Chcete vůbec vyhrát?

Autor

Přátelé, dneska jsem měl cestu do Prahy a fakt, volby už budou co nevidět. Naše skvělá dálnice D1 se začíná hemžit předvolebními bilbórdy. Čím blíž k Praze nebo k Brnu, tím víc politických hlav. I když se stále větší část volebních kampaní přesouvá na sociální sítě a stejným směrem teče stále více peněz, bez bilbórdů, banerů a podobných vizuálních materiálů to pořád ještě nejde. Na tyto velké plakátovací plochy spolknou zpravidla tak třetinu či čtvrtinu rozpočtu na kampaň.

Kdo mě čtete dlouhodobě, tak víte, že před posledními parlamentními volbami jsem několikrát psal o tehdejších plakátovacích plochách. Není to jediný prostředek, ale je poměrně drahý a výrazný, takže se z něj dá docela hodně odhadnout. Hesla na bilbórdu musejí být obzvláště krátká, aby se dala přečíst při rychlosti 130 km/h, ale zase ho vidí opravdu hodně lidí.

Nejvíckrát jen napočítal Vondru a jeho křivou hubu. Chybělo mu jen v ruce kompro na Jandejska, aby byl dokonalý. Prý, silné Česko. Nevím, jak silné bude, když má za spolukandidáty Niedermayera, který chce přesný opak a Zdechovského, který se tam hlavně chce udržet za každou každičkou cenu. Na žádném plakátě jsem neviděl Vondru se svými spolukandidáty. To si ohlídal. Jakékoliv spojení s TOP a KDU je teď naprosto smrtící a Vondra to ví. Ovšem už si nepřipopuští, že díky lživému pamfletu na Jandejska je třetí koulí na noze a všichni se tam teď stahují ke dnu navzájem.

Viděl jsem pár plakátů se Svobodnými. První čtyřka kandidátů, standardní sdělení, jak už jsem říkal, mají silnou kandidátku, tady celkem není co řešit. Plakátů nebylo tolik, ale byly dobře umístěné i dobře čitelné. Menší strany nemohou vydat tolik peněz, tak se snaží si zamluvit a objednat dobrá místa hodně dlouho dopředu. Tipoval bych, že Svobodní je museli objednat někdy loni v září a to jsem možná ještě podcenil.

Zaznamenal jsem první plakáty Stačilo! Tam také není co řešit. Obličej jedničky na kandidátce, Kateřiny Konečné, výrazný barevný vizuál a velká výhoda v názvu. Stačí přidat jedno slovo… Fialo, Stačilo! Snadno zapamatovatelné, jednoznačně protestní. Obměňování sloganu je snadné, současná věrchuška tu nadělala tolik zvěrstev, že byste mohli mít na každém bilbórdu něco jiného a nikdy by vám nápady nedošly.

Hnutí ANO jsem neviděl, oni si mohou dovolit ještě počkat, protože mají dost prostředků aby veřejný prostor svou kampaní totálně naplnili, takže se nedivím, že ještě nemusejí. Ale neviděl jsem nikde ani Kandidátuši Nerudovou a ani naše Pirátstvo. Tam bych čekal, že by plakáty měly být už venku.

A pak jsem viděl plakáty SPD. Já se hrozně moc omlouvám všem voličům SPD a vlastně i všem členům, já vím, že jsem k vám byl v posledních kampaních poměrně příkrý, ale já vás mám rád a tak mě mrzí, když vidím naprosto jednoznačné marketingové chyby, které se vám vymstí. Udělali jste je v posledních parlamentních volbách přílišným zaměřením na covid, v prezidentské volbě jste tím ukázali, že tvrdé jádro SPD má méně než 5% voličů a teď v tom pokračujete.

Máte na naprosto exkluzívních místech na vjezdu do velkých měst bilbórdy, na kterých máte napsáno: „Společně proti diktátu EU“ a máte tam Okamuru, Salviniho a Le Penovou.

Sakra proč? Oni za vás kandidují? Kde je Mach, David a Majerová? Chápal bych, kdyby Tomio držel pod rameny svoje tři přední kandidáty a představoval je voličům. Ale k čemu jsou na bilbordech tři hlavy, které nekandidují a nejsou tam hlavy, které kandidují. Chápu, že Tomio Okamura „prodává,“ ale proč prodává Salviniho a Le Pennovou?

