Ošklivé dějství...

Autor
Štítky

Viděli jste, jak v Číně přivítali US ministra zahraničí, Blinkena? Takřka nijak. Žádný červený koberec, ruku podává bezejmenný úředník… Tohle Číňané umějí. Aniž by řekli jediné křivé slovo, předvedou vám, co si o vás myslí. Následovalo setkání se Sitting Pingem (podle vzoru Sitting Bull) a rozloučení bylo ještě ledovější, než přijetí. Na letiště už Blinkena doprovodil jen americký velvyslanec.

Blinken přijel Číňaům vysvětlit, že by měli omezit výrobu, neměli by přestat používat dolar pro mezinárodní platby, neměli by zásobovat Rusko materiálem, který se dá použít pro vojenské účely (čipy) a neměli by kupovat ropu od toho zlého Íránu.

Ono není divu… Číňané vyrábějí násobně víc lodí než Spojené státy. Když máte doky na výrobu tankerů a velkých kontejnerových lodí, bez problémů v nich vyrobíte i lodě válečné. I když… teď se ukazuje, že velké válečné lodě mají problém, protože je možné jejich protivzdušnou obranu zahltit levnými drony a pak po nich střelit něco účinnějšího. Hútiové i Ukrajinci by mohli vyprávět…

Číňané dále odcházejí od dolaru, systematicky se zbavují dolarových dluhopisů a hlavně, nenakupují nové. Ilona Švihlíková nedávno upozornila na zajímavý fakt. Americké zadlužení překročilo 34 bilionů dolarů, ale jejich současná situace je taková, že každých sto dní se zadlužení zvýší o další bilion. Viděli jsme také pár grafů, jak vypadá hospodaření amerického FEDu a nejsou to moc pěkná čísla.

Čína také nemůže nechat Rusko prohrát, protože jinak by se stalo to, čím se na Západně nikdo netají. Po porážce Ruska by se všechny síly zaměřily právě na Čínu, protože to by nešlo, aby předběhla Spojené státy. Chvíli před válkou uzavřel Putin se Sitting Pingem celou řadu „smluv o přátelství.“ Já osobně nevěřím tomu, že tu válku neměli už dávno promyšlenou.

Stejně tak Čína těžko opustí sankcionovaný íránský trh, kde má téměř monopol, když tam nikdo jiný ze Západu dodávat vlastně nesmí. Hedvábná stezka, vole!

Sitting Ping řekl Blinkenovi, že si Amerika musí vybrat, jestli je pro ně Čína partner nebo nepřítel… Zdá se, že jsou tam v Pekingu připraveni na obě varianty.

Zachytil jsem spoustu komentářů, že Amerika nemá už žádné jiné možnosti, než zažít krach svých financí a nebo rozjet velkou válku. Ale upřímně… byla by to zhruba totéž harakiri, které spáchali Japonci útokem na Pearl Harbor. Japonci tenkrát zaútočili na továrnu světa a podle toho to dopadlo. Američané by jakoukoliv konfrontací s Čínou dopadli stejně. Těžký průmysl se přesunul do Číny, stejně tak se tam přesunula výroba takřka všech základních komponent… Za Druhé světové uběhl rok a Japonci už měli nedostatek všeho… Jak dělat velkou válku, když jen samotná Ukrajina žere takřka celou vojenskou produkci Západu?

Amerika ale má ještě jednu možnost, která není ani americký krach, ani třetí světová válka.

Může se postarat, aby to byla Evropa, která si za USA zláme nohy. Může se postarat, aby místo dolaru zkrachovalo euro, aby místo amerického průmyslu zkolaboval ten evropský a aby americké dluhy zasanovala Evropa.

Pardon, ono se to už dva roky děje…

Od prvního dne války na Ukrajině je to Evropa, která krvavě platí. Je to Evropa, která přišla o bilion euro díky nefunkčním sankcím. Je to Evropa, která kupuje ropu od Američanů, kteří ji bez skrupulí kupují od Rusů. Je to Evropa, odkud odchází průmysl do USA. Především ten nejhodnotnější průmysl – německý. Evropa má zabavit ruská aktiva na Západě (a riskovat zabavení západních aktiv v Rusku). Evropa si má zničit zemědělství nákupem ukrajinské produkce, kterou vlastní americké Black Rocky a Vanguardy. Samá pozitiva a sociální jistoty…

Evropa kupuje americký obrněný šrot, Evropa kupuje zbraně pro ukrajinskou válku, Evropa se přidává do české nábojové iniciativy, Evropa nese náklady a platí je nikoliv svými zisky, ale svým zadlužením. Evropa je naočkovaná hodnotami, které ji nutí si podřezávat větev a střílet se dnes a denně do nohou.

Zkrachovalá Evropa zároveň tak nějak sama o sobě zneguje čínské iniciativy s novou hedvábnou stezkou. Kde nic není, ani čert nebere. Klidně si, Číňane, kupuj evropské přístavy, abys mohl obchodovat. Zkrachovalá Evropa nebude mít čím platit…

Když se na to podíváte, tak je to Evropa, která se začíná chovat jako africké státy někdy v šedesátých letech. Lidé tam chcípali hladem, ale na dělostřelectvu to nebylo znát. Bohužel, Evropa nemá ten kobalt, uran a další suroviny, kvůli kterým stálo za to, ty africké země držet. Jsme jak Angola… válčit se musí, nic jiného se nemusí.

Až nastoupí Trump, bude už hotovo. Donald si nechá předložit čísla a pak prostě vystoupí z NATO… A vy si tady v Evropě s tím nadělením nějak poraďte… Bude pár ošklivých scén z kyjevského letiště (a pak možná i z některých dalších), jednoho dne u nás nebude Fiala ani Černochová k nalezení… Já snad raději ani nebudu v těchto vizích pokračovat…

Jste připraveni? Jste nachystáni na hodně špatné časy?

Připravujte se!

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (399 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

- prezident Si přecházel sem tam a čekal na Blinkena.

Kdy odjede?” zeptal se čínský vůdce ještě předtím, než se s Blinkenem setkal.

„Dnes večer,” odpověděl protokolář.

😁 😁

Průměrný počet slepic: 4.8 (120 hlasů)
Trvalý odkaz

- že za výbuchy ve Vrběticích stojí ruská rozvědka. Odvolává se přitom na výsledky vyšetřování, žádné konkrétní důkazy však neuvedl.

Vzniká proto několik otázek.

Proč pan premiér najednou vytáhl Vrbětice? Kromě toho těsně po své návštěvě USA, kde ho doprovázeli šéfové tajných služeb. To má být výsledek návštěvy centrály CIA? Nebo to je jen rozcvička? A možná je to jen manévr, jak zamaskovat to, že v Charkově bylo zabito sedm českých důstojníků? Nebo se jedná jen o další páku, kterou bude pětikoalice používat proti těm, kteří vystupují proti pomoci Ukrajině?

