To je teda Výborný

Autor

Upřímně – myslel jsem si, že výstup bude až během pátku, ale jak vidno, dočkali jsme se dřív. Agrární komora vydala prohlášení, ve kterém konstatuje, že je ministr Výborný nepřesvědčil, protože nic nevyjednal a nebyl schopen prosadit požadavky na záchranu českého zemědělství. Agrární komorník vyzval české zemědělce, ať začnou připravovat protest dne 7. března, který bude podle jejich vlastního prohlášení zaměřený…. chvíle napětí…. ano, bude zaměřený PROTI VLÁDĚ

Když ti odvážnější zemědělci protestovali za šílených mediálních manipulací 19.2. proti vládě, tak to ještě Doležal s Pýchou lezli Výbornému hluboko do rekta a mají lví podíl na ministerské aroganci se kterou Velebovi ani ruku nepodal a nechal v pondělní úřední den zavřenou podatelnu. A co Doležal s Pýchou říkali ještě během jejich vlastní protestní jízdy? Že protestují na podporu vládě, protest je jen symbolický a sám Výborný si pochvaloval, že má od Agrární komory mandát.

Budou jednat, říkali. Moc pěkně to vyjednali. Moc pěkně.

Tak co, teď jste hoši spokojení? Jaké to bylo, být zaraženi až po paty v ministerské řiti? Jaká byla ta studená sprcha, když vám oznamoval, že on samozřejmě za nic nemůže, protože nesehnal koaliční podporu, mocinky se snažil, ale prostě to nešlo, kluci. Fakt nešlo, nezlobte se.

Máte ze sebe radost? Jste spokojení, že jste se distancovali od pondělního protestu a tím jste ho pomáhali rozbít? Už víte, proč jsme měli v požadavcích STOP této nekompetentní vládě? Už víte, proč jsme tam měli grýndýl, proč jsme tam měli vyděračské praktiky obchodníků? Už víte, proč jsme mluvili o levných energiích? Už víte, proč jsme tam měli STOP posilování evropských kompetencí na úkor těch národních?

Už před naším protestem schválila rada velvyslanců při EU prodloužení bezcelního dovozu zemědělských produktů z Ukrajiny. Ano, to je ten přebytek komodit na trhu, jak jste to devótně pojmenovali ve vašich prioritách. My jsme to řekli natvrdo a neslovíčkařili jsme. Proto se taky Nora Fridrichová tak pustila do Jandejska, že je proruský. Proto Vondra vytáhl ten svůj pamflet. Proto Fiala lhal až se mu od huby prášilo a ani se nezačervenal.

Teď voláte, aby se zemědělci spojili a podpořili vás.

Kde jste byli, když intervjuci a politici plivali na vaše statečnější kolegy? Kde jste byli, když novináři říkali nehorázné lži o Jandejskových dotacích? Kde jste byli, když vaši kolegové stáli na magistrále a před ministerstvem? Leštili jste kliku panu ministrovi a měli jste radost ze stávkokaza, že? Pěkně jste Výbornému přikyvovali a on si pak mnul ruce, že se to vládním spin doktorům zase povedlo, takže mohou pokračovat ve své rozvracečské politice, protože má dva hejly ve vysokých funkcích, kteří mu uvěřili lidovecké řečičky… přitom už bylo dávno rozhodnuto o tom, že se nic měnit nebude. Odkývali jste mu dopředu, že se nebude měnit redistributivní platba a dali jste mu bianko šek, aby nemusel nic dělat.

A co vy, zemědělci? Jaké to bylo, symbolicky protestovat na podporu vládě, která si s vámi vytřela zadek? Akorát mezi tím uběhlo čtrnáct cenných dní a jarní práce se zase přiblížily.

Myslíte, že tentokrát to bude jiné? Agrární komorník i zemědělský svazák už řekli, že když bude ministr jednat, tak ten protest zase odvolají. Jen vyhlásili protest, už se zase namazali lubrikantem od hlavy až k patě. Nic se nezměnilo. I poprvé by nic neorganizovali, nebýt těch „zlých“ zemědělců, kteří si o Fialovi i Výborném od začátku nedělali žádné iluze.

