Blýská se na lepší časy...

Autor

Tak nám Pellegrini vyhrál volby. A vlastně docela přesvědčivě. Nešlo o žádný těsný rozdíl několika stovek nebo tisíců hlasů. Zhruba osm procentních bodů rozdíl (asi 180 tisíc hlasů), to je velmi přesvědčivé vítězství. Myslím, že leckdo z nás šel spát s docela dobrou náladou. Já osobně jsem si až do poslední chvíle myslel, že vyhraje spíš Korčok, ale napsat o tom dopředu článek, na to jsem si netroufl.

To nejdůležitější:

Harabinovi voliči doma nezůstali a skutečně to šli hodit Pellému. Tohle je pro mě asi nejlepší zpráva z těchto voleb. Leckterý volič musel překročit svůj stín, ale když nemohl volit své dobro, tak šel a hodil to menšímu zlu. Nezůstal doma, neříkal, že nic nemá smysl a že je nutné mít jen a jedině ten čistočistý ideál a pokud ho mít nebude, tak se může na všechno vykašlat. Tento příklad potáhne i u nás, protože slovenská politika, to je petriho miska české politiky. Jsme prostě bratia.

Mohu-li takto narychlo a v emocích hodnotit, tak se ve slovenském národě skutečně něco pohnulo, co způsobilo, že se voliči začali chovat mnohem pragmatičtěji a podle mě i zraleji. Hodnotová líbodémo politika Korčoka a nebinárního Šimečka ztrácí mobilizační potenciál a naopak protestní voliči začali ve větší míře používat taktiku menšího zla.

Voila… máme tu svěží vítr.

Musím říci, že teprve teď se ukazuje Ficův politický talent a odhad. Tohle přece byla jeho nabídka HLASu do společné koalice… Podpora Pellegriniho jako prezidenta a nestavění vlastního kandidáta. Stalo se a vlastně to vyšlo docela dost na pohodu i přesto, že Pellegrini byl v prvním kole druhý. Tentokrát žádný nadstranický dobrý anděl Kiska, žádná blondýna z Pezinku, ale v nejvyšších funkcích jsou dva politici, kteří se kdysi dokázali rozhádat a teď zase dát dohromady. Čaputová asi věděla, proč hned po Ficově vítězství stopla dodávky zbraní na Ukrajinu. Bylo jí jasné, že se tihle dva domluví.

Myslím, že naší SPOLUkoalici čeká pořádný bolehlav. Mohou se teď distancovat i od slovenského prezidenta, čímž budou definitivně za pitomce a nebo se sice tvářit kysele, ale akceptovat realitu. V tomto ohledu jsem strašně zvědavý na naši hradní Gumu, protože tradiční první zahraniční cesta slovenského prezidenta vede k nám. Přijede mu na návštěvu prezident, kterého přímo na pódiu podporoval jeho úhlavní nepřítel Andrejko.

Mimochodem… Pellé Babišovi jeho podporu oplatí, až přijde čas.

Petr Fiala může začít přemýšlet, jak asi za rok a něco skončí. Fico totiž sotva ustavil vládu a už měl v Bratislavě demonstrace na podporu líbodémo a proti Ficovým záměrům na úklid ve slovenské televizi a uškrcení penězovodů politickým neziskovkám. Tyto demonstrace nijak nepohnuly s veřejným míněním a přesvědčivá volba Pellegriniho je prvním vysvědčením Ficově vládě, že to dělají dobře. Vlastně jsou s nimi Slováci ještě spokojenější, než když je na podzim zvolili.

Dnešní neděli si zpestřím velmi protaženým obličejem nebinárního Šimečka, Magdy Vašáryové i celé pražské kulturní fronty. Poprvé viděli velmi zblízka a velmi zřetelně svůj budoucí osud. Voliči už nejsou stejní jako před dvěma roky. Posunuli se. Pravda a láska jim dala tak zabrat a majnstrýmová média jim tak lhala, že si našli jiné zdroje, začali se učit z jiných zkušeností a dospěli k jiným závěrům. To se projeví i tady u nás.

