Na Prahu!

Autor

Na středu ohlásili Poláci dosud největší zemědělský protest. Kromě hraničních přechodů budou blokovat i dálnice do Německa a samozřejmě hodlají přijet Tuskovi pod okna, aby zřetelně ucítil, jakou podporu mezi zemědělci má. Agrární komora na stejný den vyhlásila český protest na jejich podporu.

Zlí zemědělci si v minulém týdnu pozvali Doležala i Pýchu, aby se s nimi domluvili na společném postupu. Oba přijeli, dali rozhovor TV Prima, nechali se uvítat, pochválili kluky, kteří vysypali před Strakovkou hnůj, rozpovídali se o tom, jak důležitý impuls to byl, jak to všechny stmelilo, jak to pomohlo při vyjednávání, všichni se společně zasmáli nad pomačkaným obličejem Marka Výborného… zkrátka vládla dobrá nálada i dobrá shoda.

Budoucnost byla jasná – je zapotřebí pokračovat v tlaku na vládu již vyzkoušeným způsobem. Hnůj, hnůj, hnůj. Ve větší míře, na více místech, protože ta hromada je vždycky fotogenická, policie kolem ní dává zábrany a hlídá ji, čichové vjemy došly i do poslední kanceláře úřadu vlády a média nemluvila o ničem jiném.

Pánové Doležal a Pýcha pak začali mluvit o středečním protestu, je třeba podpořit bratry Poláky, Slováci tentokrát nepomohou, protože mají prezidentské volby a tamní zemědělci nechtějí přilévat olej do ohně vyhrocené atmosféře… ale jsou to Poláci, kteří svou blokádou ukrajinských hraničních přechodů zajistili, že do EU přišlo „jen“ dvacet milionů tun ukrajinského obilí. Jen pro představu, toho ruského obilí přišlo do Evropy asi milion tun a navíc nebylo v bezcelním režimu.

Naše vláda chce v EU navrhnout, aby se ruské obilí přidalo na sankční seznam a nenakupovalo se. To vyřeší zhruba jednu dvacetinu problémů a naše vláda si z toho udělala téma, které teď Výborný omílá pořád dokolečka. Spin doktoři Pětikolky se zase činili… Ukrajinu podporujeme do roztrhání těla (a do zničení českého zemědělství) a pro ty hloupější budeme mluvit o problému ruského obilí.

Jestli si někdo myslí, že zemědělci jsou úplně blbí, tak se musí jmenovat Petr Fiala…

Když tehdy ve čtvrtek mluvili Doležal s Pýchou o tom, jak vyjedou krotce do regionů, zase se vyfotí na hranicích, odprezentují příběh o zákeřném ruském obilí, kterého je proti tomu ukrajinskému naprosto směšné množství… a pak pojedou domů, bylo vidět, jak nálada v sále chladne. Když pak skončili, vysvětlili jím zlí zemědělci, že tyhle píárové akce i pánové mohou dělat sami. Oni chtějí jet na Prahu, protože v Praze se to všechno rozhoduje.

V Praze je ministerstvo zemědělství, v Praze je úřad vlády a z Prahy se odlétá do Brusele na jednání. Regiony jsou u nás strašně daleko… Blokádu hraničního přechodu bude řešit nějaký místní náčelník a k policejnímu prezidentovi se to vůbec nedostane. Tlak v regionech je tlak na lidi, kteří jsou na straně zemědělců. Normální lidi bydlí v této zemi od Kolína dál a vědí, jaká je situace. To Praha potřebuje tlak. Praha rozhoduje. V Praze se houfují ti, kteří venkov ničí a v Praze je třeba zasáhnout.

Doležal s Pýchou odjeli s požadavkem zemědělců, aby ohlásili protest do Prahy. Sami ať si jedou, kam chtějí, ale pokud se nic neodehraje v Praze, je to zase ztracený protest. Oba vypadali, že tomu rozumí a souhlasí s tím.

Navíc, aby zemědělci dokázali, že to myslí vážně, přijeli včera před Českou televizi, aby si tam odchytili Výborného a Šebka z Asociace soukromých zemědělců a důrazně si s nimi pohovořili. Oba dva pánové totiž mířili do Otázek Václava Moravce. Oba byli odchyceni a jejich rozhovor se zemědělci najdete na zemědělském webu nebo na KTV live.

Mimochodem… pravda a láska včera úplně změnila taktiku… Nebyli vůbec arogantní a chovali se neuvěřitelně slušně a vstřícně. Zemědělce zpovídal Richard Samko, který s nimi zůstal i po natočení rozhovorů a zajímal se o jejich příběhy. Otázkou samozřejmě je, co s tím udělají dramaturgové, ale tentokrát na zemědělce nečekal agresivní intervjuk s návodnými otázkami, který se snažil ukázat, jací dezoláti to jsou, ale uhlazený reportér, který je nechal mluvit, neskákal jim do řeči a dokonce i Výbornému položil štiplavou otázku.

Stejně tak byl neuvěřitelně vstřícný i velitel policejního zásahu. Přijel v civilu, zemědělci ho asi vytáhli od oběda. Akce u České televize samozřejmě nebyla ohlášená, protože když ji ohlásíte, okamžitě se začnou angažovat provokatéři a podobná verbež. Teď přišel příjemný plukovník, který nijak nepouštěl hrůzu, tak nějak mezi řádky oznámil, co bude muset udělat… a co nebude muset udělat. Vysvětlil, co znamená jaký přestupek a pak se vzdálil. Když přijel sůdruh ministěr, policie se držela mimo a nijak nerušila scénu.

Zemědělci byli připraveni hnůj vyklopit, ale kurňa oni nejsou žádní burani. Když se setkali se vstřícností, byli prostě také vstřícní. Na slušnost se prostě neodpovídá neslušností. Navíc… nebyla to jediná akce. Ve stráži pod Ralskem zemědělci hnůj vysypali, místní starosta je za to ještě pochválil. Zemědělci prostě především chtějí jet hromadně na Prahu, protože tam se to rozhoduje a tam je zapotřebí napřít síly.

Kromě toho se nemohu zbavit dojmu, že ta vstřícnost u České televize nebyla náhoda. Na Seznamu vyšla anketa, že vláda má podporu asi 8% lidí. Lhostejnost vláda budí u dalších pěti procent a zbytek Pětikolku nesnáší. Možná už to některým chytřejším mediálním pracovníkům dochází a začínají myslet na zadní kolečka. Koneckonců… je nějak ticho po pěšině ohledně mé osoby. O známém dezinformátorovi Vidlákovi kvičí liberální twitter, ale velká média mlčí tak výmluvně, že to postřehl i můj starý tatínek.

Zpět k věci…

Dnes zasedá Agrární komora. Zlí zemědělci chtějí na Prahu. Chtějí, aby Fiala odjížděl na jednání Evropské rady v hodně špatné náladě. Jestli to Doležal a Pýcha mysleli s tím smířením vážně, tak na středu ohlásí protest v Praze. Pokud ho neohlásí… holt každý svého štěstí strůjcem…

Ale ve středu by to šlo…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (356 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Významná Pirátka a europoslankyně Gregorová  vyzývá k účasti českých vojáků na Ukrajině. Není zdaleka jediná, pro by byla okamžitě i ministryně války za ODS Jana Černochová. Válečná rétorika většiny Pětikoalice je jen dalším jasným důkazem toho, jak daleko od reality žijí naši politici.
 
  Ruská federace je přímým nástupcem Sovětského svazu, kterému předcházelo seskupení mnoha národů, jimž vládnul car. Rusko bylo pro zbytek Evropy už dávno velkým lákadlem i soustem a v historii bylo nuceno bránit své území před nájezdníky z východu i západu. Podíváme li se na velikost Ruské federace i po dání samostatnosti řadě bývalých svazových republik, je evidentní, že se ubránilo. A rozhodně v tomto dávno nastoupeném trendu míní pokračovat. Představa o rozparcelování Ruska na menší celky jdoucí z vlhkých snů představitelů Západu se konat nebude. Slyšeli jste nebo viděli někdy v poslední době zpívat Rusy svou národní hymnu v poslední verzi? Jde o oslavu velikosti a celistvosti rodné země přednášenou s pýchou a přesvědčením o tom, že jde o nejlepší místo pro život Rusů a národů, které chtějí s nimi sdílet ten obrovský a mnohým bohatstvím oplývající prostor. Tento hrdý národ se nikdy nikomu nepoddá.  
 
