Poslední rada pro SPD

Autor

Já mám SPD rád. Byli první, kteří mě pustili alespoň nakouknout mezi sebe. S leckterými představiteli SPD jsem měl možnost si popovídat. Podpořil jsem je v krajských volbách – především v Praze, kde se tato strana poprvé dostala na magistrát. V SPD je spousta lidí, které jsem pozval na zabijačku a které považuju za své osobní přátele. Měl jsem možnost si popovídat s Jaroslavem Baštou. Prostě mi nejsou lhostejní.

Byli první kdo u nás zvedli prapor odporu proti jednotné frontě pravdolásky a médií. První začali mluvit o tom, že věci mohou být jinak. Ivan David nám jakožto europoslanec zprostředkovával zprávy o tamním zákulisí. Jeho Nová republika se u nás zavedla jako téměř zpravodajský server. Odpůrci o SPD říkají, že je stranou dezolátů, ale ve skutečnosti má SPD na kandidátkách možná nejvyšší podíl vysokoškoláků. Mají vytvořenou stranickou strukturu a fungují v celé republice. Běžně na svoje soupisky pouštějí kandidáty z různých malých uskupení. Navíc Okamura dokázal povstat z popela Úsvitu a přímé demokracie, což není úplně běžné. Takový Vít Bárta už nepovstal a Bursík také ne…

Proč to všechno píšu…

Sakra, mě fakt štve, jak málo stačilo a tohle všechno, co Okamura vybudoval, se teď splachuje do hajzlu… Teď se nebavíme o jednotlivcích nebo občas nešťastně vybraných kandidátech. Tady jde o celou jejich stranickou strukturu. Ty stovky místních organizací, které jsou schopné zorganizovat nějakou tu přednášku, vědí, kde se dají vylepovat plakáty, mají svoje fejsbůky, čímž zesilují hlas předsednictva. Tohle má obrovskou cenu, protože vybudovat v dnešní době celorepublikovou stranu, na to musíte mít buď neskutečné charisma a hodně času a nebo opravdu hodně peněz. SPD to všechno má.

První kolo prezidentských voleb dopadlo jak dopadlo. Kluci, varoval jsem vás, že to přesně k tomu směřuje. Že Bašta sice povzbudil euforii, ale ta nebude stačit ani na dvouciferný výsledek. Týden před volbami jste navíc úplně zrušili vaše téma o zabránění války a začali jste se vymezovat proti Babišovi. Navíc vyzvat Babiše v neděli před soudem, aby se vzdal kandidatury ve prospěch Bašty… a druhý den pak koukat, jak ho soudce osvobodil a on díky tomu přebírá veškerou mediální pozornost… a o to víc pokračovat ve vymezování proti ANO, to chce vskutku politický talent.

Já vím, že na to nemám žádné seriózní průzkumy, ale v internetovém cvrkotu vidím, jak moc jste si uškodili. Tři čtvrtě voličů SPD nakonec Babiše volit budou, protože to prostě jinak nejde. Nebudou ho volit s radostí, ale prostě tam půjdou a hodí mu to. Protože vidí, co se proti nim houfuje.

Petr Hampl by řekl, že to je takové prolomení hradeb…

Bez ohledu, jak druhé kolo dopadne, uvědomujete si (a nejen vy v SPD), že budeme svědky toho, jak to Babišovi házejí i lidé, kteří by mu to nikdy nehodili. Ano, Babiše půjdou volit lidé, kteří se před dvěma roky za covidu zaklínali, že patří za mříže. Ti, kteří se stavěli proti němu, ti ho teď hodí do urny obálku s jeho jménem, protože nelze jinak. Babiše podpořily strany i hnutí, které by se v poslanecké sněmovně stavěly proti němu. Babiš systematicky obchází alternativní média od Xavera, přes Bureše, Vidláka, Tomáše Lukavce… dal rozhovor Skálovi…. V této republice se tak najde milion voličů, kteří Veľkého Bociana nikdy nevolili, protože EET, protože Covid, protože oligarcha, protože byl v KSČ (nehodící se škrtněte), ale teď mu to hodí.

Copak nevidíte, že druhé kolo je taková bitva na Kulikově poli? Do této bitvy přijela jednotlivá ruská knížata a domů odjeli jako jednotný ruský národ. Tohle přesně teď vidíme před druhým kolem. Do závěrečné bitvy se vedle Babiše staví další a další političtí lídři se svými lidmi, protože protistrana je silná jako nikdy a jde jí o hodně. A pořád platí to stejné, co píšu už několik let… jde o menší zlo, protože dobro žádné nezbylo. Už týden sledujeme, že Babiš nestojí sám a řekl bych, že před vlastní bitvou o hlasy se ještě další přidají.

Ne, já nevím, jak ta bitva dopadne. Tentokrát si netroufám hádat. Po včerejší televizní debatě už vůbec ne. Ale jednu věc vím – bez ohledu na výsledek, tyto volby buď rozhádanou opozici stmelí nebo ji rozloží na prvočinitele. U nás není moc stran, hnutí či uskupení, které by to nechápaly. Vypořádávají se s tím různě. Ono není jednoduché, postavit se do řady vedle někoho, s kým jste ještě nedávno vedli úpornou válku a to z objektivních a rozumných důvodů. Ale přesto se to děje a v tomto týdnu ještě dít bude.

Vážně chce SPD stát opodál? I když se 75% vašich voličů postaví za Andreje? Myslíte, že tato skutečnost na vaše preference nebude mít vliv? Nemyslíte, když se vaši voliči už jednou rozhodli volit Babiše, že to třeba za dva roky neudělají znovu? Všichni své korouhve přinesli do boje, protože tam na druhé straně vlaje praporec ztělesňující vše, v čem vidíme průser této republiky. Vedle stále ještě silného hnutí ANO tak zapichujeme své žalostné vlajky jedno až tříprocentních podpor. Chybí jen druhý největší kníže – SPD. Jinak jsme si všichni víceméně vybrali stranu. I vaši lidé v hojném počtu přišli.

Chcete je tam nechat samotné? Bez korouhve? Když se jich budou ostatní ptát, kde mají svého Samuraje, mají ukazovat kamsi za sebe a říkat, že jejich šógun se nezůčastní? Že si prostě počká, jak to dopadlo, protože Babiše nemá rád a nemohou se domluvit? Jak velká je šance, že na takové strategii SPD vydělá?

