Přepravicováno

Autor
Štítky

Vprvním ročníku na politologii vám vysvětlí, že všichni sice mluví o tom, že pravo-levé dělení je už dávno mrtvé, ale nemáte tomu věřit, protože je stále platné, protože bylo platné už v dobách před Kristem, přežilo středověk, vrátilo se do politiky v době Toryů a Whigů a i v dnešní době liberální a neomarxistické je stále do značné míry platné.

Ano, v dobách ohrožení státu, se toto dělení upozaďuje, protože otázky o míře přerozdělování, úloze státu, sociálnu a hospodářství jsou přehlušeny otázkami o zachování ohroženého národa. V dnešní době naprosto sdílím postoj, že existují důležitější problémy, než debata o tom, co je pravicové a co je levicové.

Ostatně to uvidíte i v diskusi pod tímto článkem. Pochybuji, že dojde k jakékoliv shodě na tom, kdo u nás reprezentuje pravicové a kdo levicové vidění světa. Podle osobních preferencí jednotlivých diskutérů zjistíte, že veškeré špatné věci pocházejí od pravičáků a nebo levičáků, bez ohledu na cokoliv. Normální stav…

Naše Kotlinka je nejlevicovějším státem na světě. Kdo mi nevěří, ten ať si vzpomene na krajské volby, kde ČSSD převálcovala vládnoucí koalici ODS naprosto strašným způsobem kvůli tomu, že slíbila krajské proplácení třicetikorunových poplatků u doktora. Dokonce i v tom nejpravicovějším Středočeském kraji, baště všech pravicových stran, vyhrál drtivým způsobem David Rath. Na bilbórdech měl napsáno: „Zdravotnictví bez poplatků.“ Tehdy ještě ČSSD tak nějak tušila, co to znamená levicová politika. Ale zanedlouho už přišel Sobotka a jeho kumpáni, kteří ČSSD krok za krokem ukončovali.

Obyvatelstvo České republiky je převážně levicově smýšlející. Kdo u nás řekne, že zdravotnictví bude placené, studovat se bude za školné a důchody budou zajišťovat soukromé společnosti, ten prohraje volby. Václav Klaus byl sice kritikem sociálního státu, ale nikdy na něj nesáhl. Miloš Zeman sice musel řešit krachující banky, ale kromě konsolidační agentury měl státní rozpočet vyrovnaný. Andrej Babiš během svého premiérování v podstatě splnil předvolební sliby ČSSD i ODS, protože zvýšil sociálno a snížil daně. Proto má dneska pětatřicetiprocentní preference a v podstatě suverénní pozici i přes celou řadu hříchů ala Vrbětice, Covid, Jourovou a obrannou smlouvu s USA.

Jsme v době, kdy všichni představují kandidátky do eurovoleb. Je nejvyšší čas. Má-li se zvládnout nějaká rozumná kampaň, má-li se zvládnout, objet s těmi tvářemi celou republiku, je zapotřebí s nimi vystoupit už teď. Kdo kandidáty ještě nepředstavil, ten to udělá co nevidět. Takový Zdechovský nebo Vondra už na tom pracují od léta. Snad jen hnutí ANO si může dovolit ještě chvíli počkat, protože jsou v komfortní pozici a rozhodně netrpí nedostatkem prostředků na kampaň.

Dovolte mi, abych konstatoval, že letos je vysloveně přepravicováno. V podstatě všichni staví pravicové kandidátky. PRO se slovy svého ekonomického experta Tomáše Balvína definuje strana, která si nekonkuruje s SPD, protože PRO je strana pravicová. Pic ho, a jako jednička na kandidátce SPD je bývalý předseda Svobodných a také bývalý europoslanec Petr Mach. Na druhém místě je Ivan David, který byl kdysi v ČSSD, na třetím místě je Zuzka Majerová, což je opět pravicová politička. Svobodní také budou stavět kandidátku a v jejich případě už z podstaty bude libertariánská a pravicová. Tam to jinak nejde. Petr Macinka a jeho Motoristé sobě postaví další pravicovou kandidátku…

Jan Keller ve své knize o hybridní politice uvádí, že „pravicový populismus“ má mnohem větší mobilizační potenciál, než ten levicový. Když vidím zatím představené kandidátky, musím mu dát za pravdu. Kdo nemá v první pětce libertariána, jako by nebyl. S trochou nadsázky budou letošní předvolební debaty úplně dokonalou přehlídkou ořezaného státu, školného na vysokých školách, placeného zdravotnictví a chvály světové ekonomiky, které nikdo nesmí klást do cesty překážky. Všichni cílí na zhrzelé voliče ODS… ostatní členové Pětikolky jsou tak nějak mrtví už teď.