  V Ruské federaci probíhají prezidentské volby. Hlavním kandidátem je Vladimír Putin, tedy člověk, který vyvedl Rusko z marastu způsobeném jeho předchůdci. Přestože nás naše média ,,krmí“ tím, jak jsou volby nedemokratické, tvrdí o smrti Navalného, že šlo o připravovanou vraždu, zahraniční pozorovatelé včetně amerických vnímají průběh voleb jako naprosto vyhovující. Jistě, lze očekávat pár incidentů od liberály ovlivněných aktivistů, ale rozhodně nečekejme podobnou blamáž, jakou byla Bidenova křivka a kamiony podezřelých a zfalšovaných volebních lístků v USA při volbě tamní hlavy státu. Trump zatím všude jasné v primárkách vítězí, nově i na Bahamách, nelze však vytušit, co ještě Demokraté vymyslí, aby se nestal prezidentem právě on. Konstruktivní jednání mezi nově zvolenými prezidenty Trumpem a Putinem by mohla uklidnit bouřlivou dobu a vrátit svět k přijatelnému normálu. Ale nepředbíhejme, naším problémem je Brusel a celá EU se svým Green Dealem, liberalismem a především neschopná česká vláda.
 
  Ještě k Navalnému. Snaha Západu udělat z něj dalšího Havla byla zjevná. Je zajímavé, koho si především Američané vždy vyberou za svou hlavní osobu. Minulost Havla a jeho rodiny kolaborující s nacisty, později s komunisty, jeho alkoholismus a mizerná morálka byly pravděpodobně úžasnými vlastnostmi k nominaci na post budoucí hlavy státu. Ani Navalnyj nebyl vzorem kvality a měl za sebou kriminální minulost. Navíc je jeho náhlá smrt spojována spíše s následky vakcinace než s blížícími se volbami. Nic na tom nemění ani mediálně vyzdvihovaná manželka Navalného, o které se velmi nelichotivě vyjádřila její tchýně. Zároveň se objevilo mnoho fotografií, na kterých se objevuje v těsné blízkosti jiných mužů a Navalnyj prý nemohl přes parohy dobře spát. To je však spíše politický bulvár, jen se zdá, že paní Navalná by z peněz získaných oslavou podváděného manžela mohla ještě nějakou dobu dobře žít. Honoráře za rozhovor s ní tomu napovídají.
 
  Vraťme se k Pirátům a přání Gregorové vyslat po munici a zbraních na Ukrajinu i vojáky. Ne, že by tam neoficiálně už nějací nebyli, viz návrat tří raněných vojenským speciálem, kteří se prý stali obětí dopravní nehody. Možná narazili s tankem na minu, což by nebylo nereálné. Vzhledem k nevelké členské základně Pirátů s nízkým věkovým průměrem a cca 10% voličů ze všech ochotných jít k volbám, opět mladšího věku, lze předpokládat jednotné názory vedení strany a u voličů očekávat společnou podporu těmto vyjádřením. Znamená to tedy, že na ukrajinskou frontu může okamžitě vyrazit mnoho tisíc nepřátel Ruska v nejlepším věku. Přidat se k nim mohou samozřejmě i další představitelé pětikoaličních stran a jejich voliči tak důrazně volající po dalších úlitbách Ukrajině. Speciální jednotky bychom mohli složit z Ukrajinců tady žijících. To už by Rusům přidělalo vrásky, na bojovou linii by dorazilo milion bojovníků. Vyřešilo by se mnohé, naše země by se vyčistila od liberální eurounijní svoloče (tedy ne úplně, ještě tu je ANO). Představa, že této armádě velí na frontě generál Pavel, v čele bojových formací jsou rotní Novotný, Pribáň, šéfprovianťák poručík  Prouza nebo navigátorky tanku Černochová a Pekarová Adamová, je jistě lákavá. Rusům bychom rádi předali údaje o lokaci této brigády.
 
  Samozřejmě jde o nadsázku, která by měla vést k uvědomění si, že válku chtějí jen ti, co o ní nic nevědí, nebo si novelou branného zákona zajišťují bezpečnost jistotou nepovolání do války. A to by si jejich voliči měli včas uvědomit. Jistě je, že jakákoliv válka znamená mnoho mrtvých, navíc bojovat proti Rusům minimálně polovina Čechů i přes hrozby dlouholetým vězením nepůjde. A své děti tam české matky také nepošlou. Boje na Východní Ukrajině jsou věcí Rusů (které respektujeme), Ukrajinců (které moc nechápeme) a Američanů (o nichž už svět dávno ví své). Pokud se zbavíme Fialy & spol., není důvod se bát ruské expanze k nám, naopak lze doufat v dobrou spolupráci. A to je to, co nás může posunout dopředu.
 
Jindřich Kulhavý

Průměrný počet slepic: 4.8 (214 hlasů)

.. společnosti. Moc se o tom neví, ale Anglie šla vzorem, statisticky vzato, aristokracie přinášela, na procenta, násobně vetší oběti, než "prostý lid" V Anglii jsou rodiny, ve kterých v každé generaci někdo padnul, prapradědeček v Krymské válce, praděda v Bůrské válce, dědeček v první světové, táta v té druhé, syn v Egyptě,  vnuk na Falklandech.

To se ale už netýká současných západních elit. Začalo to už ve Vietnamu, kam bílí lidé posílali černé lidi, aby zabíjeli žluté lidi.

Průměrný počet slepic: 4.8 (89 hlasů)

" Začalo to už ve Vietnamu, kam bílí lidé posílali černé lidi, aby zabíjeli žluté lidi" jste obšleh z Formanova filmu Vlasy. Tak snad, když jste to psal, jste nebyl stejně vyhulenej, jako ti v tom filmu, když toto tvrdili. 

Mimochodem, v této éře hippies byly položeny základy dnešní kultury woke a podobných levičáckých nesmyslů. Ale to vám nevadí, vy si z toho vyzobnete to, co se vám hodí, abyste to mohl demagogicky použít.

Mě třeba fascinuje, jak na tomto webu lidi, kteří shlížejí k Rusku, často citují Orwella. Ten musí, chudák, v tom hrobě rotovat jako kuře na rožni.

Průměrný počet slepic: 2 (59 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Neshlížejí, ale vzhlížejí.

Shlíží se dolu, vzhlíží se nahoru, pardon.

Průměrný počet slepic: 2.1 (29 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

..v České Republice není, až na výjimky, nikdo doopravdy proruský.

Jsou tu jen lidi co nechápou ten celosvětový dvojí metr (kdopak má na světě nejvíc vojenských základen, vedl nejvíc válek, zrovna teď tam nejvíc bohatnou zbrojní firmy, atd.), nebojí se použít mozek na analýzu toho, co je jim hlavně ze západu předkládáno a dále hledají a ověřují. Tomuhle probuzení většině dost pomohla tzv. Covid plandemie.

Orwell by se předeším divil, proč se lidé z jeho varování nepoučili, a místo toho používají jeho román jako návod.

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

Rusko si tímto vystřízlivěním prošlo už v devadesátých letech. Ostatně byl to Vladimír Putin, kdo navrhl, aby největší země světa pod jeho vedením vstoupila do NATO. Viděl, jak právě v tradiční zradě Západu hoří všechny sliby, že se aliance nebude rozšiřovat o země bývalého sovětského bloku – a navrhl paradox: buďme tam všichni, a pak je to v pořádku. Sám jsem si tehdy myslel, že v takovém případě by i naše účast v NATO dávala smysl.

Jenže Putin věděl, že nic takového se nestane. Chtěl tím pouze zviditelnit upravený plán Západu na dobytí Ruska, který selhal, neboť agent Jelcin (myšlenky na osud Jidášův jsou v těchto dnech mimořádně aktuální) se sebevražedně upil k smrti, neboť si s hrůzou uvědomil, co svou zradou způsobil. Tedy málem způsobil. Nestalo se to pouze proto, že ho řízením Prozřetelnosti na poslední chvíli vystřídal inteligentní sovětský rozvědčík, který byl dost dlouho na Západě, aby věděl, jaký Moloch mu vládne.