Naší Pětikolce přeji příjemné křeče. Trendy jsou zřejmé a za dva měsíce si je v eurovolbách znovu prověříme.

Když je po volbách, tak je před volbami…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

 

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (426 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Pelegrini vyhrál a je budoucí prezident Slovenska. 

Slovensko nám ukazuje ten správný směr kterým zcela jistě půjdeme i my  u nás  v ČR.

Teď je řada u nás v ČR, napřed bude smetena  fialová smečka ve Strakovce a  hned potom i PePa na Hradě

Průměrný počet slepic: 4.8 (133 hlasů)

přál bych si abyste měl pravdu. Sice nám Slovensko ukazuje ten správný směr, ale půjdeme po ní i my v ČR? Mám silné obavy. Velice rád bych se mýlil.

Připravuji si článek k volbám do EP a brzy ho sem pověsím. Tam své obavy a zdůvodnění uvedu podrobněji. 

Velice emoční projev Pelegriniho jsem si poslechl s velkou radostí. Nalil jsem si "Honzu Špacíra" a připil mu. Na zdraví všem. Jen houšť a větší kapky!

Průměrný počet slepic: 4.8 (123 hlasů)

Tak jest, větší kapky! Doufejme. Na zdraví:-)!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (66 hlasů)

Příteli a krajane z našeho krásného Brna. Nemějte obavy v příštích volbách zvítězíme. My Češi jsme sice trochu pomalejší a zdráhavější oproti bratrům ze Slovenska, ale i u nás budeme slavit v příštích volbách, jak vládních tak i prezidentských.

Průměrný počet slepic: 4.7 (81 hlas)

se chceme pětikoaliční sebranky zbavit, pak se o menším zlu v podobě Babiše musíme bavit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

a dokonce je i otázka, zda menší...

Průměrný počet slepic: 2.5 (34 hlasů)

Slovenské prezidentské volby mají svého vítěze a je jím k vzteku tamních i našich liberálů člen vládní koalice Pellegrini. Ficův dlouhodobý politický souputník, který se sice na čas vydal vlastní cestou, ale v důležité chvíli pro Slovensko se opět spojili a obsadili oba nejdůležitější mocenské posty. Slovensku tímto blahopřejeme k návratu rozumu minimálně u poloviny národa.

  Tlak působící na voliče ze strany liberálů byl obrovský. Média nezastavila svou prokorčovskou kampaň ani na okamžik, do popředí byli vysunuti umělci dlouhodobě žijící mimo realitu, na pomyslném pódiu opět dostala prostor Magda Vašáryová, tedy naprosto bezcharakterní osoba dštící síru. Umělecká scéna tloukla na poplach stejně jako naši vládní a koaliční představitelé. Slováci u nás žijící byli motivováni k volebnímu zájezdu a naši novináři dělali vše proto, aby byli přesvědčeni o jediné možné a správné volbě, tedy dosazení Korčoka do sídla slovenských prezidentů. Všechno marné. Rozdíl v počtu hlasů byl tak velký, že nebylo možno spolehnout se na proslulou Bidenovu křivku, kdy v naprostém konci sčítání došlo k „nečekané progresi“  nárůstu počtu volebních lístků s jménem pozdějšího „vítěze“ souboje o Bílý dům. Korčok tak prohrál a způsobil tím obrovský propad mnohé liberální čelisti.

  K úspěchu Pellegriniho pomohla především protiválečná a pronárodní orientace koaličního partnera Roberta Fica a jeho vlády, ke které se hlásí i Pellegrini. Sice mu mohla částečně škodit jeho sexuální orientace, ale nakonec u voličů převážila obava z mobilizace a války, zároveň neochota Fica se nadále ve všem podřizovat Bruselu. Navíc mají na své západní hranici odstrašující výsledek toho, když se k vládě dostanou sluhové EU a NATO. Nezpochybnitelná role Petra Fialy a Petra Pavla při výběru slovenského prezidenta tkví v naprosto strašidelném působení v čele státu, že si Slováci radši nadělili možnost se podobným excesům, které vznikají ve Strakovce a na Pražském hradu, obloukem vyhnout. Zároveň je třeba si uvědomit, že budeme svědkem války mezi vládou a prezidentem na straně jedné a s extrémně aktivní a zákeřnou opozicí podporovanou médii a zahraniční eurohujerskou klikou. Vzpomeňme na aféru kolem smrti novináře Kuciaka a jeho partnerky zneužité k likvidaci Fica. Oni jsou schopni jít dále, než si připouštíme, viz hon na členy AfD v Německu.

