O jednom přičlenění a jednom zatykači

Autor
Štítky

Pamatujete? Už jsou to skoro dva roky. Válka na Ukrajině se teprve rozjížděla do dnešních pořádných obrátek, právě se bojovalo u Severodoněcku a Lysyčansku (nebo už to tam bylo hotové) a na Ruskem obsazených ukrajinských územích probíhalo referendum o připojení k Rusku, které samozřejmě dopadlo kladně, protože jinak by se nedělalo. Vzápětí ruská Duma přičlenila čtyři ukrajinské regiony k Rusku.

Marian Kechlibar o tom tehdy napsal, že právě toto znamenalo překročený Rubikon. Jak něco napíšete do zákonů a do ústavy, už se to většinou nedá nijak snadno vymazat. Z ruského pohledu se od té chvíle nebojovalo o nějaké sporné území, ale o ruské území a o ruské území se nemůže se Západem handlovat ani Putin. Ruské území je prostě ruské, o jeho hranicích se nevyjednává, o jeho hranice se střílí (hádejte, kdo tohle už před sto lety řekl?)

Myslím, že tehdy si už Putin byl jistý, že vyhraje. Takže celý proces legislativně završil a zabetonoval, aby platil „na věčné časy.“ Dal najevo celému světu, o čem se už nebude jednat, i kdyby se v Paříži Macron na hlavu stavěl a hrozil posíláním francouzských vojáků na Ukrajinu. Donbas je už prostě ruský, protože to tak mají v ústavě. Navrhovat změnu, to je vlastizrada. To je stejné, jako když si Zelenský nechal odhlasovat zákon, že se nesmí jednat s Ruskem a kdyby někdo navrhl, že by se jednat mělo, tak je to zrádce a vztahují se na něj příslušné paragrafy… a nebo praktiky SBU.

Teď se stalo něco podobného. Pár zpráv o tom sice bylo, ale pravdomluvní intervjuci to moc nechtěli rozebírat. Rusko zařadilo Zelenského na seznam zločinců a vydalo na něj zatykač. Prozatím zatykač platný v Rusku. Ne, fakt to neznamená, že když Rusko vydá mezinárodní zatykač, tak Zelenského zatkne nějaký Interpol, ale znamená to, že Rusko už se Zelenským nebude jednat, protože ho neuznává jako prezidenta Ukrajiny. Důvod je jednoduchý… neproběhly volby a (tuším) po 21. květnu začne být Zelenského mandát poněkud pochybný.

Opět je to něco, co se legislativně nedá vzít zpátky. Pokud jednou o někom řeknete, že je zločinec a legislativně si to schválíte, těžko se z toho vycouvává. To už jako zločinec není? Nebo přišly nové důkazy? Putin prostě zabetonovává situaci a vzkazuje Ukrajincům, že až budou mít dost té své mohylizace, tak ať se zbaví Zelenského a pak se Rusko a Ukrajina mohou o něčem bavit.

Putin Ukrajincům ozdobil obětního kozla, na kterého budou vloženy všechny viny a hříchy této války. Všechny. Ruské i ukrajinské. A až kozel uprchne do USA, začne se jednat nad čistým stolem. A samozřejmě… zatykač není vydán jen na Zelenského, ale i na leckteré členy jeho suity, kteří, kdyby to po něm převzali, tak se s nimi Rus také nebude bavit.

Podle posledních zpráv, Ukrajina zneplatní všem Ukrajincům pasy. Proč? Protože Ukrajinců zatím padlo jen třicet tisíc, to dá rozum, ne? Proto je zapotřebí dostat domů všechny bojeschopné muže. Na frontě jim vlastně vůbec nic nehrozí, bude to safari a lov ruských mužiků, kteří bojují jenom polními lopatkami. Samozřejmě, všichni uprchlí Ukrajinci v jatečném věku dobře vědí, proč uprchli.

