Mysleli to dobře

Autor
Štítky

diskuse k článku

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

NENI CESTA!!
Cesta je realizace postulatu nr.2 a 4 PNZ formace SV tj Spolecnosti volicu .Proc nam tad. NESMI pan doktor REICHL napsat ,ze vi co co je to ten PNZ a proc to je to PNZ neustale gumakovano,a diskuse o jeho postulatech nejen režimem zakazana ab. se obsah nikdo z volicu nedozvedel a prislusne web. nahradil. demonstrace, ze kter.ch. maji mocipani jen srandu a nikd. neuskutecni z nich NIC,nebot se PNZ ani tad. prosazovat nesmia,ab. to prevzalo ne 5OOO,ale miliony obcanu volicu??Tak to je mi fakt zahada!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Pri naaaaaaaaaaani saaaeaá aá psani se objevi pirati se svym digitalnim koncentrakem,aby za sebou misto dreveneho kacera tahali fialovou okurku a ta na jejich na jejich pry prikaz prikaže snad těm vnitrakum zabijet kazdeho,kdo prijde ne s NEO marxismem,ucenim ,ktere vyuzivaji nyni banksteri a rešeni typu PNZ zakažou a pry ,tzv inteligence takove reseni hleda, ale brzy 34 let ho nemini najit!Toz gratuluji volici hezky pokracujte k heslu banksteru s jejich ideplogii NEO marxismu !

NEBUDETE NIC VLASTNIT A BUDETE ŠTASTNI!

No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

Anno, nejste tím zesměšňována, to oni se zesměšňují, když někomu komolí texty. Pokud nám místo topení doporučují svetry, nemůžeme po nich chtít, aby se chovali jako inteligentní lidi.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

To vyvolava veseli nad jejich zacofanosti u nasi funkcionarske buržoasie a ta chce obětovat nejen sebe,ale dokonce celý kapitalismus tak jako kdysi za stredoveku padl feudalismus,tak nyni se to vse ma vratit rovnou do otroctvi!
Samozrejme tomu nikdo z dnesniho blahobytu nechce verit i kdyz se dejiny maji opakovat řešenim INFLACE,HYPERINFLACE a nakonec
VALKA at to stoji co stoji,jen,kdyz banksteri na co nejvice mrtvolach vydelaji giga prachy!!
Ovcanum nikdo nesmi rici co je ceka za svinstvo,nechapou a nesmi se psat a mluvit o CBDC ackoli BLACK Rock uz se zkouskami na živo zacal ve forme sekery pry pres 6O miliard dolaru a pry pan uhlazeny profesor to ma podepsat co nejrychleji pro EU s republiku,ta pride o 2 biliony hned jakmile to vlada ohlupene verejnosti nakredencuje ,nez skonci jeho funkce prdsedy a podržtašky pro EU komisi nahrazujici politbyro!
No ni?
Jsem zvedava zda tyto komenty rezim neda do rana smazat,no zas tu je totiz ta naha pravda a od husičky, Calamity JANEl

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Ani moje intuice se nemýlila, byť 35 tisíc lidí před ČT mě fakt překvapilo (už vzhledem k počasí a nachozeným, u mnoha lidí i najezděným, kilometrům.
Nepřekvapila mě Letná, čekala jsem i pod 5, strop max. 10 tisíc lidí. Moje intuice se opírá o to, jak to cítím sama. Vrábelovi „mi to fandilo“ víc, byť u každého z organizátorů cítím spíše takovou „soukromou soutěž“, komu přijde víc lidí. A to je pro lidi móóóc špatně – ti se pak rozdělí, byť pohnutky k demonstraci byly u všech stejné.
Vyplýtvala se energie, kterou to mělo na začátku a lidi té energie a ochoty přijet z různých míst ČR z daleka nemají tolik. Stejně jako ubylo ochoty do toho investovat čas a peníze. Kdyby viděli, že to celé vede k nějakým výsledkům…, jenomže ono pořád nic…, byť jsou pořád stejně znechucení – jenom stojí na rozdělených demonstracích.
Mně se vždycky líbil na pódiu Martin Koller. Sledovala jsem Letnou online a je to člověk, který kdekoliv vystoupí, má to grády. Tady v kabátě a klobouku mu to seklo a když nemůže být prezidentem Drulák, jako další adept by se mi líbil v roli prezidenta Koller. Ten by nás jako národ ani nedal, ani nevyměnil.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

