Abychom si to ujasnili...

Autor

Přátelé, od posledních voleb jsem skoro zdesetinásobil svou čtenářskou základnu. Moji dlouhodobí čtenáři mě znají, zažili se mnou několikery volby i jiné zápasy. Včerejší článek a diskuse pod ním mě ale utvrdily v tom, že je zapotřebí si zase jednou trochu probrat, o co mi vlastně jde a proč dělám, co dělám. Zase mám pocit intenzívního deja vu, že znovu děláme stejné věci a očekáváme jiné výsledky, což je definice šílenství. Bude tedy dobré, abychom si to trochu ujasnili.

Takže:

Píšu pro lidi, kteří nejsou liberální, kteří neobdivují Havla, nejsou příznivci evropských hodnot. Píšu pro konzervativní voliče, kteří nevěří České televizi, kteří netleskají duhovým průvodům, chtějí, aby se ve škole učilo číst psát a počítat, nikoliv gender a LGBT. Píšu pro voliče, kteří si oškliví grýndýl a v emisních povolenkách vidí podvod století. Obsluhuju čtenáře, kteří by nejraději opustili EU i NATO a kteří jsou znepokojeni trendem, kterým se Česká republika vydala.

Píšu proti současné vládě, vysmívám se Danuši Nerudové, nemám rád generála Gumu a chtěl bych, aby tihle už nikdy v této republice nevládli, aby odtáhli na smetiště dějin, ideálně s pořádnou ostudou. Ošklivím si zaváděnou cenzuru, nemám rád liberální twitterové úderky, bojuju proti majnstrýmovým médiím.

Ale bojuju tak, že se snažím pomáhat stavět nová média, novou politiku a nové podpůrné struktury. Myslím si, že žádný etický kodex nevyřeší aktivistické novináře a těžko v současnosti můžeme nějak rozehnat politické neziskovky, když dostávají peníze nejen ze státního rozpočtu, ale i ze zahraničí. Potřebujeme vlastní alternativní média, vlastní alternativní politiku a vlastní alternativní neziskovou (spolkovou) činnost. Angažuju se ve všech třech těchto kategoriích.

Nejsem příznivcem postoje, že nejprve musí tento národ padnout na hubu, aby se probral, protože to budeme my, kteří padneme na hubu. My, kteří už jsme probraní. Ti, kteří by probrat potřebovali, ti hned tak na hubu nepadnou. Proto jsem pro demonstrování a burcování, tak jak to jen jde. Uznávám, že EU je Titanic, který se naklání a nabírá vodu a tak se snažím zároveň o nápravu, aby se díry ucpaly, aby se vyměnil kapitán a aby se připravovaly záchranné čluny. Nemyslím si, že je dobrým řešením, skočit bez přípravy do temných a studených vod globalizované multipolární ekonomiky.

Vidlákovy kydy nejsou nositelem pravdy, ale nositelem názoru. Jiného názoru, než uslyšíte v České televizi. Lidé totiž přemýšlejí ve slovech. Většina obyčejných lidí má tolik starostí, že fakt nemají čas na složité a podrobné hledání informací a vytváření názoru. Většina lidí přemýšlí ve větách, které slyšeli. Když jim doma běží televize a tam se doslechnou o skvělém premiérovi, za kterého se konečně nemusíme stydět, tak jim to bude šrotovat v hlavě. Když se dozvědí, že premiér zase není tak skvělý a je to lokaj první kategorie, budou o tom přemýšlet, porovnají to s první informací a mohou dojít k závěru, že Fiala je blbec.

Snažím se proto o koordinaci napříč alternativními médii a alternativními influencery. Snažím se rozbít monopol velkých médií pomocí sociálních sítí. Nejsem v tom jediný a snažím se kamarádit se všemi, co to takhle také dělají. Chci, aby velkým médiím ubývali čtenáři a přecházeli postupně k nám. Chci, abychom byli schopni sami nastolovat celospolečenská témata a to se nám stále více daří.

Jako Vidlák mám samozřejmě vlastní politické preference… jako každý. Jsem proti progresivismu, proti líbodémo a proti evropským hodnotám. Ale nejsem tu od toho, abych vám říkal, kdo je hodný a kdo je zlý. Nehodnotím lidské ani politické povahy. Hodnotím, kdo je úspěšný a kdo je neúspěšný. Porovnávám politické činy, zda povedou k posílení volebního výsledku a nebo k jeho oslabení. Snažím se zjistit, jaký mají politici názor na migraci, válku na Ukrajině, Evropskou unii, NATO, na vlastní ekonomiku, na sociální i ekonomické otázky, zajímá mě, jak mají vymyšlené kampaně, jak komunikují s veřejností, jaké mají charisma, vzdělání a rozhled, zamýšlím se nad jejich chybami v minulosti, ale nikdy nikdy nikdy neříkám, kdo je hodný a kdo je zlý.

Snažím se mluvit o tom, mezi čím si vybíráte, ale nevybírám za vás. Všechno má své pro a proti, není nebe bez mráčku, pracujeme s tím, co je k dispozici a ne s tím, co bychom chtěli.

Nedělám si iluze, že je možné nějakým apelem či výzvou zařídit, aby se lidé semknuli a volili dle Vidlákova rozmaru. Nejsem ten, kdo rozhoduje o politickém úspěchu druhých, ale vždycky se mi celkem dařilo odhadnout, jak si jednotliví politici vedou, co udělali dobře, co udělali špatně a díky tomu mívám celkem úspěšné předpovědi. Ani při eurovolbách, co budou za sedm týdnů, se nesnažím ovlivnit, koho budete volit. Většina mých čtenářů je už stejně dávno rozhodnutá a své rozhodnutí už nezmění. Snažím se posoudit, jak volby dopadnou a pokouším se analyzovat, proč tak dopadnou. Vždycky svými předpověďmi někoho zklamu. Volby rozhodují středoví voliči, nikoliv ti, kteří se teď snaží v diskusích přesvědčit ostatní, že jejich oblíbený lídr je mnohem lepší a oblíbenější než jiný lídr. Volební kampaň se dělá pro přelétavé středové voliče, nikoliv pro ty přesvědčené.

Jestli si někdo myslí, že moje psaní nějak rozdrobuje hlasy nebo naopak někomu nadržuje, tak děkuji za uznání, ale takovou moc fakt nemám a nikdy jsem neměl. Jestli od svých oblíbených lídrů slyšíte nějaké nářky na Vidláka, že mu ničí jeho pracně vybudované preference, tak si buďte jisti, že je to lídr na baterky, který to nikdy nikam nedotáhne. Milion hlasů ve volbách nepropadlo proto, že by je někdo drobil svým kverulantstvím, ale proto, že příslušné strany měly mizernější osobnosti, mizernější marketing a mizernější strategii než ti, co se tam dostali. Jen měly tlampač, kterým přehlušily námitky. Všechny hlasy, které propadnou v těchto volbách, to budou mít stejně. Propadnou, protože za nimi stála nevhodně zvolená strategie, nevhodní lídři a nevhodná propagace. Ve volbách jsou úspěšní ti, kteří kampaní udělají dobrou nabídku pro co nejvíc voličů, nikoliv ti, kteří se kampaní snaží voliče převychovávat. Tlampač je důležitý, ale sám o sobě nestačí. Pořád platí, že je důležité mít sto tisíc sledujících na fejsbůku, ale ještě důležitější je, co těm sledujícím říkáte.

Největší medvědí službu dělají svým lídrům ti, kteří v diskusích označují každého jiného za ovce a jejich názor za zradu. Není nic horšího, než napsat příspěvek, že lidi jsou hloupé ovce a zrádci, protože volí Babiše, kdežto já volím Luboše Volného. Neexistuje příšernější způsob agitace. Volby se nevyhrávají vybudováním stranického fanklubu.