Nejsem si jistý, jestli si Zelenský může dovolit nenávist milionů svých uprchlíků. Jestli si může dovolit, aby jeho válku proti okupantovi začali zpochybňovat sami Ukrajinci. Stejně tak bych řekl, že všechny Bandera párty skončily a skončily také kecy na sociálních sítích, kde Ukrajinky vysvětlují Čechům, že se neumějí chovat. Ono by se také mohlo stát, že Češi všem Ukrajincům zamávají a popřejí jim hodně zdaru u Bachmutu. Přece jenom, kdo má chuť poslouchat nadřazenecké kecy, že vše bude Ukrajina… Leckteří čeští politici už si to berou jako svou agendu… třeba strana PRO.

Ještě před rokem Vítek Rakušan s Jurečkou hájili sociální dávky Ukrajincům… že víc do státního rozpočtu přinesou, než z něj vyčerpají… Teď jsou podezřele ticho. Tak ticho, že už asi Zelenskému v tomto ohledu něco slíbili… A nebo slíbí, protože brzy má být prý další společné zasedání české a ukrajinské vlády… Co jiného by tam asi tak mohli řešit, že?

Takže si to shrneme… Rusové o čtyřech ukrajinských oblastech jednat nebudou. To už je Rusko. O hranice se bude střílet a házet ty jedenapůltunové klouzavé bomby, které teď umožňují ten rychlejší posun ruských jednotek vpřed. Se Zelenským a jeho lidmi Rusové jednat nebudou, protože jsou na ruském seznamu zločinců. Ukrajinští váleční uprchlíci budou všemi způsoby nahnáni do mlýnku na maso, který ale oficiálně neexistuje a leckteří libtardi tomu dokonce i věří. Bandera párty a velkohubé kecy skončily, protože rozumný Ukrajinec ve vojenském věku teď bude zticha a tvářit se, že neexistuje. Jestli to takhle půjde dál, budeme brzy Ukrajince schovávat jak Židy za Protektorátu.

Co by se na tom mohlo pokazit, že? Jdeme vítězně vpřed a už brzy vyhrajeme, protože přesně takhle vítězství vypadají. Vítěznou stranu poznáte podle toho, že jí skomírá průmysl, má čas na vymýšlení byrokratických kravin, rozpadají se jí obchodní řetězce, zavádí cenzuru a potřebuje novou půlmilionovou armádu, protože ta stávající je podle Ukrajinské pravdy naprosto v pohodě.

A kdyby to náhodou nevyšlo, za všechno může Zelenský… Stačí ho svrhnout, stejně už není prezident… a mohou začít skutečné mírové rozhovory. Jde jen o to, kolik Ukrajinců ještě bude muset padnout pro Black Rock a Vanguard, než to těm ostatním dojde…

Takže… kupředu, pravá, ke světlým zítřkům.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (485 hlasů)

Komentáře

🐓🐓🐓🐓🐓

Průměrný počet slepic: 4.7 (77 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

.. chceme, aby vyniknul PRVNÍ ČLÁNEK od VIDLÁKA, a aby vše ostatní bylo níže.. DAŘÍ SE TO.. Tak nám do toho prosím neházej VIDLE.

 

*1) ESPRIT DE CORPS & TEAM SPIRIT = Morálka kolektivu & Týmový duch, pocit sounáležitosti v kolektivu. Osvědčilo se to v bojových jednotkách, kolektivních sportech i mezi fotbalovými & hokejovými chuligány.

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

.. je docela známý výrok T. G. Masaryka.. V život ho uvedli Československé legie vzniklé ve Francii a Itálii a také bývalí C.K. vojáci, věrní Zemím Koruny České a nově založené Republiky Československé.

Respektoval je i Otto von Bismarck, který důrazně kladl německému císaři na srdce, aby se nepokoušel k nově vznikající říši připojit německy hovořící obyvatelstvo Českých korunních zemí - jeho citát, že "Čechy jsou obrovská polní pevnost, stvořená samotným Bohem" je také notoricky známý.

Průměrný počet slepic: 4.6 (62 hlasů)

zda výhra Ruska je určitě prohrou pro Ukrajinu, podle mne jen pro některé Ukrjince....

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

ty jsou za vodou. Na Putina se nehněvají ani náhodou!

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

.. jsou jednak zpracovaní propagandou, a také se bojí aby je nakonec nezavřeli za vlastizradu.. Bude dlouho trvat, než většina z nich pochopí, kdo je do té zbytečné války vlastně doopravdy vehnal.