Nejste mi lhostejní, mám vás rád. Byli jste první, kdo mi otevřeli dveře. Foldyna byl první poslanec, se kterým jsem si potykal. Ivana Davida si vážím. Proto vám teď říkám, pojďte a přineste svůj prapor mezi nás ostatní. Nestůjte stranou, protože to vám teď nijak neprospěje. Tato volební bitva dost přeformátuje vztahy. Bez ohledu na to, co si konkrétně myslíme. Jestli Babiš vyhraje, pomůže to i vám. Pokud prohraje, o to víc nás to všechny nažene do jednoho houfu, protože to, co na nás chystají zákonem o dezinformacích, to nás má všechny kompletně odzbrojit. Už nic neřeknete, protože všechno bude trestné. Čelit tomu budeme moci jen jednotou. Myslím, že vám reálně hrozí, že zůstanete osamoceni a Pětikolka se pustí jako první do vás, protože budete lehčí soupeř než Babiš. A pokud Babiš vyhraje i bez vás… budete mít ještě vůbec nějakou roli?

Tak neblbněte a vyberte si stranu. Máte na to týden. Nemusíte se rozhodnout hned. Bitva vypukne až v pátek… A buďte si jisti, že po ní bude náš svět o dost jinačí než dnes. Nestůjte stranou. Od Pětikolky se pochvaly nedočkáte a my si budeme pamatovat, kde jste stáli.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (297 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

„Velel jsem mu. Usekněte mi ruku, nezvolím ho.” Pavlův nadřízený Hynek Blaško

Vadí mi, jak se ke kampani postavil a to, že v mnohých případech nemluvil pravdu. Mlží a má strach, aby to na něj neprasklo. Tak se o horkém kandidátovi na post prezidenta Petru Pavlovi vyjadřuje ze sídla Evropského parlamentu ve Štrasburku někdejší velitel Společných sil Armády České republiky, tedy bývalý Pavlův nadřízený, a současný europoslanec Hynek Blaško.
Překvapily vás výsledky prvního kola prezidentských voleb?
Ne. Předpokládal jsem, že to tak dopadne.

Petr Pavel s vámi sloužil jak v Československé lidové armádě (ČSLA), tak i v Armádě České republiky (AČR). Jak ho vnímáte?
Určitou chvíli byl dokonce mým podřízeným. Podle hodnocení, které jsem o něm slyšel, nebyl mezi kolegy moc oblíbený. Nyní se, pravda, prezentuje jinak.
Proč tak mlží a uvádí rozporuplné informace o své minulosti v ČSLA?
Je to nový mejkap. Místy bludy, které mu neznalý člověk spolyká. Řekne si, to je borec a kabrňák, ale opak je pravdou. My, co o tom něco víme, mu to nežerem.

Myslíte si, že mu komunistická minulost může u voličů uškodit?
Pochybuji. Máme třicet let po revoluci. Spousta z nás byla v KSČ, já tam byl taky. I když třeba každý za jiným účelem. Nicméně si myslím, že zdůrazňování bolševické minulosti se už dnes míjí účinkem. Všechno už je to passé.
Samozřejmě že někteří lidé s tím stále operují. Je to jejich problém. Mají na to právo. Je demokracie a nikdo jim ten názor brát nebude.

V druhém kole prezidentských voleb se tedy utkají Andrej Babiš a Petr Pavel. Koho podporujete?
Přestože mám vůči panu Babišovi některé výhrady, tak ho podporuji. Chci, aby vyhrál volby.

Některým vadí jeho slovenský původ a komolení češtiny. Vám ne?
Kdysi jsme byli Československo. Znám spousty Slováků, kteří pracovali za bolševika v Česku a na Moravě, přičemž tady spousta z nich zůstala. Totéž se stalo s Čechy na Slovensku. Byli jsme jedna republika a proč z toho chce dnes někdo dělat problém? Žádný to není.
Babiš dostal české občanství, tak co. Já na tom byl podobně. Můj otec sloužil v Česku, zůstal tady a já po něm získal české občanství, přestože jsem padesátiprocentní Slovák.
Proč se tak ostře vymezujete proti bývalému kolegovi z armády?
Vím, kdo je pan Pavel, a co je zač. I kdybyste mě na mučidla natáhli a ruku mi utli, tak mu to stejně nehodím. Tak se věci mají, a tak to bude. To, že z části národa dělá pitomce, to nejspíš patří k tomu klání.
Vadí mi, jak se ke kampani postavil a to, že v mnohých případech nemluvil pravdu. Mlží a má strach, aby to na něj neprasklo. Tak k čemu je nám takový prezident?
Babiš má zkušenosti ze zahraniční politiky a žil leta v zahraničí. Má dveře otevřené všude po Evropě. Pavel na tom tak dobře není. Má jednoznačná volba je tedy Babiš.

Průměrný počet slepic: 4.7 (121 hlas)

Program SPD obsahuje řadu nesrovnalosti!Vedení SPD na žadosti voličů tyto nesrovnalosti opravit, reaguje mlčením a tedy jistým pohrdáním!
Podívejte se. sami na některé body příkladne na bod 10,kde se žada

CHCEME RADIKALNI ZMENU POLITICKEHO REZIMU...ale na jaky režim se tam nepíše,přestože to voliči požadují napsat opakovaně!

