Rok a půl po dvanácté

Autor
Štítky

Přátelé, od neděle se ke mně už asi tisíckrát dostalo video, ve kterém Láďa Vrabel oznamuje, že koalice STAČILO! se rozšíří o jeho hnutí, Česko na prvním místě a on sám bude na volitelném druhém nebo třetím místě kandidátky. Nejčastější věta pod tímto videem je, že se asi všichni zbláznili. Když se mě na to zeptali i v mém pravidelném rozhovoru na Parlamentních listech, tož jsem si řekl, že bych k tomu asi měl říct pár slov. Ono to totiž vypadalo skoro jako šíření poplašné zprávy.

U jednání jsem nebyl a nemám ve zvyku strkat nos do stranických věcí, do kterých mi nic není, ale v tomto případě jsem si stoprocentně jistý, že se žádné spojení Ládi Vrabela a koalice STAČILO! nikdy neuskuteční. I kdyby peklo zamrzlo a v létě se sáňkovalo. Kamkoliv totiž Láďa Vrabel šlápl, tam tráva dodnes neroste a jen naprostý blázen a sebevrah by s ním šel do jakéhokoliv holportu. Nevěřil bych ani tomu, kdyby přišel, že mu nabídli poslední místo na kandidátce.

Historie průserů Česka na prvním místě začíná tři dny po oznámení tohoto projektu. V září 2022 se konala první velká demonstrace, kde se národ dozvěděl, že všichni řečníci z demonstrace se spojili v jednom projektu, všichni jej schvalují a všichni jsou pro. Za tři dny se národ dozvěděl, že všichni úplně pro nejsou (například Jirka Havel), že se organizátoři hádají o zásluhy, peníze i o velení. Vzápětí začal dlouhý postupný odchod všech, kteří s Láďou Vrabelem spojili své naděje.

Téměř všichni, kteří odešli, dostali od Ládi Vrabela na odchodnou cejch agenta BIS a přisluhovače globálních struktur. Často to byla jediná odměna za jejich nezištnou práci i nezištné peníze. Jako houby po dešti vznikaly další projekty, zakládaly se spolky, zřizovaly se transparentní účty… tedy kromě Česka na prvním místě. To nemělo ani IČO, ani účet, ani zákonné náležitosti. Národ měl povstat tak nějak samospádem a takové ty blbosti, jako platné zákony, to už nemělo být důležité. Všichni ostatní začali objíždět republiku, budovat stranické struktury, představovat lidem kandidáty i politický program, dávat dohromady mediální projekty… Kromě Ládi Vrabela. Ten prostě čekal, až národ povstane.

Nestalo se… Jen Česko na prvním místě pozvolna skomíralo a čím více skomíralo, tím více bylo uvnitř odhaleno zrádců. Žijeme samozřejmě v liberální demokracii a tak ani ti nejzjevnější špióni a přisluhovači globálních struktur nebyli popraveni, ale celkem přirozeně uplatnili své organizační schopnosti někde jinde. Místo aby z demonstrací politicky těžilo Česko na prvním místě, těžili z toho všichni ostatní. Aktivisté i politici. Výsledky jejich práce teď budou prověřeny supervolebním rokem a trojími volbami.

Chce to vskutku talent, promarnit přízeň sta tisíc lidí na Václaváku a nechat si je protéct mezi prsty. A pak… jako výsměch… rok a půl po dvanácté, poté, co byli odejíti všichni, kteří Láďu upozorňovali na potřebu stanov a ustavujícího sněmu… bylo ustaveno politické hnutí včetně IČa i stanov. Takřka bez členů, bez peněz a bez příznivců. Když si představím, že v září 2022 to mohlo být rázem nejpočetnější hnutí v České republice… Ta první demonstrace byla tak opojná, že by polovina účastníků bez přemýšlení vstoupila.

Víš Láďo, spousta těch, které jsi označil za agenty, nakonec zakotvilo u Kačky Konečné. Barvitě si představuji, jak se tváří na spojování zrovna s tebou. Rozhodně se jim chce, to celé absolvovat ještě jednou. Rozhodně touží po tom, aby ses nejprve nechal napsat na kandidátku a pak začal vyhrožovat odchodem, pokud nebude po tvém. Klidně i týden před volbami… Rozhodně se jim chce znovu pracovat a dívat se, jak se ta práce maří ve tvých živých videích a nesplnitelných požadavcích.

