Když dva dělají totéž...

Autor

Když svůj protest v Praze oznámili ti zlí zemědělci, se kterými nesmí mít slušný člověk nic společného, schytávali od první minuty plné salvy mediálních hnojometů. Hned bylo jasné, že protestují za dotace, že to organizují agrobaroni, JX Doležal dokonce vymýšlel konstrukci, že to organizuje Babiš, protože ten je přece vždycky u všeho proruského a dezinformačního… Alexandr Vondra se oháněl svým ruským pamfletem, intervjuci se mohli přetrhnout, aby protest označili za zpolitizovaný a ukradený.

Fiala mluvil o dezinformační scéně a ruském vlivu, vyhrábávaly se jakékoliv hnusárny na organizátory, prostě každý prostředek se hodil, jen aby se to nějak zadupalo do země. Napomohli tomu i Doležal s Pýchou, kteří se od protestu pěkně na kameře distancovali a ozlomkrk oznamovali svoje symbolické jízdy na podporu vládě a ministrovi Výbornému. Všichni se až zoufale snažili odvést debatu od grýndýlu, neschopné vlády a lhaní České televize. Zajistili si i stávkokaza… prostě neponechali nic náhodě.

Ale… ohledně zemědělství drželi hubu. O tom naopak mluvili, jako když másla ukrajuje. To se Výborný mohl rozplynout samou dobrotou, jak chápe problémy zemědělců, jak jim musí ulehčit od byrokracie a jak pojede do Brusele s jejich mandátem, aby jim to dobře vyjednal. Fiala ani slovem nepípnul o dalším dovozu ukrajinského obilí, protože priority jeho vlády jsou na Ukrajině a ne tady u nás. Stanjura nějak nemektal o tom, že se traktorů nebojí a žádné daňové úlevy jim nedá.

Všichni napjatě čekali, co se v pondělí stane na magistrále. Báli se toho, co mají zemědělci naloženo na vlečkách. Nevěděli, co přesně se stane a kam až zemědělci zajdou. Nevěděli, co se stane s pražskou dopravou, nevěděli, jestli nebudou mít před vchody kupky hnoje. Nevěděli, kolik se sejde lidí.

Naopak tam ve Strakovce docela přesně věděli, že tento protest je protivládní a nikdo z organizátorů si o vstřícnosti věrchušky nedělá iluze. Věděli, že tihle zemědělci nechtějí ústupky, ale politické řešení. Že po nich chtějí něco, co oni sami nemíní udělat, protože jim v EU poklepávají na ramena za pravý opak. Věděli, že tento protest je třeba zničit všemi možnými prostředky včetně provokatérů zabalených do ukrajinských vlajek, stávkokazů a lháře Sašy Vondry. Věděli, že tento protest byl nebezpečný a pokud by uspěl, otřáslo by to s nimi.

Armáda majnstrýmových intervjuků bojovala, ale odpovědní ministři pěkně drželi huby.

Teď jsme o čtrnáct dní dál…

Dnes se v bledě modrém odehraje něco podobného, jako tenkrát v pondělí devatenáctého února. Hodní zemědělci přijedou do Prahy, v plánu je příjezd na to stejné nábřeží a omezení dopravy na magistrále. Stejně tak se bude protivládně mluvit a snad se bude chtít víc, než jen vládní ústupky.

A mééédia mlčí… Tentokrát nikdo nerozebírá motivace svolávatelů. Nikdo nemluví o miliardách na dotacích, nikdo nemává fake dopisem v azbuce. Nikdo neobviňuje zemědělce, že si berou pražské obyvatele za rukojmí. Nikdo nevyhrožuje tvrdými tresty a pokutami. Nikdo neříká, že Doležal s Pýchou jsou antisystémoví a rozvraceči našeho liberálně demokratického zřízení. Nikdo nepátrá po Babišově stopě.

Ale… zato nemlčí vláda. Stanjura už prohlásil, že se traktory zastrašit nenechá a žádné daňové úlevy pro zemědělce nemá. To byl jeden z jejich požadavků. Redistributivní platby se také nezmění… to byl původně další požadavek. Dovoz obilí z Ukrajiny bude pokračovat a to ruské (které u nás vůbec není) se dá na sankční seznam. Takže nadbytek komodit na trhu bude pokračovat dál. To byl další požadavek Agrární komory…

Mimochodem, nikdy jsem neviděl tak podlejzavě napsanou jasnou věc, že když k nám jde levné obilí z Ukrajiny, tak nám to tady kurví ceny a ani Babišův kohout Silver ty pesticidy nechce žrát. Místo toho řekli, že je tu NADBYTEK komodit… aby se náhodou někoho nedotkli.

Ano, Kauflandy budou mít levnější mouku, Češi sežerou všechno i s chlorpyrifosem, ceny neklesnou, protože Prouza je mocnější než ministr zemědělství, ale zato to zničí české producenty, protože této láci nedokáží konkurovat jinak, než výprodejem půdy nadnárodním koncernům. Jasné? Pochopili to všichni?

Zlí zemědělci to chápou. Proto se proti dnešnímu protestu nijak nevymezují, podporují ho a leckdo i pojede. Ale také vědí, že to bez velké nátlakové akce plné hnoje, kejdy a močůvky nepůjde.

Prostě, tentokrát se nikdo na vládě nebojí. Ani na chviličku. Vztahy Agrární komory a ministerstva zemědělství jsou skvělé. Tak skvělé, že dnešní traktoristé ještě před čtrnácti dny jeli na hranice demonstrovat podporu ministrovi, který jim nic nevyjednal, jen souhlasil s prodloužením bezcelního dovozu s Ukrajinou a postaral se, aby se přestalo mluvit o redistributivní platbě už rovnou dopředu. Zbytek se zcvrkl na dohadování o penězích, které zemědělci stejně nedostanou.

O příčinách se nemluví vůbec. Koneckonců vícekrát zaznělo, že vedení Agrární komory není proti grýndýlu… Svatá prostoto. Když není proti, tak je pro. Je pro všechna ta zvěrstva, která se dělají a to ještě grýndýl vlastně pořádně ani nezačal platit. Nemluví se o příčinách drahoty v hytlermarketech. Nemluví se o příčinách vysokých cen energií. Nemluví se o vládní politice, která je vysloveně protičeská a protinárodní. Nemluví se o erozi naší suverenity směrem do Brusele.