Jasně, že Výborný bude jednat. Posune to zase o čtrnáct dní a ti dva ho budou zase devótně podporovat a zase si zalezou do toho jeho smrádku a teplíčka a pak budou mít protažené obličeje jako včera, když museli oznámit, že ministr nic nevyřešil. Ale, to už bude skoro pozdě na protestování, že?

Copak nevidíte, že to je záměr? Párkrát se ještě projedete s traktory a pak už budete muset na pole. Pokaždé se dozvíte, že ministr nesehnal dostatečnou podporu a tak holt přijdete o živobytí, protože to tak EU chtěla. Už samozřejmě nikdo nedodá, že právě lidovečtí europoslanci a vládní zmocněnci hlasovali v EU pro všechna ta zvěrstva, která se vám dějí. Doležal i Pýcha neslouží českému zemědělství, ale slouží eurohodnotné vládě, která se ani netají tím, že vás chce zničit.

Viděli jste v praxi, jak to celé funguje. Viděli jste na vlastní obrazovku, jaké kurvy pracují v České televizi a čeho se Blyštivý Péťa alespoň na chvíli bál. Viděli jste v přímém přenosu, jak s vámi zacházejí a že se neštítí čehokoliv, jenom aby svoje záměry dotáhli do konce. Už víte, že bezcelní dovoz ukrajinské pšenice bude pokračovat. Už víte, že vám nedají ani tolik, kolik dávali v uplynulých rocích. Už víte, že grýndýl se teprve rozjíždí.

A také už víte, že Doležal s Pýchou se k ministrovi lísají, místo aby štěkali a občas ho třeba i kousli…

Dumejte, dumejte. Přemýšlejte, kdo to s vámi myslel opravdu dobře, kdo se nebál postavit se mediální masírce, kdo doopravdy šel s kůží na trh a obhajoval proti přesile skutečná zemědělská stanoviska. Přemýšlejte, kdo za vás opravdu bojoval a kdo ve stejné době dělal ministerské lokaje.

Jak to říkal Jan Veleba? Tohle je teprve začátek…

Dumejte, dumejte.

Tento článek zůstane vyvěšený až do sobotního večera. Dnes nebudu mít čas na další psaní. Telefon drnčí takřka nepřetržitě.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (405 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

To co se odehrává v této chvíli je doslova šaškárna a divadlo hrané od dvou šašků, od Doležala ze strany Agrární komory a od Výborného ze strany ministerstva. 
Oba dva šašci předstírají že se snažili ale nevyšlo to.
Teď hlavní šašek Doležal předstírá protest na 7 března ale kdo mu může uvěřit?
Který zemědělec tomuto zaprodanci může uvěřit že on opravdu bojuje proti této zkorumpované vládě?
Zaprodanec který zradil jedenkrát, ten bude podrážet zase a zase.
Jak jste mohli Danieli dopustit a zvolit vy zemědělci v čele vašeho zemědělského hnutí tohoto zrádce a šaška Doležala?


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (153 hlasů)

Můžete zkusit Danieli provést společně s Agrární Komorou protest na 7 března, stejně nemáte co ztratit, možná dokonce může být tentokrát váš protest úspěšný.
Pamatuj si ale na citát starořeckého dramatika a básníka Menandra "dis eksamartin ouk antros sofu" (být oklamán dvakrát to není ukázka moudrého muže). Jestli vy zemědělci uvěříte tomu zaprodanci Doležalovi po druhé, možná že nakonec budete zase oklamání.

Průměrný počet slepic: 4.8 (95 hlasů)

Správně, je to tak! Moje krédo zní stejně - mě může někdo oklamat jen jednou. Momentálně je to Babiš a jeho přitakávání amícké okupaci, předraženým dopředu placeným amíckým letadlům a přístup ke SVO RF. Nic nepochopil. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (59 hlasů)