Vždyť dobrá půlka voličů ještě ani neví, že jste se spojili s Trikolorou a že máte jako lídra Petra Macha…

Bilbórdy na nejlepších a také nejdražšších místech… a o kandidátech neřeknou vůbec nic. Navíc, nápisy pod obličeji (aby lidé vůbec věděli, o koho jde) jsou tak malé, že se z auta blbě čtou. Myslíte, že českému voliči zaimponují Ital a Francouzka? Kvůli tomu, že s nimi máte dobré vztahy, vás budou volit? Já vím, že tím ukazujete záměr se s nimi spojit ve společné frakci, ale kolik voličů vůbec ví, že v europarlamentu jsou frakce?

Vlastně by mi to mohlo být jedno, kdo chce kam, pomozme mu tam, ale sakra, jestli takhle budete pokračovat, tak to dopracujete k debaklu. Počítejte se mnou: Na prvním místě kandidátky nemáte zasloužilého unijního matadora, který v europarlamentu odvedl kus dobré práce, ačkoliv kandiduje. Místo něho tam máte člověka, kterému sotva oschla stranická přihláška. Na třetím místě máte Majerovou, za kterou jste teď ani neztratili slovo, když se do ní intervjuci pouštěli za Voice of Europe. Ať to počítám, jak to počítám, i kdybyste utrhli tři mandáty, tak vlastně ani jeden nebude váš. A jako kdybyste to také tušili, tak dáváte statisíce peněz do vizuálů bez kandidátů…

Dává to celé nějaký smysl, kterému sakra nerozumím? Je v tom nějaká genialita, kterou nedokážu vidět? Kdo vám to sakra tvoří?

Hele, nejsem žádná citlivka. Klidně se do mě pusťte. Jsem připraven se sejít s kýmkoliv z SPD a nechat si to vysvětlit. Jsem připraven dát na svém blogu prostor komukoliv z vás, aby to vysvětlil mně i čtenářům. Jsem připraven tento svůj článek zkorigovat, napsat jiný a lepší, ale prosím, prosím, prosím, vysvětlete mi to. Můj vidlácký mozek na to prostě nestačí a neumím za tím vidět nic jiného než počátek průšvihu.

Omlouvám se za upřímnost.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (339 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

.. lebedí v klídku opozice, a nestojí o vládní angažmá. Za peníze za hlasy a mandáty mu ta jeho partaj slušně funguje a chce tam doklepat až do důchodu. V minulých EURO volbách jsem volil SPD a kroužkoval pana generála Blaška a doktora Davida, a tedy si nemám na co stěžovat, v EU jsem byl zastoupen podle svých představ.

Tentokrát budu volit Stačilo a kroužkovat ing. Jandejska a buď Janu Turoňovou, nebo Petru Rédovou. Asi si budu muset hodit korunou.

Pro Petru Rédovou hovoří především její jazyková vybavenost, přeci jen, pracovat jako zdravotní sestra v Anglii znamená dokonale zvládnout angličtinu..

Jana Turoňová je zase právník a mediátor, to také stojí za úvahu.

Paní Konečná má své jisté, a pokud se mýlím, tak to také nebude špatně, naopak si myslím, že bude více zapotřebí doma.

Bacha na to, preferenční hlasy je možno dát jen DVĚMA kandidátům jedné a stejné kandidátky.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (135 hlasů)

Vondra, Niedermayer, Zdechovský…že chtějí silné Česko?

Tak proč dělají všechno pro to, aby bylo Česko co nejslabší, nejchudší a nejtrapnější - všem pro smích.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (153 hlasů)

"My víme, že lžou,

Oni vědí, že lžou,

Oni ví, že my víme, že lžou,

My víme, že oni ví, že my víme, že lžou,

Ale stejně lžou."

Průměrný počet slepic: 4.9 (167 hlasů)

kecy má vždy hustý. Křivá huba z bilbórdů láká: Lidé, volte modrého darebáka!