Na něco takového je zapotřebí jen většiny ve Sněmovně ,jinak je to jen bezcenny BLUF a strana se má o většinu ve Sněmovně starat!
SV tj Společnost voličů,která prý neexistuje vytvořila vzorový návrh,prozatím pětibodového programu pod značkou PNZ,který řeší konkrétné možnosti připadající v úvahu,fungující ve státech kolem nás už desítky let a pozor,nelze pak jednoduše vykrádat dvě třetiny platů jako je tomu dnes tady v republice!
Aby se bod návrhu PNZ a bod 10 programu SPD dal opravdu uskutecnit muselo by vedení SPD odstoupit od plánu nepřetržitě a dále držet tuto stranu na sice pěknych ,ale nedostatečnych 10%,přičemž by v tom směru stačilo pro zacatek,kdyby se tady mezi námi objevil buď sám ŠEF nebo jeho pověřeny zástupce na příklad pan Bašta a co by se stalo tak špatneho,kdyby se i tady zahájil opravdový dialog o radikálním posílení této nyní jen okrajově uznávané SPD!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

Jsem volič SPD a hodím to taky Babišovi a plně souhlasím s názorem Vidláka i včelky Máji…. Je mi z toho do pláče, že se pan Okamura nemůže domluvit s ostatními malými stranami a pro vlastní ego nám nechá posilenou pětikolku o jejich prezidenta

Průměrný počet slepic: 4.4 (33 hlasů)

Je neuvěřitelné,že pan generál se nedostačuje důrazně od vlády,která prosazuje podobně jako v r.1933 zmocnovaci zakon velmi podobný tomu jímž se stal pan Hitler diktatorem s prislušnymi katastrofickými následky války!.
Princip,který to dovolil je znova tady!Tentokrat umělým rozvratem státu se přivolá prý "pořadek" DIGITALNI DIKTATURY ŠWABISMU dokonce je jeho Velký reset repete a obdoba hitlerovského MEIN KAMPF a do digitálního koncentráku nyní nemají jít jen źide,ale všichni ohlupeni voliči pod monopolem veřejnoprávní TV lźi se zplantani a ohlupeni ze skel televize propagandy,která je progresivisticky a neomarxisticky hezky nakredencovana líp než od Pepy Goebelse,který nakonec skončil jak chtěl sám od samého začátku!Budeme se muset proti tomu naučit bojovat a neź dostaneme mobilizační roszkazs!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Správně je,že pan generál se NEDISTANCUJE důrazně od vlády ,která prosazuje repete zmocňovacího zákona jako to uź jednou v dějinách bylo a vleče za sebou ohlupene voliče se stejnou drzosti do války a voliči tedy budou pry ukrajinizovani za jejich frenetického potlesku a jen se podívejte na dav v Ostravě a to nadšení fotky mladých utrinosu,kterým prý ukazuje generál cestu do zákopů války nataźenou paží!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)

Jestli Hlavní velitel SPD nahlas nepodpoří Babiše, tak u mě skončil...nakonec kvůli jeho zraněnému óbr egu nám bude z Hradu velet komunistický voják Pavel!!! To mu bude fakt spousta lidí vděčna, hrdinovi :-(((

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Exředitel veřejnoprávní televize odhaluje, co se děje za Pavlem.
Média na tom spolupracují!

Uchazeče o prezidentský úřad Petra Pavla nikdo nekonfrontuje s realitou. „Autocenzurou postižení renomovaní, tedy Bakalovi progresivní komentátoři včetně Václava Moravce a další nedůvěryhodní žurnalisté, mu ani na chvíli neumožní být sebou samým a vyjádřit se k tématům, která jsou mu nejbližší,“ říká mediální analytik Radim Hreha. Proto se může stylizovat do role nevládního kandidáta od počátku své kandidatury a tuto lež opakuje i poté, co byl explicitně podpořen samotným premiérem Petrem Fialou.

Kdo byl mezi osmičkou kandidátů vaším favoritem?
Osobnostně mi nejvíce vyhovoval Jaroslav Bašta, nicméně jeho handicapem je členství v SPD, která podpořila vládu v jejím zrušení EET a nic na tom nemění fakt, že pan poslanec v této populistické frašce nehlasoval.

Vy považujete zrušení EET za populismus?
Je to populismus nejhrubšího zrna. Ostatně ministr Zbyněk Stanjura to prokázal nezvykle upřímně, když zrušení EET, jehož obdoba je samozřejmostí ve všech vyspělých zemích EU včetně Slovenska, roztomile obhajoval záměrem koalice zbavit všechny poctivé živnostníky stresu spojeného se sprostým podezíráním, zřejmě z krácení daní. Stanjura si nejspíš neuvědomil, že tím urazil opravdové seriózní podnikatele a plivl do tváře všem zaměstnaným občanům, kteří platí daně dle skutečného objemu svých příjmů, aniž by měli možnost dezinformovat o svých skutečných příjmech. Zdá se, že tento unikátní populismus vnímají Okamurovi poslanci stejně, tedy jako pomoc slušných poslanců obdobně vyspělým podnikatelům. Inu, časy extrémního populismu skrze divokou privatizaci a korupci jsou tytam, ale její genius loci evidentně bloumá parlamentními kuloáry napořád. V této souvislosti by byl zajímavý názor generála Pavla, coby celoživotního platiče nemalých daní.

Tolik pohrdání lidmi, až se tají dech. Fámy a manipulace na podporu generála
Takže vám šlo o to, svým hlasem odmítnout populismus?
To samozřejmě zcela nejde. Žádný z kandidátů se populismu nevyhne. Nicméně, volil jsem Andreje Babiše, jelikož je pro mě na Hradě ze všech kandidátů nejméně nedůvěryhodnou personou. Jeho činnost v politice je prokazatelně zaměřena na trvalé zvyšování prosperity společnosti, což nade vší pochybnost dokumentoval i zavedením EET včetně jejího přínosu do státního rozpočtu. Faktem je, že části živnostnického spektra v důsledku omezení jejich neevidovaných příjmů evokoval jakýsi stres. Ten však není srovnatelný s depresemi nemalé části občanů, coby důsledku beznaděje způsobené trvalým růstem životních nákladů, o něž se přičinila současná vládní koalice...

Jste rozhodnut jít k volbám i ve druhém kole?
Samozřejmě, a opět podpořím Babiše. A to přesto, že forma jeho veřejných prezentací je tristní. Generálovo mediální image je však pouhou fasádou. Důležitý je obsah a důvěryhodnost, které jsou jeho Achillovou patou.

Média jsou však jiného názoru a ta mainstreamová doslova tlačí generála, připravovaného stejným týmem v zákulisí jako před pěti lety profesor Drahoš, na Pražský hrad. Podle nich je favorit jasný a Česko se stane jedinou demokratickou zemí s vojákem v čele. Má tedy vůbec význam jít volit?

