Cena nezávislosti

Autor

Tak nám zařízli Ládika Větvičku… Náš karel gott mezi blogery, mnohonásobný blogger roku, tahoun celého blogovacího prostoru na I-dnesu, je teď právě vaporizován a jeho blog ukončen… prý kvůli devětadvacátému porušení kodexu blogera. Což jsou stejné kecy, jako porušení pravidel komunity. Kodex blogera totiž nejvíc porušuje pravda, která se nehodí.

Ládika jsem četl dávno předtím, než jsem se sám stal blogerem. Myslím, že nikdo v této zemi nemůže říct, že by Ládik nebyl člověk s obrovským nadhledem, nezávislý ve svém počínání, originální v myšlenkách… a protože jsem ho měl doma na zabijačce, musím dodat, že jsem ho poznal jako velice společenského člověka, formátu W.A.Mozarta. Ten byl také hvězdou každé zábavy a nešel daleko pro sprosté slovo…

Slyšeli jste někdy o tom, že by se Ládik přiklonil k nějaké politické straně? Že by dělal třeba to, co dělám já a kopal tu za Okamuru, tu za Babiše, tu za Rajchla? Slyšeli jste ho, že by (jako já) dával panské rady politikům? Slyšeli jste někdy o tom, že by Ládik někde mluvil na demonstraci? Slyšeli jste někdy, že by velebil Putina a řekl jediné ostré slovo o Ukrajincích? Jediné, v čem se angažoval, byla humanita. Dokázal si udržet nadhled i teď, když se slovanští bratři Ivan s Vasilem bijí a prolévají potoky krve. U prostého člověka rozlišoval, kdo je v nouzi a neřešil, kdo koho volil.

Slyšeli jste někdy, že by Ládik díky své popularitě někde za někoho kandidoval?

Jestli u nás existoval nějaký nezávislý a přitom lidsky smýšlející žurnalista, tak je to právě Ládik Větvička. Uživil se tím, že byl Větva. Nic víc k tomu nepotřeboval. Neměl ani šéfredaktora ani majitele ba ani sponzora. Nikomu nebyl nic dlužen, nikdo na něj nikdy neměl žádné páky. Na své nezávislosti si zakládal, i když měl celou řadu nabídek na kandidaturu i angažování ve veřejném prostoru.

Ládik nikomu nelezl do zelí, nikdo na něj nemusel žárlit pro jeho slávu, protože nikomu nic nebral. Nikoho neohrožoval a nikomu neohrožoval jeho veřejnou funkci. Nikomu neohrožoval místo na kandidátce, nesliboval žádnému premiérovi, že brzy přijde den, kdy spolu zúčtují. Nevykolíkoval si žádný claim v senátu, nesnažil se stát ostravským primátorem ani hejtmanem moravskoslezského kraje.

Jen… velmi dobře psal. Jeho pero bylo ostřejší než meč. Jeho argumentace byla neprůstřelná, jeho sarkasmus byl legendární., jeho humor rázovitý, stejně jako region, který ho zrodil.

Přesto vadil tak, že ho na I-dnesu sestřelili. Je to krásně symbolické. Mladá fronta právě změnila majitele. Jako by s Andrejem Babišem skončily staré časy, kdy se tam hádali, co je pravda, co je lež a co je narativ, ale na Ládika nesáhli… Jako by nový majitel už na takové blbosti nekoukal a prostě rozhodl. Nebo jako by se osmělili lokajové a rychle si zavedli nové pořádky, než se nový šéf rozkouká.

Moc totiž není ekonomická kategorie. Bez Ládika je celý blogerský prostor I-dnesu poloviční, ale to neřešili ani Murdochové ve FOXu a sestřelili Tuckera Carlsona, který jim sice vydělával hodně peněz, ale ne dost na to, aby na nich byl skutečně nezávislý. Když jde o nadvládu nad světem, tak se dá oželet hodně dolarů… Tucker měl to štěstí, že si ho vzal pod křídla Elon Musk… ale jestli bude mít zcela a úplně volnou ruku, to se teprve ukáže. Až jednou Tucker bude chtít něco jiného, než co chce Musk.

Tohle je totiž cena nezávislosti… Pokud jste nezávislým, pokud nikde nekandidujete a za nikoho nekopete, pokud nejste v žádném stádu, pokud máte nadhled a vážíte si své objektivity… tak až vám budou mocní rušit váš blog, budete prostě sami…

Možná to je ten důvod, proč se nesnažím za každou cenu o nezávislost, ale nechávám se uvázat do chomoutu a táhnu s dalšími nějaké to jařmo. Aby se nikdy nestalo, že půjdou jen po mě, ale vždycky, aby šli po nás. Ano, je možné mluvit o politice, je možné glosovat politiku, je možné mít nadhled… ale je lepší, když je vás víc. Je lepší si hodit věci na společný vůz, než táhnout svojí káru sám. Je v tom méně svobody, ale také méně nebezpečí. To neříkám, abych haněl Ládika, ale abych vysvětlil, proč se angažuju u Rajchla na demonstracích a nejen tam.

