Zřejmě slušnej oddíl

Autor

Krátký wagnerovský úvodník:

Dnes se bude mluvit hlavně o Prigožinovi. A bude to povídání plné dohadů, plné neznámých, plné divokých i komplikovaných představ. On takový totiž byl. Nejvíc jebnutý Rus, divoch, šílenec, blázen…

Debata půjde dvěma směry:

Pomstil se Putin za Prigožiovnu rebélii? Zbavil se výkonného rváče, který mu už ale přerůstal přes hlavu a odmítal zapadat?

Potřebují v Rusku zase hrát slabé, protože Ukrajinci v posledních dnech málo útočí a málo plýtvají životy?

Nevím… U Prigožina je možné úplně všechno. Rozhodně se k němu ještě vrátíme.

A teď už dnešní text:

Hele děcka, nemůžete mě někdo seznámit s hentím Nejedlým? On to totiž bude zřejmě dost hustej borec. Já se samozřejmě podíval na wikipédii, pročetl jsem si, co o něm napsal Kundra a další pravdomluvní novináři, vím, že má blízko k Zemanovi a dělal mu poradce. Vím, že byl místopředseda Zemanovců, ale žádný volební úspěch z toho nebyl… a také vím, že „podniká po celém světě,“ ale v praxi se mluví jen o tom, že u nás založil pobočku Lukoilu, dodával palivo Českým aerolinkám a dohadoval se s Čeprem o nějakých dodávkách petroleje.

Já se fakt snažil, ale v jeho životopise jsem nevyčetl nic, co bych neslyšel i o mnoha dalších podnikatelích. Naše spřátelené tajné služby před ním varovaly, že právě on je hlavním nástrojem ruského vlivu u nás, ale upřímně… žádný Kellner on není, a fakt jsem neslyšel, že by mu u nás patřily nějaké strategické sítě, finanční instituce, či tak něco. Dělá vlastně totéž, co polovina europoslanců, poslanců a podnikatelů. Lobbing.

Přesto to vypadá, jako by u nás existoval nějaký Nejedlý institut (opak Aspen Institutu), ze kterého se libtardi vyvracejí v pantech. Když se někdo objeví na tablu Aspenu, tak si u vlastenecky orientované veřejnosti už ani neškrtne a tady to vypadá, že když se někdo objeví v blízkosti Nejedlého, tak kvůli tomu jednají špičky Pětikolky, ministr spravedlnosti dělá soudružskou sebekritiku, aktivuje se Milion chvilek a svolávají protest, protože to byla poslední kapka.

Chápete to? Blažek tady mluvil o tom, jak je dobré, že se soudně stíhá zetko na bundě, dělá všechno pro kriminalizaci svobody slova, celkem běžně se propírá jeho vztah s podsvětím, říká se mu Don Pablo, mluví se o tom, že on postavil hloupého Fialu na piedestal a ovládá ho ze zákulisí… v Brně má vysloveně mafiózní postavení, Lajna Vaňková, to je jeho kůň, ne? Všechno mu prošlo, všechno bylo v pořádku, ale jen se sešel s Nejedlým a už je zle.

Martin Nejedlý v této chvíli vlastně není nic. Jen jeden z mnoha (zřejmě) bohatých podnikatelů, kteří to uměli tam na východě. Nemá řádnou veřejnou funkci. Není poslancem, není senátorem, není a nebyl kancléřem, byl jen poradcem prezidenta Zemana. Bez prověrky… A přesto je tak nebezpečný, že se díky němu pod Blažkem houpe židle a mladí tolerantní liberálové se mohli pominout. I přesto, že Zeman už půl roku není prezident a z jeho lidí na Hradě vlastně nikdo nezůstal. Čučkaři z BISky sice o Nejedlém psali, ale žádná URNA na něj nenastoupila, žádný prokurátor ho do tepláků nedostal, takže to všechno budou jen žvásty pro negramotnější část publika. Kdyby Nejedlý udělal jen náznak něčeho, co by se dalo kvalifikovat jako vlastizrada, tak ho soudí stejně jako Babiše za Čapí hnízdo.