Mediální manipulace na věci nic nemění. Korporátní média ovládaná globalisty zcela otevřeně manipulují veřejností v zájmu prosazení svého kandidáta. Jejich spolupráce s veřejnoprávními médii ve společné PR předvolební prezidentské kampani profesionálního vojáka transformovaného na demokrata je školním příkladem masivní manipulace veřejností.
Paradoxem je fakt, že za touto kampaní stojí globalisté, kteří se zaštiťují Václavem Havlem. Bývalí přesvědčení pacifisté Havlovy kamarily jsou díky svému světonázorovému a ekonomickému obrození už zcela jinde. Dnes stojí na opačné straně pomyslné barikády a znevažují jakýkoliv svobodomyslný názor.

Synchronizovaná mediální PR kampaň je proto mementem pro všechny svobodomyslné lidi. Je výstrahou před totalitou globalistů, která už média promořila. Neoliberální atmosféra v České televizi a v ostatních systémových médiích připomíná náladu fanatických fanoušků domácího týmu, jenž musí soupeře porazit za jakoukoliv cenu. I za cenu faulů, či korupce rozhodčích.
V takovém jednostranném nepřátelském kotli pak vítězství „našich“ pozitivně vnímá i divák, jenž původně očekával fair play sportovní zážitek v přesvědčení, že lepší vyhraje.

Něco jiného je si to myslet, a něco jiného to prokázat. O co byste svá tvrzení opřel?

Mediální ataky vůči Babišovi, včetně zpochybňování jeho výroků, zná snad každý. V průběhu své politické kariéry se díky svému nasazení dopustil i mnoha kontroverzních výroků, nicméně vždy ve veřejném zájmu. I v politice totiž platí, že chyby nedělá pouze ten, kdo nic nedělá. Mainstream však účelově rozpitvává každé jeho nevhodně použité slovo s cílem maximální diskreditace. Názorným příkladem je už zmíněná EET. Nicméně generála Pavla nikdo nekonfrontuje s realitou.

A jak byste si onu konfrontaci představoval?
Autocenzurou postižení renomovaní, tedy Bakalovi progresivní komentátoři včetně Václava Moravce a další nedůvěryhodní žurnalisté, panu generálu ani na chvíli neumožní být sebou samým a vyjádřit se k tématům, která jsou mu nejbližší. Neposkytnou mu příležitost specifikovat obecné postupy a principy rozhodování NATO o zahájení humanitárního bombardování nebo obeznámit veřejnost s jeho vnímáním práva na sebeurčení národnostních menšin kdekoliv na světě, nedají mu příležitost vysvětlit záměry a důvody rozšiřování NATO co nejblíž k Rusku a reciproční dislokace čínské, ruské potažmo indické armády v Karibiku či na Kubě. A to ani nemluvě o principech rovnováhy národních a geopolitických zájmů mocností, jakými jsou Čína, Rusko či Spojené státy.

Pavel se i proto může stylizovat do role nevládního kandidáta od počátku své kandidatury a tuto lež opakuje i poté, co byl explicitně podpořen samotným premiérem Petrem Fialou. A to nemluvě o Fialově mediálním poradci Klímovi, jenž Pavla na twitteru představuje coby příštího prezidenta.

Pan generál totiž pořád nepochopil, že se nepohybuje v prostředí, v němž platí základní pravidlo, že velitel má vždy pravdu, a pokud ji nemá, pak platí základní pravidlo. Zřejmě i proto zatvrzele prohlašuje, že Fialova vláda je lepší, než byla Babišova, čímž se zcela diskredituje, jelikož je velmi nepravděpodobné, že člověk jeho úrovně a znalostí neregistruje trvale sestupnou životní úroveň nejslabších sociálních vrstev a části střední třídy. Přes unikátní inflaci, nárůst cen energií včetně pohonných hmot, které jsou v Česku vyšší než v zemích EU s podstatně vyšší průměrnou mzdou běžných obyvatel.
Něco takového může tvrdit jen naprostý diletant anebo extrémně falešný kariérista, jenž pro dosažení cíle účelově klame veřejnost. Jeden ani druhý však na Hradě nemají co pohledávat.

Tak, o kariérismu v případě Petra Pavla snad nemůže pochybovat ani jeho nejzarytější příznivec. Ale co když tu nastolí klid a pořádek, jak slibuje?
Tahle generálova temná výhrůžka o nastolení klidu a pořádku mluví sama za sebe. To vše zřejmě v rámci jeho direktivního chápání spojování rozpolcené společnosti, k níž zřejmě přistoupí záhy poté, co zpřetrhá naše vztahy s tradičně svobodnějším a na globalistech nezávislejším Maďarskem.

Záleží na voličích disponujících kritickým myšlením, jestli přijdou k volbám. Buď jak buď, generál Pavel na Hradě bude dle všeho garantem návratu nových forem totality. Jakmile se na Hradě udomácní, začne nadužívat přílepek pro, jenž globalisté využívají k oddělení zrna od plev dle své optiky.
Odpudivý pro-ruský svět se pak v jeho podání rozroste o pro-čínský, pro-indický, pro-indonéský, případně pro-brazilský, až nakonec nezbude žádný.

Touhu po svobodě většiny lidí však nedokáže potlačit ani tento politicky univerzální voják, jenž udělá cokoliv pro naši ochranu před jakýmikoliv názory, kromě propagandy globalistů. S jejich principy se zřejmě dokonale ztotožnil, jelikož aktuální západní povinná degenerace nazývaná progresivismus je stejným nástrojem ideologické indoktrinace společnosti, jakým byl v minulosti vědecký komunismus. V generálově případě proto dokonale platí lidové rčení: Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš.

Průměrný počet slepic: 4.5 (46 hlasů)

Hezký tuto situaci s veřejnoprávním GŘ televize,který je placen královsky voliči a který si toho média udělal za naše peníze soukromý monopol na informace,které tak mohou prý zkreslovat pravdu,že ohlupuji voliče a manipulacemi s tzv radoum TV de fakto znemoźnuji kontrolu a stále více je slyšet,že je na čase tuto funkci zrušit a rozdělit poplatky fifty,fifty aby se predešlo podezření,že je to nezasluouženy lup a elita inteligence by mohla založit VLASTNI na příklad internetovou TV a tak vytvořit konkurenci a ta by ten kšeft pořádně roztočila a ta televize by neumírala stejně jako kdysi ,když za komunistů natahovala bačkory!Tak takový šťavnaty návrh obsahuje i PNZ ve svém bodě 4.
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

Pavel špatně, ale v případě Babiše si také nejsem příliš jistý že je menší nebo jiné zlo. Stačí se jen podívat na jeho chování v kauze vrbětice. Tím že vlastní obrovský konglomerát je navíc poměrně snadno vydíratelný. Jeho konzistence názorů je snad všeobecně známa stačí se podívat co za doby premiérování hlásal u nás a jak pak schvaloval v EU...

