Víte vůbec, co jste řekli?

Autor
Štítky

Ještě včera toho byly plné noviny i televize… Kachovská přehrada, díra v hrázi, slušná záplavová vlna po proudu Dněpru až do Chersonu, velký průšvih pro tamní zavlažované zemědělství (především na východním břehu, který je nižší), ještě větší malér pro zásobování vodou na Krym a určité problémy pro chlazení Záporožské jaderné elektrárny. Ale tu naštěstí Ukrajinci ostřelovali tak dlouho, že ji Rusové raději už před časem odstavili a množství vody pro chlazení je už minimální.

U nás samozřejmě zase otevřelo peklo chřtán. Mirka Němcová sice ani nevěděla, jak se ta přehrada jmenuje, protože napsala Kachlovka místo Kachovka, ale hned věděla, že za to mohou Rusové. Tweet za tweetem během dopoledne přibýval, že Rusové spáchali další válečný zločin, mongolské hordy se nezastaví před ničím, bezprecedentní útok na civilní infrastrukturu… pravdomluvná mééédia samozřejmě nezůstala pozadu a hlásila, jak Rusové vyhodili do vzduchu hráz. Ale během dne se rétorika začala mírnit, zahraniční intervjuci začali potichu měnit titulky zpráv, že se vlastně neví, kdo za to může a pak už to bylo neudržitelné i pro Novinky a také začaly upravovat svojí ranní dezinformaci.

Pětikoalice samozřejmě zůstala věrná svému narativu, že za všechno mohou Rusové .

Lipavský řekl, že útok na přehradu je jako útok zbraní hromadného ničení. Libtardi jako jeden muž začali křičet, že Rusko je teroristický stát a volají po jeho okamžitém potrestání. Copak nevidíme, že Rusko se nezastaví před ničím? Včera už jsem zaslechl „spolehlivé informace,“ že Rusové se chystají vyhodit do povětří jakousi chemickou továrnu. Stejně tak bylo jasné, že ruská raketa sestřelila polský traktor. Putin chce obnovit Sovětský svaz a nezastaví se před ničím.

Opakuji ještě jednou: Putin se nezastaví před ničím!

Vidí si libtardi do huby? Uvědomují si, co právě řekli? Uvědomují si, co to znamená, když Lipavský řekne, že Rusko se nezastaví před žádným ekvivalentem zbraně hromadného ničení? Uvědomují si, co to znamená, kdyby byla pravda, že Rusko je teroristický stát a je schopno jakéhokoliv teroristického činu?

Uvědomují si libtardi, že tento „teroristický stát, který se nezastaví před ničím,“ má k dispozici asi šest tisíc atomovek? Má je na pevnině, má je na moři v ponorkách, má je ve speciálních vagonech, má je namontované na letadlech. Šest tisíc atomovek! Rusko klidně použije proti civilistům zbraň hromadného ničení…. Lipavský to říkal.

Kdyby ty svoje výkřiky o zlém Putinovi mysleli vážně, neměli by nám vysvětlit, co Rusům brání ty svoje atomovky použít? Vždyť jsou to hrozní teroristé, ne? Nezastaví se před ničím. Jsou ochotní ničit přehrady, dělat chemické zamořování, cíleně drahými raketami (které jim navíc už stokrát došly) ostřelují civilní paneláky, aby zabili dva až tři lidi a stojí jim to za ty miliony peněz. Jsou to primitivové, co kradou pračky i záchody… neměl by Lipavský při svém hodnocení ruské nátury připustit, že Praha by mohla být cílem pro nějakého toho Sarmata nebo Satana?

Neměl by nám nějaký Koudelka nebo Frantík Vrábelů vysvětlit, proč se Rusové nerozpakují ničit přehrady, ale rozpakují se použít atomovky? V čem to vězí? Odstrašující síla NATO brání Putinovi zmáčknout tlačíko, ale nebrání mu rozbíjet přehrady? Nebo je to ještě málo vyeskalované? Až se na Ukrajinu dodá víc zbraní a Ukrajinci začnou vytlačovat ruskou armádu ze svého území, až tam budou americké stíhačky s polskými piloty, až tam bude víc českých houfnic a víc německých tanků, tak jako Rusové s těmi teroristickými útoky přestanou?

