Není korporace jako korporace

Autor
Štítky

 

A teď dnešní text: 

Heleďte my jsme tady ekologičtí tak trochu jinak. Díváme se s podezřením na henten grýndýl a vidíme za ním především bídu. Nějak nemáme důvěru ve větrníky a slunečníky, místo toho bychom chtěli dostavět Temelín i Dukovany. Nevidíme smysl v současné podobě elektromobility. Chápeme, že továrna musí mít komín. 

Ale také bychom chtěli mít čistý vzduch, hezké lesy, neprášící silnice bez hluku, nesmrdící auta a podobně. Považujeme za rozumné, aby se odpady spalovaly v dobře udělané spalovně odpadů. Chápeme, že levné mléko a maso (a taky auta) potřebují velké zařízení, protože jen velká továrna udělá levné kilo masa a levné auto. Nečekáme, že by levnou pračku vyrobil Franta Vopršálek ve své garáži. To se musí dělat v nějaké velké továrně. 

Když se něco dělá ve velkém, tak to zpravidla má velké řízení, má to nějaký menežment, má to ředitele, který bere velké peníze, má to nějakého majitele, co si spočítal, že se na pračkách nebo spalování odpadu dá vydělat, že stojí za to koupit či postavit obrovskou stavbu, která se zaplatí třeba teplem z PET lahví. Nikdo asi nečeká, že by Temelín postavila stavební firma Procházka a syn a turbínu by dodala Strojírna Dolní Lhota. 

Prostě dělat ve velkém vždycky znamená, že to dělá nějaký velký hráč. Je jedno, jakou má strukturu. Jestli patří sto tisícům drobných akcionářů, jestli patří investičnímu fondu, jestli patří jednomu miliardáři, nebo jestli patří státu. Ve všech případech tam bude sedět pár ukrutně dobře placených lidí, kteří budou vyvíjet trvalý tlak na podřízené, aby byznys frčel, protože kdo chvíli stojí, již stojí opodál. 

Dovolte mi dnešním článkem demonstrovat jeden rozdíl. 

Když se v Brně bude chystat nová spalovna odpadů, protože je to zapotřebí a je to rozumnější než sypání plastů někam na skládku, tak se o takovou zakázku bude ucházet třeba někdo jako Babiš.  Ten má peněz dost, úspěšně postavil nějaké ty továrny i provozy, ví jak se to dělá, aby podnik šlapal, ví jak se s tím zachází, zná lidi co znají, banky to rády zafinancují, protože jméno Babiš je pro bankéře synonymum solventnosti, dotažení projektu do konce, splacení všech závazků a ziskovost celého projektu. Jasné? 

Ale když to Babiš udělá a začne tu spalovnu stavět, tak budou všechny noviny psát o tom, že oligarcha si ohnul pravidla, smečka právníků bude tvrdit, že smlouva s Brnem obsahuje chyby a různí bojovní investigativci budou hledat, koho podplatil, za spalovnu padne několik politických hlav, proběhne řada soudů a celé to bude tak zavánět, že se Babiš do takového projektu raději ani nepustí. Jakmile je to za opravdu velké peníze a jde o opravdu velké a viditelné dílo, tak je to i pro Babiše předem ztracená věc. 

Za Babiše si dosaďte kteréhokoliv jiného člověka, který vybudoval velkou firmu, platí daně v České republice, umí se pohybovat ve velkém byznysu a je schopen financovat a postavit něco tak velkého jako je spalovna nebo přehrada. 

Ovšem když tu spalovnu bude stavět Veolia, tak ti stejní novináři budou psát o tom, že přišel velký strategický partner ze Západu, budou velebit prozíravost politiků, že to svěřili právě jim a občanům se vysvětlí, jaké dobro to je. 

Všimněte si prosím, že Babiš postavil Čapí hnízdo, sáhl si na nějaké dotace, přizpůsobil projekt vypsanému dotačnímu záměru, podobně postavil Preol a další podniky... a podle novinářů je to oligarcha, který si hrabe pod sebe. 

Veolia u nás za babku koupila vodovody i kanalizace, nebo jí to předali zadarmo, opravy se nadále provádějí z veřejných peněz, voda je u nás dvakrát dražší než v suchém Izraeli... a nic. Podle našich novinářů to nestojí za zmínku. 

Porovnejte si ten mediální nepoměr oligarchy Babiše a korporace Veolia. 

A není  to jen Babiš. To je i Trump a další velcí podnikatelé. Sice vybudovali obrovské firmy, jsou schopni velkých investičních plánů, mají moc doslova nad životem i smrtí jiných lidí, mají přímou cestu do politických kanceláří, mají právní týmy, mají peníze, jsou skutečně velicí, ale mezi skutečné korporace nepatří. Nejde o naše hledisko. Oni tam nepatří z hlediska mocných tohoto světa. Veolia nebo Volkswagen jsou v pohodě, bez ohledu na množství investičních pobídek, či třeba šrotovného. Ale Agrofert je problém, protože tyje z našich daní. 

