Proč neřeknete rovnou, že vám docházejí Ukrajinci...

Autor
Štítky

Diskuse k článku

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (21 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

že by to došlo až tak daleko, nicméně tohle je přesně ten důvod, proč mě serou různí místní Rusofobové. A proč je občas urazím. Páč jsou to staří vepři, který akorát přispívají k protiruský fóbii a v reálu budou dřepět doma, protože jsou staří. Na frontu by rukovali kluci jako je můj mladej. Rusa nejde porazit vojensky, je potřeba politická dohoda.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

A o krachu firmy FTX coz může byt pricina brzy i dalsich valek a je uz davno je pry pricina valky na Ukrajine! Pan slusny profesor signalista proto demoluje celou republiku a pripravuje ji pry na valku,aby1aqaaa
Je to pravda neno ni?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Pry chce pozadat,aby to byla hned Nobelovka!Uznava pry totiz ,ze umi obsazovat cele poloostrovy beze ztraty jedineho samopalnika a tim je nejlepsi vojevudce vsech dob!
Za takovy postoj a navrh zaslouzi dole ve svych komentech pry VELIKOU pochvalu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

No taky jsem si toho vsimnul. Takhle o valce neplacal ani bolsevik! A ze ten tech vojclu mel. Amikum a celymu vsivymu zapadu by narame vyhovovalo, aby se ten slovanskej utermensch vymydlil sam mezi sebou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Perfektní článek a doufám,že si mnozí uvědomí,že to nebude válka na počítači.
Dnes už víme,že USA nejvíc vydělali na druhé světové válce a také víme,že to nutně potřebovali po všech těch hospodářských krizích.Teď jsou na tom USA podobně,zatím krizi maskují a za odírání kolonii,ještě se drží,ale také víme,že ta krize postihne i kolonie.Takže zase chtějí válku s Ruskem,Ruské zdroje by jim zajistili obrovské přijmi,protože koloniim,by pak mohli libovolně účtovat ceny.Také je nutno říci,Rusko jim stoji v cestě ovládnout svět,po čem volají těmi resety,Grynd dýly,oteplováním,CO2

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přidávám se k názoru o perfektním článku, byť si budu nejspíš zase koledovat o nařčení "Bernarda", že chci sbalit Vidláka... :-)))
Takže, Vidláku - máte můj obdiv (ať se Bernard třeba po..ere), číst vás budu dál (bez komentářů).

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Ja si osobne myslim, ze nam jako CR zatim nic nehrozi(i kdyz nikdy nerikej nikdy). My nastesti nemame armadu vybavenou na nejaky valecny hratky. My mame jen vypelichanou válečnou krutu, co by hrozitansky chtela F-35 a podobny kravoviny ale nastesti na ne nema ani many, ani poradnik. Provozovat tyhle hracky neni jako si misto Oktavie koupit Mercedes S klasse. Horsi situace je ale v tomto smetu v sousednim Polsku. Ty tech kramu maji podstatne vic. Taky jsou daleko vic militantni. Zadna armada netahla na Rusa prez nas, ale prave vzdy pres Polske roviny. K nam se i Rus pri posledni valce vracel od Berlina. Vcera zmatenej Boris Johnson prozradil, ze v Evrope nikdo z velkejch hracu nemel na konfliktu s Ruskem zajem. Nemci byli i ochotni obetivat Ukrajinu Rusum. Jen aby byl klid. On Rechka i povidal, ze nase army by byla platna jen na tylove zasobovani proviantem. Ne nejake vojackovani nema techniku. Tak si myslim, ze na pozoru by meli byt hlavne u sousedu v Polsku.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

V první světové válce nedělalo tehdejším vládnoucím elitám poslat naše vojáky umírat mimo území Československa. Nedělám si iluzi, že by dnešní vládnoucí pitomci neudělali to samé. Chtělo by to připomenout, proč se v téměř v každé vesnici a městech nacházejí pomníky padlým obou válek...