Eurovolby považuji za výjimečně důležité, protože úspěch či neúspěch v nich bude předznamenávat úspěch či neúspěch v budoucích parlamentních volbách. Proto je sleduju velmi bedlivě a budu se nimrat v každém detailu. Zároveň budou eurovolby prvním skutečnou a nezpochybnitelnou známkou, zda se u nás po třech letech Fialovy hrůzovlády pohnuly politické preference a kterým směrem se pohnuly. Úspěch v eurovolbách bude zadělávat na úspěch ve volbách parlamentních. Zároveň jde o nejjednodušší volby. Celá republika je jeden volební obvod a stačí osmadvacet kandidátů i s náhradníky. Kdo neuspěje v těchto nejjednodušších volbách, ten se těžko bude chytat ve volbách parlamentních.

S trochou nadsázky řeknu, volte si teď koho chcete, ale v parlamentních volbách buďte k těm neúspěšným nemilosrdní. Padni komu padni…

Já osobně budu volit STAČILO! a zakroužkuju Petru Rédovou, protože už déle než rok, den co den, namlouvá moje články. Vždycky jsem si vážil každého, kdo je schopen každodenní drobné mravenčí práce. A Kateřina Konečná pospojovala na alternativě, co se pospojovat dalo. Považuju to za krok správným směrem a sám bych postupoval stejně. Ale jinak je mi úplně jedno, koho budete volit vy. Pořád ještě máme demokracii. Já pak jen zkonstatuji, jak to dopadlo a co to pro tuto zemi bude znamenat.

V minulých parlamentních volbách jsem varoval, že jiná volba než ANO či SPD bude hlasem propadlým. Teď to vypadá, že z tohoto hlediska bude nabídka o něco širší. Každý během kampaně udělá něco dobře a něco špatně. O tom budu psát. Ale komu dáte hlas a jestli k těm volbám vůbec půjdete, to záleží jen a jedině na vás. Nikomu neberu jeho sympatie i antipatie.

Ve všem, co říkám, se samozřejmě mohu mýlit a také určitě něco odhadnu špatně. Stejně tak jsem v uplynulých třech letech ušel dlouhou cestu plnou slepých uliček a chybných úsudků. Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá. Ale chtěl jsem velké Vidlákovy kydy a mám je. Chtěl jsem, aby se propojovala a koordinovala alternativní média a děje se to. Chtěl jsem, aby se co nejvíc pracovalo s oním milionem propadlých hlasů a byl jsem v tom vyslyšen. Jestli se mi podařila osvěta ohledně volby menšího zla, to se ukáže ve volbách, ale v tomto bodě jsem nejskeptičtější. Pořád existuje příliš mnoho voličských iluzí o politickém dobru, jehož hlasy spolehlivě propadnou. Znovu hodně lidí udělá stejné věci v očekávání jiných výsledků.

Za sedm týdnů se ukáže, kdo za poslední tři roky pracoval úspěšně a kdo pracoval neúspěšně. Ukáže se, jestli demonstrace k něčemu byly a nebo nebyly. Ukáže se, jestli se změnilo politické rozložení sil, ukáže se, nakolik se minulé propadlé hlasy přesunuly k úspěšnějším projektům a doufám, že se objeví alespoň několik nových úspěšných jmen ke stávajícím dlouholetým politickým dinosaurům. Stejně tak se ukáže, zda a jak moc vzrostl vliv alternativních médií a jak moc poklesla důvěryhodnost České televize. Ukáže se, jak moc posílil nebo neposílil konzervativní program. Důležité budou trendy, nikoliv okamžitý výsledek.

A až dlouho po volbách se ukáže, jestli ti zvolení lídři byli hodní či zlí, jestli měli rovný nebo křivý charakter a jestli své předvolební sliby splnili a nebo nesplnili. Jejich osobnosti se projeví, až opravdu o něco půjde. Do té doby to budou jen dohady.

Zítra si probereme Rakušana a jeho migrační pakt… málokdy se vidí tak dokonalý příklad vlastizrady.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (430 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidlák: ....Eurovolby považuji za výjimečně důležité, protože úspěch či neúspěch v nich bude předznamenávat úspěch či neúspěch v budoucích parlamentních volbách....

Jsem stejného názoru Danieli a proto všichni se musíme zvednout a jít volit v evrovolbách. Žádný hlas nesmí přijít nazmar

babis

okamura lepen

stacilo konecna

Průměrný počet slepic: 4.7 (131 hlas)

...Většina obyčejných lidí má tolik starostí, že fakt nemají čas na složité a podrobné hledání informací a vytváření názoru... Většina lidí přemýšlí ve větách, které slyšeli. Když jim doma běží televize...Když se dozvědí, že premiér zase není tak skvělý a je to lokaj první kategorie, budou o tom přemýšlet, porovnají to s první informací a mohou dojít k závěru, že Fiala je blbec.“

Fiala je blbec, a k tomuto zjištění jsem nepotřebovala ani čas ani média. Stačilo si ho párkrát poslechnout.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (170 hlasů)

v dřívějších dobách blbec nebyl a moc dobře věděl, kde je sever. To že tak najednou otočil nebude tím, že by se z něj najednou stal blbec, ale spíš tím, že to bude řekněme třeba ... neslušný člověk.

Průměrný počet slepic: 4.6 (94 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

Už nevím kdo to řek, nebo ve kterém filmu jsem to slyšel že "Každý se dá koupit. Záleží na ceně!"  Řekl bych že to bude ten případ.

Průměrný počet slepic: 4.8 (93 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

Že by "Kurvahošigutntág?"

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

In reply to by Jawasaki

Trvalý odkaz

Ne, tam zaznělo: "Tak, a teď si vás kúpím všecky". Je to poslední věta filmu.

A zrovna Polívka, co je gryndýlovec a chvilkař...Dlužník a dotační inkasista...

Průměrný počet slepic: 4.9 (55 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Už jsem to tady psal několikrát, ale protože to je krátké a opakování je matka moudrosti, jistě neuškodí, když si připomeneme, jak je vlastizrada definovaná. A další důvod to sem opět napsat je ten, že lze zcela reálně očekávat,  že termín VLATIZRADA bude  z Wikipedie brzy odstraněn.

Zakže:

Vlastizrada je trestný čin podle § 309 trestního zákoníku, který spáchá ten „občan ČR, který ve spojení s cizí mocí (každý stát mimo Českou republiku) nebo s cizím činitelem (osoba, která sice není oprávněna jednat jménem cizího státu, ale má na politické dění v něm významný vliv) spáchá trestný čin rozvracení republiky (§ 310), teroristického útoku (§ 311), teroru (§ 312) nebo sabotáže (§ 314)“.

Za takový čin zákon stanovuje trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest, popřípadě vedle toho též propadnutí majetku.

Také existuje trestný čin válečná zrada (§ 320 trestního zákoníku), který se týká jen stavu ohrožení státu nebo válečného stavu. V takové situaci se služba v nepřátelském vojsku nebo v nepřátelském ozbrojeném sboru trestá odnětím svobody na deset až dvacet let nebo výjimečným trestem.

Zde  odkaz na Wikipedii

Průměrný počet slepic: 4.8 (55 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

.. "Valašské království". Zkrátka přestřelil když začal vydávat Valašské pasy. Že to byla sranda nevadí, ale bylo to informační pole..
A že je grýndýlovec? To musí být všichni, kdo se chtějí dostat k práci a k dotacím..

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Ba ne, on jako zaměstnavatel nevyplácel mzdy, neplatil za dojednané práce, strhl pojistky a neodvedl státu...Je ještě dost těch, které okradl. Že šel potom na buben? Ani to moc nebolelo, exekutor mu toho dost ponechal, byť jinde neodpustí ani bůra. Proto chvilkaří a grýndýluje, aby dostal aspoň role ve volovinách na Primě.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

toho vypitýho, protekčního a vychcanýho vola fakt nemusím. Ale, furt ho všude cpou.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Jednou si k nám přisedl ke stolu. Měl zrovna 69 let, byl sám, a tak jsme zapařili. Byla to docela psina, neboť my už jsme byli taky pěkně rozjetí. Co mě třeba zarazilo, tak když někdo zacitoval nějakou větu z Dědictví, díval se naň zcela neznale, vyhasle; on si je totiž vůbec nepamatuje. Poručil rundu medoviny a někdo prohlásil, že: "je to sladké, jak hovno z nutrie". Toto rčení známe všichni a bereme jej coby klasiku; v Olšanech se pije především slivovice a rum. On si to prostě nepamatoval, byť jsme seděli přesně na stejném místě, co se ten film točil. Krátce, pokladní z Teska si taky nepamatuje, koho kasírovala před týdnem. Ale tehdy mě to zarazilo, vždyť Vašáryové kozy pozná díky Menzlovi kde kdo :-).