Myslím, že Nejedlý i Zeman z toho musejí docela dobrou prču. Už jsou ze hry venku. Ještě mohou mít nějaké kontakty, mohou ještě zprostředkovat nějaká setkání nebo jednání, ale reálně už žádný vliv dávno nemají. Nejedlý možná mohl někam posouvat jednání o dostavbě Temelína, ale rozhodnout o tom nikdy nemohl. Ovšem podle událostí posledních dní to vypadá, že Nejedlý může někam zavolat a Putin sem asi hodí atomovku. Nebo, že Nejedlý bude mít špatnou náladu a padne vláda… Nebo, že přijdete k Nejedlému do hospody a on vás uhrane, či očaruje.

Já chápu, že když Kellner, který ovládal Cetin a měl sto padesát miliard majetku, někomu zavolal, tak uměl sakra hodně věcí ovlivnit. Nebo když Křetínský, který ovládá elektrárny, řekne Fialovi, že se ceny zastropují i spotřebitele, tak se Fiala postaví do pozoru, ale řekněte mi, co ovládá Nejedlý tak důležitého, že je Blažek kvůli tomu na odstřel? Včera navíc ještě Nejedlý bohorovně přiznal, že se s Blažkem schází vlastně opakovaně… Je jak žhavé železo. Kdo se o něj otře, ten má navěky cejch… Jako kdyby Nejedlý byl mocný jako Kellner, Tykač a Křetínský dohromady. To je osobnost, co?

Docela rád bych se s Nejedlým sešel a zjistil, jaký doopravdy je. Kde se v něm bere ta síla, která kymácí s trůny? Kde se v něm bere ten šarm elektrického úhoře, že nám svazácká mládež hned bere do rukou transparenty a jde zachraňovat demokracii? Co má Nejedlý v sobě tak démonického, že to Blažka přitahuje jak můru plamen? Je snad tak výmluvný, že snadno strhne na svojí stranu i starého modroptáckého matadora? Nebo prostě Blažka zhypnotizoval a donutil ho během těch pěti hodin vyzradit všechna tajemství Markéty Pekarové Adamové?

Prosím, pokud toho jste toho někdo schopni, seznamte nás. To by byl článeček jak víno…

A nebo je to naopak? Blažek cítí, že je nejvyšší čas tuto vládní šarádu ukončit, protože jinak z ODS nezbyde kámen na kameni. A tak přinesl záminku. Schůzku s Nejedlým, kde ve skutečnosti jen dobře pojedl a popil. Něco, jako když Topolánek dal rozhovor časopisu Lui a bylo po vládě. Nicotná, nesmyslná záminka, ale pětikoaliční blbci na to třeba skočí, pohrozí odchodem z vlády a ejhle… Fiala radostně podá demisi, ale odpovědnost za pád vlády bude na těch koaličních trpaslících…

Nebo Blažek potřebuje být od Modroptáků vyhozen, vezme si sebou konzervativnější poslance a přejde k Babišovi? Už ví, že brzy přijde další průšvih a bude lepší u toho nebýt? Chce to samozřejmě pár tanečků, chce to nějaké hlupáky, kteří na tuto fintu skočí a nedojde jim, že kdyby se Blažek potřeboval s Nejedlým opravdu na něčem domluvit, tak to nebude dělat před lidmi…

S Nejedlým bych si ale každopádně docela rád popovídal… Nevíte, je na portské?

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat moji knihu. Kdo pošle alespoň 200,- Kč, může si stáhnout audioknihu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (236 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ne, bohužel pana Nejedlého neznám..., ale už teď je mi sympatický :-)

----------------------------------------------------------------------------------

Jednoduchá matematika s jednoduchými činiteli:

