Proč jim to nesplnit?

Autor

Proč jim to nesplnit? – litterate.cz

Můj dnešní článek je nevyžádanou radou pro ty, kteří tuhle zemi zavedli do největšího průseru od Druhé světové války. Pro ty, kteří spolu mluví i nemluví, ale potkávají se v poslaneckých lavicích. Pro ty, kteří nedělají politiku na ulici jako Rajchl, ale kteří už sestavovali kandidátky, prošli volbami a dávají dohromady těch dvě stě osmdesát jedna lidí v parlamentu. Dnes posílám jednu milionovou radu našim poslancům.

Hoši, řekněte mi zcela upřímně… proč to těm demonstrantům nesplnit? V podstatě po vás chtějí naprosto jednoduché a pohodové věci. Chtějí demisi vlády. Na tu stejně dojde, protože dobře víte, že s Fialou a Rakušanem dál jít nemůžete, protože nemůžete chodit kolem kupky hnoje, aniž byste se každý den alespoň trochu nezasvinili. Jak to říkal Santer ve filmu o Vinnetouovi? „Spolu kradli, spolu visí…“ Obětního kozla už máte připraveného, nazdobeného, krásně se blyští, tož první podmínku byste měli hotovou vlastně bez práce a došlo by k ní tak jako tak.

Pak chtějí, aby jejich odborníci přes energie dostali mandát jít vyjednávat levný plyn. Co kdybyste jim to také splnili? Proč by nemohli, podobně jako Schroeder, jet do Ruska či Maďarska oťuknout situaci? Vláda už bude v demisi, je úplně jedno, co bude její poslední počin. Dejte jim ten mandát. Ať jednají. Pro vás žádné riziko a pro ně celkem slušná šance na neúspěch.

Pak chtějí předčasné volby. Co vám brání domluvit se na Hradě s Milošem, aby je vyhlásil na konec zimy? Co vám brání se domluvit, aby mezitím vznikla nějaká prozatímní vláda národní jednoty? Dokonce do ní můžete vzít třeba toho Jindru Rajchla. Třeba jako ministra přes energie.

Je to jednoduché, splňte to. Máte velkou šanci, že zůstanete u vesla i u koryt.

Když splníte podmínky demonstrantů, tak jaksi nebude o čem dál demonstrovat, že? Demise splněna, mandát odborníkům splněn, předčasné volby (na zadlouho) splněny. Na Václavák nepřijde dvakrát tolik lidí, kamiony a traktory nebudou blokovat Prahu, sedmnáctého listopadu nebudete mít na Letné půl milionu lidí. Poslanecká křesílka si podržíte ještě půl roku. Dokonce byste to mohli udělat tak šikovně, že by novou vládu po volbách jmenoval už nový prezident…

Mezitím se ukáže, jestli ti odborníci fakt dovedou sehnat plyn. Ukáže se, jestli Rajchl dovede něco udělat s cenami elektřiny. Nechte jim to, nemohou udělat větší škody, než udělal Síkela, a jejich šance, že ten plyn z Ruska seženou, přece není moc velká, ne? Jsme v hentý válce, Putin chce rozvrátit Evropu, tak nám plyn stejně nedá, že? A pokud v mezičase povolí Dojčlandi a s Putinem se domluví, tak to nebude na vás, vy se tomu hladce vyhnete. Svým způsobem skoro nic neriskujete. Jen to, že by to Noveský se Štěpánem fakt zvládli, ale tomu přece nevěříte… Všichni jste přesvědčeni, že to nedají. To by vám mohlo vyhovovat, aby ulice zjistila, že se mohou udemonstrovat a plyn stejně není, co vy na to?

