Už mají čas

Autor

Minulý pátek jsem se byl podívat ve Vracově na akci, kterou neorganizovala strana PRO. Tentokrát za lidmi přijela Rada národní obnovy, tedy Jirka Havel, Ivan Noveský, Vladimír Štěpán, Petr Bohuš, Zdeněk Jandejsek a další. Jak to jde Rajchlovi, to už jsem viděl hodněkrát, tož by nebylo od věci, mrknout i na někoho jiného a poreferovat. Navíc měli přijet i Peter Staněk a Martin Koller, to jsem si nemohl nechat ujít.

Hele, sál byl zase plný. Tentokrát se ode mě nečekal žádný proslov, takže jsem měl čas lidi spočítat. Bylo jich víc než tři sta. Obvyklé složení. Drtivá většina nad čtyřicet let. Nějací mladší tam byli také, už dávno v sálech nejsou jen důchodci, ale tátové a mámy od rodin jednoznačně převažovali. Někteří už si neměli kam sednout.

Asi začnu říkat, že plný sál už není příjemným překvapením, ale naprosto standardním atributem každého, kdo přináší do veřejného prostoru nějakou myšlenku. Kdo dneska nemá plno, jako by nebyl. Našlapat hlediště začíná být běžné. Už to neumí jen Lipánek a jemu podobní. Všichni ostatní už na to přišli. Už vědí, jak se dělá propagace a jaká jména je třeba dát na plakátek, aby lidi přišli.

Já vím, že se opakuju, ale nemohu si pomoci… něco se v tomto národě fakt pohnulo. Jako by lidé už viděli a nebo alespoň tušili, že se dosavadní společenská smlouva vyčerpala a mele z posledního. Cesta, kterou ukazuje Česká televize, už neláká. Západní způsob života ztratil svou přitažlivost. Koneckonců, koho by také bavilo se dívat na chlapy, co předvádějí dámské plavky? Kdo stojí o klekající fotbalisty? Kdo stojí o čtyřválcové Formule? Kdo touží po slabých, ale za to drahých autech? Kdo chce, aby mu něco jako Langšádlová kecalo do toho, co si dává k obědu? Kdo by toužil bydlet v amerických ulicích plných bezdomovců? Kdo by chtěl prodávat hamburgery za neprůstřelným sklem? Kdo touží po systematickém zakazování a ožebračování? Nota bene u nás? Český sen je vlastní dům s dvoumetrovým plotem okolo. Můj dům, můj hrad. Kdo by si přál o to přijít a být šťastný, že nic nevlastní?

Když pak český novinář každého, kdo takto smýšlí, rovnou označí za proruského trolla, tak to pak vypadá jako v hentom Vracově. Sál plný lidí, kteří se tu více, tu méně rozhlížejí po nových cestách a nových možnostech. Už na to prostě mají čas. Už zažili, že jim patnáct procent úspor sežrala inflace. Už vědí, že mohou makat jak chtějí, ale stejně půjdou do důchodu později. Už je jim jasné, že ať se budou chtít živit čímkoliv, stát jim bude házet klacky pod nohy. Už vědí, že jim vše bude zdaněno, zkomplikováno a Blyštivý Péťa tomu bude říkat: Česko ve formě. Už si nedělají iluze, že by snad konsolidační balíček pomohl. Vědí, že brzy přijde další a ještě horší.

Už mají večer čas na hledání lepšího světa. Už si jdou poslechnout, jestli pro ně někdo nemá nějaké řešení či východisko. Jsou zvědaví, jestli neuslyší nějakou použitelnou pravdu. Už vědí, že starý svět se rozpadá před očima a to mnohem rychleji, než by si před rokem dokázali představit. Už prokoukli tu propagandu, už Taberymu či Řezníčkovi na špek neskočí. Už také vědí, že nadáváním na gauči se to nevyřeší a tak jdou mezi sobě podobné a začínají hledat.