V normálním demokratickém a svobodném světě, který jsme si přáli a cinkali za něj klíči, by Ládik zůstal originálním blogerem, který by měl co říct, dál by získával blogerské zlaté slavíky, dál by jezdil po světě a přinášel zajímavé postřehy a skvělé recepty. Psal by knihy, které stojí za přečtení a dával rozhovory, které by byly pohlazením po duši. Uživil by se tím, zvali by ho do České televize, premiéři by byli rádi, kdyby o nich právě Ládik ztratil dobré slovo…

Ale… už nežijeme v normálním světě. Přicházíme o svobody, přicházíme o volný vzduch k nadechnutí. Jako obvykle o to přicházíme za potlesku zfanatizovaných davů a jako obvykle u toho hoří pomyslné ohně z pálených knih. Tohle není dobrá doba pro objektivitu, samostatnost a nezávislost. Tohle není doba pro poctivé spisovatele. Můžete být jakkoliv pravdomluvní, ale stejně vaše dílo přiloží na hranici, protože nevyhovuje bloggerskému kodexu a pravidům komunity. Vždycky si na vás něco najdou, protože je to právě pravda, kterou potřebují zadupat do země. Dělalo se to tak vždycky a vždycky se to tak dělat bude.

Je třeba prostě bojovat v šiku. Je třeba se spojovat, je třeba nebýt nezávislý, je třeba se držet v houfu a chránit jeden druhého. Objektivní, nezávislý a samostatný člověk bude samostatně obklíčen a zlikvidován… Šakali vědí, proč se stahují do smečky… když je hyen hodně, udolají i lva. Možná je to jen můj dojem a špatná nálada z Ládikovy vaporizace, ale kojotům je prostě jedno, že nejste na ničí straně. Stejně budou dorážet. Je třeba někam patřit. Je třeba na to nebýt sám. Je třeba také tvořit soudržné skupiny. Mít svůj svobodný statek znamená, že tam brzy člověk skončí v obležení.

Už mnohokrát jsem napsal, že tuto dobu přežijeme buďto víceméně všichni, nebo víceméně nikdo.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihu (nebo knihy) z nabídky.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (289 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

"...když je hyen hodně, udolají i lva... Už nežijeme v normálním světě..."

------------------------------------------------------------------------------------

Někomu velmi dobře pasuje do hry, že se lidé

nenávidí, že se kalí voda. Mezitím, co se hádáme o

hloupostech, se totiž výborně krade – prodává,

kupuje, kšeftuje a podvodničí neobyčejně

nádherným způsobem.

(Karel Kryl)

Průměrný počet slepic: 4.9 (112 hlasů)
Trvalý odkaz

ŠOK! EU SE ZMĚNÍ NA EE – EVROPSKOU EXEKUTIVU! Češi a Slováci budou zbaveni svého občanství a stanou se občany Bruselské Exekutivy! Ta bude mít výlučné právo vyhlašovat války a mobilizace, a diktovat zákony!👉 @cz24newEU: Evropská Unie se má přejmenovat na Evropskou Exekutivu, jak o víkendu potvrdil významný bruselský diplomat!

Nejde o nic jiného, než rychle předělat EU na stát podobný Ruské federaci, ve kterém parlament EU a bruselští Exekutoři budou mít výsadní právo vnutit všem ostatním zemím EU nové zákony a nařízení!

Exekutiva EU, (bývalá komise EU), má získat právo jednat za jednotlivé země EU a uzavírat za ně právně závazné smlouvy se všemi důsledky! Například o privatizaci a zabavení českých státních lesů, jak jsme informovali v MAP 1590 v únoru. Exekutiva má napříště výhradně rozhodovat o záležitostech životního prostředí a klimatu!

Rozhodovat o zákonech EU se už nebude jednomyslným souhlasem všech vlád zemí EU, ale kvalifikovanou většinou EU! Západu EU nebude východ EU moci vzdorovat, a bude se muset podřídit! Německo a Francii nikdo nepřehlasuje!! Na zablokování nařízení EU bude třeba nejméně 5 států se 157 miliony obyvatel. Země bývalé východní Evropy mají jen necelých 100 milionů obyvatel! Německo a Francie mají společně 152 milionů a stačí jim za sliby miliardových dotací nakoupit tři malé země EU a mají vystaráno! Nikdo proti jejich vůli nic nepořídí! Právo VETA tomuto rozhodování o nás za nás bránilo, proto má být odstraněno!

Touto kvalifikovanou většinou se má rozhodovat kompletně o otázkách obrany, daní a zahraniční politiky! V podstatě by tak Parlament ČR ztratil své výhradní právo vyhlašovat války! Brusel by zavelel a čeští i slovenští vojáci by už mašírovali, a občané by byli podrobeni mobilizaci, bez ohledu na to, co si o tom myslí jimi zvolení politici!

Pravomoci Parlamentu EU se mají drasticky rozšířit, a institucím EU se má udělit výlučná pravomoc rozhodovat o otázkách třeba klimatu nebo životního prostředí, atd! Instituce EU to jsou úředníci EU! Místo politiků, které volíme ve volbách, tak mají o našich životech a daních rozhodovat nikým nevolení úředníci EU!