Bylo potřeba velké obratnosti a státnických schopností, aby se vypořádal s organismem nakaženým rakovinou Západu: Místní kolaboranti, kteří se jelcinovskou „privatizací“ zmocnili velkých majetků a jejich pomocí instalovali do Kremlu a okolí své zkorumpované politiky, vypadali téměř nepřekonatelně. A přece to dokázal. Vrátil Rusko – hospodářsky, mravně i duchovně – do civilizačních kolejí, z nichž globalistický expres Západu „řízenou havárií“ právě vylétá z tratě, aby způsobil katastrofu pro dlouho nic netušící a spící „cestující“.

https://cz24.news/peter-hajek-tri-tvare-lidovlady-putin-to-vedel/

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

To je právě ten váš velký omyl. Vy, když vidíte, že na jedné straně to jde špatným směrem a není to dobré, tak si mylně myslíte, že na té druhé je to ideální. Realita je taková, že Západ stojí za hovno a Rusko za dvě.

Rozhodně bych nikdy nechtěl být v područí rusáka, to spíš naivně doufám v obrodu Západu.

Průměrný počet slepic: 1.6 (31 hlas)

A faktem zůstává, že bílí lidé posílali černé lidi, aby zabíjeli žluté lidi. Tak pokud to někdo někde uvede, není to něco, co od někoho obšlehl, ale je to pouhé konstatování faktu.

A nyní je faktem, že dnešní američané se svým ministrem války,  afroameričanem protože černým se již neříká, ve službách bělovlasěho dědy, který také pracuje ve službách liberálních - sociální demokratů, posílají bílé Slovany z druhé půlky zeměkoule, aby zabíjeli jiné bílé Slovany stejné národnosti tamtéž. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

poslední písničku filmu Vlasy, jak tam stovky vojáků nastupují s blembáky na hlavách do těch přepravních letounů a alou na Vietnam a napočítal tam mezi těmi hafo bojovníky přesně 11 černochů.

A ohledně těch Slovanů, tady jeden Slovan  napadl druhého, bourá mu města a vraždí ve velkém civilisty. Panslavismus nikdy nefungoval, to je pouze vaše vlhká myšlenka. Panslavismus by možná mohl fachčit, ale to by Slovan nesměl být rusák s holou prdelí a s hrdostí na to, že má největší zem do který když se kopne, tak z toho teče něco, co se dá prodat. Tak jasně, ještě, že maj tu ropu a plyn. Páč nic sofistikovaného vyrobit neuměj, kromě tanků, akorát že na ty nerostný suroviny si už brousí zuby číňan a mimochodem, už to začal skupovat.

Ale zase maj presidenta s největším procentem hlasů. Ještě že jsem Slovan jenom z půlky, takže mi to tolik žíly netrhá, já si rusáka neidailizuju. Ale vás je mi líto, až vás jednou z toho vašeho omylu sám vyvede.

Tak a teď jste mě vaší demagogií tak nasral, že si nekoupím další Vidlákovu knihu, ale ty prachy pošlu Vetchýmu na ty drony. Doufám, že se ten můj pořádně trefí.

Průměrný počet slepic: 1.4 (59 hlasů)

..už se ukázalo, že se některé zbraně poslané na UA objevily různě po světě.
Tak aby jste se nedivil, až se vám ten váš darovaný dron přistane na hlavě. Hlavně si ho prosím vás podepište, ať víte že je to ten váš ;)

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

to pro mě není novinka. To jsou halt ty východní národy. Ukrajinci a rusáci jsou jedna pakáž. Ale oni za to nemohou, už to maj v krvi. Může za to Západ, protože, kurva, když někam posílám miliardy, měl bych si ohlídat co se s nimi děje.

Každopádně na tomto konfliktu mě děsně baví, jak Putin chtěl zastavit rozpínavost NATO, tak se mu povedlo, že v této alianci už má dnes i Finsko se Švédskem.

Já hraji občas s kámošem šachy, ale pokud bych zvolil podobnou strategii, tak bych asi v první řadě potřeboval místo pěšců samé královny a pak bych možná uhrál remízu.

A že je to osvobozenecký boj proti fašounům, kteří na Ukrajině ubližovali ruskojazyčným obyvatelům? To mi něco připomíná. U nás v sudetech kdysi čechoslováci ubližovali němcům, tak se jich zastal pan Hitler. Jak to dopadlo, všichni víme. Je to jako přes kopírák. Akorát, že tomu plešatýmu Putinovi by ten knírek neslušel, vypadal by jako sňatkovej podvodník.

Průměrný počet slepic: 1.4 (33 hlasů)

já rozhodně nejsem příznivcem směru, kam se dnes řítí Západ, ve svém dekadentním a sebevražedném tažení za skvělými zítřky.

Jsem velkej bílej chlap, jehož předkové nemakali jako otroci na bavlníkových plantážích, akorát pár mých předků vyfičelo osvětimským komínem, ale to se dneska už nepočítá, jelikož Izrael ubližuje civilistům v Gaze. Taky jsem v životě nikdy nepíchal jinýho chlapa, jenom ženský, tak asi budu ten hetero, tak zase body navíc nic. Když potkám někde mezi dveřmi ženskou, vždy jí podržím dveře, čímž ovšem naseru ortodoxní feministky, jelikož tím jí prý dávám najevo svojí nadřazenost. Nenosím tanga, ale trenýrky. A taky mi moc nevadilo, když bylo v únoru teplo, jelikož sice na změnu klimatu věřím, ale nevěřím na to, že bychom měli proti tomu bojovat. Měli bychom se tomu přizpůsobit, jelikož příroda ty změny klimatu dělá už miliony let.

A taky mě sere, že v nových Simpsonech už Homer nesmí škrtit Bárta, jelikož to je prý ubližování dětem.

Průměrný počet slepic: 2.7 (25 hlasů)

..to zní jako normální příspěvek. Buďte opatrný, ať nesklouznete k nám dezolátům. Podívejte na chudáka Kluse jak dopadl.

Myslíte, že ještě existuje způsob, jak zastavit úpadek západu? A co by to mohlo být? Volby v Americe, nebo obrat v Německu?

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

ve válkách byla nejspíš tím, že Britové těch válek vedli docela dost, v každé generaci nejméně dvě. Za druhé bylo snobskou ctí privilegované vrstvy být "operetním" důstojníkem ve službách Jejího veličenstva. A naopak také si mnozí, kteří přežili a bojovali chrabě, šlechtické tituly vysloužili. Měli a ještě mají kolonie po celém světě a v nich své posádky. Mnohé bitvy prohráli a obětí jejich vojenského "umění" byly statisíce mrtvých vojáků Koruny. Mimochodem, ne že bych nevěřil, ale z jaké statistiky jste čerpal?

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

...Ve stráži pod Ralskem zemědělci hnůj vysypali, místní starosta je za to ještě pochválil.

Zlí zemědělci chtějí na Prahu. Chtějí, aby Fiala odjížděl na jednání Evropské rady v hodně špatné náladě...“.

To mě rozesmálo - to je jak od Cimrmana 😁

Průměrný počet slepic: 4.8 (53 hlasů)

Netřeba komentáře, výstižné:-). Ale to spodní foto je sympatičtější:-)!

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (41 hlas)
Trvalý odkaz

tazeni proti rusku

Německá ministryně školství vyzvala, aby se děti ve školách začaly ve spolupráci s Bundeswehrem připravovat na válku! Bílý dům nemá námitky proti vyslání vojsk zemí NATO na Ukrajinu, ale bez účasti USA! A prezident Macron pro list Le Parisien prohlásil, že Francie v určitém okamžiku může provést pozemní operaci proti Ruské armádě na Ukrajině!

Jak už jsem v pátek říkal na SVCS, mám velké obavy, že nacismus a podporu pro fašistické procesy máme v sobě, že je to ukryto kdesi hluboko v národech Evropy a vždycky po nějaké době a za určitého podnětu se začne ta rusofobie a snaha o tažení na východ a proti Rusku znovu projevovat mezi populací. Z velké míry je to důsledkem eugenického záření v prostoru indoktrinace ve školství a v médiích, která očkují proti Rusku a podněcují rusofobii, což samozřejmě po čase začne nést své jedovaté plody. Není proto divu, že ani denacifikace Německa po II. sv. válce již neúčinkuje a nově se vrací procesy rusofobie do německé společnosti a rovněž přípravy na válku i mezi nejmenšími.

