaly karty. Půjdu tam, protože nechci, aby vláda svoje záměry dokončila. Nechci to především proto, že před volbami mluvili všichni ti papaláši úplně jinak. Nechci je, protože porušili své vlastní předvolební sliby. Nechci je, protože kriminalizují verbální projev, nechci je, protože fetují, nechci je, protože rozvrátili, co rozvrátit mohli. Půjdu tam, protože hospodářství je v recesi, protože nejsou léky v lékárnách, protože mi ničí moje milované zemědělství. Půjdu tam protože jejich zahraniční politika maluje na tuhle republiku terč a způsobuje, že nás začínají po světě nesnášet stejně jako USA.

Chci, aby se znovu rozdaly karty, chci, aby se o naše hlasy ucházeli ti, kteří teď tu hůř, tu lépe táhnou celý ten občanský protest. Chci, abychom měli šanci si vybrat i z jiných než jen z těch, co tam teď jsou. Chci, aby se volilo dřív, než si nastrkají do rukávů esa podle nejlepších amerických volebních tradic. Chci, aby byly volby dřív, než jejich sčítání bude trvat týden a bidenovsky vyjde vždycky podle líbodémo.

A pokud se mi to podaří, pokud budou ještě nějaké volby, tak si pak začnu rozmýšlet, komu to hodím. A budu psát jednu analýzu za druhou. Budu všechny strany rozebírat zleva i zprava. Budu se jich ptát a zveřejňovat jejich stanoviska. Budu je sledovat, budu kritizovat i chválit. Udělám blogerské maximum, abychom věděli, co z čeho si vybíráme. Nevím, jestli se s novými politiky situace zlepší. Ale vím jistě, že s těmito současnými se to rozhodně nezlepší.

Zůstat doma znamená souhlasit s vládou. Zůstat doma znamená, že intriky na alternativě jsou nebezpečnější než vládní politika. Zůstat doma znamená, že chci Pětikolku se vším, co to bude obnášet a po změně volebních zákonů jí tu budu mít nafurt.

Nezůstanu doma. Fakt ne.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350 Kč, může si na oplátku vyžádat moji knihu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (281 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nechci je, a proto tam půjdu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (91 hlas)

Anna Netrebko bude v příštích

týdnech zpívat ve Veroně, Vídni,

Berlíně a v Paříži.

A čeští politici ze sebe udělali

idioty.

Oni idioti vlastně jsou!

---------------------------------------

VIDEO: Ruský ministr obrany Sergej Šojgu oficiálně potvrdil, že polská armáda se připravuje k okupaci západní Ukrajiny a země NATO nashromáždily v bezprostřední blízkosti Běloruska na 360 000 vojáků a tisíce kusů vojenské techniky! Generální štáb Ruské armády dostal rozkaz zřídit Leningradský a Moskevský vojenský okruh v přípravě na agresi NATO! Ukrajina nedostala pozvánku do NATO, a tak podle všeho Polsko zatáhne NATO na Ukrajinu! Poláci se chtějí vrátit do Lvova za každou cenu?

Tak a je to oficiální! Ruský ministr obrany Sergej Šojgu při zasedání generálního štábu a spojeného velení vojsk Ruské armády potvrdil, že Varšava ve spolupráci s Kyjevem chystají vyslání polských vojsk na Ukrajinu pro účely tzv. bezpečnostní mise, která se následně změní v okupaci celé západní Ukrajiny. A to není všechno. Podle Šojgua je v bezprostřední blízkosti spojenecké země, tedy Běloruska, nashromážděno na 360 000 vojáků ze zemí NATO a tisíce kusů vojenské techniky. Po vstupu Finska do NATO a v reflexi na kumulaci vojsk polské armády na hranicích Běloruska, dostal generální štáb Ruské armády rozkaz k okamžitému vytvoření dvou zcela nových vojenských okruhů v Rusku. Prvním bude tzv. Leningradský okruh a druhým má být Moskevský vojenský okruh. Žádný Petrohrad a žádný Petrohradský okruh, ale Leningradský okruh! A proč Moskevský okruh?

Protože po vypuknutí války s NATO budou dva hlavní úderné směry vojsk západního bloku vedeny na dvě města a na dva kritické cíle, na Leningrad a na Moskvu. Dokud bylo Finsko neutrální, nebylo potřeba organizovat vojenskou obranu severozápadu Ruska, ale to se po vstupu Finska do NATO změnilo. A pokud by došlo ke konfliktu s aliancí, útoky na Rusko by byly vedeny jako za II. sv. války na dvě města, na Leningrad a na Moskvu. Jižní směr zatím blokuje Ruská armáda a konflikt na Ukrajině, takže to je směr, který je zajištěný. Potřeba vytvoření vojskových těles okolo Leningradu a Moskvy vychází z doktríny Sovětského svazu, přičemž oba dva vojenské okruhy existovaly až do roku 1991, kdy je zrušil Boris Jelcin. Nashromáždění 360 000 vojáků NATO v blízkosti běloruských hranic je prvním potvrzeným číslem za několik měsíců….

https://aeronet.news/…ku/

Průměrný počet slepic: 4.2 (74 hlasů)

se mě ty vaše kopírky moc líběj. Obzvlášť, když to dole podepíšete aeronetem. Hned mi je jasný, kdo je ten dobrý a kdo ten špatný.