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

kolik našich žoldáků je fialův režim schopný vypravit přímo do války - podstatou je to, že bychom jako celá zem vstoupili do války s Ruskem - takže ne jen těch pár žoldáků, kteří se rozhodli sami si takto vydělávat na své živobytí - VŠICHNI občané tohoto státu by v této válce byli - se všemi důsledky, viz Ukrajina dnes.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

..."My nastesti nemame armadu vybavenou na nejaky valecny hratky..."
Zato máme bandu kreténů, kteří jsou schopni všeho.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

by byla záchrana Ukrajiny. Po druhé světové, když byla Ukrajina vypleněna nacisty (a banderovci) Ukrajinu SSSR (hlavně RF) postavil na nohy BEZ POMOCI západu. Vše co za něco stálo jim právě Rusové pomáhali vybudovat. A ti samí banderovci, kteří pomáhali Ukrajinu ničit ve spolupráci s nacisty, dnes jí ničí opět. Dokonce prodávají cizímu kapitálu to nejcennější, co Ukrajina má - její černozem. Ve spolupráci s RF mohli mít lacinou energii všechny potřebné suroviny. Dnes jí ukrajinští fialové devastují, za dolary prodávají životy a krev prostých Ukrajinců. A titíž filalové a černochové by chtěli prodávat i životy a krev našich občanů. Vidlák má pravdu - musíme se tomu vzepřít..

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

preto pri ofenzive v Charkove boli hlavne poliaci.

UA ma este zopar moznosti. Jednou je vseobecna mobilizacia, ktora sa rysuje uz realne pac navrh zakona je uz v ukrajinskm parlamente, vsak co budu pacani robit, ked nejde elektrika. Skola nefunguje, IT sektor taky ne, priemysel je tam kde IT sektor.
Dalsou moznostou je, ze sa EU rozhodne poslat chytrych pacanov naspat dodom. V EU je ukrajincov mraky a staci jedno skrtnutie perom a bude po uteceneckom statuse.

Len ako vravia uz aj na UA, ti co chceli bojovat uz su na fronte (abo po smrti) a zvysku sa na front nechce.
Par tisic skolenych pacanov na zapade vojnu nevyhra.

Medzitym je zo sankcii trhaci kalendar a len debili z vychodnej EU dodrziavaju nariadenia.Vsetci ostatni si tam supnu nejake narodne vynimky.

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Skvělý článek, ale Mafie se tady úspěšně buduje už nějakou dobu. Masarykovská je Maffie.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ahoj Vidláku, pokud pojedete na Letnou s rodinou, jste u nás vítáni, máme volnou neprůchozí cimru v bytě, roztopíme Vám tam a můžete v Praze přespat a mít tu zázemí. Manželky si rádi určitě poklábosí a my můžeme zajít na jedno vinohradské na Palmovce :-) Ať se revanšujeme za skvělé pohoštění u Vás ve Vidlákově.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Jakube děkuji. Když tak se ozvu. Já ještě pořád nevím, jestli se mi to v sobotu podaří. 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Přijeďte, mrznout v Praze nebudete, zapl bych i ten plynový kotel ať tu nepřimrzneme ke stolu když jste z toho jihu zvyklé na vyšší teploty :) minulý víkend jsem setl krocánka na chalupě tak si můžeme dát i něco domácího, jen ta medovina nevyšla. Když Vám to vyjde, moc rádi Vás uvidíme!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Za civilní oběti si můžete sami, nemáte sestřelovat naše rakety, obvinil Něbenzja Ukrajinu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

řekl tohle: „Poškození rezidenčních budov a oběti mezi civilním obyvatelstvem jsou dílem ukrajinské protivzdušné obrany, která není rozmístěna na předměstích, ale přímo v centrech měst. V důsledku toho zbytky sestřelených ruských raket nebo ty ukrajinské dopadají na objekty, na které Rusko necílilo,“ prohlásil Něbenzja
Chtěl tím říct, že Ukrajinská armáda, jak je jejím zvykem od začátku, využívá civilisty coby živý štíty.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

fialové manipulace , propagované mainstr. a výsledné nepříliš chytré jedince, kteří to přesně dle návodu přeberou - a dokonce tomu věří = obsahový rozdíl jeho sdělení a vaší opravy přesně o té samé věci. Jedna pěkná ukázka - šílený Železný na ČT těsně po začátku války poskakoval a vykřikoval svou rusobofii před celoplošnou tapetou čt s rozbitým ukrajinským panelákem - který měl demonstrovat zrůdnost Rusů . A ČT to měla jako tapetu ještě pár dalších dní. Dní, kdy na ukrajinských sítích dávno všichni věděli a brali jako fakt, že to byla ukrajinská raketa, kterou chtěli sestřelit tu ruskou a ona jim spadla zpátky právě na ten panelák. Za pár dní tapeta z čt zmizela bez jediného vysvětlení :)))**Jinak na sítích od února byly videa ukrajinců, natočených evidentně z oken bytů - těžké zbraně ukrajinců umístěné těsně u obývaných paneláků, na dětských hřištích, u škol......Ua ozbrojenci stříleli z nemocnic, z normálně fungujících nemocnic, porodnic.............Takové opovržení životy VLASTNÍCH lidí je už patologie.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Za to, že Vám zloděj při vloupačce rozbil okno si můžete sami, nemáte si zamykat.