Ale ani ty to vlastně nechceš. Nechceš odpovídat na uštěpačné dotazy, jestli jsou ještě pořád agenti liberálních mocností, nebo ti už dokázali, že jsou na té správné straně, protože tě napsali na kandidátku. Byl jsem teď na debatě v Táboře, kde tvých pár posledních příznivců hučelo na Kačku Konečnou a tvrdili, že ona musí prosit u tebe, protože jedině ty jsi řešení, O pár dní později už chceš ty na kandidátku u Kačky. Ano, poté, co si vyslechla v Táboře, bude k tomu mít hodně chuti,

Kateřina Konečná je v politice už hodně dlouho. Dokázala uspět ve vícero volbách s ocejchovanou stranou, která byla všude na indexu. Byla ve sněmovně a dostala se do europarlamentu. Stala se předsedkyní strany v konkurenci zkušenějších straníků, kteří mají tituly před jménem i za jménem. Ona tě nikdy, nikdy, nikdy na kandidátku nenapíše, protože by mohla peníze na kampaň rovnou spláchnout do kanálu. Nikdo nebude riskovat neřízenou střelu jako jsi ty a pokud ano, tak si volební katastrofu zaslouží. Nikdo nevezme dvacet let práce a celoživotní politickou reputaci, aby ti ji dal na hraní.

Nota bene, když si včera ráno ještě Kačka vyslechla z tvého vysílání, že STAČILO! pro tebe znamená hlavně peníze na kampaň a rovnou říkáš dopředu, že s ní vlastně nijak spolupracovat nebudeš.

Nechci mluvit za Kateřinu, ale jsem si celkem jistý, že její jednání byla prostě elementární zdvořilost a ohled k tomu, co si přáli lidé pod tvým pódiem. Určitě ti i naprosto zdvořile, slušně (a zřejmě i písemně) odpoví. Ale místo na kandidátce z toho nebude. Na to jsi pozurážel příliš mnoho lidí, promarnil příliš mnoho příležitostí a zničil příliš mnoho nadějí.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (249 hlasů)

Komentáře

za info od pramene 👍

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák nemá rád Vrábela. Neváží si ho a nevěří mu. Tečka

Průměrný počet slepic: 4.4 (32 hlasů)

To ovšem většina těch, kteří s ním měli nějakou rozsáhlejší osobní zkušenost.

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

Smutné myšlenky mi rodí dnešní článek pana Vidláka. 

Ve chvíli kdy tak moc potřebuje naše vlast se zbavit Kazisvěta Fialy a jeho pěti demolice, 

opozice se bohužel zase drolí, místo aby byla jednotná jako jedna pěst.

Výstižně to popsala sama Kateřina Konečná šéfka KSČM s jejími slovy 

"mezi opozičními představiteli panuje značná nevraživost. Ega některých aktérů jsou obrovská a možnost kompromisu

který ke spojení vždy potřebujete, je u mnohých tím omezena na minimum.“

Každopádně souhlasím s panem Vidlákem že Láďa Vrábel je neřízená střela.

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)
Trvalý odkaz

I tak díky za ty demošky, když člověk vylezl z metra na Václavák přímo do tlačenice pod koněm, měl chvíli opojný pocit přebírání vlády této země do povolanějších a čestnějších rukou.  Jak vidím, byla to iluze hned několikanásobná.

Taky mi tam vždycky vadila ta řada vzorně srovnaných komunistických vlajek, paktovat se proti totalitě nejasné a teprve vznikající s totalitou desetiletími prověřenou mi nepřišlo vhodné ani nadějné. A když vidím, kolik je tady v diskuzi různých komunistických sympatizantů a asi i bývalých kádrů, mám neodbytný pocit, že je na čase změnit lokál..

Průměrný počet slepic: 2.1 (61 hlas)

I Vidlák se považuje za levičáka. Je jen na Vás, jestli je to pro Vás tak nepřekousnutelné. Já se považuji za pravý střed a osobně se mnohem víc než zdejších levičáků bojím fanatických libtardů, kteří se považují za děsně pravicové, ale ať vědomě, nebo nevědomě prosazují přesun bohatství do kapes těch nejbohatších prakticky od všech ostatních levicovými metodami.