Ono je to vlastně jednoduché... tihle velcí solitéři jsou tou jedinou skutečnou konkurencí těch opravdu velkých korporací. Oni mají svoje podniky, vnášejí tam své nápady, své postoje a samozřejmě i své chyby a své hlouposti. Oni ještě nemají tu štábní kulturu těch velkých, ale dokáží také postavit továrnu nebo přehradu. Oni si také ještě sáhnou na prachy od bank, oni jsou také v zisku. A oni jsou také jediní, kteří by mohli mít sílu ohrozit politické výhody pro ty skutečně velké korporace. Protože jsou schopní jít do politiky, mají tah na branku a když to dotáhnou na amerického prezidenta, tak by mohli nedej Bože něco změnit v zákonech, aby Veolia nemohla hladce ukrást opravdové velké prachy. 

Hele, já vám neříkám, že Babiš je nějaký dobrák. Obyčejný člověk se s ním nejspíš potká při jeho nesplněném slibu a zhrzeném očekávání. Případně jako jeho zaměstnanec, na kterého vyvíjel ten trvalý tlak dělat víc a rychleji. Ale narozdíl od Veolie  do své korporace vnáší něco ze sebe. On ještě nemá v Agrofertu to stoprocentně unifikované korporátní prostředí, kde všichni vědí, co musejí říkat a co si musejí myslet, jinak jsou z kola venku. Šéfmajiel občas překvapuje a říká něco jiného, než co se říká na konferenci o Great resetu, kterou pro všechny zorganizoval Klaus Schwab.  

Já vám jen popisuju, co je menší zlo a jak to vypadá v praxi. 

Ono není náhoda, že korporace tak hezky a otecky podporují padesátihektarové zemědělce a šikovné kreativní zámečníky. Tihle jim totiž nikdy nebudou konkurovat. Neumějí to. Neumějí se sdružit a postavit si Temelín. Neumějí dát dohromady miliony peněz na jeden cíl. Vzpomeňte si na včerejšek, jak moc názorů se promítlo do jedné vidlácké petice.  Proto je možné dneska klidně vyplácet dvacet táců na hektar dotací, protože nebude žádný problém to jednou změnit, otočit veřejné mínění a postupnými kroky jim všechna práva zase odebrat a oholit je na kost. Malí padesátihektaroví farmáři se fakt bránit nedokážou. 

Proto se vždycky vyrojí pisálkové jen když jde o domácího oligarchu, který je sice korporátník, ale zároveň se trochu vymyká. Protože toho je třeba odstranit. On stojí v cestě opravdovému byznysu. On ve skutečnosti ukrajuje procenta z trhu. A ještě mívá tendence lézt do politiky a občas (hajzl jeden) i uspěje. A naopak, proto se významně mlčí, když jde o tu skutečnou korporaci. 

Tohle je zapotřebí si uvědomit. Nejde se vrátit do světa malých řemeslníčků. Nejde se vrátit do světa továrniček. Nelze se vrátit do světa regionálních podniků. Velcí hráči = levně a rychle. Temelín nikdy nebude malý a nikdy se nevyplatí postavit za sebou deset přehradiček místo jedné velké. A pokud chceme stavět Temelín sami, musí tu vzniknout obrovský mamutí konglomerát všeho možného s dobře placenými lidmi ve vedoucích postech, kteří budou tlačit směrem dolů, aby se dřelo a dřelo.  

Prostě existují korporace a korporace. Z hlediska lidí dole, tam není moc vidět rozdíl. Ale on v tom rozdíl je.  Dokonce i v korporátním světě existuje větší a menší zlo. A je sakra rozdíl, zda si zvolíte Babiše, který má za sebou Agrofert nebo Fialu, který má za sebou Veolii. 

A ano, i v Německu obdělávají pole korporace. A mají to mnohem jednodušší než u  nás - konkuruje jim  jen velká masa trpaslíčků.

Menší zlo... jasné? 

Jo, existuje ještě jedna cesta - silný stát. Tak silný, aby se mohl postavit korporacím. A když se dokáže postavit korporacím, musí být trochu jako ony - dobrý management, tah na branku, sakra dobře placení lidé... a z hlediska lidí dole to vlastně bude taková další korporace. Jen státní. Ano, přesně to, co mají v Rusku a v Číně... a možná trochu v Polsku a Maďarsku. 