Když naopak se přiznáte, že jste pro změnu obšlehla něco od Hájka, tak vím, že v tom budou mít prsty Marťani.

Průměrný počet slepic: 2.1 (69 hlasů)

Májo, vy těm ptákovinam, co sem kopírujete, skutečně věříte? Zvládáte i něco jiného než ctrl+c, ctrl+v? Třeba formulovat vlastní názor?

Průměrný počet slepic: 2.2 (58 hlasů)

Vážený pane Česneku, 

tomu se nesmíte divit, jste totiž, stejně jako já, ještě neprobuzený. Zatímco paní Mája se již díky četbě Aeronetu probudila, tak mi jsme pořad v takovém tom kokonu, vzadu na lebce máme vražený kabel a žijeme v Matrixu, kde naše politické názory formuluje "mejnstrým" a brání nám v tom, abychom prohlédli. Ale paní Mája se  již probudila, prohlédla všechny lži systému a společně s Morfeem  Rajchlem bojují za naše probuzení. Takže bude trpělivý, třeba jste budoucí Neo a paní Trinity Mája Vás probudí :-). 

Milkman 

Průměrný počet slepic: 2.6 (59 hlasů)

In reply to by Milkman

Trvalý odkaz

"...tak mi jsme pořad v takovém..."   :-)))))))))

Průměrný počet slepic: 3.6 (18 hlasů)

No to nám tady ještě chybělo, zkoumat pravopis. Já mám vůči Milkmanovi hodně výhrad, ale pravopisnou chybu bych nikdy nepoužil. Já jistě také dělám chyby, ale v debatě o politice to nepovažuji za to nejdůležitější. Mnohem důležitější jsou argumenty.

Průměrný počet slepic: 3.7 (29 hlasů)

Mě tady např. chybí Sasin s jeho proslaveným "gdyš".

Ale uklepne se i lingvista. Ode mě pět slepic, náčelníku, že si se ho zastal.

Průměrný počet slepic: 3.3 (19 hlasů)

gdyš je po moravsky správně

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

nejlepší jsou "konstruktivní" kritici, co mají hovno pod čepicí.  Hloupý Honza a malý Jarda ještě neví kde je pravda.  Vidlák už ví, která bije a tam, kde je Rajchl, tam Česko ještě žije. Proto, seru na modrýho ptáka, já chci Rajchla a Vidláka. Spojuje nás stejná víra, že v jednotě je velká síla.

Průměrný počet slepic: 4.1 (35 hlasů)

In reply to by Milkman

Trvalý odkaz

Ještěže máte "Máju", jinak byste se ani neuprdli..., zapšklí břídilové a vlezdoprdelkové :-))

Průměrný počet slepic: 3.5 (25 hlasů)

ty vole, tak to nečti. Nedokážeš přeskočit zprávu aniž bys ji musel komentovat?

 

A zrovna aeronet má většinou pravdu. Netrvá moc dlouho a jejich předpovědi vyjdou. Jasně, take se seknou, ale proti čt a seznamu je to pravdomluvný medium.

Průměrný počet slepic: 4.1 (83 hlasů)

Jardo, oni by sice mohli cokoliv přeskočit, ale vadí jim především ten obsah, který si právě jiní rádi přečtou - my taky musíme přeskakovat ty jejich bláboly a je nám to fuk. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

Pro koho je třeba věřit těm vašim ptákovinám..., pro vás? Kdybyste radši zkopíroval něco zajímavého než pořád plácal ty svoje stejné bláboly o ctrl... 

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Krapet mi to připomíná ty úderné texty z 50. let.

"Kdo nejde s námi, jde proti nám". Vidláku, dle mého začínáte krapet blbnout.

Ale zůstat doma neznamená nutně souhlasit. Zůstat doma může znamenat i - vyližte mi prdel i vy demonstranti i ty vládo, já si to budu sám dělat po svojom.

Každopádně známe se už léta, ale v tomto případě musím přiznat, že jste v mých očích poněkud poklesl. Kurva, co to je za kravinu "Zůstat doma znamená souhlasit"?.

Vidláku, vy jste inteligentní člověk, tak si tuto větu po sobě sám přečtěte. Pokud vám ještě zůstal zbytek soudnosti, tak uvidíte, že je to totální, ideologicky laděný blábol.

Za mě dnes jedna slepice, páč nula, ani jít do minusu zde nejde.

