Díky, intervjuci!

Autor
Štítky

Dnes začnu jedním velkým poděkováním. Institut českého venkova existuje zatím jen pár dní, ale podpora od vás čtenářů je nad očekávání. Věřím, že od nového školního roku pojedeme už naplno a u Vidláka budou pro každého čtenáře a příznivce otevřené dveře. Děkuji vám všem. Včera jsme dokonce obdrželi první skutečně velký sponzorský dar. Chtěl bych poprosit hentu štědrou paní, která nám poslala dar ve výši několika desítek tisíc korun, aby se mi ozvala na mail. Za takový dar se sluší poděkovat osobně a s pugétem v ruce.

A teď už dnešní text:

Vlastně musím znovu poděkovat. Děkuji všem majnstrýmovým médiím, že zaměstnávají idioty. Jen jsem se nerozhodl, jestli těmi idioty jsou redaktoři nebo jejich šéfové. Měl jsem totiž včera víc času a pročetl jsem si většinu toho, co bylo o demonstraci napsáno. Jen namátkou vezmu pár titulků:

Morální a duševní bída na Václaváku, Rajchl dostal pohlavek

Silný start, poté debakl…

Rajchl je slabý…

Fašisti z Václaváku…

Pár důvodů, proč Rajchlova iniciativa neuspěje…

A na závěr moje oblíbená perlička: Další Rajchlovo fiasko…. od Martina Bartkovského z Reflexu. Ten se v mé vidlácké soutěži umístil na čestném prvním místě, přičemž měl velkou konkurenci a musel se fakt snažit, aby vypotil takovou hovadinu. Bartkovský, já vím, že mě čteš, tož ozvi se mi na vidláckém mailu, máš u mě sklínku kvalitní domácí paštičky a půl kila vepřového sádla. Kdybych mohl, dal bych ti i hudlana.

Fakt děkuju. Reflexu, Novinkám, Seznamu i České televizi.

Hele, já asi byl na úplně jiné demonstraci. Od pravdomluvných intervjuků to chtělo fakt hodně kreativity, aby z toho udělali úplný opak. Já viděl spoustu bodrých lidí, s mnoha jsem si podal ruku, šel jsem v tom průvodu a nechal jsem ho defilovat kolem sebe a ta nálada byla úžasná. U úřadu vlády přespalo asi dvě stě padesát lidí a během pondělka přicházeli další, aby se prostřídali s těmi, kteří tam měli službu u petičních stánků. Moc pěkně jsme si popovídali a fejsbůk je plný videí, že noc z neděle na pondělí byla plná zpěvu a smíchu.

Sto tisíc lidí přijelo domů a začalo vyprávět svým přátelům, jaké to bylo. Řekli jim o té náladě, vyprávěli jim veselé historky, probrali řečníky, podívali se na záznam (který tentokrát dělal i majnstrým)… a pak si přečtou ty novinářské sračky od Bartkovského…. To už snad ani není idiocie, to je ještě větší level. Majnstrým sám dá záznam z celé akce a pak začnou ve stejné redakci tento záznam popírat, přičemž jejich vlastní záběry mluví o něčem úplně jiném. Kdo tam byl a nebo slyšel autentické svědectví, nebo se podíval na přenos (a nebyl úplně vymaštěný libtard), ten si udělal úplně jiný úsudek než Bartkovský.

Výsledek se brzy dostaví. Lidi si prostě najdou toho, kdo o akci referoval v souladu s jejich vlastní zkušeností. Třeba Parlamentní listy. Ti nehodnotili, ti prostě udělali řadu reportáží a napsali, co viděli a slyšeli, Hodnocení nechali na čtenářích. A teď Bartkovský dávej pozor… lidi půjdou a přečtou si Vidlákovy kydy. Protože Vidlák tam byl s nimi a popsal už včera jejich vlastní pocity. Vidlák bude za geroje a Bartkovský bude za debila.

A čím víc Bartkovských bude v Reflexu, Novinkách, Seznamu a České televizi, čím vylhanější budou mít články a čím víc budou lidem vnucovat něco, co oni vidí úplně jinak, tím větší budou Vidlákovy kydy. Tím známější budu. A že už to bylo sakra znát. Ne, já nepíšu nic velkolepého. Nejsem ani ekonom ani politik ani profesor… já se prostě jen dívám na lidi okolo sebe a snažím se mluvit jejich jazykem. A je fakt hodně smutné, že organizace s rozpočtem v desítkách milionů jsou se svými reportážemi v háji a ve sledovanosti je trhne každý podprůměrný jůtuber a dokonce už i obskurní bloger z Vidlákova. Ne, já nejsem žádný úkaz, to jen vy lžete napříč tomu, co lidé zažili.

