Hotovo...

Autor

Jsem chcimír od první minuty války na Ukrajině. Cítil jsem ji v kostech už pár měsíců předem a ukrajinskou krizi jsem sledoval už od Majdanu. Vnímal jsem ji jako existenciální záležitost. Tohle nebyla klasická „velká hra“ velmocí, které se štengrovaly prostřednictvím nějakých milicí a režimů ve třetích zemích. Tohle nebyl Asad vs. umírnění lidojedi. Tohle nebylo foukání do revolučních ohníčků v Libyi. Tohle bylo vážné, je to vážné a bude to vážné.

Nevím, jak to brali na Západě, podle toho, jak v posledních dvou letech postupovali, tak bych si myslel, že situaci značně podcenili i když si v hloubi duše uvědomovali, jak zásadní konflikt to je. Rusové samozřejmě od první minuty nenechávali nic náhodě, své soupeře rozhodně nezesměšňovali a šli do té války s plnou vervou.

Důsledky teď právě prožíváme. Rusko má ekonomický růst, my máme opětovný růst inflace. Obrání národa o třetinu úspor je málo. Na vítězství Ukrajiny to nestačí. K tomu máme průlom u Charkova a spoustu drobných indicií, že to nebude jediné místo a jediné volné jednotky, které Rusové mohou nasadit.

Před dvěma roky jsem si řekl, že nemohu jen psát o tom, co se děje a nadávat na poměry. Musím prostě vstát z gauče a udělat službu vlasti, protože to jinak nejde. Není možné čekat, až dojdeme na práh jaderného konfliktu. Není možné zůstat hezky v závětří a vědět, že se ve skutečnosti nic udělat nedá. Není možné si prostě spočítat síly, zjistit, že jejich poměr je pro nás značně nevýhodný a prostě jen fatalisticky čekat, až se všechno stane.

A tak jsem se angažoval v protestech, začal jsem pohybovat na hraně politiky a snažil jsem se vytvořit alternativní médium s co největším dosahem. Rozumný člověk nesází na jednu kartu. Je třeba se bouřit, je třeba být slyšet a je třeba jít hrát podle stávajících (a pěkně nevýhodných) pravidel hry.

Byl jsem u všeho podstatného posledních dvou let. Mluvil jsem se všemi, kteří byli ochotni mluvit se mnou. Dostal jsem se mezi politiky, odboráře, zemědělce, aktivisty, novináře i prosté nadšence, kteří se, podobně jako já, nechtěli smířit s tím, co se na nás valí. Na dva roky jsem upozadil rodinu i hospodářství a zařídil se, abych to celé vydržel dělat až do parlamentních voleb.

Nikdy jsem se necpal do čela. Vždycky jsem jen pracoval, psal, jezdil a podporoval. Nepřijal jsem žádnou nabídku ke kandidatuře, vždycky jsem říkal, že nemám žádné politické ambice. Byl jsem u prvních třech velkých demonstrací v roce 2022, byl jsem u třech velkých demonstrací Jindry Rajchla, byl jsem u demonstrace odborářů i u zemědělců. Prožil jsem si otřesy spolu se začínajícími politiky, sledoval jsem zblízka, jak to celé vzniká, objel jsem si celou republiku a to dokonce dvakrát.

Odešel jsem kvůli tomu z práce (v Agrofertu už dávno nepracuju), stal jsem se blogerem na volné noze a díky vám, čtenářům, je to zvládnutelné.

Proč to všechno píšu…

Protože pro kvalifikaci je hotovo.

Poslední plány nám tak trochu zhatila černá labuť v podobě atentátu na Fica. Doprotestoval jsem. Můj blog za poslední dva roky narostl na zhruba tři sta tisíc čtenářů. Za tři týdny skončí volební kampaně všech stran, pak budou eurovolby a až se sečtou výsledky, ukáže se, k čemu ta celá práce byla. Ukáže se, kdo se kvalifikoval pro parlamentní volby a ukáže se, jestli alespoň trochu utečeme hrobníkovi z liberální lopaty.

Ještě trochu budu jezdit s Petrou Rédovou po volební kampani, příští týden hodlám být na konferenci SOSP v Praze… bude tam i darogoj drug Saša Vondra, takže by to mohlo být zajímavé setkání. Budu teď stále více psát o volebních vyhlídkách jednotlivých stran a budu samozřejmě sledovat mezinárodní situaci, protože to by bylo, aby nám naše líbodémo do voleb ještě něco nevymyslela.