V nejlevicovějším národě světa prakticky nikdo neloví nalevo. Snad jedině Kateřina Konečná, která svojí kandidátku představí dneska. O Šmardovi není třeba mluvit, ten hraje o to, jestli ta SOC DEM vůbec přežije letošní rok a letošní volební debakly. Šlachta, ten je zaměřený podobně jednostranně jako Petr Macinka, akorát Motoristé době mluví o tom, že všichni potřebujeme auto a Šlachta mluví o tom, že všichni potřebujeme být více hlídaní, aby politici nemohli být zkorumpováni. Špidla ve zmijovce došel na odborářskou demonstraci, ale pochybuji, že to bude hrát roli.

Ještě nevíme nic o tom, koho postaví do eurovoleb ANO. Ale i Andrej Babiš teď především loví ve vodách ODS. Pokud nezmění taktiku, bude tu neurekom pravicových kandidátek. Echt liberální voliče plné grýndýlu a Evropských hodnot si vezmou Piráti, levicoví voliči budou mít Konečnou a jinak asi nikoho… a o konzervativní pravici se poperou víceméně všichni ostatní.

Rétorika v kampani se samozřejmě může vyvinout různým směrem a já nechci předjímat, jak budou jednotlivé strany i osobnosti komunikovat svoje názory a politický program, ale jména přece jenom už teď něco napovídají…

Při posledních parlamentních volbách bylo rušno kolem ANO. Všichni lovili v jeho vodách, ale bylo to příliš mnoho slimáčků, kteří nakonec Andrejovi uloupli jen droboučkou kapustičku. Hnutí ANO to trochu uškodilo, ale nikomu z těch marodérů to nepomohlo. Rozdělili si kořist, která byla příliš malá a nakonec o ní přišli ve prospěch SPOLU. Teď to vypadá, že supi krouží především nad ODS a Fialou. Vzhledem k tomu, že Fiala není Babiš, tak bych očekával, že kořist bude větší. Zájemců o ni je ovšem také hodně a pokud nepřekročí pět procent, kdo dostane propadlé hlasy? Ano, dostane je hnutí ANO jako poslední velký hegemon na scéně.

Na naší politické scéně je přepravicováno. Je to logické, ODS je chcípající kobyla, tak proč by všichni kroužili jinde a čekali na živější kořist? Ale až se bude kořist rozdělovat, je dost možné, že se z ní nakonec pořádně nenasytí nikdo. Čekajících nástupců je nějak moc a všichni chtějí dělat ODS revival.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (194 hlasů)

Komentáře

.. svou paní potkal v Pekingu, kde on pracoval jako úředník na ambasádě a ona Češka, Vltavou křtěná, tam studovala sinologii.

Paní byla fanatická Klausovka, skalní volička ODS, ryzí pravičačka.. Když debatovala se svým tchánem a švagry v Quitu, tak si Mauricia pozval tatínek a bratři stranou, tvářili se jako kdyby mu chtěli dát výprask a vznesli dotaz: "Tvoje žena je komunistka?!"

Asi takto jsme pravicoví, z pohledu jihoamerické honorace..

Průměrný počet slepic: 4.6 (77 hlasů)

Aspoň bude výsledek u všech konzistentní :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Proto "STAČILO", poslechněte si tiskovou konferenci KSČM a vlasteneckého shromáždění odborně zdatných lidí pro změnu v ČR, LEVICOVÁ alternativa pro potřebu změny společenského vývoje:

(1487) Tisková konference - představení kandidátů do EP - YouTube

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

KSČM způsobila v minulých volebních obdobích kdy ještě byla v parlamentu, problémy se sestavováním vlády. Do vlády s nimi nikdo nechtěl jít, a velkým stranám chyběl potřebný počet poslanců k sestavení vlády. Ideální stav pro KDU-ČSL která tvořila pověstný jazýček na vahách a prosadila si církevní restituce.

