Poslední čtyři dny...

Autor

Máme tu další výročí konce druhé světové války a jako obvykle se budou dějiny přepisovat. Jediná jistota je totiž budoucnost. Minulost se pořád mění podle toho, kdo zrovna vyhrává. Sice mě to štve, ale nepřekvapuje. Dějiny jsou totiž především v dnešní době buďto dějiny zla a nebo dějiny dobra… proto je lepší učit dějiny genderu. Vysvětlit žáčkům šíři a často i rozpolcenost motivů, to chce skutečně dobrého učitele. Nejlépe takového, který nebude poslouchat ministra školství, co má vlastně učit.

A tak se zase dozvíme, že ruské tanky přijely devátého ráno do už prázdné Prahy, že pro celé pražské povstání byli nejdůležitější Vlasovci (především ti v Řeporyjích), Koněv byl jen další okupant a Američani by Prahu osvobodili dřív, kdyby Pattona pustili z řetězu. Samotní Němci vlastně nikoho nezavraždili, jen se potřebovali dostat přes pražské mosty do amerického zajetí a kdyby Pražáci nebyli hloupí a pár dní si počkali, mohli to mít bez krve. Vynechal jsem něco?

Mimochodem… zaslechl jsem nějaké poplašné řeči, že Berndt Possett má být navržen na státní vyznamenání… Asi za to, jak se sudetští Němci chovali za okupace ohleduplně a vůbec nechtěli „hajm ins Rajch.“ Ale to je určitě jen hoax… a nebo návrh KDU-ČSL, aby se definitivně odporoučeli z dějin i se Zdechovským a Hermannem.

Když dnes máme výročí začátku pražského povstání, dovolím si konstatovat, že to tehdy bylo úplně stejné, jako dneska. Tehdy jsme také měli přepych mnoha náčelníků a málo indiánů. Povstání se připravovalo delší dobu mezi různými skupinami, které o sobě v mnoha případech ani nevěděly. Měli jsme Českou národní radu, vojenské velitelství Velké Prahy Bartoš, protektorátní vládu, Vládní vojsko, Radu tří a další skupiny.

Povstání začalo spíše spontánně, protože se „už něco muselo udělat“ a všichni ostatní na to nějak reagovali, zpravidla pod tlakem událostí. Od první minuty organizátoři vlastně jen doufali, že se k nim národ přidá. Subordinace se složitě vyjasňovala, odpovědnost také a většina akcí byla založena na odvaze a improvizaci šikovných jednotlivců.

Nepřítel tyto problémy neměl. Ferdinand Schorner prostě vydal rozkaz a bylo to. Měl na povel ještě milionovou armádu a všechny civilní složky okupační správy věděly, koho mají poslouchat.

Po válce měli leckteří čeští povstalečtí velitelé oplétačky se soudy za to, že nevhodně posoudili situaci (která byla z principu válečného bordelu naprosto nepřehledná) a bylo strašně snadné se v dobrém úmyslu stát zrádcem. Nikdo tehdy ještě pořádně nevěděl, kdo u nás bude vládnout a jak. Všechno bylo nejisté. Dobrý skutek těch, kteří na sebe tu odpovědnost vzali, byl později po zásluze potrestán.

Němečtí vojáci (především ti z SS), kteří bez skrupulí vraždili civilisty, aby se přes Prahu dostali do amerického zajetí, ti pak žádné problémy zpravidla neměli. Válka skončila, děláme tlustou čáru, zapomeňte. Ne nebudeme nikoho vydávat…

Pro naše vedoucí odbojáře osvobozením Prahy problémy vlastně teprve začínaly.

Možná právě proto nemáme takřka žádné vzpomínkové akce na naše vlastní hrdiny a Karla Kutlvašra nebo Františka Slunečka prakticky nikdo nezná. Stejně jako skoro nikdo neví, kdo byli Albert Pražák nebo Sergej Vojcechovský. Ještě tak možná někdo četl od Drdy Němou barikádu a ti dnešní mladí už ani to ne.

A tak se musíme ještě osmdesát let po válce dohadovat, kdo nás vlastně osvobodil a nebo neosvobodil. Český podíl jako by nebyl… náš národ se sám postaral, aby na nikom nezůstala ani nitka čistá. Nakonec všechno udělali hoši zvenčí, které střídavě adorujeme a zatracujeme, podle toho, jak se to kolem nás geopoliticky otočí.

Přitom, český podíl na ukončení nacismu v Evropě nebyl nijak malý. Od Británie, přes Tobruk, ruské stepi až po Duklu, byli jsme u toho. Možná je nejvyšší čas se zaměřit především na českou účast v této velké válce. Měli bychom položit kytičky především u památníků českých vojáků a českých odbojářů. Je na místě poděkovat všem, co se na našem osvobození podíleli, ale hlavní důraz bychom měli položit na to, co za války i za Pražského povstání vykonali Češi.