Průměrný počet slepic: 4.7 (75 hlasů)

Mně pomohl můj obstarožní učitel angličtiny, v Česku usazený Američan z celé duše nenávidící Trumpa a Republikány. Času bylo dost a tak jsem postupně zkoumal kořeny jeho příslušnosti k americkodemokratickému (=libtardímu) světonázoru.

Nakonec se ukázalo, že jeho motivace je socdemácká až komunistická. Jeho námitky vůči současné americké společnosti měly víceméně třídní charakter- horoval proti nenažranosti amerických koncernů, propojení politiky a byznysu, přebujelému lobbismu a miliardářskému elitářství. V pochodu rovnostářských Demokratů americkými institucemi viděl ten správný lék, první krok k následné nápravě.

Z tohoto pohledu by naši komunisti- ti minulí i ti současní- měli táhnout za jeden provaz s Fialou.

Tak jsem nakonec zmatený i já.

Aspoň že už se nemusím hrncat na žádné demonstrace.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

ale co už. Odpoledne u předešlého Vidlákova článku mimo jiné napsal Zauber "Názory mohou, a dokonce mají být různé, o tom žádná". Přesně tak. Takže můj názor. Víte, představitele KSČ si pamatuju až od zvolení Gustáva Husáka. Poté přišli Miloš Jakeš, Karel Urbánek, Ladislav Adamec. I když Husák byl bezesporu inteligent, KSČ jsem nemusel. Po sametu se KSČ přetransformovala na KSČM a následovali předsedové Jiří Machalík, Jiří Svoboda, Miroslav Grebeníček a Vojtěch Filip. Ani tyhle lidi a jejich stranu jsem nemusel. Pořád z nich bylo cítit to něco špatného z doby před listopadem 89. No ale Kateřina Konečná, to je úplně jiný level. Už delší dobu ji sleduji. Je inteligentní, pracovitá a má neskutečný přehled. Všechno, co říká dává smysl. V každé diskusi má nad oponenty navrch. A hlavně bojuje za Českou republiku a obyčejný lidi. Rozhodně nemusí mezi lidi chodit s těžkooděnci jako Rakušan. Pokud se nestane něco zásadního, což si nemyslím, tak má Konečná můj hlas. Fialo a celá vládní vlastizrádná bando – STAČILO. A pevně věřím že ten hlas budu moci odevzdat dřív než v regulérních volbách v roce 2025. Tak a teď do mě. 😊
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (153 hlasů)

     Kateřina Konečná je po Filipovi veliké oživení a dalo by se říci i překvapení. I když pro toho, kdo se o politiku jen trochu zajímá, zase ne tak veliké. Konečná to má v hlavě srovnané, bojuje za lidi a nepokakánkuje se z nikoho. Mluví srozumitelně a má přehled. Zaujala mě a myslím, že nejen mě. Navíc do hnutí STAČILO! přesvědčila a přitáhla velmi solidní a zajímavé osobnosti. 

     Už drahně let jsem příznivce SPD, ovšem poslední dobou velmi zvažuji, že v eurovolbách to hodím Konečné a její partě STAČILO! 

Průměrný počet slepic: 4.9 (71 hlas)

I když jsem slýchal názory, že volím extrémisty. Nikdy mě nedocvaklo, proč mají být extrémisté. Okamura a poslanci SPD mluví dobře. Předvádí heroické výkony při házení klacků pod nohy současné, ale i předchozím vládám. Jenže mám neodbytný pocit, že jim věčná opozice tak nějak vyhovuje a o vládní zodpovědnost příliš nestojí. Svými názory mě zaujal V. Klaus ml. I když v ODS (a ODS není můj šálek kávy) přesto bych se téměř pod každé jeho vystoupení klidně podepsal. A právě díky svým názorům byl také z ODS odejit. (udělali chybu soudruzi) Velkou naději jsem viděl v jím založené Trikoloře. Jenže Vašek náhle v politice skončil. Proč asi? Ví to někdo? Někdo na něj něco ví? Bylo mu vyhrožováno?
Zahradníková není špatná, jako poslankyně super, ale potenciál lídra nemá. Taky podle toho Trikolora dopadla. V Konečné a STAČILO ten potenciál vidím.