   Fico s Pellegrinim vše ustáli a mohou utvořit tandem, který se vzepře bojovným náladám států podporujícím Ukrajinu. Zároveň se mohou stát společně s Orbánem důležitým článkem při vyjednávání mezi Západem a Ruskem o ukončení ukrajinské krize. To vše je zatím spíše přáním, realita je závislá na přístupu samotných Rusů, kteří momentálně „čistí“ prostor a připravují si půdu na další postup v řešení otázky kolem denacifikace Ukrajiny. Jsme první den po volbách, pojďme si užít radost z porážky favorita naší Pětikoalice a mainstreamových médií. Budoucnost Slovenska a jeho směřování nám dává naději v jisté možnosti zvrátit současný tristní stav i u nás.  Nevěřme pomluvám, kterými nás novináři a redaktoři zahrnou, přejme Slovensku návrat k logice, prosperitě a zdravému rozumu. Pokud půjde po správné cestě, může to pomoct otevřít oči i zarytým voličům Pětikoalice u nás.


Jindřich Kulhavý  7. 04 2024
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (57 hlasů)
Trvalý odkaz

Chce se mi říct "uf" a i hurááá:-), protože je to přesně tak jak píše Vidlák, je to svěží vítr, je to naděje! Je to ukázka, že to jde, když se chce:-)! Teď jen nebýt líní, skeptičtí a nechtít ten čistočistý ideál! A zasnažit se také tak a hlavně jít k volbám a žádné bizarní výmluvy!!!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (85 hlasů)

i když to šlo "zťažka". Přečůrali eurozmrdy a i kokota Kňažka.

Průměrný počet slepic: 4.9 (119 hlasů)

Souhlas, dobře si pamatuji ostudnou roli jinak dobrého herce při dělení Československa. Je tím co jste napsal. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

Nebýt Fica, tak to PePe nemá - padlo v noci na CNN. PePe se spoléhal sám na sebe v prvním kole. Fico mu ve druhém kole zařídil vítězství tím, že svými proslovy vyburcoval národ tím správným směrem. PePe tak ví, že je Ficovi velkým dlužníkem, jen díky  němu vyhrál druhé kolo. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

zní nějak líp než PePa.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Andy79

Trvalý odkaz

PePa z depa. PePe zní jak z italského filmu. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Velká gratulace na Slovensko! Taky jsem se obávala a raději netipovala, protože v posledních letech jsme zvyklí prohrávat. Jsem ráda, že nám (jim) Slováci vytřeli zrak - našim i jejich šaškům, ať už z politiky nebo kultury. 

FICO na Hrad. K nám!  😁

V Česku je PePa, na Slovensku PePe (najdi pět rozdílů)... 😉

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (104 hlasů)

Vaše dnešné víťazstvo u vás na Slovensku nám už rysuje jasne aj naše zajtrajšie víťazstvo u nás v ČR kedy posláme fialovú petismecku do prepadlistu dejín.

Průměrný počet slepic: 4.6 (78 hlasů)

A vůbec vám nechci vyvracet pocit, že je to důsledek nějaké změny, která se projeví i u nás. Ale nejsem si s tím tak jistej. Máme k sobě se Slováky nejblíže, ale nejsme úplně stejní. My jsme v průměru víc prozápadní a oni víc provýchodní, tak to bylo vždy, je a bude. Z tohoto pohledu jsem asi Slovák. :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (76 hlasů)

Vidím to stejně. V posledních letech mě optimismus přešel. Já se jen raduji ze Slováků, to mi prozatím musí stačit.

