Great reset po Vidlácku

Autor

https://www.litterate.cz/great-reset-po-vidlacku/

Krátký ofenzívní úvodník:

Vy, co sledujete situaci kolem války na Ukrajině, zajisté víte, že u Charkova provedla ukrajinská armáda na poměry této války mohutnou ofenzívu, kterou pronikla místy až padesát kilometrů za ruské linie. Je to vskutku velká akce, která je podle mě dost velká na to, aby ukončila měsíce našich spekulací a my se konečně dozvěděli, jak to tam na východě vlastně je.

Vidlák říká, že Rusové dělají to, co dělat chtějí. Kechlibar říká, že ruská armáda je silná jen na papíře a Rusko se možná i rozpadne. Jiní už vidí velkolepé ukrajinské vítězství, které jen potřebovalo čas na výcvik.

Tato ofenzíva by nám mohla na tyto otázky částečně odpovědět. Je totiž dost velká na to, aby Rusko nemohlo ignorovat její propagandistický význam. Takto velký úspěch by mohl povzbudit další dodávky zbraní a poněkud demoralizovat hlasy, které by raději viděly mír za každou cenu, protože pro mír není žádná cizí oběť dost velká. Takže bude bitva. Velká bitva. Na začátku července jsem napsal článek, kde jsem tvrdil, že Ukrajina velký úder udělat prostě musí, protože po létě přijde zima a západní sklady se vyčerpávají. Teď ho sledujeme a je dostatečně velký na to, aby i Rusko muselo odkrýt karty. Teď už nejde o šolíchání na frontě.

Bude průlom zastaven, obklíčen, rozstřílen, zbombardován letectvem a všechno se víceméně vrátí do starých kolejí? Pak Rusko dělá, co dělat chce a válka na Ukrajině je jen malá část tamní války proti západní hegemonii.

Bude průlom s vypětím sil zastaven, protiútokován, vznikne nová frontová linie více na východ? Pak na ruské straně došlo k průseru, který ale byl „napraven“ ruskou kvantitou. Ukrajina je schopna dosáhnout omezeného úspěchu, který je ale draze zaplacen životy i technikou, Rusko ale nemá vše pod kontrolou a tak konflitkt dříve či později zamrzne.

Ukrajinská ofenzíva bude pokračovat, možná pomaleji, ale Ukrajinská armáda si udrží strategickou iniciativu? Pak Rusko od začátku v boji improvizovalo, ruská armáda je skutečně jen papírovým tygrem a pravdu má Marian Kechlibar, který nabízí pararely s Rusko – Japonskou válkou.

Podle mě uvidíme bitvu, která je dost velká na to, aby naše spekulace vyvrátila nebo potvrdila.

A teď už dnešní text:

Asi nikomu tento pojem nemusím vysvětlovat. V souvislosti s událostmi posledních měsíců totiž vyskakuje všude. Plán hentoho Klause Švába (velmi přilehavé jméno) o depopulaci planety, zrušení stávajícího uspořádání, faktické zotročení hloupých nemyslících ovcí, promíchání ras u kultur, odstranění soukromého vlastnictví, sdílená ekonomika, která nesdílí, ale velké korporace vlastní všechno, lidem to za mastný poplatek půjčují a když se člověk vzepře, je obratem zlikvidován po všech stránkách. Vynechal jsem něco?

Teď si vezměte, jak budou v Práglu na konferenci řečnit o výhodách grýndýlu, k tomu se fakt rozpadá všechno, co jsme znali, zima, hlad, krachy podniků, zničení ekonomiky, vládní kašpaři, opoziční připosránci, bouře v ulicích, astronomické účty za všechno, chlácholení pomocí žebračenek, hrozba blackoutů i prázdných plynovodů… a najednou si člověk vlastně umí ten velký reset docela dobře představit.

Hele, já nevím, jak to ten Klaus Šváb má vymyšlené a fakt netuším, co se honí v hlavě Gatesovi a Sorosovi. Netuším, co si doopravdy myslí Karel Janeček ani Bono Vox. Svět byl vždycky plný magorů, kteří snili o slunečních státech. Někteří o tom napsali i úspěšné knihy, měli to krásně rozpracované a všechno bylo dobré, dokud se někdo nerozhodl, že to vyzkouší v praxi. Pak přišly ty velké skoky, tisícileté říše, kolektivizace a podobné hovadiny. Dovedu si tedy docela dobře představit ty ojrobyrokraty, jak si vzájemně notují, že nás vedou ke světlým zítřkům a dole mezitím hoří ulice. Evropa už zažila ledacos. Měli jsme tu krále Slunce, inkvizici svatou, stát s velkým S, prostě každou chvíli se najde někdo, kdo Evropě chystá nový horor.

Dovolte mi proto jednu Vidláckou analýzu tohoto jevu.

