Myslím, že fakt půjde

Autor

Myslím, že fakt půjde… – litterate.cz

V tomto týdnu se k demonstraci vrátím ještě několikrát. Jak je mým zvykem, podívám se na sobotní události z různých úhlů, budu popírat sám sebe, podložím to různými argumenty a nechám vás, abyste sami usoudili, co se nejvíc blíží pravdě. Celá ta demonstrace je totiž mikrokosmos současné situace ve společnosti a především je mikrokosmem alternativy. Byla spontánní, lidé nepřijeli ani tak poslouchat svého oblíbeného řečníka, ale spíš dát najevo Fialovi, jaký je kretén. Řečníci se přihlásili v době, kdy byla situace o poznání růžovější než dneska a účastníci nepřijeli s žádným jiným očekáváním, než se pokusit udělat první krok z toho průseru, do kterého nás pětikolka dostala.

Tohle už se podle mě nikdy znovu nepodaří. Další případné demonstrace už budou vyhodnocovány a budou mít užší směřování. Když jsem to uměl já, tak i organizátoři si museli všimnout, komu se tleskalo pořádně a kdo tam byl páté kolo u vozu. Navíc v příštích týdnech přijdou další různé menší demonstrace, které také ukáží směr. A protože byla demonstrace extrémně úspěšná, spousta včerejších pochybovačů nyní nadšeně nastoupí a pokusí se uzmout si tento první krok pro sebe. To tak prostě bývá.

Podle mě je hlavním úspěchem to, že se venkovští burani domluvili, aniž by na to potřebovali majnstrýmová média. Překonali i fejsbůkovou cenzuru (ano milí liberální demokraté, mazali jste moje články a stejně vám to bylo houby platné), neměli žádné zázemí, žádné přistavené autobusy, žádnou technickou podporu. Sami přijeli, sami odjeli, nedostali k tomu žádný koncert ani párečky a pivo. Neměli žádné transparenty natištěné na kvalitních fóliích obrovskými tiskárnami. Dělali si všechno sami. Demonstrace jednoznačně ukázala, že lidi už toho mají vážně plné zuby.

Sociální sítě samozřejmě přetékají různými invektivami, že se tam na Václaváku sešli zaprodanci a ztroskotanci, proruští trolové a celé to řídil Putin osobně z Kremlu. Všichni pětikoaliční papaláši s vyjádřeními nezůstali pozadu a řekli to přesně tak, jak bychom čekali, ale nenechte se mýlit… pořádně jim zatrnulo.

Malá odbočka. Když už jsem vyjel z Vidlákova až do hlavního města, tak mi muj šafář naplánoval program takřka na minuty. Před demonstrací, po demonstraci i v neděli na mě čekala celá řada setkání s politiky, novináři, byznysem… (ano milé děti, i v Praze jsou lidé, co mají peníze a zároveň nejsou liberálně demokratičtí až za hrob). Mimo jiné jsem se potkal s předsedou pražské SPD a hodně jsem si o nich upravil obrázek, ale to si zaslouží samostatný článek. Ale dozvěděl jsem se spoustu informací o tom, jak celou demonstraci vnímaly naše parlamentní strany v zákulisí, když už ze sebe na sociálních sítích vyzvracely všechny emoce a všichni začali přemýšlet, co s tím nadělením.

Nemohu si pomoci, ale vrátím se k textu z minulého týdne, kde jsem psal, že největší taktický majstrštyk, jak této demonstraci uškodit, by bylo vyslovení nedůvěry vládě. Pokud by vláda padla, velmi obtížně by se žádal její odchod a většina rozumnějších řečníků by na poslední chvíli musela měnit nejen své proslovy, ale i předtočená videjka. Pro hodně lidí by to bylo i dostatečné upuštění páry, aby neměli důvod harcovat ze Vsetína až do Práglu…

Podle mého názoru, se na této věci nic nezměnilo, ba naopak. Stoupla její naléhavost. Burani se zorganizovali. Burani dojeli na Václavák a když to dneska umí sesumírovat jeden buran, zítra to budou umět dva a pak ještě víc. Burani si našli cestu, jak komunikovat a tím se celá mediální situace otočila. Že o tom Česká televize mlčela, to je najednou na ostudu, protože chudáci líbodémo pražáci museli stát v davu a poslouchat Rajchla… Kdyby o tom líbodémo média informovaly dopředu, mohly se tomu jejich ovečky vyhnout včas. Buranům už je to jedno, obejdou se bez Seznamu i bez Novinek. Příště to budou umět ještě lépe a nedej Bože, na příští demonstraci by mohli mluvit hlavně ti, co se teď v sobotu osvědčili…

Už před demonstrací jsem registroval různá echa o již upečených zákulisních dohodách, že Fiala s Rakušanem budou odejíti, dojde na dohodu s hnutím ANO, to bude ta „velká změna,“ trošku se povolí ten nejhorší tlak, přijdou další plošné žebračenky a lid se upokojí až do příštího průseru. Teď o víkendu jsem zjistil, že dokonce existuje několik variant těchto dohod.

