Krev jeho krve

Autor

Tak se nám potvrdilo, že Andrej Babiš mladší trpí paranoidní schizofrenií. Tento posudek dodaly pražskému městskému soudu expertky v oboru Gabriela Leblová a Jindřiška Záhorská. My, co sledujeme českou politiku, jsme nic jiného ani nečekali. Zpráv o tom, že s juniorem něco je, těch bylo dost a dost. Klára Samková na toto téma napsala před časem článek, který jsme teď recyklovali i na Litterate, protože stojí za přečtení.

Matně si vybavuju, že jistá Džamila ve správnou chvíli před volbami dodala posudek, že je mladý Babiš zcela v pořádku a vůbec nemluví z cesty… což bylo pravdomluvnými médii ihned pojato tak, že je jeho plivání na tátu zcela v souladu s evropskými hodnotami, protože to není nemoc, ale spravedlivé rozhořčení nad nemorálním otcem.

Nezaznamenal jsem jediného Cempera, manipulátora nebo demagoga, že by se teď třeba hodlal omluvit nejen národu za přímo ukázkovou dezinformaci, ale že by se omluvili otci, že ho poškodili ve správnou chvíli před volbami. Novinky, které přinesly onu informaci, že je Babiš mladší skutečně psychicky nemocný, také nikde nedoplnily žádnou noticku o omluvě. Co je dovoleno Jovovi, není dovoleno volovi.

Ale to by nás nemělo překvapit. Takhle přece pravda a láska funguje, že? Když jde o Babiše, tak účel světí prostředky, včetně zneužití synátora a okaté lhaní Stehlíkové. Nikomu z pražské kavárny nebude její chování připadat přes čáru, nikdo nebude mít problém si s ní sednout k jednomu stolu, nikdo nebude vydávat prohlášení, že se od Džamily distancuje. Naopak… za čas se jim tahle doktorka (která složila přísahu) bude ohromně hodit, aby zase napsala nějaký ambulatní posudek. To je v plném souladu s evropskými hodnotami, nikdo se kvůli tomu nebude ani na minutu červenat, nikdo z toho nebude mít špatné spaní, stejně jako nikdo nemá špatné spaní z Pandora papers, které už rok spí a sloužily jen a jedině k poškození Veľkého Bociana.

Zatímco v jindy se hned vyhrožuje žalobami, v tomto případě je dvojí metr naopak zcela žádoucí. Například já jsem se tento týden dozvěděl od mnoha bývalých přátel, že jsem jim odporný. Džamila může být v klidu, ta uslyší jen medové řeči a slova útěchy, že jí to nevyšlo. Ale proto to nepíšu.

Já chci dneska zdůraznit něco jiného…. Pamatujete, jak tenkrát před volbami Babiš reagoval, když na něj kluk před kamerami křičel a obviňoval ho? Stál se sklopenýma očima, neřekl ani slovo, nechal se tepat, nechal na sebe házet špínu o které věděl, že je to celé lež. Neposlal na syna ochranku. Pokud si pamatuju, ani nedovolil, aby je od sebe ochranka oddělila. Prostě si nechal slovně ubližovat a svého syna ani v té chvíli nezatratil, i když věděl, že ho vodí naprosté lidské kreatury, kterým nic není svaté.

Pokud vím, když se ho nějaký intervjuk ptal na syna, nikdy neřekl vůči svému klukovi jediné křivé slovo. Nikdy se to nesnažil nijak rozmazávat, nestěžoval si, co mu synek provedl. Pokud si pamatuju, několikrát jen řekl, že syn je vážně nemocný, ale jinak chránil jeho soukromí, co to šlo. Od Babiše se na synátora nikdo nic nedozvěděl. To musel prozradit sám mladý Babiš a ti, kteří si ho vodili.