Víte, jaký je hlavní rozdíl mezi Jindrou Rajchlem a Radou národní obnovy? Jindra při svých vystoupeních mluví o věcech, kterým lze snadno uvěřit. Rada národní obnovy mluví o pravdách, kterým je těžké uvěřit. Jindra přináší svět, který všichni známe a máme na něj krásné vzpomínky. Rada národní obnovy přináší svět, který má být od základu nový. Jindra Rajchl říká, že řešením je návrat ke kořenům. Že tam někde za námi se nám vytratilo to, co udělalo náš svět velikým a je třeba se k tomu vrátit. Rada národní obnovy říká, že nový svět bude radikálně jiný, než ten starý. Jindra Rajchl je český Donald Trump. Rada národní obnovy jsou čeští Kataři. Kdo někdy slyšel mluvit profesora Staňka nebo Martina Kollera, ten mi dá jistě za pravdu.

Ale… na počet posluchačů už to nemá vliv. Už prostě přijdou, protože je třeba hledat. Blyštivý Péťa zachraňuje nezachranitelné. Možná právě proto mu to jde tak blbě. Táhne tuhle zemi někam, kde ji kromě pár hlupáků, nikdo nechce mít. Lidé už mají čas hledat a vědí, že musejí hledat. Jinak se ta vize Klause Švába naplní. Nebudou nic vlastnit… a dost pochybují, že z toho budou šťastní.

Naplnit sál začíná být snadné… tedy, pro opozici.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (199 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Zde odkazy na Vracov 

https://www.youtube.com/watch?v=4pF0NkpUCe8

https://www.youtube.com/watch?v=Blh1vrB0JBI

https://www.youtube.com/watch?v=BNpJnCZ343c&t=147s

Je co poslouchat !!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Baví mne číst diskuse pod různými články.

Pokud jde o nějaký kontroverzní, bývají i velmi vtipné a já se dost nasměju.. Jako byl třeba ten o předvádění ženských jednodílných plavek "ošklivým" mužem. Svědčí to o tom, že lidem zatím nechybí humor. Často jsem se v diskusi dozvěděla i něco nového, poučného. Ale to bylo spíš o několik let dříve. Tedy spíše před kovidem. Od té doby je společnost víceméně rozdělená a v diskusích se lidé víc hádají a urážejí, než by uvedli něco zajímavého.

Ale jeden důležitý aspekt přeci jen zaznamenávám.

Zatímco ještě před nedávnem diskuse zcela ovládali příznivci vládních stran a vytlačovali a umlčovali svým křikem jakýkoliv jiný názor, než je ten jejich jediný a správný, postupně z nich mizí a mizí. A vracejí se ti, co s "většinovým názorem" moc nesouzní. Ba troufám si tvrdit, že jsou již mnohem více vidět i slyšet. Jediné téma, které vládní propagandě ještě zbylo, je to o konfliktu na UA. Tam se ještě poplácávají obrazně řečeno po ramenou a neúnavně se ujišťují, že vyhrává ta jejich správná strana. Bez ohledu na to, jaké jsou reálné informace z dané lokality. O to horší bude jejich prozření, až se začne vyjednávat o konci. To bude teprve brekotu a zoufalství. A nezbyde jim už jediné téma..

Přeji všem klidnou noc.

Průměrný počet slepic: 4.8 (75 hlasů)

Bývalá místopředsedkyně strany by se podle Bartoše měla zamyslet a přehodnotit své fungování ve veřejném prostoru.

V takovém případě je v podstatě zázrak, že je výsledek takový, jaký je,“ přidal se exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

-------------------------------------

Nedivím se - oni už by se neměli raději ani vyjadřovat, aby to pak nemuseli přehodnocovat nebo urovnávat, příkladem je Síkela, Válek..., ale i Fiala se svojí metaforou.  Kalousek se vyjádřil jasně - je v podstatě zázrak, že je výsledek takový, jaký je. :-) 

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemusím se dlouho rozepisovat, jen zopakuji, dokud bude Rajchl nabízet rychlou změnu svým vstupem do opravdu velké politiky, bez potřeby podílet se na ostatních projektech proti fialových výkřiků, bude návrat k relativnímu normálnímu životu velice zdlouhavý a složitý právě s tím, že nejen ona Rada národní obnovy představovaná hlavními protagonisty, představenými na onom setkání ve Vracově, nabízí řešení společenských změn.