Není nad názorný příklad a prožitek na vlastní kůži. Zkušenost je to, co získáte chvíli poté, co jste to potřebovali. Se Středulou už odborářům trpělivost došla. Uvidíme, kolik trpělivosti budou mít zemědělci. Uvidíme, jak dlouho je bude bavit si na protesty jenom hrát.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (347 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

tusk hitler

Ve Varšavě dochází ke střetům mezi protestujícími farmáři a policií .

Objevily se informace, že několik demonstrantů se mohlo dostat do budovy Sejmu.
Farmáři poskytují svůj vztah k politice nového premiéra Tuska plakáty, na kterých je vyobrazen v podobě Hitlera.
Polská policie uvedla, že během střetů s protestujícími bylo zraněno několik policistů.

zdroj s třemi videí a jednou fotkou zde: https://t.me/neCT24/51732
Jedno video se dá zhlédnout, ty další dvě jsou veliké a jejich shlédnutí je možné jen přes aplikaci telegram

Průměrný počet slepic: 4.8 (87 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš + SPD či Babiš + ODS/pětikolka?

 

Toto je největší otázka budoucích voleb.

 

Ještě by se tam mohl dostat Rajchl, kdyby se spojil s třeba Šlachtou... (libtardy od svobodných neberu v potaz)

Rozhodne to, s kým půjde reálně Babiš, co dotace od EU, jak moc se bojí Bruselu... atd...

Průměrný počet slepic: 3.7 (48 hlasů)

Dost by mě zajímalo, proč nálepkujete Svobodné jako libtardy. Můžete to místo té dehonestace nějak vysvětlit? Pokud budeme neustále uvažovat pouze v dimenzích těch, kteří se střídají u koryt (Pětidemolice, Babiš, sekundující SPD), tak se z těch výkalů nemáme šanci vyhrabat. Vám se asi ten hnůj, ve kterém se brodíme, líbí?

Průměrný počet slepic: 3.6 (49 hlasů)

Protože se Svobodní sami hlásí k libertariánství. Stačí?

Pajonk před pár lety podepsal petici za přijetí syrských "sirotů"... A s ním část strany. Tohle by SPD neudělala, ani jediný jejich poslanec. Nejspíš ani člen. Natož člen vedení.

 

Volný trh je navíc blbost, iluze stejně jako komunismus. Dlouhodobě. Vede k internacionální nadvládě korporací a oligopolů. Samozřejmě nejen "volný trh" k tomu může vést, ale ten k tomu vede URČITĚ (pokud ho někdo včas nezarazí).

 

A pokud chceš nový režim, který bude nezávislý na dekadentním Západu, velké části tohoto Západu, tak MUSÍŠ ZASAHOVAT DO TRHU. Ne nutně moc (nebo ve všech odvětvích ekonomiky) nebo špatně (Green deal), ale musíš. Tak to dělá i Čína a je nezávislá na těhle korporacích a nikdo jim tam duhové vlajky nevyvěšuje, neovlivňuje volby, nepodporuje migraci nekompatibilních kultur atd.

Průměrný počet slepic: 4.6 (72 hlasů)

Souhlasím. Pro trh stejně jako pro celou společnost je nutné stanovit pravidla a tvrdě vyžadovat jejich dodržování. Ona už stanovená jsou, bohužel špatně, a mění se v pravidla ještě horší než jsou ta už špatná. Obzvášť se mi líbí věta: Volný trh je blbost, iluze stejně jako komunismus.  

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

kdybyste neměli "komunismus", tak nevíte o čem psát. Vy snad víte jaký je život v komunismu? Kde ho lze vidět, kam si mám zajet abych ho viděl? Nemyslím socialismus, nemyslím snahy a pokusy budovat socialistický stát. Komunismus je idea, vize, přání, víra a nedokonalá představa o tom, jak by lidé a lidská společnost mohli a měli jednou žít. Ne někde v nebi nebo ráji, ne v posmrtném životě díky Bohu, ale na této Zemi v budoucnu díky sobě, svému rozumu, schopnostem a práci. Nic nereálného, nic nemožného, i když je to v dohledné budoucnosti neuskutečnitelné. Naproti tomu volný trh stejně jako svobodné podnikání nejsou ideou, ale iluzí! Jsou jen ideologickým konstruktem a propagandistickým žvástem. Jsou a musí být regulovány, protože jinak by to byla anarchie a chaos. A je-li něco regulováno, je to nesvobodné = totalitní a nesvobodné. Protože to někdo musí regulovat a není to "vox populi" kdo o tom rozhoduje a kdo to reguluje. Není to většina občanů, živnostníků a podnikatelů. Je to privilegovaná menšina!

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Pokud by komunismus fungoval, tak by jej paradoxně ani nebylo třeba. Komunismus je založený na ideálních lidech a pokud by lidé měli ideální vlastnosti, nebyl by komunismus potřeba, stejně jako by nebylo potřeba vězení, policie, zákony. Vše by s ideálními lidmi fungovalo samo o sobě.

Demokracie s tržním hospodářstvím, nepočítá s tím, že lidé jsou ideální, ale počítá s lidmi, kteří alespoň ve své většině, se nenechají zmanipulovat, a zvolí do vlády rozumné politiky. Proto je třeba zákony, policii, soudy a vězení. Bohužel jak se ukazuje ani taková společnost není reálná. Taková společnost předpokládá rozumné lidi. Bohužel nejen rozumných politiků je nedostatek, ale také rozumných voličů.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

-  “Strana PRO chce opustit prozápadní směr. Děkujeme za upřímnost.”

Rád bych toto poděkování oplatil - lepší reklamu mi pětikoaliční De Sturmer snad ani nemohl udělat.

Ano, přesně tak!

Chci opustit slepou uličku, do které se vydal Západ. Nechci, aby u nás byly ulice zaplavené feťáky, aby naši ekonomiku zničila pomatená zelená ideologie, aby naši morálku ničila zcela chorá woke kultura a aby tradiční rodinu rozložili aktivisté z LGBT neziskovek zneužívající osoby se stejnopohlavní sexuální orientací.