(Pozn. Včelka Mája": Jen aby si takovou chválu na Vidláka "Berrnard" zase nevysvětlil po svém primitivním způsobu, že ho chce Rajchl "sbalit"...)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poklona Vidlákovi.
Dnešní dva příspěvky budu věnovat dvěma osobnostem, kterých si opravdu upřímně vážím. Ten dopolední bude o Vidlákovi, ten večerní o Jarkovi Nohavicovi, jenž se po čase opět stal terčem naší progresivně-kavárenské úderky.
Co se týče prvně jmenovaného, tak s obdivem sleduju jeho cestu z pozice farmáře v jihomoravské vísce k piedestalu jednoho z klíčových influencerů na sociálních sítích, jehož příspěvky dnes sdílí celá plejáda dalších osobností, povětšinou s krátkým komentářem typu "Vidlák opět naprosto trefně".
Vždycky jsem měl rád příběhy lidí, kteří se sami vlastní prací bez jakékoliv podpory celé té mainstreamové mašinerie prokousali až na vrchol ve svém oboru. Vidlák v tomto ohledu není výjimkou. Ono to sice může na první pohled vypadat, že na tom není nic složitého, aby si člověk na chvíli sedl, uvařil si kafe, sepsal pár řádků a plácl je na web a na FB, nicméně opak je pravdou.
Vzhledem k tomu, že jsem sám vedl dlouhou dobu sportovní web a že se snažím psát denně alespoň dva příspěvky pro zdejší komunitu, tak si dovedu poměrně živě představit, jaká dřina se za tím úspěchem skrývá.
Dnes a denně si musíte najít téma a napsat o něm zamyšlení, které je originální a čtivé natolik, že zaujme značnou část vašich čtenářů. Nemůžete nikoho kopírovat, nikoho vykrádat, a přesto s železnou pravidelností zásobovat široké spektrum lidí články, které minimálně udržují, ne-li zvyšují extrémně vysoko nastavenou kvalitativní laťku.
Vidlák to dokázal. Ne, vlastně to dokazuje každý den. A to tak kvalitně,
že už mu začal dělat reklamu i vrchní komik českého internetu Jan Cemper.
Měl jsem to štěstí, že jsem u Vidláka doma byl ještě v době, kdy se teprve začal etablovat na naší scéně komentátorů politického dění. Strávili jsme spolu příjemný večer u vína a povídali o všem možném. Vzhledem k tomu, že jsme oba ukecaní až hanba, byl to občas zajímavý souboj o časoprostor ke sdělení našich myšlenek, ale myslím, že jsme si to oba užili.
Má neskutečný dar slova, má perfektně zvolenou image, má dar vidět věci dřív než ostatní. Ani to samo by ale k úspěchu nestačilo - k němu je především třeba obrovská porce pracovitosti a disciplíny. I když se vám nechce, i když potřebujete plnit jiné povinnosti, i když vás zrovna ten den nepolíbila múza a nevíte, o čem napsat, i tehdy musíte sednout ke stroji a napsat perfektní článek.
Vidlák všemi těmito vlastnostmi disponuje, a proto se právem stal špičkou české influencerské scény.
Takže mám jen jedno prosté doporučení - čtěte Vidláka. Ideálně na jeho webu Vidlákovy kydy, protože FB ho asi brzo zakáže. Však už všichni víme, že pravda je v rozporu se zásadami komunity Cukrblikové platformy, ne?
Čím vyšší bude mít návštěvnost, tím dřív se mu splní jeho sen dostat se na seznam dezinformačních webů Jana Cempera. A jednou možná i na seznam protistátních webů speciálního útvaru zřízeného Vítem Rakušanem.
Myslím, že tyto mety už má na dosah.
Hodně štěstí Vidlákovy Kydy! Ať to co nejdřív klapne!
P.S.: Pokud by si někdo náhodou myslel, že o něm píšu proto, aby on
psal o mně, tak jen upozorňuji, že on o mně psal dávno předtím, než jsem napsal tento článek. Dokonce i předtím, než jsme se poznali osobně. Za což mu samozřejmě patří mé velké poděkování.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

k panu doktorovi Reichlovi,kter. je mimoradne nadan.m rečnikem na demonstracich!
SV se domniva,že nic b. nemelo stat v ceste jeho odvaze stat se i siln.m politikem!Jak jiste vsichni vite hlavni silou vlad. je ohlupovani volicu lhani a prekrucovani všeho co se temto vadne zvolenym pr. SV zastupcum hodi do kramu!
Co chybi prozatim volicum je dat pravý aaa duraz na

1.IDEOLOGII
2.STRATEGII
3.HLEDANI nasich opravdov.ch predstavitelu a nikoliv instalace podvodniku zatahujicich nas vsechn. po inflaci,h.perinflaci do VALKY!

