Výcvikový tábor...

Autor
Štítky

Diskuse k článku

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Tj SPOLECNOST VOLICU ,ktera by. mohla mit az 8 275 752 volicu a dokonce si tý eeaaa mirove holubick. zkonstruovaly sami hezký aa. navrh programu s nazvem Program Narodni Zachrany a potreb a jsou tam skvele postulatý aa. ktere zarucuji volebni vitezstvi polit subjektu ,ktere si ho daji do do programu!
Co m.slit byl by u pana Babise zajem tak se nestydte i to zdiskutovat dokud to prekvapive jeste jde!.
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Podivejte se s jakou lehkosti nas vadny rezim tahne na varene nudli!Mi tadaya škuba eaa pismena v uz aták omezene diskusia z vas vsech aadela objektýáaaaá ktere snesou i jeájejich satanismuas!aa aáaaáaaaaaaaAayy aaá. áaaáa

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Je to lup stoleti! To jsou nasledky neexistence funkce a postulatu nr.2 svate čiše pravdy s nazvem PNZ a tak se salati budete snazit PNZ uskutecnit jen jako munice pro delo PRAVDY nebo vas piratšti zlocinci daji spalit v domneni ,ze volice do 55 let je zapotebi mobilizovat a dat postrilet jako kejhajici husy viz zdejsi cast diskuse o kejhajicich holubech !Ti pirati dnes smrdici a nemyti protoze teplou vodu vladou zastavili ,budou po kratkem 7 dennim vycviku posazeni do tanku ,ktere existuji dnes uz jen virtualne a bude z nich o tom zeleznem penalu rychleji sračka a hnojivo pro černozem!
No ni?
No ni?
No ni?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

coz pozaduje a navrhuje postulat nr 2 ptogramu Spolecnosti volicu SV značký áaaaaas uz zname jako PNZ a oni odsouhlasi a umoznit vycvik ukrajinskych vojaku,kteri podle polskyvh novin,ktere zverejnily trasu rakety,ta nesmerovala na sestreleni kalibru leticiho na cil znicit pry trafo v elektrarne,ale oni pry dostali rozkaz rozpoutat raketou smerovanou pry na sklad hnojiv v Polsku ,coz by mohlo zpusobit pry tak velky vybuch jako v Bejrutu ve velikosti výbuch opticky atomove bomby?
To nejsou žadne hratký se zabranemi jak si hraje to zeli , to je provokace s cilm ocividne k vyvolani valky s Ruskem a tadý se planuje k tomu uz i mobilizace! Tak co myslite je to pravda nebo ne!

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Česká Xena přece hlásila hned, že už to začalo! Ani nečekala na noty z Pentagonu. Ty si přivezla z Kyjeva. Proto byli po návratu vopařený jako to Babišovo komandos, když národu hlásili, kdo náčelníkovi Pavlovi, Langovi, Stropnickýmu vyhodil do povětří soukromou munici ve Vrběticích.
Tu raketu do Polska, tu asi juntisti z Kyjeva nevymysleli.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

budou volit kandidáty zásadovější, je jisté, že to budou hlasy ztracené, které de facto přispějí ke zvolení nebezpečných ideozrůdiček typu Pavel, Nerudová...........a pak má fialový režim všechno - Senát, PS a vládu plus prezidenta. = jejich utvrzení v tom, že si mohou dovolit cokoliv, protože ovce jsou mimořádně tupé = další mimořádný posun do bruselsko-německé a usa řitě = pošlou nás přímo do války. **Je to naprosto stejný princip, který dosadil Rychetského pětikolku k moci - milión propadlých hlasů. **Babiš není dobro, ale je v otázce války uměřený - není to válečný fanatik a šílený rusofob. A, mezi námi, už nám jde doslova o život - uměřenost je doslova životně nutná.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

System zla se nikdy nezastavi nakonec se vas vsechny bude snazit jednoduse pobit a obrat to je cil nejen piratu,ale i uhlazeneho profesurka,ktery se libi i babickam!!
To je cil nenazranych banksteru a ti,kteri se budou snazit tise umrznout v koutku a dokonce svoje buditele budou v duchu i v diskusi ignorovat skryte a tise odsuzovat bez jakehokoli odporu je mohou ztratit stejne jako kdysi ,a,,,,,protoze budou odvezeni do konentracnich taboru,kde nakonec muzete skoncit i vy!
Cile poporu vznikaji,ale bez solidarity a pochopeni obsahu co znamenaji,budou zdejsi clanky mit charakter pobaveni v cirkusu Humberto,kde budete jen pozorovateli stale zhorsujiciho se zla rezimu !
Dnes je tu na poradu absence jakekoli kontrolý tzv nasich zastupcu a vidite co pripravuji proti svym volicum nejen k snidani! a áaa

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

V čom je Babiš tak prísne alternatívny? Odhlasoval Green Deal, odhlasoval všetky klima ciele aj zákaz spaľovacích motorv (napriek jeho rečiam boli poslanci ANO za Fit for 55), jeho ľudia vždy v EP hlasovali za každú Euro somarinu, vyrobil infláciu ako prasa a počas Covid-u jeho politika priniesla rekordne obetí na hlavu (tuším vás predbehlo len Rumunsko, ktoré ale nemá robustné zdravotníctvo). Nič v zlom, chápem prečo všetkých Fiala frustruje, ale nejak nevidím v čom má byť Babiš spásou proti ostatným kandidátom. Vždy rozprával pekne pre domáce publikum, ale hlasoval v Bruseli lautr rovnako ako by hlasoval Fiala a jeho spolok. Nemáte tam fakt nikoho lepšieho?