Jak to řekl kdysi Babiš? To vy jste mě vyrobili! Stačilo jen, že jste přestali mluvit za obyčejné lidi. Petr Pavel už tlumočil váš názor, že se takovými lidmi není třeba zabývat. Nezabýváte se, nezajímáte se… a tak to udělá někdo jiný. Proto tu vznikají mediální projekty jak houby po dešti. To nedělá žádná ruská hybridní válka. To jste prostě jen dopustili, aby se statisíce našich spoluobčanů dostaly pod vaší rozlišovací schopnost. V zemi, kde milion lidí nemá zubaře, tak tento milion lidí má svého názorového blogera. Bylo to snadné, stačilo za nimi jen zajít, podat si s nimi ruku a vypovědět, co cítí a co je trápí.

Můžete to ještě udělat. Stačí přijít tam před Strakovku. Ještě pořád tam jsou. Střídají se u petičních stánků. Já si s nimi dneska tři hodiny povídal. Jen tak… o tom, jak žijí, z čeho mají obavy, proč vlastně přišli. Senioři, mámy, tátové, vnoučata… Lidi, kteří si vzali dovolenou, aby šli protestovat. Vsadím se, že ani nevíte, kolik pražských taxíků tam zastavilo a taxikáři zapnuli blikačky a šli podepsat petice. A vůbec nepochybuji o tom, že všichni vynecháte, kolik aut přibrzdilo aby zamávali a řekli z okýnka něco hezkého. To se v televizi nikdy neobjeví. Jen další kecy, jak to bylo neúspěšné. Nevíte o těch lidech vůbec nic. Místo abyste s nimi mluvili, snažíte se je nachytat na švestkách.

Mám náměty na celé týdny. Lidi budou ohryzávat monitory, aby si to přečetli, protože na Českou televizi se už nedá koukat. Ne proto, že by byla proukrajinská, ale prostě proto, že o normální životě běžného občana nereferuje vůbec a nebo naprosté kraviny. Z média veřejné služby se prostě stal další svazák, který lidem vnucuje, co si mají myslet. A mám pocit, že to bude právě rok 2023, kdy se to přehoupne a v této zemi bude víc těch, na jejichž názor se nemusí brát ohled, než těch, kteří mají v televizi zastání. A pak se začnou dít věci…

Není problém s tím něco udělat. pro začátek stačí jít před úřad vlády a odvysílat bez debilních komentářů a prostřihů autentické výpovědi. Pokrokoví studenti a profesoři furt tvrdí, jak pojedou na venkov, aby ty burany naučili pravdě a lásce, ale nikdy to neudělají. Nikdo nejezdí za lidmi, kteří přišli demonstrovat. Nikdo za ně nemluví.

Ba ne, už to neplatí. Už za ně někdo mluví a jezdí za nimi. A mají úspěch. Nepotřebovali na to ruskou hybridní válku. Stačilo jen naslouchat a brát se za ty, za které se měli především brát hlídací psi demokracie ve veřejnoprávním médiu. Kdyby novináři dělali svojí práci, byl by Vidlák zbytečný. Vy z České televize jste měli stát na Václaváku a povídat si s lidmi. Vy z Novinek jste si s nimi měli podávat ruce a ptát se jich, co je trápí. Vy ze Seznamu jste měli jít dneska ke Strakovce a strávit tam hezké odpoledne. Ještě byste se tam luxusně najedli. Ale v této zemi jste to dopracovali tak daleko, že když někdo vidí nápis PRESS, tak se raději otočí, protože dobře ví, že jeho slova budou překroucena a sestříhána. Máte tak mizernou pověst, že si lidi raději povídají s Vidlákem. U mě totiž nehrozí, že bych je zesměšňoval.

A víte co? Už vás nepotřebujeme… Už to umíme sami. S každou další novinářskou sračkou jak od Bartkovského jste zbytečnější a zbytečnější. Letos to zjistíte i vy.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

 

 

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (271 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

páč nic není starší než minulej status. S tím hospodařením - určitě kultivátor doporučuju. Buď Vari - ale to bude ranec, nebo klasickej kultivátor. Čím těžší, tím lepší, momentálně jsou na trhu tři možnosti - Honda, Husqvarna a Stihl. Šel bych do Stihlu, Honda je o třetinu dražší než Stihl a Husqvarna, a Stihl je o osm kilo těžší než Husqvarna - což je veliká výhoda. Pokud se hospodaření chceš věnovat, kultivátor je základ - rýčem ani vidlemi nikdy nedocílíš tak krásně kyprý půdy, jako kultivátorem. A kyprost je pro většinu plodin klíčová. Hnojení jsem první tři roky neřešil, protože mi půda ležela přes deset let ladem a byla plná živin. Každopádně se připrav, že prvotní zkypření zatravněný plochy plný drnů kultivátorem Ti dá celkem zabrat 😁 Jo a měls jen jednu slepici, asi nejsi úplně v kurzu, tak jsem Ti pět přihodil!