Až půjde ruskému režimu o krk, tak se jako mírumilovně zhroutí a nepoužije všechny možnosti, které má k dispozici? Putin přece řekl: „k čemu je nám svět, kdyby v něm nebylo Rusko?“ Teď Rusko teroristicky ničí přehrady a ostřeluje civilní cíle, ale až se bude ještě víc bojovat, tak s tím ten teroristický režim přestane? Nezačne naopak třeba plošně bombardovat Kyjev? Je schopen zaplavit půl Chersonu a klidně to udělá, ale poslat pořádné bomby na Kyjev (nebo Charkov) si netroufne?

Něměli bychom se spíš připravovat na jaderný úder? Neměli bychom začít školit nějaké zdravotníky a vojáky ohledně radiačního zamoření? Vždyť Rusko se nezastaví před ničím! Sami to říkali.

Jsou jen dvě možnosti… buďto jsou naši libtardi tak blbí, že jim to vůbec nedochází a nebo dobře vědí, že Rusko je naprosto standardní velmoc, která se v ničem neliší od USA a jen papouškují propagandu, které mají uvěřit lopaty, ale oni sami jsou nad věcí. Kdybych já byl ministr zahraničí a došel bych díky práci svých podřízených k názoru, že Rusko se nezastaví před ničím, tak bych se snažil dělat alespoň to, co dělala vláda v roce 38, kdy si nebyli jistí, jestli Němci třeba nepoužijí bojové plyny.

Kdyby mi vystřelili mozek z hlavy (a byl bych už jen tak chytrý jako Mirka Němcová) a došel bych k poznání, že Rusové udělají cokoliv, aby zvítězili, tak bych si u Šandora koupil nějaký ten bunkr, ne?

Oni si prostě nevidí do huby. Na jedné straně je Putin terorista nerozpakující se vraždit, ale na straně druhé se vůbec neobávají, že by ten terorista mohl vraždit tady a zaměřit se přímo na ně. Klidně křičí, že Rusové jsou mongolské hordy, že u nás odpálili muničák, ale vůbec se nebojí, že když byli schopni odpálit muničák, mohli by třeba nastražit nějakou tu bombu na Fialu. Ani ten Řeporyjec se nebojí, že by mu nějaký Rus přišel prostřelit kolena… a ruskojazyčná mafie by toho u nás byla bez problémů schopná. Oni jsou si naprosto jistí, že se to nestane. Ale nás krmí žvásty, že Putin se nerozpakuje použít zbraň hromadného ničení.

Já budu mnohem pesimističtější. Když vidím, jak Putinovi podsouvají všechny hříchy světa, jak stále více bubnují do války, ono se jim to podaří. Ono se jim podaří, aby Rusové skutečně odhodili rukavičky. To je totiž to, co ruská veřejnost stále více vyčítá Putinovi. Oni mu nenadávají, že je zavlekl do války. Oni mu nadávají, že Kyjev už dávno nejsou jen dýmající radioaktivní trosky. Kdyby Putin nebral ohled na ty čtyři miliardy lidí v Asii, kteří Rusku stále více fandí (a on jim chce prodávat ruské suroviny), tak by Kyjev už nejspíš skutečně ležel v troskách.

Pořád se to roztáčí. Děláme všechno pro to, aby se Rus skutečně nezastavil před ničím. Lipavský! uvědom si, že Rusko má šest tisíc atomovek. Na nějaké z nich je určitě napsáno „Praha.“ A dost možná na ní ruský prezident už také připsal podobný vzkaz, jaký napsal Petr Pavel na henten kanón.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (304 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

...“Jsou ochotní ničit přehrady, dělat chemické zamořování, cíleně drahými raketami (které jim navíc už stokrát došly) ostřelují civilní paneláky, aby zabili dva až tři lidi a stojí jim to za ty miliony peněz.“

----------------------------------------------------------

:-))

… a ještě si zničili Nord Stream, Krymský most, přehradu…, bomby hází do Polska, protože se neumí trefit…

Čtvrtmozková Němcová a půlmozek Lipavský jsou zbraně hromadného zničení našeho národa.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (61 hlas)

Drulák: Pravda o ofenzivě. Kachovka? Už známe. Odhalení o Bruselu a Slovensku 07.06.2023 12:07 | Rozhovor (PL)

Ukrajina nemá na zásadní ofenzivu vybavení, to je vojenský fakt. PL to řekl expert na mezinárodní otázky, bývalý první náměstek ministra zahraničí, exdiplomat a pedagog Petr Drulák. Reakce na zničení přehrady Kachovka podle něho připomínají předčasné soudy po pádu zbloudilé rakety do Polska. Politici se dle jeho slov snaží konflikt posunout k další eskalaci. Profesor Drulák se dotkl blížících se slovenských voleb, kde se podle něho část státního aparátu snaží za pomoci Bruselu zabránit Robertu Ficovi vrátit se do čela vlády. „Chtějí zatáhnout mezinárodní instituce do slovenského vnitropolitického boje,“ uvádí Drulák.

