Lidi nemají strach

Autor
Štítky

Lidi nemají strach… – litterate.cz

Jestli si naše skvělá ojrohodnotná, demokratická a vždy pravdomluvná vláda myslí, že lidi přišli na Václavák, protože mají strach, tak jim gratuluji k největšímu, ba fatálnímu omylu, který je v krajním případě může i zabít. Lidi nepřišli, protože mají strach, lidi přišli, protože jsou vládu nasraní, jak nebyli už třicet let. Jsou nasraní tak moc, že by stačilo pár těžkooděnců a gumových projektilů proti venkovským strýcům a tetkám a byla by revoluce už v sobotu. Jsou nasraní tak moc, že překousli i těch několik poměrně velkých chyb, které organizátoři udělali. A o tom bude dnešní článek. O chybách, hloupostech a špatných odhadech.

Kdyby lidi měli strach, tak nepřijdou, protože Johana Hovorková, Šafr i další modroptáčtí politici se netajili, že by do nich nechali střílet. Kdyby lidi měli strach, tak tam nepřijdou, protože nechtějí být od premiéra onálepkováni jako proruské a antidemokratické síly. Kdyby lidi měli strach, tak by přemýšleli, co tomu řeknou lidi, co si o nich pomyslí jejich zaměstnavatelé, co tomu řeknou jejich líbodémo faráři a sousedé a raději by nepřijeli. Ale oni přijeli, protože tváří v tvář tomu průseru na obzoru, už žádný strach nemají. Všechny nálepky jsou zbytečné. I gumové projektily už jsou zbytečné.

Na Václaváku byli lidi ve středním věku. Právě ti, kteří chtějí pro svoje děti slušné školy a prošlapávají jim cestičku k co nejlepšímu životnímu startu. Byli tam lidi, kteří mají doopravdy co ztratit. Ne nějaké pošahané svobody pro padesát pohlaví, ne nějaké utopické grýndýly a evropské válečné hodnoty. Mohou ztratit šance pro své děti, mohou ztratit teplo, světlo a mobilitu. Už dlouhá léta tohle všechno viselo na vlásku a dalo se o to snadno přijít. Stačilo onemocnět, nemít na hypotéku a všechno bylo v háji. Na demonstraci byli lidi, kteří se dlouhá léta museli přizpůsobovat a hrbili se před svými pány, protože to dělali pro své děti. Teď se narovnali, přestali brát ohled na to, co se jim mohlo (a ještě může) stát a přijeli. Přijeli, protože strach už ztratili.

Představte si to – lidi v zájmu sjednocování přešli tolerantně třeba Luboška Volného… Tohle byl od pořadatelů kiks jako blázen. Kdyby byl Šafr trochu ynteligentní, tak jim to omlátí o hlavu, ale on je naštěstí tupej až na půdu. Dokonce ani zhulence JXD to nenapadlo. Mně ještě trochu rozumu zůstalo a nemusím nikomu dělat lokaje, tak to řeknu na plnou hubu. Nejde o to, že se tam Volný nějak dokázal vetřít, ačkoliv nebyl avizovaný dopředu… to bych pochopil. Ale uvést ho k mikrofonu se slovy, že přichází velký bojovník a ten velký bojovník se tam div nerozbrečí, omlouvá se a nesestaví kloudnou větu… fakt by mě zajímalo, jak se organizátoři v té chvíli cítili…. Volný byl jediný, na koho už někteří pískali, aby vypadl. Někdy mě fakt štve, že mám pravdu… nikdy jsem si o Volném nic valného nemyslel, ale nečekal jsem, že to národ uvidí naživo při takhle důležité chvíli. Málokdo u nás tak dokonale promeškal příležitost mlčet.