Petr (Fiala) + Pavel (Novotný) = Petr Pavel

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (82 hlasů)
Trvalý odkaz

Prigožin a jeho síly Wagner byli pověřeni novým úkolem

- jedná se o ochranu prezidentského paláce v Nigerském Niamey. Blíží se tam totiž vojenský zásah ze strany afrických zemí ECOWAS (Ekonomická komunita západoafrických států). Podle vyjádření komisaře ECOWAS pro politické záležitosti Abdela-Fatau Musaha bylo již o rozhodnuto o "dni D" a čeká se na rozkaz k zahájení operace. ECOWAS nadále požaduje propuštění a navrácení do oficiálních funkcí byvalého prezidenta Bazouma, který byl svržen 26. července vojenskými silami CNSP (Vládnoucí Národní rada pro ochranu země), ale CNSP trvá na svém stanovisku a tvrdí, že je připravena k dialogu "pod podmínkou, že tento dialog bude brát v úvahu suverenitu Nigeru a aspirace jeho lidu". Je totiž nesporné, že obyvatelé Nigeru novou vládu podporují a desetitisíce dobrovolníků se chtějí zapojit do obrany své vlasti. Do náborové kampaně se přihlásilo více než padesát tisíc Nigerijců, což přimělo koordinátora této mobilizace k prohlášení:
"Jsme připraveni se obětovat." "Je to způsob, jak říci ECOWAS, které nám chce vnutit válku, že tato válka nesměřuje proti vládnoucí armádě, ale bude namířena proti nigerskému lidu.
Podle průzkumu veřejného mínění, který si v srpnu objednal londýnský týdeník Economist, 79 % dotázaných Nigerijců uvedlo, že podporuje CNSP.
 
Alžírsko nabídlo zprostředkování a naléhá na všechny strany, aby daly přednost jednání, "než dojde k nenapravitelnému a než se region ocitne ve spirále násilí, jehož nedozírné následky nikdo nedokáže předvídat", ale ECOWAS na příkaz svých západních pánů (Francie, USA) trvá na svém záměru použít sílu. Niger již rozmístil své vojáky na hranicích s Beninem a Nigérií, zatímco Mali a Burkina Faso vyslaly do Nigeru své stíhačky, připravené podpořit zemi v případě útoku.
 
Prigožinův IL76 v posledních dnech uskutečnil nejméně šest letů do Nigeru z různých základen Wagner, včetně Sýrie, a ruské stíhačky byly rychle rozmístěny na strategických místech.
Z "šedé zóny" Prigožin 21. srpna zveřejnil video, jehož účelem bylo naverbovat další dobrovolníky pro tuto akci:
"Teplota přes 50°, všechno je tak, jak to máme rádi. Soukromé vojenské jednotky"Wagner" byly vybaveny těžšími zbraněmi jako jsou raketové granátomety RPD. Jednotky Wagner učiní Rusko ještě větším na všech kontinentech a Afriku  svobodnější. Představují spravedlnost a šanci pro africké národy, ale i noční můru pro ISIS, al-Káidu a další gangstery. Najímáme skutečné hrdiny. A pokračujeme v plnění úkolů, které byly stanoveny a které jsme slíbili splnit".
 
Posbíráno z různých zdrojů.
 

červené země - spojenci Nigeru

šedé země - ECOWAS

Průměrný počet slepic: 4.4 (58 hlasů)

Inzo, to video s Prigožinem plus další k tomu jsem dala včera v 16.09  s názvem "Francouzská agrese nevadí?!", pokud vás zajímají ještě další podrobnosti... A já díky za další posbírané informace.  

Průměrný počet slepic: 3.7 (22 hlasů)

Díky, mrknu se na to.

Průměrný počet slepic: 3 (13 hlasů)

Když jsem četl dnešní Vidlákův článek, zdálo se mi, že ta úvodní část o Prigožinovi je takovým nesourodým přílepkem a zní tak trochu jako nekrolog.  Zkrátka, že byla přidána na poslední chvíli. Jenže já žádné aktuální zpravodajství nesleduju a tak nic netušíc, co se stalo večer, jsem tam vložil již připravený materiál o Nigeru se zmíňkou o Prigožinovi.
Tady přikládám, co jsem našel dnes na ruských stránkách. Mám na mysli fakta, protože spekulací je plný internet. Zda to byla pouze letecká nehoda nebo Putinova pomsta, to se asi nikdy nedozvíme. Putin samozřejmě Wagnerovce v Nigeru potřebuje, do jaké míry jsou Prigožin s Utkinem nahraditetelní, to vůbec netuším...
 

Letadlo s Jevgenijem Prigožinem na palubě se zřítilo.

Co je do této doby známo (7:20 moskevského času) - zdroj RBC (ruská zpravodajská „business TV“)Letadlo, na jehož palubě se podle letecké společnosti nacházeli Jevgenij Prigožin a velitel PMC "Wagner" Dmitrij Utkin, spadlo v Tverské oblasti. Podle předběžných zpráv všichni zahynuli.