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

to vymete hlavu

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

je to z filmu z Delonem. Tuším, Muž na zabití.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Události posledních dní jsou děsivé. Jestliže je možno tvrdit, že máme ukrajinskou vládu a nikdo se v ní nezabývá skutečnými problémy českých občanů, pak poslední cesty našich státních představitelů a jejich vystupování jsou toho důkazem. Prezident Petr Pavel si zaletěl do Afriky a navázal na podobně směřovanou návštěvu premiéra Fialy, ten pro změnu zažil, ač si to nepřipouští, ostudu v USA.

  Větší pozornosti se tam totiž dostalo ministrovi zahraničí ,,nepřátelského“ Íránu a přílet i odlet Fialy bez jakýchkoliv poct lze považovat za fiasko. Také chlubit se tím, že si velitelé našich tajných služeb, které by měly být nezávislé na momentální politické vrchnosti, letí stejným speciálem pro instrukce, jak naložit s volbami, opozicí, alternativou a poradit, jak podpořit rusofobii, případně zatočit se sympatizanty  Vladimíra Putina, je už úplně mimo jakékoliv normy a zvyklosti. To však není zdaleka vše.

  Petr Pavel se rozhodl za každou cenu vyzbrojovat na všech frontách prohrávající Ukrajinu, přičemž o financování této akce se především mlží, než by se říkala pravda. Miliardy za munici tečou z našich kapes více, než nám přiznávají. Žádný investigativní novinář se tím nezabývá, navíc je projednávání těchto zásadních témat prováděno v režimu utajení. A Petr Fiala místo starosti o padající ekonomiku, snižující se důchody a životní úroveň našich občanů letí z Washingtonu do Bruselu, kde opět jedná o ukrajinské problematice, aniž by řešil cokoliv, co by bylo v zájmu České republiky.

  Vynechme na chvíli soutěž o to, kdo z těch dvou je černější Petr, kterého nikdo nechce. Oba dva si snaží udělat co nejlepší jméno mimo naši republiku, a to za každou cenu. Nesmíme zapomenout na ministra vnitra Rakušana. Jeho lhaní o podstatě migračního paktu je přímo strašidelné a opět je s podivem, že se žádná seriózně se tvářící televize nesnaží dopodrobna analyzovat a rozporovat tvrzení předsedy STAN. Jen naivnímu idealistovi není jasné, o co v migračním paktu skutečně jde, jaký dopad to může, a bude mít, na naši ekonomiku, bezpečnost a celou společnost.

  Už nyní nás dusí množství Ukrajinců, jejichž přizpůsobivost je omezená a vznikají problematické třecí plochy. Složitá situace je ve školství zaplaveném mladými cizinci, stoupá kriminalita, odmítají respektovat to, kdo je tady doma, samozřejmě i díky podpoře vlády a médií. Představa, že se k nim přidají Afričané a migranti z Blízkého Východu, kde ,,spřátelený“ Izrael masakruje Palestince, je ve skutečnosti mimo běžné chápání. Ke konfliktu Izrael versus muslimský svět se vyjadřovat nechceme, nicméně z pohledu současné migrace je vcelku jasné, že může dojít k další její silné vlně. A Rakušan nás svým podpisem schváleným vládou opět potopil.

  Chování politiků nejen ve vedení státu, ale i v řadě obcí, hraničí se ztrátou rozumu a smyslu pro realitu. Bohužel i v senátních a komunálních volbách vyhrávají především parlamentní strany, stejnou tragédií jsou Zelení, pokud se někam dostanou. Všude, kde se snaží měnit obce a města dle měřítek určených Green Dealem, je evidentní, kolik tuposti mezi politiky je. Ohání li se někdo emisemi CO2, elektromobilitou, potřebou zásadně omezovat provoz a průjezdnost komunikací, klimatickou změnou a touhou změnit systém v zemědělství směrem k nižšímu využívání orné půdy, je manipulátorem až zločinného charakteru. Ukázkou je pražský exprimátor a Pirát Hřib.

  Veřejnoprávní i soukromníky vlastněná média se chovají jako proliberální kartel. Prioritou zůstává nenávist k Rusku, snaha velebit EU a obhajovat existenci NATO. Za vším hledejte mohutný vliv USA a korporací. Ve skutečnosti si Západ žije svůj sen, jehož podstatou je přání rozdělit si Rusko a jeho nerostné bohatství, zlikvidovat ekonomicky i vojensky silného protivníka a žít na úkor jiných.. Média tak manipulují se svými konzumenty a jejich elitní pracovníci jsou ukázkou existence amorálních jedinců ochotných za bakšiš ukazovat jiný svět, než v jakém ve skutečnosti žijeme.

  Chce to změnu. Jestliže za ekonomickými problémy vnímáme nenasytnost těch nejbohatších, a tím i nejmocnějších, považujeme covidohysterii za obrovský podvod vykonaný bez ohledu na jeho oběti, Green Deal s emisními povolenkami za čirý byznys postavený na hlouposti těch, kteří to celé platí (tedy nás), nemůžeme mlčet. A nejsme li schopni se dohodnout a formou demonstrací a převratu změnit stávající tristní situaci, pak bychom měli aspoň ve volbách dát najevo svou nespokojenost. Neuděláme li to, pak nečekejme nic dobrého. Dostane li Pětikoalice či ANO opět mandát k rozhodování za nás, budeme zase o kus blíže k tomu skončit na kolenou. Lidé žijí v neustálém strachu. Ten je třeba porazit jako první.

 

Jindřich Kulhavý   19. 04 2024

Průměrný počet slepic: 4.9 (123 hlasů)

.. zavázal se sloužit.

To že se veřejně píše o tom, že byl v Langley mne mate. Profláknutý agent je zbytečný agent.

Buď ho už obětovali na roztrhání davem, nebo je to vzkaz alternativním elitám - "máme vše pod kontrolou, snažíte se zbytečně"

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

jak má vypadat "spolupráce" s USA. Na nic jiného se nehodí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

je takovej ten "slušnej člověk". Navrch huj a vespod fuj.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Ale vždyť on nechcačky měl pravdu. On to bránit pojal trochu jinak. Hranice země jsou taky bráněny a ne chráněny. Pro mě z toho vyplývá, že kdo chce omezovat svobodu projevu je fialově bráněn.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Často zde čtu o skvělých názorech hnutí Stačilo, Kateřiny Konečné a jejího týmu. Dokonce zde je zobrazen její autoritativní pohled a ruce složené na hrudi. Často zde čtu chválu na pracovitost lidí z jejího týmu. Nepochybuji, výsledek jejich práce je viditelný. Paní Konečná má dobrou vyřídilku a bývá na vystoupení v televizích prý skvěle připravená. Na můj vkus troch piští, ale to komunisté dělávají. Je to asi v pořádku. Vím, že Vidlák skupinu lidí hnutí Stačilo obdivuje, nešetří slovy chvály, propaguje a bude to i jeho kroužkovaná volba. Je to tak v pořádku tím více.

Nehodlám nic z toho kritizovat, přiznám se, že k mým favoritům komunisté ani sociálisté nepatří. Přestože Vidlákovy kydy, včetně diskusních příspěvků čtu. Bývá to pro mne zajímavé poznávání různých a různorodých názorů, vyjádřených věcnou a slušno formou.

V životě jsem byl na demonstracích  (některé se tak ani nejmenují) jen málokdy.

