Zakrývání slámou

Autor

Ovíkendu se na hentěch internetech rozvířila docela divoká debata ohledně jednoho incidentu v Brně, který skončil smrtí. „Cizinec z východní Evropy“ použil nůž proti skupině mladých lidí v tramvaji, byli z toho čtyři zranění a jeden mrtvý. Přes sítě se prohnaly henty narativy, jak Ukrajinec zavraždil Čecha, pak Ukrajinec zavraždil Roma, protože se mu nelíbilo, jakou hudbu poslouchá, pak to byla cikánská férovka, kdy se Romové pustili do Ukrajince, který ovšem měl nůž a bránil se, chvíli to byla přiměřená sebeobrana, pak jsme se dozvěděli od jisté městské zastupitelky, že za všechno může ohnňostroj a nakonec se přidali Rakušan i Pekarová Adamová, že to rozdmýchává vášně a nenávist.

Ano… když někdo umře (přirozenou) smrtí ve rvačce, zpravidla to budí vášně i nenávist. Zpravidla se lidi začnou ptát, jestli se to muselo stát. Začnou přemýšlet, kde se stala chyba, kdo jí udělal, proč se ta chyba stala, začnou přemýšlet, jestli se tomu nedalo zabránit a ještě víc přemýšlejí, jak tomu zabránit pro příště. Smrt už je taková. Je absolutní. Nedá se vzít zpátky, nedá se odčinit. Pokud někdo zbytečně zemře, tak se to zpravidla nepřejde s klidem… tedy pokud žralok v Hurghadě nesežere ruského turistu. To je úplně v klidu, tam je dovoleno si i zaexhibovat, že to nebyl ani člověk a kolektivní vina je přímo žádoucí.

Vášně se už projevily několika bitkami Romů s Ukrajinci, asi bude i nějaká demonstrace… možná ta demonstrace bude dřív, než se policie vůbec dopídí toho, jak to doopravdy bylo…

Tak to je, když vám vypadávají kostlivci ze skříně. Tak to prostě je, když se o problémech nesmí mluvit, protože je to rasismus nebo kolaborantství. Tak to je, když policajt musí přemýšlet, jestli smí a nebo nesmí zakročit, když novinář musí preferovat některé před jinými… to se pak občas stane, že chráněný živočich žere chráněnou rostlinu, situace nemá řešení a jediné, co můžete udělat, je svést dlouho neřešené problémy na ohňostroj. Ostatně v Německu také vraždil kamion, nůž nebo pistole. Říct cokoliv jiného, to už byla henta nenávist a člověk si to mohl šeredně odskákat.

Vidlácky bych si dovolil říct, že se tak dlouho zavíraly oči před problémy, tak dlouho se okecávaly sociálním inženýrstvím, tak dlouho se lejno zakrývalo slámou politických neziskovek na pomoc znevýhodněným skupinám, až to prostě vyhřezlo. Jednoho dne sláma dojde. Jednoho dne to tam prostě vybublá. Pokud se průběžně nekydá, bývá to pak hrozné svinstvo a nikdo se už nevyzná v tom, jak to vzniklo. Pak to končí jako v té tramvaji a budí to vášně. Aby nebudilo, když lidé zcela oprávněně nevěří ani politikům ani novinářům ani policii, protože nějaká rovnost před zákonem je prostě k smíchu. Říkat pravdu je prostě nebezpečné a obrátí se to proti vám.

Mohl bych vyjmenovat desítky příčin toho, proč se to celé asi stalo. Ale za každou druhou by mě mohli zatknout a obvinit.

Není bezpečné otevřeně mluvit o problémech vyplývajících z příchodu stovek tisíc migrantů naráz, o které se nikdo nebude starat dlouho. Za chvíli budou na obtíž tak moc, že si teď Němci prolobovali, že to jejich „wir schafen das“ přesunou k nám, protože to nějak nezvládli. Absence vnějších hradeb automaticky vytváří vnitřní hradby. Není bezpečné mluvit o miliardách peněz, které se daly na problematiku ghet, aby se po dvaceti letech ukázalo, že jich přibylo, ale nemělo to žádný vliv ani na přidělované peníze, ani na lidi, kteří je probendili. Není bezpečné mluvit o kriminalitě ve vyloučených lokalitách, není bezpečné mluvit o bezpečnostních rizicích otevřených hranic se zemí, která je ve válce. Není bezpečné mluvit o svobodě slova…

Jediné, co můžete, je svést to na ohňostroje a zakázat je. Nebo zakázat nože. Je to levnější a politicky průchodnější, než pojmenovat problémy, pak najít jejich příčiny a odstranit je. Nejhorší je, že dnes už se nesmí ani odstraňovat následky. Bezpečné je jen, odvracet zrak někam jinam a zavádět řeč. Jakékoliv trefné a lakonické vyjádření to může dotáhnout k soudu.

