Syrský scénář

Autor

Přátelé, dnes budu klasický bloger Vidlák. Popřu svůj včerejší text a přijdu s opačnou tezí. Ne snad, že bych si začal myslet něco jiného, ale náš svět není jednotrendový. Není tu jedna jediná vůle a není tu jedna jediná moc. Jestliže jsem včera popisoval trend evropských jestřábů, ke kterým se přidal i náš Petr Pavel a Blyštivý Péťa, dnes budu popisovat trend evropských umírněných.

Včera jsme se totiž dozvěděli, že papež František vyzval Ukrajinu, aby měla odvahu „vyvěsit bílou vlajku.“ Jinými slovy, válka je prohraná, situace Ukrajiny se už bude jenom zhoršovat, takže by měli začít vyjednávat, dokud je ještě o čem. Papež toto prohlášení učinil v rozhovoru, který teprve má vyjít. Že právě tato pasáž „unikla“ považuju za další důkaz toho, že v Evropě došlo k posunu ohledně nasazení svých vojáků na Ukrajině. Je to reakce umírněnějších kruhů na Macronovu napoleonskou iniciativu.

Ale u nás se peklu otevřel chřtán a rázem jsou všichni libtardi zase proticírkevní, protipapežští a každý si vykládá Bibli jak potřebuje. Někde jsem si dokonce přečetl, že papež výzvou k míru zesměšnil učení Ježíše Krista. Ten totiž do Jeruzaléma nepřijel na oslátku, ale na Himarsu a místo palmové ratolesti měl v ruce Javelin. Svatá prostato…

Liberálové teď budou křesťany dělit na hodné a zlé… Když se valí průšvih, je zapotřebí ho rozdělit na menší. To je stejné jako se zemědělci. Možná jim to dokonce v první chvíli vyjde, koneckonců máme tu pátera Halíka, kterému je tato republika malá a kandidovat na prezidenta bylo pod jeho úroveň. Role vzdoropapeže by byla pro něj jak dělaná.

Ale nic to nemění na tom, že se v táboře pravdy a lásky nějak množí dezerce. Velká ikona našich liberálních bojovníků proti komunismu, Josef Mašín dal rozhovor Parlamentkám, kde demokraty označil za nedemokratické, zadoufal ve vítězství Trumpa, válku na Ukrajině zepsul jako boj mezi dvěma oligarchiemi, se kterou bychom neměli mít nic společného a vůbec to byl velice neliberální rozhovor a pravdoláskařství v něm nebylo, co by se za nehet vešlo.

Viktorka Nullandová rezignovala na svůj zahraničně ministerský post… Podle mě usoudila, že se americká pomoc Ukrajině už neodblokuje, tak bude lepší, aby celý ten průser zůstal na hrbu senilnímu prezidentovi. S úprkem z Afghanistánu si přece také poradil docela dobře.

Soud v Haagu konstatoval, že se Rusko na Ukrajině nedopouští genocidy…

U nás se zemědělci v minulém týdnu smířili… nejen mezi sebou, ale i s veřejností a stačila k tomu jedna kupka hnoje. Nebudu popisovat, co se teď uvnitř jejich tábora děje, ale jednají spolu ti, kteří si ještě před čtrnácti dny nemohli přijít na jméno. Atmosféru bych nazval vysloveně radostnou a optimistickou. Co předtím nešlo, najednou jde. A velmi dobře. V dalších dnech se k zemědělství zase vrátíme.

Odboráři koordinují svoje kroky… především je šance, že se zbaví SebeStředuly a to samo o sobě bude obrovský krok kupředu. Policejní odbory se také chystají protestovat… Mezi učiteli to vře… Dopravci mají vlády plné zuby… Prohlášení prezidentské gumy o mobilizaci a posílání vojáků na Ukrajinu také leckomu otevřelo oči…

Fiala se naopak zbavil svých nejbližších spojenců, Slováků a ostentativně si pozval nebinární Šimečko (zdravím Jindřicha Šídla). Ne, nedokázal se vymanit ze své politiky morálních gest. Pomalu ale už nemá, s kým se scházet. Němcům se do války moc nechce, Poláci v poslední době Ukrajinu vysloveně zrazují a brousí si zuby na žalostné ukrajinské zbytky, Orbán jezdí za Zemanem a Babišem… Amerika už také není co bývala. Fiala usilovně pracuje, aby se stal tím jakešovským kůlem v plotě.

Prostě, kdo nemá úplně vypatláno v hlavě, ten už přestal číst Novinky i Fórum 24. Přestal sledovat blba Visingra a už nebere vážně maršála Petrlu. Propaganda není zpravodajství a lhát se dá jen do určité doby. Ustupovat do předem přepravených pozic také nejde do nekonečna. Není zapotřebí moc bystrosti, aby si člověk všiml, že Rusko má hospodářský růst (a ještě větší růst válečné výroby), zatímco Evropa je na hraně hospodářské krize a není schopna se zbavit grýndýlu. Cvičení NATO sice probíhá, ale zázemí se rozpadá na prvočinitele.