Pěkný den všem 😊

Průměrný počet slepic: 4.9 (41 hlas)

Zlé jazyky tvrdí, že tak, jak mu se založením strany pomáhal jeho politicky protřelý tatík, tak mu jako věčný pragmatik před volbami radil, že bez spolupráce s SPD nemají šanci, s čímž synek nesouhlasil a raději s tím sekl.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Takové články, jako ten dnešní, člověku berou náladu. Je z nich cítit, že opozice patrně nemá nejmenší šanci se spojit. Nemají se rádi. Mají rozdílné názory na detaily. A asi jim pořád nedochází, jak moc, jak velice moc, je to spojenectví potřeba.

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

     u nás na na besedě SPD. Pořádala jí poslankyně Maříková a jedním z hostů byl europoslanec David. Položil jsem mu dotaz ohledně spojení opozice. Odpověděl mi ve stylu s kým že by se měli spojovat. Prý že Babiš je pragmatik a spojí se klidně i s ODS, Rajchl je mladej a nemá zkušenosti, Konečná že má jiný program, ostatní by nebyli důvěryhodní atd... atd.... A další obecný pindy. Dost jsem se s prominutím nasral. Jako kdyby vůbec nechápali, že je nutné a důležité se spojit za účelem svržení týhle hrůzovlády. A pak ať si to rozdají klidně sami za sebe v politické soutěži. Takže na nějaké spojování a nedejbože předčasné volby tady už nevěřím. Každý si jede na svém písečku a jde jim všem hlavně o koryta. Proto taky moc zvažují, jestli to hodím zase SPD. Ale jak jsem psal v jiném příspěvku, líbí se mi Konečná a její STAČILO! 

Průměrný počet slepic: 4.9 (59 hlasů)

Někomu se to asi hodí. Ale obávám se, že Vrábel vyskočil do veřejného prostoru na sociálních sítích v jeho stylu a ten je opravdu specifický. STAČILO se s tím musí vypořádat a určitě to nebude na pobořeném plotě zahrádky mezi Vidlákem a Vrábelem. 

Nechci slyšet trávu růst, ale Ladislav Vrábel opravdu "zabral" několikrát a opakovaně ve vytváření rozporů s jeho původními spojenci a spolupracovníky. Určitě se dozvíme, jakou kdo hraje roli.

Vdržať... 

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

má podobu tříště. Volby  s ní opět nevyhrajeme, tak snad někdy příště!

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

Samozřejmě žumpa Forum24 nevynechala příležitost a popisuje jízlivě nešvary při jednání o sjednocení opozice ve viz níže článku kde uvádí  že Europoslanec Hynek Blaško, který v průběhu svého mandátu opustil SPD, za kterou se do EP dostal, teď útočí na Vrábela. "Mnohé z nás jste veřejně pošpinil a teď po nás chcete, abychom se podvolili vašemu vedení. Vůbec vám není hanba se takto projevit a chtít, abychom vaši roli respektovali. Stal jste se pro mnohé z nás naprosto nedůvěryhodným,“ vzkázal Blaško Vrábelovi

A žumpa Forum24 pokračuje : Po nějaké době se vynořil opět Jiří Paroubek. Ten se nedohodl s Konečnou na společné kandidátce. Paroubek si tak do voleb postaví kandidátku vlastní. Naopak s Konečnou pro změnu kamarádí Vrábel. Ale současně Vrábel nenávidí Rajchla a Konečná Rajchlovi přetahuje lidi. Rajchl zase útočí na SPD a Majerovou. A aby toho nebylo málo, Blaško vytáhl Miroslava Sládka. Je to složité a situace na frontě se mění každým dnem. Kamarádství střídá nenávist a nenávist střídá kamarádství.

Dokonce v článku se uvádí i náš pan Vidlák a Petra Rédová.

I když je známo jak veliká žumpa je Forum24, popisované nešvary v opozici opravdu existují. Bohužel opozice je nepoučitelná a nikdy se nedokáže sjednotit.
https://www.forum24.cz/prilis-mnoho-spasitelu-ceska-proruska-fronta-se-tak-dlouho-spojovala-az-se-rozpada

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

ten vývoj je normální. V historii nic nového. Je hodně různých historiků, kteří ze svého pohledu posuzují revoluci v Rusku a počátky Sovětského státu. Nebojím se zvýraznit úlohu směru v čele s V.I.Leninem, především v tom, že se dokázali vyrovnat s neskutečným množstvím "revolučních směrů" a názorů i velmi vzdělaných a "revolučně" zkušených lidí. Vydrželo jim to do Gorbačova.