Pokud si nezačneme vážit odvahy těch, kteří konali, ačkoliv jich byla jen hrstka, nezačneme uznávat ty, kteří na sebe vzali odpovědnost a nezačneme mít své vlastní dějiny, tak nám pořád bude někdo importovat svobodu zvenčí. Ale vždycky to bude cizí svoboda a cizí mír.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (413 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

ZELENE1

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Vidlák: Mimochodem… zaslechl jsem nějaké poplašné řeči, že Berndt Possett má být navržen na státní vyznamenání…

Poslanec navrhuje na vyznamenání šéfa sudetoněmeckého landsmanšaftu

posselt

Návrh na udělení medaile Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němců podal jihočeský poslanec Šimon Heller (KDU-ČSL). Spolu s ním navrhl na vyznamenání za stejné zásluhy i politika a někdejšího lidoveckého ministra kultury Daniela Hermana.

„Jsem přesvědčen, že pan Posselt na německé straně a pan Herman na české udělali obrovský kus práce v našich sousedských vztazích,“ řekl Heller Seznam Zprávám.

Připomněl, že Posselt jako dlouholetý představitel Sudetoněmeckého krajanského sdružení v roce 2015 prosadil, aby byly ve stanovách vyškrtnuty pasáže, které se vztahují ke „znovunabytí domova“, a tudíž i k nároku na vrácení nebo odškodnění sudetoněmeckého majetku zkonfiskovaného po roce 1945.

Za sbližování Čechů a sudetských Němců už loni v bavorském Selbu Posseltovi poděkoval prezident Petr Pavel. Šéf SPD Posselta v reakci na návrh označil za pohrobka nacistů.

to jsou jen úryvky článku, celý článek zde:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-poslanec-navrhuje-na-vyznamenani-sefa-sudetonemeckeho-landsmansaftu-251158

Průměrný počet slepic: 4.4 (45 hlasů)

Některé zajímavé komentáře s předešlého článku na seznamu viz zde:

Petr Vok-Před 1 dnem: Česká profašistická vláda v čele s presidentem se ukázali a odkopali se co jsou zač.. Obětí vraždění ordnerů a henlainovcu si zaslouží úctu a respekt. A ne aby se česká vláda klaněla fašistickým potomkům Henlaina, Franka a Hitlera ...

Rudolf Holub-Před 1 dnem:  Napřed se leze do zádele komunistům a rusům poté západ'ákům dále skobčákům atd.Takto se převlékají kabáty. Co to je za lidi je děs. Dejte ještě in memoriam hitlerovi vy komedianti. Je vidět že za skobčáků žádný z vašich rodin vás všech nebyl zabit. A toto pár ubožáků chválí což je hnus. Kam to Český národ spěje a kde je Česká hrdost. Neskutečné. Ti co byli umučeni a zabiti němčoury se musí v hrobě obracet a měli by vás všechny v noci děsit. Je to hnus co se zde děje.

Kozelková Dagmar- Před 1 dnem:  Ty bláho!Ta..KDU-ČSL se mi snad zdá!Co to je proboha za lidi?A vůbec za politiky??

Kubát Láďa-Před 16 hodinami: Představitelé lidovců v minulosti vždy kolaborovali jak s nacisty tak komunisty. V dnešní době mnozí jako např.Bělobrádek ,Herman a další navštěvují Posselta.Jejich politika je nebezpečná. Pokud Pavel dá vyznamenání Posseltovi určitě to vyvolá v naší zemi bouři. Nehledě k tomu že současná koalice chce umožnit korenspondenční volbu těm ,,vyhnaným,, až do 4.kolene.aby se udrželi u moci.

Jarka Thořová-Před 1 dnem: Proboha, ten národ je už dočista slepý a hluchý. Co jsme to za národ? Jako potomek lidí likvidovaných v koncentráku se mi vždycky zvedne žaludek, když vidím ohákošovaté Ukrajince, čtu zprávy, co mi posíljí přátelé z Donbasu a vím, že fašismus je tam oslavovaný a vidím naši vládu, jak jim tleská a valí jim zbraně a peníze. U nás je fašistická propaganda trestná ( tedy doufám,že ten zákon ještě platí) a fašisty na Ukrajině oslavujeme? a teď ještě řády přímým potomkům esesáku. To už se svět v kozí bobek obrací.

Jan Suja-Před 1 dnem: Pan Posselt, není to ten, co protestoval u své vlády proti vstupu ČR do EU? Není to předseda toho spolku, co měl ještě před pár lety požadavek na zrušení Benešových dekretů a vydání zabaveného majetku?