Průměrný počet slepic: 4.9 (43 hlasů)

"Kdo chce kam, pomožme mu tam" - říkali naši babička (za mých mladých let). Některé věci, co dělá SPD, mi taky hlava nebere a to nejen nyní, ale i dříve. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (49 hlasů)

Vidlák: ...Klidně se do mě pusťte. Jsem připraven se sejít s kýmkoliv z SPD a nechat si to vysvětlit...
Nikdo se do Tebe nepustí Danieli. Opozice je to nejsnadnější , Okamura to ví. Když nejste ve vládě to znamená, že nebudete dělat žádné chyby, tím nezklamete své voliče. Naopak vaše strana když je v opozici bude stále růst a získávat další zklamané voliče kteří volili vládnoucí strany a teď jsou z nich znechucení. To ví moc dobře Okamura který si nepřeje NIKDY VLÁDNOUT v žádné koalici. Okamura je profesionální OPOZIČNÍ POLITIK NAVŽDY. Jeho záměr je být stále v opozici, mít své deseti procentní stádo oveček navždy. Potvrdil to v prezidentských volbách když se distancoval o hlasování ve druhém kole pro Babiše.
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (59 hlasů)

Já volím Okamuru. Pokud někdo říká že Okamura je profesionální opozice, a že do vlády ani nechce, musel by mi připomenout kdy mu byla účast ve vládě nabídnuta a on odmítl.

Průměrný počet slepic: 4.3 (35 hlasů)

se tam dostat

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

a kroužkuju Rédovou. Je na kandidátce až na 5 místě. Je potřeba ji posunout nahoru. Fandím jí a volím ji i pro to co udělala pro Vidláka (ještě v PRO). Čestných lidí co se nedají koupit je málo. Važme si jich.

Průměrný počet slepic: 4.7 (82 hlasů)

A kroužkuji Rédovou

Průměrný počet slepic: 4.1 (44 hlasů)

komouše nevolím

Průměrný počet slepic: 2.3 (45 hlasů)

trochu mladá na to, aby byla v KSČ ?

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Pokud se o někom dá říct, že je to profesionální opozice, tak jsou to komunisti. Ti byli naposledy ve vládě, když byla v zákonu vedoucí úloha KSČ. Od té doby jsou v opozici. Jejich účast v parlamentu a neúčast ve vládě mnohokrát způsobila, že se do vlády dostaly i strany které nám způsobily nynější hospodářské potíže, například zelení.

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)

to byli takoví červení okamůrové

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Několik úryvků z dlouhého článku "Jak se svět rozpadá na dvě poloviny" od renomovaného amerického ekonoma Michaela Hudsona z 5. dubna 2024
 
V "průmyslovém kapitalismu" uspějete tím, že snížíte náklady, aby jste byli levnější než vaše konkurence a vaše země má podporovat snižování nákladů, takže Amerika v 19. století v zásadě vítězila tím, že dokázala výrazněji snížit náklady proti Británii, Německu a dalším zemím, a to hlavně proto, že v té době měla veřejné služby, veřejný sektor přebíral mnoho nákladů, které v Evropě museli platit soukromníci.


Kapitalismus provozovaný Pentagonem je pravý opak. Pentagon uzavírá smlouvy - (a to je důvod, proč dnes vydělává tolik peněz. Proto je tolik peněz na financování války na Ukrajině a na Blízkém východě).

Kapitalismus Pentagonu je "náklady plus marže". Jinými slovy, vojenský průmysl se zaváže vyrábět letadla, ponorky, zbraně nebo záchodová prkénka za cenu nákladů a přidá k tomu 10 % marže. Tento mechanismus tvorby cen přivedl Pentagon do velkého skandálu, když za záchodové prkénko zaplatil 250 dolarů, protože to vojenské firmě, která prkénka vyráběla umožnilo dosáhnout zisku 25 dolarů za jedno prkénko. Totéž záchodové prkénko v místním železářství seženete za 20 dolarů.
 

Takto to platí univerzálně. Při výrobě letounu F-16 šlo o to, aby byl přetechnizován. Volil se nejdražší způsob jak můžeme vyrobit každou součást letadla, každou součást ponorky. Protože čím draže vyrobíte letadlo nebo ponorku, tím lépe pro vojensko-průmyslový komplex. Ovšem v období dešťů se na Ukrajině všechny tanky obtížně pohybují, ale přetechnizované a těžké americké tanky v bahně přímo uvíznou. 
Proto Rusko a další země dokážou udělat mnohem víc s desetinou rozpočtu na zbrojení ve srovnání se Spojenými státy. Ovšem tyto horentní ceny také USA účtují svým evropským satelitům, když nutí Evropany, aby si koupili americký tank nebo vnucují Austrálii přetechnizovanou americkou ponorku místo třeba francouzské ponorky.
 