V době Paroubkova premiérování jsem byl na Václaváku na demonstraci požadující jeho odstoupení. Bylo nás tam tehdy docela dost. A měli jsme ho také docela dost. Dokonce jsem si tehdy koupil placku na klopu s nápisem Stop Paroubkovi. Nelíbilo se mi tehdy ani teď co dělá, ani jak to dělá.

Minulý rok jsem byl na Václaváku opět, na akci organizované stranou PRO.  Absolvoval jsem před tím cestu dlouhou tisíce kilometrů, ale chtěl jsem tehdy být mezi těmi stotisíci přítomnými.

Asi mne zde nepochválíte. Přesto se stejně jako Vy hlásím k dezolátům.

Viděl jsem na Václaváku, pak na Letné a jindy v České Lípě jednu Vaší i Vidlákovu oblíbenkyni. Aktivní pracovitou paní, která tehdy využívala přízně a popularity JUDr. Rajchla. Zřejmě něco pak to neklaplo, přešla úplně na druhou stranu a dnes využívá přízně a popularity paní Konečné. Má nakročeno do EU.  Zajistila si spolupráci a přízeň Vidláka, jede i na jeho vlně. Umí  být ve správný čas na správném místě a pomáhá co to jde. To se musí nechat.

Nevím, čí přízeň jí může oslovit, pokud zakotví v EU. Bude tam jistě mnoho lákavých příležitostí. Vlastní názory, těch jsme se příliš nedozvěděl, možná jsem něco přeslechl. Kdo ví, třeba už špatně slyším, nebo jsem nepozorný posluchač.  

Jak sleduji cvrkot v EU parlamentu, tam z velké části kývou všichni, tak taková kvalifikace možná stačí. Je pravděpodobné, že Ti co vždy správně nekývou nejsou honorování tak pěkně jako kývalové, tak mnozí si to nekývání na poslední chvíli dobře rozmyslí. Mnozí se snaží dostat se tam hlavně kvůli prachům, tak není čemu se divit?

Doufám, že v následujících dnech a týdnech si my lidé, co půjdeme volit a ti co nejsou stále rozhodnutí koho, povšimnou rozhledu a politických názorů mladých tváří, například pánů Matěje Gregora, Filipa Turka, Petra Macinky a některých dalších. Skvělé názory vhodné pro budoucí  parlament má ekonomka paní Šichtařová. Možná, že by se z některého z  jmenovaných v budoucnu mohl stát skutečný Leader s velkým L. Takový, který bude prospěšný lidem v naší zemi i naší ekonomice.

Průměrný počet slepic: 4.5 (75 hlasů)

.. myslím si, že varování před minulostí Komunistů zrovna tady je pouhé zbytečné "malování starých čertů na nové zdi.."

Nebezpeční komunisté už jsou dávno v důchodu, pod drnem nebo ve vládnoucích stranách.

Dnešní komunisté jsou konzervativně zaměřená levicová strana. Nepřítel našeho nepřítele. Nemusí to být přítel, ale spojenec je vždy užitečný.

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

Někdy je problém i v názvu. Například manželství pro geje a lesby to pro někoho je manželství, pro jiného je to paskvil, který podrývá základy naší kultury.

Od strany která má v názvu komunistická, očekávám že má ve svém programu vybudování komunismu, pokud ne, tak tomu nerozumím.

Například Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska), chce u nás obnovit monarchii. Tomu rozumím, i když s nimi nesouhlasím. Ale pokud komunistická strana nechce u nás zavést komunismus, tak tomu opravdu nerozumím.

 Název strany je jakýsi vývěsní štít. V tomto případě je to podobné jako by si obchod vyvěsil nad krámem Železářství, ale prodával tvarůžky.

Průměrný počet slepic: 3.8 (27 hlasů)

ale pořád si říkají "komunisté", tak já se raději vždycky domluvím, než abych prováděl krvavý třídní boj. Jako by jste měl za souseda zločince, který seká dobrotu nějakou dobu, tu důvěru asi už nikdy nezíská...

Průměrný počet slepic: 2 (10 hlasů)

S paní Konečnou mám podobný problém jako s panem Čunkem. Oba jsou mi sympatičtí svými názory. Problém u obou z nich je, za jakou stranu kandidují.

Nevolím ani Lidovce, ani Komunisty. Pokud ve volbách obstojí, znamená to, že obstála i jejich strana. A já si nepřeji, aby ve volbách získali významné pozice lidovci ani komunisté.

Já jsem ochoten promíjet minulost jednotlivým lidem ale i to samozřejmě jen do určité míry, dokonce i stranám, také jen do určité míry. Komunisté a Lidovci, tuto míru hodně překračují. Nikdo není dokonalý, ale všechno má své meze.

Od rozumných politiků očekávám, aby tím, že se s těmito stranami nebudou spojovat, je po čase poslali hluboko pod procento volitelnosti natrvalo.

Průměrný počet slepic: 3.1 (18 hlasů)

Čím jsem starší, tím víc rozumím tomu, co táta říkával. Mít mindráky z lidovců, nebo z komunistů je ta pravá úzkoprsost, zvlášť pokud je srovnávám s konkrétními lidmi. 

Člověk, kterému se nedostává vzduchu, aby se nadechnul, zpravidla řeší něco čemu nejspíš příliš nerozumí co je mu nějak vloženo do hlavy, že je to špatné, protože se to "jmenuje", byť za určité doby to bylo přitažlivé, za jiné nepřijatelné, potom opět přijatelné až nenahraditelné a dnes opět nepřijatelné.

Proč se obě strany (KSČ/KSČM a KDU ČSL) zatím drží, třeba ne v parlamentu, ale jsou středem pozornosti a zájmu ne úplně malého množství lidí, kteří však při tom množství a případně omylů v odhadu svých předáků, nejsou schopni stranu posunout do "vyšších politických struktur"? Pokládáte si sám sobě Freude a další otázku v čem spočívá jejich přednost pro množství členů těch stran, kterými jiné "rychlokvašky" nesahají po paty a tím možná i pro další pozitivnější vývoj společnosti? Není to právě to množství kladných i záporných zkušeností, které jsou úplně všechny využitelné pro předcházení společenským průserům?

Není zrovna to důvodem, proč vládnoucí neznabozi řeší zásadní změny ve školství, v obsahu a náročnosti výuky nejmladších generací?

Neodsuzuji "Lidovce" za jejich ideály, které je staví mezi nejstarší politické strany od založení Československa. Byl důvod, že si dlouho i za socialismu, udržovali stabilní podporu občanů v nemalé části země. Že se jejich méně znalí svého stranického původu zbavují svých členů, že se už po druhé mohou propadnout mimo parlament rozhodně není věcí Svobody, nebo Čunka, ale chtivostí moci jednotlivců bez skutečného zaujetí o společnost bohu žel svými členy volených představitelů, kteří faktický a skutečný odkaz křesťanské strany nepochopili.

Obdobná situace je v komunistické straně.

Je jednoduché napsat, že jedna, či druhá strana je nepřijatelná, protože... socialismus, ... protože padesátá léta. Ale co první republika?, Co odpor proti fašismu výraznými osobnostmi a dost masovým protifašistickým odbojem? Co překonání poválečných problémů a vybudovaní minimálně hospodářsky takové zálohy, že z ní nově nastavená kapitalistická společnost žije v sestupném hospodářském módu přes třicet let? To není nic? Za tím vším nestojí obyčejní lidé, kteří ne svým stranictvím, ale svým vztahem ke své zemi udělali víc, než současná garnitura, dnes už se dá říci vlastizrádců, kteří by se měli bát postihů za své jednání ve volených funkcích?

Pokud pánové pokukujete po alternativě s porozuměním, že je potřeba se stávajícím stavem něco udělat, neplivejte po názvech stran, neplivejte po lidech, kteří stojí za názorem i s rizikem vlastního neúspěchu a nestydí se za svou stranickost. Samotná stranickost je dnes paradoxně bezpředmětná, jestliže jednotlivci i dokonce bezpartijní, nebo původně konkrétní stranu odmítající, hledají společně východiska ze současného marasmu.

