Akce zakázána!

Autor

Přátelé, na cestě k totalitě jsme zase o kousek pokročili. Už nám na setkání s občany neruší sály, už nám akce rovnou zakazují. Nekecám. STAČILO! mělo mít debatu ve Starém Plzenci na místě, kde se podobné debaty v minulosti odehrávaly zcela běžně, v jídelně objektu PRONAP. Podnik je v současné době v konkurzu, ale normálně funguje dál. Sál byl standardně pronajat, protože běda, kdybyste dneska dělali předvolební akci a neměli vše smluvně podchycené, to by na vás okamžitě nastoupil Úřad pro dohled nad volbami (ano, tohle všechno u nás máme).

Ovšem, správce konkurzní podstaty, pan Švantner, měl na věc jiný názor. Že prý nestrpí žádné rudohnědé akce a besedu ZAKÁZAL! Ne, že by zrušil pronájem sálu, on opravdu besedu na férovku ZAKÁZAL a ještě tímto zákazem přelepil plakát zvoucí na akci. Je to tak pěkná ikonická fotka, že jsem si ji hned dal jako profilovku na fejsbůk. Doteď jsem tam měl onoho agenta, který sahal po pistoli při zemědělských protestech a myslel jsem si, že větší sviňárnu už hned tak nezažiju… a vidíte, vydrželo mi to necelé dva měsíce.

Pak se našel ještě dokonalejší adept na Heydricha… Správce konkurzní podstaty PRONAP, Švantner. Akce zakázána!

V civilu je určitě zcela spořádaný člověk. Ve volném čase chovatel králíčků, v pracovní době velitel koncentráku… Ty víš, dobrotivý Bože, že každá nelidskost je mi cizí… komunisti ovšem nejsou lidé! Proletáři všech zemí, vyližte si prdel! Tedy kromě soudruha rozvědčíka Petra Pavla a soudružky politručky Evy Pavlové, kteří si to už odpracovali. Konečná si to ovšem nemůže odpracovat nikdy… proč? Protože Švantner rozhoduje, komu bude odpuštěno. Je úplně jedno, že Konečná nikdy neřekla ani slovo o třídním boji a nikdy nevypracovala jedinou esej na téma vedoucí úlohy Komunistické strany (narozdíl od Pávka), je úplně jedno, že KSČM nikdy nebyla shledána extrémistickou, protože jinak by byla z moci soudní už dávno zrušena.

Na rohu ulice, Švantner o morálce káže…

Beseda o tom, že nejsou zubaři, v lékárnách chybí léky, potraviny nezlevňují, ale zdražují, že zemědělci směřují ke krachu a boj proti oxidu uhličitému se zvrhl v boj proti vlastnímu průmyslu (jak je vidět i v případě PRONAPu), to je něco, co lidé nesmějí slyšet a proti čemu je třeba co nejenergičtěji bojovat svévolným zasahováním do volební kampaně, zakazováním a kdyby Švantner mohl, tak i přísnou cenzurou. To by tak hrálo, aby lidi slyšeli, že se s tím v rámci demokratického procesu dalo něco udělat a nedej Bože, kdyby se dozvěděli, že mohou volit i někoho jiného než Fialovu pětidemolici.

Samozřejmě, kdyby vládnul Babiš, tak by bylo zcela záhodno, aby opozici nikdo nenarušoval jejich právo na demokracii. Obráceně to neplatí. Evropské hodnoty jsou to, když vládneme my, bez ohledu na to, co děláme. Rudohnědé akce, to je, když vládne kdokoliv jiný. Ti nesmějí podle evropských hodnot nic.

Ale všeho do času… Fico teď na Slovensku veřejnoprávní televizi prostě zrušil. Jak to mohl udělat? Inu, využil nástrojů, které mu připravila současná opozice. Oni je připravovali proti Ficovi, ale když ony ty volby dopadly jinak. A pak i ty prezidentské. A teď najednou je Fico na koni a využívá zbraně, které byly nashromážděny na boj s populisty a dezinformátory.

Až se u nás zhoupne mocenské kyvadlo, tak by správce konkurzní podstaty, JuDr. Švantner (a s ním všichni líbodémo, neměli být překvapeni, až se proti nim použijí stejné prostředky, jaké teď používají oni proti nám. Neměli by se divit, až budou všechny ty cenzurní mechanismy použity obráceně. Neměli by se divit, že tomu lidé budou tleskat a vůbec jim nějakých Švantnerů nebude líto. Byly to evropské hodnoty, které legitimizovaly podobné praktiky. Byla to eurohodnotá vláda Petra Fialy, která bojuje proti svobodě slova a za právo na korigované informace. Tak jen aby se pak nedivili, až někdo bude korigovat informace o nich.