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

živé štíty z ukrajinských civilistů - systémově. Je to nejen hnusné, ale přímo patologické.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Vzpomínám si, jak kvůli tomuhle nařkli Kollera z desinformací, ČRo se od něj distancovalo, zrušili pořad Martiny Kociánový atd. No, a o pár dní později o živých štítech z civilistů mluvili i soudruzi z USA, a najednou to tak prostě bylo. Kontrolní otázka - omluvil se někdo Kollerovi nebo Kociánové? 😁

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

U jakéhokoliv problému je vždy řešit prvotní příčinu. Agresi ruských vojsk na ukrajině.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

je věc relativní, záleží na tom, jak moc v čase se vrátíš 😉

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

prvotní příčina? Může to být samostatnost Ukrajiny která de fakto jako samsostatný stát nikdy nefungovala? Nebo až snaha rozšířit NATO až k ruským hranicím? nebo něco jiného?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Zjevně máte chatrnou pamět, nebo jste malé děcko (to jediné by Vás omlouvalo z elementární neznalosti poměrně nedávné historie).
Válka na UA začala napadením (bývalé) Jugoslávie proti mandátu OSN vojsky USA (a jejich ližanálů). Jestli mému sdělení máte problémy prozumět, pak jste ještě větší hlupec, než se zdáte být (na základě Vašich výkřiků ala Rudé Právo).

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vzhľadom k tomu že týmto postupom obsadí Rusko celé územie UA asi tak v roku 2100, videl by som to na prachprosté zneužitie príležitosti vypýtať si viac peňazí, ľudí a zdrojov na svoje hračky. Ľudia sa boja tak prečo to neskúsiť, za bežných čias sa peniaze na armádu dávajú na populárnejšie veci ako soc. dávky pre najširšie vrstvy. Neviem si dosť dobre predstaviť ako by Rusko chcelo útočiť na spolok čo má jadrové hlavice, impérium sem, impérium tam, ale jadrový holokaust by asi ani Putinovi slávu nevyniesol.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Začnou do sebe rejt. Dost vostře. Jsou do toho konfliktu verbálně zataženy jejich matky a děti v nelichotivých pozicích. Pak jeden máchne pěstí a už jsou v sobě. Oba tam mají kamarády, takže se to začne rubat hromadně. A odsere to i támhlencten mileneckej pár, kterej se toho vůbec účastnit nechtěl, šel na romantickou schůzku. Hospoda poničená, na chíře budou mít co šít a kdo za to může? Dle mého ten, co první máchl pěstí. A v případě této speciální vojenské války první pěstí máchl rusák. Tak to vidím já.

p.s. A tento svět má kliku, že nesedím v tom největším křesle na generálním štábu NATO, jelikož dnes už by na Kremlu neměli ty komické baňaté věžičky.

(Tak a už chápu, proč je zde diskuse údajně nekvalitní. Za tu poslední větu bych na litterate vyfasoval svůj čtvrtý ban)

Průměrný počet slepic: 2.4 (16 hlasů)

Podle Tvý logiky Rusové na NATO nijak nezaútočili 😉

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

svá moudra -byla by jaderná válka. Resp, už by asi bylo po ní -i z vašich milovaných lesů by byly spálené pahýly, popel a prach. ** Minimálně stejný podíl na té válce jako Rusko má Ukrajina a ten tzv demokratický západ se svou tohou nacpat své základny na ruské hranice. Stačilo uskutečnit dohodu Minsk a válka by nebyla -částečná autonomie pro separatistické oblasti - nikoli jejich odtržení od Kyjeva, plus neutralita . Opravdu nic hrozného.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

A komu byste boural věžičky v případě Šestidenní války?

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Tohle je ale vždycky sporný. První rána, jasně, ale třeba to vyprovokoval ten druhý, co ji vcelku zaslouženě koupil. A kdo dal první ránu z těch kamarádu kterému kamarádovi druhé strany? Bude se to počítat jako skóre? A pak si rozdělí škody podle toho skóre?