Stejně tak nám lid velmi tolerantně sledoval, jak tam řečníci od Svobodných dší síru na Babiše a vůbec jim nedochází, že půlka lidí na té demonstraci Babiše pravděpodobně volila a zřejmě ho i volit budou, protože Rajchl těch kandidátek ještě moc nemá a chápou princip podmíněných ústupků. Jinými slovy, chápou, že existuje menší zlo. Já vím, že druhá půlka demonstrujících Babiše fakt nemusí, ale já konečně pochopil proč Svobodní nikdy pořádně neuspěli, i kdybych jim ledacos z jejich programu podepsal. V době, kdy se učíme toleranci, oni předvedli brutální militantnost. Jakpak se organizátorům dívalo do očí Skálovi, který tam byl od Svobodných dopředu osračkován a přesto pak vystoupil a projevil toleranci na druhou, že si to nechal líbit? Já osobně bych asi to sebezapření neměl. Jo, až tam jsme došli. Koukám na jednoho z posledních skutečných marxistů a myslím při tom na Ježíšův výrok: „zapři sám sebe, vezmi svůj kříž a následuj mě.“

Lid se také celkem v pohodě přenesl přes covidové hysteráky. Hele, mezi námi – takřka všichni moji kamarádi v poslední době covid několikrát měli a většina z nich už s tím ani nešla k doktorovi. Zpravidla zjistili, že jde o covid, protože po rodičích to chytly i děti, měly horečky a tak došly do ordinace, kde jim udělali test a měly ho tam. Covid se stal běžnou součástí života, lidi ho prodělávají a povětšinou se už ani neobtěžují to hlásit. Máme prostě v populaci další chřipku, která nemá ráda, když ji někdo přechodí… Nic víc, nic míň.

Jako vážně někdo čeká, že v době Rakušanových změn v bezpečnostních složkách, zaklekávání pomocí finančních úřadů a zvůle tajných služeb, že mocipáni potřebují covid jako strašáka? Proč někomu trvá tak dlouho, než to pochopí? Volný alespoň vypadal, že svůj politický i aktivistický konec tak nějak uznal za realitu.

Kdyby byly normální časy, tak kvůli některým řečníkům by většina lidí už podruhé nepřišla… Vlastně ani nejde o to, co říkali, ale jak to říkali. Vůbec se nedivím, že Rajchl a odborníci celkem suverénně ovládli pole, protože mluvili o tom, co lidi doopravdy trápí. I ten mladý Gregor byl pro mě zajímavá figura. Začnu se mu víc věnovat. Odhad na to, co občany přivádí pod koně, to je důležitá politická vlastnost a někteří řečníci ji zcela a úplně postrádali.

Tak moc jsou lidi naštvaní, milá vládo. Tak moc, že přežili a tolerovali tu řečnickou vatu mezi důležitými proslovy. Oni už se nebojí. Oni přišli, i když nebylo úplně po jejich. Přišli, i když slyšeli spoustu kravin. Přišli, protože je serete až za hrob. Protože je lepší poslouchat velkého bojovníka proti covidu, jak brečí, než Blyštivého Péťu. Je lepší se sebezapřením poslouchat Cimprichovou než Markétu Pekarovou. Tak daleko to došlo. Tak dlouho jste nekonali, až je kdejaký exot lepší než vy. Lid už se vás nebojí. Lid už prolomil vaší informační cenzuru, lid se obejde bez vašich médií, obejde se bez vašich fondů a tohle už nezastavíte střelbou ani nálepkováním. Už je jedno, jestli mééédia mlčí nebo mluví, lid má už svoje řečníky a vlastně i svoje noviny a televizi. Máte ještě určitou šanci tu uliční příšeru upokojit, aby zalezla zpátky do brlohu, kde byla posledních třicet let. O tom bude zítřejší článek.

Možná se mýlím, možná tam lidi přijeli právě kvůli Volnému a řečem o covidu… ale osobně tomu fakt nevěřím. Jestli tomu věří organizátoři, mohli by se dočkat nepříjemného překvapení. Jako Vidlák vás, pánové, nehaním. Jsem rád, že jste to dokázali. I mě, starého cynika, jste dostali do Prahy a já tam spolu s ostatními řval: „demisi, demisi.“ Ale ještě si můžu dovolit luxus říkat, co si myslím.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (101 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

v nejakom interview.
Chlapec mierne spuchnuty a oci leskle. By som povedal, ze po chlapcovi nieco lezie a Alina Kabajeva to nie je....

Průměrný počet slepic: 2.3 (11 hlasů)

No, třeba rýma... 

Zatím bez slepic

dal zpravu,že telefonoval zastupujicimu šefredaktorovi s.SLOBODZIANOVI do www.nasepravda.cz že tu obanstvo vaři a začina tvorba PNZ navrhu Programu Narodnich Zajmů voličů PNZ,ktery by si tam mohli dat do sv3ho programu!