A samozřejmě by se nikdo neměl divit tomu, že si lidé raději najdou informace na hentěch internetech a odcházejí od České televize a Bakalomédií. Ono se na to totiž nedá koukat, stejně jako se nedá koukat na ksicht toho Švantnera a těžko po lidech chtít, aby si vážili toho, co udělal. Akce zakázána, protože já, Švantner, jsem povolán liberální demokracií, abych rozhodoval, kdo má a kdo nemá právo mluvit k lidem.

Tohle není žádná psychická úchylka, tohle není psychopatie ani nic jiného. To je úplně normální pokřivený charakter. Není to vrozené, ani se to nedá léčit. A proto to také jednou nebude žádná polehčující okolnost.

Až budeš mít , Švantnere, za 45 dní ksicht protažený až na zem, tak věz, že jsi tomu svou křivárnou hodně přispěl.

Obrázek přidávám pod textem, abyste si ho když tak mohli také dát na profil. Tohle nesmí zůstat bez odezvy.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (376 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

.. správce konkursní podstaty vysvětlí věřitelům.. Stačilo si přece sál pronajalo, tedy za jeho pronájem zaplatilo nebo bylo připraveno zaplatit.

Jsem sice jen elektrikář, ale ten pán, dle mého názoru, poškozuje věřitele.

Nabízí se tu možnost oslovit soud, který správce ustanovil, věřitele, kteří přichází o příjmy z pronájmu..

S organizací akce mělo Stačilo náklady, museli vytisknout plakáty, zorganizovat.. Určitě vyúčtovat. Možná že to je i maření voleb. Soudit se. Soud, který ho ustanovil správcem konkursní podstaty ho může i odvolat..

Je třeba přenášet boj na území nepřítele.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (204 hlasů)

- to samé se děje s Rajchlem a PRO - ruší jim předem zamluvené sály. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (89 hlasů)

- „vypínání“ RTVS, která proti němu štvala a podporovala protiruskou opozici

RAKOUSKO / SLOVENSKO: Rakouská média píší: Vláda Slovenska, která je kritická vůči EU, činí další krok ve svém plánu odstavit RTVS. Odpor proti tomu za hranicemi Slovenska se již formuje.

Slovenská vláda rozpouští veřejnoprávní RTVS. Sociálnědemokratický suverénní premiér Robert Fico opakovaně kritizoval rozhlas a televizi za politické a neobjektivní zpravodajství. Nejen kvůli neobjektivnímu zpravodajství o něm a jeho straně, ale i během Covidu, kde opakovaně obviňoval novináře.

Toto je Ficův úder proti impériu EU

Vláda ve středu přijala návrh zákona slovenské ministryně kultury. Odpovídající projekt byl již nějakou dobu znám. Nyní – po prezidentských volbách, které vládní kandidát vyhrál – se tento krok zavádí do praxe. Parlament by pak měl v červnu vydat svůj OK.

To znamená, že Ficova vláda se politicky odtrhává od celé opozice, kterou podporuje Evropská komise.

Německá asociace novinářů“ se k tomu již vyjádřila a ostře kritizovala postup slovenské vlády. Evropské komisi odkazuje, že „vývoj na Slovensku“ je třeba pozorně sledovat.

Zaměstnanci RTVS se oblékli do černého na protest proti prohlášení vlády, že do června organizaci zruší a nahradí ji jinou.

Polská vláda pod vedením Donalda Tuska mimochodem po „změně režimu“ udělala naprosto podobný krok jako Ficova vláda. Tusk dal vypnout několik kanálů veřejnoprávního vysílání. V té době ale nebyl žádný protest ze strany EU ani německých novinářských sdružení. Tusk zrušil i „propagandistické kanály“ předchozí vlády kritické vůči EU. BBC tehdy o tom mlčela. Nyní ale v podobné věci Fica ostře kritizuje.

RTVS zahrnuje několik rozhlasových a televizních stanic. Asi nelze očekávat, že všechny budou rozpuštěny bez náhrady. Rozpuštění bude pravděpodobně prvním krokem ke komplexní reformě. Ta se bude po reformě jmenovat STVR a bude mít nové generální ředitelství.

To se asi vůbec nebude líbit Evropské komisi - na rozdíl od Polska, kterému to bez sebemenších problémů hladce prošlo.

Nejnověji mohl Fico posílit svoji moc prostřednictvím výsledků prezidentských voleb. Současná prezidentka Čaputová – odpůrce Ficovy kritické vlády EU – je přirozeně proti reformě RTVS. Ve funkci však bude jen do konce června.“

Rakouská nesystémová média jsou samozřejmě jednoznačně na straně Roberta Fica a sympatizují velmi i s jeho rozumnou racionální politikou vůči Rusku.