A jsme u toho,  Kdo z Kterých? Fiala s pětikolkou? Anebo Babiš? Ten Babiš s těmi neřestmi co má které přiznávám i já.  Samozřejmě o Okamurovi nemůžeme hovořit, on sám vládu nemůže sestavit. Leda s Babišem. Což by jsem si přál i já. Ale? Je tady hodně těch ale. Je jisté že Okamura bude chtít opravdu jít do vládní koalice? Anebo je pro něho dobré zůstat jako opozice ze svými stabilními 10%? Ten kdo je ve vládě ten ztrácí procenta a Okamura to ví. Nevěřím že Okamura by chtěl jít do vládní koalice s kterýmkoliv. Okamura si přeje zůstávat vždy sám na druhé straně řeky,  jako osamělý hrdina proti všem který chrání své ideály a ... svoji kariéru jako profesionálního opozičního politika z tučným kontem poslance. Okamura to potvrdil ve volbě prezidenta kdy nepodpořil úmyslně Babiše. Mně osobně se líbí Kateřina Konečná. Jsem ale realista, Konečná se nikdy nedostane do vládních křesel. A jelikož mně zajímá aby zmizela navždy pětidemolice proto věřím že to se stane jen přes Babiše. Ano i mně zklamal Babiš například v kauze Vrbětice. Je to ale vrcholný manažer, umí hospodařit s českými financemi, dokáže vyvézt Česko s té katastrofy do které se řítí ČR s vládnoucí pětidemolici. V této době pro ČR je Babiš jednoznačná volba. V opačném případě , zase přes heslo ANTIBABIŠ, zase propadne milión hlasů, zase zrádná pětidemolice zůstane ve vládních křesel a mi zůstaneme ... s prominutím ... v prdeli.

Průměrný počet slepic: 4.3 (45 hlasů)

je opět propagandistická diverze ze strachu ze sjednocení opozice!

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Bureš s Kanimůrou už se mohli spojit minule. Teď by to dopadlo stejně 😕

Průměrný počet slepic: 2.6 (23 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Dnes nemáte formu 👎.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

vidím, že zdejší komunitu Daniel Sterzik poutavě oslovil. Diskuse je už teď neskutečně rozsáhlá a "neobohacují ji" vzájemné neplodné konfrontace jednotlivců. Z mého pohledu paráda, byť s některými souhlasit nemohu.

Antoníne, souhlasím, že v případě zemědělců jde o šaškárnu hlavně ze strany "oficiálních zástupců zemědělců" ve společnosti "výborného Výborného". Už jsem to tu popsal několikrát. Tak jak se Američané naučili "barevné revoluce napříč světem", pětidemolice vyzkoušela a uplatňuje rozdělení občanské společnosti prostřednictvím oborových zástupců v tripartitě. Zatím to funguje dokonale, všimněte si "demonstrací" v režii Středuly, Dobšíka a poslední Doležala. 

Nedávno jsem se zmínil částečně kriticky k Jindřichu Kulhavému a Skálovi ohledně "spěchu" v otázce spojování mimoparlamentní opozice. Trvám si na tom ve smyslu spojování za každou cenu. PRO, JaSan, a další subjekty byly osloveny, pokud je známo, představiteli STAČILO ke spolupráci v jednotném opozičním "tahu" proti pětidemolici s tím, že se pokusí tvořit společný program i pro dobu po případných volbách, které by promítly společný průsečík možných společenských změn a v čem se shodnout nemohou, to už by bylo předmětem další možné politické diskuse, na které by se měli aktivně podílet voliči. Snad to tak v nedávné době probíhalo, zpochybnit moje slova může možná i Daniel Sterzik.

Že nedošlo k dohodám nepovažuji za nic mimořádného a znepokojujícího. Jednota musí přijít sice zdola, ale představitelé nabídky jednoty musí souznít a musí mít sílu oslovit svou část příznivců. Chci věřit, že k takové shodě může ještě dojít, jestli to bude v souvislosti s volbami do EP, nebo v dalších volbách je při tom lhostejné. 

Ti kdo vyjádřili svůj odpor ke spojení se Stačilo, protože tam je KSČM, by si měli promítnout reálný vývoj mezi zářím 2022, kdy se uskutečnila první výrazná demonstrace a proč od té doby do současnosti docházelo k jejich "eliminaci" především působením reálných mééédií na sociálních sítích, v nejsledovanějších serverech jako je SEZNAM, ve veřejnoprávních pořadech ČT, v rozhlase atd.

Nejvýraznější a asi nejsledovanější bylo poslední vystoupení zemědělců a Výborného reakce byla téměř dokonalá pro obraz poskytnutý "Pražákům" a veřejnosti nesledující opoziční scénu.