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

a nepochopenim co obsahuje Program Narodnich Zajmu a potreb tsk daleko,ze neexistuje dokonce ani vhodny navrh na presidenta a i ten bude bankster. ZMANIPULOVAN!
Jen se podivejte na nase intelektualý aáaaa!Produkuji mas. clanku t.pu popis. S.Sociologa tj co davno tad. alternativa tj SV vi ,ale pozor nikdo z nich nechce zvednout a rozebrat PNZ jako prvni navrh reseni a vidite,ze i takov. Historik doktor se neodvazi prijit k na rodici se SV,ab. jsme mu to tad. doslova hrube vý aaaaaaaaa oslili po lopate!
No ni?
Navic se chvasta,ze je marxista,ale asi nevi,ze chyba v tomto uceni ho ve zmene do ideologie banksteru tzv NEOMARXISMU jeho stranu v.kopla z parlamentu a s takou politikou jako ma ta strana dnes,zvlaste kd.z s ni clenove stran. doslova suzovani vadn.mi stanovami radosti bez sebe doslova vsemi deseti udrzuji v chodu sve funkcionare,kteri se stali jen prazdnou prizivnickou burzoasii!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

s reálnou možností na výhru fakt nemáme - bohužel

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Omezujui ji jakoukoli moznosti doslova tyáaaanie v kazdem slove zde naskoci ruseni jak vidite pri pismenu y aaaaaaaa a chybi pismeno a je nahrazovano manipulaci pismenem s!Cilem je znemoznit co nejvice kazani stejne jako ve stredoveku!
Tehdýáaaa vzali sedlaci co meli po ruce,vcetne vozove hradb. ! Strejda Zizka b. o tom mohl v.pravet pres strejdu Jiraska!
Dnes budou nase zbrane puský áaaa a dela pravd.!Nikdo si jakob. nevsiml🇨🇿 ,ze bsnksteri jsou prvni,kteri zpozorovali u Marxe jeho gigantickou chybu a zacali ji pouzivat pomoci vlad. PROTI volicum a ti se nechaji salamovou metodou brzy presvedcit ,ze kd.z nechaji sezrat sve mrtvoli haveti tak t. PONRAV. muze dokonce dobre zpracovan. umisten. zlocinci t.pu pirat do salamu a pomlete budou v case hladomoru dobre ovcanum chutnat!
To jsou zvracenosti dnesniho rezimu,kter. pohrda volici,jako masou ,kd. si majtele velkych penez predstavuji,ze ji musi ONI zivit a proto cim ji bude mene a pobita zmanipulovanim informaci bude mrtva a obrana o aktiva tim JIM bude lip!
No ni?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ti u nás případně vycvičení ukrajinští vojáci půjdou pak bojovat jako agresoři na území ruska, nebo zůstanou na území ukrajiny, aby bránili svůj stát?

Já jenom, abych v tom měl jasno, to víte, blbeček z lesa...

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

To územie je predsa Ruské, nevideli ste výsledky referenda? Od 30. septembra sa jedným podpisom papiera stali vojskom útočným.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Ano, souhlas, berrnarde. To mi na Vidlákovi vadí, že není ochoten na rovinu napsat, že si přeje, aby Rusko vyhrálo. Nic proti tomu, beru to, vidí to prostě jinak. Já si sice myslím, že není v českém zájmu, aby Rusko triumfovalo a s Ukrajinou si dělalo, co chtělo, ale pokud to někdo vidí jinak, OK, respektuji to. Co mi ale vadí, že Vidlák a alternativa se tváří jako mírotvůrci, ovšem reálný důsledek je právě to vítězství Ruska. Já jsem taky pro mír, všemi deseti. Ale netuším, jak to zařídit, aby to zároveň neznamenalo ukrajinskou bezpodmínečnou kapitulaci - což je přesně to, co Rusko ve svých 4 bodech požadovalo v únoru. Nevím, zda by nyní poněkud nepolevilo, to je jiná otázka, určitě by se na nějaká jednání tlačit mělo, ale pokud vím, v tom základním chtějí to samé a nepokrytě si přivlastnili část ukrajinského území, čímž porušili dokonce svůj vlastní zákon z 2004 (ale koho to zajímá, že).

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Existuje vôbec pre Putina nejaký kompromis ako z toho von? Anexiou územií ktoré ani nekontroluje viac menej zabezpečil, že nemá aký kompromis spraviť. Ukrajina by musela Rusku darovať Cherson napr., čo vzhľadom k situácií na fronte pôsobí ako sci-fi.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

chtěl bych vám poděkovat.

Psalo se, že zdejší fórum nemá kvalitu. Já vím, občas zde vypotím já nějakou kravinu, občas si tady tře včelka zvlhlý rozkrok nad Vidlákovou fotografií, ale vaše včerejší polemika s hexem, to byl koncert. Obou vás si vážím, protože o dané věci víte daleko víc než já a umíte to i vyjádřit.