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

Kovaná, rovná, 1 kg. Kultivátor je na hovno.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

něco na té motyce je, akorát, že z ní fest bolí záda....

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

A ty slepice neřeš, já už jsem zvyklej.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

nedoporučuju dělat kompromisy. Pokud se pro kultivátor rozhodneš, nekupuj "lepší nějakej než nic". Můj první byl čtyřiceti kilovej MTD, motorově šlapal, ale ta nízká váha byla hodně znát. Nevím na jaký ploše hodláš začít, já začínal na 2.000m2 a s tím lehkým jsem se fakt nadřel. Stihl a Husqvarna vyjdou lehce přes 20.000,-, Honda přes 30.000,-

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Jj, .." S tím hospodařením - určitě kultivátor doporučuju."..
Zkuste tímto způsobem zkultivovat ten hnůj z parlamentní kantýny.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

to má. Já furt nechápu protesty - lidi se napřed zúčastní voleb, tím pádem přistupují na pravidla určitý hry, se všemi riziky. Tak proč pak pindají, když výsledek není podle jejich představ?!?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Musím podotknout, že máte ve všem pravdu. Tedy v tom, co se týká nedělní demonstrace. Dorazila jsem sice později, ale plně jsem vnímala tu atmosféru. Slavnostní. Žertování lidí, úsměvy, dobrá nálada..

Když vy vepředu jste zahýbali za Hlávkovým mostem na Nábřeží Kapitána Jaroše, já procházela kolem Hlaváku a za mnou bylo vidět, že pořád ještě lidi přicházejí z Václaváku na Magistrálu..

Co jste Vy asi neslyšel bylo, že na nás pozdravně houkali mašinfírové, co vyjížděli z nádraží. Z některých vlaků to znělo jako zdravice. A přesně byly vidět na Magistrále ty naštvané tváře Pražáků, tedy některých, co museli čekat až průvod přejde a veselé tváře v autech s různými jinými SPZ.

Napadlo mne to už při minulé demonstraci, že by měl odněkud někam projít průvod. Zatímco při účasti lidí na Václaváku budou stále tvrdit, že se účastnily nižší tisíce lidí, (a já mám pocit, že teď podruhé bylo lidí o trochu více než poprvé), při pochodu prostě JDE MASA LIDÍ, nějakou dobu ten pochod trvá a na plné Magistrále ty nižší tisíce lidí byly prostě dobře vidět.. Mnohem lepší než Letná kdysi.

No a policie sice pro jistotu nezveřejnila počet účastníků, aby nám nedělala reklamu, ale já věřím tomu, že "ten s pytlem na zemřelé na fangli" má zatraceně přesné počty.

Klidnou noc přeji!

Průměrný počet slepic: 4.8 (99 hlasů)

In reply to by LaCasita (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kazdej vlak pred vjezdem do tunelu houka.

Průměrný počet slepic: 2 (33 hlasů)

Mašinfírové houkali i když ještě stál vlak a houkáním reagovali na mávání lidí v průvodu a jejich "Ahoj", navíc houkali do rytmu..
Prostě byla to reakce na průvod.

Klidnou noc přeji.

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

https://www.youtube.com/watch?v=WLFGCQN9B_k
https://www.youtube.com/watch?v=PpMJkaf117g
https://e-republika.ch/article4590-Kolebka-ma-i-hrob-muj-V-jake-zemi-zi…
https://www.kuryr.in/index.php/zpravy/zapad-znicil-ukrajinu-a-zene-ji-d…

Existuje nešvar, který setrvale provází veřejnou debatu, ale moc se o něm nemluví, a to ze stejného důvodu, pro který se snažíme nešlápnout do hovna. Jedná se o zvrhlou zálibu v dehonestování lidí, kteří se dopustí nezávislého názoru. Komu se takové počínání příčí, je hned dvojnásobně znevýhodněn, chce-li proti němu pozvednout hlas. Nemůže se snížit k tomu, aby na dehonestaci reagoval dehonestací dehonestujícího, neboť by se s ním tímto octnul ve stejném pytli. A ukázat prstem na někoho, kdo se chová odporně, znamená dělat té odpornosti reklamu. Nezbývá tedy, než vymezit se vůči zmíněnému nešvaru obecně s tím, že konkrétní jména si laskavý posluchač doplní sám.

