Jediný přítel

Autor
Štítky

Už pár dní se v médiích přetřásá kauza Faltýnek a jeho ovlivňování tendru na dálniční mýto. Podle toho, co zatím víme, tak Faltýnek už byl poměrně dlouhou dobu odposloucháván a podle uniklých informací (které uniknou vždycky v tu správnou chvíli) měl Faltýnek říci, že je třeba udělat to, co chce firma Kapsch, což jsou ti, kteří mýto provozovali doteď a tendr nevyhráli. 

Nebudu se v tom příliš pitvat, tu práci už za nás udělal Vlk na Kose, kdo chcete, můžete si to tam přečíst se spoustou zajímavých detailů a Vlkovými skvělými postřehy. Já dneska přidám jen pár postřehů. Napřiklad jsem vůbec nevěděl, že policie se motala nejen kolem Faltýnka, ale i kolem Ferance, což je (byl) v Agrofertu muž číslo 3. 

Už něolikrát se mluvilo o tom, že Babiš se chce Faltýnka zbavit. Prý mu ten chlap pomalu přerůstá přes hlavu, dělá nebezpečné kroky a proto je teď ze strany Babiše takové ticho. Ti správní a uvědomělí novináři se už třesou na šťavnatý materiál a doufají, že když nevyšlo Čapí hnízdo a synáček na drogách, tak teď už by se to konečně mohlo podařit. 

Vzhledem k tomu, že jsem celkem obeznámen s vnitřním agrofertím cvrkotem, troufám si s jistotou tvrdit, že Babiš se Faltýnka zbavit nechce, nikdy to neměl v plánu a nikdy to neudělá. Faltýnek je Babišův jediný opravdový přítel. Už v předpolitických časech neexistoval nikdo loajálnější a ochotný si transplantovat mozek ve prospěch Andyho. 

Andy totiž nikoho jiného ve svém hnutí nemá. Nevěřím, že by tam byl někdo, kdo to nedělá pro peníze, moc a vliv. Přisát se na politický a miliardářský cecík je zajímavé pro leckoho. Být politickým manažerem je u Babiše slušný vejvar a rychlý postup.  Do té doby, dokud neselžete.  Stejně jako byla v Agrofertu velká fluktuace manažerů, stejně to vypadá i v ANO. Babiš tam má spoustu kariéristů a hajzlíků, ale nemyslete si, má tam i velmi schopné až všeho schopné borce. 

Ale nemá tam kromě Faltýnka žádného kamaráda. Kdyby Andyho dovedli v klepetech a strčili ho do chládku, celé jeho hnutí se sesype jak domeček z karet. Většina těch dnešních ministrů, hejtmanů a starostů by ho klidně odepsala, jen aby mohli dál bačovat. Jediný, kdo by organizoval nějakou akci na záchranu šéfa je Faltýnek. Nikdo jiný. 

Proto si osobně myslím, že Babiš Faltýnka nedá a pokud teď nemluví nahlas, o to čileji pracuje v pozadí, aby z toho nic nebylo. Pokud by mu Faltýnka strčili do báně, postačí jen akce jako na Ratha a z hnutí ANO nezbude vůec nic. 

Podle mého proto budeme v příštích týdnech svědky toho, že vše buďto úplně vyšumí, nebo Faltýnka sněmovna nevydá a to za jakoukoliv cenu i klidně za druhé zdanění restitucí pro komunisty a nebo ministerské křeslo pro Okamuru. Je možné, že to špatně dopadne pro někoho, kdo šel s Babišem a Faltýnkem na led a teď si za ně zláme nohu, ale Faltýnek zůstane. 

Stejně tak se ale vsadím, že z policejního spisu budou pravidelně unikat další odposlechy, protože to se v poslední době docela osvědčuje. Nezveřejnit to naráz, ale dávkovat to. Tímto způsobem Turci v podstatě dostali Saúdy na kolena, protože o Chášukdžím věděli všechno, ale dali si na čas a o každé další informaci počkali, až se Saúdové znemožní sami. Bude zajímavé se dívat, co ještě na Andyho vyčmuchali. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Dnes ve 21.30 na ČT1 v pořadu Michaely Jílkové Máte slovo budou na téma "Živnostníci" mimo jiné debatovat:
Andrej Babiš, Petr Fiala, Karel Havlíček...

Zatím bez slepic

tak si delegovali volené zástupce. Je to tak v pořádku. Stát se řídí jako rodinná firma, požehná to politruk ... Ještě v té sestavě chybí Halík s Templetonovou cenou za malé podnikání.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Napadlo mě, že by někdo z nás byl možná schopen a ochoten přispívat do Slobodného vysielača podobně, byť v menší míře než Vlk.
(Já bych to bral tak před dvaceti lety - dnes ztrácím někdejší schopnost rychle a pohotově reagovat. Každopádně si pro zajímavost poslechněte nějaký pořad z tohoto rádia a udělejte si obrázek. Pořady nemusíte poslouchat online, doporučuji zvl. Hodinu Vlka poslouchat z archivu a přeskakovat, Vlk je ústně ještě asi třikrát méně stručný/užvaněnější než v písemném projevu.

Mimochodem - ten rozhovor
https://www.casopis-sifra.cz/rozhovor-se-zakladatelem-slobodneho-vysiel…

je také docela zajímavý.

Zatím bez slepic