Nepřekvapivě jde na prvním místě o Lidovce. Myslím, že tohle nikoho nepřekvapí, vždycky byli prodejní, vždycky měnili prapory, mají na to přímo v DNA manuál. Jurečka navíc zjistil, že jeho Nekula je fakt zemědělský imbecil a tak dlouho vylepšoval zemědělství ve prospěch grýndýlu, že teď už to ohrožuje i Jurečkův trvale udržitelný a biologicky čistý agrobysznys, který se ale nijak neodlišuje od jiných zemědělských praktik. Takže ti jsou první ve frontě na ANO.

Pak tu máme rozumnější křídlo ODS, protože tam ještě pořád sedí jistí Zahradilové a Vondrové, kteří vidí alespoň do příštích voleb a i když také papouškují líbodémo kecy, alespoň mají vyvinutý pud sebezáchovy.

A to byste nevěřili… Kalousek. I TOPka prý hodlá udělat zpětnou očistu, Pekarovou pošlou plést svetry a Babiše vezmou na milost…

Celému tomu záchrannému plánu prý chybí jediné – blázen, který by vzal to premiérování. Nálepkujte si Babiše jak chcete, myslete si, že mu moc stoupla do hlavy, ale on fakt blbej není a vůbec se mu nechce dělat premiéra ve vládě sebevrahů. Ulice na Václaváku ještě možná věří ve Štěpána, který dojede do Ruska a udělá tam kontrakt na plyn (já bych si to přál, ale nemám dost fantazie, abych si dovedl představit, jak Putina přesvědčit. Ale třeba se mýlím a v tomto případě bych se fakt mýlit chtěl), ale Babišovi je jasné, že to s dojednáváním plynu v Rusku bude hóóódně ošemetné. Pořád tu máme americkou ambasádu. Havlíček prý premiérování také odmítl. Nerad by byl za stejného kreténa, jako Fiala.

Na druhou stranu, jestli Fiala nebude odejít a všechno se bude zhoršovat stejným tempem, tak za měsíc bude další demonstrace vypadat o dost hůř. Požadavky budou tvrdší, naštvanost větší, chuť i odvaha k nátlakovým akcím vzroste s mírou zoufalství podnikatelů. V tom optimistickém případě si naštvaná ulice nakonec vyřve předčasné volby. V tom pesimistickém si vyřve defenestraci a obejde se bez voleb.

Je jasné, jak asi předčasné volby pro současnou pětikolku dopadnou… Ale i pro současnou opozici je to docela risk. O víkendu jsem hodněkrát slyšel jméno Rajchl a skoro ve všech případech v negativní konotaci… oni se ho bojí. Oni se bojí, že by se mu v této vypjaté situaci mohlo podařit alespoň na chvíli sjednotit nejen zklamané voliče pětikolky, ale i zklamané voliče ANO a SPD. Ne, takto divoká voličská přízeň dlouho nevydrží, protože volič ODS není stejný jako volič ANO. Ale když jde o existenční otázky, tak jde všechno stranou. Chleba se nevyrábí u volební urny. Rajchl měl největší aplaus, většina těch normálních strýců a tetek na demonstraci čekali především na něj… Dělat volby ve chvíli, kdy jde hospodářství do háje a vědět, že tam venku stojí mladý sekáč, který cítí životní šanci… to je riziko jako sviňa. Babiš se osm let snaží udělat svoje ANO tak pružné, aby složil jednobarevnou vládu a nic… smůla. Tolik příznivců prostě nemá. Ale ten novej, co teď řeční na demonstracích (a jde mu to), tomu teď pomáhá krize a nejistota. Navíc média ještě neměla dost času vysvětlit národu, že je to fašista a proruský kolaborant. V této vypjaté době by (hajzl jeden) mohl třeba tu jednobarevnou vládu složit. A nedej Bože, kdyby se mu podařilo udělat něco i s těmi cenami elektřiny… to by ho už nikdo nevyšťouchl a vypadalo by to tu jak v Maďarsku… Stačíte mě sledovat?

Tolik moje argumentace. Zaslechl jsem spoustu šeptandy. Možná to byla jen přání, co jsou otcem myšlenky… ale tam v parlamentu se to rozhodně přetřásá. Sesadit Fialu a všechno hodit na Rakušana, to by mohlo poněkud uklidnit emoce. Volby jsou teď brutálně nejisté. Navíc je záhodno spěchat, protože za měsíc či dva si už občanstvo nějaké kosmetické změny nabulíkovat nenechá. Oni ti burani velmi zbystřili od doby, kdy se jim zvedly účty za energie. Navíc možná častěji vypínají televizi, když je to teď tak drahé a líbodémo propaganda jaksi bez čumění na ČT 1… moc nefunguje.