Budu končit, opakoval bych se, jen sdělím svůj názor na možnost volby. Pokud mimoparlamentní opoziční scéna bude trvat na svém ohledně Evropských parlamentních voleb, nebude to nic proti ničemu volit bez kalkulací své. Bude to škoda ohledně obsazení zástupců v E parlamentu, ale bude jak bude. Tedy PRO, STAČILO a další včetně spojenců SPD. Volby do EP ukáží možnosti pro další volby a potřebu dalšího postupu.          

V dalších volbách už by všichni měli "stříhat ušima" a jednat v celé opozici s vědomím občanských příznivců. Už půjde do tuhého na České politické scéně. Domnívám se, že byť jsem pro nějaký subjekt v mimoparlamentní scéně a půjdu "vyčůraně" volit ANO, protože je teď opozicí proti SPOLU jen proto, že má nadějné preference, budu volit ANO + některý subjekt SPOLU, možná dokonce personální spojení jednotlivců původně SPOLU s Babišem a tím prodloužím bídu své země z posledních dnes už téměř deseti let. Babiš se možným propojováním už dnes netají.

Zde už půjde natvrdo o nutný vývoj spojování, o kterém píše a mluví jak Jindřich Kulhavý, tak pan Skála.

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Jo, je v tom chaos, alespoň já v tom mám chaos. Teoreticky by mělo být možné vytypovat všechna možná témata, která strany prosazují nebo naopak odmítají. Zkrátka témata, na kterých se láme chleba. Pak by každá opoziční strana nebo hnutí, měly být schopné definovat o co z těch témat usiluje. A hlavně, která z těchto témat považuje za nutnou podmínku pro spolupráci s jiným subjektem. Zkrátka jen ta nejzásadnější témata, se kterými musí souhlasit ten, kdo chce se stranou spolupracovat. Bylo by to takové koaliční minimum, nejmenší společný jmenovatel. Pak by jsme viděli na čem jsme.
 
Pokud by se to takhle zpřehlednilo, dalo by se třeba  rozdělit opoziční strany do několika skupin schopných spolupráce, ale tak velkých, aby při volbách nepropadly. Přece pořád platí to Rycheckého svinstvo o předvolebních koalicích. Tak proč ho nevyužít i v náš prospěch.
Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

který rozhodně není mou osobní formou volby: "Domnívám se, že byť jsem pro nějaký subjekt v mimoparlamentní scéně a půjdu "vyčůraně" volit ANO, protože je teď opozicí proti SPOLU jen proto, že má nadějné preference, budu volit ANO + některý subjekt SPOLU, možná dokonce personální spojení jednotlivců původně SPOLU s Babišem a tím prodloužím bídu své země z posledních dnes už téměř deseti let. Babiš se možným propojováním už dnes netají". 

Já ani náhodou, kdyby čert na koze jezdil, volit Babiše nebudu a přál bych si rozšíření koalice "STAČILO", kterou považuji za možný středobod možného problému pro SPOLU. Ale to skutečně závisí na tom, jek se bude vyvíjet uvažování ostatních opozičních stran hnutí a dalších subjektů.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Článek staví zemědělce proti sobě, což je podle mého chyba. Naopak by dávalo smysl se k protestu připojit bez ohledu na to, který bafuňář ho svolá. A udělat konečně pořádný brajgl, na který se bude dlouho vzpomínat. Ale to chce koule…

Průměrný počet slepic: 4.3 (68 hlasů)

Potlačte ješitnost a přidejte se. Vyrovnání účtu nechte až na konference dotčených organizací. Bývalý premier Rusnok prohlásil , že zemědělství dělá asi 2% HDP. A já si myslím , že podle toho se vláda rozhoduje. Potřebujeme vaši jednotu a solidaritu 83% obyvatel , kteří s vládou nesouhlasí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (52 hlasů)

se spojí jen hlupák

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

udělat paralelní demonstraci ve stejný den (v jiný den by to bylo štěpení sil) a táhnout s druhou demonstrací za jeden provaz proti vládě. Pak by se ukázalo, komu zemědělci věří, s kým do toho půjdou. Společná demonstrace asi nelze, protože by Doležal a spol. Jandejska a spol. buď nepustili na podium, nebo zneužili k tomu, aby zůstali u vesla (kde už dávno neměli být).