Uvažujte co je podstatné a když se chcete za každou cenu dívat do minulosti. Posuďte obsah a celkový obraz toho společenského vývoje. KSČ má své období, které nebylo pro společnost zrovna příznivé, byť občané to v té době, v padesátých letech viděli jinak, a nejen komunisté. I v těchto ostudných dobách (v padesátých letech) občané, ani političtí představitelé nešli zdaleka tak daleko, proti své vlastní zemi, jako současná, občany volená, vládní koalice, vláda i vygenerovaný prezident. Pouvažujte v čem a jak přispěli komunisté, Sociální demokraté i Lidovci v celé své historii občanům této země. Nedivte se, že zrovna já se svým způsobem zastávám i strany, jejímž současným představitelům zúčastněným ve vládě nepřijdu na dobré jméno a vidím je za odsouzeníhodné. Ta strana za ně určitě může, vygenerovala je, její členové je vyslali do funkcí, ale nic není na věčné časy, jak se už mnohokrát v historii ukázalo.

Nebuďte úzkoprsí a uvažujte co zrovna dnes může být přínosné. Tak trošku jsem to snad vyjádřil mnohokrát, dnes ve své připomínce k mladým mužům Turkovi a Rajchlovi v 11:30 hod.

  

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Nebuďte úzkoprsí, dělejte to jako pětikolka. Strany pětikolky se spojily i když to byly vzájemně neslučitelné strany. Tím ukázaly že nejsou úzkoprsé. Spojily se přece kvůli vyšším vznešeným cílům.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Babiš, ten je hodně hravý a jako motýle přelétavý.

Okamura - Lepen - Salvini, společně zkrotí zdivočelou Euro-svini.

Dost by se mně líbilo, kdyby všechny přebilo údernické Stačilo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

- u svého US zaměstnavatele, ředitele CIA

ČESKO / USA: To naprosto nejhorší, co se pro ČR mohlo stát, se právě stalo realitou. Fiala jednal několik hodin s ředitelem CIA Williamem Burnsem. Čert vem jeho pětiminutovku s Bidenem nebo nějakou NHL..

Vy co víte, co je CIA zač, tak vám musela naskočit husí kůže‼ CIA není ani pod kontrolou Bílého domu, ani Kongresu, či Senátu‼ CIA je organizace, která iniciuje státní převraty, vraždí nepohodlné lidi (to naprosto beztrestně)‼

Zeptejte se lidí ve Střední Americe, zeptejte se lidí ve jihovýchodní Asii, v Africe, co je CIA zač… Zeptejte se dokonce i samotných Američanů, kdo měl prsty ve vraždě Kennedyho nebo kdo inicioval Watergate, či dvojčata…

Mohu Vás ujistit pane premiére Fialo, že máme vše pod kontrolou, Vy se bát nemusíte, jsme přeci CIA…”. zaznělo při jednání.

Ne, v ČR se nechystá převrat (bohužel). Ale po Ukrajině, až definitivně padne, potřebují USA dalšího beránka… Fiala prostě Českou republiku prodal‼ Dostal ji do naprostého područí amerických zájmů, podržtaška, co jen plní americké rozkazy‼‼ CIA je tou nejterorističtější organizací na této planetě. I kdyby se dali dohromady Taliban s Hamásem a připojily se Čínské Triády, Japonská Jakuza a Sicilská mafie, kam se hrabou na CIA.

Tohle je teď už doopravdy národní katastrofa. Je dokonce i možné, že příští volby v ČR vyhraje, opět s něčí pomocí…

18. dubna 2024👉 @cz24news     https://cz24.news/lokaj-petr-fiala-dostaval-nekolik-hodin-instrukce-u-sveho-us-zamestnavatele-reditele-cia/

--------------------------------------------------------------------

Český“ premiér v USA jako koloniální úředník.

Byl někdy americký prezident na návštěvě v centrále BIS? Je to horší než za socialismu…

ČESKO / USA: Návštěva premiéra Fialy v centrále CIA v Langley ukazuje na bizarní postavení země zvané pohrdlivě „Česko“. Premiér této kolonie se osobně musí dostavit (v doprovodu ředitelů českých tajných služeb) do centrály CIA, aby tam zřejmě podal hlášení, vyslechl si kritiku a přijal nové úkoly. Jinak si to nelze vysvětlit. Bohužel to není poprvé, i předchozí premiér Babiš se musel vypravit do centrály CIA osobně.

Ukazuje to na zcela vazalské a koloniální postavení naší země ve vztahu k zahraničním mocnostem a to nejenom USA. Čeští politici musí jezdit povinně i do Izraele, Bruselu atd…. Zkrátka pán zavelí a koloniální lokaj vyskočí na koně a přicválá, aby splnil pánova přání. Tak vypadá dnešní zahraniční politika Česka…

Byl snad někdy americký prezident na reciproční návštěvě v centrálách tajných služeb v Praze?! Nebyl, co by tam dělal! Je to akt takové degradace úřadu premiera ČR, že vedle něj byli generální tajemníci KSČ ve vztahu k Moskvě vlastně uplně nazávislí. Oni nemuseli potupně veřejně jezdit do centrály KGB v Lubljance, aby podávali hlášení.

Premiér suverenní země nikdy do centrály cizí rozvědky nechodí, ten se stýká pouze se svými protějšky.

Pochopitelně je otázkou, co tam přesně dělal a jaké úkoly dostal. Přímé zapojení do války proti Rusku se přímo nabízí. Ukrajinci došli a Američané tam své jednotky poslat nechtějí. ale někdo tam za jejich zájmy bude bojovat muset. To by vedle války Poláků mohli být i čeští vojáci. Bude tedy zajímavé sledovat další vývoj „české zahraniční“ politiky, to nám odpoví, jaké úkoly tam premiér kolonie zvané Česko dostal. Poslat české chlapce na smrt pro něj a jeho poradce určitě v případě rozkazu nebude problém, ostatně sami nejsou ani Češi a tihle lidé válčí nejraději cizíma rukama.

ZDROJ: Česká věc 18. dubna 2024 👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (87 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, mluvíte mi z duše. Jsem přesně ten, jak v úvodu uvádíte, pro koho píšete a jsem rád, že jsem tady zakotvil. Sleduji i Litterate a líbí se mi i články Jany Markové. Je zajímavé, že pod vašimi články na Litterate je diskuze častější a taky trochu odlišná než zde. Máte pravdu že je třeba ovlivnit ty "nerozhodnuté" a ne ty rozhodnuté, ať jsou z jakéhokoli spektra.  Jo už mi není 20 a ve svých 70+ už té síly není tolik. Ale snažím se alespoň ve svém okolí.

Příběh z Prahy z Metra.

Jel jsem po jezdících schodech dolů a za mnou stály tři ženy tak cca 50. Jejich rozhovor nešlo neslyšet a když jedna pronesla "Praha vždycky volí ODS" , tak jsem si pro sebe dost nahlas řekl "a proto to tady tak vypadá". Měli jste vidět ty jejich pohledy. Kdyby mohly tak mne ukamenují hned na místě. Co bylo dál nevím - jely na opačnou stranu než já. To jsou taky ti rozhodnutí. Jednou ODS navždy ODS a je jedno co dělají.

Průměrný počet slepic: 4.8 (78 hlasů)

Četl jsem v některém  článku překvapeni, proč  má  Okamura na billboardu  vedle sebe cizi politiky a ne své parťáky. 

Mám  z našich europoslanců favority  v pořadí  David ( SPD) , Konečná ( Stačilo) , Zahradil ( ODS) a to podle toho jak  informují o činnosti EU parlamentu a jak volili a bojovali za naše národní zájmy a obecné hodnoty. Co se týká zahraničních poslanců, tak přehled  nemám.  Až na  Bystroně  z AfD  díky našemu mainstreamu. 

Zaznamenal jsem v některých článcích,  že některý politik, obvykle Orbán, nyní Fico , bude  za své postoje  vyloučeny z nějakého evropského politického uskupení  a bude ho to “bolet”. 