Děkuji vám všem za vaši přízeň. Byla to vaše podpora, díky které jsem se ani na chvíli neocitl v existenční nouzi a nebyl jsem v pokušení se pokusit o nějakou tu funkcičku, abych měl na náklady. Byli jste to vy, díky komu jsem mohl jezdit po celé republice, mluvit, ale také se dívat. Byli jste to vy, díky komu jsem neztratil odvahu, i když jsem měl vícekrát namále.

Věděl jsem, že bojuju proti něčemu, co jednoho obskurního venkovského blogera převyšuje o mnoho řádů a že výsledek mé práce bude mnohem hubenější, než bych si myslel, ale víte, co se podařilo na sto procent? Setkávání u zabijaček. Nepřišel jsem o přátelství ani jednoho účastníka, narovnalo to nejvíc cest a dalo mi to nejvíc kontaktů i možností. Pořád platí, že důvěra se nejlépe buduje nad bůčkem. Díky vaší podpoře jsem i tohle mohl dělat a doufám, že právě toto bude mít svůj význam, až začne závod o poslaneckou sněmovnu. V červnu bude po volbách, to znamená, že bude před volbami.

Už teď vím, že budu schopen blogařit minimálně do parlamentních voleb v řádném termínu a i když si hodlám vyhodnotit, co mělo smysl a co smysl nemělo, mohu pokračovat ve všem, co jsem doteď dělal. To všechno díky vám. V této zemi je největší spoleh na obyčejné lidi. Jsem rád, že jste se se mnou radovali i truchlili. Děkuji, že jste mě povzbuzovali, strachovali se o mě, prostě že jsem vám nebyl lhostejný.

Jestli má tato země nějakou naději, tak je ve vás. Je mi ctí, být s vámi.

Váš Vidlák

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (445 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Děkuji Vidlákovi za shrnutí své práce, a jsem rád, že jsem  mezi vámi..

Prakticky jsem přestal chodit na FakeBook, to, proč jsem tam před mnoha lety začal chodit, tedy pro jakousi "výstřižkovou službu" a "informační servis" od mých přátel jsem naleznul zde, navíc bez hejtování a sprostoty, nevyžádané reklamy a dalších negativních jevů s "Asociálními" sítěmi spojenými.

Obohacuje mne to, co zde čtu a snažím se přispět i svou trochou do zdejšího mlýna (no, občas to je spíše šrotovník)

I já jsem pochopil důsledky setrvačnosti společenských jevů, a smířil se s tím, že díru do světa neudělám, ale že má smysl se snažit v míře svých možností.

Průměrný počet slepic: 4.8 (150 hlasů)

bych to mohl shrnout, dnes už není kam se hrnout. Počkám, až si šmejdi bohatí sami nadělají do gatí!

Průměrný počet slepic: 4.9 (66 hlasů)

Souhlasím s Vámi a mám to zhruba stejně jako vy. Jen mě trochu mrzí Vidlákovo doprotestoval jsem. Byl jsem nachystaný na příští týden...tak bohužel. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

- PO TOM, JAK FICO PROHLÁSIL, ŽE SLOVENSKO NEPODPÍŠE PANDEMICKOU SMLOUVU WHO, PŘIŠEL ATENTÁT

SLOVENSKO: Slovenský premiér Robert Fico je zaníceným odpůrcem Pandemické smlouvy WHO a revidovaných Mezinárodních zdravotních předpisů WHO (MZP), informuje portál Globalresearch v analýze dalších možných motivů k jeho odstranění.

Premiér otevřeně prohlásil, že jeho země, Slovensko, se nechystá podepsat „Pandemickou smlouvu“ WHO ani revidované Mezinárodní zdravotní předpisy (IHR), které by WHO a zejména generálnímu řediteli WHO poskytly diktátorské pravomoci přesahující jeho a WHO 194 zdraví a klimatická suverenita členských zemí.

Ano, i klima. Technokratičtí tyrani a psychopati – Světové ekonomické fórum (WEF), WHO, Organizace spojených národů (OSN) – a temné mocnosti podporující tyto výkonné orgány se rozhodly, že falešné „změny klimatu“ se propagují a indoktrinují do celého světa. přinejmenším poslední půlstoletí bylo součástí oblasti zdraví, protože ovlivnilo život lidí, zvířat a rostlin.

Takže „klima“ spadá pod zdravotní odpovědnost WHO a co je horší, do přímé odpovědnosti GŘ WHO Tedros Adhanem Ghebreyesus; muž sledovaný ve své domovské zemi Etiopii kvůli teroristickým aktivitám.

Za to, že se postavil proti tomuto potenciálně největšímu zločinu proti lidskosti v nedávné historii, může vysoký politik zaplatit životem.