Víc než kdy jindy dnes platí, že jen pravda nás osvobodí… Možná právě proto se musí prohlásit už dopředu na dezinformaci a bojovat proti ní.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Pokud stojíte o moji knihu, prosím objednejte si ji v následujících čtrnácti dnech, kdy ještě budeme normálně fungovat. Mohu se zaručit, že odešlu všechny knihy, které si objednáte do 28.6.2023. Pokud si knihu objednáte později, přijde vám pravděpodobně až v srpnu. V červenci zřejmě nebudu schopen expedovat vůbec a v srpnu jen omezeně. Vše ostatní zůstává v platnosti. Každý, kdo pošle jako dar Institutu českého venkova alespoň 350,- Kč, si může vyžádat knihu v zasílací aplikaci na Kydech. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (188 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jo jo, stát se něco podobného před českým Národním muzeem, kde visí ukrajinská vlajka…, to by bylo jinačí „tóčo“. Další věci nás čekají v podobě migrantů z Německa, kteří údajně jsou tzv. nepřizpůsobiví a mají tam s nimi problémy. To my s nimi jistě problémy mít nebudeme, příchodem k nám se změní na poslušné, šikovné a pracovité inženýry a doktory.

Přeji pěkné léto, doufám, že neuzavřou vzdušný prostor a ze cvičení se nestane něco horšího...

Průměrný počet slepic: 4.9 (74 hlasů)

Ukrům dochází lidi, tak bude koalice ochotných a my budem stát v první řadě. Pošleme rusákům naše mladý kluky před kanony. Ti tam tak trošku umřou. Pak nám sem začnou němci posílat svoje arabáše, černochy a všelijaký pronárody o který nestojí. Oficiálně to bude náhrada těch mrtvých kluků. A my s tím nic neuděláme, protože kluci budou ležet pod Kyjevem, a naše zbraně budou na ukrajině taky sešrotovaný, takže se nebudem mít tomu náporu jak bránit.

Vše tomu nasvědčuje.

Průměrný počet slepic: 4.5 (74 hlasů)

Ukrajinci mají, co se týče kanonenfutru, velké rezervy.  Evropské státy, na druhé straně, nemají kam co posílat, protože si zrušily povinnou vojenskou službu. A nevěřím, že ji zpět zavedou, na to nemají vlády Fialova typu koule. A že takových vlád po Evropě je.

Průměrný počet slepic: 2.7 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Může se někdo divit, že se dnes pamětníkům zvedá žaludek? Černocký o falši, pokrytectví a mladých svazáčcích (26.02.2023)

„Destrukce našeho zemědělství, nekvalitní nabídka potravin v obchodech, bezdomovci, lidé v exekuci, úpadek všech stupňů školství, úpadek vlastenectví, balancování na pokraji 3. světové války!“ Tak hodnotí dnešní dobu publicista Pavel Černocký. „Napadlo ty tisíce lidí, cinkajících klíči na Václaváku, co jim budoucnost přinese?“ Promluvil o médiích, o ČT. Vrátil se k volbě prezidenta a nešetřil podporovatele, známé osobnosti. „Neschopná vláda nejprve drahotu a inflaci svou neschopností a zaprodaností vyvolá… a pak se prsí tím, jak s ní úspěšně bojuje,“ říká na adresu vládní pětikoalice.

Na svém facebooku píšete ne příliš lichotivě o současnosti. Můžete prosím i pro čtenáře ParlamentnichListů.cz popsat, jak dnešní dobu hodnotíte?

Občané jsou hodně zklamáni. Laskavý čtenář, ať si udělá o pravdivosti argumentů vlastní názor…

Vstup naší země do EU a NATO byl tragickým a katastrofálním omylem. Nám, kteří si pamatujeme život v „osmdesátkách“, nemohou uniknout jednoduchá fakta. Došlo k destrukci našeho zemědělství, výsledkem je sice bohatá, ale nekvalitní nabídka potravin v obchodech. Raketově stouplo zadlužení země.