Celý plán vymysleli tito poslanci EU – hlavní je belgický liberál Guy Verhofstadt, člen vedení fondu Alexeje Navalného. Verhofstadt je zavilým nepřítelem Českého státu i Slovenska. Ve své knize Debout l’Europe! vysvětluje budoucí vývoj Evropy takto – Všechny země EU odejdou z OSN, v EU budou zrušeny státy a zavedeno jednotné evropské občanství! EU opustí Světovou banku, Mezinárodní měnový fond, a všechny evropské vlády i parlamenty budou zrušeny. Všemu bude vládnout bruselská exekutiva a parlament EU! Verhofstadt je mazaný Eurokrat – v roce 2012 si nechal přidělit veřejnou dotaci 327 784 EUR, (8.2 milionu CZK), na renovaci vily, kterou si koupil, a ve které bydlí, aby ji připravil na “budoucí zdražování energií”! Verhofstadt má už 11 let za evropské peníze “zateplenou luxusní vilu”, a od té doby je hlavním bojovníkem za zdražování energií! A nikomu z politiků to samozřejmě nevadí!

Verhofstadt je fanatickým přívržencem války proti Rusku. V červenci nadával v parlamentu EU hlavním evropským politikům, že málo podporují Ukrajinu, a požadoval její okamžité a bezpodmínečné přijetí do EU i NATO – video! Ani Petr Fiala nebyl loni Verhofstadtovi dost dobrý, a v parlamentu EU jej veřejně obviňoval z neschopnosti zajistit dostatečnou válečnou pomoc Ukrajině! Šokovaný Fiala byl dokonale zaskočen! (Video.) Verhofstadt je členem politického uskupení Renew Europe, stejně jako strana ANO velkoagrárníka Babiše! Ačkoli po té, co hlavní podporovatelky Bruselu Charanzová a Dlabajová oznámily, že už nebudou za ANO kandidovat, je možná mírná korekce politiky ANO směrem od bezvýhradné podpory všech bruselských nesmyslů, jako tomu bylo v EU parlamentu doposud! V ANO v letech 2018-23 existovala schizofrenní politika – Europoslankyně bezvýhradně podporovaly Brusel, zatímco poslanci parlamentu ČR byli částečně proti Bruselu!

2.12.2022 konference EU v Bruselu – komisař EU Margaritis Schinas, český ministr Mikuláš Bek (STAN), a Guy Verhofstadt, přednášejí členům neziskovek nové plány, jak změnit EU! Bekovi vůbec nevadí, že sedí vedle mazaného Eurokrata Verhofstadta, který si přihrál dotaci 8.2 milionů EUR na zateplení své luxusní rezidence! Každý čestný politik se přeci musí takovému mazanému Eurokratovi obloukem vyhnout! Ovšem pro politiky hnutí STAN Dozimetr evidentně platí jiná mafiánská pravidla, jak vtipně v pátek připomenul Jiří Paroubek.)

Hlavním spojencem fanatického Verhofstadta v ČR je český ministr Mikuláš Bek, který před rokem plán Verhostadta formuloval na schůzce se dvěma komisaři EU takto: Pokud se Evropská unie nebude schopna dohodnout na reformě svého rozhodování a na omezení práva veta jednotlivých členských států, nemůže se rozšířit o další země. Na stole je také to, že by Evropská unie měla posílit postavení občany voleného Evropského parlamentu. A ve volbách v podobě celounijních lídrů volit přímo předsedu Evropské komise. Pokud chceme posílit demokratičnost Unie, je i to krok správným směrem. Později mu předsedové vládních stran zřejmě umyli hlavu, protože oznámil, že česká strana není z přílišných změn hlasování v EU nadšená, a to především na domácí politické scéně! A že rozhodnout o tom by se mělo později. V kontextu tedy po prezidentských volbách 23 a po euro-volbách 24. Mikuláš Bek je členem hnutí STAN-Dozimetr, jehož rozsáhlé mafiánské kauzy pomalu ale jistě vycházejí na světlo!

Zdá se tak zřejmé, že nejlepší cesta jak zhatit plány Verhofstadta, Beka a podobných, je jít k euro-volbám a nevolit žádnou stranu současné 5 koalice! Současně podporovat všechny demokratické aktivity, které by předčasně ukončily vládu 5 koalice, protože její zástupce bude o návrhu na zrušení práva VETO, a zavedení Evropské Exekutivy hlasovat, a může proti tomuto návrhu vznést VETO, a nebo ho podpořit!

AUTOR: Michael Svatoš

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (78 hlasů)

ještě že ceny nemovitostí v Rusku jsou  nižší než v ČR 

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Příspěvky Ládi Větvičky jsem si vždy rád přečetl, s Vidlákovými postřehy o Ládikovi souhlasím, ale nemám je čím rozšířit. Ale můžu něco dodat k vlastně již včerejšímu tématu - ruských mezikontinentálním střel Satan a Sarmat (Satan II).
Informace získány z více zdrojů
 

Ruská raketa RS-28 Sarmat (Satan II) se stala novým ruským nástrojem pro jadernou válku

 
 

Nová ICBM ('intercontinental ballistic missile' - mezikontinentální balistická raketa) má bezprecedentní ničivou sílu v době, kdy Rusko přestalo jednat s USA o kontrole jaderných zbraní.
Ruská ICBM RS-28 Sarmat byla v těchto dnech nasazana do provozu, což představuje nejnovější jaderné vyzbrojení Moskvy v rámci zostřujícího se konfliktu se Západem uprostřed vleklé války na Ukrajině.
Tento měsíc informovalo několik médií, že Rusko zprovoznilo svůj mezikontinentální balistický raketový systém (ICBM) nové generace RS-28 Sarmat, což potvrdil Jurij Borisov, generální ředitel ruské kosmické agentury Roskosmos.