Stejně tak by se mohlo ukázat, že vyvlastnit henten ČEZ není zas tak snadné, jak to Rajchl popisoval, že? Kromě toho mu budete házet klacky pod nohy, víme, jak to chodí…, ale kdyby ministerský post odmítl, tak on bude vypadat blbě před svými příznivci. A kdyby se jim to povedlo, tak vy jste byli ti, kteří měli rozum a umožnili jste jim to. Můžete se vyhřívat v jejich slávě a uzmout si ji pro sebe. Sice budete trochu za blbce, ale jen trochu. To byste v zájmu národa mohli risknout, ne?

Mezitím uběhne podzim, přijde zima, vy za nic nezodpovídáte, jen čekáte na volby a děláte to, co umíte nejlépe – kritizujete. To vám v covidových rocích šlo hodně dobře. Chudák národ zjistí, že všechno je mnohem složitější, než jak se to jevilo na demonstraci, a ze zoufalství vám to znovu naháže, protože to bude jedno. Prebendy budou, funkce budou, všechno bude. Sice budeme všichni v loji, ale nikdo už nebude věřit, že existuje řešení.

Jak vidíte, samá pozitiva a sociální jistoty. Rizika minimální.

Já vím, že nemůžete. Vy máte za voliče ty militantní líbodémo, kteří by vám takovou zradu nikdy neodpustili. Všichni ti Šafrové by řvali jak píchlé prase. Ale logiku to má, že jo? Tož si to strécové tam v té své kotrbě přeberte, není žádné kvalt. Pokud to totiž neuděláte a dáte na vaše příznivce, tak zůstanete ve funkcích ještě pár týdnů či měsíců a zjistíte, že ti vaši militanti už jsou s námi před stejným pódiem, protože jim je taky zima a mají hlad. Já vím, oni se ještě cítí bohatí… myslí si, že zdražení elektřiny vykompenzují méně častými návštěvami drahých restaurací. Ale i oni zjistí, že když plyn není, tak se nedá zaplatit ani zlatem. A v restauraci se nedá bez plynu uvařit.

Hele, my jsme proti nim beránci. Nemáme rádi krev, cítíme se trapně, když před námi klečí politik a škemrá za odpuštění. To bychom se rozbrečeli také. My prostě jen chceme mít teplo, světlo a šance pro děti. Ale ti vaši… vy jste je vychovali. Všechny ty Pavlíky Novotné, Hovorkové, Šafry, Peszyňské a další. Ti už teď volají po krvi… sice té naší, ale až budou mít hlad a červené nosy, oni se rychle přeorientují. A budou stejní, jako jsou teď. Jenže na vás. Fakt chcete, aby za půl roku stáli vedle nás a volali naprosto militantně po vašich hlavách? Co když nebudeme mít chuť je brzdit?

Nebo musíte poslouchat své pány ze zahraničí? Naslibovali jste hory doly? Hrozí vám od vašich šéfíků něco horšího než od nás? Musíte splnit úkol za každou cenu? Musíte držet hubu a krok? Tak to vás lituju… Jaké to je, bát se svých loutkovodičů, bát se svých vlastních voličů a zároveň se bát ulice? Jaké to je, být mezi mlýnskými kameny? Jaké to je, vědět, že jdete do kytek a nesmíte udělat to jediné, co by vás udrželo ve funkcích?

Chcete si zachovat prebendy? Chcete rozvrátit to, co se probouzí na ulici? Dejte jim teď hned všechno, co požadují.

Za tuto radu požaduji rovný jeden milion korun českých netto. Pokud se jí budete držet, zachrání vám statky i hrdla.

A vy, co teď na ulici děláte první kroky k tomu, abyste si svůj stát vzali zpátky, vy teď už víte, na co si dávat pozor a odkud přijde to největší pokušení. Pro vás je tento velmi varující článek zdarma.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (84 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Každý zánět je třeba dokonale vyčistit a desinfikovat. Pro politickou lůzu a nepřemýšlící voliče sice bolestivá, ale na snad dlouhou dobu nezapomenutelná zkušenost, neboť zkušenost jest nepřenositelná. A jako trest bych navrhoval x let důsledně sledované chudoby.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

In reply to by strasidlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dovolim si tvrdit,že odpověď bude to co garda Napoleona ve čtverci odporu odpověděla u Waterloo MERDE! A tak ji tam rozstřileli děly!