----------------------------------------

❗️Spíš by měl skončit ministr Válek. Politolog Lukáš Valeš se vyjádřil ke konci Heleny Langšádlové ve funkci ministryně pro vědu, výzkum a inovace. Svou práci mezi ministry TOPky podle něj nezvládá především šéf resortu zdravotnictví.
🗣
„Mimochodem, když bych si vsadil na to, kdo je víc na odpis svou neschopností, tak je to rozhodně ministr zdravotnictví Válek, který prokázal jak neschopnost komunikovat, tak především to, že nebyl schopen zvládnout svůj resort. Připomeňme jeho neustálé slibování, že léky jsou a léky budou a pak reportéři několika televizí se rozjeli po českých zemích a zjistili, že léky, které pan ministr považuje za běžně dostupné, neexistují a v lékárnách nejsou. Jenomže pan Válek je první místopředseda TOP 09, ten si to politicky pojistil,” popsal situaci na ministerstvu zdravotnictví pod vedením Válka český expert.

❗️Langšádlová získala svou funkci kvůli kšeftům s křesly, její odchod velkou škodou nebude. Politolog Thomas Kulidakis okomentoval zprávy o odchodu Heleny Langšádlové z funkce ministryně pro vědu, výzkum a inovace.

🗣„Tato představitelka TOP 09 mimo jiné tedy získala křeslo právě kvůli kšeftům s křesly, aby každá strana pětikoalice měla svůj počet hlasů na vládě,“ zdůraznil český expert.

@neCT24

Průměrný počet slepic: 4.7 (92 hlasů)

V tomto dílu seriálu byly do hry zařazeny nové postavy. Režisér zřejmě usoudil, že  Čepiga s Myškinem jsou příliš okoukaní a nasadil nový pár, manželů Šapošnikových, u nichž vedení televize doufá, že oživí celý příběh novými podněty. Že někdo něco takzvaně uzavřel ještě neznamená, že celý seriál půjde do kopru. Viz objevný článek na Novinkách z 29.4. 21:34. Voni bdí.

Omlouvám se. Nedočetl jsem diskuzi dál a už byl někdo rychlejší. Prosím administrátora o výmaz.

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák: ... Amerika ale má ještě jednu možnost, která není ani americký krach, ani třetí světová válka. Může se postarat, aby to byla Evropa..


Ano  je to tak, Evropa zaplati za všechno . Již teď Evropa plati USA americký (z Ruska) plyn, platí astronomické částky za americké zbraně (viz například naše černoška za F-35) , stěhují se evropské továrny do USA,  Evropa platí a zaplatí až do konce válku na Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 4.7 (87 hlasů)
Trvalý odkaz

.. o likvidaci NordStreamu Němci samozřejmě věděli, Balt je jejich domácí rybník. Mám pocit, že jedna trubka na dně Baltu zůstala nepoškozená, ta, jejíž turbíny jsou na generálce v Kanadě. Stejně tak zůstal Jamal a Bratrství.

Likvidace Nord Streamu je alibi pro německé politiky a kapitány průmyslu, aby dokázali obyvatelstvu vysvětlit, proč už nebudou svá auta vozit do USA, ale proč je tam budou vyrábět.

Doposud USA žily z toho, že emitovali dollary potřebné pro celosvětový obchod - názorně to vysvětluje Ing. Blahynka ve svých prezentacích. USA se z globálního hegemona stěhují o patro níže, na úroveň Německa, Francie, Ruska, Číny a dalších lokálních mocností. Emise dollarů byly něco jako Tribut Pacis, daň z míru, kterou vybírala impéria dříve, je to dnešní varianta 120 zvláště vypasených volů a 400 hřiven stříbra, které Svatý Václav posílal Jindřichu Ptáčníkovi.*1)

Tedy, USA jsou jaderná mocnost, není možné ji nechat upadnout do chaosu občanské války, a není možné ji potupit podobně, jako Francouzi a Britové potupili Německé císařství.*2) USA musí mít určitou zdrojovou stabilitu, aby důstojně přežily a zařadily se mezi ostatní lokální mocnosti. Nyní v USA probíhá souboj globálních elit s DeepState a korporacemi, které nechápou, že se musí upozadit a maličko uskromnit. Co by jste také čekali od bývalé svalové hmoty, globálních elit že?! Šedá kůra mozková umí přemýšlet, ale svaly nikoliv.. Trump a nedávno zesnulý Kissinger jsou kádry Globalistů, kteří si uvědomují, že 5% světové populace nemůže spotřebovávat 50% světových zdrojů a produkovat 40% odpadu, Brzezinski a loutkovodiči Bidena zase jsou zástupci Hlubinného státu a odvětvových mafií.

Až tento proces skončí, skončí i generálka obou turbín pro zbylou troubu Nord Streamu a znovu začne do Německa proudit sice podstatně dražší, ale přesto stále laciný ruský plyn..

Čína je starobylá říše, která byla Západem ponížena a potupena, a nikdy už nedovolí, aby se opakovalo Století hanby a opiové války.. *3)

Ano, to co Čína provádí, jsou diplomatické urážky, stejně jako když Lavrov nechal čekat francouzského ministra zahraničních věcí, protože měl zrovna jednání s ministrem zahraničních věcí "supervelmoci" ostrova Vanuatu. Stejně tak paní Layenové vysvětlili, že pokud se ještě jednou protlačí do letadla nějaké skutečné země, byť by to byla Francie, tak jí příště budou při odletu prověřovat i tělní otvory.. EU tak pochopila, že se s nimi v Číně nikdo bavit nebude. Německo, Francie, Británie, o.k., ale EU ani náhodou..

*1) Vzhledem k rozloze a bohatství Českého knížectví bylo 120 volů a 400 hřiven stříbra ročně bagatelní suma, ale znamenala, že České knížectví je VAZALEM saského krále. Musel přijít mladší Václavův bratr Boleslav I - Ukrutný, který tento tribut odmítnul platit. Jeho socha by měla stát na Václavském náměstí, protože on je SKUTEČNÝ ZAKLADATEL ČESKÉ STÁTNOSTI.

Tehdy totiž přes Prahu a Krakov procházela kupecká, či spíše OTROKÁŘSKÁ stezka, která dříve vedla po Dunaji přes Uherskou nížinu dále na východ. Uhrové ji přerušili. Příjmy z pražského tržiště s otroky a obsluha české části této stezky přinesla v Praze sídlícím Přemyslovcům tak velké příjmy, že si mohli dovolit vydržovat výrazně větší vojenskou družinu, než ostatní slovanští vladykové.

Boleslav Ukrutný většinu z nich vybil, a na jejich hradiště dosadil své družinníky, ale už ne jako lokální suverény, ale jako kastelány a vazaly. Jen Vršovci byli tak silní, že si na ně netroufnul, a Slavníkovci byli s Přemyslovci pokrevně spřízněni. Vyvraždění Slavníkovců byla, pravděpodobně, práce Vršovců..

*2) Tato francouzská krátkozrakost byla skutečným důsledkem II světové války. Američané, či spíše globální elity, kterým USA sloužily jako fabrika a svalová hmota, se z toho poučili, a Japonsku ponechali jejich císaře Hirohita. Ten musel "jen" popřít svou božskou podstatu a předurčenost, což učinil velmi kulantně a důstojně.. Dnes je Japonsko věrným vazalem USA..