Mimochodem, představte si, kdyby přišel blackout… rádio nic, televize nic, fejsbůk nic, Novinky nic, líbodémo bojůvky na twitteru nic… Konec propagandy v jedné vteřině. Žádná šance se zeptat líbodémo kamarádů, jak se zachovat. Žádné notičky, žádné rychlé šíření mezi lidmi. Není wi-fi, není propaganda. Pro Pětikolku a její americké loutkovodiče je životně důležité nechat lidem elektřinu za rozumnou cenu. Jestli to neudělají, tak těch třicet let soft power budovali zbytečně. Sesype se jim to v jedné černé vteřině. Proto si spíš myslím, že žádný velký plán na great reset neexistuje. Ve chvíli, kdy to resetují, tak přijdou o všechny nitky. A lidi chvíli o hladu vydrží. Dost dlouho na to, aby všem Schwabům zakroutili krkem.

Dumejte dumejte… pokud jsou moje argumenty dost silné, tak Fiala mezi námi už dlouho nepobude. Tak se snažil, Blyštivý Péťa… Do Kyjeva jel, zbraně dodával, američanům do řiti lezl… a podrazí ho vlastní koaličníci. Každému podle jeho zásluh… Bylo by záhodno to stihnout před další velkou demonstrací 28. září, protože jestli v parlamentu nechají naakumulovat lidový hněv ještě měsíc, tak by také mohli zjistit, že s nimi nikdo nechce jednat o volbách, ale o převratu. Za další dva měsíce by to mohlo být už jen věšení na kandelábrech.

Vy si do té doby rozmyslete, jestli vám odejítí Fialy a Rakušana stačí. I já se budu muset na aktuální události podívat z různých stran a promyslet si to. Zítra pokračujeme.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (91 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jak dokládá fotografie z Aeronetu, tak si na demonstraci dobře rozmněl s paní Zwyrtek Hamplovou pan Janeček. Co s tím? Nehraje se zase na nás nějaká bouda?

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

Někdo to zaplatit musel.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Opravdu?Zkusila jsem to vedle u toho Zakladatele timto komentem.

ANO ROZHODOAT SE BUDE VE VOLBACH!

Podle čeho však budeme ty tzv na,še zastupitele volit?Bude to stejně jako 33 let a oçekavat jiné vysledky?Budou to znovu programy politickych formaci,ktere si pečou SVE bábovičky bez ohledu na potřeby voliče a stejně comtam stoji mnohdy nemsji zajem dodržet!
Mame je volit a nic za to nedostanem bude to zas ZDARMA či pozkušenostech de fakto podarmo?

DOPSUD NIKDO z bitych voličů jakoby nepřišel na to,źe je třeba sestavit navrh našeho programu pod hlavičkou Společnost Voličů SV,která byla tak degradovsna na tzv DEMOKRACII ČUMILŮ!
VUstavě nebyl instalovan zřejmě úmyslně SOCIALNI STAT a nami zvoleni pry zastupitele misto něho instalovali bez jakehokoli kontroly voličů Policejmi stat!
To nyni ma brutalni nasledky!Nejde nikym a nikdy změnit vadny exekučni zakon,nemůže nikdy vzniknout bohata Středni třida a jako odměnu za lhostejnost občane jsou kapitalismem bez přivlastků tedy skrupuli nejhoršim druhem kapitalismu vychazejicimu z gangsterismu vykradani o dvě třetiny platů a tu řtetinu ere inflace.!
Proto doporučuji probrat skvely navrh voličů pod značkou Program Narodnich Zajmů jinak žadne i statisicove demonstrace bez programu nepomohou a budou mocipanům jen pro smich no pry zbiti Puttlerovci se houfovali pod ocasem!

Tak jsem to tam napsala ty slova a vite co se stalo?
TAMNI PRY NULA jako admin MOJE DAlŠI KOMENTY BEZ ODŮVODNĚNiI ZATAVIL!NO TO JE,ALE RANA bum Do vlastni nohy!
No ni?
Tak co tomu řikate,je to pravda nebo ne?