Změna, ke které se dopracovala naše společnost v řádu desítek let k dnešním dnům, není realizovatelná za jedno volební období a není řešitelná pouze legislativními změnami. To se obávám, že Rajchlovi nedochází a on dává svým předpokládaným vstupem mezi "velké kluky" naděje svým předpokládaným voličům naděje, které nemusí být naplněny.                             

Se svou životní zkušeností si mohu dovolit tvrdit, že ani komunisté v roce 1946 nenabízeli "radostný vývoj" v řádu let a nejen oni to potvrzovali dlouhá léta, i v době, kdy se generace, která umožnila přelomový vývoj koncem čtyřicátých a padesátých let stávala postupně hlavní silou společenských změn. Ta generace se, z dnešního pohledu "pochybné normalizace" dožila a zažila diametrálně rozdílné osobní zkušenosti, proti době, do které se rodila.

Bude mít tu šanci generace, která období "životního štěstí" válečných a předválečných generací zatracuje a zpochybňuje, aniž by viděla světélko na konci tunelu současné doby hrozící stoupajícími dluhy a válkou za oním tunelem?

Domnívám se, že Rajchl samotný se svou suitou právníků, bez respektu ke komukoliv, kdo s ním na stejné tribuně stál 3.9.2022 nemá šanci "zajistit" změnu. Může být "zvlen", ale to je jen začátek.    

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

a přemýšlí jak národ ještě více oholit. Myslím, že to brzy zkusí znova, vždyť národ ještě neplatí daň ze svobody slova!

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)
Trvalý odkaz

udělil světu lekci, když ukázal chlapské koule v dámské kolekci. Je třeba si už zvyknout jen chlap chlapa bude moci legálně přefiknout. Ve vztahu k ženám zanechte veškerého úsilí, protože sex muže se ženou je přece jasné násilí.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Dnes ráno jsem zaslechl, že v nějaké dětské knihovně bude chlápek v dámském odění předčítat dětem pohádky. Pochopitelně, že se v nich princ ožení (vdá?) s princem, princezna se zamiluje do své dvorní dámy, a podobné stupidity. Ani bych se nedivil, když by to platil stát, obec, grant...

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

aby to nebyl ten génius po mamince - Brzobohatý.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Rodiče, pokud budou mít zájem na tom, aby postavily své děti co nejlépe do života, se jim budou muset mnohem více věnovat.

Nepostačí přenechat výchovu na škole. Pak se stane, že ve škole bude nějaký aktivistický ředitel, nebo učitel (ka) a rázem dítě neví, zda je kluk nebo holka.

Já bych své dítě na podobné čtení nepustila.

Přeji prima odpoledne.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Jiřina Lerchová

Všichni se to stejně dozví – ať se Pavel nediví, že ho občané nenávidí.

Jen pro doplnění:

Důchodu pana Pavla se valorizace nedotknou - 80 000/měs.

Plat prezidenta navýšený o inflační doložku - 270 000/měs.

Výsluhy za práci pro NATO - cca 100 000/měs.

Paní Pavlová výsluhy - 70 000/měs.

Celkem rodina příjem - 520 000/měs.

To vše z našich daní pro člověka, který nikdy nic nevyrobil, nikoho nezachránil a nikdy ho Česká republika a lid nezajímaly.

Všem voličům Pavla poděkování.

-----------------------------------------------------

V tomto světle stojí za připomenutí!

Žádost o omluvu

Pane Pavle,

vyslechl jsem si Vaše vystoupení v Bratislavě, kde jste se mimo jiné vyjadřoval k protivládní manifestaci dne 11.3.2023 v Praze pořádané stranou PRO. To, co jste řekl, se mě hrubě dotklo, na manifestaci jsem byl, urazil jste tisíce občanů, z nich i některé Vaše voliče. Jo už je nepotřebujete, můžete tedy na ně plivat. Prohlašoval jste před volbami, že chcete být prezidentem všech občanů republiky, že chcete občany spojovat, že nastolíte řád a pořádek. Výsledek? Po týdnu ve funkci prezidenta rozdělujete národ, vytváříte kasty, špiníte své občany. Postavil jste proti sobě více než půlku národa.