Bože chraň – a modleme se, aby premiér Robert Fico přežil. Prohlédněte si toto včetně 3minutového projevu premiéra Roberta Fica, ve kterém vysvětluje silný odpor jeho a svých zemí vůči těmto smlouvám, dohodám a nařízením.

Říká se a existuje podezření, že několik vedoucích představitelů zemí z Afriky a Haiti bylo zavražděno, protože oficiálně namítali proti „vaxxes“ vrahům mRNA ve svých zemích během období 2021–2023 mandátů na „očkování“ proti Covid mRNA.

Pro ty, kteří stále pochybují, lidstvo je ve světové válce - je to 3. světová válka? – nebo je to čistá válka o přežití lidstva?

Jen si pamatujte, velký reset WEF a Agenda OSN 2030, jakož i Římský klub chtějí, aby se světová populace snížila téměř o 90 % – jakýmkoli možným způsobem. Jedním ze způsobů, který je již léta velmi propagován, je snaha Billa Gatese „očkovat“ svět ještě před univerzálním podvodem s covidem v letech 2020-2030.

Neptejte se proč. Psychopati nejsou lidé - ale nebezpečně se přibližují k ovládání světa, pokud do toho my, lidé, AKTIVNĚ nezasahujeme a budeme se na to pateticky dívat jako na stádo ovcí.

Pokud oni – WEF, OSN, WHO – předstírají, že volají, nemusí vám odpovídat. Kromě toho vám nikdy neřeknou pravdu. Ale nezapomeňte, Yuval Noah Harari nás, lidi, opakovaně nazval „zbytečnými jedlíky“.

Harari je jedním z nejbližších poradců Klause Schwaba (WEF). Chtěl říci, že je lepší, abychom „zmizeli“, protože My, lidé, nesloužíme žádnému účelu v Jednom světovém řádu (OWO), v rámci zcela digitalizované „4. průmyslové revoluce“, vynález Schwaba / WEF.

A lidstvo by také podléhalo „pořádku jednoho zdraví“ v případě, že by byla podepsána pandemická smlouva a revidovány MZP nebo by se jinak „zamotaly“ – během nadcházejícího Světového zdravotnického shromáždění – 27. května až 1. června 2024 – nebo Valné shromáždění OSN v září 2024 nebo jiným způsobem.

Ještě tam nejsme. Ale pokus o vraždu slovenského premiéra, pravděpodobně pro jeho postoj proti plánované eugenistické tyranii WHO, by měl být varováním, VZBUZENÍM.

Uvědomte si, uvědomte si – a postavte se za lidská práva, za lidskost a za krásný dar života.

AUTOR: Peter Koenig ZDROJ: www.globalresearch.ca/slovak-pm-shot-gravely-injured/5857332

Průměrný počet slepic: 4.5 (115 hlasů)

ano a WHO zavolalo tomu dementovy Cintulovy do Handlove, tak jiste :) Pani Maja tady ma auru chranenkyne, tak radsi nic :) ale je to sila  

Průměrný počet slepic: 2.3 (62 hlasů)

berte to jako střípek do mozaiky, jako jeden z názorů a důvodů, kterých je vícero, nemusíte hned startovat a trousit nesmysly, to je k ničemu. Napište něco k Vidlákovi, třeba to někdo ocení…

- Fico: „Slovensko potřebuje neutrální Ukrajinu...,“

- V dubnu oznámil, že Slovensko zablokuje žádost Ukrajiny o vstup do NATO...

  Fico navíc odmítl pandemickou smlouvu WHO, postavil se proti imigrační politice EU a zastavil dodávky zbraní Ukrajině...

- Fico odmítl protiruskou politiku Evropské unie a vyzval k mírovému jednání s Ruskem...

- Od nástupu k moci se Fico postupně začal zbavovat externě řízených institucí...atd., atd.

(a opravte si ty hrubky, spíš to je síla - "dementovy Cintulovy")

Průměrný počet slepic: 4.7 (112 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

neměly údernost flinty. Skutečnost je dnes už jistá, není to umělec, ale jenom terorista.

Průměrný počet slepic: 4.6 (52 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

na znásilňování je zvyklá.

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)

Ale pokud bych měl v tomto se pídit po překlepnutích, odsral by to v první řadě Vidlák. Taky mu to sem tam ujede. Mě každou chvíli. Když se někdy podívám na svůj text, abych zjistil, jestli mám 1,6 nebo jsem to dotáhl na 1,8 slepic, občas vidím hrůzy, kterých jsem se na češtině dopustil.