Myslím, že toto fórum má své opodstatnění. Ještě jednou dík!

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Díky, já myslím, že s hexem byla skvělá diskuse, každý se na to díváme jinak a i když se vzájemně nepřesvědčíme, tak to nevadí. O to přeci nejde toho druhého umlátit argumenty (nebo často pseudoargumenty), ale zamyslet se a podívat se na to z druhé strany. Přiznám se, že proto mne neláká diskuse na Litterate, znám některé tamější přezdívky a je mi jasné, že by se to zvrhlo ne k diskusi, ale k paušálnímu odsouzení. Na to se mohu vykašlat.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

takže nějaké životní zkušenosti už bych měl mít.

A vím, že se mě v minulosti mnohokrát stalo, že jsem si stál za svým názorem a pak zjistil, že jsem se mýlil. Hele, není to moc dobrej pocit, zjistit, že jsem pravdu neměl já, ale můj oponent. Ale po těchto zkušenostech už si poslechnu, nebo přečtu, názor někoho, kdo to vidí jinak, zamyslím se, abych už nebyl za debila a pak to vyhodnotím.

Ne vždy se to daří, jelikož člověk má svůj názor podpořený i emocemi a ty mají schopnost logické argumenty stírat. Ale snažím se.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Tak nejspíš díky těm vaším "emocím" (když už jste to na ně svedl) jste zde za debila poměrně často. A nejen za debila. Taky za arogantního přisprostlého tatrmana, který se může snažit jak chce, ale toto ze sebe nesetřese. V pětapadesáti ne, už to bude jen horší a horší, kovboji....
Zřejmě to s vaší sexualitou bude na levačku, když se chováte jak prase vůči ženám. Jak jsem už psala, přemýšlíte tou malou částí mužského těla (čímž jsem neměla na mysli centimetry, jak jste pochopil vy) - a protože jste ani tu nadsázku tehdy nepochopil a psal cosi o svých centimetrech a věrnosti (to jsem se zase bavila já). Proto bych vám doporučila řídit se častěji tím, co jste sám napsal (viz výše):
..."zamyslím se, abych už nebyl za debila a pak to vyhodnotím..".

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když jsem tam nahoře psal někomu jinému a zakoncipoval do toho provokačku na vás, očekával jsem, že se ozvete.

Já totiž nemám rád pochlebovače. A to i v případě, že příliš začnou chválit mě. Životní zkušenosti mi říkají, že když mě někdo moc plácá po zádech, jakej jsem kabrňák, že v případě průseru tito lidé dost často otočí, takže se k podobným moc neotáčím zády, abych v nich pak nenašel něco, co jsem tam mít nechtěl. Vaše vychvalování Vidláka na každém kroku je mi protivné a nepříjemné.

A dnes už mi odpovídat nemusíte. Dejte mi do těla někdy jindy. Odjíždím ke svému nejlepšímu kámošovi, kominíkovi, který mě nikdy po zádech neplácal, ale když jsem byl ve sračkách, bez mrknutí oka mi nezištně pomohl. Budeme pařit. Tak se tady mějte.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Komiku :-)))
Když někdo mluví (nebo píše) tak, že mi mluví z duše (ba dokonce líp než bych to zformulovala já sama), nedělá mi problém ho chválit, ať je to žena nebo muž (a třeba za každý článek, protože každý článek je jiný).
Když ale někdo mluví (píše) tak, že je mi ukradený a říká věci, které se příčí mým názorům, nereaguji, ale už vůbec se nesnažím ho urážet, jako to děláte s oblibou vy (zásadně vůči ženě, vůči mužům si netroufnete, byť Vidláka chválí více méně stejnými slovy).
Vaše vyjadřování vůči ženám je primitivní. Nemusel jste mě vůbec číst, když vás chvála jiných tolik vytáčí. Jenomže jste žárlivý jouda, a nedá vám, abyste mě nečetl. Chtěl byste slyšet, jak jste dobrý vy..., proto tady popisujete, co jak děláte (les se bez vás prostě neobejde - může být...práce je práce), ale - jak to tady "v cenovce" odteď všechno pohlídáte, jak byste to tady mohl vést..., jak jste kdesi "uřídil" x-tisíc lidí..., bla bla bla..., a ona ta chvála pořád nepřichází.
Co se týká mužů, odjakživa jsem neměla žádnou nouzi o jejich zájem a obrazně řečeno jsem je takzvaně mohla přehazovat vidlemi (ať je to stylové), proto mám dávno vybráno a už to ani nehodlám měnit. Vaše invektivy jsou proto směšné.
Pochlebovat - tedy podlézavě lichotit, být neupřímný..., není moje vlastnost, to je pravděpodobně vlastní vám. Nepotřebuji ničí přízeň, ani výhody z toho plynoucí - co bych z toho asi měla...., slepici? Nebo že by si mě Vidlák adoptoval, protože se mi líbí jeho názory, styl psaní a smysl pro humor...? Zřejmě chcete své vlastní zkušenosti aplikovat na někoho, kdo je takové nemá. Jestli vás plácali po zádech a pak pomlouvali..., je mi líto, ale chyba byla ve výběru, já jsem na lidi, které si pustím k tělu, obezřetnější a jen tak nenaletím.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

