Kdy jindy?

Autor

Je to asi poprvé v našich moderních dějinách, kdy odboráři odešli z jednání tripartity, vmetli Fialovi do tváře všechny jeho hříchy a odešli dát vyjádření pro kamery ven před Strakovku. Oficiálním důvodem je zákoník práce a odchody do důchodu. Skutečným důvodem je neschopný premiér a vláda národní katastrofy. Ďurčo, Dufek, Žitníková… všichni poslali Fialu do Brusele a Středula se nakonec… musel přidat.

A tak budeme mít v druhé půlce května odborářské protesty. Nezůstane jen u odborových svazů, ale nechci předbíhat událostem. Vše se během několika příštích dní dozvíte. Říkat něco předem znamená, že naše demokratická vláda zase nasadí své spin doktory a spřátelené redaktory v majnstrýmových médiích a budou špinit vše co mohou i co nemohou. Nejlepší způsob, jak nic neprozradit, je nic nevědět…

Za včerejšími událostmi na tripatitě je hodně práce. Spousta jednání mezi odborovými svazy i odborovými předáky. Spousta jednání s dalšími subjekty. Ne, nespadlo to z čistého nebe. Tedy… pro vládu ano. Ta si ve své aroganci myslela, že to má v suchu, všechny nespokojené rozehnala, zcenzurovala a vylhala. Opak je pravdou. Vláda svým přístupem dosáhla jen toho, že si všichni začali dávat pozor na jazyk a vyjasnili si pozice a ztratili i ty poslední iluze.

My, Češi, jsme jak voda. Dlouho je možné do rybníka házet kamení a dělají se jen malé vlnky. Ale když se to pak utrhne, povodeň se nedá zastavit. Nikdo nemůže říct, že se odbory nesnažily. Nikdo nemůže říct, že odboroví předáci nebyli vstřícní. I všichni ostatní byli neuvěřitelně vstřícní a ochotní se domluvit. Jinde v Evropě by už dávno hořely ulice nebo stála doprava, u nás se stále ještě vyjednávalo. Ale když premiér a jeho suita přijdou na jednání tripartity a chovají se jako Tomáš Prouza, tak přemýšlíte o tom, jestli tahle vláda ještě k něčemu je. Jedno dne pohár trpělivosti prostě přeteče definitivně.

Kdybyste náhodou nevěděli, čí je to vina, podívejte se na Prouzův twitter. Tam je všechno. Vládní argumenty i vládní arogantní tón. Je tam přezíravost, posměch, kádrování i nálepkování toho nejhrubšího zrna. Fiala je vinen, protože se choval nikoliv jako státník, ale jako hovado.

Víte, proč je u nás všechno nejdražší? Protože jsme zticha!

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až vláda bude mít demonstraci těsně před volbami. Fiala s Prouzou (nebo snad Prouza s Fialou?) i s prezidentčíkem mohou do televize trousit svoje moudra o tom, jak na lůzu není třeba brát ohled, Vondra zase může do televize nosit nějaké svoje pamflety psané azbukou a Pekarová s Kandidátuší mohou křičet o proruských silách. Těch čtrnáct dní si to voliči budou pamatovat…

Policajti zase mohou sahat po pistolích, v kavárnách zase mohou sedět provokatéři domluvení s novináři a v televizi mohou lhát až se jim od huby bude prášit. Všechno jim bude za dalších čtrnáct dní spočteno. Všichni se budou muset vyjádřit, nikdo tomu neunikne a vy budete mít ten nejlepší možný materiál pro volební rozhodování.

Kdy jindy o sobě dát vědět? Kdy jindy zahulákat vládě do oken? Kdy jindy vysvětlit nerozhodnutým, koho nemají volit? Kdy jindy připomenout před kamerami vládě všechny ty sviňárny, kterých se za poslední tři roky dopustila? Kdy jindy k tomu přidat i jiné smysly než jen zrak a sluch? Kdy jindy se dívat na protažené ksichty Fialy a Stanjury a kdy jindy se jim posmívat za jejich hloupé nohlsledy, kteří budou na sociálních sítích dšít nenávist na obyčejné lidi, kteří se živí normální prací?

Kdy jindy rozhoupat už tak dost rozviklaná vládní křesílka?

Tak pojďte, vládo! Pojďte! Povídejte, co si o nás myslíte! Strhněte si zase další masky! Teď bude mít Vítek příležitost k debatě bez cenzury. Ale také bez ochranky a bez komparzu… Nechte vyhřeznout vaše skutečné povahy přesně v době, kdy ukazujete jen vyretušované ksichty na bilbórdech a předstíráte starost o své voliče. Nezapomeňte hodně často říkat slovo „Rusko“ a „populismus.“ To bude před volbami výborně fungovat.

A my všichni jsme zváni. Jedenadvacátého května. Ale tentokrát fakt nezůstane u jednoho dne. I další skupiny mají důvod si zahulákat před vládními budovami. Vím to, protože v tom jedu s nimi. Za jeden den by se to ani všechno nezvládlo. Tak pojďme zúročit všechno, co jsme se za dva roky protestování naučili. Pojďme pod vládou rozhoupat křesílka v pro ně tu nejblbější možnou chvíli. V době, kdy ještě skoro polovina lidí není rozhodnuta, koho bude volit.

Já vím, chtěli byste více informací. Dozvíte se je. Postupně. Ve vládě totiž sedí gauneři, mafiáni, cenzoři a totalitáři. V politických neziskovkách sedí tisíce darmošlapů, kteří tam jsou přesně pro tuto příležitost… aby rozbíjeli jakoukoliv iniciativu zdola. V mééédiích jsou stovky Bartkovských, Taberyů a Moravců, kteří nebudou váhat dezinformovat jak to jen půjde a obviňovat z toho nás. Rozumný člověk neudělá dvakrát stejnou chybu.

Dnešní článek berte jako první pozvánku. Takovou informativní, že plán B a C nastal. Abyste si od jedenadvacátého dál neplánovali rodinné oslavy. Jak říká starý Klaus, každý protest je protivládní a každý protest je politický. Ale nikdo vám tam nebude říkat, koho máte volit. Jen se tam bude hodně hodně hlasitě zdůrazňovat, že Pětikolku nevolit a spočítat to téhle vládě hromadného ničení. Při trošce štěstí nezůstane jen u slov.

Budou další pozvánky… pádnější. Abyste věděli, jak vážně to organizátoři myslí… Ještě jednou je zapotřebí se do toho pustit.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

PS. Prosím, doufám že někdo už pracuje na plánu D a E…

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (392 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

zelene

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

.. díky Vidláku.. To načasování stejně perfektní, jako když Ruml večer před volbami odrovnal JUDr. Josefa Bartončíka a spolu s ním i Československou Stranu Lidovou. Jim to poradili zkušení poradci, jako byl Luděk Pachman v ČSL, který dobře a zkušeně "poradil" Lidovcům všechnu energii investovat do "Glorifikace" Bartončíka a Sachra.. 

