Povstanou noví Rychetští

Autor
Štítky

https://www.litterate.cz/povstanou-novi-rychetsti/

Přátelé, tak teď už to neúspěch je. Zcela jednoznačně. Pětikolka si v senátních volbách sáhla na dvacet mandátů z dvaceti sedmi. Výrazný úspěch, který je určitě nad očekáváním našeho derniéra. Uspěl Vystrčil, Oberfalzer, četník Topfer, Černín… všichni ti, jejichž neúspěch by Fialovi namydlil schody. V Pětikolce v podstatě nezazní žádný hlas, který by obviňoval premiéra, že může za jejich neúspěch. Fiala si může být jistý v kramflecích. To je realita.

Pravdu měla Karolína Stonjeková, která velmi trefně řekla, že volby rozhodují ti, kteří s platnou občankou vyrazí do volební místnosti a rozhodně je nerozhodují ti, kteří brblají doma.

Všeobecné vítězství Pětikolky se podařilo prolomit jen na dvou místech. V Plzni, kde zvítězila Kovářová a v Kroměříži, kde zvítězila Jana Zwyrtek Hamplová. A vlastně jen vítězství Kovářové je alespoň malá facka Markétě Svetrové Dvousvetrové. Všechno ostatní se odehrálo mimo Pětikolku na úkor ANO a nezávislých kandidátů. Je zbytečné plakat nad rozlitým mlíkem, stalo se.

Musíme si teď říci, co bude následovat.

Nejdůležitější je to, že senát v tomto složení bude rozhodovat o soudcích ústavního soudu, kterým příští rok končí mandát. Myslím, že můžeme říci už teď, že se nic nezmění. Povstanou noví Rychetští, v senátu bude mít Pětikolka jasnou většinu a tak budou nominováni i zvoleni ti, kteří přemýšlejí v intencích Fialy a jeho nohsledů.

To je moje první odpověď těm, kteří říkali, že ANO a Pětikolka jsou dvě strany téže mince a je jedno, kdo nás prodá Bruseli. Babiš by měl na ústavní soudce rozhodně jiné požadavky než Pekarová či Rakušan. Zásadovost a pevnost postojů na Alternativě bude mít za následek, že Rychetský bude nahrazen jiným Rychetským. Tohle se prostě stane a nedá se to odestát. Fakt si nejsem jistý, jestli ty pevné postoje stojí za předsedu ústavního soudu, který se nebude lišit od toho současného.

Takřka všude dostali kandidáti v druhém kole méně hlasů, než v prvním. Což znamená, že výběr mezi ďáblem a belzebubem hodně voličů prostě neudělalo. Můj apel na taktickou volbu nebyl vyslyšen. Co je výsledkem? Vyhrála Pětikolka a proti Fialovi nevystoupí žádný naštvaný spolustraník.

Neúspěch babišových kandidátů do senátu navíc znamená, že Andrejko zřejmě nemá šanci v prezidentské volbě, což značně zvyšuje šance kandidátů Pětikolky. Nedivil bych se, kdyby si to Andrejko správně vyhodnotil a zobchodoval svojí ochotu nekandidovat. My se budeme dívat na souboj Pavla a Nerudové. Šanci, že by se do druhého kola probojoval třeba Bašta nebo třeba Březina či Blažko, je velmi velmi nízká. Alternativa disponuje cca 15% hlasy, které bude rozfrcávat mezi tři kandidáty…

Třetí nepříjemnou věcí je, že naše vláda nemá žádný důvod odstoupit. Nic se v podstatě nezměnilo. Hlasy z ulice jsou zatím nedostatečné prozatím nebudou podpořeny ani Babišovými ambicemi (což bylo důležité), ani řevem zklamaných neúspěšných Modroptáků (což bylo skoro nezbytné). Ulice zůstala ve svém hlasu víceméně osamělá. Sto tisíc lidí na Václaváku zatím nevyváží voliče v komunálních a senátních volbách. Je hezké, že sto tisíc lidí pod koněm se shodne, že Vystrčil je zhůbce země, ale volby fungují tak, že stačí dvacet tři tisíc voličů v Jihlavě, co si to nemyslí. Vystrčil byl ale jeden z mála kandidátů, který ve druhém kole dostal víc hlasů než v prvním.

Přidejte si k tomu Nordstrým, jehož zničením bylo eliminováno 90% možností vyjednávání s Ruskem… bude třeba přeskupit síly a hodně si promyslet další postup. Hlas ulice zatím nebyl přetaven ve volební mandáty a děravé trubky se nedají opravit žádným jednáním s Moskvou.