Ladislav Ďurkáč-Před 1 dnem: Vyznamenávat někoho takového, to je hnus. Na to mohl přijít jen někdo dobře placený od sudeťáků. Čechovi se nad tím musí obracet žaludek. Nejdřív sbližování, pak možná dojde k vracení majetků, jak si přeje Pávek. Zámky přestanou jako národní památky existovat. Všude se budou roztahovat cizáci. I to je, možná, úkol těchhle našich "dobrodinců". Jak Okamuru nemusím, v tomhle ale má nejspíš pravdu.

Milana Svobodová-Před 1 dnem:  Snaha o přepisování dějin jede na plné obrátky. Mám obavu, že se naše prapravnoučata budou ve škole učit, že byl Hitler vizionář, který měl skvělý vztah k Židům a Slovanům, 15.3.1939 přijel Československo zachránit a to, co se psalo o koncentračních a vyhlazovacích táborech byly lži . Přes 360 tisíc obětí 2. světové války u nás a přes 60 milionů ve světě je smyšlenka.  "Návrh na udělení medaile Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němců podal jihočeský poslanec Šimon Heller (KDU-ČSL). Spolu s ním navrhl na vyznamenání za stejné zásluhy i politika a někdejšího lidoveckého ministra kultury Daniela Hermana."  Lidovci v tom jedou trvale. Herman s Bělobrádkem padali Posseltovi do náruče už v době, kdy pohled na Sudetoněmecký landsnašaft a jeho Dny ještě vycházel z reality, kterou prožili pamětníci. Těch už mnoho nezbývá.   Pavel je v tomto směru čitelný, takže bych se nedivila, kdyby návrh realizoval.

Veronika Zmátlová-Před 1 dnem : Tak čemu se divit 😏Zde malá citace, odkaz mi bohužel nejde vložit 😡 . ,,Zachránce ODS a sudetské Panevropy.   Největší česká média bohužel většinou dlouhodobě fatálně selhávají v úloze objektivně informovat veřejnost. Okolo před několika lety neznámého brněnského politologa Petra Fialy tato velká média postupně účelově vytvořila umělý obraz „nadějného politika“ a „odborníka“. O jeho minulosti a ideovém zázemí média systematicky mlčí, účelově vytváří představu „schopného ministra“, „nadějného zachránce ODS“ atd. Říká se, že ze stokrát opakované lži se stane nakonec pravda. Neustálé opakování pozitivního obrazu Petra Fialy médii vede i k jeho velmi pozitivnímu obrazu ve veřejnosti. Existují ale i fakta, o kterých média mlčí: Petr Fiala patřil v 90. letech k ostře konzervativním katolickým kruhům, skeptickým k naší státnosti a pěstujícím ideu „Panevropy“ (navazující na meziválečného, klerofašismu a stavovskému státu blízkého hraběte Coudenhove-Kalergiho), které zvaly do naší republiky Bernda Posselta, Otto Habsburka a jiné osoby a umožňovaly jim tu agitaci v rámci tzv. Panevropského hnutí (Bernd Posselt byl v Československu v Brně tajně agitovat už v září 1989)"
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (75 hlasů)

"...Samotní Němci vlastně nikoho nezavraždili, jen se potřebovali dostat přes pražské mosty do amerického zajetí..."

...a koncentráky byly takové Němci vytvořené odpočinkové, avšak dobrovolné, lázně pro vyčerpané Evropany...?"

Průměrný počet slepic: 4.6 (71 hlas)

a se souhlasem současné státátovorné většiny ,( je to ta která ví nabeton, že SSSR nás neosvobodil a škodil, kudy chodil a my sami rozhodně nejsme žádní Slované), zajistíme vstup do Bundesrepublik Deutschland. proto taky naše vlády hovoří třeba s bavorskou jako rovný s  rovným, jsou prostně  před námi všemi. Samozřejmě, pokud nás k tomu USA vybídnou. Čloěk aby se styděl za to, že je Čech.

Zatím bez slepic

Karel, velký, Kryl vv roce devadesát, měl názor, že cituji: Ti mladí kluci, plní života, měli na přílbě hvězdu, bílou a červenou (rudou) nevěděli proč, jsou u nás , v Čechoslovakii, ale hnali fašíty! ,

Spasíba rebjáta!

Průměrný počet slepic: 4.6 (56 hlasů)

za vlasy přitažené, myslela bych si, že to mají ti naši nýmandi nařízené. To, aby se chovali jako naprostí diletanti a zrádci národa. Aby Češi konečně pochopili, koho si zvolili a kam se díky jejich nezájmu o cokoliv řítí. Jinak si nedovedu vysvětlit naprostou vygumovanost většiny Čechů od covidu, přes SVO až po volby kamkoliv. Stále jsou nákupní vozíky v hytlermarketech plné, stále ještě máme práci, stále nám vyplácejí důchody, tak proč si pálit prsty. Venku je teplo, grilovačky jedou na plné pecky, hlavně po nás nic nechtějte a bude dobře. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (66 hlasů)