U nás se to bere jinak. Podle toho, kdo byl ve vesnickém právu. Když nazveš něčí manželku k*rvou a dceru č*bkou, zpravidla ta věc stojí na tom, zda je to pravda nebo ne. Pokud je to všeobecná pravda, je vinen bitkou ten, kdo se ožene po kazateli této pravdy. Pokud to pravda není, případně je to sporné, fáma, pomluva, je bitkou vinen ten, kdo to vyslovil. Mnohdy ale to, co je a není pravda, též není jednoznačné, z čehož plynou další příležitostné rvačky, přičemž situace přeroste do animozity, kdy je už vlastně úplně jedno, kdo co kdy řekl, zpravidla se to i dávno zapomnělo, a rube se to na potkání.
Hostinskej to pak zpravidla řeší se starostou tak, že mají zákaz vstupu do lokálu obě party, než najdou nějaký konsensus a přestanou vybíjet hostinskému okna a převracet stoly.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Mě by upřímně zajímalo, proč se celá alternativa včetně samozřejmě Vidláka tak zamilovala do Ruska, neustále je obhajuje a dokonce snad považuje za jakýsi vzor v hledání cesty z našich civilizačních problémů. Přitom zvláště teď, po tom, co Rusové předvádí na Ukrajině, by mohlo všem dojít, že Rusko si stále hýčká svůj imperialistický mindrák a jsou to upřímně řečeno naprosto stejní grázlíci, jako mnozí jiní.
Vás bych se Hexi chtěl zeptat, proč si myslíte, že je pro nás lepší, aby v této válce zvítězilo Rusko. Oba státy znám, v obou jsem mnohokrát byl a upřímně, oba národy nijak neobdivuji - tedy, na Ukrajincích teď lze obdivovat tu zaťatost a ochotu přinášet oběti, to ano. Proč je ale pro nás, ČR, lepší vítězství Ruska? A proč si myslíte, že za válku mohou Ukrajinci? Vy se opravdu domníváte, že Rusko by se spokojilo s ujištěním Ukrajiny, že do NATA nikdy nevstoupí, že tohle je ten hlavní důvod války? Neměl náhodou pravdu onen čínský diplomat, co na jaře dle mne realisticky napsal, že důvodem války je neschopnost Ruska smířit se s rozpadem CCCP? Když pominu jasná fakta, kdo dal první ránu, tak mi jednoznačně vychází, že my, tedy ČR, budeme ve větším bezpečí, když Rusko bude slabší, nikoliv když bude plné brutálního nacionalismu a na koni. Sice si opravdu nemyslím, že by měli v plánu nás opět okupovat, ale teď, kdy na to ani nemají, jsem určitě klidnější. Mnohokrát jsem tam slyšel ujišťování bratrství a moc dobře vím, jak oni si to představují - není to nic pro nás.

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

je těžký. Už prvních pár vět je natolik plných nepravd a fabulací, že člověk jako třeba já vidí jedinou možnost - která se ovšem neslučuje s Vidlákovým pojetím slušný diskuse. To vám fakt nedochází, jak lžete? Podle čeho usuzujete, že Vidlák Rusko miluje, vidí v něm vzor v hledání cesty z problémů atd? Zeptám se, jste vegan?

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Já mám jeden dotaz na vás - byl jste někdy v Rusku či na Ukrajině? Víte vůbec, o čem mluvíte, když tamní události sebevědomě komentujete? Proč si proboha myslíte, že jsem rusofob? Já proti normálním Rusům nic nemám, ale mám opravdu hodně proti ruské imperialistické politice. Jestli vy ji nevnímáte, tak mne to s ohledem na vaše komentáře ani nepřekvapuje. Fakt, že má Vidlák pro Rusko slabost, je evidentní, neustále se chytá stébla v geniální řešení VVP, evidentně věří ruské propagandě, zatímco Ukrajinci jen lžou (podle mne tedy lžou obě strany) atd. Jestli je můj krátký komentář v něčem nepravdivý, tak mě opravte, nemám s tím problém. Já se rozhodně lhát nesnažím. A samozřejmě, vegan nejsem.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

strávil, na Ukrajině žijí moji přátelé a ano, vím přesně, o čem mluvím. Ruskou imperialistickou politiku vnímám, ostatně stejně jako imperialistickou politiku jiných velmocí. On už je to takovej charakteristickej znak všech velmocí. Snad jsem zodpověděl vše, to s tím Vidlákem jsou opět pouze domněnky a spekulace, ale tam se ani na nějakou reakci nečeká, myslím. Pomohla má odpověď nějak? Jo, a lhát se sice nesnažíte, ale lžete. Jestli je to silnej výraz, tak si tedy realitu přizpůsobujete svým představám.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