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Otevřený dopis Robertu Ficovi, předsedovi vlády SR: „Přehodnocení smlouvy SR s NATO“

Vážený pane předsedo vlády Slovenské republiky JUDr. Robert Fico,

my občané České republiky Vás žádáme o přehodnocení SEVEROATLANTICKÉ SMLOUVY č.301/2004 Sb. paktu NATO ze dne 29. března 2004 na základě článku 13 této smlouvy. Po dvaceti letech platnosti této smlouvy může kterákoli smluvní strana odstoupit od smlouvy rok poté, co předloží vládě Spojených států amerických oznámení o vypovězení smlouvy, a ta informuje vlády dalších smluvních stran o uložení takové výpovědi.
My občané uvedené přehodnocení zdůvodňujeme následovně:

1. Nástupnický stát Ruská republika po zániku SSSR se v co největší míře zasloužila o osvobození České i Slovenské republiky z pod jha fašismu a tím pádem o ukončení druhé světové války, v níž zemřelo  50 až 80 milionů lidí. Konkrétně v Československu to bylo 350 000 lidí.

2. Pakt NATO se přetransformoval postupně z obranné aliance na útočnou alianci. Jedná se o celkem vznik 35 vojenských konfliktů, za kterými stojí hlavně největší vojenský zámořský komplex.
Válka ve Vietnamu – 1964-1973, Grenada – 1983, Panama – 1989
Irák – 1990, Afghánistán a Súdán – 1998, Jugoslávie – 1999, Afghánistán – 2001
Irák – 2003 – 2011, Pákistán, Jemen, Somálsko-2002, Libye – 2011,
Ukrajina – NATO

Na základě výše uvedeného vyplývá, že tento pakt již neslouží jako obranné uskupení, ale jeho činnost spočívá hlavně v tom, aby byl zajištěn pro výrobní vojenské firmy zejména finanční zisk z prodeje zbraní, které slouží jedině k zabíjení lidí a ne ke klidu a míru mezi národy světa naší krásné planety Země.
Také my občané sledujeme, jak se vyvíjí v neprospěch lidí současný vojenský konflikt mezi Ukrajinou a Ruskou republikou.
Žádný z čelních představitelů Evropské komise, představitelů NATO i masmédií neřekl vlastně důvod vmíchávání se USA a paktu NATO do Ukrajiny, která není členem NATO???

Hlavním důvodem a jádrem konfliktu je vlastně dlouhodobé vytváření napětí, zasahování a vytváření neudržitelných konfliktů Ukrajinských orgánů vůči rusky mluvícími enklávám na Ukrajině. Politický představitelé těchto enkláv proto požádali v r. 2010. 2012 o ochranu a vojenskou pomoc vrchních politických představitelů Ruské republiky. Toto je vlastně prapříčina vzniku vojenské operace ze strany Ruska na ochranu životů a zdraví svých občanů v Doněcké, Luganské a dalších republik.

Pánové novináři a moderátoři rozhlasu a televize i všichni protislovenští tzv. europoslanci, poslanci KDH, OLENO/Slovensko, SAS a hlavně oportunistická Progresivní strana PS v čele s protislovenským lídrem Martinem Šimečkem, (tak si nyní nalijme čistého vína Vy i my občané), mluvte pravdu o tomto konfliktu a nezavádějte soustavně veřejnost na Slovensku!! !

Na základě uvedeného my občané nepočítaje do toho opozici a poslanců a europoslanců, kteří škodí lidem a sledují si jen své zištné a sobecké zájmy, neboť zájmy občanů je nezajímají - žádáme tímto vládu SR aby se řádně zamyslela a přehodnotila uvedený postoj pro a proti vůči uvedené smlouvě.

Vice zde:  https://cz24.news/otvoreny-list-robertovi-ficovi-predsedovi-vlady-sr-prehodnotenie-zmluvy-sr-s-nato/

Průměrný počet slepic: 4.7 (83 hlasů)

To bych brala - když si tady neumíme vygenerovat schopného člověka, brala bych Fica i za ČR. Naše ostuda, že jsme jen za trpaslíky a mopslíky bez jakéhokoliv sebevědomí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

Když by jsme si odhlasovali, opětovné sloučení se Slovenskem, mohla by zůstat u kormidla tato původní Ficova vláda a hned na tom budem o dost líp. :-)
Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

Sice bych nechtěla euro, ale tu jejich vládu bych brala - s těmi hadrovými loutkami, které tu máme, na smetiště dějin. Včera bylo pozdě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

at už levnými dovozi mimo eu, nebo vybíjením drůbeže kvůli ptačí chřipce.