Moje rodina po roce 1945 nepodporovala komunisty, Rusy, za tento postoj jsme si vytrpěli své, vězení, nemožnost studovat, pracovat normálně žít atd. Zatímco Vaše rodina měla vše díky přátelství s Rusy, členství a funkcím v KSČ. Proto se mě hrubě dotýká Vaše označení účastníků manifestace za dezoláty, proruské lidi atd. Nic takového nejsem. Co si to dovolujete? Kdo Vám dal právo nás špinit. Právě Vy člověk, který byl členem represivní složky KSČ, členem zločinecké organizace, (zákon č. 198/1993 Sb.) předseda ZO KSČ, lhář byste měl mlčet.

Uváděl jste, že jste byl demokratický špión, sprostě jste lhal, do června 1991 jste byl ve škole KGB neb do té doby jsme byli součástí RVHP. Tedy nikdo neví k čemu jste se zavázal a čím jste vydíratelný. Uváděl jste, že jste si to za 33 let odpracoval, že jste bývalý komunista.

Co je to bývalý komunista? To je něco jako bývalý černoch? Co jste odpracoval? Co jste udělal konkrétně pro lidi této země? Co je zde v této zemi po Vás? Po nás obyčejných lidech je vidět práce stavby, silnice, mosty, mnohé výrobky atd. Co po Vás, Vy jste si jen vybudoval kariéru vojáka. Vojsko po r. 1945 nám nic nedalo, jen sloužilo jako represivní složka proti občanům v r. 1948, 1968, 1969 ale i v r. 1989 (jste byli připraveni proti nám zasáhnout).

Velebíte Havla, co jste pro něho udělal? Podpořil jste Chartu 77? Odmítl jste odsouzení Charty 77, zákroky policie v Palachovu týdnu v r. 1989 a další akce proti opozici?

Kdy jste odložil stranickou knížku KSČ, v listopadu 1989 nebo až na pokyn ministra?

Vaše gesto s položením kytice Janu Palachovi mě pobavilo nejvíce. Co tak najednou, proč jste to neudělal před rokem 1989? Jste komediant.

Honza Palach bojoval právě proti takovým lidem jako jste Vy.

Komedii jste předvedl i ze snížením valorizace u důchodů, s tím banda kolem Fialy nevyšla včas, abyste nepřišel o hlasy ve volbách, věděli, že jim to odvedete a stalo se. Proč nebylo měřeno všem stejně. Já ani mí spoluobčané jsme církvím nic nevzali, to jste byli vy, komunisté, tedy škodu byste měli hradit vy komunisti. Tedy byste se měli podílet, dostali jste od rodné strany dost (Vy vzdělání, oblečení, byty a mnoho dalších výhod).

A pokud důchodcům byla snížena valorizace, měla být snížena i u platby církevních restitucí.

Ministr Jurečka vystoupil s tím, že by měly být kráceny důchody, výsluhy let, a další, prominentům bývalého režimu. Což se týká i Vás, od toho se odstoupilo.

Plivete na svoje bývalé chlebodárce, nebýt jich, těžko byste byl tam, kde jste.

Nevidím důvod, proč do výsluhy let by měly být počítány léta před rokem 1989, kdy jste sloužili represivní složce KSČ tedy zločincům.

Zmiňujete se o zmrazení platů poslancům, především by mělo být zrušeno přidání platů z počátku roku, to se týká i Vašeho platu. Půjdete příkladem?

V republice se propaguje fašismus, i za přispění ministra Rakušana, policie toto přehlíží a Vy také. Na státních budovách jsou místo našich vlajek vlajky ukrajinské. Nebo jsou to již jejich budovy

Z výše uvedeného vyplývá, že moje žádost o omluvu je důvodná, a protože Vaše slova nemůžete dokázat, požaduji omluvu.

Nejsem dezolát a proruský člověk, stejně tak jako desetitisíce účastníků protivládní manifestace.

Veřejně jste prohlásil, že s námi hovořit nebudete, přestože jste uváděl, že budete prezidentem všech občanů. Doporučil bych Vám s opozicí jednat, příště může být manifestace i kvůli Vám.