 ...většina opozice jen říkala, že je špatné vyvraždit celou zemi. Je špatné dělat to, co dělá Kissinger. Ale neříkali, že je to ekonomicky špatně.

A vzpomínám si, jak v Chase Bank (Americké národní bance) na Manhattanu došlo k hádce mezi Davidem Rockefellerem, nastupujícím generálním ředitelem Chase, a Georgem Championem, jeho předchůdcem. A George Champion na počátku šedesátých let řekl, že válka ve Vietnamu byla ekonomicky nezodpovědná. Neměli jsme ji vést. A ekonom Davida Rockefellera řekl, ale to je argument "obchodníků se smrtí", který říká, že se budete rozhodovat, zda válku vést, nebo ne, podle toho, jak to prospěje ekonomice. A on řekl, takže byste neměli argumentovat tím, že je to špatné pro ekonomiku, protože pokud je válka správná, pak bychom tam měli jít a všechny je pozabíjet a udělat to, protože je to správné. Ne se vyhýbat bombardování Vietnamu, Laosu a Kambodže, protože je to je neekonomické.

No, právě teď se podívejte na Bidena, ten přímo přebírá argumenty obchodníků se smrtí. Biden říká, podívejte se, kolik výrobců vojenského průmyslu je v každém americkém městečku. Jel do Pensylvánie a řekl, podívejte se na Pensylvánii, zde lidé vyrábějí zbraně. Vyrábíte části tanků. Válka je pro vás dobrý byznys. A Biden v poslední době v jednom projevu za druhým říká, válka je výhodná pro ekonomiku. To je to, co podporuje naši zaměstnanost. Kdybychom neměli válku, měli bychom mnohem více nezaměstnaných. Takže je nutné, aby nám dal kongres mnohem více peněz na Ukrajinu, protože všechny ty peníze ve skutečnosti přicházejí do vojensko-průmyslovému komplexu, to znamená vám, americkým pracujícím, abyste byli zaměstnáni výrobou těchto zbraní, které zabíjejí jiné lidi. Takže pokud to přinese peníze na vyšší mzdy a na zisky, je to dostatečné ospravedlnění, které pro válku potřebujeme. Zapomeňte na morální otázky.
...
A v nedávném Wall Street Journalu vystoupil bývalý prezident Harvardské univerzity a řekl, že by univerzity měly přestat vyučovat filozofii. Důsledkem vyučování filozofie je vznik opozice proti válce v Izraeli. Podporujete tím Palestince. A podívejte se na všechny ty protesty na univerzitách. Všechny jsou kvůli tomu, že studenti studují filozofii. Musíme vyškrtat její výuku z amerických učebních osnov. Takto vypadal úvodník na titulní straně Wall Street Journalu 7. prosince 2023. Prostě úžasné. Tohle už se přece nedá svádět na ekonomii, tohle je politika fašismu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (65 hlasů)

ale zbraně, na kterých americký Vojensko-průmyslový komplex dosahuje nejvyšších zisků na celém světě.

Je to také důvod, proč Rusku a Číně stačí desetinové sumy ve vojenských rozpočtech..

Průměrný počet slepic: 4.7 (55 hlasů)
Trvalý odkaz

evidentně dělá něco blbě, proč mu to neříci ? Ale pro ně je to stejně pozdě. Dám to Petře Rédové za její obětavou práci.

Průměrný počet slepic: 4.5 (49 hlasů)

.. naopak říkal, že když nepřítel chybuje, je rozumné ho při tom nerušit. 

Tomio Okamura se mohl stát hegemonem opozice. Takže v Eurovolbách není ani přítel, ani spojenec. Tak nechť si klidně chybuje..

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

se zbláznil ? Růžičku ?? pokračování Lajny ? 😁😁 Kdy přibere Paroubka ?

Průměrný počet slepic: 4.1 (38 hlasů)

Jsem rád, že tam nejsem... 