Co teď dál?

Byli jsme svědky jasného signálu (kurňa, i slovo „signál“ už je zprofanované), že je možné uspět i proti Pětikolce. Ale kandidáti musejí být pořádně vidět a to dlouhodobě. Kovářová uspěla proti Naxerovi a Zwyrtek Hamplová proti Pluhařové. Voliči je znali. Ve Vystrčilově volebním obvodě volilo údajně dvakrát tolik lidí, než jinde. Prostě to jde, ale známý ksicht je výhoda, kterou zatím nepřeváží ani Babišův karavan, ani Vidlákovy kydy, ani Nielsenovo doporučení. Nielsen s Nagyovou měli v prvním kole dohromady přes dvacet tisíc hlasů, ale ve druhém kole dostala Nagyová jen o tisíc hlasů víc, než v kole prvním. Voliči netaktizovali. Ani ti, kteří volili PRO, netaktizovali.

Proto bych chtěl apelovat na naše politiky, aby neváhali a už teď přemýšleli o kandidátech do senátu za dva roky. Je zapotřebí, aby se proslavili, aby si na jejich obličeje lidi zvykli, aby se s nimi seznámili a málokdo má dost peněz, aby to stihl tři měsíce před volbami. Jestliže má Alternativa za dva roky alespoň trochu uspět, je zapotřebí, aby si PRO i SPD co nejdříve ujasnili, koho do tohoto klání vyšlou a kandidáti by se měli začít už teď zviditelňovat.

Auředník! Co takhle to za dva roky zkusit znovu ve vedlejším obvodě? Dostatek času…. to by mohlo pomoci, ne? Michal Auředník byl ve svém obvodu extrémně úspěšný, pokud by udržel povědomí o své maličkosti, mohlo by to příště vyjít. To platí i pro Nielsena či Vacka. Je zapotřebí se zvidnitelňovat už teď. Jinak to zase bude souboj mezi ANO a Pětikolkou… Konstelace za dva roky bude nejspíš úplně jiná, ale určitě se nezmění to, že Pětikolka dostane na kampaň peníze ze státního rozpočtu, Babiš má peněz dost a Alternativa to pak za tři měsíce zřejmě nestihne, i když už může mít o něco větší podporu.

Je jasné, že Fiala nám u moci ještě chvíli vydrží. Jeho vlastní lidi ho nesestřelí. Nemají důvod. Nic se jim nestalo. Pokud budou předčasné volby, tak skutečně až pod tlakem nouze, nikoliv pod tlakem Babiše ani pod tlakem zklamaného Oberfalzera. Zatím si katastrofu dovede představit příliš málo lidí a dokud se nezhmotní o dost více, tlak ulice zřejmě stačit nebude.

Teď budeme čekat. Ne dlouho. Nordstrýmy fakt nefungují a válka na Ukrajině zdaleka neřekla poslední slovo. Komunální volby sice trochu změnily rozložení sil, ale zatím málo. Teploty půjdou dolů, plyn není a nebude. Jsme první, kdo o těchto průserech na obzoru mluví. Jsme první, kdo na ně upozorňují. Teď prostě musíme počkat, až to lidem dojde. Do té doby budeme jen zpovzdálí sledovat zápasy jiných. Můžeme je komentovat, můžeme je posuzovat, ale nezapojíme se do nich. Osamělí matadoři mohou sice sypat písek do soukolí, ale mají jen omezené možnosti. Politický tlak nebude, tlak bídy je sice na obzoru, ale až začne působit, tak už tady ta nouze bude hezky zaháčkovaná. Poslední legální politická možnost, zabránit katastrofě, byla zřejmě promarněna.

Od politiky se teď tady na Kydech vrátíme k soběstačnosti. K tomu, co můžeme prozatím udělat v našich domovech. K přípravám na to, co je v podstatě nevyhnutelné. K přesvědčování sousedů a přátel. K získávání stoupenců a sympatizantů. Ke koordinaci vzájemných akcí, k dalšímu sjednocování a přípravám na tu chvíli, kdy se všechny ty katastrofy stanou. Zatím víc udělat nemůžeme.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (88 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidláku, jsi idealista a naivní. Nepochopil jsi, že kdyby volby v zastupitelské demokracii mohly něco změnit, dávno by je zakázali! Zastupitelská demokracie je jenom mazání medu okolo huby občanům. Jenom PŘÍMÁ demokracie a ODVOLATELNOST ZASTUPITELŮ ze zastupitelů udělá to, čím by měli být - ZAMĚSTNANCE OBČANŮ. Ne jejich PÁNY. Ale je to marné, je to marné, je to marné. V povolebním vyjednávání se v rámci "nutných kompromisů" zapomene na většinu předvolebních slibů a vlak jede dál. V dějinách vždy každou velkou změnu společenských vztahů předcházela velká katastrofa a teprve po ní následovala katerze. A katastrofa se blíží.