Hele, proti Babišovi můžete mít tisíce výhrad. Můžete mu vyčítat Vrbětice, covidová opatření, můžete mu vyčítat Čapí hnízdo, můžete si myslet, že je jen dalším doplňkem pětikolky a vyslanec Aspenu. Můžete si myslet, že je kvůli Agrofertu držen pod krkem z Německa, může vám vadit jeho čeština a malé encyklopedické znalosti.

Ale nikdo mu nemůže upřít tátu. Nikdo mu nemůže upřít, že má svého syna rád natolik, že proti svým odpůrcům nikdy nezačal bojovat stejnými zbraněmi. Vsadím se, že má doma desítky posudků od nejrůznějších doktorů, měl lékařské zprávy, mohl to kdykoliv vybalit, v každé vteřině měl možnost tuhle habaďůru ukončit prostě tím, že by zveřejnil všechno, co se synem v posledních letech zažil. Zůstalo to v trezoru. Táta proti synovi nikdy do boje nevytáhl i když to muselo být strašně těžké. Normálně na sobě Babiš nedává nic moc znát, ale věřím, že si synova slova v soukromí vícekrát odbrečel. Nikdy nebyl proti synovi bezmocný, ale nikdy toho nevyužil.

Sám jsem Andreje vícekrát kritizoval, ale nikdy mu nebudu upírat, že přes své vysoké postavení a přes všechno, co bylo v sázce, tak v jeho žebříčku hodnot zůstal táta na prvním místě. Před volbami bojoval s celým světem, ale nikdy nevystřelil po těch šmejdech, kteří proti němu postrkovali jeho syna a schovávali se za něj.

Myslím si, že ani teď to z Babišova podnětu nedojde k žádnému soudu. Že on to prostě rozpatlávat nebude a přeje si jen jedno – aby juniorovi dali všichni pokoj a netahali ho do svých her. Když doteď ohledně synka nic nepropálil, tak teď to určitě dělat nebude.

Ale také si myslím, že krev není voda. Že tohle má Veľký Bocian hluboko vypálené do paměti a do nejdelší smrti svým protivníkům nezapomene, že proti němu použili nemocného syna. Myslím si, že tohle je silnější než deset aspenů a dvacet globalizací. Tohle je silnější než zájmy Agrofertu i politické záměry. Že mu pravda a láska sáhla na rodinu. Ať má jakékoliv záměry a jakékoliv cíle, tohle evropským hodnotám nikdy nezapomene. Krev jeho krve je víc. Už to ukázal.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (280 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Neni to adna dvojka maslo,kdyby se postavil jenom slovem proti krvi sve krve bylo byla by to taky špina!Pro nas voliče bude rozhodujici zda chce vyhrat a dokaže posthnout naše potřeby!
V současne situace je podle mě d7ležite,zda pochopi to co bylo nami z SV tj Společnosti Voličů ODHALENO což je chybejici SOCIALNI STAT potažmo to co je dopuud nevidane STAT SOLIDARNi!
Bude li se bat to rozvest a vysvětlit tak holenkove nejsem si jista,že to ten pacan vyhraje!
To je totiž doposud nově objeveny zaklad pro možnou volbu!
I ostatni kandidati maji šanci,když budou vědět

VO CO DE!

Ale ten chlap ma tovarny v zahraniči a tam takovy stat existuje a on musi platit svym bohatym dělnikm mzdy v tomto statě minimalni a tak at to tady zkusi dat do pacu jako svou podporovanou ideu a k tomu dokaže zduvodnit ,proč tedy chce vyhrat a ne že ne , nebo to zas bude rana panu bohu do oken a zustaneme v demokracii čumilů potřeby přimrzla holota na gauči a bez peněz ?
NO NI?