Ono to vypadá, že všechny korporacemi živené neziskovky bojují za naše práva... ale ony ve skutečnosti bojují za slabý stát. Ve jménu našich práv musí být stát slabý a bezzubý. Ve jménu svobody člověka musí mít premiér osekané pravomoci a moc musí být rozkouskována k nepoužití. Protože v tomto světě se korporace pohybuje jako ryba ve vodě. 

Slabý stát = silné korporace a jediné menší zlo jsou domácí oligarchové.

Silný stát = slabé korporace, ale stát sám se začne korporaci podobat. 

Vybíráme si mezi autoritativním státem, nadnárodními korporacemi a domácími korporacemi. Mezi tímhle se dá kličkovat. Ale dokud budeme potřebovat stavět přehrady, jaderné elektrárny, otevírat doly a stavět spalovny odpadů, tak tu prostě z principu budou velcí hráči. Tohle je ve skutečnosti celá naše volba. Kličkování a odhadování, co je menší zlo. 

 

 


 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (189 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

To jsou fakta.

Průměrný počet slepic: 1.5 (47 hlasů)

Tu kus Gruzie či Jižní Osetie, tu kus Moldávie, tu kus Ukrajiny.

Průměrný počet slepic: 1.4 (55 hlasů)

In reply to by Náš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tu kus Grenady, tu kus Panamy, tu kus Iraku, tu kus Srbska, tu kus Syrie, tu kus Afghanistanu, ...
PS: Jizni Osetie je ta cast Gruzie, kterou si ten zlotrily Djada zakerne uklovnul (ze i soudruzi z Evrosojuzu uznali, ze se agrese jako prvi dopustila Gruzie a tehdejsi rusky zasah byl opravneny, je zanedbatelny detail)..

Průměrný počet slepic: 4.9 (81 hlas)

In reply to by Kubula & Kuba … (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak MAGORE tady je PNZ v heslech ne pro dobytek!

1.Instalace Nového OK republikového režimu,kde nepůjde krást dvě třetiny platů,coz je progresss jak swiňa!
2.Zajištováni PRIME DEMOKRACIE IHNED s cilem kontroly našich tzv "zastupců" dnem i noci,jinak dojde k vyrobě
3.32 let embarga na Zakon o referendu stačilo.K dispozici je už jinýy daleko lepši, levnějši a účinnějši mechanizmus!Embargo padne!
4,Zajištěni financovwni PNZ a vytvořeni vlastni občanske informačni platformy bez TROTTL(škrtiče) GŘ TV,ktery nahrazuje snad i parlament

ATD,to chce zastavit ten MAGOR no nedali by jste mu korunu???

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by Náš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám dojem,že i když budete vidět odpověd přimo před vámi,nemůžete ji nikdy opravdu uvidět, nebot jste obět vám nastaveného křivého zrcadla a sam se okolo podivejte a dejte si otázku.jak je možné,že za komuny se stavěly velké projekty a dnes nic opravdu velkého neni vidět.

Odpověď leži v prvni postulátu PNZ,ale protoe obsahuje obraz rovného zrcadla nemůžete ji vidět NIKDY! Budete marně uvažovat,ale uvidite možná jen časti sktečného obrazu!
Proto trvate zabejčeně na falešném obrazu v zrcadle,ten přeci vidite a vy a všichni ostatni a tedy budou věřit tzv VLASTNIM OČIM a nebude možno to bez dostatečnych jejich znalosti tznamená samych posluchaču ani nikdy vysvětlit.

Uvedu primitivni přiklad.Myslite si,že se chodi na VYSOKOU ŠKOLU studovat 5 a vice let,aby bylo možné v jednom komentu vše vysvětlit na webu?TO by pak nebylo teba žadnych vysokych ani nizkých škol..
Navic je tu řizeni davu 6 prioritami ,které jsem tu neviděla a prvni prioritaje ZDEMOLOVAT OPRAVDOVOU PRAVDU A VZD
ĚLANI potažmo CELE vzděláni.
Pak tu nastupuji polovzdělani utřinosové,kteři maji jen jeden cil KORYTO a nic nedělat a když tak vše rozbit a zdemolovat na sračku,jink je stejně nic nenaučili a poté,až toho bude mit obyvatelstvo dost tak nabidnou ješte katastrovitějši řešeni z pověeni majitelů velkych peněz.
Piši vám tady naprosto marně o PNZ,ale lidé se chtěji bavit ,mysli si.že to vše znaji a vidi v křivém zrcadle a pouze vybrani intelektuálové v republice vi co se děje a pokud napiši,že to znaji a kapitalismus BEZ přivlastků je to co implantovali ubohým vlsstencům,kterř však stale ještě nedokázali pochopit,že jedině změna režimu to může začit napravovat a to je marné opakovani nebot ani SPD a dalši nevi na co to tedy l změnit!