Obchodní letadlo Embraer-135 (EBM-135BJ), které letělo z Moskvy do Petrohradu, ve středu večer spadlo v Tverské oblasti. Podle letecké společnosti, které letadlo patřilo, byli na palubě zakladatel PMC "Wagner" Jevgenij Prigožin a jeho velitel Dmitrij Utkin. Podle ministerstva pro mimořádné situace všichni lidé na palubě zahynuli.
Jak sdělilo Ruské Ministerstvo pro mimořádné situace, letadlo spadlo poblíž osady Kuženkino v Bologovském okrese. Jedná se o severozápadní část Tverské oblasti. Vzdálenost do Moskvy je asi 300 kilometrů.
Na palubě bylo deset lidí, včetně tří členů posádky. Podle předběžných informací všichni na palubě zahynuli.
Krátce po nehodě Rosaviatsia oznámila, že na seznamu cestujících je Jevgenij Prigožin.
Kolem 23:00 moskevského času agentura potvrdila, že podle letecké společnosti byl podnikatel skutečně na palubě. Také tam byl velitel PMC Dmitrij Utkin (volací znak - Wagner). Dále v seznamu cestujících: Valerij Čekalov (byl na sankčním seznamu USA za zprostředkování dodávek zbraní do Ruska), Sergej Propustin, Jevgenij Makarjan, Alexandr Totmin, Nikolaj Matusejev.
Podle "Fontanky" měli v tomto letadle kromě Prigožina a Utkina letět operátor, logistik PMC "Wagner" a osobní ochranka.
Podle Rosaviatsia patřilo havarované letadlo společnosti MNT Aero, která se specializuje na obchodní přepravu. Flotila tohoto dopravce zahrnovala kromě havarovaného EMB-135 ještě dvě další obchodní letadla: BAe-125 a Hawker 800XP.
Podle zdroje agentury Interfax v záchranných službách již byla nalezena těla všech deseti mrtvých.
Televizní kanál Al-Džazíra s odvoláním na zdroj v PMC "Wagner" informoval, že na místě havárie byl nalezen Prigožinův telefon.
Podle zpravodaje RBC byla silnice ke starému statku v obci Kuzhenkino, poblíž kterého se Prigožinovo letadlo zřítilo, zablokována pořádkovou a dopravní policií. Na místo nadále vyjíždějí vozidla Vyšetřovacího výboru. Na silnici do Kuzhenkina zůstalo od 3:45 moskevského času asi 20 ruských a zahraničních novinářů.
Služba Flightradar24 uvedla, že v 18:10 moskevského času letadlo vystoupalo do výšky 8,5 kilometru a v této výšce pokračovalo v letu až do 18:19. Poté letadlo nepravidelně nabíralo výšku a opět klesalo. Poslední údaje byly přijaty v 18:20, v té době byl Embraer ve výšce asi 6 km. Mluvčí Flightradar24 Jan Petchenik upřesnil, že letadlo ztratilo 2,4 kilometru výšky za 30 sekund.


 

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Hm..., pro mě nedobrá zpráva. Myslela jsem, že ta "nenávist" je inscenovaná..., tak asi ne.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Čert ví. Mohla to být náhoda, snad na trase letěla dvě letadla patřící Wagnerovcům, to druhé se vrátilo bez problémů do Moskvy. Kdyby došlo k sestřelu, asi by to neuniklo, ten ruský prostor je neustále monitorován.
Na druhou stranu zrada za války se obvykle trestá kulkou. Zda těch ostatních devět bylo jen ve špatné době na špatném místě, to se zřejmě nikdy nedovíme.
Možná už někdo píše scénář pro film.  Prigožinův život a smrt bude bezkokurenční téma. Sýrie, dobývání Bachmutu, tažení na Moskvu, příprava na Niger, Putinova pomsta. To se Hollywood vyřádí. A čím více nevyřešených záhad, tím větší příležitost pro fantazii autorů...
Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

ještě do toho filmu zamotat želvy Ninja a další hollywoodská sračka bude na světě

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Právě, že ne, tam by se bohatě vystačilo s realitou. Jenom mě nenapadá jak to zaonačit, aby hlavní postava budila sympatie.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Jako první ze stránek, které procházím, reagovali na včerejší smrt Prigožina na asiatimes.com
Obvyklé spekulace..., ale zaujalo mě:
 
V roce 2018 byla při rozhovoru s Putinem položena následující otázka:
 
Jste schopen odpustit?