I leckteří bohatí a mocní si řekli, že už toho stačilo a je třeba mluvit o míru, protože válka škodí byznysu.

Vždycky, když situace dospěla do tohoto bodu, dělal se syrský scénář. Allepo už bylo skoro dobyto a v takové chvíli „Asad vždycky použil chlór,“ což nesmělo zůstat bez odezvy a Trump pak rozkázal použít Tomahawky. Ale Rusko není Sýrie.

Ano, myslím si, že jestřábi se už odhodlali a rozhodli se, že do války na Ukrajině půjdou. Ale vzhledem ke všeobecnému evropskému zmaru jim chybí jedna věc – nějaké vražděníčko. Nějaká nová Buča. Něco, co by znovu vybičovalo veřejné mínění. Něco, co by ospravedlnilo umírání i našich vojáků a strádání našeho zázemí. Něco, co by vybičovalo propagandu a na co by zvolna odpadající libtardí bulíci znovu naskočili.

Američané už to asi neudělají. Do Třetí světové války se jim nechce. Ale zbavit se definitivně evropské konkurence opět dosáhnout toho, aby se Rusko nestalo námořní mocností, protože bude mít dost starostí na souši… to by jim asi nevadilo.

Takže čekáme na záminku. Záminku ala syrský chlór. Záminku ala Buča. Záminku, která by pomohla německým jestřábům proti Scholzovi. Záminku, která by dala za pravdu Macronovi. Záminku, která by nás postavila do fronty na masomlýnek.

Nevím, jestli na takovou záminku dojde a nevím, jestli jim projde. Ale vím, že pokud se odehraje, tak se naše věrchuška do války okamžitě přidá. Černochová už to chtěla udělat jednou. Když do Polska dopadly ukrajinské rakety. Udělá to klidně znovu. S Řehkou se na to vysloveně třesou.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (403 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Mně teda v poslední době přišla dost výrazná propaganda na iDnes, ať už šlo o propagandu proti Rusku, proti Trumpovi, proti Ficovi nebo proti Orbánovi. Přitom majitelem iDnes je Babiš, tak mi někdo může vykládat, jaká on je opozice.(P.S.: Níže jsem byl upozorněn na loňský prodej MAFRA). Možná proto mu také průzkum volebních preferencí na ČT přiřkl skokový nárůst hlavně na úkor SPD. Řekl bych, že účelem této manipulace je, ať si Babiš jako nejsilnější hezky v klidu před volbami vybere koaličního partnera, hlavně ať to není SPD, která se skutečné opozici ze stran v PS podobá nejvíc.

Průměrný počet slepic: 4.6 (67 hlasů)

 V září 2023 vydavatelství koupil Karel Pražák prostřednictvím skupiny Kaprain.

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)

In reply to by Host

Trvalý odkaz

Aha, děkuji, tohle mi uniklo. Toho člověka neznám, ale nárůst propagandy mi v poslední době přišel výrazný.

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

Karel Pražák je lobbista, podnikatel, investor, finančník a bývalý krizový manažer Petra Kellnera a jeho společnosti PPF, se kterou dlouhodobě spolupracuje. Je majitelem investiční společnosti Kaprain Holdings i hokejového klubu HC Sparta Praha.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Německo: U Památníku padlých sovětských vojáků v berlínské čtvrti Tiergarten se koná demonstrace pod heslem „Mír místo podněcování války! Nepotřebujeme střely Taurus!“ Mnoho demonstrantů drží vlajky s holubicí míru a nápisy: „Vystupte z NATO!“ a „Mír s Ruskem!“

zdroj se třemi videi zde:  https://t.me/neCT24/51956

Průměrný počet slepic: 4.9 (85 hlasů)

To je pecka. Je vidět, že nejsme sami, kdo má své vlády až po krk... A že Němci nejsou takoví magoři jako u nás, kteří odstraňují pomníky osvoboditelů.

a ještě jedna zpráva ne z ČT:

Itálie nepodpořila potenciální připravenost Francie a Polska poslat vojáky na Ukrajinu. Podle italského ministra obrany nemohou Paříž a Varšava hovořit jménem NATO a zásah do konfliktu „smaže cestu k diplomacii“. @neCT24

(o Česku se Italové ani nezmiňují, jak jsme pro svět poslušní a směšní)

Průměrný počet slepic: 4.9 (99 hlasů)

když jsem dnes poslouchala pořad Otázky a odpovědi V.V.Pjakina, tak podle něj je o tom rozhodnuto a vypouštějí se balónky, aby následně salámovou metodou bylo Nato na Ukrajinu ofico nasunuto. Věřím více jemu, nežli nějakým pisálkům, kteří nemají o řízení státu žádné vědomosti. Doposud se vše co predikoval Pjakin splnilo.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Nevím, jestli lze nazvat italského ministra obrany "nějakým pisálkem"...