Vidí v něm premiéra, který chce prosazovat proslovenskou politiku, podobně jako Viktor Orbán, který už dlouho prosazuje – k velkému hněvu Bruselu – suverénní promaďarskou politiku.

https://cz24.news/kriticke-rakuske-media-vysoko-ocenuju-krok-ficovo-vypinnutie-rtvs-ktora-proti-nemu-stvala-a-podporovala-protirusku-opoziciu/

Průměrný počet slepic: 4.8 (128 hlasů)

bolševik na Hradě, tak je bolševik všude. Zdá se býti nasnadě, že naše budoucnost v prdeli bude!

Průměrný počet slepic: 4.5 (57 hlasů)

.. jsou právníci, jistě vědí, co mohou dělat..

Moje, a nejen moje zkušenost s agresivními libtardy je, že buď, jako Antifa "útočí jen v davu" jak zpívá Ortel ve své písni, nebo to jsou srabi, co uhnou. Nahlašovat, psát trestní oznámení, anonymní udání na úřady, to ano, ale pouhá možnost přímé konfrontace je vyděsí.

Před lety, ještě za prvního prezidentování Miloše Zemana, když ještě frčely "VZPURNÉ K**DY" (Pussy Riot) a Flaschmoby, kdosi, už nevím kdo, začal organizovat flaschmob ve Svatovítské katedrále. Tak jsem začal na tom samém místě a ve stejném čase organizovat "Flashmob na obranu místa posledního odpočinku českých králů, aneb ratanové rákosky s sebou"

Hádejte, jak to dopadlo.. Znesvěcení katedrály Svatého Víta bylo odvoláno. Ani jsem nemusel chodit do květinářství pro ratanový prut.

Kamarádovi zase jiný libtard dlouhodobě velmi sprostě nadával, a hlavně, sliboval mu rozbít hubu, "bezpečně" skryt za svým falešným profilem.. Ale protože se kamarád vyzná v počítačích a umí hledat, tak si našel jeho reálnou identitu, včetně adresy, a s úsměvem mu zazvonil u dveří. Chlapec smazal profil a vůbec se hodně uklidnil v debatách.

Agresivní Libtardi příliš spoléhají na to, že všichni ti tzv. "chcimírové", "neočkovaní dezoláti", "proruští kolaborantští švábi" nebo jak nás stále uráží, jsou zákonadbalí občané, kteří se nesníží k tomu, aby jim dali ochutnat jejich vlastní medicíny, nebo, nedejBože, se jim postavili tváří v tvář.

Na druhou stranu, můžeme být rádi, že tu ještě nemáme SA-many jako v předválečném Německu, kteří se chodili prát na demonstracích politických oponentů. To je ryze německý Modus Operandi, kdy dnešní Antifa proti AfD postupuje stejně, jako SA kdysi dávno..

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

U Rajchla to dopadlo tak, že se přesunuli do jiného místa (zřejmě nějakého majitele jemu příznivě nakloněného), ale taky to jednou proběhlo prý venku, protože nebylo kam. Jinak - já jsem dezolát naočkovaný (bohužel 2x), protože mě nechtěli nikam pouštět a nechat si od amatérů cokoliv strkat do nosu jsem odmítla (to bych dovolila jen foniatrovi). To jsem ještě neznala Vidláka ani Rajchla (tedy žádné inteligentní odpůrce očkování) a jako poslední z mého okolí jsem tomu podlehla.

Někde jsem četla, že nejde jen o válku, jejich úkolem je spojovat zločineckou komunitu, ze které už není cesty ven. (Ale jak je vidět, tak na tu jejich drzost se dá reagovat, že se jim dá ochutnat jejich vlastní medicína a funguje to. Jsou to ve skutečnosti vlastně srabi.) 

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

Dle ústavy ČR je zaručena svoboda slova a tisku. Nebo již ústava neplatí a vracíme se zpět do doby bolševiků? Tato parta SPOLU a PIRSTAN kteří se dostali volebním podvodem do vládních křesel , teď již považují sami sebe za totalitní vládce naší země. Jen jeden názor je povolen, ten jejich!

Průměrný počet slepic: 4.5 (87 hlasů)

zase ty žvásty o bolševicích. Nejdříve si nastudujte, kdo bolševici ve skutečnosti byli a potom si je přestanete plést s komunisty.

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)

Bolševik  · původně člen většinové frakce ruské sociálně demokratické strany práce nyní hrubá nadávka komouš.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Bolševik hájí zájmy většiny (bolšenstva). To, že toto slovo získalo pejorativní nádech, je dílem informačního pole jejich ideových odpůrců, kteří se shromáždili v okolí Lva Davidoviče Bronsteina alias Trockého, který dal tomuto směru své jméno.

Tzv. "Trockisté" jsou zastánci tzv. Permanentní revoluce, tedy, ustavičného svrhávání elit a revolučního teroru, vlastně je to stejná banda jak francouzští Jakobíni, což je zase jen jiná personifikace starobylého zla. Nejvýznačnějšími představiteli Trockismu u nás je například Petr Uhl a jeho povedená rodinka.