Za Topolánka se kvůli tomu dostali do vlády zelení a ti zablokovali výstavbu jaderných elektráren.

Teď se to rýsuje znova. I pokud by se opozici podařilo vyhrát volby, vládu sestaví pouze s Komunisty, což hodně lidí nerozdýchá a nebo bez komunistů ale zase s nějakým jiným jazýčkem na vahách, který si bude nárokovat zase nějakou šílenost.

Pokud by komunistická strana chtěla ukázat, že má dobré úmysly, tak se sama rozpustí. Gottwalda a hrdiny kteří bojovali v druhé světové válce za naši vlast, a za komunistů skončili na popravišti, jim značná část populace neodpustí.

Průměrný počet slepic: 2.7 (13 hlasů)

na Miladu Horákovou, agentku zpravodajské služby Británie, jak se nedávno vyjádřila její dcera

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by Freud

Trvalý odkaz

Nejspíš na těchto stránkách JEN sledujete, jak řeči běží a nic neřeší.

Možná toužíte po reprezentaci, která se "klube" jinde a v jiném složení. Může i přímo navázat na nyní vládnoucí pětidemolici. Prosím, všechno je možné. Ať se představí a to nejen jako perzóny, ale jako tvůrci programu, který nás ze s....k dostane. My, bez rozdílu politického vyznání si jistě vybereme lepší program a vlastní účastí  jej budeme realizovat, nenecháme to jen na "předácích".

Ať dokáží  ve volbách, ale hlavně po volbách, že jde o prosperitu země řešenou s občany a v jejich zájmu.

Když získají nikoli pozornost voličů, ale schopnost občanů podílet se na tvorbě i realizaci programu, který postupně změní postavení občana v zemi a postavení země v Evropě i ve světě, věřte, že pokud ještě budu živ, budu se vyjadřovat o takové reprezentaci s obdivem a uznáním i s tím, že si budu uvědomovat jejich vážné přešlapy, například za posledních 34 let.

Je to pro vás uvěřitelné?

Jen hlupák určuje DNES budoucnost, podle nechvalně proběhlých událostí souvisejících s politickými stranami, či církvemi a panovníky v libovolně vzdálené minulosti. Jsme v tak velkém průseru, který mohou napravovat jen hodně odvážní lidé, ale i oni musí nejdřív získat ne obdiv, ale důvěru lidí, že k té změně společenského klimatu MŮŽE dojít. Když se podíváte Freude do minulosti jen na našem území, musel byste nejspíš povolat mimozemské civilizace, abyste nenarazil na krutosti a nespravedlnosti v moderní i vzdálenější historii.

Bez chyb se nikdy žádná generace a její reprezentace neobešla. Na chyby je třeba reagovat. To je povinnost mimo jiné i těch, které jste mohl vidět na představení sešlosti STAČÍ (pokud jste se uvolil tu srandu sledovat). Nejsou tam zdaleka jen komunisté, toho bývalého člena ODS také nepovažuji za ztraceného pro další vývoj, byť výrazní fialoví jej mohou považovat za zrádce.

Obávejte se, že ta parta se bude opírat i o další, kteří se v minulosti hodně ošívali, když se vzpomněl název strany KSČM, nebo KSČ. 

Freude, pokuste se uvažovat s větším nadhledem, mnozí jsme k tomu prapodivnému slovu "nadhled" museli dospět.  

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

V předvolebních debatách budou zcela jistě politici nynější pětikoalice a také moderátoři pokládat otázku kandidátům dnešních opozičních stran.

V případě že budete sestavovat vládu půjdete do koalice s komunisty?

No a pokud bude odpověď znít ano, může se dotyčná strana rozloučit s ne nevýznamným procentem voličů.