Průměrný počet slepic: 4.8 (66 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Přátelé dnešní jasná porážka liberálů na Slovensku poukazuje na porážku liberálů i u nás v ČR v příštích volbách.

Možná nebude  s tak velkým rozdílem ale vítězství nad liberály bude i u nás.

Průměrný počet slepic: 4.6 (58 hlasů)

nemusíte se cítit Slovákem, stačí Moravákem. Češi si říkali vtip že Moraváci jsou Slováci co nedošli do Čech. (Aspoň za mých mladých let.) Jo hold Slováci na východ, Češi na západ a my Moraváci do sklípečku na vínečko. A Slovákům "Na zdraví".

Průměrný počet slepic: 4.5 (62 hlasů)

Slováci volili lépe. Jen v zaostalém, mafiánském Česku je stále ochota zvolit  si  exbolševického kokota.

Průměrný počet slepic: 4.7 (54 hlasů)
Trvalý odkaz

K přímému střetu mezi jadernými velmocemi nedojde. Od zničení Hirošimy, od doby kdy Sputnik obletěl Zemi a kdy v Sovětském svazu zkušebně odpálili Car-bombu, nejsilnější termonukleární zbraň, která kdy explodovala na Zemi je taková válka vyloučena. Byla by to sebevražda a především pro ty, co by ji vyvolali a oni to dobře vědí. NATO je striktně řízeno z Deep state USA. Kecy jsou povoleny, určitě jsou i součásti propagandy, ale činy jsou pod přísným dohledem. 
Ano odehrály se náhodné události, které byly využity jako formální spouštěč války, třeba atentát na Františka Ferdinanda, ale v té době bylo už o válce rozhodnuto, armády byly připraveny, jen se čekalo na vhodnou záminku.
To, že tady povykují různí bezvýznamní váleční štváči, sice vytváří válečnou psychózu, ale to je tak vše. USA si nepřejí přímý válečný střet s Ruskem ani střet NATO s Ruskem, proto k němu nedojde! 
Možná vystoupí proti Rusku jednotlivé státy sami za sebe. U Francouzů bych uvažoval o nějaké symbolické taškařici, která uspokojí Macronovu ješitnost, ale její skutečným dopadem bude, že vlk se nažere, ale koza zůstane celá. Pobaltské státy budou poštěkávat, ale kde nic tu nic. Poláci se tím určitě zabývají, ministr zahraničí Radosław Sikorski zřejmě nepřemýšlí o ničem jiném. Američané by také určitě uvítali, kdyby Polsko převzalo štafetu po Ukrajině. Ale myslím si, že samotní Poláci si nepřejí zopakovat tragické zkušenosti z 2. světové války. Řekl bych, že tady zvítězí pragmatismus - Poláci se dohodnou s Rusy a zaberou západní část Ukrajiny. Dostanou to zadarmo a možná se k něčemu zavážou v rámci mírových smluv.
Hlavním nepřítelem pro USA je Čína. Ne vojenským, ale hospodářským. Zásadním způsobem narušuje americky finančně  orientovaný hospodářský systém. Americký hospodářský růst je zajišťován růstem finančního sektoru. Průmyslový sektor je v útlumu. Americký průmysl toho moc nevyrábí, to co vyrábí se nemůže vybabrat z neřešitelných problémů. Problémy s Boingem 737 Max jsou nekonečné, s F-35 jakbysmet, hypersonické rakety jsou hudbou vzdálené budoucnosti. S úpadkem průmyslu také přichází úpadek technických věd a kvalifikované pracovní síly.
Války vyhrává nejen velikost armád a jejich výzbroj, ale i schopnost průmyslu, dostupnost surovin a odhodlanost lidí. U většiny faktorů tahá Západ za kratší konec. Pravdou je, že americký finanční sektor stále roste. Je ale spjat s hodnotou dolaru, pokud zkrachuje dolar, zkrachuje i celé americké hospodářství. Nechci se teď rozepisovat o finančním sektoru, ale jeho hlavním posláním je sponzorování horních 10 000 od zbytku společnosti.
Co by dnes daly USA, za existenci bipolárního systému. Tady je hranice, toto je naše a toto je vaše a oba to respektujeme, tedy kromě drobných naschválů. Ale to je dávno pryč, Čína a BRICS to nerespektují. Dedolarizace postupuje, americké světové impérium kolabuje. BRICS roste a geometricky roste i počet uchazečů o členství v něm. Pro státy globálního Jihu se objevila lepší alternativa. To všechno Amerika ví, také ví, že to má spočítané, teď jde jen o čas, jak dlouho to vydrží. Země BRICS prožívají ekonomický růst, ty chtějí hospodářsky spolupracovat a ne válčit. Tedy pokud se nebudou muset bránit.
Globální, pohádkově bohatá smetánka přestane být globální, přijde o část prestiže, ale pohádkově bohatou zůstane - s tím se dá i smířit. Takže vůbec nemají žádný důvod to hnát ad absurdum a vsadit do hry i vlastní životy.
NATO je papírový tygr, jeho válečná prohra by jen kolaps uspíšila. Nejlepší taktika je nahánět strach, ale do žádných konfliktů s vyrovnaným nebo silnějším protivníkem se nepouštět. USA se zatím snaží udržet ve svém teritoriu Evropu a využívají k tomu všechny prostředky, včetně podpásovek. Když si to submisivní evropští "představitelé" nechávají líbit, proč ne?
 