Průměrný počet slepic: 2.4 (76 hlasů)

odpověď kamarádů, kteří tuhle vládu jako já nemusí, před první protivládní demonstrací: "Ale my jedeme na chatu!" "My vás vezmeme našim autem, máme tam místo". "Ne, my jedeme na chatu."

Proč jeli na chatu? Protože jezdí vždycky na chatu. Tak co s takovým matrošem naděláte? Proč si vůbec stěžují?

Pak už nejeli, protože poprvé nejeli.

Průměrný počet slepic: 3.8 (54 hlasů)

Píšete: " Proč jeli na chatu? Protože jezdí vždycky na chatu. Tak co s takovým matrošem naděláte? Proč si vůbec stěžují?"

Mě přijde, že vaši kamarádi si vůbec na nic nestěžovali, pouze chtěli jet na chatu. Vy jste je vyzýval k účasti na revoluci, ale jim tam zatím usychaly ředkvičky, tak se nedivte, že spěchali je zalít.  Vy nabízíte revoluci lidem, kteří dle vás umírají hlady a chřadnou zimou, ale ve skutečnost je většina populace obézních a vytápějí si obýváky na 23. Až zhubnou a bude jim fakt zima, tak pak je možná přemluvíte, dnes nemáte šanci, páč v Kauflandu maj zrovna bezva výhodné slevy. Kurva, chlape, buďte realista.

Průměrný počet slepic: 3.2 (52 hlasů)

Vaše argumentace odpovídá této situaci.

Po stejné koleji jedou proti sobě dva vlaky, a strojvůdci jsou na tento fakt upozorněni. Oni odpoví, že se zatím ještě nesrazili, že všechno ve vlaku zatím funguje, tak co by se plašili, a navíc by se jim při rychlém brzdění rozlilo kafe které ještě nemají dopité. 😊

Průměrný počet slepic: 4.2 (50 hlasů)

Ale realita je taková, že vyzýváte přežraný národ k boji proti hladomoru.

A schválně, kolik procent z nich zvedne své pupky a půjde bojovat proti podvýživě? A furt si stojím za tím, co jsem zde napsal včera. Aby bylo líp, musí být prvně hůř, což zatím v celku moc není.

Víte, Freude, já jsem blbý lesní dělník, co je míň? V lednu v mrazech, v červenci ve vedrech, furt jsem v lese a ona to je celkem dřina. Shodou okolností se mi podařilo kdysi koupit za pár šupů činžák, takže nájmy. Osobně jsem přesvědčen o tom, že nikdo z mých předků nežil v takovém blahobytu, jako moje rodina dnes. Kdybychom zítra já a moje žena začali vydělávat jenom půlku toho, co dnes, furt na tom budeme více než dobře. Pochopitelně, vidím, stejně jako vy, že směr, kterým se naše civilizace řítí, není dobrý. Ale ona nikdy v historii nebyla doba, kdy by lidi nedržkovali.

Tak a teď mě přesvěčte, abych šel demonstrovat. Použiji vaší vlastní poslední větu: "Nemáte šanci, páč jsem ještě nedopil svou kávu".

Jsem kvůli tomu blbej? Já myslím, že ne, možná trochu sobeckej, páč jsem přesvědčen, že po dobu mého života jsem dopředu zabezpečen. Ale furt to kladu na srdce i našim mladým o dvě patra níž. "Jo, jasně, jste mladí, život je fajn, ale myslete i na budoucnost. Už dnes se připravujte na průsery, které jednou mohou přijít. A když nepřijdou? Tak fajn, budete mít bonus k dobru. Ale taťka tady taky furt nebude, aby vás z nich furt vytahoval"

Toto má odpověď, toto má rada teď. (si všimněte, že jsem použil citaci z jedné ruské pohádky, tak snad mi to na tomto rusofilním webu přičte nějaké body. No, asi ne, že jo?)

Průměrný počet slepic: 3.4 (31 hlas)

Prý kdysi do válečných vřav nastupovali i vlajkonoši, kteří neměli moc zbraně, ale třímali tu vlajku. Soupeři se většinou chtěli trefit do nich, páč když pak ta vlajka i s nositelem upadla do bahna, bylo to ponížení soupeře.

Pokud jste fanoušek vlajek, kdysi jsem zaslechl, že snad o nich mají pořad na netu nějaký Šeldn s Ejmy, tak když zapátráte, tam si pošmáknete.

Průměrný počet slepic: 1.9 (16 hlasů)

které už pomalu vymírá jako ti skalní komunisti.  Jenom taková brzy už  zbytečná vzpomínka, asi jako ta na vyrovnaný rozpočet téhle  'republiky'.

Akorát mi není jasné, proč ve sportu pořád fandíme těm "našim"  :-)

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

Ono je to o přesnosti odhadu toho, zda si tu kávičku mohu pěkně v klidu vychutnat a teprve potom začít pomaloučku brzdit, nebo použít rychlobrzdu i při vědomí že kávu si už nevychutnám a pokud bylo skutečně ještě dost času, tak mi mnoho lidí bude nadávat že jsem zbytečně plašil.