Svým způsobem se skutečně díváme na velký reset, protože to je asi poprvé v dějinách Evropy, kdy se naše ojrohodnotné elity rozhodly, že vymažou výhody těch velkých. V minulých letech jsem napsal celou řadu článků o tom, jak nám tady v Kotline už ic nepatří. Vodu mají Francouzi, klíčový průmysl mají Němci a co nemají v rukou Dojčlandi, to tu vlastní jiný zahraniční kapitál. Armáda je na nule a po šoučasné ministryni bude záporná, české banky nemáme, poslední zbytky českého kapitálu představuje Andrejko a polostátní ČEZ. Velkou část českého exportu dělá Škodovka vlastněná Volkswagenem. Jinými slovy, jsme v prdeli.

Když si Němci usmyslí, mohou nás z fleku zničit. Zastavit výrobu, přesunout jí někam jinam, zrušit objednávky u českých subdodavatelů… Německé banky mohou omezit půjčky, zvednout úrokové sazby, vehnat lidi do bídy. Myslím, že přesně tohle také naši premiéři pravidelně slyšeli na koberečku u Merkelové. Scholz je větší drsňák, ten mám už jezdí říkat přímo do Prahy. Prostě nás Němci mají v hrsti, jsme na nich ekonomicky brutálně závislí a co tu nemají Němci, to tu mají jiní Bruselisté.

Třicet let to takhle bylo. Třicet let tu Němci ekonomicky bačovali, zlikvidovali si nebezpečnou konkurenci, zbytek postupně ovládli, až ovládli i politiku. Můžete se tvářit sebevědomě jak chcete, ale když přijedete do Berlína a tam vám řeknou, že by mohli Škodovku zavřít, nepustit sem plyn a zlikvidovat u nás statisíce pracovních míst, tak vás to rychle přejde, začnete kývat a ani se nenadějete, jste až po paty v kancléřské řiti.

Proto jsem také vždycky radil k opatrnosti v zásadních otázkách o vystoupení z EU. Ono to mělo asi stejnou logiku, jako odstřihnout se od ruských zdrojů. Jak chcete vystupovat z jůnie, když tu ta stejná jůnie všechno vlastní? Neřešitelné.

Tedy až donedávna.

Když někde drancují Američani, tak si za to kupují letadlové lodě, stíhačky a podobné věci. Aby si to nejen sebrali, ale i udrželi. Co ale kupovali Němci za dividendy plynoucí z naší země? Větrníky. Destitisíce větrníků a jiných podobných serepetiček. Oni si prostě stavěli pyramidy. Obrovské megastavby, které k ničemu nejsou. Schwabové snili o grýndýlech, Timmermansové snili o klimatu, chtěli velký reset a teď je na obzoru. Krachy podniků, nezaměstnanost, bída, zima, hlad.

Stačíte mě sledovat? To, čím vždycky vyhrožovali, to teď v praxi dělají! Bez ohledu na to, že Fiala je hodnej a dělá všechno, co se mu řekne. Oni už nevyhrožují, že by to mohli udělat, oni to dělají! A nejen tady. I v Německu se bude krachovat. I tam bude zima a hlad.

Co nám ještě mohou udělat?

Najednou nám nemají čím vyhrožovat. Oni resetují. Až bude Rajchl premiérem, myslíte, že na něj Scholz bude mít ještě nějaké páky? Než budou předčasné volby, tak tu všechno padne na hubu. Němci nemají tankové divize. Mají větrníky. A sami teď resetují to, čím nás třicet let ovládali. Sami resetují českou verzi blahobytu. Sorry Dojčlandi, už nás nemáte čím vydírat. Všechny hrozby už děláte. Vyhrožujete nám finančním krachem? Už se děje. Vyhrožujete nám likvidací průmyslu? Už se to děje. Vyhrožujete hladem a zimou? Už se to děje.

První důsledek tohoto resetu je především to, že jste resetovali vydírací páky. Kde nic není, ani čert nebere. Bundesvér nejspíš ani nedojede na hranice. Co jiného ještě máte, když nás už nemůžete ovládat hrozbou zničeného průmyslu a bankovnictví?

Navíc totéž ordinujete i svému obyvatelstvu. To je sice poněkud bohatší než my, ale také je zvyklé na jinou životní úroveň.

Vyresetovali jste nejen svojí kolonii, ale i sebe. Poprvé za tisíc let se teď srovnáváme na společném dně. Poprvé za tisíc let nám nedokážete vyhrožovat armádou a všechno ostatní jste nám už udělali. Vivat Brusel. Tohle nevymyslíš.