Navic tad. msme i program tzv NEO marxismu ,kd. banksteri v.uzivaji ch.b. pana Marxe a totalnim znicenim kapitalismu se ma dosahnout navratu k modernimu otroctvi viz CBCD!
Pan Goebels pr. rekl,že mu staci dat do ruky rozhlas a tisk!Pak ON udela z kazdeho naroda kupu blbecku a to nyni vidime v praxi.
GŘ pr. verejnopravni televizea,za porusovani zakonu si z ni udelal za penize obcanu svou soukromou ohlupovaci masinerii a je on,ktery nas zene do valky na priklad LZIVYM tvrzenim,ze na Ukrajine se deje ilegalni invaze Ruska na Ukrajinu!Teto lzi

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Nyni beztrestne perušul koment. PRAVDY a snazi se nahnat informsčnim monopolem pana GŘ TV ,ktery bezohlednym lhanim,zejmena to vidime na tom jaaka qaaaaá aa se snazi vnutit vesnici farmaru lež,ktera ma gaanaagsterum pomoci vyvolat valku a na tuto lez skutecne skocilo pry 5O procentt aa domorodcu,kteri nemohouaa znat a vedet co je to mezinarodni Westfalsky princip,ten totiz neuznavali HITLER,MUSOLINI a tento princip je proti gangsterismu v mezinarodnich vztazich a neni divu,ze se nyni Rusko bude branit a vec bude muset vyhrat!
SPD tento princip vysvetluji na webu Nove republiky podrobne a ja nesmim dat odkaz,pry jsem jen sama vyznavacka ideologie ANTINEOMARXISMU a v tom zlem rezimu gangsterismu mam snad sama zachranit vesnici,ktera je rabovana a ceka ji osud bananove republiky !Nu coz budou li volici chtit zazit divoky Zapad satanismu ,tsk štastnou cestu do kotle pana Belzebuba,je tam teplo zdarma!
Neni divu,ze se nyni SV jako jedina zacina branit a v postulatu PNZ nr.4 navrhuje rozbiti monopolu na informace typu pan Goebels a zruseni funkce GŘ TV s tim,ze ho jako valecneho štvace postavi komunita obcanu pred soud s cilem zabaveni jeho majetku,ktery dostal milionovymi platy z nasich penez rozpoctu a dale ohlupuje cely narod hrajici mirumilovnou vesnici farmaru,ktere rezim zla pripravi brzy nejen o penize,ale i o veskera aktiva a to prave by meli politici odvazne pranyrovat a odhalovat,aby se vedelo,kam nas dovedou nasi tzv zastupci,kteri zpusobili,už i to,že MILION volicu bylo vyrazeno z voleb pry dokonce tim Rychetskym ,snad pry i byvalym komunistou a raduji se z blizke cenzury,ktera toho zmetka GR bude nest a podporovat v jeho snaze dobit vsechny okradene obcany ve valce,no stat se k tomu vsemu dokonce i neboztiky!
To je plan satanistu,ktery s hruzou sleduje demokracie čumilu majici snad primrznout ke svym divanum!
No ni?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

www.kudyzkrize .cz kde je tam navod jsk z krize,no js to tam nemohu nsjit a diskuzni rubriky tam na zscatku byly,ale hned to majitel webu zskazal a diskuzni rubriky zrusil!
Tim se stal tento web polomrtvym plakatem slouzicim k vyrobe a uverejnovani zpupně dlouhych clanku,ktere nemame domnivam se my vetsina volicu cas cist nebot nam volicum pujde brzy o zivot a bude boj o o CBDC coz tsm nestoji! Nebo snad ano nebo ni?

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Krásný den, Vidláku, dnes s vámi úplně nesouhlasím. Myslím si, že tato jednotlivá hnutí odporu se nakonec slijou do jednoho proudu. Je to jako eroze, vytrvalá a nakonec to praskne. :-)

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

nad jednotlivymi body konstrukce formace SV tj Spolecnosti volicu,ale to se ON asi nikdy neodvaži! A oststni budou rozkopavst dale otevrene dvee brany do sameho nebe a blahobytu pod už legendarni značkou PNZ,ale o tom pani EVO radsi nepiste je to totiž verejne tajemstvi! aaaasassa

No ni?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

mudremu napovedz, blbca tresni lopatou po hlave.

Skoda ze si nemohol ist na demosku, by si na vlastne oci videl, ako dopadol tvoj ciel. Mohol si sa pokochat, jaky si skvely bubnovac do sturmu. Ludia ti ukazali prostrednik. V preklade by sa dalo povedat, ze si falosny prorok. Uz len si treba odpovedat na otazku, ci si tak blbej, alebo navedenej.
Ty nehladas sefa, ty to tu drolis. V mene AB. V jeho prospech. Cize moznost B. Navedenej.