RS-28, jejíž nasazení bylo původně plánováno na konec roku 2022, se dostala do centra pozornosti po neúspěšném testu, který se uskutečnil v únoru 2023 v době návštěvy amerického prezidenta Joea Bidena na Ukrajině.

Těžká raketa RS-28 Sarmat, kterou ruský prezident Vladimir Putin označil za "neporazitelnou", představuje významný skok v ruské technologii ICBM.

Podle serveru "Missile Threat" je RS-28 Sarmat navržen tak, aby nahradil stárnoucí ruské zásoby raket SS-18 Satan. Vývoj RS-28 byl zahájen v roce 2000, do výroby byla předána v roce 2011 a v roce 2015 byl dokončen její prototyp. Původně se plánovalo, že do služby vstoupí v roce 2018, kdy bylo objednáno 50 raket, ale technické problémy tento termín zpozdily.
Missile Threat uvádí, že RS-28 Sarmat je třístupňová raketa na kapalné palivo, která je 35,3 metru dlouhá, má 3 metry v průměru, váží 208,1 tuny a má dolet 18 000 kilometrů. Může údajně nést užitečné zatížení až 10 tun, včetně možné kombinace 10 velkých hlavic, 16 menších hlavic, protiraketových prostředků nebo hypersonických náporových střel, což z ní činí vysoce univerzální zbraň.
 

Skutečnou příčinou vzniku nové generace ruských jaderných zbraní bylo rozhodnutí administrativy George W. Bushe v roce 2001 odstoupit od Smlouvy o protiraketové obraně a neschopnost obou administrativ, Bushovy i Obamovy, smysluplně jednat s Rusy o jejich obavách z americké protiraketové obrany. Putin to uvedl ve svém projevu. "Po celá ta léta od jednostranného odstoupení USA od Smlouvy o protiraketové obraně jsme intenzivně pracovali na moderním vybavení a výzbroji, což nám umožnilo dosáhnout průlomu ve vývoji nových modelů strategických zbraní." Tento technologický průlom je nyní tady. Bohužel jsme se nedočkali žádných diplomatických jednání, které mohly tyto aktivity zastavit.
Putinův vzkaz je jasný: "Tehdy jste nás neposlouchali, ale teď už bude náš hlas slyšet".
Poté přistoupil k něčemu, co lze popsat jen jako vojensko-technologický trumf, strategické důsledky nejnovějších zbraňových systémů, které Putin představil, jsou nedozírné. Ve skutečnosti mají historický charakter. Mnozí američtí odborníci to samozřejmě podle očekávání odmítli jako chvástání - to se od americké vojenské "expertní" komunity dalo čekat. Jiní se k tomu tak odmítavě nevyjadřovali a někteří byli skutečně hluboce šokováni. Celkový dojem po Putinově prezentaci, lze zjednodušeně popsat takto: raketový náskok mezi Ruskem a USA je skutečný a ve skutečnosti to není náskok, ale technologická propast.
Paradoxně tato propast není tam, kde si ji mnozí připouštějí - například pokud jde o balistickou raketu RS-28 Sarmat, o jejíž existenci a přibližných vlastnostech se víceméně vědělo už léta. Je nesporně působivým technologickým úspěchem, že se podařilo vyvinout balistickou střelu, která má z hlediska Zeměkoule prakticky neomezený dolet, ale je také schopna dosáhnout trajektorie, která činí jakýkoli druh protiraketové obrany zbytečným - tím signalizuje, že je čas přehodnotit obrovský vojenský podvod, jímž byly Hvězdné války - Národní protiraketová obrana a celá řada souvisejících projektů. Nakonec, útok přes jižní pól a Jižní Ameriku není pro americkou armádu situace, které by byla schopna čelit. Pravděpodobně ne po mnoho příštích  let.
 
Podle Karakajevova hodnocení systém protiraketové obrany, který bude schopen zachytit R-28 Sarmat, může protivník mít nejdříve za několik desetiletí.
Naši notoricky známou trajektorie do USA přes severní pól lze v případě potřeby změnit na trajektorii přes jižní pól, tedy přílet ze směru, který dnes v zásadě ochráněn není. Existuje i mnoho dalších trajektorií - pokud poslední stupeň střely je nejprve dočasně zaparkován na oběžné dráze Země.