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)

My taky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

My jsme taky rádi Danieli že tam nejsi

Průměrný počet slepic: 4 (26 hlasů)

a tak jsem se jenom podíval na pár článků o jeho zářivé minulosti. Nic hezkého, kromě příběhu mladého úspěšného bezohledného člověka, jsem se nedozvěděl.

Jeho protikomunistický boj 33 let po převratu je dnes trapný. V mnoha státech nikdy komunisti nevládli, ale ani dnes by tam nikdo z Čechů žít nechtěl. Proč? Protože tam vládne ten skvělý kapitalismus, vyšší stupeň feudalismu. 

Je možná dobré, co chce Reichl pro nás. Ale co z toho zbude? S kým si bude notovat, pokud se dostane do parlamentu? Mně připomíná jakéhosi Kalouskovo tovaryše.

A toho já opravdu nemusím. A ty osoby, kterými se Reichel obklopil, také ne. 

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

NATO otevírá kancelář v kdysi neutrálním Švýcarsku

NATO plánuje letos zřídit kancelář v Maison de la Paix v Ženevě. Švýcarská federální rada již tento projekt schválila. Západní vojenská aliance se tímto opatřením snaží o užší spolupráci s OSN a dalšími mezinárodními organizacemi, které mají své sídlo ve městě na západě Švýcarska. Švýcarská federální rada schválila plán překvapivě rychle.

Rozhodnutí vyplývá z dokumentu švýcarské armády, který zveřejnil týdeník WoZ . Nóta generálního štábu armády je z 22. prosince 2023.

Kancelář se bude nacházet v prostorách GCSP/Maison de la Paix, moderního komplexu skleněných budov spolufinancovaného federální vládou.

Harmonogram otevření kontaktní kanceláře ještě není blíže určen, ale předpokládá se, že se tak stane v průběhu roku 2024.

Ačkoli to bude představovat velký problém pro neutralitu Švýcarska, levicová média se to snaží interpretovat jako bezproblémová z hlediska zákona o neutralitě. Šéf federálního ministerstva zahraničních věcí Spolkové rady Ignazio Cassis to vysvětlil v Tages Anzeiger :

Kancelář NATO v Ženevě nepředstavuje bilaterální kancelář aliance s oficiálním Švýcarskem, ale styčnou kancelář mezi NATO a mezinárodními a nevládními organizacemi se sídlem v Ženevě.”

Kancelář se prý nebude zabývat vztahy se Švýcarskem, ale spíše spolupracovat s OSN a dalšími mezinárodními organizacemi, podobně jako to už NATO dělá v sídle OSN v New Yorku nebo ve Vídni s Organizací pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE).

Diskuse o úřadu v Ženevě probíhá již několik let. Očekává se, že v Ženevě bude sídlit pouze jeden styčný důstojník NATO.

Schválení úřadu v Ženevě a odmítavý postoj Spolkové rady ke Smlouvě o zákazu jaderných zbraní jasně ukazují stále větší sbližování s vojenskou aliancí.

Velká část světa vnímá NATO jako agresivní alianci, která je často vnímána také jako nástroj zahraniční politiky USA. Švýcarsko se postupně stává marginalizovaným vazalem USA a EU.

ZDROJ: de.rt.com / Země & Věk 9. dubna 2024👉 @cz24news

https://cz24.news/nato-otvara-kancelariu-v-kedysi-neutralnom-svajciarsku/

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

usnul ??

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

Nech ho klidně spát, nebo to tu zaspamuje shora dolů..

Průměrný počet slepic: 3.3 (19 hlasů)

Doufám, že se probudí Miloš - jak to "okecá" a co řekne na NATO ve Švýcarsku.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

Taky by mne zajímalo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Taky mně to napadlo jak to Miloš "okecá" když jsem přečetl tu zprávu NATO už i ve Švýcarech.

Každopádně to už není "suverenita" jak chválí Miloš jeho Švýcarsko, připojit se k NATO je vazalství !!!

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

mírotvůrci 😕😕💱⚰️

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

neusnul jsem, nechal jsem richarda ať vyvine svůj talent :-) v jeho v prvním vzkazu ze 4 tečky  viz foto

richard

 

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

.. to tě šlechtí..

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

vždyť to znáš. Kamaráde já jsem vyhrával. Žárovkou otočím a bude tma. Víš přece jak ta hra končívá?  (Dalibor Janda, Hráli jsme kličkovanou).