Svým způsobem se dá dohledávat příklad "našeho" Pražského jara. Tam také zabojovalo několik názorových skupin. Je dost kruté, že se s těmi "směry" svezla dost široká "množina" občanů, ale výsledkem byl specifický směr, který "nějakým způsobem" umožnil "normalizaci" jak v tom Rusku, tak mnohem později i u nás. Ta normalizace byla v obou případech narušena, ale opět je to souvislost s vývojem lidského společenství v obecné rovině.

Vývoj by měl spět k další normalizaci, která by však už měla vést k lepším výsledkům bez zasmrádnutí "zvykovými náladami mocných". Tomu se však nedá úplně zabránit, je to na občanech jak tomu zasmrádnutí budou předcházet. Vyvíjíme se ve spirále a ta by měla stoupat.

Určitě chci věřit, že vyjde z voleb, nebo z vývoje reprezentace, která zajistí "normalizaci" ve prospěch většiny zcela normálních lidí, schopných se vzdělávat, být při budování své "normalizované" společnosti a v té "normalizované společnosti" dožívat vedle potomků ne jako nechtěný přívěsek.

Chci věřit, že některá z alternativ tu správnou normalizaci zrealizuje, na občanech potom závisí, zda a jak dlouho zůstane ta společnost nikoliv normalizovaná, ale NORMÁLNÍ.

Že se toho zrovna já a někteří z nás nemusíme dožít? Nevadí.  Hlavu vzhůru...

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Vy pane Vladimíre Hejnic spolu s panem Olinem a paní Včelkou mi hovoříte přímo do duše. Kéž by se ti dva jmenovaní brzo vrátili. Pana Olina neznám dobře, byl zde na Kydech krátce a proto nevím zda po jeho rozhořčení se vrátí, kéž by to tak bylo. Za to Včelku Máju známe a máme rádi všichni zde na Kydech a přejeme si aby se brzo vrátila. Jsem jistý že nás Včelka čte a skvělé příspěvky jako jsou Vaše pane Vladimíre Hejnic jistě jednají pozitivně na rozhodnutí naší Včelky se vrátit zpět na V.Kydy

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

     Čakal jsem dnes od Daniela článek o rozhodnutí Ústavního soudu o valorizaci penzí. Tak asi příště. Včerejším dnem jsme se definitivně zařadili mezi banánové republiky s vládnoucím totalitním režimem. Ústava je cár papíru na vytření (_!_), zákony jsou na dvě věci - na h...o a na nic a soudci jsou nepostižitelná oligarchie. 

     Týhle republice už nepomůže nic. Už ani emigrace nic nevyřeší, protože není kam. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (61 hlas)

Po včerejšku kdy rozhodnutí tzv Ústavního soudu stvrdilo ze ohýbání jednacího řádu a zkrácení valorizace je v pořádku vystupují šmejdi z 5tikolky ještě nadutěji než před tímto  rozhodnutím. Teď nasílu a s ohnutím všeho protlačí cokoli.První v pořadí je korespondenční volba.  Co nám zbývá? Můžeme dál vést žabomyší války jako zde na kydech předevčírem,plakat u pc jak je všechno na hovno, nebo zvednout prdele a postavit se tomu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

Problém totální likvidace tohoto státu začal právě zrušením části volebního zákona týkajícího se koalic v PS Ústavním soudem. Panu Rychetskému "moc děkujeme"!

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

s jedinou větou: "Týhle republice už nepomůže nic."

Rozhodnutí Ústavního soudu je dobré, až výborné, pro mladší generace, aby si uvědomily, že totalita a jednobarevnost není v možnostech "erasmu", cestování po světě, možnostech pro "vyvolené" a "bezhlavě souhlasící" s opatřeními proti nim. Valorizace snižuje důchody seniorům v poměru k běžným příjmům. Převážná většina seniorů, kteří dnes ještě nejsou na dně se s tím dokáže "nějak vyrovnat". Mnozí padají už pod dno a jsou odkázáni na milost a nemilost současných mocných, nebo vlastních dětí, které však na tom nemusí být lépe.

