Ta šance je vždycky jen jednou

Autor

Pamatujete? Ještě to není ani deset let, když Merkelová řekla své slavné „Wir schaffen das“ a do Německa začali proudit uprchlíci rychlostí deset tisíc denně? Hranice otevřené, lidská srdce také. Němci nosili plakáty „Refuges welcome“ média i neziskovky se předháněly v růžových barvách. Migranti měli být přínosem, je to mezi nimi samý doktor nebo inženýr, jejich integrace měla být projevem nejvyšších lidských i evropských hodnot.

Jen Maďarsko jaksi zlobilo. Orbán postavil plot a řekl, že to u sebe doma nedopustí. Tenkrát poprvé se jednotná Evropa otřásla v základech… Maďaři se stali ostudou Unie, jejíž špičky neměly pro maďarskou vládu dost pohrdání a na všech stranách zněly hlasy, Maďarsko nějak demokraticky a humanitárně potrestat…

Tehdy naposledy měli Němci šanci, to opravdu dokázat. Tehdy naposledy byla (mizivá) naděje, že v Německu změní politiku a fakt zvládnou ten milion uprchlíků integrovat. Že postaví bydlení pro milion lidí, zařídí práci pro milion lidí, postaví školy a školky pro jejich děti, naučí všechny německy a udělají z milionu muslimských uprchlíků milion Němců.

Ne, ta šance v podstatě byla nulová. Na to v tom figurovalo příliš mnoho zájmů a temných motivů. Příliš mnoho keců o hodnotách a příliš málo chuti tyto hodnoty opravdu vyznávat. Tehdejší vedení Německa umělo už jen zaujmout postoj, ale nikoliv zorganizovat tak grandiózní úkol. Uměli jen připravit tělocvičny a pak se dívat na rostoucí deziluzi uprchlíků i rodilých Němců. Ale tehdy byla poslední šance, to dokázat.

Pak přišel onen vraždící kamion na vánočních trzích, znásilňování při novoročních oslavách a mnoho dalších případů, které to díky pravdomluvným médiím nedotáhly ani do místních zpráv. Refuges welcome zmizely. Nálada se v Německu skokově změnila. Nikdo už dneska nemluví s despektem o maďarském plotu. Naopak. Spousta nových plotů vznikla. K tomu vznikla i AfD a přes všechny porodní problémy, přes hádání se jejich představitelů, přes nezdary ve volbách, přes pronásledování, přes kriminalizaci, Alternativa pro Německo stále rostla a rostla, až vyrostla. Už nikdy nebude německá politika stejná, jako za Merkelové. Němci to totiž nezvládli, protože byli pokrytci. Na jedné straně měli plnou hubu migračních výhod a na druhé straně se snažili horem dolem, po právu i proti němu, nějak ty migranty odsunout někam jinam. Co to ten Rakušan podepsal? Povinnou solidaritu?

Stejné to je i u nás. Fialova vláda k nám do země bez jakýchkoliv omezení pustila víc než půl milionu uprchlíků z Ukrajiny. A v té chvíli měli poslední šanci s tím něco udělat. Tehdy měli skutečně zabrat a když jsme tedy ve válce, tak měli předvést válečné hospodářství. Měli předvést skokové zvýšení produkce, stavby škol a školek, spustit výstavbu bydlení pro půl milionu lidí a práci pro půl milionu lidí. Měli předvést, že nebudou tolerovat žádné projevy banderovského nacismu, měli předvést, že mají situaci pod kontrolou a těch půl milionu uprchlíků bude skutečným přínosem.

Ne, také neměli šanci. Od první minuty jí neměli. Protože také neumějí organizovat a budovat. Uměli si jen vypůjčit peníze, zaplatit uprchlíkům ubytování a pak zvednout daně, protože ty peníze chyběly jinde. Naše válečná ekonomika neroste, ale klesá a vláda může jenom tak koukat na deziluzi jak uprchlíků, tak domácího obyvatelstva. Jsme o rok dál a angažovanost v pomoci Ukrajincům jde rapidně dolů. Vláda už nad nimi nedrží měšec a tak začíná přesně to stejné, čeho se naděli Němci.

Teď tu máme i naše vyvrcholení této deziluze. Pokus o brutální vraždu patnáctileté dívky v Plzni. Ano, té stejné Plzni, kde pořádali Bandera párty a dlouho se nad tím zavíraly oči. Jako by sám Pánbůh nad Plzní přestal držet ochrannou ruku. Oni pak ty pařby přejmenovali, ale démona tam vzývali dál. Ne, neříkám, že existuje příčinná souvislost, ale je to symptomatické. Ve městě, kde byl Bandera v kurzu, se dočkali vpravdě banderovského zločinu.