Průměrný počet slepic: 4.4 (36 hlasů)

In reply to by Bavor (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je sice pravda ale jen částečně. Přeci jen, kdyby u nás volby byly k ničemu, nebyl by to takový boj kolem nich. V USA, Rusku, Íránu či v Číně není potřeba chodit k volbám. U nás tohle divadlo USA zavedly, protože věděly, že ve svobodných volbách vyhrává ten, kdo má média a víc peněz, takže se nebáli tuhle hru u nás zavést. Teď je u nás zavedená a bohužel pro ně musí vymýšlet praktiky jak je manipulovat či rušit. Chtěli obejít demokracii skrze zákon o státním zastupitelství, po kterém by jakýmkoliv politikům vládli nevolení a neodvolatelní státní zástupci. Manipulují demokratickou soutěž skrze změny pravidel hry, které protizákoně upravil Rychetský apod. Ale to vše dělají, že zatím připouští u nás jimi zavedenou hru na demokracii. A přeci jen, kdyby národ se sebral, mohl je u voleb zaskočit a aspon je donutit si přestat hrát na demokraty. Babiše pod palcem neměli, ale to jen proto, že na začátku doufali, že bude kopat za ně. Babiš většinu toho co slíbil, dodržel. Kdyby jim šel na ruku, média a posléze lidi by ho tolik nenáviděli. Lidi si tohoto před lovci kličkujícího zajíce odstřelili a po druhé se Západ nějakým novým jakože jejich Babišem obalamutit nedá. A to co se děje na náměstích je opět jen divadlo na anulování domácího odporu. To co lidi vidí jako naději je jen past. Podobná jako při posledních volbách v Itálii.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

český národ je marný. Když mu nebude lhát Rakušan, tak mu bude lhát Farný. Skončily volby, česká tragikomedie, mafiánské vládnutí nás všechny přežije.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Bohužel máte pravdu. Náš národ nemá budoucnost. Ostatně jako většina národů Evropy. Pokud jakýkoliv národ považuje za svá nejlepší období ta, v kterých nemá podmínky pro udržení vlastní populace a naopak za ta nejhorší ta období, v kterých se populačně obnovuje, je takový národ už tu prakticky omylem. Příroda ho skrze něho samého vyloučí. To, co se děje či neděje u voleb je už jen toho logickým důsledkem. Třeba v Německu už každé druhé dítě má zahraniční kořeny a tento poměr se bude neustále zvyšovat v neprospěch národnostních Němců. My jdeme stejným kurzem. Nakonec budoucnost Evropy je žlutá, byť tu bude muslimské intermezzo, muslimové nakonec Evropu neudrží a prodají ji či ustoupí schopnější žluté rase. Pro Číňany je budoucnost důležitější než přítomnost. Pro Evropany je důležitější přítomnost. Žijete přeci hlavně teď. A tenhle rozpor rozhodne celoplanetární budoucnost. Číňani už si děcka amerikou převychovat k opaku nedají.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak píše pan Bavor,volby nic nezmění a zase dodám,dokud se něco nezmění v USA,tak tady také ne.
Mne to stejně připadá,že se falšuje,jak v USA.
Jinak,ještě nedozrál čas na změnu u voličů,ale alternativa dala o sobě vědět,takže,je potřeba udržet povědomí o alternativě.Neházet flintu do žita,ale dopracovat,doladit smysl,hesla,program alternativy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