Tím spíš by si současné generace v produktivním věku měly uvědomit, že valorizace důchodů je jedním z odkrojených koleček "salámu", na který navazují další nakrojená kolečka, včetně aktuálně projednávané korespondenční volby v zahraničí.... mocní mají "demokratickou volbou" a rozhodnutím podobného složení Ústavního soudu 108...

Týhle republice pomohou samotní fialovci svým jednáním. Občané se té pětikolce musí hodně rychle a hodně ostře postavit. Asi ne jen ohradit. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

     a máte plné právo s touto větou nesouhlasit. Já bych si taky moc a moc přál, aby této republice bylo pomoženo. Ale po těch letech, co sleduji, jak to tady ODS a její přicmrndávači 35 let devastují, už tedy moc velký optimista nejsem. Republika zdevastovaná, nic nám tu nepatří, 3 biliony dluhů, lidi blbí jak lakovaný sáně, když pořád volí jedny a ty samé lumpy.... Nevidím světlo na konci tunelu. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)

pane Hejnici, když pětikola protlačí na sílu korespondenční volby s přílepkem, že bude Čechem uznán i Čech ze 4 generace statečných emigrantů?  Jak chcete zvítězit, když si pětikola naškrabe po světě 2 miliony voličů, kteří budou hlasovat právě pro ni. To by mně tedy vážně zajímalo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Každá akce vyvolává reakci. Ti ze zahraničí, pokud budou zneužiti a tady se to začne "hýbat", nebudou spěchat domů. Potom holt může vše řešit úplně jiná reprezentace, ale musí být opravdu jiná a sebevědomá.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Přišel jsem zde vyvěsit příspěvek ohledně US a zjistil jsem pane CHANDRASEKHAR že jste mně s předstihem pár minut předběhl :-). Je vidět že plaveme na stejné vlně :-). Uvádím zde můj příspěvek tak jak jsem ho měl z formovaný

Významnou zprávu nám přinesl včera pan Freud o rozhodnutí ústavního soudu ohledně zkrácené valorizace důchodů od pěti demolice. Možná kvůli incidentu rozruchu na našich Kydech tato zpráva nebyla od nás patřičně okomentována, přitom tato zpráva kterou přinesl pan Freud má veliký význam na dění v naší české kotlině.

Čtu v článku který přiložil pan Freud jak Soudci v nálezu uvedli, "že chápou zranitelnost a nelehkou situaci důchodců" . Tento pokrytecký postoj soudců mi ihned připomíná pořekadlo" Nažraný hladovému nevěří". Jak mohou tito pokrytci s platem přes 300.000 měsíčně pochopit jaké potřeby k přežití mají někteří důchodci s velmi malým důchodem v řadě pár tisíc korun a které snížená valorizace důchodů přímo zasahuje.

Dokonce jsem někde přečetl že tito soudci US mají i jiné výhody jako služební byt či služební auto obojí zdarma které jim poskytuje stát to jest mi. Nevím zda zdarma byt a auto je pravda , ale že mají platy přes 300.000 kč to pravda je.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zkracena-valorizace-penzi-u-ustavniho-soudu-obstala-poslanci/r~7d5cfbe6bab111eea3c0ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-0&utm_campaign=Aktualne

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)
Trvalý odkaz


" ..... A vy, nadutci, kterým jsme dali důvěru, vláčeli jsme se dlouhé cesty na demonstrace, abychom dali najevo vůli ke změnám a mandát těm, kteří to – jak se zdálo, statečně – organizovali, co vy právě teď děláte?

Škřípíte se, hledáte na druhých to nejhorší, hrabete pod sebe, vymezujete se proti podobně smýšlejícím, a děláte si separované happeningy, tříštíte opoziční potenciál, ten nepůjde s tím, onen zas s oním, protože je komunista, nebo je antikomunista, nebo není komunista, nebo není antikomunista, nebo je antikomunista, který byl komunistou, nebo je to skrytý liberál, anebo je agent, placený tu tím, tu oním, a není to nikde doložitelné, což je o to podezřelejší, limitně se blížící jistotě, protože podívejte se na jeho minulost! Hnus!