balzám na duši, číst názory dvou lidí s téměř opačným pohledem na danou záležitost, kde nepadají osobní invektivy , ale fundované argumenty se skutečnou znalostí věci. A kde výsledkem není zaťatá vzájemná nenávist. Kde vám nezůstane v ústech pachuť žluči a tělo plné útočného adrenalinu - jen absorbujete nové , zajímavé info a máte námět k přemýšlení. Co se to s námi stalo za hrůzu, že toto téměř z veřejného prostoru zmizelo a zůstala tam jen nenávistně pokřikovaná hesla, klišé a osobní invektivy? A největší takováto žumpa = vrcholní politici a sdělovací prostředky. Při čtení vaší diskuse mne naplno zasáhlo to uvědomění si, kam jsme se to jako společnost dostali - to , v čem dnes většinově žijeme a co je oficiální směr a jak si na to člověk postupně tak nějak zvyká, otupuje, akceptuje to a posléze se i přizpůsobí, vezme to za normu.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobrá pavte, odpovím. 

Úplně ze všeho nejvíc jsem si přál, aby žádná válka nebyla. Protože to bylo bez mrtvol a rozstřílené země. 

Když už válka byla, tak jsem si přál její co nejrychlejší ukončení, aby těch mrtvol a rozstřílené země nebylo zase tak moc. A ano, bylo mi naprosto jedno, že při tom Ukrajina přijde o kousíček území. 

Když už to rychlé ukončení nenastalo, tak jsem si přál, aby obě strany seděly u jednacího stolu a všichni kolem je do jednání tlačili. A ano, klidně za cenu toho, že se pak bude padesát let jednat o statusu sporného území. Takových míst je na světě hodně - Tchajwan, Kašmír, Kosovo, Západní břeh, Gaza, Spratlyho ostrovy, Korea, Kurily. Opravdu nevím, proč je Donbas tak důležitý, aby nespornost jeho statusu stála za statisíce životů. 

A když nenastalo ani to, tak si přeju, aby z toho nebyla Třetí světová a aby moje děti nemusely jít svojí krví zajišťovat nespornost statusu východní Ukrajiny. 

Tomuhle se říká podmíněné možnosti. Když není možné dosáhnout ideálního statutu, je třeba dosáhnout alespoň méně ideálního, atd, atd.   Odmítám, že existuje jakýkoliv étos v podobě územní celistvosti, za který stojí pokládat životy. Sice se o tom pořád mluví, ale území nikdy nezůstanou stejná. Když je možné se hádat, někdy i skoro fackovat a zase naopak ustupovat hodledně Tchajwanu, nevím, proč by to nemělo jít v podobě Donbasu a Krymu. 

Ale tohle všechno se brzy ukáže. Ty oběti a válečné škody, to nezmizí. To tam zůstane na strašně dlouho. A je úplně jedno, že to Amíkům vyhovuje, protože tahle válka poškodí i Rusko. Mnohem víc to poškozuje Ukrajinu. 

A myslím si, že zanedlouho zjistíte, že Ukrajinsi stojí s Rusy v jednom šiku proti nám. Až zjistí, jak strašně byli podvedeni. 

 

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

"A ano, bylo mi naprosto jedno, že při tom Ukrajina přijde o kousíček území.  "

A teď budu dost drsnej, bacha, citlivé povahy nečtěte!

Takže, jinými slovy, když vám zabijí ženu, budete nasranej, když jí pouze znásilněj, přišla o kousíček území, tak nedělej kotě kůžičky, obětovala jsi se pro budoucí mír. Tak s tím, co vám přefik ženu podepíšete mírovou smlouvu. A fakt pak tomu jeho podpisu, po vašich zkušenostech, budete věřit? Tak mu věřte, vaše věc. Já bych ho zabil!

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Berrnarde, tohle je argumentačníé faul, protože srovnáváte ztrátu území s osobním poškozením. Také byste toho druhého zabil, kdyby prostě přišel a řekl vám, že podle starých map je tenhle kousek zahrady jeho, ten plot někdo kdysi svévolně posunul, ale on to chce zpátky? Tohle je totiž srovnatelné srovnání.

Takže pojďme udělat srovnatelný případ. Řekněme že vám táta odkázal zahradu. Ne jen Vám, ale i vaší ženě a vašim dětem, vašemu bráchovi, vaší sestře. Prostě udělal závěť a podle ní vlastníte v deseti lidech zahradu. To se běžně děje.

A pak přijde soused, se kterým váš brácha kamarádí a řekne vám, že támhle v koutě to patří jemu, protože váš dědeček tam neoprávněně udělal plot a váš tatík o tom nevěděl, ale podle původních map, je to takhle. Vy mu řeknete, ať jde do prdele, že jste to takhle dostal a takhle to také zůstane. Ale Váš brácha vás nemá rád, protože jste takovej hrom do police a řekne, že soused má pravdu a že byste to měli akceptovat. Koneckonců, vy si na celé zahradě stejně děláte coc chcete a jemu stejně nechcete dovolit, aby si někde udělal políčko s marihuanou... 

Nikdo nikoho neznásilňuje, jen se dějí různé malé naschvály, řvete na sebe mezi sebou i se sousedem, hážete si přes plot shnilá jablka, už vlastně ani nevíte, kdo si začal a protože je soused dvoumetrový pořízek a zároveň polomafiánský podnikatel, tak se jednoho dne prostě nasere a plot prostě posune. 