Německá ministryně školství požaduje, aby se děti ve školách začaly připravovat na válku!
video z českými titulky viz zde: 
https://rumble.com/v4jtbsz-nmeck-ministryn-kolstv-poaduje-aby-se-dti-ve-kolch-zaaly-pipravovat-na-vlku.html

Německá ministryně školství za FDP Bettina Stark-Watzinger totiž prohlásila [1], že děti na školách se musí začít připravovat na válku. Podle ministryně by se měla navázat spolupráce s Bundeswehrem a měly by se obnovit hodiny civilní obrany. K prohlášení přitom došlo těsně po schůzce Macrona se Scholzem a Tuskem v Berlíně [2], kde v pátek jednali o pomoci Ukrajině a o možnosti vyslání vojsk zemí EU na Ukrajinu.

Pro vyslání vojsk jsou otevřeně všechny 3 státy v Pobaltí, Francie, podpora zaznívá od polské generality a rovněž zazněla podpora od Kanady, Dánska, Holandska a další země údajně podporu zvažují v případě a podle toho, jestli Ruská armáda zahájí v létě svoji ofenzívu. Válka s Ruskem se prostě stává pro Evropu již hmatatelnou hrozbou s jasnými konturami a obrysy, přičemž největší tlak na rozmístění vojsk na Ukrajině nepřichází paradoxně z Kyjeva, ale z Paříže.

Bílý dům nemá námitky proti vyslání vojsk zemí EU a NATO na Ukrajinu, ale bez účasti USA
video z českými titulky viz zde: 
https://rumble.com/v4jtkjl-bl-dm-nem-nmitky-proti-vysln-vojk-zem-nato-na-ukrajinu-ale-bez-asti-usa.html

Poradce amerického prezidenta pro otázky národní bezpečnosti John Kirby na tiskové konferenci v Bílém domě prohlásil, že Bílý dům nemá námitky proti vyslání vojsk zemí EU na Ukrajinu, protože to prý je na suverénním rozhodnutí jednotlivých zemí aliance, jak se rozhodnou. Obejde se to však bez účasti amerických vojáků, protože prezident Biden to odmítá. Opět se jedná o brutálně posunuté Overtonovo okno o jednu díru vpravo, protože až dosud Bílý dům myšlenku na vyslání vojsk členských zemí NATO odmítal.

Toto prohlášení Kirbyho, že rozhodnutí o vyslání vojáků je ryze na každé jednotlivé zemi EU a NATO, je naprosto šokující a zásadní posun. Je to potvrzení procesu, že Američané chtějí do války proti Rusku poslat Evropany, aby došlo ke zničení Evropy, kterou by potom USA mohly obnovovat v rámci nějakého nového Marshallova plánu a znovu tím restartovat svoji americkou ekonomiku jako po konci II. sv. války. Amerika se nebude do konfliktu na Ukrajině zapojovat, namísto toho nechá Evropu, aby si střihla s Ruskem další zničující celoevropskou válku. Je to skoro neuvěřitelné, že 79 let po II. sv. válce chce znovu Evropa táhnout na Rusko více než samotní Američané, kteří až dosud byli považování za hlavní iniciátory rusofobie v Evropě.

Miliony nezaměstnaných v EU zaměstnají elity ve válečném úsilí a poté i v tažení na Rusko stejně, jako to udělal Hitler s Němci po roce 1933

Není to tak dávno, co jsem tady na Aeronetu před časem uváděl, že válka na Ukrajině se v Evropě v důsledku ekonomického a sociálního propadu stane v konečné fázi největším zaměstnavatelem pro armády nezaměstnaných, čímž dojde k okopírování procesu z roku 1933 v Německu, kde Adolf Hitler restrukturalizoval ekonomiku Německa do válečného zbrojení, které vyřešilo do té doby neřešitelný problém Výmarské republiky, kterým byla nezaměstnanost.

A podobný proces zachvátil Evropu po odříznutí starého kontinentu od ruských zdrojů surovin, což dnes likviduje německý a na něj napojený celý evropský průmysl. Celá Evropa se proměnila na mamutí kopii Výmarské republiky, která trpí a naříká pod sankcemi, což vede ke hroucení ekonomiky a k mamutímu nárůstu inflace. Jediný rozdíl je v tom, že sankce z Výmaru uvalené na Německo po I. sv. válce byly uvaleny vítěznými mocnostmi, de facto nepřítelem.

Jenže současná krize v Evropské unii byla v rámci autodegenerace uvalena samotnými evropskými vládami na své vlastní národy, na své vlastní státy, na své vlastní ekonomiky, na své vlastní průmyslové komplexy, na své vlastní podniky a firmy, a hlavně na vlastní obyvatelstvo a domácnosti. Současná EU se doslova podobá Výmarské republice před nástupem Adolfa Hitlera k moci.

Národy jsou rozštěpeny, v ulicích metropolí panují sociální bouře, nepokoje, protesty zemědělců a přitom politici a elity se starají s veškerou silou o někoho a něco úplně jiného – o Ukrajinu! A všichni se ptají, proč? Jak je možné, že hluboké ekonomické problémy EU nejsou řešeny a namísto toho se řeší válka na Ukrajině a nyní už i vysílání vojsk na Ukrajinu?

Válka – živitelka se zjevila v roce 1933 v Německu

Je to stejný recept, se kterým v roce 1933 přišel Adolf Hitler. A ten recept se jmenuje Válka – živitelka! Válečná příprava nastartována v Německu v roce 1933 zachránila ekonomiku státu. Adolf Hitler začal výstavbou dálnic, zaměstnal miliony Němců. Ty dálnice ale nebyly budovány pro ježdění cenově nedostupných aut tehdy chudých německých rodin, které auta viděly jen v časopisech. Dálnice v Německu byly podle Alberta Speera nezbytné pro přesuny německých divizí a vojsk v rámci plánované operace Blitzkrieg a pro zrychlené válečné úsilí.

Bylo zapotřebí rychlých přesunů a zásobování pro továrny a podniky, tedy pro válečné úsilí Německa. Nedalo se spoléhat na tehdy pomalé a těžkopádné železnice, které vedly pevně jen do určitých měst a potom se vše muselo pracně překládat stejně na nákladní auta. Právě proto výstavbu dálnic financovali němečtí zbrojaři a průmyslníci, kteří byli s plány Vůdce dopředu seznámeni. Hitler je přesvědčil, že válečné investice tažením do Evropy a na Východ se jim milionkrát vrátí. Příprava na válku Německa se stala živitelkou národa.

Jakmile ekonomiku napojíte na válku a přípravu na válečné procesy, vyrobíte tím Frankensteina. Dojde ke vzniku ekonomiky, která stojí a padá s vojensko-průmyslovým komplexem, takže válku již nejde zastavit, nejde ji zrušit, protože příprava na válku je celá úvěrovaná a splácí se jen výsledkem války. Typickým příkladem takového Frankensteina jsou USA a jejich vojensko-průmyslový komplex, kdy ekonomika celé země stojí a padá na zbrojení a následných válkách ve světě, na ničem jiném. A to, co se teď děje v Evropě, tedy náhlá šílená snaha vyslat vojska na Ukrajinu, je procesem okopírovaným z konce Výmarské republiky – jedinou cestou z krize je totiž válka a příprava na válku.

Zlatá půlmiliarda v EU je svými elitami vedena do války v zájmu záchrany ekonomiky formou vidiny kořisti po porážce Ruska

A znovu jako v roce 1933, i dnes jsou u toho průmyslové podniky a kapitáni průmyslu, kteří podporují válku na Ukrajině a jsou ochotni sypat obrovské peníze do válečného procesu, protože vidí v kořisti války vysokou návratnost. Evropa začíná chudnout, brzy začne stoupat cena základních potravin a blahobyt západní populace zmizí. Zlatá a necelá půlmiliarda Evropské unie se zhroutí. A jedinou cestou, jak tomu zabránit, je zavedení procesu Války – živitelky v celé Evropě. Přesně tento můj názor sdílí i redaktorka a novinářka RIA Novosti Irina Alksnis. O snaze Evropy zaměstnat Evropany v procesu válečného snažení napsala m.j. i [3] toto:

V socioekonomické oblasti se Evropa vrací o desítky let zpět. Nejbohatší půlmiliarda lidí na planetě bude muset rychle a radikálně snížit svou životní úroveň a kvalitu života. A to vyvolává u úřadů otázku, jak udržet kontrolu nad situací a nad obyvatelstvem, které, soudě podle rostoucích protestů, je již nyní nespokojeno se změnami, které se s ním dějí. Je zřejmé, že bude jen hůř. Mimochodem, je příznačné, že právě Evropané jsou hlavním testovacím polem pro agresivní prosazování nejpokročilejších témat západní agendy, jako je odmítání masa ve prospěch konzumace lučních koníků a dalších alternativ.