Je vidět, že už nepotřebujeme poradce..

Myslím si, že i SPD bude mít problém. Tomio Okamura úplně stejně jako tehdy Lidovci glorifikuje na bilbordech jen sám sebe.. Těsně před volbami ho nečím rozstřelí, on zůstane "jen" opozičním lídrem, ustojí to, ale zmatení voliči pohřbí SPD a Trikolóru v EU volbách, lidé to ze zoufalství nahází Babišovi.

Mimochodem, JUDr. Josef Bartončík stále ještě žije a prý se těší dobrému zdraví, snad i ještě i pomáhá svým synům v jejich advokátní kanceláři..

Průměrný počet slepic: 4.7 (75 hlasů)

komu se nelení, tomu se zelení.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Co by jsme si počali bez Tvého navíc i rýmovaného humoru. Buď vždy takový jaký jsi příteli :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Na mě se můžeš vždycky spolehnout! Píše pivař z kraje vína: Vždy podpořím Antonína!

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

EU volby by měly být o lidech a ne o stranách, to bychom nemohli volit nikoho.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

A ZA NAŠE PRACHY!

 

Petr Hampl - sociolog:

"Je to docela obyčejný podvod. Vláda prostě ukradla důchodcům

nějaké peníze a vydala je na částečné zvětšování státní byrokracie

a částečně na financování americké války proti Rusku."

Průměrný počet slepic: 4.9 (153 hlasů)

Vidlák: ... Fiala je vinen, protože se choval nikoliv jako státník, ale jako hovado....


Fiala se chová nejen jako hovado ale jako šílenec který patří do Bohnic. Jen opravdový šílenec by dokázal ničit naši vlast jako to dokazuje každodenně Fiala a jeho pěti demoliční banda. Je to nejhorší premiér všech dob kterého kdy měla ČR.

fiala bohnice
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (149 hlasů)

.. Už zjistil, jak snadno by mohl vypadnout na dlažbu, když "nezaplatil" příspěvky a musel být znovu zvolen. Kdopak mu tam asi namydlil  schody? Teď už ví, že musí našlapovat zlehka, protože kráčí minovým polem..

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (94 hlasů)

už zapomněl zaplatil příspěvky a teď možná zapomene jít na nějakou tu jejich demonstraci.

Odboráři vždy se tváří jako naši spasitelé, ale stejně bych je nejradši poslal do prdele.

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

že by konečně ???

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)

Už včera jsem se o ní zmínil. Je jediná o které to vím, ale jediná rozhodně není. Pracuje ve státní správě, sedí ve velkém a významném baráku. Má vyšší a velmi slušně placenou pozici. Je přesvědčena, že stát má a musí o lidi jako je ona pečovat a musí jim „přidávat“.  Oni pro něj přeci pracují, oni mu fandí. Ona připouští, že pracovní tempo je v poklidu. Její pozdrav zní „Opatrujte se“  a celé dny řeší stres a vyhoření. „Holky u nich v kanclu jsou na tom stejně“.   Kdo tohle neřeší, není IN. Danuše Nerudová je její vzor! Ta říká to, co tato chce slyšet. To bude teprve ta správná europoslankyně. A že projde, to je prý jisté.

Takové lidi stát potřebuje. A on je i má! K čemu zemědělství a k čemu průmysl? To nepotřebuje, to je starost. To je špatně, stejně špatně jako PUTIN.

Pro tu co znám a pro ty ostatní co tam s ní sedí nastaly a panují Zlaté časy. Jsou převědčení, věří že právě s nimi to stát zvládne. A stát ví, že takových potřebuje víc.

V Praze se staví další a další kancelářské domy. Vznikají stále  nové a ještě novější instituce, na podporu státního aparátu. Už teď jich není nijak málo:

ABS Archiv bezpečnostních složek

AČR Armáda České republiky

AOPK Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky

BC AV ČR Biologické centrum Akademie věd České republiky

ČBÚ Český báňský úřad

ČEB Česká exportní banka

ČIŽP Česká inspekce životního prostředí

ČSÚ Český statistický úřad

ČTÚ Český telekomunikační úřad

ČÚZK Český úřad zeměměřičský a katastrální

ČVÚT České vysoké učení technické

DSO Dobrovolný svazek obcí

EGAP Exportní garanční a pojišťovací společnost

ERU Energetický regulační úřad

ESA 2010 Evropský systém národních účtů

FN Fakultní nemocnice

FÚ AV ČR Fyzikální ústav Akademie věd České republiky

GFŘ Generální finanční ředitelství

GŘC Generální ředitelství cel

GSFT Garanční systém finančního trhu

HZS Hasičský záchranný sbor

HDP Hrubý domácí produkt

ISPV Informační systém o průměrném výdělku

IKEM Institut klinické a experimentální medicíny

KU Karlova univerzita

KÚ Katastrální úřady

MK Ministerstvo kultury

MMR Ministerstvo pro místní rozvoj

MO Ministerstvo obranyMPO Ministerstvo průmyslu a obchodu

MS Ministerstvo spravedlnosti

MPSV Ministerstvo práce a sociálních věcí

MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

MU Masarykova univerzita

MUFIS Municipální finanční společnost a.s.

MV Ministerstvo vnitra

MZ Ministerstvo zdravotnictví

MZe Ministerstvo zemědělství

MZV Ministerstvo zahraničních věcí

MŽP Ministerstvo životního prostředí

NBÚ Nejvyšší bezpečnostní úřad

NKÚ Nejvyšší kontrolní úřad

NRI Národní rozvojová investiční a.s.

NSA Národní sportovní agentura

NÚDZ Národní ústav duševního zdraví

p.b. procentní bod

PN Brno Psychiatrická nemocnice Brno

PPH a.s. Pražská plynárenská holding a.s.

RRTV Rada pro rozhlasové a televizní vysílání

RVDA Rada pro veřejný dohled nad auditem

RSCP Regionální statistiky ceny práce

ŘSD Ředitelství silnic a dálnic

S.13 Sektor vládních institucí

S.1311 Subsektor ústředních vládních institucí

S.1313 Subsektor místních vládních institucí

S.1314 Subsektor fondů sociálního zabezpečení

SFDI Státní fond dopravní infrastruktury

SFPI Státní fond podpory investic

SMO Svaz měst a obcí

SPÚ Státní pozemkový úřad

SSHR Správa státních hmotných rezerv

SÚJB Státní úřad pro jadernou bezpečnost

SZIF Státní zemědělský intervenční fond

SZÚ Státní závěrečný účet

TAČR Technologická agentura České republiky

OSS Organizační složky státu

OTE Operátor trhu s elektřinou

ÚDHPSH Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí

ÚHOS Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

ÚOCHB AV ČR Ústav organické chemie a biochemie Akademie věd České republiky

ÚOOÚ Úřad pro ochranu osobních údajů

ÚPDI Úřad pro přístup k dopravní infrastruktuře

ÚPV Úřad průmyslového vlastnictví

UP v Olomouci Univerzita Palackého v Olomouci

ÚVl Úřad vlády

VS Vězeňská služba

VVI Veřejné výzkumné instituce

VVŠ Veřejné vysoké školy

VZP Všeobecná zdravotní pojišťovna

ZP MV Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra

Co uděláme my ostatní? Využijeme nějakou příští příležitost? Podpoříme už konečně alternativu, nebo si ponecháme fialový aparát? Přál bych nám, abychom mezi sebou našli víc Vidláků, kteří mají nápad, chuť a schopnost hledat cestu ke změně.

