Nejnebezpečnější okamžik

Autor

Petr Pavel se nedávno v rozhovoru vyjádřil, že Ukrajina má šanci jen do konce tohoto roku. Co dokáží obsadit při této ofenzívě, to bude základ pozdějšího vyjednávání o míru. Lipavský v posledním rozhovoru řekl, že Ukrajina bude cítit zradu, pokud nedostane pozvání do NATO. Maršál Petrla kdesi vytáhl ze zdrojů, že Ukrajina pravděpodobně dostane pouze ujištění o další podpoře. Jens Stoltenberg řekl, že bude zrušen akční plán přijetí Ukrajiny, což bude znamenat, že „někdy v budoucnu“ postačí na její přijetí už jen jeden krok. Orbán mnohokrát řekl, že přijmout Ukrajinu do NATO je nebezpečné.

V USA se množí hlasy, že další vyhrocení války už není v americkém geopolitickém zájmu. Přeloženo do lidštiny to znamená, že náklady na vyzbrojování Ukrajiny už jsou větší, než náklady Ruska a další dolary už tradičního nepřítele oslabují míň než USA. Nemluvě o tom, že Číňan využívá situaci tak moc, že i soudružka Yelenová se musela na čínské návštěvě klanět a s jejím protějškem to ani nehnulo. Prý by Amíkům v případě války s Čínou došla munice za pár dní…

O tom, jak fungují sankce, si můžeme přečíst přímo na Eurostatu. I když je to podle našeho geniálního premiéra dezinformační organizace. Propad reálných mezd, propad průmyslové výroby (obzvláště té těžké), rostoucí zadlužení. Dalším dezinformátorem se staly naše servery zprostředkující práci. Prý má 55% domácností problémy vyjít se svojí mzdou…

V Nizozemsku padla vláda Marka Rutteho. Na Slovensku to vypadá, že Fico si všechny ostatní namaže na chleba. Jeden můj slovenský kamarád k tomu řekl, že Ficova hlavní motivace, je touha po pomstě… a že to je dobrá motivace… Poláci naléhají na Ukrajince, aby se pěkně omluvili za Banderu a Volyňský masakr… Bulhaři řekli Zelenskému, že už mu pro frontu nemají co dát. Česká republika také vyškrabuje poslední zbytky a všichni vědí, že teď už nedáváme z přebytků, ale z nedostatků. Němci prý dodají ještě nějaké Leopardy 1. Ty to rozhodně vytrhnou mnohem lépe než Leopardy 2, jejichž hořlavá kariéra je teď velmi často dokumentována na ruských telegramových kanálech.

O koalici ochotných, kteří půjdou bojovat za Ukrajinu, už dva týdny nepadlo ani nejmenší slovíčko. Ruská minová pole jsou totiž příliš hustá i na polské odhodlání. Zrovna včera přišly zprávy o další koloně západní vojenské techniky, která zase vjela do poněkud výbušných polí, tam se zastavila a ruští piloti a dělostřelci z toho udělali střílení krocanů… Zatím se o Leopardech dá říct jen jedno pozitivum… i když je dokáže zničit dron Lancet, alespoň jim neulítne věž. Jsou sice zlikvidované i s posádkami, ale zůstávají v jednom kuse.

Včera přišlo několik (západních) serverů s odhadem ruských válečných ztrát a ukázalo se, že jsou dost podobné tomu, co říkali všichni dezinformátoři a dezoláti. Prý kolem padesáti tisíc mrtvých. Pokud má Ukrajina ztráty kolem dvou set tisíc mrtvých, tak to vysvětluje celou ruskou taktiku a všechno ostatní. Není zapotřebí hledat žádnou větší genialitu. Jestli Rusové vyměňují jednoho svého za čtyři Ukrajince, tak je prostě vymalováno a vždycky bylo.

Update… v době psaní tohoto článku přišla informace, že Ukrajina nedostala pozvánku vstupu do NATO. Naši pravdomluvní intervjuci to samozřejmě okecali jako velký průlom, protože proces přijetí Ukrajiny se zkrátí ze dvou let na jeden rok, ale ani vítězný tón ČTK nemohl jaksi zakrýt fakt, že Ukrajina zatím nedostala vůbec nic, kromě pobídky, aby pěkně bojovala dál.

A to jsem vůbec nezmínil i problémy, které s válkou na Ukrajině bezprostředně nesouvisejí… třeba hořící Francie, napětí v Kosovu, Izraelské protesty proti změnám v soudním systému… mohl bych pokračovat horem dolem.