Žádné hmatatelné důkazy určitě nemám, stejně jako všichni ostatní sleduji zprávy z oficiálních médií. Zaznamenávám, že se obě strany obvinily z terorismu a také to, že výbuch této přehrady znamená komplikace se zásobováním vodou pro Krym. Samozřejmě také zaplavení částí území, o které se bojuje nebo které jsou na linii dotyku. Ruský zájem na tom zcela jednoznačně nevychází, ale možná ani ten ukrajinský. Z tohoto hlediska bych to ponechal jako jednu z dalších tragédií a zločinů, kde bychom neměli rychle přisuzovat jednoznačnou odpovědnost konkrétní straně. Mohli to udělat Rusové i Ukrajinci. Na každé straně najdete nějaké argumenty pro a proti.

Některá média už kladou otázky, komu by taková katastrofa víc prospěla či ublížila. Od rána ovšem drtivá většina médií i vládních politiků měla jasno: Viník je Rusko. Je to možné, ale nikdo to zatím neví. Jsou ty reakce překvapivé?

Ale prosím vás. V českém válečném zpravodajství o Ukrajině je to v podstatě zákonitost. Když přistála zbloudilá raketa na polském území, česká média a většina českých politiků měli okamžitě jasno, že to je ruská raketa. Až ve chvíli, kdy Američané řekli, že to bylo jinak, museli to uznat. Autoritu interpretace zde mají Američané, a pokud oni neřeknou, jak to bylo, tak u nás budeme říkat, že nevíme. Pokud to nebudou říkat dlouho, je spíše jasné, že za tím byli Ukrajinci.

Tehdy při dopadu rakety na území Polska někteří politici dokonce otvírali debatu o aktivaci článku 5 Severoatlantické smlouvy…

Ano. Teď zase vidíme tweet ministra Lipavského, který říká, že jde o nasazení zbraní hromadného ničení a že Rusko posouvá hranice své agrese. Opět se snaží konflikt posunout do fáze další eskalace. Naši váleční štváči pokračují ve své obvyklé hře, kterou hrají od začátku války.

S mediální stránkou věci souvisí dlouho očekávaná ukrajinská protiofenziva, která podle Ruska začala, ale Ukrajina to popírá. Média u nás to z větší části takto přebírají, byť třeba deník New York Times na základě svých zdrojů připouští, že protiofenziva skutečně začala. Nacházíme se v informačním chaosu a běžný čtenář nemá možnost se reálně zorientovat. Nebo je to jinak?

Reálný obrázek si těžko vytváří i informovaný čtenář. Je to mimořádně složité. Zřejmé je, že vybičovávaná očekávaní na přelomu roku, se začala postupně tlumit. Některé autoritativní zdroje v celém diskurzu říkaly, aby se od toho moc nečekalo, protože se ukazuje, že Ukrajina nemá na nějaký zásadní průlom vybavení. To je vojenský fakt. Proto se diskurz o protiofenzivě zásadně změnil. Že Ukrajinci začali říkat, že o tom nebudou mluvit, považuji za součást onoho diskurzu. Díky tomu budou moci jakýkoli posun a jakékoli drobné vítězství vydávat za výsledek plánované a koordinované ofenzivy. V tuto chvíli jsou podle mě západní očekávání od ukrajinské ofenzivy poměrně nízká, protože si Západ uvědomuje velmi těžkou situaci ukrajinských ozbrojených sil.

Prezident Pavel možná jako jediný lídr v Evropě říká de facto totéž, že sice si všichni přejí, aby Ukrajinci byli s ofenzivou maximálně úspěšní, ale není to podle něho příliš pravděpodobné.

To je přesně ten hlas, který si možná uvědomuje, že pokud očekávání zůstanou tak vysoká, jaká byla na počátku roku, musí nutně přijít zklamání. Managementem očekávání se také zmírňuje budoucí zklamání.

