Blyštivý Péťa

Autor
Štítky

… aneb tři vidlácká východiska politické podpory.

Blyštivý Péťa – litterate.cz

Přátelé, vidíte jak si náš premiér užívá svou chvíli slávy? Podívejte se na kteroukoliv jeho fotku, podívejte se na videjka, která ODSka sama pouští na svém fejsbůku a dělá jim placenou reklamu. Všude uvidíte člověka, který si tu záři reflektorů ohromně užívá. Je v sedmém nebi. Je nadšený, upřímně šťastný. Podívejte se znovu na jeho projev pro nás občany… on tam vůbec nemá z budoucnosti obavy, on si vůbec ani vzdáleně neuvědomuje, co se nejspíš v příštích měsících stane. Jeho vůbec nezajímá, jak bude situaci řešit. On se prostě dostal na místo, kam se dlouhá léta snažil dostat.

Ne, ještě lépe. On byl konečně dosazen na post premiéra. Konečně se to podařilo. Konečně zabraly ty marketingové kampaně, zabraly zákulisní jednání mezi americkými velvyslanci, zabrala americká podpora médií, zabraly hnojomety na Babiše, kdy ho před volbami obvinili a po volbách mlčeli. Zabrala celá ta soft power, kterou si tady Západ vybudoval a dosadil na místo nejvyšší tu úplně nejdokonalejší figuru.

Nikdy v dějinách (včetně Gottwalda a Husáka) u nás nebyl servilnější politický představitel. Z tohoto hlediska je třeba blahopřát americkým think-thankům, protože dokonalejší gubernátor se podle mě nedal najít. On má ze svého postu dětsky upřímnou radost. Konečně dostal hračku, po které tak dlouho toužil. Udělá cokoliv, co mu řeknou, jen aby se tam udržel a samozřejmě naprosto přesně pochopil pravidla hry – on není premiérem z vůle lidu. On je premiérem z vůle mocných a dobře ví, že právě jim se musí odvděčit. Dobře ví, že oni jsou jeho štítem, mečem i peněženkou. Dobře ví, že na občany se může vykašlat a vůbec nemusí tušit, co pro ně udělat, protože on tu není kvůli nim. Blyštivý Péťa. První skutečný lokaj, ve kterém už českého nezůstalo vůbec nic. A v podstatě se tím vůbec netají. Každý jeho úsměv, každé jeho gesto, každý jeho počin to dokazuje. To jen veřejnost tomu ještě nedokáže úplně uvěřit.

Na druhou stranu se nám to tím celé dost usnadňuje.

Ano, tak nějak čekáme, že na podzim přijde průser, jaký nikdo nepamatujeme. Čekáme politické otřesy, čekáme protesty, pády vlád, čekáme drahotu, chudobu, ba přímo bídu. A den za dnem klesá šance, že by to mohlo dobře dopadnout. Moc bude ležet na ulici a rozhodující nebude, kdo revoluci začne, ale kdo ji ukončí. A v konečném důsledku nám to stejně moc nepomůže, protože čím déle toto bude trvat a čím větší bude náš pád a tím silnější pozici bude mít Putin, až tam někdo přijde prosit o ropu a plyn.

Já nikdy nebudu revolucionář. Nejsem anarchista, abych nejprve bořil starý svět, aby udělal místo novému. Jsem příliš velký pesimista, než abych věřil, že nový svět bude každopádně lepší. Sice ten rozvrat vidím už přímo před sebou, ale nemíním v hořícím Římě zakládat další požáry, abych uspíšil příchod Krista. Do poslední chvíle budu věřit, že tu máme politiky, kteří se tomu chtějí vzepřít, kteří mají vizi i schopnosti a alespoň se pokusí s tím něco dělat. Do poslední chvíle se budu snažit takovou politiku podpořit alespoň svým volebním hlasem, ne-li i něčím dalším. Pořád ještě chci věřit, že všichni nezmagořili a že existuje alespoň malá šance se vyhnout zničující revoluci, která především všechno rozbije a pak se ukáže, že stejně nikdo neví, co dělat… ale o to víc se budou obviňovat ze zrady.