Třicet let si tady budujete svojí soft power. Vytvořili jste politické neziskovky, ovládli jste obory, kde se vyučuje práce s veřejným míněním. Zařídili jste, že u nás nevyjde ze školy žádný filmař či novinář, který neměl líbodémo názory. (Jestli to není pravda, tak mi jmenujte jediného mladého novináře, který není jak přes kopírák s Witovskou a dalšími). Třicet let zařizujete, aby se na českého občana valila propaganda z televize, rozhlasu, fejsbůku… Třicet let rozhodujete, o čem se bude mediálně mluvit a o čem se bude mediálně mlčet. Máte svoje lidi v televizích, rádiích i na sociálních sítích.

A najednou buch… nedostatek elektřiny. Lidi na to nemají a vypínají proud. Dnešek ještě není nic proti tomu, co přijde. Chápete, že když lidi vypnou proud, tak vypnou i televizi? Třicet let propagandistické práce a šup, už se blíží její great reset. Bez elektřiny jsou všichni vaši aktivisti jaksi nahraní. Televize mlčí, internet mlčí… Lidi vycházejí ven a musejí se bavit se sousedy, protože musejí držet pospolu. A jestli si někdo myslí, že pospolu držet nebudou, že se budou rvát, ať se podívá na záznam ze sobotní demonstrace. Takhle lidi drží pospolu, když je zle. Všichni mlaďoši, co jsou přilepení na mobilu a poslouchají jůtubera Kovyho, tak budou po resetu elektřiny poněkud rozhození.

Jakpak se budou Chvilkaři domlouvat, když nebudou mít internet? Nebo jako myslíte, že budou agitovat po hospodách? Nikdy to neriskli. Nikdy si netroufli dojet na venkov a začít vysvětlovat buranům z očí do očí, že jsou pomýlení. Sice to slibovali, i jejich rektoři to slibovali, ale skutek utek. Protože, když agitujete naživo, tak za blbé kecy dostanete strašně rychle do držky. Tohle naopak umíme my. Děkujeme za usnadnění, vyresetovali jste si tu největší výhodu, kterou jste třicet let budovali a do které jste vrazili miliardy peněz.

Chcete v tom pokračovat? Chcete dál resetovat? Dejte se do toho. Resetujete především sami sebe. Resetujete si všechny výhody, které jste si nadělali. Drancovali jste, ale zapomněli jste si postavit armádu. Jeli jste propagandu, ale zapomněli jste nechat lidem televizi a internet zadarmo. Snili jste o grýndýlu, ale zapomněli jste na základní ekonomické poučky. Mysleli jste, že jste mistři světa a místo toho končíte.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (74 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Tak se boji aaaaa nas z rodici se Společnosti Voličů,ktera na Vaclavaku začala hledat svoje zastoupeni a snad znova mistra pravdy pana HUSA?Hanba vnitrakům!
No ni

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

mazají vnitráci. Nechápu, že nic lepšího nemají na práci.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Že nas voliče z SV sežerou kapitalisticke hnidy,
Šef si pry mysli,že nas zachrani Reichl,
ale bez PNZ do jeho programu,
tu zůstane jen ten brajgl,Demokracii čumilů to bude jedno,
A tak dostanou ZAS jen hovno!
No ni?aaaaaass

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

No napsala jsem,žá je tu zase skvěla aaaa analyza na urovni SOCIOLOGA!
Ti popisuji chovani občanůa,no ale vśimnete sia,6 ani jeden NES?MI napsat ani naznak řešeni a i tady to na konci komentu chybi!Musime si my
členove staronove společnosti SV dat inzerat,že hledame svē nove zastoupeni a to velmi dobře zaplacene?Mezitim tomu zastoupeni jako platici šef dokonce i stačime dodat osnovu ZMENY,,ale pozor,jen tehdy,když se s ni předem seznamime v diskusi a budeme z těch stale zvětšujicich se sraček vybuchujicich nsm do Xichtu chtit opravdová nami schvalena v kakofonii názorů jen ty spravna VYCHODISKA CHTIT!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Nigdo z blboňů se nestará o řešení. Musel by blboň zapnout vymazanej mozek a pak by přišel na to, že má několik základních životních potřeb, kerých se doživotně nezbaví, ale nesmí o nich volit, páč mu řekli, že může volit jen imbecilní názory nebo zhnilé květáky vyfocené na nějakém papíru co se nedá žrát. Tak asi tak.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Nechápu, proč by měl přestat fungovat internet? Vždyť počítače nespotřebovávají skoro žádnou elektřinu. Platí to pto ty velké (servery) i pro domácí PC. A platí to i pro samotné šíření internetu. To taky nespotřebovává skoro nic. Ty vaše úvahy vypadají jako byste počítal s blackoutem. Ten by mohl nastat třeba za 3-5 roků pokud by nenastala žádná zasadní změna situace, tj.pokud by zelení magoři nezměnili své dlouhodobé zelené plány pro energetiku. Bezprostředně blackout určitě nehrozí. Pokud vypadnou ze sítě plynové elektrárny kvůli příliš vysokým cenám, bude to hodně brutální šok, průmysl půjde do ..., internet však stále půjde. A je to tak dobře. Jsme na něm příliš závislí jelikož je to nesmírně cenný statek. Pánbůh zaplať za internet. Televize taky půjdou. Režim je přece udrží za jakoukoliv cenu kvůli propagandě.