Vidím jako hlavní příčinu naší všeobecné spokojenosti v ČR nízkou nezaměstnanost. Je nejmenší v Evropě,  takže drtivá většina lidí prostě má peníze. Nejsou v existenčních problémech, nemají hlad, takže se nebouří. Máme nejdražší potraviny v Evropě, protože tu nemáme početnou armádu nezaměstnaných bez peněz, kteří by vytvořili tlak na ceny. Když se zdraží energie třikrát, tak to ještě není fatální, protože když máte práci, tak se to ještě dá poplatit. Lidi brblají, ale to je tak všechno. Když máte dobrou práci nemáte důvod zajímat se o politiku a volit nějaké protestní strany, proto zvolíte prostě toho, kdo má hezčí bilboard. A těch lidí s dobrou prací je tu prostě hodně. Spousta "vlastenců" má také dobré zaměstnání a o politiku se zajímá jen jako koníček, proto tak často vidíme jak všichni jen mluví, ale nikdo reálně nic nedělá. Tento stav se nikdy nezmění a lidi budou stále houfně volit pětikolku, ledaže by nezaměstnanost fatálně vzrostla. Osobně bych předpokládal, že vlastenecké a protestní strany v ČR budou nadále živořit a jediná šance jak zesílit jejich vliv na politiku, bude jejich pospojení do strany jediné....Howgh

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)

Jako kdysi Hitler dal spoustě lidí práci a zaměstnal jich miliony na růstu říše je dnešní přístup Babišeho i Fialovy vlády obdobný.

Babiš zvednul platy nejen učitelek, ale i platy státních zaměstnanců nad mzdy pracujících, kteří to všechno musí živit.

Fiala ochotným samozřejmě ještě něco přidal. Má na své straně statisíce státem na dluh uplacených spokojených voliček a voličů,! Létají na dovolené po světe, utrácí v čezku stejně vesele na výletech  jako jako ti "devizoví" cizinci. Sjezdovky jsou plné mladých rodičů  s dětmi. Turistické resorty mají v sezoně plno. Těm tyhle vlády nevadí! Nechali se od nich i očkovat, aby mohli na koncerty a dovolené v cizinách.

I ty důchodce Babiš pěkně potěšil a zapomněli na kowidovou genocidu. Která se na důchodcích tak nějak nepovedla. Fiala to poněkud popsul, ale 5P ústavní soud mu to posvětil i s divezantem PP z Hradu. 

33 000 osob se úspěšně živí na přidělování a schvalování těch dotací od té hodné Evropské unie pro úspěšnější obyvatele. To je možná dalších 100 tisíc spokojených voliček a voličů.

jako za toho protektorátu šlapali obyvatelé Čech a Moravy do pedálů. Remcali, ale šlapali. 

Ti živořící volit nechodí. Nemají komu svěřit své smutné osudy, za kterých není cesta ven. Ti se jenom přidávají k davu, když se něco semele. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Vlastenectví a s ním i vlastenci skončí. Nepatří k  15 060 evropským ohroženým druhům, jako třeba chřástal, naopak jsou druhem určeným k vyhynutí. Vlastenci jsou škodná, vlastenci vysávají pyl z rozkvétajících květů liberální demokracie. Mají a propagují nevhodné pořadí priorit - jedinec, rodina, obec a stát. Co to je?  Co my dnes s tím? Navíc vlastenci ostatní kolem sebe mohou nakazit:

zvláštní náklonností k vlastní zemi,

pocitem osobní identifikace se zemí,

zájmem o blaho země,

ochotou obětovat se pro dobro země.

Pryč s nimi!

Vlastenci nechápou, že Český národ nepotřebujeme. Nastala nová doba a přinesla nové myšlení. My všechno co potřebujeme přeci dokážeme ,,vygůůůglit".  A navíc, my máme signály.

Naše nové priority zní:

Amerika, Ukrajina, Evropská unie, multikulturně  obohacená společnost.

 Zpátky do minulosti?  NE, NE, NE, rozhodně NE!

Kupředu levá!

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

Vzhledem k tomu, že se posledních 30 let odevšad dozvídám o tom, že spousta lidí trvá a tom, že Moskvu osvobodil Patton, si nemůžu odpustit jeden krásný postřeh jednoho politického komentátora. Před několika lety byla diskuse o osvobození ČSR zaměřena i na to, že spousta ruských vojáků byla při osvobozování trvale opilá a že z těch cca 140 000 padlých na našem území bylo asi 25% zaviněno opilstvím. Ten pán si vzal záznamy o osvobození Plzně a zjistil, že při tom osvobozování zahynul 1 (JEDEN) Američan a to tak, že opilý spadl do Radbuzy a tam se utopil. Kolik je to %?

Nechci znevažovat jakoukoliv zbytečnou smrt. Berte to jako prášek proti blití z výše uvedených "argumentů".