Upřímně… líbí se mi primátor Zarycký. Už tenkrát s těmi banderovskými diskotékami se nebál a řekl jasně, co si o tom myslí a nebál se žádných médií a politické korektnosti. I teď se zachoval tak, jak by představitel města asi zachovat měl. Nebral si servítky, ale jasně dal najevo, že on nebude hledat pouliční spravedlnost. Za mě palec nahoru. Ale prostě se stalo a nedá se to odestát. Všechny ty bitky mezi Romy a Ukrajinci, to byl jen začátek. Začátek nezvládnutého.

Co přijde dál? Inu, totéž co v Německu. Nálada ve společnosti se skokově změní a ani majnstrým s tím nic neudělá. Příliš mnoho otců má patnáctileté dcery. Já také. Příliš mnoho matek se bude bát o své děti. Veškeré apely eurohodnotných médií budou zbytečné. Když vyteče krev, končí sranda. I u nás už rostou naše Alternativy pro Česko. Také prožívají porodní bolesti, také se to teprve tříbí, ale dopadne to stejně jako v Dojčlandu. Nezaniknou, naopak porostou. I přes nezdary a neúspěchy. Protože příčiny, které je zrodily, ty nikam nezmizely. Vláda k nim jen přidává další a deziluze roste. Mohou to jen zdržovat, ale protože nezvládli to, co slibovali, jednou přijde zúčtování. Upřímně… jestli mají rozum, odejdou teď, dokud stačí jen odejít. Ještě pár podobných zločinů už to nebude odchod, ale útěk a kdo ví, jestli ne ještě něco horšího.

Naše vláda svojí jedinou šanci promarnila. Měli šanci se do toho obout a ukázat, že ty evropské hodnoty nejsou jen kecy. Smůla. Nedokázali to a vlastně se ani nepokusili. Teď se prostě jen prosadí tristní realita, kterou žádná média ani neohladí, ani neschovají.

Kolik procent, že má AfD? Přes dvacet? Myslíte, že u nás to bude jinak? I přes nezdary, i přes chyby, i přes tříbení, naše Alternativa pro Českou republiku prostě bude. Je úplně jedno, jak se hemží CDU, CSU, či jejich Socialisti a Zelení. Stejné příčiny mají stejné následky. Kdyby nebyla AfD, bude něco jiného. Poptávka neklesá, ale roste. U nás to nebude jiné.

Jo a Péťo! Už je pozdě. Už s tím nic nenaděláte i kdybyste se uK.R.I.T.ovali. V Německu také zavírají ostošest. V Německu také blokují, mažou a kriminalizují. AfD stejně roste. I u nás to vyroste. Proč? Protože jste to prostě posrali. Každý váš fejsbůkový status už to jen zhorší.

Jen tak mimochodem… v Maďarsku žádná alternativa neroste. Inu, tamní vláda je dostatečně alternativní, aby takové voliče uspokojila. Jak je možné, že zrovna tam mají rozum?

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350 Kč, může si na oplátku vyžádat moji knihu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (303 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

VIDEO: Ukrajina je v koncích a začala povolávat na frontu už i mentálně postižené invalidy, podívejte se na šokující video z vojenské správy ve Vinnyci! Ukrajinský parlament zakáže 16 až 18-letým klukům opustit Ukrajinu a novela umožní mobilizaci i duševně postižených osob! Dochází nám lidi a pokud to tak půjde dál, skončí na frontě celý ukrajinský národ! Šéf neziskovky v rozhovoru varoval, že Ukrajina bude muset mobilizovat další statisíce lidí a dojde nakonec i na všechny ve studiu!

Ukrajina je s válkou v koncích, již není naprosto žádných pochyb. Odvodní komise začaly totiž na Ukrajině odvádět na frontu už i mentálně a duševně postižené osoby, které mají 3. stupeň invalidity, a to na základě nových legislativních změn, které ještě nebyly schváleny v parlamentu v Kyjevě, ale v praxi se již uplatňují a de facto ty zákony jsou přijímány až ex-post na ospravedlnění aktuálního stavu u odvodních komisí. Potvrzuje to šokující video z vojenské správy ve Vinnyci, kam si přišla stěžovat rodina mentálně postiženého a na psychiatrii od dětství ošetřovaného mladíka, který dostal mobilizační povolánku a lékařská odvodní komise v Šarhorodu ho shledala schopným vojenské služby. Nedostal náhradní službu, civilní mobilizační rozkaz, ale byl přímo odveden jak schopný vojenské služby bez výhrad. Video nepotřebuje komentář.

(pozn.: Neměli by tam místo tohoto postiženého chudáka narukovat všichni ti zdraví a v plné síle u nás zašití zpovykaní „molodci“ s velkými fáry…?)

https://aeronet.news/…ci/

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (78 hlasů)

MÁME TO, CO NIKDO NECHTĚL - Lenka Procházková

Názory disidentky a chartistky, spisovatelky Lenky Procházkové.