POSTULAT nr.1 PNZ a porozumeni co je obsahem to může začit napravovat! Jinak budete všichni oběti vám nasazenych křivých zrcadel pana GR TV ,TROTTLA/ čili vašeho škrtiče1
Proto si lze jen přat bohužel jen dobrou zábavu a brzy pry dojdou i prachy a bude bida a biftek ani maso nikde!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.7 (24 hlasů)

Proč tady ta Anna z husího análu pořád ještě zasírá ? Copak se s tím nedá něco udělat ? Čí je to teda dvorek ? Anny z husího análu ?

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Argumenty došly a má nastopit cenzura.Starý znmý princip TROTTLŮ,kteři ztráci nervy a snaži se o likvidaci ve skutečnosti VŠEHO.myslim tim celé republiky!

Zasah mého šipu pravdy šel přimo do černého srdce zlé nuly typu MARGON a naprostá absence SOLIDARITY bude stale cil jakéhokoli možnosti zlepšeni horšici se sitace občanů nepůjde jak to diversant MARGON potrvrzuje svymi bezcennymi komenty napravit.
No pocem cinklisto čislo 2 bude to sexy,dovolim ti polibit mě v prdel, co ty na to zly diversante zla?
POVIDEJ co tam ještě maš na ohlupováni.
Di s tim do televize,budeu pry zvýšeny brzy poplatky,aby bylo vice co ukrádat tak se čiň,ale bacha může ti prasknout žilka a budeš za sebou tahat nožku!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

Už jste si podal dobytku žadost o instalaci ocelového nosniho kruhu? teprve pak vás odtud odvedou z celou slávou a ne ,žs ne ANO!
Muheeee!

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Argumenty došly a má nastopit cenzura.Starý znmý princip TROTTLŮ,kteři ztráci nervy a snaži se o likvidaci ve skutečnosti VŠEHO.myslim tim celé republiky!

Zasah mého šipu pravdy šel přimo do černého srdce zlé nuly typu MARGON a naprostá absence SOLIDARITY bude stale cil jakéhokoli možnosti zlepšeni horšici se sitace občanů nepůjde jak to diversant MARGON potrvrzuje svymi bezcennymi komenty napravit.
No pocem cinklisto čislo 2 bude to sexy,dovolim ti polibit mě v prdel, co ty na to zly diversante zla?
POVIDEJ co tam ještě maš na ohlupováni.
Di s tim do televize,budeu pry zvýšeny brzy poplatky,aby bylo vice co ukrádat tak se čiň,ale bacha může ti prasknout žilka a budeš za sebou tahat nožku!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

z husího análu nemá cenu komentovat. Bye.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

A podivej se na www.nwoo.org tam smazali celou diskuzi kvůli podpindostnikům a piratům s kterými mů↗↗🇵🇹üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüxxxxxxüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüžeš tahat tu jejich fialovou okurku! To mi tu udělali rozzuřeni tvoji pirati v ramci připravy svých digitálnich koncentraku,vime?

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

A podivej se na www.nwoo.org tam smazali celou diskuzi kvůli podpindostnikům a piratům s kterými mů↗↗🇵🇹üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüxxxxxxüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüžeš tahat tu jejich fialovou okurku! To mi tu udělali rozzuřeni tvoji pirati v ramci připravy svých digitálnich koncentraku,vime?

Zatím bez slepic

In reply to by Náš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ta kus Gruzie, Jižní Osetie, Moldávie a Ukrajiny jsou obývané Rusy a někdo je začal vraždit!!! Nijak jinak to nezačalo, prostě je vraždili a vyháněli, v Pobaltí jsou to Podlidé a nemají občanská práva, jak humánní a lidskoprávní.

A tady je video co se děje v Kanadě, asi taky Putin co? Mimochodem kanadská vláda nazvala protestující teroristy, nějaká baba z administrace, že je to xenobóbní, hobofóbní protest. Ona těch hovadin řekla víc, ale ti lidé se bouří, bo se nepřevážejí potraviny přes hranice a v severních teritoriích už docházejí potraviny. V Kanadě, kde je chladné počasí na většině území, toho moc neroste.
https://www.youtube.com/watch?v=XY5nhjWROUI