Před sebou máme komunální i prezidentské volby. Je dost možné, že někde kolem toho budou i předčasné parlamentní volby. A všechny ty volby budou vypjaté, divoké a nepřehledné. Já chci být realista. Dobře vím, že jsme obklopeni Ojrojůnijí, že nám tu nepatří prakticky nic, poslední zbraně jsme dodali na Ukrajinu k promtnímu rozstřílení a že v takových podmínkách se nedají dělat zázraky. Poslední silnější figurka jsou naše elektrárny, co dodávají proud do Dojčlandu. A tak jsem se zamyslel, co vlastně čekám od politika, abych se o něj alespoň začal zajímat, byl ochoten o něm pronést pár hezkých slov a nakonec mu třeba i hodil svůj hlas. Včera jsem nad tím seděl s několika kamarády a po několika sklenkách portského z toho vypadlo následující:

  1. Bez ohledu na to, čím byl a co dělal, musí být schopen naplno říci, že Fiala je kretén. A Pětikolka k tomu. Tady už neexistuje prostor pro kompromis. Je mi jedno, jestli je to pravičák nebo levičák, je mi jedno, čemu věřil v osmdesátkách, devadesátkách i před pár lety. Vy minulých letech bylo dobře, blahobytně, ekonomika šlapala a lidi se mohli mýlit, mohli zlehčovat varovné signály, mohli prostě spát na vavřínech a myslet si, že takovou kravinu, jako se odstřihnout od ruských energií přece nemůže nikdo myslet vážně. Kdo z politiků řekne nahlas, že je Fiala debil první kategorie, ten má moji pozornost.
  2. Bez ohledu na stranickou příslušnost, nebude se vymezovat vůči Babišovým voličům. Protože bez voličů ANO nemá nikdo šanci. Je jich fakt hodně a pokud nový nadějný kandidát začne říkat, že Babiše může volit jen blbec, tak je zbytečné se jím zabývat, i kdyby splnil bod 1. V současném rozložení preferencí prostě nemůže být úspěšný. Pokud už se musí vymezit vůči Andrejovi, pokud mu Babiš leží v žaludku, tak nesmí s vaničkou vylít i dítě. Babiše mít rád nemusí, ale jeho voliče mít rád musí. Kdo dokáže zaujmout babišovy důchodce a pracující starší generaci, tomu jsem ochoten věnovat pár článků.
  3. Bude dělat svoji kampaň jinak než Nerudová a Petr Pavel. Na ty dva jsem už alergický. Vyumělkované ksichtíky, zprávičky o tom, jak šli někam do divadla, galerie nebo do firmy a jak to bylo skvěloučké a úžasňoučké. Kecy o morálce, o tom, jak jsou pravdomluvní a spravedliví, jak Česko potřebuje právě jejich principiální postoje, které ve skutečnosti znamenají, že oni můžou všechno a prostý lid nic. Opět platí, že i kdyby splnili bod 1 a 2, nemá smysl se jimi zabývat. Pokud nám budou vnucovat své úžasné morální charaktery, podle kterých se točí vesmír, jdu od nich pryč, protože není nic horšího než člověk, který je v každém ohledu tak dokonalý, že má potřebu nás o své charakternosti informovat. A pokud mu tuto charakteristiku potvrdí třeba Šafr, Kmenta nebo Etzler, tak je třeba od něj zdrhat co nejdál.

Všimněte si, že mě vůbec nezajímá, jaký má postoj ke covidu ani k vesmírným příšerám, ani mě nezajímá jeho názor na spiknutí světového židovstva, nezajímá mě, jestli má červenou, modrou, oranžovou či jinou stranickou knížku. Nezajímá mě, jestli je v politice dlouho a nebo jestli je tam krátce. A nedělám si iluze, že má velkou šanci. Ale nechci revoluci, protože se to může zvrtnout stejně jako arabská jara. Nechci žádné bezvládí, protože to také nekončívá dobře. Ovšem pokud to takhle půjde dál, přesně té revoluce, bezvládí a rozvratu se nám dostane měrou vrchovatou. Už fakt není prostor na romantiku a nesplnitelné kádrové posudky.

Vítejte v předvolebním čase.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (52 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Takže tady máme takové to: "Tož tudy nééé..."

Kdy přijde to: "Tudy!"?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

pokud budete aplikovat to "Tož tudy nééé...". 