Tedy, Trockisté chtěli pokračovat v revoluci a Rusko jen "přiložit na hranici Světové revoluce", zatímco Bolševici okolo Lenina a Stalina naopak chtěli vytvořit socialismus v jedné zemi a bojovat s kapitalismem příkladem.

Ta největší zvěrstva, připisovaná Stalinovi, jsou dílem Trockistů, kteří vyhnali či dokonce vyvraždili ruskou inteligenci, byly tam celé továrny bez mistrů, konstruktérů, toho, čemu dnes říkáme management. Proto museli znovu vychovat celou generaci inteligence, a ti je dostali až do vesmíru. Rusko rozhodně nebyla jen zaostalá země, Transsibiřskou magistrálu nestavěly žádné opice, ve městech byl průmysl. Bolševici Rusko zelektrifikovali, vymýtili negramotnost, vykořenili venkovskou lichvu (Kulaci nebyli jen bohatí vlastníci půdy, byli to především LICHVÁŘI, kteří terorizovali celou vesnici). V Rusku z každé vesnice vysídlili JEDINÉHO  Kulaka - lichváře.

U nás ale právě ti samí Trockisté v KSČ posílali do dolů právě nejschopnější sedláky a dobré hospodáře, vždy několik z vesnice, proto ta družstva krachovala a spojovala se s družstvy, kde byli dobří hospodáři - tak vznikaly Střediskové obce. Byly ale případy, kdy se celá vesnice proti vystěhování tzv. Kulaků postavila, a ti lidé mohli zůstat. Tak vznikala zemědělská družstva, které měly "první traktor či kombajn na okrese". Jeden takový konkrétní případ mám doložený z rodiny, moc se o tom nemluvilo, dokonce i rodinní příslušníci, kteří tam vyrostli, o tom nevěděli, že a jak to jejich tátové, strejdové a dědové tenkrát "sfouknuli".

Venkovská lichva byla totiž i u nás, po roce 1848, v Českých zemích jsme se jí zbavili díky síti Kampeliček (česky) a Raiffesen-Kasse (německy), které byly zakládány na farách a ve školách, hospody, kde se v kartách prohrávaly a propíjely grunty vlastnili zase venkovští lichváři, ze kterých se stali vlastníci půdy, kterou propachtovávali chalupníkům a malým zemědělcům.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

.. tedy  spotřební (konzumní), později i výrobní a zemědělská družstva vycházejí ze sociální nauky Katolické církve, na základě papežské encykliky Rerum Novarum (O nových věcech), vyhlášené papežem Lvem XIII roku 1891, kdy Katolická církev reagovala na ideály Liberalismu a Socialismu.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Ano, to byl velmi dobrý koment.

Trochu mi vrtá hlavou, proč právě tento papež 20. století nebyl jako jeden z mála beatifikován. Asi pro právě tuto encykliku. Je však na pováženou, kolik autorit z ní cituje a odvolává se k ní. Troufám si tvrdit, že Rerum novarum, byť vydaná v 19. století, obstála i později a vytvářela podhoubí. Snad proto, že citovaný papež patřil dějinně k nejstarším, tedy z něj mluvilo poznání kol něj.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

.. navazuje další papežská encyklika, Quadragesimo anno (česky Čtyřicátého roku) je encyklika papeže Pia XI. vydaná dne 15. května 1931 k 40. výročí vydání zásadní sociální encykliky Rerum novarum. Encyklika se zabývá uspořádáním společnosti, obnově společenského řádu a jeho zdokonalení podle zásad evangelia. Jádrem encykliky stál hlavní problém: překonání třídní společnosti.

Tehdy byla ještě Katolická církev zdravá a životaschopná, schopná řešit společenské konflikty a nabízet životaschopná řešení.

Kolektivistická řešení se jí osvědčila, zejména v zaostalých částech naší planety. Například jezuitské redukce v jižní Americe fungovaly a prosperovaly skvěle, proto byly korporátními fašisty zlikvidovány, indiánští kněží byli odsvěcení a vyhnáni, oni i Jezuité byli vražděni.

Dnešní Jezuitský řád je slabým odvarem toho, co bylo tehdy zlikvidováno..

Konec konců, Jezuité vytvořili naši vzdělávací soustavu a zajistili takřka 100% gramotnost v Českých zemích. Páter Koniáš byl výjimkou..

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

nám holt není dáno. Naštěstí máš ty asi hodně nastudováno!