 

Zamyslel se někdo nad tím, že ta šíleně smrtelná nemoc pro ptáky vůbec nepůsobí na volně žijící ptactvo? Holubi, vrabci, sýkorky, havrani a jiný svoloč klidně žijí v pásmu ohrožení kde se vybíjí kdejaká slepice a vidíte snad někde hromady mrtvých zpěváčků? Ani hovno. Kdyby nakažený chov izolovali v karanténě, tak něco pochcípá, ale zbytek si vytvoří protilátky.

 

Ale ne, vybijem vše.

Průměrný počet slepic: 4.9 (112 hlasů)

Jako příklad si  můžeme vzít nedávnou dobu covidovou. Také se měli národy zasažené covidem vybíjet, aby se covid nemohl šířit světem?

Průměrný počet slepic: 4.6 (47 hlasů)

je každý rok. A že se zrovna jeden z chřipkových kmenů pojmenoval covid19 a spustila se mediální masáž díky které na stresy a neléčení žádných chorob pomřely statisíce lidí, za to by mělo jít hodně lidí před zeď.

Průměrný počet slepic: 4 (30 hlasů)

Dobrý den, také si myslím, že zlikvidovat zemědělce může být záměr- určitě se vládě nechce je stále dotovat. Když zkrachují, tak vláda ušetří nějaké peníze, které potřebuje poslat na Ukrajinu, a potravinovou bezpečnost státu vůbec neřeší. Zemědělci jednoznačně tahají za kratší konec, protože vláda si klidně troufne je nechat zkrachovat a jejich produkci případně nahradit produkcí z Ukrajiny. Nemám z toho žádnou radost, ale tohle je prostě realita. A teď jak z toho ven? Pokud zemědělci nechtějí tady zboží z Ukrajiny, tak bych čekal, že zablokují přechody přes které se to svinstvo sem tahá. Pokud je štve hodně kontrol, co takhle vyhlásit celorepublikový bojkot kontrol a prostě je do podniku nepustit. Mám dělat hodně papírů? Nebudeme dělat žádné papíry dokud jich půlku nezrušíte. Určitě bychom v této diskusi mohli udělat "brainstorming" a vygenerovat nějaké nápady na nátlakové akce, které by se mohli zemědělcům více osvěčit -pojďme vytvořit "mozkový trust" a vymyslet, jak vládě co nejvíc zatopit. Určitě mají nějaké slabé místo, na které by se našla vhodná forma protestu. P.S. Samozřejmě nikoho k ničemu nenabádám a diskuse by byla vedena pouze jako vědecký experiment pro studijní účely  :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

ty ptáčky co zobali to ukrajinské obilí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Já ne. Nějaký odkaz?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

to budu raději více věřit Slovákovi Babišovi, kterému také vylepšují podnikání štědré dotace, než nějakému, údajnému českému zemědělci. Traktoristé se už dokonale předvedli.  Ať si ti kokoti zase jedou poklábosit na hranice. Opravdová demonstrace není a nemůže být jen trapnou komedii.

Průměrný počet slepic: 4.5 (44 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

žádné s.r.o. ani družstvo, ale víceméně rodinný statek, 35 km od epicentra hříchu. Nikam nejeli, dřepěli doma i se svými traktory John Deere! Asi nemají důvod, investice do gruntu mají v desítkách milionů. Nevím kde na to vzali, ale nezdá se, že by živořili. Nutno podotknout, že nikdy nevstoupili do JZD a v mezích možností hospodařili stále, modlili se za konec socialismu a byli vyslyšeni. Jeden chová prasata, druhý skot na maso, oba jsou krmivem soběstační a ještě prodávají.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

zrovna ti, kterým se dotace zatím sypou stejné. Středním je zkrouhli.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

tak je : a) Bezcharakterní hajzl. b)"Umělec", nebo také tzv. celebrita.

Průměrný počet slepic: 4.8 (59 hlasů)
Trvalý odkaz

nejsou žádnými chudáčky národa.  Ostatní profese jsou na tom podstatně hůře.