Jen aby na to "Tudy!" vůbec něco/někdo použitelného ještě zbylo, když si pak každý ještě přidá svoje vlastní antipatie.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Co myslite pomůže vám porodni bába pan Normana,ktery napsal,v Koloběžce
Však měnte a financujte ANNA,JA vam nijak nebránim!

Tak Normane moc jste mě potěšil, svym naučenym a zažranym individualismem!Dostanete ode mě korunu! Že se vam libi bombardovani hrachem?A co vy ostatni?
Že to tumlovani toliko pro hovada dobré jest!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

A co třebas takový Jiří Paroubek?

Myslím, že všechny tyto body splňuje a navíc má za sebou zkušenosti z reálné politiky. Svého času měli i slušné výsledky a o prezidentském úřadu uvažuje.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

www.nasepravda.cz a zeptala se pana Paroubka na to v rubrice Rozhovory a ten sdělil,že pěstuje na zahradě zvlštni pelargonie!
Tak jsem se ho zeptala,zda by se mezitim mezi nami lidovymi komenatatory objevil! a pustil se do mudrovani s námi!?

Dodnes neodpověděl a tak mu v tom smyslu pošlete zvonec a asi bude konec japonec!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Není šance něco změnit a chcípající kobyla bude ještě více kopat.
Ani Babiš,ani jeho ANO nic nezmůžou jenom sbírají body z této šlamastiky a jak prohlásila Schillerová,oni už věděli co přijde a myslím,že by si nevedly lépe.Je nutno,aby se domluvilo více států a odmítly nápady Bruselu,aspoň tak jak Orbán.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čau Babiš stante se Vidlakem,na zdejsim webu na vas čekaji posily v lidovych formacich a i oni maji miliardy,tak se nemusie hladomorny bát
Maji značky HBS,HVS a KSH ,bude prča nebo taky ne!

V nejhoršim připadě se můžete spojit s ODS a nařidit vaši prý favoritce v EU komisi cenzuru ja byk!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

https://aeronet.news/bojo-down-proces-kissingerizace-srazil-hlavu-prvni…

Během několika posledních dní rezignovalo na své funkce v Johnsonově kabinetu neuvěřitelných 50 lidí, od ministrů až dokonce po asistentku, která nosila korespondenci na poštu a nakupovala svačiny.

ale jedno je jasne. Nejake veci sa nedeju nahodou.
Melnik - velvyslanec UA v Nemecku - bol neodstrelitleny. Vyslovene krcmovy styl a pluvance na hostujucu krajinu. Ale stacil v podstate nevinny z pohladu ukrajinca nazor na Banderu - a je z neho radovy zamestnanec ministerstva, podla mna, s velmi zlou perspektivou pripadneho umiestnenia sa na nejakom inom diplomatickom poste. Stacilo, ze sa ozval Izrael - a bolo vymalovane.

BoJo bol tiez neodstrelitelny. A zrazu sa naslo az 50 ludi, co synchronne podalo vypoved/rezignaciu. Toto niekto musel riadit. Radit co a ako. BoJo bol zastancom konfiskacie majetku ruskej banky zablokovanej v zahranici.

Je divne ze papez chce ist najskor do Moskvy a az potom - ak - do Kyjeva.

Tym chcem len povedat, ze si sice vo svojej bublinke mozes preprat jednotlivych kandidatov, ale - i ked nie som zastanca konspiracii - vybrany bude niekto iny. Na zaklade inych kriterii, nez su v tvojej bubline.

Caputovu tiez niekto zdvihol par mesiacov pred volbami z blata a zabezpecil jej support vitazky. Matovic detto. Fiala je tiez z vole Rychetskeho veletoca premierom. Ze su poslanecke kluby v rozpore s pravidlami v ceskom parlamente tvorene clenmi stran koalicie, co isla do volieb ako jedna strana - skoda hovorit. atd atd.

Tym chcem len naznacit, ze i ked to vyzera ako konspiracia, naznaky ukazuju, ze ked si iekto mocny zmysli, tak moze byt prezidentom / premierom ktokolvek ... Trump bol chyba v matrixe a dostal to poriadne vyzrat, VVP je skor ukaz.