Čas se ponachyluje a hrozí, že nebude žádné PŘÍŠTĚ, abychom mohli napravit chyby, které se stanou kamenem na krku národa!
A o to jde. Nejprve je třeba pohnout s ledy, a potom si to zase můžete rozdávat mezi sebou do aleluja. Nejprve ale musíme zachovat demokratické a suverénní hřiště, zvané Česká republika!... " 

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/jan-schneider-nadutci/

Dobré ráno všem


 

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Nezmění. Volby budou. Ale bude volit 20 milonů čechů, kteří zase zvolí pětikouli. Vzhledem k tomu, že občanem čr bude moci být každý kdo se prohlásí čechem, tak zjistíte  že všichni sudetáci jsou češi, stejně tak 10 milionů ukrajinců. A to bude konec čr jako takový.

 

Naši pradědové se musí v hrobě obracet.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Určitě je to člověk, který umí promluvit a zaujmout. Stačí to?

Já za sebe si kladu otázku, v čem spočívá úspěch jakékoliv politické reprezentace. Jako dospělý nepamatuji padesátá léta, v šedesátkách jsem dospíval, potom už jsem se rozhodoval na základě svého poznání a znalosti vývoje nejbližší předků, kteří pocházeli po mamince z jiného prostředí, než předkové po otci. Vím, že ve zlomových obdobích, která jsem popsal jako mé dětství to v širší rodině nejspíš i zaskřípalo, v dalším období, které pamatuji jako dospělý se to skřípající výrazně změnilo, obě rodiny si hodně svého času musely odpracovat, my potomci z toho vývojem přirozeného propojení žijeme a ty výsledky předáváme dětem a vnoučatům.

Ze všeho vychází další dnes už jasná a zřetelná zkušenost:

Volba politické reprezentace stylem, volte nás (mě), pojďte za námi.... bez práce nejsou koláče, my rozhodneme, kolik koláčů dostanete...

Volba politické reprezentace, zvolte nás a pracujte s námi na změně.... bez práce nejsou koláče, rozdělme se o ně...

Člověk se může opět splést, opět to nemusí vyjít ani se "STAČILO", každá volba je rizikem, půjdu opět do rizika.

K Vrábelovi? Zatím se vyjádřil Daniel Sterzik dost ostře a zřejmě má osobní zkušenost. Určitě se zmíní i další viditelní ze "STAČILO". Určitě se vzájemně informují a vědí co je ve věci. Jedno mne zarazilo, že na videu zveřejní přistupující do koalice rozhodnutí o místě na kandidátce dřív, než to oznámí strana PŘIJÍMAJÍCÍ do koalice. Zcela určitě je vhodné počkat, ať se to líbí nebo nelíbí jak Vrábelovi, tak Sterzikovi.

Klídek.

Ještě jedna poznámka. Likvidátoři diskuse zde na "kydech" jsou zcela zřetelní. Májo, Oline, Ethanole, Zaubere, Inzo a mnozí další, nemusíme si úplně ve všem rozumět, nenechme se vykolejit vulgaritami, těch kteří tím likvidují vaší účast v diskusi. ONO NEJDE O VÁS, JDE O VIDLÁKA. Někomu se hodí prostřednictvím Rakušanova systému tato naše virtuální setkávání zlikvidovat a následně zpochybnit rádoby neschopnost řídit diskusi administrátorem. Administrátor ZATÍM nezasahuje, asi nechce být "rakušánkem ve své působnosti".

Mimochodem podobné urážky, ústrky a vulgarity my, kteří se nemusíme 100% hlásit k obnově socialismu, ale hlásíme se k platformě, která není "módní", dostáváme "na prdel" urážkami a vulgaritami průběžně, celých dokonce v některých případech víc, než uváděných 34 let. Kůže zhrubla, ale duše zůstává.... Něco se člověk asi musí naučit snášet, aby nezůstal mnohokrát vzpomínanou ze všech stran a pohrdavě ovcí. Už dávno to není naivita, současní mocní dokazují, že návrat jejich síly je na úkor obyčejného člověka všech různých struktur, včetně mnohých podnikatelů...

Snažím se nastínit, že STAČILO je konglomerátem lidí, kteří pochopili, že dál to stylem zvolte nás, my se o vás postaráte a dostanete to co si zasloužíte... zbytky od NAŠEHO STOLU.