Kdo v diskusi nevystačí s argumenty, má dvě možnosti. Může přemýšlet, zda pravda není na straně oponenta, anebo se může zpronevěřit diskusní etice a uchýlit se k argumentačnímu faulu. Takovým faulem je argumentace ad hominem. Diskutér neútočí na argument oponenta, ale na oponenta samotného. V očích veřejnosti se ho snaží poškodit, pošpinit, znemožnit a ve výsledku umlčet. Argumentace ad hominem je zde odjakživa, minimálně od starověku. Odjakživa je to těžký úmyslný faul, provázený často vulgaritou, který do diskuse nevnáší nic relevantního, a někdy ji rovnou znemožňuje. A odpověď na otázku, proč má tato odporná praktika tak dlouhý život? Funguje. Bohužel.

Když se někdo v diskusi uchýlí k osobním útokům, prozrazuje tím o sobě nejen to, že je v argumentační nouzi, ale také že je křivák, hajzl. Vždy se jedná o lidi pyšné, kteří mají pocit, že si osobní útok na toho, s kým nesouhlasí, mohou dovolit. Že mají patent na rozum, stojí na správné straně, a tím pádem jsou oprávněni soudit lidi nehodné, chybující, zbloudilé či zlobivé. Asi je přirozené, že úpadek podnětné, kvalifikované diskuse zaznamenáváme hlavně v časech, kdy je otevřené diskuse nejvíce potřeba, neboť čelíme otázkám zásadním, existenčním.

Zrovna když si ve zdivočelém, nebezpečném světě urgentně potřebujeme vyjasnit, kdo jsme, co chceme, jak toho docílit, a také čeho se vyvarovat, pletou se nám pod nohy různí fanatičtí aktivisté, netolerantní demagogové, komentátoři posedlí touhou posloužit mocným, a navrch militantní dobrovolníci, co se z pilnosti snaží do svobodné, nezávislé debaty hodit vidle. Jak s tím naložit? Nejlépe nijak. Je to věčný příběh psů štěkajících na karavanu, která jde dál. Je to také o Kafkových spravedlivých, kteří kráčejí vyrovnaným krokem, zatímco ostatní kolem nich tančí dobové tance. A chcete-li, řeč je i o Valériho básníkovi, který i v nejtěžší chvíli dějin někde v ústraní navléká na tenkou nit korálky slov.

S odvahou otevřeně vyjádřit svůj názor to u nás nevypadá dobře. Padesát sedm lidí ze sta soudí, že dochází k omezování svobody projevu, a vrací se cenzura. Šest lidí z deseti pak mezi šiřitele nepravdivých zpráv zařadilo veřejnoprávní a mainstreamová média. Z průzkumu agentury SANEP pro Společnost pro obranu svobody projevu je patrné, že se štěkající psi mohou strhat a že se v médiích hlavního proudu vehementně holduje válečným dobovým tancům. Z toho ovšem plyne, že nejen bránit svobodu projevu, ale také se svobodně projevovat je dnes prioritou, něčím co nelze delegovat na jiné, čeho se každý, kdo nechce být za zbabělce, musí zhostit osobně.

Pokud jde o naše neziskové kádrováky, co si hrají na boj s dezinformacemi, jakýsi prospěch z nich veřejnost má: Sestavují inspirativní seznamy, co a koho stojí za to číst. Je zde samozřejmě potíž s nechutí brodit se špínou, ale i pro takový případ se dochovalo antické moudro. To o slunci, které svítí i do záchodků, a neposkvrní se.
https://www.radiouniversum.cz/ivan-hoffman-odporni-kadrujici-dobrovolni…

Jak k tomu přijde slovo, že si ho svévolně bere do úst kdejaký hulvát? Co slovo zmůže proti těm, co ho berou nadarmo, aniž by měli co říct? Kde najde zastání slovo překroucené, vytržené z kontextu, slovo umlčené, či nespravedlivě nařčené ze lži? A co s tím, když je slovo krásné vláčeno žumpou či zneváženo slovo moudré?

Denně přihlížíme utrpení zneužitých slov. Ve vypjatých časech, kdy na společnost dolehne krize, anebo když bojuje o moc, slova trpí víc, ale jedná se o trend obecný, dlouhodobý. Slova trpí na hrubou, neomalenou řeč, ale i na řeč povrchní, mělkou. Jen vzácně si slova libují v hezké větě. Mnohá bloudí v chaosu, ohýbá je strach.

Aktuálně se roztrhl pytel se slovy zneužívanými v politických kampaních. Politická kampaň se stala karikaturou komunikace. Slov se užívá téměř výlučně k hašteření, znectění konkurence, není jim cizí záludnost, škodolibost a faleš. Protože se prosadilo přesvědčení, že nejlepší obranou je útok, jsou slova zavlečena do konfliktů, vedou se jimi zákeřné podpásové údery. Také jsou ale zneužívána po způsobu reklamních kampaní, tedy k manipulaci, kterou politický marketing preferuje před argumentací.