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

Babišovi názory jsou zcela nekonzistentní. Na to co říká teď se nedá vůbec spolehnout. Zítra klidně může říkat opak. To je jeden z důvodů, proč tam jako Bašta hodím prázdnou obálku.

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

Je to správné řešení pro ty,kteří se necítí zastoupení nespolehlivými kandidáty na presidenta a to i když se podařilo režimu je instalovat jako jediné moźne!Nezapomeňte se u voleb dát zapsat a pak se uvidíte ve statistice. NEPLATNYCH hlasů a nebudete odpovědní volbou případně války a mobilizace!
Víte,že prý maďarský Orbán podal žadost o vystoupení z EU,které není to co jsme chtěli a představuje si,že se to vyřídí do polovina
y roku 2023?

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

A proto Pavel raději žádný názor nemá :-D A řekně max jen to, co mu poradí Kolář...toho za prezidenta fakt nechci!

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

Šéf generálního štábu Pavel když vybuchovaly soukromé sklady munice, která se prodavala každému, kdo létal kolem?
Rozvědčík GRU nevěděl, kdo se v ČR zajímá?
Vrchní prodavač za nic nemůže?
Zeptejte se Stropnického. Ten to ministroval!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák píše: "Odpůrci o SPD říkají, že je stranou dezolátů, ale ve skutečnosti má SPD na kandidátkách možná nejvyšší podíl vysokoškoláků."

Hledal jsem nějaká čísla a zjistil, že je to spíš naopak. SPD má na kandidátkách spíš podprůměrný počet vysokoškoláků.

Z jakých čísel vycházíš Vidláku? Já našel tohle:
https://plus.rozhlas.cz/krajske-kandidatky-v-datech-kolik-vysokoskolaku…
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3190038-koho-vysilaji-strany-do-bo…
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3367050-snemovni-volby-v-cislech-k…

Průměrný počet slepic: 3.5 (24 hlasů)

Mě fascinuje, jak si vždycky ti "místní globalisti" najdou na každém článku to nejméně podstatné a pak jsou schopni se tím žabomyším způsobem ohánět jako nějakou lží. Vždycky mi to připomene film "Hodíme se k sobě, miláčku" jak se tam Janžurová s Peterkou do krve hádají o to, jestli je ta barva zelená nebo zelenkavá... :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (43 hlasů)

Já to nemyslím nijak zle, ale když je v jinak solidním článku něco nepodloženého nebo dokonce nepravdivého, tak to shazuje celý článek. Babišovi by opravdu pomohlo, kdyby ho SPD jasně podpořila. A možná by to pomohlo i SPD. Tohle já nijak nerozporuju, nakonec je to Vidlákův názor a je to ok.
Ale když už v článku píše nějaká "fakta" tak by je měl mít ověřená. Jak chceš věřit autorovi, který se neobtěžuje si ani zběžně ověřit svá tvrzení a píše je jako by to byla jasná pravda, i když není?
Jedno jediné hovno na jinak luxusním švédském stole odradí od konzumace hodně hostů. A hlavně to shazuje toho, kdo tu hostinu chystal.

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

Na volebních lístcích i mě překvapilo, že na tom "espéďáckém" bylo hodně vysokoškoláků (myslela jsem, že tam bude převládat víc těch "obyčejných" pracantů), ale nesrovnávala jsem to s nikým dalším, protože jsem si vyřadila pouze dva lístky a ostatním vůbec nevěnovala pozornost a rovnou je vyhodila.
Jak už jsem řekla, když vím, tak vím, a nerozhoduji se na poslední chvíli ani podle lístků, ani podle toho, co kdo týden před volbami žbleptne.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

Ne vždy jde o to nejméně podstatné. Často jde o věci, na kterých se staví další argumentace v článku. Což je logické, pokud by nějaký fakt nezapadal do struktury článku, tak tam nemusí být. A pokud do ní zapadá, tak na jeho pravdivosti závisí další tvrzení.

Upozornit tedy na jakoukoliv nekonzistenci nebo nepřesnost je rozhodně žádoucí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

To je jednoduché včelko. Protože Vidlák pravidelně lže a na těchto lžích pak staví své úvahy. Tobě nevadí, když ti někdo lže?

Průměrný počet slepic: 2.5 (19 hlasů)

Mně vadí, když lže kandidát na prezidenta, ten připrcatělý panák, do kterého jste se "zamilovali" jen proto, že vám ho média vykreslují v jiném světle než je jeho minulost a skutečnost.
(A propos - i ty fotky, kde byl v uniformě brát zdola, aby vypadal "sošně a velce", tak i ty lžou.)

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

..."brán zdola"

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Snažíte se odvádět pozornost od vidlákových lží nešikovným osobním útokem proti někomu jinému. Vaše oblíbená manipulační technika.

Nicméně když to nechám stranou, jaká je tedy opravdová minulost a skutečnost Petra Pavla? A očekávám samozřejmě i zdroje.

Průměrný počet slepic: 1.9 (12 hlasů)

naprosto odvádíte pozornost od věcí důležitých k maličkostem. V tutp chvíli je ÚPLNĚ JEDNO, jestli je nebo není pravdou, že SPD má na kandidátce nejvíc vysokoškoláků! Nevím, nepočítala jsem to, a už to nespočítám, protože jsem volební lístky vyhodila. Faktem ale je, že SPD tam má lidi velice chytré. Je tedy s podivem, že jim ještě nedošlo, co je čeká. Nebo došlo, a brání tomu někdo jiný?!

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Omlouvám se, zase jednou jsem si to po sobě nepřečetla. Takže oprava: V TUTO chvíli...

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na toto už jsem reagoval výše.