Je ale klidně možné, že až pochopí, že musí platit dluhy a nemají z čeho, tak se sami připojí k Ruské federaci a nás nechají, abychom jejich válečné dluhy, za které ručíme, zaplatili, majetek Black Rocku a Vanguardu se vypořádá přes zadržený majetek Ruska v západních bankách.

Osobně soudím, že to co z Ukrajiny nakonec zbude, pokud něco zbude, zůstane pevně stmeleno.
Jak říká Maršál (Zdeněk Štěpánek) v Čapkově Bílé nemoci: "Teprve prolitá krev hrdinů dělá z kusu hlíny VLAST!"

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Myslím, že jim Rusové žďabec nechají...

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

.. pokračovat se svým "Benderovským projektem" který jede minimálně od Velké Severní války (1700 - 1721)

Generální štáb C.K.Rakousko Uherské armády byl ten, kdo "položil základy" dnešní Ukrajiny v tehdejší Halyči. Dokonce pro ně měli i panovníka, rakouského arcivévodu Viléma,  Vasila "Vyšívaného"

Mimochodem, osobně soudím, že jedním z důvodů ruského angažmá v Sýrii byla i likvidace radikálů z Kavkazu, sloužících Islámskému, státu na bojišti tak, aby se za nimi nemusela FSB honit po celé Ruské federaci. Něco podobného dělají i na Ukrajině.

Nedivím se proto Polákům, že jsou "ochotni" Zelenskému vydat potomky vrahů z Babího Jaru, Volyňského masakru a nadšených dozorců nacistických koncentračních táborů, kteří iracionální nenávist k "Moskalům" sají s mateřským mlékem.

Myslím si, že se zase vrátíme do divokých devadesátek, kdy tu měly ruskojazyčné gangy Eldorádo, protože ti, o které půjde nejvíce, utečou k nám.

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

Nejspíš už v nich zas jsme...:-(. Kdoví co už tu všechno je...

 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

     že naprostá většina Čechů tady ukroše nechce a úkáčka u nás dělají všechno pro to, aby se Češi ve své zemi cítili jako podřadná rasa. Na jednu stranu hnát někoho do války proti jeho vůli je hnus, ale za sebe klidně řeknu, že čím dříve odtud úkáčka vylifrujeme, tím lépe a alespoň se těžce zkoušenému českému národu trochu uleví. Už aby to bylo. Kdyby se u nás ukroši chovali jako hosti, nic bych proti nim neměl, ale chovaj se tu nadřazeně, arogantně, dělaj bordel, tak ať táhnou. 

     A jen tak na okraj, kdesi jsem četl, že už nás materiální a finanční "pomoc" ukrošům stála dvěstě miliard. SLÁMA U KRAVÍNA! Co to melu? Sláva Ukrajina jsem chtěl říct. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (129 hlasů)

Jsou i takoví Ukrajinci, kteří tu dělají nepořádek, opíjejí se, rvou a kteří se tváří jako nadřazená rasa.

Ale je to naprostá menšina. Většina těch, které znám se snaží zařadit a netouží moc po frontě na Ukrajině ani po té už značně rozbité a rozprodané zemi. Lépe je se naučit česky a zůstat v zemi, kde je zatím klid a relativní bohatství. Dokonce jsou i takoví, kteří zamířili dále na Západ a vrátili se.

Průměrný počet slepic: 3.9 (82 hlasů)

     když předseda jejich ukrajinské vlády Pietro Fyjalenko ždíme Čechy v jejich prospěch jako mokrej hadr. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (106 hlasů)

     sama moc dobře víte, že je toho mnohem víc, co jim naše vláda cpe a co všechno tady ukroši ZNEUŽÍVAJÍ. Kdybychom měli vyjmenovat všechno, tak jsme tady do rána. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (69 hlasů)

Přišli sem jak do "zaslíbené země" a dostali o čem se jim doma ani nezdálo, využívají nejen zdravotnictví, ale i bydlení (to je palčivý problém), dávky, školství, výhody... a přinášejí sem své "zvyklosti" a požadují jejich akceptování. A na naši malou zemi, kterou budovali naši předci a i my se snažíme ji udržet, je jich prostě moc...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (91 hlas)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Jste si jista, že to dělají všichni nebo většina?