Průměrný počet slepic: 4.9 (49 hlasů)

nezahynul v boji s Němci jediný americký voják. Těch cca 100 mrtvých byly nehody a chlast

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Základní informace k majetku odsunutých najdete v článku na idnes z roku 2000.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/vyhnance-uz-odskodnilo-nemecko.A001221_234218_zahranicni_bac

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

zlute

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

z více než 50 zemí navštívili v Moskvě výstavu vojenské techniky NATO, kterou ukořistila ruská vojska  od Ozbrojených sil Ukrajiny v zóně speciální vojenské operace.

video+zdroj zde: https://t.me/neCT24/55200

Průměrný počet slepic: 4.7 (49 hlasů)

navštívila senzační výstavu trofejí v Moskvě a obrátila se na německé štváče.
Když stála před rozstříleným Leopardem, položila svoji vládě ostrou otázku - nebylo by lepší vynaložit peníze na řešení problémů uvnitř Německa, než je utrácet na výzdobu Moskvy v podobě tanků?

zdroj zde: https://t.me/neCT24/55269
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (71 hlas)

to není jisté zcela. Dle, věrohodného zdroje požár ND způsobila nějaká Paličova dcera!

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

O všeobecně přijímaném vysvětlení požáru ND že je způsobili nedbalí klempíři, jsou vážné pochybnosti.

https://www.denik.cz/z_domova/pozar-narodniho-divadla-v-praze-12-srpna-1881.html

 

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

taky nezapálili muslimové

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

už zase plká, že tam identifikoval i Nočního Vlka. Aby byla zpráva úplně hotová, tak do ní přidal i Zajcova!

Průměrný počet slepic: 3.9 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Prosím, mohl by mi to někdo vysvětlit? 

Jsem ze Slezka. Zde měla v průměru min.každá druhá rodina nekoho ve Wehrmachtu, či Sudetského Němce. Moje rodina dokonce jak v odboji, tak i ve Wehrmachtu. Od Vás, z Moravy či Čech bylo odsunuto 3 mil.lidí, protože mluvili Německy,  tady ve Slezsku se mluvilo různě, i vícejazyčně, tady odsun proběhl jen v minimální verzi. Odouvali jste i antifašitsty, Sociální demokraty, vladtne i komunisty...

Odešli. Museli.

Teď, pokud tomu rozumím, je nesnašíte. I když říkají, že nic nechtějí. Stejně je nesnašíte.

Ptám se upřímně, nerozumím tomu. Jsem starý křesťanský konzervativec, mám úctu k lidem na základě jejich lidských kvalit, a ne národnosti či jazyka.

Vy ty lidi zavrhujete všechny naráz, protože jejich předkové byli i nacisti? To jako vážně, my, potomci komunistů, se jako máme právo vyvyšovat?

Nechápu, jestli se jich objektivně bojíte a nebo je tam nějaká neracionalní příčina. Klidně vysvětlete.

Průměrný počet slepic: 2.3 (61 hlas)

Hodnotíme lidi dle toho co dělají, ne dle  národnosti či jazyka. To si myslím, že většina odsouhlasí. 
Nicméně hodnoťme  lidi podle toho co dělají, ne to co říkají.

Jak je možné, že kulturní německý národ si zvolil do čela Hitlera a nadšeně podporoval fašisty?  Jistě, bylo tam % lidi, kteří s tím  nesouhlasili, ale bylo jich málo.  Myslím, že  většina zavřela oči při násilném prosazováním toho jediného správného názoru,  protože se jim to v dané době hodilo. Pýcha je mocný nepřítel a umí způsobit pěknou paseku. Tehdy v Německu zvítězila.  

Podobně rusové. Prosadili si do čela Lenina  a násilím  šířili jediný správný názor. Vyvraždili  i carskou rodinu. Slované s holubičí povahou.  Opět vítězila pýcha. Lidé  trpěli a chtěli změnu, tak klidně zavřeli oči  a vraždilo se. 

Jak bychom se zachovali my, kdyby jsme měli existenční problémy  a přišel někdo  s řešením , které by nabízelo  změnu za podmínky ignorance našich ověřených hodnot. Také bychom  zavřeli oči ?  

Je to otázka stavu společenského vědomí, do  kdy je většinově respektován uznávaný a zavedený hodnotový system, ( společenský smír, u nás  budovaný na desateru a  sedmici největších hříchů)  a kdy  se začnou zavírat  oči a otevírat  prostor ďáblovi( pýcha, závist,  hrabivost,…). Pustí-li společnost k moci samolibé  nebezpečné blázny, nejde to pak snadno napravit. 

Máme špatnou historickou zkušenost jak s němci, tak s rusy.  Hodnotový  systém se zavádí staletí a a hodněkrát byl ignorován. Až to přineslo všeobecnou zkázu,  začal se opět respektovat.