Nevime co uděla,ale jsou to i tam členove SV a tak plati heslo K LIDU NÍŽ,S LIDEM VÝS!
No ni?
Putinova ryma nas nezajima!

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Pote se zase ujmou moci politicka nemehla,ktere nebudou respektovat Spoleaačnost Voličů SV,kteře si nedaaji do svych programů. Potřřeby voličů ve forme už se tvoriciho naavrhu Planu Narodnich Zajmů značky PNZ a ukradou nam naše aktiva penize a domiky,ktere jsme si mnohdy postavili za socialismu.

Minule křičel dav BABIŠ PADNI a on skutečne lehl!
Moci se ujmuli pětidiversanti a on se nepoučil a opět chce dělat svoje joura babovičky, nerspektule a nemodli se k programu Společnosti Voličů SV a cely cirkus Humberto pojede pry dál, nebot nepřevezme a nepřevzal NAŠ PROG?rAM! aaaaa
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

No jo, ale problém je v tom, že co když ten pán tam jak stál na Václaváku tam vedle toho no v tom tričku, no ten jak drží v ruce to, přece támhle ten, jak tam mává ta tamta v té bundě, no, tak kousek od ní, vidíte ho...no tak ten, co když má stejnou bojovnost jako L. Volný v sobě? (svého času). Neměl být vykázán? (takže od proruských proticovidistů se distancujeme) (aha, na to už aby měl člověk manuál) (nechcete vydat brožuru, takový seznam bodů odporu?). Takže tzn. na nás šahejte, jak chcete, jenom nešahejte na naše peníze, protože na ně jsme ale opravdu hákliví.
No, to nám to trošku splaskla ta bublina změny systému, přístupu k lidem a chápání života na Zemi
Á propos, třeba všechno dřív vyřeší Macron a my tu vládu omluvíme, vždyť to jsou taky jenom lidi a půjdem si všichni po svých

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)

In reply to by Komenta (neověřeno)

Trvalý odkaz

PROGRAM PNZ a at ten chlap Volny a spol.vyroba šištych kol, je hlasatel a fanda všech svatych postulatů PNZ jinak mu divoky Zapad a Calamity ANNA vyčte,že je bezkulečnik a už vystřilel svůj střelny prach!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

ať vystřílel, má recht, nezavděčí se nikomu, ať slízávají smetanu jiní, ale ti ještě čekají, než to někdo uhněte, dá do vlažné trouby, tak z toho (ven) (dvěstě) nic nebude, pak přijdou další, spálí to (se) a až pak bude smetana... až to někdo uhněte...

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Svolavatel sobotní demonstrace Vrabel je zadlužený, měl 27 exekucí a peníze co mu lidé posílají jdou na účet jeho ženy, který není transparentní.

Průměrný počet slepic: 2.1 (10 hlasů)

Zkuste pokud chcete obrstit pozornost na jednotlive postulsty PNZ a napište tu raději jak jim rozumite,slute za ně panychidu a dejte svičku na oltař PRAVDY a smolte poadně na odpustky,jinak se nedoplatite
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

To je nějaký pokus o Ostravštinu, nebo si jen po sobě nečtete výplody své fantazie? Ostravaka Ostravskeho jsem mnohokrát četl a rozuměl, ale u vás je nerozeznatelný úmysl o originalitu s důsledky absence v ZŠ.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Dave (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ti pry zli hoši mi demoluji přispevky a klabostnici zpola vyřadili z provozu,doplnnuji všude do textu sděleni,že vědi KDO JSEM a tak to vypada,že jsem maturovala z páté třidy,anebo,že dělaam chyby já!!No jsem trestanec nebo co.

Z hotovych přispěvků mi mizi hačky,občas mi napišou do textu vyhrůžky,no je to trening na digitalni koncentrak co přijde a brzy i na vas pokud dokažete rozebrat body programu voličů SV značky nyni zname pod PNZ!
Nemohu davat ani odkazy na př co je to neomarxismus a často mi zmizi cely napsany text,proto to neopravuji a prasknu to tady neprodleně no stejně vypadá to pak jako zakòdovane a spiklenecke,tak mi radši vždy napište jak mu rozumite a čemu otřesně nerozumitte konkretně!?
Tak co budete diskutovst nad těmi postulaty PNZ vite co obsahuji?
Tak do toho pacane,nebo ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

In reply to by Dave (neověřeno)

Trvalý odkaz

Třeba SPD ma v programu Rasantni změnu režimuu v bode deset.Chtěla jsem vědět ns jaky režim to jsko ma byt a zatelefonovala jsem panu Okamurovi,no on dotazy nepřijimá a nikdo z jeho verchušky to nevi!