Celkově si myslím, že příliš přeháníte. EU a VB čeká největší průser snad od WW2, nebude to ale žádná apokalypsa, nic jako svět ve Walking Dead. Bide to prostě jen brutální kolaps srovnatelný třeba s Ruskem po pádu SSSR či Argentinou po bankrotu v roce 2000.

Průměrný počet slepic: 2.5 (20 hlasů)

Jste velmi na omylu, celá infrastruktura internetu je jeden z největších žroutů energie na planetě.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

...ruská armáda nezastavila hroucení obrany a víceméně koordinovaně i chaoticky z charkovské oblasti prchá. Jde to jak domino. Kde se objeví ukrajinská armáda, odtud rusové zdrhaj. Stačilo změnit taktiku a řídká obrana nemá šanci to ustát. Ani vodní toky nepomáhaj, protože ty fáze mají Ukrajinci dobře naplánované a předmostí pro další postup otevírají tam, kde je naivní obrana nečeká. Tímto tempem jsou Ukrajinci příští týden na hranici, ve smyslu osvobození celé charkovské oblasti. Pak budou asi rozbíjet ruský týl v Belgorodu a všude tam okolo.

Ale může jim dojít, nicméně takhle vypadá skutečný blitzkrieg, ne ta ruská trapárna u Kyjeva v únoru.

Průměrný počet slepic: 2.5 (20 hlasů)

Tak tu hranici daj možná už dneska. V ruských řadách vládne panika, chaos, které korunuje MO RF prohlášením, že ty civilisty z celé charkovské oblasti nechávaj napospas náckům "z taktických důvodů". Internet v Rusku doslova vře, nedivil bych se, kdyby lidi vyšli do ulic...

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

já prostě nic z těch tvejch vizí neregistruju... Markety jsou natriskany zbožím, ať tam vlezu ráno, v poledne nebo večer, plno. Silnice a benzínky samý auto, většina z nás na tu naftu furt má. Vůbec nechápu, kde bereš tohle černočerný vidění 😁

Průměrný počet slepic: 2.5 (12 hlasů)

kdy "blahobyt", o kterém mluvíš, pomine. Krok za krokem. Nemám na mysli, že to musí nutně být podle Vidlákova popisu, ale pokles objemu domácích nákupů (při stejných nebo vyšších výdajích) vidím kolem sebe na každém kroku. A cena pohonných hmot? Jel někdy v poslední době po dálnici? Všimnul sis, jak narostl počet lidí, kteří jedou 100 až 110? Proč asi..?

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Včera v noci jsme se vrátili z Itálie, 1200 kiláčků, jeli jsme v průměru po dálnicích těch 130 a občas jsme někoho předjeli, ale většinou kolem nás profrčela auta, která to mydlila minimálně 150.

Ráno jsem se probudil a jelikož jsme měli po těch dvou týdnech, co jsme zde nebyli, suchou a teplou lednici, vyrazil jsem na základní nákup. Když jsem pak uvažoval, do jaké fronty u kasy bych se měl postavit, nepřemýšlel jsem tak, že si stoupnu do nejkratší. Je potřeba zlustrovat ty vozíky před vámi, kolik toho tam je. A bylo toho tam všude tři prdele. A jak se tak člověk s tím smíří, že tam ztvrdne nějakou dobu, tak, aby se nenudil, kouká, co těm před vámi budou pípat. Furt jsem viděl, že víc jak půlka nákladu těch košíků, jsou zbytné věci. Různé sladké a slané pamlsky, exotické ovoce, dost chlastu, ...

Možná máte pravdu, Janove, ale většina lidí, kterou jsem potkal na dálnicích a ve frontě v supermárketu, by se mnou do revoluce nešla,takže  bych tam zbyl sám, s hrdou vlajkou nad hlavou, zatímco ti ostatní by doma žrali zmrzlinu. Takže, kdo by mi na tu demonstraci zbyl? Matky samoživitelky? Lůzři, kteří nikdy hákovat nebudou? Vyděšení lidi, kteří si vždy říkali, že, když bude nejhůř, on se stát postará a najednou cítí rozčarování? Extremisti pro různé věci, kteří vědí, že když někde řve dav, tak si tam mohou zařvat taky? Dobře to myslící idealisté, kteří mají hezké cíle, ale ještě se nikdy a nikde nikomu nepovedlo k tomuto jejich ideálu přiblížit?A s tímhle materiálem mám jít do nějaké revoluce?