Je to taky rozdíl mezi tím že pokud vlak včas zastaví, tak potom zacouvá k nejbližší výhybce, přehodí veksl a mezitím bude uvažovat co dál.

Druhá varianta znamená že to kafe v pohodě vypijete, ale po srážce budou lidské i materiální škody. Pokud jste si jistý že je času dost zvolte variantu č. 2. Já si myslím že pohromě se už nedá zabránit, jde jen o to jak velké budou škody.

 

 Osobně myslím, že ta demonstrace směřování naší společnosti nezmění, ale stačí když ukáže, že je tu hodně lidí kterým se nynější směřování vlády nelíbí. Ve sdělovacích prostředcích každý den od rána do večera vystupují „odborníci“, kteří obhajují neobhajitelné. Lidé, kterým se taková politika také nelíbí, potřebují vědět, že nejsou sami, a potřebují alespoň nějakou alternativu do voleb.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Bernard přece nebude s ostatními kopat studnu pro všechny.

Má totiž v lese vlastní studánku a ta jemu a rodině stačí.  A když se zadaří, koupí i ten kus lesa a vodu, která by odtekla bude prodávat! 

Takoví Bernardi si tady v Doupovských pořídili za peníze pro Prahu vrty na minerální vodu.

Udělali stovky vrtů a z části těch vrtů vodu táhnou do fabriky, cpou do petek a prodávají.

Všechny studánky a prameny v okolí vrtů přišly o vodu. 

No a co? Dyť mají vodovody a minerálku si můžou koupit! 

Nechci mít takového souseda jako je Bernard, ani na druhé straně vesnice za řekou. 

Máme tady podobných dost.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

třeba tě přesvědčí pořádná daň z nájmů a nemovitostí

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

když toho člověka znám odnepaměti a v hospodě už mi tak pět let před invazí (bezúspěšně, nepovažoval jsem to za důležité) ukrajinsko-ruské téma nutí, tak bych očekával, že nabídku nechat se tam odtaxikařit za 0kč přijme. Můj dezolátní bratr zase nabídku na setkání na Václaváku odbyl slovy "Máte obdiv pecivála!"

Jinak samozřejmě v pohodě, každého věc a svobodné rozhodnutí. A žádná bída se kolem mě nekoná, místní (krajské) obchoďáky jsou i nadále obložené auty a další se staví.

Ale frflat by tedy od ředkviček neměli.

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

ani s těmi z druhé strany, co pořád věří na režimní pohádky o osamocených ukrajinských ženách a na muslimské téma mají odpověď: "Ti sem nepůjdou, co by tady dělali!" Bydlím kousek od "Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině", tak si tam občas ve všední den nechtěně vychutnám pohled na frontu na pobyt v ČR. Tenhle je ze včerejška.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

Berrnarde, já jsem tam napsal, že je to můj osobní postoj. Já tam jdu, protože kdybych nešel, tak bych souhlasil s Pětikolkou. Já to vidím jako důležité. Napsal jsem tam, že nikoho nenutím, aby mě následoval. Nenutím nikoho, aby to viděl stejně. Já se na Vás nebudu zlobit, když řeknete, že tam nepůjdete, protože tu potřebu nemáte. Tak se Vy nezlobte na mě, když tam půjdu, protože kdybych nešel, přišlo by mi to jako souhlas. 

Ani slovo o tom, že musejí jít i ostatní. Ani slovo o tom, že v mých očích někdo klesne, když tam nepůjde. Prostě jsem si napsal na korouhev, že tam půjdu a proč tam půjdu. Nebo jsem se tak moc trefil, že už je třeba se vymezovat i proti tomu, co Vidlák napsal jako osobní postoj? 

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

že tam půjdete. Že to dokonce budete spoluorganizovat. Jak správně píšete, toto je vaše rozhodnutí a do něj nemá nikdo právo, včetně mě, vám do toho kecat.

Mě ale vždy zaujme nějaký detail a tento mi nemohl uniknout, jelikož to je nadpis. Vy jste napsal "Zůstat doma znamená souhlasit" a mě se to dotklo, páč já doma zůstanu, ale to neznamená, že souhlasím s tím bordelem, který se kolem nás děje. Akorát mám poněkud jiný názor než vy, jak se proti tomu bránit. Ale vaše věta mě víceméně hází do pytle s libodemo, což vy dobře víte, že to já rozhodně nejsem. Já nejsem ani ve vašem táboře, ani v táboře vašich protivníků. Ale vy jste mě tam svou větou fakticky prdnul, což se mi nelíbilo, proto jsem se ozval.

Průměrný počet slepic: 3 (29 hlasů)

Ale v textu jsem jasně napsal, že je to můj osobní postoj, který se týká mě. 

Já nikoho nehážu do žádného pytle. Uznávám právo každého volit klidně i Petra Fialu osobně. Ale uznávejte prosím moje právo nesouhlasit a myslet si, že kdybych tam nešel, tak je podporuju. 