V politické kampani je každé druhé slovo slaboduchý kýč, prvoplánové heslo, prázdná fráze. Slovy je kolorována nevraživost, vztek, ale také namyšlenost, domýšlivost, povýšenost. Politické kampaně provází nervozita a smutek. Není v silách rozverných aktivistů, nakládajících se slovem jako s klackem, vrátit slovu důstojnost. Tohoto úkolu se mohou zhostit pouze lidé, kterým na slovu záleží, kteří na slovo věří.

Pokaždé, když společnost propadne hysterii, když se lidé, jak se říká, necítí, odnese to slovo. Lidé se po kampani otřepou, fanatici se zklidní, ale ta pachuť zmrzačených slov dlouho zůstává. Cítíme, že poškozená, zneužitá slova nejsou k užitku, nechávají nás na holičkách, nelze jimi obnovit přetržený dialog.

Nakonec nám dojde, že máme větší problém, než zda bude prezidentem Petr nebo Pavel a že tím problémem je deficit použitelných slov. Zásadní politická otázka dneška tedy pro někoho překvapivě zní: Co můžeme udělat pro slovo? Možná nabídnout mu azyl. Slušné zacházení. Osvědčené počítáni do deseti. Opakovat si, že mlčeti je zlato. Být slovu přítelem. Být mu k ruce. Polepšíme-li se, třeba nám slovo odpustí, třeba to s námi ještě zkusí!
Ivan Hoffman

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

Volte svý potřeby, nevotravujte ani cizími názory.

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

Lidé vypískali premiéra Fialu - video ze Zlínska

https://zitrek.cz/politika/domaci-politika/lide-vyhnali-premiera-fialu-…

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Je to jedna banda. Ukradených 100 korun za socíku se řešilo minimálně na ROH.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jen se obávám, že Bartkovskému a ostatním nezáleží na mínění čtenářů o nic více než zdejším trollům. Dělají to pro peníze. A gratulace k úspěchu, který dokazuje stále se zvyšující počet zoufalých trollích zvratků zde.

Průměrný počet slepic: 4.4 (47 hlasů)

jen me bavi pozorovat mistni blbecky, kteri sami sebe presvedcujou, jak jsou skveli, radostni, uzasni. Vidi 100 tisic lidi a pritom kazdy videl Vaclavak zaplneny ani ne zpulky. Nadavaji na ekology a sami blokujou dopravu v Praze a jeste se placaji po zadech, jak jsou dobri. Ozrali tancujou u uradu vlady a mysli si, ze to je politika. A furt rvou stejny veco: cenzura, Ukrajina, mir, fialovy hnus, petikolka, blablabla. Pro penize to dela Vidlak, rovnou uz dava ke kazdemu clanku cislo uctu, pro penize to dela Jindra Porsche Rajchl, protoze je to vycurany pravnik a inspirovany Okamurou chce podojit stat. Za tri procenta shrabne ctyricet milionu a nemusi dal delat vubec nic. A vy mu na to skacete a skacete u toho radosti. A tohle me bavi pozorovat. Je to jako v ZOO.

Průměrný počet slepic: 1.8 (74 hlasů)

vůbec nezajímá, obzvláště když neumíš číst. Nečetl jsem více než nadpis a první větu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (35 hlasů)

svym odmitabim jineho nazoru jen dokazujes, jak jste hloupi a omezeni. Chcete od ostatnich, aby vas brali vazne, ale vykoleji vas jakykoli jiny nazor, argumentace. Jste jako sekta, ktera slysi jen to, co chce slyset. A to je vas limit.

Průměrný počet slepic: 2.1 (46 hlasů)

Masařko, ty jiný názor neodmítáš, že...? Ty chápeš i ten náš... :-))

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

Češka a Čechové,
jaká je vidina budoucnosti této republiky?
Jakou budoucnost vám dává vláda politologa Posseltova Fialy a její parlamentní brigáda?
Opravdu chcete žít ve státě, který vám bude zvyšovat daně na základní živobytí ve 21. století?
Ve státě, který sníží daně hazardnímu průmyslu?
Ve státě, který znásobí daně na vaše nemovitosti pořízené z několikrát daněných peněz?
Ve státě se zdaněnými komíny, výfuky aut i sekaček na vašich zdaněných chatách a chalupách?
Češky a Čechové, co vám nabízí vaše vláda na příští rok, za dva roky, za pět let?
Ukrajinský ekonomický zázrak? Tedy desítky miliardářů a polovinu obyvatel shánějících obživu v Evropě a v Americe?
Perun s námi!

Průměrný počet slepic: 4.9 (56 hlasů)

masarko, kdopak, Vám ublížil?????