Dalším střípkem do celé mozaiky může být to, že se začalo mluvit o tom, že výbuch přehrady znemožní ukrajinskou ofenzivu, protože ta území budou prostě zatopená. Může to posloužit k budoucímu odůvodnění, proč očekávání nebylo možné naplnit. Vede nás to k tomu, abychom byli velmi opatrní při posuzování odpovědnosti za odpálení Kachovské přehrady.

Server Politico mluví o proruském Rakousku, které se prý stalo Putinovou pevností a ze své neutrality těží. Dříve jsme podobné věci mohli číst jen o Maďarsku. Co za tím vidět?

Jde o utužování západního tábora. Rakousko má tradici neutrality a neutrální země by se v takových situacích měla opravdu chovat jinak, než členská země NATO. Být neutrální neznamená být proruský, ale to autor toho článku nejspíš úmyslně zastírá. Druhou věcí je, že Rakousko mělo s Ruskem poměrně silné ekonomické vazby a rakouská společnost není zatížena žádným historickým resentimentem proti Rusku, na rozdíl od dalších středoevropských států. Je tedy naprosto logické, že pozice Rakouska je prostě jiná než pozice Polska. Nepřekvapuje mě, že se tady Maďarsko a Rakousko se v této věci potkávají, přijde mi to přirozené.

Nejen u Rakouska, ale mimo EU typicky Srbsko čelí ze Západu výtkám, že je proruské, přitom se ke konfliktu staví neutrálně. Kde se bere ten směr, že pokud nějaký stát v tomto konfliktu deklaruje a v praxi uplatňuje neutralitu, znamená ze západního pohledu automaticky být po boku Ruska?

Je to jednoduché. Tento konflikt je rámován tak, že jde o střet dobra a zla. Pokud máte střet dobra a zla, není možná střední pozice. Buď jste na straně dobra, nebo zla. Je to podobné, jako se situace polarizovala po roce 1945, když se rozjížděla studená válka a Československo se tehdy dostalo do této pozice, protože ještě za Jana Masaryka hlasovalo Československo v mnoha ohledech se Sovětským svazem proti USA a Američané říkali, že přece není možné, abychom tohle dělali. Bohužel je to trochu vazalská mentalita. Pán rozhodl, tak není možné, aby se vazal choval jinak. Druhým momentem je již zmíněná moralizace, dobro a zlo. Vazalství a moralizace v jednom vedou k takovýmto závěrům. Jak je vidět, není to pouze problém české zahraniční politiky a české debaty, ale i mezinárodní anglosaské časopisy razí tento směr.

Slovensko v září čekají parlamentní volby a stále častěji slýcháme z různých úst varování, že pokud se k moci vrátí Robert Fico, zcela změní směr, bude vstřícný k Rusku apod. Je správné se obávat, že by Fico byl znovu premiérem?

Co se děje kolem Slovenska je docela pozoruhodné. Robert Fico patří k nejdéle sloužícím slovenským premiérům, takže máme určitou představu, jak bude v premiérském křesle fungovat. Nemyslím, že by měl pozice radikálnější než pozice Viktora Orbána. Očekával bych od něho, že bude mít jinou politiku než současná slovenská vláda, která úplně rezignovala na jakýkoli slovenský zájem. Na druhou stranu od Fica se nedá očekávat nějaký super radikální obrat. Pokud bude premiérem, pak ano, slovenská politika bude vypadat jinak, ale nebude to politika odchodu z EU a NATO, to je zřejmé.

Považuji za znepokojivé, jakým způsobem se část slovenské politické scény snaží bojovat proti Ficovi tím, že rozšiřuje pochybné zprávy o tom, že SMER je financován z Moskvy. Tuto zprávu vypustil bývalý ministr obrany Naď. Nyní se ukazuje, že významní představitelé nevládních organizací a ministerstev jeli do Bruselu jednat s lidmi z Evropské komise a NATO, aby pomohli čelit tomu, že by SMER vstoupil do vlády. Oni chtějí zatáhnout mezinárodní instituce do slovenského vnitropolitického boje ve jménu jakési hybridní války a dezinformací, což mi přijde naprosto šílené. Doufám, že tyto věci budou někdy řádně vyšetřeny. Toto jednání slovenských vládních kruhů, které se bojí o své pozice, si podle mého soudu zaslouží klasifikaci vlastizrady.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Tak ruští vojáci zatopili sami sebe, paní Müllerová Zpravodajství Vaše věc před 14 hod