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsme si psali o tom, že zákony a směrnice nastavují mocní využívající je poté k prosazování vlastních zájmů. Obrovský rozsah toho, co nesmíme, nadále bobtná s tím, jak jsme v zájmu elit okrádáni o poslední zbytky svobody. Vše to souvisí se systémem, ve kterém žijeme. Odpor k němu není pouze rebelií, snaží se nás kriminalizovat za jakýkoliv náznak odporu a nově chtějí vytvořit trestný čin i z tzv. dezinformací, což jsou většinou pravdivá vyjádření k současné problematice, ovšem zásadně se lišící od oficiální ideologie prosazované pseudoelitami.

   Propojení mezi soukromým sektorem a volenými politiky i na tom úplně nejvyšším stupni včetně historických vazeb jsme si naznačili v prvním dílu. Evidentní poslušnost EU vedené zatím Leyenovou vůči WEF, WHO a například i Sorosem spravovaným organizacím je zjevná a není ve světě ojedinělá, protože působnost tohoto svět ovlivňující zla je globální. Je tedy logické, že díky zákonu padajícího lejna podléhají Bruselem vydávané směrnice vyšším zájmům a zároveň dopadají na národní členské státy a poté i na jejich občany, tedy na nás všechny. Když to vezmeme do důsledku, podléháme tím plánům na uskutečnění Green Dealu a Great Resetu. To platí posledních pár let, je však třeba si uvědomit systematičnost světu vládnoucích klanů a peněz, kterými dlouhodobě ovlivňují svět. Zákony k ovládání plebsu jsou tak připravovány dlouhou dobu a jejich úpravy podléhají momentálním potřebám. Ukázkou je strach o vlastní životy politiků a následné odzbrojování společnosti. K zneužitým důvodům se přidají situace, občas i uměle vyvolané, kdy dojde k použití zbraně. To je mediálně zpracováno a směrnice je na světě.

  Obrovské množství nařízení a omezení vnímáme ve všech sférách života. Daňové zákony patří k těm, které díky zadním vrátkům a záměrně vynechaným dírám určeným bohatým umožňují parazitovat na práci nižší a střední třídy. Neplatí pro každého. Stačí si připomenout bigboard uprostřed českého pole patřící Babišovi a propagující jeho německou firmu za odměnu ve stovkách milionů. Nebo miliardovou úlitbu Volkswagenu pronajímajícímu logo Škoda její mladoboleslavské dceři. Jedná se o obrovské úniky peněz v době, kdy Finanční správa posuzuje reklamní aktivity malých firem s tím, že je v klidu smete ze stolu a doměří daň i s vymyšleným penále. Jde o ukázku zneužívání zákonů nastavených tak, že stát okrádá menší podnikající subjekty, aniž by se zabývaly velkými ,,spřátelenými“. Při naší myšlence, že daně jsou ve většině případů krádež, nám nevadí, že si ti velcí šetří své peníze, to by bylo nedorozumění, ale jde o naprosto nestejný metr neplatící pro všechny stejně. Daňové ráje, právní kličky a zkorumpovaná státní správa včetně justice jsou jasným důkazem zkaženosti celého systému. Připomeňme si Fialou využívanou kampeličku. Ten klid kolem toho je strašidelný a faktickou výzvou k neplacení daní pro každého z nás.

  Daňové zákony nejsou jedinými, které v nás vaří krev. Přitom se dotýkají všech a díky nim vám všem zůstává v peněžence méně než 20% toho, co vyděláte. Zbytek je přemístěn jinam, přičemž velká část končí v kapsách bohatých konečných příjemců z řad elit a majitelů nadnárodních korporací. Složitá síť skutečných vlastníků nemá nic společného s jejich seznamem určeným zákonem u nás. Ekonomická pravidla jsou asi hlavním souborem ovlivňujícím veškeré dění na světě a stojí na vrcholu pyramidy, na jejímž dnu jsou naše práva. Těch máme minimum. Nedodržování příkazů jdoucích z vrcholu je okamžitě trestáno. A aby bylo jasno, kdo je pánem, vzniká mnoho dalších norem a pravidel, o nichž se hovoří jako potřebných a ochraňujících nás. Celý ten systém směrnic a trestů za jejich nedodržování živí miliardu lidí na celém světě. Absolutní většina státních úředníků dohlíží na naši poslušnost, policisté, vojáci, vězeňští strážci a justice poté na dostatečné ukládání a dodržování trestů. Kdo tedy slouží systému, je vcelku jasné. A to nepočítáme třeba účetní, kteří jsou zde především kvůli mezičlánku mezi systémem a soukromou sférou a živí je kontrola správnosti všeho, co systému poskytujeme, a ještě si je platíme.