politiku? Neustále probíhá neokolonizace některých afrických států - z Mali nyní ty západí "ochránce" vypráskali, v Burkině Faso jich mají plné kecky a začínají se také bouřit - a těch vysávaných států je mnohem víc a trvá to už velmi dlouho. Jak posuzujete "právo" amíků rozmbombardovat koho se jim zlíbí? Je to letitý model chování tzv západních demokratů a odneslo to velké množství států. Přesně to definuje představy západu o tom, jak hodlají dělat zahraniční politiku - takže když cíleně prosazují americké základny na hranicích s Ruskem ( NATO), fakt myslíte, že to je kvůli tomu, že chtějí s Ruskem mírově soužít? Ještě v prosinci 2021 Rusko doslova žebralo o jednání v otázce ne - vstupu Ukrajiny do NATO - vysmáli se mu, doslova. Jsou to jednoduché počty - kolik zemí za posledních 30 let napadlo Rusko ( a jak byly ty země vzdálené od jejich hranic) a kolik zemí za stejnou dobu napadli západní demokraté? Tolik k té "imperiální" politice Ruska - trochu objektivity, prosím. **Ukrajina? Po majdanu systematické kříšení nacismu a banderovců a jejich ideí - že Ukrajinci jsou nadřazený, vyvolený národ ( přečtěte si někdy tehdejší program OUN, k němuž se dnes půlka Ukrajinců hlásí - zdůrazňování potřeby krutosti, s níž se provede boj proti "nevhodným", konkrétně jsou uváděni Poláci, ale i další národnosti - buď je pobít, nebo vystěhovat atp. Podle ukrajinských průzkumů již kolem 50% Ukrajinců se k tomuto odkazu hlásí a oslavuje banderovce jako své národní hrdiny - lidi, kteří dělali nesmírně brutální etnické čistky a povraždili v nich statisíce lidí. Tu aroganci a "nadřazenost" lze vidět v každém projevu Zelenského - a čiší to i z chování některých Ukrajinců u nás. Z Ukrajiny se stal vyloženě nebezpečný stát. Takže, z mého pohledu, je vítězství Ruska menším nebezpečím pro naši zem než vítězství Ukrajiny. **Rusko i Ukrajina jsou mi ukradené - ať si ve svých zemích žijí, jak to jde - a pokud tam mají nějaké problémy, ať si tam sami občané udělají pořádek. Akorát že Rusko se nám do Evropy necpe, zkorumpovaná, znacionalizovaná a rozkradená Ukrajina ano. Já je za kámoše nechci - ať si nejdříve udělají doma pořádek.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já bych to jako imperialistický mindrák úplně neviděl. Ten si můžou realizovat na širých pláních kazašských apod. Tady jde primárně o mizerně vyřešený rozpad SSSR. Jugoslávii taky postihla válka, a dodnes tam doutnají zárodky sporů budoucích. Tady je to úplně to samé.

Rusák nebo Ukrajinec, ono tam moc rozdílů nebude. Ale ani trochu se mi nelíbí ta ideologie, na které si Ukrajina staví státnost. Smrdí to jak Německo někdy kolem roku 1933. Opravdu si nepřeju, aby tohle vyhrálo, protože se to rozleze všude jako něco, co jsme podporovali a s čím souhlasíme. Rusko, i kdyby vyhrálo, si zůstane dál ve svém skanzenu a izolaci. Navíc ukázalo, že na víc rozhodně nemá. Ale aspoň světu poskytuje nějaké zrcadlo proti všem těm LGBT+ aktivismům aj. Jeho existence je zatím relativně užitečná. Ono vlastně nedělá nic zas tak zvláštního, však Texas se do USA nedostal taky zrovna dobrovolně. A ten stejný model federace je i na východě. Blbé je, že Rusáci pro to maj slovo a my ne. Tam je "Rus", to je bílý blízký příbuzný Ukrajinců a Bělorusů (i nás), a "Rasíjec", což je třeba Kavkazan, Burjat, i ten Rus, který žije a uznává hodnoty celé této federace. Multikulti jak vyšité:-) Paradox stejný jak s Hispáncema. Ti staří, co jsou dneska Američané, pohrdají těmi novými, stejně jako Rasíjec z východních plání uzbeckého původu nějakým smradlavým Uzbekem. Pro něj je to necivilizovaný paznecht.
O nacionalismu tedy nemůže být řeč, protože skutečný nacionalismus by se musel projevit naopak oddělením od všech těch Uzbeků, Kavkazanů, co jsou Rasíjci, nikoli však Rusové, a příklon k pokrevně příbuzným okrajovým nebo bílým Rusům.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