Z toho mi ale vyplyva, ze aktualny bordel v ekonomikach, ktore sposobuje aj SVO na UA - a tupost politikov na nasej strane s ich sankcnymi napadmi - asi presahuje medze stravitelnosti pre tahacov snurok.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobře!!! Já to PORTSKÉ také prubnu. Článek má smysl. Díky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

V Cechach revoluce nemaj zivnou pudu. My pekne poseckame a ono se to vystribri. Pak budeme vzpominat, jak jsme zvonili klicema. Ono je to ale dobre. Nemame tu hory mrtvejch a rozvrat statu. Tady vzdycky prechazeli rakousky policajti do sluzeb CR, vladni vojsko k CSLA, dustojnici STB k Policii CR. Blbci jako Fiala prichazej a odchazej. Ono je to takove na celem zapade, CR nijak nevybocuje. Celej zapad je protchlej progresivizvem. Na celim zapade to skripe, musime si tou horeckou asi projit. Tohle neni situace, ve ktere by byla CR sama. Uz se ukazujou prvni ohniska zmeny. Proste jsou dobry casy a jsou zly casy. Ted je to k tem druhejm. Stale je to lepsi, nez barevna revoluce a obcanska valka! Clovek by asi rad videl nektere houpat na lucerne, ale to by byl totalni rozvrat a apokalipsa. Asi je dobre si vzpomenout co znamenala VRSR, nebo Francouzska burzoazni revoluce. Ne, to ja nechci!

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Ani mě se nelíbí zuřivé revoluce. Řekl bych, že jste Čechy odhadl dobře. Fanatické běsnění si Češi odbyli v 15-tém století. Třeba i ta inkvizice s tím upalováním se nám vyhnula. Jasně Jesenicko... ale tam to byli Němci. Čech by řekl nejspíš: "Bábo tož ty jsi bosorka? Tož naplň mi čarováním toť ten půllitr! Neumíš, tož to nejsi bosorka, ani výčepní!" Ne, ne Češi nejsou extremisti, fanatici...

btw.: S tím policajtem jste to trefil. Jako mladík jsem se s takovým potkal. Policajtem se stal v 18-tém roce. Ještě za R-U. Sloužil celou republiku a i za protektorátu, nu a pak i za komunistů.  No a co. Zloději a jiní drbani byli vždycky.

Ovšem Petro Fialenko, to je úkaz!

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

že budou kvéry a střelba!Kdeže,co tak udělat parlamentni revoluci,no to by bylo eňo nuňo?K tomu něco napište,jak by jste si to pedstavoval,jinak by jste musel asi zajet na bleši trh do Mosulu a tam dostanete AK Made in Czechoslovakia z našich prázdných skladů v ceně pytliku kávy!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

A kam nás vedou? Není to tak náhodou totální rozvrat a apokalypsa? Kdo komu kroutí krkem?
Kdy bude problém se zaměstnaností, výplatou dávek, důchodů,... pro naše lidi? Typuji nejpozději - no to je jedno. Stejně nikdo nepíše svý potřeby a nejedná podle toho. Neví tedy, jak z této šlamastyky.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Moje žena ho nenávidí, mě je u prdele, ale musím uznat, že do sněmovny se poprvé dostal, když zde byl revoluční optimismus. A od té doby tam sedí. Celý svůj život prožil jako poslanec, ať vyhrál Jiří, nebo Mirek, furt tam byl. A furt tam je. Kurva, chtěl bych mít jednou důchod jako on. Dnes jsem ho viděl v televizi, z mladého revolucionáře se nám stal starý šedivák, ale furt tam u toho korýtka je. Přežil vše.

Já ho rád sice nemám, ale myslím, že to je ideální prototyp odolného čecha. Když přijde bouře, on se trošku ohne a po ní se zase zvedne a je tam furt. Je to evidentně efektivní, ale když tak na něj koukám, říkám si, že je dobře, že jsem čech pouze z půlky.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Jo, Bendu bych chtěl na zabijačku dostat... opít ho a pak z něj vydyndat ty jeho politické recepty. :-)

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Žili, byli, u nás různí politici, kteří se dostali hódně nahoru, aby pak zase zapadli do propadliště dějin. Jen tak namátkou - seximozek, ten, co to myslel upřímně, nebo ten co se nechal vyfotit v té Itálii s tím hroznýšem v rozkroku. A pak tady byl a je jeden, který byl nahoře, pak pár let objímal stromy a zase je nahoře, jenže za chvíli odfrčí nafurt pádlovat na rybník.