Ještě jedna kacířská myšlenka na závěr, kterou vlastně předchozím tvrzením svým způsobem vylučuju ze hry. 
Nejpřímější a nejrychlejší způsob změny systému je prohraná válka. Bohužel to bývá hodně bolestivé. Záleží na tom, jak vyrovnané síly jsou mezi účastníky střetu, čím vyrovnanější - tím bolestivější, ale platí to i naopak. Vítěz svůj systém posílí, ale systém poraženého se rozpadne. Nakonec po porážce naší "vlasti" Rakouska-Uherska jsme my Češi získali samostatnost. Stálo to spoustu životů, v každém městě, na každé vísce najdete pomníčky. Bohužel, už se nám podařilo tu bolestivou prohru prohospodařit. Co zbylo z naší národní suverenity?
Průměrný počet slepic: 4.9 (101 hlas)

KoZa pomalu končí, pokud se tam lidi neproberou (možné to je - vidíme to aktuálně na Slovensku). BRICS chystá "obilnou burzu" bez dolaru - v národních měnách - otevřenou i pro nečleny. Na podzim při tom svém jednání chtějí zavést status "kandidátských zemí" - mluví se až o 30-ti státech. Zde už se dá říct o "ekonomické válce" (no válce zrovna ne, ale lepší výraz mne nyní nenapadá). Dedolarizace úspěšně pokračuje.

Jen tak mimochodem. Část ruské Tichomořské flotily doplula do Rudého moře a dánské torpédoborce odplavaly domů. Suez ovládá BRICS, no kontroluje ho.

A s čím by chtělo NATO válčit? Vždyť většina jejich zbraní a munice již zmizela na Ukrajině. A kdo vyrobí nové? Současná moderní válka se nevyhrává na válečné frontě. Ta se vyhrává nejen penězi, ale ekonomikou a výrobou z dostupných surovin (proč asi Čína zastavila do Evropy vývoz bavlny?  Bez ní se výbušniny nevyrobí). Válka se vyhrává v továrnách! A s gryndýlem přejít na válečnou výrobu je utopie.

Tož tak - pohled z jiného úhlu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (75 hlasů)

Viděla jsem před chvílí část Partie s Okamurou a Pekarovou..., na kterou se jako na všechny pořady o politice už dávno nedívám, to se člověku akorát tak "otvírá kudla v kapse". Vidíte ty skutečné osobnosti, které se neprezentují jak paňáci s "tymolínem" (americký úsměv)? Jako třeba Putin, Orbán, Drulák, Fico.... Tymolín přeskočil z Ameriky do Evropy, a i když nevolitelná Pekarová byla nucena vyslechnout leccos nelichotivého od Okamury, pořád úsměv od ucha k uchu (i případný smích)... falešný, že tomu nemůže věřit ani Vetchý s Klusem. Co věta, to fráze, kterou se dokáže ohánět půl hodiny a nic neříct... naučili se to v Aspenu příkladně. Takovéto vyučené osoby bez známky odbornosti a znalostí nám vládnou v Česku. Na Slovensku s nimi skoncovali.