Průměrný počet slepic: 1.7 (50 hlasů)

Anno - PŘIMRZLÁ HOLOTA NA GAUČI...(To mě i v tom marasmu pobavilo)
Přimrzlá holota na gauči klidně nechává nadále přimrzlou štěnicovo-klíšťovou garnituru pobírat horentní (od ledna ještě horentnější) sumy za tu zkázu, do které nás jejich vlastní pravda a láska k sobě přivedla, a ještě hodlá co nejrychleji přivést.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Přimrzlá holota na gauči nechává přimrzlou štěnicovo-klíšťovou garnituru, ale neřekla bych, že nadále, spíše zatím. Koukněte se na jednání parlamentu, poslechněte si (nebo přečtěte) stížnosti Okamury - oni s tou opozicí jednají, jako by ani žádná nebyla! Nechají je odvykládat všechny argumenty (v lepším případě), a pak využijí své většiny a převálcujou všechno, anebo jim rovnou zamítnou o věci jednat! Za ten rok, co tady vládnou, se opozici nepodařilo prosadit VŮBEC NIC! A až jim začne téct do bot, tak vytáhnou, to, co opozice doporučuje už rok, zmrší to a provedou, samozřejmě, zmršeniny si napravit nenechají! Parlament je v dnešní době zcela k ničemu, stoosmička prosadí každou prasečinu. K tomu ještě mají senát, ten jim to vždy posvětí, a když je nejhůř, tak nastoupí "apolitický" Rychetský z Ústavního soudu a změní volební pravidla. Babiš ví, proč místo tupého sezení v parlamentu, radši objíždí vesnice a mluví s lidmi! Je potřeba, aby tyto volby vyhrál, nebo s přimrzlou štěnicovo-klíšťovou garniturou jinak nehne už nikdy nic! Jestli získají možnost si dosadit "svého" nového předsedu Ústavního soudu, tak se pokusí změnit ústavu (mluví o tom pořád), uzákonnit korespondenční volbu a máme je tady "dočasně"! A jak známo, "dočasně" trvá 20 let...

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Minimálně 25 chyb v textu čítajícím jen pár desítek slov. Jasné IQ tykve chudáka, který si ani neuvědomuje, jakého imbe...a ze sebe takhle veřejně dělá. Určitě ho někdo zná. Jasná duševní choroba.

Průměrný počet slepic: 2.7 (15 hlasů)

Kdybyste byl znalý zdejších poměrů, a tudíž "při věci", tak byste věděl, že Anně mrší texty právě ti, kteří mají IQ tykve a duševní choroby od imbecilů, přes sociopaty až k psychopatům. Jelikož evidentně nejste "zdejší", tak o tom hovno víte.
Howgh.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Piratstky cirkus zla,ktery zpusobuje kazdemu z volicu giganticke skody mi svym digi kncentrakem zablokoval moznodz odpovedi a muim to zkusit opravit.
Vsimnete si,ze ti spinavci ,VADNE ZVOLENI ,nikdy nepisi k veci,ale vzdy zautoci zakerne AD HOMINEM tj proti osobe,ktera prinasi nikdy nevidane odhaleni ve prospech volicu tj SV!

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Mně nevadí pod každým článkem jeden váš zmatený příspěvek, který není možné číst, natož pochopit. Ale vadí mi, že to tu tapetujete minimálně pěti až deseti podobnými příspěvky pod každým článkem. Nicméně předpokládám, že je to vaše jediná seberealizace, tak to neřeším.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Také co Babiš vyrobí v zahraničí ,tak také prodává za jejich ceny ,jinak by nemohl vyplácet místním v jejich zemi zaručené mzdy ,to dá rozum .Důležité je ,že Babiš má své firmy registrované u nás ,a také daně svých firem platí u nás ,dvě sta miliónů ročně ,na rozdíl od jiných vlastenců kteří mají registrované své firmy v zahraničí ,a platí tam i daně .Nebo daně vůbec neplatí když jsou registrováni v zemi tak zvaných daňových rájů.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