Češtině se tímto omlouvám, ale pižlat se v tom, že někdo něco napíše blbě, mi přijde trošku nízké.

Průměrný počet slepic: 3 (49 hlasů)

v naší mateřštině, také toleroval. Čeština je příliš a hlavně zbytečně složitá pro tak jednoduchý národ. Nikdo nejsme dokonalý a to je dobře!

Průměrný počet slepic: 3.4 (34 hlasů)

Dle mého, když jsi do této věty vsunul slůvko "nejsme", tím jsi řekl, že myslíš víc lidí. Tudíž by věta měla být: Nikdo nejsme dokonalí". A kritizuji tě za to? Ano kritizuji, protože se bavíme o češtině. Aź se zase budeme bavit o válce a zlotžilosti politiků, mávnu tad tímto pochybením rukou. To není důležité.

Na různých sociálních sítích a v různých fórech, ,když někdo nedokáže argumentovat vůči protivníkovi, všimne si, že udělal někde hrubku a omlátí mu jí o hlavu. Pokouší se z něj kvůli tomu udělat blbce. A přesně to předvedla Mája. Proto jsem se kvůli to mu ozval. I když vím, že na mě může vyrazit útočné komando s vedením Antonína.

Průměrný počet slepic: 2.5 (29 hlasů)

Pánové, panové...

Tak už dost. Víte vůbec, o čem se tady hádáte?  Náš jazyk je vznešená dáma, která si klidně, z čiré rozvernosti, zahraje na cokoliv.

Ale pořád zůstává nad věcí. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

to je jen taková debata o hyzdění mateřského jazyka.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

já to mechanicky myslel jako nikdo z nás není dokonalý. A tam to tvrdé, dlouhé - ý- patří.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Tebe zde považuji za svého přítele, ale je to jako v té bajce, co jsem nedávno zde psal. O štírovi a žábě. Když mohu bodnout, tak to udělám. Nic ve zlém.

Když mechanicky o někom zde napíšeš, že je pýča, všichni pochopí, co jsi chtěl zdělit. Úpět bude pouze náš mateřský jazyk, jelikož slovo píča se píše s měkkým "i". Tak si na to dej pozor, protože jsem si všiml, že Mája to nějak hlídá teď.

Průměrný počet slepic: 2.1 (21 hlas)

od tebe ovšem očekávám o dost vyšší úroveň než má ten štír.

Průměrný počet slepic: 2 (10 hlasů)

Neboj se berrnarde nezaútočím na tebe. Ty se nezměníš stejně jako se nezmění i libtardi kteří ve svém fanatismu teď dokonce začali i vraždit. Μožná nastal čas omezit mé příspěvky. Už dlouho jsem o tom přemýšlel. O všem rozhodnou volby v ČR. Jestli se nic v této zemi nezmění tak nakonec úplně zmlknu. Možná dokonce budu následovat příklad mnohočlenné rodiny kanadských farmářů kteří prodali vše v Kanadě a odstěhovali se do Ruska. Žít v zaprodané zemi která se hlásí k zhýralému Západu buzerantů kde lež se prosazuje za pravdu a pravda se považuje za lež to není pro mně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

Já se nikam stěhovat nehodlám a garantuji ti, že za jakéhokoli režimu se budu chovat "můj dům, můj hrad" a vždy bude moje rodina zabezpečená. Nebudou mít hlad, budou v suchu a teple. To je moje povinnost, kterou hodlám plnit dál. Nehodlám se nechat stresovat tím, že támhle nahoře u koryta vystřídal jeden kokot druhého. Na to mi přijde jeden život příliš krátký. A já si ho hodlám ještě pěkně užít.

Průměrný počet slepic: 1.6 (16 hlasů)

nedejme se zmást, neboť dokonalý není jistě nikdo z nás.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Já tady taky všechno toleruji, a jako vždy bych to přešla..., ale když někdo napíše ausgerechnet krátkou větu (jako vždy jen ke mně), kterou pouze kritizuje a není příspěvkem k žádnému tématu (a ještě v té krátkosti a kritice naseká hrubky), tak to klidně dám "sežrat". To není žádný překlep, překlepy máme všichni, to nikdo neřeší (navíc jsem mu jen napsala, ať si to opraví..., je tady ta výhoda)

pozn.: Ale koukám, že "komando druhé strany" na sebe nenechalo dlouho čekat. V pohodě, taky jsem to čekala.  😉

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. a prakticky vždy najdu něco, co jsem napsal špatně, tu překlep, tu hrubku, jindy neobratnou formulaci.