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

"Jestli Babiš vyhraje, pomůže to i vám....Čelit tomu budeme moci jen jednotou. Myslím, že vám reálně hrozí, že zůstanete osamoceni a Pětikolka se pustí jako první do vás, protože budete lehčí soupeř než Babiš. A pokud Babiš vyhraje i bez vás… budete mít ještě vůbec nějakou roli?"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jestli vyhraje Pavel, SPD si může balit fidlátka, už nebude žádná společná fotečka, ani žádná ohleduplnost a tolerance. Pak už bude všemu finito. Já teda nevím, jestli vysokoškolské tituly jsou zárukou inteligence...., no uvidíme...

Průměrný počet slepic: 3.6 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Už jsem menší komentář psala na včerejší diskuzi.
Můj pohled na tu dnešní (včerejší) debatu, souboj je, že Babiš první bitvu vyhrál. Jednoznačně. I když úderka na sorošznamu říká něco jiného:-). Myslím, že Babiš to ustál se ctí. Přesto, že se jednalo o nečestný souboj, dva proti jednomu. Občas si je dokonce oba "namazal na chleba". I když ne s takovým přehledem jako prezident Zeman. Nicméně dost kvalitně:-). Měl i slabší chvilky, ale to se nedá srovnat s evidentní nejistotou Pépeho, který říkal naučené fráze, většinou o ničem (podobně jako čapuše) a myslím, že podal tak slabý výkon, navzdory veškeré podpoře, které se mu dostává, že můžeme mít radost:-)!
Jasně, že Babišovi nemůže přijít spousta lidí na jméno a spousta to ani nikdy neudělá, protože mu dává vinu za všechny možné a nemožné věci, které jsou do nás ohledně jeho pořád "tlačeny", ale doufám, že pořád je určitě dost těch, kteří ještě váhají a kteří si třeba začínají uvědomovat po tomto výkonu jak je PP velký průšvih a co to přinese pro nás do budoucna. Babiš jasně řekl, že bude stát na naší straně, že bude bránit naše zájmy proti pětiděsu a spol., že bude usilovat o mír a o to, aby se vláda starala a pomáhala i nám Čechům a prosil, abychom mu dali hlas. Já mám jasno:-). Ale vy kteří váháte, i voliči SPD:-) i nerozhodní, prosím uvědomte si, že tohle je poslední bašta, která když padne, budou se dít nedobré věci. Nedovolme si přijít o poslední naděje na důstojné žití a volme ho. Jak už jsem tu psala s dobrou vůlí, nebo klidně i s nevolí!

Průměrný počet slepic: 4.1 (52 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já na ten ksicht přpiprcatělého generála koukat nemůžu, po jedné impertinentní větě jsem odešla... Prý měl Pavel v uchu sluchátko..., já být Babišem, zeptala bych se ho, co poslouchá za muziku... :-))

Průměrný počet slepic: 3.8 (26 hlasů)

Sluchatko mel Babis i Pavel, k volbam nejdu, nevolim komouse, ale Babis to je hruza, urazi, nepamatuje si otazky, nechape otazky, uz na Nove, kdyz mel vybrat tri slova, ktere ho charakterizuji, tak nepochopil zadani, nechapu adoraci Babise, mrknete se do vyrocnich zprav www.agrofert.cz/ke-stazeni, v roce 2021 strana 92, struktura jeho dluhu, jak chce krotit inflaci kdyz tolik dluzi ? Babisovy inflace vyhovuje. Mam strach z generala, ale Babis je jeste horsi, v ramci jeho chaotickeho jednani je schopnej vyvolat valecnej konflikt.

Průměrný počet slepic: 2.6 (36 hlasů)

In reply to by jan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Melete nesmysly, vysoká inflace mu rozhodně nevyhovuje. A z tohoto důvodu nominoval část svých úvěrů v eurech. Když se podíváte do výročních zpráv dalších podniků, tak zjistíte, že i oni mají vysoký podíl cizího kapitálu. Provozní kapitál si běžně podnikatelé obstarávají u bank stejně tak i velké investice. Vysoká inflace znamená vysoký úrok z úvěru. Každá investice je spočítána za nějakých podmínek a potencionálního výnosu. Pokud dojde k zvýšení inflace a subjekt podniká se spotřebním zbožím či službami bude na něho dopadat vysoká inflace dvěma způsoby a to zvýšenými náklady a sníženou kupní silou spotřebitele.

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

In reply to by jan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty jsi zkrátka "borec", který by v přímém přenosu měl na všechno ty nejlepší a ještě vtipné odpovědi.
Mně zajímá, kam nás ten člověk zavede. A ty, chaotický Honzíku, to máš v hlavě srandovně pomotané. Nebyl jsi v komparzu?

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Pro šťouraly - "mě zajímá" nebo "mne...". Píšu rychle a nečtu po sobě hned.., sorry.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Pomoc je mě - tě, mně - tebe. V tom spojení zajímá je lepší obráceně - než mne zajímá, zajímá mne.
Myslím. 🙃

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Jak jsem řekla, to bylo o rychlosti, ne o vědění, pomoc nepotřebuji :-))
My se učili mě-tě, mne-tebe, mně-tobě
(Tak radši nemysli... :-))

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pomůcka mě - tě, mně - tebe. Ve spojení mně zajímá je lepší zajímá mne.
Myslím

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Rybka (neověřeno)

Trvalý odkaz

mě - tě
mne - tebe
mně - tobě

To "mně-tebe", Rybko, máš (máte :-)) tedy špatně, jak jsem už napsala výš. To by naše profesorka češtiny (Nováková, nikdy nezapomenu) označila za hrubou chybu :-), Za jednu takovou v diktátu strhávala o stupeň známku.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Nejsem borec, ale obycejnej ceskej clovek, kteremu zalezi kde a jak budou zit jeho deti, chaotickej clovek nas zavede do chaosu, asi jako za Covidu, kdy v patek neplatilo to co v pondeli, v zadnem komparzu nejsem, zasadne nevolim komunisty a vy se laskave naucte slusne diskutovat, to je presne problem opozice a Babise, urazet se, urazet se, urazet se ... Jestli si myslite ze cim vice urazite oponenta, tim mate vetsi pravdu, tak jiz chapu vasi adoraci Babise, chovate se uplne stejne, pokud vam jde o budoucnost nasi zeme, tak je potreba se domluvit a ne se urazet, proto mam rad Vidlaka a kdyz s nim nesouhlasim, protoze na rozdil od vas se vyjadruje slusne, vecne a bez urazeni okoli, klidne me napiste ze jsem chaotickej a zmatenej, to nam vsem pomuze, nevim dokud budeme mit za podobne MAJI za spoluobcany tak se budeme jenom hadat.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