Stovky milionů lidí, kteří nejsou potřební pro klesající ekonomiku a nejsou příliš dobře živeni, jsou však nejen nebezpečnou zátěží pro úřady, ale také užitečným zdrojem, pokud se najde kanál pro jejich využití a… zneužití. Přesně tento proces lze v současné době pozorovat u obyvatelstva Ukrajiny. Evropané prakticky nemají šanci vyhnout se stejnému osudu.

Geopolitické a hospodářské centrum planety se přesouvá do asijsko-pacifického regionu. Hlavním úkolem USA zůstává konfrontace s Čínou. Přepnutí “mlýnku na maso” na západě Eurasie z Ukrajiny na celoevropský režim s cílem, když ne porazit Rusko, tak mu alespoň částečně svázat ruce, se jeví jako slibná strategie.

Je to naprosto přesné zopakování toho, co jsem předestřel v několika svých článcích v nedávné době. Využití a zneužití lidí v Evropě pro válku, která se promění na živitelku národů stejně, jako v menší podobě to fungovalo od roku 1933 pro Hitlerovo Německo, je přesně tím cílem, o který nyní usilují tzv. evropské elity na čele s Emmanuelem Macronem.

Emmanuel Macron nevyloučil možnost pozemní operace francouzské armády na Ukrajině proti ruským vojskům

Ten totiž pro francouzský list Le Parisien už dokonce natvrdo prohlásil [4], že Francie v určitém okamžiku může vést vojenské operace na Ukrajině proti Ruské armádě a původní tvrzení, že půjde o nebojové nasazení francouzské armády, je najednou zapomenuto. Macron totiž v rozhovoru posunul Overtonovo okno o jednu díru vpravo, od nebojových misí k bojovým. Ano, takhle se to dělá! Někdo by si mohl myslet, že jde pouze o nějaké Macronovo rétorické cvičení, ale Macron je kandidátem Domu Rothschild! Macron pro Le Parisien doslova uvedl:

“Možná, že v určitém okamžiku – já to nechci a nebudu přebírat iniciativu – budeme muset mít pozemní operace (na Ukrajině), ať už budou jakékoliv, abychom čelili ruským silám. Síla Francie spočívá v tom, že to dokážeme.“

To není Fiala a ani žádný jiný nýmand typu Lipavského nebo Černochové. Je to kádr Rothschildů a prezident evropské jaderné velmoci, který má doma obrovské ekonomické problémy a protestní bouře v ulicích měst. Macron stejně jako Hitler v roce 1933 potřebuje Válku – živitelku pro záchranu ekonomiky země. Momentálně usiluje o obnovu koloniální moci Francie a bubnuje do války celé Evropy na Ukrajině. Je to proces Paříže na záchranu nejen francouzské, ale i německé ekonomiky, která je nezbytná pro naplněné plánu Aachenské smlouvy [5].

Francie totiž nemá na obnovu své koloniální moci ekonomickou sílu, k tomu potřebuje Německo, a proto došlo teď na konci týdne ke schůzce v tzv. Výmarském formátu, kdy se sešel Macron s německým kancléřem Olafem Scholzem a s polským premiérem Donaldem Tuskem. Sešli se všichni tři v Berlíně a řešili pomoc Ukrajině, včetně otázky vyslání vojsk na Ukrajinu. Olaf Scholz to ostře odmítá, nechce změnit názor, protože jeho SPD je silně pacifistická. Ovšem krize německé ekonomiky bude brzy Scholzovi diktovat takové podmínky, které prostě nedá. Je to prostě tady. Válka – živitelka se znovu hlásí o svoji moc nad Evropou.

-VK-  Šéfredaktor AE News

zdroj: 

https://aeronet.news/nemecka-ministryne-skolstvi-vyzvala-aby-se-deti-ve-skolach-zacaly-ve-spolupraci-s-bundeswehrem-pripravovat-na-valku-bily-dum-nema-namitky-proti-vyslani-vojsk-zemi-nato-na-ukrajinu/

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (79 hlasů)

Jednou takhle pod stolem v nastražené aktovce buchla bomba..., Hitler měl kliku, zrovna přešel na jiné místo (nenavádím..., já jen že jsem si na to vzpomněla při pohledu na stejné foto :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)

ale i Česka a celého NATO vůbec bych řekl jedno: Válka je pokračováním politiky jinými, totiž násilnými prostředky! Neboli shodneme-li se na tom, že na Ukrajině je válka a hrozí přerůst ve válku světovou, pak příčinou a původcem je mnohaletá militaristická politika členských států paktu NATO (vznikl o 6 let dříve než Varšavská smlouva a existuje ještě 33 let po rozpuštění VS!) a "speciální vojenská operace" RF je jen a pouze preventivní vojenské opatření. Třicet let si Rusové Ukrajiny nevšímali. Stejně jako Litvy, Lotyšska a Estonska. Ale také už nejméně od roku 2000 gosudar Putin v podstatě říká ať si sousední státy dělají co chtějí, ale že na přítomnost NATO u svých hranic bude Rusko nuceno reagovat.

Vývoj situace na Ukrajině od roku 2014 a SVO Ruska v roce 2022 lze bez nadsázky srovnat s Karibskou krizí v roce 1962! Se všemi souvislostmi, příčinami i následky. Nebudu se rozepisovat, najdete pohodlně na internetu.

 

Průměrný počet slepic: 5 (31 hlas)

USA budují v Rumunsku, v podstatě na prahu Ruska, mohutnou vojenskou základnu, jednu ze svých největších. Za 2,5 mld. € na ploše téměř 3 000 hektarů pro 10 000 vojáků a jejich rodin. Kdyby se tak Rusům povedlo podobnou základnu postavit na Kubě nebo někde za humny USA. Ale zřejmě to nepotřebují, spláchnou Říši zla kdykoliv si zamanou.

Odkaz: NATO, největší evropská vojenská základna, se buduje v Rumunsku

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

..jim na té společné fotce se Zelebubnem a Áďou chybí Napoleon. A možná tam brzo přibude Macron.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Do mailu mi přistála tahle nádherná slova od paní P.B., která pod své jméno uvedla pouze "matka a babička". Když jsem si následující řádky přečetl, tak mě naplnily obrovskou nadějí - protože dokud tady jsou stále takoví lidé, jako je tato dáma, tak prostě musíte věřit, že se nám to podaří:

Vždycky jsem byla hrdá na český národ. Vždycky se v tíživých situacích semkne, táhne za jeden provaz a dokáže i to, co zprvu vypadá nepřekonatelně. Ať se jedná o záplavy či tornádo, kdy každý najednou odhodí všechnu nevraživost a s velkým nasazením pomáhá, nebo se jedná o finanční sbírky na těžce nemocné děti, až do úplných maličkostí, kdy se zachrání týraný pejsek z parapetu panelového domu. Tyto chvíle mi nahánějí slzy do očí, ale jsou to slzy dojetí v jak krásné a lidské společnosti to žiji.

A pak se neustále přesvědčuji, že v dobách, kdy je "relativně klid", kdy se nás ty hrůzy přímo nedotýkají "PROZATÍM" jsme jen národem "trenérů" a "chytrolínů" z tepla domova či hospod. Všichni víme jak co dělat, co všechno je špatně atd..., ale udělat opravdu reálně něco pro tuto krásnou Zemi se nám jaksi nechce. No jo, přímo se nás to netýká, že jo. A přitom je naše krásná česká kotlinka nemocná.  S vysokou teplotou a v křečích se svíjí a ještě stále většina z nás nad ní stojíme a všem okolo radíme, co by se mělo dělat, ale sami neuděláme nic.