V USA není potřeba falšovat, je to celé jen divadlo. V USA je úplně jedno kdo vyhraje a prezidenty nechávají vyhrát takové jaké zrovna potřebují. Kdyby Putin prohrál v Sýrii, nebylo by potřeba Bidena, protože džihádisti by už teď likvidovali Evropu a Trump by nabízel skvělou tradiční, konzervativní Ameriku, do které by utíkal kapitál a mozky z Evropy. Až Amíci teď ekonomicky rozvrátí Evropu, přetnou hospodářské vazby mezi Ruskem a Evropou a pokusí se znovu poslat do Evropy džihád, aby utekl veškerý evropský kapitál a cenné mozky do USA, opět nechají zvítězit Trumpa či nějakého jeho zástupce třeba Pence. Vždyť Trump chodí s Clintonem na golf a nebo na svatby jejich rodiny. Musíte chápat, že v USA je prezident jen něco jako šéf firmy a má nad sebou představenstvo, dozorčí radu a především vlastníky. A nemůže si dělat co chce.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Je potřeba začít usilovně pracovat na vytvoření platformy vhodné ke spojení alternativy do jednoho hnutí, bez toho spojení je všechno marné.
Návrh k dopracování: Vytvořit hnutí třeba H1, které bude zastřešovat přihlášené strany (předsedy stran)
Ve volbách se bude volit hnutí H1 a jako preferenční hlas se zaškrtne předseda strany kterou chci zvolit.
Podle preferenčních hlasů se ukáže nejsilnější strana hnutí a ta bude mít předsedu hnutí.
Další strany budou mít zastoupení podle počtu preferenčních hlasů.
Hnutí se dostane do parlamentu, protože nebudou propadávat hlasy malých stran.
I malá strana dosáhne na příspěvek od státu a bude mít peníze na další rozvoj.
Do parlamentu se dostanou noví lidé a budou se moci ukázat co v nich je.
Tento základní návrh by odborníci jistě dopracovali k použitelnému řešení, ale muselo by být co nejjednodušší aby každá strana na první pohled věděla co může po volbách čekat
Bez spojení se na alternativě nikam nedostaneme, a nepomohou nám ani pokojné demonstrace.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

A co konkrétně chcete spojovat? Vlastence a popírače Covidu, libertariány a monarchisty... Alternativa je rozprsklá do obrovské šířky a názory jedněch jsou v ostrém rozporu s názory druhých.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Když to dokázala pětikolka, měli by to dokázat i strany na alternativě. Jinak budou ti hloupější...

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Pětikolka ale spojuje 5 subjektů, které jsou dneska zcela nerozeznatelné a snadno tak zaměnitelné. Stejně se třeba může sloučit Seznam-zprávy, Echo24 a iHned a budou si navzájem přichrochtávat, ale slučujte třeba PL a Blitky (dříve Blisty).

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Bohužel jsou hloupější. Havlisti chodí spořádaně ke všem volbám a nakecali nehavlistům, že to nemá smysl tam chodit a tak se realita kroutí podle nich. Havlisti jsou dost na prachy a umí své zájmy lépe hájit než nehavlisti. Proto taky havlisti dělají častěji pány nehavlistům. Opačně to funguje jen z řídka.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Pan Vidlak bez Solidarity a Master planu PNZ bude taky zdejšim katem jako ja brzy stejně upalen!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Mezitím na Ukrajině se Zelenský prsí, že Liman je dočištěn a ukrajinské vysílače signálů vysílají zkazky o tom, že v Moskvě už běží kroky k odstranění Putina. No kéž by! Ukrajinci z toho však mají docela vítr, protože by mohl přijít někdo, kdo udělá v Putinově zahnilém bordelu pořádek, což by mohlo zlepšit výkony Rusáků na frontě...

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

A ve které armádě není bordel? Nebo jsi nevzdělanec co nečetl nějaké lepší autory, třeba Britské, kde si z toho dělají srandu? Je dost autorů co psali o bordelu v USA armádě a další o Sovětském, potažmo ruském.
A to nekomentuji, že pohled na armádu ČR nedává pocit organizovanosti, ale absolutního chaosu a lidské blbosti.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Anonym.
Ono je to i tím,kolikátá generace,co nepřišla do styku s vojenským tažením,velením,vyhodnocováním situace.Jak jsem už psal,co a jak Stalin,znova si Rusové musí projít utrpením,než se velení vytřídí.
Zopakuji jedno prohlášení,Rogozin co měl na starosti satelity,prozradil vše USA.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Jojo. A když Němci stáli před Moskvou a zubili se od ucha k uchu a nemohli uvěřit tomu, jak snadno porazili SSSR, tak to vlastně vedlo k vítězství Německa nad SSSR že? Všiml jste si, že Zelenskij vyhlásil už v únoru úplnou mobilizaci a Rusové do teď bojovali bez jakékoliv mobilizace? Takže kdo má ještě v záloze rezervy? Kdyby Rusové chtěli Ukrajince zastavit, tak přes Dněpr nestojí jediný most a ne, že jim tam ještě nechají jako náhodou pontonové mosty. On to dělal Stalin v roce 1941 úplně stejně.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