Je to svým způsobem odpověď těm vulgaritám drobečků neznajících nic jiného, než štěkat na měsíc jako pes, ale být pokorný jako ovce.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Prostě se strefil do naštvanosti lidí a ti mu přišli na demonstraci, prožil si svých 5 minut slávy a zpanštěl... tak ať, je to jeho problém. A k tomu spojování opozice? Vždyť stačí vytvořit kartel měsíc před volbama, nebojte, uvidíte jak budou jednotliví lídři krotcí. Do té doby, ať každý ukáže co umí...Ano včera se Ústavní soud změnil na Neústavní soud. Mě jako občana spíš zajímá, proč máme tolik institucí, když to vyjde pořád nastejno. Vždyť úkolem ÚS, Senátu, prezidenta je právě dohlídnout na dodržování pravidel...A tady je cosi špatně. Příklad: Jsem z Frýdecko-Místecka, máme v zastoupení jen 2 poslance. Jeden vládní a jeden opoziční. Na počet obyvatel je to polovic co Praha. Podle Listiny jsme si s pražáky rovni, ale zdá se, že jsou oni rovnější. Zádrhely prostě vidím jinde Vidláku. Hezký den :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení,

povšiml jsem si, že po sjezdu strany PRO, na těchto stránkách došlo k zásadní proměně, spojené s adoraci levice. Vybavují si vzpomínky. Můj život probíhal převážně za levicového vládnutí a nyní za vlády ultralevičáckých fanatiků, skrývajících se za značkou ODS, kterou zneužívají k účasti v Bruselské pětce. A pětku si opravdu zaslouží.

Pamatuji si měnovou reformu v roce 1953, která ožebračila lidi. Pamatuji následující roky, kdy komouši naplno a po dlouhá léta předváděli své praktiky. Pamatuji si zmařené životy chytrých, ale nepohodlných lidí. Pamatuji si zničené životy blízkých.

Stačilo! Nemyslím si, že staří komouši i nyní představují podobné nebezpečí. K tomu jsou již v rodinách a ve školách vychování noví, mladí levičáci.

Poznal jsem kus světa, ale nepoznal jsem dosud žádné místo, kde komouši a levičáci vládli či vládnou, nekradou, rozumějí podnikání a obchodu, neperou se, nevraždí, neomezují a přesto prosperují?

Přiznávám, že neznám ani mnoho lidí, kteří dokáží vzít svůj život do vlastních rukou se vším všudy. Pravděpodobně Vidlák, jako jeden z mála, se takovou cestou vydal. Přesto je levičák! To respektuji!

Texty na této stránce čtu často a se zájmem. Jsou zde řádky, které nikdo jiný nepublikuje. Díky za to.

Dnes ráno vyšel už nový článek, přesto svůj příspěvek umisťuji sem.

Promiňte, levici volit nemohu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)

Bohtství (liz) můžete získat buď loupeží, nebo prací.Dosaďte si. :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

     A že levici volit nemůžete. Chápu to tedy správně, že ODS a její přicmrndávače nevolíte? 

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Nikoliv všeobecně, ale velice detailně jsem zpětně prošel životy mých prarodičů. Byli původně chudí jak kostelní myši, ale stejnak po nich komáři šli.

Jeden děda si coby čeledín v pětačtyřiceti letech splnil sen, po válce si vzal baráček a šest hektarů kamenitého pole po odsunutých Němcích. Celá padesátá léta pak bojoval s komunistickým tlakem na združstevnění. Ministerstvo výkupu, okresní plnomocník kontrolující zásoby, trestní komise okresního výboru poté, co nebyl schopen plnit kontingenty.. nakonec šlachovitý a celý zedřený pole odevzdal v roce 1959.

Druhý děda, podobně nemajetný železniční závorář a pochůzkář, byl původně také na té správné proletářské straně, ale po druhé světové zůstala v západním Německu jedna z jeho dcer. A už to začlo: Sama si vybrala život v zemi s nepřátelským zřízením, je tedy našim nepřítelem, její příbuzní s ní budou chtít komunikovat a je potřeba na ně dohlédnout. Nakonec kvůli tomu na naši rodinu dohlíželi, i s pomocí StB, až do listopadu 1989. 

Žádní kulaci ani disidenti, ani bohatí, ani režimu nepřátelští a stejnak jsme Velkému bratrovi neunikli. Nebylo to fatální, ale i tak to byl hnus.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

má Vidlák pravdu Vrábela si nikdo s mozklem v hlavě do koalice nevezme a Konečná má rozum

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)