Průměrný počet slepic: 4.9 (75 hlasů)

Ale máme Konečnou!

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

jak píše Vidlák. Lidská paměť je +- 14 dní a ta česká nejspíš ještě kratší. Na východě se šturmuje do boje, Rusko procvičuje taktické jaderné  zbraně, Anglie povolila na Ukrajině střílet raketami dlouhého doletu, tj. do vnitrozemí Ruska a my jsme stále tak nějak v klidu. Na hladině není ani po sebevětším balvanu žádná vlnka. Čím to je, že by opravdu tou holubičí povahou, nebo je to jen totální nezájem o cokoliv? Kdo to vlastně ví? 

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

lidské havěti, nechci nijak rozjímat. Ovšem, na koncentráky, Lidice a Ležáky bychom neměli nikdy zapomínat. Rusové jsou nepřátelé a Němci naši bratři! K Česku, národu idiotů, zánik asi patří.

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

Z bratrů jsou náhle nebratři - tak se chová jen vládní idiot jaksepatří.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

se bratří přiliš ryčně, ten mění bratry rychle a nepatřičně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

jsou "odborníci" a v senátu senátníci. Ovšem, jinak jsou to jenom příživníci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

.. co já bych sem dal? Inu ignorujte mne, Off-topic cpěte pod Antonínovo žluté okno.. Děkuji..

Pokud mne v noci políbí můza Úránia, tak sem dám pár řádků, které budou stát za přečtení..

Průměrný počet slepic: 3.1 (23 hlasů)

mít tak modré nebe. Ležet pod ním a cpát jenom sebe.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

modre okno

Aby se cítil jak pod modrým nebem a jako ryba ve vodě a inspiroval se na jeho další básnické kousky které nám každodenně bohatě daruje

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

modrá je dobrá, už je to tak. Ale pozor: Vyjma ODS! Odéesáci jsou dnes modrožlutí, huby a kapsy plné, v hlavách dutí!

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

zlute

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

já jsem to nikde nenašel..

Průměrný počet slepic: 3.9 (31 hlas)

mně dělá splíny asi bude ze zlé Číny.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

už jsem se tak trochu bál, že by pro mě nikdo tady nic neudělal! Antoníne, ty jsi borec, až tu nebudeš, tak to bude fakticky konec!

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

Nela Lisková:  Toto je důsledek podpory ukroBanderovců a ukronacistů ze strany Pětikoalice. Historie se opakuje.

nela
zdroj: https://t.me/neCT24/55344
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (66 hlasů)

Za nášivku wagnerovců vyfasujete podmínečný trest na půl roku, ale když máváte v Plzni při oslavách osvobození od nacistů nacistickou vlajkou přímo z projíždějícího konvoje, je to prý jenom nedorozumění a přečin viz níže  článek na hovin...novinkach. Holt nová doba, prostě se jede protektorát verze 2. V pětačtyřicátém zřejmě osvobodily Plzeň americko-nacistické jednotky!  no a v Praze to byli předpokládáme banderovci a vlasovci!

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-je-to-velke-nedorozumeni-rekl-majitel-vozu-ze-ktereho-se-v-plzni-mavalo-s-nacistickou-vlajkou-40470580

Průměrný počet slepic: 4.6 (84 hlasů)

nedorozumění. Nic jiného v to jasně není. Tenhle režim je tak mrzký, že nenávidí jen to co je ruský.

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

- dosahuje vrchol. Reinkarnovaný prezident Hácha alias Agent 107 má vyznamenat šéfa Sudeťáků … na výročí Pražského povstání proti nacistům!

PETR HÁJEK zjišťuje, že proces „reinkarnace“ německých nacistů dosahuje právě jednoho z vrcholů, což ani při Drang nach Osten č. 2 nemůže být jinak – a žasne, jak manipulaci historií podvolená část veřejnosti akceptuje

5. května 1945: Vypuklo Pražské povstání. Proti německým okupantům, kteří za šest let protektorátu povraždili na 350 000 lidí, vyrazili špatně ozbrojení Pražané. Česká národní rada prohlásila konec protektorátu, ale Němci se vzdát nemínili. Navíc téměř miliónová německá Schörnerova vojska skupiny Střed obklíčená na Královéhradecku postupující Rudou armádou se potřebovala probít přes Prahu na západ do amerického zajetí, což jim Pražské povstání dramaticky znesnadnilo.

V dalších dnech především Himlerovy jednotky Waffen SS s bestiální krutostí bojovaly (a popravovaly) na mnoha místech Prahy. Vše ukončil až příjezd Koněvovy (Rybalkovy) Rudé armády, která vyslyšela volání pražského rozhlasu a od 6. května se probíjela přes Drážďany na pomoc povstalcům. Ještě i v Praze – vlastně již pár hodin po německé kapitulaci – pak položily životy další desítky sovětských vojáků. Unavení muži a ženy se tak přidali k téměř sto padesáti tisícům rudoarmějců, kteří našli smrt při osvobozování Československa. Dnes o nich nesmíme ani pípnout.

5. května 2024: Hřib, pirátský náměstek pražského primátora oznamuje, že se musí změnit plastika v pražském metru (bylo v rekordní době vybudováno za pomoci sovětských odborníků a do provozu uvedeno 9. května 1974): „Přátelství mezi Moskvou a Prahou, které tenhle nápis naznačuje, bylo jen vymyšlenou propagandou,“ sděluje politický gauner (narozený v roce 1981), jenž se s dalším gaunerem Ondřejem Kolářem z TOP 09 (narozen 1984) zasadil o likvidaci sochy maršála Koněva z veřejného prostoru.

Téhož dne politický gauner z ODS Martin Baxa (v roli ministra kultury za fialovou ODS) si u Rokycan připomínal konec 2. světové války v místech, kde se potkaly dvě armády: sovětská a americká. Čistá patafyzika. Přítomen byl totiž pouze vojenský atašé velvyslanectví USA v Praze plukovník Jakub Andrews. Zněla pouze americká hymna a vlála vlajka Spojených států. Pozvání nedostal jediný zástupce Ruska, neobjevila se ruská vlajka, nezazněla hymna osvoboditelů absolutní většiny našeho státu od Němců.