Zrovna Vy berrnarde jste tady na Kydech ten echt pravičák, co je individualista a rád provokuje svými zásadovými a pevnými postoji. Třeba k Mašínům, ať dám nějaký silný příklad. Já jsem dneska zcela individuálně zaujal podobně provokativní zásadový postoj. A zrovna Vy - pravičák a individualista, jste si ho vztáhnul na sebe na základě čtyř slov v nadpisu. Představte si, že bych já reagoval stejně na vaší adoraci Mašínů, se kterou nesouhlasím asi tak stejně silně, jako Vy nesouhlasíte s mým postojem ohledně demonstrace. 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

Já naopak si myslím, že vy máte plné právo demonstraci zorganizovat a účastnit se jí. Pokud by vám jí někdo chtěl zatrhnout, budu velice proti tomu. I když se jí osobně nezúčastním, protože si nemyslím, že by to k něčemu vedlo. Ale třeba se v tomto pletu a pravdu máte vy. Já se totiž v životě už mnohokrát spletl a vlastně jsem ani nikdy nepotkal neomylného člověka.

Dnes jsem to asi příliš rozpitval, takže pardon.

Ale vy respektujete můj postoj např k bratřím Mašínům, já zase váš k levicové revoluci. A můžeme si v klídku společně fungovat a někdy i zjistíme, že na nějakou věc máme společný pohled. Dokonce si myslím, že ten konečný cíl vidíme oba celkem shodně, akorát jsme si každý vybrali jinou cestu, jak k němu dospět.

Ale buďte v klidu. Pokud budu příznivcem vepřového, tak taky na potkání nezačnu vraždit fanoušky švestkových knedlíků. Pochopitelně do okamžiku, kdy mi někdo z fanoušků švestkových knedlíků dá facku. Jelikož nejsem lakomej, tak na oplátku obdrží minimálně tři.

Průměrný počet slepic: 2.7 (18 hlasů)

kurva, kdo tě nutí jet do Práglu ? Seď doma na prdeli a pak se tady vyplač.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Bobe, napsat to já, tak se spustí kanonáda sprostot. Díky, že jste to napsal vy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Vidláku, 

tak dnešním příspěvkem jste mi zajistil zábavu na pozdní večer. Díky Vašemu článku jsem si totiž zase po čase pustil na FB pana Rajchla. Pustil jsem to pětkrát a dlouho jsem se tak nepobavil.

V půlhodinovém příspěvku  JR dvacet minut zoufale loudil, aby lidé přišli na demonstraci Česko proti vládě. Takovou bezradnost jsem u něj dlouho neviděl.  Vodopád škemrání, loudění, přesvědčování a strašení, jak se ČR popadne do pekla, když lidé nepřijdou. Pak se bezelstně přiznal, že se na něj dle všeho odbory pěkně vysraly, takže tam chvílí bědoval nad zbabělostí pana Středuly. Nakonec samozřejmě neopomenul zmínit, že je právník, takže všemu rozumí. Já jsem tedy neviděl všechny jeho proslovy na FB, ale zato ve všech, které jsem viděl, se pan Rajchl neopomenul pochlubit, že je právník (asi nějaký problém se sebevědomím). Je to ale především totální politický amatér, místo toho, aby měl před sebou stohy e-mailů, ve kterých ho občané vyzývají k organizování další demonstrace, tak půl hodiny škemrá, aby proboha někdo přišel. Jak postava z řecké tragédie. 

Pak jsem si pustil tu tiskovou konferenci. To byla také lahůdka. Tam si každý odemelel nějaký svůj hluboký lidský příběh, aniž by to nějak zapadalo do celkového konceptu. Takhle se přeci nedají tiskovky dělat. Nemělo to žádnou dynamiku, šmrnc a energii. Bylo to v podstatě celé mediálně nesrozumitelné, nebyl tam ani žádný jasný vzkaz...prostě až téměř Babišovské kňourání.  Takovému politickému neumětelství se musel každý markeťák vysmát. Nemůžete přeci dělat tiskovou konferenci a vystavit tam lidi, ze kterých není cítit ani ta trocha energie a víry ke změně, ani žádný "tah na branku" (vyjma JR). Ta odevzdanost byla do očí bijící ve srovnání s energii, kterou na té tiskovce sršel pan Rajchl. Revoluce jsou hodně o emocích, a ten kvintet, který tam byl, rozhodně davy nestrhne.  

Samostatná kapitola je paní Maršálková. Když pominu její pohřební a poraženecký výraz, tak nebyla ani schopna správně uvést řečníky, když pana Bohumíra Dufka (předsedy Asociace samostatných odborů)  uvedla jako "Vladimíra" Dufka. Neumětelství v přímém přenosu..S takovou armádou spolupracovníků by Napoleon dodnes škrábal brambory na Elbě. 