*3) Opiové války vznikly z "obchodních" aktivit Východoindické společnosti. Anglie bažila po čínském čaji, a Čína nic z Evropy nepotřebovala. Vše, co činská společnost potřebovala ke svému životu si dokázala vyrobit ve vyšší kvalitě, než dokázali vyrobit Angličané a vůbec zbytek Evropy. Porcelán, látky.. Čaj byli ochotni prodávat jen za stříbro, ale, takto by běhen několika málo let Čína  absorbovala všechno světové stříbro.. Tak Východoindická společnost začala v Indii a na Cejlonu pěstovat mák a vozila do Číny Opium, které prodávali Číňanům, kteří platili stříbrem, a za toto stříbro nakupovali čaj.. Ten naložili do tzv. Čajových kliprů, nejrychlejších plachetnic, které kdy existovaly, dovezli do Anglie, tam naložili zboží pro Indii a Cejlon, po vykládce naložili Opium a hurá do Číny.. Čínský císař se sice pokusil tomuto bránit, ale Anglie měla dokonalejší zbraně a v opiových válkách Čínu porazili, na sto let si "pronajali" Hongkong, a dále to už známe.. Technologicky a intelektuálně takřka rovnocennou Čínu uvrhnuli do bídy a zaostalosti.

Průměrný počet slepic: 4.7 (95 hlasů)

Podle knihy "Nejkratší dějiny Číny"

Evropští obchodníci se v Číně snažili prosadit po celá staletí. Jakkoli Evropané toužili po čínském čaji, hedvábí a porcelánu, Číňané zůstávali k evropskému zboží lhostejní. Čchingové omezili přístup do přístavů a zahraniční obchodníky omezili na Kanton (Guangzhou), a to od října do března. To zahraniční obchodníci nesli s nelibostí, stejně jako to, že museli spolupracovat s licencovanými čínskými zprostředkovateli a dodržovat místní zákony. V roce 1793 vyslali Britové ke dvoru Čchien-lunga zkušeného diplomata lorda George Macartneyho s dopisem, v němž požadovali lepší přístup na trhy říše, včetně snížení cel, možnosti obchodníků žít v Číně po celý rok a umístění velvyslance v Pekingu.

Osmdesátiletý Čchien-lung souhlasil s přijetím Angličana na svém císařském loveckém zámečku v Čcheng-te severovýchodně od Pekingu. Protokol císařské audience vyžadoval poklonu. Macartney odmítl a místo toho se před Čchien-lungem poklekl na jedno koleno, stejně jako to udělal před svým vlastním panovníkem, králem Jiřím III. Čchien-lung ho přesto zdvořile přijal, ale jakmile Macartney odešel a jeho dopis byl přeložen, dal Čchien-lung svým ministrům pokyn, aby posílili čchingskou pobřežní obranu, a předpověděl, že Anglie, "divočejší a silnější než jiné země v západním oceánu", by mohla "vyvolat potíže". Macartneymu odpověděl, že Čching má všeho, co potřebuje, dostatek: "Nepřikládám žádnou váhu cizím nebo důmyslným předmětům a nemám žádný užitek z manufaktur vaší země."-

Britská Východoindická společnost, která měla britský monopol na východoasijský obchod, měla něco, pro co měli alespoň někteří Číňané využití: opium pěstované v Brity kontrolované Indii. Opium se v Číně pěstovalo již dříve, ale v malém množství - vojáci a manuálně pracující se na něj spoléhali jako na lék proti bolesti a někteří zahálčiví boháči ho kouřili pro potěšení. V roce 1729 prodali Britové do Číny dvě stě beden opia, z nichž každá obsahovala téměř šedesát kilogramů drogy. V roce 1790, tři roky před Macartneyho návštěvou, prodali 4 054 truhel. Tento počet se neustále zvyšoval.

V roce 1815 vyslali Britové do Pekingu dalšího vyslance, lorda Amhersta. Ťia-čching ho po další tahanici o opium vyhostil.

Rostoucí závislost na opiu začala poškozovat strukturu čínské společnosti. Nelegální obchod podporoval korupci a z císařské pokladny odtékalo stříbro. Na dvoře Ťia-čchinga a jeho nástupce Dáoguánga (r. 1821-1850) se vedly diskuse o tom, zda opium legalizovat - podpořit domácí produkci a omezit korupci spojenou s obchodem - nebo opium zakázat. V roce 1838 se Dáoguang rozhodl pro zákaz. V březnu 1839 císař vyslal úředníka Lína Zéxúa (1785-1850) do Kantonu, centra obchodu s opiem, aby zákaz zavedl. Do července Lín zatkl tisíce narkomanů a zabavil téměř dvacet tři tisíc kilogramů opia a sedmdesát tisíc dýmek.

Lin Zexu požadoval, aby asi 350 zahraničních obchodníků v Kantonu odevzdalo své opium. Protože napětí rostlo, zavřel je do jejich skladů. Čínští vojáci troubili na rohy a tloukli na gongy, aby na ně zvýšili tlak. Trvalo to šest týdnů, potom ale cizinci odevzdali dvacet tisíc truhel. Lin Zexu, který nyní vlastnil téměř 1,4 milionu kilogramů opia, ho nechal smíchat s vodou, solí a vápnem a vyplavit do moře.

V reakci na to britské válečné lodě zablokovaly vjezd do přístavu v Kantonu, prorazily čínskou obranu a obsadily přístavy včetně Šanghaje a Ningbo, čímž zablokovaly námořní dopravu na Velkém kanálu a dolním toku Jang-c'-ťiang. Tato událost se stala známou jako první opiová válka.

Pod nátlakem podepsali Čchingové v roce 1842 Nankingskou smlouvu, která Britům umožnila přístup do Kantonu, Šanghaje a dalších tří "smluvních přístavů". Rovněž Britům na věčné časy postoupila ostrov Hongkong - "voňavý přístav", pojmenovaný podle obchodu s kořením. (Tehdejší britský ministr zahraničí lord Palmerston zpochybnil moudrost získání "pustého ostrova, na němž stojí sotva jeden dům" a který se nikdy nestane velkým "obchodním městem".) Británie uložila Čchingům odškodnění v celkové výši jednadvaceti milionů stříbrných dolarů. Spojené státy, Francie a další země se přidaly s vlastními požadavky, včetně "extrateritoriality" - osvobození od místní spravedlnosti pro cizince, kteří se v Číně dopustili zločinů. Čínské zákony by se nevztahovaly na "koncese" - části smluvních přístavů kontrolované cizími mocnostmi. Tyto dohody byly první z tzv. nerovnoprávných smluv, které zahájily století ponižování Číny z rukou různých imperialistických mocností. Předznamenaly začátek konce nejen dynastie Čching, ale i dynastického systému, kterým byla Čína po tisíce let řízena.
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (68 hlasů)

Inzo, vznik první opiové války je mnohem složitější a zdaleka to není tak jednoznačné, že by za ni mohla Anglie - ta se velmi snažila válce vyhnout. Doporučuji vynikající knihu Rudí barbaři před branami, která to popisuje. Například to vámi zmiňované nevinně vypadající „padnutí na kolena“ bylo ve skutečnosti sedmkrát opakované a znamenalo, že cizí vládce uznává nadřazenost čínského císaře. Evropané s tím zpočátku problém neměli, dokud ten význam nepochopili, pak to naopak odmítali dělat - s tím měli zas problém Číňané, kteří se považovali za říši nebes nadřazenou všem ostatním atd. To samé s neochotou podřízení svých lidí čínské spravedlnosti - to nebylo o tom, aby kriminálníci spravedlnosti unikli, ale proto, že tehdejší čínské soudy byly jednak totálně zkorumpované a apriori proti cizincům a hlavně tresty byly středověké, bičování, usekávání rukou atd. Dalo by se pokračovat, ale doporučuji tu knihu přečíst, protože jasně ukazuje tehdejší naprostou čínskou neznalost světa a reality mimo Čínu a totální korupci (na obou stranách), která v podstatě válku způsobila a hlavně způsobila její zbytečné protahování.

Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)

Pokud se na to díváte tak, že Čína byla suverénním státem, tak měla právo rozhodovat o dění uvnitř a o tom jaké bude mít vztahy s okolím, s kým bude obchodovat a s kým ne. A naopak Anglie neměla žádné právo něco na tom měnit a měla to respektovat. Pokud využila svoji větší vojenskou sílu a prosadila své požadavky válkou, tak Čína to zákonitě nesla jako urážku. Trvalo to 200 let a Čína je opět suverénním státem, jenže dnes je hospodářsky nejsilnější a stále roste. Opět jako suverén rozhoduje o dění uvnitř a o tom jaké bude mít vztahy s okolím, s kým bude obchodovat a s kým ne. Jenom dnes je skoro nemožné donutit ji silou k nějaké změně.
Jinak, po té knize se podívám, díky!
Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

Inzo, souhlasím s úhlem pohledu. Já jen, že ten čínský je zásadně ovlivněn faktem, že je někdo probudil z jejich spánku, kdy si mysleli, že jsou říše středu, ta nejdokonalejší a nejlepší, a najednou zjistili, že tomu tak není. Chápu, že to pro ně byl obrovský otřes, ale to je tak trošku jejich problém. Na druhé straně, promeškali příležitost pro modernizaci, zde je krásný kontrast s Japonskem. To v padesátých letech 19 století také zjistilo, že je na tom špatně, ale přišlo období Mejdži, urychlené modernizace, a za 50 let poté dokázali porazit první velmoc - Rusko. Čína kvůli korupci a neschopné vládě nic takového nedokázala. Přitom snahy o modernizaci tam byly, ale císařovna místo moderních bitevních lodí raději pořídila loď mramorovou a dalo by se pokračovat. Zajímavé přitom je, že Číňané na jedné straně strašně rádi vzpomínají na ty ústrky, ale už mnohem méně si připomínají to druhé - kdy jim velmoci pomohly. Třeba spojeneckou pomoc za II světové války, kdy bez americké a britské pomoci by se zhroutili ještě před jejím vypuknutím a pomáhal i CCCP. A byly i další "epizody", například Japonce hrozně dopálila "intervence tří", kdy po vyhrané válce s Čínou jim velmoci "hodily vidle" do mírového diktátu, takže mírové podmínky byly pro Čínu mnohem více snesitelné, ačkoliv velmoci (třeba Rusko) si také vzaly své, třeba Port Artur.

Fakt, že velmoci zneužívaly situaci, nelze popřít. Na druhé straně, Evropa byla staletí bita - Turky, muslimskými otrokáři, Rusko pak Zlatou hordou. A máte pocit, že na to dodnes žehráme? Prostě, Evropa se modernizovala a těmto původním utlačovatelům to vrátila i s úroky. Samozřejmě, kyvadlo se přehouplo na druhou stranu, začal kolonialismus a Evropa to začala vracet i zemím, které jí nikdy neublížily atd. Nejsem žádným obhájcem tohoto. Ovšem jsem velmi zvědavý, zda Čína, až se stane světovým premiantem, se bude chovat lépe. Vy, jak jsem pochopil, v to věříte, já si myslím, že to tak nebude, protože dosavadní čínská historie a ostatně i aktuální chování (Ujguři, Tibet) ukazuje, že Čína se umí chovat hodně drsně, když prosazuje své. A jsem mimochodem velmi zvědavý, jak dopadne jeden detail - jak jistě víte, Číně se vrátilo hodně bývalých území, které považuje za své. Ale něco stále chybí. Jednak území některých bývalých ruských středoasijských republik, ale kromě toho i ruská jižní Sibiř, třeba Vladivostok. Jsem fakt zvědavý, jak tohle dopadne. Číňané nezapomínají a myslím, že se v pravý okamžik (pro Ruskou federaci ten nejméně vhodný) připomenou se svými nároky. Osobně si myslím, že ten budoucí čínský svět nebude nic, na co bychom se měli těšit. Jediné, co mě uklidňuje, že se toho asi ani jeden z nás nedožijeme.

Jen poznámka - tu knihu fakt doporučuji. Jako sondu do čínské duše tehdejší doby, kromě toho je napsaná našinci. A dozvíte se tam mnohé, třeba málo známý fakt, že opium se v té době v Anglii běžně prodávalo v lékárnách a zdaleka se nepovažovalo za tak problematickou drogu, jak je vnímáme dnes atd.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Česká republika je dlouhodobě místem, kam odcházeli za prací desetitisíce Ukrajinců již dávno před konfliktem s Ruskem. Je to tak dávno, kdy přišli první z nich, že dokázali změnit náš trh práce a v podstatě částečně zapřičinili likvidaci našeho učňovského školství. Postupně nahradili české manuálně pracující dělníky v mnoha oborech.

  Nově schválený zákon o mobilizaci na Ukrajině a tvrdý postup tamních úřadů proti před válkou unikajícím mužům v branném věku způsobil starosti politiků v zemích, kam dotyční odešli. Neberme v potaz ty, kteří jsou problematičtí, pořádají vlastenecké akce často spojené s podporou nacismu. Těm jistě cesta do nitra ostrých válečníků neuškodí a převléknutí civilního oblečení za maskáče jim umožní rozšířit obzory. Budou moci ukázat svou hrdost s morální příslušnost k nacionalisticky laděným potomkům Bandery a věrně se postavit po bok brzy po právní stránce končícího válečníka Zelenského. Statečná smrt s odkazem na dlouholeté vraždění protivníků z řad civilistů žijících na území dnešních ruských oblastí v Donbasu je jistě pošle do míst, ve kterých tráví svůj poválečný čas duše Hitlera, Göringa a dalších es fašistického Německa. Jenže je tady u nás i plno jiných Ukrajinců.

  V českém průmyslu, stavebnictví i dalších oborech pracuje blízko k milionu Ukrajinců. Někde jsou nahraditelní, jinde by jejich nucený odchod zpět do nejzkorumpovanější země znamenal kolaps. Mnozí tu u nás žijí plno let a jsou zde opravdu doma. Mají tu byty, domy, rodiny, děti hovoří plynně česky. Jiní přišli nedávno a jen poroto, že nejsou ochotni válčit proti Rusům. A samozřejmě tu máme takové, kteří prostě využili příležitosti a odešli za prací a peníze posílají domů. Skutečných nacionalistů prezentujících se jako vlastenci ochotní postavit se domnělému nepříteli tu máme také dost, i když těch je menšina. Navíc část z nich ucítila příležitost poskytující jim za zahalování se do protiruských barev získat výhody poskytované z našeho sociálního systému a představa návratu na frontu jim možná trochu kalí plány. No, a dále tu jsou mladí a agresivní zástupci bojeschopné generace, kteří si myslí, že ukrajinské národní zvyky, tedy mafiánství, korupci a hierarchii v zločineckých strukturách přenesou sem k nám a postupně převezmou vládu nad některými částmi našeho prostředí. Ne vždy je snadné rozlišit, kdo kam patří.