Jak se (ne)přepisuje historie

5. května 1945: Kolaboranti s nácky si za těch šest let protektorátu užili své hvězdné hodiny – jak si je nyní užívají ti současní. Bojovali (hubou) proti Rusku, doufali v Hitlerovo vítězství, a kromě jiného udávali také české vlastence, kteří pak skončili buď na střelnicích nebo pod popravčí sekerou jejich německých „ochránců“. Emanuel Moravec, v protektorátní vládě ministr propagandy (tzv. osvěty) a školství (!) – patřila pod něj také kultura – právě odjíždí ze schůzky s ministrem Hermanem (tehdy Frankem). Ten ho pověřil, aby ihned pronesl v rozhlase další ze svých báječných kolaborantských projevů, tentokrát proti Pražskému povstání. To ale už politický gauner neunesl – a vědom si toho, co povstání jasně „signalizuje“ (řečeno s Fialou), zastřelil se v autě.

5. května 2024: Ministr propagandy (tzv. kultury) Martin Baxa stojí s americkým plukovníkem, zástupcem protektorátní mocnosti u památníku sovětských obětí našeho osvobození (o nichž se ovšem nesmí nikdo zmínit) a znějí neuvěřitelná slova dědiců reinkarnovaného Emanuela Moravce: „Podle protokolu zazní hymny vítězných mocností, které tady mají zástupce (a to Rusové nejsou, protože je nepozvali). Není to snaha o přepisování dějin, jsme na demarkační linii a víme, které armády se tady potkaly. Tady odtud nikdy nezmizí busty Rybalka ani T34.“

5. května 1945: Pavel Semjonovič Rybalko byl velitelem 3. gardové tankové armády, která od maršála Koněva dostala osvobození Prahy „na triko“. Jeho stateční, na smrt unavení muži a ženy přitom byli již v poraženém Berlíně. 30. dubna (pravděpodobně, jak praví ne zcela prokázaná historická legenda, ale o tom jsme již v minulosti v PP psali – a chceme se k tomu brzy vrátit) se v bunkru pod kancléřstvím zastřelil Adolf Hitler. Nad Riechstagem zavlála sovětská vlajka. 2. května se vzdala německá posádka Berlína. Ale místo oslav vítězství Rybalkovi muži vzápětí opět sedají do pověstných tanků T34 – a probíjejí se zbytky německých armád k Praze, která volá o pomoc – a mnozí z nich padnou.

5. května 2024: Rybalkův tank s číslem 23, který při osvobozování Prahy v bitvě s Němci zasáhla 9. května na Klárově pancéřovka, byl posléze opraven a 29. července 1945 postaven na podstavec jako památník osvobození u kasáren na Smíchově. Rok po převratu 89 byl znectěn a nástupci Moravce a spol. odstraněn. Právě tak jako později již zmíněný pomník maršála Koněva. Dnes již nesmí v těchto dnech ani zaznít hymna či zavlát vlajka osvoboditelů.

Ale protože se někteří z nich přece jen v koutku duše stydí, o to hlasitě ujišťují, že to není přepisování dějin. Tak je to – co? Ano, jde o něco jiného. Protože kdo se z historie nepoučí a místo toho ji navíc zfalšuje, musí si ji – v mnohem horší podobě – prožít znovu. A právě to se u nás chystá.

Kolaboranti s nácky opět na scéně

Na Pražském hradě opět sedí „inkarnovaný“ Emil Hácha – pochopitelně v mnohem horší podobě. Ten původní byl v zásadě ctihodný muž, významný právník, který po Mnichovu uvěřil pohádce o tom, že z prezidentského postu může své zemi ještě nějak pomoci (a vskutku se o to snažil). Ten současný je však pouze bezectný kolaborant, převlékač kabátů, který v zájmu 4. říše chce nahnat zemi do války s našimi někdejšími osvoboditeli.

Naléhá na co nejrychlejší přijetí říšské měny (nyní se jmenuje euro). Otevřeně volá po tom, aby válka Západu proti Rusku (zatím zástupně na Ukrajině „dobyté“ Západem zorganizovaným a financovaným státním převratem), kterou „nesmrtelní“ náckové – banderovci aktuálně prohrávají, se přenesla přímo na ruské území. A pléduje za přímé nasazení našich vojáků, kteří se tam – spolu s Bundeswehrem, ale tentokrát i Anglosasy – prý mají vrátit v repríze Hitlerova Drang nach Osten. Pokud „vůdce“ skutečně fyzicky zahynul, jeho démon zjevně žije a roste – tentokrát i na Pražském hradě.

Ale i v “podhradí“, ve Strakově akademii, sídle protektorátní vlády. Co jiného než Hitlerův démon žene politické gaunery (nenáviděné už i mnohými z těch, kdo je skrze ústavním soudem zmanipulovaný volební systém svými hlasy dosadili do křesel), aby nás zavlekli do války? Premiér Fiala s ministryní války Černochovou si navlékají mikiny zesměšňující státní znak (dvouocasí lev skládá granáty „na Rusa“). Šéf zločinecké mafie (STAN) s příznačným jménem „Rakušan“ z křesla ministra vnitra organizuje kriminalizaci vlastenců – a kryje „laboratorní pokus“ masového vraždění (za účasti CIA a FBI) na našem území.

Celkem

A všichni společně (však si také říkají SPOLU) – v „bojové jednotě“ s šéfem pražské Kapituly, Havlovým „knězem převratu 89“ Václavem Malým – odvezou korunovační (ostatkový) zlatý kříž Karla IV. Rovnou „do Reichu“. Kříž, který je nejen jedním z nejdůležitějších symbolů české státnosti (na nějž si neodvážil sáhnout ani Hitler či Heydrich), ale současně – tak jak „otec vlasti“ kdysi zamýšlel a určil – základní duchovní kotvou a ochráncem národa.

A aby nebylo pochyb, co tím míní, odvezou jej do Drážďan (přes které se probíjely Rybalkovy tanky na pomoc Praze) na výročí obsazení českých zemí Hitlerem – 15. března. A podobně jako když Moravec (vtělený do Baxy) sprostě žvaní, že zákaz účasti našich sovětských osvoboditelů na tryzně za jejich padlé „není přepisování historie“, tak tito zase tvrdí, že tato nestoudná provokace je kvůli „dobrým sousedským vztahům“ s řídící mocností 4. říše (řízené z Washingtonu).