Ani ruský hypersonický kluzákový zbraňový systém Mach 20+ nazvaný Avangard, který se již sériově vyrábí, není nečekaným vývojem - Spojené státy mají svůj vlastní, i když zatím neúspěšný program takových typů zbraní a tyto myšlenky se v USA objevovaly již od poloviny roku 2000 pod taktovkou PGS (Prompt Global Strike -Operativní globální úder). Ano, jedná se o ohromující technologické úspěchy Ruska, přičemž to, že jej Jeffrey Lewis (bývalý ředitel nukleární strategie USA) označil za "bizarní" je eufemismem pro "nemáme nic srovnatelného", ale ani zde by to neměl být skutečný šok. Několik mých článků na tomto zdroji bylo zaměřeno právě na oblast, kde Spojené státy více než zaostávaly - na křižující střely, a to všech druhů. Skutečný americký reálný vojenský úpadek přicházející touto cestou jsem předpověděl již před mnoha lety; dnes je zcela zřejmé, že Rusko má v oblasti křižujících a aerobalistických střel drtivou vojensko-technologickou převahu a v této klíčové oblasti vede před USA o desítky let.
- Andrej Martyanov. Losing Military Supremacy (ztráta vojenské převahy) (str. 221). Clarity Press. Vydání pro Kindle.
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (77 hlasů)

Zato mají zbraně, které nejlépe vydělávají americkému vojensko-průmyslovému komplexu.
Mimo jiné i před tímto varoval Ameriku její prezident Dwight D. Eisenhower, uvědomoval si moc a sílu této lobby, která prakticky ovládá americkou politiku.
To je důvod, proč Rusko s prakticky desetinovým vojenským rozpočtem dokáže mít ty nejdůležitější zbraně, které mu zajišťují ochranu svých životních zájmů, lepší než současná Amerika.

Průměrný počet slepic: 5 (62 hlasů)

Řekl jsi to naprosto přesně !!!

Špičky americké politiky mají milionové podíly v americkém zbrojním průmyslu. I přes to, že americká armáda jde v 21 století od porážky k porážce, dividendy přinášejí tučné zisky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

Nemyslím si, že Američané prohrávají v posledních válkách kvůli horším zbraním. Například v Iráku vyhráli válku, ale prohráli mír. Saddám si tu válku prohrál sám. V klasickém bojišti neměl šanci, pokud by se vykašlal na tanky, ale vedl partyzánskou válku, dopadlo by to podobně jako ve Vietnamu, nebo Afghánistánu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

Ano, máte pravdu,  v devadesátých letech minulého století převálcovaly USA Irák a jeho armádu třetí kategorie. Ono se jinak se bojuje v džungli, v nepřístupných horách a jinak v poušti, kde partyzáni nemají moc šancí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

Jistě že partyzánský způsob boje v Iráku by musel být jiný než ve Vietnamu, a jiný než v Afghánistánu. Ale i ve městech se úspěšně dá vést partyzánská válka je li většina obyvatel na vaší straně, případně se vás bojí víc než toho druhého a část Iráku je hornatá. Jen to chtělo zvolit jinou výzbroj, jiný výcvik a jinou taktiku.

Rozhodně ne vyzbrojit armádu tanky a poslat je do boje v rovinatém terénu. Američané je zaměřili pomocí satelitů a rozstříleli, ještě než Iráčané zjistili, kde vlastně nepřítel je.

Taky dlouhodobá spolupráce se sousedy hlavně s Íránem by se Saddámovi vyplatila, ovšem on chtěl být v oblasti jednička a s kým zrovna nebojoval, s tím se alespoň rozhádal.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

jeden samopal s municí do každé rodiny prakticky nic nestojí a udělá s útočníky divy

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Rusko taky nemusí živit 600 vojenských základen po celém světě 

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Mě zajímá, kam vlastně tato kladiva Thora , blesky Peruna či Hospodina míří?

Míří podle tradic Západních hodnot na města plná civilistů nebo podle východních tradic na ty kluby a hnízda zločinců?

Západní hodnoty zjistily, že zabíjet civilisty ve velkém, je mnohem efektivnější, než nějaké vůdce nebo velitele.

Matka bomb MOAB na přítele a agenta USA Bin Ládínka ho patrně nezabila. 

Zato v Afghánistánu za Západní hodnoty položilo život tisíce  vojáků a statisíce civilistů.

Stejně jako v Iráku, v Sýrii, v Libyi....

ČR má deset tisíc vojáků a jednou tolik lampasáků kdesi v kancelářích.

Koho asi trefí ta boží pěst? Vojáky? Civilisty? 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Čáslav a Mošnov jako letiště, ze kterých budou startovat letadla schopná nést termojaderné hlavice, Pardubice kvůli tomu, že tam je Explozia, předpokládám, že to je jedna z těch dvou fabrik v Evropě, co ještě umí vyrábět střelnou bavlnu, neboli Nitrocelulózu, jinak bezdýmný střelný prach pro munici.. Jinak tu příliš cílů hodných termonukleárních bomb nevidím..

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

hlavně ne na Brno, my proti Rusům vcelku nic nemáme a nejhorší šmejdy posíláme do Práglu

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Vyhození Ládi Větvičky z blogosféry Idnesu je velká chyba, stejně hloupě ti, které láskyplně nazývám "Kavárenští Zmrdoliberálové", svého času vyhodili z Českého Rozhlasu Martinu Kociánovou.. V ČRo ji mohli otravovat, prudit, házet klacky pod nohy, po jejím propuštění nad ní ztratili moc. Vůbec by mne neudivilo, kdyby Ládík Větvička skončil ve stáji Svobodného Universa.

Nic jiného, než okřídlený citát "Kulhavého Ďábla" Talleyranda, mne při zjištění této informace nenapadlo.