Tady vůbec nejde o to přesvědčit mne, já mám jen jeden hlas, ale troufnete si přesvědčit většinu voličů, aby dali hlas straně, která půjde do koalice s komunisty? Tak to Vám přeji hodně štěstí. Jen aby vám v konečném součtu ty hlasy nechyběly.

Navíc když politika KSČM a politika ČSSD vypadala, a i do budoucna bude vypadat asi takto. Vládní návrh, přidáme důchodcům 3% KDU-ČSL řekne, buď 5% nebo pro návrh nebudeme hlasovat, představitel ČSSD řekne my žádáme 7% důchodci si to zaslouží, a završí to KSČM. Její kápo řekne 10% jinak položíme vládu. Jen tak mimochodem já jsem důchodce ale KSČM volit nebudu.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by Freud

Trvalý odkaz

... dokonce pokud budou při obraně "tzv. pravicového zaměření" pokračovat figury, které v televizi fungují desítky let, je to víc, než pravděpodobné. Nicméně pokud občanům už jde o kejhák, mohou se k těm otázkám stavět podobně, jako už dnes mnozí v diskusích na SEZNAMu pod články obdivovatelů pětikolky a PePa.

V současné situaci si dovolím tvrdit, že občanům, především v produktivním věku nezbývá než riskovat v duchu toho, co už jsem napsal. Lidé, kteří uvažují pravděpodobně vaším způsobem není příliš pomoci. Uvažují totiž stejně jako lidé v šedesátých, sedmdesátých, nebo osmdesátých letech "VY x MY" a v další letech i ti, kteří se v předchozím období chovali jako praví spravedliví a dnes tvrdí my tenkrát museli, za všechno mohou ONI.  

Nám občanům by mělo především záležet na tom, abychom doma i ve světě nebyli směšní za naše představitele námi volené. V tom opravdu nezáleží, zda občané procentuálně prosadí něco komunistů a něco lidovců.  Podstatné je mít vzdělané, sebevědomé a vhodným způsobem skromné představitele, kteří opravdu něco umí. To je na nás voličích. 

Opakuji, nejde o komunisty, ale o společnost jako celek a jen hlupák a přizdis..č opět jen čeká, jak to všechno dopadne jen proto, že nějaký Václav Moravec se zcela určitě zeptá.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Píšete:

Podstatné je mít vzdělané, sebevědomé a vhodným způsobem skromné představitele, kteří opravdu něco umí.

 

Souhlasím, ale k tomu, aby to, co umí, mohli zavést do praxe, musí taky umět vyhrát volby. A aby vyhráli volby, musí počítat i s tím, na co se jich budou Moravcové i jiní ptát.

Já na setkání s politiky nechodím ale Kateřiny Konečné bych se rád zeptal, z jakého důvodu propaguje značku KSČM. Značka to je jedna z nejdůležitějších věcí nejen firmy ale i politické strany a dlouho se buduje její pověst.

 

Pokud někdo spojí svůj politický osud s KSČM, tak se musím ptát proč? Kvůli Marx Leninské ideologii? Nebo kvůli tomu, jak si vedli v historii, a to nejen u nás ale i v SSSR. Gulagy, umělé hladomory na Ukrajině, kdy lidé ze zoufalství jedli své děti? Kde většina prvních vedoucích politiků skončila na popravišti? Kolik lidí povraždili se přesně neví, jen že to byly desítky milionů. Nebo snad komunisté v Číně byli lepší, když studenti utloukali klacky své učitele, ani tady se neví kolik lidí bylo nelidsky umučeno ale i tady to byly desítky milionů.

U nás ten pravý komunizmus nikdy zavedený nebyl tady si sice říkali komunisti, ale v podstatě to byl pouze odvar toho pravého komunizmu proto tu v porovnání s Čínou nebo SSSR bylo relativně málo obětí a ani ta pravá komunistická hospodářská ideologie tady nikdy zavedena nebyla.

Kolik lidí bude volit tuto značku?

 

Zatím bez slepic

všichni jen slibují co budou všem rozdávat, o pořádné práci pro společnost ani slovo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (44 hlasů)

kteří stále zatvrzele odmítají rozpustit naši republiku v EU.