Zrovna ode mě to asi zní divně, ale musím říci, že život v normalizaci nebyl tak šedivý, stísněný a uniformní, jak se dnes píše v učebnicích. Byl v něm prostor pro soudržnost a lidskou slušnost. Lidem, kteří v dětství či mládí prožili rozčarování z Mnichovské zrady západních spojenců a pak válku, Heydrichiádu (Pozn.: naši rodiče), nelze jim vyčítat, že po osvobození vstupovali do KSČ, protože cítili vděčnost k vojákům Rudé armády, kterých u nás padlo víc než sto třicet tisíc. Proto v roce 1946 dostali v Čechách komunisté tolik hlasů.

Komunismus byl v té poválečné době opravdu vnímán jako nadějný směr, plný energie. Občas jsem zvaná na přednášky, a tak vím, že ani mnozí vysokoškoláci dnes neznají základní fakta z novodobých dějin své země, natož z dějin světových. Komunistické školství sice taky přechylovalo dějiny k obrazu svému, ale kam se hrabalo na dnešní mystifikátory.

Když jsem koncem šedesátých let dospívala, patřilo naše školství k nejlepším na světě a umění bylo taky na vrcholu. Dnes se filmy z této zlaté éry pouštějí v televizi v noci, aby se těch pár bdících pamětníků nažralo a stádo spících zůstalo nedotčeno srovnáváním. Říká se, že malý národ může být velký jen svou kulturou a vzdělaností. Pokud na tuto tradici zapomene, jakým tmelem bude držet pohromadě? Televizními seriály?

Připadá mi, že už zase žijeme v kleci přikryté hadrem. Naštěstí i dnes mnozí, a je jich čím dál víc, hledají škvíry v té celtě. Těmi škvírami je internet. Nedávno jsem v nějakém článku na internetu četla věštbu, že česká státnost po sto letech skončí? Opravdu se zdá, že vývoj k tomu směřuje…

► rozdělení republiky byl první krok.

► předávání majetků a půdy církvi a šlechtě, které je popřením smyslu Masarykovy pozemkové

reformy, už proběhlo.

► samostatná zahraniční politika neexistuje, pouze prezident se snaží něco dělat Pro národní zájmy.

A média ho za to cupují.

► devastace školství pokračuje.

► o průmyslu, zemědělství, zdravotnictví a sociální politice už ani nebudu mluvit.

► Co ještě zbývá k dovršení? Zrušit Benešovy dekrety a uzavřít konkordát s Vatikánem… a toto sepětí minulosti a přítomnosti s budoucností je dnes embargo.

Chováme se, jako bychom žili v bezčasí. A zatím se čas nachyluje. Obranné mechanismy, mezi které patří například instinkt, pozvolna mizí, když jsou atakovány nepřetržitým proudem informací. Většina těch informací má jepičí životnost a nulovou výpovědní hodnotu. Přesto si namlouváme, že jsme in. Náš mozek je ale stvořen pro jiné programy, než je vnější masáž.

Většina lidí si v roce 1989 nepředstavovala, že změna režimu se zvrhne do kapitalismu, který notabene nedodržuje ani vlastní pravidla. Mnozí doufali, že navážeme na ideály obrodného procesu (Pozn. rok 1968 před vstupem spojeneckých vojsk). Že bude svoboda tisku, že se otevřou možnosti drobného podnikání a soukromého zemědělství, ale že velké podniky zůstanou státu (Pozn.: Kde jsou Kladno, Vítkovice, Prostějov, Škodovy závody Plzeň, … a další? Co asi čeká Novou huť Ostrava?). Jistě si nepředstavovali, že prodáme i vodu zahraničním firmám, a že část polí a lesů věnujeme církvi.

Možná, kdyby se v prosinci 1989 stal prezidentem Dubček, mohla ta naděje a semknutí mít delší trvání. Tím by se zpomalil a snad ani neprosadil historický návrat ke kapitalismu. Republika by se asi nerozpadla. Jenže Dubček se kandidatury vzdal na naléhání Havla. Bylo mu totiž vysvětleno, že pouze osobnost V. Havla může být zárukou, že se stát udrží celistvý. Dubček se nesměl stát ani prezidentem Slovenska. Byl symbolem něčeho, co mělo být pohřbeno, protože mocní tohoto světa měli jiné plány. Jakou roli v těch plánech sehrál Havel, můžeme pouze odhadovat. Z jeho skutků je ale zřejmé, že se necítil být hercem, ale tvůrcem. Myslím, že tato iluze mu vydržela až do smrti. Jako spisovatelce mi Dubčekova postava připadá tragičtější.

Máme, co jsme nechtěli. Žijeme ze dne na den a ve strachu, co bude zítra. A zítra může být i válka. Ekonomové se obávají, že je neodvratná. Zbrojařské koncerny v to doufají. Tentokrát už Rusko ale nebude Evropu zachraňovat.