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

O jaké argumentaci to mluvíš? Ty ses nějaké dopustil? A kde?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Cože, kdeže, já jsem žádné neviděl. Ve kterém z vašich příspěvků jdou vidět, ať vím.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Masařko, jinak jsi doufám v pořádku, protože léčit se to nedá...:-(

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkus to jeste jednou.

Průměrný počet slepic: 2.5 (28 hlasů)

Vždyť píšeš jak ze školky, tam taky takové malé zrůdičky rozbíjejí dětem bábovičky, a mají z toho radost, protože je sami neumí.
Nebo si to nepamatuješ z té školky? Vypadá to, že se to s tebou pořád veze...:-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (37 hlasů)

Masarko, já to zkusím. Vy, jste sem přišel na pokec, že?? Tak proč, tady všechny mistrujete?? Můžete mi napsat, proč mistrujete dospělé lidi?????? Proč to děláte? A ještě se divíte, když se ohradí!! No já, bych v normální diskuzi ,Vás poslala slušně řečeno, cha do prdele a tím, by diskuze skončila a Vy, byste mohl jít dál mistrovat, na jiný web. Tak, račte a plky o sektě, si nechte pro své stejně "inteligentní".. spolumachry, ale ti na Vás prdí a tak vyzývám všechny,aby to udělali taky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

Každý má právo na svůj názor, i Vy na ten Váš.

Zajímavé je, že Vy nerespektujete ten náš názor a naše právo ho vyjádřit. Třeba i průvodem a ten může jít i po Magistrále.

Zdalipak Vám stejně vadila uzavřená Letná při vyjádření názoru lidí, účastnících se protestu pod záštitou Milionu chvilek? A že by tam lidi a ti na pódiu neopakovali pořád dokola své myšlenky - bych se moc divila..

A k panu Rajchlovi - dělá kontaktní kampaň, jako AB.

Několikrát do týdne vyjíždí mezi lidi do různých měst. A pokaždé má plný sál !! Lidi napříč republikou zajímají jeho názory. Několikrát jsem ho slyšela mluvit a můžu Vám říct, že každý projev je úplně jiný. Neopakuje nacvičené floskule, nemluví hodiny o ničem, jako to dělá spousta politiků vládních stran. Jeho proslovy lidem sdělují něco důležitého. Směr!
No občas stane, že na jeho slova nedojde.. Každý máme právo se splést. A nikdo přece není dokonalý! A jen připomenu, jak dramaticky se mění proslovy toho fialového, to Vám nevadí?

A že jezdí v Porsche?
Víte, to je mi úplně jedno. I kdyby na ty demonstrace létal třeba vlastním tryskáčem by mi bylo jedno! Pro mne je důležité jaký je on člověk. A bude to zřejmě "čistý člověk," když se mainstrému na něho nepodařilo nic vyšťourat. Žádný Stanový Dozimetr, žádná fialová Barmská neziskovka, žádní pirátští náměstci, kterých jsou plná ministerstva, žádné státní dotace na cokoliv (a to by mohl Jurečka s neúspěšným prezidentským kandidátem knížetem povídat, že..)

Jenom rádoby 10 let stará kauza o tenisových kurtech na Libeňském ostrově, kterou vytáhla Kristýna Ciroková ze Seznamu a se kterou je pan Rajchl díky ní spojován, aniž by mu kdy za ni soud vyslovil vinu.. A která jak rychle vyplula, tak rychle se na ni zase i zapomnělo.

Jak české, že - u někoho vadí bunda, u jiného dluhy, někomu závidíte auto. Když se chce, pokaždé se něco najde.

No a mne by třeba zajímalo, kam se poděly peníze z účtu Milionu chvilek! No a když vzpomenu na politický úspěch a karieru jejich lídra, u kterého si ani nepamatuji jak se jmenoval.. To zamrzí že? Srovnání těchto dvou lídrů.

A teď ten Rajchl a ty davy lidí za ním a co je schopno pro něho a naši společnou věc spousta lidí nezištně udělat!

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

"Zvracejí žluč a říkají tomu noviny." Koneckonců totéž lze říci o tónu bežném i v masmédiích. Ten Václavák byl zaplněný více jak z poloviny, což znamená přinejmenším 100k lidí, ale spíš více - viz např. fotky na https://www.todayonline.com/world/thousands-czechs-turn-out-anti-govern…. Co se dopravy v Praze týče, na vlastní kůži mám bohužel příležitost se každý týden přesvědčit o tom, že je zablokovaná i bez jakýchkoli průvodů. Příčin tohoto stavu je povícero a mj. k nim patří i akce různých eko sdružení, bránících dokončení obchvatu města. Předem řádně nahlášený průvod, který dopravu v předem známých lokalitách o hodinu zdrží, patří k životu a normální člověk si může bez problémů naplánovat cestu jinudy nebo jindy. A i pokud o něm předem nevíte (což je u tak bedlivého soudruha překvapivé), tak pokud umíte používat a jezdit s navigací, vezme vás sama po objízdné trase.
Že by všichni, kdo jsou před úřadem vlády by byli permanentně ožralí, tomu uvěří jen skutečně vymytá hlava. Tak laciná demagogie je opravdu k útrpnému pousmání and jejím autorem...zrovna tak jako okatý pokus o vyvolávání závisti vůči lidem, zastávajícím jiný názor než je ten váš, jediný správný. Obraty "Jindra Porsche Rajchl" a "vyčůraný právník" jsou jak z Rudého práva neblahé paměti. Zkuste chvíli přemýšlet o tom, kdo opravdu náš stát dojí a jakým způsobem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