BTW: V jediné ulici našeho krásného krajského města, v kterém by chtěl žít doslova každý, jsem včera napočítal tři arabské kebaby.

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

nenaděláme nic. Shodou okolností jsem v našem městě, kde by chtěl žít každý, na konci léta seděl na pivu s kamarádem a jeho asi třicetiletým synem, zapíjeli jsme právě skončenou akci SDP- setkání s občany na hlavním náměstí. Samozřejmě se na mítingu i u piva o migraci do naší země mluvilo, když jsme ale po třech kouscích hospodu opouštěli, kamarádův syn naprosto vážně a bezelstně zahlásil: "Tak, a teď si zajdeme na kebab!" :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Krajinská.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

kdo si ty kebabsračky kupuje

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

té naší "pravicovosti". Práce je sprosté slovo!

Průměrný počet slepic: 4.9 (69 hlasů)
Trvalý odkaz

Advokát Zdeněk Koudelka: Sterzik-Vidlák na demonstraci aneb nová anticharta

ČESKO: Za vlády Petra Fialy ožívají metody držitelů moci a jejich přisluhovačů, které byly užívány před listopadem 1989. Příkladem je odsuzování účasti komentátora veřejného dění z Moravy Daniela Sterzika-Vidláka na protivládní demonstraci 27. 11. 2023 na Malostranském náměstí v Praze.

Provládní kritici jej označují za proruského, aniž by uvedli, proč. Je to jen nálepka užívána na označení odpůrců vlády obdobně, jako byla za totality nálepka proamerických zaprodanců a ztroskotanců. Přitom kritici, včetně České televize, vůbec nezmiňují, co na demonstraci řekl. Proto jsem si hned připomenul obdobnou situaci, kdy vládní přisluhovači v médiích, včetně tehdejší provládní televize, haněli Chartu 77 jako proamerické zaprodance, aniž by si běžný člověk mohl text Charty přečíst a sám jej zhodnotit. Proto uvádím celý projev Daniela Sterzika-Vidláka.

Já tu dneska budu mluvit především za zemědělce a zemědělství a tak se rovnou zeptám: Vládo, vyplatíte zemědělské dotace do konce roku? Ono to totiž vypadá, že budou vyplaceny až v lednu. Že vy to děláte proto, abyste kosmeticky vylepšili schodek rozpočtu? Že chcete peníze podržet přes konec roku, protože když peníze pošlete až v lednu, tak letošní schodek rozpočtu bude vypadat, že je o 45 miliard nižší. Nižší Kefalín, Stanjura nám myslí politicky.

Předpokládám, že s maržemi obchodních řetězců také nikdo nic dělat nebude, že? Maximálně pár srovnávacích obchodů s nutellou. Výkupní ceny nízké, prodejní vysoké, zákazník to zaplatí. Nechcete to Ministerstvo zemědělství rovnou zrušit? Asi by se nic neměnilo, ale ušetřil by se jeden ministr.

Říkám to pořád dokola a budu to říkat dál. Tato vláda nás dostala do situace, kdy žádné kosmetické opatření nepomůže. Žádné zvýšení platů některých profesí nám nezmění to, že na Ostravsku zhasínají vysoké pece. Žádné navýšení rozpočtu ministerstva nám nezmění to, že firmy odcházejí kvůli drahým energiím a komplikované byrokracii. A stejně tak nenastartujete hospodářský růst tím, že lidem zvednete daně a koupíte za ně obrněný šrot.

Byli jsme křižovatka Evropy a teď jsme spíš kruhový objezd. Tohle je asi poprvé v dějinách, kdy zaměstnanci stávkují a zaměstnavatelé jim k tomu drží palce. Všichni víme a všichni potřebujeme tyto tři věci:

Ceny energií se musí snížit. Jestliže výrobní náklady na kWh jsou méně než koruna, co brání tomu, aby stála dvě koruny? Nenažranost, nic jiného.

Ceny v obchodech musejí jít dolů. Potravinářství v celé Evropě je propojené, ale my máme vyšší ceny než v Německu nebo v Polsku. Mimořádná situace žádá mimořádné opatření. Několik velkých obchodních řetězců není zdravé konkurenční prostředí, ale oligopol a podle toho by se s tím mělo zacházet.