Chci se vydat vlastní středoevropskou cestou založenou na našich tradicích, našich národních zájmech a především na zdravém selském rozumu.

Nechci patřit na západ. A rozhodně nechci patřit západu, jako je tomu nyní.

Takže děkuji webu Forum24 za to, že (alespoň v titulku) poprvé napsal pravdu.

(FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (111 hlasů)

to na ten plátek Forum24 sedne jak prdel na hrnec!

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

     že zítra budou zemědělci zase v Praze. Prý tři tisíce traktorů a jiné zemědělské techniky. A i hovnocucy. Tak jsem na to fakt zvědavý. Hnou se ledy, praští do stolu, zablokujou matičku nebo zase způsobně na krajnici a pokuty za špatné parkování.? Držím palce a vidím kupu hnoje před Strakovkou. A jak by řekla kněžna Libuše : "Vidím město veliké, kde kupa hnoje hvězd se dotýká! "

Průměrný počet slepic: 4.7 (80 hlasů)

sloste sbrane, nis se fám nestáne! 

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)

In reply to by Agios

Trvalý odkaz

Okamšite se vsdejte se, nyce fam neztane....? :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

Vaše názory sdílím, jen v několika málo věcech mám malinko jiný názor. Určitě to oba myslíme dobře. Já však nemám dar vysvětlit svůj názor stručně a jasně a možná mám i stejnou svízel chápat psaný text. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

je to 30 let, co jsi náhle a bez varování opustil tento svět. Byl jsi už tenkrát zahořklý, věděl jsi něco, co my ne. Po letech Ti musím dát za pravdu. Věru, dost se toho tady změnilo.

 

Ve zlatých osmdesátkách jsi k nám promlouval z reproduktoru štvavé vysílačky a my byli opravdu nasraní a přesvědčení, že hůř už být nemůže, ale že existuje něco jako západní demokracie, se kterou přichází spravedlnost a konec dějin. Stát byl profízlován, lidi formálně nemohli nic, ale člověk si často našel svoji ekologickou niku, ve které mohl prosperovat. Stát byl sice profízlován, ale fízlové nestíhali úplně všechno. Lidé už komunismu nevěřili a na komouše a jejich ideologii srali ve velkém. Rodiny držely pospolu. Proti dnešku to byla idyla. Dnes mají fízlové technologie, o kterých se jejich předchůdcům nesnilo. Sice máme ústavní právo na soukromí, ale to už neexistuje.

Dnes, 35 let po Velkém Sametu, jsme v prdeli. Vládnou nám tu samí sprostí zmetci. Prezidentem republiky je bývalý bolševický lampasák s IQ houpacího koně, generálním prokurátorem je bývalý rudý kat, komunistická garnitura druhé kategorie se překabátila a nyní opět okupuje nejvyšší patra politiky. Jsou to duševní chudáci. A nejhorší je, že se to stalo s naším přičiněním. Nějací úplně vypatlaní idioti jim to do volební urny naházeli. Ale ani to už za chvíli nebude potřeba. Až bude korepondenční volba, státní prasata si výsledky sami naposílají.

Svoboda slova neexistuje. Otevřeš si dneska hubu a hned je to podpora terorismu a jdeš na 6 let do kriminálu. Takový (a větší) pálky dávali komunisti možná v 50. letech, ale už ne v sedmdesátkách a osmdesátkách. Vězni svědomí a propagátoři svobody slova a informací dostávají politický azyl v Rusku.

Za komančů sice bylo hovno, ale lidi měli práci a základní živobytí. Dnes mají taky hovno a nemají ani to, co měli za komunismu. Lidi chlastaj, děti se nerodí, tradiční rodina je mrtvá, počet sebevražd se zvyšuje a spotřeba antidepresiv trhá rekordy.

Vždycky jsme si mysleli, že když už nic, aspoň budeme mít výhody svobodného trhu, že budeme moci podnikat a sami se postarat o sebe a své rodiny. No ano, tuto možnost stále formálně máme, ovšem státní úřednická prasata podnikání učinily nedostupné pro většinu obyvatelstva. Jednak možnost podnikání spojili s úřední buzerací – musíte vyhovět lesu paragrafů a vždy se najde nějaký ten paragraf, který je možné vůči vám použít, aby vás státní úředník mohl kdykoli zničit a zbavit majetku. Prostě jen tak, že chce. Zaklekne a je po podnikání. Tak si musíte dávat pozor na hubu. To žádné svobodné podnikání není.

Navíc se nedá konkurovat politickým podnikatelským grázlům, kteří mají se státem domluvený monopol na podnikání nebo dokonce při podnikání berou státní dotace. Žádný podnikatel nemůže konkurovat někomu, komu jeho půlku nákladů kompenzuje stát nebo někomu, kdo poskytuje své služby kvůli státním kompenzacím za nula korun. A tak, když máte štěstí a seženete nějaké zaměstnání za almužnu, stát vás zdaní 50-75% a přitom stále nemá dost. Dříve jsme aspoň základní zboží vyráběli doma. Dnes nic vyrobit neumíme. Jen dodáváme polotovary do Německa, na čemž jsme existenčně závislí. Tomu pak novináři a státní ekonomové říkají hospodářský úspěch.

Jakpak by taky měl stát dost, kdy musí platit tu armádu psychopatických fízlů, úředních sprosťáků, spřátelených soudruhů a soudružek v neziskovkách a zástup politických různých podnikatelů a hochštaplerů, kteří se neobejdou bez dotací a státních zakázek, z nichž drtivá většina nikdy nepracovala a jejich práce vytváří nulovou hodnotu? Nadto ještě platit tunu lemplů, kterým se nechce pracovat. Proto musejí buzerovat slušný lidi, co chtějí slušně pracovat a žít. Proto je tu systém silničního fašismu, který nemá jiný účel, než z lidí dále tahat prachy. Proto také vymyslel systém emisních povolenek, tzv. spotřební daně a další typy bohapusté zlodějiny. Chceš jezdit autem? Zaplať! Chceš si doma zatopit? Zaplať! Litr benzínu stojí 38,50 korun, stát si z toho vezme 20 korun na různých daních. Benzín pak znečistí kyslíkatými organickými sloučeninami, aby vám zničil auto. Dělá tohle svým lidem ten arciďábel Putin? Nedělá!