Tak tohleto s klídkem nechám na Vidlákovi. Já si jdu dát tu zmrzlinu. (nejradši mám mascarpone).

Průměrný počet slepic: 1.8 (12 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

na Wenzrlplatzu pod podiem,jako pravy pravaaaak a volič pětidemolični čety,vznik a objeveni se SV pry 200 000 covly nasmolenych dušiček tj vzorku Společnosti Voličů, jejiž jste členem?Tak co bude ta SOLIDARITA muj milý dřevorubče?

A už jste zaregistrovsl jak dopadlo hlasovani v EU o zakazu topeni dřevem?To je komin!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

v oblasti Charkov. Ukrajina dala do lokálního útoku naprosto všechno, co měla k dispozici. Svý elitní jednotky, žoldáky z Black Water, nejlepší vybavení. Rusové povolili, Ukrajinci za deset dní přišli cca o 5-7.000 lidí jen v mrtvých, raněný nepočítám. Nemocnice a márnice v oblasti jsou plný Ukrajinců a nezvládají nápor, není potřebná krev ani vybavení. Zelensky potřeboval projevit aktivitu, velení ho od týhle akce odrazovalo. Uvidíte v dalších dnech, co se bude dít.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Sedm celých nula? Globalisto! Zde jsme ve střední Evropě.
Stejně tady to zápaďáci nečtou, tak co jim pochlebujete?

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

komentář Weigla, ekonoma a bývalýho kancléře prezidenta, k rusko ukrajinskymu konfliktu. Tak už i on je odborník na válečnou strategii... Pekelnej stát, tohleto. Mimochodem, překvapuje mě, jak místní média nadšeně "citují" Girkina - Strelkova. Girkin je vojenská elita. Fakt si neumím představit, že by takovejhle člověk vystupoval veřejně v mainstreamu s kritikou vlastní vlády...Že v tom nikdo nic nehledá?!?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

On je ale "v důchodu" a není jedinej, kdo to kritizuje. Celá provládní blogosféra hoří vzteky, v televizi průměrný analytik seká na nudle výroky vojenských představitelů atd. V Rusku je dost veselo a ještě bude...

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

co se v Rusku děje. Ty čerpáš z webů, já tam mám kamarády. Jseš mimo, ale nemá smysl s tebou polemizovat. Uvidíš sám.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

No zrovna dva Češi v Rusku, které znám a nedali na Putina dopustit, teď používají slovo "zrada" a "důvěra".

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

přece neberu! Ty komenty jsem házel pro jiný, ty seš přesvědčenej a já vůbec nemám zapotřebí ti tvou pravdu rozmlouvat. Mě je úplně jedno, co si o tom myslíš. Jak říkám, uvidíš sám.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Tak určitě jsem přesvědčenej, že tohle Rusáci posrali, a možná víc dovnitř, do své země, jako signál, že jejich armáda a politici jsou zrádci lidí, kterým slíbili, že je neopustí a nevydaj napospas Ukrajincům, než ven, kde je z toho "jen" prohraná bitva, protože nepřítel utekl. To jsou dneska už fakta.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

si připustit, že seš jenom nějakej človíček z českýho webu a neexistuje Rus, kterej má o tvý existenci vůbec tušení. Pak bys možná za ně přestal mluvit 😂 TO jsou fakta 😉

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Takže, pokud se pokusím o nezávislou analýzu, tak, když bude Kreml evakuovat, tak Norman bude tvrdit, že je to geniální myšlenka strategického ústupu, kdy hned za ní nastoupí ještě geniálnější protiofenziva a odkrytý nepřítel bude zdrcen.

Na druhé straně, když v Kyjevě bude vztyčena rusácká vlajka, druhá strana bude říkat zhruba totéž, akorát, že v opačném gardu.

Chlapci, chlapci. O obou z vás vím, že jste zde hlavně nasraní na dekadenci západu, dovedu si vás představit na stejné demonstraci, kde dokážete držkovat o tom, jak je to na hovno, ale, upřímně řečeno, nedokáži si zhmotnit Vidlákovu idealistickou a naivní představu, jak vy dva se pak shodnete na budování toho lepšího do budoucna.

Ale toto je pohled celé této společnosti. Mnozí vidí, že to spěje do hoven, ale každý má jiný názor, jak to udělat, abychom se z těch sraček dostali. A tyto názory jsou mnohdy neslučitelné. Zde, na tomto webu se dost kritizoval antibabišismus. Ale, nepřipomíná vám to něco? Anti pětikoalismus?