Je asi logické, pokud se má Titanik zachránit, bude potřeba  širší  spolupráce . Okamura se přihlásil u ostatních nevím,  Zde je to pro mne velká neznámá. 

Pokud dám hlas SPD, tak hlavně díky Ivanu Davidovi.  Nicméně zvažuji i Stačilo, ale to je údajně v EU osamocené a bezzubé. To bohužel nedokážu posoudit. 

To jen trošku doplnění k abychom si to ujasnili. 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

jsem náhodou přepnul televizi na ČT 24. Zrovna mluvil Ivan David, tak jsem to nechal.  Bylo to "20 let od vstupu do EU - 
Debata Barbory Kroužkové s českými europoslanci". Bylo to 2:5 - Konečná a David : Vrecionová, Peksa, Pospíšil a spol. Výběr ala ČT. Nebyla tam mladá a pohledná, tak se to se zapřením dalo - člověk musí znát svého nepřítele. 

Co mne ale zaujalo u těch pěti "lepšoposlancú EU". Ten paradox! Grýndýl musí pokračovat, možná ho trochu "upravíme" (Piráti jsou na to odborníci) a na druhé straně musíme podporovat Ukrajinu zbraněmi a náboji, jinak budeme mít zase rusáky na Václaváku. Ti blbci asi nikdy neviděli výstřel z tanku nebo děla! Kolik toho dýmu a exhalací to udělá. A toho fuj CO2! A teď si představte frontu 2000 kilometrů, milion vojáků, stovky a tisíce tanků a děl, raket, letadel, bomb.... AFU tvrdí že Rusko má v dělech převahu 1:10, Takže když UKR vystřelí 3 až 5 tisíc granátů denně, tak rusové 30 až 50 tisíc? Kolik toho svinstva se do ovzduší uvolní? To co tam zvládnou za jeden den, to s naším slavným grindýlem v celé slavné EU neušetříme za měsíc a možná i déle. A to je ten paradox našich ideologických zaslepenců! Možná to chtějí kompenzovat tím, že již 90% ukrajinských uhelných elektráren nefunguje. No neber to, kdo to má, že?

Průměrný počet slepic: 4.8 (55 hlasů)
Trvalý odkaz

 Jak dopadnou je ve hvězdách. Sám si přeju posílení a vítězství opozičních parlamentních i mimoparlamentních stran a hnutí. Ale obávám se, že zde bude o5 minimálně milion propadlých hlasů. A to posiluje pětidemolici. Dle toho, co vidím, čtu a slyším v celé společnosti, velké části lidí vůbec nedochází souvislosti. Dogmaticky trvají na volbě pidistraniček bez šance překonat 5%. Bohužel. Komu není shůry dáno....... 

     Všem dezolátům a chcimírům přeji hezký den. 

CH

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

konečně kopnout do brňavky.

Souhlasím plně s Vidlákem, Danielem Sterzikem. On sám si prochází svým vývojem a hledá sám sebe, své postavení ve společnosti a dělá to po svém. Neříkám dobře, neříkám špatně - po svém. Jeho odchod od PRO, krátké přešlapování a souhlas s navázáním koalice se STAČILO!, je svým způsobem návodem pro množství dalších, relativně mladých lidí k uvažování o reálném vývoji SVÉ země

Ať už my, kteří jsme zůstali komunisty, nebo většina, která si hledala pro sebe "nové cesty a postavení" na společenském žebříčku, v politice, nebo přízni společenským a politickým směrům tedy obecně občané ve volbách,  jsme si postupně přivodili neskutečně složitou situaci,  chybným odhadem společenského vývoje dávno před vstupem do politiky současných, neskutečně slabých individualit, dobře řízených ze zahraničí. Ti poslední jen dodělávají to, co nastavili jejich předci, v pro lidstvo nepatrném období historickém období kolem třiceti let.

Naivita a naočkované "zklamání" ze socialistického vývoje, zvýrazněním nedostatku toaletního papíru, dámských vložek a nepatrného množství druhů (ne množství) jogurtů ve skle ve srovnání s Jogobellou, případně vyčkávání na poukaz a následné dodání Favorita, pokud takto zjednodušuji, se stalo základem toho, co dnes prožívají všechny generace, při čemž mladší, než letití pamětníci nemají ani okrajově informace, k čemu došlo a pamětníci většinově "MLŽÍ" nebo MLČÍ a kdo promluví, je umlčován!!! Najde se schopnost a zájem aspoň pro některé snad ještě trošku schopné vidět dál, než k nejbližším volbám a do minulosti dál, než do zpackané privatizace? Prozření vyslechnutím lidí jako je nějaký, většinově neznámý pan Ing. Jaroslav Novák, který nám večer, když Vidlák předkládal svůj článek na Kydy, tak neskutečně otevřeně a s takovou jistotou, že to dá nad všechny velmi vzrušující vystoupení nejen Kateřiny Konečné, nebo Jana Skalického. Pokud by jej chtěl poslouchat Jindřich Rajchl, možná by se vykašlal na všechny sponzory a šel by i s dalšími "nepřáteli KSČM", včetně Filipa Turka, za Kateřinou, odprosili by jí a šli společně otočit ze dne na den kolo dějin ČR a možná i Slovenska. Zatím si však nedělám velké naděje, generace Vidláka si ještě hrábne a je otázka, zda bude schopná nastavit základ aspoň k návratu postavení své země, který měla a mohla mít. Jen chtít poslouchat, chtít myslet jinak než že mě, nebo předkům, kdysi někdo šlápnul na kuří oko. Uvažovat s historickým nadhledem pro budoucnost.

Poslechněte si ten odkaz. O několika jiných oborech a fabrikách jsem psal já, ale o tak neskutečnou krádež za bílého dne, v takovém rozsahu, to jsem neuměl odhadnout. Na argumenty pana Nováka nemůže nikdo najít rozumnou odpověď. Hovoří o Temelíně, ale u Temelína se nezastavil!!!! A jde dál.

Ing. Jaroslav Novák - Jak to bylo s Temelínem a dalšími energetickými zdroji v 90. letech? (youtube.com)

Průměrný počet slepic: 4.8 (47 hlasů)

Rozhovor s  energetikem Novákem je výborný a je plně v souladu s tím, co říká také  Blahýnka ( člověk  z bývalého JZD Slušovice )  a spousta dalších  -  po hadráku v roce 1989  byl důsledně a systematicky zlikvidován  náš  veškerý   průmysl,  jako jedna z prvních  byla zlikvidována právě technologie výstavby  jaderné energetiky - kolem této vyspělé technologie se točí příliš velké peníze  a o právě o ty jde.  A co nebylo zlikvidováno za  "pomoci" ze  Západu  bylo rozkradeno a zničeno  vlastními silami.  Západu se totiž vůbec nelíbilo, že jsme soběstační a  tak nás doslova utahali na vařené  nudli    -   lidi ( a já samozřejmě taky )  byli  lační  spotřebního  zboží, kupovali jako zběsilí videa, kazeťáky, CD přehrávače, Milku,  Herbalife,  "čistoskvoucí Ariel" ,    atd.  atd.  a přestali kupovat kvalitní výrobky domácí produkce.

Bytovou výstavbu, slušné důchody, perfektní zdravotní péči,  velmi dobré školství,  výzkumáky ( mnohé i v oblasti tzv. základního výzkumu),  sociální jistoty, atd.  atd.  jsme považovali na naprostou samozřejmost  a tak  jsme si vůbec  při tom zběsilém  shromažďování  věcí  vlastně vůbec nevšimli, že se propadáme do straček.  A dnes po cca 35 letech po hadráku čumíme - v ČR není  žádná banka česká !!! , těžký průmysl zmizel,  školství je úplně v prdeli, zdravotní péče začíná být problém, nejsou léky,  není na důchody, potravinová soběstačnost ČR je katastrofální,  poměr import/export je šílený,  zadlužení státu je více než šílené,  chystá se pandemická smlouva, pár set kilometrů na východ vraždí Slovan Slovana a   náš   prezident, premiér  a další stále  něco plácají o  nutnosti  pomoci Ukrajině  ......  Nemá smysl pokračovat ve výčtu, bylo by to nekonečně dlouhé. 