I tak státu peníze nestačí, a proto si stát peníze tiskne. Státní zadlužení, na rozdíl od komunistů, stoupá geometrickou řadou. Údajně „pravicová“ vláda seká dluhy tempem, za které by se nemusel stydět ani Salvátor Allende blahé paměti, jen místo veřejného blaha jdou prostředky otevřeně k politickým kamarádům  hochštaplerům, třeba na výzkum genderových práv žen v Barmě. Kdo z vás ví, kde je Barma a jaké je hlavní město? Náš stát se řídí heslem: Každému ukradnout podle jeho schopností a každému dát podle jeho potřeb. A nejvíc pochopitelně potřebují nenažraný vládní Otesánek a jeho kamarádi političtí podnikatelé a neziskovky.

Kdysi jsme se ve velkém vysmívali marxistické ideologii a hleděli na západ, kde vládl kapitalismus a svoboda. Nic takového již není pravda. Došlo k Velkému ideologickému swapu. Západní intelektuální kruhy a univerzity ovládla nákaza neomarxismem a progresivně-postmoderní nenávistnou ideologií a odtud se nákaza neomarxistickým sprosťáctvím šíří do nejširších vrstev společnosti. Teď tomu ale mnohé skupiny věří. Máme opět spoustu utlačovaných chudáků, ve jménu kterých může stát okrádat slušné občany, ječící línou  minoritu, kterou stát musí zvýhodňovat na úkor schopných. Například feministky, aktivistické buzny, transgendery, ekologické aktivisty s jejich green dealem, kteří údajně zastupují matičku Planetu (planetě je to naštěstí jedno), zatímco jim množství zlatých dublonů zůstane v jejich špinavých prackách. Rasové marxisty zatím v Čekoprasečáku až na výjimky nemáme, ale naše vláda pilně pracuje na tom, aby se i tady usadila islamistická menšina, co se postupně stane většinou, v podobě samých lékařů a inženýrů černé pleti budou tvořit no-go zóny, aby se tím vytvořila poptávka i po tomto typu nenávistné ideologie, ze které budou vládní prasata, neziskovkáři a fízlové profitovat. Míra represe a sprosťáctví, která přichází s novou ideologií je naprosto souměřitelná se všemi předchozími verzemi minulých dob temna – nacismem a komunismem. Lidi jsou nepoučitelní. Původně západní tradiční křesťanské hodnoty dnes zastává náš největší nepřítel. Jako obvykle jsme si zase vybrali špatnou stranu a nejsme schopni si žádnou stranu nevybrat.

Média, ten hlídací pes demokracie, se stal služnou děvkou vládnoucího režimu. Novináři s několika málo výjimkami, jsou naprosté nuly papouškující ideologické mantry vládnoucích soudruhů, někteří tak činí dokonce kontinuálně již z dob minulého zločinného režimu.

Školství byla za komunistů naše silná stránka. Dnes je to institut pro indoktrinaci a propagandu, znalosti našich dětí jsou na úrovni Horní Volty. Naše děti jsou tupé, ideologicky zmanipulované, a pokud chcete z nich něco mít, musíte je učit sami. To ale nemůžete, protože musíte makat od nevidím do nevidím a platit daně, aby kromě jídla pro rodinu zbylo i pro neziskovkářské budižkničemy, fízly, úředníky a další sprosté buzeranty. Někdy mi to připadá jako sebemrskačství.

Také justice naprosto selhává v obraně práva a ústavního pořádku, Karle. Ten zde existuje už jen na papíře. Justiční soudruzi a soudružky se předhánění nejen ve vlastních projevech lenosti ale také v naschválech a sprosťáctví a ve vylizování kakáčků mocných. V justici se koncentruje snad ta nejhorší lůza, která má zákon jako deputát, pokud ovšem dodrží ideologickou mantru, kterou jí diktuje státní věrchuška. Před mocným se hezky pokloň a vylizuj řiť, bezmocnému šlápni na krk, obzvlášť, pokud má nějaké peníze a je mu co vzít. Její tzv. „nezávislost“ je jen eufemismem pro svévoli, aroganci, přezíravost a bezbřehé lhaní a sprosťáctví. Od posledního justičního vohrndíry okresního soudu až po Ústavní soud. Tento stav se rovněž táhne od komunistických dob s plnou personální i ideologickou kontinuitou.

Tys, Karle, mohl aspoň emigrovat. Dnes není kam, protože všude je to stejnej nebo ještě horší ksindl. Místo SSSR a satelitů zde máme americká prasata a jejich neomarxistickou převodní páku, Evropskou unii. Nikým nevolení narcistní euroúředníci nám škodí neskutečným způsobem. Ideologii rasového marxismu, green dealu a genderismu se podřizuje vše. Vláda vlastně už není naše vláda. Je to vláda kolaborantů a patolízalů a to v rozsahu, který snad nebyl ani za padesátých let minulého století. Zase jsme kolonií. Ministryně obrany zve do země cizí žoldáky a státní úředníci vyhryzávají a prodávají poslední zbytky našich aktiv.

Za chvíli posledním aktivem této země budeme my a naše děti. Státní prasata v parlamentu už mluví o Velké třetí světové válce, kterou za ně my budeme muset vybojovat. Údajně, abychom chránili západní hodnoty a svou vlast, se budeme muset přesunout na Ukrajinu a naházet sebe naše děti do masomlejna, aby z toho americká prasata měly dostatečný profit. Seru jim na to. Ať mě radši postaví ke zdi. Jsem starý, svoje jsem si odžil. Těmhle kurvám nedám už nic. Doufám, že než mě k té zdi postaví, nedám svůj krk úplně zadarmo.

 

Challenger

Průměrný počet slepic: 4.9 (212 hlasů)

není co dodat 🐓🐓🐓🐓🐓

Průměrný počet slepic: 4.9 (60 hlasů)

PS Milý Karle, v devadesátkách jsme Tě nechápali. Říkali jsme si: "co pořád má? Přece máme to, co jsme si před pár lety vysnili, co se mu sakra pořád nezdá?". Teprve teď jsme Tě pochopili. Teprve teď. A to prozření hodně bolí. Karle, chybíš nám.