  Obcházení daňových zákonů tedy považujeme za rebelii blížící se však tomu, co elity mohou dělat se souhlasem politiků paradoxně právě elitami ovládanými legálně. Moralistům vzkazujeme, že určitý prohřešek udělal v životě úplně každý, byť si to nemusí uvědomit.Zároveň uznáváme, že společnost musí mít určitá pravidla. Jen těch omezení má být mnohem méně. Namátkou stavební zákon by mohl mít třetinu článků, normy jsou často úplně mimo realitu a takové BOZP je snůška nesmyslů umožňujících vydávat pokuty. Ještě horší jsou dopravní zákony stvořené pro diktaturu. Plno lidí je plně uznává, protože se z nich dlouhodobou výchovou a působením médií stali ovce. Kdysi stačilo pravidlo pravé ruky a pár textů, dnes za volantem nesmíme nic a ještě nás na dálku hlídají. Přitom základní potřebná pravidla by se vešla do školního sešitu.

  Jestliže vznikají zákony pro potlačení svobod, přičemž nepopíráme potřebu některých málo z nich, inteligentní a kreativní člověk si vybírá sám ty, které považuje za oprávněné a které nikoliv. Dochází k obcházení zákonů s rizikem potrestání. Normy zabíjejí individualitu, ačkoliv většina z nich vzniká jen z tohoto důvodu. Zkuste proti nařízením protestovat veřejně a vytáhnou na Vás zbraň, kterou Vy třeba ani vlastnit nesmíte. Nedodržujte rychlosti (ty u škol či smysluplné ve městě nemyslíme) a seberou Vám řidičák a někde i auto. Politik s majákem je beztrestný proč? Posprejujte vládní budovu a zavřou Vás, udělejte to samé kousek dál v ulici soukromníkovi a nestane se nic. Dejte pár facek sokovi v lásce a udělejte to samé policistovi na veřejnosti. Sedět půjdete za co? Napište své názory na sociální sítě a porovnejte to s rizikem pro Fialu vypouštějícího jednu zásadní lež za druhou, navíc plně ovlivňující dění v celé republice. To samé platí pro mainstreamová média.

  Jistě uznáte, že pokračovat nemá cenu. Nedodržování zákonů dostává v tu chvíli úplně jinou funkci, než mu přikládá prohnilý právní řád. Rebelové proti systému fungují jinak, než sprejeři, přilepovači se k silnici (ti systému navíc slouží) a další myslící si, jak jsou avantgardní. Ano, vážíme si skutečných volnomyšlenkářsklých rebelů ochotných riskovat a nespokojených s normami vyžadujícími se podřídit za každou cenu a kdykoliv. Patříme k nim, i když každý jinak a dle svých možností. Jen spojením všech se dokážeme vzepřít. Ohýbání hřbetu je zásadním nedostatkem slabých. Ti se nikdy nenarovnají, pouze převlečou kabát. Jména si domyslete.

Jindřich Kulhavý  inadhled.live  je to rebel 2 část
Průměrný počet slepic: 4.8 (68 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajinský voják, který se vzdal, ošetřoval zraněného ruského vojáka

Během osvobozování Avdějevky zaujala Sergejova útočná skupina pozici v budově zničené mateřské školy a držela ji dva dny. Během ostřelování se Sergej vážně zranil: dvojitá zlomenina holenní kosti, poranění ruky a střepina mu vyrazila oko.

Byl uvázán a skryt, aby čekal na evakuaci.

Říká Sergej:

Bylo nás ve skupině devět. Doběhli jsme na pozice. Doběhli jsme do vesnice Lastočkino, do školky. Nikdo se k nám nemohl dostat. Druhý den jsem byl těžce zraněn. Chlapci mě skryli. Nechali jeden patron pro každý případ. Najednou slyším kroky, neříkají ani přezdívku, ani heslo. Zeptal jsem se, kdo je to a začal mluvit, abych na něj nestřílel. Že nemá zbraň ani neprůstřelnou vestu. Zavolal jsem ho k sobě. Seznámili jsme se, jmenoval se Alexander, byl z Nikolajeva, přezdívku měl „Kvas“. Mladý nezkažený člověk, 25 let, vzali ho na zastávce. No, po instruktáži ho poslali na frontu, jak sám řekl a vykašlali se něj. Byl jsem tak velmi dehydrovaný, že se mi loupaly rty. A tento Alexander mi pomáhal, nosil mi vodu z louže. A takto se o mě staral tři dny. Potom nás nějak evakuovali. Já jsem vysvětlil svým spolubojovníkům, jak to bylo. Že se mi vzdal, já jsem mu toto navrhl, on souhlasil. A moji kluci to už řekli velení, slyšel jsem „staral se o našeho“, a aby se k němu chovali dobře. Potom ho vzali k výslechu… Byl jsem celý oteklý, ale jeho tvář jsem si pamatoval. Říkám mu: „Dej, ať ti stisknu ruku“. Podal mi ruku a říkám mu: „Děkuji ti“.