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

Idealisti se nikdy ničeho nedočkají. Za Babiše měli lidi vše co od reálného světa mohli očekávat. Měli symbiozu s Babišem. Babiš měl zájem, aby země šlapala a lidi měli prachy, protože věděl, že čím víc lidi budou mít peněz, tím víc jich skončí u něj. Víc lidé v reálném vesmíru očekávat nemohou. Měli vládu, která snižovala zadlužení (dokud nebyl covid, to se zadlužoval celej Západ a nevíc Babiš ve skutečnosti mnohem méně než jiní). Měli růst kupní síly. V HDP v paritě kupní síly jsme předehnali Španělsko, Itálii a dokonce na chvíli i Japonsko. Rozestavělo se dálnic, jak nikdy v historii a přesto se snižovalo zadlužení. Za Sobotkovi ČSSD se země rekordně zadlužovala a přesto Sobotka v rádiu tvrdil, že pokud do vesnice vedou tři cesty, bude se opravvovat jen jedna, že navíc nejsou prachy. Babiš nalil krajům na silnice druhých a třetích tříd, co nikdo před ním. Pokud před Babišem jsem jel do Chorvatska, tak naše silnice a dálnice byli nejhorší,abych letos zjistil, že naše dálnice alespon na této trase jsou teď nejlepší a nejhorší naopak ty rakouské a silnice opravené a krásně značené, jak i v Rakousku jsem neviděl. Lidem to bylo málo, nechali se opít rohlíkem od kokainové mafie a teď už budou moci jen vzpomínat, protože kokainová mafie už toho překročila tolik, že si nemůže dovolit jít od válu a proto také první co řešila byl pandemický zákon a korenspondenční hlasování. To první umožnuje totalitu a to druhé, aby zůstala na furt. Když lidem nestačil před volbami pohled na Orbána vedle Babiše tak je to těžké. Babiš je ale jistě rád, že tam teď není.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Pry omylem!Co je to za program,ktery vyhodi zejmena tento text do pranice!?

Pokud pane ...myslite tim blbym papirem.Ústavu tak je docela možné,e vůbec neplati!ONI.par funkcionařů pry politiků si ji sepsalo pro sebe a nebyla tak odsouhlašena občany v referendu!
Pak ti pry zločinci svrhli na Zakon o referendu 33 let EMBARGO a voliči ted vynalezli jak toto embargo rozmetat a nahradit ten zablokovany zakon jinym mechanizmem viz postulat nr 3 v primovnim programu voličů PNZ a tak by mohli ti zločinci dostat od nas kapky,nebot tam je i jak zabranit jeho pripadnemu zdemolovani tim strašlivym Prdlamentem Nemehel a je to!

Tak budeme pokračovat v boji za naše penize a bifteky
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

a to dost brutalni,protože ihned po odhaleni jak a čim je 33 let ničena republika vadnym systemem,ktery je nutno změnit se postavil zcenzurovanim komentů ,na stranu jourovskeho ničeni informaci a co je nejhorši zneuživa toho iformančniho monopolu k brždeni nebo i zastaveni procesu změny viz bod 4 PNZ! k naprosto brutalnimu pohledu,typu. Když se vam moje cenzura dokonce bez odůvodněni nelibi jděte, no přimo mazejte někde jinde!
Mate tu navic diktatorsky zakaz vstupu a nesmite publikovat ani takova kladiva,jako je odhaleni proč jsou občani vadnymi systemem okradani a jak to vypada nesmi se z toho republika nikdy kvůli te info cenzuře z toho dostat!
Vi to oststni weby alternativy co se děje na tm litterate?
Jak to vlastne je ve skutečnost?

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

ONI totož zatli zuby do koryt a vyjeli se svym Policejnim statem s tim,že do davu budou střilet,pak vyměni par mluvicicich hlav a pojedou vesele dal!

Tak to holenkove už nepůde!SV začala s tvorbou Programu Narodnich Zajnů jehož prvni postulat je odstraněni kapitalismu bez přivlastků vychazejiciho z gangsterismu a voliči si všimli,že sousede plavou v penězich zejmena proto,že tam maji SOCIALNI STAT a ti dobři kapitalisti tam plati třeba jen pokladni v Lidlu 14 eur na hodinu a z toho ti kapitalisti pry masivně bohatnou!
Zapamatujte si to drazi voliči,,že nas unebude zajimst vyměna figurek Nemehel,ktere nic neumi,ale budeme muset chti naš program poteb občanů ve forme NASEHO vzoroveho programu PNZ,kterym se naši zastupitele Sjednoti a vytvori NASI většinu!!

JINAK JE VOLIT NEMUSIME!

Zachranime tim i toho Babiše,který doposud pry nic nevi a protoże snad ani program nema,tak mu může NAŠ SV Program PNZ na vidličku zachutnat a on prorazi po jeho uskuteměni politicky strop!Totež by mohlo platit pro advokata ze strany PRO,když se mezi nami tady obkebi a my mu vysětlime kde hraje muzika!Tak co političti velikani bude klid a mir nebo ni?