Charles Maurice de Talleyrand-Périgord, francouzský ministr, který sloužil Napoleonovi i Bourbonům, současník a snad i osobní přítel našeho Klementa Václava z Metternichu, který dokázal Metternichovi a dalším zástupcům vítězných mocností vysvětlit, že by bylo velkou chybou poraženou Francii po Napoleonských válkách ponížit.
Vítězné mocnosti po I. světové válce takového politika ve svém středu neměly, a tak rozbily Rakousko-Uhersko a ponížily Německo tak, že přivedli na svět Adolfa Hitlera.
Po II. světové válce vítězové tuto chybu nezopakovali, a tak tu máme Japonsko s jeho císařem, které se z agresivního a rasistického státu staly světovými mírotvorci. I ti naši Teutoni se dlouhá léta chovali docela slušně, minimálně dokud ještě žili ti, kdož na vlastní kůži zažili pochod mrazivými ruskými pláněmi..

Průměrný počet slepic: 4.9 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

Mě zablokovali na Seznamu i na Idnes za mnohem méně než jeho. Nikomu jsem nenadával, nikoho neurážel, jen jsem napsal pravdu.

A to se nesmí. Ono když kouknete do diskusí na těchto mééééédiích, tak zjistíte, že tam zůstali jen prověření a jediní správní soudruzi.

 

Je to utrpení přečíst jen jednu stránku komentů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (51 hlas)

Zřídka nahlédnu do té žumpy novinky či Ihnis a je to horší a horší.

Vulgarita a napadání ze strany "pravdosnubných" je podobná debatám v parlamentu.

Před pár lety za taková slova byl ban. 

Dnes tam cenzorkyně ani nezdvihnou obočí. Zřejmě stejný chlív jako ta Chčernochovová.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle už dávno začalo na Aktuálně.cz, když to koupil Bakala. Tam stačilo na blogu napsat jeho jméno a příspěvek neprošel, musel jej zkoumat cenzor. A ještě dříve tam dělal čističe příspěvků nějakej Stejskal, kterej pak nás neposlušné novým majitelům předal i s našimi IP adresami. A měli jsme po ftákách, neboť to byl automatickej ban. Toto lokajství se ve společnosti šíří jako mor. A já se pak ohlížím, kam zmizeli letenští cinkálisti.

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

Profesor Turánek se zmiňuje o dvou historických textech, které se začínají naplňovat. Jednak Torontské protokoly, které byly brány jako konspirace z roku 1967, ale nebezpečně se k jejich záměrům přibližujeme. Druhý projev je ještě o čtvrt století starší, je to projev Reinharda Heydricha, který přednesl neveřejně, po svém nástupu do funkce Říšského protektora, v Černinském paláci 2. října 1941. Projev o plánu likvidace Českého národa byl určen německému vedení Protektorátu. Vzhledem k délce jsem text umístil na konec včerejší diskuze.
 

Torontské protokoly vznikly v létě 1967, kdy tehdejší koordinátoři myšlenky vytvoření NWO (Nového světového řádu) se sešli ve velkém Kanadském městě, aby vypracovali svojí strategii na následujících 50 let. Na shromáždění se tehdy sešlo 18 lidí : 6 čelních představitelů nejmocnějších bank na světě, 6 čelních představitelů největších nadnárodních energetických společností a 6 čelních představitelů potravinářského konglomerátu.

Tato skupina si vytyčila svůj cíl, dosáhnout dominanty ve třech oblastech. A to v oblasti hospodářství, politiky a společenského života.

 

TORONTSKÉ PROTOKOLY shrnuté do 15 bodů :

1. Je potřeba posílit "společnost zábavy", která nám doposud prokazovala velkou službu. Uspokojení individuálních očekávání lidí řízené jejich prvotními pudy je slabé, přičemž výsledkem jsou ovlivnitelné a manipulovatelné generace. V zájmu toho, musíme využít všechny výdobytky audiovizuální technologie, a jejich prostřednictvím vychovávat lidi (s důrazem na mládež) k individualistickému světonázoru, neboť člověk budoucnosti, má být takový. Sobecký člověk nemá ideály, nemá sny a ani vnitřní charakterovou stabilitu.

2. Posilovat rozšiřování anarchistických ekologických názorů, s důrazem na posluchače univerzit a vysokých škol, neboť oni jsou nepřáteli národních států. Takzvané myšlení "ochrany přírody" a "Zelení" jsou našimi přirozenými spojenci (ale jen taktickými), ale jen do té doby, dokud útočí na systém národního státu.

3. Námi ovlivňovanou duševní chudobu musíme vyvážit falešnou virtuální technologickou masou, která se bude zdát jako vědecká. Nejvhodnějším prostorem pro to je školní systém, kde klasické humánní vzdělání musíme nahradit stejným pragmaticky způsobem náhledu na svět.

4. Musíme iniciovat mezinárodně svobodné obchodování, odstranit ekonomické a politické hranice a daně, které zatěžují zahraniční obchod, neboť tím národní státy ztratí jednu ze svých nejsilnějších zbraní. Národní a vlastenecké cítění se stanou čím dál tím směšnější, co napomůže globalizaci. Svobodný obchod bez hranic, napomůže zvyšování nezaměstnanosti, menší národní státy ztratí konkurenceschopnost a tradiční odvětví národních ekonomik se vyčerpá a ztratí své trhy.