Vanitas vanitatum et omnia vanitas

Průměrný počet slepic: 2.3 (13 hlasů)

Taky si myslím.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, já myslím, že vaším zásadním problémem je, že ponoukáte lidi k činům, které nejsou reálným řešením problémů. Ce se té aktuální akce týče, tak ta dle mého názoru nic nezmění. ČT bude mít míň peněz, no co, Pokud by to snad náhodou ohrozilo její provoz, tak jí parlament přiklepne víc, a bude to. Je to jak s šetřením vody, když lidi moc šetří, tak se zvedne vodné/stočné a jede se dál. Kromě toho, tato akce neřeší ty opravdové problémy, drahé energie. To bych viděl jako největší slabinu.
Co se prvních demonstrací týče, tak největší problém Rajchlova řešení je to, že to vlastně řešení není (teď se bavíme o energiích). Řešení ČEZ je velmi komplikované, zde teda nejsem odborník, ale tam je spousta dlouhodobých smluv, které musíte dodržet, jinak dopadnete jako na Slovensku. Určitě by se něco dělat dalo, ale bude to dlouhá cesta. Já jsem ale pro, ať se hledá, jak vykoupit menšinové akcionáře a v dlouhodobém horizontu zajistit prodej primárně u nás. Co se plynu týče, tak ve své sociální bublině neznám nikoho, kdo by chtěl, aby se jelo s prosíkem za VVP, tam padlo na kolena a žebralo. Protože Rusové by si toto určitě nenechali ujít, aby z toho vytřískali politické body. Ostatně, i vy jste kdysi psal, že si nemyslíte, že to projde. Pokud vím, Bulhaři také tvrdili, že s Ruskem něco uzavřou, od té doby ticho po pěšině. Jak dopadli? To by mne fakt zajímalo. Kromě toho, z Ruska k nám jaksi napřímo nevedou žádné trubky. I kdybychom s nimi měli smlouvu, jak nám ten plyn dodají? Myslíte, že Ukrajinci po takové mediálně určitě propírané zradě jen tak nechají téct více plynu?
Přitom to všechno není nutné. My plyn máme. Máme ho dost, dokonce bychom ho mohli i vyvážet. Celá Evropa má plynu spoustu. Holandsko pod východní částí území, kde se omezila těžba kvůli hrozbě zemětřesení (ovšem místní mi tvrdili, že když budou dostatečné kompenzace a vláda jim do místních samospráv dá více než nějaké drobky, tak s tím nemají problém). Itálie má spoustu plynu u pobřeží, netěží se, protože ekologie. Určitě by byla i jiná naleziště, o kterých nevím. No a ten zbytek, včetně nás, tam je to jasné - břidličný plyn.
Samozřejmě, ano, jsou tam určitá rizika, to nepopírám. Ovšem od dob, kdy se tu proti tomu velmi bojovalo a ukazovala videa s hořící vodou z kohoutku technologie dost pokročila. Kromě toho, osobně se domnívám, že jak Rusové, tak Američané jsou rádi, že se v Evropě netěží. Četl jsem články o náznacích, jak jsou ekologická hnutí v Evropě placena ze zahraničí, takže bych se nedivil, že i tento odpor tu byl živen těmi, pro které je výhodný.
Takže kdybych byl Fiala, už na jaře bych si zavolal šéfy MND a zeptal se, za jak rychle jsou schopni těžit. Všechny administrativní překážky by se odstranily na příkaz z nejvyšších míst a vybraly by se lokality, kde je riziko kontaminace spodní vody nejmenší, případně ohrozí nejméně lidí. Pokud by MND nemělo kapacity (loňské tornádo jim poškodilo fabriku), tak bych zavolal polskému PGNIG. Tam je kapacity spousta. Kromě toho bych začal lidem vysvětlovat, že technologie je bezpečná, a pokud dojde k selhání, budou vysoké kompenzace.
Toto řešení má spoustu výhod. Budeme mít na několik desítek let vlastní plyn, nebudeme na nikom závislí, nebudeme se nikde muset doprošovat. Jediné, co tedy nevím, je časový rámec, zda lze toto stihnout před příští topnou sezónou. Pokud by s tím Fiala začal na jaře, tak určitě, ovšem teď je už asi pozdě. To fakt nevím. Ale je to zcela konkrétní návrh řešení, které skutečně má potenciál zlikvidovat aspoň jeden problém, co nás trápí.