Tak se probuďme, je za minutu dvanáct!

20. březen 2021

 

Když se podívám na datum vyjádření paní Procházkové - a co se od té doby událo?! Že bude mít takový názor chartistka paní Procházková, tak to je až neuvěřitelné! Ale lže? Vůbec ne, ba naopak - jedno z nejvýstižnějších hodnocení vývoje i obav z budoucnosti!

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (136 hlasů)

Pokud si to ale většina lidí tak představovala, asi málo četli Dickense, Staška, Zolu,  a další kde je kapitalismus zobrazen v nedbalkách a tak nějak to vypadá, že i na tom skvělém senzačním a následováníhodném západě, kde je všecho prima, se vrací ke svým starým osvědčeným způsobům.  A proč by ne, snaha omezit i odbory znovu vystrkuje růžky...v této souvislosti  si vědomuji, že můj pohled na kapitalismus a západ vůbec dost ovlivnila dětská knížka Pušky a holubi od maďarského autora Sándora Tataye, která popisuje svobodu slova , demokracii, spravedlnost a rovnost v Maďarsku v roce 1919 velmi přesvědčivě, třeba za za prostý nápis 3x8=24 (rozdělení dne na spánek, práci a volný čas) tam padaly tresty.

Zatím bez slepic

Zelenkenstein - monstrum Frankensteina, které se vymklo kontrole Západu

Podle autora článku západní politici příliš dlouho slepě plnili jeho požadavky, ačkoli ty se neshodovaly se zájmy občanů Evropy a USA, a také si pilně nevšímali nebezpečných projevů podstaty kyjevského režimu.

Západní země nekontrolovaným financováním a pumpováním Kyjeva zbraněmi udělaly ze Zelenského nikoli poslušnou loutku, ale monstrum Frankensteina, které se vymklo kontrole, řekl Marco Travaglio, šéfredaktor italského listu Il Fatto Quotidiano.

„Vystoupil v řeckém parlamentu s nacistou z Azova a všichni mlčeli. Jedenáct opozičních stran postavil mimo zákon, zatkl jejich vůdce a všichni mlčeli. Schválil brutální represe proti rusky mluvícím „kolaborantům“ a všichni mlčeli. Nařídil nám odmítnout ruský plyn, který dál kupoval za rubly, a všichni mlčeli. Svým dekretem zakázal jakákoli jednání s Putinem a všichni mlčeli,“ uvedl Travaglio.

Zejména šéfredaktor deníku vyzdvihl strašlivou vraždu novinářky Darii Duginové a označil ji za teroristický čin Kyjeva. Přechod k takovým metodám podle jeho slov ukazuje, jak se Zelenskij pod záštitou Západu osmělil.

„Ukazuje se, že Frankensteinovo monstrum je mimo kontrolu svých amerických a evropských tvůrců. Kteří nyní, pod tlakem – doufám – tolika náměstí plných nespokojených občanů, budou muset Zelenského nasměrovat k jedinému možnému cíli: mírová jednání, nikoli jaderný holocaust, uzavřel.

Dříve Zelenskij hovořil prostřednictvím video odkazu pro Lowy Institute v Austrálii. Během svého projevu vyzval Západ, aby Severoatlantická aliance preventivně zaútočila na Rusko jadernými zbraněmi.

Jak poznamenal tiskový tajemník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov, všechny země světa, zejména Spojené státy americké, Velká Británie a země Evropské unie, by měly Zelenského výrokům věnovat pozornost. 

Vyjádření hlavy ukrajinského státu označil za výzvu k zahájení světové války a připomněl, že v případě takového konfliktu by byly důsledky monstrózní a nepředvídatelné.

 

alternatio.org / ilfattoquotidiano.it



 

Průměrný počet slepic: 4.7 (69 hlasů)

lulo da silva

Zelensky je buď  trvale pod vlivem nějakých látek, a nebo není normální, ale napadat prezidenta nejsilnější, největší a zřejmě nejúspěšnější latinsko- americké země Brazílie, že automaticky neakceptuje jeho jednostranné nesmysly, které diktuje západnímu společenství zem je nestoudná věc.

Volodymyr Zelenskyj kritizoval brazilského prezidenta Lulu da Silvu za myšlenku poskytnout určité bezpečnostní záruky nejen Ukrajině, ale také Ruské federaci.
To si jako přestavuje, že by Rusko akceptovalo jakoukoliv kapitulační dohodu, se kterou přijde? Šílené…
Řekl to v rozhovoru pro latinskoamerický list La Nacion.

"Lulovy výroky vůbec nepřinášejí mír. Je zvláštní mluvit o bezpečnosti Ruska. Jen Rusko, Putin a Lula mluví o bezpečnosti Ruska, o zárukách, které by měly být poskytnuty pro bezpečnost Ruska. Jen si myslím, že má svůj vlastní názor. Myslím, že není nutné, aby se vaše myšlenky shodovaly s myšlenkami Putina,“ řekl Zelenskyj publikaci. 

