Zaručený recept

Autor
Štítky

Zaručený recept – litterate.cz

Nějak nám v té ojrohodnotné nerozborné západní jednotě v poslední době padají vlády… A ty, které nepadají, pod těmi se nějak houpou křesla. Boris Johnson se nám poroučí, v Bulharsku se to nějak hrůcá, teď v týdnu se přidal ojrobankéř Draghi v Itálii, v Holandsku policie střílí do farmářů, Macron má v parlamentu nějak moc nacionalistů a jiné neojrohodnotné havěti… A to nemluvím o celé řadě jevů, které jsou ještě pod rozlišovací schopností pravdomluvných médií.

Jen u nás zatím vycházejí průzkumy, že Češi věří v NATO a naši fialovou vládu, že se tady všechno dělá dobře podle toho nejsprávnějšího kurzu a náš premiér má všechno pod kontrolou. Poslední Fialův signál, že pokud Rus zavře plyn, tak se nemusíme bát, protože máme nasysleno v zásobníkách a Němci se s námi rádi rozdělí, ten mě vysloveně pobavil. Ještě štěstí, že mám uhlí a že je letos dost krmného ječmene, který se dá pod rukou koupit za takřka loňské ceny.

Nevypadalo to právě takhle někdy kolem roku 1988? Leckde ve východním bloku už to praskalo, oficiální média o tom nic nepsala, ale všichni to věděli, protože pokud média lžou, lidi si najdou jiné zdroje. Samozřejmě v tom bylo i hodně fám a dezinterpretací, ale pukání ledů bylo zřetelné. Samozřejmě nikdo netušil, co z toho bude, a jak vzpomíná můj tatínek, říct rok před Plyšákem, že zanedlouho tu bude kapitalismus, Havel bude na hradě a všichni takřka přes noc přestaneme kamarádit se Sovětským svazem, otevřeme hranice a budeme privatizovat, tak to bylo na Chocholouška. Ne na vazbu, ani na vyšetřování, ale na psychiatrii. Takřka nikdo si něco takového ani neuměl představit.

Vlastně nám k autentické atmosféře chybí už jen jediné – aby Fiala zjistil, že je jako kůl v plotě. Že Němci dali přednost plynu před záchranou české vlády. Aby zjistil, že Američané už mají zase jiné zájmy v jiném místě světa a připomínání zásluh ohledně Ukrajiny už je unavuje. Aby zjistil, že Poláci už nemají zájem protahovat plynová potrubí do Kotlinky, protože plynu budou mít tak akorát pro sebe…

Jak jsme nedávno mohli slyšet, pan premiér už pracuje na projevu, který vejde do dějin stejně jako ten Jakešův… Milouš měl vlastně smůlu… kdyby vydržel ještě o dva roky déle, mohl se dožít zadostiučinění od modroptáckého představitele režimu, který se mu posmíval za prostoduchost. A to se náš premiér ještě hodně zlepší, protože se ještě hodně stane…

Co myslíte, bude to zase jako v roce 89? Že to u nás vydrží vlastně nejdéle?

Putin si včera svolal poslance, pěkně přerušili dovolenou a zasedali… Pak ještě bezpečnostní radu… Samozřejmě z toho nebudou velkohubá prohlášení před kamerami… ale něco tam pečou, protože Američani varovali svoje lidi, aby okamžitě opustili Ukrajinu a Maďaři opatrně naznačili, že mají krizové plány svojí maďarskou menšinu tamtéž. Kromě toho zřejmě Putin už Orbánovi zavolal a upozornil ho, že by nebylo od věci zakázat vývoz energonosičů, protože je bude potřebovat. Srbský prezident se zase velice skepticky vyjádřil k možnému ukončení války.

Skoro to vypadá, že Západ Putina opravdu řádně nasral a tak nám Rus teď ukáže, jak to vypadá, když se vede opravdu válka a nejen speciální vojenská operace. Mám takový nejasný pocit, že by mohlo dojít na ty mosty, nádraží, elektrárny… samozřejmě, když nepůjde proud, tak nepůjde ani plyn protože bez elektřiny ty kompresorové stanice nejedou. Drze bych řekl, co kdyby celá ta válka doteď byla jen šolíchání, aby si Rusové ošahali a obrousili ukrajinskou protivzdušnou obranu a teď si konečně řekli, že vědí všechno a mohou se do toho pustit?

A nebo ne, Duma jen Putinovi schválí použití jaderných zbraní podle jeho uvážení…

Každopádně, když vidíte drolící se Evropu, tak by byl Putin blbej, kdyby to s tím zavřením plynu alespoň nezkusil… Má k tomu všechny předpoklady. Lidi jsou tu naštvaní, bez plynu jsme všichni v háji, už se leckde docela fest protestuje… a v čele předsednictví Fiala… to je skoro zaručený recept na ruský úspěch.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Tak dlouho si západ dělal s Rusa prdel, až mu ten Rus tu prdel natrhne.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)