V psychiatrickej branži platí také nepísané etické pravidlo - kto nie je osobne môj pacient ku tomu sa nevyjadrujem a kto je môj pacient ku tomu sa nemôžem zase vyjadriť z dôvodu lekárskeho tajomstva. Takže môžu si nejaké posudky strčiť... niekam.
Babiša nesledujem ale čo som zachytil z Českých webov tak je pôvodom z východu Slovenska a tam si ešte na rodinu siahnuť nedajú. Keď aj na všetko iné tak toto je tak posvätné. Aj to bocianie hniezdo v zásade vzniklo len zato že už nevedel čo si s tým synom počať...je to bohužiaľ veľká kotva na jeho nohe. Upratal no svojho času na Krym no keď sa miestna mafia dozvedela koho je to syn zase len sa ho raz dakto ujal. Ešte aj nádejnú nevestu mu podstrčili a starý bol na malú chvíľku spokojný že možnože sa to predsa len na dobré obráti...keď už nič iné aspoň bude ako sa hovorí "syn na poriadku". Ale dosť už o tom. Keď sa sa ľudia čudujú prečo je v politike samý debil a blázon tak presne pre toto - nikto čo len trošku normálny nemá záujem aby mu novinári každý deň prehrabávali smetie, šikanovali a prenasledovali jeho rodinu, vytiahli na neho že 35 rokov dozadu nezaplatil pokutu v knižnici. Čisto ľudsky to chápem že odborník ktorý si váži sám seba do tohto nepôjde. Pôjde do toho z tých relatívne ešte normálnejších len človek ktorý nemá na výber.

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

I kdybych nevolila Babiše, tak to, co pakáž předvedla za divadlo s jeho synem, mě otrávilo natolik, že bych nemohla dát nikomu z těch, co to mají na svědomí, už nikdy hlas. A média, ať už ČT nebo ta další opičí, u mě v ten moment klesla na úroveň té nejhorší žumpoidní sebranky.
Jen pro srovnání - zneužití nemocného syna a korupční kauza Dozimetr s tzv. "nesvéprávným" vychcandírou napojeného na desítky podobně vychcaných..., to je na nejen demisi, ale na soud a padáky všech, kdo takovou sviňárnu podporují.

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)

Žumpa je totiž na výsost užitečná stavba a zařízení! Z exkrementů dělá užitečný hnůj a můj tatínek jím hnojil zahradu i záhony. Takže užitek všestranný!
Kdežto tahle banda jsou vředové společnosti. Bolestivý páchnoucí plný nákazy vřed! Ten je nutno vyříznout a spálit. Jinak se bude množit po celém těle. Už dnes je nákaza 10 - 15% výpalného běžná taxa za jakýkoliv počin úřednických vředů. Chceš razítko? Zaplať desátek, dvacátek, tribut...

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo má mnoho,chce mít ještě víc.
Co to ještě vypovídá o dnešních politicích,ale i o větších podnikatelích,že bez politického vlivu,nejdou schopni podnikat.Takže se nemůžeme divit,že si pak tvoří zákony,podmínky pro sebe,Proto budu tvrdit,tady nejsou stejné podmínky pro každého podnikatele a z tohoto důvodu,nevidím šanci na změnu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (19 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co teprve podnikání v zemědělství, to je teprve prdel...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Myslím si, že tohle je silnější než deset aspenů a dvacet globalizací." Ne Danieli, není to silnější než deset aspenů a dvacet globalizací, ani omylem. Nejsilnější je Aspen (Pax Americana a jeho zájmy viz Vrbětice, koronafašismus, vakcínový teror, Green Deal....), pak Bruxelae (vlezdobruselismus a poslušné plnění evropských nařízení, poslušná kolonie) a teprve pak syn, ČR a vyřizování účtů s pravdoláskou. Aspenu je jedno, zda nás do pekla dovede pravdoláska (pětidemolce, ČSSD, Zelení), nebo Babyšovo ANO. Rozdíl mezi nimi jej jen ten, že Babiš nám na tu cestu dá pár koblih ze svého a pár stříbrných ze státního, abychom míň držovali, to je celý rozdíl. Všimněte si, že o zásadních věcech pro Aspen a Brusel hlasují vždy stejně, jak v našem parlamentu, tak v europarlamentu. Jen nám vytváří iluzi volby, ale není mezi nimi zásadní rozdíl.