 Odpověď na vaši otázku by mohla být, je tu velká zkušenostmi podložená obava, že některé národnosti brzo začnou zavírat oči v krizích a upřednostni jiné než české zájmy.  Není to o jednotlivcích, je to o velké skupině.  Ta většinově může dělat potíže  navzdory nesouhlasu jednotlivců.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 3.9 (55 hlasů)

.. Dokonale to tam Maděrovi vysvětlil německý lékař v československém komunistickém vězení (volně intepretováno) :

"Porazili jsme Francii, celou západní Evropu.. Bylo těžké být Němcem a nebýt na to hrdý.."

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Lenina do Ruska poslala komunistická internacionála. Ta sloužila komu? Ruskému lidu? Změnila vlastnictví všeho. Mělo to být jako i dnes pro ty "investory" ze Západu. Jenže se to zvrtlo a moc zůstala bolševikům. Prostě neměli tam nějakého Jelcina nebo Havla, který by jim otevřel brány.

 

Zatím bez slepic

Říkáte že nic nechtějí. Jen zrušit Benešovy dektery. Proč asi? On ani ten prapůvodem jeden z největších Čechů Karl von Schwarcenberg původně nechtěl nic restituovat, jen chtěl neziště pomáhat nově obnovené demokracii v Čechách. A víte jak to dopadlo? Ono mu všechny ty restituce tak nějak samy spadly do klína a on je musel přijmout, aby se o ně mohl starat (samozřejmě pro blaho české kotliny).

A co se týká Vašeho popisu odsunu? Ono to bylo "trošičku" jinak, než píšete, ale právě tak se lže o všem, aby se historie upravila dle potřeb.

Starý křesťanský konzervativec? Ale určitě dle Vás mají nejvyšší lidské kvality LGBT, organizátoři migrace a pod., že?

Průměrný počet slepic: 4.5 (55 hlasů)

s pseudonymem Jára Cimrman, natolik uchvátil Svěráka, že se na něm poměrně slušně umělecky přiživil. Karl samozřejmě původně nic nechtěl, ale o to více dostal a dokonce se i sám přičinil, viz: Becherovka. Jeho kámoš Venca, Flaška, Veškrna je v podstatě stejným osudovým příběhem. Strašně moc žádný majetek nechtěl, ale co mohl dělat?

Němci, pokud by byli féroví, tak by měli minimálně držet hubu a nic si nenárokovat. Žádný jiný národ je ve zvěrstvech, kterých se dopustili v souvislosti se 2. svět. válkou je dosud nepřekonal.

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

Nechci tu spouštět závody, ale Němci měli za II SV minimálně rovnocenného partnera v Japoncích. Zeměkoule je celá a ne jen ta část, kam dojdeme pěšky.

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

byli taky pěkný, fanatický bestie.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Tvrdíte, že říkám, že nechcou nic, jen zrušit Benesovy dekrety? To jako tvrdím podle Vás já?  Ale já jsem proti zrušení Benešových dekretů. To jste mi jen Vy vložil zákeřná do úst. Vám nevadí, že tím lžete? Já nic takového nepodporuji. Argumentujete podvodem.

Stejně tak bezdůvodně tvrdíte, že fandím LGBTQ hnusné propagandě? Jen proto, že mám úplně v jiné věci jiný názor, tak mě zbytečně urážíte? To jste mě vytočil, že ani nevíte jak. Jsem přesvědčen, že jsem zastánce tradiční rodiny (a odpůrce LGBTQ) daleko víc, než Vy. Protože o více realitě odporující příspěvek jste napsat nemohl a zbytečně jste mě hloupě napadl.

Myslel jsem si, že "konzervativci" na "alternativě" jsou schopni nenapadat v diskusi, pokud někdo předloží jiný názor. Předvedl jste mi však tak zoufalou antiargumentaci a soubor urážek, jako nějaký dezorientovaný progresivní liberál, akorát mě obviňujete opačně než oni. Ale kvalitativně stejně. 

Je smutné, kolik jste za to ušklivost dostal lajků. Tady, na Vidlákových kydech.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Tvrdíte, že říkám, že nechcou nic, jen zrušit Benesovy dekrety? To jako tvrdím podle Vás já?  Ale já jsem proti zrušení Benešových dekretů. To jste mi jen Vy vložil zákeřná do úst. Vám nevadí, že tím lžete? Já nic takového nepodporuji. Argumentujete podvodem.

Stejně tak bezdůvodně tvrdíte, že fandím LGBTQ hnusné propagandě? Jen proto, že mám úplně v jiné věci jiný názor, tak mě zbytečně urážíte? To jste mě vytočil, že ani nevíte jak. Jsem přesvědčen, že jsem zastánce tradiční rodiny (a odpůrce LGBTQ) daleko víc, než Vy. Protože o více realitě odporující příspěvek jste napsat nemohl a zbytečně jste mě hloupě napadl.