Stojí to za vraždu? Stojí to za eskalaci sporu? Stojí to za to, abyste si nadávali ještě intenzívněji a třeba si nakonec podpálili domy navzájem? Podle mě to za to prostě nestojí... Máte totiž hodně možností. Můžete na svou stranu získat všechny v ulici a soused zjistí, že s ním nikdo nekamarádí. Můžete se s ním domluvit, že dobře, sebral vám kus zahrady, ale zaplatí za to nějakou slušnou cenu. Nebo pro vás zase udělá on nějakou protislužbu - třeba vás napojí na svojí studnu. Nebo se s ním domluvíte, že váš syn se vezme jeho dceru a jednou zdědí oba pozemky a bude to. Nebo se s ním nedomluvíte a počkáte na lepší dobu - třeba až zkrachuje a bude potřebovat vaší pomoc. Nebo až zestárne. A nebo se skamarádíte s jeho dcerou, budete mít spolu dobré vztahy a ona vám to jednou vrátí, protože tátův gril je hrozná barabizna a ona o to nestojí. Atd, atd. 

Vy jste Berrnarde taková prudká povaha. Já takovou letoru nemám. Zároveň jsem řezník a vím, jaké to je, když berete život. Vím, že karty nikdy nejsou rozdány jednoznačně. Viděl jsem krávu svázanou na zemi, kterou střelili do hlavy, kulka se smekla po čele, odrazila se a těžce zranila střelce. Kráva to přežila a žila ještě další dva roky. Ani když máte úplně jednoznačnou výhodu, tak nikdy není jisté, jak to dopadne. Území nestojí za mrtvoly.

Nota bene, když Rus z toho území nikoho nevyháněl a nebral jim ukrajinštinu. Narozdíl od těch druhých. A sousedi by měli být od toho, aby vášně tlumili a hledali řešení, ne aby to ještě vyhrotili svým povzbuzováním. Mohli by zjistit, že když si ti dva mezi sebou zapálí baráky, tak může shořet i ten jejich.  