Objevily se nové, neblahé fenomény – bezdomovci, zadlužení lidé v exekuci. Nedostupné bydlení, obří hypotéky. Prolhané televize, trapnější než byla ta Zelenkova. Mladí lidé závislí na drogách. Nárůst kriminality. Masa lidí zneužívajících dávky, žijících na úkor těch, kteří chodí do práce. Hluboký úpadek filmové tvorby a kultury všeobecně. Morální rozvrat společnosti, LGBT, propagace homosexualismu a zpochybňování tradiční rodiny.

Nekontrolovatelný příliv nejrůznějších imigrantů. Úpadek všech stupňů našeho školství. Indoktrinace našich dětí na školách. Znekulturnění celé společnosti. Obrovská inflace, dramatický růst cen potravin a exploze životních nákladů všeobecně. Rozdělená společnost, nesnášenlivost k názorům druhých, netolerance a nesnášenlivost. Neúcta k vlastní zemi, úpadek vlastenectví – to se stalo vlastně neslušným slovem.

Na Pražském hradě komunistický generál s komunistickou manželkou! Degeneráti, kteří si vlasti neváží, říkají vlastencům posměšně „fflastenci“. Green Deal. Postupný zákaz spalovacích motorů se všemi katastrofálními následky. A v neposlední řadě – balancování na pokraji 3.světové války. Celkově – život ve společnosti založené na lži, podvodech a zlodějině.

Můžeme se divit lidem, kteří si pamatují, jak vypadal život v roce 1985, že se jim ze současné situace zvedá žaludek? Ti, co se narodili po roce 1975, nemohou vědět z vlastní zkušenosti vůbec nic. Dnes bohužel žijeme v daleko větší nesvobodě a totalitě než za Husáka.

Určitě jsem na mnohé „vymoženosti“, které nám přinesl „Brave New World“, zapomněl. Klidně je doplňte do komentářů…Nová totalita si prostě jenom oblékla nový, slušivější kabátek… a noví, mladí svazáčci jim to žerou. Napadlo ty tisíce lidí, cinkajících klíči na Václaváku, co jim budoucnost přinese?

Vraťme se ještě k výsledkům prezidentských voleb. Co říci na to, že se do druhého kola dostali kandidáti s komunistickou minulostí? A na podporu Petra Pavla, který nakonec zvítězil, od některých umělců, jako třeba paní Holubová, pan Svěrák...

Žijeme v době obrovské falše a pokrytectví. Lidé, kteří ještě nedávno horovali proti exponentům s bolševickou minulostí, najednou otočili. Už jim nevadí komunistický generál, spolupracovník s jednou ze složek StB, a jeho komunistická manželka. Hlavně, že oba podporují současnou „liberální“ vládu.

Svěráka jsem ještě nedávno obdivoval a miloval. Nechápu, proč si na konci života pokálel svoji životní tvorbu. O Holubové je asi zbytečné mluvit. Šílená osoba. Konzistentní je nakonec paradoxně jenom ten Kocáb…

A jak si podle vás vedla v předvolební kampani média? Mimochodem, Rada České televize schválila podmínky výběrového řízení na nového generálního ředitele. Současnému generálnímu řediteli Petru Dvořákovi vyprší mandát letos na konci září. Co by měl nový ředitel podle vás splňovat? Jak byste si představoval budoucnost ČT?

Naše média jsou totálně zkorumpovaná. Ředitel Dvořák je produktem minulého režimu. Nový ředitel by měl pochopit, že hlavní veřejnoprávní televize by měla přinášet objektivní zpravodajství, a ne být hlásnou troubou momentálního vedení země, a ne být prostředkem k manipulaci veřejného mínění. To ovšem není problém jenom naší země, ale většiny „liberálních“ režimů všude kolem.

Zpátky k našemu nově zvolenému prezidentovi. Jak hodnotíte jeho první kroky a co od něj do budoucna podle vás můžeme očekávat?

Tragédií je, že velká část voličů dá svůj hlas tomu, kdo jim připadá atraktivní, sympatický, má příjemný, sonorní hlas a budí důvěru. Vůbec nehodnotí jeho názory, jeho potenciální manipulovatelnost a ovladatelnost. Generál Pavel byl KSČ vychován k poslušnosti nadřízeným, a tak bude nepochybně poslouchat direktivy „shora“. Části naší svazácké populace to bude bezpochyby vyhovovat. Naši voliči reálně odevzdali totální kontrolu nad Českou republikou do Bruselu (a do USA).

Inflace v Česku patří mezi nejvyšší v celé Evropské unii. Kdo za to může? A budou lidi drahotu, které jsme svědky, dál zvládat?