Myslel jsem si, že "konzervativci" na "alternativě" jsou schopni nenapadat v diskusi, pokud někdo předloží jiný názor. Předvedl jste mi však tak zoufalou antiargumentaci a soubor urážek, jako nějaký dezorientovaný progresivní liberál, akorát mě obviňujete opačně než oni. Ale kvalitativně stejně. 

Je smutné, kolik jste za to ušklivost dostal lajků. Tady, na Vidlákových kydech.

ztráta času

nic moc, ale zítra příjdu zas

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Ušetřím si spoustu psaní i času a začnu přímo zakončením druhé světové války, tedy Postupimskou konferencí z přelomu července a srpna 1945. Zde se sešli představitelé vítězných spojeneckých mocností, aby prodiskutovali řešení v poválečné Evropě, včetně nového vytyčení německého území a míst pobytu německých obyvatel. Zde bylo rozhodnuto o odsunu německé menšiny žijící v Československu. 
Se spuštěním železné opony se vítězná spojenecká koalice rozpadla na dva znepřátelené tábory, ale výsledky Postupimské konference nadále platily. Do konce 40 let byl vytvořen bipolární řád, kdy se protistrany držely v šachu jadernými zbraněmi - studená válka. Jako houby po dešti začaly na obou stranách vznikat organizace eskalující situaci např. NATO nebo Varšavská smlouva. V té době, v roce 1949 byl založen i Sudetoněmecký Landsmannschaft, jeho hlavním účelem mělo být zastupování zájmů sudetských Němců, poskytovat podporu a pomoc bývalým obyvatelům Sudet při jejich integraci do západních Německých zemí a také udržovat paměť na jejich původní domovy v Sudetech. Do jeho vínku byl také vložen sudetoněmecký revanšismus, zaměřený k obnově původního stavu a v posilování protičeské nenávisti.
Ano, potom přišel rok 1997, kdy byla podepsána Česko-německá deklarace. Byla to dohoda mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo o vzájemných vztazích, která měla za cíl vyrovnat se s minulostí, zejména s odsunem německého obyvatelstva po druhé světové válce a s jeho následky. Česká republika se zřekla německého odškodnění za ztráty utrpěné ve 2. světové válce a recipročně se Německo zavázalo, že nikdy nebude vznášet nějaké požadavky na odškodnění za území a majetek zabavený sudetským Němcům.
Byla to doba vhodná i pro rozpuštění Sudetoněmeckého Landsmannschaftu. Pokud tento produkt studené války i nadále existuje, není možné se divit, že u české strany vzbuzuje podezření a nelibost. 
Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)

To bylo taky největší svinstvo, zříct se reparací. Přitom Němci po roce 1956 nějaké reparace od Německa dostali. Zase jde jen o ty hamižné svině, jako Lichtenštejnové a mnoho dalších.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Tom Hradil: Slezsko bylo připojeno k Německu jiným mechanismem jako staré říšské území. Německé občanství získali také jiným mechanismem, než ostatní sudeťáci.
Nejlépe máte vygooglovat si "Češi ve wehrmachtu" a máte na týden co číst.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

In reply to by Jawasaki

Trvalý odkaz

A proč mě jako poučujete? Copak já to nevím, jaká je historie Slezska a proč bylo připojeno k Německu? Z něčeho vyplývá, že o historii nic nevím a tak mi musíte doporučit Wikipedii? 

To měl být argument k něčemu, co zaznělo, nebo jen tak nějaké placnutí?

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

Váš dotaz vyzněl, jako že o Slezsku víte málo. Nedoporučoval jsem wikipedii, ale třeba JUdr Emmerta a další. Nehledejte v tom záludnost.

Sám se o Slezsko nezajímám a řeším své Sudetské kořeny z Karlovarska. Šest dní zpět jsem konečně získal rozhodnutí o úmrtí mého dědečka ve wehrmachtu. (ještě v létě 1938 byl u pětatřicátníků).

Máme kořeny v Sudetech od roku 1694 a stejně byli všichni přeživší odsunuti. Bereme to jako tustou čáru. Nepřekročitelnou.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Že by ten slavný Tomík ze Seznam Novinky Diskuse pro vyvolené? katalizátor diskusí, kde někdo může cokoliv napsat, zatímco druzí ani ocitovat jeho texty, aniž by byli smazáni, zabanováni, navždy vyloučeni z diskuse? 

Já jsem z Poohří, Egerland tomu kdysi říkali nejen místní a je tento název i na mapách. Žádné Sudety, jak se už 80 let lže v médiích a v politice.