Dám ti dobrou radu: Přestaň pozorovat malé blbečky, běž k nejbližšímu zrcadlu a tam spatříš unikátního monstrózního blba. Určitě se do sebe zahledíš, protože něco takového se fakt, jen tak nevidí!

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Zase zbabělé označování názorové opozice za placené trolly.

Chtělo by to nebát se tak moc odlišných názorů a raději argumentovat :)

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Nic o člověku a jeho hodnotách nevypovídá víc než to, jak používá naši překrásnou češtinu, jazyk "kulaťoučkého jablíčka", jak říkával Jan Werich, Nezaslouží si žádnou úctu ten, kdo si neváží našeho jazyka, neumí ho používat a ještě ho przní.

Průměrný počet slepic: 2.4 (24 hlasů)

Rozhovor po natáčení Jindřicha Rajchla s moderátorem České televize. …

https://pravdive.eu/page/294/b-rozhovor-po-nataceni-jindricha-rajchla-s…

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Rajchl:

Mnozí se mě ptají, jak se mi líbila naše včerejší akce Česko proti bídě.
Já odpovídám, že není podstatné, co si myslím já, nýbrž to, co si myslíte vy.

A chtěl bych touto cestou poděkovat za tisíce zpráv, kterými jste mě zahrnuli, ve kterých převažují slova nadšení z té pozitivní energie, která se prolínala celým průběhem našeho včerejšího shromáždění.

A co mě úplně dostalo, je fakt, že úplně nejvíc se vám líbil náš společný pochod k Úřadu vlády. Zúčastnilo se jej desítky tisíc lidí, přičemž mezi prvním a posledním člověkem v průvodu uplynula skoro hodina!

Dokonce jsem dostal i zprávu, že to byl největší pochod v dějinách České republiky.

Za tento jedinečný zážitek bych vám chtěl poděkovat tím, že dnes večer seberu poslední zbytky svých hlasivek a nabídl vám své dojmy ze včerejšek a pár informací k zítřku a pozítří.
Budu se na vás moc těšit!
------------------------------------
Mainstreamová média se snaží ze všech sil marginalizovat naši včerejší neskutečně vydařenou akci, nicméně tenhle zoufalý pokus už jim nevyjde.
Každý, kdo to viděl se jim může jen smát.
Udělali jsme nesmírně důležitý krok na naší cestě k odstranění fialové bídy.
Konec této vlády národní katastrofy je zase o kousek blíž.
A za to vám patří obrovské poděkování!
------------------------------------

Držime s Vidlákem pozici.
Pokud jste poblíž, tak se zastavte - rádi vás uvidíme!

Jsme na značkách a držíme pozici!
Díky všem, kteří vydrželi. Užili jsme si úžasnou noc.
Kdo má chuť, ať přijde za námi.
Jsme tu, abychom se postavili fialové bídě.

------------------------------------------

názory:

- Jste skvělí, Pánové 👍🇨🇿❤️

- To je hodne na ❤️, skvele, nevidane. Mate muj obdiv. 👍

- Moc děkuji, Jindro a Vidláku, za Vaše odhodlání a obětavost,💕jste příkladem pro nás všechny ostatní- jdete do toho celým svým srdcem❤a my musíme udělat totéž a v podpoře vytrvat až do chvíle,kdy tato vláda skončí❤✌💖!!

- Děkujeme, že bojujete🇨🇿👏...jsem zvědavá na zprávy a hlavně, co bude ve středu, při jednání vlády 🙈Držte se🙏

- Nechtěl jsem po návratu z Prahy vidět zprávy ( nekoukám na ně stejně už tak pět let 🙈😂) ale nedalo mi. To co jsem viděl, bylo ubohé, slaboduché, použil bych jiné slova ale nechci sklouznout na jejich úroveň. Vím, že každé ráno, se mohu vzpřímeně a čistým svědomím, podívat do zrcadla.
Jindřich Rajchl, přeji, ať Vás nezlomí. Za to, co děláte, a nejen vy, máte můj obdiv a úctu 👍🇨🇿

- Bylo to naprosto skvělé,tolik mladých lidí,velká radost že konečné vědí co za hajzly je ta pětidemolice,bylo to velký ,demonstrace se opravdu povedla velké díky pane Rajchl co jste dokázal,klobouk dolů a díky vám lidé český že jste přišli z celé republiky ,z takových dálek ,byli jsme dojatí,ti co tam dnes nebyli určité se k nám přidají určité i oni chtějí žít ve svobodné zemi bez téhle hrozné vlády.