  Ve stavebnictví se bez ukrajinských rukou těžko obejdeme. To říkáme upřímně. Zeptáte li se stavebních dělníků na Zelenského, většina z nich ho přímo nesnáší nebo je nezajímá. Občas narazíte na karikaturu tohoto komedianta s posměšnými texty namalovanou na zdi předurčené k pozdějšímu štukování. Paradoxně ani Rusové jim nevadí a dokonce známe pár míst, kde spolu pracují Rusové, Ukrajinci i Litevci či Lotyši pohromadě a jsou přáteli. Mezi těmito lidmi nefunguje žádná nenávist k Rusku. Nemají olepená auta vlaječkami a jsou rádi za práci. Samozřejmě, i mezi nimi jsou lidé různí. Tedy líní, lemplové, vychytralí a nepoctiví, musíte hodně probírat, ale nakonec dáte dohromady schopný tým, jehož rozpad může znamenat velké komplikace i pro velké a střední firmy.

  Odchod všech bojeschopných Ukrajinců by tedy pravděpodobně na pár let zastavil některé obory. Ne, nejsme příznivci ukrajinizace naší společnosti, navíc i po jejich narukování by nám tu zůstalo mnoho jejich žen a dětí, které dokážou změnit skladbu české společnosti. Je tu ovšem situace, kdy řada Ukrajinců neochotných jít válčit za cizí ideály zůstane v jakémsi právním vzduchoprázdnu. Je hloupé, když ukrajinská militantní vláda zezadu tlačená Západem požaduje návrat těch, kteří prostě válku odmítají. A ještě horší je, že by naši muži měli jít bojovat za ty, kteří nejsou ani doma preferováni vlastním lidem. Žijeme tak  době plné paradoxů.

  Jde o velmi zajímavou situaci, která by se ve finále mohla celá obrátit proti Pětikoalici. Původně si totiž Ukrajince pustili do země s tím, že přichází noví voliči. Teď i při umožnění jim volit nemá Pětikoalice jistotu jediného hlasu, tedy pokud rozhodne stejně jako Poláci či Pobaltí, kde budou Ukrajince bez platných dokladů, jejichž prodloužení už ukrajinské ambasády neumožní, posílat zpět do rukou ukrajinských válečných verbířů. Lze těžko očekávat přízeň ukrajinských vdov a pohrobků zůstávajících u nás. Navíc je skoro jistý jejich odliv zpět na Ukrajinu poté, až Zelenský padne. A nakonec na nás dolehne Rakušanem podepsaný Migrační pakt, to až nedostaneme díky exitu Ukrajinců žádné výjimky a dorazí k nám tisíce Afričanů a Syřanů. Když to shrneme, máme teď dost zavařeno. A to na více frontách. Co udělá Fiala? A kam nás to celé nasměruje?  Není už čas začít volat po míru i na těch nejvyšších místech? A nakonec, kdo u nás bude pracovat? Restart učňovského školství je vzdálený na hony a představa rychlého zapojení Čechů do pracovního procesu nereálná. Tak jak tedy? Jen se ptáme.

Jindřich Kulhavý  29. 04 2024

zdroj: https://www.inadhled.live/zajimavosti/mame-obrovsky-problem/

Průměrný počet slepic: 4.6 (111 hlasů)

.. Osobně soudím, že po krachu automobilového průmyslu nám zbude dost lidí na tu práci, která tu ještě zbude, bude čas i na restart učňovského školství. Já například svého mladšího syna "indoktrinuji" slovy: "Je jedno, co vystuduješ, ale elektrikařinu budeš umět, ta tě vždycky uživí"

Ukrajina nakonec bude celá ruská, nebo výrazně zmenšená a to co z ní zbude, bude vazalským státem Ruské federace. Půjčky od USA budeme platit my a zbytek Evropy, v míře své blbosti, se kterou podepsali ručitelství. Půdu a průmysl , které na Ukrajině skoupily americké firmy a investiční fondy propadnou Rusku a jejich vlastníci budou "odškodněni" z aktiv, které západ Rusku zadržuje. Dopadne to stejně, jako když svého času Železný přechytračil Laudera.. Blbí gójové to zaplatili, takže je vše v pořádku, je to přímo košerovné..

Průměrný počet slepic: 4.5 (58 hlasů)

Pracující Ukrarusové jsou chlapi od třicítky výš. Opravdu tam nevidím mladíky mezi 20 až 30 lety.

Takové ale potkáte v každém městě a superkoloniálu v teplákách za tisíce a s mobilem ještě dražším. Asi od tatínka zedníka inženýra.

Slečny jsou ale ve věku 15 - 30 jak panenky v šatičkách za desítky tisíc a vybírající hafo neužitečných drahých krámů.

Ti tatíky s vojenským výcvikem před 10 a více lety do dnešních bojů je při současné technice prakticky vražda. 

Kdo tyhle všechny Ukrarusy vůbec eviduje?

Kdo od nich vybírá pojištění zdravotní a sociální jako od každého občana České republiky? 

Kolik jich pracuje načerno za jedním přihlášeným evidovaným? 

Ale tihle jsou alespoň nějak užiteční, když nestráví většinu pracovní doby s mobilem v ruce.

a čím jsou užiteční ti holobrádkové? Do práce nejsou, do škol nejsou, večer vyhání českou mládež z podniků protože mafie UK!

Jejich společnost a kultura je daleko agresivnější, bezohlednější, nezákonnější ... než naše blátivá česká svázaná bojínky už od roku 1938 do dneška. 

I ta Domobrana je zakázaná bolševiky a mají  ji nahradit kohorty cizáků proti Čechům? To asi ti v teplácích z SUV.

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

.. páteře, tak jsem jel z Homolky rovnou domů, namísto na neurologické oddělení nemocnice v Kolíně. Měl jsem hodně práce, směl jsem jen stát nebo ležet, takže jsem si pořídil nemocniční polohovatelnou postel a polohovatelný stůl, nesměl jsem si sedat na více než několik minut denně ("čerpal" jsem ty minuty na WC), nesměl jsem se ohýbat..

A tak jsem doma chodil jsem v chodítku a měl jsem takovou tu "prodlouženou ruku" kterou jsem překřtil na "Podavač předmětů na zem spadlých", jenže třeba list papíru se tím zvednout nedal. Co upadnulo na zem, to tam zkrátka zůstalo..

Potřeboval jsem pomoci s úklidem, nákupy léků a toho, co Košík neuměl dovézt, vyřídit nějaké ty drobné pochůzky, a tak jsem si přes Telegram sehnal jednu Ukrajinku, mladou maminku z Charkova, která tu byla se dvěma malými kluky. Rozvedená paní, pořídila si českého chlapa, myslím si, že už je za něj provdaná. Musel jsem jí platit výhradně v hotovosti, což byl problém, nakonec to fungovalo tak, že mi hotovost vozili mí chlebodárci. Měla účet, ale kdybych jí poslal peníze na účet, tak by jí prý zkrátili finanční podporu..

Nebyla u mne dlouho, snad ani ne měsíc, celkem slušně si vydělala, a pak, asi po dvou týdnech mne začala komandovat, dokonce mi doma zakazovala kouření, velmi se podivovala nad tím, že nechci aby mi vařila boršč z vepřového (ulrajinský) ale z hovězího masa (ruský), a vůbec mi vnucovala Halyčské narativy, ač byla z Charkova, který je kousek od Donbasu. Tak jsem se raději rozhodnul obejít se sám, vytřít podlahu se dalo i z chodítka, a drobnosti, co mi popadaly na zem, mi vždy posbíral synek..