5. Naši lidé a sympatizanti v první řadě obsadí oblasti v národních státech, a to na ministerstvech zahraničí, na migračních úřadech a v mezinárodních migračních agenturách. Jejich úkolem je, aby brány vyspělých zemí otevřely co nejvíce pro migranty přicházející ze zemí třetího světa (hlavně z Afriky a Asie), neboť tak se zvýrazní napětí mezi domácími a přistěhovalci. Manipulováním tisku ovlivňovat veřejné mínění námi požadovaným směrem, způsoby které odpovídají našim zájmům a vždy rozšiřovat takové zprávy, které masy postrčí námi požadovaným směrem. V zemích třetího světa vznítí ozbrojené konflikty a války, neboť pod vlivem těchto událostí, pak migranti hromadně budou přicházet před brány Západu.

6. Výrobu velkých průmyslových komplexů fungujících v západním světě, postupně přemístit do těch států, které ještě věří ve všemocnost tržního hospodářství a jejich hlad po devizách, zatlačí do pozadí i ty nejzákladnější protiopatření: do zemí Východní Evropy, země Středomoří a Jižní Ameriky. Samozřejmě, nadnárodní společnosti tam zůstanou jen do té doby, dokud jim pracovní sílu mohou nabídnout za otrockou cenu. Jakmile to bude nutné a politické změny to umožní, třeba jít dále na východ: Sovětský svaz, Čína a ostatní asijské země. Hostitelské zemi je nutné namluvit, aby braly úvěry od mezinárodních měnových institucí (od IMF a Světové banky, které je v našem vlastnictví). Kdyby se zdráhali úvěrů, je třeba zakolísat s jejich ekonomikou, vyvolat krizi, nahnat je do spirály zadluženosti, pak nepřímo je nutit, aby přecházeli z jednoho krizového rozpočtu do druhého krizového rozpočtu.

7. Vytvoříme globální hospodářství (globální Ekonomii), nad kterým nebudou moci vykonávat žádnou kontrolu ani národní státy, ani odbory. Globální hospodářství dříve - či později vytvoří svou (také globální) politiku, důsledkem které se vytvoří nutnost znovu organizování politických systémů, a při jeho zrodu budeme my.

8. Důsledkem globálního hospodářství je globální masová kultura, do které opatrně a vyváženě musíme dát z každého náboženství, z každé národní kultury, tradice, zvyků a trochu i z vědy, aby každý byl spokojený. Prostřednictvím tiskových a elektronických médií upevníme uniformované (a námi předepsané) reklamy, které vytvářejí vkus.

9. Musíme osmělovat mírové operace a mírové mise (hlavně pod záštitou OSN a NATO), které podle možnosti před veřejností se musí jevit jako humanitární akce (viz ještě role médií). Tito ozbrojenci v podstatě slouží tomu cíli, aby naši lidé, kteří jsou umístěni v těchto organizacích, měli pod dohledem zájmové místa světa a ovlivňovaly tamní situaci. Místa mírových operací pak postupně proberou síly okamžité reakce a později i jednoduchá prevence může posloužit k ozbrojenému zásahu v libovolné zemi světa. Ke všemu je ale potřeba přetvoření základních dokumentů OSN a dalších mezinárodních vojenských organizací (kromě stávajících mezinárodních vojenských sil), aby dříve - či později byly k dispozici i mezinárodní policejní síly.

10. Se všemi prostředky je třeba zabránit národním státům, aby samostatně zmodernizovali své hospodářské oblasti. Z tohoto hlediska zvláštní pozornost si zasluhují odvětví energetiky, finančnictví, zemědělství a nové technologie. To jsou ty neurologické body, které je třeba vyjmout z národní kontroly a přednostně je dát pod globální kontrolu.

11. Tam, kde je možno pracovní sílu nahradit stroji, roboty - podle možností a vývoje technologií - nahradit i počítači.

12. Jednotlivcům čím dál tím více zvyšovat jejich bezmocnost, a to v oblasti hospodářské, ideologické a citové. Je třeba zvyšovat hranici důchodového věku, zvyšovat v lidech nejistotu v jejich pracovních místech (musí být ztotožněni s tím, že kdykoliv mohou být propuštěni), postupně třeba snižovat nákupní síle jejich mzdy (například prostřednictvím uměle vyvolávané inflace), přitom je třeba zajistit možnost vymývání mozků jednotlivců (primitivní televizní programy, manipulované vzdělávání, řízený tisk, centra konzumní společnosti atd..). Vyplatí se zvážit, aby se vyvolávaly takové závažné trestné činy, které vyvolají tak velké pobouření a ohlasy u lidí, že lidé sami budou volat po větší bezpečnosti a přítomnosti příslušníků policii a tajných služeb.

13. Vytvořit čím dál tím více databází - rozmanitými způsoby, v závislosti na vývoji technologií a shromažďovat čím dál tím více údajů o jednotlivcích. Tyto údaje v případě potřeby musí být propojené a jejich údržba a kontrola musí spadat pod národní svrchovanost. Jejich potřebu je lidem třeba odůvodňovat prevencí kriminality a bojem proti zločinnosti. Souběžně s těmito kroky, co nejvíce zpřísnit právní podmínky držení zbraní u jednotlivců.