V podstatě jsem jen Vidlácky shrnul události posledních čtrnácti dnů… Z jednotného západního vlaku, který míří neochvějně k růžové budoucnosti pod americkým vedením, v poslední době nějak odpadávají součástky a pravdomluvná média mají stále větší problém, to nějak zamaskovat. Už to prostě řinčí poněkud moc. I Zelenský si toho všimnul a trpce si na své spojence postěžoval. Ukrajina se v amerických očích mění v Afghanistán…

Tohle odpadání nabyde na rychlosti. Všichni se upínali k tomuto summitu. Ukrajinci si od něj slibovali, že vtáhnou Západ do války na své straně. Západ očekával, že Ukrajinci budou vítězně postupovat a koalice ochotných jen dorazí pochroumané ruské jednotky. Teď podle mě nastává nejnebezpečnější okamžik této války… snaha ještě nějak zvrátit situaci. Tak jako to bylo v Sýrii. Asad měl džihádisty na lopatkách a do toho přišel nějaký ten „chemický útok.“

Ukrajina nedostala nic z toho, co chtěla a potřebovala. Jen pár pozlátek a cingrlátek pro válkou unavenou veřejnost. Všechny nově schválené transfery zbraní jsou směšné oproti tomu, co Ukrajině posílali v zimě a na jaře. Kazetová munice je jen další „zázračná zbraň,“ která samozřejmě selže.

Teď jsme v bodě zlomu. Doteď to byly řečičky, teď se přijímají deklarace. Teď to musí vidět i ukrajinské vojenské velení. Leze to ze všeho, jak sláma z bot. Jestli se stane něco špinavě jaderného, bude to teď. Teď je zapotřebí zvrátit situaci, protože jinak tohle odpadávání od jediné pravdy už nikdo nezastaví. Buďto budeme potřebovat jodové tabletky teď a nebo vůbec.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

V červenci nebudu knihu rozesílat. Vidláci jsou od slunka do slunka na poli. Ale žádná adresa ani platba se neztratí a od srpna budeme opět distribuovat. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (229 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

- Petr Pavel potvrdil únavu zemí NATO z války na Ukrajině.
- Zelenský už dal najevo nespokojenost s tím, co se děje na summitu ve Vilniusu.
- Ukrajina dostala to, co nic vlastně nikoho nestojí… sliby bez záruk a bez datumů plnění!

Petr Pavel prohlásil pro britskou televizi Sky News, že konflikt na Ukrajině se blíží ke svému konci, protože se začíná projevovat únava z války mezi západními sponzory Ukrajiny! Český prezident konstatoval, že ke konci roku dojdou peníze, munice, lidé a budou volby v USA, na Ukrajině a v Rusku! Generální tajemník NATO oznámil, že Ukrajina nebude muset splnit Akční plán členství v NATO, ale pevný jízdní řád pro přijetí Kyjev podle všeho nedostane! A Zelenský už vyjádřil zklamání, že je to důkaz slabosti NATO!

video z českými titulky viz zde:
https://rumble.com/v2zgvy4-petr-pavel-prohlsil-e-konflikt-na-ukrajin-se-bl-do-bodu-vyerpn-sil-a-k-vyje.html

celý článek (zdroj) viz zde:
https://aeronet.news/video-petr-pavel-prohlasil-pro-britskou-televizi-sky-news-ze-konflikt-na-ukrajine-se-blizi-ke-svemu-konci-protoze-se-zacina-projevovat-unava-z-valky-mezi-zapadnimi-sponzory-ukrajiny/

Průměrný počet slepic: 4.9 (55 hlasů)
Trvalý odkaz

Страны НАТО на саммите альянса в Вильнюсе своим решением увеличить военную помощь Украине приблизили третью мировую войну, считает зампред Совбеза России Дмитрий Медведев.
Země NATO na summitu aliance ve Vilniusu svým rozhodnutím zvýšit vojenskou pomoc Ukrajině přiblížily třetí světovou válku, usuzuje místopředseda Rady bezpečnosti Ruska Dmitrij Medveděv.

Медведев: наращивание военной помощи НАТО Украине приближает третью мировую войну

Že by reakce na potvrzenou smrt generála Cokova raketami dodanými z Anglie a přislíbenými z Francie?

Генерал-лейтенант Олег Цоков погиб в районе Бердянска при ударе ракетами Storm Shadow

Jen náhodná shoda myšlenek nebo disponuje Vidlák tajnými kanály?
 

Průměrný počet slepic: 1.4 (38 hlasů)

V tom případě gratuluji k úžasným telepatickým schopnostem

Průměrný počet slepic: 1.8 (15 hlasů)

Já, Pepa a prý i Jarda úžasnými telepatickými schopnostmi disponujeme také.

Včera večer jsme nezávisle na sobě všichni tři koukli z okna a prohlásili, že v noci bude hodně pršet a hrozí že to vytopí některé zahrady.