Vaši příznivci ubývají a občanů v odporu přibývá. Nechceme válku, do které nás současná vláda nyní i za Vaší pomoci chce zatáhnout.

Chcete válčit, jděte do zákopů na Ukrajinu a válčete, ale my chceme žít v míru.

Nečice 20.3.2023 Jan Bouček

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

Napsal uživatel Freud dne Ne, 21. 05. 2023, 19:14In reply to Berrnardovi.

Berrnardovi.

Píšete:

Teď máme další výmaz a další registrace. Všimni si takové pikantnosti, jak je zde i bordel v kódu, že já, jako dřív registrovaný v té minulé registraci, mám nick zvýrazněný tučným písmem, dnešní registrovaní ne. Si připadám jak VIP.

Mýlíte se. Já ač později registrovaný, mám nick psaný tučným písmem, kdežto ten Váš ne. Asi to znamená něco jiného než VIP. 😊

-------------------------------------------------------

To snad ani není pravda - včera jsem si některých komentářů nevšimla, ale jak někoho může napadnout taková blbost a chlubit se zvýrazněným písmem... :-)) Sama bych si toho ani nevšimla, ale je to tak, jak píše Freud - zvýraznění nicku je u každého, ale je vidět pouze pro pisatele..., zřejmě pro vlastní orientaci...Až dnes jsem si toho všimla... :-)) Ať žijí slavomani.

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Vidláku, 

jak moc věříte tomu, co píšete? Pokud se vše vyvíjí tak, jak píšete, pak se nabízí nějaká menší výzva na odhad správnosti prognóz. Nabízí se následující prognózy:

1. Strana PRO dosáhne ve volbách lepšího výsledku než SPD. Můj odhad je, že bude mít méně hlasů než SPD.

2. Pan Rajchl bude sestavovat po nejbližších volbách vládu. Můj odhad je, že nebude.

3. Strana pro bude mít v nejbližších volbách více alespoň 10 poslanců či více. Můj odhad je, že nebude mít žádné poslance, pokud by snad měl, tak jich bude maximálně 10.

4. Současná vláda předčasně padne (tj, jak celek podá demisi před koncem volebního období). Tady je to trochu risk, pokud se rozpohybují odbory a podaří se jim párkrát zaplnit Letnou, tak by asi padnout mohla. Nicméně sázel bych na to, že vláda jako celek demisi nepodá.  

5. Pan Rajchl bude kandidovat do Evropského parlamentu a v případě úspěchu přijme mandát Europoslance.  Můj odhad je, že kandidovat bude a mandát by si nechal.

A jen tak na okraj. V čem je vlastně strana PRO lepší, než ANO, SPD, Přísaha nebo jiná opoziční strana?

Milkman

 

Průměrný počet slepic: 2.7 (16 hlasů)

Uplatili dotacemi média, vlastní tajnou policii a justici kde vybudovali systém stíhání a trestů za ideozločiny, ale hlavně ovládli Ústavní soud.

Takže dnes již kohokoli zničí dříve než je stihne ohrozit.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

To mi přijde nějak moc konspirativní. Pokud je Fialova vláda ze všech stran fackována jako spolek neschopných nemehel (s tím do značné míry souhlasím), nemůže na druhou stranu stranu vykazovat znaky vysoké míry organizovanosti, jako má každá fungující mafie...

a) Uplácení medií (nevím sice čím) je v dnešní době vyhazovaní peněz.Koneckonců i pan Vidlák se (oprávněně) radoval, že v dnešní době si může udělat každý vlastní TV pořad nebo internetové noviny nebo jakkoliv jinak šířit své názory. 

b) Každá vláda má tajnou policii, která plní nějaké úkoly definované zákonem či vládou. Fialova vláda v tom není jiná a každá další vláda to bude dělat stejně.

c) Justici fialová vláda také nijak nevybudovala, ale převzala po předchozí vládě, a to včetně generálního prokurátora Nejvyššího státního zástupce JUDr. Stříže.  A ideozločiny? Pokud si pamatuji, tak kdysi dostal pan Vandas podmínku za to, že na nějaké demonstraci prohlásil, že ČR zaplaví "ničivá tsunami emigrantů". Takže to není výdobytek poslední vlády. Justice je prostě tvořena lidmi a někteří z těchto lidí mají o svobodě slova hodně divné představy. Ale to tak bylo vždycky.

d) Ovládnutí ÚStavního soudu je totální nesmysl. Je to sbor v zásadě hodně autonomních individualit, kteří (alespoň doufám) si ve většině případu vůbec nelámou hlavu tím, jestli jejich rozhodnutí je provládní nebo protivládní. 