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

Žádný ze zemědělců se nestaví do pozice chudáčka národa. Nikde jsem žádný takový projev neviděl. Ale na rozdíl od ostatních profesí jsou ochotni tu svoji profesi bránit a mají na to prostředky.
Zkuste odpovědět na pár otázek. Pracoval jste někdy v zemědělství a víte o té profesi a jejich současných problémech vůbec něco? Proč jsou traktory v ulicích v celé západní Evropy?
Traktory v ulicích Prahy zase budou ale až budou ochotni zvednout svoje zádele také ty ostatní profese.

Zdraví Jirka Vlach :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (56 hlasů)

Když se neurodí, vládo pomoz dotacemi! Když se urodí moc a nekouká z toho zisk, tak je třeba nevýnosnou úrodu zaorat. "My" to dáme Čecháčkům vyžrat a nikoliv sežrat! Čeští zemědělci, to není žádný národ sobě. To je jenom sami sobě!

Průměrný počet slepic: 3 (32 hlasů)

ale podle toho, co píšete vlastně nepřímo ano. Ač s vašimi názory většinou souhlasím, tak v tomto případě musím napsat, že o zemědělství nevíte ani prd :-)

Průměrný počet slepic: 4.1 (31 hlas)

opravdu moc nevím. Ale české zemědělce znám dost dobře.

Průměrný počet slepic: 3.6 (27 hlasů)

máte asi pravdu. Tak jako se k sedlákům nikdo jiný nepřidal, nepřidali by se oni k nikomu. Pět Vidláckých artikulů si musí vzít za své každý občan. Primárně jde o zájmy zemědělců, ale lidé musí být přesvědčeni, že se týká všech. Dokud tohle lidé nepochopí, je vše marné, marné...

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

Přesně tak. "Pět Vidláckých artikulů si musí vzít za své každý občan". Nejde jen o zájmy zemědělců, i když se teď nejvíc o nich mluví. Ty problémy se přímo týkají všech občanů. Bohužel občané nevyužili potenciál, který v sobě zemědělský protest měl. Kdyby bylo v ulicích kromě těch 800 traktorů ještě taky alespoň půl milionu lidí, věci by vypadaly jinak. Zatím jsem byl na všech velkých protestech ale z toho že máváme na Václaváku vlajkama má pětismrad akorát pr.el.

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

to snad už dávno víme. Tak nechápu, proč o ničem stále se bavíme.

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

     co bude dál. Najednou traktory zase do Prahy? A pod záštitou Jandejska a spol nebo pod agrárním komorníkem a zemědělským svazákem. Nebo traktory už nebudou? Nebo budou zase v mezích mírné slušnosti na okraji komunikací nebo budou konečně radikální a dočkáme se zablokované Prahy a hromad hnoje před ministerstvama? Fakt nevím. Nebo už nebude nic? Už jsem tu psal o české holubičí povaze. Takže vyhnije to nebo už konečně bouchneme do stolu? Dneska je Jandejsek v Březové u Sokolova. Pojedu tam na tu besedu a zkusim z něj dostat odpověď. Uvidíme.... 

Průměrný počet slepic: 4.7 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

Pseudoministr Výborný je vlastně takový Ralph Wiggum českého zemědělství. Stejný trapák jako on byl jeho stranický kolega, který si coby ministr obrany střelil pod prdelí do letadla, v němž právě letěl.

Průměrný počet slepic: 3.9 (44 hlasů)

Výstřel z pistole v letadle ministra obrany vyšel ze služební pistole mladého člena ochranky. Čerstvě ženatý kluk měl doma kromě ženy i miminko. Letěl by bez padáku a šance na slušnou práci.. Tak to RNDr. Baudyš vzal na sebe, jemu jako ministrovi nic kromě trochy posměchu nehrozilo. 

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

do Prahy už nejezděte. Běžte raději do prdele!

Průměrný počet slepic: 2.8 (37 hlasů)

to je dobře. Tak navrhni řešení.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

nikdy neměl zrovna valné mínění. Tím, co předvedli ve dvou nedávných, jakoby protestech (demonstrace je pro ně nesmyslně silné pojmenování jakéhosi jejich rádoby protestu) to mě utvrdilo v názoru, že bez téhle "české" vlády a bez těchto "českých" zemědělců by náš život byl lepší a levnější.

Průměrný počet slepic: 2.2 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

jsem se zase předvedl, což mě trošku mrzí. Budu koukat odsud zmizet a nepřijít brzy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

na tebe valím bulvy 🤕

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)