Po (minimálně mé) zábavě také trocha věcných připomínek. 

1) Myslím si, že hlavní překážkou snah pana Rajchla je pan Rajchl sám. Není totiž uvěřitelný. Stejně jako nebyl uvěřitelný pan Sobotka v roli sociálního demokrata, není JR uvěřitelný jako představitel lidí, za které údajně bojuje. A proč tomu tak je? Protože podle mého názoru JR prostě nejde o nic jiného, než se zašít s pár poslanci do PS nebo do EP. Ten člověk prostě nemá autentickou zkušenost s tím, jak žijí lidé, na které se obrací a pořád z něj čouhá takové to fotbalové "bafuňářství". . Jen podle mého ty lidi zneužívá k tomu, aby se mohl vyšplhat do nějaké placené funkce.  

Například Vy byste byl podle mého mnohem více uvěřitelnější vůdce Alternativy, protože Vám prostě věřím, že jste přesvědčen o tom, o čem mluvíte (byť s Vámi v řadě věcí nesouhlasím). Navíc si myslím, že Vám skutečně jde o sjednocení Alternativy a o lidi, ke kterým mluvíte, zatímco JR je podle mne jenom obyčejný egoista, hochštapler a politický podvodník. Budoucnost ukáže, třeba se mýlím. Pan JR podle mne prostě jen pochopil, že když může miliardář obulíkovat důchodce, že mu jde o jejich blaho, tak může advokát v porsche bojovat za sociálně slabé. A jak se říká, nevěřte hubenému kuchaři.

2) Všiml jsem si, že na stránce strany PRO zmizelo z vedení strany pár tváří, například místopředseda strany PRO, pan Tomáš Nielsen. Je to jen technická porucha nebo již Tomáš (znám ho osobně) pochopil, o čem strana PRO je?     

3) Jestli chcete panu JR poradit něco dobrého, tak by neměl při oznámení demonstrace směřující ke svržení vlády věnovat 80 % času tomu, aby prosil lidi o účast na této akci. To prostě moc nevypovídá o tom, že lidé jsou natěšeni na to, až vládu pana Fialy nahážou do Vltavy. 

4) Pan Rajchl se vymlouvá, že stávku mohou "podle zákona" vyhlásit jen odbory. Když už je pan Racjhl takový právník, tak by mohl vědět, že tato zákonná úprava stávky se vztahuje jen na ten typ stávky, kterým zaměstnanci bojují za svá sociální a jiná práva vůči zaměstnavateli. Ale pak jsou samozřejmě také tzv. protivládní stávky, které žádné zákony neupravují. Jako byly například stávky v listopadu 89. Ale myslím si, že to pan JR dobře ví. Jenom si je dobře vědom toho, že pokud by vyhlásil generální stávku on, tak se na něj většina lidí úplně vysere a v plné nahotě vyjde najevo, že údajná nespokojenost lidí s vládou nedosahuje takové intenzity, jak se JR (ostatně i Vy) snaží prezentovat. Takže, jestli má JR koule, ať vyhlásí celostátní generální desetiminutovou stávku jako symbol odporu proti vládě. Ale asi oba víme, že to samozřejmě neudělá a bude dál chodit brečet ke Středulovi, aby ho podpořil. Za Středulou, coby šéfem ČMKOS,  totiž stoji cca 800.000 odborářů, což je počet, o kterém se se JR může jen zdát. Proto tak prosí a škemrá, aby se k němu Středula připojil. Pokud totiž na Václavák přijde něco mezi 50-100. 000 lidmi, tak to bude jednoznačně politické fiasko tohoto zoufalce, protože tak málo lidí mu nedává legitimitu se domáhat čekokoliv.   

5) Váš článek má každopádně jeden přínos, a to, že se na tu demonstraci půjdu také podívat, takže si můžete připsat minimálně jednoho nalákaného účastníka. Přijdu Vás pozdravit a když budete chtít, tak si s Vámi dám rád kafe. Beru Vás totiž jako takového sympatického Che Guevaru Alternativy :-).

Milkman 

P.S. Bude pan Racjhl bojovat za naši krásnou zem a všechny její občany, které podvedla a okradla Fialová vláda stejně intenzivně, až se rozpustí jako jeden z anonymních 705 poslanců v EP? Nebo už to nebude stíhat? A proč se vlastně cpe do EP, když nejlépe se proti blbostem z EU bojuje z vládní pozice nebo alespoň z pozice člena PS PČR? 

P.P.S Když už je těch nespokojených občanů tolik, nebylo by vhodnější obsadit rovnou Letnou? Tam už je to pak do Strakovy akademie kousek a Jindra může začít hned úřadovat, jakmile se vláda před tím půlmilionovým davem rozuteče. 

Průměrný počet slepic: 3 (63 hlasů)

Vida to je ale popůlnoční shromáždění "disidentů" v našim Vidlákově. Jako by byli mezi sebou domluveni.