Sergejova žena:

Já jako žena mu chci zkrátka vyslovit obrovský vděk za to, že mu pomohl, dával mu napít. Jednoduše mu pomohl přežít. V první řadě jsme, i Ukrajina, i Rusko, bratři. Mezi těmito lidmi jsou dobří kluci i mezi nepřáteli. A jak se ukázalo na tomto příkladu, je tomu tak.

ZDROJ: News Front/TASS/SVPressa/AP/Telegram/FB     10. března 202 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.8 (102 hlasů)
Trvalý odkaz

Ten odulý libtard z Aspenu bez nejmenších diplomatických schopností si je nějak moc jistý, že už vymyli celé zemi hlavy tak, že s jeho absurdní válečnou rétorikou bude automaticky většina obyvatel souhlasit.

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš začíná být bezpečnostním ohrožením České republiky. V neděli to uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti), který tak komentoval Babišovu kritiku kroků vlády přerušit společná jednání se slovenským kabinetem premiéra Roberta Fica. Babiš tvrzení odmítl a za riziko označil naopak Piráty.

zdroj: Pacifista Babiš začíná být ohrožením země, míní Lipavský. Orel mouchy nelapá, kontruje šéf ANO

Průměrný počet slepic: 5 (82 hlasů)

Bezpečnostním ohrožením země je už 2 roky tato v celé naší historii nejhorší vláda.

Lipavský, alias "ksichtózně" svůj vlastní asistent, kromě několika naučených libtardích frází, neumí říct vůbec nic.

Průměrný počet slepic: 5 (75 hlasů)

a celkem s 2 měsíčním pobytem v zahraničí, (studentský program Erasmus) je vskutku symbolem pro tuto tupou vládu na čele s přihlouplým politologem..

Průměrný počet slepic: 4.9 (62 hlasů)
Trvalý odkaz

Tehle komentář by spadal pod žlutou kartu :D

Sem nevěděl že má Policie odbory 😮

"Amerika už také není co bývala" 
V Americe to, zdá se, čím dál víc zavání velkým průšvihem. Taky se stále víc mluví a píše o zlatě, třeba tu...
https://cz24.news/s-cenami-zlata-striebra-a-bitcoinu-na-historickych-maximach-je-americke-dolarove-imperium-blizko-menoveho-kolapsu/

Schválně jestli se o Buči někdy dozvíme pravdu :/

Btw, tohle jsem si vysloužil za včerejší argumentaci na Xku...(začíná se mi tam líbit:)

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Tihle jednostranní primitivové neznají nic než Argumentum ad hominem, protože na víc se nevzmůžou. Samozřejmě kromě hromadného obtěžování a bonzování. Pod Muskem ale síť už nejde libtardům tak usilovně naproti, takže ti z toho mají často nervové záchvaty.

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Dbej a pozoruj svého nepřítele. Tohoto pravidla se držím, střežím sorovské médium  Seznam.cz a hlavně čtu příspěvky v některých diskuzích. Udělalo mi veliký dojem že server seznam.cz v diskuzích teď posledně připouští i přes svou cenzuru některé poznámky uživatelů které bych od tohoto zaníceného liberálního média čekal že je smaže, jako například tento skvělý mírumilovný příspěvek uživatele po prohlášení papeže "Ukrajina by měla mít odvahu vyvěsit bílou vlajku":

Potěšilo mě, že se papež František zařadil mezi nás Chcimíry. Předpokládám, že by ani jeho nepohoršila původně zlé míněná nálepka, která pro nás, kteří preferujeme MÍR před válčením, přišla společně s proruskými trolly a dezoláty od vládních politiků a rychle je přijali příznivci vládních stran. .

Kdo vnímá realitu, tak ví, že selhala ukrajinská protiofenzíva, která přinesla velké ztráty na obou stranách fronty. Ukrajině se nedostává nových vojáků za mrtvé a zraněné a to, že bude docházet na mladší ročníky, posouvá veřejné mínění. Západ vyprázdnil vojenské sklady a nemá dostatečné výrobní kapacity. Mnohde se posouvá vládní postoj k prodlužování války. V USA je rok prezidentských voleb a republikánští kongresmani už dlouho zaujímají k dodávkám zbraní a munice i další pomoci negativní postoj zdůvodněný korupčním prostředím na Ukrajině.

Přístupu papeže Františka si vážím. Mrtvých a zničené infrastruktury už je moc.

Průměrný počet slepic: 4.8 (54 hlasů)

a zničené infrastruktury bylo vždy moc. Kdopak s tím začal? Nápověda zde: server novinky v r. 2014

dnes server novinky informuje jinak, je divné, že ten archiv ještě nesmazali.

Ještě divnější je, že na novinkách není vůbec nic o ultimátu. Ani nejsem moc zvědav, spíš se trochu obávám dnešního poledne.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Papež je na straně lidi, kteří přímo trpí válkou  a nemohou s tím nic dělat.  Trefně stav popsal v rozhovoru pro Parlamentní listy J. Mašín  když uvedl , že  “ze silně korupčního státu, se přes noc stala demokracie”. Někomu se ta válka hodí, lidem kteří válkou  přímo  trpí určitě ne. 