Majitele moci se poučili a jak jednaji?Protesty kamionáků v Kanadě rometali banksteři jednoduchym trikem!Zaablikovali jim jejich plastik karty!
Co udělali žlutym vesta?Dokonce i po rychlem vitězstvi občanů na ISLANDU se pote všs zvratilo zpět a to opět s pomoci tzv zvolenych pry zastupců!
Ne ,ne to pan Reichl,který nevi co stoji v PNZ ignoruje to a tak vlastne nevi,že je třeba nejprve zdiskutovat jednotlive nyni už svaté postulaty toho opakuji znovu PNZ,nevi ani,že USTAVU si dost možna ud3lalo pro sebe pár politiků a kdovi jestli bez referenda plati!
V každém připade naši tzv zastupci s ni dokazali vyadit z voleb MILION hlasů,schvalitpolicejni stat do zskona a nebudme naivni,když nami zvolena ODS a spol.bude chtit do nas SV střilet tak to tak jednoho dne bude a ještě se nam budou smat,že jsme je proto zvolili!aaaaaaaasass
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

In reply to by strasidlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

objeviit mezi nami ,elitou lidovych komentatorů z jadra SV ktera ma možns brzy 8,5 milioonů měkkkych Slovanskych holubieek,ktere pujdou brzy do trouby a pak na vidličku banksterů, tak dale budete muset podporovat jen demokracii čumilů!

Samozejmě nesmite prozkoumat program toho PRO a ne,aby jste mu vnucoval to PNZ,on ani ten advokat asi doktor nevi,že hned v prvnim. članku Ustavy chybi jedno, veskrze důležite slovo a kdovi,jestli cela Ustava plati,když byla udělana asi jen pro pro par funkcionáu polit subjektů,kteři jsou teď pry buržousti a živi se z našich dani a serou i pana hromotluka Bernarda svym pry neomarxismem!
Prosim tedy,když se ten brouk PRO nechce mezi nami tady objevit,aby popsal jak zvitězime, tak ho tady zastupujte de fakto a my tu ty kvitka z čertovy zahradky naformulujeme pro něho dotazy,aby mohl dat na frak SATANISTŮM a to bude fak primovni tóčo!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ked som bol mlady a veeelmi sprosty, tak som bejaval po horach len s batohom, v ktorom som mal prsiplast.
Obcas sveter.
Inak nic.

Po 10 hodinach uz ma brali krce a neslapalo mi to, ale dosiel som do ciela, nalogal sa par litrov vody, hodil do seba veceru a v noci sa divil, com beham na malu a com ma beru krce. Ako pisem sprosty som bol.

Neskor som k tomu pribalil malu flasu vody, ale kedze uz som bol starsi, vysledok bol v podstate ten isty. Teda az na to, ze na konci to uz fakt neslapalo a dost do kempingu bolo utrpenie.

Az raz som dosiel skor z prace a akurat v teleke davali Tour de France a komentoval to Robert Bakalar. A s niekym sa tam bavili o zakyslenosti o priebeznom dodavani cukru. O stravovani. Ako to robit aby masina menom cyklista slapala. A nie len jeden den, ale cele tri tyzdne. Vtedy som len o malicko zmudrel. Je to skvela vec, ako sa stroj odvdaci za to, ze mu clovek da, co potrebuje.

Ekonomika je tiez taky organizmus. Aktualne ide na zasoby. A aj tie sa zmensuju. Niekde som cital, ze sice zasobniky plynu su naplnene na 90% ale bez priebezneho doplnania je to tak do pol decembra. A finito. UZ to neslape ako by malo, ale to nie je este utrpenie. Krce a prudky pad vykonnosti nas este len caka, pac organizmus ide na zasoby.