Kruh se uzavírá. A plně zaklapl v okamžiku, když v předvečer připomínky osvobození Československa Rudou armádou navrhl poslanec lidovců jménem Šimon Heller (německy „je jasno“, nomen-omen), aby současný Hácha udělil státní vyznamenání Berndu Posseltovi. Hlava sudeťáků – po válce odsunutých rozhodnutím vítězných mocností (tehdy ještě včetně Sovětského svazu) má být prý vyznamenána spolu s Danielem Hermanem. To je někdejší lidovecký ministr (jak jinak než propagandy, tedy „kultury“), který se v roce 2016 jako první člen české vlády zúčastnil sjezdu sudetoněmeckého landsmanšaftu…

Bijme ty hlavy…

A poslanecká sněmovna návrh na Posseltovo vyznamenání schválila. Protestoval pouze Tomio Okamura, který Posselta a jeho sudeťácký landsmanšaft statečně označil za pohrobky nacistů. Ale bude mu to málo platné. Hácha 107 nejspíš skutečně sudeťáka vyznamená – a tím otevře dokořán dveře pro majetkové nároky potomků Hitlerovy Páté kolony. Brusel proti tomu určitě nic mít nebude. Tím se přece „historie nepřepisuje“ – naopak, uvádí se goebbelsovsky do správného kontextu.

Ta drzost vládnoucích politických gaunerů je prostě ohromující: Nejenže nás oloupili (nejen pomocí inflace – největší v EU), vystavili celý národ pádu do chudoby a – opět jako jedni z nejhlasitějších ve 4. říši – ženou stát do války s Ruskem. Nejenže k tomu objednávají americký absurdně předražený „letecký šrot“ (F-35) schopný nést jaderné bomby – abychom se automaticky stali cílem ruské jaderné odpovědi. Oni se nám při tom všem ještě smějí do očí.

Je 5. květen 2024. Na Pražské povstání číslo dvě to vskutku nevypadá. Dokonce i před blížícími se volbami do takzvaného Evropského (říšského) parlamentu většina kandidujících stran (i mimoparlamentních) ustupuje z požadavku, abychom německou 4. říši opustili, dokud je čas. Pokud známo, tak na tom setrvává (až na zcela malé bezvýznamné subjekty) opět pouze Okamurova SPD. Zda to opravdu stále platí, se zeptám Petra Macha, jejího volebního lídra, kterého jsem pozval na tento týden k rozhovoru před kamery Protiproudu.

A co ostatní? Opakovaně se mi v takových napohled beznadějných chvílích jako je tato, vynoří v hlavě verše skvělého slovenského básníka Janka Jesenského z doby, kterou si – my, nepodvolení – dnes a v následujících dnech připomeneme bez cenzury „v podzemí“:

Tak se mi zdá / že střádáme si / ne na boj / ale na pohřeb.

Však před pohřbem / byť bez obrany / a byť nám vzali domovy

bijme ty hlavy při padání!

Když mečem ne

Tak okovy!

AUTOR: Petr Hájek

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (87 hlasů)
Trvalý odkaz

ČESKO: Článek určený speciálně pro příznivce hry „zastavme Fialu/Babiše, nehodící se škrtněte“, kteří se podílejí na politickém klamu v naší zemi. Bizár začíná nabírat na obrátkách.

Posledně jsem rozebíral v článku Šestikoalice, že Pětizmrdka a ANO vládnou rukou společnou a nerozdílnou, jen se u toho tváří, že to tak není. Setkalo se to s celkem příznivým ohlasem, nakonec nejsem jediný, kdo si něco takového myslí a začíná se to projevovat na voličském chování, a kdo by chtěl nášup, pro toho je tady několik epizod z tohoto týdne, které velmi dobře prokazují míru klamu v české politice….

….Je to takové malé tajemství. Všichni tušíme, že se to stane, ale nemluví se o tom. V rámci programu klamání voličů koalice Spolu buduje image odlišným způsobem, vsází na soudruha Šášu Vondru, jako že je takovej alternativní „disident“ a bojuje za EU, ale za lepší EU, tamtu „Evropu bez blbostí“, ale to je všechno jen pohádka pro úplně blbé opice, co nosí lístky k urnám. Velký univerzitní kormidelník vás naviguje přímo a neomylně přímo do evropského mainstreamu….

...Co horšího. Teta Ursula patří do kriminálu. Svého času nakupovala vakcíny proti covidu přes textové zprávy. Každou chvíli čteme o nějakém starostovi nějaké zapomenuté prdele v Jeseníkách, který bez výběrového řízení koupil hadici k hovnocucu a teď mu hrozí trestní stíhání. To se ale nevztahuje na Uschi a její vyjednávání s firmou Pfizer a následný nákup za 100 miliard EUR, což vychází, podle způsobu výpočtu, na nějakých pět až deset dávek na hlavu. Po krachu očkovacího projektu byly tyto vakcíny k ničemu a musely se zlikvidovat, ano, u nás taky. A tak zatímco veřejnost sbírá korunku ke korunce na Evičku a Lojzíka a Martínka, co mají nějaké přišerné nemoci a VZP odmítá hradit léčbu, protože musí vyplácet milionové odměny politickému hochštaplerovi Kabátkovi, likvidují se Ursuly vakcíny za miliardy, což je něco jako veřejné tajemství. Když ponecháme stranou trestněprávní rozměr celé věci, pak je zde ten morální a tak přeju voličům Spolu pevnou ruku u urny s jejich tetou kriminálnicí. Tedy volební urny.

Má to i svoji světlou stránku. Čím déle bude von der Lejno v čele EU, tím méně přijatelná pro více lidí EU bude, takže je to vlastně užitečné. Hňup Fiala ve své intošské hlouposti vlastně pomáhá dobré věci.

Máme kandidáta na ministra

Někde mezi Pelhřimovem a Táborem jsem v autě poslouchal tlachat Markétu Pekarovou Tukanovou, jak velebila nového kandidáta na ministra politických a angažovaných pavěd Tuleju. Zejména oceňovala jeho vědecké a manažerské schopnosti. Říkal jsem si přitom, jaká asi bude životnost toho pána ve funkci. Odhadoval jsem to tak na jeden měsíc.

Co bylo důvodem této skepse? Důvody byly v zásadě dvojí. Jednak jsem v spíči paní Tukanové Adamové identifikoval něco, co naznačovalo, že panu Tulejovi ani trochu nevěří a byl vybrán z nouze, protože TOP09 se personálně dávno vyprázdnila a už nebylo kde brát. Za druhé jsem přesvědčený, že s angažmá v takové vládě, navíc za terminálně prozmrdovaou TOP09, může dobrovolně souhlasit jen mentálně zaostalý a/nebo morálně defektní jedinec…

...V pozici nominanta za zmrdí spolek TOP09 vydržel akademik z Wishe jen dva dny. Pak se provalilo, že své pseudovědecké výzkumy, většinou rozbory jiných textů z internetu v podstatě středoškolské úrovně, publikoval slezský génius v pochybných asijských časopisech. Známý „datový vědec“ patlal Kulveit ve srovnání s ním byl hotový Einstein...

Úsporný“ baliček ministra Stanjury si našel cestu do domácností.