In reply to by jan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak to je divné - záleží vám na tom, jak budou žít vaše děti...Babiš nás zavede do chaosu jako za covidu...
V tom případě vám, pane Jane, přeju, abyste měl za prezidenta agenta Pavla, který tu nastolí s pětikolkou řád, že budeme všichni vzpomínat na Babiše jako na ty dobré časy.
Za covid Babiš nemohl, vypustili to do světa jiní šíbři (já jsem přesvědčená, že plánovaně), zkuste si najít - americká laboratoř ve Wu-chanu...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslím, že je asi pravděpodobné:-), že si na nás třeba tak trochu testovali jak rychle se vir bude šířit, jak moc bude třeba úderný, jak se budeme chovat, jak bude svět reagovat v globálu, že? A je fakt už únavné, jak stále a pořád někteří "jedou" za to zase může Babiš. Už jsem to tu psala. Ale ty "argumenty" jsou jako kdyby se jinde žilo jak v růžové zahrádce a vypořádávali se s tím bez ztráty kytičky. Hloupost. Nikdo nevěděl a ani nemohl vědět co se bude dít, nejen u nás, ale víceméně všude. A když byly přetížené nemocnice a hrozily kolapsy muselo se zkoušet všechno možné, aby se to trochu ubrzdilo. Prostě to tu bylo a muselo se to řešit za pochodu. A znovu se opakuji. Kdyby měl Babiš aspoň podporu od "opozice", vypadalo by to asi dost jinak. Ale v té hysterii proti němu se vše jen zhoršovalo a hůře řešilo. Jak ve zdravotnictví jako takovém. Tak v náladách ve společnosti. A zkušenosti nebyly s ničím ani podobným! Teď už ji máme, tu zkušenost! A já si moc přeji, abychom ji znovu nepotřebovali využít! Tak bychom se měli spíš soustředit teď na to, že AB je momentálně jediný, kdo nám může aspoň trochu v něčem pomoct...a zvolit si ho a neházet prázdné obálky, to je jen hloupá ztráta času k ničemu

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

to je porad dokola, nennapsal jsem ani zbla, ze za covid muze Babis ok ? Pisu ze se choval chaoticky a ne ze muze za covid, chapete to ? A mam proto obavy, ze v ramci jeho chaoticna, provede podobnou hovadinu, jako krava Cernochova, ktera chtela hned bojovat, presne takhle reaguje Babis, neco v ramci sveho chaosu placne a potom prosi prezidenta aby to urovnal :)

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by jan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, proto si nechal od Zemana dosadit za guvernéra ČNB nekomúetentního Michla, který nechtěl dál zvedat úroky. Hned jak ho jmenonoval, šla koruna do kopru a ČNB musela intervenovat, aby se endovezla ještě yvšší inflace. Od té doby nás ty intervence stály pěkných pár desítek miliard CZK.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

No dyk já sem hodnej, každému pomůžu investovat, to je jedno do čeho, ale přece nemůžete ode mne čekat že nebudu věřit odborníkům, to oni za to můžou. Lidi za mé vlády ušetřili 900mld tak co chcete, to je přece paráda. A byl sem v Paříži u stolu s nějzazobanějším harpagondechujem, von má všechny ty luise vitony a ták, dyk on taky investuje do vachcín... Sodoma, Gomora přinde. Muheeeee
https://youtu.be/2rWyVoh6Rk0

Průměrný počet slepic: 3.5 (19 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky jsem to včera viděl, je to tak jak píšete, ale během tohoto víkendu jsem jsem udělal jeden velmi znepokojivý objev. Ve svém okolí jsem mluvil s několika blízkými lidmi, koho budou volit. Všichni Pavla. Tak jsem se jich ptal na to, co je k tomu vede. Dostal jsem jednotnou odpověď, že přece nikdo normální nemůže volit Babiše. Na otázku co konkrétně je na Babišovi tak špatné a co dobrého očekávají od Pavla, jsem nedostal jedinou konkrétní odpověď. Něco ve stylu že Babiš je zlo, Babiš je nesympatický, generál nás bude dobře reprezentovat ... Můj poslední dotaz zněl: A to se ani trochu nebojíte, že Pavel nás povede do války proti Rusku? Jsem dostal tuto odpověď: A Babiš tomu zabrání?
Je to marné, je to marné. Ta debata nic nerozhodne, lidé to nevidí, lidé to neslyší a mám pocit, že ty matky, které to hodí generálovi neprocitnou ani potom, co jim syny z ukrajinské fronty přivezou v černých pytlích.

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

In reply to by Silvestr (neověřeno)

Trvalý odkaz

o hlouposti a o nepochopení situace.
" ... ty matky, které to hodí generálovi neprocitnou ani potom, co jim syny z ukrajinské fronty přivezou v černých pytlích...."
Stejně tak ti mladí kteří to hodí generálovi si neuvědomí nic ani po tom co je v zaměstnání nahradí cizinci a oni budou tvořit podle státní doktríny jednočlenné rodiny bez dětí v jediném možném dostupném 1+0.
Vymývání úspěšně dokončeno.