Ta hotovost je to jejich národní rys, raději si vezmou polovinu peněz hotově, než aby si udělali živnost a vystavovali faktury. S nimi to Česká daňová správa rozhodně nevyhraje..

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Tolik dětí, tolik různých žen..., a nikdo z nich nepřišel, aby pomohl? Divný.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak se nám, krom jiného, změnili Čuk a Gek po mnoha letech neutuchající práce ve špiony manžele Šapošnikovi:-)! Kdo máte silnou odolnou náturu, počtěte si:-)! Já neodolala...

Sérii výbuchů a dalších incidentů v Evropě, včetně explozí v muničním areálu v českých Vrběticích z roku 2014, pomáhali koordinovat ruští špioni manželé Šapošnikovovi, kteří na přelomu tisíciletí získali s pomocí podvrhů a zkreslených údajů české občanství. Napsal to v pondělí s odkazem na české vyšetřování server The Insider. O možném napojení dvojice na ruskou vojenskou tajnou službu GRU už dříve psala česká i zahraniční média.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-vybuchy-ve-vrbeticich-koordinovali-rusti-manzele-spioni-s-ceskym-obcanstvim-40469811#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest246_ribbon_sluzeb_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (46 hlasů)

Dojemné komentáře pod zprávou:-)

Dne večer se pro sichr podívám, nemám-li pod postelí Šuka Norise, ,Bubáka či někoho ze serveru The Insider.

Tak katastrofálně vymyšlenou kauzu jsem ještě neviděl. Ta Biska se asi moc nudí. Koudelka je neskutečný lhář. Vůbec se nemluví o tom, že se dvěma pracovníky, kteří požár zavinili, byli tři brigádníci, kteří když viděli co se děje, tak utekli. Pak si je vzala do parády policie. Zřejmě se zakrývají kšefty se zbraněmi, které se prodávaly kde komu.

Je to opravdu škoda, protože kdyby se jim to nepovedlo tak by jsme mohli teď obsadit celé Rusko a možna i cely svět 🤦‍♂️🤣🤣🤣..Opravdu by jim šlo o takový prd ,lidi uvažujte🤦‍♂️..Čr země kterou by jine staty odsadili za 2 dny,dělá ze sebe velmoc..

Průměrný počet slepic: 4.8 (62 hlasů)

Názory některých místních. Ale nutno říct, že zastoupeny jsou oba "tábory"... v textu článku, vč. vyjádření prezidenta Zemana v té době...

No, posuďte sami:-) (Podlaha)

Místní se neshodnou ani na tom, jestli chtějí sklady munice v blízkosti jejich bydliště. „Proč by se měly sklady rušit? Všechno je tam vybudované. Kdyby se udržovaly, nebyl by to žádný problém,“ zlobí se Josef Vaněk.

Zatímco mluví, ráznými pohyby skládá nařezané dříví na hromádku. Neskrývá naštvání. „Podle mě to zavinil stát, neměl to (sklady, pozn. red.) dávat soukromníkům, kteří si tam mohli dělat, co chtěli,“ nešetří kritikou.

Jsou ovšem i tací, kteří nevěří, že výbuchy má na svědomí Rusko. Jedním z nich je Jaroslav Liška. Den, kdy sklady explodovaly, si pamatuje velmi dobře.

„Máme kocoura, který nás ráno probudil. Skočil do okna a začal mňoukat, všiml si toho jako první. Znělo to, jako když o sebe bouchají plechy,“ popisuje. „Přemýšleli jsme, co to je. Tohle nás ale nenapadlo.“

Závěrům policie ale nedůvěřuje. „Já tomu nevěřím. Můj názor je, že za to může majitel. Myslím, že měl nějaké problémy. Je divné, že to bouchlo ještě jednou,“ vysvětluje, proč ho oficiální verze neuspokojila.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-desive-putin-je-zlocinec-rika-cast-lidi-z-vrbetic-jini-ale-policii-neveri-250818#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest245_nove_vyhledavaci_pole_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

A jako by to vše nestačilo naše potápějící ČR pod vládou fialových ztroskotanců hledá zoufale pomoc od Titaniku EU jehož osud jak je známo je téže zpečetěný

eu titanik

Průměrný počet slepic: 4.5 (61 hlas)
Trvalý odkaz

Jenom bych se ještě krátce vrátil k nedělní diskuzi s Richardem o čs. legiích na Rusi. Richard tam položil otázku k čemu potřebovalo 60 tisíc legionářů 20 tisíc vagónů. Mě se zdál ten počet vagónu hodně nadsazený, tak jsem vznesl dotaz na Čs. obec legionářskou. Dnes večer mi došla odpověď:

Při dobývání Transsibiřské magistrály docházelo k obsazování železničních úřadů na stanicích čs. legionáři. Celkem disponovalo čs. vojsko na Rusi 531 osobními

a 10 287 nákladními vozy, které byly uspořádány ve 259 vlacích. V tomto počtu není zahrnuto 27 ešelonů zdravotních a evakuačních.

 S přátelským pozdravem,

Jiří Charfreitag, DiS.

vedoucí Muzea čs. legií a projektu Legiovlak

moje vysvětlivka: ešelonem se myslí vlak se stejnými vozy - třeba lazaretní vlak jako ucelená souprava sanitních vagónů

Ještě dva úryvky z knihy, kterou sepsala američanka o našich legiích:

Carl Ackerman a Herman Bernstein, přední západní reportéři, cestovali v upravených bednových vagonech a žili mezi Čechy a Slováky celé léto 1918. Poznamenali, že legie byla ve skutečnosti jednou z nejzajímavějších armád, s jakou se kdy setkali. Skládala se prý z profesionálů ze všech možných oborů, řemeslníků, dělníků i akademicky vzdělaných odborníků. Ve svých pojízdných domcích, tepluškách, tito zruční vojáci vyráběly díly pro přestavbu mostů i vlastních vagónů, vyráběli léky, zachraňovali stará letadla a zbraně, dokonce vydávali noviny, hudbu, poezii a mapy. Lékaři a řezníci, lékárníci a truhláři, právníci a krejčí, inženýři a poštovní pracovníci, učitelé a kameníci; ti všichni přispívali ke zkulturnění života legie. Jak později poznamenali spojenci:
Je zřejmé, že se nejednalo o obyčejnou armádu, která by bezcílně putovala napříč kontinenty..... Každý prapor měl několik profesionálních fotografů, jejichž hlavním úkolem bylo pořizovat snímky etnického a historického významu pro skupinu..... Všichni důstojníci hovořili anglicky, francouzsky, německy nebo rusky a také samozřejmě česky a slovensky.

...

Vojáci kavalérie, kteří zůstávali na jednom místě déle než jiné jednotky, aby se starali o své koně, se začali ženit s místními ženami. Důstojníci legie tyto svazky zřídka podporovali, ale postupem času se i oni dvořili místním ženám. Plukovník Radola Gajda se oženil během odpočinku v Jekatěrinburgu.- V reakci na to zakázal první vojenský sjezd, který se konal 4. srpna 1918, další sňatky s odůvodněním, že v tepluškách není dostatek místa pro páry a rodiny. V tepluškách bylo zavedeno oddělení pohlaví. Snahy o předcházení manželským svazkům se však ukázaly jako marné a porody pokračovaly ať s tím důstojníci souhlasili, nebo ne. Když počet sňatků přesáhl 1 600, velení legie požadovalo, aby sňatky prováděl přinejmenším pravoslavný kněz nebo legionářský radní. Za výjimečných okolností se k ubytování párů přidělovala kupé v osobních vagónech.