Vyzval brazilského prezidenta, aby „neopakoval historky z Moskvy“.

"Pokud mi chce prezident Lula něco říct, ať si sedne a řekne to. A myslím, že to budeme mít za sebou. Abych byl upřímný, myslel jsem si, že má širší pochopení světa. Protože to, co mi říkáš (to, co pak řekl) je smutné, velmi smutné,“ dodal ukrajinský prezident.

Řekneme to jinak: Západ zde vytvořil svou podporou psychopatické monstrum, které samo o sobě, svou verbální sebedestrukcí vylučuje, že by kdokoliv na straně Ruska, ať Putin či případný následovník s ním jednal. Každý národ má takovou vládu či vůdce, kterého si zvolil. Ukrajinu čekají těžké časy…A zaslouží si jí…

https://vasevec.parlamentnilisty.cz/
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (40 hlasů)

zda jeho loutkovodiči, kteří selhali nezvolí tradičnější řešení než je prosté umravňování (moc práce s nejistým výsledkem), možná zvolí prostý atentát, který má ještě tu výhodu, že jej lze označit za dílo krvavého Putina na svatém muži a národním hrdinovi.

Zatím bez slepic

v ČR mentosky volíme do vlády

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Pamatuji si, jak chodil s merkelovou ten pitomec gauck a negrum podával ruce, usmíval se a říkal, vítejte přátelé. Na konci toho  všeho máme my v ČR elektriku za 6 Kč, ačkoliv ji vyrábíme za 20 haléřů. Orban tehdy zachránil Evropu. Na chvíli. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

Až jsem tomu nechtěl věřit, ale poslední průzkumy to potvrzují:
https://www.wahlrecht.de/umfragen/
https://dawum.de/Bundestag/

Škoda, že mají nulový koaliční potenciál - což nejspíše tak ještě dlouho zůstane,
takže se rozvoje přímé demokracie v Evropě už asi nedožiju :-(
Znáte bod 1.1 v programu AfD? 

Němečtí lidé jsou stejně vyspělí jako Švýcaři k přímému hlasování o jakékoli otázce bez omezení.
Lidé musí mít právo rozhodovat o změnách ústavy sami, a to i z vlastní iniciativy.
Zejména se tím zastaví přenos národní suverenity na EU a další mezinárodní organizace nad hlavami občanů.

Průměrný počet slepic: 4.3 (46 hlasů)

Pro to dnešní tupé stádo je demokracie cestou do pekel. Jedině osvícený diktátor, jinudy cesta nevede. Doba kovidová jasně ukázala absolutní hloupost většiny populace, která si na povel nasadila prachový filtr a nechala do sebe vpravit experimentální genetický materiál.

Průměrný počet slepic: 4.1 (29 hlasů)

Víte o nějakém? Ani ten Orbán, natož Erdogan nevypadají moc osvíceně. 
Mi se líbí tento osvětový člověk, ale do politiky ho nedostanete ani heverem :-)

To, že lidé někomu připadají jako "tupé stádo" je právě důsledkem dnešního stavu, kdy se spoléhají na "vyvolené", místo aby trénovali vlastní mozek.

Anebo chcete dělat vysokou politiku, když místo národa vidíte jen "stádo volů"?

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Taky to říkám, bez pevné (a osvícené) ruky se tupé stádo rozuteče, každý si bučí to svoje, co chce, jak chce, dohromady to už nikdo nedá. Když tomu stádu velí více pitomců, je to o to větší tragédie a anarchie... Orbáni nejsou na skladě, a myslím, že už je pro nás i pozdě, budeme si muset projít tím nejhorším. Za sebe jsem ráda, že jsem toho ušetřila své potomky...

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Každý si bučí to svoje. Ale jen do doby, kdy se ozve Suverén. Výsledek společného hlasování respektují všichni.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

To bohužel u nás neplatí. U nás nerespektuje nikdo nic. K "Suverénovi" máme asi tak daleko jako z pravěku k objevu telefonu (toho mobilního :-)).

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

že volání po vůdci, který umravní tupé stádo, je přímou cestou bez odboček k cestě jednoho Adolfa.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mně jen nejde na pochop, jak to Putin v tej Plzni dokázal zařídit, aby zase hodil vidle do naší solidarity s mírumilovným Ukrajinským lidem vyznávající bojovníka za svobodu - lidumila Banderu? ;o/

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)

ten samozřejmě dokáže všechno a proto dokáže i instruovat znásilňovače... je to prostě bůh, asi....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pro co nejrychlejší vyřešení tohoto závažného případu sestaví dva týmy nejlepších kriminalistů.

První desetičlený tým, bude vyšetřovat a usvědčovat pachatele znásilnění.