Opravím, a když to změní obsah původního sdělení, tak se k tomu přiznám (EDIT:)

Je to dáno tím, že když ve slově přeházíte písmena, tak to mozek stejně přečte správně. Znám mnoho moudrých lidí, kteří dávají dobré rady, ale sami sobě nedokážou poradit. MUDr. Jarmila Klímová mi jednou řekla, (volně interpretuji) že: "Sami na sebe máme slepou skvrnu a proto potřebujeme druhé, aby nám poradili"

Mimochodem, dnes ráno byla u Tomáše Lukavce, rozhovor, který stojí za to si ho poslechnout a posílat dále.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

já jsem ale jasně napsala, že chyby děláme všichni, a že na to nikdo nedbá..., ale vy sám taky nestartujete po nikom, kdo sem něco pošle, abyste ho jednou stručnou větou dehonestoval jen tak bez diskuze, aniž byste sem cokoliv poslal. Pan Jan sem téměř nepíše (Jan z Brna je jiná osoba), ale rád druhé hodnotí a vyjadřuje se rád jako soudce, případně posměšně, aniž by sám jakýkoliv komentář vložil. Bylo to o mně, no tak jsem reagovala, to je normální – a´propos nevím, proč bych měla mít „auru chráněnkyně“, čí asi? Vidláka? Nevšimla jsem si.

Já jen nechápu, že se vždycky kvůli někomu takovému, co tady jen rád štěkne, rozjede debata na x-komentářů. Jan něco napsal a já na to reagovala, ostatních se to netýkalo. Poslal jen canc pro canc, věděl, že se toho někteří „chytí“ a spokojeně bude pochrupkávat dál. Bylo jen na mně, abych reagovala, nikoho jiného se to netýkalo. Každý se tady ohrazuje, když se to týká jeho, a mnohem drsněji, jak víme, a to mnoho zdejších pisatelů bývá "v klidu" (včelka Mája je holt pro někoho asi  jiná "kategorie"). 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

nic hrozného se nestalo.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

To jsem si myslela taky, dokud z toho tady nevznikla Sága rodu Forsytů. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

Často nadělám spoustu chyb, ne tvrdě pravopisných, ale spíše vynechání hlásky nebo hlásku navíc, překlep, interpunkce. Většinou nikoliv z neznalosti, ale proto, že reaguji hned ve vzteku, rozrušení. Často to vrátím (díky za tu možnost) a opravím, někdy ne. Omlouvám se za to. Sám jsem velkým kritikem chyb, ale v diskusích je to časté a omluvitelné. Myslím si. Neomluvitelné je zoufalé užívání rodného jazyka televizními moderátorskými hvězdami, krajánky, titulkáři, tvůrci běžících pásů pod obrazem. Nedouky. To je ten pravý hnus.

Průměrný počet slepic: 5 (29 hlasů)

Upravit

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

.. Velice mi schází na Svobodném Universu. Proto tam nepíši, protože nemám možnost opravit chyby, které mi utekly.. 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

se na nás zubí, hajzl Saša - křivohubý.

 
Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)

Věnovat se umění a přírodě... Jak vznešeně to zní oproti Dozimetru a kamarádíčkům. Ten už se naškodil dost za velmi tučný obnos a skvělý budoucí důchod. (To je jako kdyby řekl - to je dobře, že mě nechcete, konečně můžu dělat něco jinýho)

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

To asi nebude zanedbatelná výsluha? Tu mu už nikdo nesebere. Obávám se, z kterého kanálu vyplave a bude dělat velká tempa. 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

A tak místo špatné vlády se zavřou jenom hospody. Babišovi Češi už neznají Švejkovy návody: Vláda, která zdraží pivo padne.

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Všechno co je zadarmo, to nám není milé! Vážíme si naší vlády a té její píle! Díky ní prožíváme kapitalismus v plné jeho síle! Je třeba však zpoplatnit i dýchání vzduchu, jen tak můžeme vylepšit příjem z cestovního ruchu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes jsem se přistihl, že se těším co tady na Vidlákových kydech večer po dvaadvacáté hodině najdu. V tuhle večerní hodinu, navíc v sobotu, už nedělám nic důležitého, nic neodkladného. Mám čas, tak čtu. Nesleduji kecy v televizi, neposlouchám lhaní a reklamy v rádiu, knížka vyžaduje větší světlo v místnosti, tak sahám po počítači. Když ho otevřu, obvykle z něho něco zakuká. Ale nechám práci až na ráno. Všechno má svůj čas. Večer už projdu jen různé zahraniční noviny. Vybírám ty co téměř nekecají. Je jich dost. Před nějakou dobou jsem přidal čtení článků od Vidláka. Nedávno napsal, že se v příštím týdnu se něco chystá. Zaujalo mne to. Všechno bylo tajné. Pak jsem se dozvěděl, že se zapojí i odbory. To jako fakt? Odbory, to zas bude malér. Organizátoři tohohle protestu jsou asi nepoučitelní?  Snad  tam zase nezapletou toho Středulu, napadlo mne  tu chvíli. Vidlák nešel v březnu na Václavák. Místo toho připravoval plán B, C, D. Tak to je ono? To myslí vážně? Dnes to Vidlák potvrdil. Je hotovo.