Putin odpověděl: Ano, ale ne všechno.

Co je nemožné odpustit?

Putin: Zradu.
Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Všechno bych chápala, ale to tažení na Moskvu jsem nepochopila (sledovala jsem napjatě v Chorvatsku). Pokud by to nebylo zinscenované (jak jsem si myslela), pak by se dalo něco podobného dřív nebo později čekat. No..., tak teda! 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Zhruba k tomuto názoru jsem se dobral v červenci, postupně jak přicházely informace. Tedy zhruba, protože různé detaily mě už vypadly z hlavy:
 
Tolerovat na svém území soukromou i když malou, ale elitní armádu není patrně vůbec jednoduché. Pokud působí v zahraničí, přináší to velké výhody pro stát, protože je to vojenská síla působící v jeho zájmu, ale od které se může stát kdykoliv distancovat. Když působí doma je to asi mnohem složitější.
Je to vlastně druh podnikání, tím že zaměstnáváte žoldnéře, se kterými máte podepsanou smlouvu. Nejen, že jim vyplácíte vysoký žold, ale když dojdou k úhoně nebo jsou zabiti, platíte jim ještě mnohem vyšší odškodnění a možná, že dlouhou dobu. V takovém podniku se musí točit obrovské peníze. A v boji musíte mít velkou převahu nad nepřítelem, aby vaše ztráty byly co nejnižší, materiál stojí mnohem méně než lidské životy. Chce to nejen perfektní vycvičenost a kázeň, ale i materiální převahu. Mnohem větší než má běžná armáda.
A o to šlo u Bachmutu především, byly tam běžné armádní jednotky a Wagnerovci, kteří požadovali přednostní dodávky střeliva, zkrátka exkluzivní zacházení. To vedlo k neustálým Prigožinovým stížnostem vůči velení (především proti veliteli ruských vojsk na Ukrajině gen. Gerasimovi a jeho štábu) , které se nacházelo v Rostovu na Donu. Situaci ještě zkomplikovala lednová rošáda, kdy Gerasimov vystřídal na postu nejvyššího velitele na Ukrajině gen. Surovikina, se kterým se zřejmě Prigožin znal již ze Sýrie. Nakonec se Prigožinovi podařilo pomocí stížností dosáhnout toho, že zásobování jeho jednotek přešlo do kompetence gen. Surovikina, což zřejmě nebezpečně posílilo Prigožinovo sebevědomí.
Po dobytí Bachmutu byli Wagnerovci přesunuty do zálohy, kde měli být doplněny stavy a výzbroj. Prigožin své útoky na Gerasimova stupňoval a 23.července vytáhl se svými jednotkami a obsadil velení v Rostově (gen, Gerasimov před ním utekl). Obsadil také letiště, aby nedošlo k napadení jeho jednotek ze vzduchu. Část jednotek nechal v Rostově a s kolonou techniky vyrazil po dálnici na Moskvu, kde požadoval jednání s nejvyšším vedením a vojenskými špičkami. Gen Surovikin proti Prigožinovi vystoupil, ale neobvykle smířlivě na rozdíl od Putina, i když si natočil prohlášení, kde se od něho distancuje. Cestou k moskvě Wagnerovci sestřelili dvě, tři letadla, která je prý ohrožovala. Cestou míjeli posádky elitních ruských jednotek, které proti nim nezasáhly. Zřejmě Prigožin předpokládal, že se k jeho akci přidají další jednotky ruské armády, což se nestalo. Zřejmě si namlouval, že se stávajícím vedením je v Rusku mnohem větší nespokojenost. Byla to velmi delikátní situace, nějaké střílení uvnitř Ruska by situaci obrovsky zkomplikovalo.  Ale do celé akce se zapojil běloruský prezident Lukašenko, který zprostředkoval dohodu o odchodu Prigožina s části Wagnerovců do Běloruska, ostatní Wagnerovci dostali generální pardon a měli podepsat smlouvu s Ruskou armádou. Zdálo se, že se tím situace vyřešila.
Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Když se to takto zrekapituluje, bylo by vlastně dost divné, kdyby to celé mělo být prominuto a skončit jakože se nic nestalo. Působilo to na mě jako domluvené divadlo, právě proto, že se mu "nic nepřihodilo". Ale ono se jen čekalo...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