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Hraje. Janeček syn dustojníka rozvědky SNB je po otci agentem. Akorát přeběhlím na druhou stranu. Není to žádný génius. CIA takhle vyrábí infiltrátory. Udělají z nějakého trouby následováníhodného boháče, protože lidé se rádi chovají jako úspěšní, protože chtějí být také úspěšní a pošlou ho do země původu, aby se tam začal tak nějak altruisticky zajímat o politiku a to tak, aby to vyhovovalo USA.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Hm, možná jsem jen blbý strojař, ale prosím mi někdo vysvětlete, jak je možné, že za sto let jsme se dostali z hospodářského tahouna celé R-U monarchie, když jsme měli takovou podporu těch hodných strýčků z Ruska a jejich levných energií, do pozice, kdy Rakousku koukáme z dálky do prdele?

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

In reply to by Bak (neověřeno)

Trvalý odkaz

vývojem.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Bak (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co to Rakousko tedy vyrábí? A co vyrábělo před 30 lety a co jsme vyráběli my?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Tohle je hrozná iluze. My jsme vyráběli jen to, pro co jsme měli zaručené trhy v rámci RVHP. Odbyt zajištěný politickým rozhodnutím. Investice do inovací podniků byla nula, všechny zisky a se odevzdávaly státu, který z nich uplácel obyvatelstvo. Extrémně to narostlo po 69 roce. Od sedmdesátých let tak začal narůstat obrovský vnitřní dluh na strojovém parku, infrastruktuře a vývoji. A když uzavřený obchodní prostor padl, tak se to všechno zhroutilo, západní podniky vytrénované konkurencí vše převálcovaly. Naše zakonzervované výrobní skanzeny se jim vesměs nemohly rovnat. No a o to co zbylo se podělili mladí komunisté, kteří měli přístup k informacím a kontaktům.

Průměrný počet slepic: 3 (16 hlasů)

In reply to by Bak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vtip? Od sedmdesátých lete dluh na infrastruktuře a vývoji? Dálnice se začali stávě právě na začátku 70. let a do roku 90 se jich v průměru postavilo ročně více, než v posledních 30 letech. A to s tím, že jich nebylo potřeba tolik jak dnes. Nebyli jsme transitní zemí, náklady se vozili více po ekologické a ekonomické železnici a i těch aut bylo logicky méně. Komunisti v těch 20 letech postavili tolik elektráren, že ještě dnes jsme díky tomu největší vývozci proudu na hlavu na světě a zisk z toho mají i v USA. Problém byl jinde. My jsme museli investovat do vlastní pracovní síly a proto také tu dnes nežije tolik lidí z Afriky a Asie, museli jsme za suroviny, z kterých se vyrábí zboží platit, by´t Rusové za to moc nechtěli ale přeci jen Západ to v třetím světě kradl téměř zadarmo. A to lidé u nás Západu záviděli. V důsledku toho všeho Západáci začali vymírat a být nahrazování jiným o 20 let dříve jak my a naštvali si třetí svět tak, že teď až jim to v třetím světě napočítají už se z toho nikdy neseberou. A to jsme jim záviděli a proto se pod všechny jejich zločiny i podepsali, abysme mohli ke dnu i s nimi. Gratulace. Povedlo se.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

LOL, naša produkcia bola zúfalo zaostalá, prezamestnanosť kam oko dohliadlo a povyšovanie na základe kádrových posudkov miesto schopností. Šlendrián, korupcia, rodinkárstvo a nulová motivácia je samotná podstata socializmu, ktorý skrachoval hneď ako zničil všetko čomu sa za prvej republiky dali základy. Napr. Fínsko má diaľnice, aj nemocnice, aj železnice (tak skvelé, že do práce som chodil vždy radšej vlakom), aj nízke dlhy. Čo majú predovšetkým je ľudský kapitál, ktorý nežničilo 40 rokov politického marazmu z Moskvy.