Je to poněkud trapné. Neschopná vláda nejprve drahotu a inflaci svou neschopností a zaprodaností vyvolá… a pak se prsí tím, jak s ní úspěšně bojuje. Je to celé špatný vtip. Ceny plynu, elektřiny a paliv jsou skandální – a vláda hodlá sebrat důchodcům tisícovku, na kterou mají nárok. Je to „vláda národní neschopnosti“. Jak se říká – lidé mají to, co si zvolili...

Tomio Okamura má bohužel pravdu. Můžeme si dovolit financovat miliardami prohnilý ukrajinský režim, když se naši lidé potácejí na hraně bídy? Myslím si, že občané se nakonec probudí, a v příštích parlamentních volbách to těm Fialům a Černochovým spočítají. Nevlastenec Rychetský se cítí více euroobčanem než občanem ČR. Je to vůbec třeba komentovat?

Vox populi, tedy hlas lidu,… Milí vlastenečtí politici, račte se dohodnout, spojit se a zapomenout na staré křivdy a urážky. Zapomeňte na stupidní nálepky. Tedy na extremismus, populismus, levičáctví nebo pravicovost. Jenom tak máte šanci zbavit se eurolevicové, probruselské vlády, která je vlastně novou ještě horší obdobou tehdy nenáviděné RVHP. Račte se probrat. Dříve, než vám to lidé spočítají…

Průměrný počet slepic: 4.8 (86 hlasů)
Trvalý odkaz

tu dvě "kultury" co umějí to s noži. Existenční problém se jich netýká a tak se nám tu množí. Až nám pošlou z Dojčlandu kádrové rezervy, pak budeš český občane hodně na nervy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

se utkají chránění je to vždycky k zbláznění. V tomto případě by měl náš "stát" dělat mrtvého brouka. Protože, pokud si dovolí označit Ukrajince, nebo Roma za viníka incidentu, tak si každopádně nasere do bot.

Průměrný počet slepic: 4.7 (42 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Ti se budou muset hodně snažit tuto zapeklitou situaci podat ideologicky správně. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

zabij bobra, zachráníš strom!

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Já u sebe vždy nějaký nosím. Je fakt, že ten , se kterým se dá vyvrhnout ulovené zvíře, ten u sebe nemám v supermarketu. Tam u sebe stále nosím menší, kterým se dá něco uříznout, vydloubnout, pivo otevřít, i povolený slabší šroub tupou stranou dotáhnout, třísky se s tím dají naštípat, vyšťourat cucek mezi zuby se s tím dá taky a fůra dalších věcí, prostě k normálním běžným věcem je dost často použitelný. Když to s ním umíte, je to dost praktický nástroj.

A na vaše udivení nad tím, kde ho vzal? Asi jsem už výš odpověděl. Prostě ho nosí, jako fůra chlapů. A ublížit někomu se dá i rukama, nebo francouzkou holí. Zakážeme tyto nebezpečné nástroje lidem nosit a budeme se naivně, jako vy, divit tomu, že je měli u sebe?

Ten případ absolutně neznám, dnes jsem o něm slyšel poprvé, jelikož mě poslední dobou tyto věci unavují a moc je nesleduji, ale na vaší pitomou otázku jsem cítil potřebu odpovědět.

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

Ještě jsem neslyšel, že by se Vinnetouovi (píše se s dvěma "n", mimochodem), podařilo inprovizačně opravit traktor. Mě už min. 2x.

Ale jestli nechápež, že nůž je nástroj, který se dá použít k mnoha věcem a pouze v každém jeho vlastníkovi vidíš potenciálního násilníka, kdo z nás dvou je krapet odtržen od reality?

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Tady zůstal jeden mrtvý a druhý zraněný, ale ty to budeš bagatelizovat, a ještě máš potřebu světu sdělit, že jako MacGyver umíš svoji rybičkou opravit dva traktory. ;o)

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Pan Nekula, se asi brzo odkulí od válu. Psali to v Lidovkách, to už něco znamená. Stranický tisk přizná neschopnost svého ministra, ale jen nevědí kým ho nahradit. Vidláku, nechceš to vzít? Raději ne, ono by to jen oddálilo pád celé vlády.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Zvolili jsme si politiky, kteří to podporují, k Ukrajincům si teď musíme přidat muslimy a černochy. To je prostě holý fakt, vzniká nové multikulti Česko.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Toto video je už poměrně staré a týká se USA ale princip je stejný i pro Evropu. I tu platí že většina migrantů neutíká před válkou ale za lepšími ekonomickými podmínkami.

https://www.youtube.com/embed/I39mXz5SRJg?list=PLhYRiLU17rYAY8PIl_tZ-KH8x1Ukql9YI

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

že většina ukrajinských aut u nás má značku AO.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Je pravdou, že takovéto akce průšvihy přitahují. Že jsou ukrajinci kolaborantskou vládou protěžovaní dokonce nad cigány je nabíledni; cigoši keš na ruku nedostávají; že se chovají jako hovada, to ví kdekdo z jejich okolí. Ale...