Průměrný počet slepic: 3.2 (39 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

V čem máme jistotu:-)? Nevím jestli je to "bezva", ale každý máme své osobní zkušenosti. A mé zkušenosti mi bohužel říkají, že většina. A můj názor je, že není možné, aby byli upřednostňováni lidé, kterým zde byla poskytnuta dočasná pomoc (a je diskutabilní z jakých oblastí jsou!) oproti nám. Ať už ve zdravotnictví, ve školství, v bydlení, v přísunu dávek... A samozřejmě pokud jsou překračovány možné kapacity, není evidence, nejsou pravidla, způsobuje to zákonitě problémy...

Ale já Vám Vaše názory a zkušenosti nevyvracím!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (79 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

to byla jenom tzv. menšina, tak je to prostě špatně!

Průměrný počet slepic: 4.6 (51 hlas)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

Z těch co znám to všichni dělají,

většinou to ani netají.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

.. kteří nemají problém mluvit rusky, skončí platnost jejich pasů, dostanou nové na Ruském konzulátu a v Moskvě si vydělají více než v Praze. Propaganda na toto téma šla už před volbami, jak dva ukrajinští váleční zajatci v nemocnici řeší volby prezidenta Putina.. Jeden z nich dostal ruské doklady a šel volit, druhý roztrhnul svůj ukrajinský "Pásport" a šel si pro ruský, aby mohl jít také k volbám..

Na frontu jít nebudou muset, pokud vím, tak Ruské armádě stále stačí dobrovolníci, kteří se každodenně sami a dobrovolně hlásí v náborových střediscích. A kvalifikovaná pracovní síla je v Rusku stále žádaná.

Nám tu zůstanou jen ti uřvaní Benderovci / Banderovci, co mají plná ústa nenávisti k Rusku, ale jen kecají..

Znal jsem dva opravdové Ukrajinské nacionalisty, kterých si mohu vážit, protože jeden z nich určitě odešel na Ukrajinu a padnul tam, a o druhém nemám žádné zprávy už mnoho let. Předpokládám že i on položil život za svou zemi. Vláďa i Sergej Michajlovič byli skvělí elektrikáři a je jich velká škoda.

Průměrný počet slepic: 4.3 (45 hlasů)

Tady kdekdo a často přepisuje články Jindřicha Kulhavého, tak abych neboural partu, dnes se i já přidám, aspoň jedním odstavcem z článku pana Kulhavého:

Česká republika je dlouhodobě místem, kam odcházeli za prací desetitisíce Ukrajinců již dávno před konfliktem s Ruskem. Je to tak dávno, kdy přišli první z nich, že dokázali změnit náš trh práce a v podstatě částečně zapřičinili likvidaci našeho učňovského školství.

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)

Vážený pane Hoste,

tu změnu na trhu práce, jak se domnívá pan Kulhavý a patrně i vy, nezpůsobili Ukrajinci a to ani částečně.

Způsobili jsme ji my a najmě naše polistopadové vlády. Ve veřejném prostoru tehdy zvítězila - a dodnes vítězí - "názor", že práce vykonávaná rukama je fuj.  Zkrátka, že rukama dělá jenom neschopný blbec. Mnozí se tenkrát - okouzleni Klausovými vizemi o bleskovém zbohatnutí - namísto do montérek navlékli do fialových sak a žlutých kravat a s prospekty od věhlasných značek vyrazili budovat "sofistikovaný" kapitalismus.

To je ten pravý důvod a žádní Ukrajinci. Ukrajinci - to je jenom následek.

Jiří 

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

přečetl jsem pozorně, vše co jste napsal. Je to váš názor. Nebudu Vám ho vyvracet. Nejvíce mne zaujala následující věta: Mnozí se tenkrát - okouzleni Klausovými vizemi o bleskovém zbohatnutí - namísto do montérek navlékli do fialových sak a žlutých kravat a s prospekty od věhlasných značek vyrazili budovat "sofistikovaný" kapitalismus.