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Už i idnes napsal o naší návštěvě na Slovensku, kde nás přijal Robert Fico. Jen škoda, že si nepovšimli setkání s maďarským ministrem zahraničí Szijjártó Péter...  PRO chce jít směrem silného středoevropského regionu, nikoliv západního lokajství. Naši partneři na Slovensku i v Maďarsku jsou na tuto spolupráci připraveni a jednoznačně ji vítají. Teď už jde jen o nás, jestli budeme mít dostatek odvahy se na tuto cestu vydat. (FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

- kteří zaútočili na koncertní sál v Krokusu

9. dubna 2024 👉 @cz24news

RUSKO: „Bylo nám řečeno, abychom jeli na Ukrajinu“: Záběry z výslechu teroristů, kteří zaútočili na koncertní sál v Krokusu !!!

Teroristům bylo slíbeno, že v Kyjevě dostanou každý 1 milion rublů.

Zadržení do poslední chvíle dostávali instrukce od svého kurátora, který slíbil, že na stvoření počkají na hranici a pomohou jim dostat se do Kyjeva.

K vytvoření koridoru pro teroristy, kteří zaútočili na Krokus, ukrajinské jednotky odminovaly dvě místa v oblasti Sumy: podél hraničních oblastí vesnic Čujkovka a Sopyč.

Měli se „setkat“ na hranici a přivést do Kyjeva. Tam na ně čekal jistý kurátor „Saifulla“ a „honorář“ za to, co udělali, byl milion pro každého.

První televizní kanál ukazoval úryvky výslechů účastníků teroristického útoku v Krokusu !!!

O čem vypovídají videa z výslechu teroristů z “Krokusu”: Stopa vede na Ukrajinu

Teroristický útok v Krokusu mohl být naplánován už o týden dříve, na koncertě Šamana

Následují úryvky z videa zveřejněného na kanálu Margarity Simonyanové na Telegramu – záznamy prvních výslechů na horké stopě, přímo v Brjanské oblasti, dopadených teroristů, Jedná se o zločince, kteří stříleli do lidí v Crocus City Hall. A víte co? I z těchto dvou úryvků je mnohé jasné. Dostatečně na to, abychom mohli dělat závěry.

Ale nejprve si přečtěte celé přepisy těchto dvou výslechů. Jsou krátké. A při takových zatčeních, bezprostředně po honičce a střelbě, kdy není čas vychladnout, pod vlivem adrenalinu, lidé obvykle nelžou. I když přesnější by bylo nazvat je nelidmi po tom, co udělali. Výslech hlavního podezřelého z teroristického útoku v Crocus City.

Na videu je údajně vůdce gangu

Výslech druhého dopadeného teroristy: muž vyprávěl o přípravách na střelecký útok.

ZA PŘIBLIŽNĚ 5 000 DOLARŮ

Z toho, co jsme během těchto dvou výslechů slyšeli a viděli, vyplývají následující skutečnosti:

Nejsou členy ISIS (teroristická organizace zakázaná v Rusku). Nejsou to fanatici radikálního islámu. I když jeden z nich byl naverbován na základě výpovědi na chytrém telefonu. Nešli zabíjet kvůli náboženství, ale kvůli penězům. Lidské životy jsou pro ně ve srovnání s penězi bezcenné. Půl milionu rublů! To je asi pět tisíc dolarů. To je strašné. A oni je ani nedostali. Převedli jim jen polovinu.

UŠI USA

USA, které pečlivě ujišťují, že za teroristickým útokem stojí ISIS, se odhalují. Protože vyslýchané osoby byly zjevně vybrány klientem speciálně proto, aby je důvěřivé západní veřejnosti prezentoval jako východní náboženské osobnosti.

USA tedy předem věděly, o jaké pachatele půjde. A možná si je samy vybraly a naverbovaly.

Nejpravděpodobnější však je, že teroristický útok zorganizovaly ukrajinské speciální služby. Rukopis je až příliš podobný jejich “multitrackům” (vzpomínáte na příběh s 33 bogatyry, zadrženými v Minsku a málem poslanými do Kyjeva k sežrání?) Podle všeho to Američané pouze naplánovali a řídili. Ale v každém případě si toho byli plně vědomi.