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

se, jak to vypadá. Ten smrad se táhne odjinud - Macron, Scholz i někteří papaláši z Bruselu se už odvážili pípnout, že "náš nejlepší přítel USA vydělává na potížích, které Evropa má".Pokud nevěděli, že toto byl účel, tak jsou to ještě větší blbci, než jsme mysleli. **Frakování z břidlic fakt není žádná hitparáda.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Macron aj Scholz asi zabudli že v USA nie je pokročilý socializmus a štát nemôže diktovať ťažobným spoločnostiam komu a za koľko predávajú. Sú to súkromné spoločnosti (vláda od nich vyberá dane a poplatky za povolenie ťažby), naopak vedomé poškodzovanie akcionárov poskytovaním neopodstatnených zliav by bolo súdne napadnuteľné. Bolo by lepšie keby polka nemeckého parlamentu nemala napojenie na Gazprom a nelobovala za zákaz jadrovej energie, nemuseli teraz kňučať že nemajú energie. Celkom sa divím že nemecký občania ticho šúchajú nožičkami a nevyhádzali politikov z okien, pretože ohroziť energetickú samostatnosť výmenou za úplatky je regulérny trestný čin.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

do jakého sajrajtu se nechaly zatáhnout od jejich nejlepšího přítele - který roky vyhrožoval, že nedovolí NS a nakonec ta roura tak nějak zničeho nic vyletěla do luftu, takže rusobijci nemají žádnou zálohu pro nejhorší nouzi. A ten jejich hlavní kámoš jim začal prodávat plyn za čtyřnásobnou cenu, než za jakou jej prodává doma. A Biden se rozhodl dávat průmyslu "pobídky", aby toho nebylo málo :)) A tak se nějak ti lokajové , kteří po výbuchu NS ani nehlesli, začínají obávat toho, co přijde. A toho, co na to řeknou jejich občané. A tak potichu špitají, že se jim to chování jejich hlavního kámoše moc nelíbí, no :)) německá green šílenost, kterou vnutili celé Evropě - bez komentáře. ** Jinak třeba Velká šachovnice od Brzezinskeho dávno jasně říká, že největší hrozba jejich světovládě konkrétně v Evropě je spojení evropských (hlavně německých ) technologií a ruských levných surovin. Už před desetiletími bylo v USA stanoveno, že to nesmí dopustit - a nedopustí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máme uhlí z kterého se za mého mládí vyráběl i benzín. Litr stál jednu korunu čtyřicet haléřů. Máme uran. Vyvážíme obrovské množství dřeva. Spousta ho leží v lese. Téměř nikomu se nechce pracovat, natož chodit do práce na směny. Máme i mnoho vidláků, pseudoodborníků, taky různých příživníků. Nadbytek grafomanů (nečti grmofonů). Kdyby se ty kydy daly zkapalnit, mohly by pohánět auta, elektrárny a vytápět domovy.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

To chce klid,všechno se postupně vyřeší tyto hurá akce-demonstrace měli svůj smysl.
Jak i mnozí uvádějí,ještě k něčemu většímu nenastal čas,ale byl dán signál,že jsou tady osobnosti,na které se můžeme obrátit.Pan pavt píše,plynu je dost a bude dost,jenomže ne m3 za 2 kč,ale za 10 kč.jen takové přirovnání.To samé u elektřiny,když se vydají peníze za tyto zdroje,budou chybět jinde,takže i z tohoto důvodu zkrachuje dost menších firem,služeb.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Opět výborný článek, děkuji Vidláku.

Na sobotní demonstraci jsem bohužel nebyl, protože jsem na neschopence. Ale alespoň jsem sledoval záznam a zhrozil jsem se, jak malo lidi se akce zúčastnilo. V nedeli vecer jsem poslouchal Vláďu Vrábela, mluvil jako vždy vyborne
https://www.youtube.com/watch?v=vq0k3mLKROo
a o to víc mi je smutno z nejednoty většiny našich potencialnich líídrů.

Ve svém posledním komentáři jsem napsal něco v tom smyslu, ať teď neřešíme koryta ( samozřejmě jsem myslel ty nase líídry ). Tím spíš, že koryta jsou naprosto v nedohlednu a naše situace je vic nez vazna na vsech úrovních. A naši nadějní líídři se utápí v žabo-myších válkách.
Není moc možností, jak muzeme fungovat samostane jako jednotlivci. Takze kluci a holky ( Vlado, Jindro, Jano, Jirko, Tomio, (?Andrji?), atd. atd ..... ), prosím přestaňte blbnout a začněme táhnout za jeden provaz, dokud jeste mame sanci. Cítím v kostech, že času už moc nezbývá.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

A lživa propaganda GŘ verejnopravni televize žene celou republiku do valk.!