Občané vyjadřují nespokojenost z výši daně z nemovitosti, jejíž předpis pilní úředníci průběžně rozesílají do datových i fyzických schránek obyvatelstva. V některých případech došlo k tomu, že se daň z nemovitosti navýšila „jen“ o 80%, což vyplývá z balíčku zmr. Stanjury, ale v jiných případech obce využily svého oprávnění ještě si něco přikrást a navýšit místní koeficient, takže došlo až k násobnému zvýšení.

Buřtožrouti propadli panice. Až dosud žili v přesvědčení, že to všechno zaplatí ty zbohatlíci s těma barákama a vilama, takže je to vlastně dobře, protože když mají na barák, tak ať jsou hezky solidární s náma, co žádný barák nemáme. Jenže pak se ukázalo, že byt, garáž nebo zahrádka jsou rovněž nemovitost a taky se z nich platí daně. Poměrně početná komunita buřtožroutů se ještě uklidňuje, že se jich to netýká, protože oni jsou v nájmu, ale i na ty dojde, protože vlastník nemovitosti dříve nebo později bude muset promítnout vyšší daň do výše nájmu. Zvýšení daně nemovitosti se tak nebude týkat jen zanedbatelného okruhu osob, například osob žijících v policejní ubytovně na Zbraslavi jako kdysi fízl mjr. zmr. Šlachta.

...Proč se zvyšovala daň z nemovitosti? Pro nic. Nebo lépe řečeno, z politických důvodů. Daň z nemovitosti má několik zajímavých rysů. Prvním je, že je to pravděpodobně nejvíce amorální daň, protože postihuje majetek, který byl již jednou zdaněný. Druhý významný rys je ten, že daň z nemovitosti je 100% příjmem obce. Stát a jeho hospodaření vůbec neovlivňuje. Součástí Stanjurova „úsporného“, pardon, daňového balíčku se stala proto, protože to bylo shledáno politicky správně. Jednak někdo zjistil, že je v ČR příliš nízké zdanění majetku, a pak také je nezbytné realizovat nadnárodní agendu WEF směřující k popření vlastnictví („nebudeš nic vlastnit a budeš štastný“), a tohle je jeden z nástrojů k realizaci tohoto cíle, spolu s například extrémně komplikovaným, náročným a drahým stavebním řízením. Kampaň proti individuálnímu bydlení je v posledních letech zhruba stejně silná jako kampaň proti individuální mobilitě...

... Celkový přebytek hospodaření obcí je aktuálně asi 500 miliard, které leží někde na účtech, a toto číslo exponenciálně roste. Zatímco tedy stát škrtá důchody a zvyšuje daně, obce si mastí kapsy. Důvodem je vysoká míra úspěšnosti dobývání renty, kdy centrální politika je velmi silně provázána s komunální. Tento fenomén, veskrze nežádoucí a kontraproduktivní, podporují sami voliči, pro které jsou důležité „zkušenosti z komunální politiky“. Dá se říci, že nanažrané obce dojí stát úspěšněji než kdokoli jiný. Neexistuje žádný reálný důvod pro další zvyšování příjmů obcí například zvýšením daně z nemovitosti. Stát by se měl spíše zabývat tím, jak obcím v rámci rozpočtového určení daní peníze sebrat, ale to se nestane, protože velká část poslanců má komunální background a rybník si nevypustí.

Komu se tedy nechce čekat na další zvýšení daně z nemovitosti a nevěří, že se lze zbavit WEF ovládané vládní garnitury, ten nejlépe udělá, když příští parlamentní volby důsledně zakroužkuje všechny kandidáty, kteří nemají žádný komunální (ale ani státní) background. Tito lidé totiž od prvního dne ve funkci zapomenou na nějakého voliče a začnou dělat to, co doposud – plnit obecní rozpočet z vašich kapes.

Když končila Babišova vláda, docházelo ke zcela nepochopitelným a často nepřijatelným záležitostem, jako výměna ministrů zdravotnictví každý týden. Všichni si říkali, že větší bizár už nemůže přijít. Jak vidíme, Fialovu vládu neustále podceňujeme. Může přijít doslova cokoli.

AUTOR: D-FENS                                https://cz24.news/sestikoalicni-bizarnosti-petizmrdky-a-ano/

Průměrný počet slepic: 4.6 (70 hlasů)

https://dfens-cz.com/sestikoalicni-bizarnosti/

je zdroj

EDIT: dal jsem ho sem proto, že je (jako velmi často) uveden špatný zdroj a taky abyste se mohli podívat, jak "čerstvé" ty tapety jsou a to někdy bývají ještě starší. Také se tam můžete podívat na diskusi ke článku. Prostě mi uniká, že ty tapety někdo považuje za hodné 5 slepic, přitom podle mě tu jen zabírají místo.

Průměrný počet slepic: 3.8 (35 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

Ten "někdo" nejspíš čte článek poprvé, Rade. Článek na 24news vyšel včera (jestli jste o něm věděl dřív, mohl jste ho sem dát dřív alespoň jako odkaz, i když je lidi zrovna moc nečtou. Co "zabírá nebo nezabírá místo", o tom (naštěstí) rozhodují čtenáři, ne vy.

A propos - neměl byste něco "čerstvého" k Vidlákovi..? Neměl, jako vždy pouze ke mně - tedy jen číháte..., no jste zlatej. 🌞

ad "Šestikoaliční bizarnosti Pětizmrdky a ANO" /6. května 2024 /👉 @cz24news  

                                                                https://cz24.news/…no/

Průměrný počet slepic: 3.5 (19 hlasů)

tam publikovala a to ne jen do roku 2015, jak zjistila Bobošíková, ale i o dva roky později, kromě toho se připisovala jako autorka k cizím spiskům a kromě toho prodávala diplomy.. a stejně bude eurokomisařka! domluva marginánách stran podle podivných kódů má přednost před nějakým skorodemokratickým vyjádření kohkoliv i toho nemožného eu parlamentu.

jako by někdo vsadil na novou kartu, když už  chytří i když všehoschopní  umdlévají při manipulaci s lidstvem - myslím příběhy o hodných USA, západnímch zemích - pilířích demokracie a pod. pak nastupují hloupí všehoschopní, zkusí to teď zase oni a uvidíme, jak to dopadne. kdo asi přijde pak?

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

"Rusko neblafuje": Taktická jaderná cvičení jsou posledním varováním pro NATO, aby se drželo dál od Ukrajiny.