Průměrný počet slepic: 4.7 (76 hlasů)

Skvěle napsáno!!

Průměrný počet slepic: 5 (35 hlasů)

Jsme v prdeli, můžem si za to sami.

Jsme v prdeli, zvolili jsme je sami.

Jsme sami a psi hrají kdo z koho. Jsme sami a frustrace je z toho.

Jsme v prdeli, můžem si za to sami. Jsme v prdeli, zvolili jsme je sami.

Rozkrádaj naši zemi. Jsme sami. A panduři se tlemí.

Jsme v prdeli, můžem si za to sami.

Jsme v prdeli, zvolili jsme je sami.

Jsme sami a cesta tudy není, dokud vládnou morálně pokroucení.

Klíče měly smysl a furt jsme na to hrdí.

Ty klíče byly od basy a tam vás dáme.

Politický strany jsou mafiánskej systém.

Prachy až na prvním místě. To může říct jen kretén.

Pašák. Jsme v prdeli (Kožený).

Můžem si za to sami (křišťálově čistý).

Jsme v prdeli (Mostecká uhelná).

Zvolili jsme je sami. (plzeňská práva).

Jsme sami. (open karta, dobrá karta).

A už nevíme kudy. (Blanka je dobrej tunel).

A komu tu vlastně rozbít huby.

Nejsme v prdeli a změníme to sami.

A nebudem rejt zase držkou v zemi.

Nejsme sami a nejsme idioti. Co jen čumí a nadávaj a platí.

Klíče měly smysl a furt jsme na to hrdí.

Ty klíče byly od basy a tam vás dáme.

Politický strany, jsou mafiánskej systém.

Prachy až na prvním místě. To může říct jen.…

Náš pan král má krásný nový šaty.

Falešný, sloužící, morálně zlatý.

Náš pan král!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

👍👍

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Dnes jsem se dostal na "kydy" až teď. Dvakrát předtím jsem uvažoval, že by to tady sneslo nějaké drobné "umění". Hledal jsem vhodnou předlohu pro překlad, protože nějaký vlastní pokus by zabral neúměrně času vzhledem k jednodenní životnosti výsledku.
Teď docela zírám. Jednak na Agiose, který sem vložil poměrně dlouhé dílko, zřejmě napsané na jeden zátah a docela dobré a působivé.
Ale hlavně mě dostala Májina spontánní výpověď. Na mě to působí, jako záznam toho, co ji víří v hlavě, že jen otevřela stavědla svého podvědomí a pouze lehce usměrňovala formu. Expresivní vyjádření myšlenek, co ji právě běží hlavou přepsané na obrazovku. Ta beznaděj současna, které se občas člověk vzepře, protože věří v obrat k lepšímu. To, co se pere v našich hlavách.
Májo dobrý a hlavně spontánní a upřímný. Palec nahoru!
Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Agios: ..."Dnes, 35 let po Velkém Sametu, jsme v prdeli. Vládnou nám tu samí sprostí zmetci..."

Protestsong "Jsme v prdeli" napsala Bára Poláková. Vzpomněla jsem si na to, hned jak jsem si přečetla tuto Agiosovu větu :-)

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Tak to je "fopa", To jen ukazuje moji základní neznalost dění na hudební scéně.
Já byl jen fascinován představou, že si sednete k počítači a sypete na obrazovku, co vám víří v hlavě. Pak to jen lehce uspořádáte a můžete to odeslat. A tu schopnost jsem vám docela záviděl. :-)
Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

To nemůžete asi vědět - v rádiu to neuslyšíme, ani v televizi to neuvidíme... Tyhle věci chodí většinou mailem, ne ke každému dorazí. Měla jsem to tam napsat, chtěla jsem navázat na Agiosovo "jsme v prdeli" a text připomenout. (Poláková je ta, co zpívá "Jsem kráááá va va va" nebo "Nafrněná"....., vždycky je to expresivní - já zase neznám to, co vy. :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

ten poměrně dlouhý text o Velkém Karlovi není mé dílo! Napsal to Challenger. Já to jen s úžasem a se slzou v oku přečetl, zkopíroval (ukradl) a dal přečíst zdejší báječné komunitě. 

Ještě jednou, poklona Challegerovi!

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

https://www.youtube.com/watch?v=DXCrJ9IpSBA&list=RDDXCrJ9IpSBA&start_radio=1&ab_channel=BarboraPol%C3%A1kov%C3%A1%28ofiko%29everze

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

SVĚT: Zatímco v USA začíná svítat, v ČR setrvale zataženo.

Jednomyslné „čerstvé“ rozhodnutí devítičlenného sboru Nejvyššího soudu USA, které vrátilo Donalda Trumpa (v pozici největšího favorita) zpět do prezidentských voleb.

Úterní oznámení amerického ministra zahraničí, ve kterém Antony Blinken sdělil, že náměstkyně ministra zahraničí Victoria Nulandová plánuje v nadcházejících týdnech odstoupit. Dvě zásadní události jsou předzvěstí, že vojenský konflikt na Ukrajině, zinscenovaný a řízený USA, brzy dostane právě pro Ukrajinu nepříjemný rozměr.

Victoria Nulandová vzhledem k jejímu značnému podílu na rozpoutání války a zničení Ukrajiny je často nazývána jako „architektka“, nebo „hybná síla“ konfliktu na Ukrajině. Namátkou si připomeňme některé skutečnosti a výroky z historie vytváření nové Ukrajiny dle amerického zadání v režii právě Nulandové:

- únik telefonického hovoru v roce 2014 mezi Nulandovou a tehdejším americkým velvyslancem na Ukrajině Geoffreyem Pyattem probírající, kdo z ukrajinské opozice nastoupí do prezidentského křesla

- odmítnutí spolupracovat s ruským velvyslancem ohledně amerických biolaboratoří na Ukrajině

výrok Nulandové během projevu s think – tankem Carnegie Endowment, „Ukrajina nebude bezpečná, pokud Krym nebude minimálně demilitarizován“

bagatelizování role USA při sabotáži plynovodu Nord Stream 2 prohlášením, že se potrubí „nepohne kupředu“ , pokud Rusko spustí operaci na Ukrajině

Zatímco americké ministerstvo zahraničí je za služby Nulandové vděčné, mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová v reakci na uvedenou zprávu uvedla, že rezignace Nulandové souvisí se selháním USA v jejich protiruské politice. Bez zajímavosti není ani komentář Elona Muska, podle kterého nikdo „netlačí“ ukrajinský konflikt více než Nulandová. Možný příští prezident USA Donald Trump v souvislosti s oznámením Nulandové podotknul, že Nulandová a další američtí představitelé jsou „posedlí“ myšlenkou o vstupu Ukrajiny do NATO.