Já to tady před pár dny psal od pláže. Něco zkritizovat a zbourat, to umí každej. Destrukce se dělá dobře. Ale něco funkčního postavit, to už je jinačejší kafe. Ale hlavně to nové budete muset budovat s lidmi, kteří na ten výsledek mají někdy dost rozdílný názor, než vy. Fakt si jste jistí, že to dáte?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

...a na co se mě to vlastně ptáte? 😁

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Na to přeci, že destrukce je již z velké části velmi dobře nastartována a tak co s tím, kdyby se to zhroutilo.....

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

matka

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Vybuduje se nová společnost na bázi komunit, kde se budou volit osvědčení zastupitelé odspodu, budou funkční kontrolní mechanismy, bude osobní zodpovědnost za učiněná rozhodnutí, možnost okamžité odvolatelnosti z funkce.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

co tam stoji tedy asi nevi a ostatni taky.Copak za to můžeme,psne berrnarde,že jste se po navrstu z dovči vylihl jako z divokych vajec??

Zelensky plni rozskyzsy pana našeho cara vekoruskeho a vyvedl zbytky sveho vojska do prazdneho prostoru ve stepi a ne do města,kde se ukryvali pod sukněmi ženštin!
Dyt bude brzo mraz,kam se ptáčku ksm schováš?Na MOSQU!
No ni!

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

že začínáš pochybovat, Vidlaku. Rusové furt ještě nemobilizujou, nenajizdeji na válečný hospodářství. Stále jedou v mírovým módu. Když si člověk představí ten potenciál, kterej jsou do toho schopni vrhnout, tak zapochybovat nemůže. A Rusům jde o všechno.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Mobilizace přinese jen maso do mlejnku. Alespoň půl roku by je museli cvičit, aby byli ve válce k něčemu, a to předpokládám absolvování základní vojenské skužby. Pak musí mít čím střílet, na čem jezdit atd.

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)

fakt ale nic nevíš 😁 Rusové mají cca 2.000.000 rezervistů, tzn. lidí, kteří jsou vycvičení, jen nejsou aktivní vojáci.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co vercajk?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by hexvonkei (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hitlera i s celým evropským válečným hospodářstvím, tohle pro ně nebude problém. Co tam máš dál?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Jenže nemůžeš poslat archaickou techniku proti dělům s GPS naváděním atp., protože ti rozsekaj všechny do jednoho, v libovolném počtu. A toho mají i Rusové nemnoho, a třeba elektroniku do toho vyrobit ani neumějí + než postaví továrny... to už není jak tehdy, ukout tank ze železa a hurá na frontu. Ještě před 30 lety jsi opravil auto v garáži, dneska? Zrovna třeba přesné dělostřelectvo, a že ho Ukrajinci mají zatím skromné, dělá Rusům obrovské problémy. Jeden HIMARS je donutil opustit Izjum, protože jim rozbil klíčový zásobovací most.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Vyser už se na to, tohle se rozhoduje úplně mimo náš svět. Seš jak fanoušek Manchesteru, kterej z tribuny huláká na Ronalda jak to má hrát. Tvůj ani můj názor nemá na dění absolutně žádnej vliv. Lidstvo plynule přešlo od covid a anticovid k fanclubum Rusko vs Ukrajina. Podle mě seš posedlej přesvědčit mě o svý pravdě, ale to nemá žádnej smysl - já nejsem ani prorus, ani proukrajinec, pragmaticky hodnotím šance a na základě historie, znalosti ruský i ukrajinský mentality a informacím přímo z centra dění si jsem jistej, že Ukrajinci nemají šanci. Mimochodem, v počátcích války jsme s kámošem Ukrajincům sháněli balistický vesty a noční vidění za cca dva miliony. Já jsem nestrannej. Akorát znám svý priority a momentálně je pro mě důležitější obstarat hospodářství, než přesvědčit internetovyho oponenta o svý pravdě, která ale v celkovým kontextu neznamená nic. Tak už to nech bejt 😁

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já bych rád viděl svět multipolární, jenže mi to ti Rusáci kazej. A na Ronalda se řve hodně, protože di chce vyvzdorovat přestup:-)

Průměrný počet slepic: 2.1 (12 hlasů)

V týdnu tomu věnuju celý článek, ale pokud mohu soudit situaci na Ukrajině dle současných zpráv, tak bych řekl, že končí ruská šance Ukrajinu získat a brzy přijde plán B - Ukrajinu zničit. Jestli si pamatujete, už před mnoha lety jsem říkal, že Rusko chce mít Ukrajinu přátelskou a nebo zničenou. Přátelství postupně ubývalo a tak přišel ruský pokus Ukrajinu "získat" - celou  a nebo alespoň východní polovinu. 