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Pár komentářů jak mají i jiní jinde radost, jak to té "smetánce" nevyšlo:-)

A přitom měli podporu takové hvězdy:-)

(Bude to, doufám, KorčOK! Naše zkušenost z prezidentské volby ukazuje, jak každý z nás může přispět svým dílkem skládačky v boji proti zlu. A i když Ivan Korčok nemá do druhého kola „svoji Danuši“, tak ho moc ráda podpořím já.Už tuto sobotu se rozhodne o směřování vaší země. A já mám velkou prosbu nejen na všechny mladé Slováky žijící v České republice. Zastavte se v sobotu doma a nechte promluvit váš hlas. Právě ten může být rozhodujícím dílkem v rozluštění skládačky, jakým směrem se Slovensko vydá.Věřím ve vás i Ivana Korčoka. Je to muž s pevnými názory, který bude sloužit celému Slovensku, nikoliv jednomu muži. Nepromarněte šanci a sílu svého hlasu. Jedná se o vaši budoucnost a já vám přeji: Veľa šťastia)

xxxxxxx, lubkral , 07.04.2024 0:02:40

Zvítězila slušnost a ne podpora fašismu a agresivity NATO! Nezvítězil člověk který schvaloval vraždění v Srbsku před 30 lety a ten co by chtěl zatáhnout Slováky do války. Podařilo se odolat podvodům a zásahům západních podporovatelů do voleb a hlavně Sorošovi! Po dlouhé době pravda zvítězila. Je to další krůček k lepšímu Světu...

Velká gratulace na Slovensko., Smrček , 07.04.2024 0:38:31

Maji normální vládu a teď ještě normálního prezidenta. Což se o nás říct nedá. Už se těším na kyselé obličeje a nenávistné plky pětidemolice a meinstreamu.

A libtardům včetně medií spadla čelist , cmelda , 07.04.2024 0:26:36

Bravo Slováci!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (72 hlasů)
Trvalý odkaz

s kosočtvercovou Magdou se budou muset seznámit pro ně  s drsnou pravdou. "Kulturní" fronta kašparů pak půjde demonstrovat a po té jejich pravdě a lásce bude trapně volat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

Závidím Slovákům, že mají vice rozumu než my. Včera...vlastně dnes po půlnoci jsem šel spát s pocitem, že ještě není tak zle a že se také probereme.. Poslechl jsem si Korčoka, který ke konci začal plivat špínu na *PePe* alias *Pelle* , byl frustrovaný, zklamaný a nasraný a to je moooc dobře a při následné řeči vítěze Petera Pellegriniho jsem šel vítězoslavně a spokojeně spát. Gratulace 

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

korcok

Korčok je jako siamské dvojče našeho “kontejnera” Drahoše, když kandidoval proti Zemanovi. Taky stejný idiot.

Korčok měl hnusný  povolební projev, čišela z něj frustrace, těžce potlačoval vztek, napadal transparentnost Pellegriniho kampaně a na konci i několikrát vyhrožoval, že “jim to nikdy nezapomene”. Choval se jako malé děcko, když mu seberete oblíbenou hračku, která je a  je přece jeho.

Způsob, jakým se po volbách projevil,  docela vyrazil dech. Jako když někomu sundáte masku vlídného dobráka a on se ukáže ve své pravé podobě. Pokud by vyhrál, byla by to pro Slovensko katastrofa.

Celkem trefně ten jeho výstup pak shrnul Fico slovy – proslov pana Korčoka nebudu podrobně komentovat, bylo vidět, že pro takovouto politickou funkci ještě nedorostl.