A v těchto případech si kladu jednu otázku. Nám nevadí například, že budeme platit roky každý z nás stíhačky F-35, které snad chce jen naše vazalská vláda, ale nejsme ochotní věnovat menší finanční částku na cestu do Prahy na Václavák. Postavit se na naši Zemi, za náš národ a za svobodu. Věnovat byť jen jeden jediný den naší nemocné Zemi, která je srdcem Evropy. Je mi nad tímto moc smutno a tentokrát se mi derou do očích slzy, ale ne slzy dojetí, ale slzy smutku nad leností, nezájmem a neochotou tohoto národa. A tak si sama odpovídám. Stále se lidé ještě mají dobře, mají kde bydlet a co jíst. Zatím nemusí umírat přímo v zákopech za nesmyslnou válku mocných. Přitom, když se podíváte kolem sebe, jak je tento národ ustrašený. Jen se vyhlásí nějaký typ omezení, a lidé s úprkem vykoupí veškeré trvanlivé potraviny, aby snad přežili....Ale přežili co?

Bude jim to platné, když se válečný konflikt dostane až k jejich dveřím? Nebo budou utíkal? Ale kam? Na západ, východ či na sever nebo snad na jich. A co myslíte. Bude je někdo vůbec chtít a bude o ně někdo vůbec stát?  Nechci se toho dožít. Já tam 23.03. 2024 na Václaváku ve 14 hodin na značce budu. Budu tam stát i když bude mrznout, pršet, nebo pálit slunce. Budu tam stát s pomyslnou nálepkou dezoláta, proruského švába a nevím co ještě, ale ve skrytu duše tam budu stát za sebe, za mou rodinu a mojí krásnou Zemi, která tiše volá o pomoc a řada z nás jí neslyší. Nebo snad nechce slyšet?

A na závěr: Hluboce se klaním a smekám nad Vámi všemi, kterým není tato zlá doba lhostejná. Chtěla bych Vám tímto poděkovat za to všechno, co pro naší vlast děláte. Vážím si každého z Vás veřejně činných, ale také každého človíčka, který tam bude stát 23.03. se mnou na značkách!!! Přeji Vám všem hodně sil (potřebovali jste ji, potřebujete ji a budete ji potřebovat) a klidnou rozvážnou mysl v těchto těžkých časech. P.B. matka a babička

reakce z FB: Se vším co paní napsala souhlasím a jen dodávám, že 23. března tam budu taky, i když mám stíženou situaci, jsem nevidomá a musím si sehnat doprovod. Ale budu určitě tam. Musí každý z nás přispět jakýmkoli způsobem odstranit tuto hrůzovládu. Držím nám všem pěsti.

(z FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (96 hlasů)

Slovensko není vaše africká kolonie!

17. března 2024👉 @cz24news

SLOVENSKO / FRANCIE: Francouzský prezident Emmanuel Macron si podle generála ve výslužbě Josefa Viktorína "jednoznačně Slovensko spletl s Afrikou, kde se stále cítí být pánem". Zapomněl, že my nejsme francouzskou kolonií, dodal na úvodu statusu na sociální síti v reakci na bezprecedentní zasahování Paříže do vnitřních věcí Slovenské republiky kvůli rozdílným postojům k řešení ukrajinského konfliktu.

Viktorín si myslí, že Macron si neuvědomuje ani to, že nejsme jeho kolonie, ani to, že jeho vyjádření o Slovensku a jeho politické reprezentaci jsou za čarou dobrých mravů, ale i partnerství. \"Očekávám jasnou a ráznou reakci ministerstva zahraničních věci SR směrem k velvyslanci FR v SR\", uvedl generál.

Suverénní politika je io tom, že ačkoli je to partner, musíme umět dát najevo, kde je jejich místo při výkonu diplomatických úkolů, poznamenal Viktorín a upřesnil, že Vídeňská úmluva platí pro všechny, i pro Macrona.

Ale možná se to nestihl naučit. Mohl by požádat svou učitelku, toho času vlastní manželku, aby ho doučila“.

Viktorín poznamenává, že zjevně se s Macronem na řešení situace na Ukrajině Slovensko neshodneme. „Jsme totiž racionálnější než prezident Francie. Ale my je za jejich postoj nesoudíme. Věřím, že to udělají jeho vlastní občané“.

Macron zapomněl na okřídlené heslo "Bratrstvo, Rovnost, Svoboda". Podle generála se potvrzuje, že se musíme spolehnout sami na sebe a spolupracovat s každým jako suverénní stát.

Historie se totiž může opakovat a naši partneři mohou na to, pro ně v příhodné chvíli, zapomenout. A zradit. Už to známe. Občané Slovenska si zaslouží klid a politickou normálnost a ne nesmyslné reakce zahraničních představitelů na naši adresu, uzavřel svůj kritický článek gen.vv Jozef Viktorín.

Připomeňme, že E.Macron se snažil na summitu lídrů Paříži dosáhnout vyslání vojáků členských zemí na Ukrajinu, čímž by se kolektivní Západ stal už i de jure a de fakto součástí válečného konfliktu na Ukrajině, s čímž slovenský premiér R.Fico nesouhlasil. Macron v televizní debatě vytkl, že Fico o tomto plánu veřejné promluvil a svolal kvůli tomu i bezpečnostní radu státu. Macron na adresu slovenského premiéra uvedl, že je "velmi blízký Rusku".

ZDROJ: FB Jozef Viktorín / SKS

Průměrný počet slepic: 4.9 (69 hlasů)

Komu čest, tomu čest. Je to potěšující, kolik lidí je nejen naštvaných proti vládám slouhů Bruselu a NATO. 

Také jsem na tom Václaváku minulý rok byl a největší "událost" z akce byla zinscenovaná Bitva o muzeum. Média a politici si s demonstranty utřely jen zakydaný boty. Kolik se tam účastní politiků, vyjma Reichla rychlokvašky? Viděl jsem pana Foldynu.

Kolik poslanců z opozičních stran tak krvavě bojujících za naše blaho?

Kde jsou hejtmani? Kde jsou tisíce krajských zastupitelů?

Kde jsou tisíce starostek a starostů a desítky tisíc obecních zastupitelů? 

Statisíce našich - cetiletých to nezajímá naprosto vůbec!!! To oni si zvolili toho fešáka vojenského Stbáka agenta bez kousku charakteru.

Ani 100 tisíc demonstrantů našimi vládci nepohne ke službě občanům a nikoliv světovým elitám a vládcům.

Dokud se proti našim a evropským vládcům nepostaví na odpor ti - cetiletí, tak tam důchodci a dezoláti jenom haraší klíčema proti vycvičeným vyzbrojeným opancéřovaným pochopům dnešních mocných a elit. 

Babičky a dědové by za ty svoje vnoučata šli i umřít na tu frontu!

Půjdou do ulic a náměstí jejich vnoučata?

Dokud tihle nezvednou svoje zadky, vede se marný boj o jejich budoucnost.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

Pravda. Nejdřív by, ale museli prohlédnout a pochopit! No nevím...

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Každá mladá generace se snaží vzdorovat svým způsobem a myslí si, že nebude jako jejich rodiče. V této době se tedy taky "vymezila", aniž by tušila, jak nevědomě debilně šlápla vedle s různými Nerudovými a komunistickými rozvědčíky. Než jim to dojde, budou z nich rodiče a jejich potomci se zase vymezí proti nim. To bude ale s křížkem po funuse, stejně jako u nás. My jsme taky nevěřili (většinově), že jednou budeme "otroky ve vlastní zemi" (natož aby z nás udělali účastníky války proti Rusku).

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

ale určitě většina naší generace si tehdá zvolila na Hrad ještě horší individuum! Podle mě psychicky ne zcela zdravého alkoholika a narkomana, neschopného se profesně uživit pořádnou prací, sebestředného rádoby intelektuála. To byl ten zlý Džin, vypuštěný nezodpovědnými občany z láhve, dodnes škodící státu a národu!

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Já byl taky tak naivní a pyšný a hrdý za Václava Havla a až postupem času jsem vystřízlivěl a začal se zajímat a zjišťovat informace a ve finále jsem se styděl a stydím za Vencu Flašku....a proto už s rozumem jsem věděl, že stahovače králíků nebo profesionálního prevlíkače kabátů a nastrčenou loutku už nechci ....

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Mec

Trvalý odkaz

Přesně. Havel byla dobrá škola k vystřízlivění z mnoha věcí. Byl tehdy vůbec i nějaký jiný kandidát, když jsme u toho? Já jenom že to se to kritizuje zase jen u cizích kandidátů (Putin + někdo), ale na ty naše trpaslíky si nikdo z nich ani nevzpomene...