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Pane Vidlák.
Naprosto souhlasím.
Přitom stačilo tak málo,dát Rusku záruky,že Ukrajina nebude vyzbrojena od USA,nebude útočit na Doněcko Luhansko i Rusko a to hlavní,nevstoupí do NATO.Pokud si pan pavt přeje poražení Ruska,tak neuzná protiargument,to si pak může přát,aby USA porazili Čínu,Irán,S Korej.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Já vás Vidláku zcela chápu. Také válku nechci, na rozdíl vás jsem válku zažil, ale pouze Irák-Irán a jen bombardování a byl jsem malý kluk (super dobrodružství!:)) Že neměla vypuknout je jasné. Určitě se dalo dělat víc pro její odvrácení, ovšem je otázkou, zda to reálně šlo zcela. Protože já si na rozdíl od vás nemyslím, že stačilo potvrdit, že Ukrajina nebude v NATO (ale potvrdit se to samozřejmě mělo, protože by se do NATA stejně nikdy nedostala, Německo a Francie jasně v roce 2008 deklarovaly, že to budou vetovat) a nic by nevypuklo. Podívejte se na ty ruské požadavky, to je skutečně jasná kapitulace, nic jiného. Rusové začátkem války jasně zpochybňovali ukrajinský stát, národnost, prostě existenci. Přečtěte-li si jásavé ruské plány, co s Ukrajinou udělají, napsané někdy v březnu, tak z toho tuhne krev v žilách. Rozdělit na několik separátních území a ta denacifkovat (přitom je otázka, co to vlastně znamená, pro Rusko je nacista každý, kdo s nimi nesouhlasí), nebo úplně z Ukrajiny udělat vnitrozemský stát atd. To není ztráta „kousíčku území“, ale naprosto totální zničení státnosti. Samozřejmě, bez ohledu na nějaké skutečné zájmy místního obyvatelstva, doufám, že nechce argumentovat těmi směšnými referendy. Takže v tomto bych souhlasil se Zelenským, že Ukrajinci vedou válku za nezávislost. Pokud byste si promluvil s některými Rusy, slyšel byste jasné náznaky jistého podceňování Ukrajinců (chochlů) - a samozřejmě to samé z druhé strany (moskaly). Já se bohužel obávám, že pokud se toto nezmění a Rusové prostě neakceptují existenci ukrajinského státu, tak mezi těmito národy nemůže být rozumná dohoda. Vezměte si, jaké my měli problémy s Němci - a vlastně ze stejných důvodů. Také nás podceňovali, cítili se nadřazeně.
Psal jsem to i včera - pokud chcete, aby spolu národy dobře vycházely, musí ten větší být vůči menšímu velkorysejší, protože ten menší má vždy určitý mindrák (jako Brňák o tom něco vím, platí to i na města!:))). Tak to je, platí to třeba i mezi starším a mladším bratrem atd. My to se Slováky myslím zvládli takřka dokonale, přitom se velmi dobře pamatuji na diskuse o tom, jak vlastně Slovensko doplácelo na nás, kdy se člověku otvírala kudla v kapse. Jasně, oni Ukrajinci dokáží být pěkní dárečci, víme, že kradli plyn, zaváděli jazykové zákony atd. Ale na druhé straně - kdo dal Rusům právo organizovat situaci v sousedních státech? To je další velmi nebezpečný precedent. Pokud by to někdo dělal obráceně a dovolil si mezi Rusy jen špitnou o Čečně, to byste viděl ten humbuk. Jen si to zkuste a uvidíte, mám s tím velmi živou zkušenost.
Ale udělejme krok dále. Vy v dalším komentáři píšete, že některé věci za to nestojí. Jenže - pro vás. Ukrajinci, Poláci, Rusové i třeba Srbové jsou velice hrdé národy. Ano, my bychom určitě nad lecčím mávli rukou, oni ne. Jim evidentně stojí za něco bojovat. Nevím, samozřejmě, jaká je tam teď nálada, nyní tam nejezdím, pouze mám občas videokonference a to se takto „intimní“ věci fakt moc nedají řešit, ale co vím, tak ještě před 2 měsíc to bylo stále s plnou podporou ukrajinské věci i na územích prý ruských. Konkrétně z jedné fabriky (konkrétně Pavlograd) jsem dostal mail, kde se píše o ruských okupantech, kterým nic není svaté a bombardují ukrajinská města atd. Ten mail jsem dostal ještě před tou jejich ofenzívou, kdy linie fronty byla nějakých 70km od jejich města. Musím se smát, když pak na Litterate čtu článek od Homera, který ruské dobývání důsledně nazývá osvobozováním. Má to vůbec smysl komentovat?
Vy se bojíte třetí světové, já se jí bál celé dětství, ale teď tedy ne. Není v ničím zájmu, nevěřím, že by vypukla, pokud by Rusko použilo byť jen taktickou bombu, všichni včetně Číny od něj dají ruce pryč. Nedá se tím vůbec ničeho dosáhnout a všichni to ví. Stejně tak nemám obavu, že bychom snad do války vstoupili my. Věrchuška moc dobře ví, že tohle by neprošlo. Ostatně, vidíte, kolik lidí je ochotno uprchnout i z Ruska, a to je přímý účastník (mimochodem, letenka Moskva Istanbul prý stojí 8000 dolarů - a Istanbul je Rusů plný - mám přímo od kolegy, co tam nedávno byl) Stejně nevěřím vaší představě, že Ukrajinci by snad někdy mohli v dohledné době stát s Rusy v jednom šiku. To ani náhodou, tam je tolik nenávisti, že i když je nakonec Západ opustí (a dřív či později k tomu asi dojde, já věřím, že Rusové to nakonec nějak ušolichají, protože jim jde daleko o víc, ale bude to vítězství Pyrhy), tak stejně Rusům nic nezapomenou.
Mimochodem - tahle válka mi silně připomíná Zimní válku - Stalin se také domníval, že stačí do Finska vlítnout a udělá z něho další sovětskou republiku. Jenže oni se k překvapení všech začali bránit, a i když nakonec prohráli, vydobyli si respekt, takže je nepohltil. Možná tím se Ukrajinci inspirují. Mimochodem, ono to má i další pokračování - kdyby Stalin nebyl pitomec a Finsko nechal být, nebylo by pokračovací války, nemusel by v kritické situaci bojovat s dalším nepřítelem, nebyl by obležený Leningrad a statisíce mrtvých. To vše kvůli špatnému odhadu jednoho diktátora. Ukrajinci nakonec možná podlehnou, ale tu křivdu si budou v duši hýčkat dál. Bude to pro Rusko hodně nebezpečné, protože nikdy nebude vědět, kdy využijí situace k „pokračovací válce“.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

I u nás se jich dost potuluje . A to brání svou vlast - Rusové jsou de facto v pozici útočníka, takže odmítnutí zapojení je víc pochopitelné. Za puštění přes hranice Ukrajiny museli prý dost zaplatit - jak je na Ukrajině, kde je na prodej vše, zvykem. Z Ukrajiny do Rusko uteklo přes dva milióny lidí . Když někdo utíká ze svého domova, musí k tomu mít zatracený důvod. Od majdanu se na ua webech dalo číst o jejich akci "zabij si svého moskala", dodnes ten ukrajinský seznam "kolaborantů" Mirotvorec, honem na "kolaboranty" se doslova chlubí - ve znovudobytých oblastech to bylo ve velkém. Nějaké soudy? Ani náhodou. A kdo je kolaborant , když jsou jich dle Ukrajinců stovky v každém městečku - civilové, vojáci to nejsou. Kdo to určuje a jak? Co se s nimi děje naši "investigativní novináři" nějak nezjišťují.
Zelenský byl zvolen i kvůli slibu ukončení občanské války - spousta Ukrajinců už toho měla plné zuby. Proč Kyjev nebyl ochotný zrealizovat Minsk? Autonomie pro separatisty - nikdo nechtěl odtržení od Kyjeva, jen autonomii. Stažení těžkých zbraní, ukončení bojů a rychlé vyhlášení voleb. Ukrajina jako neutrální stát. To jsou přeci velmi přijatelné podmínky. Přijetí do EU, kterým Zelenský a západ také šermoval , Rusku vůbec nevadilo, to mu bylo šumák. Porošenko nedávno prohlásil, že Minsk Kyjev nechtěl nikdy dodržet - jen chtěl získat čas na vyzbrojení a výcvik vojska a vybudování obranných pozic kolem doněcka a luhanska.
Počáteční podivná taktika Ruska byla zřejmě opravdu způsobeno tím, že Putin prostě nechtěl velké vraždění Ukrajinců - civilů A nechce to zřejmě ani nyní - za jeden den tam pošlou 70 raket a je 6 mrtvých ua civilů. To tedy západní humanitární bombardování vypadá zatra jinak.
Myslím, že většina Ukrajinců o tu válku nestálo a dodržení Minsku by je nijak nebolelo . Přesto z jejich země udělal Zelenský polygon a nastrčené nešťastníky v boji USA - Rusko. A ta nenávist mezi Ukrajinci a Rusy zůstane nadlouho. Stejně jako zůstane zničená, rozkradená, předlužená Ukrajina v bankrotu. Většina průmyslu i nerostných surovin je na východě, který pravděpodobně zůstane Rusku - co zbyde Ukrajině? Zemědělství a megadluhy.
Každý soudný věděl, že Rusko neskousne americké základny na svých hranicích, vyhrožování přijetím Ukrajiny do NATO, vykřikování Zelenského, že chce jaderné zbraně. Přesto to dělali -pročpak asi? Že to dělají amíci a tzv západ, je hnusné, ale běžné - že to udělal prezident Ukrajiny své vlastní zemi a svým občanům, je dobytčárna.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Souhlas. Ta mentální gymnastika je úžasná.