A jste si jistí, že byl Prigožin na palubě? Kdyby tam byl, tak budou Rusové dva týdny mlžit. Ostatně, v životě jsem letěl asi pětkrát a třetí odlet jsem zmeškal, protože jsem se o týden spletl :)

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

In reply to by Jawasaki

Trvalý odkaz

Myslíte jako něco ve stylu - Elvis žije...? :-) Já letěla cca 50x, ale jenom jednou (letos) letadlo odstartovalo bez nás sedmi (statečných) posbíraných po letoviscích. 

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Jevgenij Viktorovič Prigožin přezdívaný „Putinův šéfkuchař“.

Silný muž, nebojácný, zkáza a pohroma pro nepřátele mimo Ruska ale i v Rusku.

Mezi jiné kritizoval také skutečnost, že zatímco ruští vojáci přicházejí ve válce o život, vysoce postavení politici a jejich děti žijí luxusní život.

„Snídáte, obědváte a večeříte ze zlatých talířů a posíláte své dcery, vnučky a jejich štěňata na dovolenou do Dubaje, 

bez jakéhokoliv studu, zatímco ruští vojáci umírají na frontě “ řekl Prigožin poté, co prázdniny v Dubaji strávila dcera ministra obrany Sergeje Šojgua 

a děti některých ruských politiků které jely na dovolenou na Západ

I když možná již nežije i po jeho smrti Prigožin vyvolává a bude nadále vyvolávat strach a hrůzu jeho nepřátelům.

Průměrný počet slepic: 3.8 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím si, že radost některých lidí nad smrtí Prigožina je předčasná. Pokud je mi známo, tak Prigožin  ve svých jednotkách, hlavně dbal na kázeň a výcvik. Pochybuji, že by se po jeho smrti nenašel v řadách jeho oficírů někdo, kdo by tyto jednotky dokázal vést stejně dobře.

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Já bych si tipnul na ten závěr. Podobný scénář už tady byl, kdy nejmenovaný, křišťálově čistý politik nahodil udičku s návnadou bytečku a strýce Vika a během toho, co se tupí novináři babrali v nicotné aférce, si v pozadí ulil 100mega.

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

In reply to by Pawson58

Trvalý odkaz

A můj typ je, že chtějí odstranit Putina. Tohle se některým ruským lidem líbit nebude, může ho to oslabit.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

I to je možné.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Zajímavý pohled "Kdo a proč zabil kuchaře Prigožina a Wágnera-Utkina" poskytuje ve své dnešní analýze Michal&Petr

Mezi jiné v článku se uvádí:

Prigožin naverboval vězně, když Putin ještě nemohl bez protestů Rusů vyhlásit mobilizaci. Bez Prigožinových kuchařů by ukrajinská pozemní podzimní ofenzíva v roce 2022 mohla prorazit linii fronty v důležitější oblastí než jen jihovýchodně od Charkova.

Prigožin obětoval vězně v Bachmutské bitvě za velké ruské vítězství.

Prigožin svou vzpourou umožnil Putinovi změnit zákon a umožnit službu v ruské armádě soudně trestaným osobám. Po vzpouře se většina přeživších vězňů raději dobrovolně stala Gosudarovými vojáky, než aby byla souzena za účast na vzpouře. Zbytek – elita GRU byla poslána do Běloruska strašit Poláky a Litevce, a kyjevskou soldatesku, že je přepadne!

Nakonec ještě Prigožin slíbil osvobození a blahobyt národům Afriky. Tím byl jeho potenciál vyčerpán a generál Bek Jevkurov, který se okolo něj motal jako anděl smrti, jeho smrt určitě brzy dobře vyšetří!!

Možná se z Prigožina stane i národní hrdina, který přišel o život rukou kyjevských nacistických teroristů! V každém případě jeho osud nápadně připomněl osud moravského kondotiéra ve službách Habsburků Albrechta z Waldštejna.