Co myslite vy a ostatni na jaky režim to jeho volii chtěji změnit!Je to i obsahem prvniho bodu PNZ tj programu Společnosti Voličů,ktere jste i vy lenem tak to zkuste typnout.
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebyl by zase nějakej článek o zemědělství? :). Přijde mi, že všichni nějak ztrácí nadhled. Rajchla jsem sledoval už v době Covidu, přišlo mi to takové osvěžení mysli, že se objevil někdo kdo je racionální, dokáže přemýšlet... Bohužel mám poslední dobou pocit, že se nechává strhávat emocemi, ztrácí nadhled a rozhodně v tom není sám. Současnou dobu vnímám jako čas velkých změn, které mohou působit hodně chaosu a nepochopení. Připadá mi, že se teď všichni upínají k odstranění vlády a že zapomínají, že jde jen o loutkové figurky ve hře, o které dohromady nic nevíme. Trochu se obávám toho, že v zápalu boje se dav stává ještě lépe manipulovatelným. Mám pocit, že tohle povede opět jen k velkému rozdělení společnosti a nesnášenlivosti mezi lidmi, co když jde právě o toto? Doslova mi už vadí výroky typu, že je potřeba lidem otevřít oči. Je to vrchol egoismu a netolerance k názoru druhých a nemusím určitě zmiňovat, kam podobné otvírání očí vede. Asi se všichni shodneme, že problém je v systému, ten se zhroutil (i když to navenek asi není ještě úplně vidět). Cesta není v tom udělat nějaký převrat, vyměnit vládu, vyžehlit ty největší průsery a na nějaký čas tu mrtvolu udržovat ještě při zdánlivém životě. Je to o hledání alternativ, vzájemné toleranci, spojování lidí a hlavně respektu, v tom že to někdo vnímá prostě jinak.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

In reply to by Nikdo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neklid vyvolali nenažrani bankstei,kteři svymi spekulacemi a tiskem peněz vyvolali neskutenou krizi a nyni ji chtěji salamovo metodou penest na nas občany voliče!Znici i zemědělstvi,proto je jako prvni bliši všeho ubranit a realizovat PROGRAM SV!

Krize teprve začala a Česko je s domorodci jejich pokusny kralik na kter3m se ma vyzkoušet nasilny pechod od hrouticiho se kapitalismu do noveho,ale ještě da!eko horšiho režimu!To tvrdim ja Calamity ANNA!Tak napište jak jjste rozuměl svatym postulátům PNZ nebo zbudou z nas jenom prazdne lebky a hnaty piratů,ktei maji už i v nazvu zločin a ideologii bankster neomarxismus!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

In reply to by Nikdo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Nikdo (niktošu)!
Prozradil jste právě gojům, jak funguje náš rabinát a naši satanští zrůdníci (majitelé zemičky). Každou revoltu od dob Spartaka, přes jakobínskou revoltu robspiéra (gilotina na každém náměstí) až po VŘSR lenina jsme pečlivě v utajení připravili (když nemůžeš revoltu potlačit, postav se do jejího čela), zaplatili (najali strůjce) a ovládli (ukázali prstem na viníky). Jak to změnilo svět (jelity, gojímy, otroky) se můžete dočíst v každé historii (hig story-velké žvásty), ale pravdu se nedozvíte (tou je naše 4 000 let trvající vládnutí gojům).
A dokud nebudete tak vzdělaní jako my (chazaři) , tak se pravdu o dějinách pidlivizací nikdy nedovíte (jste hloupí, nevzdělaní a nekonečně zdechlí myslet).

Ramzes II: všichni jste si mysleli, že jsem prohrál bitvu u Kadeše, ale až za 3000 let pochopíte svůj omyl (již zbytečně).