A do třetice. Přestaňte obírat důchodce, protože to je jejich zásluha, že po 30 letech kapitalismu je tady pořád co krást. Díky jejich umu máme elektrárny, přehrady a všechno, co nyní zbržďuje náš pád dolů.

Chcete další podniky v insolvenci? Chcete další pokles životní úrovně? Tak já to pro vládu na závěr shrnu jednou větou. Vládo, nejdřív musíš krávu nakrmit a pak ji teprve můžeš dojit. Děkuji vám.“

Dnes každý člověk může posoudit text Charty 77 i projev Daniela Sterzika-Vidláka. Jeho projev hodnotím jako slova na obranu zemědělců, důchodců i našeho průmyslu. Podstatou dnešních problémů je totiž domácí politika, ne politika zahraniční.

Sterzik-Vidlák nepíše jen o zemědělství, vyjadřoval se i k rusko-ukrajinské válce. Má na Ukrajině příbuzné a od nich zprávy napřímo a to dávno před tím, než vypukla rusko-ukrajinská válka. Je dobře, že i o tom píše. Každý si jeho texty, včetně těch starších, může porovnat s tím, co psali provládní propagandisté, a s odstupem času posoudit, jak vypadá realita.

Daniel Sterzik-Vidlák vadí přisluhovačům vlády v tom, že je jasně protivládní. No a co? To je v demokracii možné a normální. Zvláště jim vadí, že píše čtivé komentáře. Jeho činnost je příkladem, jak internet výrazně zlevnil a demokratizoval šíření informací. Dřív měly monopol na mediální vliv mocenské skupiny ovládající pražské redakce. Nyní se může prosadit i nebohatý komentátor z Moravy. A to je pro svobodu slova a názorovou pestrost dobře.

Zdeněk Koudelka 3. prosince 2023 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.9 (128 hlasů)

Poté, co její manžel nechal zabít milion a vyhnat 10 milionů slovanských ukrajinských gójů, Zelenská se zasnila: „Už nechci, aby znovu kandidoval na prezidenta: Měli bychom si najít něco nového“

UKRAJINA: První dáma Ukrajiny Olena Zelenská pro britský týdeník Economist řekla, že nechce, aby byl její manžel Volodymyr Zelenskyj v budoucnosti znovu prezidentem. Zprávu přinesly také online noviny Ukrajinská pravda.

Zelenská pro podcast Economisty v pátek prohlásila: "Nechci, aby byl další funkční období nebo dvě období prezidentem."

Ukrajinská první dáma je přesvědčena, že manžel, a ona spolu s ním, by si měl najít v životě něco nového. Dodala, že jsou oba dostatečně tvořiví na to, aby si vymysleli nějakou zajímavou činnost.

Novináři z týdeníku Economist položili Zelenské otázku, jak vidí svou budoucnost a budoucnost své rodiny po válce.

Odpověděla: „Naše rodina bude zase spolu. Budeme žít spolu, s manželem a dětmi. Stále. Pojedeme někam na dovolenou, nevím kam, ale jako parta, všichni čtyři. A tato dovolená bude dlouhá - celý měsíc. A teprve potom budeme přemýšlet, co uděláme dál, on a já.“….

3. prosince 2023 👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (37 hlasů)

velmi trpěli a nedej bože zchudli! Teď si pojedou někam užívat za zbylé dolary i rubly.

Průměrný počet slepic: 4.9 (24 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Kolik rodin na Ukrajině si už nikdy nemůže říct, že teď pojedou všichni spolu na měsíc na dovolenou a pak si najdou něco "nového"... Bez mužů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

to už je ale hořký humor podle Starého kocoura. 

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

je naprosto typický pro russssssssské přisluhovače, nacisty a popírače holocaustu !! 😁

Průměrný počet slepic: 1.9 (7 hlasů)

Pokud to bylo myšleno jako ironie, tak docela dobrý. V opačném případě navrhuji změnit medikaci anebo rovnou psychiatra.