Svazáci Milkman, Česnek, berrnard hned po půlnoci jako úderná rota udeřili sjednocení na  naši Včelku.

Včele této úderné roty stojí těžké dělostřelectvo a pozorné oko Velkého bratra Milkmana , či Kroupy od seznamu ,

nebo jak jinak se tato osoba nazývá a ze svým projevem který výrazně připomíná "masírku" propuštěné učitelky Bednářové od zloducha Kroupy,

se pustil do "masírování" J. Rajchla.

S vaší "masírky" pane Milkmane-Kroupo jen v jednom bodu můžu souhlasit, že berete pana Vidláka jako Che Guevaru Alternativy.

Ano v tom bodu s Vámi souhlasím, beru i já pana Vidláka jako Che Guevaru Alternativy.

Všichni věříme našemu Vidlákovi, víme že je přesvědčen o tom, o čem mluví. 

Vidlák by byl ideální vůdce Alternativy, měl by veliký ohlas v naší české kotlině a velikou volební podporu od voličů.

vidlak che

Průměrný počet slepic: 4.5 (50 hlasů)

Já nejsem žádný vůdce ani na to neaspiruji. Jen popisuju, co si myslím, že by se mělo dělat. A zpravidla jsem první, kdo to fakt dělá. A když chci, aby se něco dělalo, tak říkám, proč to půjdu udělat já. Nikdy neposílám nikoho místo sebe. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

Pane Vidláku, jste velmi skromný člověk a to je další vaše ctnost. My, vaši fanatičtí čtenáři, vám vyjadřujeme poděkování za to, že nás každodenně s vašimi články inspirujete, za to že nás naplňujete odvahou snášet bídný stav, do kterého nás svrhla současná fialová tyranie. Tací schopní lidé jako jste vy, s trefnými postřehy, se silou v řeči, s neochvějnými argumenty jsou v naší vlasti potřební. Možná nemáte strategické schopnosti velkého Alexandra, ale máte schopnosti velikého řečníka, který dokáže inspirovat velkou masu lidí. PROTOŽE HLÁSÁTE PRAVDU. Vaše řečnické schopnosti děsí naše nepřátele, oni se chvějí před vámi. Protože vědí, že na rozdíl od těchto lživých zaprodaných novinářských zrůd vy hlásáte jen pravdu. Děkujeme vám pane Vidláku za to že existujete, za to že vás máme. Opatrujte se, dávejte na sebe pozor, naši nepřátelé jsou v jejich stupidní tuposti bezohlední a krutí , obzvlášť v dnešní době kdy si myslí že mají veškerou moc ve svých rukou.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

Antoníne, dopadl jste ještě skvěle - napsat to takto celé já, tak jsem "pi..., vlezdopr..., roztleskávačka..., úlisná nadbíhačka, která chce lovit Vidláka..., taková přesně ta, které on zná ze svého mládí...", -  bez ohledu na to, že jsem x-krát psala, že jsem zadaná, spokojená a do smrti zabezpečená (a to nepíšu kvůli tomu, abych se chlubila, jak to dotyčný rád dělává, nýbrž proto, aby bylo jasno). 

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Fakt nemám rád ty poučovače, kteří mi řeknou:

Když se ti to nelíbí a furt to kritizuješ, tak řekni, jak bys to dělal  ty!

Ale já to nevím! Jenom se mi to nelíbí! Vím, že to dělají ti na hoře blbě, ale berou za to peníze, prebendy a výjimky, benefity, zlatý padáky...

Já to dělat neumím a proto na hoře nesedím.

Sedí tam ONI! Oni se tam vyhrabali po zádech druhých, třetích, posledních... A teď by měli dělat tu práci, za kterou jsou placeni!

Kdekdo se tady holedbá, že ten Vidlák to dělá blbě, že ten Reichl to dělá blbě. A že by to měli dělat jinak. 

Ale proto nemusí házet na ně nějakou špínu svých nočních můr a hříchů.

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Vidláku, co je pravdy na tom, že se to v PRO sype... (přítel se dozvěděl od právničky, která s nimi spolupracuje...), víte o tom něco?

Zatím bez slepic

Tos tomu dal fakt supr razítko s tou fotkou toho sveřepého rudého teroristy, co nosej na tričkách naivní mladí. 

Hele, jsme před nějakou dobou jeli na rockový festival a já věděl, že tam bude nejvíc mladých lidí a natuty tam objevím několik s tričkami tohoto grázlu, páč oni o něm věděj hovno, idealizujou si ho a je to pro ně symbol svobody. Kámoš má tiskárnu, tak jsem si u něj nechal potisknout triko s motivem Augusta Pinocheta, páč o něm vím víc, než oni o Guevarovi a pak tam mezi ně v něm hrdě nakráčel. Pro ty, pro něž je zosobněním svobody a nezávislosti rudý Guevara, musel být můj Augusto symbolem největšího zla.