Průměrný počet slepic: 3.7 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

2013
Prohlašuji na zdraví mých dětí, že nikdy nezasáhnu do práce Mafry
Přitom jenom o pár dní později unikly nahrávky rozhovoru Babiše s redaktory, kde zasahuje do chodu redakce.

Politikou otřásá nahrávka, jak Babiš úkoluje novináře MF Dnes
SEZNAM ZPRÁVY

Průměrný počet slepic: 2.6 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

No jo Andrej to je charakter... :-)
Takhle jsem se už dlouho nepobavil...
charakterní Andrej
:-)

Průměrný počet slepic: 2.4 (25 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Otec roku

Průměrný počet slepic: 3.2 (21 hlas)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobře jsi to řekl, Pepku. Skoro jak tvůj stbáckej fotr. A teď vyskoč!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Že mladý Babiš není psychicky zcela v pořádku, to bylo zjevné už dávno. Ostatně kdo je psychicky zcela v pořádku? Tím spíše, že psychologie a psychiatrie nejsou obory typu matematiky a fyziky, kde jedna a jedna by měly dvě za všech okolností. U "kecacích" disciplín situace nebývá zpravidla situace úplně jasná a v době se může měnit. Např. před 50 lety by člověka propagujícího manželství pro všechny asi zavřeli do blázince, dnes je to zcela normální a za 50 let může snadno v blázinci skončit člověk tvrdící, že manželství může být jen mezi mužem a ženou. Tomu někteří říkají pokrok.
Pokud jsem tomu dobře rozuměl, posudek byl zadán, aby soud zjistil, zda jde mladému věřit a v čem. A tam se podle mediálních zpráv zdá, že spíše mu věřit lze. Ale neznáme detaily a věřme soudu, že se s tím správně vypořádá. Zatím se zdá, že skutečně měří všem stejně.
Pokud se týká veřejného chování Babiše k synovi, tak je třeba si uvědomit, že v systému všeobecného volebního práva hrají politici neustále divadlo podle toho, jak si myslí, že to vnímají diváci (pardon - voliči). Babiš ovšem vypadává z role výrazně častěji, než je v politice obvyklé. Takže zrovna tohle bych nepřeceňoval.

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

koncentráku. Byl zavřený v Krimu.

Průměrný počet slepic: 1.9 (14 hlasů)

Zkuste to napsat česky...

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Když už ses naučil psát slovo Babiš, tak si ještě 100x napiš Krym, ty koncentráku.
Jo jo - tyhle voliče mám nejraději, ti o sobě vypovídají hodně... :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

a zavřel ho tam nebo ne?

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

Bomba. A to tikáte správně jako hodiny..? :-)
Takže ještě 100x slovo "tykat"!!!
Věta o čtyřech slovech a i tak vždycky s chybou (to nemá chybu :-)))). Kohože jste to volil...?

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Tak tikáte? Případně máte tiky a "tikáte"... nebo už jste dotikal...?
Nebo momentálně pořád ještě píšete na střídačku, co jste se tu naučil, tedy: Babiš, Krym, tykat...?
(místo toho vašeho - Babyš, Krim, tikat :-))