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Souhlasím s tím, že bychom si neměli takové věci nechat líbit a všechno bychom měli hned řešit. Ti lidé to dělají také proto, že se jim nic nestane. Když budou za každou takovou věc chodit podávat vysvětlení, nebo je budou popotahovat po soudech, tak si příště dají pozor. A jen na okraj: soudy jsou tu od toho, aby chránili všechny občany před nátlakem státu a jejich přisluhovačů, a jsou pojistkou pro to, aby nikdo neměl nad občanem absolutní moc. Všichni musí dodržovat pravidla. Soudy mají moc umravnit chování státu (a kohokoliv v něm), tak proč nepoštvat soudy proti státu při každé příležitosti? Pokud my sami nedokážeme změnit atmosféru v naší zemi, proč nezapojit ve větší míře soudy pro návrat do normálu? Také proto finančně podporuji Kverulant.org , protože se jako jeden z mála nebojí se státem soudit. Howgh

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

.. spočívá v tom, že OBČAN smí dělat vše, co mu NENÍ výslovně ZAKÁZÁNO, zatímco stát či obec SMÍ DĚLAT jen to, CO mu JE VÝSLOVNĚ POVOLENO. V tomto většina národa tápe. Ústavu bychom měli znát takřka nazpaměť..

Práva se totiž dobývají a brání, stejně tak jako "O hranice se nevyjednává, o hranice se střílí" (T.G. Masaryk)

Není náhodou, že nejstarší, doposud funkční parlament, je od roku 930 na Islandu, který byl kolonizován Vikingy. Vikingové, válečníci, ale i lupiči a piráti, byli vždy připraveni hájit svá práva a zájmy se zbraní v ruce.

Druhý dodatek americké ústavy, jak řekla při kongresovém slyšení jedna dáma, "není o lovu kachen, ale o právu občanů se se zbraní v ruce vzepřít tyranské vládě" Proto mají američtí občané právo zakládat i ozbrojené milice.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

je opravdu úžasný. Škoda, že nemá větší podporu. Sice je o něm občas někde zmínka, ale moc lidi asi nezajímá. Já jsem tam nakoukla až před pár dny, je obdivuhodné, jakou práci odvádějí, najde se tam skoro všechno, o čem všichni kecají, ale v podstatě nic neví.  Zasloužili by si za takovou práci  alespoň ohromnou publicitu. I  ty naše diskuze by pak vypadaly úplně jinak (je to plné faktů) ......  https://www.kverulant.org/ 

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Tak mi to příjmení Švantner, jakkoliv si jméno samozřejmě téměř nikdo sám nevybírá, připomnělo jednoho z "hrdinů" krásného Bulgakovova románu Psí srdce - správce domu Švondera, takto zapáleného propagátora nových bolševických pořádků, jemuž není žádná podlost dost dobrá, aby poškodil dle jeho soudu ideově nehodného "reakcionáře" prof. Preobraženského. Některé formy lidského chování i příslušné charaktery se vlastně vůbec nemění... 

Zatím bez slepic

se prý zabývá nějakou konkurzní podstatou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

s razítkem

Průměrný počet slepic: 4.5 (75 hlasů)

.. cizího majetku. Měli by mu ušlý zisk z pronájmu prostor strhnout z jeho odměny. Dobytkové jsou dobytky jen potud, pokud jim to prochází.

Průměrný počet slepic: 4.4 (80 hlasů)

dneska si mě s tím -s- v konkurzní podstatě tak zblbl, že jsem tomu uvěřil, ač mně to -s- vůbec nesedělo!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 3.9 (50 hlasů)

tu zavzpomínám na časy, kdy to tu komunisti šéfovali. Pochybuji, že by nechali nějaké oponenty pořádat besedy, na kterých by se probíralo, jak to tu komunisti špatně vedou. To by vyřešili pěkně po bolševicku. Rád bych tedy naznačil, že si komunisti začali a bylo i hůř a já s nimi už nechci nic mít společného.

PS: Vidlák potěšil znalostí Kryla

Průměrný počet slepic: 2.5 (57 hlasů)

žvanit Havla. Plno fízlů, v mundůru i bez a v pohodě kecal o chartě 10 minut než ho vypískali diváci, kteří se chtěli bavit. Kolem roku 1986-7. Tak se sebral a šel chlastat za pódium s komediantama.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

besedy dělal na Hrádečku. Mě z Lipnice vyvezli fízli 30km za Lipnici a vykopli mě z auta 😆

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

a kolik si platil za odvoz?

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

švestky vezli v noci autobusem s mřížemi ze zábavy (kde se dav trochu serval) a vyhodili nás jen asi 3 km od města. Jenže my skauti jsme i potmě trefili. Příště už jsem dával bacha, aby mě nenaložili. Havel mě tehdy nezajímal, to spíš Jazzová sekce (kdo netuší: https://jazzova-sekce.cz/). Mám takovej dojem, že Havel byl s komunisty spolčenej (proto se jim po revoluci nic nestalo a dokonce už tady zase bačují).

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

i když Lanďák tu jeho hru udělal koukatelnou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Jako obvykle, když přebírám ze stránek asiatimes.com uvádím, že tyto stránky fandí Jižní Koreji, Japonsku, Tchaj wanu a naopak jsou poměrně kritické k Rusku a Číně, ale určitou objektivitu se snaží zachovávat.
 