Nepochopím, kdo měl ten blbej nápad - zapojit Středulu? Po draze zaplacených zkušenostech s tímhle bossem, kdo se rozhodl opakovat tu stejnou chybu? Vzpomněl jsem také na Rajchla. Ten udělal tuším tři Václaváky. Vzpomněl jsem si na všechny ty nelichotivé a odrazující kecy co  předem degradovaly zejména ten nedávný březnový. To nebyla pro Rajchla nejlepší reklama, ale on Václavák přesto slušně zvládnul. Skvěle tam promluvila Ivana Turková, Jana Zvyrtek Hamplová i další. Byl tam cítit nátlak na vládu. Byla to politická akce, organizovaná novou politickou stranou, měla svého leadera a měla svého mluvčího. Protestovaly tisíce lidí. Udělali to, co bylo v danou chvíli možné.

Nedávno proběhly i nepolitické (přesto levičácké) Traktoriády. Ta první trochu nevyšla, ta druhá dopadla mnohem hůř a ta třetí skončila dříve než začala. Nakonec ani ten hnůj za dvacet mega před Strakovkou a nově i v Řeporajích nezafungoval. Jak je to s těmi nevyřízenými účty se nejspíš teď nedozvíme, možná někdy později? Prostě není všechno zlaté, co se třpytí, ale zlatohnědé hromady hnoje vypadaly skvostně. Vzpomínka z traktoriád zůstane především na Výborného. On výborný moc nebyl, za to pořádný drzoun, co se traktoristům vychechtával.  A Nejlepší Premiér a Světový Lííídr uprostřed kravína v holinách, to je zapamatovatelný obrázek, který vydrží po delší dobu.

Vidlák pro mne byl vždy osvěžením těch akcí na kterých vystoupil. A byl téměř jediným, který vždy řekl co bylo třeba. „Smekám, klobouk!“

Čekají nás volby do EU a pak ještě dvoje další. Budu dění sledovat opět z dálky.

Uvidíme co udělají volby a co udělají našinci. Volby do EU neudělají nejspíš nic. Poslanci v EU téměř nerozhodují. Na to tam mají nevolené ouřady. Přesto bych tam pár jmen, z těch které jsem tu nedávno jmenoval, rád viděl. Možná, snad a konečně už procitneme. Ověříme si kdo tam co udělal a kdo by tam do budoucna něco kloudného udělat mohl. Zvážíme dobře koho tam poslat, koho tam neposlat, koho tam znovu poslat a koho tam už znovu neposílat. Může se ale stát, že v okolních státech budou mít voliči troch šťastnější ruku, než u nás. Levice, Bruselská pětka i Ano, jsou zřejmě stále hodně oblíbené. A libtardů tentokrát kandiduje opravdu hodně. Uvidíme.

Dnes jsem se opět přesvědčil, že všechno do čeho se levičáci pletou dopadne blbě. Třeba někdo vykouzlí zázrak.

Mezinárodní sekání vlasteneckých stran, 23. května 2024 v 17:00 na Václavském náměstí v Praze! 

Kolik zbývá vlastenců? Kdo z nás???

Průměrný počet slepic: 4.4 (41 hlas)

podle mě je dost hrozné, že máš v podstatě a v globále pravdu. Vidlák tu za nás běhá a litá až se potkává ale egoismus, nás všech je bezbřehý. 

Kdy už konečně pochopíme, že pokud něco chceme musíme pro to osobně něco udělat? Vždy platilo, že pokud něco získáš zároveň i něco ztrácíš! Celý Vesmír funguje na rovnováze a pokud ne, bude chaos. 

Když mi někdo dá facku a já budu brečet na četu, tak mi dá zítra tři a pozítří facek jako much a jako navdavek mi zlomí prsty. Prostě u klávesnice svět nezměníme a na ulici změníme jen velice málo. Vzpomeňte na Miloše Zemana jak se začal chovat když ho chytli za koule přes blízké! Ani nemuknul a prakticky přes noc otočil. Pokud politiky nebudeme držet pod krkem budeme pořád " v pérdeli, milý hrábě!" 