Průměrný počet slepic: 4.8 (69 hlasů)

Korčok jim to "nikdy nezapomene"? No to je malér! To aby ty volby rychle anulovali, než se rozzlobí a bude zlý ...😉 To je kkt.

 

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Přečetl jsem si dnes ráno několik příspěvků z několika mainstreamových zdrojů. I vzpomněl jsem na film Bohové musí být šílení 2. Tam je dialog: "Proč se ta hyena tak blbě směje?" "Hyeny se vždycky blbě smějí." To u nás a na slovači teď hyeny teskně vyjí a budou výt.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak toto je po dlouhé době zase jedna pozitivní zpráva !! Gratuluji bratrům Slovákům že se nenechali zmanipulovat propagandou a zvolili si nĕkoho, kdo bude konečně zastupovat zájmy slovenského lidu. Už se těším, jaké další trapárny vymyslí ti naši šaškové aby Slovákům házeli klacky pod nohy. Strašně Slovákům závidím a doufám, že i u nás se nakonec podaří vylézt z EU a US prdele a nastolit normální kurz zahraniční politiky. Slováci se nenechali opít rohlíkem a já doufám, že se to samé povede i u nás....Howgh

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Prezidentovi Slovenska Petru Pellegrinimu blahopřeji k dosažení, přesvědčivého vítězství ve volbách.

Slovákům blahopřeji. Budoucnost berou do svých rukou. Stačí, aby se do budoucna řídili dle textu, který zpívají ve své Slovenské hymně:

To Slovensko naše

posiaľ tvrdo spalo,

ale blesky hromu

vzbudzujú ho k tomu,

aby sa prebralo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Západní média nemůžou rozdýchat vítězství Pellegriniho ve volbách na Slovensku.
Západní mocná média která oblbují svými lži své národy dnes hromadně povykují s obrovskými titulky" jako:
"Proruský kandidát vyhrál slovenské prezidentské volby“, nebo „Peter Pellegrini proruský populista se stal slovenským prezidentem“.... atd viz fotky ve zprávě.

PS. no jo vládnoucí západní elity se nikdy nezmění, jsou to liberálové a fašouni jako kování. Takový je i  náš Fialenko Nutelovič který nazývá nás české občany že jsme proruští jen proto že nesouhlasíme s  demoliční politikou jeho vlády.

Fotky+zdroj zde: https://t.me/neCT24/53686
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

Oni nemít slovo "proruský", tak nemají čím argumentovat - všechno, co není podle jejich notiček, je proruské. Taky kkti.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

To nastane, až premiér nebo prezident místo "Budu hájit vaše zájmy" slíbí národu "Budu hájit vaši vůli".

Bez přímé demokracie nelze mluvit o lepších časech.

Bez přímé demokracie budete vždy jen sluhou svých pánů.

Průměrný počet slepic: 3.1 (13 hlasů)

dávat nám za příklad Švýcarsko. Prohráli jsme několik voleb za sebou, jsme na dně. Můžeme si za to částečně sami, neschopnost se domluvit, chovat se pragmaticky, klást si reálné cíle. Prostě cesta vzhůru bude možná jen postupnými kroky. První a nedůležitější krok je zbavit se Failovy vlády. Jediná reálná cesta je přes Babiše. Je to jen menší zlo, ale pokrok proti současnému stavu!
Mohou nám pomoci změny z venčí, třeba vývoj politiky na Slovensku a v Maďarsku nebo vývoj na Ukrajině. Hlavně jde o to, aby většina lidí pochopila současnou situaci a lidi z alternativy začali uvažovat reálně a přistoupili na to, že každý nepřítel našeho nepřítele je náš přítel
Legenda o prutech svatoplukových vznikla už za Velké Moravy, ale pořád nechápeme, že je lepší spolupracovat a podporovat se navzájem než se rozdělovat a bojovat mezi sebou.
Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

Jeho pozici v příštích volbách už nemůže nic ohrozit - viz aktuální stav.

Ale je třeba vydiskutovat a nabídnout něco rozumného do období 2030 a dál.