Průměrný počet slepic: 4.2 (27 hlasů)

In reply to by Silvestr (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdravím,
bohužel musím přiznat, že obdobnou zkušenost mám ze svého okolí i já, a to už od té doby, co skončilo první kolo prezidentských voleb. Evidentně povrchní pohled na věc, za všechno může Babiš a generál má pěkné vystupování .. bude dobře reprezentovat.. až po „bude líp vypadat na známkách“.
A případnou možnost konfliktu s Ruskem za naší aktivní účasti si nikdo z voličů PP ani nepřipouští, to se přece „nemůže stát“. Je to jen strašení od Babiše a od jeho příznivců! Jo a emocionální zneužívání proti tomu solidnímu generálovi!
Co je na tom ovšem to nejhorší a co mě nejvíc znepokojuje je skutečnost, že nejde jenom o mladší ročníky (to bych ještě nějak pochopil). Ale jsem ročník 1963, a u lidí mé a nejbližší generace bych předpokládal nějaký racionálnější přístup k věci. Ale musím znovu napsat – bohužel. Opravdu nevím, kam se poděl zdravý rozum.
Chtěl jsem trochu víc do hloubky analyzovat (alespoň pro sebe) příčiny, proč tomu tak je. Dospěl jsem k názoru, že příčiny a důvody těchto postojů jsou obecně podstatně hlubší a zakořenější, než se na první pohled může zdát. Nemá smyslu to tady a teď rozebírat, vydalo by to na slušný článek. Ale vyšla mi z toho celkem zásadní skutečnost – přes veškerou případnou snahu přesvědčit nebo alespoň přimět k větší diskusi někoho z opačné strany bude jenom ztráta času. To jsem si nakonec ověřil i v praxi.
Nejsem žádným skalním sympatizantem a příznivcem Babiše. To rozhodně ne. Za „normálních“ okolností bych celou situaci zřejmě až tak neprožíval. I když jsem přesvědčen, že mít generála (navíc Pavlova charakteru) v čele státu je poněkud za hranou i v dobách klidných a pohodových. Ale v současné vojensky de facto nestabilní Evropě a v dané vnitropolitické situaci u nás mě to vyloženě děsí.
Takže budu docela trnout v očekávání věcí příštích….

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

In reply to by Silvestr (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všechno je řečeno v tom článku o mediální manipulaci (od exředitele ČT).
Jinými slovy řekl, že lidi nepřemýšlí a nechávají se unést. Já bych to přirovnala k býčím zápasům nebo fotbalu Sparta-Slávie..., jednou se pro něco rozhodnou a přes to vlak nejede.

V tomto bych věřila té vědecké studii, kde stálo, že (a teď raději nebudu uvádět to vysoké číslo, aby se zase někdo neurazil :-)) - většina lidi není přirozeně inteligentní (studia se neberou v potaz, to není přirozená inteligence..,) a pak tam byla ještě další důležitá kritéria, od kterých se odvíjí ten neblahý "mozkový" stav populace na planetě.... Tak co bychom čekali u nás :-))

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

In reply to by Silvestr (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak já ti odpovím. Pravděpodobnost mobilizace kvůli Ukrajině se limitně blíží nule. Bureš si vybral špatné téma. To mohl také tvrdit, že nás ochrání před pádem meteoritu. to je jen o něco málo pravděpodobnější. A dokáže s tím udělat zhruba to samé. Takže, pokud by na tuto nepravděpodobnou situaci došlo, Bureš stejně bude postupovat obdobně jako Pavel nebo na ten postup nebude mít prakticky žádný vliv. Nicmémě, Bureš je zosobněním téměř všech špatných věcí, které se tady od roku 1989 udály. Jeho majetek má původ ještě z dob, kdy šmelil spolu se svými kumpány z STB v Maroku. Je vítězem divokých devadesátek. Většina ostatních jemu podobných je buď mrtva (Mrázek, Kellner), nebo z různých důvodů žijí v zahraničí (Kožený, Bakala, Vítek), případně bručí v kriminále (Krejčíř) nebo si aspoň něco odseděli (Pirt). Navíc je jeho impérium silně závislé na dotacích (jak EU tak ČR) a státu a nastavení legislativy (viz např. přimýchávání biosložky do paliv). Je tedy v kolosálním střetu zájmů (a to pomíjím jeho mediální impérium). Na to se vrší jeho další a další jemně řečeno přešlapy (např. nezvládnutí kovidové krize) a kauzy (stíhán nebo vyšetřován v ČR, USA a Francii. Kromě toho Babiš nemá žádný politický názor. Je typický populista, který říká to, o čem si myslí, že mu pomůže. ANO nejprve profiloval jako pravicovou a protikorupční stranu, aby vysál voliče ODS. Pak otočil do leva, protože chtěl voliče ČSSD. Pak ještě více do leva - to odnesla KSČM. No a nyní je "vlastenec" a "mírotvůrce". Jenže ten vlastenec, ani neumí česky (ale to je jen drobnost). Tak v rychlosti asi tak. Nečiním si nárok na to, abych tvrdil, že tento výčet je kompletní.

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

Drobná oprava. Špatně jsem formuloval, co považuji za pravděpodobnější: mobilizace je jen o málo pravděpodobnější než pád meteoritu.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by Silvestr (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám bohužel ze svého okolí podobné zkušenosti. Všichni odříkávají mantru, "za všechno může Babiš" a protože jim mejnstrým stále opakuje ta jednoduchá témata, tak je to hlavně covid, krade, dotace, zmatek, nemluví dobře česky, donedávna i Čapí hnízdo. A těm lidem to stačí na to, aby se raději nezamysleli a raději bezhlavě odsoudili, tak jak se to po nich chce. A to, že PP zrovna včera předvedl ohňostroj dutosti a frází, to neřeší a bagatelizují. Tak jako, kdyby to bylo v duchu, že chtějí to nové koště. Chléb a hry. Jenže to "koště" s námi maximálně vymete! Bohužel nedoceňují možný dosah svého rozhodnutí. Oni jim ho připravili na podnose, "vymašlili", tak ho chtějí. Mělo by je napadnout, že něco nebude asi v pořádku, když se toho děje teď tolik špatného, jeden jediný "správný směr", vymýšlí se stále další a další "odrbávání" lidí, kteří se už i tak jen tak drží nad vodou. A ti co ještě mají o něco více, ti si myslí, že se jich to netýká a týkat nebude. A když by se mohli pokusit to změnit, tak zas jen ta mantra "za všechno může... A já se i obávám těch "zadání" zvenčí...

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Koukal jsem na tu debatu taky, ale řekl bych že to byla maximálně remíza. Babiš ovládl pole - debata byla jen o něm. Pavel se tam skoro nevyskytoval ... Řezníček to zvládl za něj. Ale Babiš prostě není rétor jako Zeman. Používá dlouhá souvětí, pořád se ospravedlňuje, neumí ty myšlenkové zkratky, kdy do pěti slov nahustíte celou tezi. V tomto ohledu má školený moderátor výhodu. Když se na to koukne člověk, kterého politika nezajímá, tak to celé nepochopí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)