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

1/ k zadnemu napadeni pochopitelne nedoslo. at uz se ti to libi nebo ne, probehlo tam referendum o odtrzeni od Ukrajiny s vice nez 80% ucasti. pokud chces mermomoci argumentovat porusenim Budapestanskeho memoranda, pak patrne vubec nevis, o cem to memorandum je, ani kdo a kdy ho - pri objektivnim a nestrannem posouzeni - porusil jako prvni.
2/ rusky podil na rozesirani vychodni Ukrajiny je radove nekolikrat mensi, nez zapadni podil na rozesirani cele Ukrajiny stvanim proti Rusku.
3/ chytak pro vsechny inteligentni tryskace, kteri bez premysleni a zapojeni byt jen jedineho neuronu zerou spatne seno tupe protiruske propagandy -> vysloveni "neprimerenych" pozadavku z obou stran je nekolik tisic let stara a osvedcena vyjednavaci taktika, aby se pak mohli "v zajmu miru" atd. pri zachovani tvare kompromisne domluvit nekde mezi tim. militantni hlupak samozrejme nepochopi.
4/ pokud je pro tebe napr. Sumava u polske hranice, pak ano, Rusko opravdu stahuje sva vojska k ukrajinske hranici.

to jsou fakta.
jestli z toho nekdo odvozuje, ze Rusko chce napadnout Ukrajinu, tak trpi ideologickou slepotou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (80 hlasů)

"az po vpadu ruskych vojsk" ... dle tehdy stale jeste platne smlouvy melo Rusko PRAVO mit na autonomnim Krymu az 25000 vojaku na zabezpeceni sve zakladny v Sevastopolu. pred vypuknutim Majdanu jich tam meli 16000 a v jeho prubehu, vida protiruske stvani "mirumilovnych demonstrantu" a panoptika zapadnich politiku na tribunach, co se tam stridali jak apostolove na orloji - zcela pochopitelne - tento pocet navysili na nejvyssi mozny pocet. z majdanskych pucistu, teda ehm, pardon, pomajdanskych vladnich ukrajinskych predstavitelu (a ani jejich zapadnich "spojencu", kteri tam tehdy na 100 % meli vic nez zanedbatelne mnozstvi svych spionu k monitorovani situace) nikdo nikdy nebyl schopen predlozit jediny dukaz, ze tehdy toto Rusove porusili.

"okupace & model anslus Rakouska" ... pred referendem 2014 se na autonomnim Krymu po rozpadu rozpadu SSSR v prvni polovine '90-tek uskutecnili 3 jina referenda o odtrzeni od Ukrajiny, vsechny s ucasti vice nez 80 % a vsechny s vice nez 80 % hlasu pro toto odtrzeni. v 2014 se tam o "okupaci & model anslus Rakousku" opravdu, ale opravdu neslo ani nahodou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (57 hlasů)

In reply to by Kubula & Kuba … (neověřeno)

Trvalý odkaz

KSČM potřebuje zpatky do parlamentu maji tam už bod č.2 PNZ SOLIDARITA v přime demokracii ihned,maji fertig, hotov!

Tam vlezte vy smrduti pirátiska huculiska ,nemyjete se a pak tu otravujete. a smrdite teď se tady může cvičit PNZ a posileni dopisu našemu bohu Putinovi naše svata přikázani v PNZ mu tez pošleme tak se vy zločinci do toho hleďte vmontovat a dat si vašich programů tzv bobkových listů dřistalistu to PNZ a hezky si osvojit co to je za sila a s nim vyrukujte,aby vás zase vasi kámosi u voleb nepodvedli!
To vám to nestačilo polovzdelanci na prvni prioritě ZLA,že vám vypalili rybnik a zmizelo vam z parlamentu desitky teplych mist pro vaše thermoboys?
Poreferujte tu jake dalši priority zla na nas SV mate a našeho AA teamu progresivistu si pak můžete užit budete zkoušet,kde nechal tesař diru jenom umite byt kurvarenšti povaleci ,mazejte na Letnou a tam se houfujte ne tady ve světě dobra a boje za mir spolu s našim carem gusudarem...
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.1 (23 hlasů)

In reply to by Kubula & Kuba … (neověřeno)

Trvalý odkaz

Reálně, v roce 1991 bylo první referendum, které platilo, ale vláda Ukrajiny neuznala, tedy byl krym mezi lety 1991-2014 okupován násilně Ukrajinským státem...
Když tedy přijmeme logiku anonyma, kterou definoval, že žádná vláda nesmí násilně nutit někoho nutit, pak jeho logika říká, že Ukrajina byla stát který okupoval krym ;)

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

Oni maji ty prazdeně bile lebky a olezle hnáty, zbrani je ideologie neomarxismu a rozval a kakofonie v diskuzi.
No co s nimi,proč jim nedoporučime plněni postulátu č 2 PNZ,tedy OTEVŘENI TAKOVÉHO WEBU jako je tady .To neuměji a lezou tady jako jejich KLAUS SCHWAB s tim jeho resetem (novyý MEIN KAMPf)