Zakázat ohňostroje, coby peleš potíží? Přimlouvám se za to velmi!! Bydlím od nich nedaleko. Nejprve táhnou ožralové, poté střelný prach užitý z výbuchů. Tedy nemůžete větrat, abyste si neučinili byt toxickým. V nedaleké ZOO jsou přítomni všichni zaměstnanci, neboť detonacemi  zvířata trpí, jsou neklidná, podrážděná, tedy je zřízenci chlácholí, monitorují. V minulosti byly přeskakovány ohradníky, chovaná zvířata přes ně utíkala pryč. Po této lidské zpupnosti jsou vody přehrady nejméně měsíc mrtvé, rybáři radši jezdí jinam, protože ryby jsou vyděšené a neberou. Psát o psích členech domácnosti je pak z předchozích slov vyplývající.

Za pobodání lidí ta zhovadilost nemůže. Tam je prapříčina jiná. To však na její jiné škodlivosti neubírá.

Jo, a zastáncům ohňostrojů, zajisté byste je chtěli mít za humny, vždyť to přináší hafo výhod. Usilujte o tuto bordelparádu ve své obci, za vlastní nervy a prachy. Já vám k tomu přidám ze svého pětibábu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

pěkný úpadek, není si tam ani kde dát gábl, to ani za komárů nebylo. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

O krachování hospod vůbec jistě víte. Vrátíme se ke chlebníkům se šnyclem mezi krajíci. Tak daleko jsme...couvli.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

to mu ani pouta nedali ?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Všiml jsem si, že už zde nějaký čas nepostnul svůj názor pan Milkman.

Mě by zajímalo, jestli je to tím, že necítí potřebu se zde vyjadřovat, nebo jestli nesmí se zde vyjadřovat, páč ban.

?

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

Zdravím Vás, 

věřím, že pan Vidlák by mi za nesouhlasné či zpochybňující příspěvky ban nedal. Nevyjadřoval jsem se, protože většinou byla diskutována témata, ke kterým jsem se již vyjadřoval. Takže jsem si ušetřil házení hrachu na zeď. A také musím občas dělat něco jiného, nás libtardí trolly zase tak dobře neplatí :-). 

Ale web sleduji pravidelně, takže se jistě zase nějaký můj příspěvek brzy objeví. 

Milkman 

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

za odpověď.

Takhle to beru.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdo si chce užít zajímavých informací, tak ať se mrkne na krimi-plzen.cz , už je přebírají nejen Parlamentky, ale i Seznam (to jsou paradoxy!). Provozovatelé nemají problém s aktivisty - vazby na policajty a nejlepší právníky v širém okolí + rodové tradice místní honorace, sahající hluboko do starého mocnářství jim spolehlivě kryjí záda.

Co se týká ozbrojenosti, jen to co legálně nosívám by Ethanolovi způsobilo infarkt. Po prvním přežitém pokusu o "el paso" se odmítám vyskytovat holý, takže při tom druhém (tentokrát nočním) pokusu stačilo natáhnout a poprvé v životě jsem viděl skok mimoprostorem bez hyperdrajvu a hvězdoletu. Pravda - jen na cca 100 metrů, ale celé tlupy amatérských banditů najednou. Policajty jsem tehdy neřešil - na pálení prachu nedošlo, doba byla těsně předmobilní a bylo to mimo civilizaci.

Pokud toužíte po nějakém legálně bezpapírovém kousku kousavého železa, musí být vyrobeno do roku 1890 a v zachovalém stavu. Svou práci odvede a navíc je to samovolně se zhodnocující investice - starožitnost. Pár hezkých kousků je zrovna na bazoši, k některým nabízí prodejci i krmivo. A pamatujte si - jediné zbraně, které tomuhle státu a jeho občanům zbyly k obraně jsou tyhle neevidované starožitnosti a pak to, co má kdo na černo. Vše evidované může stát zabavit a poslat do Kyjeva, nebo do šmelce.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)