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

že tadi ještě nykdo neslišel o slovjě yronyje.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

odhaduji, že to není Čech - a podle typu pro nás absurdních hrubek odhaduji, že to je Ukrajinec - ukrajinsky se Krym píše v měkkým "i", stejná absurdnost s "tikáním" - nezná naše tvrdé souhlásky a vůbec netuší, že záměna "i" - "y" naprosto mění smysl slova. Stejné tak slovní spojení "zavřen v Krimu" - když pomineme velké - malé písmeno , tak v češtině je obsah někde jinde - zavřen v K(k)rimu a zavřen na Krymu je zcela něco jiného. Asi už tu máme tu Bruselem požadovanou různorodost, v níž je prý hlavní síla Evropy :)) Akorát nevím, zda to má jako své zaměstnání, nebo je to dobrovolný aktivista, který se rozhodl dávat českou vnitřní politiku do pořádku dle svých představ.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Reagovat jsem musel, jelikož na tu zdejší Vidlákovu roztleskávačku jsem už poněkud alergický. Já nemám rád servilní lidi.

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

Nejsem totiž ani hodinky, ani časovaná puma! Ale kromě toho, ani nikomu z diskutujících NETYKÁM, i když bych mohla, jsem tady asi nejstarší!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vždyť sám Babiš senior trval na psychiatrickém posudku a chtěl s ním podmiňovat svědectví svého syna. Vidím tam rozpor například s větou "Táta proti synovi nikdy do boje nevytáhl".

Navíc samotná diagnóza rozhodně neznamená, že člověk žije v bludech 24/7. Možná byste se divil kolik lidí žije s podobnou diagnózou (samozřejmě léčenou nebo v tomto případě spíše kompenzovanou) a ani byste to o nich nevěděl. Samozřejmě vliv na pravdivost výpovědi to mít může, ale pořád zůstává otázka míry ovlivnění. Na tu odpoví soud.

Průměrný počet slepic: 2.4 (10 hlasů)

In reply to by Náš přítel (neověřeno)

Trvalý odkaz

ALDI prodavat nechce,tak at se jde vycpat,co nam ho tu strkaš před nos je to jeho věc aaaaáqaaaaaaaaaaqqqqaqa1!Trh to je mrcha tak se tu nešiř,kazdy maďaroš si muze nastartovst karu a jet do Bundesu tam maji Socialni stat a o dvě tetiny vic platů Tak dobytku padluj,kdy chceš spekulovat zajeť si do Nemecka na nakup!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Aldi v Maďarsku omezilo množství produktů s cenovým stropem na jeden nákup.
Brambory: 1 kg nebo 1 balení
Olej: 1 litr
Cukr: 1 kg
Mléko: 1 litr
Mouka: 1 kg

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

In reply to by Náš přítel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Orbán za chvílí navrhne přídělový systém..., takhle to dopadá, když se někdo moc snaží dělat "dobré" věci "pro lidi"
Koneckonců "pro lidi" pracovali i Hitler a Gottwald a všichni víme, jak ta "pro-lidová politika" nakonec dopadla že...
Není možné regulovat trh, protože trh si tu cestu vždycky najde a jakékoliv snahy jakékoliv zásahy omezit trh, vedou jen ke zvýšení inflace a k bídě.
Tady opravdu na 100% platí, kdo nic nedělá , nic nezkazí.
Nejlépe jsou na tom země, které nic nezastropovaly a nic se nesnažily regulovat.

Průměrný počet slepic: 2.6 (16 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ať žije Orbán, nejlepší politik v Evropě. Spolu s Milanovičem a Vučičem!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlasím, jenom bych Vaše tvrzení lehce zobecnil. Podle mě nejde ani tak o politický problém.

Regulace každého složitého dynamickém systému je problematická. Respektive není problém systém regulovat, problém je získat požadovaný výsledek bez neočekávaných/nechtěných vedlejších účinků. A trh je extrémně složitý systém.

Jeden poměrně známý příklad, který je díky windfall tax zase poměrně aktuální: https://cs.wikipedia.org/wiki/Lafferova_k%C5%99ivka

Tedy u návrhů typu zastropovat, regulovat, zdanit atd. je vždy nutné brát v úvahu i vedlejší důsledky.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Ekonomické náboženství je perlou oligarchie, či plutokracie? Zkuste neregulovat papińák, nebo vodovod nebo elektrárnu. A trh je mýtus. A volný trh je schizofrenie. Za pár let, co dím, čtvrtletí, by se roztrhal. Volný trh je snem pro ty, co chtějí krást bez omezení. Ukázkou sou ceny energií.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

>Ekonomické náboženství je perlou oligarchie, či plutokracie?
Tím, že nazýváte ekonomii náboženstvím o sobě dáváte najevo víc než si myslíte.