„Zatopili sami sebe? Tomu nerozumím. Proč by to, milostpane, dělali?“

„Aby oklamali nepřítele. Oni totiž, ti ruští vojáci, pokud šlo skutečně o ně, vyhodili do povětří část Kachovské vodní elektrárny na Dněpru. Teď se pochopitelně voda z protržené přehrady valí do níž položeného terénu na levém, to je východním břehu Dněpru, téměř celém obsazeném příslušníky právě té armády, která má protržení Kachovské vodní elektrárny údajně na svědomí. To znamená Rusy. Kterým teď samozřejmě hrozí, že je jimi uvolněný a rozbouřený proud Dněpru smete. A to třeba až do Černého moře. Už vám o možných původcích téhle situace začíná svítat, paní Müllerová?“

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Po více než ročním úsilí, kdy prezident Zelenskyj vyvíjel tlak na spojence na osobních jednáních i cestou vzdálených připojení a prezentací, se Ukrajincům konečně podařilo přimět amerického prezidenta Bidena, aby schválil poskytnutí stíhaček F-16 ukrajinské armádě. Rozhodně je to morální vzpruha pro ukrajinskou armádu, která právě prohrála důležitou bitvu o Bachmut a potřebuje dobré zprávy a příslib šťastnější budoucnost.

Po získání západních raket a tanků se staly nejnaléhavějším ukrajinským požadavkem stíhačky. Ukrajinské letectvo se stále ještě opírá o letadla, původně vyrobená v bývalém SSSR, která zůstala na Ukrajině po jeho rozpadu. Tato letadla přežila první vlnu ruské invaze jen díky tomu, že opustila základny a přesunula se na opuštěné přistávací plochy a odlehlé silnice, které Rusové nedokázali najít. 

F-16 je skvělý víceúčelový stíhací letoun s vynikajícími manévrovacími schopnostmi, vynikající akcelerací a vysokým výkonem. Jeho pořizovací a logistické náklady jsou velmi rozumné. A co je důležité, může používat velké spektrum munice, což je u starších stíhacích letounů velmi vzácné. Toto skvělé letadlo pomoci Ukrajincům žádném případě nemůže. 

 

Největším problémem jeho použití v ukrajinských podmínkách je velkoplošný vstup přívodu vzduchu do motoru, umístěný v jeho spodní části. Za letu vypadá impozantně, dokonale se hodí k motoru a konstrukci trupu, který je díky němu úzký a obratný. Na zemi je také skvělý, protože instalace motoru nízko nad zemí usnadňuje jeho údržbu a opravy. Problémem je ale start a přistání stroje – tak velký vstup vzduchu přibližně metr nad zemí snadno nasaje jakékoliv cizí těleso na vzletové dráze, což může způsobit fatální poškození motoru. Skutečnost, že se celé ukrajinské letectvo skrývá a používá improvizované vzletové dráhy, pro něj znamená obrovské riziko od pojíždění na start až po dosednutí a vypnutí motoru po přistání. Jak bezpečné bude z takových drah startovat, když navíc sedíte v letadle, které je pro vás nové? Stačí, abyste nasáli jediný zapomenutý kámen nebo šroub, a letadlo plné paliva se může zřítit. 

Nejproblematičtějším na F-16 je, že existuje totiž ve velkém množství různých modelů a provedení, vyžadujících odlišné zacházení a údržbu. Slíbené letouny budou pocházet z různých zemí a zajišťovat jejich odlišnou logistiku a servis na území Ukrajiny bude velkým problémem. Asi jedinou možností ukrajinského letectva tak zůstává držet letadla F-16 co nejdéle na zahraničních letištích, těsně před nasazením je přelétávat na území Ukrajiny na speciálně připravená letiště a na bojové mise startovat z nich. Což je mimochodem také jediná možnost, jak se hostitelská země může vyhnout tomu, aby se stala legitimním cílem pro odvetné údery ruské armády. 

 

Americké základny a české výrobní kapacity sloužící ukrajinské armádě se v případě přímého střetu NATO s Ruskou federací prakticky okamžitě stanou legitimními cíli ruských raket a střel s plochou dráhou letu. To by si měla naše vláda uvědomit.

 

Američané chtějí dále prodloužit válku a vydělat na tom. A mluvíme o opravdu obrovských ziscích. Každá F-16, kterou Nizozemsko nebo Dánsko pošlou na Ukrajinu, bude muset být nahrazena nákupem nových amerických F-35. A zatímco budou umírat další Ukrajinci a Rusové, do Ameriky budou proudit peníze umožňující jí zmírnit probíhající ekonomickou krizi. A Evropa? Ta stále „přijímá objednávky“. Věřím ale, že mnoho Evropanů už začíná chápat, že byli oklamáni.