A druhý třistačlený tým, bude odhalovat a usvědčovat pachatele nenávistných komentářů k tomuto případu. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)
Trvalý odkaz

"uměli už jen zaujmout postoje"

Jakže to zpíval Kryl?

"Zaujímáme postoje, místo abychom stali."

Ano tak to vypadá. Ale oni konají. Konají proti svemu národu a určitě ne zadarmo. Jsou to Jidáši a jako Jidáši taky skončí. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi proto, že vědí jaký je rozdíl mezím tím být významnou částí významného celku a tím být slouhou cizího celku. 

Vše dobré a radost ze znovu přicházejícího léta všem přeje Jiří

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Vypíchnutí jednoho ujetého blbečka s komplexy, který neumí ženskou získat svým intelektem, či šarmem, ale chce jí, tak spolehne na svojí sílu a prostě si jí vezme, k tomu je to ukrajinec, z čehož vyplývá, že ukrajinci nám zde znásilňují naše 15. leté dcery jak na běžícím páse.

Já se v životě dost zabýval psy, většinou velkými plemeny a kdysi mě dost pokousal velký knírač. Kupodivu mě nikdy nekousla ani fila, ani kavkaz, z čehož by pro mě z článku mělo plynout ponaučení, že velcí knírači jsou nebezpeční všeobecně, takže bacha na ně.

Dle mého je to blbost a spíš vidím, že když si na zahradu pustím 20 psů a mohou to být i dvoukiloví yorkshieři, tak patrně je nezvládnu, aby se chovali dle mých pravidel. Ale pokud tam pak vznikne čurbes, páč pár jedinců ze smečky začne zlobit, chyba není v plemeni, ale v tom, že jsem chybně odhadl situaci.

Merkelová blbě odhadla situaci a vzala si na zahradu víc cizích psů, než dokázala zvládnout.

Ale vyzdvihnout v článku, u kterého vím, že ho bude číst dost lidí, jednoho kreténa, který znásilnil mladou dívku a použít to k dehonestaci celého národa, tomu já říkám podpásovka. Pokud byste dokázal, že se ani v ruském, ani v českém, a ani v židovském národě neobjeví občas hovado, které toto udělá, tak bych to možná vzal. Ale to dokázat nikdy nedovedete, protože realita je někde jinde. To vy ale víte, přesto jste to použil, páč se vám to hodilo. Je to hezky emotivní, to zabere. Gratuluji.

Průměrný počet slepic: 2.6 (39 hlasů)

Co je a co není princip kolektivní viny a co je a co není není podpásovka, jste nám názorně předvedli u ruských tenistů a nebo u pěvkyně Anny Netrebko vy svazáci a novodobí bolševici.

Tak se teď nečil z vlastní navařené a nepoživatelné polívčičky. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.3 (34 hlasů)

Pokud pokrytečtí politici tlačí společnost a hlavně policii k metodě shovívavějšímu přístupu k jedněm a maximální přísnosti k druhým.

Jedni začnou víc lumpačit protože mají pocit vyjímečnosti, a ti druzí začnou lumpačit protože mají pocit ukřivděnosti.

Tak nebo tak za to mohou pokrytečtí politici. A momentálně je to ta vaše neobolševická a svazácká neskutečně pokrytecká skvadra. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.2 (28 hlasů)

Sice jsem nikdy v životě nebrojil proti ruským tenistům, ani proti ruským pěvkyním, páč k tomu nemám ani pravomoci a myslím si, že kolektivní vina je blbost,ale ty máš v tom jasno. Zařadil jsi si mě do party, která to dělá, jenom proto, že zastávám jiné názory, než ty.

A mimochodem, zrovna mě dát do skvadry neobolševiků a svazáků... Hele, neobolševici a svazáci by fakt nebyli rádi, kdyby mi vystavili průkazku, to ti garantuju.

 

Průměrný počet slepic: 2.7 (22 hlasů)

Tak kde se najednou ztratili všichni ti nadržení svazáci, co nás nutí milovat Ukrajinu  a nenávidět Rusko?

A kde se ztratili voliči a sympatizanti fialového neobolševického pětihnusu??? ;o))

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

blekotají o demoggracii ve švajcu

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

když už jsme u té demagogie, tak je třeba si připomenout naší žhavou současnost: a)Rusové jsou zaostalí, zkorumpovaní a zbabělí. b) Ukrajinci jsou jako my pro evropští, demokratičtí, nezkorumpovaní a hlavně hodně stateční, protože už více než rok vítězí nad Rusy (přesněji: Téměř vítězí). Jinak, skutečnosti, že v Děčíně fandí Ukrajincům, nemusí v Plzni úplně stejně fungovat. Řekl bych, že tam mají s těmi Ukrajinci své, nijak dobré zkušenosti.  Tam,  spíše platí: Když v Plzni zprzníš Plzeňačku, pak měl bys dostat nakládačku.