A ono fakt pršelo v celém našem okresu a vytopilo to několik zahrad! ;o))

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

C2H6O, Pepa a Jarda zareagovali na stejný, dobře viditelný podnět podobným způsobem.

Medveděv komentoval již realizované rozhodnutí tradičním varováním či výhrůžkou, určenou spíše internímu publiku s výhledem na znovuosedlání nejvyššího postu.
Vidlák zmínil blíže nespecifikovanou eventualitu, přičemž velmi optimisticky zdůraznil nutnost přípravy na stejný důsledek, s výhledem na úspěšný prodej dalších knih.

Telepatickou teorii potvrzuje přesná časová koincidence. Byly konány úspěšné pokusy o přenos myšlenek ze Sovětského svazu na ponorku pod severním pólem.

Průměrný počet slepic: 2 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

K těm bombám plněných kazetovou municí.

 

Západ podle mne kalkuloval již od začátku že Ukrajina prohraje. Celé to podniká jen kvůli oslabování Ruska (naštěstí neuspěšně).

Heslo západu vždy bylo: "Co můžeš urvi, a co nemůžeš, to zkurvi."

Hlavice s ochuzeným uranem, kazetová munice, to je na bývalou Ukrajinu dodáváno jen proto, aby Rusku to území do budoucna co nejvíce zkurvila.

 

https://www.stoplusjednicka.cz/minova-pole-v-laosu-zabijeji-i-po-50-letech

https://prima.iprima.cz/prima-zpravy/zahranici/munice-s-ochuzenym-uranem-pouzita-ve-valce-perskem-zalivu-a-v-byvale

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Tajný dokument kyjevského režimu unikl na veřejnost! Už 19% pravověrných Západních Ukrajinců požaduje okamžitou kapitulaci a žádné kontakty s NATO, ani ochranu z NATO! Mezi Normálními a dosud neobsazenými Východními Ukrajinci jsou tato čísla ještě vyšší! Masivní ztráty ze sebevražedných útoků nařizovaných kyjevskou soldateskou otřásly ukrajinskou morálkou! Moskevský Gosudar si mne ruce. Hloupá strategie Západu mu daruje brzké vítězství!


...Zelenskyj včera ve Vilniusu definitivně pochopil, že ho Biden a jeho evropské politické loutky napálili, když ho loni začátkem léta veštvali do války proti Putinovi do vítězného konce pod falešným slibem účinné pomoci a ochrany od NATO, a dal na summitu NATO průchod svým emocím, a v dramatickém projevu tzv. západní demokraty obvinil z neúcty k ukrajinským obětem! Zelenskému konečně došlo, že Ukrajina nikdy nebude přijata do NATO, ani nikdy nedostane jeho ochranu, protože ve Vilniusu včera demokrati za účasti prezidenta PePy, rozhodli, že teprve až válka skončí, tak se uvidí! Přičemž všem bylo už od února 2022, když Gosudar vyslal svá vojska, aby provedla zvláštní operaci, jasné, že podmínkou Putina, aby se zbytkem Ukrajiny uzavřel mír, bude právě ona podmínka, že Ukrajina nikdy nevstoupí do NATO, a nikdy nebude mít ochranu NATO...


...Západní klauni se svými mediálními poskoky hráli celých 16 měsíců s Ukrajinci hru Slibem nezarmoutíš, a přitom od samého počátku věděli, že porazit Rusko v malém konvenčním souboji na Ukrajině, znamená dát Kyjevu okamžitě k dispozici 1/2 celého zbrojního arzenálu NATO. A riskovat přitom, že jeho nevycvičená soldateska o všechny moderní západní zbraně přijde ještě dřív, než stihne na Rusa, organizovaně udeřit. A že, Rus se naštve, zmobilizuje, a NATO se zbylou druhou polovinou konvenční výzbroje vyžene z Pobaltí na polské hranice, protože žádný obyvatel Bílého Domu, Downig Street 10, Elysejského paláce, nebo Hitlerova brlohu, nikdy nebude riskovat jadernou apokalypsu svého národa kvůli nějakým Východoevropanům. Tím spíš, že Rusa vydráždili svou naivní politikou k nepříčetnosti...


...Včera dokonce už i český generál PePa přiznal, že čas Zelenského získat území před nevyhnutelným mírovým jednáním s Ruskem skončí do konce roku, protože Západ už bude unaven stupňujícími se požadavky Kyjeva na další zbraně i peníze nutné k vedení války, a že vládnoucí západní demokratičtí politici nebudou riskovat, že kvůli podpoře Ukrajiny přijdou ve volbách o svá koryta a prebendy. Co PePa nepřiznal je, že Ukrajinci už sami přestávají stát jak o členství v NATO, tak o ruskojazyčná území, tak o ničivé válečné spory s bratranci. Přičemž platí, že čím více Ukrajinců na daném území hovoří rusky, a čím více jich pracuje v děsivých podmínkách tamního těžkého průmyslu, tím více si přejí okamžitý mír za ruských podmínek...