V minulem članku bylo řečeno,že začali s invaznimi jednotkami Ukráci a narvali se k hranicum 130 000 soukromých fašistickych armád a mirotvrce Putin to nemohl nevidet ,ono Ukrajina prdlament totiz schvalil k tomu všemu i zákon,že SS Division Galicien musi dobýt KRYM,tak co tu dřistaji ti obyvatelé "mama hotelů"pirtšti utrinosové chcete jednu do rypáku a bude plná pamprska ?.
Mazejte na Ukrajinu do zákopů,to bude čin a ne tu smrdet před obrazovku do našich kuchyni miru a PNZ plánu jak zbohatnout ne smrdět jak capsky piraaatttti!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (21 hlas)

a co tady děla to Referendum,když v PNZ je v bodě č.3 jasně napsano,že SV vymyslela jak to embargo obejit a udělat z něho sračku.jen počkej zajici až ti do dupy dáme z nasich pušek pravdy sadu broků a ty půjdeš pak do trouby,na "pečeni"!
To bude radosti na Starem bělidle!
Povykladej o Švabovi a jeho anschlusu do hladu a bidy pirátských tahačů fialovýych okurek!

Průměrný počet slepic: 3.1 (20 hlasů)

Nu bylo referendum o odtržení a neuznalo ho Ukrajina v rozporu se zákony, bylo v roce 1991, tedy ti porušování zákonů vadí a cheš říci, že Ukrajinci by měli dodržovat zákony nebo říkáš, že nesmíobčané Krymu rozhodnout o svém osudu podle zákonů pokud to nedovolí politici?

Přesně jak píšeš, Ukrajina se zachovala jako Hitler, porušila zákony vlastní země, jsem rád, že to vidíš stejně, že říkáš, že zákony se musí dodržovat ;)

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

Ale tiše se stále podporuje jejich nápady vytvořit Ukrajinu, bez Lenina, Stalina a Chruščova by to byla jen malá oblast. Kupodivu i ostatní země jako Kazachstán vznikl až po revoluci v Rusku. Že Sovětský svaz vedli všichni jen ne Rusové, to je také záhada, že jo. Hlavní slovo tam měli Ukrajinci a proto se tam nacpali po rozpadu SSSR Amíci a Zápaďáci.
No pravdu měl Hitler (toho tam dosadili ti samí co platili Lenina a Trockého), že ta revoluce byla židobolševická, protože kdyby ji vymysleli Rusové, omlátili by jim vznik Ukrajiny o hlavu. A úplně stejně vniklo Kosovo.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Někteří z nás si ještě pamatují:

Na kyjevském Náměstí nezávislosti se sešli velvyslanci USA, Francie, Španělska, Německa, Dánska, představitelka vlády USA Victoria Nuland, senátoři USA Chris Murphy a John McCain, ministr zahraničí Německa Guido Westerwelle, ministr zahraničí Nizozemska Frans Timmermans, vrchní komisařka pro zahraniční vztahy a bezpečnost EU Catherine Ashton, bývalý prezident Gruzie Šukašvili, europoslanec Jacek Protasiewicz, litevský ministr zahraničí Linas Linkevičius, mluvčí litevského parlamentu Loreta Grauzhinene, bývalý premiér Polska Jaroslaw Kaczynski, český senátor Jaromír Štětina, Karl Schwarzenberg... a obvinili Rusko z vměšování se do vnitřních záležitostí Ukrajiny.

Průměrný počet slepic: 4.9 (55 hlasů)

In reply to by Felix Z (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nikdo to nezopakuje a pak to někteří zapomněli.
Budou skákat z okna až jim to v televizi nařídí?????

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Navrhni cara Putina na nobelovu cenu miru,dyť cely svět vidi,e umi sv okupované územi a poloostrovy dobývat zpět beze ztrty jediného samopalnika tak sem s tim návrhem a bude klid!

Průměrný počet slepic: 2.2 (18 hlasů)

ukři se musí pokusit zpacifikovat donbas. tak pravil pentagom
a pak tam vyšlem evropany a pak ji budeme obnovovat. howgh

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

Zajímavý je fakt, že existují hodní a zlí oligarchové. Stejně tak hodné a zlé státy. Vždy je potřeba hledat třídního nepřítele. Tak si tady žijeme.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

ve mezinárodní politice ČR, k Rusku, mezi roky, řekněme, 2017 a 2022? Mezi Babišovými Stropnickým, Petříčkem, Kulhánkem a Fialovým Lipavským? Já ne.
Pozoruje někdo nějakou změnu v přístupu vlády k vyvádění peněz z ČR zahraničními korporacemi? Já ne.
Pozoruje někdo nějakou změnu v přístupu vlády ke Green dealu? Já ne.
Pozoruje někdo nějaku změnu v přístupu vlády k dostavně Temelína? Já ne.
Pozoruje někdo .......

Pozoruje-li, prosím o poučení.