Průměrný počet slepic: 1.8 (11 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zajimavé. Třeba vysavače ETA měly 90% finského trhu a autobusy z Karosy si Západ zakázal k nim dovážet. Co se týče lehkého průmyslu, částečně máte pravdu. Za prvé i Rakousko-Uhersko bylo směrem na Západ velmi zaostalé už v roce 1918. A když se stalo součástí Západu, tak se stalo součástí jeho technologického tábora. Ale tam zase tkví ten zakopanej pes, za který i Češi nyní budou skládat účet. Západ byl dlouho technologicky napřed před Východem a vděčil za to svému kolonialismu. Kdy z přebytků ukradených ve třetím světě mohl u sebe uvolnit pracovní sílu na vývoj. Druhou důležitou podstatnou věcí je, že Východ byl po druhé světové totálně zničený a z čeho chcete budovat perfektní rozvoj, když Polsko a část SSSR byly v rozvalu? Zmizela třetina obyvatel Polska a Rusům zmizely kopletně ročníky narozené v letech 1921-1923. Západ měl krom koloniální minulosti výhodu, že válkou nebyl téměř poškozen a to jak lidsky, tak materiálně. Snad jen krom Německa. Na druhou stranu. V roce 1917 bylo Rusko po vládě německých carů 200 let za Evropou a 300 let za Holandskem a přesto se za pár desítek let stalo premiantem v mnoha oborech s dechberoucím růstem HDP. Prostě hodnocení ekonomické a materiální úrovně Východu a Západu je o dost složitější. Východ sloužil vždy jako zásobárna otroků pro Západ a Západ naopak žil z celosvětového otroctví. Akorát, že i toto nese své účty, které Západ začne třetímu světu zplácet právě nyní a bohužel pro nás jsme se pod vše co Západ kdy učinil podepsali tím, že jsme se k němu tak nahlas připojil, a bohužel proto, že jsme z otroctví netěžili jako ti západnější. Lidi nakonec zajímají jen peníze a materiální statky a nikdy je nezajímá, co za tím vším je. A pak když dojde na účtování hrozně se diví. Také se budete brzy velmi divit, až v Evropě bude přibývat bohatých černochům a bílí číšníci jim budou říkat "děkuji pane".

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Z druhej svetovej sme vyšli relatívne dobre, neutrpeli sme škody ako Poľsko alebo samotné Nemecko. Ak porovnám kde sme boli pred rokom 48 a dnes, najviac vnímam ako brzdu rozvoja fakt že firmy svetového formátu ktoré u nás boli dostali ranu v podobe znárodnenia, neschopných politrukov vo vedení a izoláciu ktorá umožnila kašľať na vývoj (ktorý bol skutočne vpredu než sa toho komunisti chopili). K tomu otrasné inštitúcie, odliv mozgov (koľko šikovných ľudí utekalo na Západ, k nám neutekal zo Západu nikto) a celkový fakt že dohnať niekoho 4O rokov bežal napred kým my sme stáli nie je len tak. Ak sa pozriem v akom stave je moderné Rusko (vymožiteľnosť práva 0, byrokracia, nepotizmus), tak by nás zase zabrzdili na dekády. Ďakujem, neprosím. Radšej pracne vytĺkať nemeckým teenagerom z hlavy ten Green deal a Scholzovi dať mittelfinger na jeho geniálne nápady ohľadom kvalifikovanej väčšiny.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zapomněl jsem dodat, že západní a zvláště americký technologický zázrak po druhé světové měli na svědomí Hitlerovi vědci. Za jakou cenu tito vědci své obory rozvíjeli, víme. Můžete to Západu závidět ale rozhodně nečekejte, že k vám bude osud a vesmír za to shovívavý.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě si neodpoustím jednu poznámku. Jste Slovák. Škoda, že nevíte, že za 40 let komunismu bylo Slovensko nejrychleji rostoucí ekonomikou historie celého světa. HDP Slováků se za těch 40 let zvýšil 11x a na hlavu 7x. To nikdy nikde na světě nemělo obdoby. Jen se projděte někdy po vašich dědinách ale tentokrát s otevřenýma očima. Před válkou vás žilo jak psů v malých dřevěných chatrčích, které dnes krásně kontrastují s palácema stavěnýma v období komunismu. Píšete o korupci. Tehdejší korupce s dnešní je úplně k smíchu. Musíte žít a chodit po světě se zcela zavřenýma očima. A paneláků ve Finsku jste si všiml? Také jich tam není málo že? Porodnost na úrovni 1,35 dítěte na matku a nahrazování národa cizinci zvláště z Afriky se těžko dá považovat za vytváření lidského kapitálu. Oproti tomu Slováků bylo v roce 1945 3,5 milionů a na konci komunismu 5,25. Takže vás o půlku přibylo. Jsme zas u toho. Každé zdravé zvíře v přírodě ví, co je rozvoj a co smrt. Češi ani Slováci to nevědí, protože už jsou zdegenerovaní a žijí jen díky Nicolovi Teslovi a nechápou, že vymírat není rozvíjet se.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Dnes nemusím chodiť v fľaškou k lekárovi ani sa vlísať na miestnom výbore aby mi odobrili prihlášku na vysokú. Oboje som zažil. Zažil som aj rozvoj po konci toho marazmu. Normálne štátne usporiadanie ako malo susedné Rakúsko alebo čokoľvek na západ by nás dostalo ešte ďalej. Vláda socializmu bola ako utekať v betónových čižmách, dá sa to, ale dá sa to aj oveľa lepšie. A nechcem to naspäť, ani trochu.