ILEGALNI INVAZE SDELOVADEl,ŹE RUSKO NAPADLO UKRAJINU JE LZIVA!!

Dokonce i chytri pirati se chytili a chteji byt pobiti ve valce jako kuřatka!
Slibila jsem jim,že jim dokazu a,ze to ŽADNE naladeni neni,ale legalni mezinarodni postup a dozvite se to po lopate!Moji drazi prejdete k Aničce jen ja vas ochranim a jako politiky začatečniky se u mě stanete PRAVYMI KOMUNISTSTY!
Ted vam jen napovim!Vite co to je VESFALSKY PRINCIP?🌐💥 A proč ho neuznavali pan Hitler,Musolini a pan Churchil?Dejte se moji školaci z prvni priority nedostatecneho vzdelani pro blby dav u me v doučovacim kroužku áááaaaaaaasssss doučit. ááaa ! Budte pravymi komunisty,kdyz jsou ti opravdovi jen levi levaci a chteji to vytrhnout,no a havaruji na ten bankstersky NEO marxismus!
🆒🇵🇭🇨🇱🇨🇿🇨🇳!
A vo tom to je!
No ni!?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

jak se začali hádat - no a já jsem Ti to tady psal ještě v dobách, kdy ses rozplýval, jak ty demošky parádně jdou. Stále nebereš v potaz jednu ze základních lidských vlastností - lidi se prostě nesjednotí. Nemají to v genech. Píšeš, že na Tvý slova došlo - jenže Ty v průběhu nahodíš několik vzájemně odlišných variant vývoje, takže je poměrně velká šance, že se některá z nich bude blížit reálu. Chtělo by to víc sebereflexe, myslím.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Představme si ,že oaždý volič je akcionář. Náš majetek je ČR a volby jsou valná hromada. Z voleb vzejde parlament , který jmenuje vládu a sám parlament působí jako dpzorčí rada. Parlament je schopen vládě odsouhlasit vše co chce a voliči s tím už nic neudělají i když jich většina tuto vládu nevolila.
Proč to nejde udělat u akciové firmy ČEZ? Vláda jmenuje vedení firmy a jmenuje dozorčí radu. Všude má 70% většinu. Vláda při volbách nedosáhla ani na 50% voličú a přesto si prosadí jakýkoliv zákon. Proč nedokáže prosadit svoji vůli v akciové společnosti ČEZ , kde má 70% většinu?
Rozdíl bude asi ve složení akcionářů. Zatím co na nás voliče (minoritní akcionáře) se může vykašlat , tak u Čezu ne. Proč asi? O drobné akcionáře (občany ČR) asi nepůjde (těch je někde kolem 5%).
Přesné složení akcionářú neznám ale přibližná čísla jsou:
ČR (vláda) 70%
americké fondy 14%
evropské fondy 5%
U zbývajících 11% nedokážu odhadnout kdo je vlastní. A kdo vlastně v ČEZu rozhoduje nevím. Ale vláda ČR to není.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

kteří prosazují cizí zájmy. V ČEZu jsou to zájmy amerických fondů a bank. Těm, jako akcionářům ČEZu budeme platit , kromě horentní ceny elektřiny, také stamiliardy ze státní kasy na tzv zastropování - tedy doplácení rozdílu mezi spekulativní burzovní cenou z Lipska a cenou tzv zastropovanou. Sekera této vlády bude příští rok reálně cca půl biliónu.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Ceny elektriny len odzrkadľujú že vláde to vyhovuje. Je politicky jednoduchšie nabaliť sa ako väčšiný akcionár ČEZu o pekný balík na dividendách než to isté skúšať cez politicky nepriechodné dvíhanie daní. Cash je treba, tí voliči sa sami neuplatia. Netreba za všetkým hľadať spiknutie. Tie americké fondy nie sú nič len legálna štruktúra cez ktorú akcie vlastia drobní investori. Tiež vlastním akcie ČEZ cez fond spravovaný v USA. Tie európske majú vysoké poplatky a nízku likviditu.