 

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V podstatě tu máme tři druhy stran - komunistické (minimálně tři varianty KSČ), kariérně bolševické (ODS, ANO, Piráti atd.) a vlezdoprdelistické, přežívající za každého režimu (Lidovci a podobní). Sice se tu najde pár stran ocasoidních a jiných, ale ty jsou buď marginální počtem voličů, nebo se rychle vybarví do jedné ze tří položek z uvedené podstaty.

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

má stran tři druhy, pro všechny své soudruhy. Komunisté pravoslavní nejsou zatím příliš slavní. V čem je jejich potíž? Řekl bych jen totiž, že české politice udává tón, jen největší chameleon! Jó, komunisti modří, ti jsou v lumpárnách velmi dobří. Přebarvili rudý dres a říkají si ODS. Co se týče TOPky, tam kradou už jen drobky. Tahle strana nahnědlá, ta se vůbec nepovedla. To ve STANu jsou jiní páni, profláknutí mafiáni. Nejschopnější jeho frakce se významně proslavila u Dozimetru akce. A Práti úchylní o kravinách jenom sní. Chtěli by mít fet, zadarmo a hned.  Podívejme se na Lidovce, co volí snad už jen moravské ovce. Tato strana černých prdelí se v každé vládě blahem tetelí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Když si představím , že vývoj společnosti jde po cestě do světlé budoucnosti , tak nepochopím , proč po ní jdeme buď levou nebo pravou nohou v pangejtu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

levá strana, pravá strana, obojí už zvoní hrana.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Nesouhlasím. KB a ČS řešil Klaus, Zeman je už vyřešené prodal. Zemanova práce je IPB, jak to dopadlo víme.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevím, nevím, zda je tak ČR levicová. Asi se všichni usklibneme nad parazitismem ciganu a ukrajinskou vychcanosti. Levice má pomáhat slabým, u nás zdegenerovala na podplaceni ukricenych, jen aby nás za ně nepeskoval svět. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

to jsou jenom kecy. Všechno, všude rozkradou snad úplně všeci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Levice či pravice, užitečnější jsou slepice...

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

nějakému El Niňa, přišla zima jako sviňa. A tak naše vládo díky, že máš plné zásobníky. My nemáme vůbec nic, snad jen suchý zápal plic. Co nás ale  sere více, naše prázdné prkenice.

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

prý vyjednal i to co není možné. Udržet se u koryta je jeho přání zbožné.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

vláda u koryta, stoosmičkou je zatím kryta. Soudruha má na Hradě a tak je v dobré náladě.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

když vidím Sikelu, pěstí na něj kynu, vždyť mně přijde plnější víc než ten zásobník plynu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Sterziku,

já si nemyslím, že česká společnost je levicová.

Samozřejmě, že definicí levicovosti může být celá řada, ale to, co dělá levici levicí, a nikoliv "levicí podle nálepky", je sociální ohleduplnost, resp. úsilí o sociální spravedlnost. 

Sociální ohleduplnosti a smyslu pro sociální spravedlnost je však u nás - a to i mezi těmi nejobyčejnějšími z obyčejných - ještě méně než pověstného šafránu.  Jen zkuste mezi nimi promluvit pár slov o rovnosti a lásce k bližnímu, která se má projevovat na prvním místě starostlivostí o blaho druhého člověka a nikoliv o své vlastní, a to uvidíte ten hnojomet. Nepochybně jste to již musel zažít.

S přáním všeho dobrého, Jiří.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Toto jsem ještě včera večer připsal, asi jsme se minuli, tak to jen opakuji.
Na téma chybějící odkaz: Před nějakou dobou jsem si připravoval článek na podobné téma, tehdy jsem našel onen obrázek a pak jsem postupně si k tomu hledal omáčku, takže teď jsem to sypal z hlavy a nebylo se na co odkazovat.
Teď jsem byl na večerní procházce, cestou mi to vrtalo v hlavě. Vzpomněl jsem si, že jsem k tomu i viděl náčrt, asi po dalším kilometru mi došlo, že to bylo ve 3. díle Feynmana. Bylo to tam,  jak jsem to popisoval. Jenže se týkalo ostřelování atomu kyslíku částicemi alfa. Samozřejmě částice alfa jsou jádra helia. Pokud se blížila kladně nabitá jádra helia proti kladně nabitému jádru atomu kyslíku, vznikla odpudivá síla, která změnila směr pohybu těch alfa částic. Trochu také pohnula s tím atomem kyslíku, ale ten má čtyřnásobnou hmotnost, takže úměrně. S fotonem, který je uzlíkem energie a nenese žádný náboj, to fungovat nemůže. Žádná síla tam nevznikne. Takže zřejmě musí dojít k té srážce a pohlcení fotonu a jeho novému vyzáření, když se částice zbavuje přebytečné energie. Ano je to logické a už jsem to přijal za své. :-)
Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