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

samá úchylka, samí vyšinutí jedinci ? Seděl jsi někdy v hospodě vedle party ukáček ?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Pane,

nazývat osmnáctiletého člověka zjevně mužského pohlaví "ujetým blbečkem s komplexy, který neumí ženskou získat svým intelektem, či šarmem, ale chce jí, tak spolehne na svojí sílu a prostě si jí vezme, .." by bylo možné pouze v případě, kdyby si s sebou na to rande, na které ona s ním dobrovolně šla, nevzal igelitový pytel, do kterého ji zabalil, lepenku, kterou jí zalepil ústa, provaz, kterým ji svázal a nůž, kterým ji pořezal. 

Ne že by prosté jednoduché znásilnění tak mladé dívky bylo něčím ospravedlnitelné a bylo nějak méně závažné. Ale musíte uznat, že ty předměty, které měl výše uvedený člověk zjevně mužského pohlaví u sebe na tento jeho čin vrhají poněkud jiné světlo. Rozhodně zde nejde o jedince, který neumí získat ženu, ale jednoznačně tu jde o psychopata (slovo psychopat je zde míněno jako řečnický obrat, nikoli jako lékařská diagnóza).

Dále jste rozhořčen tím, že u člověka zjevně mužského pohlaví byla uvedena jeho národnost, tedy ukrajinská, což podle Vás bude mít za následek možný pogrom všech dalších, u nás žijících a z našich daní (někdy i z peněz, které si stát musel pro tyto a další podobné účely vypůjčit, a které budou splácet i naše děti) placených občanů Ukrajiny.

 

Pak bych se Vás ale zeptala jaký názor máte na čin, který se stal v noci na dnešek v Praze Hostivaři, kde se podobného deliktu, tedy naštěstí nedokonaného pokusu znásilnění, ale rovněž těžšího ublížení na zdraví na osmatřicetileté ženě dopustil tentokrát teprve šestnáctiletý člověk asi mužského pohlaví, opět původem z Ukrajiny (zdoj Twitter uživatele Hanz Pilc, převzatý několika internetovými novinami), při jehož zadržení musely být mimo další donucovací prostředky použity dokonce i varovné výstřely.

 

Jde to docela rychle, co myslíte?

 

Možná, jak řekl "psycholog" Rostislav Nesnídal: " Lidé žijí ve válce, v naprosto jiných podmínkách, které nejsou pro život adekvátní. Život ztrácí kvůli válce hodnotu."  https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/psycholog-valka-brutalita-vrazdy.A230812_092306_domaci_nema

 

Snad by tento pán měl stejný názor i kdyby napadenou byla jeho patnáctiletá dcera, nebo osmatřicetiletá manželka.

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

je udržet se u koryt. Modří zmetci, pirátské fetky a pak ještě černoprdelníci, ti prý mohou národu ještě mnoho říci. Prozatím pěstují svůj blahobyt, jen národ je hodně bit. Ale to je přece malá láce pro stoosmičkové vlastizrádce.

Průměrný počet slepic: 3.4 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Mrzí mne, že se Vidlák snížil k rozjíždění novodobé hilsneriády. Že klesne při prosazování svých politických cílů až tak hluboko jsem nečekal. Rád bych mu však připomněl, že:

1. mladík, který ten hrůzný čin spáchal, nebyl válečný uprchlík, ale žil zde již déle.

2. Sám Vidlák je potomek migrantů. Vidlákova matka je migrantka z Ukrajiny.

3. Ukrajinci jsou prospěšni pro naši společnost. Řada odvětví naší ekonomiky se bez nich neobejde. Narozdíl od migrantů z jiných částí světa se od nás moc neliší a v druhé generaci je již nepoznáte (příkladem takového migranta budiž Vidlák).

4. Opatření, která vláda podle Vidláka měla udělat stojí haldu peněz. Vidlák by byl mezi prvními, kteří by kvůli tomu protestovali. Ostatně se tak již stalo.

 

Průměrný počet slepic: 2.9 (32 hlasů)

To si převzal, přeložil a lehce pozměnil z Německých ideologických přírůček pomatených vítačů z let 2015-2020? ;o))

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

Pochybuju, že by v Německu psali o Vidlakove migračním pozadí. Měl bys omezit chlast, Lihaci. Pletou se ti pak pojmy a dojmy.

Průměrný počet slepic: 2.6 (20 hlasů)

přišel, aby zasmrděl, přičemž vůbec neprděl.

Průměrný počet slepic: 3.5 (21 hlas)

Obávám se, že jste můj článek nepochopil... Já jsem neházel nikdy do jednoho pytle ani Syřany ani Afghánce. Ale to nic nemění na tom, že se mezi nimi našli tací, co sedli do kamionu a najížděli do lidí. A to dost změnilo náladu v německé společnosti. 