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Potřebovali jsme v ten zlomový čas nějakého "vůdce". A tehdy v té euforii se to zdálo asi býti správné. Ale brzy bylo vidět komu poklonkuje, "že sovy nejsou tím, čím se zdají být", bylo to špatně a bylo už pozdě, cesta byla nastoupena.

I já, z jistých důvodů, jsem si ho zpočátku poněkud idealizovala. Vy jste ho popsal dost výstižně...

 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Kéž tu akci "hodní" zemědělci nahlásí a připojí se k těm "zlým" zemědělcům!

Je to momentálně tak nadějně rozjeté! Věčná škoda prošustrovat! Prosím necouvat!

Přijeďte zase "pobejt"! Podpoříme vás!!!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

...A s těmi ošklivými na smetiště dějin! Čas - už je po dvanácté.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

Víc než po dvanácté! A mně pořád připadá, že to hodně lidem stále nedochází! Že pořád čekají na nějaký zázrak, že se to udělá samo! A že fakt z toho gauče nebudou muset vstát!

A ošklivce na smetiště:-)! Máte recht!

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Takhle až překvapivě střízlivě informují o volbách na sorošznamu...

Ruský prezident Vladimir Putin v povolebním projevu uvedl, že se Rusko ubírá správnou cestou, ale že je před ním ještě mnoho konkrétních úkolů. Poděkoval také všem, kteří šli k volbám. Stávající vládce Kremlu podle odhadů i průběžných výsledků v ruských prezidentských volbách, jež skončily v neděli, drtivě vyhrál.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-putin-v-projevu-po-volbach-jdeme-spravnou-cestou-40464506#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest241_shrnuti_llm_var%20B%20B&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (37 hlasů)

a rozhodčího bude dělat kapitán mužstva, které na hřišti zůstalo? Blahopřeji k vítězství 999 : 0.

Průměrný počet slepic: 2.6 (27 hlasů)

Úspěšnou stabilizaci života v Rusku za období Putinovy vlády lze objektivně prokázat prostřednictvím tzv. "morálních" statistik:

Mezi lety 2000 a 2017, tedy v ústřední fázi Putinovy stabilizace, klesla v Rusku úmrtnost na alkoholismus z 25,6 na 100 000 obyvatel na 8,4, počet sebevražd z 39,1 na 13,8 a počet vražd z 28,2 na 6,2. V hrubých číslech to znamená, že počet úmrtí na alkoholismus klesl z 37 214 ročně na 12 276, počet sebevražd z 56 934 na 20 278 a počet vražd ze 41 090 na 9 048. 

Do roku 2020 se počet vražd ještě snížil: na 4,7 na 100 000 obyvatel, což je šestkrát méně než v době, kdy se Putin dostal k moci. A počet sebevražd v roce 2021 byl 10,7, tedy 3,6krát nižší. Roční kojenecká úmrtnost klesla z 19 na 1 000 živě narozených dětí v roce 2000 na 4,4 v roce 2020, což je méně než v USA (5,4) (UNICEF). Tento poslední ukazatel, pokud se týká nejslabších členů společnosti, je nyní obzvláště významný pro posouzení jejího celkového stavu.

Tyto demografické ukazatele, které sociologové devatenáctého století nazývali "morální statistikou", však evokují skutečnost, která je ještě hmatatelnější a hlubší než ostatní. Podíváme-li se na ekonomické údaje Ruska, vidíme rychlé dohánění, růst životní úrovně mezi lety 2000 a 2010, po němž následovalo zpomalení mezi lety 2010 a 2020 v důsledku obtíží způsobených zejména sankcemi po anexi Krymu. Trend, který ilustrují morální statistiky, je však pravidelnější, hlubší a odráží stav sociálního smíru, znovunalezení Ruska po noční můře 90. let, že stabilní existence je možná.

Úryvek z knihy francouzského sociologa Emannuela Todda: "La défaite de Ĺoccident"

Průměrný počet slepic: 4.5 (37 hlasů)

Koho chtějí a tady je zdá se problém. Můžou volit jen Putina, anebo? Pokolikáté jen Putina? Vladimír je rekordman zdá se. Jinak zírám co všechno Vladimír dokázal, mimo všeho toho si ještě dokázal našetřit na malou lodičku:

Putinova lodicka

Taková drobnost...šikula no.

Achh jo.

Průměrný počet slepic: 2.1 (32 hlasů)

Ale pro jistotu zde uvedu jaké byly výsledky ruských prezidentských voleb v roce 2024:
Putin, Vladimir Vladimirovič - 87,31%
Charitonov, Nikolaj Michajlovič  - 4,3%
Davankov, Vladislav Andrejevič - 3,83%
Sluckij, Leonid Eduardovič  - 3,21%
 
Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)

Třeba jakýsi Prigožin. O těch 3% stážistech jsem nikdy neslyšel. A SHERAZADE? Už jste někdo slyšel, že sluha bude mít lepší jachtu než jeho páníček? Žijete v iluzích ...

Průměrný počet slepic: 1.5 (24 hlasů)

Jachta Scheherazade, kterou v roce 2020 uvedla na vodu jedna z nejuznávanějších loděnic na světě Lurssen, je ztělesněním vznešenosti a luxusu. Jako jedna z největších jachet na světě nabízí Scheherazade pohled do světa superjachet v celé jeho kráse.

Klíčové informace:

    Scheherazade je jednou z největších jachet na světě a nabízí jedinečnou kombinaci luxusu, pohodlí a inovativního designu.
    Superjachta se může pochlubit působivými vlastnostmi od délky 136 metrů až po výtlak 10 167 tun.
    Předpokládá se, že autorem majestátní estetiky Scheherazade je Espen Oeino, luxusní interiéry navrhla společnost Zuretti Yacht Design.
    Scheherazade nabízí řadu zařízení včetně přistávací plochy pro vrtulníky, bazénu, kina a několika zábavních prostor. Odlišuje ji také jedinečný systém obrany proti nárazu dronu.
    Vlastnictví jachty bylo předmětem intrik a spekulací. V současné době je za majitele považován Eduard Chudainatov, bývalý prezident společnosti Rosněfť.
    Cena Shherezady se odhaduje na přibližně 700 milionů dolarů, přičemž náklady na provoz se odhadují na 70 milionů dolarů ročně.

Impozantní vlastnosti Šaherazády
Šaherazáda, která měří na délku úctyhodných 136 metrů, je více než jen superjachta - je to plovoucí sídlo. S výtlakem přes 9 000 tun a skutečným objemem 10 167 tun vyzařuje velkolepost. Maximální rychlost jachty údajně přesahuje 18 uzlů, přičemž pohodlná cestovní rychlost je stanovena na 16 uzlů.
Ačkoli s jachtou Scheherazade není oficiálně spojován žádný konkrétní designér, existuje velká pravděpodobnost, že za jejím návrhem stál renomovaný návrhář Espen Oeino. Oeino byl v průběhu let spojován s mnoha velkými a známými jachtami, což upevnilo jeho postavení významného hráče v oblasti designu jachet.

 
Luxusní interiér od Zuretti Yacht Design

Elegantně stylizovaný interiér jachty Scheherazade od Zuretti Yacht Design vyzařuje třídu a sofistikovanost. Vzhledem k jejím obrovským rozměrům lze předpokládat, že se na ní pohodlně ubytuje nejméně 18 hostů a 40členná posádka. Vzhledem k tomu, že jachta křižuje především teplé vody Blízkého východu, byla velká pozornost věnována vnitřnímu prostoru, který zajišťuje maximální pohodlí pro všechny na palubě.
Exkluzivní vybavení sahá od přistávací plochy pro vrtulníky až po systémy pro ničení dronů.

Soudě podle dostupných záběrů se jachta Sheherazade zdá být rájem pro milovníky luxusu a pohodlí. Má přistávací plochu pro vrtulníky, velký bazén, kino a různé zábavní prostory. Jako inovativní bezpečnostní prvek je také vybavena systémem prevence před útoky dronů, který chrání soukromí tím, že nežádoucí drony doslova sráží z oblohy.