Průměrný počet slepic: 4.2 (42 hlasů)

Zrušení, Fialovou vládou, vyhlášky MZ o povinném očkování lidem nad 60 let, a vybraným profesím
Nechválím celkově, není za co, jen (jako starodůchodce zaujatě) porovnávám.

Průměrný počet slepic: 2.9 (24 hlasů)

Namísto povinného očkování přijde pandemický zákon. A vypadá, že ten se nezakecá.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

„Obyvatelstvo, které je tak stupidní, že zvolí takovéto poslance a takovouto vládu a dá jim moc škodit a zabíjet, má schopnost přežití rovnou nule.“
https://www.nasrestart.cz/z-cerne-kroniky/4998-p-c-roberts-federalni-so…

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Víte, že průměrný plat v České televizi je o devět tisíc vyšší, než v celé české ekonomice? Víte, že pětikoalice chystá konec celé Rady České televize, tedy i oblíbeného Xavera nebo olympionika Doktora? A víte, že daňové ráje expremiéru Babišovi u ředitele veřejnoprávní televize nevadí, ale u vládního hnutí STAN ano?

https://www.youtube.com/watch?v=5zafiz8nR4U

Průměrný počet slepic: 3.3 (17 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to zloděj našich tv koncesionských poplatků za porušováni zkonů o veejnopraavnosti nam SV ukradene moci.

Hleďte se řititeli jit sam udat a postavime vás ped TRIBUNÁl,kde budete jmenovat komplice z Parlamentu,kterř vanm drži štangli pro nedovolené veletoče a pak budete odsouzen k zabaveni nahrabaného nelegalniho svého jměni!

PNZ už řeši to prušováni zákonů v bodě 4 pPNZ tak,že se budete muset dělit o lup fifty fifty o svjůje vykradani koncesionářských poplatků tedy 59%pro nas občany a my si vybudujeme za to proti vašemu nelegálnimu monopolu vlastni info tv a informačni platformu pravdy mistra Jana HUSA a pak si tam lžete v te vasi soukromé TV a my(8 375 752 dušiček holubiček voličů )se budeme těm vasim kydům chechtat,vime?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kritizovali ho až po tom, co škrtl kmotrům příjmy z veřejných rozpočtů. A to nezrušil dotace neziskovkám, to by byl řev. Co by pak dělala neziskovka premiéra Fialy? Babiš dělal jen to aby moc nenarazil. Nevolila jsem ho ani v roce 2013, 2017, teprve loni jsem mu hlas hodila, bo jsem neviděla jinou stranu či hnutí, že půjde proti pětikolce. Omamura má silnou pozici u syna a jeho manželky a vím, že ho volí i jejich kamarádi.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

mě tak napadlo: katolická církev je vlastně jen další mega-korporace. V dnešním podání (rok 2022) má stašně mizerný management, takže v podstatě krachuje a nepředstavuje pro stát skoro žádnou konkurenci.
Nám by se přeci hodilo aby měly státní nemocnice a státní školy trochu konkurence. Vždyť přece církev tohle všechno dělala.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Za vlastní peníze, že by církev provozovala nemocnice? To snad ne. Přece mají tak málo peněz. Jsou takoví chudáci, že by jeden zaplakal. Pokud by provozovali nemocnice za státní peníze , tak to není žádná konkurence, ale jen další nemocnice v systému.

Patří pod Ŕádka

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

In reply to by pragmatik

Trvalý odkaz

ne, já mluvím o nemocnicích za církevní peníze, jako třebas byla nemocnice Milosrdných bratří v Brně, stát by do toho neměl co mluvit

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

??? Milosrdní jsou "příspěvková organizace" dle jejich webu, co vlastně myslíš tím co jsi napsal?

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Dělali by to stejně jako ten Svatý Anděl Pekla.
Je důkazů dost. Dostala darem miliony dolarů a nemocné nechávala umírat v bolestech a bez lékařské péče.
První pochybnosti začaly hlasitě znít veřejným prostorem v roce 1994, kdy ještě za jejího života vznikl dokumentární film Anděl pekla. Narážka na přezdívku Anděl chudých si rozhodně nebrala servítky. Z filmu vycházelo najevo hned několik šokujících faktů, které se týkaly nedostatečné zdravotní a sociální péče v útulcích fungujících pod “značkou” Matka Tereza.
https://www.ctidoma.cz/osobnosti/temna-stranka-svate-matky-terezy-nekol…
Podle režiséra projektu v těchto místech vznikl tzv. "kult smrti a utrpení". Nemocní nedostávali utěšující prostředky, aby se během umírání přiblížili tomu, jak se cítil sám Kristus na kříži. Sama Matka Tereza veřejně v rozhovoru tento postup potvrdila: „Je krásné vidět chudé a nemocné, jak trpně přijímají svůj úděl a trpí jako Kristus o pašijích. Svět je jejich utrpením bohatší.“
O to paradoxnější je skutečnost, že samotná Matka Tereza během svých posledních dnů využívala v nemocnici nejluxusnější technické vybavení a pravidelně pobírala utišující léky proti bolesti. Evidentní pokrytectví však ještě zhoršují zkušenosti, o kterých hovořili lékaři, kteří střediska zmíněných misionářek navštívili. Nebylo zde nic nenormálního aplikovat již použitou jehlu do žíly, což byl jen vrchol strašných hygienických podmínek.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