A kde je to spotřební zboží, za které jsme vyměnili naše jistoty a náš průmysl? Je z toho  jen nepotřebný  elektro šrot,  ale  máme tady Grýndýl,  Eurohodnoty ,   ministerstvo pravdy a spoustu dalších vychytávek.  A nejhorší je,  že spousta lidí to ještě nevidí.

Podařilo se jim to,  dostali nás na kolena a sají naši krev. Pokud se většina rychle nevzpamatuje, budou i okovy .... 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)
Trvalý odkaz

lépe - dnešní skvělý Vidlákův článek, konkrétně a jednoznačně shrnuje Vidlákovy názory, priority, postoje a důvody proč píše a proč dělá to co dělá. Klobouk dolů! My čtenáři dostáváme jasnou zprávu co můžeme na Vidlákových  kidech a dalších stránkách očekávat a co očekávat nemůžeme. 

Málokdo si může dovolit napsat něco podobného. Málokdo si může dovolit pravdivě popsat co ho vede k publikování svých názorů, aniž by ztratil úctu čtenářů. Naopak, aby získal jejich přízeň a oblibu.

Představuji si, jak by asi musel vypadat takto upřímný text, pokud by se ho odvážil sesmolit kterýkoliv z pisálků, potentátů a pochlebovačů publikujících v provládních (profláklých) mediích.

A co ostatní čtenáři?

Znám hodně lidí, kteří umístili svůj mail na  @seznam.cz.  Kdekdo, skoro každý druhý. Seznam je jejich médium, jejich favorit, jejich každodenní potrava, každodenní zdroj informací. A jsou to pořád ti stejní co i nadávají na drahotu, nadávají na poměry, nadávají na to či ono , ale denně hledají vysvětlení a útěchu právě tam, na seznamu. Co tam si přečtou, to nosí v hlavě a berou jako fakt.  Co s tím?

Včera mi volala moje příbuzná. Její mladý, úspěšný syn, trpí bolestí v noze. Navštívil lékaře, ten ho ihned poslal do nemocnice. Dostal kapačku. Má trombózu. Učitě mu pomohou. Rozeženou to a dál to nebude pokračovat. Je mi ho líto, jde o úspěšného, mladého, urostlého chlapa, tátu tří dětí, sportovce, vědátora. Určitě to rozeženou a bude vše v pořádku.

Řekl jsem jí, že lékaři vědí co s tím, mají praxi, mají zkušenost, v poslední době je tohle celkem častá diagnóza. Ucpané cévy se začaly projevovat ve zvýšené míře po očkování proti covidu.

Neuvěřila, četla to na seznamu. Jde o nepodložené pomluvy dezolátů… Lékaři vědí jak tyhle neduhy řešit. Kapaček je dostatek. Dezoláti pomlouvají tu americkou vakcínu. To je všechno... Napadlo mne v tu chvíli, že vlastně jsem nikdy neslyšel stížnost na vakcínu Sputnik? Byla snad lepší, (stejná, či horší) nemluví se o tom.

Také příbuznou mrzí, že nevyhrál na Slovensku Korčok, takový inteligentní člověk… To je rána pro Slovensko. Bůhví jaké to tam teď bude?

Tak si představuji koho asi ta moje příbuzná bude za sedm týdnů volit. Na seznamu určitě najde to správné doporučení.

Průměrný počet slepic: 4.9 (57 hlasů)

Mail na Seznamu mám proto, že v začátcích internetu nebyl datově omezen. Mohlo tam chodit zpráv, aniž se zaplnil. S nástupem posílání fotek a obrázků tedy brali zlatou medaili. Až ho ostatní napodobili, již měl kde kdo adresu zavedenou, tedy komunikace probíhá tam. Těžko pak rozesílat známým, že jsem nyní na Jupí, pak Juchů či Hopsá. Mě mrzí, že z těchto mých kliknutí má Seznam profit. Ale neznamená to, že jejich světonázor přejímám a že mne ovlivňují. Pokud by byl Babiš co k čemu, již by podobný portál provozoval taky: maily, program televizí, zprávy, počasí...Jenže jemu jde o obal, ne o jádro; rychle prodává škatule, vnitřek až časem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

.. díky tomu, že jsem byl mezi prvními uživateli Seznamu, tak mám e-mail Jméno.Příjmení@seznam.cz

Dlouhé roky jsem měl "Seznam - najdu tam co neznám" jako startovní stránku svého prohlížeče, díky tomu jsem pravidelně přál přátelům a rodinným příslušníkům k svátku. Od té doby co ze Seznam.cz "zeZmrdoliberálněl" ho používám opravdu jen jako poštu.

Třeba jim to časem dojde, že není rozumné míchat politiku se zpravodajstvím, ale to ještě musí Alternativa zesílit a Mainstream více oslabit. Jednoho dne sami zjistí, že se to už nevyplatí a dostanou rozum, pak se občas kouknu, co píší..
Dokonce i ten Reflex už prý je zase čtitelný, ale já už ho asi nikdy na stánku kupovat nebudu, z prostého principu, aby úplně všichni Zmrdo-liberální vohnouti, a PŘEDEVŠÍM hlavně jejich zaměstnavatelé, pochopili, že ztratit dlouholetého platícího čtenáře je tak snadné..

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

mám už víc jak 20 let. Výhodou bylo, že za poslání SMS-ky jste získal neomezený prostor, takže jsem nemusel pořád mazat a mazat nechtěné maily, protože na ostatních bylo cca 250 MB místa (nechci kecat - už je to dávno). To ale neznamená že ty jejich bláboly na Seznamu studuji a poslouchám.

Vašim příbuzným přeji hlavně zdraví. Co se týče Sputniku - sledoval jsem to během kovidu - ze žádné země kam byl exportován nebyla hlášena žádná zdravotní potíž. A že těch zemí zase nebylo tak málo. Pokud by tam byl nějaký problém že bychom to neslyšeli 100x denně? Hlavně dnes kdy vše co "smrdí ruskem je fůůůj!" Asi tak.

Průměrný počet slepic: 4.9 (24 hlasů)

Za tento koment bych vám dal 6 slepic, krajane :-).

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

a milióny přivandrovalců, které bude muset živit na úkor svých dětí, rodičů pak je jednoduše blbá (a migrační pakt je jen jeden příklad z mnoha, který tihle progresivisté páchají). Ať si zatleská seznamu a začne šetřit, bude to pro Abdullahy potřebovat.. Jedinou smůlu vidím v tom, že je to i moje spoluobčanka a její blbost stahuje i moji rodinu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

souhlasím. Také jsem zůstal čučet. Je to paní, která dosáhla poměrně vysokého vzdělání. Mívala rozumné názory. A najednou BUM a změnila se.

Jedno volně přeložené staré přísloví řká , "z kopce vola nevypřahej".

Nevysvětloval jsem jí dál nic. Není jak.