V době, kdy Rusko přebírá iniciativu na ukrajinské frontě, začíná tam i NATO posílat své vojáky

 

Plánem, jak odvrátit katastrofu, je zřejmě zaplnit mezery v ukrajinských silách dovozem "poradců".
Stephen Bryen, 26. dubna 2024, asiatimes.com

NATO začíná na Ukrajinu vysílat bojové jednotky. Ve větším počtu přijíždějí vojáci z Polska, Francie, Velké Británie, Finska a dalších členů NATO.

Ačkoli Rusko tvrdí, že na Ukrajině je více než 3 100 žoldáků, tito nově příchozí vojáci žádnými žoldáky nejsou, alespoň podle ukrajinských insignií na jejich uniformách. Většinou jsou soustředěni v západní části země, i když v některých případech jsou blízko skutečných bojů na východě.

NATO dává najevo, že to nejsou bojovníci, ale že jsou na Ukrajině proto, aby obsluhovali sofistikovanou západní techniku. Pokud však střílejí na Rusy, jediný správný způsob, jak si jejich přítomnost vyložit, je, že se aktivně účastní válečné činnosti.
 

Víceméně se jedná o stejný vzorec, jaký použily USA, když posílaly "poradce" do Vietnamu.  Ve skutečnosti šlo o americké speciální jednotky, které se zapojovaly do boje.


Bidenova administrativa, alespoň ve zprávách určených veřejnosti, tvrdí, že je proti vyslání vojáků NATO na Ukrajinu. Pravděpodobně však Biden čeká na své znovuzvolení, až potom vydá rozkaz, pro přímou účast amerických vojáků v bojích na Ukrajině. Pokud bude Biden znovu zvolen, nastane ten čas, že bude mít situaci pevně ve svých rukou. Nedávné schválení zákona o letectví pro Ukrajinu v hodnotě 60 miliard dolarů signalizuje, že Kongres bude souhlasit s čímkoli, co bude chtít Bidenova administrativa udělat pro "boj s Rusy".

Národní bezpečnostní orgány mají strach z ruského vítězství na Ukrajině. Znamenalo by to velkou překážku v americké bezpečnostní strategii a pro NATO by to byla rána, dokonce smrtelná.

Ruská armáda je nyní údajně o 15 % větší než před válkou na Ukrajině.  Je také mnohem zkušenější a Rusové našli způsoby, jak se vypořádat s americkými high-tech systémy, jako je rušení a spoofing (změna identity útočníka).

Mezitím je NATO daleko za Ruskem, co se týče zbraní, lidské síly a průmyslové síly. Zásoby zbraní jsou navíc velmi nízké a vybavení údajně určené k obraně zemí NATO bylo posláno na Ukrajinu, takže obrana je nedostatečná.

V americkém národním bezpečnostním úřadě panuje shoda na tom, že Ukrajina válku s Rusy prohrává a potenciálně by mohla čelit rozpadu své armády.

Již se objevily zprávy, že některé brigády ukrajinských ozbrojených sil odmítly rozkazy svých velitelů. Patří mezi ně 25. výsadková brigáda; 115. brigáda; 67. mechanizovaná brigáda (která opustila pozice v Chasiv Jaru) a 47. mechanizovaná (která po více než roce na frontové linii požadovala rotaci). Jedná se o špičkové armádní brigády, nikoliv o nějaké pomocné jednotky..

Rusové vědí, co se děje, a zaměřují se na zahraniční síly a zároveň drtí ukrajinské bojové jednotky a způsobují jim těžké ztráty.  Rusové tvrdí, že Ukrajina ve válce ztratila již téměř 500 000 vojáků, a počty zničených v boji denně rostou.

Ukrajina zoufale hledá nové rekruty a pomáhají jí země, kde se ukrývají ukrajinští uprchlíci v odvodovém věku.  Litva plánuje poslat domů tyto ukrajinské muže, stejně tak Polsko.

Objevná je také zpráva o výcviku ukrajinských pilotů F-16. Podle některých západních důstojníků, kteří s Ukrajinci pracují, není pokrok ani po roce výuky pilotů v ovládání letounů F-16 nijak úspěšný. Ukázalo se, že jazykové bariéry a neznalost západních systémů a bojové taktiky zpomalují proces učení. Proslýchá se, že až letos v létě začnou na Ukrajinu konečně přilétat letouny F-16, budou je pravděpodobně obsluhovat "vysloužilí" piloti z evropských vzdušných sil.

Zdá se, že plánem NATO, jak se pokusit odvrátit katastrofu, je zaplnit mezery v ukrajinských silách dovozem "poradců" a čekat, až USA po listopadových volbách zapojí do boje svou armádu. Rusové to vědí a rozjeli závod, aby Ukrajinskou armádu zničili dříve, než se Biden vrátí do úřadu, pokud se mu podaří vyhrát volby.  Pokud budou Rusové rychlejší, vyhnou se větší válce v Evropě. V opačném případě bude Evropa se vstupem amerických sil na bojiště uvržena do třetí světové války.
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (68 hlasů)
Trvalý odkaz

- Prostě začali mizet. 