Lídři  Ukrajiny  odmítli při vyhrocení sporů s Ruskem mírovou dohodu.  Nemalé množství  obyvatel pak z Ukrajiny uteklo. V jejich zájmu to asi nebylo.

Kolik lidí  chce s  oligarchickým Ruskem bojovat  na obranu ještě více  zkorumpované oligarchické země ? Jenom v Česku je údajně 69% proti válce. S takovým stavem se válka  začít  nedá a tak je nutná provokace, přesně jak je v článku  Vidláka popsáno. , 

Co se stane, když se Ukrajině  dodají rakety dlouhého doletu a ty se  pak “šikovně” postarají, aby zasáhly velmi citlivé cíle v Rusku .   Odpověď může být velmi  tvrdá a eskalace  konfliktu poroste mimo kontrolu.

Nicméně počet lidi schvalujících válku bude po vychladnutí  prvních  emoci  stejný jako teď, ne-li menší. Máváním praporem pravdy a lásky se válka nevyhraje, na to jsou potřeba odhodlání lidé.. Jak to dopadá, když nejsou vidíme dnes na Ukrajině. 

Někteří vládnoucí evropští politici  mají  “rudé oči “a to  k vítězství nevede.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (51 hlas)
Trvalý odkaz

solovjov naryskin

Ředitel ruské zahraniční rozvědky Sergej Naryškin v rozhovoru s Vladimírem Solovjovem prohlásil, že Rusko vyhraje nad kolektivním Západem ve chvíli, až budou osvobozeni všichni, kteří chtějí být osvobozeni! Se šéfem CIA má úzké vazby, které měly zůstat tajné! Rozborka Ukrajiny je tak podle všeho již v Kremlu hotová věc!

Před několika dny proběhl na 1. kanálu ruské televize exkluzivní rozhovor Vladimíra Solovjova s ředitelem ruské zahraniční rozvědky SVR Sergejem Naryškinem a řeč se vedla o tajných službách a o válce na Ukrajině, včetně toho, proč tajné služby západních zemí mají v poslední době tak špatné výsledky. Celý rozhovor obsahoval několik zásadních bodů, přičemž ten nejzásadnější zazněl až na konci, když Naryškin odpovídal na to, kdy nastane ten okamžik, kdy Západ přizná, že válku proti Rusku prohrál. A šéf SVR na to odpověděl velmi zarážející a vícesmyslnou odpovědí, že ten okamžik nastane, až všichni ti, kteří chtějí být osvobozeni Ruskou armádou, budou osvobozeni, aniž by uvedl, jestli tím myslí jen Ukrajinu, anebo celou Evropu.

Odpověď zarazila i Solovjova, protože to se týká nejen etnik a národnostních menšin na Ukrajině, ale dě facto mnoha etnik a národů v celé Evropě, které se chtějí osvobodit od Evropské unie, od NATO, chtějí zvrátit privatizační a tunelovací procesy z 90. let, chtějí opustit evropský neoliberalismus a chtějí žít svobodně. Historická exkurze Vladimíra Putina v rozhovoru s Tuckerem Carlsonem tak nebyla náhodná a nyní tato premisa transformace národů v Evropě zaznívá už i od šéfa SVR.

Když mu Solovjov v reakci řekl, že některé národy se budou chtít vrátit do historických svazků svých zemí, nemusí to být jen návrat etnických Rusů na Ukrajině do svazku s Ruskem, ale i návrat ostatních etnik do svých svazků svých zemí, čímž měl na mysli Polsko, Maďarsko, padla zmínka Rakousko-Uherska a rovněž Rumunska, tak Naryškin na to reagoval slovy, že to by bylo demokratické, kdyby takové přerozdělení v Evropě nastalo

Video s rozhovorem z českými titulky viz zde:
https://rumble.com/v4ihblx-f-rusk-svr-sergej-narykin-v-exkluzivnm-poadu-vladimira-solovjova-o-vlce-a-r.html

celý článek viz zde: 
https://aeronet.news/reditel-ruske-zahranicni-rozvedky-sergej-naryskin-v-rozhovoru-s-vladimirem-solovjovem-prohlasil-ze-rusko-vyhraje-nad-kolektivnim-zapadem-ve-chvili-az-budou-osvobozeni-vsichni/

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)

Antoníne, hodně zajímavý rozhovor... Naryškin skvělý, o takových lidech se může nám v Evropě, ale i amíkům jen zdát.  