Já Klause sleduji a jeho názor na ekonomii  a politiku znám. Nepamatuji si na žádnou situaci, při které by někoho okouzloval nějakou vizí týkající se rychlého zbohatnutí. To rozhodně není způsob jeho uvažování, ani to není uvažování pravicového politika. Navíc, pravicový ekonom a pravicový politik, by se stěží oblékal do fialového saka se žlutou kravatou. Totéž platí jeho o pohledu na kaptialismus. On neprosazuje ani nepreferuje žádné přívlastky, on jako zkušený ekonom, je schopný vnímat realitu pohledem celosvětově respektovaného odborníka a politika, ať jde o domácí či světový trh. Mohl jste od něho slyšte například přednášky týkající se vyrovnaného rozpočtu, ale přednášku na téma bleskového zbohatnutí na základě prospektů věhlasných značek určitě ne.

Host

 

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

Vážený pane Hoste, 

nepamatujete si na Klausův výrok z let 90, 91, kdy pan Klaus zauvažoval nad naším vstupem do EU slovy: "Rok 2000. to je pro nás naprosto pozdě" ?

A pan Klaus coby "celosvětově respektovaný odborník", jak píšete? To by ta Český republika po desetiletích jeho působení ve třech nejvyšších ústavních funkcích asi musela po hospodářské stránce vypadat jinak, že? O privatizacích ani nemluvě. 

Dobrou noc, Jiří 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by Host

Trvalý odkaz

Klaus se taky vyznamenal větou, že "není špinavých peněz". A pak taky jednou v TV řekl, že po převratu bylo žádoucí, aby se zde vytvořila skupina cca 80-ti bohatých (tedy i vlivných) rodin, protože jsme v té době na tom v naší republice byli tak nějak všichni stejně... Čímž dal jasný impuls k tomu, aby se zde kradlo ("privatizovalo") kde co.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Ten se opravdu zapsal zlatým písmem do té naší mizérie. Jeho věta, že není špinavých peněz je opravdu památná a děsivá ještě teď. A nic na tom nemění, když na stará kolena snad částečně prohlédl... Špatné věci se díky němu staly...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Ano, paní Májo a pane Itkico,

bohužel, je všude dost lidí, kteří neprocitli a už ani neprocitnou, totiž ti, kteří si pana Klause zbožštili. "Nikoli po slovech, ale po ovoci je poznáte",  to je věčná pravda, která za pana Klause - a nejen za něho - mluví. Ne jeho řeči, které vedl tehdy a vede teď.

Jiří 

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

.. umožnilo našim "elitám" "ušetřit" na odborném učňovském školství, a investovat takto "ušetřené" prostředky jinde kde se to dalo snáze odklonit. Anglosasové to takto dělají stále, namísto pracné a drahé výchovy vlastních kádrů "loví hlavy", tedy Human Resources (Lidské zdroje). Je to modeŕní podoba starého dobrého otrokářství. Jenže už skoro není kde přeplácet a tak kanibalizovat vzdělávací systémy jiných zemí.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

...jen se přidejte, bude nás víc, nebudeme se bát vlka nic...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

I lidé vzdělaní a schopní se někdy pustí do politiky, začnou někomu fandit, jsou "angažovaní". Jenže to dělají "srdcem", tedy nikoliv na základě co nejpravděpodobnějších nformací z nmoha zdrojů. A pochopitelně u části svých přízniců, svého publika si polepší, u ostatních pohorší. Tohle by si měli uvědomit dřív, než začnou. Příklady snad uvádět nemusím. 

Ostatně s covidem to bylo stejné - přestal to být problém medicínský a stal se soutěží mezi očkovacími maniaky a "antiwaxery". Popsaly se tuny papíru  plné "argumnetů" obou stran, které většinou byly jen odkazy na jiné, spřízněné zdroje. Tvrdá, necinknutá data nejsou k dispozici dodnes. Zatím jen vyplouvají na světlo fakta o tom, že si na té "očkovací smršti" někdo velmi slušně namastil kapsu.

S politikou je to, jak se mi zdá, stejné. Jenom tam ve válkách umírá více lidí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

jsou i takoví, kteří zamířili dále na Západ a vrátili se... Bodejť by ne, když na západě se s nima nesrali tak jako u nás! Dávali jim méně a více zato chtěli, tak jako v Česku se nikde dobře neměli.