Pre Nemcov sme tiež boli póvl, preto nás obsadili aby sme im slúžili a držali hubu, oni mali rozhodovať. Rus to zjavne vidí rovnako, chce rozhodovať čo s Ukrajinou bude. Ak toto nie je etnonacionalizmus tak neviem čo už. Aj na front posielajú umierať hlavne menšiny.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rus má totiž na Ukrajině kus Ruska, to je ten problém:-) Prostě mizerné řešení rozpadu SSSR generuje pouze války.

Menšiny chodí na frontu umírat, protože se hlásí jako dobrovolníci nebo obecně do armády. Na tom není nic zvláštního.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Rusko v devadesátých letech uznalo hranice Ukrajiny. Tak jak tam může mít kus ruska?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

No to je právě ten důsledek mizerného způsobu dělení SSSR. Tehdá to nikdo moc neřešil, kde kdo skončil. Nejméně pak establišment Jelcinův, který koukal jen zbohatnout.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

A řešení je tedy napadnout sousední stát a narušit jeho teritoriální integritu?

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Když už tě ten stát tak sere, tak to Putin vyhodnotil tak, že jo. Já bych si ale počkal na to, až Ukrajinci dobudou Doněck. Pak bych jim dal přes hubu, ale mnohem víc... Totiž, co jsou státy? Jaká je jejich životnost? Podívejte se na dějiny v širším horizontu než váš život a uvidíte, že státy přicházejí a odcházejí. Lidi zůstávají.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

Pokud říkáte, že státy přicházejí a odcházejí a jejich životnost je nízká, tak nechápu proč vidíte jakýkoliv smysl v tom dávat Ukrajincům přes hubu. Vždyť je přece v širším horizontu jedno. Nebo ne?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

To hlavně za ten banderismus a řešení národnostních otázek silou před referendem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Argument ako noha. Na Slovensku máme "kus" Maďarska, kde je bežne 80% populácie primárne hovoriacich maďarsky. Napriek tomu žiadne granáty nedopadali. Rusi sa zaviazali rešpektovať územnú celistvosť Ukrajiny. Teraz umreli desaťtisíce ľudí zbytočne a nemám pochybnosti o tom že po dnešnom bombardovaní civilných cieľov bude popularita Putonovho režimu medzi ukrajincami nevalná. Ešte že tak ochotné menšiny majú, inak by som si myslel že zneužívajú ich slabé socioekonomické pozadie a fakt že detičkám z Moskvy chýbať nebudú. Je to radosť mať také menšiny.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak aspoň ctíte fakt, že ti lidé mluví jiným jazykem a mají dokonce vlastní školy. Nebo ne? Tak to zrušte a budete tam mít Maďara jako na koni :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

A máte pocit že by v takom momente bolo Maďarsko v práve? Pozabíjali by mraky ľudí a zabezpečili by že sa ľudia budú na tri generácie nenávidieť. Čo je presne to čo sa podarilo na Ukrajine.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak nesměli by zabíjet Maďary. Zabíjení Slováků by Maďarům moc nevadilo, co je tak znám:-)

Tohle je otázka ale dost těžká. Nevznikla teprve "nedávno", ale už dávno v historii. Je zde prostě oblast, kde jsou historicky zamíchaní Slováci a Maďaři. Kdo má na co nárok? Postupovat se dá dvěma způsoby. Akceptovat tento stav a chovat se navzájem maximálně přívětivě, nebo ho neakceptovat a nakreslit tu čáru tak klikatou, že nepovede po žádné řece, ale přesně podle národnostního určení. Jiné řešení není. Ale není možné a přijatelné zvolit první řešení a pak nastoupit s asimilačním procesem. Právo, neprávo, stát, nestát, je prostě nepřijatelné z Maďarů dělat násilně (skrz školství, úřady aj.) Slováky (a opačně). Leda by Maďaři pochopili, že vlastně nejsou Maďaři, ale k tomu mají dost daleko;-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)