Rozlišovat oběť a agresora je na spoustu lidí očividně moc složité.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Jarine, a Vy v tom máte jasno? Já tedy ne zcela. Prvoplánově to vypadá, že oběť je Ukrajina a agresor Rusko. Jenomže, když kouknete zblízka... To máte tak, jak s těma děckama - kde to bylo? To jsem zapomněla, ale bylo to v televizi, takže je to pravda!
- co je pokousal pes. Jenže ten pes byl uvázaný a ta děcka ho tak douho trápila, že to nevydržel... Kdo byl agresor? Pes, nebo děcka?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Srovnání státu, které řídí lidé s relativně vysokou mírou inteligence a schopností racionálního rozhodování se zvířetem, které nic takového nemá Vám vážně přijde smysluplné?

Pokud ano tak to řeknu ještě explicitněji: ruská vláda není pes, který se rozhoduje na základě primitivních pudů. Za svoje rozhodnutí nese odpovědnost.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Ruská vláda určitě nese zodpovědnost, stejně jako ukrajinská, nebo každej tady sám za sebe. A nejsem si vědom, že by se ruská vláda zodpovědnosti zříkala. Ale s tím přirovnáním to přece nesouvisí.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Pokud ruská vláda akceptuje odpovědnost a zároveň má větší inteligenci než pes, tak jí musí být jasné v jaké disproporci je v tomto případě akce a reakce.

Rozhodnutí Ukrajiny orientovat se na spolupráci se západem na jedné straně. Útočná válka s minimálně deseti tisíci obětí a obrovskými ekonomickými škodami na straně druhé.

Zatím bez slepic

a pronásledování ruskojazyčné menšiny plus oficální prohlášení Zelenského, že chce jaderné zbraně, nazýváte "spolupráce se západem"? Tak to jo :)))))))))

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

kdo je dobrej a kdo zlej, kdo má jakou vinu. Nemám dostatek objektivních informací, abych zaujal jasný stanovisko. Na to jsou tady jiní experti. Já zmiňuju pouze ten příměr.

Zatím bez slepic

Pokud je nesrovnatelná ruská vláda a Alík uvázaný u boudy, pak vám musím oznámit, že pro chazary jsou všichni Rusi horší prasat a ne Alíků.
Podle toho se k Rusům chovají a nerespektují v jejich případě ani lidská práva (na život, zdraví, svobodu, majetek). Asi by bylo nejlepší, kdyby už za bonaparta Rusové vítali okupační západní armády na kolenou a dobrovolně odevzdali všechny majetky (stát, zemi, řeky, moře, nerosty, otroky) a dnes i orgány a adrenachrom. Jarine haf, haf, kterýže majeteček mají ti ožralí mužici odevzdat vám ?????

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

No existují i plány, že Ukrajina, až vítězně vyžene Rusáka, půjde pak obsadit Kubáň a další údajně ukrajinské oblasti. To je skutečně ideologie, které mnozí věří.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