VĚDĚLI O VŠEM

Proč o tom USA plně věděly? Věděli dopředu příliš mnoho deteilů – třeba to, že pachatelé teroristického útoku budou vydáváni za ISIS. A že k útoku dojde v březnu, na místě, kde se budou shromažďovat lidé, například na koncertě.

PROČ JE FSB NECHALA DOSTAT SE AŽ DO BRJANSKA?

Přímé zapojení Ukrajiny prozrazuje úniková cesta teroristů. Možná proto byl jejich bílý renault zadržen až u Brjanska, což jim umožnilo ujet téměř 400 kilometrů od Moskvy. Pronásledovatelé se potřebovali ujistit, kam vede řetěz, kde je další článek pachatelů teroristického útoku. A možná i organizátoři.

PROČ PRÁVĚ NA KONCERTĚ SKUPINY “PIKNIK”

Začíná být jasné, proč k teroristickému útoku došlo právě v Crocusu. S největší pravděpodobností byl naplánován na 8. – 11. března, kdy se zde konaly koncerty vlasteneckého zpěváka Šamana s plným sálem. V předvečer prezidentských voleb, spolu s útokem na Bělgorodskou oblast, který synchronně zahájila Ukrajina, měly destabilizovat situaci v Rusku. Velvyslanectví USA v Moskvě varovalo své občany, že teroristické útoky v Rusku jsou obzvláště pravděpodobné “v příštích 48 hodinách”. Varovalo 7. března, den před Šamanovými koncerty.

Ruské speciální služby tehdy teroristický útok zmařily, když po takovém varování posílily režim. A to ještě před svátky a volbami. Ale objednavatelé útok nezrušili, pouze ho odložili.

Dalším velkým koncertem v Crocusu byl právě Picnic 22. března…

A PRÁVĚ V CROCUSU

To, že bylo přesunuto datum, ale ne místo teroristického útoku, svědčí o tom, že zločinci se připravovali na jeho spáchání právě v Crocusu. Svůj plán si předem nastudovali a možná měli komplice mezi zaměstnanci.

https://cz24.news/zabery-z-vyslechu-teroristu-kteri-zautocili-na-koncertni-sal-v-krokusu/

 

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení Francouzi! Pane Macrone! Odveďte své žoldáky z naší svaté ruské země. Jinak vám připomeneme, co je to Berezina,“ obrátil se na Francii Nikolaj Ďjakonov, donský kozák a nejvyšší ataman SKVRIZ ve viz níže 5 minutovém videu.


Ataman svůj projev nahrál ve Stanici Luganské (LNR) na pozadí starobylého kozáckého kureně (domu) zničeného ukrajinským granátem. Nikolaj Ďjakonov z jeho zničení viní mimo jiné Francii, která v roce 2014 spustila mechanismus občanské války na Ukrajině. A slíbil, že kureň a jemu podobné domy obnoví. A to i s pomocí francouzských válečných zajatců.

video+zpráva zde: https://t.me/neCT24/53848
 

Průměrný počet slepic: 4.4 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Zatímco David, Mach...jsou stopaři, co se svezli zadarmo 1.třídou a nepředvedli zhola nic, Lepenová (před ní její tatík) jsou opravdové klasy, co netřeba představovat. Kdo ji nezná, stejně do těchto voleb neinvestuje svůj drahocenný volný čas. Bolševici tam nemají jinou tvář než své principálky, protože ty ostatní vůbec nikdo nezná, tudíž nepřitáhnou. Chápu pana domácího, že po jeho deziluzi z Rajchla do někoho investovat chce, leč posměšky na opoziční konkurenci je to ryzí pekaroadamovština.

Průměrný počet slepic: 3.4 (21 hlas)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Andrej, zklamal Jindra, zklamal Tomio. Všichni totiž jednou zklamou. Je třeba se živit prací a ne jenom tlamou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Mně stačí,

že Tomio z EU kvačí.

Tam zloději a kradáci,

co fakt serou na práci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

jenom volič Okamury! Všichni co tu v Česku žijem, pojďme jenom za Tomiem!

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Cosi je na té naší demokracii (plagátové) špatně , že jo?