Za zmínku stojí také skutečnost, že v loňském únoru slíbila Nulandová izraelskému premiérovi Benjaminu Netanjahuovi Nobelovu cenu míru, pokud se mu podaří přesvědčit ruského prezidenta Vladimíra Putina ke stáhnutí ruských jednotek z Ukrajiny. V současné době, kdy je Netanjahu zapojen do genocidní války v Gaze, to na „Nobelovku“ moc nevypadá.

Nová slovenská vláda si realitu „Ukrajiny“ uvědomila již v době volební kampaně a v tomto kurzu přes neustálou dehonestaci mainstremových medií a mnohých vrcholných politiků členských státu NATO a EU pokračuje dále a dává tak příklad hodný následování dalším státům. Včetně ČR, kde skvadra vojenských jestřábů Pavel, Černochová, Řehka, Adamová, Vystrčil, podporovaná dalšími fanatiky z umělecké ligy v čele s Vetchým, zatím neochvějně prosazuje americké zájmy „do posledního ukrajince“, stejně jako zájmy zbrojařských koncernů profitující z válečných konfliktů astronomické zisky. Vše na úkor běžných občanů, kdy se „cpoucí“ finance na nákup stíhaček a další předražené vojenské techniky a zbraní nedostávají resortům zdravotnictví, školství, sociálních věcí, kdy jsou „škubáni“ senioři a „nízkopříjmoví“ občané.

Miroslav Kavij 6. března 2024👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (80 hlasů)
Trvalý odkaz

Včerejší odpoledne, kdy měly sociální sítě problémy, a na některé, především na Facebook, se nešlo připojit, nám ukázalo zajímavou věc. Je velmi snadné odříznout lidi od komunikace a okamžitě vznikne určitá panika a vzduchoprázdno.. To ale zdaleka není vše.

  Mezilidské vztahy v poslední době ovlivňuje fenomén, který nazýváme internet. Bez něj už si především mladší ročníky život ani představit nedovedou, přestože před 30 lety, což v historii lidstva není mnoho, lidé žádný internet nepotřebovali. Zběsilé tempo vývoje posledních let je devastující a právě na vztazích a způsobu komunikace má obrovský vliv. Obrovský podíl na změnách prostředí mají i sociální sítě, jejichž význam stoupá a mnohým nahrazuje osobní setkávání a realitu. Absolutní většina lidstva z té části světa, kde jsou elektřina, signál a internet dostupné, se k některé ze sociálních sítí připojila, případně aspoň nějakou formou hledá různé informace na displejích počítačů či mobilních telefonů. Z logiky věci je nám tedy jasné, že ten, kdo ovládá elektřinu, internet a sociální sítě, má nesmírný vliv na dění na naší kulaté planetě. Je to dáno nejen možností celosvětově ovládat tok informací, ale vzhledem k mnoha dalším funkcím ,,netu“ v podstatě život na planetě.

  Vraťme se k včerejšímu výpadku Facebooku. Okamžitou reakcí médií bylo oznámení o celosvětových problémech. Otázkou zůstává, je li to pravda, protože cokoliv náš mainstream sdělí, je okamžitě třeba přefiltrovat. My samozřejmě nevíme, zda li měla META, tedy provozovatel Facebooku skutečně planetární problém, nebo šlo li o lokální omezení provozu. Jeho omezení na Českou republiku by mělo včera i logiku. V Praze se sešli včera váleční štváči, přiletěl osobně francouzský prezident Macron. Jednal s Petrem Pavlem i s Fialou a šlo o poměrně zásadní schůzku. Generálprezident usilovně shání jak munici, tak i peníze na ni, a nemůže se dočkat okamžiku, kdy ji dopraví na ukrajinsko-ruskou linii. Ta radost z dalšího zabíjení, kterou má a už s ní nakazil i dlouhodobého kamaráda herce Vetchého, jenž se sice chtěl vypořádat s komunisty, ale u Pavla udělal výjimku a právě jeho by si vybral do svého kolektivu, kdyby ho budoval, je ukázkou jistého sadismu bývalého lampasáka. Vetchý poté propagoval nákup dronů, na které údajně vybral přes 135 milionů korun, přičemž 50 jich dal jeden dárce. Celé to pěkně smrdí manipulacemi, protože kdo z Čechů by tak rád ještě investoval do války? Nicméně Macron v Praze je natolik důležitá událost, že vypnutý Facebook může být prevencí proto nějaké protiakci.

  Ne, nejsme blázni, i když čekat od Čechů, Moravanů a Slezanů, že by se rychle domluvili a sešli na protest proti militantním snahám válečných štváčů, je skutečně naivní. Nicméně je vcelku jasné, že vyzkoušet si dopady eliminace komunikace mezi lidmi není od věci. Blíží se volby do Evropského parlamentu, na Slovensku se Fico dostal do tvrdého klinče s Ústavním soudem a protivládními proliberálními médii, V4 se názorově rozdělila na dvě poloviny, přičemž nejzásadnější prounijní rektální politickou lajnu drží česká čtvrtina, zatímco na Slovensku a v Maďarsku vnímáme výrazně slabší protiruskou rétoriku nově postavenou na obnovených vztazích mezi Moskvou a Bratislavou. Orbán se nikdy netajil odporem k bruselskému diktátu a Poláci samotní také ne, jen vůči Rusku mají historicky určitý odpor, který dávají značně najevo. V české společnosti však už patří Fialova vláda k tomu nejméně oblíbenému, co tu kdy vládnulo, a právě na sociálních sítích lze vnímat tvrdý boj mezi posledními liberály podporujícími Pětikoalici a jejich odpůrci. Dokonce dochází u mnoha občanů k odklonu od Evropské unie a proukrajinské rétoriky, Vladimír Putin je i přes démonizování ze stran vlády a médií stále větší zárukou světové rovnováhy, kterou se i naši představitelé snaží svým jednáním narušit.