Jenže předpoklady se nenaplňují. Ukrajinci místo vítání bojují, Západ do konfliktu pumpuje další a další zbraně a i když si pořád myslím, že hlavní ruskou taktikou je udržovat válečný požár na Ukrajině, tak musím připustit, že minimálně selhávají sekundární snahy - prezentovat se jako osvoboditel. Podle mě vyklizením Charkovské oblasti Rusové na tuto snahu definitivně rezignovali a ukázali všem, že případné proruské Ukrajince nebudou bránit a tak nestojí za to, Rusům věřit. To bude mít důsledky. 

Samozřejmě, válečný požár se dá udržovat i na kratší frontě. 

Nesouhlasím s některými hlasy na FB, že Ukrajina dobyla "velké prázdno," po této akci si myslím, že Rusko bude směřovat k tomu, aby Ukrajině "vypnulo energie" všeho druhu. Co nerozhodla válka, to rozhodne generál Zima. 

Ale rozhodně jsem se po současných událostech přiklonil více k hlasu Hexenfógla, že Rusko nám improvizuje dřív, než je zdrávo. Čínskou zdrženlivost je pak třeba brát nikoliv jako kamufláž, ale za zdravý odstup, protože to celé mělo být jinak. Uvidíme, jak se to vyvine dál, ale můj osobní názor na ruskou armádu se posunul. 

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Mobilizace by pro rusáka neznamenenala pouze nové maso do mlýnku.

Mobilizace by znamenala, že už nejde o nějakou špeciální vojenskou operaci, ale v případě mobilizace již jde o válku. A toto neukecají ani největší proputinovští šíbři. Když vyhlásí mobilizaci, budou muset na férovku také sdělit, ano, naše rusácká federace je ve válce.

"Vážení rusáčtí spoluobčané. Nebylo zbytí, museli jsme jít do války, která nám byla vnucena, aby naše ženy a děti nebyly ohrožené zlotřilými fašouny. Při svém bránění našich žen a dětí, se nám povedlo, že na rusácko zatím dopadly asi tři granáty a půlka fašistického území našeho nepřítele je rozbombardována. Také jsme tam vybombily hafo fašistek a fašistčat, rozsekali na hadry nemocnice, kde se fašouni léčili, aby mohli zase útočit na naši rus, rozsekali mateřské školky, kde mladá fašistčata se už v útlém věku učí nenávisti k rusům, jejich bratrům, kteří to s nimi myslí dobře a kvůli tomu jim rozmrdali půlku státu. Ale my, rusové, toto vše děláme kvůli zachování světového míru".

Urááá, bravóóó. Za bjáťušku cara.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

A z ubohe brzy zmrzle EU motel!
Bude zima bude mraz,kam se berrnarde můj mily ptačku kam se před banderovi pak schovaš?Ja se schovam u ledu,co mi Zeli s jeho gryndylem nařidi to provedu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

mám pořád stejnou, od začátku utkvělou myšlenku, že právě dodržování pravidel "speciální operace" a "defašizace" stojí Rusy příliš mnoho lidí i prostředků. A pomalu pořád víc čekám, kdy se rozhodnou do toho opravdu pustit - aby na těch pláních nezamrzli. Protože možná přece jen těžko předpokládali, jak moc relativně moderních zbraní budou Amíci do toho boje pumpovat, a kolik napumpují peněz, aby bylo zy co nakupovat další, a už vůbec nečekali, jak se bývalé Československo podaří politicky zotročit. Navíc už teď je fronta na územích, kde původního ruskojazyčného obyvatelstva už není drtivá převaha.
Prostě očekávám, že nadešel čas přestat pracovat s všelijakými ohledy, a začnou vypínat infrastrukturu, i když to obyvatele dosud nezasažených oblastí nasere - zatím si totiž odtamtud jezdili do ČR k doktorovi, na dobře placenou dovolenou a na nákupy.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen další Vidlákova dojmologie o zlých zahraničních korporátech a hodných státních podnicích. Je vidět, že nikdy nepracoval v korporátu, kde se k zaměstnancům chovají jako k lidem a né jako k otrokům za přepázkou na Poště nebo k personálu v nemocnicích.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Asi máme každý jinou zkušenost. Já jsem viděl zaměstnankyně plakat v marketech zahraničních majitelů, když museli v práci zůstávat přesčas i přesto, že bylo jasné, že jim ujede poslední autobus a oni si museli sehnat nějaký odvoz, kdežto za socialismu u Potravin jsem je plakat neviděl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

"Já jsem viděl zaměstnankyně plakat v marketech zahraničních majitelů, když museli v práci zůstávat přesčas i přesto, že bylo jasné, že jim ujede poslední autobus "

Tý vole, to je tak dojemný, až se mi smazal mejkap, budu se muset přelíčit.