Sice se snažím nebýt jízlivý, ale tady mi to nedá. Nepsal snad pan Vidlák nedávno, jak jsou už v podstatě všechny ozbrojené složky fanoušky Jindry Rajchla? 

Milkman  

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

možná máš kytaru a snad si i kytarista, ale jinak píšeš totální píčoviny.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud jde o dopady rozhodnutí US na volby 2021, tak odpověď je snadná:

“Jak by vypadala Sněmovna, kdyby se počítalo postaru

Z 200 poslanců by jich 198 zamířilo do Poslanecké sněmovny i podle staré podoby zákona. Odlišné obsazení by měla jen dvě křesla, zato však klíčová. Nejsilněji poslanecky zastoupené hnutí ANO by totiž o tato dvě křesla přišlo, místo 72 by mělo jen 70 mandátů. O zmíněná dvě křesla by se podělila koalice PirSTAN, jež by měla dohromady 38 poslanců místo 37, s hnutím SPD, které by obsadilo 21 křesel místo výsledných 20”

Můžete si to přepočítat sám, jestli to ovšem zvládnete….

To ostatní budou zřejmě stejně kvalitní “moudra”. 
 

Milkman

Průměrný počet slepic: 2.7 (10 hlasů)

Trpíš účelovou slepotou ideologicky nadrženého svazáka. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

A můžete se odměnit další porcí ethanolu.

Milkman

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

A realita tě nemůže rozházet, viď.

Ale ona tak je to vlastně dobrý.

Radši být šťastný kůň jak nešťastný člověk. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Hádáte se o tom, kdo vyhraje příští volby, které budou za dva roky a pět měsíců. Jenže je tu tolik neznámých že vyřešení této vaší rovnice je mimo schopnosti kohokoli.

Připomenu vám rok 1988. V říjnu tohoto roku byste se se svými známými bavili o tom, kdo bude příštím prezidentem a jeden z vás by řekl že Václav Havel. Ti z vás, kteří by neposlouchali Svobodnou Evropu, by se ptali kdo to je, a vy byste jim řekli že ráčkující kulisák v divadle, potom pomocný dělník v pivovaře a teď je zrovna v kriminále.

Asi byste u většiny svých známých byli terčem posměchu, protože oni by tipovali bude li prezidentem znovu Husák, nebo někdo jiný z UV KSČ. Že do roka a dvou měsíců, bude prezidentem ten Havel, by jen těžko někdo předpokládal.

Dnešní doba je neméně turbulentní než tehdejší, jen stejně jako tehdy, nevíme kdy to praskne.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Vážený pane Freude, 

nemám pocit, že bychom se tu hádali, kdo vyhraje příští volby. Spíše to budou asi rozdílné názory na to, jestli se nějak výrazně blíží "prasknutí" a hlavně na to, jak moc velkou podporu má strana PRO (nebo jiné opoziční strany). Z textů pana Vidláka mám dojem, že je přesvědčen o tom, jak masivní podporu má "alternativa". Já si to nemyslím a tak jsem navrhl něco měřitelného, na čem se dá ilustrovat, čí prognózy budou mít blíže k realitě. 

Jinak doba je sice turbulentní, ale asi to nejde úplně srovnávat se stavem v roce 1988. Minimálně dneska nemusíme sedět u radia a poslouchat Hlas Ameriky nebo Svobodnou Evropu. Přístup k informacím je na úplně jiné úrovni. Dneska si každý, kdo má nějaké politické záměry, může založit stranu, založit web, na internetu  nahrávat videa, pořád demonstrace a podobně. Takže je mnohem jednodušší dostat se k nějakým alternativním/opozičním názorům a případně podle toho ve volbách hlasovat. Informační monopol státních (resp. veřejnoprávních) sdělovacích prostředků padl s nástupem internetu a levného připojení k síti. Minimálně v tom mi přijde dnešní doba mnohem otevřenější.  