In reply to by pragmatik

Trvalý odkaz

ne, já mluvím o nemocnicích za církevní peníze, jako třebas byla nemocnice Milosrdných bratří v Brně, stát by do toho neměl co mluvit

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

In reply to by pragmatik

Trvalý odkaz

ne, já mluvím o nemocnicích za církevní peníze, jako třebas byla nemocnice Milosrdných bratří v Brně, stát by do toho neměl co mluvit

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

Maz to po sobe, ne ? Tomu se rika tapetovani a je zato  ban.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by hulvath

Trvalý odkaz

Pan řádek tady asi bude nový a nezkušený (vítejte :-)). Občas se zde totiž stává, že člověk odklepne odeslání komentáře, ale zdánlivě se nic neděje a není si jist, zda opravdu dobře klikl. Tak odeslání zopakuje no a už je tam komentář dvakrát.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Katolická církev v České republice provozuje díky řeholním kongregacím 5 církevních nemocnic. Tři z nich jsou v Praze, Nemocnice sv. Alžběty Na Slupi, s kapacitou 106 lůžek, spravovaná Konventem sester alžbětinek v Praze. Druhá je nemocnice Milosrdných sester svatého Karla Boromejského, s kapacitou 190 lůžek a vlastní lékárnou. Třetí je pak Nemocnice sv. Kříže Žižkov s nemocniční lékárnou a s kapacitou 77 lůžek, spravovaná Milosrdnými sestrami svatého Kříže. Čtvrtá církevní nemocnice je v Kroměříži s kapacitou 106 lůžek. Jejím zřizovatelem je Česká provincie Kongregace Milosrdných sester sv. Vincence de Paul se sídlem v Kroměříži. Pátá je nemocnice Milosrdných bratří ve Vizovicích s kapacitou 65 lůžek. Všechny nemocnice mají kvalifikovaný personál.

20. 7. 2020
Mgr. Tomáš Krajník, ředitel nemocnice

Průměrný počet slepic: 3.6 (17 hlasů)

Pane Krajníku, proč je těch církevních nemocnic tak málo, s ohledem na výši námi placených církevních takzvaných restitucí?
A mimo to,Vámi uvedené zařízení čerpají finance z nàmi rovněž placených zdravotních pojišťoven.
Takže v principu je to stejná bohulibá charita, jako Agel šejdíře Chrenka.
Těším se na Vaši odpověď.
V boží úctě
franta

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Nepotřebujeme babiše ani jiné podnikatele. Potřebujeme jen správce a normální lidi, keří nemají v hlavách dvě skleněnky. Tak jako babiš nic nepostavil, nepostavil tady nic ani zeman s klausem, Koupit si za pár prstů lidi, keří sou donuceni dělat práci, umí gdejakej bílej kůň s miliardama a každej kokot se zákoníkem práce v kapse. A za socíku to naháněli po hospodách, páč tehdá eště blboni věděli, že stát je stejně nigdy nezaplatí tak aby se jim náklady na svoji zdrojovou výrobněhospodářskou jednotku něgdy vrátili. Každej člověk je na světě podle vrchnosti proto aby prodělával na jejich lepší život v luxusu Aby se mohli válet u koryt jako exponáty v můzeu.

Komanči vývoj brzdili jak mohli aby se blboni nevysmekli z pracovního zařazení a gdyý se teho vyrobilo moc, tak se to odvezlo pryč aby z teho nic neměli. A kapíci brzdí vývoj kurvítky a zlepšováky s vynálezama, keré by člověka osvobodily od otroctví, strkaj pod kotel. Ti nechávaj vyrábět jen kurvítka, hodně kurvítek, keré blboně můžou klidně zabít, ale mají z teho radost a můžou se pochlubit, že z teho mají zisk.

No a protože za třicet let od plyšáku se blboni nepoučili, stále se babraj s prkotinama, tak to asi nemá smysl ani jim psát. Voni to stejně bez povšimnutí obejdou a zas budou mlet o tem koho volit a že práce šlechtí a že na tisíci hektarech se neuživí. No hotová sodoma gomora s babylonem. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 2.7 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Dotaz na pacifistu, který

Průměrný počet slepic: 1.6 (14 hlasů)