14. Národní státy, které se nám vzepřou, je třeba potrestat finančními a hospodářskými metodami, ideologickým znemožněním a v konečném důsledku takovými extrémními metodami jako elektromagnetickými zbraněmi, které vyvolají a řídí zemětřesení, změny klimatu a počasí, snižování plodnosti mužů a žen (úplnou nebo částečnou sterilizací), atd..

15. Jednotlivci, kteří svými činy nebo slovy ohrožují vytvoření Nového světového řádu (NWO), je třeba znemožnit, třeba je označit, zesměšnit je a v konečném důsledku je i fyzicky zlikvidovat.

 

Myšlenky napsané v Torontských protokolech, pohnuly s myšlením mnoha, kteří si to přečetli. Bohužel na internetu o nich nenajdete skoro vůbec nic. Je úplně jedno, za jakých podmínek vznikly Torontské protokoly, kdo to napsal a proč, jestli je to podvrh nebo originál ... atd.. Je třeba se podívat na to, co se uskutečnilo z toho, co je napsáno v Torontských protokolech a zamyslet se nad budoucnost

 
 
Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Já v nějaké celosvětové spiknutí nevěřím. Tak jak je ve výše zmíněném textu, se svět skutečně vyvíjí, já si ale myslím že to není vlivem nějakého řízeného spiknutí ale obyčejné lidské hlouposti a chamtivosti která kvete odspodu až do těch nejvyšších pater společnosti.

Průměrný počet slepic: 2.7 (14 hlasů)

jako se říká u Protokolů sionských mudrců : Nezáleží na tom, kdo napsal jízdní řád, ale jestli podle něj vlaky jezdí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Ale pokud chceme změnu jízdního řádu, je dobré vědět kdo jej napsal.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Není důležitý autor bible, koránu, protokolu sionistů, protokolu globalistů, kapitálu, meinkampfu...

Důležité je nepodlehnout zlu. Ani za cenu prospěchu.

Kdo a proč poslal Lenina do Ruska?

Kdo a za co udělal z Adolfa proroka? 

Najděte si účastníky sabatu v Jeruzalémě během ledna 2020, kde slavili holojudecoust všichni hlavouni světa, včetně arabů a Číňanů.

https://vimeo.com/386779764

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na tu demošku přijde o  tisícovky důchodců více, neboť je tam přivede oznámené zvýšení penzí o 360 Kč. Bída pětihnusu pokračuje, teď se pofrčí z prudšího kopce.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Všeobecně (netýká se pouze důchodců) je smutné, pokud lidi jsou ochotni jít do demonstrace až tehdy, kdy se jim sáhne na peníze. Že nepřijdou kvůli tomu, do jakých pekel nás všechny tato vláda posílá. Vláda, která je schopná obětovat náš národ pro svoje potěšení. To nemá srovnání s ničím.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

stop_army

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ve Švýcarsku probíhají malé revoluce každé tři měsíce - viz článek o Lidových iniciativách na portálu swissinfo.ch
Die Volksinitiative oder alle drei Monate eine Revolution - Lidová iniciativa aneb každé tři měsíce revoluce
Jak obrázek ukazuje, před hlasováním 26. listopadu 1989 o zrušení švýcarské armády probíhaly demonstrace za účasti také mladých lidí :-)
Mimochodem, oficiální místa (vláda a parlament) byla zděšena z výsledku: 36% hlasujících bylo PRO.
Proto před další podobnou iniciativou o zákazu vývozu zbraní a vojenského materiálu sami preventivně zpřísnili příslušný zákon.

Přehled o proběhlých a aktivních lidových iniciativách najdete na oficiálních stránkách švýcarské administrativy admin.ch

Zum Demokratie-Profi in vier Wochen, Teil 1 - Profesionálem demokracie během čtyř týdnů, část 1
In der Schweiz kannst du, sofern du 18 Jahre alt und Staatsbürger:in bist, deine Stimme in aller Regel viermal pro Jahr abgeben.
Ve Švýcarsku můžeš, pokud je ti 18 let a máš státní občanství, svůj hlas odevzdat obvykle čtyřikrát ročně.
Aber unterscheidet nur die Häufigkeit die Schweiz von anderen Demokratien? Je to však pouze frekvence, která odlišuje Švýcarsko od ostatních demokracií?
Nicht nur. Mit der Volksinitiative und dem Gesetzesreferendum besitzen die Schweizer Bürger:innen direktdemokratische Power-Tools.
Nejen. Díky lidové iniciativě a legislativnímu referendu švýcaršté občanky a občané drží v ruce přímé nástroje demokratické moci.
Beides sind Volksrechte, also Rechte zum Mitreden und Mitbestimmen, die sich das Volk gegen die politische Elite erkämpft hat.
Obojí jsou lidová práva, tedy práva společně diskutovat a společně rozhodovat, která lidé získali v boji proti politické elitě.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Už se moc těším na jeho blogy. I-děsu klesne čtenost a Svobodné Universum významně posílí..

Kromě Taleyranda mne ještě napadá Napoleon: "Když nepřítel chybuje, není dobré ho vyrušovat"

Zatím bez slepic