Pokud se dostanete příliš nahoru, dřív nebo později spadnete dolů. Tak to prostě je. Když pak padáte, tak čím větší výška, tím pak ten pád víc bolí. Myslím, že Benda si fikaně hlídá tu výšku. Aby byla tak akorát. Je to dost vysoko, abyste měl kontakty, ale zase to není tak vysoko, aby tam moc foukalo. Nesmíte mít moc radikální názory, to byste mohl některé voliče nasrat, ale zase nemůžete být neviditelný. To by taky mohlo vypadat, že jste tam k hovnu. Takže to chce se nechat občas pozvat k Moravcovi, nebo do Partie. Aby ten váš ksicht lidi poznali. A je vymalováno.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

Pane berrnard.
Zapomněl jste na dědičnost,tohle mu připravil tatíček s Klausem.
Pokud Vás nenapadá falšování voleb,tak to bude asi mimozemšťany,co mu házejí hlasy.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Obracet se na jednoho posrance,jehož program je vadržet a na všechny své voliče se vykašlat?Proč nechcete raději probrat programy na př.SPD a nastartovat strejdu Marxe pozvanim doktora Skaly mezi nas,anebo at sem pošle toho jejich ideologaaten je fakt přiklad funkcionářské buržoasie!

Každy den,kadou noc tu mate 1a recepty JAK NA TO!Vysledek je stejna ignorance jako u našich tzv Zastupců,kteři drži solidárně 33 let embargo na Zákon o referendu,schvaluji vadné zakony typu Policejni stat,exekučni sračky a my tu adorujeme pana Pštrosa i s jeho hlavou v permanentně v pisku!
Nechcete mu zavolat do parlamentu,aby se tu mezi námi tady objevil pane Bernarde?
To by byl cirkus!
No ni?
Chcete čislo?

Průměrný počet slepic: 1.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Podle skutků byl nejlepším gubernátorem čekolandie Gustáv Husák.
Volte svoje potřeby. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Marx jim dal prima knižku KAPITAL dělnici a rolnici z ni zbohatli no s čim ten strejda nepočital je,že jim splnil jejich sen zbohatnout a stat se buržoasiil!

Tak se stalo,že jejich ignorantská trida funkcionářů přežila dodnes a nyni se ji nechce zas nic dělat,jenom prodávat NAŠE nemovitosti z doby kdy jsme jim je dali,Z toho se přiživovat a v žadnem připadě se NIKDO z nich nesmi mezi námi tzv vidlackou spodinou objevit pomoci kydat politicky hnůj,prý jim to vadné stanovy strany ZAKAZUJI!To je pry ta jejich Solidarita!
No a na naše potřeby sepsané hutně v PNZ chtěji dál smolit jak na placaty kámen!Kdo je jineho nazoru at to tady napiše!Mlčeni bude znamenat souhlas!
No jen si vzpomente tehdy bencin stal 2 koruny a z platu se nekradly dvě tetiny jako dnes! O tom komunisti dodnes mlči!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Paní ANNA
Opravdové komunisti,buď pověsili,nebo byly v Jáchimově,nebo zemřeli,ale většina jich byla u komunistů z prospěchu.Po revoluci to už byly jen béčko ODS.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Marx jim dal prima knižku KAPITAL dělnici a rolnici z ni zbohatli no s čim ten strejda nepočital je,že jim splnil jejich sen zbohatnout a stat se buržoasiil!

Tak se stalo,že jejich ignorantská a zpupná trida funkcionářů přežila dodnes a nyni se ji nechce zas nic dělat,jenom prodávat NAŠE nemovitosti z doby kdy jsme jim je my dali,Z toho se přiživovat a v žadnem připadě se NIKDO z nich nesmi mezi námi prý tzv vidlackou spodinou objevit pomoci kydat politický hnůj,prý jim to vadné jejich stanovy strany ZAKAZUJI!To je pry ta jejich i dnešni Solidarita!
No a na naše potřeby sepsané hutně ve skwělem PNZ chtěji dál smolit, jak na placaty kámen!Kdo je jineho nazoru at to tady napiše!Mlčeni bude znamenat souhlas!
No jen si vzpomente tehdy benzin stal 2 koruny a z platu se nekradly dvě třetiny pro kapitalisty potapějici se nyni v oceánu času! O tom komunisti dodnes mlči!Jebem taka robota!
No ni?

Zatím bez slepic