Milkman

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

A jak velkou podporu měli v roce 1988 Havel, Jiří Dienstbier, Jan Ruml a další? Jistě že k velké nelibosti vládnoucí vrstvy je teď přístup k informacím jednodušší, jenže:

 

Orwel se obával těch kteří knihy zakážou. Huxley se obával, že už nebude třeba zakazovat, protože nebude nikdo, kdo by je chtěl číst. Orwel se obával těch, kteří nám zamezí přístup informacím. Huxley se obával, těch, kteří nám jich poskytnou tolik, že nás to dovede k pasivitě a egoismu. Orwel se obával, že před námi bude skrývána pravda. Huxley se obával, že pravda se utopí v moři bezvýznamnosti.

Neil Postman

 

Informací máme sice nepřeberné množství, jenže nevíme které jsou pravdivé a které falešné.

 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

q

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Od Klause po Fialu se pořád zkouší něco nového - a pořád to nefunguje :-)

Ať už "trampovská" PRO nebo "katarská" RNO u kormidla by byl jen další pokus na 10 miliónech laboratorních Zvířat.
Dovolím si tvrdit: CO POKUS TO OMYL.

Včera mi došlo, jak nejlépe poznat, zda je systém kvalitní: PŘITAHUJE LIDI. A to různých kultur a náboženství.
Účastnil jsem se setkání místních buddhistických mnichů v obením domě s příznivci a podporovateli z celého Švýcarska.
Theravádová Dhammapala má kořeny v Thajsku, takže jsem se ztrácel v zástupu thajských žen a děvčat ...

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Je třeba vytvořit předvolební koalici všech stran, které se shodnou:
1. na programu AntiFiala 
2.na obnovení suverenity ČR - na území našeho státu platí naše právo a vše ostatní (co přichází z EU), jsou pouze doporučení, která můžeme akceptovat nebo taky ne. Samozřejmě by bylo ideální získat pro to ústavní většinu, aby to mohlo být zakotveno v ústavě.
3. Řešení vzájemných rozporů odložit na dobu až se podaří prosadit první dva body.
Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

ad 1-3 samozřejmě

4. Shodnout se na systému, který je ověřený, a který přitahuje lidi, protože se stávají SUVERÉNEM ve své zemi

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

https://directory.justlanded.co.in/cs/Svycarsko/Prace_Pracovni-portaly/1?all_languages=true

Zatím bez slepic

Vážený pane Inzo, 

stejně jako nebyl programem AntiBabiš, tak není programem ani AntiFiala (toho navíce podle mne dříve sežere vlastní ODS).

Vámi popisované obnovení suverenity není věcně i právně nic jiného než vystoupení z EU. I já, a to jsem velký nepřítel současné (tj. "postlisabonské") EU, si uvědomuji, že každý státník (kterého v ČR nevidím ani jednoho) by měl mít nějakou rámcovou představu o důsledcích tohoto kroku. A jsem si jistý, že například ani pan Babiš (jako lídr opozice) by nikdy něco takového nepřipustil, protože je pro něj osobně členství v EU výhodné. Osobně si myslím, že odtržení od EU rozhodně není jednoduché a pokud by mělo probíhat nějak civilizovaně, tak by to znamenalo strašnou přípravu na dobu "po". Racionální by se mi jevil návrh (programový bod), který by říkal, že bude založena pracovní skupina, která bude mít za úkol připravit během dvou let materiál popisující důsledky vstoupení, návrhy možných řešení a náklady na toto vystoupení. A po zpracování těchto materiálů bude vyhlášeno referendum o dalším setrvání ČR v EU. Jinými slovy řečeno, EUnádor už se rozrostl tak mohutně, že zasahuje do všech možných orgánů a je dobré vědět, co se staně, když ten nádor odstraníme. Protože jeho odstranění může znamenat třeba pětiletý pokles HDP a toto by občané měli vědět. Pak by se ukázalo, jak moc je pro občany důležitá suverenita nebo plné talíře (obrazně řečeno). 