jejímž vypracováním byl pověřen Kolodzinskij (školil se v Mussoliniho Itálii a byl osobní přítel Ante Pavliče, hlavy fašistického ustašovského Chorvatska). V té doktríně je : celý východ Evropy patří Ukrajině. Očistí se od Poláků plus dalších "nepřátelských menšin" (Židé, Rumuni, Rusové a další) - odsunout či zabít. .. Používat nenávist a krutost, nenávist cíleně vyvolávat a zvyšovat + praktické provádění krutosti. Dát krutosti a nenávisti patřičnou morální formu. Druhá část doktríny - vojenská geografie a hranice UA - Ukrajině patří celé Moldavsko, většina Rumunska, Polska, Běloruska a Ruska (tam až po Kaspické moře a střední Volhu) plus severní Kavkaz - "to je minimum, které potřebujeme".Stejně jako Bandera a Melnyk je tento Kolodzinskij dnes národní ukrajinský hrdina.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Zeptejte se Metnara a Zemana, kdo tady už několik let cvičí a školí žoldáky pro Kyjevskou juntu?. Kdo od roku 2014 vraždí pod sukněma EU na východě Ukrajiny civilisty?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Už devět let masakrují civilisty na Donbase, celých devět let je připravují o elektřinu a vodu ostřelováním infrastruktury Donbasu a dnes se diví, když to někdo jiný dělá jim samým. Celých osm let !jednali o ukončení války na Donbasu, dvakrát uzavřeli dohodu "Minsk 1" a "Minsk 2" nesčetněkrát uzavřeli dohody o příměří a tohle všechno ani v jediném případě nedodrželi. Putin jako zastánce občanů Ukrajiny ruskojazyčné národnosti se snažil jednat jak přímo s Kyjevem, tak s jeho protektory ze západu a z NATO a ti místo aby působili na Kyjev, aby uzavřel mír SE SVÝMI VLASTNÍMI OBČANY, na Ukrajinu lifroval peníze a zbraně. Není divu, že došlo k válce. Válka škodí jak Rusku, tak Ukrajině a to je to, oč západ dlouhou dobu usiloval. Tohle všechno bernarde nevíte?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Bylo to Minske dohod. ,ale dnes se dozvidsme,ze bývaly president áa aaaaááaaa podelsan. UK jen proto,ab. bili UK vojaci vicviceni pro utok ns Rusko to podepsal a zakony UK pocitalýaá! s pobitim rusaáaaake mensiny na Ukrajine podle vzoru SS divizion Galizien z dobi Hitlera!
Hlavni cil je rozpoutat celosvetovou valku a ns ni v.delat gigsnticke penizze!
No doporucuji vam muj pane,abi jste vzal v uvahu,ze bude lepsi přat tomu puttlerovi dobre zdravi a sexualni svežest bo kurva jak natahne backorý coz je vase prani to vezme za neho jeste vetsi rabinat no pri general SUROVIKIN a potom bude takov. bordel,rusk. Aa burdak aazazaaeaze se svetu protoci panenky.🇨🇿❌✖➕➕🆒🍺!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Mezitim co se tu dohadujete čiha vlada jak vam vsem ukrast 76 miliard eur v bance CNB a jak lehce to udela je vam lhostejne?Vzdyt je to loupez stoleti!
Pamatujete se jak nam manipulaci meny ukradla CNB 2 BILIONY koruna a vyšmelila je za 76 miliard euro a ty zabunkrovala?
NE??
Tak dnes vyhlasuje vlada lež že se nam bude lepe darit kdyz dalsim podvodem prosadi ONA euro!
2 bilony ukradenych penez nerozda lidema,pry nesmi,ale dispozični pravo nad touto sumou preda Bruselu a tak okrade vas vsechny a vy nemate zadnou moc to zastavit,pokud se neprestanete o vec zajimat a budou vam predkladany k diskuzi veci typu strejda Puttler!
No ni?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Zajimavy clanek, ikdyz pro nekoho asi kontraverni. A ja k tomu jeste dodavam: Andreji, poslanci, lidi, a živí člověkové - zacina nam jit fakt o ZIVOT, NAM VSEM. Tak prosim nerešme koryta a jestli je tamten „modrej nebo rudej“. Protoze pokud tady bude spalena zem, koryta budou uplne k nicemu. Jedine rozumne reseni jsou mirova jednani a ne prilevani oleje do ohne.

A další vec: pokud je pravda co píše MAP1520 ( www.michalapetr.com ) a ja nemam jediny duvod mu neverit, tak cele dění na Ukrajine je podstate vetsi svinstvo, nez jsme si dokazali prestavit. Slované krvácí a někdo se směje ....

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Já bych chtěl dořešit ty holuby!
Jsou to hajzlové, všechno sežerou, furt jen šukaj a všude naserou! Nemám je rád a tečka! A rozhodně to není závist! :-D

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Tak sežerou všechno, nebo všechno kromě řepky? 😁

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Tak především žerou to, co jim nikdo nedal! Drzost!!

Zatím bez slepic

Jednu radu na holuby mám... kupte si husu. NEjlépe dvě. Ty kejhají a všechny holuby vyplaší. A žerou jen trávu. Nehrabou, nezobou. 

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Hus mám třicet - křížence landeskych s nějakou bílou ruskou odrůdou, plus dvě labutí, a úplně takhle to nefunguje. Nebo aspoň u mě. Řvou jak hovada, jsou slyšet na dva kilometry, nasírají sousedy, ale hrdličkám i holubům je to úplně jedno. A sice nehranou, ale poserou celou zahradu, ožírají větvičky a kůru mladých meruněk, odrbaly mi arónie a zimolez, no a zahradu sice nerozhrabou, ale udusají. Ty nemáš hexe rád? 😁

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Husy jsou skvělé, a vůbec nejsou tak blbě jak slepice :-)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

netkanou textilii. Nebo, až zaseješ, rozhrabej to hrabičkama a pak uválcuj zahradním válcem. Něco sice sezobou, ale většina vyroste.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)