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

K kékarovi opravdu nechoď s flaškou, to totiž pro něj už nemá žádnou hodnotu. Na dobrého lékara musíš mít totiž dobrý, vysoký peníz. Jinak s tebou žádný lékar nebude ztrácet svůj drahocenný čas.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neviem, svetové zdravotné poistenie stojí cca. 2 tisíc Kč mesačne, tak načo by som platil viac. Ak žiješ len v ČR tak 30 korún za recept. Zase sa nesťažujme keď neni na čo. To lekár za komára predpísal tak možno penicilín a tváril sa kyslý citrón.

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dnes nemusíte chodit s flaškou k doktorovi, protože zubaře musíte hledat v germánii a když ho náhodou najdete a bude mít volné místo, tak vás nejprv ošpejluje, pak zaočkuje a zkoviduje za což má prémie a vy zdechnete.
Dnes nemusíte chodit na stranické výbory pro doporučení ke studiu pitomka na VŠ, dnes za patřičný obulus vystuduje i debil práva v průběhu prázdnin.
Asi máte trauma, že váš děda musel dodávat krumple do JZD za mizerných 60 haléřů za kilo (vysvětlete pitomkům co to byly haléře).

Ďuro Trulo alias Somárik Sprostučký

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

za Hitlera jste si zrobili Slovenský štát a když dostával Hitler od Rusů na frak, tak jste všichni byli partyzány, které Husák za socíků vyznamenával. Asi tak.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by Bak (neověřeno)

Trvalý odkaz

No je to jednoduché. Za R-U byly sice Čechy tahounem ale bohatství se spotřebovávalo ve Vídni a případně u českých němců. Stačí zajet od Rožnova pod Radhoštěm, mrknout na zdejší chalupy a na jedné se píše, že ještě v roce 1938 v ní žilo v jedné místnosti 13 lidí a přes chodbu byla v chlívku koza a pak za těch hodných strýčků si lidé stavěli podsklepené haciendy a chatou navrch. A dnes je to stále stejné. Čechy jsou tahounem či spolutahounem německé a rakouské ekonomiky a česká dřina se spotřebovává ve Vídni a v Mnichově, akorát, že Češi si už nestaví ty podsklepené haciendami a s chatami navrch. Je to totiž o inteligenci. Rakušané jsou dnes největší spojenci Moskvy v Evropě a my jejími největšími nepřáteli, jen proto, aby nám Němci mohli prodávat draze, co v Rusku levně nakoupí. Je to v genech. Češi jsou vyšlechtění k výrobě německého blahobytu. Tisíc let genetického vývoje,, nelze jentak odmazat. A vlastně se to nepodaří nikdy, protože Češi do té doby zmizí. Češi považují za nejlepší éry svého vývoje, doby, kdy měli malou porodnost a nenávidí doby, kdy se rozmnožovali. A pokud člověk a Čech extra nechápe, co každý hmyz v přírodě, je už předurčen k vyhynutí. Howgh.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

A kde presne končilo naše bohatstvo za komunizmu? Všetko čo sa robilo v presnom strojárstve u nás skončilo v Sovietskom zväze bez náhrady. To nebolo oslobodenie od nacistov, to bola len zmena managementu.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

teď jste si polepšili. Ze Sovětského svazu jste prý měli hovno, ale teď máte tygra z Ukrajiny! A to se vyplatí!

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobře, začínáte opatrně. Ukázali jste sílu. Početní. A teď bych si představovala slyšení, jakož i mluvení s vládou. Uskutečnit páky a hovořit v parlamentu. Vytvořit lidské zástupce lidských potenciálů, řekněme 50ti členné a mluvit s vládou jakožto svéprávní sebevědomí henti občané. Vnutit se jim (kromě trestních oznámení), nutit se jim zblízka (a pro veřejnost pod heslem- plyn z Maďarska- to je myslím pro ně pro začátek dobré na pochopení).
Landa se svého času do petičního výboru dostal, sice ten, co je teď ve Finsku, hrál po celou dobu hry na mobilu, ale pro mě to byl pádný krok.
PS: jo vlastně, já jsem zapomněla, my se v alternativě mezi sebou nesnášíme, pardon, já na to vždycky zapomenu...soráč. Už se tak strašně bojíme toho, kdo koho platí, že lidský potenciál je pro nás moc obyčejný. A možná lidi jsou hovada, kdo ví? Alternativa by si člověka nevšimla, ani kdyby o něho zakopla. Přece alt. není naivní lůza. Teda lůza jo.
...naštěstí už musím běžet, nashle...

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Navrhu programu voličů,zkratka PNZ a ten mechanizmus je třeba dat prostednictvim NAŠICH zastupč do zakona,tam chybi!