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

kandiduj na prezidentku

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chtělo by to rozebrat nejprve tu změnu systému bo nikdo nechce to co maji sousedi v ZZ tj zakladnim zakoně,nebot Ustavu vůbec nemaji a proto pry neexistuji vůbec de Jure jen de fakto!No nedivte se pak,že tam pokladni v Lidlu má 14 eur na hodinu a nic neděla jen šoupe tovar na páse!

To by moji drazi voliči z mlčici většiny a i vy, mohli oddiskutovat a ještě k tomu dalši šťavnate body PNZ,pak bych to podepsala a hotovo!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

si neviem predstavit.

To ze si rusi len tak mirnixdirnix urobia rozsiahle vojenske cvicenie, kde fachci 50k vojcov -povedzme ze 25k z Ciny a 25k z Ruska - no ok. Tak treba zvysne jednotky precvicit. By nezaspali.

Ale ze sa tam pojdu presusat vsetci najvyssi vojenski cinitelia z Ruska - VVP, Sojgu i Gerasimov - to je fakac na NATO ako bejk.

Odkaz pre NATO - kvoli nejakej malej lapalii na UA predsa nevynechame moznost si dat chlebicky na afterparty na druhom konci sveta, kde miname posledne zasoby streliva a potravin (stale si spominam na to ze streliva i zradal maju rusi len na tri dni :)) ).

Okrem toho si myslim, ze VVP aj s ostatnymi do mariasa si asi pokecali s cinanmi aj o inom ako o tom, kto ma vacsi lauf a ci boli chlebiky lepsie ruske ci cinske.

Podla fotiek to vyzera, ze tam mali ozaj fakt nahovno pocko a teda oapt zase raz satelity videli prd. To naserie....

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

A k tomu adresu toho Šefvidlaka na jeho webu na internetu jako suvenyr účasti nejen v diskusich tady ale i budoucich demonstracich svobody a protestů nejen v Praze!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Škoda jen, že ty příspěvky pod ním jsou hodně málo k věci a ještě méně jsou srozumitelné.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

A je ttu heslo!

CHCEME DO USTAVY ,do prvniho članku,kde chybi jedno slovoo SOCIALNI nebo ještě lepe SOLIDARNI STAT!

Pokud SV tj Společnost Voličů 8,5 milionu ohlupena 33 let ODS a jejim GŘ TV bude dale chtit byt dale v demokracii čumilů pak ji dnešni Policejni stat obere a když budou protestovat a ceknou bude brzo do nich střilet!
No ni?
O tom napište verše a zkuste se zeptat co je přesně na tom NESROZUMITELNEHO,ale konkretně!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

80% lidí prý nechce tuto vládu. Pokud je to pravda, tak v takové situaci chtít střílet do odpůrců vlády může jen sebevrah bez pudu sebezáchovy. Lidé, když se mají hůř, tak jen remcají. Vidle berou do ruky, až když je hlad, nebo jsou jinak existenčně ohroženi, což velmi brzy nastane. V takové situaci volat po střílení do takových lidí? Nepříjde mi to moc moudré. Příjde mi to jako setí větru.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

A propó vyšetruje Šafra už policie za tu touhu po střílení do lidí? Nebo je to jako za nacistického Německa, kdy násilí proti určitým skupinám tehdy proti Židům, bylo akceptované?

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

V Německu to chápou jako opravdový signál změn ve společnosti. Češi jsou pro ně lakmusový papírek, protože vědí, že na Češích se dá dřevo štípat. Když už Češi vylezou do ulic a to i přes všemožné nastražené překážky a bez hudebního festivalu a píva, tak to už i Němci čují průser.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Šafr a Doležal nebudou kritizovat jejich agenta Volného, který má úkol sebrat a anulovat samurajovy hlasy.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Ma slabý prlgram a doposud nepochopil co stoji v programu voličů a tvrdě ho ignoruje!
At mu to ten Volný pověši na nos,jiak to SPD na nedostatečnem programu ZMRZNE a nepomůže mu ani jeho dřevěny mečik!
No no?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Hodně lidí z mého okolí hodilo ve volbách někoho z pětikoalice. Už v neděli jsem zaznamenala hodně opravdu naštvaných a další přibývají. Pětka si tak vytvořila nové nečekané demonstrující.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)