K clanku - odstupovanie vlad nie je v mode. Macron neodstupil a mal tam hooodne rusno s vestami. Na SK uz mame mensinovu vladu a ta sa nechysta tiez skoncit.
To co sa deje je podla mna nove prerozdelovanie vplyvu. EU bude koloniou USA a amici nas vycicaju na kost, len aby udrzali dolar. Eu sa bude musiet vzburit. Cize sa zopakuje to iste co tu uz bolo len v reverznom mode. Anglani tam mali tiez vojska. Aj frantici. A aj tak im to bolo prd platne a vznikla nejaka deklaracia nezavislosti.

Vsetci sa tesia, ako ustvu Rusko. Nik sa zatial nezamysla, ako dlho ma EU + USA schopnost zivit vojnu na UA.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Bývalý komunistický vojenský žalobce, člen KSČ, v Olomouci přezdívaný Rudá Smrt, hřímá a vyhrožuje každému, kdo by mohl projevit vadný názor a plní tak svěřenou mu roli fialového drába, a to navzdory faktu, že jedním z předvolebních cílů prémiového premiéra bylo, tohoto pána odvolat.

A tak se dnes liberální demokrati, kteří ví vše nejlépe a vědí co je pro lůzu dobré a nejlepší, o čemž se koneckonců můžeme dnes a denně přesvědčit, jali podporovat prezidentského kandidáta lidového čili kandidáta ze stejného soudku, který v listopadu 1989 odvážně odhodil stranickou knížku uvědomělého člena KSČ a celým svým srdcem, během jediného dne, jako zázrakem pochopil, jakou mladickou nerozvážnost udělal. Tomuto v pravdě odvážnému činu se slzou v oku tleská i taková persona, jakou je Zdeněk Svěrák, antichartista a s ním mnoho dalších, kteří se statečně postavili minulému režimu tím, že hráli ve filmech a divadlech, zatímco jim jejich kolegové, kteří tak se tak jasně minulému režimu nepoodstavili, topili v kotelně.

Mohlo by se zdát, že tento vrchol uvažování liberálních demokratů v končinách českých, nelze překonat. Ovšem jen do okamžiku uvědomíme-li si, že předseda Ústavního soudu, zcela bez důkazů, jako správný demokrat, obviní svého bývalého chlebodárce, že je placen Kremlem, aniž by se vůbec pozastavil nad tím, že právo, které má on hlídat, sám pošlape. On, samotný předseda Ústavního soudu, někoho bez důkazů obviní. A aby to nezaniklo, samotný předseda Ústavního soudu!

Nedosti na tom, tito zastánci té jediné – rozuměj bruselské – demokracie u nás, ústy své domovské strany zcela nepokrytě vyzývají k rozehnání pokojné demonstrace vodními děly nebo dokonce střelbou, demonstrace jejíž právo na existenci je dáno ústavou. Ti samí naopak, v případě jednoho profesionálního spolku, plamenně hovořili z pódia a kterým jejich projevy, přímým přenosem, vysílala Česká Televize – medium sloužící všem občanům ČR, kteří ji za její vyvážené a objektivní zpravodajství platí. A tak se zdá, že není demonstrace jako demonstrace a právo vyjádřit svůj názor mají jen vyvolení. A o tom, kdo je oním vyvoleným rozhoduje Strana na věčné časy a nikdy jinak! K tomu nám dopomáhej premiérový premiér, který si ve své demokratické zaslepené nenávisti ke každému jinému názoru neuvědomil, že jeden milion hlasů u voleb propadl a že jej rozhodně nepodporuje většina občanu naši Vlasti a podle toho by se taky tato parodie na premiéra, měla chovat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

s Rajchlem tak leda do Reichu.