Průměrný počet slepic: 4.5 (41 hlas)

.. vše jsem si se zájmem přečetl, ale do polemiky se pouštět nebudu. Legionáře z Francie a Itálie dávám, s Českou družinou nemám problém, to byli poddaní ruského cara, ale o té Janinově bandě dezertérů valné mínění nikdy mít nebudu.

Co se týče schopnosti našich vojáků, i Američané v Jugoslávii koukali jako puci na to, jak šoféři náklaďáků v terénu sami prováděli opravy, které u nich provádí jen speciálizované servisní útvary. Hovoří o tom i plukovník Klinovský v jednom ze svých rozhovorů u Martiny Kociánové.

Starší, nevlastní bratr mé bývalky byl potomkem jednoho z oněch legionářů, bylo srandovní vidět anglickou transliteraci typicky českého příjmení z azbuky do latinky.. Vůbec nebyl na svého pradědečka hrdý, odjel a nechal v Omsku těhotnou manželku..

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

takového koně chromého, to snad může napadnout jenom vola a k tomu ještě hodně blbého.

Průměrný počet slepic: 4.6 (46 hlasů)

.. v Aspenu vyškoleného a jidášskými groši zaplaceného..

Průměrný počet slepic: 4.6 (44 hlasů)

Zauber: Vsadit na Ukrajinu, takového koně chromého, to snad může napadnout jenom vola a k tomu ještě hodně blbého.

Zaubere náš kouzelný básníku zase se Ti s úctou klaním. Tato tvá rýmovaná fráze bezva navazuje na viz níže zprávu o Fialovi a Ukrajině.

Babiš prohlásil: Fiala chodí po celém světě a lobuje za Ukrajinu

Fiala chodí po celém světě a lobuje za Ukrajinu a zamontoval do toho náš státní znak. Andrej Babiš ve svém novém viz níže 3 minutovém videu tvrdě okomentoval poslední počínání českého premiéra.

„Premiér Fiala na naší zemi kašle a pro naše lidi nedělá takřka nic. O to víc si hraje na premiéra Ukrajiny a lobbuje za ni po celém světě. A teď předvedl vrchol všeho, když na mikinu s ukrajinskou vlajkou a municí zakomponoval český státní znak,” napsal předseda hnutí ANO na svém účtu na X.

video zde: https://t.me/neCT24/54948

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)

o UA toto sedi

Průměrný počet slepic: 4.7 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

se Blinken domů vrací. Už neblinká, ale spíše hrůzou zvrací.

Průměrný počet slepic: 4.6 (44 hlasů)

:-))

Průměrný počet slepic: 4.2 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

to odhalil. Koudelka to našel. Oni, ti ruští špióni nám sem jistě zatáhli i ten černý kašel!

Průměrný počet slepic: 4.5 (39 hlasů)

.. autentická reinkarnace Karla Havlíčka Borovského..

Průměrný počet slepic: 4.1 (22 hlasů)

já jsem jenom takový malý, neškodný vtipálek.

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

.. a revize na ráno ještě není napsaná..

Čert mi ty Vidlákovy kydy byl dlužen :D

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak by to mohlo vypadat v Česku po příštích sněmovních volbách se dozvíte ve viz níže 53 sekundovém videu.

Video zde: https://t.me/neCT24/54993

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Petr Pavel svým podpisem rozšířil práva stejnopohlavních párů v České republice. Dříve novelu podpořily obě komory Parlamentu.

Dnes odbor komunikace Hradu informoval o tom, že český prezident podepsal novelu občanského zákoníku, která počínaje příštím rokem poskytne stejnopohlavním párům možnost uzavírat partnerství s téměř stejnými právy, jaké mají v manželství muž a žena. Tato novela má nahradit registrované partnerství.

Když někdo tvrdí, že česká vláda a prezident bojují výhradně za práva Ukrajinců, tak to není pravda.

zpráva + satirické video zde: https://t.me/neCT24/54962

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Prezident a česká vláda bojují hlavně za to, co je pro ně výhodné... (což rozhodně není boj za český národ).

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Rozhovor Tuckera Carlsona s ruským filozofem Duginem


Rozhovor trval přes 20 minut

NEW YORK, 30. dubna. /TASS/. Americký novinář Tucker Carlson udělal rozhovor s ruským filozofem Alexandrem Duginem a video z rozhovoru zveřejnil na své stránce na sociální síti X.

Novinář uvedl, že Dugin "je nejznámějším politickým filozofem v Rusku". "Jeho myšlenky jsou považovány za tak nebezpečné, že ukrajinská vláda zavraždila jeho dceru a Amazon nechce prodávat jeho knihy. Mluvili jsme spolu v Moskvě," řekl Carlson.
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

Dugin Carlsonovi vysvětlil, proč Západ nemá rád Rusko.
Ruský filozof Alexander Dugin poskytl rozhovor Tuckerovi Carlsonovi
 Alexandr Dugin poskytl rozhovor známému americkému novináři Tuckerovi Carlsonovi. Filozof vysvětlil, jak začaly ideologické problémy Západu, proč "pozorovatelé z pokrokového tábora" nemají rádi Vladimira Putina a co s tím má společného liberalismus.

Dugin se stal po Vladimiru Putinovi a Pavlu Durovovi třetím Rusem, který od začátku roku 2024 poskytl Tuckerovi Carlsonovi rozhovor.

Alexandr Dugin je sovětský a ruský filozof, politolog, sociolog a veřejný činitel, který stojí v čele Mezinárodního euroasijského hnutí. V letech 2009-2014 byl zastupujícím vedoucím katedry sociologie mezinárodních vztahů na Fakultě sociologie Moskevské státní univerzity, v letech 2016-2017 byl šéfredaktorem televizního kanálu Tsargrad. V srpnu 2022 zahynula při výbuchu auta jeho dcera Daria Dugina, FSB označila za pachatele teroristického útoku občana Ukrajiny, který uprchl do Estonska.

Na začátku rozhovoru se americký novinář zeptal, proč anglicky mluvící země - USA, Kanada, Británie, Nový Zéland, Austrálie - "jdou proti své vlastní přirozenosti a ničí se".

"Všechno to začalo individualismem," odpověděl Dugin.

Destruktivní změny podle něj začaly protestantskou reformací v anglosaských zemích, kde už neexistují ideje, ale jen jednotlivé věci. Individualismus se pak dostal do popředí liberální ideologie, kterou filosof chápe jako vymanění jedince z kolektivní identity. Jako příklad uvedl volbu pohlaví a vztahy osob stejného pohlaví. Posledním krokem takové liberalizace je oproštění jednotlivce od lidské identity. To, co Dugin nazývá transhumanismem nebo posthumanismem, je to, k čemu západní svět směřuje.

Podle Dugina Západ překonal etapu klasického liberalismu, kdy vládla demokracie a individuální svobody. Nyní vstoupil do nového liberalismu - moci menšin nad většinou, který je založen na principech waukismu .