Plány do budoucna se plánují mozkem a ne srdcem, není to romantické, ale nutné a funkční.

Přeji všem příjemnou neděli.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

chytili Miloše na příbuzné. Je to nějak ověřené? Nebo je to jenom novinářský, pořípadně dezolátský konstrukt? Už se na tom nedá změnit nic, jenom si (sám pro sebe) ujasním, jaký je Zeman člověk.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Ne, opravdu nejsme a je to k naší škodě. Pětipartaj si mne ruce a raduje se že i když to Fico přežil, tak to pro ně zase dobře dopadlo. Protesty jsou fuč a ještě budou opozici napadat, když si něco dovolí. Jak jsem psal už dříve, nezbývá než se modlit, aby to Poláci a Maďaři v eurovolbách vybojovali i za nás. 

A Dane děkuji za výdrž, těch sil a nervů to stojí opravdu hodně.  

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Rajchl už v březnu řekl, že s demonstracemi končí, a že počká, až si o ně lidi řeknou sami. Obávám se, že neřeknou. Současný kolaborantský spolek je schopen nasadit přes nálepky a nadávky, zastrašování, kriminalizování až po střílení do nepohodlných politiků, úplně všechno. Na to odolávat tomu, má málokdo odvahu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

My vůbec nepotřebujeme nějaké Rusy, aby nás porazili. My se porazíme sami! Takže, nějaký kecy o tom, jak po Ukrajině jsme na řadě my, to prostě neberu!

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

poslechnout. Najdeme v tom odpovědi na všechny současné otázky.

https://youtu.be/RccWCfa0QCw

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

.. chytrý a vzdělaný chlap, kdyby byl méně afektovaný, dokázal by udělat kus dobré práce. Zavalí vás mnoha fakty, přehltí vám krátkodobou paměť a nakonec z toho máte jen pocit zmaru a beznaděje. Vše podstatné projde jedním uchem dovnitř a druhým uchem ven a zbude jen ta deprese..

Neměl by hovořit déle než 5 minut v kuse. 

Pokud by se ale našel někdo, kdo by si dělal poznámky a poskládal ten kaleidoskop do mozaiky, byly by z toho zajímavé výstupy.

Martin Koller je takový anti Peter Staněk.

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

že depka brzy přejde. Hodně zdraví a sil do dalších dní a let !!

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ 

...„Pravda a láska, tedy ta jejich pravda a láska, vítězí společně se lží a nenávistí,“ podotýká na úvod Nedělního rána herec Ivan Vyskočil a dodává. „Nemáme velikonoční čas, přesto 15. byla opravdová „škaredá středa“. Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica. Šokující zpráva!

Přes současné účastní řeči velká hrouda másla na hlavě

Pokus o vraždu premiéra Fica. To je v našich končinách něco neslýchaného a nanejvíce odsouzení hodného. Jen jsem pomyslel, copak asi na to řeknou naše sdělovací prostředky a naši vrcholní činitelé. Nemusel jsem dlouho čekat. Hned ve večerních zprávách dala televize Prima prostor jakémusi slovenskému novináři, který se nás snažil přesvědčit, že atmosféru zrající k takovému činu tam připravila hlavně vládní Ficova strana,“ kroutí hlavou užasle Ivan Vyskočil a dodává. „V tomto duchu nadále pokračují všechna hlavní media a se slovy odsouzení a účasti nám zároveň, tu méně, tu více okatě podsouvají tuto myšlenku. Tak jsem zapátral v paměti a nemohu si pomoci, ale naši vládní představitelé, přes současné účastné řeči, mají velkou hroudu másla na hlavě,“ krčí rameny herec a vysvětluje.

Tabulka s nápisem: „Slovákům a dezolé vstup zakázan“

Copak to nebyl právě náš pan premiér, který zrušil konference s naším nejbližším a bratrským národem jen proto, že Slováci neposlechli a proti našim, tedy jejich vrchnostenským, radám si zvolili drze právě toho Roberta Fica? Copak naše slavná bojovnice, paní Černochová, se nenechává fotit a zveřejňuje obrázek s nějakým slovenskobruselským patolízalem, kterého přijala za svého poradce? A hrdě před sebou mají tabulku s nápisem: „Slovákům a dezolé vstup zakázán“!“ a pokračuje. „Copak tato válečnická čarodějnice neposvětila jiný atentát, když namísto nějakého ruského novináře vybuchla v autě jeho dcera? Tehdy neuronila ani kapku soucitu,“ vypočítává herec a pokračuje. „To samé „Zděšená Mirka“. Teroristický útok a mrtví v koncertním sála v Moskvě? To s touhle podivnou existencí nemůže pohnout. Vždyť oběti byli Rusové. Tam už chybělo jen říci, dobře jim tak. Tímto postojem vlastně dávají všem teroristům a atentátníkům zelenou! Tihle naši vrcholní činitelé mají opravdu zvrácenou morálku. A tak se na mne nezlobte, ale nějak jim ta slova účasti nemohu věřit,“ vysvětluje.