Tohle zase změní náladu v české společnosti. A o to víc, že mladík byl Ukrajinec. Tohle byla jen otázka času, protože tu deziluzi ze soužití sleduji už dlouho. Pak stačí cokoliv, aby se rozhořel požár. Teď ho máme. Vinni jsou ti, kteří tomu otevřeli dveře aniž by přijali jakákoliv opatření. Já neobviňuju Ukrajince. Já obviňuju vládu, že celou tu migraci prostě nezvládla o nic líp než Němci tu arabskou. A že to bude mít stejné důsledky. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (34 hlasů)

Jak vůbec někdo může být tak debilní, že doufá v integraci milionu lidí tak odlišných kultur, když i ty evropské jsou v globálu každá jinde... Stačí porovnat už jenom Němce a Čecha.

Průměrný počet slepic: 3.5 (24 hlasů)

Jaká opatření měla vláda udělat? Nějaká getha? Podobné "problém v soužití" se objeví vždy, když lůza může ukázat, že pachatel není "náš". A pak se toho samozřejmě chytne někdo, kdo z těch emocí chce levně vystříkat politický kapitál.

Průměrný počet slepic: 2.6 (23 hlasů)

Půlka mého článku popisuje opatření, které vláda měla udělat, když chtěla dávat dohromady soužití dvou kultur. Vy nečtete Česneku, Vy se prostě jen vymezujete. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

Co se týká vehemence s jakou se v poslední době ozývá Jindřich Rajchl, je jen dobře, že se ve stojatém a zapáchajícím politickém rybníku Česka, kde se líně v parlamentním bahně převalují nenažraní političtí kapři a kapřice, znenadále objevil hladový krokodýl Jindra. A chystá se je všechny, buď donutit začít rychle plavat v nově rozčeřených politických vodách, a nebo je rovnou sežrat, a z parlamentního výkrmného rybníka ve volbách odstranit! Do každého rybníka patří pořádná štika, aby kapři stejně jako politici nezlenivěli! A čím víc štik se v politice objeví, tím hůř se bude kaprům manipulovat! Proto podporujte nové politiky, a hlavně staňte se novými štikami české politiky. To je ta nejlepší cesta k české prosperitě i bezpečnosti! A Ty Vidláku jsi pořádná štika české politiky a ani to nevíš. Vrhni se parlamentního výkrmného rybníka a mi Tě ve volbách podpoříme.

stika

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

Ještě doplním migrační pozadí Vidlákova otce. Jeho rodina odešla z Čech na výzvu pruského krále Fridricha 2. do Slezska, které Fridrich tehdy ovládl. Šli za slibem ekonomických výhod a svobody vyznání.

Jistě se našli mnozí starousedlíci, kteří na nové příchozí a jejich výhody žehrali. Neměli internet, žehrali tedy po hospodách. Neměli demokracii, takže pokud byli příliš hlasití, vrchnost si to s nimi vyřídila.

Tito ekonomičtí migranti se ale v novém prostředí nechtěli integrovat, ale po staletí si udržovali svůj jazyk a zvyky.

Po druhé světové válce se část z nich vrátila do Čech. Mezi nimi i rodina Vidlákova otce.

 

Průměrný počet slepic: 3.4 (17 hlasů)

Tam žádní starousedlíci nebyli Česneku... Tam byl prales a močál. První obyvatelé byli pruští vojáci, kteří v rámci výcviku vykopali odvodňovací kanál. A pak už to bylo na mých předcích. Vypálit, vyklučit, založit osadu, zorat pole... 

Moji předci se naučili německy, přijali zákony pruského státu, vstoupili do luteránské církve a chovali se podle toho. Nechali si češtinu a domácí zvyklosti, ale se státem komunikovali po jejich. Nedělali na Němce pogromy, nevraždili je ani kamiony ani žebřiňáky, nekřičeli, že Němci musejí být tolerantní, nepožadovali zvláštní zacházení, nechtěli ani burky ani šátky. Byli rádi, že dostali náboženskou svobodu a bylo jim to dost. Problém nastal, když najednou měli bojovat za Hitlera. Oni totiž nebyli  tupé ovce, víme?  Po tři sta let si totiž dokázali udržet povědomí o zlu a bojovali proti němu tak, jak je naučil Petr Chelčický. 

A hlavně Česneku... i když to byli prostí rolníci a řemeslníci, dodnes si udrželi vysokou kulturu čtení a porozumění psanému textu. Můj táta je obyčejný elektrikář, ale má doma knihovnu s tituly, o kterých se většině domácností ani nesnilo. A má to přečtené i opoznámkované.  Vedl nás ke kritickému myšlení. Vedl nás k tomu, že jsme s bratrem schopni formulovat myšlenky a zaujmout s nimi. Živíme celou řadu profesionálních oportunistů... i Vás. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (39 hlasů)

hezký 👍👍👍

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)