Pro NATO je hlavní hrou moc a peníze, nikoli ochrana Ukrajiny nebo Evropy. Věřím také, že pokud se lidé budou snažit pochopit, co se opravdu děje, zjistí, že Ukrajina vlastně nic nevyhrává, ale jen ztrácí. Umírají mladí muži, jsou ničeny další a další budovy a továrny, zatímco normální lidé mají těžký a smutný život. Věřím, že to, co brání Evropanům a evropským vůdcům postavit se a říct dost, je jejich hrdost. Je těžké přiznat, že jste byli oklamáni a podvedeni. Jen proto nám NATO může dál prodávat sny o krutých Rusech, kteří budou brzy poraženi, a o šťastných hrdých Ukrajincích, kteří ochotně pokračují v boji za svou zemi a za celou Evropu, zatímco jejich rodiny hrdě čekají, aby je přivítaly po každé úspěšné misi. Pravda je jiná. Každý si ale musí vybrat, co chce vidět a čemu nebo komu chce věřit.

(Text je trochu zkrácen a upraven. Jeho smysl zůstává stejný.)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Bohbot-Stihacky-Ukrajine-duvod-je-jediny-USA-maji-svuj-cil-737530

Všem přeji krásný den.

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Já jsem rád, že máme paní Němcovou v politice a chtěl bych ji tam, než se zaškolí Pekarová, tato nevzdělaná žena je pro mě etalon hlouposti, hysterie, vulgarity a blbství v politice, který se tu nevyskytl desítky let ( Bilak je proti ní génius) a možná něco takového neznalo ani Rakousko - Uhersko. Její slaboduché výlevy nádherně ukazují, jak se může člověk zařadit ve společenském konsensu. Označí-li někoho za vlastizrádce, je to dozajista vlastenec. Označí-li někoho za čínského sluhu, je to politický pragmatik. Ŕekne-li "okupace Rusáky" myslí tím SSSR, jehož byla UA nedílnou součástí. A tak dál. Tato inkluzivní hmota navolená Pražáky do Senátu je k nezaplacení, svou malostí nastavuje zrcadlo lidské sebeúcty. Bude trvat léta, než se Pekarová problbne na její úroveň. Zatím si ji ponechejme, tak jak si ponecháváme štětku na záchod.

Ještě hloupější, než jste si mysleli.. Název nového filmu, v hlavní roli paní Zděšená

To zase bude nářku a hany , že se do ní strefovali ruští švábi. 

Jedubaba , ze sebe,, opět,, udělala blbku, Těšit ji může že není sama, Soudruh Pávek, Černoška a Lipánek také měli hned jasno, Prostě únava materiálu, žádná údržba, žádná kontrola a Zelí sám již dříve varoval zničením aby zastavil Rusy, Tak kdo je za vola???

Dneska kachlovka, včera závětrná elektrárna, schvalování záchoda, zdravotní postižení (míněno pojištění) ...proč jsou v politice? U Honzíka Hrušínského by se uplatnili líp.

Alergie na M.Nemcovou ve společnosti dosahuje vrcholu , možná už přesahuje úroveň Kabrhelové a to je tedy něco, na co asi nebude hrdá.. Z jejich výroků je zřejmé, že již delší dobu nezvládá emoce, že nemá všech pět pohromadě ...( provokovat idiotským nalepkovanim by mělo být trestné )

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Rusáci jsou tak blbí, že si zaplaví obranný pozice který budovali půl roku,zaplaví svoje města, aby je lidi ještě více milovali.  Jsou dokonce tak blbí, že si odříznou Krym od vody. Jsou tak blbí, že poprosí Ukry, aby z Dněperský přehrady pouštěli co nejvíce vody, aby hráz prakla úplně.

To snad nikdo nemůže myslet vážně.

Dle mýho, Kachovku odpálila stejná parta jako Nord streemy. Viděl bych za tím anglány. Mají dlouho tradici jak škodit jiným zemím. Američani škodí veřejně, britové skrytě.

Rád bych viděl naší vládu s parlamentem a senátem viset. Kromě vlastizrady, se dopouštějí tresnýho činu schvalování genocidy, podpory nacismu a terorismu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)