V téhle atmosféře se nedivte, že se k nim mnoho hlupáků přidá. I mne překvapilo, a je mi z toho i smutno, že se do této zloparty přidal i herec David Matásek a někteří další,“ krčí rameny herec a dodává.

Bohužel slovenská media, plně na straně opozice a placená bůhvíodkud, před atentátem nešetřila hrubými slovy a výpady na adresu Roberta Fica. Nálepky jako mafián, hrobař slovenské demokracie, to všechno rozdmychávalo tu atmosféru nenávisti. Paní Magdo Vášáryová – také na tom máte svůj díl práce. Takhle se vám to líbí? Toto jste chtěla? Každá nenávist je zhoubná! Ať je to proti Rusům, Židům, Slovákům, nebo jenom těm, kteří mají jiný názor. Kam to až chcete „pánové nahoře“ s touhle nenávistí dovést? Až k atentátům? Bude to stačit?? Nebo až k hromadám dětských botiček a hraček?“ ptá se zhrozeně a upozorňuje.

A i tentokrát tady samozřejmě máme PS Ivana Vyskočila. „Než jsem to dopsal, tak jsem se dozvěděl, že nějaký veleduch vypátral, že ten atentátník byl obdivovatel Ruska a nějakých jeho vojenských organizací (konkrétně to prohlašoval na Českém rozhlasu pan Tabery) No joooo. Jsem pitomec a naivní trouba. Přece jsem i bez informací mohl vsadit na to, že za to může PUTIN a BABIŠ!!,“ nešetří herec sarkasmem.

Na úplný závěr pak dodává. „A já upřímně přeji Robertu Ficovi brzké uzdravení a pokračování v dobře započaté práci.“

https://cz24.news/magdo-vasaryova-tak-se-vam-to-libi-ivan-vyskocil-se-neudrzel-za-atentat-na-fica-uctuje/


 


 

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

řekla posluhovačka panu Švejkovi.

A kdo za to může? Pochopitelně všichni naši političtí odpůrci.

Průměrný počet slepic: 1.3 (12 hlasů)

Pan Vyskočil u mě ztratil kredit v okamžiku, když si tehdá vzal tu akční tureckou krávu. Dopadlo to podle mého očekávání. Já bych jí vedle sebe nesnesl ani jeden den. A člověk, který si neumí ani vybrat partneku mi má dávat knížecí rady?

Já mám jednu babu už 32 let. Jsem s ní spokojený a cítím, že i ona se mnou. Ať si pan Vyskočil prvně uspořádá svůj vlastní život, než začne pindat do životů jiných.

Průměrný počet slepic: 1.7 (21 hlas)

Už mám sám ze sebe srandu, jak jsem na tebe, Bernarde, alergickej a jak jsem se zase neudržel. 
Nedávno jsi tady dával rady jak střílet a člověk by podle tvých řečí odhadoval, že bez pušky nevylezeš z baráku. Ale trefit se do správného cíle, to se ti fakt nedaří.
Ivan Vyskočil se ve svém článku celkem oprávněně navážel do političek jako Vášáryová, Černochová nebo Němcová a do novinářů a to v souvislosti s postupným stupňováním nenávisti ke svým politickým protivníkům, která už dnes vrcholí politickými vraždami. Má na to právo, jsou to veřejně činné osoby, které musí počítat s veřejnou kritikou.
Nechápu proč se v této souvislosti trefuješ do Vyskočilova soukromého života. Co s článkem má společného jeho život s Anife?, to je jeho soukromá záležitost, po které ti nic není. Stejně tak, nám je celkem putna, jak vycházíš se svoji manželkou.
Vyjadřovat se k veřejnému dění má každý právo a s jeho soukromým životem to nemá nic společného!
Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Minulý víkend jsem trefil srnce. Zde na tomto blogu jsem už mnohokrát od tebe četl, že je pod tvojí úrovní reagovat na takového kreténa, jako jsem já. Přesto jsi opět reagoval. Tak co, trefil jsem se?

Průměrný počet slepic: 1.1 (18 hlasů)