Zažil jsem ještě místní babky a dědky, které nikdo do Říše nevyhnal, jako ty vaše sudeťácké nácky a fašisty. Tihle totiž byli potřební pro místní průmysl, dokonce i sociální demokrati, které nestihli Němci nahnat do kriminálů a koncentráků sloužit říšským kapitalistům. Ano, i ve wermachtu sloužili místní Němci a málokdo se vrátil živý. Tatínek s jedním takovým pracoval. On Němec a manželka Němka. Nikdo je nevyhnal. 

Wasrpoláky tady nemá rád nikdo. Ani ti původní Egerlanďáci, ani dosídlenci od Karpat po Šumavu. 

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

 není k dostání pražádné pražské povstání. Prahu řídí náplavy, které mají vymyté hlavy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (36 hlasů)

Ano, žádné uctění památky v den Pražského povstání. Dnes tu pobíhá jakýsi maraton... Ach ty náhody...smutno z toho...

Nicméně pár informací k nastávajícím akcím v Praze:

Jedna už proběhla, navrácení Kříže 5.5. 11,00 (viz níže)

6.5. Olšanské hřbitovy 13,00 Noční vlci - vzdání úcty padlým Rudoarmějcům při osvobozování

8.5. Klárov 15,00-17,00 shromáždění za návrat Zlatého ostatkového kříže! Omlouvám se, tady ta akce je na Malostranském náměstí, je v tom trochu chaos...

9.5. U tanku (Kinského zahrada) 10,00-11,00 KSČM pocta padlým

9.5. Olšanské hřbitovy 17,00 pocta padlým Rudoarmějcům

Dostala jsem nově i informaci, že 6.5. je "odvolací soud učitelky Martiny Bednářové - v 9 hod. u Měst. soudu, Spálená.3. p., č. 325"

 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)

Nesouhlasím, že v centru Prahy neprobíhají žádné oslavy. Kromě maratonu bylo dopoledne celé centrum Prahy ucpané Ukrajinci, přijíždějícími a odjíždějícími do kostelů v centru Prahy oslavit "svoje" Velikonoce. Většina samozřejmě musí přijet vozem, protože musí ukázat, že na to mají... takže jako již několik let tradičně v tuto dobu ucpali všechny ulice přilehlé ke Karlovu mostu na obou březích Vltavy. A to i přesto, že místní obyvatelé raději kvůli maratonským omezením dnes nevyjíždějí...

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

In reply to by Luisa

Trvalý odkaz

Psala jsem o oslavách Pražského povstání, že neprobíhají:-)...Vámi popisované bych do toho nepočítala, zrovna tak jako běhavce:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

ti trotli neběhají v přírodě ? Aby nasrali co nejvíc ostatních lidí ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Přesně tak! Vždy pak kolabuje v centru doprava (což není výjimka, co to "řídí" digitalizáci:-) ). Vrchnost nám musí ukázat zač je toho loket a co je "důležité":-)!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Pro ně je příjemné ukázat nám, kdo je tady pánem. Vláda je v tom dost vehementně podporuje, byť si dnes neví rady s tím, komu se zavděčit -  jestli je odeslat/neodeslat do války. Zajímavý bude, až tam odešle naše a je si tu nechá...., doufám, že jim naši nebudou dělat voly.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Je to stále ten princip pomalu ohřívané, vařené žáby! Sice to ohřívání setsakra  zrychlili, ale pořád je to o trvalém postupném "vaření", kterému my se jako ta žába přizpůsobujeme a pořád doufáme, že to nakonec dobře dopadne a nebude hůř, ale líp! Jenže víc to vypadá, že postupně dopadneme jako žába jestli se nestane nějaký zázrak. Co všechno už jsme si nechali líbit! Kdyby se to sepsalo, asi bychom ani nevěřili...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Ve Varech ti "sportovníci" uzavřou nejdůležitější dvě silnice procházející městem ze západu na východ, od Chebu na Prahu. Jak se budou dopravovat Varáci je magistrátníkům ukradený. Jak městem projedou nevaráci neznalí místních tras je ukradené úplně všem. Ať si to taky užijí!

Městem běhají po silnicích a ulicích profíci i neprofíci. A lidí jak na Prvního máje! Slaví se sportovci a sport má všude brány otevřené! Sypou se do něj miliardy státních daní, Národní sportovní agentura za 10 miliard pod ministrem fotbalu, hokeje a školství mění šéfy jako tanga, ale na Národní agenturu školníků a kuchařek nejsou ani miliony.

Stát má tisíce sportovních klubů, stovky klubů se stamilionovými rozpočty, statisíce dětí sportujících a po ukončení škol už nesportujících.

Stát nemá tisíce cechů, nemá stovky učilišť pro řemeslné profese se stamilionovými rozpočty, nemá statisíce dětí zručných a přemýšlejících o budoucí profesi pracovníka. Zato má miliony naivních hloupých snílků a snílek o zářivé sportovní nebo umělecké kariéře zasypané miliony peněz.

Zatím bez slepic