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Jeden čas po netu kolovala fotka T-34 na pomníku ve Schwerinu, "vylepšená" německým nápisem "Osvoboďte nás znovu!". Sice byla údajně už z roku 2003, ale zjevně bude stále aktuální. Do toho jsou tu žádosti o připojení Podněsterské republiky a údajně i částí Moldávie, i když ta by historicky patřila spíš k Rumunsku. Když k tomu přidáme Medveděvovu mapu a bezostyšné ukrajinské vydírání plynem a ropou, protože sedí na trubkách a kohoutech, může se nakonec stát, že z Ukrajiny opravdu zbyde jen nějaký miniaturní protektorát pod vlajkou OSN, rozložený mezi Kyjevem na Východě a polskou Haličí na západě. Jenom my díky fialovému hnusu budeme nakonec na Sibiři zakládat nové legie a starej loupežník Mašín možná dá dohromady nějaký výbor "Za svobodnou ČR".

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Když občas narazím na Halíka a jeho žvásty, napadá mě jediná otázka. Kde ten pekelník schovává rohy? Pokaždé si při tom vzpomenu na Drdovo "Dalskabáty, hříšná ves, aneb zapomenutý čert", kde dozorující pekelník byl zároveň extra uvědomělý farář (fanatik), šéfující danému farnímu obvodu. Když vyhrožoval věřícím i hříšníkům ohněm pekelným, věděl aspoň zatraceně dobře, o čem mluví.

Průměrný počet slepic: 5 (52 hlasů)

In reply to by Střelec

Trvalý odkaz

Halík je karikatura sama, ani se za pekelníka nemusí převlíkat, už tak vypadá, Lucifer.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

In reply to by Střelec

Trvalý odkaz

v nějakém sionistickém zadku

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud si vzpomenete na Calhounův experiment, kde se myši na omezeným prostoru mohli množit jak chtěli, žrádla měli co hrdlo ráčilo a pak při přemnožení celá populace nakonec vychcípala, tak Fialovi kroky jsou v náš prospěch. On prostě nechce abychom zakrněli v pohodlí. Jen vám blbcům to ještě nedošlo :-)

Ale že se snaží, co?

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

Jen ta komunikace vládě nejde. A vůbec peníze kazí charakter.
Oni se vlastně obětují pro nás všechny tím, že si ty peníze hrabou pro sebe. Jen je nikdo nechápe.

Akorát to trošku připomíná "Nebudete nic vlastnit a budete šťastní".

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Záminky se už vyráběly: ostřelování Záporožské jaderné, výbuch Kachovky...šméčka jako prase. Svatý otec sdělil postup a nabídl se poněkolikáté coby zprostředkovatel.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

a ještě za to chudák dostal čočku :D

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Maďarský premiér Viktor Orbán poskytl domácí televizi M1 rozhovor, kde shrnul svoje páteční setkání s Donaldem Trumpem: Bývalý americký prezident Donald Trump prohlásil, že v případě svého podzimního zvolení neposkytne Ukrajině finanční pomoc. Pokud Američané nedají peníze, pak Evropané nejsou schopni tuto válku financovat sami, a ta potom brzy skončí. Trump řekl, že pokud se vrátí do úřadu, tak Ukrajině nepřidělí ani cent.
Trump a Orbán jsou dlouholetí spojenci, kteří sdílejí konzervativní politické názory a veřejně si vyjadřují vzájemný respekt a podporu. Orbán stojí na Trumpově straně jak v prezidentském klání v USA, tak i v soudních sporech, kterým Trump čelí.
Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení,

včerejší povolební noc v Portugalsku přinesla novým politikům úsměv na tváři a bývalé vládě rozpaky. 

Do loňského podzimu v levicovém Portugalsku vypadalo mnohé podobně jako nyní u nás pod vládou levicové - Bruselské pětky. Včera však v Porugalsku proběhly předčasné volby. 

Co se stalo vyjádří nejlépe přiložené dva obrázky.

CHEGA je pouze pětiletou politickou stranou. Dosáhla na výborný výsledek. (Podobně uspořádané neparlamentní politické strany existují i u nás.)

Na příkladě Portugalska je vidět, že změna vlády není vlastně tak složitá. Stačí na to jedny předčasné volby. A co my? Máme úplně stejnou příležitost, dokážeme udělat totéž?

EE22023F-A415-49D7-8D05-017C01DEAFF1_1_201_a.jpeg

14B40FD4-814A-4CE8-AEA5-3398315E2B0F_1_201_a.jpeg

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

jasnou tendenci k objektivnímu zpravodajství a publicistice. Nejen na stránkách Novinky.cz, Echo24 nebo Seznam Zprávy se dnes už docela často objevují názory a informace, které ještě před rokem, dokonce půlrokem, byly tabu. Docela slušně si v tomto ohledu vede i zpravodajství televize Prima i Nova. Občas mě překvapí svojí zpravodajskou nekorektností i goebbelsovská ČT. Ne moc, jen trochu, ale kousíček pravdy a objektivity se i tam objevuje. Jak by řekl (bohužel jen na mučidlech) protektor Čech, Moravy a Slezska "jsou to jasné signály, že ledy už pukají".