UKRAJINA: V ozbrojených silách Ukrajiny se objevil nepříjemný trend – ukrajinské jednotky „začaly mizet“.

V ozbrojených silách Ukrajiny se objevil negativní trend, uvádí Forbes, popisující situaci s posledními neúspěchy dvou brigád ukrajinských ozbrojených sil.

Špatnou zprávou je, že vše, co se stalo 115. mechanizované brigádě ukrajinských ozbrojených sil, se zdá být systémového charakteru, jde o druhou ukrajinskou jednotku, která v posledních týdnech na východní frontě zkolabovala,“ píše se v publikaci….

Publikace cituje velitele 47. brigády ukrajinských ozbrojených sil Nikolaje Melnika, který vysvětlil, že 115. brigáda měla zaujmout místo jeho jednotky, ale „něco se pokazilo“ a část vojáků prostě utekla.

Některé jednotky se prostě podělaly,” řekl.

Ruští zpravodajští důstojníci a operátoři dronů, kteří pozorovali pozice, které kdysi obsadila bitvami zocelená 47. mechanizovaná brigáda, očekávali, že ve stejných zákopech najdou nové vojáky ze 115. mechanizované brigády. Místo toho našli… nikoho,“ píše se v publikaci...

...“Prostě utekli.” Katastrofa ukrajinských ozbrojených sil u Avdeevky způsobila na Západě šok. Situace je hrozná

Vojáci ukrajinských ozbrojených sil prchají z pozic poblíž Avdeevky, i když nejsou v přímém boji s ruskou armádou, uvedl britský expert Alexander Mercouris na svém blogu na YouTube.

Dostáváme také stále více zpráv, které naznačují, že ukrajinská obrana se stále více hroutí: Ukrajinští vojáci prý začínají utíkat i z pozic, které překvapivě ještě nebyly napadeny, to je jasný signál, že věci se nevyvíjejí tím nejlepším způsobem,“ řekl.

Merkouris dodal, že Ukrajinci začali častěji dezertovat a odmítají plnit rozkazy velení, což by mohlo vést ke zhroucení jejich obrany. Předpokládá, že ukrajinským ozbrojeným silám nic nepomůže, aby tento stav nějak napravily...

Po jmenování generála Alexandra Syrského vrchním velitelem ozbrojených sil Ukrajiny začala ukrajinská armáda stále více odmítat plnit rozkazy, uvedl Alexander Merkouris na svém blogu na YouTube.

...Podle Merkourise je na Ukrajině mezi vojáky patrná únava z bojových operací. Jsou vyčerpaní a začínají pochybovat o všech příslibech možného vítězství a podpory ze Západu, vysvětlil.

Stále více přemýšlejí o tom, jak si zachránit vlastní životy, a ne o provádění sebevražedných rozkazů. Přijímají vlastní rozhodnutí, celé brigády začínají rozhodovat samy, což ukazuje na porušení řetězce velení,” uzavřel Mercouris.

V úterý ministr obrany RF Sergej Šojgu řekl, že od zahájení speciální vojenské operace ukrajinské jednotky ztratily téměř 500 000 lidí. Zdůraznil, že ruské jednotky mají nyní iniciativu podél celé linie bojového kontaktu a pokračují ve vytlačování nepřítele. Šojgu připomněl, že ruská armáda osvobodila Pervomajskoje, Bogdanovku a Novomichajlovku v DLR a rozšiřuje zónu kontroly v Berdyči a Georgievce.

Matvejčev: Ukrajinci a Rusové budou bojovat proti NATO ve stejném zákopu

Západní technologie na zotročování světa a oblbování obyvatelstva postupně zastarávají a ztrácejí účinnost. Američanům se věří stále méně a počet těch, kteří se od nich odvrátí, poroste.

Zástupce Státní dumy Ruské federace, politický stratég Oleg Matvejčev, o tom řekl vojenskému zpravodaji Maratu Chajrullinovi, informuje PolitNavigator.

Už podesáté ukazují jedny a ty samé triky, stejné technologie, které jsou odborníkům dobře známé. Ale bohužel existuje určitá kategorie lidí, na které to zabírá, a je to poměrně velká [masa]. Dokázali pobláznit celou Ukrajinu, a to jsou miliony lidí. Drží Evropu. Jasně drží 30-40 procent Evropanů ve svém hřišti, některé Moldavany a další. Mají určitý druh publika. Ano, toto publikum řídne. Ano, je čím dál více lidí, kteří jim nevěří nebo mají s nimi své zkušenosti a nyní se od nich odvrací,“ řekl Matvejčev.