Milkman 

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Dávám Vám za pravdu, že vystoupení z EU by za současného stavu byla pro nás hospodářská pohroma. EU se podařilo mohutně se zadlužit, a tak se obávám že bychom podíl na dluhu museli splácet. Taky je podle toho, jak se EU chovala při vystoupení Británie jasné, že k nám by se chovala ještě hůř, protože jsme menší a mohla by si to dovolit, navíc Británie sice z EU vystoupila ale v nesmyslech dříve nadirigovaných z Bruselu zcela nepochopitelně pokračuje dál.

Pokud bychom chtěli zlepšit hospodářství, museli bychom od těchto hospodářských a politických nesmyslů zcela ustoupit, což by znamenalo že Bruselskou byrokracii bychom rozzuřili do nepříčetnosti a ta by dělala co by mohla, aby nás hospodářsky zničila.

Jediná možnost, jak se z vlivu EU vymaníme bude ta, že to celé hospodářsky zkolabuje podobně jak zkolaboval SSSR. Pokud sledujete, jak jsou jednotlivé státy EU zadlužené, jaká je jejich energetická politika, jak pokračuje rozvrat společnosti přílivem „uprchlíků“, propagací LGBT, Jak hospodářsky zaostáváme za Asií, atd. Je jasné že kolaps EU i USA je na obzoru. Není otázka zda, ale kdy.

Význam současných rebelů je v tom že lidé jsou informovaní o tom že je tu i jiný názor než ten oficiální a že se postupem času sami přesvědčí který byl ten správný. Možná si někdo myslí že je to málo, ale ono je to velmi důležité.

Taky si myslím že bychom měli usilovat o to abychom měli takovou politickou reprezentaci s níž bychom byli tím nejzlobivějším členem EU a překonali bychom v tomto směru Maďarsko. 😊

 

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

... které si dokonce dovolilo zastavit mnoholeté projednávání rámcové dohody s EU - Rahmenabkommen EU-Schweiz

Ptáte se proč? Protože SUVERÉN BYL PROTI - občanům se nelíbilo více bodů, hlavně ale ztráta autonomie a suverenity.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Pane Berne, já Vám rozumím. Vy si to představujete tak že ze dne na den přijmeme Švýcarské zákony a všechno tu rázem bude takové jako ve Švýcarsku, včetně životní úrovně.

 Musím Vás zklamat, tak svět nefunguje. Jednak na takovém postupu by musela být shoda naprosté většiny národa, všechny státy a mezinárodní organizace by nám musely tolerovat zrušení všech našich podepsaných závazků, a lidé v ČR by naráz museli změnit svou mentalitu na tu Švýcarskou.

Taky bychom museli nakoupit spoustu buldozerů, aby přetvořily naši krajinu, aby se co nejvíc podobala té Švýcarské mimo jiné i proto abychom mohli na horských řekách postavit hydroelektrárny.

Také naši hutníci by se museli přeškolit na výrobce hodinek a strojaři těžkého průmyslu na bankéře.

Jinými slovy představujete si to jak Hurvínek válku. Podobně si to představovali Američané v Iráku. Změní vládu, změní zákony a Irák se změní na demokratickou a prosperující zemi a všichni je tam budou milovat. No a byli strašně překvapeni že jejich zásahem vznikl daleko větší bordel, než tam původně byl, a všichni je tam nenávidí. 😊

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Já jsem to už prokoukl. Identita Miloš von Bern je projekt umělé inteligence vytvořený vládou Švýcarské konfederace. Cílem je za použití metody zaseklé gramofonové desky ovlivnit vědomí obyvatelstva a dosáhnout švýcarizace celé Evropy (pro začátek) a následná světovláda kantonu Uri :-). 

Milkman - ten který vidí za roh. 

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Vzhledem k tomu že Švýcaři jsou hodně bohatí, tak si jistě pořídili tu nejlepší verzi umělé inteligence. V tom případě se ještě hodně dlouho nemusíme obávat toho, že by nás umělá inteligence převálcovala. 😊

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)