Zatím bez slepic

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

občanům a firmám tohoto státu je nijak nebere. Tzv zastropování je další megatunel ODS a spol - udělali to takovým způsobem, že de facto spekulantům řekli - nakupte klidně to nejdražší, my vám rozdíl zaplatíme - resp zaplatí jej občané v daních , až budou splácet miliardy, které si na to půjčíme. Tzv zastropování = násobně dražší elektřina než v ostatních evropských státech = nulová konkurenceschopnost našich firem. Takže nám to ožebračí lidi, zkrachuje firmy a ještě budeme splácet půjčky na to doplácení lichvářům. Jinde v Evropě stropují u výrobce. Taková cílená likvidace naší ekonomiky i obyvatel tu nebyla snad ani za Hitlera.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ubozi domorodci nech1aa1apou,že se ho budou muset naucit a ne le1a1azt po 1a vzoru Qá zeleny udel1 v systemu 1a1a1au pres zadnici vpred 1a vza1ad 1a
Z toho kouka jen 51 pohl1avi a zus1anete 1a1astsnete 1aHOL1a1aIm 1a bez penez a umrznou 1av vam pindici a 1a1a1a micinky!1a
No ni?1a1a1a

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

v 90tých letech - místo nich tu zbylo pár činovníků Aspen institutu. V západní Evropě, kde se demonstruje čím dál víc, jsou velké demošky tam, kde je organizují odbory- nepotřebují prorežimní sdělovací prostředky, jsou všude v kontaktu přímo s lidmi. Mají prachy např na zaplacení dopravy- autobusů. A i kdyby neměli - stačí ve fabrikách udělat sbírku na zaplacení autobusu . Odbory dosáhnou všude - až do nejmenší továrny - mají organizační síť s dosahem přímo k jednotlivým lidem. S tou se dají vybudit lidi PREVENTIVNĚ - tedy než to definitivně ekonomicky rupne a bude trochu pozdě na pokus tomu nejhoršímu zabránit. Bez nich se něco začne dít postupně v prvním kvartálu přístího roku - až si to ta nyní apatická většina začne vyžírat v reálu. Také mi z toho není dobře, že se lidé nedokáží proti současné hrůzovládě sjednotit, ale dle mne byl spíš zázrak ty počty účastníků na prvních demoškách. Je hodně složité sjednotit lidi a někam je vytáhnout, když je bojkot ve sdělovacích prostředcích a není nějaká celostátní organizační struktura, která dosáhne přímo k lidem. Sjednotí je až reálná bída či povoláváky. Ach jo.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Miroslav Kalousek🇺🇦🇨🇿
@kalousekm
Dobrá. Proč se ale scházejí na Letné? I na náves je jich málo.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak už i tady se maže a cenzuruje. Tušil jsem, že vidlák není tím za koho se vydává. Tak čau.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Několik set lidí se v Praze na Letné sešlo na demonstraci proti vládě Petra Fialy. Na prvním podniku tohoto typu se 3. září na Václavském náměstí sešlo sedmdesát tisíc lidí, pokud jde o účast, je to skutečný sešup. Weboví podporovatelé bědují nad „roztříštěností‟. Ta je vskutku pozoruhodná, nedělní podnik svolala Národní rada obnovy pod taktovkou Jiřího Havla, jiné podniky zase vede Ladislav Vrabel a ještě jiné Jindřich Rajchl. To by zase nemuselo být natolik divné, sektáři se tradičně vyznačují vzájemnou nevraživostí a když se jim (někdy) podaří se spojit a nedejbože dosáhnou svého, vrhnou se jeden druhému po krku. Připomeňme, že v těchto dnech před sedmdesáti lety začal monstrproces s komunistickým bossem Rudolfem Slánským.

První demonstrace vyvolala značný ohlas, po téhle neštěkne pes. Nenechme se tím ale uchlácholit. Hnací silou je nespokojenost a ta zde objektivně je, a má mnoho důvodů. Lhostejnost vůči páně Havlově podniku nepramení z toho, že by lidi tak moc důvěřovali vládě, jako spíš z toho, že jeho „rada obnovy‟ věru že není složena z lidí schopných strhnout masy.V tomto ohledu je pozoruhodná dosavadní zdrženlivost Andreje Babiše. Ten pokračuje ve svém putování po vlastech českých, nechává se fotit s babičkami, ve své internetové promluvě se nechal natočit jak zapaluje první adventní svíčku. Doutnák dynamitové protivládní nálože ale nezapaluje, hraje si na vlídného, všeobjímajícího otecka. Musí to být pro něho velké pokušení, nechopit se příležitosti a nechávat protesty v rukou takových patlalů, jako je Jiří Havel a Vrabel. On by to dokázal roztočit onačejším způsobem.