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

"Bývalý německý ministr za CDU vyzval k vystoupení Slovenska z EU kvůli sympatiím premiéra a prezidenta k Vladimiru Putinovi! .... Německý europoslanec za Zelené vyzval ke zrušení eurofondů pro Slovensko! A slovenský zápasník MMA lehce zkritizoval Korčokův volební program a Renault mu po udání od slovenských novinářů zrušil sponzoring!...."

celý článek zde: Bývalý německý ministr za CDU vyzval k vystoupení Slovenska z EU

Tomu se říká   dvě mouchy jednou ranou :-D  - našim slovenským bratrům se podařilo  a, odstavil libtardy z vlády  b, možná se jim podaří rychle se vyprostit z pařátů EU 

Jasně, nebude to tak jednoduché, EU by dělalo Slovensku  neskutečné problémy. Ale na druhou stranu, dokážu si zcela reálně představit, že Rusko vynaloží na podporu Slovenska obrovské prostředky, protože by pro Rusko bylo velmi strategické mít na Slovensku svoji sféru vlivu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Kdepak demokracie u nás. Ti pro každého, kdo s nimi nesouzní, chystají koncentrák. A ještě to klidně řeknou nahlas (co vlastně tihle zmetci dokázali!). Mít tady jinou (rozumnou) vládu, která si do toho nenechá kecat, mohli jsme se zase více spojit a spoléhat na nám bližší státy-nepodrazáky. Slováky, Maďary, Srby, Rakušany...

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

 Kdo je nerozhodnutý volič?

Žijeme a vidíme co se kolem nás děje, co se stalo / nestalo. Máme oči, máme hlavu. Proč by měl naše rozhodnutí na poslední chvíli ovlivnit krátký slogan na nějakém plakátu u silnice? A proč ho u mnohých ovlivní?

Programy politických stran představují politickou - obchodní - společenskou smlouvu s voličem. Politická strana je dodavatelem, volič odběratelem. Nic dalšího v tom není. Plané sliby zde nemají co pohledávat.

Volič svým volebním lístkem přidává smlouvě svůj souhlas, svůj „podpis“.

Existují dva druhy smluvních stran - důvěryhodné, nedůvěryhodné.

Důvěryhodné - jsou takové, které mají kredit - důvěru spolehlivě nabitou, prokazatelnou.

Nedůvěryhodné - nemají kredit, nepotřebují ho.

Získat kredit je pracné - podložené skutky, odvedeným dílem.

Pozor!  Ke ztrátě kreditu postačí málo. Jde to rychle.

Nemít kredit, je jednoduché nedokládáte nic, pouze sliby, mnohdy plané sliby. Nemáte co ztratit. Kdo může důvěřovat nedůvěryhodnému? Jedině … (označení dosaďte sami)?

Uzavřené smlouvy se u nás: dodržuji (občas), nedodržuji (častěji).

Je jedno, o jaký typ smlouvy se jedná: manželská, pracovní, politická, obchodní, společenská, jakákoliv jiná… Často se stane, že smlouvy, ač krásně napsané, podepsané před svědky - ale nedůvěryhodnými zástupci se nedodržují. Lze to mnohdy odhadnout i dopředu. Mnoha lidem je to asi jedno. Nemají s tím problém. Prochází to snadno.

Tak pro koho se rozhodnout při příštích volbách?

Je vůbec poptávka po straně, která má kredit? Je poptávka po straně, která má kredit a deklaruje:

-ochranu Čechů, českého národa, české státnosti, českých národních zájmů

-ochranu České koruny jako národní měny - s odmítavým postojem k přijetí eura a vstupem do eurozóny

-ukončení podpory obchodu centrálně řízeného státním aparátem, včetně přerozdělování, dotací a vlivu neziskových organizací

-podporu podnikání a nevměšování do pravidel trhu,

-ochranu bezpečnosti orientované na Českou republiku, s využíváním české armády a české policie k zajištění veřejného prospěchu, pořádku pro obranu České republiky

-ochranu české suverenity a odmítavý postoj k podpoře masové migrace

-nevměšování politiky do vdělávání

-ochrana zdrojů české energetiky a odmítavý postoj k zeleným nadnárodním ideologiím

-přátelský vztah s okolními zeměmi

Je taková strana? Existuje? Je po ní poptávka? Máme o ní zájem?

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)