To, že Rusko hájí tradiční hodnoty, které se tam snaží zničit, je základem rusofobie na Západě. Tam se nemohou smířit s tím, že Vladimir Putin nesdílí pokrokové názory západních zemí a oživuje "tradiční hodnoty, suverenitu státu, křesťanství, tradiční rodinu", domnívá se filozof.

Putin podle něj po svém nástupu k moci začal "vyřazovat Rusko z globálního vlivu" a "popírat globální pokrokový program". "Pozorovatelé z progresivního tábora na Západě si to, myslím, správně uvědomovali od samého počátku jeho vlády. Takže ta nenávist není jen náhoda. Není to nějaká iracionální změna," řekl sebevědomě Dugin.

"Před rokem vydal Putin dekret o politické obraně tradičních hodnot. Byl to zlomový okamžik," řekl Alexandr Dugin.

Carlson a Rusové
Není to poprvé, co Tucker Carlson zpovídal slavné Rusy.
V únoru 2024 se vydal do Moskvy, aby hovořil s Vladimirem Putinem. Jeho návštěva vyvolala velký rozruch v tisku a rozhovor s ruským prezidentem sledovalo několik desítek milionů lidí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)

-Liberalismus na Západě se stal totalitním a diktátorským, nikoliv svobodným, jak tomu bylo dříve.
-Téměř veškerá vědecká fikce 19. století se uskutečnila ve skutečnosti. Nic tedy není realističtější než science fiction.
-Hollywood natočil mnoho filmů. Tyto filmy správně zobrazují realitu blízké budoucnosti. Jako například "Matrix" nebo "Terminátor".
-Vy (Spojené státy americké) nemáte tak zářnou budoucnost, jaká je popisována v těchto filmech. Pokud jste si zvykli malovat všechno černě,  zejména budoucnost, tak ta černá budoucnost jednou přijde.
-Posthumanistický futurismus je nejen realistickým popisem velmi možné a pravděpodobné budoucnosti, ale také jakýmsi politickým manifestem.
-Putin po svém nástupu k moci začal od samého počátku vymaňovat zemi z globálního vlivu. Jeho dekret o politické obraně tradičních hodnot je bodem obratu.
-Je-li hlavním úkolem a hlavním cílem západních zemí zničit tradiční hodnoty a pokud tyto hodnoty někdo obhajuje, kdo má navíc jaderné zbraně, pak samozřejmě existují důvody pro vznik nenávisti k němu, v tomto případě k rusofobii.
 

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

Chytrý člověk, ten Dugin.

(a po rozhovoru Carlsona s Putinem se tábor západních libtardích mamlasů proti Rusku ještě víc rozjel..., klidně až na hranici sv. války, takové jsou to sv*ně)

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Když se po atentátu na jeho dceru začalo o Duginovi mluvit, chtěl jsem si něco od něho přečíst. Ne, že bych měl ambici, číst nějakou bichli, ale jen tak ochutnat o čem píše a jak píše. Ale na Amazonu ani ťuk. Knížky o Duginovi tam jsou, ale od Dugina ani jedna. Dnes jsem se díval znova a situace je úplně stejná. Carlson to napsal: "Jeho myšlenky jsou považovány za tak nebezpečné, že Amazon nechce prodávat jeho knihy". Ten přepis včerejšího rozhovoru musíme někde vyšťárat! Stejně, jak se to podařilo (Antonínovi?) s rozhovorem Carlson - Putin.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

No tak to každopádně. (proto mu zabili dceru)

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

.. Když to dostanu v ruštině, tak to se strýčkem GooGlem přeložíme a zkoriguji to s originálem, či nechám zkorigovat..

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Rodinná sága českého premiéra Petra Fialy je plná podivných a zarážejících překvapení, které vyvolávají značné otázky, kdo vlastně je Petr Fiala? Jeho jeden dědeček František Bärtlje vlastenci často obviňován, že se zapletl do nechvalně proslulé nacistické vyhlazovací mašinerie T4. A jeho druhý dědeček František Fiala představuje ještě větší záhadu. Protože náš premiér Petr Fiala se rád veřejně vydává za nezpochybnitelnou morální autoritu, se jeho rodina podivně zapletla s totalitním režimem, v době, kdy páchal ty nejohavnější krutosti. A samotný premiér Fiala se sám zapletl zločinecké kampeličky, ve které mizely miliardy, jako pára nad hrncema profesionální vrahové na objednávku likvidovali nepohodlné osoby. Nezbylo nám, než se načistého” Petra podívat poněkud blíže.

Važení - je to zajímavé, pokračujte zde:

https://www.infokuryr.cz/n/2024/04/29/michael-svatos-petr-fiala-a-jeho-dedeckove-aneb-proc-buh-musi-mit-tak-morbidni-smysl-pro-humor/

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

❗️ 💶Přijměme euro, opakovaně vyzval Petr Pavel. Česko bude hrát první ligu, ujišťuje český prezident.
🗣„Chceme-li hrát první ligu, logicky se nabízí například přijetí eura. Zkušenost zemí, které jím už platí, potvrzuje, že nespokojení jsou pouze ti, kteří ho nemají,“ prohlásil Pavel na konferenci k 20. výročí vstupu Česka do Evropské unie.
--------------------------------

Bože, jak je možné, že někdo takový vede ten Ústav. Profesor Petr Drulák promluvil o nátlaku, který na něj vyvíjel tehdejší ředitel Ústavu mezinárodních vztahu pod taktovkou vedení resortu zahraničí.
🗣„Jde o to, že jsem se odchyloval od toho, co bylo oficiálním postojem ministerstva zahraničí a české zahraničí politiky. Oni mi tehdy například vyčítali, že mluvím o korupčních vazbách Bidenovy rodiny na Ukrajině, což už v té době byl jasně prokázaný fakt,“ říká bývalý první náměstek ministra zahraničí a někdejší ředitel Ústavu mezinárodních vztahů (ÚMV) Petr Drulák.
---------------------------------

😂 Starostové se na sociální síti pochlubili, že se prý postarají o to, aby mladí lidé dostali příležitost „účastnit se demokracie“.
Chtějí proto prosadit volební právo pro lidi od 16 let.
🤷‍♂️Starší ročníky jim ty lži už asi nežerou.

@neCT24  | 

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

tak i chlastat, řídit a uzavírat manželství

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

buzna si chce bráti buznu. A tak Karel s Josefem chtějí žít v manželství stoletém.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

chce chlastat, ten by se neměl ženit. Na tom asi nebudu nic měnit.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

dělají z lidí voly. Zvítězí jen ten, komu to režim dovolí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Když už chtějí elityici voliče od 16 let. musí se postarat o to, aby to panoptikum měl taky kdo živit!

U našich kurátorů v USA je věk dospělosti 21 let. I v České republice tato hranice jenom státu a společnosti prospěje.

Kromě rodičů na mateřské a invalidů nejhoršího stupně by si měl sociální a zdravotní pojištění platit každý, včetně cizinců, kteří nemají pojištění platné i pro ČR. (což je náš milion Ukrarusů).

Pro studující postačí dvě varianty: 

- zaplatí si pojištění sami nebo jejich donátoři

- zaplatí za ně stát a oni mu musí peníze splatit 

Není přece žádný problém bezúročně se zavázat k půjčce na vzdělání v vstupenku mezi elitu a lepší lidi.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

kruciš podělo to okno na komentáře k Vidlákovu příspěvku?  Zase brepty s článkem nesouvisející, to je vážně opruz.

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)