...Když v roce 2014 navrhoval prezident Miloš Zeman finlandizaci Ukrajiny, byl označen za nezodpovědného a za trojského koně Ruska. Třeba senátor Pavel Fischer ještě v únoru 2022 napadal prezidenta Zemana za nápad finlandizace Ukrajiny. Požadavky Putina na neutralizaci Ukrajiny označil za nepřijatelné a ultimativní. A předpovídal, že se Putin zalekne sankcí, které by mu za přepadení Ukrajiny hrozily. Nyní kacířské myšlenky českého prezidenta označovaného českými novináři za ruského trolla šíří ve Vilniusu sami nejvyšší pohlaváři Západu, a fialoví novináři i politici mlčí.....


To jsou některé úryvky analýzy MAP 1726 od Michal&Petr.com. Celý podrobný článek (zdroj) viz zde:
https://www.michalapetr.com/map-1726-tajny-dokument-kyjevskeho-rezimu-unikl-na-verejnost-uz-19-pravovernych-zapadnich-ukrajincu-pozaduje-okamzitou-kapitulaci-a-zadne-kontakty-s-nato-ani-ochranu-z-nato-mezi-normalnimi-a-dosud/

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

Jsou tak naivní a primitivní, předposraní a neznalí, že vymyslí sankce, které vůbec nic neřeší, a které poškodí je samotné. Ty by mohly platit  tak na naši vládu a malé Česko, taky třeba na velké Německo a další namyšlené země.., ale nikoliv na Rusko. Ti vyhráli ve světové válce a nebyla to náhoda. Na Slovensku při velké demonstraci v Bratislavě (to se u nás nedozvíme) lidi skandovali "Nikdy proti Rusom", "Něch žije Putin". Dovede si někdo představit, co by se stalo, kdyby tato hesla skandovali u nás...? Byli by všichni zadržení a zavření? Kam by je dali!

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

proč straší okupací ČR Ruskem, když tady 20 let armáda cccp byla a zase se tak moc nedělo ?? Energie byly české, fabriky taky, nikdo nežebral, cigoši pracovali, armáda o 230 000 vycvičených chlapech byla slušně vyzbrojená....

Průměrný počet slepic: 4.6 (35 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

bylo to ponižující a hrozilo to třetí světovou válkou.

Průměrný počet slepic: 1.4 (11 hlasů)

a teď to není ponižující a válka nehrozí ?? 🤔

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

to přece nemůže minulost změnit. Dnešní Rusové ani Američané nejsou ti z roku 1990, ani my nejsme stejní. Tehdy jsem byl rád, že jedna strana potenciálního konfliktu odpadla a my jsme v suchu pod americkým deštníkem.

Průměrný počet slepic: 1.4 (10 hlasů)

jak se ten deštník projevuje ? Zase by nás zradili a odkopli, jako vždycky a s Rusem by se domluvili za našimi zády. Řecku taky proti Turecku nepomohli, jen jim nahrnuli staré vojenské předražené krámy, jako teď na UA. A to bylo Řecko v Nato a Turecko ne. Řecko zradili za leteckou základnu Incirlik. Za co by zradili nás ? Za nějakou základnu v Sýrii ??

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

že jsme se neobtěžovali si udržovat bojeschopnou armádu. Vojenský rozpočet byl dobrý akorát tak na rozkradení a teď jsme bezmocní.

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

místo hloupostí s nákupem zbytečných, 2x předražených f35 a krámů ze Švédska se smlouvami s miliardovými penále koupit od Zbrojovky v Brodě milion útočných pušek a dát mamánkům měsíc základního výcviku a pak 14 dní každý rok.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

O Havlovi mluvil jako o duševně chorém, občanství mu vrátil Drulák. Zemřel spisovatel Milan Kundera. Teď je to pravda

12.07.2023 13:59/PL

Zemřel Milan Kundera. Taková zpráva se před třemi lety rozšířila na sociálních sítích a zveřejnila ji třeba polská Gazeta Wyborcza. Nebyla to pravda. Stejnou smutnou zprávu dnes zveřejňují všichni. Jeden z nejznámějších českých spisovatelů, autor Žertu či Nesnesitelné lehkosti bytí, odešel na onen svět. A je to, bohužel, pravda!

https://www.parlamentnilisty.cz/…489

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)