Putin tak opět dokázal, že je velmistrem složitých strategických partií. Že kdo se mu protiví, stáří se nedožije. A že nezapomíná! 23. června Prigožin zahájil vzpouru. 23. srpna zemřel při pádu letadla!

více ve článku zde:

https://www.michalapetr.com/map-1764-kdo-a-proc-zabil-kuchare-prigozina-a-wagnera-utkina-analyza-jak-prigozin-do-pismene-zopakoval-zivotni-osud-albrechta-z-waldstejna/
 

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

 Mohlo to být tak, ale taky úplně jinak. Všichni komentátoři teď „vaří z vody“. Prigožina mohli poslat pod kytičky Ukrajinci, a to jak oficiální, nebo neoficiální jednotka, taky nevíme jaké jsou vztahy uvnitř wagnerovy armády. Taky to mohla být pouze náhoda. Nic z toho není vyloučeno.

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

Ve chvíli, kdy vnitřně přijmete uvěřitelný, poměrně lákavě vypadající scénář, dojde k dějovému zvratu, který potvrdí předchozí charakter zúčastněných postav. Myslím, že bežný Rus pádu tohohle letadla velice dobře rozumí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Ale také je možné že někdo kdo způsobil havárii toho letounu chtěl aby „běžný Rus“ pádu toho letadla přesně takto rozuměl i když skutečnost je jiná.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

A kdo ji bude vyšetřovat, jak dlouho, a až ji vyšetří, kdo závěrům bude věřit, a spousta lidí to zpochybní atd. atd.  Tak funguje západní demokratický svět.

Myslím, že v Rusku to chodí jinak. Prigožinova smrt, ať ji způsobilo cokoliv, posílí Putinovu pozici v očích ruských lidí. Báťuška nemůže ukázat slabost.. a koneckonců, co je smrt jednoho, když umírají desetitisíce bezejmenných.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdepak právě asi dlí, český fakír Nejedlý?  Rusové prý sestřelili láhev (letadlo) s Džinem ( Jevgenijem Prigožinem)!

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

někdo ze švýcarské větve vaší rodiny ??

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdravím pánové už tady zaznělo že všichni vaří z vody , tak si přidám taky jednu sekyrkou polévku.

Já bych úplně nevylučoval že prigožin s Vágnerem šli na důchod , protože splnili co měli a aby to tam na východě patřičně zhodnotili udělali takové to divadlo které zamotá západním ,,strategům ,, hlavy.

Stejně jako to bylo při vzpouře, protože dle mého názoru, To bylo všechno důkladně naplánované. Všichni se zabývali vzpourou a možným útokem proti Putinovi a nikdo neviděl výše zmíněné zákonodárné změny a zároveň si včas neuvědomili přesuny techniky a odborného personálu směrem Bělorusku.

Takže jako v nějakém americkém filmu, vzali dva chlapíky někde na bojišti ,oholili jim hlavy , jednomu cvakly prstík, něco na ně namalovali vzali je trošku letlampou aby nevypadaly moc čerstvě , posadili do letadla a odpálili tu nálož pod křídlem jak teď zveřejňují na telegramu.

A Prigožin s Wagnerem teď leží v Soči na pláži a dávají si Sexonthebeach. 🍹

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

nebo se v Nigeru v paláci válejí ve zlatě

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

1 - Už bylo identifikováno jeho tělo.

2 - Prozatím vše nasvědčuje dálkově ovládané náloži schované v podvozku Prigožinova letadla, se kterou nejspíš už přiletěl z Afriky.

 

Ale jak psal Vidlák: "U Prigožina je možné úplně všechno."

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

bylo předtím v Africe, tak bych se ani nedivil, kdyby do něj něco strčili frantíci

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jj

To psali že jejích těla identifikoval nějaký velitel ale zároveň tam bylo napsáno že nebude prováděna dna analýza!!!!

A ta verze se zlatem také není špatná varianta k důchodu. 🤣😏

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi nic z toho. Nejedlý je totéž, jako ve zdegenerovane havloidni bande říct slovo negr či buzerant. Zkrátka fujky, blinky. Avšak nic s obsahem, tedy něco jako póza. Viz Pepa-flanelka. 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

prozápadní prdelku.  Dříve musel být pro Rusy, ale dnes už nic prý nemusí. Jen kariéru dělá rád, je to český demokrat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)