Mikhail Metzel, SPUTNIK International, 6.5.2024, 19 hod.
Ruská armáda reaguje na bojovná prohlášení představitelů a zákonodárců ve Washingtonu, Paříži a Londýně o rozmístění vojsk na Ukrajině oznámením o cvičeních s použitím bojových jaderných zbraní. Sputnik se zeptal Earla Rasmussena, veterána americké armády, který se stal nezávislým vojenským a zahraničním pozorovatelem, co to všechno znamená.
Ruské ministerstvo zahraničí charakterizovalo nadcházející ruské cvičení s taktickými jadernými střelami jako snahu Moskvy "zchladit 'horké hlavy' v západních hlavních městech", které hrozí nasazením pozemních jednotek na Ukrajině, a podniknout další agresivní kroky, které hrozí eskalací zástupné války na Ukrajině v plnohodnotný střet mezi Ruskem a NATO.
Cvičení "je třeba posuzovat v kontextu nedávných válečnických prohlášení západních představitelů a ostře destabilizujících akcí řady zemí NATO, jejichž cílem je vyvíjet na Rusko silový nátlak a vytvářet další hrozby pro bezpečnost Ruska v souvislosti s konfliktem na Ukrajině a v jejím okolí," uvedlo ministerstvo v pondělním tiskovém prohlášení.
Patří sem hrozby poskytnutí nových forem "přímé pomoci" Kyjevu, včetně předávání stále modernějších zbraní režimu Zelenského, a také rozhodnutí USA roztrhat dohody o kontrole zbraní s Ruskem ve snaze militarizovat Evropu i Asii, uvedla Moskva.
Cvičení by měla "pomoci NATO uvědomit si možné katastrofické důsledky strategických rizik, která vyvolávají, a zabránit tomu, aby jak pomáhalo kyjevskému režimu v jeho teroristických akcích, tak aby bylo vtaženo do přímé ozbrojené konfrontace s Ruskem," uvedlo ministerstvo.
Moskva rovněž varovala, že bude považovat všechny stíhačky F-16, které NATO plánuje dodat Ukrajině, za potenciální nosiče jaderných zbraní a že rozhodnutí o jejich dodávce považuje za "záměrnou provokaci". V kombinaci s polskými řečmi o ochotě rozmístit na svém území americké jaderné zbraně, zprávami o francouzských žoldácích, kteří již na Ukrajině bojují, a dalšími provokacemi ministerstvo zahraničí zdůraznilo, že snahy západního bloku signalizují záměrné směřování "k další eskalaci ukrajinské krize směrem k otevřenému vojenskému střetu mezi NATO a Ruskem v rámci realizace nepřátelského kurzu na způsobení "strategické porážky" naší zemi".
Samostatně si ministerstvo v pondělí předvolalo britského velvyslance v Rusku Nigela Caseyho, aby ho varovalo před důsledky komentářů ministra zahraničí Davida Camerona během jeho návštěvy Kyjeva 2. května o přípustnosti použití britských zbraní k úderům na ruském území, a zdůraznilo, že tyto komentáře signalizují, že Londýn přiznává svou roli přímé strany ukrajinské krize a že Moskva s ním bude podle toho zacházet.
"Velvyslanci bylo sděleno, že ruská strana považuje D. Cameronova slova jako důkaz vážné eskalace a potvrzení rostoucího zapojení Londýna do vojenských operací na straně Kyjeva. N. Casey byl varován, že odpověď na ukrajinské údery s použitím britských zbraní na ruském území může zahrnovat jakákoli britská vojenská zařízení a vybavení na území Ukrajiny i mimo něj," uvedlo ministerstvo.
Moskva si samostatně také předvolala francouzského velvyslance v Rusku Pierra Levyho "v souvislosti s... válečnickými prohlášeními francouzského vedení" a rostoucím zapojením Francie do ukrajinské krize.

 
Čtení ruských signálů

"Je to signál západním představitelům, že to myslí vážně. Neblafují," řekl Sputniku podplukovník americké armády ve výslužbě Earl Rasmussen, když komentoval smršť prohlášení ruské armády, Kremlu a ministerstva zahraničí o plánech ruských raketových sil uspořádat cvičení s taktickými jadernými zbraněmi v Jižním vojenském okruhu v souvislosti s hrozbami NATO na Ukrajině.
"Pokud to západní představitelé budou dále eskalovat přímým zapojením, Rusko se do nich přímo zapojí: a zničí jejich síly a potenciálně k ochraně ruské státní vůle může dojít k použití taktických jaderných zbraní. To není dobré: vynutilo by si to eskalaci a nakonec by to vedlo k totální jaderné válce," varoval Rasmussen.
"Nevěřím, že to Rusko chce udělat. Domnívám se, že se snaží vyslat signál, aby varovalo západní představitele před další eskalací," dodal  veterán americké armády, který se stal komentátorem mezinárodních a vojenských záležitostí.
Rasmussen varoval, že nepřátelská prohlášení, která přicházejí ze západních hlavních měst o "angažování se" na Ukrajině v případě zhroucení ukrajinské fronty, slouží ke zvýšení rizika přímého střetu. "Je to velmi, velmi nebezpečná provokace, velmi nebezpečná eskalace. Varoval bych západní představitele, aby to nedělali," vyzval.
"Ukrajina není spojencem NATO," zdůraznil Rasmussen a poukázal na to, že Kyjev je v nejlepším případě jakýmsi "pseudo" spojencem, který od zemí NATO dostával léta finanční prostředky a výcvik, ale NATO nemá  žádnou povinnost přijít Ukrajině na pomoc, natož aby zahynulo v případném střetu s Ruskem.
"Ale to je, velmi, velmi, nebezpečná eskalace slovní rétoriky a hrozeb ze strany Západu. A Rusko ji bere vážně, v podstatě vysílá jasný signál, že bude připraveno, bude vycvičeno, bude reagovat, pokud to bude nutné. Ne, že by si to přáli, ale ruský stát určitě chránit budou," shrnul Rasmussen.
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (55 hlasů)

Když chcípá bestie a ví, že se blíží její konec, je absolutně nejnebezpečnější a naprosto odhodlaná ke všemu. Kolektivní Západ je v posledním tažení a je připraven naprosto ke všemu, včetně rozpoutání války s Ruskem na území celé Evropy. Není o tom naprosto žádných pochyb. Německý Bundeswehr i francouzská armáda začala důstojníkům hromadně rušit všechny dovolené plánované na toto léto.

Dne 2. května zveřejnila agentura Reuters materiál o návštěvě Davida Camerona v Kyjevě, během kterého prohlásil, že Ukrajina má právo zasáhnout ruské území britskými zbraněmi. Francouzský prezident Emanuel Macron minulý týden naznačil, že západní země by si “legitimně musely položit otázku“, zda by měly nasadit své vojáky na Ukrajině, “pokud by Rusové prolomili frontovou linii a pokud by došlo k ukrajinské žádosti”. Na druhé straně Atlantiku v neděli vůdce demokratické menšiny ve Sněmovně reprezentantů Hakeem Jeffries prohlásil, že USA možná budou muset vyslat na Ukrajinu vojáky, pokud jejich snaha podpořit Kyjev vojenskou pomocí selže a země padne.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov si předvolal na kobereček do sídla ruského zamini v Moskvě velvyslance Velké Británie a předal mu vojenské ultimátum  Ministerstva obrany Ruské federace. V ultimátu Moskva již nic nepožaduje po Londýnu. V ultimátu je podle ruských médií pouze konstatování na hranici výhrůžky, že Moskva zaútočí na britské vojenské základny na Ukrajině i mimo Ukrajinu, pokud ukrajinská armáda použije britské rakety delšího a středního doletu proti cílům uvnitř Ruska.