Jenže to se Rusové bránili doma. Teď jsou venku a pocitově je většině nějaký osud póvlu z Ukrajiny, byť se hlásí k Rusku, u zadku. Proto tam nejvíc a nejostřeji bojují domobranci. Putin se rozhodl, že to tedy posune tím, že přijme ty oblasti do RF, aby to bylo jakože už "doma", ale udělal to špatně, se špatným načasováním, takže to stejně nefunguje, ale naopak je to "fackuje" samotné.

Toho "kdyby Rusko chtělo" jsem slyšel tolik, že už by mělo stát zase u Berlína. Uvědomme si ale jednu zásadní věc - všechny současné západní armády jsou koncipovány jako imunní vůči strategiím z 2. světové. Jsou poučené. Takže to rvát na sílu, počty, nebude mít dneska žádný efekt.

Průměrný počet slepic: 1.5 (2 hlasů)

Já bych Rusy nepodceňoval. Umí vygenerovat skvělé elity. Však si vemte, jak ojebali Západ tím, že předstírali, že Amíkům spolkli Hvězdné války a USA uvěřily, že vyhráli svět. Od Rusů to byla neuvěřitelná blamáž, která otočila hru. Do roku 1990 byl čas na straně USA,protože ovládali 10x více lidí a tak i mozků. Po roce 1999 je čas na straně Ruska a Číny a to především díky celosvěovým surovinovým bilancím a mnoha dalším věcem. Putin oproti Stalinovi změnil jen to, že nechtěl v rámci stejné strategie nechat ničit Rusko. Ukrajinci jsou ve stejné situaci jako Hitler akorát, že na svém spáleném území. A stejně věří v lehké vítězství nad Ruskem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Rusové nemají zájem stát u Berlína. Pro Rusy je výhodné, když mají více dodavatelů zboží za své suroviny. Mohou si tak říci o více zboží za ně. To co se děje na Ukrajině je ještě více proti Německu a jeho německé Evropě než proti Rusku. Němci s Rusy utvrzovali vzájemně výhodné vztahy. A co chtějí Rusové? Zlikvidovat do budoucna vojenské schopnosti Ukrajiny. Na to nepotřebují honit Ukrajince po celé Ukrajině. Rusové už mají spočítání, že budou muset lidem obnovit 50.000 domů. Kdyby honili Ukrajince po celé Ukrajině bylo by těch domů mnohem více a bylo by to celé mnohem dražší s ještě více nasranýma lidma. Navíc. Kam se teď Ukrajinci schovají před ruským dělostřelectvem, když v likvidační zóně nestojí žádný barák a lesy jsou spálené? Ukrajinci teď mohutně krvácejí tam, kam Rusové lehce došli a odkud Rusové většinou prchají. Pro cíl, kterým je demilitarizace a denaficikace Ukrajiny je to naprosto ideální.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

A ještě jsem zapomněl na důležitou věc. Proč Stalin nechal Němce natáhnout až k Moskvě a uvolňoval jen takové síly, aby k Moskvě Němci došli do prvních mrazů? Válka se vyhrává především ve fabrikách a díky logistice. Rusové takhle bojují stovky let. I proti Napoleonovi. Natáhnete nepřítele co nejhlouběji do tlamy a pak sklapne čelist. Hitler prohrál, protože Stalin si ho natáhl tam, kde měl Stalin blíže logistické zázemí. Kdyby se Stalin bránil na polsko-sovětské hranici, tam, kde by to měl Hitler blíže k zásobování a fabrikám, v dosahu německých bombardéru, prohrál by. Rusové, kdyby postupovali i nyní hlouběji do Ukrajiny měli by to čím dál tím těžší a Ukrajinci lehčí. Takhle to bude opačně. A hlavním cílem je zlikvidovat vojenské schopnosti Ukrajiny do budoucna, aby se Rusko mohlo v klidu rozvíjet.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Najděte a poslechněte si Scotta Rittera a trochu víc se vám rozbřeskne. Dlouhé (cca 2 hodiny, možno dohledat i na FB Rajchla), ale stojí za to.

Zatím bez slepic