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Jindřich Rajchl

Často se mě ptáte, proč je tak těžké spojit opozici.
V tomto videu Filipa Turka naleznete odpověď.
Že prý na mé demonstraci bylo “20-30 lidí s ruskými vlajkami” a že jsem je prý neokřikl a že “asi všichni tušíme proč.”
Myslím, že všichni, kdo mě sledují, mohou potvrdit, že já jsem na Filipa nikdy nezaútočil jediným slovem. Vždy jsem říkal, že je to poměrně inteligentní člověk, s nímž bych si dokázal spolupráci představit.
A pak mi přijde tohle video, kde o mně pan Turek bezostyšně lže a ještě se snaží mne podprahově naznačit, že jsem nějak prorusky orientovaný.
Takže pane Turku, tady jsou fakta:
1) před každou svou demonstrací, kterou jsem svolával, jsem mnohokrát dokola opakoval, že na ní žádné ruské vlajky ani symboly nechci. Že se jedná o shromáždení pro řešení problémů v naší zemi a nikoliv na podporu Ruska. Každý, kdo mě jen trochu sleduje, to ví. A myslím, že to moc dobře víte i Vy.
2) na žádnou mou demonstraci, kterou jsem svolával, nepřišel nikdo s žádnou ruskou vlajkou. Natožpak, aby tam takových lidí bylo 20. Pouze na první demonstraci (16.3.2023) dorazili slovy TŘI lidé, kteří měli na svém oblečení nášivky ruských vlajek, a jeden z nich i písmene Z. Ani jednoho jsem si však ve stotisícovém davu nevšiml, a o tom, že tam tito lidé byli, jsem se dozvěděl až následně z fotek na sociálních sítích. Byl jsem (stejně jako naprostá většina účastníků demonstrace) zcela přesvědčen, že se jedná o policejní provokatéry, či provokatéry vyslanými twitterovým účtem Dárek pro Putina, jenž nám organizací podobné provokace vyhrožoval. Proto jsme po 3 dnech bezvýsledného zjišťování, kdo tyto tři osoby jsou, na ně podali trestní oznámeni. Až posléze jsme se dozvěděli, že byli policií zatknuti a předvedeni k podání vysvětlení už v průběhu demonstrace.
3) na zbylých 3 demonstracích, které jsem pořádal, nebyla pořízena jediná fotografie jediného účastníka s jakýmkoliv proruským symbolem.
Víte, když mě z takzvané “proruskosti” obviňuje Fiala, Rakušan nebo Šafr, tak mi je to vcelku jedno, protože to jsou obyčejní lháři, kterými upřímně pohrdám. Ale když to udělá člověk z naší strany scény, patrně jen proto, aby podpásově zaútočil na svého konkurenta před evropskými volbami, tak nelze než takové jednání charakterizovat přívlastkem nízké a smutné.
Nejhorší na tom ale z mého pohledu je to, že jste tímto výrokem urazil ty statisíce lidí, kteří na ta náměstí chodili a 2,5 roku se prali za svou zem a za demisi pětikoaliční vlády, zatímco Vy jste seděl před webkamerou a z pohodlí své kanceláře vyprávěl o tom, jak to dělá Fiala špatně, aniž byste hnul prstem pro dosažení jejího konce.
Ti lidé totiž moc dobře vědí, jak to na tom Václaváku bylo a že k trapným obviněním z podpory Ruska se uchylovali pouze Fiala, Rakušan, Pekarová a jim podobní proukrajinští fanatikové z médií a twitteru snažící se touto trapnou nálepkou zakrýt absolutní neschopnost pětidemoliční vlády a její arogantní přezíravost k problémům obyčejných lidí v naší zemi, proti níž jsme tam společně protestovali.
Pevně doufám, že na jejich úroveň snad klesnout nehodláte.
Mohl bych Vám oplatit stejnou mincí a velmi tvrdě (a na rozdíl od Vás pravdivě) zaútočit proti Vám.
Nicméně to neudělám.
Mně totiž nejde o křeslo v EP za každou cenu. Mně jde o dosažení změny v této zemi. A tohoto cíle nelze dosáhnout bez spojení lidí s podobným názorovým smýšlením.
Proto nechci, ani přes tento nečestný a nesmyslný útok z Vaší strany na úrovni pětikoaličních šmejdů, zabouchnout dveře případné budoucí spolupráci, jež by byla ku prospěchu všem našim občanům.
Třeba ukážete, že jste opravdu chlap a nikoliv rychlokvaška deroucí se k úspěchu přes záda těch druhých, a za svou evidentní a snadno prokazatelnou lež se omluvíte.
A třeba ne.
Lidé v naší zemi si to přeberou nakonec sami. Oni nejsou hloupí a mají velmi dobrý čich na to, kdo myslí na ně a kdo jen na své korýtko.
Touto optikou budou nakonec poměřovat každého z nás.
A vězte, že ten, kdo nehraje fér, tímto testem většinou neprojde.
P.S. A prosím nehrajte si na hrdinu, Filipe. Ještě jste nemusel čelit ani tisícině útokům, kterým jsem musel za poslední 3 roky čelit já a má rodina. Až si to na týden zakusíte, tak se o tom s Vámi rád pobavím. Do té doby Vás ujišťuji, že vůbec netušíte, o čem mluvíte.
 
 
 
 
Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

díky za tohle vaše čtení o spojování.

Nedalo mi to, našel jsem následující odkaz. Pokud je to ono, je tam jediná krátká věta, kterou pan Turek řekl a nevidím na ní nic závadného. Je to spíše konstatování. Ale možná  se reakce pana Rajchla týká něčeho jiného, nějakého jiného prohlášení, něčeho co se stalo někdy jindy. To netuším. 

https://www.facebook.com/rajchl.jindrich/?locale=cs_CZ 

Neznal tenhle vzkaz z pera JUDr. Rajchla. Překvapil mne. O panu Turkovi se traduje, že je úspěšný manažer, píše se, že má velmi dobré styky, že úspěšně pracoval ve světě F1, že měl velký úkol při organizace Air Race. Slyšel jsem jeho skvělý názor na Green deal, na automobilová paliva i na automobily, zajímá se o ochranu motoristů a dokáže věcně, klidně a srozmitelně mluvit. Slyšel jsem ho v úterním pořadu Přísně tajné na Youtube, mluvil tam opravdu dobře, uvážlivě a věcně. Ale pokud takto komentoval Václavák co pořádala strana PRO, tak tomu fakt nerozumím. Zajímalo by mne, kdy a kde tohle řekl. Je to někde ke shlédnutí? Pokud je to tak jak to tady pan Rajchl popsal,  nejspíše by Turek za takový výrok zasloužil pár facek. Já tehdy na tom Václaváku byl. Ničeho proruského jsem si tam nevšiml. 

Co je v tom černém čtverci pod odkazem?

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

In reply to by Host

Trvalý odkaz

Je mi upřímně líto, že se oba ti mladí muži obouvají do jiných stran a uskupení, a to i vzájemně. Vždyť při jejich vzdělání a určitě už i zkušenostech, musí vědět, že už jenom tím snižují pravděpodobnost porážky toho, co naší společnost jako celek nejvíc dusí. Oba jsou to nadějní, ve svých oborech určitě schopní chlapi, ale nedokázali zatím překročit vlastní ego, nebo "podporu sponzorů", kteří jim možná velí kdo s kým o čem pro koho.

Hoši proberte se, na ideologické boje a přetahování o systém fungování společnosti budete mít i s Kateřinou Konečnou, nebo jejími stoupenci dost času, až budete, nejlépe v parlamentu a dobře, i v senátu, řešit dosavadní hrůzu způsobenou předchozími vládami. 

Za stávající situace, na mimoparlamentní scéně o tom můžete snít a i kdyby se zadařilo, podle prozatímních předpokladů a sebevědomí čápa i Nutelly se můžete stát maximálně jejich souputníky, nebo oponenty v příslušných zastupitelských sborech, kde vás více, či méně mohou respektovat. Obávám se, že v oboru "taktika a strategie" jste ještě nedospěli. Běžte se učit od Kateřiny Konečné, dokud ještě není pozdě.  

Jestlipak se ti hoši "sníží" číst Vidlákovy kydy?

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

No a pokud se „sníží k tomu číst Vidlákovy kidy“, určitě Váš příspěvek nepřehlédnou. 😊

Ta velká a tučná písmena je jistě upoutají. Líp by bylo pokud by upoutal obsah.

 

Ještě lepší by bylo psát velkými písmeny, tučně a červeně.

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Blbost. Na Václaváku nebyla žádná ruská vlajka. Jestli on ten pan Turek nebude něco jako Meloniová, ta před volbami mluvila krásně - hlasem mnoha rozumných Italů, kteří jí uvěřili, aby se poté chovala jako ta největší vlezdobruselistka. Nebylo by to nic nového pod sluncem, oklamali i mnozí jiní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)