Kupodivu, někteří se sice blbě dívali, ale ani jeden z hrdých revolučně smýšlejících mladíků mi můj obrázek do očí nepohaněl a ani jeden mi kvůli němu nechtěl rozbít hubu. Tak co to je za revolucionáře? Pak s tímto připosraným materiálem běžte dělat revoluci za lepší zítřky.

Průměrný počet slepic: 2.1 (18 hlasů)

mám i tričko se Sandokanem.

Průměrný počet slepic: 2.1 (17 hlasů)

mít na tričku Sandokana, neztrácel bych čas tu s váma. Jako tygr malajský naháněl bych jen ženský.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Když měl před mnoha lety jeden kolega ve studiu na triku "Sandokana", byl všem zúčastněným pro smích. Bylo nám dvacet. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Nestojíte mi za odpověď pane, jen vám s chutí vracím váš stupidní výrok  "Ty vole, Berrnarde, ty jsi číslo"

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

tak to zkuste vzít do svých rukou? Myslím že toho času co tomu Rajchl věnuje je nepočítaně. Dělá to pro sebe, ale i pro ostatní. Tací končí v čele státu, nebo v base případně na šibenici. Podle toho jaký mají štěstí

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)

Chápu váš kritický postoj .máte na něj právo .Zdřejmě jste spokojen s vládou a vyhovuje vám stávající stav. Nevadí vám že vláda lže ,nedodržuje zákony, prodává naši samostatnost,nedodržuje vlastní předvolební sliby atd atd. Obhajujete tu nečinost farizeje Středuly. Nevím jak jste došel k tomu že za Středulou stojí všichni odboráři . Naopak spoustě řadových členů jeho nečinost pěkně leze krkem. Spousta odborářů se k výzvě J Rajchla připojí. Ve vašem pohledu J Rajchl škemral . V mém pohledu naopak apeloval na každáho jednotlivce zda dá přednost svému pohodlí smrádek ale teploučko nebo zvedne zadek a přijde říct že ho sere tahle vláda. A to je ten rozdíl  v názoru na to co dělá J Rajchl. Takže za mne zapínám tiskárnu a vytisknu pár letáků které roznesu a vyvěsím abych alespoň trochu víc než jen svou účastí na demonstraci úsilí J Rajchla pomohl.

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

I tatíček pracujících Středula byl na školení v Aspen Institute. 

Je to takové klasické kádrová rezerva.

Zkusily ho nasadit do "boje o Hrad". Občas ho vezmou i do televize proti poskokům Pentaklanu. 

Odboráři to cítí, že za nedá ani nehet, natož prst do ohně. 

Zažil jsem v odborech ty schodolezce, kteří lezli vzhůru po hlasech odborářů. 

Neznám jediného za 33 let, který se na ně potom nevykašlal.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Při čtení Vašich sáhodlouhých elaborátů si vždy vzpomenu na výrok Karla Čapka: "Kritizovat - to znamená usvědčit autora, že to nedělá tak, jak bych to dělal já, kdybych to uměl." To poslední slovo bych tučně zvýraznil a jak by řekl prezident Václav Klaus, dvakrát podtrhl. Protože si zároveň vzpomenu např. na Karolinu Stonjekovou, také podobně výřečnou a jistě inteligentní, která v politické praxi se svými teoretickými myšlenkami také nepochodila. A takových je mezi vámi Svobodnými hodně.

A soudě podle toho, kolik času všichni včetně Vás věnují Rajchlovi, je jasně vidět, že nikdo lepší na vlastenecké a vůbec na opoziční scéně není. A tím myslím zejména někoho, kdo koná něco konkrétního proti té fialové sebrance. A sám uznáváte a já souhlasím, že vedle Rajchla působí ostatní (nejen jeho spolupracovníci) jako bez šťávy. Ano, politik s takovým tahem na branku tady nebyl už hodně dlouho. Je vtipné jak se pouštíte jako mnozí do rozboru jeho motivů. Ale vaše vývody jsou velmi laciné a pavlačové. Kdyby Rajchl chtěl, tak dávno vegetuje v politické funkci za ANO nebo ODS a nenechá si špinit jméno v médiích se skálopevnou jistotou, že od státu coby právník a advokát neuvidí už ani jednu zakázku. A pro nás, kteří ho sledujeme a známe osobně, je daleko uvěřitelnější i coby majitel Porsche (nechápu to drnkání na strunu závisti) než třeba typický zadlužený dezolát Vrabel. A nevím, co je divného na tom, že žádá, aby přišlo co nejvíce lidí. To by snad udělal každý politik. Navíc, situace je opravdu vážná.

Je škoda, že nepřiložíte ruku k dílu. Mozkovou kapacitu na to máte a pokud jste ještě v produktivním věku, vynaložení trocha námahy by jistě byla prospěšná i ostatním. Ale každopádně plus za to, že se půjdete podívat jak to ten Rajchl se svým ansámblem dělají blbě...:-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)