Průměrný počet slepic: 2.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Možná je to mimo téma. Ale jen se vrátím. Všimli jste si toho, že v naši zemi, když je něčeho půl, tak je toho pětkrát více než, když je to celé? Srovnával jsem fotografie Václavského náměstí z oslav 30. výročí 17. listopadu s fotografiemi poslední demostrace a příjde mi trochu zvláštní, že když na Václaváku byly oproti dnešku užší a řidčí nudle nepřetékající do bočních ulic, že tam prý bylo 350 tisíc lidí a dnes při mnohem plnějším Václaváku jen 70 tis. Tak to jen tak k těm českým počtům.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

...a dostanete klidně tolik času, kolik potřebujete na to, abyste stihli uklidit data...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Správně napsané,jen adresu dát jinou,aspoň velvyslanec USA.
Co každou příchozí vládu uzemní,je státní dluh a který bude spíš narůstat,než klesat.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Pri Balaklei to vyzera uplne strejne ako pre par dnami nad Chersonom.

Nahly a prudky vpad UA - vklinenie sa do pozicii ruskych vojcov. Len co sa ten klin zuzil a predlzil - nastupila ruska artileria a SU25 a co nestihlo zutekat tam pomrelo. Nad Chersonom vraj nechali za 3 dni 90+ tankov.

Onufrejenko sa divil, com to UA robi, vsak si musi byt vedoma, ze rusky vojci co su tam 4 mesiace su zastrielani a z archaickych diel s obycajnymi najlacnejsimi nabojmi trafia kam sa im ukaze.

To iste sa crta pri Balakley.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsou servery, kde si člověk může napsat, co chce, a pak jsou tu ty druhé. Vidlák zatím nenašel mazací tlačítko, kterým by potlačoval nepohodlné názory, tak to dám aspoň sem.

Válčení na ruský způsob po půl roce pozorování by se dal ohodnotit takto. Velká pompa, velká reklama a pak pšouk. Od začátku celé tažení na Ukrajině provázejí tři obrovské bolesti.
- Mizerný průzkum a těžba informací. Kvůli tomu už běží 3. plán, a on vlastně ani neběží.
- Velení. Dneska se prý stal průser, kdy se zmatený podplukovník dostal omylem do ukrajinského zajetí. Bordel na kolečkách a byrokratizace velení + používání nefunkčního praporového modelu jednotek vede k neustále se opakujícím chybám. Potřebujeme dělostřelectvo, kde je dělostřelectvo, kdy bude dělostřelectvo, letectvo tu mělo být už včera... pořád dokola.
- A třetí bolest, to je ono dělostřelectvo. Prakticky vzato se zabývá převážně hloubkovou orbou ukrajinských polí. Fungovat ve 21. století stylem 100x vystřelím na 100 metrů čtverečních = problém vyřešen, to je skutečně absurdní.

Ukrajinská armáda jede neustále na hraně existenčních záležitostí, ale zjevně je pořád dost motivovaná a ruská strana stále dost nepřesná a neschopná, že to stačí na to, aby se fronta už víc jak měsíc nehýbala a momentum převzal Kyjev (tím je myšlen rozvoj útočných operací). Přitom technicky i v individuální kvalitě je karta pořád na ruské straně. Jenže to není nikde vidět. Proč? Taky by mě to zajímalo. Takhle bude osa Charkov - Oděsa jen mokrým snem a přijde plán č. 4 - zachraň se kdo můžeš...

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

přístup furt tak dráždí 😁? Rusko vyhrává, to je prostě fakt, kterej už opatrně přiznává i českej mainstream. A že mají odlišnou strategii, než očekává klub ceskejch válečnejch teoretiků - takovej je holt život. On si často jede úplně jinak, než si člověk představuje 😂. Na tomhle je krásný, že se to nevokecá a výsledek časem ututlat prostě nepůjde. I když, až bude Ukrajina zase součást Ruska tak zase budete kňučet, že Rusové nebojovali fér a výsledek se musí anulovat! Mimochodem, napadlo tě někdy, že tohle prodlužování konfliktu je pro Ukrajince daleko větší peklo, než kdyby tam Rusové zametli za měsíc? O kolik víc těch kluků tam zařve každej tejden, o kterej to Rusové prodlouží?