Dodal, že jednou mezi těmi, kdo se odvrátí, budou i Ukrajinci.

Mimochodem, jsem si jistý, že ještě za nás, za našeho našeho života, budou Ukrajinci, kteří si tím prošli, stát bok po boku s našimi chlapy. Teď se na nás dívají přes hledí, ale jednoho dne budou v zákopech spolu s námi a společně budeme drtit NATO.

Protože tito Ukrajinci, až pochopí celý příběh, jak byli oklamáni, budou mít opravdu velký vztek a budou se chtít pomstít za zprofanovanou Ukrajinu, a za všechno ostatní. A precedenty existují,“ zdůraznil Matvejčev.

Zpracoval: Janinna/Pokec24

ZDROJ: Forbes / dzen.ru / Mercouris / PolitNavigator

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

Putin je na první místě oblíbenosti a Fiala na předposlední !

Twitterový účet World of Statistics zveřejnil průzkum Mornig Consult Political Intelligence s hodnocením světových lídrů. A pražská kavárna to bude muset rozdýchat, nejlépe na tom není ani Biden, ani Scholz, dokonce ani „ukrajinský“ prezident Fialenko.

První místo obsadil ruský prezident Vladimír Putin se 79 %, následuje premiér Indie Naréndra Módí a třetí je argentinský prezident Javier Milei.

A jak je na tom naše hvězda, náš Fialenko Nutelovič? Je na samotném konci s 21 %, hůře je na tom jenom japonský premiér Fumio Kišida s 16 procenty.

putin fiala

zdroj: https://t.me/neCT24/54811

Průměrný počet slepic: 4.7 (54 hlasů)

musí být pedofilní vrah?

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

spíše také miluje Ukrajinu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Ostatně, Hus taky kázal pod širým nebem. Nastává jaro, tak to půjde i bez pronájmů. Poutě na svaté hory Tábor, to bude obroda pro tělo i ducha. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

třeba i pod širákem: Pojďme už jednou provždy skončit s tím zlodějským modrým ptákem!

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Tak mi ta situace na východní frontě něco připomíná. Po VŘSR a vydání "Dekretu o míru" se na přelomu let 1917/1918 ruská armáda na frontě prakticky rozprchla, aby pak v dalších letech bojovala na všech stranách v občanské válce. Zdá se, že na Ukrajině si to zopakují - včetně již běžící zahraniční intervence.

Cca před 14 dny se někde mihl člának, že na Ukrajině se z dohledu úřadů "ztratilo" zhruba tři a půl milionu lidí, aniž by ale opustili Ukrajinu. Dokázali vypadnout z dohledu elektronicky sledovaných systémů (platby, zdravotní a sociální evidence atd.). Mluvilo se tam o specifické formě "deep state", ale autora patrně nenapadla druhá možnost, které se tady kdysi říkalo "zelené kádry", kdy se před odvody v monarchii skrývali lidé po lesích spolu s dezertéry.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

.. vypořádali se zahraniční intervencí..

Založili Kominternu a v domovských zemích interventů organizovali dělnické a revoluční hnutí, až nakonec interventům nezbylo, než hasit problémy, které měli doma.

Tedy, přenesli boj na území nepřítele..

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

hledat prostory, které jsou jisté a nehrozí, že vám slezinu zakáží? Nějaké náznaky být už museli, to mi nikdo nevymluví.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Akce je zakázáná. To je samozřejmě ostudné, ale teď s tím neuděláme nic. Zajímat nás musí, kdy a kde bude nová beseda? A bude vůbec? 

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

to má lepší chuť. Tak už je to jednou dané a tak se nijak nermuť.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Beseda už byla, přeložili ji do Plzně  .....  https://www.youtube.com/watch?v=vESuWh1DyEQ    

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

mě nějak do reklam hodně hnusně nutí. Asi se na něj vyseru a to z velkou chutí. Furt chce něco potvrzovat, prý o mě ví málo. Kamarádit já s ním nechci , to by tak hrálo.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Už není v české televizi často a ani každý den. A tak nevím kdy nám vlastně dovypráví ten svůj americký sen.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Nemáte tam někdo kolem cestu, že by ste tomu hovadu propíchli gumy? Na svině jenom svinsky, ničemu jinému nerozumí ...

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

.. když se "musíš" uchýlit k fyzickému násilí, tak to znamená, že jsi prohrál na vyšších prioritách řízení, respektive, že nedokážeš vymyslet nic elegantnějšího, než je trestný čin. A na takové lidi máme to, čemu se říká vězení..

Ne nadarmo se o dělech říkalo, že jsou POSLEDNÍM argumentem králů.

Oslí můstek je naopak metaforou mostu, přes který pošleš svému protivníkovi osla naloženého zlatem proto, aby jsi se vyhnul válce, která poškodí oba soupeře, a jejíž výsledek je obtížně předvídatelný.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)