- Jste jedničky a to naprosté, stojíte i za nás, co nemůžeme. ❤️❤️❤️🇨🇿. DÍKY!!!!

- Rakusana nechte Rakusanovi. On ma problemy sam se sebou. Podivate-li se mu do oci , uvidite v nich, ze je nemocny. Muze Vam ho byt pouze lito.😉

- skoda, ze bydlim az v Bostonu. Hned bych vyrazil tez.😔

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

Bartkovského fakt neznám, ale už jen z tohoto článku lze pochopit, že to musí být člověk duševně nemocný.
Buďto žije v jiném státě, anebo je jednou nohou v Bohnicích a druhou kope, že tam nechce.

Další perla je v podobě redaktora ČT (viz odkaz, který jsem poslala), jenž měl za úkol udělat rozhovor s Rajchlem....:-), to stojí za to!!!
Velká psina, Rajchl si ho namazal...!
Ten nevěděl, jak se má tvářit. Ten chudák vůbec netušil, do čeho ho vyslali...
To jsem se zase jednou pobavila.. :-)) OMG!

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

jako byl tupě se usmívající redaktor ČT před Rajchlem není možné vidět ani před tabulí v pomocné základní škole. Ten pohled stál za všechny peníze o které nás důchodce a ostatně všechny občany okrádá tato vláda. Vláda, o které nedokázal redaktůrek vypotit jedinou odpověď na Rajchlovu otázku co že udělala pro české občany. Nula nula nic! Pomoc Ukrajině, špitnul....

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

chcete říci, že snaživý redaktůrek vypadal jako ještě větší idiot a ubožák, než premiérek jistého protektorátu ve středu Evropy, když jej sprdával řadový člen Reichs -parlamentu? Nějakej Guy Verhofstadt?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Obávám se, že ČT ten rozhovor těžce podcenila. Poslali, zřejmě v domnění, že to bude snadné, vykuleného mladíčka, kterého pan Rajchl PĚKNĚ vyškolil! Bohužel, na ČT se nedívám už mnoho let, tak nevím, zda ten rozhovor vůbec vysílali, a pokud ano, tak nakolik a jak "upravený"!
Jinak - já se dívám na Primu. A tam to, co vysílali, mně připomnělo začátky "sametové" v 1989. To tehdy napřed taky vysílali o tom, jak hrstka atd., pak postupně vyměnili redaktory a mohli se nadšením ztrhat. Ta Prima se aspoň pokoušela být korektní.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

kam jej posílají - a poslali jej tam schválně. Těm, co ČT "vlastní" se do toho nechtělo a zřejmě tomu mladíkovi chtěli zavařit - kdo ví, jaké jsou v té ČT vnitřní manýry, po všech těch skandálech, co se provalily .....Toho kluka mi bylo docela líto.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Synapse, i tak to může být. Rozhodně to nebyla ta "profláknutá" tvář ČT, těm se do toho asi nechtělo. Kdo by taky chtěl, aby s ním Rajchl argumentačně zametl. Nějaký začátečník to možná odnese, zatímco ostatní si mnou ruce, že tam nemuseli...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

že ten reportér už je bez práce.
Ale pěkný rozhovor.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Rozhovor ukázal, že šichni chtěj zůstat v NATO, předpokládám, že i v Uhnii.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Uhni jí..

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

inkluzivní absolvent pražských univerzit, typický pěšák současné české eurounijní inteligence nemajíc kromě frází žádný argument
Perune, co jsme komu udělali?

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Koblížku, a odkdy je intervjuk české slovo :-)

"K cemu je intervjuk, ktery si nevsimne, ze mu intervjuovany na pulku otazky neodpovedel..."

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

Je to česká zkomolenina, patvar. Každý Čech se musí o svůj jazyk starat, pečovat o něj a neničit ho

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

Koblížek asi nezná Šimka-Grossmanna, protože to slovo kdysi vymyslel oni (to byly ještě chytré hlavy):

- "Budu u vás "v cuku letu"
- "Nezdržujte mě, za chvíli za mnou přijde ten intervijouk z "cuku"...

Prostě klasika, legrace a zábava, čeština nečeština. Nejspíš neznáte. Pak ale radši mlčte.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)