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Dráždí mě to proto, protože se na to z nějakého historického důvodu už od roku 2014 soustředím a nemůžu se dívat na šlendrián a lajdáctví. To mě sere, ať je to kde je to, pokud to teda vidím. Ty dobrovolnické bataliony měly aspoň nějakou organizaci, sice vojensky se to učily za pochodu a materiálově to byla bída, ale byly lepší a lepší. Kde se dnes angažují, ač pořád používají jen staré střepy, protože nic nového jim Moskva nedá, tak postupují. Sice tempem jedna ulice za den, ale postupují. Ovšem ruská armáda, to je často fakt malér. Na jedné straně udělají dobrými tahy velkou plochu, na druhé straně se nechají nachytat tím nejprimitivnějším způsobem a nedokáží to ani včas zalepit. 100km zásobovací trasa je neřešitelný problém. Fakt se nebojím, že by tenhle cirkus dokázal dojít třeba do Prahy. Oni to nezvládnou logisticky, natož vojensky.

O tom, kdo vyhrává nebo prohrává, to je taky dost relativní. Když to bereš jako konflikt samotný, tak asi ano. Když to bereš vzhledem k cílům, tak asi ne. Když to bereš v okně 3 měsíců, tak ano. Když to bereš v okně 2 týdnů, tak ne...

Proč z toho dělat větší peklo, než to je? Uvědomují si, že tam na nich okolní země testují své zbraně? Poláci teď dodali nový typ dronů Warmate, to bude zase masakrů, než se zjistí, co s nima. Estonci dokonce nějakého autonomního válečnýho robota. To jsou segmenty, kde je ruská armáda ve 20. století. Takže místo toho, aby to zválcovali rychle a bezbolestně, tak dávají nepříteli šanci konflikt zabrzdit, zastavit, zmrazit a třebas v budoucnu i vyhrát. Chyba, velká chyba... Ale jsem jen internetový plácal, takže co já vím, že jo:-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

...polámaných

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Sere mě EU, sere mě LGBT, sere mě grýndýl, serou mě menšiny, na které hakuji, sere mě socialismus. Ale na demonstraci, kde se bude jednat o tom, že ohneme hřbet a pojedeme prosit toho zmrda Putina, aby nám pustil krapet plynu, se mnou nepočítejte. Sere mě dekadence západu, ale nevidím řešení se podvolit východu. To je řešení z bláta do louže.

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

skončí nejen čeští skláři na dlažbě a sklo se sem bude už jen vozit.
stávající situace je výsledek toho jak si eu naběhla né na jedny ale hned na několik vidlí.
nic z toho v jakém stavu to je nevzniklo přes noc.
němci teď přeprodávali/přeprodávají ruský plyn, myslíte si že to zprovoznění toho místa na skapalněný plyn,poblíž té stanice kde je ta technoligie kde podle němců nezávadně uniká mazivo, je jen tak? Po změně papírového původu to zamíří třeba k tomu stáčecímu místu v nizozemí a doputuje to k nám jen oklikou.....

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Mi vůbec nevadi,že podporujete činske komunisty a jejich reim musim se chechtat,ono totiž to EU v čele s tim lejnem podporuje komunismus čiñanů,kteři nakupuji od rusaků levny plyn a petidiversanti ho zoufale ho cpou do zasobniků jinak by btam nebyly ty procental bo je embargo!

Mate už koupenou Rudou knižku Mao ocet tunga ,přiznejte se komunisticky zločinče,budete vyhazovat dynamitem vladu neomarxistů v čele s ODS a kdy brouku včera bylo pozdě?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)