Já měl v minulosti pár zaměstnankyň, ale celkem mě nikdy nedojímalo, kdyby plakaly. Ty moje mimochodem neplakaly. Dám ti práci za toto a toto a zaplatím ti toto. Ber, nebo jdi o dům dál. Když ty nedodržíš svojí část smlouvy, hledej si jinou, kotě. A jestli pinda, se kterou se dohodnu, že občas bude dělat i dost pozdě večer si pak stěžuje, že dělá do pozdě večer, tak pardón, patrně došlo k nedorozumění, ok, přeji ti mnoho úspěchů v tvém budoucím zaměstnání, kde budeš zaměstnaná v době, která tobě vyhovuje a v případě potřeby ti majitel firmy pochová a vlastními prsy nakojí děti.

Průměrný počet slepic: 1.6 (9 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Stsle před strejdou Marxem v předminulam stoleti!Temu se zželelo krutaho zachazeni s dělniky a rolniky a proto napsal bezceler KAITAL!

Tam popsal jak by mohla chudina zbohatnout a to se tsky v socialismu komunistům podařilo.Ten Miglanc,ale nepočitsl,že delnici zmizi a z
funkcionářů KSČM se stane buržoasie,kterou muselo SV poslat mimo Prdlament nebot zpupně tvrdili,že jsou z našich penez zbohatla Stedni třida!
Lhsli nebet beze změny režimu nikdy nejen nevznikne ale i nemohla vzniknout ŽÁDNÁ stredni třida a to co se dnes za ni považujr bude jednoduše VYKRADENO a váš domovni ruins propadne přes exekutory l!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Marx četl o práci jen v novinách. Jeho teorie byly vyvraceny. Subjektivní teorie hodnoty vs nákladová teorie hodnoty.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

a začala použivat pro kryti svych hroznych zloinc z pětidemolični čety ideologii NEOMARXISMU což je dnes kryci nazev pro fašismus toho noveho Mein Kampfu s nazvem Velky reset,ktery odmitl tomu Šwabovi strejda Putin!
Jen se podivejte jak se kapialismus chce zasebevraždit a nastolit ŠVABISMUS a poplantabi občane kterym nechce ve4ejnopravni TV vysvětlit co je to za hrza tomu teď pry radosti bez sebe freneticky tleskaji!
No ni brouku?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

A nebo Rusové mají pouze svou strategii, jak vytáhnout Ukrajince na jatka. A Zelenskij jim k tomu skvěle pomáhá. Oděsu by do zimy nezvládli, tak bylo potřeba ukrajinskou armádu nalákat do polí, kde se dá lehce likvidovat, aby Oděsa přešla pod Rusko bez osudu Mariupolu, což by se letos bez mrznutí místních už nestihlo. Ukrajinci se schovávali při ofenzívě Ruska ve městech. Protiútok ale znamená jít do odkrytých polí, kde se nemůžete schovat do škol a nemocnic.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Mariupol byl zvláštní případ, protože pod strojírnami byla v podzemí velká laboratoř a v ní spousta cizozemců - proto bylo potřeba je dostat ven zaživa, a nejlíp včetně dokumentace. Taky proto byl nasazen AZOV, asi doufali, že to tihle grázlové udrží. Jinak asi nebyl takový problém celé strojírny srovnat a co bylo dole a nevzdá se, nechat pomřít. Oděsa je jiný symbol, a je tam hodně lidí, kteří pamatují upálené spoluobčany.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Mně se líbí, jak každej zmiňuje onen Great reset, ale mám docela pochybnost, jestli tu knihu od Schwaba vůbec někdo četl? Nepatřím k těm nejbystřejším a byla to navíc ukrutně otravná četba, ale vyznění té knihy je právě opačné než všichni (snad kromě Petra Hampla) uvádějí. Není to žádný ďábelský plán, ale naopak se tam autor zamýšlí nad možným řešením takového globálního krachu, který pravděpodobně způsobí tato všude přítomná nebetyčná lidská hloupost.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Rusové bojují stále stejně a protivníci také stále stejně. Stalin předstíral slabost a nátáhl si Hitlera co nejdále od Hitlerových zásobovacích center a tras, z dosahu německých bombardérů a umetal Hitlerovi cestu, kam potřeboval. S prvním mrazem se jakoby odnikud objevily moderní tanky a gardové vojska a bylo po Bleskové válce. . Stejně bojovoval Kutuzov s Napoleonem. Stejně bojují Rusové i dnes až je s podivem, že jejich strategii nikdy nikdo nepřečte. Ukrajinci bojují jako džihádisti. Schovaní v městech mezi dětmi a ženami. Likvidovat takového soupeře je dlouhé, přináší to mnoho vlastních ztrát a ztrát na civilistech a přináší to zničená města. Ale pokud nepřítele vylákáte k protiofenzívě, musí z těch měst do polí, kde už ho můžete likvidovat bez popsaných obtíží. A pokud máte ve vedení země člověka, který tomu ještě nahraje, tak je úspěch zaručen.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)