Má to nejspíš spočítané, že by to nedopadlo dobře, a je tudíž chytřejší, než by se na první pohled zdálo.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/cirkus/velke-pokuseni.A221127_182737_…

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Víceméně co furt tvrdím já. Není ani trochu zle, naopak, lidi se maj dobře. Tak proč by chodili demonstrovat, ať už to organizuje ten či onen?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Představme si *hypotetickou* situaci: demonstrační fronta je jednotná, má jednoho respektovaného a charismatického lídra, na jehož transparentním účtu jsou miliony umožňující pořádat stoticícovou demonstraci na Václaváku každý víkend. Jak by se změnila reakce vlády na tyto jednodné a masové demonstrace oproti současné situaci? Nijak.

Nikdo z demonstrujících není voličem vládní koalice, čili jakékoliv potenciální vstřícné gesto vlády směrem k demonstrujícím by nemělo na volební výsledek vládních stran žádný pozitivní efekt. Ten by byl naopak pravděpodobně negativní, protože by vláda kvůli ústupku demonstrujícím mohla ztratit některé svoje stávající voliče.

Ďáblův advokát (tm) ;)

Zatím bez slepic

Vláda by se na to mohla vysrat stejně jako ve Francii na ty vesty apod. On je základní předpoklad pro změnu ne to, kolik lidí křičí na kterém náměstí, ale jaká jsou čísla preferencí a jak se má majorita. Pokud by se měla majorita blbě a bhla ochotná jít i do stávky, pak má smysl to kout i na náměstích.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Babiš je všechno, jenom ne hloupý, a moc dobře ví, že v prezidentských volbách nevyhraje. Šel do nich kvůli taktické přípravě na volby parlamentní. Lidi u nás mají tendenci vyvažovat a marketing ANO pak bude moci říkat: "Lidi, podívejte se na tu nespravedlnost! Babiš byl v prezidentských volbách pokorný, na nikoho neútočil, naopak všichni útočili na něj."

Pokud se prezidentem stane generál, přijdou "liberálové" o jednu z holí, kterou s radostí mlátí Babiše -- členství v KSČ. Pro Babiše bude důležitý okamžik, kdy skončí proces ohledně Čapího hnízda. Pokud budou v tu dobu ceny energií pro střední třídu a hlavně pro velké podniky neúnosné do té míry, že začnou být na trhu EU nekonkurenceschopní i přes snížení výdajů na investice a vývoj, bude mít Babiš šanci zalobbovat mezi rozumnými poslanci ODS ohledně předčasných voleb. Okamura by se přidal samozřejmě taky.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

a pak už budou obrovské škody téměř nevratné. Stejně, jako bylo zprivatizování ČEZu, zprivatizování vody, prodej půdy cizincům, prodej rafinérií atd atd. Stále si odnášíme důsledky těchto prasáren a je to čím dál horší - a bohužel, de facto nevratné. K tomu přidá fialův režím naprosto závratné navýšení státního dluhu - uvidíte příští rok. A jsme v pasti.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

... už od dob dávno před začátkem války :) Jenže některé zkušenosti jsou nepřenosné a musí si je prožít každý stát vstupující do EU sám :)

Zatím bez slepic

Hlavne 1a1a1a1a1ae,sby se Zelen1i udrzeli v Nemecku u moci jinsk uvidite vesechy svste trebác q uz q1a ns vsnoce!1a1a!1a Pic ho čokl1a 1a1a1a
No ni?!1a1a?

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

, gdyž nemůžou o tem ani svobodně diskutovat ani na "alternativě".
O volbách potřeb ani raději nemluvím, to alternativňanům eště ani nedocvaklo,( že tomu nerozumí :-) ) , že to potřebují někomu hodit na stůl a eště nedejbože sečtené a setříděné, takže se dál budou raději divit, protože je to v podstatě taky nezajímá. Tak co jako?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Padl tam dotaz, proč odbory neuskuteční generální stávku. Sebestředný pravil, že každý odborář má právo toto navrhnout a oni tu vezmou v potaz, nebo nevezmou. Tak já ti Uďo nevím.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

demošku vykašlali - no co si to dovolili? Navíc vidí , jaké má volební preference -lidé na něj kašlou. Tak já na ně také kašlu. Garantuji vám, že toto je přesně jeho směr uvažování. Navíc byl, myslím nedávno, opět zvolen šéfem svým odborů, takže slušný plat má jistý na dalších pár let. To jeho znovuzvolení to dorazilo - těm jeho slavným odborářům vůbec nevadí, že pro lidi a proti tomu marasmu, co se tu děje, nehnul prstem , dokud nenastal jeho předvolební čas. Celé tyto struktury vymést - sebrat jim lidi, kteří je živí, a založit nové, skutečné odbory - ne pro papaláše, ale pro chránění zájmů lidí. Práce na roky.

Zatím bez slepic