  Včerejší ,,výpadky“ Facebooku ukázaly jednu podstatnou věc. Zasekla se komunikace a lidé ztratili vzájemný kontakt. Představte si podobné ,,nedostatky“ v oblasti bankovnictví, dodávek elektřiny. Jak jsme si řekli v úvodu, kdo tuto sféru ovládá, dokáže zastavit život na planetě. A když to učiní ve správnou chvíli, způsobí chaos, kterého mohou předem informovaní dobře využít. Například k přesunům peněz na účtech, k okradení či k hybernaci široké veřejnosti, k zastavení toku informací, při masivním odstavení dodávek elektřiny k znehybnění téměř úplně všeho. Výjimkou jsou motorová vozidla se spalovacími motory a elektrocentrály, ovšem jen do chvíle, než dojdou domácí zásoby pohonných hmot. Jakékoliv elektrozařízení včetně aut lze eliminovat tak jednoduše, že byste zůstali stát s otevřenou pusou.

Stačí pár dnů a postižení něčím podobným se mohou probudit do úplně jiného světa. Věřte tomu, že se podobné situace budou opakovat. Nejdříve budou vypouštět zkušební balónky jakoby omylem, ale oni dobře vědí, jaký nástroj mají k dispozici. Nejdříve vše převedou na elektronický a elektrický provoz, aby s ním později manipulovali dle svých potřeb. Vítejte v novodobém otroctví. Všechny ty vaše platební a jiné karty, elektromobily, telefony a počítače lze totiž vypnou pár vypínači. Dřevo do kamen, vodu ze studny a nějaké to jídlo ve spíži bylo vždy základním vybavením domácností. Možná je čas se k tomu vrátit. Pozor! Schovávat si cisternu s pohonnými hmotami nemá moc smysl, ty současné jsou vyráběné tak, aby brzy podlehnuly degradaci a byly nepoužitelné. I to může být určitý záměr. Žijeme v převratné, ovšem velmi křehké době, kdy jsme součástí systému nastavenému na snadnou zneužitelnost. A už nás testují, kam až lze beztrestně zajít. Vezmi čert Facebook, tady se hraje o mnohem více.

Jindřich Kulhavý

zdroj: https://www.inadhled.live/zajimavosti/panika-kolem-facebooku-/

Průměrný počet slepic: 4.9 (77 hlasů)

..žádné dezinformace. Nic se neděje jen tak náhodou, když naprší.

Rád bych věřil tomu, že to dochází stále více lidem, ale nějak to není vidět :/
Třeba něco naznačí volby do EU.

Bez podpory celé veřejnosti nemají zemědělci šanci. Jenže veřejnost nemá čas, jsou zaneprázdněni hádáním mezi sebou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (24 hlasů)

Na rohu ulice stojí jeptiška, když v tom k ní doběhne udýchaný kluk:

"Sestro, moc vás prosím, schovejte mne na chvilku pod sukni,

pronásledují mne, pak vám to vysvětlím." Sestra svolí. Za moment

k ní doběhnou dva vojenští policisté a ptají se, jestli neviděla běžet vojáka.

"Ano, proběhl tudy a zatočil do tamté ulice." Policisté odběhnou, kluk vyleze

zpod sukně: "Sestro veliký dík, zachránila jste mi život, já totiž nechci na

Ukrajinu do války, no a promiňte, máte krásné nohy." Sestra se usměje a řekne:

"Kdyby ses podíval výš, uviděl bys i krásné koule, ani já nechci na Ukrajinu!"

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)

Májo, lépe se nedokážu vyjádřit. Nádhernej fór! (už ho posílám dál do světa)

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Uš je zřejmě pozdě. Ale kdyby se do kolony hodných hochů infiltrovali rowdies s močůvkou a hnojem a vyklopili to před Strakovkou, tak by to Pětidemolici udělalo řádnou čáru přes rozpočet. To by byl mazec!

Průměrný počet slepic: 5 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Tahle vláda je prakticky ve všem neschopná, bohužel v čem je velmi schopná je rozeštvávání a dehonestace oponentů.             U dnešního protestu zemědělců je to krásně vidět. Jsou sice nějaké protesty, ale koho vlastně dnes zajímají, obyčejným lidem jsou lhostejné, vládě k smíchu a zemědělci se ani nedohodli jestli je podpoří, neboť vlastně nikdo z nich neví kdo je ten správný a kdo jim jen hnojí na hlavy. 

Pád na dno musí být dokončen, jedině tak si spokojený fialový občan uvědomí, že je vlastně v prd... a má před sebou přirozenou volbu - bojovat nebo vyhynout.

Průměrný počet slepic: 4.9 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

smrdí více než ten jejich hnůj. Jsou trapní a není mně z nich vůbec dobře.

Průměrný počet slepic: 3.6 (22 hlasů)

Tihle naši zemědělci jsou oprávněně naštvaní, ale učí se úplně stejně, jako se učili dělníci v 19. století. Na rozdíl od tehdejších dělníků nebojují s majiteli fabrik ve kterých pracovali a ničili stroje těch fabrikantů, protože nechápali, že ty stroje jim mají pomoc v nesmírně těžké práci, ale velmi rychle pochopili, že ty stroje znamenají organizaci práce, kde se s velkou částí z nich nepočítá.

Zemědělské farmy a podniky jsou velice různé co se týká způsobu hospodaření a schopnosti uspět na trhu potravin, už zdaleka ne v rámci ČR. Naše vlády (Fialova je jen nejhorší z těch předchozích) ne že neumožnily rovné postavení našeho zemědělství na Evropském/světovém trhu, oni je ještě dusí.