bych taky napsal něco vědeckého. Jenže, v tom by nebylo pranic toho mého. A tak tady zkouším vaší trpělivost a  od Vidláka čekám, že mně řekne: Už dost!

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

To by byla škoda. Zatím tady bavíte pouze vy :-).

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

je jako diskuse o nesmrtelnosti chrousta. Vlády nad světem se s výjimkou hrstky států ujal fašismus, levičáci plivou na marxismus, pravičáci bojují za sociální stát, nejen Evropou zase obchází nějaké strašidlo neomarxismu, liberálové rozmetají poslední zbytky zdravého rozumu, novodobí Vandalové pomalu, ale jistě obsazují kolébku moderní civilizace, školy jako kdysi centra vzdělání a výchovy se proměnila v sofistikované mozkomyčky a v Česku bývalý nomenklaturní kádr KSČ, zvolený zvoníky klíčů na Hrad, vytrubuje do války s Ruskem a pláče nad hrobem aristokrata! To jsou ale paradoxy, pane Vaněk!

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Přiznám se, že jsem to čekal od samého začátku taneční taškařice na ČT a dnes se to potvrdilo: v příští sérii lze s největší pravděpodobností očekávat jednopohlavní taneční páry! Už jsem se bál, že se nedočkám.

Víte, vůbec mi gayové, lesbičky a transsexuálové nevadí (mimochodem, není to nemoc, je to přirozenost, ale pedofilem se také člověk nestane, ale narodí. Vsadíte se někdo, že za pár let již nebude trestná?). Vůbec nic nemám proti černochům, cikánům, Arabům, nebo Ukrajincům, stejně jako mi nevadí Číňané, Italové nebo Američané. Jen mě nesmí nikdo nutit je milovat a tolerovat jejich kulturu a životní styl, vadí mi, že se z nich staly symboly ideologie liberalismu! Vadí mi, že přestože osobně neznám žádného homosexuála, že jsem za celý rok v 25 tisícovém městě potkal všeho všudy asi jen sedmkrát černocha a myslím že žádného Araba, připadám si jako heterosexuál a běloch ve své vlasti nepatřičně a menšinově. Když se dívám na televizi, nevím žiju-li v Kongu nebo uprostřed Evropy. Proč mi je jako symbol českých Vánoc představován roztomilý černoušek a v reklamě na zboží Afričan? (ony ty megafirmy nevydělávají dost, aby natočily reklamy diferencovaně s ohledem na složení potenciálních zákazníků? Takové ČB nejsou Londýn, Praha není New York a třeba Lanškroun není Paříž). Proč už od října slyším koledy, ale žádnou českou, že čtu jen Christmas, vidím Santa Clause a slyším Stille Nacht? Proč musí být v každém filmu a v každém seriálu homosexuál a "barevný"? Neplatí v tomto, že čeho je moc, toho je příliš?

Myslím si tedy, že nějaké diskuse na téma levice a pravice jsou v dnešní šílené době třetiřadé, že jsou aktuální a prioritní jiná, závažná a doslova smrtící témata!

Průměrný počet slepic: 5 (28 hlasů)

Tak jsem zahlédl v reklamě na panenky, jak dvě Barbíny leží vedle sebe v posteli a drží se za ruce. Oni to už berou hákem přes děcka.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

ale myslím si, že už není. Ještě v roce 2002 A. Hitler mezi čestné občany Lanškrouna patřil (také K. Henlein). Možná je tam stále, jen se od toho město distancovalo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

je to svědectví doby

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)