 
Tajemství obklopující vlastnictví Šeherezády

Informace o majiteli jachty Scheherazade jsou poněkud nejasné. Původně se spekulovalo, že majitel pochází z Blízkého východu. Nedávná prohlášení v médiích však naznačují, že Eduard Chudainatov, bývalý prezident společnosti Rosněfť a současný investor v oblasti energetiky,  je skutečným majitelem této jachty. Tato domněnka je v souladu s předchozími spekulacemi, protože Chudainatovovo jméno bylo spojováno i s jinými velkými jachtami, ale nikdy nebylo potvrzeno.

Navzdory rozšířeným spekulacím, že Šeherezáda mohla být jachtou ruského prezidenta Putina, se zdá, že pro to neexistují důkazy. Od května 2022 Itálie jachtu zadržuje kvůli "významným ekonomickým a obchodním vazbám" mezi skutečným vlastníkem jachty a "významnými složkami ruské vlády".

 
Hodnota Šeherezády

Stanovit přesnou cenu tak velké jachty postavené na zakázku, jako je MY Shaherazade, může být obtížné. Její hodnota se však odhaduje na závratných 700 milionů dolarů. Tato hodnota může kolísat v závislosti na řadě faktorů, včetně velikosti jachty, stáří, úrovně luxusu a materiálů a technologií použitých při její stavbě. Důležité je také vzít v úvahu průběžné roční náklady na údržbu, které se u Scheherazade údajně pohybují kolem 70 milionů dolarů.

Superjachta Scheherazade je bezpochyby zázrakem ve světě jachtingu, který je důkazem kombinace uměleckého řemesla a technologie, jež definuje nejvyšší patra tohoto odvětví. Shaherazade je svědectvím o světě luxusních jachet.

https://www.superyachtfan.com/ru/yacht/scheherazade/

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

Kdyby byl Joe Biden zvolen desetkrát za sebou, vždy by to bylo košer a demokratické! To ale jinde neplatí. Zejména tam, kde dotyčný vítěz voleb nehraje podle amerických not. Jakmile se něco té liberální buržoazní bandě nehodí do krámu, je to podle nich "samozřejmě a nezpochybnitelně" důsledek nesvobody a totality. Tečka! Takovou pitomou logiku uplatňují už věky.

Takové to podle našich antikomunistů bylo i s volbami v ČSSR, protože tu neexistoval pluralitní politický systém a tak nebyli žádní protikandidáti. Řekl bych - jak pro koho!

1) Kandidáti do zastupitelských sborů se vybírali z Národní fronty, což byla v podstatě koalice 3 politických stran a 41 společenských organizací (www.totalita.cz).

2) Volby nebyly povinné a neznám osobně nikoho, kdo by byl za neúčast perzekvován. Řekl bych, že o tom hodně lidí mluví, ale důkazy nepředkládají. 

3) Každý mohl k volbám jít a vhodit neplatný lístek nebo žádný. Za sebe tvrdím, že v každé volební místnosti byla plenta, za kterou každý mohl jít a upravit lístek. V každé volební místnosti byla garantována tajnost hlasování!

4) Vhozené lístky  a výsledek voleb kontrolovala a počítala komise. Jestli tam byly nějaké podvody nelze prokázat, stejně tak jako dnes.

5) Obvykle bylo oznámeno, že kandidáti byli zvoleni 98,5 % (nebo podobně) hlasů. Takže i kdyby k volbám nešly třeba dva-tři miliony voličů (tenkrát jsme měli necelých 16 milionů občanů, takže oprávněných voličů mohlo být cca 10 mil.), nic by to na výsledku nezměnilo.

Chci tím říct, že podobné je to s regulérností a svobodou voleb i v Rusku a s Putinem. Myslí si snad někdo, že i kdyby Navalnyj kandidoval, že by porazil Putina? Dovolte abych se zasmál. Ale ať to chodí v Rusku, v USA, Francii nebo Tramtárii jak chce, je to vždy jejich věc a nám po tom  nic není. Jenže tím se KoZa neřídí, do všeho kecá, všechno chce mít pod kontrolou a proto je svět tam, kde je. Jak Vladimir Vladimirovič řekl: Váš ples upírů končí!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

Kdyby byl Joe Biden zvolen desetkrát za sebou, vždy by to bylo košer a demokratické! To ale jinde neplatí. Zejména tam, kde dotyčný vítěz voleb nehraje podle amerických not. Jakmile se něco té liberální buržoazní bandě nehodí do krámu, je to podle nich "samozřejmě a nezpochybnitelně" důsledek nesvobody a totality. Tečka! Takovou pitomou logiku uplatňují už věky.

Takové to podle našich antikomunistů bylo i s volbami v ČSSR, protože tu neexistoval pluralitní politický systém a tak nebyli žádní protikandidáti. Řekl bych - jak pro koho!

1) Kandidáti do zastupitelských sborů se vybírali z Národní fronty, což byla v podstatě koalice 3 politických stran a 41 společenských organizací (www.totalita.cz).

2) Volby nebyly povinné a neznám osobně nikoho, kdo by byl za neúčast perzekvován. Řekl bych, že o tom hodně lidí mluví, ale důkazy nepředkládají. 

3) Každý mohl k volbám jít a vhodit neplatný lístek nebo žádný. Za sebe tvrdím, že v každé volební místnosti byla vždy plenta, za kterou mohl každý jít a lístek upravit. V každé volební místnosti byla garantována tajnost volby!

4) Vhozené lístky  a výsledek voleb kontrolovala a počítala komise. Jestli tam byly nějaké podvody nelze prokázat, stejně tak jako dnes.

5) Obvykle bylo oznámeno, že kandidáti byli zvoleni 98,5 % (nebo podobně) hlasů. Takže i kdyby k volbám nešly třeba dva-tři miliony voličů (tenkrát jsme měli necelých 16 milionů občanů, takže oprávněných voličů mohlo být cca 10 mil.), nic by to na výsledku nezměnilo.

Chci tím říct, že podobné je to s regulérností a svobodou voleb i v Rusku a s Putinem. Myslí si snad někdo, že i kdyby Navalnyj kandidoval, že by porazil Putina? Dovolte abych se zasmál. Ale ať to chodí v Rusku, v USA, Francii nebo Tramtárii jak chce, je to vždy jejich věc a nám po tom  nic není. Jenže tím se KoZa neřídí a proto je svět tam, kde je. Jak řekl Vladimír Vladimirovič: Váš ples upírů končí!

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

-  však je to všechno pravda, která by se měla psát častěji, než číst všelijaké ty paranoidní bludy.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

jestlipak jste tehdy byli někdy za plentou vy dva hrdinové

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Souhlas s vámi s celým komentářem.

Je to jejich volba a nic jiného se ani nečekalo navzdory "výkřikům". Článek jsem tak trochu vložila z důvodu, že mě až překvapilo, že vyzněl relativně střízlivě bez hysterických prohlášení na rozdíl od jiných, kde naprosto jasně věděli , "že to bylo samozřejmě zmanipulované":-)...

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)

Putin šéfuje Rusku skoro 25 let a věřím, že ho vytáhnul z žumpy, do které Jelcin a Západ ještě přidávali.

Slušelo by se přidat obrázky jachet našich miliardářů, které nikdy v médiích nevidíme a neznáme ani ksichty, ani jména. 

Takovou lodičku si za své zásluhy a kšefty pořídí i fašista Zelenskyj, jehož miliony občanů živí hlupáci a jejich vlády po celé Evropě.

Tatíček demokrat prezident Masaryk měl plat 3 miliony korun ročně. 

Babička mně vyprávěla, že za 5 korun byla plná nůše nákupu pro rodinu. 

Máme těm sedlákům taky závidět ty "krásné nové velké traktory" ? Nebo se zeptat na výši splátek jejich leasingu? 

Průměrný počet slepic: 4.9 (36 hlasů)

k takovým invektivám. Máte to zapotřebí? To se vám tentokrát nepovedlo a prostřelil jste sám sobě koleno. Putin a Biden stojí v čele států se stovkami milionů obyvatel a Si Ťin-pching dokonce 1,5 miliardou. Chcete aby jejich majetkem byl 3+1 a zahradní chatka? Myslíte si snad, že žádní jiní prezidenti miliardové majetky nemají? A když mají, že si jich náležitě užívají? Že Putin víkend co víkend trajdá se svojí jachtou po moři? Že se na své dače každou noc desetkrát stěhuje z ložnice do ložnice, aby si užil majetku? 

Průměrný počet slepic: 4.1 (34 hlasů)