>Zkuste neregulovat papińák, nebo vodovod nebo elektrárnu.
Vždy rozhoduje složitost systému. Jak jsem konec-konců říkal. A mimochodem i regulace elektrárny rozhodně není hračka. Zkuste se zamyslet kolik proměnných může ovlivnit nabídku a poptávku.

>A trh je mýtus
To rozhodně není. Vzpomeňte si na Vaše tvrzení až půjdete příště nakupovat.

>A trh je mýtus. A volný trh je schizofrenie. Za pár let, co dím, čtvrtletí, by se roztrhal. Volný trh je snem pro ty, co chtějí krást bez omezení. Ukázkou sou ceny energií.
Falešné dilema. Jedinou alternativou k opatrnosti ve zdaňování a přerozdělování není stoprocentně volný trh jak se mi snažíte podsouvat.

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)

Perlou vykladačů tržního náboženství je, že gdyž je převis poptávky, že trh slevňuje. Auta, energie, pohonné hmoty, byty, domy....Trh zařídil trvanlivost zboží z dvaceti let na pět a žárovky zmršil na max 1000hodin svícení z původních 100 let.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Já tedy nejsem ekonom, ale Váš příspěvek nechápu. Když je převis poptávky, tak trh nezlevňuje. Proč by to dělal.

Co se týče trvanlivosti zboží, je to otázka toho, kolik je zákazník ochoten zaplatit. Pokud vím, že výrobek, který vydrží 20 let bude stát několikanásobně více než výrobek na 5 let a skoro nikdo si ho nekoupí, tak bych byl blázen abych ho začal vyrábět.

Zatím bez slepic

nenažrané korporace cpou všude tzv "kurvítka" vykalkulované tak, aby výrobek klekl těsně po konci záruční doby. A navíc je to úmyslně vyráběné tak, aby to bylo neopravitelné, nebo opravitelné za takovou cenu, že se to nevyplatí. Trh se přeci musí točit, ne? Co na tom, že to zavaluje planetu cíleně nefunkčími horami odpadu. Na to přišel dokonce i Brusel - a tak nařídil, že výrobky se budou muset dát opravovat. To, co tu bylo za komančů naprosto běžné - výrobky se opravovaly, ne po pár letech vyhazovaly, na to potřeboval Brusel 30 let , aby k tomu dospěl.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Což se samozřejmě zákonitě projeví na ceně. Jak už jsem říkal. Pokud má výrobek vydržet 20 let, tak bude výrazně dražší. Poptávka byla po levných výrobcích. Nebo si myslíte, že si průměrný člověk koupí například pračku za 80 tisíc kč?

Mimochodem pokud srovnáváte s "komanči" tak je také důležité uvést cenu v poměru ke kupní síle (viz. http://www.zakomunistu.cz/). Například u elektroniky (tam dávají "kurvítka" největší smysl) je ten rozdíl obrovský a výše zmiňovaných 80k za pračku víceméně odpovídá.