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

Bohužel, my (Češi) se dnes na nějaké dlouhodobé vizi neshodneme. Udělat krok a pak se shodnout na dalším, to je naše jediná cesta. Samozřejmě, že já svoji vizi mám, ale asi většina národa s ní souhlasit nebude. :-(

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

myslíš, že většina národa nechce o svém osudu rozhodovat sama? Je snad lepší ponechat rozhodování jelitám?

Má snad smysl být věčně nesvéprávně vláčen osudem - tažen egoistickými politiky za ručičku a za nos?

Pro začátek je třeba převzít to, co je dlouhodobě ověřené a funguje mnohem lépe, až pak experimentovat na lidech...

Průměrný počet slepic: 2.4 (11 hlasů)

In reply to by Miloš von Bern

Trvalý odkaz

největší Babišův průšvih byl, že nevyužil situaci, kolem ČT a nerozmetal tam tu jejich partičku.  My jako alternativa potřebujeme přístup alespoň do televize. Bohužel Vidlákovy teorie s alternativními medii nefungují. Ta pasivní část národa, která nakonec rozhoduje volby, nic nevyhledává, ta potřebuje, aby se ji názory naservírovaly pod nos. Takhle s ní manipulují podle svých potřeb. Od velikonoc jsme na chalupě na vesnici, slyším ty názory i mladších lidí, nejen důchodců. Dokonce Václav Moravec má tady rodiče. Já tady jsem za extrémistu a exota.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

In reply to by Miloš von Bern

Trvalý odkaz

už jsem to tady jednou psal a nechci se opakovat. Plně souhlasím s Inzou, že první krok je zbavit se 5tikolky za jakoukoli cenu. Pak následuje obnova státní suverenity. Taky to nepůjde naráz, ale postupně (tím nemyslím "Stranu mírného pokroku v mezích zákona" i když jsme národ Švejků). Až potom se můžeme  odpovědně bavit o změně systému. Samozřejmě nikomu nic nebrání představovat své vize do budoucna, ale je třeba vycházet z reálné situace. Vaši víru v neomylnost "Švýcarského systému" vám neberu, ale je třeba také brát v potaz, že ne vše co funguje jinde bude fungovat i v ČR. To už jsme si to tu několikrát zažili a vždy to bylo na... - nechci být vulgární. Máme zcela jinou historickou zkušenost a celospolečenskou kulturní a sociální minulost.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

je to pravda, bohužel vzniká nové uskupení, Slovensko, Maďarsko, Rakousko a Srbsko bude namísto nás, takže taková  hitparáda to zase není.  Pokud se neprobereme, ohledy na nás Slováci jistě brát nebudou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

snad intuitivně bych přibral ještě Slovinsko. I když já vlastně nevím, co se tam dnes děje. 
A k tomu Rakousku - ti měli obrovskou kliku, že byli odsouzeni k neutralitě.
Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Oni Slováci byli vždycky před námi (jak bylo vidět - už za komunistů). Jak v muzice, tak v módě. I ve vřelosti (alespoň já to tak poznala, projeli jsme celé Slovensko v několika šňůrách)

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Slovensko je jediná země kam bych byl schopen emigrovat, kdybych byl mladší. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

nejen na Ostravsko, ale i na Karvinsko a Třinecko - dialekt "po našimu" převzal hodně slovenských slov (polština a němčina pořád dominují).

Takže do Slezska emigrovat můžeš i bez změny občanství. Doporučuji můj rodný Kocourkov u Kocurovic ve Slezsku :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

Mně se na Slovensku taky vždycky líbilo, byl tam klid, krásná příroda, při cestě na východ pak vynikající koliby, kde jsme pokaždé zarazili.. V Bratislavě v centru další vyhlášená a opravdu skvělá restaurace poblíž Slovenského národního divadla..., lidi příjemní..., co víc si přát. (I když dnes to s tím klidem a bratislavskou kavárnou bude podobné jako u nás - naštěstí mimo Bratislavu, jak je vidět, to zůstává při starém.)

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)