Ultimátum Ruska je potřeba brát vážně, protože v diplomacii je ultimátum nejvyšším a úplně posledním diplomatickým nástrojem před přechodem procesů řízení na 6. prioritu, tedy do války. A situace je opravdu vyhrocená už na více než 100% eskalace, protože podle posledního článku bývalého náměstka amerického ministra obrany Stephena Bryena již Francie vyslala na Ukrajinu první vojáky!

Kreml kromě ultimáta přitvrdil i na linii jaderného odstrašení, protože Vladimir Putin nařídil  zahájení jaderného cvičení vojskových raketových vojsk s taktickými a operačně-taktickými raketami na platformách Iskander-M.  Rusko se rozhodlo uspořádat cvičení s taktickými jadernými zbraněmi v reakci na výroky některých zemí NATO o možném vyslání vojáků na Ukrajinu, uvedl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

S výzvami pro vyslání vojsk NATO na Ukrajinu se v posledních hodinách roztrhl pytel v důsledku prolomení  ukrajinské fronty u obce Berdyči na Donbasu. Tento průlom otevírá Rusům cestu na Slavjansk a Kramatorsk. K průlomu došlo již minulý týden, ale od toho okamžiku se na západě spustil alarm a najednou eskalace dosahuje neuvěřitelných mezí. Berdyči je vesnička s posledními obrannými valy Ukrajinců. Za ní je již otevřená krajina až ke Slavjansku a ke Kramatorsku. Právě proto ten strach Západu, že se ukrajinská fronta hroutí, a proto už i v americkém kongresu se hovoří o vojácích NATO na Ukrajině. 

Chcípající bestie je poražena, zvířátka už znají vítěze bitky v ukrajinském lese a ta bestie chce před svým koncem úplně celý les zapálit, aby lehl popelem nejen les, ale úplně celý kraj. Přesně o to se teď hraje, kdo vyrazí té západní bestii z ruky zápalky, aby kvůli prohrané bitce na Ukrajině nezapálila celou Evropu nebo dokonce celý svět.

celý článek zde:

https://aeronet.news/rusko-vydalo-vojenske-ultimatum-velke-britanii-a-britsky-velvyslanec-beze-slov-opustil-budovu-ministerstva-zahranici-kde-prevzal-ultimatum-rusko-v-nem-varuje-londyn-ze-zautoci-na-britske-zakladny/
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)

No tak to bychom měli.
Jde to všechno očekávaným směrem.
Válka bude, víc Vám neřeknu.
Josef Švejk v hospodě u Palivce.

svejk

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

V této globální hře velmocí stačí už jen jedna jediná lidská chyba neúmyslná či úmyslná viz ukrobanderovce a svět se ocitne na pokraji Armagedonu. Zde už nejde o to, že se straší a zastrašují jeden druhého, stane se že začnou létat po světě jaderné zbraně. Tehdy se můžeme už jen modlit s upřímným srdcem k Bohu, aby zastavil to běsnění hned v první jeho fázi. Tady už nejde o fazolky, jde o pozemské bytí a o lidského ducha, který byl stvořen ne pro zánik, ale pro život! Už všichni a hlavně ti kteří řídí tento svět by se měli přestat vysmívat takovým věcem, které v této fázi opravdu nemohou být k smíchu nikomu. Ten kdo má zdravý rozum , ví a přemýšlí! Otázka je nakolik západní bestie která chcípá ji ještě zůstalo špetku zdravého rozumu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)

jde i o východní bestie.

My, lidé, jsme vymysleli atomovou zbraň a chováme se tak, aby jí nakonec nějaký blbec vypustil. Ale neuvědomujeme si, že pak přijde totální konec.

Připomíná mi to, jak takhle Dežo čte noviny a povídá: "Eržiko, víš kolik stojí taková atomová bomba? Milion dolárou". Eržika se zasní a odpoví mu: "Jaj, taká keby nám na zahrádku spadla, měli bychom po starostech".

Eržika má pravdu, po starostech by měli, ale poněkud jinak, že si to Eržika představuje.

Průměrný počet slepic: 2.8 (17 hlasů)

jakého vyznání byla většina vědátorů na projektu Manhattan ?

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Problém je v tom, že pokud jde něco vymyslet, tak to lidé vymyslí a vyrobí. Šťouráme se v genech, někteří v laboratořích zkoumají nebezpečné viry, teď nastupuje ta slavná AI. A jednou nám to v rukou bouchne a bude po ptákách. Pak bude úplně jedno, jestli šéf odborů se jmenuje Středula, nebo Čtvrtula.

Mě mrzí, že jsem se nenarodil např. v období Přemysla II. Otakara. Tam by mou rodinu mohl ohrozil meč, kopí, či šíp. A proti tomu se dá nějak bojovat. Ale před těmi dnešními moderními věcmi svojí rodinu ochránit nedokáži a to mě děsně sere.

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

ti  USA pohůnci hodlají obětovat i s našimi dětmi na oltář  světovlády USA, pak jen doufám, že Putin slíbí, co řekl kdysi v Austrálii - Rusko odpoví stejně tam, odkud zlo vzešlo. Západní Evropa na tom nebude jinak, než my, po USA útoku, takže já myslím, že Putin je připraven doručit na území USA stejný dárek, jako USA a zločinní evropští vůdci  pošlou do Evropy včetně Ruska. Oko za oko, zub za zub.

Jen přemýšlím, kdo to tady po lidstvu převezme... někde se uvažuje o potkanech, v podstatě jsou prý už na startovní dráze  a radioaktivitu i tmu po dlouhou dobu přežijí a dokonce jsem četla, že na startu jsou i chobotnice, údajně v jakési zátoce už začaly spolupracvat a nástoje užívají taky....

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

EU chce zakázat vysílání v Evropské unii dalším čtyřem médiím!
EU navrhuje v rámci dalšího sankčního balíčku proti Rusku zakázat stranám a analytickým institucím přijímat finanční prostředky z Ruska, píše Bloomberg.
V rámci nového balíčku by mohla unie zakázat vysílání v Evropské unii dalším čtyřem médiím.
Nová omezení by mohla zahrnovat zákaz dovozu helia, další zpřísnění ohledně manganové rudy a dalších prvků.
EU navrhuje zavést zákaz činnosti dopravních společností, v nichž nejméně 25 % představuje ruský kapitál. EU rovněž chce členským zemím zakázat používání ruského systému finančních zpráv.
zdroj:  https://t.me/neCT24/55358
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)