Doufám, že si pak nebude nikdo stěžovat na drahotu, nenažrané korporace nebo Brusel.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

kolem 4000 za komárů, ale byla minimálně na 10 let. A dnes vysoká cena NENÍ zárukou kvality , stejně jako dávno není zárukou kvality tzv renomovaná značka. **Ech, ty vaše odkazy - takže cena chleba nebyla 4,40, ale 3,90, máslo nestálo 10 korun, ale 8 korun, Sparty nestály 14 korun, ale 8 korun, kafe také stálo méně , než uváděných 14 korun. Takové Startky stály 4 koruny, pivo 11 v hospodě 3,30. Máti si vedla takový sešit měsíčních výdajů, všechno je tam parádně vidět, takže nepotřebuji pofidérní webové stránky. ** Ta výplatní páska je také neobjektivní - je to za odpracovaných 156,5 hodiny , to není ani odpracovaných 20 směn ( podívejte se dnes, kolik mají lidé skutečně odpracováno za měsíc, máme nejvíc odpracovaných hodin osoba/rok v zemích EU). Navíc je tam hodně vysoká daň - tehdy kromě toho, že byly daně progresivní dle výšky mzdy bylo ještě v daních zohledňováno to, zda je plátce ženatý a zda má děti - neženatý bezdětný platil nejvíc - což je zřejmě ona páska, ale těch bylo opravdu málo. ** Daň ze mzdy dnes není 20% - sociální a zdravotní jsou také daně plus daň z příjmu. Z té stránky z vašeho odkazu čouhá jako sláma z bot urputná touha ukázat, že za těch komančů bylo vlastně draho a dnes je to jupí jupí. ** A k těm nájmům mohu tvůrci stránky poskytnout přesnou informaci -mí rodiče , byt 2+1 60m2, platba nájem+teplo+elektřina+voda - 287 korun měsíčně. Mzda jednoho z rodičů - cca 2500 měsíčně. Ze své mzdy si mohl uhradit téměř 9 takových bytů i s energiemi, vodou, teplem. Kolik by musel mít v přepočtu dnes pracující jedinec? 130 000 měsíčně čistého?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Jak už jsem psal. Ekonomika je náboženství, je rozděleno na pravo-slavné a levo-slavné, keré patří jednomu zlodějskému kmeni z harpagondechujstánie. Cena není užitek. Tudle položku si účtujou zloději, keří nevymysleli ani šroubek ani drátky, ani mechanizmus ani kladky patky matky. Blboňům, stačí pračka co pojede čtyřicet let, vysávač, trouba a vlastně věškeré potřeby. Oni nepotřebujou barák co vydrží s kurvítkama padesát let, chtěj barák na tisíc let aby se s tím už nemuseli patlat a matlat. A tak je to se vším. A gdo to kazí a hází do teho písek, klády, zakony a harpagondechujckej dluhovej bordel, to sou ti, kerým vděčíme za bídu ve 21.století. To je ubohost zlodějského ducha. Bída mentality ekonomických mudrců. To je zrádcovství vůdců, keří se dycky k veslům dostanou podvodem za "fednančního" přispění spojených mordechujckých tiskáren cenin a drahého burziánského bordela. A těším se, že výzva odklidit tento veksláckej a podrazáckej humus z jevropy, aby se ONA vrátila do lůna ASie, nebude už dlouho trvat. Chci si to eště užít až budou harpagondechajce tahat k soudu za uši aby jim spočetli nezměrné oběti a náklady na jejich blahobytné posrrané životy, co tady smrdí a zavazí jako chrobáci nalepení na blboňských hownech.

Takovou úroveň dosáhly všechny pijavice.

Blboň musí pochopit, že jich se zbaví jedině vykroucením, pré proti času hodin, ale myslím si, že bude stačit aji obyčejné odtržení od tkání. Násilím. Bez možnosti imbecilní demosgrátické volby o tem co si jako o tem myslí. Nebo jakej na to má názor. Muheeeeeee

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Pokud chcete elektroniku s takovou životností (desítky let), tak ji taky budete muset zaplatit.

K tomu zbytku se asi nepotřebuji vyjadřovat. Myslím, že jste o sobě řekl dost. Naštěstí režim lidí jako vy už skončil.

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

.."Myslím, že jste o sobě řekl dost. "..

A co sem o sobě řekl?

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Někdy se vyráběly žárovky s životností 100 let? Kdy a kde ?

Zatím bez slepic