Neni možne,aby si tzv pry naši zastupci dělali co se jim zlibi na př odsouhlasovali vadne zakony typu EXEKUCE a drze si přiformordovali i Policejni stat s to jenoduchym podvodem to odhajloval cely prdlament!No voliči si toho maji všimnout až jim dodaji střelivo z pušek policie do zadnice,anebo ustřeli člověkovi koule!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Rajchl měl skutečně největší aplaus a to hlavně díky tomu, že většina řečníků stála za hovno. Asi tak.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

to byl čítánkový příklad slona v porcelánu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

docela uznávám, ale jeho projev tentokrát nic moc. Nemělo to jiskru, náboj, nic.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

opět předvedla jako dobrá šoumenka, ale stejně to zase raději hodím Okamurovi. Mimochodem, ten mně tam chyběl.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Žadejme doposud nikde nevidany SOLIDARNI STAT,podobny Socialnimu statu u sousedů,který zcela zaměrne nebyl dodan do prvniho članku Ustavy a proto u nas NEEXISTUJE a nyni mame Ustavu umožnujici pry navěky naše bezbřehé rabovani a to pry v duchu tzv ruky trhu !

Dokud nebudeme chtit Solidarni stat ,kdy se korporatni kapitaliste budou muset ze zakona dělit o svůj lup fifty, fifty viz bod nr.1 PNZ nevznikne nikdy ta Středni bohata třida a to co se za ni dnes považuje bude zničeno korporatkami do mrtě,pokud se nenaučime všichni bojovat za NAŠE potřeby,ktere jsou v planu narodni zachrany navrhu PNZ tak nas nami zvolena ODS a spol.donuti v zimě zmodrat a opet půjdou pry zbiti nešťastnici chudiny označeni jako banda puttlerovců, ke koni pod ocas,aby jsme se do ruda zahřali aspon vztekem nad Nemehly,ktere si usurpovaly moc občanů a saji krev a kradou furt dvě třetiny platů v demokracii čumilů!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak si teď pololežím na verandě, v ruce plzeň v plechu, 100m vedle šplouchá moře a čtu, že tam nahoře tisíc kiláčku výš, byla nějaká demoška. Já bych účastníky rozdělil do dvou kategorií. Vystupující měli mezi sebou i ty, kteří chtějí ozdravit společnost, pak tam byli ti, co doufají, že při změně větru by se mohli svézt s větrem pro své lepší osobní zítřky a pak tam byli ideologové, kteří si jedou to svoje, prskat a nadávat se s nimi dá, ale v hospodě byste si s nimi ke stejnému stolu nesedli. Druhá kategorie byly ty tisíce demonstrujících. Nějací extremisté, patrně i dost lidí, kteří mají jasno, pak dost rusofilu, ale troufám si tvrdit, že procentuelně tam bylo nejvíc obyčejných lidí, kteří jsou pouze pochopitelně vystrašení z inflace a cen energií, které se utrhly že řetězu. Dovedu si s tímto ansámblem představit svržení vlády. Už se ale bojím domyslet, co tato různorodá parta pak dokáže. Hele, dnes tady stavěl jeden na pláži hrad z písku a já viděl, jak to má křivé a na hovno. Jo, rozkopat bych mu ho dokázal, otázka je, jestli bych sám pak uměl udělat lepší.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

In reply to by berrnard na dovolené (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ja bych vam doporučila zajet vedla do Jugoslavie,kde je nuda plaž KOVERSADA s městem 39 OOO obyvateli a jsou tam oblečeni pouze čišnici a pokladni v samošce!
No tam je pravý vyběr koz jak naseto a ja mam rada zas ty pindiky u chlapiků!To je vyhled, panorama!
No to ženy jen tak nezapomenou a manelky taky!

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ahoj Vidláku a ostatní. Opravdu někdo věří že je Rajchl ten "dobrej, ten hodnej"? Pokud je to politik, tak není vlastně stejnej jako ostatní politici? Protože politikům se opravdu věřit nedalo a nedá. Jasný že na každém se něco najde a tonoucí se stébla chytá. Jakožto účastník demošky z "vesnice" jsem byl nadšený z počtu lidí, přes skoro nulovou mediální kampaň a opravdu jsem si to tam užil. Neřešil že 10 metrů kolem chodil komunista s jejich vlajkou. Neřešil kdo je kdo z těch co mluvil. Přijel jsem na protest proti této vládě která se opět horší než ta minulá. Takže ještě jednou, myslíte někdo že nebude Rajchl stejný jako ostatní politici? Děkuji

Zatím bez slepic

In reply to by Martin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naš Program voličů už pomalu slavny pod zkratkou PNZ,Zkuste jednotlive body PNZ rozebrat v hoejšim članku je začatek diskuse.

Pokud dokážete naformulovat vaš nazor odpovim vam z SV a ne že ne,ano!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)