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

lidské nuly.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Skvělá báseň plná moudra!

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

aby bylo mezi námi jasno. Já jsem relativně též poměrně starý, nejsem moudrý, ale díky Bohu, zatím snad ani dementní. Nemám ambice psát básně, či nějaká moudra. Píšu jen to co mě napadne a bavím se tím. Od toho moudra jsou tu jiní a hlavně ty sám.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Já nic jinéhom netvrdím.

Prostě Vy píšete, co vás napadne a já si nemyslím, že jsem moudrý. Ale dívám se kolem sebe bez brejlí. Psaní rýmovánek mě ale nebere. Ani hádání se se spoludiskutéry.

END

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

že ti, kteří nechtějí do války a jsou běžného chování netouží po své vlasti? proč asi?

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

by běžný Ukrajinec mohl na Ukrajině asi tak toužit? Po tom svrabu...

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

za války totálně nasazených či vězněných, říkali, že by lezli domů i po kolenou, jen aby se vrátili....

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Dějí se věci.

Francouzská armáda místo tažení na Ukrajinu, jak Macron sliboval, včera dostala důležitější úkoly – rozmístit a střežit čínské vlajky po Paříži. V Praze v roce 2016 rozmisťovala čínské vlajky soukromá česko - čínská obchodní komora, a Pražská kavárna se mohla vzteky pokakat, a kvičela o “Lezení do zadku”. V Paříži rozmístili vlajky na samotný Elysejský palác.  A Pražská kavárna i Lipamini - zahraničí, radši mlčí... 

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

doufáte tak nějak mimo mísu. Včera to vykulené jelito u Tománkové prohlašovalo, že se u nás chystají na další vlnu ukrů,  prchajících před válkou. Jen tak nějak zapomněl říci, že to jsou válečníci, kteří před válkou prchají z Polska a Pobaltských republik. Zelenský už nedostane na frontu ani nohu, všechny budou u nás, protože nemáme dostatek pracovní síly na budování henté skvělé ekonomiky. Závidím bratrům Slovákům Fica, včas dali zpátečku a odskáčeme to už jen my.

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

tak u nás skončí hrdinové s hákenkrojcama z Azovu

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Bohužel nemáme někoho jako Orbána, ani jako  Fica, bohužel máme to co máme, posbírané, takže nejspíš odskáčeme... 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to další přikládání pod kotel? Je potřeba to možné skomírání přitopit? Hledá se další možná rozbuška? Kdyby to nebylo hrozivé, zasmála bych se, že je to něco jako Koudelníkův syn... Jenže pořád je to ten sud prachu, kde stejně nikdo neví jak se to vyvine... A že sirky v rukách...

Rusko plánuje útoky po celé Evropě, varují rozvědky

Evropské zpravodajské agentury varují, že Rusko plánuje napříč kontinentem násilné sabotáže, píše list Financial Times. Ty údajně zahrnují bombové útoky, žhářství a poškození infrastruktury. Tyto plány jsou podle listu ukázkou ruského odhodlání vést se Západem trvalý konflikt.

Zdroje FT z řad evropských rozvědek se domnívají, že tyto sabotáže Rusko vykoná prostřednictvím vlastních sil i přes prostředníky, přičemž Kreml nejeví zájem o to, zda si tyto činy vyžádají civilní oběti. Agenti ve službách Moskvy mají dlouhou historii podobných operací, ačkoli v posledních letech je provádějí spíše sporadicky. Podle české policie k nim patří i výbuchy muničních skladů ve Vrběticích z doby před deseti lety.

Nové operace kremelských agentů budou ovšem podle hodnocení tří evropských rozvědek agresivnější a propojenější. Proto začali představitelé těchto agentur veřejnost před hrozícím nebezpečím varovat. „Riziko státem kontrolované sabotáže vyhodnocujeme jako značně zvýšené,“ řekl šéf německé domácí zpravodajské služby Thomas Haldenwang.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-rusko-planuje-utoky-po-cele-evrope-varuji-rozvedky-40470458

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (43 hlasů)

i s Marťany

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

se spojím s Marťankou, co přede mnou trsá, byť je divně zelená a na zádech má prsa.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)