Trošku si hodím provokaci:

Jestlipak někdo víte, jaký rozdíl je mezi kolektivizací v padesátých letech minulého století v ČSR a otevřením trhu se zemědělskými produkty v ČR postupně a čím dál víc po sametu?

V padesátých letech se hledala cesta změnit sedlákům a drobným zemědělcům těžký úděl nepřetržité práce v rostlinné a živočišné výrobě, zefektivnit jejich práci tak, aby mohli žít podobně jako běžní lidé ve městech. Proběhlo to násilně, přímí pamětníci a účastníci těch akcí tehdy v dospělém věku postupně zjišťovali, že ten systém může mít něco do sebe. Jejich potomci v nemalém množství přijali názor, že se jednalo o krádež a část z nich požádala o vyrovnání, kterého se jim nějakým způsobem dostalo.

Uvolnění "TRHU" v zemědělské oblasti a postupný vývoj vrcholící v těchto dnech je z části opakem kolektivizace a biti bez skrupulí jsou České zemědělské závody, farmáři i drobní zemědělci. V čem, ve všem, co sami představují na demonstracích a navíc likvidací která zvedá původní "kolektivizované zemědělce" z hrobů. 

Pokud jim současná parlamentní i mimo parlamentní opozice nepůjde naproti, ti naši hodní i zlí zemědělci si určitě najdou cestu, jak se se svým údělem vypořádat. Nám ve městě nakonec nezbyde než připustit, že nadnárodní obchodníci se o nás se všemi nemožnými cenami starají vlastně dobře. Kdo bude chtít nakoupit od našich producentů, bude se muset pěkně prohnout, pokud bude co nakupovat.

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

Tahle novodobá šlechta tu není pro lidi, není tu pro národ, ale jenom sama pro sebe!

Průměrný počet slepic: 3.2 (19 hlasů)

vždycky zradíš! Vyčkáš jenom toho dne, kdy to bude výhodné.

Průměrný počet slepic: 4.3 (21 hlas)

Po 30letech se najednou všichni diví, najednou všichni zírají a najednou se každý diví, že ten Západní zázrak se nekoná a nefunguje. Jako bychom byli národem idiotů, kteří snad fakt věřili tomu, že těm lidem za dráty létají pečení holubi do huby a že hollywoodské filmy o "splněném americkém snu" jsou pravdivé.

Sedli jsme jim na lopatu jak ten blbý Jeníček s Mařenkou. Otevřeli jsme vrata a dveře a dali nápis "Račte vstoupit a dělat si tu, co chcete". Vstoupili jsme do NATO a EU a zbavili jsme se státní a národní suverenity, potravinové soběstačnosti, energetické nezávislosti... nemá cenu to tu všechno vyjmenovávat. Měli bychom se vzpamatovat a přiznat si, že Čeští zemědělci nás už dávno neživí, že jen sní svůj sedlácký sen o tom, jak velký grunt znamenal protekční místo u čestného stolu v hospodě a že je už nezachrání ani vzkříšení Agrárníků na čele s Antonínem Švehlou. Sedláci měli bít na poplach už tehdy, když na venkově začalo být víc jezdeckých koní než skotu a hřebčínů víc jak chlévů, a kdy kilo banánů z Ekvádoru stálo méně, než kilo českých jablek.

Po nějakém čase za našimi sedláky půjdou do historie (někteří tam už jsou) naši skláři, textiláci, hutníci, horníci, strojaři a řemeslníci, protože bude levnější všechno dovézt. A až se to někde cestou zadrhne, nebo to zdraží a nebudeme na to mít, nebo až to nebude ani odkud dovézt a spadneme na úroveň Bangladéše, pak budou babičky svým vnoučatům vyprávět, že tu kdysi byl bohatý a vyspělý stát, kde si občané vyrobili, vypěstovali a vychovali všechno sami. Pravda, na banány se stály fronty a jednou asi na rok, když shořela fabrika, byl nedostatek hajzlpapíru.

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak já zatím vidím na kolaborantským Seznamu, jak se z vleček sype hnůj, a to v místech, kde to udělali cca před měsícem 2 odvážní šikulové. Cesta kupředu je odstranit řevnivost, aby ty fůry kejdy příbývaly vůkol plynule a pravidelně. Na foukání ego-bebin nastane čas, až bude ta fialovská pakáž na Mírově.

Průměrný počet slepic: 5 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Příští předseda vlády stráví první půl rok objížděním světa, aby se omluvil za své předchůdce. A vysvětlil, že Česká republika nestojí o rozšíření války, a už vůbec ne o jaderný soudný den. Nejspíš začne na Slovensku, aby si dal s Ficem štamprli na usmířenou s tím, že za předešlá hovada určitě nemůže.

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

...za předešlá hovada a jejich fan klub, který pak zaleze a bude dělat mrtvé brouky. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

prý je to normální. Buďme k bratrům Ukrajincům trochu humánní. Naše vláda na hodnoty vždycky měla nos, pro mozky našich dětí je nejlepší ukrajinský chlorpyrifos.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Dnes jdu velmi stručně do diskuse mimo mísu. Do mísy bych se vrátil jedině tehdy, když bychom dokázali neskutečně rychle reagovat na ostřejší protest "hodných zemědělců" a udělat něco, z čeho by se zrádci ve Strakovce nevzpamatovali. Bohužel, mlýny melou stále stejnou rychlostí a obávám se, že STAČILO nebude stačit, když další, na celé opozici, nezatáhnou za jeden provaz. Fiala spěchá a my štěkáme na měsíc...

České vládě došla trpělivost s Ficem. Ruší společná jednání - Novinky

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

s českou vládou, aktuální i minulou. Rád bych je taky zrušil.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

ještě nerozesraly ?

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

Přesto si dovolím Vás požádat o kultivovaný projev. Sám jsem odešel s dikusí na Neviditelném psu proto, že zde se diskuze vede jinak - bez osobních útoků a nadávek. Prosím a děkuji.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)
Trvalý odkaz

zemělci nedodržují předem dohodnutý postup ?? Co to je ???

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Omlouvam se, link uz neni aktivni, zkuste tohle:

https://www.facebook.com/ktvlive.zpravodajstvi/videos/

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)