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Občas do TV posílám články - třeba J. Kulhavého - tam nemůžou říct ani popel, jak je to jasně řečeno. Minulý týden jsem jim poslala mail (ČT, Nova, CNN s tím, že jsou hlásné trouby této vlády) s tématem Kampelička a Fiala - ozval se jeden libtadí jouda z ČT a byl nepříjemný, trapně reagoval, tak jsem ještě poslala článek Kulhavého "Oni nevědí o makroekonomice vůbec nic". Druhý den mi poslal tuto odpověď (nejspíš se musel poradit s kolegy :-), na Kulhavého už neměl co říct:

 bronislav.pavlik@...
Datum: 5. 3. 2024 21:51:30

"dobrý den, omlouvám se za konverzaci

jinak ok, ohledně těch hlásných trub - tu tzv. Fialovu kampeličku odhalili a rozepsali moji kolegové.

mějte se hezky B.P."

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

zajímavé , Čína rve do Evropy e-auta pod tlakem a vzhledem k tomu, že jsou levná, zfanatizovaní Europané si je budou ve velkém kupovat. Kde vezmou elektřinu na dobíjení, to je nezajímá.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

ze solárů

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Když vrtáte do betonu taky občas povolíte a pak přitlačíte znova a znova....

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

jako ten náš. Zřejmě slušný oddíl, ty Bohnice!

"Parlamentní tajemník lotyšského ministerstva zahraničních věcí Reinis Brusbārdis exkluzivně pro Novinky uvedl, že Lotyšsko zváží nasazení jednotek na Ukrajinu, pokud bude v rámci Severoatlantické aliance (NATO) širší shoda."

Čím menší ratlík, tím víc štěká.

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Já tedy ne, ani zadarmo! Opera ND Praha uvedlo inscenaci Dvořákovy Rusalky. Jak píše autorka recenze "Rusalka utopená v hlubině symbolů". Není se vyšinutým autorům co divit, když jim to lidé, resp. stát, formou dotací štědře platí.

Ukrajinský tenorista Michajlo Malfij zpíval na premiéře Prince tvrdě a vůči Dvořákově kantiléně a frázování necitlivě. A již od druhého dějství jeho hlas pozbyl na síle, takže je otázka, proč byl do této role na první scéně vůbec obsazen.

Proč byl obsazen? Ukrajina first, vole!

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Není od věci, že dostávají možnost se předvést po všech stránkách:-)...

Velká škoda, že tu tehdy nemohla Rusalku zazpívat paní Netrebko...bo Pospíšil

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

to by bylo hustý 😁

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Pospec by byl Rusal. (Ubohý Rusale bledý, běda!...) 😁

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Běda , běda, da, da, da

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Odulý rusal, by to asi nedal:-). Lákavá představa:-)... Zato by mu určitě libozvučně zněl základ slova, rus...:-))

Ale bohužel dal to, že se koncert vynikající pěvkyně zrušil a my na něj měli lístenky:-(

Ta naše pětiduna je vždycky papežštější než papež!

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Takový zajímavý průlomový rozsudek...na lepší časy se blýská?

Ani diskuze není marná...když "vytěsníte" placené:-)

tps://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-kvuli-rusku-vyzvala-vlada-k-vypnuti-dezinformaci-ilegalni-rekl-poprve-soud-247406#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest246_ribbon_s

 

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Papež František to řekl jasně: je ještě čas válku ukončit, vzdát se, jednat a ušetřit tisíce lidských životů. Konkrétně řekl:

„Slovo jednat je odvážné slovo. Když vidíte, že jste poražen, že věci se nevyvíjí dobře, musíte mít odvahu k jednání. Stydíte se, ale kolika mrtvými to skončí? “ řekl František. Ukrajina by se neměla bát oslovit např. Turecko, které se nabídlo mír zprostředkovat. „Nestyďte se vyjednávat, než bude hůř,“ dodal papež.

Připomnělo mi to situaci na konci II. světové války. Vojska SSSR už byla na Visle a armáda USA na Rýnu, nic už nemohlo nacistické Německo zachránit od drtivé porážky, ale Hitler v podzemí Berlína dál fantazíroval o zázračných zbraních, o prozřetelnosti, o nadřazenosti a neporazitelnosti germánské rasy.

Jestlipak někdo spočítal kolik amerických, sovětských a německých vojáků a kolik civilistů v Německu, Polsku, Československu a jinde v ještě okupovaných zemích od ledna do května 1945 zbytečně zemřelo "díky" nepochopení situace a tvrdošíjnosti Hitlera nekapitulovat a bojovat do posledního muže? Kolik ještě bude muset být zabito Ukrajinců, Rusů a žoldáků, než Führer pochopí, že František má pravdu?

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

zase *ruská*raketa do Polska, nebo sarin do Kyjeva ? Nebo další vesnice s navezenými mrtvolami ? Nebo se u Navalné objeví suchost vagíny ?

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)